Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Těhotenství, screening

Gynekologie Jana 21.2.2018

Dobry den, prozivam prave prvni tehotenstvi. Stari plodu dle PM (28. 9.) 20+5 podle prvniho screeningu 14. 12. byl plod o 4 dny starsi. Vcera jsem absolvovala 2. Screening, kde byly namereny hodnoty v mm BPD 48/ HC 184/ AC 139 FL 33 s informaci: “kompozitne odpovida 20+1”. Ma me znepokojovat fakt, ze oproti prvnimu screeningu se vyvoj miminka zpomalil? Na uz mi bylo receno, ze je vse v poradku, nicmene po blizsim zkoumani namerenych hodnot me vydesilamira AC, ktera podle tabulky odpovida pouze percentilu 2. Jak dale postupovat. Posledni otazkou bych se zada zeptala na skodlivost ultrazvuku v tehotenstvi. Do soucasne chvile jsem jiz absolvovala asi 10uz i z duvodu kolik ledvin a zlucniku, kdy monitorovali i vitalitu plodu. Kvuli nizke namerene hodnote AC zvazuji dalsi screening na jinem pracovisti, protoze me znepokojil fakt, ze me na rak nizkou jodnotu lekar neuporoznil, nerada bych ovsem dalsim uz ohrozila miminko.Doplnění informací: dekuji za odpoved. Vzhledem k tomu, ze po prvnim screeningu bylo upraveno stari plodu. 2.scr jsem absolvovala v 21+2 a velikost v tomto pripade neodpovida ani tabulkove toleranci, i tak se nemam znepokojovat? Jak muzu prispet k pripadnemu zlepseni stavu?

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, paní Jano, Váš dotaz musím předat specialistovi z oblasti gynekologie ohledně naměřeních hodnot miminka na UZ. Ultrazvuk není škodlivým vyšetřením pro miminko ani pro matku. Vyčkejte prosím druhé odpovědi gynekologa. S pozdravem a přáním již klidného průběhu těhotenství.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážená paní,
nedělejte si zbytečné obavy, ultrazvuk není záření a tak ani vám ani plodu jistě neublíží.Co se týče rozměru AC může to být normální odchylka měření, v 20 týdnu jsou normální hodnoty 151 plus minus 15.
Gravidita v první radě potřebuje klid proto by bylo nejlepší pro klid duše s odstupem 14 dni až 3 týdnů zopakovat měření , aby jste se zbavila obav.
Příjemný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážená paní,
jak jsem vám psal skutečně bych se nezneklidňoval, vy sama nemůžete vývoj plodu nijak ovlivnit, jde o to zda bude symetricky pokračovat, proto jsem vám psal, že je předčasné dělat předem závěry z tohoto jednoho vyšetření a zneklidňovat .Jak již jsem vám poradil zopakoval bych ultrazvuk s odstupem cca 3 týdnú, předpokládám že bude vše v pořádku a tím by jste měla být zbavena pochyb,které vám kazí krásný čas gravidity
Příjemný den

Související dotazy

Těhotenství - screening
Dobrý den, právě jsem 11+3 týden těhotenství (což...
Screening v těhotenství a kouření
dobrý den, chtěla bych se zeptat jsem ve 20tt těhotenství...
Prvostrimestrální screening
Dobry den, chtela bych se zeptat. Je mi 37 let a cekame...
Screening v těhotenství
Dobrý den, prosím vás o vysvětlení ve 12tt jsem byla...
Screening
Dobrý den,v prvním trimestu m vyšel pozitivní screening...
Screening
Dobrý večer,Prosím Vás o radu.Dnes jsem byla na genetice...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství, hCG

Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc ji nechapu hladina hcg pod...

Těhotenství, hodnota hCG

Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc ji nechapu hladina hcg pod...

Těhotenství, jak poznat.

Dobry den s pritelem se snazime o miminko 24.5. Jsme meli nechraneny sex kdy...

Těhotenství, je možné?


Těhotenství, obava o narození postiženého dítěte

Dobry den , chtela jsem se zeptat jsem 5 tydnu tehotna , podle posledni menstruace...

Těhotenství, opožděná menstruace

Dobrý den, beru hormonální antikoncepci. Poslední tabletku jsem si vzala se...

