Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zvýšený draslík a vysoké železo

Léky Šárka 18.1.2018

dobry den,chtela bych se zeptat,co by mohlo zpusobit zvyšeny draslík v krvi a vysoke Fe laboratoř-urea 4,6 meze 2,5-6,4 kreatin62 meze 44-104 Na 141 meze 136-145 K 5,67 meze 3,80-5,40 vyšetřovano opakovane cl 105 meze 97-108 Fe 47,3 meze 9-30,4 vyšetřeno opakovane ferritin 8,8 meze10-290 leukocyty 4,0 meze 4,0-10,0 erytrocyty 4,12 meze 3,8-5,2 hemoglobin 105 meze 120-160 hematokrit 0,33 meze 0,35-0,47 stř.objem erytrocytu 80 meze 82-98 stř.množství hemoglobinu v ery 25,5 meze 28-34 stř.koncentrace hemoglobinu v 318 meze 320-360 trombocyty 254 meze 150-400 mpv 11,6 meze 7,8-11 neutrofily 0,44 meze 0,45-0,70 eozinofily 0,04 meze 0-0,05 bazofily 0 meze 0-0,02 monocyty 0,08 meze0,02-0,12 lymfocyty 0,44 meze 0,20-0,45 moč cela v pořadku-bílkovina,glukoza,bilirubín.....leky beru-sorbifer 1-0-0 ortanol20mg-na žaludek argofan-general.uzkost.porucha a ted naposledy suchy dlouhodobí kašel ventolin a večer alvesco-snad,že to vypada na astma,mužete mi prosím neco k tem vysledkum říct dekuji jinak mi je 36let vaha 53kg

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé, Praha 10 – Uhříněves

Dobrý den Šárko,
vysoké železo bude nejspíš způsobeno tím, že užíváte Sorbifer. Co se týče zvýšeného draslíku, příčin je více. Hladinu mohou zvyšovat některé léky na tlak, což se Vás netýká. Dále zvýšený příjem draslíku v potravě - např. peckovité ovoce....selhávající ledviny (vy máte parametry ledvin v normě), vysoká hladina krevního cukru - nevím, zda byl vyšetřován, ve výsledcích jsem nenašla...a další méně časté příčiny. Je potřeba to tedy dovyšetřit Vaším ošetřujícím lékařem. S pozdravem dr. Šimjáková

Související dotazy

Bolest hlavy a nízké železo
Dobry vecer, mam dotaz na motani hlavy a bolesti hlavy......
Zvýšené železo, saturace transferinu
Dobry den chci se zeptat na vysetreni krve sem mel...
Zvýšený cholesterol a anemie v těhotenství
Dobrý den. Jsem těhotná, 18 tt. Na začátku těhotenství...
Vysoké plazmatické železo
Dobrý den, dceři našli v krevních testech vysoké plazmatické...
Zvýšený bilirubin
Dobrý den mám dotaz, 31.5 jsem byl na pohotovosti kdy...
Zvýšený cholesterol
Dobrý den, dlouhodobě mám zvýšený cholesterol cca 6,5...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšený billirubin

Dobrý den, je mi 28, abstinent. Již v lednu jsem měla v testech zvýšený billirubin...

Zvýšený celkový bilirubin

Dobrý den, mám dotaz ohledně zvýšeného bilirubinu. Kolega v práci onemocněl...

Zvýšený CIK PEG a anti GPC

Dobrý den paní doktorko, v minulosti mi byly dělány krevní odběry pro podezření...

Zvýšený CRP Wide-Range

Dobrý den, prodělala jsem velice nepříjemnou virózu, která se projevovala zejména...

Zvyšený cukr

Mám prý zvýšenou hladinu cukru 6,3. Můžete mi poradit co bych měla dělat aby...

Zvýšený cukr po těhotenské cukrovce

Dobrý den, byla u mě diagnostikována těhotenská cukrovka, pul roku po porodu...

Zvýšený cukr, bolesti na hrudi

Dobry vecer, mam zvyseny cukr rano 6,5 hodinu po jidle 8 - lekar to neresi,...

Zvýšený dermogarfismus kůže

Dobrý den, poslední 2 týdny se u mé dvouleté dcery projevuje zvýšený dermografismus...

Zvýšený diastolický tlak

Dobrý den, mám syna 22 let a už cca 1 rok má vyšší diastolický tlak, Naměřila...

Zvýšený draslík

Dobrý den, při pravidelném odběru mi byla zjištěna hranični hodnota draslíku...

