Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přeočkování Hepatitida A

Očkování Barbora 16.10.2019

: Dobrý den, můj dotaz se týká očkování proti žloutence A. Jsme očkováni já i manžel a obě naše děti. Zajímá mě zda je ochrana po očkování na celý život, nebo je třeba přeočkování? Případně jak dlouho má očkování ochranou schopnost( např. dcera by očkována v roce 2003, nyní je ji 18 let, je očkování... Zobrazit více

MUDr. Klára Špeldová
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Špeldová

Dobrý den Báro. Informace, které mám já, jsou takové, že přeočkování proti hepatitidě A se provádí nejdříve... Celá odpověď

Reklama

Úzkost

Gynekologie Nikol 16.10.2019

: Dobrý den. Beru antikoncepci Sidretellu již rok a půl. Před 5 měsíci mi začaly úzkostné stavy na které beru antidepresiva Trittico ( zatím měsíc ) . Psala jsem svému gynekologovi, jestli by to mohlo mít nějakou souvislost s antikoncepcí. Jeho odpověď byla, že mám Ha raději vysadit. Chtěla bych vysadit,... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Hezký večer Nikol, děkuji za dotaz. Hormonální antikoncepci můžete zcela jistě vysadit naráz, nic špatného... Celá odpověď

Nejasný útvar na stehni

Chirurgie Štěpán 16.10.2019

: Dobrý den, chtěl bych se zeptat na útvar, co se mi objevil na stehenním svalu. Pod kůží v místě přední strany stehna mám jakoby nateklý sval. Nevím, jak to přesně popsat, oblast je veliká asi 4*8 cm, na dotyk je to stejné, jako např. bodnutí hmyzem, nicméně zde nemám žádné viditelné bodnutí (ani... Zobrazit více

MUDr. Klára Špeldová
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Špeldová

Dobrý den Štěpáne. Určitě bude vhodné klinické vyšetření postižené oblasti. Vzhledem k anamnestickému... Celá odpověď

Reklama

Cestování v těhotenství

Vnitřní lékařství Katka 16.10.2019

: Dobry den, zjistila jsem, ze jsem tehotna, avsak cca v 8. tt bychom meli jet na 2tydenni dovolenou do Thajska. Je podle Vas cesta rizikova ohledne letu, parazitu, dengue ci strevnich potizi? Cemu bych se mela vyvarovat? Ceste do dzungle, jizde na skutru? Dekuji Vam za radu. Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Hezký večer Katko, děkuji za dotaz. Z mého pohledu cesta do Thajska trochu riziková je, ale já osobně... Celá odpověď

Operace skákavého prstu

Ortopedie David 16.10.2019

: Dobrý den jsem po operaci "skákavého prstu" na pravé ruce, jedná se o operaci šlachy, řez byl veden na dlani. Dnes jsem byl vytahovat stehy a bylo mi doporučeno mírné rozhýbání a promasírování s tím že kontrola není nutná. V místě řezu mě to začalo štípat a všiml sem si trhlinky viz.foto. Je to v pořádku... Zobrazit více

MUDr. Linda Brožová
Odpovídá lékař:

MUDr. Linda Brožová

Dobrý den, štípání v místě řezu je běžný jev, může se objevovat i několik týdnů po operaci. Dle přiložené... Celá odpověď

Gabapentin a alkohol

Léky Richard 16.10.2019

: Dobrý den. Dostal jsem od lékaře k užívání lék Gabanox 300mg. Užívat mám 3x denně po dobu 1 měsíc . Chci se zeptat jak moc se tento lék snese s alkoholem. Nejsem žádný velký pijan, ale jsem zvyklí si dát tak obden skleničku bílého vína. Je to možné, či mám alkohol po dobu užívání léků vynechat... Zobrazit více

MUDr. Jan Zemek
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Zemek

Dobrý den, v případě, že máte nasazený gabapentin z indikace epilepsie, alkohol je třeba vynechat už... Celá odpověď

