Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Myalgie

Revmatologie Božena 31.12.2017

Asi před měsícem jsem se nechala naočkovat proti chřipce.Asi zatýden jsem prodělala virozu.Po měsíci jsem měla zvýšené testy na chlamydie a borelie.To už mě začaly velké bolesti v kloubech.kotníky,kolena,ramena a nejvíc ruce zápěstí a prsty nemůžu ani ohnout nic v nich neudržím.Bolesti mě budí i v noci.Asi 3x za noc jsem vzhůru.Nejhorší ráno se dostat z postele.Nicméně u mé doktorky po vybrání antibiotik mě řekli že mám testy dobré mám přeléčeno.Velké bolesti v kloubech přetrvávají nikdy sem nic podobného neměla.Můžete mi nějak poradit? Děkuji s pozdravem Nováková B.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Virozy , chlamydie i borelie jsou infekce, které velmi ovlivňují imunitní systém a mohou jednak spouštět velké bolesti svalů a kloubů a borelie může přecházet do chronicity. Záleží, jak vypadaly vaše laboratorní výsledky. Pokud se jedná o akutní stav, je nutné přeléčení antibiotiky podle určitého schématu, pokud se jedná o stav s paměťovými protilátkami, tj. stav po prodělané infekci v minulosti, tak léčba antibiotiky nemá smysl a je nutná léčba symptomatologická, tj. k potlačení příznaků. Základem léčby jsou nesteroidní antirevmatika, pokud nepomohou, je možné volit léčbu kortikoidy. Často se jedná o myalgie a artralgie (bolesti svalů a kloubů) nerevmatického původu (tj. revmatologické odběry jsou negativní) a přesto je léčba kortikoidy úspěšná. Dle osobních zkušeností volím u pacientů nejdříve léčbu injekční - 1-3 dávky Dexamed inj. do svalu, pokud pacienti udají výrazné zlepšení, zahajuji léčbu Prednisonem v dávce 20 mg/d po dobu týdne s postupným snižováním dávky. Mezitím je objednán pacient ke konzultaci na revmatologii, kde společně s revmatoložkou vytitrujem dávku Prednisonu. Nyní vám doporučuji domluvit se s praktickým lékařem, jak ve vaší léčbě pokračovat a dle vašeho místa bydliště stav konzultovat na revmatologií. Přeji rychlý ústup potíží. S pozdravem praktická lékařka Dr. Janoušková

MUDr. Eva Dokoupilová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Specializace: Osteologie, Revmatologie Pracoviště: Revmatologická a osteologická ambulance MEDICAL PLUS

Dobrý den paní Boženo. MUDr. Janoušková plně vystihla podstatu problému. Vyšetření u revmatologa v místě Vašeho bydliště je nezbytné a měla byste jej navštívit co nejdříve. Přeji hodně stěstí.

Související dotazy

Polyartalgie ,myalgie
Od roku 2015 ztuhlost a pálení s bolestí ( jakoby revmatickou?)...
Nález MR
Dobrý den, co prosím znamená nález: ojedinělé nespecifické...
Bolesti svalů
Je mi 73 let a nikdy jsem netrpěla bolestmi zad. Před...
Bolesti svalů
Dobrý den, už dva měsíce mě trápí myalgie všech končetin....
Chlamydie pneumonie
Vážená paní doktorko, poprosila bych Vás o Váš názor:Klinické...
Chronické stěhovavé bolesti
Vážená paní doktorko, poprosila bych Vás o Váš názor:Klinické...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Můžu u HŽT končetinu zatěžovat?

Dobry den rad bych se zeptal zda kdyz uz se lecim s trombozou 4 tyden a noha...

Můžu užívat tento lék i 14 dní v kuse?


Můžu užívat tyto dva prášky dohromady biofenac a dimexol?


Můžu užívat zerex v 17 letech?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je bezpečné užívat zerex v 17 letech....

Můžu v červenci letet na dovolenou do Egypta?

Dobrý den prosila bych radu jsem po baypase v levé noze od roku 2013 A v právě...

Můžu vytrhávat chloupky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli nevadí vytrhávání chloupků z kůže, na...

