Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Obtíže po odběru plodové vody

Gynekologie Katerina 5.5.2017 redakce uLékaře

Dobry den, 26.4. jsem musela podstoupit amniocentezu. Vse probehlo v poradku. Od te doby stale odpocivam, nic nezvedam. Ale od vcera mi zacalo byt nevolno. Nezvracim, ale behem dne z niceho nic se mi zacne delat spatne a je mi na omdleni. Vzdy to trva cca pul hodiny (?) snazim se hodne pit, pravidelne jim. Je mozne, ze to muze byt nejak ovlivneno odberem? Je to moje prvni tehotenstvi(18tt) a mam strach jestli je vse v poradku. Na kontrolu ke svemu dr jdu pr tyden 11.5.
Tak bych rada vedela, zda je to normalni jev nebo priznak neceho spatneho. Prvni vysledky po amnio mi volali jako negativni, nyni cekam stale na druhe vysledky(finalni). Predem moc dekuji za odpoved.
Katerina

Odpovídá:

MUDr. Tomáš Musil

Specializace: Praktické lékařství a akupunktura Pracoviště: Centrum zdravotnických služeb Bechyně, Poradna CeTOM Univerzita Tábor

Dobrý den, Kateřino,
Vaše obtíže jsou příznakem vegetativní nerovnováhy ve Vašem organismu. Může to být způsobeno odběrem, ale také nemusí. To se nadá s určitostí říci, protože obtíže začaly až s časovým odstupem. Ovšem zaujala jste dobrý postoj a režimová opatření. Hlídejte se, abyste někde neupadla, zejména při rychlém vstávání.
Každý zásah do lidského organismu je spojen s nějakou odezvou. Konkrétně amniocentéza je, jak jistě víte, rizikové vyšetření, které se provádí pouze, je-li k tomu vážný důvod. Vpich jehlou je akupunkturní zásah s různou odezvou dle lokality. Vpich do břicha v době těhotenství (a řada dalších bodů na těle) je obecně zakázaný, protože může způsobit mnoho obtíží.
Bylo by vhodné, abyste si nechala při příští kontrole změřit krevní tlak. V případě, že by se obtíže zhoršovaly, nechte se vyšetřit neodkladně, ale pravděpodobně to nebude nutné. Věřím, že se jedná pouze o dočasnou nerovnováhu, která se buďto zpraví sama nebo by se případně upravila například dalším vpichem jehly - tentokrát akupunkturní, školeným akupunkturistou.
Zdraví MUDr.T.Musil

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
b
vaše obtíže by neměly mít souvislost s amniocentézou, mohlo by to být gastrointestinálního původu nebo poklesem TK byla by vhodná kontrola v poradně.
příjemný den

Související dotazy

Odběr plodové vody
Dobrý den, mám dotaz ohledně NT + biochemického screeningu,...
Odběr plodové vody
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné si...
Odběr plodové vody
Dobrý den, je mi 35 let a mám 12letou dceru a 9letého...
Odběr plodové vody
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, do kolikátého týdne...
Odběr plodové vody
Dobrý den, letos mi bylo 35 let a v listopadu čekáme...
Může se jednat o odtok plodové vody?
Dobrý den,včera večer když jsem šla na malou se mi...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obtíže celé rodiny

Dobrý den paní doktorko, Před cca dvěma lety se u mě rozvinul jakýsi ekzém...

Obtíže nespecifické

Dobrý den, píšu Vám ještě jednou a konkrétněji. Po pauze jsem začala brát...

Obtíže po antibioticích

Dobrý den, měla jsem zánět v krku. Doktor mi dal antibiotika Augmentin. Ale...

Obtíže po aplikaci injekce do svalu

Dobrý den, po aplikaci injekce Dolmina mám úplně ty samé příznaky, jako Hana...

Obtíže po ASK

Dobrý den .18.6my dělali ASK kolene je normální že mě to celé koleno i pod kolenem...

Obtíže po extrakci zubu

Dobry den, pred mesiacom mi bola chirurgicky odstranena osmicka vlavo dole,...