Pocit na upadnutí

Psychika Miroslav 16.10.2019

: Dobrý den, jsem po pravidelném vyšetření u OL s výsledkem ZDRÁV. Je mi 67 let, jsem aktivní, běhám, jezdím na kole, pracuji - váha v limitu, zdravě se stravuji. Několik let se léčím s tlakem, ktrý mám problematický- zvýšený - prakticky od mládí, na který beru ráno 1 pilulku denně. Jinak nic. V... Zobrazit více

MUDr. Jan Zemek
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Zemek

Dobrý den, odpověď na Vaši otázku je opravdu složitá, protože Vámi popisovaný stav je velmi nespecifický... Celá odpověď

Hypertenze, palpitace

Srdce a cévy Lukáš 16.10.2019

: Dobrý den,je mi 33 let,beru prášky na vysoký tlak a do nedávná jsem ve větší míře pil alkohol a kouřil snad 15 let.Teď již dva měsíce jsem neměl ani pivo ani cigaretu.Krevní tlak se mi natolik zlepšil,že už někdy mám spíše nižší a uvažují se poradit s obvodním lékařem o vysazení prášku.Ovšem přetrvává... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, pane Lukáši, děkujeme za Váš dotaz. Ve Vašem případě bych doporučila kardiologickou kontrolu... Celá odpověď

Bušení srdce a úzkost

Vnitřní lékařství Zdeněk 16.10.2019

: Dobrý den, měl bych dotaz ohledně zrychleného tepu. Je mi 25 let a jsem muž. Již delší dobu mě trápí úzkostné stavy, docházím k psychiatrovi a beru každé ráno lék Asentra, po tomto léku se můj stav zlepšil. Co mi ale zůstalo je zrychlený tep v klidu a to od: 86 do 96 tepů za minutu. Bojím se infarktu.... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Zdeňku, děkujeme za Váš dotaz. Mohu Vás ujistit, že z takto vyššího tepu mít infarkt pravděpodobně... Celá odpověď

Stav po appendekomii

Chirurgie martin 16.10.2019

: zdravim tak mam nekolik dodazu no mam asi 2 mesice po operaci slepeho streva laparo to neslo tak mi to rezali no ale po prpusteni domu a vytazeni stehu mi ta rana znova povolila tak jsem tam musel znova jezdil jsem tam asi 5 krat na cisteni nez to znova zasili teda jen zacatek 3 stehy mi tam dali tet... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, pane Martine, děkujeme za Váš dotaz. Na dálku se k některým jeho částem hůře vyjadřuje -... Celá odpověď

Implantace menisku

Ortopedie Libor 16.10.2019

: : Dobrý den. Letos jsem měl úraz kolene a podstoupil parciální medální meniskopii. Z původního menisku už mám 1/3. Jelikož jsem sportovec tak přemýšlím o náhradě. Vím, že lze ostraněnou část nahradit kolagenovým implantátem CMI nebo implntátem od dárce. Chtěl bych vědět jaké jsou s tím zkušenosti... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Libore, nejsem odborníkem v oboru ortopedie, nicméně si myslím, že operatér nebo Váš ošetřující... Celá odpověď

Modřina a leukémie

Jiný problém B. 16.10.2019

: Dobrý den, je to pár dní, co jsem zjistil, že mám na pravé paži pod ramenem malou modřinu (spíše světle hnědé barvy), na dotek citlivější. Před pár dny, si pamatuju, že mě kamarád omylem silněji praštil někde do oblasti ramene, akorát si nepamatuji, jestli to bylo na ruce, kde mám tu modřinu, nebo... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den, jedna modřina rozhodně leukémii neznačí. Pokud víte, že obecně k nějakému úderu do paže došlo,... Celá odpověď

Zhodnocení CTG záznamu a UZ vyšetření v těhotenství

Gynekologie Kateřina 16.10.2019

: Dobrý den, jsem těhotná, dnes 34+0tt, po IVF - ET. Plod dle dosavadních kontrol (screeningy ve 20. a 30.tt, dnešní meření - tedy 34+0) vždy měřenými parametry (BPD,AC,FL) odpovídal týdnu. Tepová frekvence plodu vždy při každé kontrole (á 3 týdny již od 20.tt) měřena několikrát za vyšetření a i přes... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Kateřino, nejsem odborníkem v oboru gynekologie a porodnictví a proto Váš dotaz specialistům... Celá odpověď