Můžu z masturbace dostat syndrom karpálního tunelu?

dobry den, muzu z masturbace dostat syndrom karpalniho tunelu ? dekuji :).............

Mužu začit s novou antiko?

dobry den,mam takovou otazu...brala jsem 4 mesice antiko-lindinette20 nebylo...

Můžu zapíjet lék čajem místo vodou ?

Dobrý den, užívám delší dobu Lannatam 0,4 mg tvrdé tobolky s řízeným uvolňováním...

Můžu zcela vyloučit, že by se jednalo o ranný potrat?

Dobrý den, dne jsem začala menstruovat po 40 dnech od posledního dne menstruace....

Myastenia gravis

Dobry den, muj dotaz se tyka ohledne nemoci Myasthenia Gravis.Mohou byt priznakem...

Myastenia gravis

Dobry vecer, mám 22 rokov a od svojich cca 3 rokov som trpel myasteniou gravis....

Myastenia gravis - vyšetření

Dobrý den,chtěla bych se poradit mám již delší dobu potíže s polykáním a nyní...

Myastenia gravis a invalidní důchod

Dobrý den, před 4 měsíci mi diagnostikovali latentní tetanii, po dalším měsíci...

Myastenia gravis?

Dobrý den, mám jistý problém, již 7 měsíců po UPV se mi zle dýchá, je to každodenní,...

Myasthemia gravis

Dobrý den,již delší dobu asi dva měsíce mám problémy s polykáním,brnění levostraných...

Myasthenia gravis

Dobrý den, rád bych se zeptal, proč se při myasthenii gravis, nesmí pít...

Myasthenia gravis

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké příznaky má myestenie. Už cca 4.roky...

Myasthenia gravis

Na pravé ruce mám částečně brnění na prsteníčku a prostředníčku,hlavně na posledním...

Myasthenia gravis + Kaposiho sarkom kuze

Dobry den vazena pani doktorko. Pred rokem u taty lekari objevili Myasthenii...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pupínky na jazyku

Dobry vecer, obracim se na Vas s problemem, ktery jsem zpozorovala dnes pri...

Průjem

Dobrý den, obracim se na vas s dotazem tykajicim se meho traveni. Občas trpím...

Zhoršení prokrvení mozku ??

Dobrý večer. Jsem po infarktu, chtěla jsem se zeptat, když mě zmrtvá zničeho...

Problémy s polykaním a krční páteř

Dobrý den, už skoro tři týdny mě trápí pocit knedlíku v krku. Mám také občas...

Menopauza

Dobrý den,je mi 49 let a ráda bych zjistila,zda již prodělávám menopauzu. Nemám...

Velikost penisu ve 14 letech

Zdravim, je mi 14, vážím 63kg, měřím 160cm. Můj penis měří v erexci 9cm. Chci...

Sexuální orientace

Dobrý den nevím co už mám dělat nevím jak sem orientován Od svých 14 let do...

Pseudomonas aeruginosa

Dobrý den, před rokem jsem podstoupil endoresekci prostaty, vše proběhlo v...

Bulka na varleti

Dobrý den. Je mi 14 let a před chvilkou jsem si nahmatal bulku přímo na varleti,...

Preejakulát a otěhotnění


Bolestivá piha

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na zaslané znamenko na fotce, jelikož mě často...

Reflux

Dobrý den, chtěla bych poprosit gastroenterologa o vysvětlení. V prosinci 2020...

Oddálení menstruace

Dobrý den, mám dotaz ohledně oddálení menstruace. Antikoncepci jsem nikdy...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobry den,v puberte jsem se lecila s hypothyreozou,ale po ukonceni vyvoje se...

Tyreotoxikoza


Výtok z pochvy, bolest při močení, potíže se stolicí

Dobrý den, Mám několik problémů a nevím jistě, na koho se obrátit. Již asi...

Obtížné dýchání a brnění prstů

Dobry den,obcas se mi stava,zejmena kdyz jedu autobusem ze se mi jakoby svira...

Strach z polykání

Dobry den mam otazku.Muzu se udusit kdyz mi jidlo uvizne v krku ne vvdychaci...

Náhrada za warfarin

Dobry vecer, otec 71 let po cevni prihode, predtim tri infarkty (vse behem 6...

Reklama