Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vynechání antikoncepce

Iveta 15.8.2018

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Jake je riziko otěhotnění. Když jsem měla predevcirem a včera ráno nechraneny sex s tím, že přítel ejakuloval přimo do mě. Beru HA bonadea už cca 8 let. Stalo se, že jsem zapomněla užít pilulku ten den a nevzala jsem si ji ani do 12 hod. Nevzala jsem si ji vůbec až včera večer. Chci se zeptat jaké je riziko otěhotnění. Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Hezký den Iveto, díky za dotaz. Vynechání tabletky se samozřejmě stane, důležité ovšem abych Vám mohla správně poradit je znát přesný den cyklu, ve kterém došlo k chybě. Napíšu Vám nyní podle SUKLu, co byste měla dělat podle jednotlivých fázích cyklu :
1. týden Uživatelka musí užít poslední vynechanou tabletu okamžitě, jakmile si chybu uvědomí, i kdyby to znamenalo užití dvou tablet současně. Poté pokračuje v užívání tablet v obvyklou dobu. Navíc je třeba používat v následujících 7 dnech bariérovou metodu kontracepce, např. kondom. Pokud došlo v předchozích 7 dnech k pohlavnímu styku, je třeba uvážit možnost těhotenství. Čím více tablet bylo vynecháno a čím blíže byly tyto tablety k pravidelnému intervalu bez užívání, tím větší je riziko těhotenství.
2. týden Uživatelka musí užít poslední vynechanou tabletu okamžitě, jakmile si chybu uvědomí, i kdyby to znamenalo užití dvou tablet současně. Poté pokračuje v užívání tablet v obvyklou dobu. Pokud žena užívala tablety pravidelně po dobu 7 dnů před první vynechanou tabletou, další kontracepční opatření nejsou nutná. Není-li tomu tak, nebo vynechala-li žena více než 1 tabletu, je třeba doporučit zvláštní kontracepční opatření po dobu 7 dnů.
3. týden Vzhledem k nadcházejícímu intervalu bez užívání tablet je velké nebezpečí snížení spolehlivosti kontracepce. Přesto však upravením schématu užívání lze předejít snížení kontracepční ochrany. Bude-li se pacientka řídit některým z následujících dvou možných postupů, není třeba používat další kontracepční opatření za předpokladu, že po dobu 7 dnů předcházejících vynechání první tablety užila všechny tablety správně. Není-li tomu tak, žena musí zvolit první z následujících dvou možností a navíc použít další kontracepční opatření po dobu 7 dnů.
o Uživatelka musí užít poslední vynechanou tabletu okamžitě, jakmile si chybu uvědomí, i kdyby to znamenalo užití dvou tablet současně. Poté pokračuje v užívání tablet v obvyklou dobu. Užívání z následujícího blistru pak zahájí okamžitě po využívání předchozího, tzn. mezi blistry není žádná přestávka. Krvácení z vysazení se pravděpodobně dostaví až po využívání druhého blistru, ale během užívání tablet může dojít ke špinění nebo intermenstruačnímu krvácení. o Ženě lze také poradit, aby přerušila užívání tablet ze stávajícího blistru. Tím vznikne interval 7 dnů bez užívání tablet včetně dnů, kdy byly tablety vynechány, a následuje užívání dalšího blistru.
Pokud se nyní nacházíte v 1., či 2. týdnu svého cyklu, je teoreticky možné, že by k otěhotnění mohlo dojít, proto použijte nyní ještě raději Postinor. S pozdravem, KJ

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Vynechání antikoncepce
Hezký den, měla bych dotaz ohledně hormonální antikoncepce....
Vynechání antikoncepce
Dobry den chtela bych radu asi pred pul rokem jsem...
Vynechání menstruace při antikoncepci
Dobrý den Už druhý měsíc jsem nedostala menstruaci....
Vynechání antikoncepce
Dobry den, beru prášky stodatte. Zapomněla jsem si...
Antikoncepce
Dobrý den, je mi 18 let a teď se mi již potřetí nedostavila...
Antikoncepce a vynechání dávky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně braní antikoncepčních...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vynechání antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci Jangee a v prvním týdnu jsem vynechala 4...

