Hpv u mužů


Hpv u muže

| Dotaz od: Šárka

Mám lehký výskyt HPV, nemám žádné příznaky. N otázku "jestlimohu nakazit partnera a jak se tou něj projeví" mi můj gynekolog řekl, že jej nakazit můžu ale obvykle se tou mužů...

Červené pupínky mohou být nejrůznější příčiny, partner by měl navštívit urologa na podrobnější vyšetření. Vy sama se u gynekologa informujte na očkování proti HPV infekci...

Získanie hpv u mužov

| Dotaz od: Martin

Prosím o odpoveď na moju otázku - aj po podrobnom preskúmaní webu som odpoveď nenašiel. Týka sa spôsobu získania HPV u muža. Áno - nakazí sa od bývalej partnerky - tá od...

Virusem je promořena velká část populace a ten může v organizmu dlouhou dobu přežívat bez jakýchkoliv příznaků.HPV se přenáší především pohlavním stykem nebo přenosem z rukou...

Nejčtenější článek Ilustrace

Ať už jde o močový měchýř, nebo ledviny, infekce močového ústrojí jsou nepříjemné vždycky. Ve většině případů dojde k uzdravení rychle a bez potíží. Někdy to ale tak snadné není.

 celý článek

Hpv infekce u muzu

| Dotaz od: David

.. chtel sem se zeptat jak se leci HPV infekce u muzu.. kdyz se vyskytnou ty male bradavicky na prirozeni...

Bradavičky vyvolané HPV se odstraňují speciální mastí nebo elektrokauterem či laserem při lokálním znecitlivění.


Ziskanie hpv u muzov

| Dotaz od: Martin

Vážený pán Sládeček, vôbec ste mi neodpovedali na moju otazku. Bo by som rád, aby ste si ju aspoň prečítali, než vložíte odpoveď, ktorá sa tu už 100x nachádza. Pýtal som sa nie...

HPV se musí získat od partnera, nevyskytuje se na kůži či sliznicích, pokud by předem nedošlo ke kontaktu s infikovanou osobou. Při studiích u jeptišek, které neměly pohlavní...

Nejčtenější článek Ilustrace

S příchodem jara mnoho lidí obrací svou pozornost více na své zdraví. Na pořadu dne začnou být různé čisticí kúry nebo odlehčená strava. Jednou ze základních věcí, na které...

 celý článek

Hpv vir u muže

| Dotaz od: zuzana

Před 8 dny jsem podstoupila konizaci děložního čípku.HSIL III,ještě čekám na výsledky,pokud dopadnou špatně,co mě čeká dál?U partnera urolog zjistí HPV vir?jak se muži léčí...

Vše záleží na závažnosti nálezu a také na tom, zdali byla léze z čípku odstraněna celá, tedy na tom, zdali v histologickém popisu popíší nebo nepopíší šíření léze do okrajů...

Získanie hpv u mužov

| Dotaz od: Martin

Prosím o odpoveď na moju otázku - aj po podrobnom preskúmaní webu som odpoveď nenašiel. Týka sa spôsobu získania HPV u muža. Áno - nakazí sa od bývalej partnerky - tá od...

HPV virus lze získat při společné koupeli dospělých a dětí. Navíc HPV prochází přes kondom, u mužů jsou nejčastěji kondylomata, tj bradavice, imunita si s virem často poradí, že...

Infekce hpv u muže

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat mám Papillon virus 16 -18 když jsem se to dozvěděla byla jsem videsena,i tim že je to pohlavní přenosné.Vim že bych se měla na vše ptát Sven ginekologa...

Lucie, HPV viry je promořena velká část populace. Záleží na imunitním stavu organismu, zda si s infekcí poradí nebo ne. Délku trvání onemocnění nelze určit. Přítele jste nakazit...

Hpv u mužů

| Dotaz od: Tereza

Jak se léčí infekce HPV u mužů a jak dlouho trvá léčba? Našli mi gynekologický nález HPV/LSIL. Můj bývalý přítel nemá žádné příznaky (bradavice atd...) je tedy možné že je HPV...

Zdrojem HPV infekce bývají muži, ale ti nemusí mít žádné klinické projevy onemocnění. Infekce se u nich neléčí, ani neexistuje specifická léčba. Záleží na stavu imunitního...

Hpv a ureplasmata u muže

| Dotaz od: Jiří

Měl jsem nechráněný pohlavní styk s jednou slečnou. Poté jsme se dozvěděl, že má nějakou zvýšenou pravděpodobnost rakoviny děložního čípku a zároven bere antibiotika kvůli...

Jiří, většinou lidé ani netuší, že HPV virus mají, případně ho přenášejí dál. HPV se dá stanovit pomocí hladiny protilátek nebo výtěrem z uretry. Ureaplasmata se dají...

Hpv

| Dotaz od: milan

Dnes se všude mluví o lidském papilomaviru (hpv) především ve vztahu k ženám. Mě by ale zajímalo jak se pozná, že je hpv nakažen muž a jestli se musí nějak léčit nebo jestli si...

Infekce neprojevuje žádnými příznaky či symptomy, mnoho lidí netuší, že HPV virus mají nebo ho přenášejí dál .HPV viroza se stanoví pomocí hladiny protilátek, případně výtěrem z...

Nejčtenější článek Ilustrace

Někteří lidé si myslí, že továrny na farmaceutické přípravky jsou výrobny peněz, kde se na kvalitu nehledí. Skutečnost je ale jiná, obzvláště pak u vakcín.

 celý článek

Virus hpv

| Dotaz od: podo

Chtěl bych vědět, jestli i pro muže existuje vyšetření na HPV a kde o tento test žádat. Manželce před 6 měsíci zjistili HPV se změnami na děložním čipku a proto chci vědět...

Test pro muže na přítomnost HPV viru existuje, je možné si ho nechat udělat u svého kožního lékaře či urologa. Nosičství HPV viru není kontraindikací pro darování krve. Hezký den.

Ráda bych se zeptala na to, jak se jako přenašeči mají muži vypořádat s virem HPV. U mě gynekoložka našla začátky a zkoušela jsem brát INDOL-IN, který, jak se zdá nezabral...

U mužů nezpůsobuje HPV žádné závažné riziko nijak se neléčí.

Chodím každý rok na stěry z děložního čípku. Vše bylo zatím v pořádku. Před 2 měsíci měl můj přítel poměr s jinou ženou (bez kondomu) a nevíme, jestli od ní HPV virus nechytil a...

Vyšetření možné je, doporučoval bych proto konzultaci na urologii. Hezký den.

Hpv

| Dotaz od: Lukáš

Přítelkyni byl nalezen vir HPV a minulý měsíc podstoupila první očkování preparátem Silgart. Má nějakou cenu, abych se také nechal očkovat ? Děkuji z odpověď S pozdravem...

Lukáši! U mužů HPV nezpůsobují rakovinu a v současné době se muži neočkují, i když jistou logiku tato myšlenka nepostrádá.

Jedním z méně známých nádorových onemocnění je rakovina hrtanu, která mezi nádory zaujímá „pouhé“ jedno procento případů. Dlouho byl tento druh onkologického onemocnění...

 celý článek

Přenos hpv

| Dotaz od: Kristýna M.

Nedávno mi můj gynekolog oznámil nález infekce HPV v úplném začátku. Se svým přítelem jsem 3 a půl roku, byla jsem mu věrná i on mě, mám zdravý životní styl a hygienu...

Vy jste v sobě mohla mít infekce dlouhou dobu zpátky a ta se nemusela vůbec nijak projevit. Doporučovala bych vám nechat se ještě dodatečně naočkovat proti HPV, protože vakcína...

Hpv

| Dotaz od: Lucie

Chci se zeptat. Měla jsem HPV na děložním čípku-dysplazie II. stupně, poté konizace, poté stěry na HPV negativní, tudíž byla doporučena vakcinace. Jsem tedy přeočkovaná. Co mě...

Pokud jste měla genitální infekci HPV, nemusíte mít infekci i v krku. Dle studií opravdu očkování může být prevencí vzniku nádorů v oblasti krku,na kterých by se podílela...

Hpv vir

| Dotaz od: Věra

Před 2 měsíci mi byl diagnostikován znepokojivý nález v děložním hrdle způsobený HPV viry, před 6 týdny jsem byla na zákroku- konizaci-kde mi byla problematická tkáň odstraněna...

Očkování ve věku 38 let asi by nemělo příliš velkou cenu problematická část čípku byla odstraněna histologie byla normální, virus v těle může bez jakýchkoliv příznaků přežívat...

Imunita lieky a hpv

| Dotaz od: Matej

Chcem sa spýtať bol som strašne často chorý mal som stále anginu za 7 mesiacov som bol 6 krát chorý v mandliach streptokoky potom mi vybrali mandle je to ešte len 2 mesiace ale...

Pokud jste měl opakované anginy více jak 6x v roce , tak by Vám tonsilektomie měla pomoci, ASLO může pozvolna klesat, je důležité sledovat vývoj v čas. Doplnila bych ještě...

Hpv vir

| Dotaz od: zuzana

Před 5 lety jsem byla nakažená HPV virem a podstoupila jsem konizaci děložního čípku.před zákrokem jsem měla zapáchající sekret,ten mě upozornil,že se něco děje a při cytologii...

Zuzano. Provést cytologické a kolposkopické vyšetření o trochu dříve by neměl být problém. Určitě se svým gynekologem domluvíte. Pokud chodíte na kontroly po půl roce a dosud...

Hpv

| Dotaz od: Eva

V březnu na roční preventivní prohlídce u gynekologa mi byl zjištěn hpv virus z cytolky. Dr.mi řekl, že jsem musela být 14 dnu až 8 měsíců zpátky infikovaná. Já ale 7 let nikoho...

