Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pomalý růst plodu

Gabriela 15.12.2017

Vážený pane doktore/doktorko,

mám dotaz ohledně velikosti plodu na začátku těhotenství. Na ultrazvukovém vyšetření jsem byla 12.12. (7+0 tt), kdy CRL bylo 3,7 mm, tj. odpovídalo gestačnímu stáří 6+1. Poté jsem byla na vyšetření dnes, 15.12. (7+3 tt) a CRL bylo 4,2 mm. Srdeční akce v obou případech +. HCG dne 28.11. přes 4.000 jednotek, dne 05.12. přes 22.000 jednotek a dne 11.12. přes 34.000 jednotek. Můj gynekolog mě informoval, že plod je poměrně malý, a že to může znamenat, že se přestane vyvíjet a musí mě připravit na nejhorší. Současně však dodal, že plod není až tak dobře vidět, a zdá se mu, že se drží velmi blízko k děloze, kdy je měření špatně proveditelné. Na další kontrolu mě objednal na 21.12., kdy prý uvidíme, zda plod povyrostl. Chci se zeptat o kolik může plod za 6 dnů vyrůst a zda v tomto příštím termínu již pan doktor uvidí a změří plod přesněji a co bude následovat, pokud nikoli?Jak je posuzován plod, který se vyvíjí pomaleji, ale má srdeční akci?Dále jsem se dočetla, že tolerance u CRL je +-2 týdny, tak nevím, proč se mám hned připravovat na nejhorší, radši bych byla v klidu a těšila se z těhotenství ....mockrát Vám děkuji za zodpovězení mých dotazů. S pozdravem GČ

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobrý den, omlouvám se, ale Váš dotaz je natolik složitý, že si ho jako praktický lékař netroufnu zodpovědět. Dotazy jsou totiž v poradně primárně přeposílány k zodpovězení praktickým lékařům. Proto Vás prosím o strpení a já Váš dotaz přepošlu specialistovi, který Vám ho jistě brzy zodpoví. S pozdravem MUDr. Petr Tomandl.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, ultrazvuková vyšetření v časném sledu nemají žádný význam, předpovědět další osud takhle malého těhotenství s patrnou akcí srdeční je prakticky nemožné. Navíc častá vyšetření v rané graviditě bývají dávána do souvislosti s poruchami vývoje plodů. Buďte v klidu, jste těhotná, těhotenství je v děloze a další nechte osudu. Stejně by něšlo nic dělat. Počkejte 2 týdny, pak se na dalším vyšetření musí ukázat, zda těhotenství prospívá, či nikoli. S pozdravem PL

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Růst
Dobrý den , je mi 15 let , a chtěl bych se zeptat ,...
Růst
Dobry den chtel by se zeptat je naka na deje abych...
Růst ochlupení
Jak urychlit růst ochlupení nad penisem ?
Prosáknutí plodu
Dobrý den, dokázali byste mi poradit, co znamena prosaknuti...
Stáří plodu
Dobrý den.Da se usoudit z ultrazvuku fetalni vek plodu-zarodku...
Lipom plodu
Dobrý den, ve 30 týdnu těhotenství nám bylo sděleno,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pomalé reakce, dlouhé přemýšlení

Dobry den, chtěla bych s Vás zeptat už delší dobou mě trápí jak to nazvat,...

Pomalé srůstání klíční kosti

Dobrý den, 4 měsíce po dislokované tříštivé zlomenině klíční kosti, která byla...

Pomalé učení

Dobrý den, hledám specializované pracoviště v Praze pro vyšetření mozku u dítěte....

Pomalejší reakce a výpadky (v souvislosti s brýlemi)

V době dospívání mi byly předepsány brýle, které jsem zpočátku používal pouze...

Pomalejší tepová frekvence

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ve spánku mám puls 46-48 přes den normálně v...

Pomali srdecni puls

Dobry den. Chtel jsem se zeptat. Asi pred pul rokem jsem si koupil tlakomer...

