Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Protilátky proti covidu

Infekce Mirek 16.6.2021

Protilátky COVID-19

Dobrý den,

7.1.2021 mně byla PCR testem potvrzena nákaza koronavirem SARS-CoV-2.

Následně jsem si nechal zpracovat testy (přístroj iCHROMA II) na protilátky COVID:
17.3.2021: IgM=4,8; IgG=7
16.6.2021: IgM=3,9; IgG=19,1

Můžu poprosit o vysvětlení stále neklesající hodnoty IgM? Mám to dále nějak řešit?
Může s tím souviset občasná únava, bolest svalů, cukání ve svalech?
10.2.2021 mně byla na kontrolních krevních testech navíc naměřena hodnota TSH 9,951 mU/l > byl jsem odeslán na endokrinologii a od té doby užívám jednou denně Letrox 50 (1 tabletu).

1. doplňující dotaz 16.6.2021
Dobrý den, děkuji za rychlou reakci. Bylo mně vysvětleno, že přítomnost IgM protilátek v těle je známkou nějakého akutního zánětu, který ani nemusí být způsobený COVIDem. Proto se ptám, zda je nějaký důvod k obavám, či podstoupit ještě nějaké doplňující vyšetření.

Odpovídá lékař:

MUDr. Xenie Zatloukalová


Dobrý den pane Mirku! Co se týče výše Vaší hladiny IgM protilátek proti Covidu, tak přeci jenom od prvního vyšetření k poklesu došlo, a to že je pořád ještě máte pozitivní,není důvod k obavám.Protilátky proti covidu v těle perzistují dlouho, ale neznamená to, že máte dostatečnou hladinu, aby Vás ochránili před další infekcí covidem. Z tohoto důvodu je u Vás očkování vhodné a nejvhodnějšími vakcínami jsou vakcíny Mmoderna a pfizer.Jinak únava a bolest svalů můze souviset t infekcí covid ,ale taky to může být dáno onemocněním štítné žlázy S pozdravem!

Odpovídá lékař:

MUDr. Jolana Novotná


Dobrý den, pokud jsou stanoveny přímo protilátky IgM a IgG proti onemocnění COVID -19 , tak to nemůže být způsobeno jinou infekcí, než je onemocnění SARS-CoV2. /Jiná věc by byla stanovení celkových IgM nebo IgG v krvi, to také lze, ale o to se v tomto případě nejedná/.IgM budou postupně klesat, ostatně k poklesu již došlo, IgG přetrvávají dlouhodobě (zřejmě několik měsíců, rok).
Obtíže, které udáváte-občasné únava, bolest svalů aj. můžou jistě souviset s Covidem, ale i s hypofunkcí štítné žlázy. Věřím, že obtíže postupně odezní, pokud jsou následkem Covidu, pokud jsou způsobeny hypofunkcí štítné žlázy, měly by při adekvátní léčbě také zmizet.
S pozdravem MUDr.Jolana Novotná

Související dotazy

Očkování proti covidu po imunoterapii
Dobry den, chtel jsem se zeptat, mel jsem immunoterapii...
Očkování proti tetanu a poté proti covidu
Dobrý de, poprosil by som o radu. Som 11 dní od očkování...
Protilátky
Dobrý den, při preventivní prohlídce u své doktorky...
IVF a protilátky proti fosfolipidům
Dobrý den, s manželem se již 2,5roku snažíme o druhé...
Protilatky
Dekuju za odpoved. Takze protilatky proti krevnim destickam...
Protilátky
Dobrý den, můžete mi objasnit výsledky odběru na borrelie...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Protilátky po infekci covid-19

Dobrý den, rád bych se zeptal na pár informací ohledně covid-19 konkrétně na...

Protilátky po očkování proti covid

Dobrý den, můžete mi prosím poradit,jestli je po prvním očkování proti Covid-19...

Protilátky po přeléčené syfilis

Dobrý den. Před 14 dny mi byla ukončena léčba syfilisu na kožním oddělení v...

Protilátky proti akutní hepatitidě B

Dobrý den, Byly jsem na preventivní prohlídce.vysledky zasílám v příloze.brali...

Protilátky proti boreliím

Prosím o vysvětlení lékařské zprávy z oddělení klinické mikrobiologie....

Protilátky proti borelioze a mononukleoze

Dobrý den, obrqacím se na Vás s dotazem ohledně protilátek na boreliozu a mononukleozu....

