Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Ve 22 tt. zjištěna vvv plodu.

Otisk 27.12.2017 redakce uLékaře

Prosim o radu. Jsem tretorodicka, dve deti zdrave. ph 3150g a 3890g. je mi 33let. ve 22 tt zjistena vvv plodu. Aort. Stenoza, ageneze ledviny, fetus magnus.
Ogtt negat.
Ve 35+2 odhad hmotn. Plodu 2750g, ve 37+1uz 3900g.
Příští tyden ko, a event. preindukce. CS 2,dite nesestoupilo. Mam strach... Jak muze tolik pribrat za 2 tydny? Chapu, ze jeto odhad.. Ale je to silene... Je mozne ze diabetes mam, ale nezjistil se?hodnoty 4,9-7,05-7,31.
Co kdyz ma vvv jeste i traviciho traktu? Premyslim, jestli by nebylo vhodnejsi udelat sekci.. Co si o tom myslire? dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, větší váhový přírůstek může na jednu stranu souviset s vrozenými vývojovými vadami, které u dítěte popisujete, ageneze ledviny je porucha vývoje primitivních odvodných cest močových a metanefrogenního blastému, obojstranná ageneze ledvin není po porodu slučitelná se životem (výskyt 1:4000), jednostranná ageneze ledviny (výskyt 1:1000; častěji u chlapců; častěji chybí levá ledvina) doprovází kompenzatorní hypertrofie, zvětšení solitární ledviny, jinak bývá obvykle asymptomatická. Stenóza aorty, zúžení aorty se vyskytuje ve třech lokalizacích ve vztahu k aortální chlopni, představuje překážku odtoku krve z levé komory, způsobuje koncentrickou hypertrofii, zvětšení levé komory, subendokardiální fibrózu a následně ischémii, nedostatečné okysličení srdce Kritické zúžení u novorozence má podobné příznaky jako hypoplastické levé srdce, nízký srdeční výdej, metabolická acidóza, těžká plicní hypertenze. Na druhou stranu, v takto pokročilém těhotenství se skutečně jedná pouze o orientační odhad tělesné hmotnosti, pokud na UZ bylo srdíčko v pořádku, druhá ledvina zvětšená, ale jinak funkční, přiměřené množství plodové vody nemusíte se obávat, vzhledem k VVV dítěte jsou porodníci určitě velice obezřetní. K diabetu, oGTT máte v normě, cukrovky se nemusíte obávat. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
pokud byl GTT negativní pak se o diabetes jednat s největší pravděpodobností jednat nebude
Skutečně mezi těmito 2 odhady je výrazná disproporce mohlo by se jednat i o chybu v měření, nejvhodnější by byl kontrolní ultrazvuk který by situaci mohl objasnit a podle toho zvolit další postup
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Velikost plodu v 7 tt
Dobrý den, podle poslední menstruace jsem v 7+5 tt....
Dilatace kalicho-pánvičkového systému u plodu
Dobrý den, dnes na II.screeningu ve 22 tt bylo u...
Prosáknutí plodu
Dobrý den, dokázali byste mi poradit, co znamena prosaknuti...
Lipom plodu
Dobrý den, ve 30 týdnu těhotenství nám bylo sděleno,...
Biometrie plodu 21+6 tt
Dobrý den, dnes jsem podstoupila UZ ve 22 tt a plodu...
Pohyby plodu ve 28.TT
Dobrý den. Zítra budu začínat 28. TT. Pohyby dítěte...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vdechnutý kousek ovoce

Dobrý den, v už položených dotazech jsem odpověď nenašel (vdechnutého jídla...

Vdechování aerosolu

Dobrý den, pracuji jako pokojská. V práci máme prostředek, který se ředí s...

Vdechování azbestu

Dobdý den, vím že o azbestu už tu pár otázek bylo. U nás se před 10 lety měnila...

Vdechování plísní

Dobrý den, možná mám hloupý dotaz, ale trápí mě teď výčitky svědomí. Probírala...

Vdechování výfukových plynů

Dobrý den, Mám dotaz. Jsem v 31 tt těhotenství, včera jsme vyjížděli z podzemních...

VDN

Dobrý den, Mam oteklé mandle, červené, bolí mě při polykani. První den teplota...

