Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zažívací obtíže a bulky kůže

Trávení Jan 13.12.2017

Dobrý den, někdy v březnu jsem měl zažívací potíže. Začalo to pícháním v pravém podžebří a když došlo na nechutenství při snaze se najíst ihned jsem došel k obvodní lékařce. Byl jsem poslaný na ultrazvuk, kde bylo vše v pořádku krom "střední ztukovatění jater" což se dál neřešilo doktorka mi nařídila dietu. Po 1 týdnu přísné diety a 2 týdnech žlučníkové se to začalo dávat do pořádku bolesti přestaly a zhruba po měsíci už jsem jedl normálně... Ještě chci říct že mi doktorka řekla že mám zvětšený Bilirubin v krvi. Mám doma zprávu z jiného ošetření která je z konce DUBNA kde je Bilirubin 21 cholesterol 3,3 jediný tučně vyznačený v krevních testech je MDRD (1.7-2.3) mám 1,482 a S_ALT ukat/l (0,01-0,73) 75. byl jsem na operaci aneuryzma na pravé straně hlavy v zádu proto mám tohle vyšetření, operace proběhla výborně a už dávno pracuji... K aktuálním potížím před dvěma týdny se mi opět dostavilo píchání v pravém podžebří (někdy pod pravou lopatkou) a bolest žaludku k tomu doprovází někdy delší říhání zatím jsem necítil žádný nechutenství k jídlu, největší potíže mám vždy po jídle. Začal jsem se stravovat dietněji ovšem přísnou dijetuou zatím ne a potíže jsou pořád stejné. Chtěl bych vědět váš názor, zda to nemůže být i závažné onemocnění, nebo zda bych měl přistoupit opět na přísnou dietu :( (teď před Vánocemi..) Musím dodat že se stravuji ve školní jídelně a nepřipadá mi že bych až tak hodně jedl nezdravě, ale během 6 let jsem z 55kg přibral na 78kg díky pravidelné stravě kterou jsem dřív nejedl. Ještě během téhle doby ještě před operací se mi oběvila "bulka na pravém stehně hned pod kůží pohyblivá tuhá asi jako guma velikost asi 1cm" byl jsem s ní na kožní a tam jsem se po prohmatání dozvěděl že je to neškodný Lipom, bulka nerostla tak jsem to dál neřešil ani nepřekážela. Po čase asi 4 měsíce se mi objevila bulka na levé ruce jak je Triceps která mě pobolívala, teď už jí necítím a neroste je furt stejná. Na stehně jsem si nahmatal další dvě malé který od té doby se mírně zvětšily 0,5cm. Teď se mi na levém stehně z venku úplně nahoře kde už skoro začíná zadek udělaly dvě vedle sebe a na pravé straně na identickém místě jedna 1cm. Bulky mi zatím nepřekáží a nepřipadá mi že by to dramaticky rostlo a jsou všechny stejného charakteru až na tu na ruce ta mi přijde hlouběji a jako jediná mě pobolívala... Jen ty na levé straně na stehnu ty jdou při postavení (trochu) vidět a to mě trochu štve. Chtěl bych se zeptat jak bych to měl řešit dál?. Doufám že se v tom aspoň trochu vyznáte a mockrát děkuji za odpověď...

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý večer, pane Jane, doporučovala bych gastroenterologické vyšetření, může se jednat o gastroezofageální refluxní onemocnění. Ohledně bulek na kůži, tak pokud šlo na stehně o lipom, pak se s velkou pravděpodobností jedná o další lipomy, které se Vám vytvořily jinde, doporučovala bych zopakovat kožní vyšetření, pokud by Vám lipomy překážely, esteticky vadily, pak je možné jejich chirurgické odstranění. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Jane, začnu u bulek. Pokud nesvědí, nebolí, nekrvácí, jsou tuhé a nejsou pevně přirostlé k něčemu vespod, nemyslím, že se jedná o něco nebezpečného. Nicméně pro klid duše můžete zajít na dermatologii. Není třeba mít žádanku.

Ohledně Vašich trávících obtíží se domnívám, že bylo by třeba udělat gastroenterologické vyšetření. Máte obtíže opakovaně, Vaše jaterní testy i ultrazvuk jater nejsou tak docela v normě, nyní se Vám k tomu přidaly obtíže svědčící pro onemocnění žaludku (může se jednat například o zánět, infekci Helicobacterem pylori, vředovou nemoc, refluxní nemoc jícnu). Požádejte Vaši praktickou lékařku o žádanku. Do gastroporadny s sebou vezměte výsledky Vašich dosavadních vyšetření. Domnívám se, že by bylo vhodné zopakovat jaterní testy a doplnit vyšetření na funkci jater a slinivky, také vyšetřit důvod ztukovatění jater, zvýšeného bilirubinu a ALT (viry žloutenky a další viry, které postihují játra, autoprotilátky a další). Gastroenterolog Vám také pravdpodobně doporučí gastroskopii k vyšetření jícnu, žaludku a dvanáctníku.

Prozatím Vám doporučuji, abyste držel dietu, obzvláště teď ve Vánočním čase. Nepijte vůbec alkohol, nejezte příliš tučné a smažené, nepijte bublinkové nápoje a kávu, nejezte čokoládu, peprmint, vynechejte pálivá a příliš kořeněná jídla, jezte pravidelně malé porce, dost pijte. Na zklidnění žaludku lze vyzkoušet volně prodejný lék ze skupiny blokátorů protonové pumpy, které snižují kyselost žaludečního obsahu (například Helicid 20mg ráno nalačno). V lékárně Vám poradí. K úpravě trávení můžete zkusit jaterní a žaludeční čaje z lékárny a také probiotika.