Přítomnost HPV viru z cytologického vyšetření znamená pouze větší opatrnost při hodnocení nejasných nálezů. Většina žen přijde s tímto virem během života do kontaktu a záleží...

Infekce hpv

| Dotaz od: Šárka

Byla jsem na cytologickém vyšetření a našli mi nález viru HPV pozitivní. DOktorka mi říkala, že mám 3. třídu, že se nemusím obávat a že budu na sledování. Četla jsem příčiny...

Vzhledem k tomu, že promořenost virem je v desítkách procent, nelze určit zdroj "nákazy". Každopádně se ale nemusíte bát, pokud budete pravidelně sledována, budou případné...

Hpv

| Dotaz od: Helena

2 roky docházím na pozorování s dysplazií děl. čípku kontroly co půl roku. Doktor ustoupil od operace, když viděl, že to samo ustupuje. Začala jsem zdravě žít, posilovat iminitu...

V prvé řadě navštivte gynekologa, zda se o kondylomata jedná, čípek se zhoršit může, ale také nemusí. Přítel může být jen přenašeč, nemusí se na něm nic objevit. Riziko Vám...

Hpv 16

| Dotaz od: Tina

Nedávno jsem se Vás ptala, jestli vir HPV 16 může infikovat i kůži. Vaše kolegyně mi odpověděla, že „HPV viry jsou relativně odolné a stabilní. Mohou infikovat také kůži při...

Infekce se prakticky nemusí nijak projevit, virus může zcela bezpříznakově přežívat v organizmu dlouhou dobu. Přenos většinou probíhá při sexuálním styku (také orálním, či...

Hpv

| Dotaz od: Ludek

Žena (38 let) byla na cytologickém vyšetření po 2 letech, před 2-mi léty bez nálezu HPV, nyní pozitivní nález. Mezitím podstoupila poslední neúspěšný pokus o umělé oplodnění...

HPV virus se nejčastěji přenáší stykem, vyjímečně jinak (voda, ručník,WC). Jde o to, zda Vaše žena podstoupila HPV test nebo jen cytologii,kde je podezření na změny,které může...

Hpv

| Dotaz od: Petr | z mobilní aplikace

Pokud si myslim a podle příznaků mam nejspis HPV virus tak jak mam postupovat dále jedna se mi o to ze je jedno kterou kožní ordinaci navštívím nebo spis mam hledat odbornou...

Herpetické viry se vyskytují u osob se sníženou imunitou. navštivte kteréhokoliv kožního lékaře, který provede vyšetření protilátek proti HPV a podle klinických projevů pak...

Hpv 16

| Dotaz od: Tina

Chtěla bych se zeptat: 1)jestli přežije vir HPV typ 16 na kůži, kam se dostane z děl. čípku (např. na ruce) a jestli ano, tak jak dlouho? 2)Pokud se nález ASCUS při pozitivitě...

HPV viry jsou relativně odolné a stabilní. Mohou infikovat také kůži při mikrotraumatech kůže, infekce zde pak může přetrvávat měsíce. Negativní cytologický nález po předchozím...

Hpv virus

| Dotaz od: David | z mobilní aplikace

Byl jsem na operaci s genitalnimi bradavicemi, po vypálení se mi tam objevili puchýře, mam je tam už asi 14 dni, ale připadá mi to spíš jako kdyby se mi to vracelo :( co stim...

Takto brzy se to nevrací. Musíte vydržet do zhojení operační rány. Jestli se Vám bradavičky vrátí, neovlivníte

Ráda bych se zeptala: může HPV přežít mimo tělo člověka, jestli jo, tak jak dlouho? Je možný přenos i na malé dítě-holčičku (při společné koupeli s infikovanou osobou)? Jak se...

Doporučuji http://www.delozni-cipek.cz, zde jsou odpovědi na Vaše otázky.

Podezření na hpv

| Dotaz od: Michal

Paní Dogoši! Potřeboval bych poradit ohledně podezření nákazy virem HPV! Podezření mám z toho důvodu, že mé přítelkyni byla zjištěna přítomnost tohoto viru! Postih je prý v...

Pravděpodobně budete též infikovaný. Bylo by možné provést např. sérologické vyšetření z krve na průkaz protilátek, ale nutné to není. U muže tyto typy HPV nepředstavují riziko...

Hpv

| Dotaz od: Patricie

Je mi 46 let a na gynekologii mi zjistilli, že se u mě objevil virus HPV. Lékař mi doporučil začít brát Indonal po dobu 3 měsíců a chránit se kondomem, aby nedošlo k dalšímu...

Patricie! HPV infekce je mezi lidmi běžná. Kmenů viru HPV (lidský papiloma virus) exiswuje před 4 desítky a jen několik z nich dělá obtíže, infekce většinou kmenů se...

Hpv

| Dotaz od: malajka

Nedávno jsem byla u svého gynekologa a oznámil mi, že mám HPV a že mám změny na buňkách. Zatím čekáme na výsledky cytologie, abychom věděli, jak budeme postupovat dál, ale já...

Váš přítel se může nechat vyšetřit, nicméně i on je již pravděpodobně nositelem viru. Co se používání kondomu týče, spíše bych ho doporučoval. Hezký den.

Hpv. virus ...

| Dotaz od: Zdenda

Jelikož mám pravděpodobně HPV virus, tak sem se chtěl zeptat, jak se ho ,,zbavit" - našel sem tak jak u žen, ale nikde sem nenašel, jak se léčí u mužů ... Proto by mě zajímalo...

-díky za důvěru.Vyhledejte dermatovenerologii-neostýchejte se zeptat na cokoliv,čím se v souvislosti se svým onemocněním zabýváte.K návštěvě nepotřebujete žádná doporučení

Hpv virus

| Dotaz od: Míša

Paní doktorko, tento týden mi má paní gynekoložka při preventivní kontrole oznámila, že mi ve vagíně objevila bradavičky, které okamžitě vypálila. Řekla mi, že se jedná o projev...

Bohužel se nijak moc neubráníte, musí bojovat Vaše imunita. Můžou se opět objevit,ale také už nemusí. Tyto viry,které obvykle způsobují bradavice, jsou nízcerizikové a rakovinu...

Hpv viry

| Dotaz od: Lucii | z mobilní aplikace

Chci se zeptat jaká je pravděpodobnost ze se viry HPV vrátí? Prodělala sem konizaci s výsledkem z histologie SIN I a tězky chronicky zánět vse mi bylo odstraněno . Ted se budu...

Podle popisu histologie je zřejmé, že místa, kde probíhala virová aktivita nejbouřlivěji, jsou odstraněna. Novou HPV infekci můžete získat opět při pohlavním styku, např. s...

Hpv

| Dotaz od: Bohumil

Má nová přítelkyně se mi svěřila, že se lečila v 15ti letech s HPV virem, prý byla na laserovém zákroku. Teď je jí 17 a mě zajímá, jestli může být infekční a můžu se od ní...

Pravdou je, že infekce se nedá vyléčit, musí si poradit Vaše imunita. Kondomem viry prochází. Nakazit se můžete, i nemusíte. Existuje testace HPV, lze na vyžádání u gynekologa a...

Hpv virus

| Dotaz od: Nikol

Mám nález ve stěru z čípku HPV pozitivní HR genotyp. Od lékaře mi bylo sděleno, že se to nedá nijak léčit, ale že to může být nebezpečné z důvodu možného vzniku rakoviny...

Záleží na tom, jaký je to genotyp . dva genotypy (16 a 18) jsou nejčastější a způsobují asi 70 % případů karcinomu děložního hrdla.Ve našem případě by bylo potřena určit o který...

Hpv

| Dotaz od: eva

Chtěla bych se zeptat Vás jako odbornice zda, když mam HPV genitálního typu jestli mi vezmou krev, jsem totiž dárkyně. A také kvůli čemu se u někoho objeví tento vir. Zda jsou...

Darovat krev můžete. HPV je sexuálně přenosná infekce, velice rozšířená. Setká se s ní většina populace. Imunitní systém však s infekcí umí bojovat a zničit ji.

Hpv virus

| Dotaz od: Zuzana

Před 6.lety jsem se nakazila do přítele, nyní manžela, HPV virem, který mi způsobil kondylomata. Byla jsem je 2x odstranit. Manžel podstoupil částečnou obřízku, díky které se...

HPV viry jsou různých typů. Skupina tzv. nízce rizikových (LR) způsobuje výskyt kondylomat, ty další, tzv. vysoce rizikové (HR) stojí u vzniku předrakovinových změn a rakoviny...

Hpv vir

| Dotaz od: Vasil

Mé přítelkyni zjistili HPV vir (LSIL) proto bych mel dotaz zda je možné, že jsem se virem nakazil i ja? Popřípadě by mne zajímalo jak by se lečil muž, když by měl vir a jestli...

LSIL znamená "Low-grade Squamous Intraepithelial Lesion" - málo pokročilé změny na epitelu (buněčné výstelce), tj. že výsledek stěru je mírně abnormální, nicméně riziko...

Orální sex a hpv

| Dotaz od: Lenka

Pokud to tedy správně chápu, orální sex také pouze jen s kondomem? Odpověď odborníka: Dobrý den, pokud jste očkována, jste chráněna před infekcí určitými typy HPV...

Ne, ten jde bez kondomu, pokud Vám nebude vadit, že riskujete, že dostanete infekci do ústní dutiny. To sice není rizikem pro Vaši rakovině děložního čípku, ale teoreticky byste...

Hpv virus

| Dotaz od: Barča

Při posledním prohlídce mi můj gynekolog stanovil rozběhnutý HPV virus a abnormální buňky. Řekl mi, že je to prakticky neléčitelné, že se s tím musí má imunita poprat sama...