Obtíže po návratu z dovolené

Dobrý den,jsem 12.den po návratu z Kuby, mám asi sedm dnů stále se zhoršující...

Obtíže po nechráněném sexu

Dobrý den, měl jsem před 4 týdny orální sex s mužem, kterému jsem nespolk ejakulát,...

Obtíže po nechráněném styku

Dobrý den, před 4 dny jsem měl nechráněný sex. Druhý den mě začala pálit špička...

Obtíže po nemoci

Je to neco malo pres mesic, co jsem sla k lekari, po tom, co me priserne pri...

Obtíže po operaci karpálního tunelu

Jsem 2 mesice po operaci karpalniho tunelu na prave ruce. Nyni mam pooperacni...

Obtíže po operaci kolena.

Dobrý den, v lednu tohoto roku jsem vám položila dotaz ohledně pooperačních...

Obtíže po operaci štítné žlázy

Dobry den,jsem rok a pul po uplnem odstraneni SZ a je mi porad zle, 3 mesice...

Obtíže po požití alkoholu


Obtíže po prodělaném zánětu středouší


Obtíže po úrazu hlavy

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Manžel měl v prosinci úraz hlavy, na pohotovosti...

Obtíže po vysazení antikoncepce

Dobrý den, od konce května roku 2016 jsem začala brát antikoncepci Rhonya,...

Obtíže po zaléčení zánětu ledvin

V nedeli jsem dobral antibiotika ofloxyn. Mel jsem zanet ledvin. Problemy skoncily....

Obtíže při antikoncepci

Dobry den. Chtěla bych se zeptat.. dvakrát jsem musela změnit antikoncepci....

Obtíže při koloskopickém vyšetření

V červenci jsem byla podrobena koloskopickému vyšetření po přípravě Fortransem....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Haemophilus parainfluenzae

Dobry den. Pri vytere z hrdla mi vo vysledkoch vysla tato bakterie ( aj ine...

Karpály na ruce

Dobrý den. Na konci května jdu na operaci s levou rukou KT. Na pravé ruce mám...

Zvětšená játra která jsou zdravá


Bolesti žaludku


Cvičení po operaci apendixu a kratší končetina

Dobrý den, pane doktore, můj sedmiletý syn byl 21.11.2013 operován klasicky...

Plané neštovice: test na zjištění protilátek

Dobrý den, je mi 21 let a dosud jsem neprodělala plané neštovice. Informovala...

Bakerova cysta


Vystouplý hrbol/boule na holenní kosti

Dobrý den, před třemi dny jsem si nahmatala vystouplý hrbol/bouli na holenní...

Po METHIONINU gynekologické problémy

Dobrý den.Užívám METHIONIN-1 tabletu denně proti padání vlasů a pomáhá to ,ale...

Bolestivá bulka v okolí pochvy a na klitorisu


Tisercin

dobry den pan doktor moze sa kombinovat carvedigama (liek na vysoky tlak) ?...

9. zub

Hezky den, rad bych se zeptal na pocet zubu. Vychazi mi totiz, ze v mem dolnim...

Rakovina prostaty

Je možné se současně zbavit rakoviny prostaty a častého močení?

Enterococcus species v močové trubici

Dobrý den, moc prosím o radu. V loni v srpnu jsem se od partnera pohlavní cestou...

Gynekologie

Dobrý den, od roku 2008 mě trápí chlamydie, ureoplasmata a mykoplasmata....

Elocom

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli mast/krém Elocom nějak ovlivňuje účinek...

Laserové odstranění nosních polypů

Dobrý den,je mi 58let, trpím od dětství chronickou rýmou,před 5lety jsem byla...

Mírné krvácení uprostřed cyklu

Dobrý den, je mi 26 let a s přítelem se od února snažíme o miminko. Hormonální...

Padání vlasů

Dobrý den, mám jemné a ne příliš husté vlasy. Již 5 měsíců pozoruji zvýšené...

Bolest kloubů a svalů

Dobrý den,už cca 4 roky mě bolí klouby,svaly.Měla jsem vyšetření na boreliózu,revmatismus,ale...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×