Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Očkování VHA + tyfus a reakce LU

Očkování Jan J. 14.10.2016

Dobrý den, pred 20dny jsem byl ockovany proti zloutence A a brisnimu tyfu zaroven,vakciny konkretne Vaqta Adult 50 U a Typhim Vi. Asi po 6 dnech se u me projevilo naval poceni a po par dnech to ustoupilo a zacali pobolivat uzliny ruzne po tele,nejsou zdurele nebo natekle ,ale pocitove je citim jak se ozyvaji nejcasteji u klicni kosti na obou stranach na bocni strane krku a v trislech na dvou mistech spis na stehnu. A skoro v trisle.V pribalovem letacku u vakciny zloutenky A je popsanany,ze se u nekterych pacientu muze vyskytovat konkretne Poruchy krve a lymfatického systému: Méně časté: lymfadenopatie. Chci se zeptat za jakou dobu tenhle pocit odezni nebo spis kolik tydnu trva nez si telo udela protilatky.Je to dost neprijemne ,nemam jinak zadny horecky nebo natekle uzliny primo v krku nic jineho jen ten pocit bolesti uzliny ktery po chvilce mizi a ozve se zase na jine strane tela.. Musim jeste priznat ze pred 4mesici jsem mel styk pohlavni s jednou holkou tak me napdla i varianta hiv ktera me v myslence strasi.. Byl jsem i u doktora ktery mi vzal krev zda nemam nejaky zanet a celkovej obraz krve,vse bylo v normach i lymfocity 0.28 nic nebylo zvysene az na jaterni hodnoty,vzal mi krev znova na podrobnejsi vysetreni tak cekam na vysledky. Prosim o vas nazor v zacatku dotazu.Predem dekuji Honza.

Odpovídá:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, lymfadenopathie, zejména ve spádové oblasti od místa, kde byla aplikovaná vakcína (podklíček, krk, axily) po očkování se může objevit, jedná se o reakci imunitního systému na podanou vakcínu, co je dokonce žádoucí. Pokud LU nejsou zvětšené, zarudlé, palpačně bolestivé, není přítomná reakce v jejích okolí a ani v místě aplikace vakcíny nemáte se čeho obávat a v průběhu několika týdnů by to mělo odeznít. Protilátky na žloutenku a tyfus v dostatečné hladině se vytvoří obvykle do 10-14 dní od aplikace vakcíny. Pokud máte strach z HIV po nechráněném rizikovém styku je na místě provést odběr na protilátky proti HIV 1,2 buď cestou praktického lékaře či v různých centrech, kde tento odběr provádějí zdarma. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

Související dotazy

Očkování proti tyfu v těhotenství
Dobry den pane doktore, Dnes rano jsem podstoupila...
Reakce na očkování
Dobrý den , mám takové dilema ohledně očkování vakcinou...
Reakce na očkování
Dobrý den,se synem jsem byla na přeočkování v 5 letech.Aplikovala...
Očkování
Vytvoření protilátek po očkování. Plánuji se v následujícím...
Reakce po očkování
Dobrý den, moje dvouletá dcera byla minulý týden přeočkována...
Reakce na očkování
Dobrý den, jako dítě (před cca 12ti lety) jsem byl...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování v těhotenství

Dobrý den, jsem ročník 1978, nyní jsem v 10 týdnu těhotenství. U své obvodní...

Očkování v těhotenství?

Dobrý den, je mi 30 let a v 31 porodím druhé dítko,,respekt v březnu, jsem ve...

Očkování v závislosti na febr. křeče a alergie

dobrý den, mám hned několik dotazů. Jedná se mi o očkování proti spalničkám,zarděnkám,.......

Očkování vakcínou prevenar

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký názor máte na očkování vakcínou prevenar....Mám...

Očkování vakcinou Prevenar 13

Dobrý den , moje maminka -68let se nechala očkovat vakcínou Prevenar 13. Po...

Očkování vakcínou Priorix Tetra

Dobrý den, zvažujeme očkování u dcery vakcínou Priorix tetra v 15. měsících,...

Očkování vakcínou silgard

Dobrý večer, pane doktore - ko mám 15ti letou dceru a rozhodla jsem se jí nechat...

Očkování varilix vakcínou

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz,zda je nutné se nechat naočkovat proti neštovicím,když...

Očkování ve vyšších venkovních teplotách

Dobrý den, mám dotaz, zda je vhodne očkovat kojence v teplých dnech? Dnes odpoledne...

Očkování versus test

Dobrý den, nechal jsem se očkovat proti žloutence typu B. Předm rokem v březnu...

Očkování VHA+VHB

Dobrý den, odpověděla jste mi pouze na tu druhou, méně podstatnou část. Jak...

Očkování žloutenka A

Dobrý den, za jakou dobu lze nejdříve očkovat proti žloutence A po očkování...

Očkování žloutenka a meningokok C

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat na váš názor ohledně očkování...

Očkování žlutenky

Dobrý den, mám dotaz na očkování, které v Sama doma bylo diskutováno v...

Očkování-děložní čípek X Gorlin syndrom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má smysl toto očkování v případě že...

Očkování-Prevenar

Dobrý den,naše čtyřletá dcera opakovaně trpí záněty průdušek. V r.2008 prodělala...

Očkování, imunita

Některé děti po očkování téměř nereagují, jiné mají po stejné vakcíně různé...

Očkování+alergie na pyl

Dobrý den,ráda bych se zeptala máme jít na očkování proti žloutence typu A,ale...

Očkovanie a hepatitida

1.otazka :ake je riziko prenosu virusu hep.B ked sa človek pichne použitou ihlou...

Očkovanie Diteper

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či môj syn ktorý je 16 mesiacov po ťažkom...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hemoroidy?


Tuhnutí lýtek


Tuhá bolestivá stolice, holčička 2,5 roku


Pálení pochvy po sexu


Pupinky a fleky na penisu


Bulka na konci konečníku


Artoza


Třísla


Krvácení při užívání antikoncepce.


Bolest v podkolenní jamce


Oranžové zbarvení jazyka


Kožní absces v podpaží


Bolesti žaludku


Skvrny kůže

Dobry den uz delsi dobu se my po tele tvori tyto skvrny na zadech na hrudi...

MUDr. Jaroslav Pavlata

Ordinace lékaře specialisty - ortopedie

Autoimunitní zánět šž

Dobry den chci se zeptat na hodnoty stitne zlazi ft4 27.8+ tsh0.007 alt 0.57...

Poškození periferních nervů


MUDr. Petr Chmura

Diabetologie

Testy


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×