Přítomnost HPV infekce skutečně nemá léčbu. Důležité je teď, abyste chodila častěji a pravidelně na gynekologické prohlídky. Existují tři možnosti. Stav se upraví, HPV virus...

Hpv

| Dotaz od: L

Asi před 4 lety mi gynekolog nalezl kondylom a postupně se mi rozmnožily. 2x jsem byla na jejich odstranění, ale vždy se vrátily. Pak mi lékař doporučil očkování proti hpv...

Testy by byly zbytečné,protože je prokázáno, že očkování plně chrání ženu před rakovinou děložního hrdla a pokud to byla vakcína Silgard tak i před kondylomaty. Příjemný den...

Mam kondylomata a jsem objednána na laser. Chci se zeptat na radu ohledne toho, jak s HPV vubec sexuálně fungovat. Chytla jsem virus od bývalého partnera, momentálně někoho mam...

HPV infekce je dlouhodobá, nemusí se projevit, ale může i vymizet. Odpověď není úplně stoprocentní. Infekčnost nepoznáte, snad z testu HPV, který Vám provede gynekolog za úhradu.

Hpv

| Dotaz od: bariveta

Před půl rokem mi byla z cytologie zjištěna nákaza HPV virem. Dnes, na další prohlídce, mi byla opět provedena cytologie a navíc preventivní biopsie děložního čípku. Na výsledky...

Očkováním se nedá nákaza vyléčit, očkování Vás může chránit jen před případnou budoucí infekcí. Jak jste se dočetla, skutečně v naprosté většině případů dochází ke spontánní...

Obracím se na vVás s prosbou o radu. Před několika dny jsem našla v genitáliích pár pupínků, jak mi později přítel řekl, kondylomat. On sám se nakazil od své bývalé přítelkyně...

Rakovina a kondylomata jsou 2 odlišné věci. Kondylomata se mohou samozřejmě objevit i na děložním čípku. Kondylomata jsou spojena s HPV viry jiného typu než rakovina čípku.

Hpv

| Dotaz od: Edita

Byl mi diagnostikován HPV a v září se mám odstavit na kontrolu, zda-li si virus léčí tělo samo, či nikoliv. S přítelem jsme sice sex omezili, nicméně při posledním pohlavním...

Špinění po pohlavním styku může být způsobeno jak tím, že jste právě měla ovulaci, tak i tím, že mohlo dojít ke vzniku drobných oděrek při nedostatečně zvlhčené pochvě, také to...

Hpv

| Dotaz od: Monika

Chtěla jsem se zeptat, jak se zbavím HPV viru. Asi před půl rokem mi zjistili HPV v těle, brala jsem prášky, čípky, doplňky na zlepšení imunity, ale pořád mi z těla nezmizel...

Moniko, s HPV infekcí se vaše tělo musí vyrovnat samo. Žádná kauzální léčba neexistuje, je třeba chodit na pravidelné gynekologické prohlídky, protože HPV může způsobit nádorové...

Prekanceróza a hpv virus

| Dotaz od: Monika

Mám takový čistě teoretický dotaz. :) Již od mé první gynekologické prohlídky v 15 letech mi byly zjištěny změny na děložním čípku (prekanceróza), doporučeny pravidelné kontroly...

HPV virus lze prokázat i malých děvčat, stačí koupat se s rodiči. Platí i pro chlapce..

Hpv virus

| Dotaz od: Petra

Ráda bych se zeptala, jaká je šance, že můj partner bude mít HPV virus. Známe se od dětství, vztah máme od 14ti let, avšak sexuálně aktivní jsme od 17 let. Ani jeden jsme nikdy...

Pokud ani jeden z vás neměl jiného sexuálního partnera, je nepravděpodobné, abyste HPV měli v těle. HPV se přenáší pouze sexuálně z infikované osoby.

Pane doktore/paní doktorko, je mi 27 let (bezdětná, nekuřačka, nejsem gravidní, antikoncepce cca od 16 let s přestávkami 3-5měsíců, které byly v různých intervalech, od května...

Partner i vy se můžete nechat očkovat. Pokud bude partner očkovaný, pak se od vás nenakazí. Test na HPV se pak může u vás po nějaké době zopakovat, jestli je negativní nebo...

Hpv virus + genitální opar

| Dotaz od: Veronika

Již několik let se léčím s genitálním oparem, v lednu jsem však dospěla do tak akutní fáze, že mi byl nasazen lék Valtrex 500 mg k dlouhodobému užívání. Ze stěrů ani krve mi...

HPV se přenáší stykem, herpes může stykem nebo kontaktem s nakaženou sobou. Cytologie souvisí s HPV infekcí. Nevím, zda jste měla imunologické vyšetření, bylo by vhodné...

Hpv možné nakažení

| Dotaz od: Pavel

Mam takovyto problem: Chodil jsem s divkou ktera byla po operaci. Jednalo se o nabeh rakoviny delozniho cipku zapricineno nakazenim HPV virem od jejiho byvaleho pritele. Zakrok...

Tento virus je velmi rozšířený, zda jej v śobě máte, je možné zjistit spec.testováním (kontakt a info zde: http://www.hpvinfo.cz/index.html#testy), ale existuje mnoho druhů (až...

Prosím o informaci, zda je možné užívat přípravek Indonal (či podobné přípravky působící proti hpv virům), když v současné době podstupuji očkování vakcínou Cervarix (tento...

Přípravek můžete užívat i během očkování, nedojde zde k žádnému vzájemnému negativnímu ovlivnění.

Gynekoložka mě poslala na vyšetření čípku kvůli nálezu: LSIL včetně HPV. (doplnující informace: menstruaci mám od 14ti let, antikoncepci beru od 17ti let Lindynette 20 a za...

Při každé preventivní gynekologické prohlídce udělá gynekolog stěr z děložního čípku na cytologii. Ve specializované laboratoři se stěr zhodnotí pod mikroskopem a určí se, zda...

Hpv vir

| Dotaz od: Lukáš

Prosim vás může se žena nakazit, při pohlavním styku s kondomem...? nebo orálním sexu...? HPV virem ?

Lukáši! Ano, HPV vir se přenáší jak klasickým pohl. stykem, tak orálně a to s kondomem i bez něj.

Hpv, herpes a antibiotika

| Dotaz od: Fanda

Přítelkyni před týdnem na gynekologii zjistili genitální bradavice nebo herpes (?), lékař jí předepsal atb. Dalacin c. Přítelkyně tvrdí, že tyto prášky předepsal i mě, přičemž...

HPV a herpes jsou dva různé typy virů a každý způsobuje něco jiného. Jsou to viry a na ty antibiotika nezabírají. zřejmě jste jimi léčen pro něco jiného. Svědění kůže by mohly...

Přenos hpv

| Dotaz od: Pepa

Chtěl byhc se zeptat na přenos HPV a jak můžu ohrozit přítelkyni .... ona je ve stádiu očkování proti rakovině děložního čípku a mi byla před pár měsící prokázaná HPV infekce...

Pokud máte prokázanou HPV infekci, není vhodný žádný sexuální kontakt ani orální. Jen s kondomem.

Hpv virus

| Dotaz od: Ivana

O infekci vím už 11 měsíců a žádná změna. Prý mám ještě 4 měsíce počkat a pak se uvidí. Ale mě 11 měsíců přijde jako dostatečná doba na to aby se to začalo řešit. Jak se tato...

Samotná infekce se nijak neřeší. Řeší se případná onemocnění, která vznikají v důsledku HPV infekce - tedy kondylomy, dysplazie .. Existuje HPV očkování. Očkování ale nevyřeší...

Hpv na deloznim cipku

| Dotaz od: Pavla

Od cervna mam problemy s vytoky, bolesti pri sexu. Nejprve mi byla zjistena kandida infekce, prelecena, ale moje problemy se porad vracely.Navic bolest delozniho cipku pri sexu...

Výtoky je nutno léčit podle mikrobního obrazu poševního a kultivace z pochvy včetně citlivosti, co se týče HPV je to virus a proto antibiotika na něj zcela jistě nepůsobí,váš...

Hpv viry

| Dotaz od: Dot | z mobilní aplikace

Byl mi zjisten výskyt hpv viru, uz asi pred rokem a pul a zatim je to pry v takovem stadiu ze staci kontroly po pul roce, žádné příznaky nemam, bohužel ockovani prislo az po...

Můžete být jen nosičem a ev.přenašečem tohoto viru a u Vás bez projevů.Jinak klinické projevy jsou většinou formou bolestivých puchýřků- progenitální herpes. Zápach penisu to...

Hpv ockovani

| Dotaz od: petra

Chtela jsem se zeptat na ockovani proti HPV virum. Je toto ockovani v poradku?je to docela nova moznost pro zeny, nevim jestli to je nejak overene a opravdu tak ucinne a proto...

HPV očkování je určeno pro ženy. Na výběr jsou 2 vakcíny, Silgard či Cervarix, již několik let. Silgard poskytuje ochranu proti HPV typu 6, 11, 16, 18, Cervarix nabízí ochranu...

Hpv a orální sex

| Dotaz od: Lenka

Můj partner se léčil na kondylomata v podbříšku, nyní už asi dva týdny nemá žádné projevy. Při pohlavním styku používáme kondom, chci se ale zeptat, zda ho můžu bezpečně...

6 týdnů nedoporučuji orální sex, až po léčbě. S pozdravem

V diskuzi bylo několikrát uvedeno, že virus způsobující rakovinu děložního čípku je přenosný i jinými cestami, než přímým pohlavním stykem - je možné, aby muž ženu nakazil...