Pomaly pulz,nizky tlak a panika

dobry den,mam stabilne nizky tep,niekedy aj 45 x za minutu,tlak mavam okolo...

Pomalý růst

Dobrý večer, prosím Vás o radu. Zdá se mi, že syn pomalu roste. Je mu 21 měsíců,...

Pomalý růst dítěte

Dobrý den, prosím o radu - u dcery (11 let, 132 cm, 26kg) nakonec enterobiopsií...

Pomalý růst dítěte

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. Mám v pěstounské péči holčičku,...

Pomalý srdeční tep

Dobrý den, léčím se cca 20 let na hypertenzi, užívám Sectral 400 1/2 ráno a...

Pomalý srdeční tep


Pomalý srdeční tep


Pomalý tep

Dobrý den mám takový dotaz ,asi před měsícem jsem si naměřil krevní tlak 165/95....

Pomalý tep

Dobrý den.Poslední dobou mám nižší tep,dnes jsem měl 48tepů je to v přádku.Je...

Pomalý tep

dobrý den.je mi 33 let a poslední dobou mi lítá tlak ráno mám hodnoty menší...

Pomalý tep

Dobrý den, dlouhou dobu jsem byl obézní a měl vysoký krevní tlak. Léky Valsacombi...

Pomalý tep


Pomalý vývoj batolete

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vývoj mého 7,5 měsíce starého syna. Od třetího...

Pomalý vývoj dítěte

Dobrý den, měla bych dotaz na zdraví vývoj dítěte. Moje neteř, dnes...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hyperechogenní ložisko

Dobry den s ultrazvuku mi bylo zjištěno vlevo na zad labiu hor/stř seg hyperechgeni...

Svědění kůže penisu


Trvající bolesti třísla po natažení

Dobrý den, na začátku října jsem si při sprintech v tělocviku nějakým způsobem...

Dlouhodobé krvácení a vysoká děložní sliznice

Dobrý den pane doktore, v květnu 2015 jsem byla na hysteroskopii a kyretáži,...

Zanět žil

dobry den mam bolesti v leve noze lytko a pod kolenem šla jsem na ultrzvuk tam...

Mohou se současně užívat tyto léky?


Zvrásněný žalud

Dobrý den, je mi 17, už asi měsíc mě trápí jakoby vrásky/prasklinky na žaludu,...

Samovolně vzniklý flek na kůži

Dobrý den, na noze se mi udělal flek 7cm je to již tři dny. Mám navštívit lékaře?...

Narůžovělý výtok

Dobrý den, chci se zeptat jestli se plašit nebo ne. Jsem ve 27.tt a včera...

Tetanovka


ˇUzkost, deprese

Dobrý den. Již od mládí trpím úzkostnými stavy. Mnohokrát jsem měl strach z...

Červené slzící oko

Dobrý den, můj bracha má už 4 dny takhle rudé oko (doufam ze to jde aspoň trosku...

Otoky kotníků,vysoký tlak

dobrý večer,v roce 2008 jsem prodělala slabou cmp,tlak jsem měla dobrý.po čase...

Tlak při čůrání.

Dobrý den, Mám takový nepříjemný problém. Už asi týden cítím hrozný tlak tam...

Přechod z Sylviane na Belara

Dobrý den, chtěla bych se zeptat užívala sem třičvrtě roku antikoncepci Belara...

Stahování předkožky

Dobrý den, chci se jen zeptat, jaké může mít syn(2,5roku) problémy, když jsme...

Bolest bederní páteře po výhřezu ploténky

Dobrý den,pred týdnem jsem prodělal výhřez ploténky v bederní části 4/5 doleva...

Manžel se zadýchává

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Manželovi bude na podzim 73 let, ale stále...

Opakované záněty

Uro-vaxom jsem brala již několikrát, nyní užívám blokurimu, přesto se zánětů...

Boule na krku


Zavřít reklamu