Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Průkaz viru HPV u mužů

Kožní obtíže Karel 22.12.2017

Dobrý den,
na můj dotaz ohledně kondyomat jste mi odpověděla následující:

"Kondylomata se mohou šířit i v době, kdy na kůži není žádný projev, tzn. i nyní můžete být zdrojem infekce a to i celoživotně. Záleží na vašem imunitním systému zda dokáže virus z těla eliminovat. neexistuje žádná vyšetřovací metoda, která by spolehlivě zjistila přítomnost viru v těle, jedině přímo průkaz DNA v bradavičce. Kondylomata nejsou způsobena vysokorizikovými typy viru. Očkování by asi nemělo smysl. Zaměřte se na posílení protivirové imunity ( existuje např. přípravek Isoprinosin)."

V současné době již nemám žádné bradavice. Jestli chápu správně, tak do konce života můžu být zdrojem infekce. A není metoda, která by prokázala vyléčení? To tedy znamená žádný nechráněný pohlavní styk a nemožnost mít děti?

Na následujících stránkách uvádí, že je zde možné se nechat otestovat: http://www.papilomaviry.cz/jak-se-otestovat-na-hpv.html. Píší, že metoda přináší 100% validní výsledky. Rád bych samozřejmě zjistil, jestli nemám v těle i tzv. high risk hpv viry. Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová


Karle, vůbec to neznamená, že nemůžete mít děti. Jen je třeba počítat s rizikem přenosu viru. Kondylomata způsobují ty HPV viry, které jsou méně rizikové než např. ty, které u žen způsobují nádorová onemocnění čípku. Vaše tělo se ale viru může zbavit samo, stejně tak se ale poté můžete znova nakazit. Nevím přesně, jak je to s přesností průkazu HPV viru v době, kdy jste bez obtíží, Vás dotaz podrobněji zodpoví dermatovenerolog. Vyčkejte, prosím, na jeho odpověď. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Pertlová

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Dermatologická ambulance, Saskova 1961, Kladno

Dobrý den,vyšetření je možné provést z oblasti postižené kůže,tedy z bradavičky.
Pokud tedy nemáte momentálně na pokožce nic,bylo by zbytečné.

Domnívám se,že vaše obavy jsou zbytečné,kůže každého člověka je osídlena potenciálními patogeny,které se uplatní až v případě porušené imunity.

Související dotazy

HPV u mužů
Dobrý den, jak se léčí infekce HPV u mužů a jak dlouho...
Herpatické viry
Dobry den.. s přítelkyní jsem necelé 3 měsíce.. pohlavní...
Můžu byt stále prenasšečem HPV?
Dobrý den, mám laserově odstraněné kondylomata, našla...
HPV
Dobrý den, je možné nakazit se HPV virem pouhým líbáním?...
LSI vir
Dobrý den chtěla jsem se zeptat byla jsem na ženském...
Je možné abych mou přítelkyni nakazil virem HPV ?
Dobry den, je možné abych mou přítelkyni nakazil virem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Průjmy, nafouklé břicho, plynatost

Dobrý den. Mám poslední půl rok problémy se zažíváním. Trpím na průjmy. Ze začátku...

Průjmy, pocit inkontinence

Dobrý den, jsem 2 roky po druhém porodu a nyní se mi po dlouhodobé nemoci- půl...

Průjmy, syn 18 měsíců

Mám dotaz. Mám 18ti měsíčního chlapečka, a neustále trpí na průjmy, vždycky...

Průjmy, zácpy

Dobrý den, je mi 19 let. Již 3 týdny mě trápí průjmy střídavě se zácpou. Občas...

Průjmy...alergie na lepek ??

Dobrý den, syn 15 let trpi uz dlouhodobe skoro 2 roky potížemi.Nejdříve to byly...

Průkaz HIV

Dobrý den, Pred 2 tydny jsem mel chraneny sex s kondomem s prostitutkou a...