Zvýšený estradiol

Dobrý den, 7měsíců lítám po doktorech ohledně otýkání a bolesti nohou. Přišli...

Zvýšený faktor D-Dimer

Dobrý den, tento týden jsem byla na vyšetření v trombotickém centrum s rodinnou...

Zvýšený hlad a kručení v břiše

Dobrý den, před 2 dny jsem snědla více olivového oleje spolu s jarní cibulkou....

Zvýšený hormon štítné žlázy

Dobrý den, v měsíci prosinci jsem šla na kontrolní odběr krve a i moči z důvodu,...

Zvýšený hormon štítné žlázy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak závažné mohou být mé hodnoty. Ve 12. týdnu...

Zvýšený hormon TSH

Dobrý den, mému synovi byla krevním rozborem zjištěna zvýšená hladina TSH 4,99....

Zvýšený hormon TSH

Dobrý den, prosím Vás můj syn 6let a 8 měsíců má zvýšenou hladinu TSH hormonu...

Zvýšený chlesterol a jatení testy

Dobrý den,v roce 1989 jsem měla žloutenku typu B,k tomu mi zjistili toxoplazmozu,po...

Zvýšený cholesterol

Dobrý den, prosím o radu. Jedná se o mou maminku - 67 let, 164 cm, 54 kg,...

Zvýšený cholesterol

Dobrý den, mám zvýšený cholesterol 6,2 , narazila jsem na https://www.cleanteashop.com/1122955.html?t=1&Network=Content&kw=&ad=314139799563&SiteTarget=love.iprima.cz&gclid=EAIaIQobChMIx6e02MqE4AIVBC7gCh1JvAvuEAEYASAAEgI49PD_BwE máte...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Abnormální ztráta hmotnosti

Dobrý den, v únoru jsem vážil ještě 80 kg a nyní se pohybuji na 68,8 kg. Přičemž...

Psychika

Dobré ráno.V listopadu jsem začala užívat Citalec 10 mg,ten mi zabral asi po...

Svědění pochvy a krev

Dobrý den, už delší dobu, mám šilené svědění a občas mám na toaletáku po více...

Stálý pocit potřeby močení

Dobrý den, před dvěma dny se mi z ničeho nic stala divná věc. Pořád mám pocit,...

Menstruace, koupání bez tampónu

Dobrý den, jsem na dovolené a dostala jsem menstuaci. Tampony jsem nikdy nepoužívala,...

Pocit plnosti břicha

Dobrý den, již třetím týdnem mě trápí pocit plného břicha a občasné bolesti...

Invalidí důchod po operacích páteře

Dobrý den moje hlavní diagnoza je Cervikobrachiální syndrom jsem již po druhé...

Boreliosa

Dobrý den, chci se zeptat, jestli by to mohla být borelióza. Moje doktorka...

Chronická bolest v krku

Dobrý den, již 9 měs.mám stále bolesti v krku,které se čím dál více stupňují,je...

Hnědý výtok a sražené kousky krve místo nemstruasce

Dobrý den, mám dotaz.. posledního půl roku užívám antikoncepci (Jangee) a jelikož...

Neurinom

Dobrý den, můj syn (7 let) podstoupil v r. 2004 radikální odstranění ependymomu...

Tvrdé bulky v bradavkách

Dobrý den, již delší dobu na sobě pozoruji tvrdé bulky v bradavkách, nejdříve...

Psychika

Dobry den, trpim na neurogennu tetaniu. Mam priserne zachvaty, telo ako v ohni,...

Během měsíčků mi s odchodem krve odchází i chuchvalce tmavé sražené krve

Dobrý den, vážená poradno, během měsíčků mi s odchodem krve odchází i chuchvalce...

Bulka u vaginy

Dobrý den mé ceři je 14 let a oběvila se jí malá boulička uplně nahoře vagíny....

Nepříjemné tlaky v hlavě

Dobry den, jiz par let se peru s neprijemnymi tlaky v hlave. Tyto tlaky se drive...

Na vnitřní straně stehen pupínky připomínající akné

Dobrý den, před dvěma dny jsem měl nechráněný sex s jistou slečnou. Hned...

Škrábnutí od psa

Dobrý den, mám dotaz za mého syna. Má očkovaného psa on se popřál s kočkou a...

Polyneuropatie

Dobrý den,mám polyneuropatii 4 roky,postižené dolní končetiny,brnění,pálení...

Červené pruhy sražené krve

Dobrý den, prosím o radu. Cca před rokem se mi začaly dělat tyto pruhy, byl...

Reklama