S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Zažívací obtíže
Dobrý den, je mi 19 let a už 3 roky mne trápí zažívací...
Tukové bulky
Dobrý den, v této oblasti páteře mě trápí takový malý...
Zažívací obtíže
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je normální,...
Bulka
Dobrý den, mojí mamce se udělala menší bulka, na vnější...
Bulka prsu
Dobrý den, je mi 17 let a dnes jsem si nahmatala na...
Bulky na penise
Zdravím, před nějakým časem se mi na spodku penisu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zažívací obtíže

Dobrý den, Poslední asi rok mám zvláštní problémy s trávením. Na záchod chodím...

Zažívací obtíže

Dobrý den, je mi 19 let a už 3 roky mne trápí zažívací obtíže. Střídal se mi...

Zažívací obtíže

Dobrý den, Už jsem sem psala dotaz před pár týdny, ale objevila jsem nový příznak,...

Zažívací obtíže

Dobrý večer. Dlouhodobě mě někdy více někdy méně píchá v levém boku, na levé...

Zažívací obtíže

Už delší dobu mám problémy s žaludkem ale na gastro nic nezjistili jen mi nabídli...

Zažívací obtíže

Dobry den ,poslední tři měsíce trpím bolestmi žaludku po spánkui odpoledním...

Zažívací obtíže

Dobrý deň, obraciam sa na Vás so žiadosťou o radu, ako ďalej postupovať (prípadne...

Zažívací obtíže

Dobrý den, Přešla jsem na zdravou a pravidelnou stravu, ale teď me trápí...

Zažívací obtíže - jídla s obsahem oleje

Dobrý den, rád bych Vás požádat o pomoc. Současný stav: Trápí mě občasné...

Zažívací obtíže + neklidný spánek

Dobrý den,mám měsíční dcerku plně kojenou.Porodní váha byla 2590g a 46cm - císařským...

Zažívací obtíže a Omeprazol

Dobry den, mam takovy dotaz i pres to, ze jsem byla u sve Dr. 4 dny me bolel...

Zažívací obtíže a problém s páteří

Dobr den, mám delší dobu problémy s trávením.V nemocnici mě poslali na RTG,...

Zažívací obtíže a strach z rakoviny


Zažívací obtíže a stres

Dobrý den, již týden mám bolesti v oblasti nadbřišku. Začalo mi to po snědení...

Zažívací obtíže po antibioticích

Dobrý den, prosím o radu. Před 3 týdny jsem doužívala Sumamed 500 a hned mi...

Zažívací obtíže u dítěte

dobrý den, chtěla bych se zeptat můj synek 3,5 střídavě trpí na zácpy nebo průjmi...

Zažívací obtíže ze stresu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Jsem můž 80 kg 176 cm.. Chtěl bych se zeptat...

Zažívací obtíže, kámen žlučníku

Dobrý den, mam zlucnikove kameny. V řijnu jdu na operaci žlučník vyndat. Mám...

Zažívací potíže

Zdravím, před 3 měsíci jsem bral na streptokoka v krku Ospen. 4 dny po jeho...

Zažívací potíže

Dobrý den. Posledního půl roku mám problém s bolestí žaludku, celého břicha,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Záškuby celého těla

Dobrý den, ráda bych věděla Váš názor. Již dva roky mám potíže, které počaly...

Bolest levého varlete a levého třísla

Dobry den Uz pol roka mam problem po pohlavnom styku, vsetky testy negativne...

Zvýšený bilirubin

Dobrý večer, prosím vás, je mozne aby léky/doplnky ako napriklad Livinorm...

Hnědé skvrny na ruce

Dobrý den paní doktorko, před časem jsem Vám psala dotaz ohledně dvou hnědých...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den mám dotaz, 31.5 jsem byl na pohotovosti kdy mě bolelo v krku a měl...

Bolest žaludku po operaci

Dobry den chtěla bych se zeptat mela jsem operaci zlunikovy kamen,laparoskopicky...

Špunt v uchu a tříprocentní peroxid vodíku


Svědění kůže na varlatech

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Je mi 17 let a už více jak 2 roky trpím...

Vedle uzdičky na žaludu se mi vytvořila podivná bublina

Chtěl bych se zeptat, na vedle uzdičky na žaludu se mi vytvořila podivná bublina....

Žlutozelený výtok

Dobrý den, trápí mě žlutozelený výtok, někdy je bílý. Mohlo by to mít nějakou...

Necítím zuby 6,5,4

Dobrý den, chci se zeptat měl jsem v 7mičce kaz. Paní zubařka my kaz odstranila...

Antikoncepce a špinění

Dobrý den, mela bych takový dotaz. Minulý týden se mela po vysazení HA dostavit...

Zahlenění


Antikoncepce a sex při menstruaci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jsem plně chráněna, pokud jsem měla s přítelem...

Motání hlavy, třes rukou, studený pot

Dobrý den, už nějakou dobu mám problém. Začne se mi najednou motat hlava, třesou...

Bolest levého varlete

Dobrý den, je mi 23let a chtěl bych se zeptat na můj problém ohledně delší bolesti...

Bolestivý oteklý krk

Dobrý den. Stala se mi taková příhoda, vystřelila my prudká bolest, taková dost...

Zánět žaludu

Dobrý deň Vám prajem . Mám asi takýto problém. Kuk fotografia

Růst penisu


Je možné kombinovat antibiotika Amoksiklav s kapkami Algifen?


Reklama