Přenos HPV je obvyklý pohlavním stykem, avšak není úplně vyloučen ani přenos jinou cestou, tedy např. použitím kontaminovaného prádla osušky nebo jiného předmětu,teoreticky tedy...

Hpv virus

| Dotaz od: Kateřina

Byla u mě zjištěna condylomata, následující dny bych měla jít na chirurgické odstranění. Stále mi ale není jasné pár věcí, byla bych Vám moc vděčná, kdyby jste mi je osvětlil...

Ano virus zůstává v těle léčbou se jej není možno zbavit,může spontánně sám vymizet nebo zůstat v těle naprosto bez příznaků a ani u přítele není léčba možná. Nakazit se může...

Hpv vir

| Dotaz od: Helena

Už 2 roky jsem sledována s lehkou dysplazií CIN I s pozitivitou na HPV vir. Už jsem měla být vyřazena, ale našla jsem si nového přítele, tak se mi "ústup" zastavil a sledují mě...

HPV vir způsobuje rakovinu děložního čípku, lehká dysplasie není tak závažný nález, o graviditu se klidně můžete pokoušet. Příjemný den

Přenos hpv

| Dotaz od: Eliška

Letos v lednu mi bylo diagnostikováno CIN3, následovala operace. V srpnu opět stejná diagnóza a zjištění HPV. V září rekonizace. Nyní jsem začala brát Isoprinosine a v prosinci...

HPV se přenáší především pohlavním stykem nebo přenosem z rukou či úst na pohlavní orgány. Nemusí tedy jít jen o pohlavní styk. K přenosu může dojít i při jiných nekoitálních...

Očkování proti hpv

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat,zda by očkování proti HPV bylo dobré když jsem minulý rok měla herpes a za dva měsíce genitální bradavičky.Teď jsem zase něco chytla ale ještě nevím co to...

Proti očkování nezle nic namítat, bude Vám k dobru. Jestliže už jste sexuálně aktivní, není důvod, proč byste při očkování měla sexuálně abstinovat. Vir nyní v sobě vůbec...

Očkování proti hpv

| Dotaz od: Simona

Uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Pokud vím, že mohu mít viry hpv 16 a 18 pouze v ústní dutině – měla by tato infekce vliv na tvorbu protilátek při očkování (výši hladiny...

Vážená Simono, dovoluji si tvrdit, že přítomnost infekce HPV 16 a 18 pouze v ústní dutině a ne v genitální oblasti by byla neobvyklá - přece jen, tyto viry se hlavně přenášejí...

Hpv viruz

| Dotaz od: Monika

Včera mi lékař zdělil že mám hpv viruz ve stádiu 4 na děložním čipku dostala jsem leky a kontrola za měsíce moje otazka je zda mohu z mim mužem mit nadalepohlavni styk a zda se...

Promořenost populace je vysoká, takže každý kdo zahájí pohlavní život, má velkou pravděpodobnost, že se s tímto virem setká. U někoho pak vznikne HPV pozitivita a jen u...

Hpv vir

| Dotaz od: Pavla

Byl mi diagnostikován vir HPV, CIN 2 po citoligii a biopsii jsem byla poslána na konizaci děložního čípku která proběhla v pořádku jsem po ní čtrnáct dní. Výsledky jsou dobré...

Vyšetření není zpravidla nutné, lze samozřejmě otestovat oba partnery, u ženy stěr z děložního čípku a u mužů stěr z uretry a určit konkrétní HPV typ, ale obvykle se partner...

Hpv

| Dotaz od: Alena

U lékaře mi zjistili, že mám HPV, ale prý si s tím muze muj imunitní systém poradit, tak mám za nějakou dobu přijít na nové stěry. Chtěla jsem se optat zda se může nějak léčit...

Nemusíte mít strach. Imunitní systém si s HPV opravdu poradit může. Co se týče Vašeho přítele, jediná opravdu účinná prevence by byla obřízka. Hezký den.

Hpv testace

| Dotaz od: Jaroslava

Dnes jsem dostala zde odpověď na mou otázku ohledně očkování proti rakovině děložního čípku.Jelikož mám nález paní doktorka mi zde řekla,že se i přesto můžu nechat očkovat,ale...

Provádí se ze stěru jako cytologické vyšetření.

Hpv virus

| Dotaz od: Lenka

Před dvěma lety mi byl zjištěn lidský papilomavirus, 2 roky se to hlídalo, nakonec jsem podstoupila konizaci, byl zjištěn výsledek 3. stádia předrakovinového stavu, část...

Virus jste pravděpodobně získala od nového partnera, bohužel byla možná vaše imunita nedostatečná, pokud jsou potíže po očkování. S virem se nenarodíte, je získaný.Konizací se...

Mám pozitivní HPV nález na čípku a čeká mě konizace. Bohužel jsem se dopustila velké chyby a měla v minulém týdnu nechráněný sex s novým partnerem a chci se proto zeptat, co...

Každý pohlavní styk nutně nemusí vést k přenosu HPV infekce, tedy nemuselo dojít ani k přenosu na vašeho partnera. Všeobecně se však většina populace v životě s HPV infekcí...

Hpv

| Dotaz od: Jana

Dnes jsem byla na návštěvě u svého gynekologa a ten mi oznámil, že mám v sobě virus hpv. Můj manžel měl po dobu 5 let milenku, tvrdí, že spával pouze se mnou a s ní. Zajímá mě...

Důležité jsou pro vás pravidelné gynekologické kontroly s odběrem cytologie a s kolposkopickou kontrolou. Váš manžel nemusí podstupovat žádné vyšetření. Ve většině případů je...

Hpv

| Dotaz od: Tomas | z mobilní aplikace

Jeste jednou dobrý den a děkuji za predeslou odpověď ale jde mi o to, ze před dvěma lety se u me tehdejší partnerky projevili kodýomata. Ja už tehdy příznaky nemel. Tak me...

Vážený Tomáši, můžete nakazit partnerku, i když jste zcela bez příznaků. Je ale možné, že jste se nikdy nenakazil. Riziko přenosu snížíte použitím kondomu

Vážený pane doktore, mám tento dotaz. Před 3 lety jsem úspěšně podstoupila konizaci děložního čípku. Od té doby žádný problém. Měla jsem velké množství vysocerizikových HPV...

1) Rozhodně doporučuji očkování proti HPV, i ve vašem věku a s vaší anamnézou má toto očkování smysl. 2) Pokud se jedná o zdravý organismus, většinou cca do 2 let si tělo s...

Lsil vč hpv

| Dotaz od: Adéla | z mobilní aplikace

Ráda bych se Vás zeptala na dotaz ohledně střední odchylky LSIL vč hpv. Z rozšířené cytologie mi byly zjištěny vyšší hodnoty LSIL vč hpv infekce, v letošním roce duben - červen...

Virus HPV má několik typů, z nichž některé způsobují kondylomata a jiné změny vedoucí k rakovině čípku. LSIL nemá hodnoty, v překladu to znamená lehké změny ve struktuře jader...

Pane doktore, z jara roku 2014 jsem byla na vyšetření moči, kde jsem měla četné leukocyty, brala jsem ATB Nitrofurantoin, který jsem nedobrala z důsledku nevolnosti, poté jsem...

HPV infekce děložného čípku s přítomností leukocytů v moči vůbec nesouvisí. Podle kontrolního stěru na cytologii se uvidí, jak závažná infekce je, vzhledem k tomu, že jste...

Hpv vir - rok a půl recividy

| Dotaz od: Radek

Přes rok a půl se léčím s hpv virem, poprvé jsem bradavice objevil kolem žaludu, na které jsem začal použivat Aldaru. Poté vymyzli, po 2 týdnech se objevili a začal jsem tedy...

Radku. Pokud je lokální terapie genitálních bradavic ( condylomata accuminata) neúspěšná a dochází k neustálým recidívám, poraďte se se svým dermatovenerologem, zda by nebyla...

Hpv

| Dotaz od: Kiki

Mohu se zeptat ?? Všude se píše něco jiného : někde se píše že když používáte při styku kondom tak se HPV nemůžete nakazit a někde jinde se píše že zase může tak prosím jak je...

Virem, který způsobuje karcinom děložního čípku, by jste se při používání kondomu nakazit neměla. HPV však může způsobovat i genitální bradavice, které se mohou nacházet v...

Hpv 18

| Dotaz od: l

O minuly november som mala pozitivny nalez na HPV, po par mesiacoch testy opakovali a v aprili zisitili ze mam stale HPV 18 bez expresie onkogenov E6/E7, bez pritomnosti...

Infekce HPV 16,18 může způsobit leze děložnoho čípku, které mohou předcházet vzniku karcinomu děložního čípku. Ve většině případů až u 90% nakažených žen se infekce spontánně...

Očkování proti hpv

| Dotaz od: Lenka

Minulý týden jsem podstoupila konizaci děložního čípku pro cytologii HSIL. Nyní bych se ráda dala očkovat. Má to ještě význam? Pokud ano, kterou vakcínu byste mi doporučila...

Očkování má význam jen jako ochrana před budoucí infekcí HPV, nevyléčí tedy již případnou stávající infekci. HPV je více typů. HPV typu 16 a 18 jsou zodpovědné za vznik většiny...

Hpv infekce

| Dotaz od: martina



Hpv virus

| Dotaz od: Veronika

Před dvěma roky se mi objevily genitální bradavice, které jsem vyléčila pomocí masti. Od té doby se mi zatím nic nevrátilo a chtěla bych se zeptat, zda mám nyní virus v sobě a...

Virus mohl vymizet, stejně tak mohl zůstat. Existuje i vyšetření na přítomnost HPV. Krev darovat můžete.