Protilátky proti COVID infekci

Dobrý den prosím o vysvětlení hodnot, absolvoval jsem laboratorní vyšetření...

Protilátky proti covid-19

Dobrý den, Byla jsem na protilatkách na kovid, chápu správně, že jsem potvrzená,...

Protilátky proti covid-19 a očkování

Dobrý den. Mám jít za dva dny na očkováni. Před 14 dny mi nebylo dobre. Antigen...

Protilátky proti covid-19 a očkování

Dobry den,dnes jsem obdržel výsledky protilatek na Covid po 90 dnech a nevím,jestli...

Protilátky proti coxsackie a,b

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o zhodnocení laboratorních výsledků. Jsem...

Protilátky proti EBV

Dobrý den, chtěla bych poprosit o názor hlavně imunologa / imunoložku ohledně...

Protilátky proti embryu

Dobrý den, je mi 35let, mnoho let již toužím po dítěti. Nejdříve jsem onemocněla...

Protilátky proti embryu - imunologické vyšetření jako samoplátce?

Dobrý den paní doktorko, abych mohla položit dotaz, musím asi nejprve vysvětlit...

Protilátky proti encefalitidě

Dobrý den. Mám na vás dotaz ohledně IgG protilátek encefalitidy. Při odběrech...

Protilátky proti ery

Dobrý den, kolikrát během těhotenství se vyšetřuje hladina protilátek proti...

Protilátky proti herpetickým virům

Dobrý den, obracím se s dotazem... Je mi 31 a již rok se léčím na neurologii...

Protilátky proti klíšťové encefalitidě

Dobry den,30.6. Jsem mela kliste, 12.7. Jsem si nechala zjistit protilatky IgG,protoze...

Protilátky proti koronaviru

Dobrý den, Posílám doplnění dotazu, zprávu o výsledcích. #437402. Jsem zhruba...

Protilátky proti kravskému mléku

Dobrý den. Chtěla bych se s Vámi poradit ohledně problému, který jsem zde...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Samovolný únik stolice

Dobrý den, už pár dní mě trápí únik stolice. Myslela jsem, že se jedná o průjem...

Zalehlé uši z letadla

Dobrý den, včera jsem cestovala nemocná letadlem, den mám zalehlé obě uši a...

Dráždění na průduškách

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - již asi 3 týdny mívám takový dráždivý pocit...

Cysta na vaječníku

dobrý den,chtěla jsem se zeptat,našli mi cystu na vaječníku velikosti 7,5cm...

Cukání, tepání v oblasti konečníku a varlat

Dobrý den, Již pár dní (měsíc) pociťuji cukání v oblasti konečníku a varlat....

Prasklá žíla po odběru krve

Dobrý den pane doktore, před více než měsícem jsemí byla na odběru krve při...

Vyrážka na loktech bolest kloubů

Dobrý den, mám vyrážku na obou loktech viz fotka a dále se tato rozšiřuje postupně...

Zlomenina holenní kosti - léčba

Dobrý den, 13.3. jsem měl při lyžování úraz. V místní nemocnici mi dali plastovou...

AC dysjunkce Tossy II-III

Dobrý den, před týdnem jsem upadl při snowboardingu celou vahou na pravé rameno....

Červená skvrna na jazyku

Mám od dneška na jazyku červenou skvrnu a okraj ohraničený bílým povlakem. Objevily...

Infekce v krku


Tlak v krku

Dobrý den, už cca měsíc mám tlak a zvláštní pocit v krku (hlavně při polykání),...

Algifen - 50 kapek 2x po sobě, může se mi něco stát?

Dobrý den, dnes jsem si na menstruacni bolesti vzala 50 kapek Algifenu neo....

Vibrace u srdce

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se zeptat, několik dní po sobě pociťuji...

Activelle a jeho vysazení


Bolest z levého nadočnicového oblouku

Dobrý den, před týdnem mi začaly bolesti levého nadočnicového oblouku. Bolesti...

Nález v dutině ústní

Dobrý den, Trápí mě dlouhodobě afty a záněty v puse, chodím různě po vyšetření,...

Výrustek na lokti

Dobrý den, na loketní kosti jsem si nahmatal hrbol, který výrazně zřetelně vystupuje...

Helikobakterie

Dobrý den, byla jsem na "gastro" vyšetření a dnes mi byla potvrzená helikobakterie....

Zřejmě podráždění bloudivého nervu

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, pokaždé, když se najím ať hodně nebo...

Reklama