Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Sibutramin na obezitu

Léky Ivana 5.5.2017

Dobrý den,
několik let již užívám citalopram (vážná nemoc manžela apod...), velmi dobře jsem ho od počátku snášela a jsem od té doby bez potíží. Poslední roky jsem jsem bohužel přibrala asi 20 kg (zvláště po 50. narozeninách a v souvislosti se změnou zaměstnání), opakované pokusy o snížení váhy nebyly příliš úspěšné, byl mně doporučen kolegyní prostředek Sibutramin, velmi jí při nastartování redukce váhy první měsíc pomohl. Velmi bych přivítala Váš názor na možnost užívání citalopramu a sibutraminu současně. Jiné zdravotní problémy nemám.
Děkuji za pochopení a Váš čas.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková


Dobrý den Ivano. Lék Sibutramin již není od r. 2010 vzhledem k jeho rizikovosti v České republice a celé EU registrován, proto lék není legálně k sehnání a jeho užití je nebezpečné. Poraďte se se svým praktickým lékařem na jiných možnostech řešení Vaší obezity. Dotaz je předáván konzultační ambulanci. S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Ferdinandová

Specializace: Nutriční poradenství Pracoviště: MUDr. Hana Ferdinandová

Dobrý den, Ivano, věřte tomu, že léky nejsou všemocné, ba naopak mají zpravidla velmi negativní vedlejší účinky na zdraví a navíc sami o sobě nefungují. Kdyby to bylo tak jednoduché, již by všichni obézní byli hubení. Stejně tak nefungují ani nesmyslné diety. Jedinou možností je naučit se jíst , vyloučit chyby, které právě u vás vedou k zvýšenému ukládání tuků v organismu. Pokud máte chuť zatočit s nadbytečnými kilogramy a zařadit i trochu pohybu, můžete být velmi úspěšná. Nevěřte ničemu jinému, než sama sobě. Bez trochu úsilí to nejde, ale pokud se naučíte některým zásadám o skladbě, určíte si energetický příjem vám šitý na míru, naučíte se složit nutričně vyrovnaný jídelníček, budete mít určitě úspěch. Vidím to v poradně dnes a denně a ani snížení váhy o 50-60 kg za rok není ničím výjimečným, pokud máte vůli chtít
Hubnutí není těžké a pod odborným vedením je hubnutí snazší.
Vím z praxe, že zpravidla jsou klienti překvapeni, že se mohou najíst 5-6x denně, cítit se spokojeně a nemít pocit hladu. Díky vedení se naučíte vyvarovat chybám, které vedou ke zvýšenému ukládání tuků v organismu, chybám, které mnohdy nedovolí rozjet hubnoucí proces, aniž by mnohdy byla příčina ve výběru potravin. Proto při rozhodnutí zhubnout je nejlepší zvolit odborné vedení. Jen tak se většinou člověk dostane k vytčenému cíli. Klienti se naučí, jak se správně stravovat, jaká je ideální skladba dne, jak velké porce máte mít právě Vy, abyste rozjeli hubnutí, jaké potraviny jsou vhodné pro hubnutí, jaké můžete zařazovat občas v omezeném množství a jaké je lépe při hubnutí vyloučit zcela, aby hubnutí bylo úspěšné. Naučíte se sestavit jídelníček „sobě na míru“, neboť každý člověk má jiné potřeby příjmu energie.
Vedlejším produktem, určitě ne zanedbatelným, Vám bude posílení zdraví a vylepšení zpravidla všech laboratorních krevních hodnot.

Věřte, že každý člověk má v sobě dostatek síly na to, aby ve svém životě změnil všechno, co pokládá za důležité. Nezáleží na věku, ani na podmínkách ve kterých se právě nacházíme. Každý dokáže změnit způsob života, pokud má vůli chtít a nikdy není pozdě.Jděte do toho s chutí a plným nasazením. Jednoznačně se úspěch v redukci váhy dostaví pouze se změnou stravování a zvýšení pohybové aktivity a mnohdy stačí i obyčejná denní chůze.Se štíhlou postavou se Vám vrací kus zdraví a spokojenosti se sebou samým. A to stojí za to úsilí, které se Vám vrátí v podobě hodnotnějšího života.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Obezita
mam narok na 3.stupe invalidneho duchodu?BMI mam 49,3...
Únava, obezita
Dobry den mam problem stale som unavena,ospala,mam...
Obezita u dítěte
Dobrý den mám podezření že můj syn trpí obezitou. Je...
Obezita
Dobrý den, chtěla bych se zaptat, je mi 25 let, 170...
Obezita
dobrý den , prosím o radu . Mám 72 let , měřím 159...
Obezita
Dobrý den a zdravím. Ve 12 letech jsem vážil 90 kilo...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Schyluje se k depresi?

Dobrý den Chci se zeptat, kdy poznám zda je nutno vyhledat lekare. Jsem Po...