Našla jsem si nového partnera, se kterým zatím sexuálně nežijeme a to z důvodu jeho nákazy HPV. Pohlavní bradavice má již vyléčené, ale já mám přesto strach - nechci se nakazit...

Pokud jste očkována, jste chráněna před infekcí určitými typy HPV (vyznačeno na vakcíně). Váš partner může být nositelem HPV virů, i v případě, že již nemá viditelné projevy...

Hpv virus

| Dotaz od: Kateřina

Venerolog zjistil stěrem u mne přítomnost HPV virů s vyšším rizikem. U partnera zjistil HPV vir jiného nižšího rizika. Typy, které zjistil u mne, partner nemá. Je to možné, když...

Je to možné. Krom pohlavního styku existuje také vzácnější přenos HPV nepohlavní cestou. Vzhledem k tomu, že imunitní systém organismu HPV infekci účinně ničí, mohla se partner...

Hpv

| Dotaz od: Eva

Vazena pani doktorko, predne bych vam strasne moc rada podekovala, ze jste mne napsala muj dotaz, ma gynekolozka mne k tomu vlastne nic moc nedokazala rict. Ale prece jen bych...

Evo! Ano, myslím si ,že jste popsala nejpravděpodobnější průběh. Přítel byl nejspíš nakažen bývalou partnerkou a pravděpodobně hned zkraje vztahu nakazil i Vás. V řadě případů...

Hpv

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se zeptat, kde se můžu nechat očkovat proti infekci HPV, kolik to tak může stát a jestli není očkování touto vakcínou zdarma do 17 let a třeba jestli to pojišťovna...

Proti HPV očkuje dětský nebo praktický lékař, případně gynekolog. Očkování je hrazeno u dívek mezi 13. a 14. rokem, ostatní si ho musí hradit, cena je kolem 5 500 - 6 000 za...

Hpv vir

| Dotaz od: Petra

Byl mi zjisten LSIL vcetne HPV. Proto bych mela dotaz. Kdyz se vylecim a budu mit pohl.styk s pritelem nemohu se znovu nakazit? Nevim zda jsem se nakazila od nej a jestli ma HPV...

Pouhá přítomnost HPV viru se nijak neléčí. Organismus dokáže infekci zničit vlastními silami během několika měsíců. Pokud přítel nemá žádné obtíže, je skutečně zbytečné posílat...

Cytologie - hpv

| Dotaz od: Veronika

Chtela bych se zeptat, zda vysledek HPV negativni je znam z klasicke cytologie nebo az z HPV testace a cytologie se zajima pouze zmenami v bunkach, nikoliv detekci HPV viru. Moc...

Cytologie se zabývá změnami v buňkách, podle změn buněk může být vysloveno i podezření na přítomnost HPV infekce. Průkaz HPV infekce i s určením typu HPV viru získáte HPV...

Condylomata accuminata hpv virus

| Dotaz od: Nikoleta

Tento týden mi diagnióstikovali toto onemocnění. Zajímá mě zda zjsem nakazila svého přítele. Příznaky zatím nemá, ale jsme spolu krátce. Pokud se u něj příznaky neobjeví, ale...

Kondylomata lze odstranit, např. chirurgickou cestou. Přirozená imunita ve většině případů dokáže HPV infekci také z organismu eliminovat, tedy nejspíše nebudete mít infekci po...

Ráda bych požádala o váš názor. v prosinci jsem byla na konizaci dělož. čípku. V propouštěcí zprávě stojí: konus: dysplazie dlaždicového epitelu středního až těžkého stupně...

Jano! To, že na okrajích konizátu zbyly dysplastické buňky (a moc nezáleží na kterém okraji) může a nemusí znamenat nutnost rekonizace. Infekce HPV je zcela běžné onemocnění...

Hpv

| Dotaz od: Gabi | z mobilní aplikace

Mam dlouhodobeho pritele a ted se lecim s genitalnima bradavicema. Pritel je pouze prenasec,ale nic se u nej nevyskytuje. Zajimalo by me az se vylecim co udelat pro to ,aby me...

Jedinou prevencí je použití kondomu a dále se nechat naočkovat - i přítel, vakcínou proti HPV infekci. Vakcína Silgard .

Hpv

| Dotaz od: Tomáš

Přítelkyně má opět problémy s čípkem, gynekolog chce vzít biopsii čípku. Cca před 5 lety měla HPV. Jlikož jsme si věrni, je možné, že jde o recidívu z mé nebo její strany? Navíc...

Přenos HPV při koupání je vyloučený. I když jste si věrni, může dojít k reaktivaci viru v tkáni, záleží velmi na stavu imunitního systému, zda si s infekcí trvale poradí, nebo ne.

Hpv virus

| Dotaz od: Ivana

Dnes jsem se dozvěděla, že mám HPV virus a vůbec nic o tom nevím. Nemohla byste mi prosím o této nemoci něco říci. Příčinu, léčbu moji (popřípadě přítele), průběh a další...

Většina lidí se setká a infikuje HPV již brzy po zahájení sexuálního života. Je to velice rozšířená, sexuálně přenosná infekce. HPV viry iniciují vznik kondylomat a nádorů hrdla...

Přenos hpv

| Dotaz od: Pepa

Chtěl byhc se zeptat na přenos HPV a jak můžu ohrozit přítelkyni .... ona je ve stádiu očkování proti rakovině děložního čípku a mi byla před pár měsící prokázaná HPV infekce...

Pokud máte prokázanou HPV infekci, není vhodný žádný sexuální kontakt ani orální. Jen s kondomem.

Vážený pane doktore, mám tento dotaz. Před 3 lety jsem úspěšně podstoupila konizaci děložního čípku. Od té doby žádný problém. Měla jsem velké množství vysocerizikových HPV...

1) Rozhodně doporučuji očkování proti HPV, i ve vašem věku a s vaší anamnézou má toto očkování smysl. 2) Pokud se jedná o zdravý organismus, většinou cca do 2 let si tělo s...

Hpv a orální sex

| Dotaz od: Lenka

Můj partner se léčil na kondylomata v podbříšku, nyní už asi dva týdny nemá žádné projevy. Při pohlavním styku používáme kondom, chci se ale zeptat, zda ho můžu bezpečně...

6 týdnů nedoporučuji orální sex, až po léčbě. S pozdravem

Hpv

| Dotaz od: Edita

Byl mi diagnostikován HPV a v září se mám odstavit na kontrolu, zda-li si virus léčí tělo samo, či nikoliv. S přítelem jsme sice sex omezili, nicméně při posledním pohlavním...

Špinění po pohlavním styku může být způsobeno jak tím, že jste právě měla ovulaci, tak i tím, že mohlo dojít ke vzniku drobných oděrek při nedostatečně zvlhčené pochvě, také to...

Rizikové hpv viry

| Dotaz od: Nikola

Dnes jsem volala na výsledky ohledně HPV virů. Řekli mi, že jsou rizikové.. V úterý tam jdu, aby mi řekli více. Chtěla jsem se zeptat, zda by jste mi neřekli co to znamená. To...

Infekce HPV viry je velice rozšířená u mladých sexuálně aktivních lidí. Z tohoto důvodu není běžné preventivní testování před 30. rokem věku. Infekce může vést ke vzniku...

Hpv

| Dotaz od: Helena

2 roky docházím na pozorování s dysplazií děl. čípku kontroly co půl roku. Doktor ustoupil od operace, když viděl, že to samo ustupuje. Začala jsem zdravě žít, posilovat iminitu...

V prvé řadě navštivte gynekologa, zda se o kondylomata jedná, čípek se zhoršit může, ale také nemusí. Přítel může být jen přenašeč, nemusí se na něm nic objevit. Riziko Vám...

Pane doktore/paní doktorko, je mi 27 let (bezdětná, nekuřačka, nejsem gravidní, antikoncepce cca od 16 let s přestávkami 3-5měsíců, které byly v různých intervalech, od května...

Partner i vy se můžete nechat očkovat. Pokud bude partner očkovaný, pak se od vás nenakazí. Test na HPV se pak může u vás po nějaké době zopakovat, jestli je negativní nebo...

Hpv virus + genitální opar

| Dotaz od: Veronika

Již několik let se léčím s genitálním oparem, v lednu jsem však dospěla do tak akutní fáze, že mi byl nasazen lék Valtrex 500 mg k dlouhodobému užívání. Ze stěrů ani krve mi...

HPV se přenáší stykem, herpes může stykem nebo kontaktem s nakaženou sobou. Cytologie souvisí s HPV infekcí. Nevím, zda jste měla imunologické vyšetření, bylo by vhodné...

Hpv virus

| Dotaz od: Petr

Dozvěděl jsem se od své bývalé přítelkyně,že u ní našli přítomnost viru hpv.Byl jsem její první přítel.Spolu už nejsme skoro rok a se svojí novou přítelkyní,planujeme rodinu asi...

HPV infekce je velice častá sexuálně přenosná infekce, setká se s ní za život většina populace. Rozlišujeme HPV nízkého a vysokého rizika, tedy HPV zapřičiňující vznik...

Hpv

| Dotaz od: Lucie

Chci se zeptat. Měla jsem HPV na děložním čípku-dysplazie II. stupně, poté konizace, poté stěry na HPV negativní, tudíž byla doporučena vakcinace. Jsem tedy přeočkovaná. Co mě...

Pokud jste měla genitální infekci HPV, nemusíte mít infekci i v krku. Dle studií opravdu očkování může být prevencí vzniku nádorů v oblasti krku,na kterých by se podílela...

Hpv vir

| Dotaz od: Vasil

Mé přítelkyni zjistili HPV vir (LSIL) proto bych mel dotaz zda je možné, že jsem se virem nakazil i ja? Popřípadě by mne zajímalo jak by se lečil muž, když by měl vir a jestli...