Kožní znaménko

Kožní obtíže kat 16.10.2019

: Dobry den.Prosim o rychlou odpoved.Nahodou jsem u kozniho lekare dnes ukazala znamenko ktere mam od narozeni.Odeslal mne na melanomovou komisi a ja uplne silim..jelikoz jsem zdrav.sestra na okologii.Chci se zeptat jak se znamenko jevi a jestli by jste volili stejny postup. neslunim sey nechodim do... Zobrazit více

MUDr. Jindřich Cícha
Odpovídá lékař:

MUDr. Jindřich Cícha

Dobrý den, dle přiložených fotografií je znaménko opravdu atypické - nepravidelné, nepravidelně pigmentované,... Celá odpověď

Hodnocení EKG křivky

Vnitřní lékařství Gábina 16.10.2019

: Dobrý den, Prosím o hodnocení mého EKG, můj lékař se příliš nevyjádřil. Vyšší tep mívám běžně, ale znepokojuje mě, ten syndrom předčasné Depolarizace. Děkuji. EKG bylo prováděno kvůli plánované operaci. Zobrazit více

MUDr. Jindřich Cícha
Odpovídá lékař:

MUDr. Jindřich Cícha

Dobrý den Gábino, mimo zrychlený puls bych Vaš EKG záznam hodnotil jako zcela normální. Pokud nemáte... Celá odpověď

Antibiotika a sport

Uši, nos, krk Milan 16.10.2019

: Dobrý den, 14 dní jsem trpel nesnesitelnou bolestí v krku, došel jsem si tedy poté k lékaři na výtěry krku , načež mi bylo řečeno, že mám haemophilus influenzae. Žadné obtíže již nemám, kromě slabého škrábání v krku ráno. Byli mi předepsány antibiotika amoksiklav, chtěl jsem se zeptat zda mohu s těmito... Zobrazit více

MUDr. Linda Brožová
Odpovídá lékař:

MUDr. Linda Brožová

Dobrý den , tato antibiotika Vám byla předepsána cíleně dle citlivosti. Obecně po celou dobu užívání... Celá odpověď

Brnění prstů končetin

Fyzioterapie Veronika 16.10.2019

: Dobrý den, předem se omlouvám za rozsáhlost mého dotazu. je mi 24 let, mám sníženou funkci štítné žlázy. Už přes rok mě trápí divné pocity v pravé ruce (pouze malíček a prsteníček) a pravé noze, nedávno se přidala i pravá tvář kolem koutku až krku (po nachlazení a dalším stresdovým vypětím... Zobrazit více

MUDr. Linda Brožová
Odpovídá lékař:

MUDr. Linda Brožová

Dobrý den, po prostudování Vašich lékařských zpráv nenacházím žádnou hrubou patologii, která by souvisela... Celá odpověď

Melanocytární névus

Kožní obtíže vsbb 16.10.2019

: Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Na ukazováčku se mi z ničeho nic udělal hnědý flek,rozměr cca 3x4mm. Objevil se v pondělí,dnes se mi zdá zvětšený, je lehce vyvýšený,a kůže je lehce hrbolatá. Nebolí,nesvědí. Snažil jsem se vyfotit,v reálu je tmavší a výraznější než na foto. O co se může jednat?... Zobrazit více

MUDr. Klára Špeldová
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Špeldová

Dobrý den pane. Pravděpodobně se bude jednat o benigní melanocytární névus, vzhledem k rychlému růstu... Celá odpověď

Bolest pod lopatkou

Ortopedie Karel 16.10.2019

: Dobry den chci se zeptat. Kdyz si říhnu tak me pichne jakoby na zadech pod lopatkou. Nekdy to mam i kdyz jim ale vzdy jen kdyz polknu sousto. Pak uz nic nepicha. Dekuji za odpoved. Zobrazit více