Schyzofrenie

Dobrý den paní doktorko, obracím se na Vás s celkem delikátní otázkou a prosbou...

Schyzofrenie a potíže s ní spojené

Dobrý den, mám dotaz, moje sestra má schyzofrenii už 11 let. Každý rok je min....

SI blok

Dobrý den, mám opakované bloky levého SI skloubení. Chtěla bych se zeptat,...

SI kloub

Jak na opotřebený SI kloub, mám bolest při přenesení váhy na levou nohu. Děkuji

SI skloubení

Dobrý den, již 14 dní se potýkám se silnými bolestmi zad. Byla mi doporučena...

Sialendoskopie

Dobrý den, mám podstoupit sialendoskopii a lékařka mě upozornila, že tento zákrok...

Sialoadenitída či lithiasa

Mám dotaz, asi před 4 dny mě začalo bolet vzadu pod jazykem mám tam takové bouličky,...

Sialolithiáza (kámen slinné žlázy)

Dobrý den, před pěti dny jsem si jazykem nahmatala bulku (vyrustek). Je umístěna...

Sialolitiázy nebo příušnice?

Dobrý den, V neděli se mi objevily příznaky příušnic (horečky, napuchlá jedna...

Sici jehla v tele

Dobry den, slysel jsem ze pokud se stane ze pokud si clovek nedopatrenim pichne...

Sideropenická anémie

Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledků odběru krve a naznačují něco v nepořádku?...

Sideropenická anémie

Prosím o názor, zda má smysl vyšetření na hematologii v momente, kdy je dlouhotrvajici...

Sideropenická anemie?

Dobrý den, jsem studentem 3. lékařské fakulty a mám důvodné podezření, že...

Sideropenie

Dobrý den, chci se prosím zeptat, zdali k tomu aby mi lékař předepsal silnější...

Sidreta x sidretella?

Dobry den,dnes jsem si byla v lekarne pro antikoncepci sidretellu,ale az doma...

SIDS, poloha při spánku

Dobrý den, v poslední době se hodně hovoří o poloze novorezaňat při spánku na...

Sifikys

Dobrý den v rozkroku (V tříslech) se mi udělal nejspíš oparek, který mi tedy...

Sifilis

Dobry den v 17 letech byla jsem nemocná na sifilis , měla jsem lečbu pak jsem...

Sifilis

Dobry večer Asi pred 2 měsíci se mi udělaly dva vředy v okolo podbřišku ze...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fleky na kůži

Dobry den, pred nekolika tydny se mi na kuzi udelaly nevzhledne fleky (viz....

Azitromycin a alkohol


Azitromycin mylan

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné kombinovat Azitromycin Mylan 500...

Očkování proti menigokokovi

Dobrý den , zvažuji zda očkovat či ne. Synovi je 18.měsíců , má všechny základní...

Azitromycin 250mg


Azitromycin

Dobrý den, z krve mi byla zjištěna lymská borelioza I. stadium a vzhledem k...

Sraženina krve po sklerotizaci

Dobrý den, jsem již 3 měsíce po sklerotizaci žil a již někdy první měsíc po...

Plastika močové trubice

Dobrý den, je mi 25 let, od 18ti se léčím se záněty močového ústrojí. 2krát...

Atopický ekzém a ztráta pigmentu

Dobrý den. Mam kožní problém,cca rok .. nejdříve červené ,uporne svedive(zaparene...

Azithromycin Sandoz 500mg a alkohol

Dobrý deň, rád by som vás požiadal o radu. 5.4. som doužíval antibiotiká Azithromycin...

Zvýšený estradiol

Dobrý den, 7měsíců lítám po doktorech ohledně otýkání a bolesti nohou. Přišli...

Azithromycin Actavis 500 mg

Dobrý den, začala jsem brát antibiotika Azithromycin Actavis, na příbal. letáku...

Azibiot 500mg - začít dávkovat ráno nebo večer

Dobrý den, mohu tyto antibiotika začít brát např. večer v 19:00 nebo je lepší...

Azibiot a slunce

Dobry den, dostala jsem tridenni antibiotika azibiot 500. Chtela bych se zeptat,...

Bolest krční páteře, točení hlavy, nevolnost


Pocit na zvracení, bolest žaludku


Azitromycin a alkohol

Dobrý den, chtěla bych se zeptat užívám Azitromycin SANDOZ 500 MG 6 tabletek...

Azitromycin Sandoz 500mg - alkohol


Poškození mozku?

dobrý den,kvůli poškození sluchu jsem byl na MR a závěr zní:ložisko gliosy v...

Azibiot 500, Mucosolvan long effekt tbl., orofar pastilky

Dobrý den, chtěla bych se optat, týden od 18.-24.6 mě trápil suchý dráždivý-štěkavý,...

Zavřít reklamu