Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Mám se obávat něčeho vážného?

Kateřina 17.12.2017 redakce uLékaře

Dobrý den, ve čtvrtek jsem se na Vás obracela s prosbou o vysvětlení popisu magnetické rezonance mozku a krční páteře, protože lékařka ke mě přistupovala, jako bych jí obtěžovala a nic mi nevysvětlila. Pořád mi leží v hlavě ta věta : supratentoriálně v paraventrikulárních vrstvách bílé hmoty prokazuji celkově cca 5-7 drobných neexpandujících nespecifických T2 hyperitenzních ložisek, jejich etiologie nejspíše pozánětlivá nebo parainfekční. Pokud to je pozánětlivé nebo že to vzniklo v pobíhající infekci. Co by to za zánět mohlo být??? Hledala jsem si o tomto informace, když jsem se od lékařky nic nedozvěděla a vždycky jsem nalezla článek o tomto v souvislosti s RS, kterou mi vyloučila na základě MR. Kdyby se ti netýkalo mozku, taky bych byla klidná, ale teď mám opravdu strach. Jediné co jsem dozvěděla, tak to, že mě objednala za 2 měsíce na kontrolu a když potíže nezmizí, tak mě udělá lumbální punkci jestli nejde o neuroboreliozu. Pokud bych to měla, tak můžu bez léčby dva měsíce být??? Dále taky ta věta: nález vzhledem k věku na hranici normy. Čím se to mohlo stát, že je to na hranici normy? Mohu pro zlepšení něco udělat??
Od září mám příznaky: závratě když se pohybuji, brnění hlavy, obličeje, prstů u HK, tupá bolest krční páteře, nyní se mi přidaly bolesti kříže, kostrče, kyčle pravé, když sedím na něčem tvrdém, tak mě brní dolní končetiny a závratě se zhorší. Také pozoruji, že když ležím nebo sedím, tak pohnu prsty u nohy, nohou, rukami, hlavou, ve svalech různě na těle mi škube. Souvisí toto všechno s nálezem na páteři??(viz příloha) Nebo se mám obávat něčeho vážného?? Už to trvá hrozně dlouho a ničí mě to. Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, Váš dotaz jsem již jednou zodpovídala, hraniční nález pořád znamená v mezích normy,i když na horní hranici, takže by jsem tuto větu tolik neřešila. Těžko můžete udělat něco navíc pro zlepšení obrazu, mozek potřebuje čas k regeneraci a proto ty 2 měsíce k provedení další magnetické rezonance ke kontrole. Pokud má lékařka podezření a neurolboreliosu, nevidím ale důvod k tomu, aby čekala takto dlouho. Provedení lumbální punkce je dnes již poměrně běžným výkonem, který Vás kromě klidového režimu nějak omezovat nebude a jednoznačně potvrdí či vyloučí tuto infekci. Předcházet by tomu měl určitě i odběr krvi a sérologický průkaz aktivní či alespoň překonané boreliosy v krvi. Vyšetření kromě neurologa může indikovat i infekční lékař. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologie-EMG

Dobrý den,souhlasím s vysvětlením kolegyně.Opravdu provedené vyšeteření nepotvrdilo demyelinizační onemocnění,spíše se jedná o náhodný nález,drobné změny jsou spíše staršího data.Vaše potíže jsou velmi rozmanité,hraniční nález je není schopen vysvětlit.Určitě vyčkání nemůže Váš zdravotní stav zhoršit,pokud byste měla klinické příznaky nového infektu ,pak je nutné vyšetření mozkomíšního moku provést ihned,pokuste se zlepšením životosprávy,cvičením a relaxací zlepšit celou Vaši kondici

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Mám se něčeho obávat? Štítná žláza
Dobrý den,již delší dobu se léčím se štítnou žlázou,...
Mám se obávat TSS?
Dobrý den. Já bych se chtěla zeptat: Mám teď menstruaci...
Mám se obávat cukrovky?
Dobrý den. Je mi 17 let a moje matka má cukrovku 2....
Mám sa niečoho obávať?
Asi dva týždne pociťujem jemné svrbenie.Spočiatku len...
Mám se změn nějak obávát?
Dobrý den, před několika lety jsem si v třísle objevila...
Mám se obávat vážného onemocnění ? Například leukemie ?
Dobrý den , je mi dvacet let a již jsem měla různé...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám sa prosím zaoberať zvýšenou hodnotou leukocytov c moči?

Dobrý deň vážený pán doktor. Chcela som sa spýtať, či sa mám zaoberať zvýšenými...

Mám se bát artroskopie?

Dobrý den,jsou to tři roky,kdy mi byla diagnostikována chondropatie pately....