MUDr. Klára Špeldová
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Špeldová

Dobrý den Karle. Příčinou Vašich obtíží může být několik. Jednat se může jednat o problematiku interní... Celá odpověď

Bolesti břicha

Trávení Karin 16.10.2019

: Dobrý den, mám dlouhodobé bolesti břicha, od dubna 2019. Nejdříve bolesti byly občasné zhruba 3 x za měsíc, pak postupně několikrát za týden a nyní se jedná o bolesti téměř každodenní. Bolesti jsou uprostřed na pravé straně, ale žlučník už 17 let nemám, a bolesti jsou bodavé a bodají až do zad v... Zobrazit více

MUDr. Linda Brožová
Odpovídá lékař:

MUDr. Linda Brožová

Dobrý den, SONO vyšetření je velmi nejednoznačné. Popisuje útvar, jehož charakter není z ultrazvukového... Celá odpověď

Modřina a leukemie

Hematologie M. 16.10.2019

: Dobrý den, je to pár dní, co jsem zjistil, že mám na pravé paži pod ramenem malou modřinu (spíše světle hnědé barvy), na dotek citlivější. Před pár dny, si pamatuju, že mě kamarád omylem silněji praštil někde do oblasti ramene, akorát si nepamatuji, jestli to bylo na ruce, kde mám tu modřinu, nebo... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den pane M. Samovolné tvoření modřin neznačí hned leukemii. Existuje celá řada onemocnění spojených... Celá odpověď

Průjmovitá stolice

Chirurgie Klára 16.10.2019

: Dobrý den, asi bych měla prvně zmínit, že jsem v březnu letošního roku podstoupila operaci brániční kýly a fundoplikaci. Měla jsem pooperační komplikace v podobně docela velkého zakrvácení kolem jater a v malé pánvi (revize nebyla). Od doby po operaci, mě trápí zvláštní zažívací potíže..... Trpím... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den Kláro. Pro diagnostiku příčiny Vašich potíží a následnou léčbu budete muset navštívit lékaře.... Celá odpověď

Krev ve stolici po konzumaci masa

Trávení Pavel 16.10.2019

: Dobry den. Po konzumaci cerveneho masa mam krev ve stolici. Nekdy je cerstva, nekdy tmavsi a s hlenem. Problem zmizi tak do dvou dnu. Jsem uz objednan k lekari, ale chtel bych vedet na co se pripravit. Dekuji. Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den pane Pavle. Může se jednat o zánětlivé podráždění sliznice tlustého střeva. Lékař by Vás měl... Celá odpověď

Porucha usínání

Psychiatrie Klára 16.10.2019

: Dobrý den, mým problémem je extrémně dlouhé usínání. Už si opravdu nevím rady. Trápí mě to již několik měsíců a nevypadá to, že by se to zlepšovalo, ba naopak. Nedávno jsem dokonce 2 noci po sobě skoro celé probděla. Už nevím, co mám dělat, chodím spát pravidelně ve stejnou dobu, ležím v tmavé místnosti,... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den paní Kláro. Pro problém s usínání je typický začarovaný kruh, kdy se člověk začne trápit,... Celá odpověď

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Dobrý den, specializovanou KBT (bez léků) léčbu nabízí pražské centrum. Smysluplné je ale nejprve vyšetření... Celá odpověď

Bolest svalů

Revmatologie Agáta 16.10.2019

: Dobrý den, je mi 19 let, beru HA, jsem štíhlé postavy - mám cca 53 kg. Poměrně delší dobou mě trápí že občas se mě v noci nebo před nocí (a párkrát se mi stalo že to bylo i přes den) mě začnou různě bolet nohy nebo jen jedna noha, také na různých místech - někdy jsou to lýtka, někdy jen jedno lýtko,... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den paní Agáto. Doporučila bych navštívit praktického lékaře, který by Vás měl vyšetřit a provést... Celá odpověď

Reklama
Zavřít