Vynechání antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci Sunya. Každý den je beru v 18 hodin. V pátek...

Vynechání antikoncepce

Dobrý den, Chtěla bych vědět Váš názor, prosím. Beru druhým rokem antiko...

Vynechání antikoncepce

Dobrý den beru antikoncepci lindynette 20 a chtěla jsem se zeptat měla jsem...

Vynechání antikoncepce

Dobry dnes jsem s pritelkyni meli nechraneny pohlavni styk kdyz my rekla ze...

Vynechání antikoncepce

Dobrý den, ve stredu a vcera vecer(beru ve 21.00hod) jsem si zapomnela vzit...

Vynechání antikoncepce

Dobrý den, mám takový problém, zapomněla jsem si v prvním týdnu po menstruaci...

Vynechání antikoncepce

Dobrý den, užívám hormonální atikoncepci Sylviane a kvůli dovolené jsem užívala...

Vynechání antikoncepce

Dobry den, mela bych dotaz...beru antikoncepci (sunya) a stalo se mi minuly...

Vynechání antikoncepce

Dobrý den, dcera užívá horm. antikoncepci Triregol 21+7. Bílé tablety 7. a 8....

Vynechání antikoncepce

Zapomněla jsem antikoncepci ve 3.týdnu braní.Udělala jsem pauzu, ale kratší,...

Vynechaní antikoncepce

Dobrý den, mentruace mi skončila v neděli, ale první pilulku jsem užila až v...

Vynechani antikoncepce

Dobrý den, 2 roky uzivam Artiziu, avšak se mi stalo, že jsem neměla platíčko...

Vynechání antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci Sunya. Každý den je beru ve 20 hodin. Ve čtvrtek...

Vynechání antikoncepce

Dobry den, beru prášky stodatte. Zapomněla jsem si vzít v druhém měsíci užívání...

Vynechání antikoncepce

Zdravím, chtěla bych se zeptat. S přítelem jsem měla pohlavní styk s tím že...

Vynechání antikoncepce

Dobry den, chci se zeptat zda mohu byt tehotna kdyz jsem si v jeden den zapomnela...

Vynechani antikoncepce

Dobrý den, mám problém. Beru antikoncepci Triquilar asi tak 5 let, vždy sem...

Vynechání antikoncepce

http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/vynechani-antikoncepce-143240 Odpovídám...

Vynechání antikoncepce

Dobrý den, mám takový dotaz. Hormonální antikoncepci jsem vždycky brala pravidelně,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dieta při onemocnění štítné žlázy


Rivotril


Puchýřky na kůži


Plíseň

Dobrý den, mám jakési nejspíše plísňové onemocnění v podpaží a to pouze na ochlupení...

Od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě takový bílý docela hustý hlen bez zápachu

Dobrý den, přibližně od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě...

Bolest horního patra v ústech


Píchání pod levým prsem

Dobry den, vcera a nekdy mozna jenom 1x za 2 měsíce mě píchá pod levým prsem...

Biolog.léčba


Preejakulát a otěhotnění


Syndorm polycystických ovarií

Dobrý den, nemohu rok a půl otěhotnět, mám za sebou 4 cykly s clostylbegythem...

Těžkost na hrudi, špatné dýchání

Dobrý den, již rok a půl se potýkám se stavy, kdy mám někdy pocit, že snad...

Lek tramadol pred porodem

moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem...

Zúžení páteřního kanálku

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás požádat o vysvětlení následujícího výsledku...

Bolest pod kolenem


Pupínky na tříslech


Doxyhexal 200mg při léčení Ureaplasmy


Oteklé stydké pysky

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně nateklých malých stydkých pysků....

Bolest při kolonoskopii

Právě jsem viděla video o kolonoskopii, kde se říká, že je bezbolestná. Já jsem...

Změna lékaře

Dobrý den, chtěla bych změnit svého ošetřujícího lékaře - gynekologa a chtěla...

Tlak v uchu a bolest v krku

Dobrý den, přibližně před týdnem jsem měl něco jako chřipku. Měl jsem horečky...

Zavřít reklamu