Mam se bat?

Dobrý večer, paní doktorko. Před vánocemi jsem měla úraz, při kterém mi zjistili...

Mám se dal snažit nebo raději zajít k lékaři?

Dobrý den, už pár měsíců mě trápil menší vridek v tříslech, avšak nebolel, tak...

Mám se dal snažit nebo raději zajít k lékaři?

Dobrý den, už pár měsíců mě trápil menší vridek v tříslech, avšak nebolel, tak...

Mám se dal snažit nebo raději zajít k lékaři?

Dobrý den, už pár měsíců mě trápil menší vridek v tříslech, avšak nebolel, tak...

Mám se najíst než půjdu k zubařce

Tento týden v pátek jdu k zubařce a nevím jestli se mám najíst. Poslední roky...

Mám se něčeho obávat? Štítná žláza

Dobrý den,již delší dobu se léčím se štítnou žlázou, medikace Letrox 75 1 x...

Mám se obávat ?

Na penisu se mi udělala bíla bulka, nebolí, ale nevypadá to moc dobře...měl...

Mám se obávat cukrovky?

Dobrý den. Je mi 17 let a moje matka má cukrovku 2. typu. Asi 2x mi měřila hladinu...

Mám se obávat TSS?

Dobrý den. Já bych se chtěla zeptat: Mám teď menstruaci a bolí mě hlava a bolela...

Mám se obávat vážného onemocnění ? Například leukemie ?

Dobrý den , je mi dvacet let a již jsem měla různé zdravitní potíže .Trpím na...

Mám se objednat k psychiatrovi?

Dobrý večer, nevím, kde začít. Už několik let přemýšlím o svém psychickém...

Mám se zajímat o alergii?

Dobrý den, při každém vyšetření krve se mi objeví, že jsem na něco alergická....

Mám se změn nějak obávát?

Dobrý den, před několika lety jsem si v třísle objevila malou ranku, myslela...

Mám schizofrenii?

zdravím, mám otázku občas mám pocit že trpím schizofreníí, přitom ale zatím...

Mám si s tím dělat starosti?

Dobrý den, ráda bych se zeptala na radu. Od mládí jsem mentruovala po 35 dnech,...

Mam si trhat zuby sám

Dobrý den mam takový problém. pokud mě bolí zub mam si ho vytrhnout sám nemám...

Mám si zakoupit testovací set

Dobrý den je my 48let byla jsem na momografu a sonu prsa a tam my řekly že mám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otok prstů ruky

Prosím o názor, co může být příčinou pravidelného každovečerního otoku prstů...

Deprese ( bez nálady, bez radosti)

Dobrý den, předem jsem se chtěla omluvit za nadpis dotazu, nevím jak svoje psychické...

Palpitace

Dobrý večer, jiz par měsíců mám problém s divným tepem srdce. Cca od doby kdy...

Srdeční arytmie


Hleny

Dobrý den, chtěl bych Vás tímto emailem poprosit o radu či názor: Narodil...

Bodavá bolest v hrudníku

Dobrý den,mám takový menší problém,včera v noci sem ve tmě narazil do sloupku...

Ospen - vynechání dávky

Dobrý den, čerstvě 5ti letá dcera bere již týden Ospen 750, 3x denně 5ml, prokázána...

Výtok z penisu při vzrušení


Zvracení

Dobrý den, ráda bych se zeptala na váš názor na situaci. Můj 6 letý syn dostal...

Ospen a čaj s citrónem


EEG


EFLK

Dobrý den. Prodělala jsem operaci srdce, mám umělou srdeční chlopeň. Na ultrazvuku...

Potíže

Dobrý den, již jednou jsem zde psala dotaz (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-stehennich-svalu-brneni-prstu-na-rukou-74174),...

Očkování proti tbc

Mám dvouletou dceru, která byla v porodnici očkovaná proti tbc, ale při kontrole...

Bodavá bolest hlavy

Dobrý den, chtěla bych prosím poradit.Dnes poprvé jsem po celý den cítila strašnou...

Pocit horka v nohou

Dobrý den, nevím jestli tento dotaz patří do praktického lékařství... Poslední...

Slyším hlasitý tlukot srdce

Dobrý den, v posledních týdnech se mi několikrát stalo následující: vleže...

Ztopoření bradavek

Dobrý den, mám poslední záležitost, se kterou se na Vás obracím. Je tak trochu...

Bolest uší po čištění od mazu.

Dobrý den. Pravidelně několikrát za rok musím vyhledat lékaře, na vyčištění...

Palpitace

Dobrý den,mívám občas v noci bušení srdce a zrychlený tep a pocit strachu,potíže...

Inzerce
×