Těhotenství, opožděná menstruace

Dobrý den, je možné zjistit u lékaře těhotenství v 5-6 týdnu? Test z lékárny...

Těhotenství, opožděná menstuace

Doobrý den, před 2 dny jsem sem psala kvůli mému problému s Postinorem a hormonální...

Těhotenství, průjem

Dobry den, pred dvema dny se mi na tehotenskem testu objevily //. V ten...

Těhotenství, Rh negativita a počet injekcí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: jsem Rh negativní, manžel Rh pozit., po...

Těhotenství, velikost embrya

Dobrý den, pracuji od 15.4.2014 do teď, pracovní poměr mi končí až 30.5.2016. Zjistila...

Těhotenství, zánět slinivky

Dobry den,jsem ve 24.tydnu tehotenstvi.Minuly vikend jsem mela zazivaci problemy...

Těhotenství, zánět slinivky

Dobry den,dekuji za Vasi predeslou odpoved bydlim v zahranici a jsem pod dohledem...

Těhotenství,antikoncepce,trombofilie

Prosím o radu nevím si rady,prodělala jsem hlubokou trombozu dolních žil v těhotenství...

Těhotenství?

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné těhotenství, když jsme měli...

Těhotenství?

Dobrý den, měla jsem spozdeni 6 dní a 7 den jsem během dne začala mírně krvácet,...

Těhotenství?

Mohu byt tehotna? Dobry den, v nedeli 5 den cyklu jsem mela s pritelem pohl...

Těhotenství?

Dobrý den, žádám Vás o radu. V září jsem měl nechráněný styk s holkou bez...

Těhotenství?

Dobrý den, poslední MC jsem měla od 28.3. do 1.4., mezi 13.4. až 19.4. jsme...

Těhotenství?

Dobrý den . Je mi 15. Před měsicem jsem měla pohlavni styk , menstruace se měla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Syfilis a orální styk

Dobrý den, před měsícem a kousek jsem měla krátký orální styk (partner to dělal...

Povlak na žaludu a svědění

Dobrý den uz po několikáté za posledních 4 roky se mi asi 6 objevil na záludovi...

Noční křeče nohou

Dobry den, jiz asi treti den my neni dobre, pocit na zvraceni, nechutenstvi,...

Angína

Hezký den, před necelým měsícem jsem měla angínu (poprvé v životě), na kterou...

Narušená panenská blána


Žlutá kůže u kojence

Dobrý večer, chtela bych se zeptat syn ma 8 měsíců bio a 6 měsíců korigo. Ma...

Po nechráněném styku jsem si vzala tabletku Escapelle

Dobrý den, po nechráněném styku (který se stal asi den po tom co mi skončila...

Pupínky na hrudníku, ramenech a zádech

Dobry den, mam problemy s akne na obliceji, ktere semi dari kontrolovat mastmi...

Jak vypočítat ovulaci a plodné dny

Dobrý den, nepoužívám žádnou hormonální antikoncepci ze zdravotnich důvodu..s...

Je možné zjistit, kdy žena měla naposledy pohlavní styk?


Otoky horních víček

Dobrý den pane doktore, moc bych Vás prosila o radu. Mám přítele, má 54 let...

Dlouhodobá bolest v krku

Dobrý den. Skoro 3 měsíce mě trápí bolest v krku při polykání (podobně jako...

Pupínky na penisu

Dobrý den, v posledních týdnech se mi na penisu objevilo několik takovýchto...

Pomočování

Dobrý den, poslední dobou mám velký problém s nočním pomocovanim. Do nedavna...

Krev po sexu

Dobrý den, po roční pauze jsem měla sex a mírně jsem při a po něm krvácela....

Podkožní útvary na stydkých pyscích

Dobrý den, mám na Vás takový dotaz. Je to již několik let co se mi u klitorisu...

Bolest srdce a brnění v prstech levé ruky

Dobrý den, hraju v metalové kapele na bubny. Bolest břicha doprovázená hraní,...

Nikdy jsem neměl sen o sexu

Dobrý den. Je mi 18 ale nikdy jsem neměl takzvaný "mokrý sen" ani sen o sexu...

Fleky na hrudi

Dobrý den. Už pár let mám fleky na Hrudi. Byl jsem u kožní lékařky ale vzala...

Testy na syfilis


Reklama
Zavřít