LSIL znamená "Low-grade Squamous Intraepithelial Lesion" - málo pokročilé změny na epitelu (buněčné výstelce), tj. že výsledek stěru je mírně abnormální, nicméně riziko...

Hpv

| Dotaz od: Petr | z mobilní aplikace

Pokud si myslim a podle příznaků mam nejspis HPV virus tak jak mam postupovat dále jedna se mi o to ze je jedno kterou kožní ordinaci navštívím nebo spis mam hledat odbornou...

Herpetické viry se vyskytují u osob se sníženou imunitou. navštivte kteréhokoliv kožního lékaře, který provede vyšetření protilátek proti HPV a podle klinických projevů pak...

Hpv infekce

| Dotaz od: Linda

Chtěla bych se Vás zeptat: při poslední kontrole, která byla před 3 dny, mi doktor rekl, ze u posevního chodu mám asi 6 malých kondylomat, ale ze s tim nic delat nebude, ze se s...

Kondylomata bych nenechávala, dala bych je odstranit vzhledem k možnému růstu.ale váš lékař ví o Vás více,tak má důvod, přoč zvolil tuto variantu.svědění v oblasti konečníku...

Hpv vir

| Dotaz od: Anonymni

Mám přítele (1,5 roku) a stěry z děložního čípku byly normální, ale najednou mi byl zjištěn hpv vir.. já s nikým jiným než s ním nespala a on také ne (to vím na 100%) tak se...

S HPV virem se za život setká asi 80 procent populace a virus může naprosto bez příznaků přetrvávat v organizmu i několik let. Příjemný den

Hpv vir

| Dotaz od: tereza

Mam stálého partnera(sexuálního partnera) skoro 5let, očkovaná proti rakovině děložního čípku jsem od roku 2010, užívám hormonální antikoncepci asi 4roky, vystřídala jsem 3...

Infekce HPV (human papilomavirus – lidský papilomavirus) je v současnosti považována za nejčastější pohlavně přenosné onemocnění. HPV se alespoň jednou za život infikuje až...

Hpv

| Dotaz od: Lucie

V říjnu minulého roku jsem byla na posledním očkování (Silgard)v březnu mi pan doktor oznámil,že mám vir HPV udělalo se další vyšetření a jená se o vir č.82.Bylo mi jen řečeno...

Lucie! Očkování chrání před onkogenními kmeny, ale nikoli na 100%. Je tak možná infekce kmenem, proti němuž jste byla očkována. Jinak nejčastější zákrok při pokročilejších...

Hpv

| Dotaz od: Lukas

Chtěl jsem se zeptat, zdali problém na obrázku (něco jako akné) může být HPV virus? Byl jsem před měsícem u praktické lékařky a ta mi řekla, že o pohlavně přenosnou nemoc nejde...

Z fotografie těžko stanovit diagnozu to je na kožním lékaři po podrobném vyšetření,ale prakticky s jistotou se o projev HIV nejedná. Příjemný den

Infekce hpv

| Dotaz od: Bara

Chci se zeptat ohledně přenosu HPV virů, kvuli kterému jsem musela na konizaci. Předtím než jsem to zjistila, mela jsem nového partnera, se kterým jsme už provozovali pohlavní...

Vážená paní, není možno přesně odpovědět protože výraz špatná cytologie je nic neříkající je potřeba přesný popis. Co se týče HPV viru • každý může mít pozitivní výsledek...

Hpv infekce

| Dotaz od: Anna

Chtěla bych se zeptat, jak konkrétně se nákaza HPV projeví? (Kromě bradaviček, které se nemusí vždy objevit - pokud to tak správně chápu) Dá se nákaza zjistit nějakým testem u...

Jestliže jste očkovaná jste chráněna proti nejčastějším kmenům a můžete být prakticky bez obav Příjemný den

Hpv a orl

| Dotaz od: Gabra

Prošla jsem konizací s výsledkem, že odebraná tkán byla již v posledním stupni přednádorových změn. Mám potíže s neustálým zahlenováním krčních i nosních dutin a chtěla bych...

V případě, že by ORL lékař viděl při fyzikálním vyšetření slizniční změny podezřelé z HPV infekce, mohl by se rozhodnout k odběru vzorku tkáně např. k histologickému vyšetření

Hpv

| Dotaz od: Monika

Ráda bych se zeptala čím mohoubýt způsobeny viditelné změny na děložním čípku, ikdyž OC je v normě?V průběhu 6 let se mi objevily ve stěru 2krát nějaké abnormality s číslem III...

Cytologické změny ve stěru z děložního čípku mohou a nemusí být vyvolány HPV. Pokud máte stupeň 3, rozhodně je na místě pravidelné sledování ev. i drobný gynekologický zákrok a...

Vážený pane doktore,chtěla bych se zeptat,jak je účinné očkování u condylomat,které se léčí jeden a půl roku-leptání,chirurg,odstranění,Isoprinosin ,to vše bylo vyzkoušeno,ale...

Princip očkování proti rakovině děložního čípku spočívá v navození tvorby protilátek proti rizikovým typům lidských papillomavirů. Očkování nechrání před všemi typy...

Hpv infekce

| Dotaz od: K.

Chtěla bych Vás poprosit o rady. Letos prvně v září mi na cytologii byl zjištěn LSIL nález a poté byl potvrzen test na HPV high risk kmeny. Na kontrolu mám přijít po novém roce...

Alkohol v rozumné míře můžete, a ani HAK nemusíte vysazovat v klidu vyčkejte další kontroly. Příjemný den

Hpv

| Dotaz od: Martin

Moje přítelkyně má za sebou už 2 injekce proti rakovine d. cipku a me zajima jestli jí můžu nakazit orálním a nebo manuálním sexem a někde sem četl ze prý když sem neměl...

Nechápu přesně Váš dotaz,a le nákazu papilomavirem nelze nikdy ve 100% vyloučit.

Hpv virus

| Dotaz od: Renata

Byla mi zjištěna přítomnost HPV viru, je mi 43 let a jsem 15 let vdaná. Co může být příčinou vzniku HPV viru. Na kontroly ke svému lékaři chodím pravidelně.děkuji

HPV vira jsou přitomny kolem nás a Infekce je v současnosti považována za nejčastější pohlavně přenosné onemocnění. Nakazit se může kdokoliv, muž i žena. HPV se alespoň jednou...

Hpv cin 3 v 10 tt těhotenství

| Dotaz od: renata

Jsem 10tt těhotenství a byl mi ted zjištěn HPV CIN 3.Jaká je šance že dítě donosím,jaká mě ted čeká léčba? Nechci o dítě přijít.Mužu hpv přenést na plod? Předem děkuji.

Dítě můžete v pořádku donosit. Nyní budete sledována, jak se nález na čípku vyvíjí. V těhotenství se provádí chirurgické ošetření, pouze pokud dojde k rozvoji invazivního nádoru...

Hpv přenos

| Dotaz od: Pepa

Chtěl byhc se zeptat na přenos HPV všude se píše něco jiného tak se chci zeptat zda je přenos možný orálním sexem a líbáním..... někde se totiž píše že nesmí být žádný sexuální...

Tento virus se může přenést z místa, kde se nachází infekce (např. penis) na jakékoli místo na těle partnera, tzn. teoreticky při orálním sexu do úst partnera. Pokud nejde o...

Mám na Vás pár otázek: 1) Může být účinnost vakcíny proti HPV ovlivněna léky na podporu žilního systému (Detralex), případně jsou nějaké známe kontraindikace? 2) Snižuje se...

1) nemůže. Kontraindikace podání vakcíny je přecitlivělost (alergie) na některou ze složek vakcíny a akutní horečnaté onemocnění. 2)nesnižuje. 3) při křehkých cévních stěnách...

Hpv

| Dotaz od: Katka

Jsem po první dávce očkování proti HPV, ale nevím, jestli mohu mít pohlavní styk se svým přítelem.Měl přede mnou několik partnerek a je tedy možné, že je nakažen. Dá se nějak...

Neviděla bych důvod pohlavní styk s partnerem vynechávat,i pokud by byl nakažen, jste jím již pravděpodobně infikována taktéž již dávno.

Přenos hpv viru

| Dotaz od: Petra

Nevim jestli otázku dobre zformuluji. Mam mírně buněčné atipie a jsme hlídaná gynekolegem, můj dotaz se týká orálního sexu. Mela jsem ho se svým mužem, pokud mam i hpv infekci...

Petro, HPV virus se takto nepřenáší, přenáší se pohlavním stykem nebo kontaktem s potřísněným prádlem. Nemusíte mít obavy. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Měl jsem 2 sexuální partnerky. S první partnerkou jsme to měli oba poprvé. Po rozchodu, jsem měl pohlavní styk s jinou partnerkou. Ted bych se rád nechal vyšetřit zda nemám vir...

Vyšetření je možné, ale specifická léčba neexistuje.

Infekce hpv v ústech

| Dotaz od: Simona

Prosím o informaci, jak by se projevila infekce virem hpv (především typy 16 a 18) v ústní dutině? Může se projevit tvorbou aftů, případně zduřením dásní, či tvorbou malých...

Pravděpodobně by šlo tak jako na kůži o malé bradavičky. Obtíže, které popisujete, budou asi vyvolány něčím jiným.

Hpv virus

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych se zeptat zda se může jednat o genitální bradavice (viz foto) jsou to dva dny kdy jsem si toho všimla zašla jsem ihned na gynekologii a tam mi doktor sdělil že...

Obrázek je bohužel malý a bylo by dobré poslat fotku celou. Na kondylomata to zatím nevypadá, ale nevím zda nemáte nějaké větší bradavičky někde jinde. Zkuste poslat větší...