Vdsvsdvdsavvavvsv

Dsdvsassdvsdvsdnvdsjkvnjvnlvnlkenveknvlenvnlelnevljlnbbbrbbrreber svderv we...

Vdychnutie cudzieko telesa

Dobry den, Dcera asi pred mesiacom si strcila do nosa drobny cokoladovy cukrik...

Ve 14 letech ke gynekologovi?

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je možné jít ke gynekologovi/ožce už...

Ve 2.trimestru zmenšení prsou a zesvětlení bradavek

Dobrý den, mám asi trošičku hloupý dotaz, ale jsem ve 27tt a začala se mi...

Ve 24 mi diagnostikovali úzkostně depresivní poruchu osobnosti.

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na Vás názor ohledně mého problému. Ve 24 mi...

Ve 28 mi nerostou vousy

Dobry den, je mi 28 a nerostou mi vousy. Vzniká tak pro mě obrovský komplex,...

Ve 31 týdnu není zřetelně vidět žaludek

Dobrý den, moje přítelkyně, která je teď ve 31 týdnu momentálně leží na rizikovém...

Ve 4 letech moc nemluví

Dobrý den,mám 4 letou dceru.Od mala máme jiste malé potíže že jsme na tuhou...

Ve dvou místech zvětšená cévka na penisu

Dobrý den, Na cévce viz foto mám dvě bulky. Jde o jakousi tekutinu uvnitř....

Ve snech vídám manželku na vozíku

Dobrý den. Rád bych požádal o radu, vysvětlení, nebo Váš názor. Již delší dobu...

Ve školce prokázána salmonelová infekce

Dobrý den,prosím vás u nás ve školce se vyskytla salmoneloza. Onemocnelo celkem...

Ve třídě, kde jsem několi...

Ve třídě, kde jsem několik hodin učila, identifikovali druhý den invazívní meningitidu....

Ve velkých obchodech se mi rozbuší srdce

Zdravim vas je mi 25 let,, mam dlouhodoby problem, ve velkych obchodech se mi...

Ve vodě rozpustný A

Dobrý den, vím že vitamín A je v tucích rozpustný vitamín tzn. je pořeba ho...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krvácení z nosu


Podkolenní šlacha


Angína a neštovice

Dobrý den od středy mam dceru na antibiotikách Ospen kvůli angíne,ale v pondělí...

Bolesti kloubů

Již několik let trpím bolestí ruky. Nejprve to byly prsty, silné bolesti hlavně...

Pupínek na stydkém pysku


Brnění DK

Necitlivé - brnící prsty u nohou Dobrý den, před týdnem jsem musela celý...

Křupání u levé lopatky

Dobrý den, nějakou dobu mi křupe v levé lopatce jakoby v zadu, výsledek z rentgenu...

Detekce těhotenství

vážení, obracím se na vás s dotazem ohledně možného těhu, již mi sice bylo odepsáno,...

Struma netoxická mnohauzlová

Dobrý den, mám diagnózu E042- Strumu netoxickou mnohouzlovou. Je nutná operace?...

Bolest žaludku


Porucha erekce příčiny


Vymizení příznaků těhotenství - 9tt

Dobrý den, jsem v 9 týdnu těhotenství. K lékaři jsem šla na základě pozitivního...

Trvající bolest hlavy, závratě

Bolest hlavy zavrate Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám delší potíže s...

Svědění genitálu

Dobrý den, trápí mě už několik týdnů vnější svědění pochvy, většinou se jedná...

Cotrimoxazol al forte v kombinaci clotrimazol all 100

Hezký den, Můžu používat tato antibyotika a zároveň clotrimazol vkládací tablety...

Trvající bolest a otok naraženého kolene


Krvácení po užívání vaginálních tablet

Dobrý den, již řadu let mám problémy s mykozami. Předepsané léky od gynekoložky...

Přeočkování proti klíšťové encefalitidě po 6ti letech

Dobrý večer, chtěla bych se nechat přeočkovat proti klíšťové encefalitidě. V...

Motání hlavy, mravenčení nohou

Dobrý den, Trápí me motani hlavy nejvíce při zvednutí ze sedu, lehu, predklonu....

Bolest pod klíční kostí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může znamenat bodavá bolest pod klíční...

Inzerce
×