Průkaz HIV infece

Dobrý den,zajímalo by mě když je např.žena hiv pozitivni poznal by to i lékař...

Průkaz spermatu

Dobrý den. Potřebovala bych laboratorní rozbor neidentifikovatelné hmoty na...

Průkaz těhotenství z krve

Je možné, že lékaři zjistí těhotenství při odběru krve i když na to nedělají...

Průkaz virových hepatitid

Dobrý den, dá se hepatitida B,C ,D spolehlivě prokázat serologickým testem...

Průkaz virus molluscum contagiosum

Dobrý den.Dělají se na pohlavní nem. moluska testy z krve,teda dají se zjistit...

Průkaz ZTP

Dobrý den, žádám o průkaz ZTP, kde mě posuzují dle odst. 1 písm. g) přílohy...

Průkaznost těhotenských testů

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda těhotenský test z krve, 22 dní po možném...

Pruritus

DOBRI DEN.UZ ROK MNE SVEDI KUZE NA CELEM TELE.JE TO HROZNE.BYLA JSEM UZ VICEKRAT...

Pruritus

Dobrý den, poslední 2.měsíce mě trápí jedna nepříjemnost.Po snídani,je uplně...

Pruritus

Dobrý den,mám problém vyskytla se mi nějáká vyrážka na nohou a strašně svědí,když...

Pruritus

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Včera večer poté co jsem si lehla do postele...

Pruritus ani

Dobrý den, Mám takový problém už dva dny mě svědí v a okolo konečníku....

Pruritus ani

Dobry den,trapi me zarudla oblast konecniku. Zacalo to uz pred par lety,asi...

Pruritus ani

Dobry den, Poslednich nekolik tydnu mam problemy se svedenim a palenim v...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nedostatečná erekce

Zdravím,poslední 2 měsíce mám problém se stopořením penisu,jinak mi vstával...

Vzduch v pochvě v těhotenství

Dobrý den, jsem nyní ve 20. týdnu těhotenství a četla jsem, že při orálním sexu...

Psychika nebo nemoc - třes, špatné dýchání, bušení srdce


Magnesium a bolest hlavy

Dobrý den, týden beru doplněk stravy - magnesium 375 mg + vitamín B6. Od té...

Opožděná ovulace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli si myslíte, že při opožděné ovulaci...

Bolest pod kolenem

Dobrý den, už cca 2 roky se mi vrací bolest v levém koleni. Je mi 30 let. V...

Droga v moči

Dobry den, je mozne mit pozitivni test na anfetamin v moci. Kdyz jsem si na...

Bolesti nohou

Už čtvrtý měsíc mám problém.Vše začlo tak ,že jsem večer šla spát byla jsem...

Panenská blána


Znecitliveni penisu

Dobry den, drive kdyz jsem sedel dele treba v jedne pozici tak jsem prestal...

Bolest kolene

Dobry den, chtela jsem se s Vami poradit ohledne bolaveho kolena. Pred cca 7...

Výplach čelistního kloubu

Dobrý den,jsem objednaná na výplach čelistního klounu.Kdy se do kloubu vpraví...

Popraskané koutky úst

Dobrý den, už asi dva týdny mám popraskané koutky u pusy, a poslední tři dny...

Zápal plic


Tetování před operací

Dobrý den, v sobotu 4.2. jsem objednaná na tetování - vnitřní strana předloktí...

Bulka v prsu a následná léčba

Dobrý den, manželce našli malou bulku na prsu, možná spící. ihned udělali biopsii...

Dotaz na útvar

Dobrý den, za horním patrem respektive cipkem na němž se mi již nějakou dobu...

Zvýšená nervosvalová dráždivost

Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o odborný názor. Vždy jsem se cítila...

Škrábání v krku po antibiotikách

Dobrý den paní doktorko, minulý týden jsem dobral antibiotika po bakterialní...

Panenská blána