Asc h + hpv

| Dotaz od: jitka

Hezký den, ráda bych se zeptala, zda se samovolně může zlepšit cytologický nález "ASC H", které mi byl zjištěn v prosinci 2013. V lednu 2014 specialistka COP zjistila další...

Nález může postupně vymizet, imunita může pomoci. Nevím, zda Vám byla prováděna tzv.punch biopsie- odebrán kousek tkáně ambulantně, ta může nastartovat reparační změny. Ohledně...

Hpv

| Dotaz od: Laura

Nákaza HPV sa u mňa objavila pred pol rokom a to objavením kondylomat. Pani doktorka mi odporučila vakcínu Silgard. Chcem sa opýtať či táto vakcína bude účinná aj napriek už...

Může to pomoci, ale vakcína nebude tak účinná, jako kdybyste byla bez styku. Pokud kondylomata nejdou pryc i pres aldaru, bude nutné je odstranit chirurgicky.

Hpv nákaza

| Dotaz od: Tina

V srpnu 2007 u mě cytolog. vyšetření prokázalo přítomnost HPV. V listopadu 2007 bylo vyšetření již negativní. Poté jsem se nechala očkovat vakcínami Silgard. Dnes mi přišla...

A jedná se o pohlavně přenášenou HPV infekci? HPV existuje několik druhů. Silgard také nechrání proti všem druhům HVP, ale jen proti těm, které mají potenciál způsobit rakovinu...

Ockovani gardasil 4 a hpv

| Dotaz od: Kristyna

Chtela bych se zeptat na jednu vec. V lednu se mi zacaly delat genitalni bradavicky a Ted v kvetnu jsem si zacala na prvni injekci gardasil 4 (jsem v USA) na doporuceni lekare...

Vakcinace proti HPV virům vakcínou Gardasil je preventivní opatření, které neřeší stávající stav, vakcína tedy nedokáže ovlivnit bradavice, které se již vytvořily. Vakcína Vás...

Hpv virus

| Dotaz od: Katarina

Ráda bych se zeptala, zdali má význam se nechat naočkovat proti infekci HPV, když už před 5 lety mi našli na cytologickém vyšetření lehkou dysplázii. Do dneška se mi to objevilo...

Rozhodně očkování význam má, je součástí vašeho boje. Můžete ještě zkusit přidat aktivity v jiných sférách, byl např. vyvinut přírodní prostředek jmenem Indonal, který je...

Streptokok,hpv..

| Dotaz od: Nikola

V poslední době mě doprovází spousta zdravotních problému.Asi před rokem jsem si všimla genitálních bradavic,gynekoložka mi vždy místo potřela jakousi vodičkou,bradavičky na pár...

Bradavičky byly zřejmě kondylomata, může se jednat o imunitní problém,z gynekologického hlediska by bylo potřeba opakovat kultivaci z pochvy a dále postupovat podle výsledku...

Hpv virus a antikoncepce

| Dotaz od: Blanka

Pri poslednim vysetreni delozniho cipku mi muj gynekolog zjistil Hpv virus (LSIL se susp.inf HPV). Rekl mi ze bych mela prijit na kontrolu za 6 mesicu, a take ze bych mela...

U své pacientky bych antikoncepci ponechal a provedl cytologickou kontrolu v intervalu 4-6 měsíců Příjemný den

Chtěla jsem se zeptat zda z orálního sexu můžu mít rakovinu krku ? Nějací vědci to zjistili tak jsem dostala strach a raději se ptam. Předem děkuji za odpověď.

Pohlavním stykem jak vaginálním tak i orálním může dojít k přenosu sexuálně přenosných infekcí (HIV, syfilis, kapavka...) a tak může dojít i k přenosu HPV viru, který může...

Zajímalo by me jak probíhá vyšetření na přítomnost HPV u mužů a hlavně jak dlouho se čeká na výsledky. Děkuji

Vážený Tomáši, u mužů se běžně HPV nevyšetřuje. Nemá to praktické východisko, neboť se neléčí. Diagnostiku lze provést serologicky z krve

Hpv

| Dotaz od: Lucie

Před zhruba dvěma lety se u mě objevily condylomata a byl mi tudíž prokázán i HPV. V jiných dotazech Vaší diskuze jsem se dozvěděla, že HPV samovolně zničí imunita po několika...

Ad 1 infekce může spontálně vymizet a zůstanou jen protilátky jako obraz proběhlé infekce ad2 o otěhotnění se neobávejte ad3 viry které způsobují kondylomata jsou jiný kmen...

Nález hpv

| Dotaz od: Jaroslava

Mám hpv virus.V poslední době mám čírý výtok,který nezapáchá, běžné stěry prý jsou v pořádku. Asi třikrát jsem si nechala píchnout Folivirin a pokaždé jsem po něm měla asi tak...

Pohlavní choroba to téměř jistě nebude i když z fotografie v tomto rozlišení není možno prakticky nic určit. Příjemný den

Hpv

| Dotaz od: v.

Co jsou HPV viry (obecně), a jaké formy přenosu jsou doposud známy. Jaké škody mohou napáchat na lidském těle (rakovina, pohlavní nemoci). Děkuji

HPV je lidský papilomavirus (zkratka HPV pochází z anglického označení human papilloma virus), napadá buňky lidské pokožky a sliznic. Doposud bylo identifikováno již více než...

Hpv infekce

| Dotaz od: Barbora

Po 13 letech jsem se vyléčila z HPV infekce. Bohužel ji ale má i manžel, asi až ode mě. Je možné, že ji mohu chytit zpět? Děkuji

K Vašemu dotazu, ano, pokud manžel má projevy HPV infekce může být zdrojem reinfekce u Vás, přenos pohlavním stykem, ale také běžným kontaktem, v závyslosti na lokalizaci...

Hpv

| Dotaz od: Lucie

Mám dotaz. V červnu to bude rok co mi zjistili vir HPV. Zkoušela jsem na to už mnoho léků a stále nic. K tomu mám po 3 operacích pro cisty a srůsty. Při poslední operaci mi...

Obávám se,že po 3 operacích pro cysty a srůsty se občas bolesti v podbřišku vyskytnou, HPV s graviditou nemá spojitost, je potřeba jen pravidelně sledovat cytologii a pokud...

Hpv vir ?

| Dotaz od: Gábina

Cca před 3roky se u mě objevily genitální bradavice, které se podařilo docela rychle vyléčit. Bohužel poté mně cca 2 roky nevycházely dobře výsledky cytologie a moje lékařka se...

S HPV virozou se za život setká 80 procent populace,vyčkejte výsledku histologie-bude se asi spíše jednat o LEEP konizaci než o kyretáž a bude li tento výsledek v pořádku buďte...

Očkování proti hpv viru

| Dotaz od: Kamila

Můj přitel má diagnostikovaná condylomata. Ovšem pouze od dermatoložky, nedostavil se na krevní test. Má fobii z jehel, takže se jentak asi ani nedostaví. Condylomata má asi 2...

Nákaza při pohlavním styku se ženou nebo mužem je vždy možná,ve vašem případě by rozhodně očkování mělo smysl a volil bych vakcinu Silgard.Kondom není vždy 100 procentní...

Projev hpv v ústech

| Dotaz od: Simona

Prosím o informaci, jak by se projevila infekce virem hpv (především typy 16 a 18) v ústní dutině? Může se projevit tvorbou aftů, případně zduřením dásní, či tvorbou malých...

Infekce HPV viry se v dutině ústní projevuje nejčastěji tzv. hyperplazií - zbytněním sliznice a jedná se možnou prekancerózu (předrakovinný stav). S nálezem v ústech pro...

Hpv

| Dotaz od: Tomáš

Měl jsem chráněný pohlavní styk s dívkou, oba dva jsme dosáhli orgasmu, po styku mi řekla, že má rakovinu děložního čípku, kterou tedy způsobuje HPV 16 a 18. Nejspíš pak došlo i...

Tomáši. Lidký papilomavirus spůsobuje rakovinu děložního čípku u žen. U mužů ale nebyla nalezena žádná souvislost se vznikem rakoviny genitálií. Muži můžou HPV virus přenášet...

Hpv typ 16, ascus

| Dotaz od: Tina01

Byl mi zjištěn HPV typ 16 (ASCUS). Zajímá mě, jak dlouho tento virus přežije mimo tělo, např. na spod. prádle, ručníku apod.? Dočetla jsem se, že se vir vyskytuje na sliznicích...

Virus je v buňkách děložního čípku a tam způsobuje obtíže. Na kůži ne. Orální přenos možný je,spíše ale orálním stykem. V menstruační krvi ani poševním sekretu není.

Přenos hpv na koupališti

| Dotaz od: Vendy

Snad se nezeptám hloupě, ale může se člověk na koupališti, kde je spousty lidí nakazit virem HPV, slyšela jsem, že to možné je, a může se nakazit i ten, co pohlavně nežije.

Pokud budete dodržovat základní hygienické návyky, nesedat na záchodová prkýnka, vlhké povrchy, riziko nákazy je téměř nulové, s pozdravem, Dr. Horáková

Hpv

| Dotaz od: Pavla

Gynekolog mi diagnostikoval HPV virus a domluvili jsme se na dalším postupu. Jen se chci zeptat, když teď s největší pravděpodobností ho má i můj partner, jak jeho léčit. Přijde...

No muži se asi neléči, to je jednak marný boj a hlavně netrpí na rakovinu čípku, takže nemá cenu je očkovat...a jiná léčba či spíše prevence virové nákazy neexistuje...ženy by...

Infekce hpv

| Dotaz od: anch

Měla bych dotaz ohledně infekce HPV. Pravidelně chodim na prevence, v říjnu 2008, jsem byla naposledy. Nyní jsem byla u lékaře s menším zánětem mikózi. A pan doktor mi sdělil...

O nemoci HPV se dočtete kompletní info na těchto stránkách: http://www.delozni-cipek.cz/ Moc se mi nezdá fakt, že by od října minulého roku se vyvinul nález 4.st, proto...

Hpv vir a lecba

| Dotaz od: susana228

Pred 3 lety jsem podstoupila konizaci cipku pro 3 stupen zmen,pravidelne chodim co pul roku na stery,letos v cervnu mi byl zjisten 2 stupen a dalsi kontrola az v prosinci,pry by...

Zapáchající výtok může být projevem dysmikrobie, nemusí jít vždy u důsledek dysplastických změn na čípku. Odstranění celého děložního čípku či dělohy by samozřejmě bylo řešením...

Očkování proti hpv

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat pokud půjdu na očkování proti rakovině děložního čipku,můžu po dobu očkování sexualně žít?nebo bychom s přítelem měli přestat?

Samozřejmě je nejlepší, pokud je očkována dívka, která dosud sexuálně nežije, čili se ještě s nákazou papilomavirem nesetkala. Pokud již s přítelem intimně žijete, není nutná...

Hpv (genitální bradavice)

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat (viz foto) jestli by se mohlo jednat o genitální bradavičku ze spoda na šourku(může se tam vůbec vyskytovat )? Přítel se proti tomu léčí už třetim rokem...

O genitální bradavičku jít může. Toto onemocnění je virového původu a vyskytuje se i na zdánlivě zdravé kůži po celý život. Záleží na stavu imunitního systému, zda se organismus...

Hpv

| Dotaz od: Tomáš

Zdravím Pane doktore,mohl by jste mi prosím pomoci ? Když se mi na penisu vyrazila bradavice,šel jsem k doktorovi a zjistili mi HPV.Pročetl jsem toho už dost i to že jsou...

Na úplné vyléčení genitálních bradavic lék neexistuje, dají se řešit chirurgicky nebo lokální aplikací chemoterapeutika v ambulanci lékaře nebo mastí na doma - a to nejlépe co...

Jiz rok bojuji s genitalnima bradavicema. Mam zkusenost se samolecbou typu cesnek, kolodium,vlastovicnikova stava a pak i chirurgicke odstraneni...uz jsem z toho bezradny...

HPV je infekční onemocnění , pokud máte spolu oba bradavice, tak se můžete navzájem infikovat. Nejlépe pokud nezabírá dostupná léčba , kterou jste uvedl, je dobré projevy...

Hpv

| Dotaz od: Hana

Chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení. Před rokem jsem byla na preventivní gynekologické prohlídce, výsledek ascus, po půl roce opět stejný výsledek, po 3 měsících test na HPV a...

Vážená paní Přenos bez sexuální aktivity je sice vzácný ale není vyloučený přenosu viru dochází při jakékoli sexuální aktivitě, ohroženi jsou tedy všichni sexuálně aktivní...

Hpv

| Dotaz od: Kristin

V novembri 2015 sa mi objavili kondylomy, tak isto aj partnerovi s ktorým sme spolu 1rok. Vo februári 2016 mi vyšli výsledky, že mám rizikové typy hpv, ale cytológiu mám čistú...

Máme zde dva problémy.Jedním z nich je výskyt papilomavirů (HPV)a to toho kmene, který způsobuje kondylomata (genitální bradavice), které jsou pohlavně přenosné.Bohužel už se na...

Hpv virus

| Dotaz od: Radek

Mám již dlouho HVP virus a způsobuje mi bradavice pouze na rukou jako u mého otce.Bradavice při vyříznutí se objeví na jiném místě sněžení a různé přípravky nefungují jím...

Bohužel,hlíva ústřičná Vás nezbaví herpetického viru.K jeho nepříjemné vlastnosti náleží schopnost v minimálním množství perzistovat po primárním kontaktu v organismu člověka a...

Hpv virus

| Dotaz od: Petra

Před 3 měsíci mi lékař, že mám nález na děložním čípku ( č. 1) . Chci se zeptat, vím, že mě nakazil ex, s kterým jsem byla jednu noc. Ted mám stáleho přítele, měli jsme spolu...

Nález na děložním čípku je cytologický a kolposkopický,případně ověřený histologicky,stupeň 1 je nic neříkající,v HPV virem se setká za život až 80 procent populace což lze...

Prekanceróza a hpv

| Dotaz od: Romana

Paní doktorko, mám na Vás prosím dotaz. Je mi 32let a mám 8 měsíců po druhém porodu. Nyní jsem byla objednána na vložení tělíska, které se odložilo po zjištění prekancerózy na...

Vir můžete mít z předešlého vztahu, neboť vir může dlouhodobě v organismu přetrvávat, než začne způsobovat zdravotní obtíže. U CIN 1 není konizace nutná, zejména v situaci, kdy...

Hpv infekce a konizace čípku

| Dotaz od: Helena

Na přelomu roku 2009 a 2010 jsem byla na konizaci a re-konizaci CIN 3 v kanálku děložního hrdla vše dobře dopadlo bylo mi tehdy 29 let . V roce 2013 jsem porodila zdravé dítě...

HPV infekce je nejčastější příčinou dysplastických změn na děložním čípku a následně karcinomu, test na HPV Vám nejspíše prováděli, ani o tom nevíte, jedná se o souběžné...

Hpv testy

| Dotaz od: Marek

Partnerke bola identifikovana pritomnost HPV, konkretne aj kmenu 16. Predomnou mala len jedneho partnera, a je presvedcena ze od neho HPV nema. Ja som bol 2x na testoch(vyter z...

Marku, HPV testy se bežně provádějí stěrem z močové trubice speciálním kartáčkem u urologa nebo dermatovenerologa. Toto vyšetření je dle dostupných informací nejspolehlivější...

Hpv virus

| Dotaz od: Barbora

Na gynekologii mi zjistili,ze mam HPV infekci.Hned me zacali lecit.Na dotaz,zda je ohrozen i muj pritel,mi bylo receno,ze ne.Na internetu jsem ale cetla, ze HPV vir u muzu muze...

Přítel si může pro jistoru vyžádat vyšetření u svého obvodního lékaře nebo kožního či urologa. HPV test pro muže - je plně hrazen zdravotní pojišťovnou. Tento test se provádí...

Hpv očkování

| Dotaz od: Denisa

Chtěla bych se zeptat zda má smysl se nechat očkovat na HPV ve 22 letech. První pohlavní styk jsem měla v 16 letech.Partnerů jsem měla celkem 5. U 3 to bylo krátkodobé, u...

Myslím,že rozhodně cenu by to mělo,styk můžete mích pochopitelně během očkování která trvá ve 3 dávkách 6 měsíců kdykoliv Příjemný den

Infekce hpv

| Dotaz od: Renata

Na poslední pravidelné prevenci mi po stěru lékařka sdělila, že se u mně objevila infekce HPV. Onkologicky byl stěr negativní. Existuje nějaký způsob léčení HPV infekce? Dle...

Očkování by teoreticky mohlo ochránit proti těm typům rakovinotvorných HPV, se kterými jste se dosud nesetkala (pozn. v očkovacích látkách je jen několik typů HVP, těch, které...

Hpv virus

| Dotaz od: Michaela

Chtela bych se zeptat zda se da nejak lecik papylomavirus,ktery mi byl zjistet na citologii.Muj osobni lekar,me rekl,ze se neda nic delat.Ja osobne si myslim,ze se urcite da...

Pan doktor má pravdu.léčit se nedá, na viry nejsou antibiotika.určitě Vás bude hlídat s cytologií.

Hpv

| Dotaz od: Gabuša

Zravím Vás. Asi před měsícem jsem pokládala otázku a nebylo mi na ni odpovězeno. Byla jsem na vyšetření kde jsem měla ortel - těžká displaze ASKUS H - konizace čípku, a před...

1) I v případě HPV pozitivity se domnívám, že očkování je pro vás vhodné. Chrání vás totiž před dalšími typy viru, kterými ještě infikovaná nejste. 2) Stav sliznice děložního...

Hpv vir

| Dotaz od: Tereza

Byl mi zjištěn HPV virus. Virus mám pravděpodobně od předchozího partnera se kterým jsem měla i orální sex. Je tedy možné aby se nakazil nynější partner, když mu provádím jen...

Terezo, herpes viry je takřka promořená celá populace, je možné, že jste se nakazila i od partnera, ale klidně i někde jinde. Virus koluje v krvi a pokud budete oslabená (stres...

Kondylomata a hpv

| Dotaz od: Dagmar

Mohu na gynekologii požádat o nějaké vyšetření, které zjistí jestli mám v těle vir HPV způsobující kondylomata? Pokud mám v těle tento vir a nemám vnější projevy, jak se viru...

Průkaz tohoto viru se u nás neprovádí. Infekce se prokáže jen v případě výskytu kondylomat. Jako prevenci můžete zkusit nespecificky podpořit imunitu (protivirovou) - hlíva...

Hpv

| Dotaz od: mirek

Na gynekologii mé přitelkyni zjistili,že ma HPV infekci.Zatím ji jen pozorují.Já na svém údu nepozoruji žádne změny a ani mě nic nesvědí.Jsem ale dárce krve, mohu tím někoho...

Tuto infekci mohla vaše přítelkyně získat dávno předtím, než jste se seznámili. Pokud byste i vy měl na kůži viditelné projevy infekce, bylo by zapotřebí to léčit. Darováním...

Hpv-kondylomata

| Dotaz od: Kristina | z mobilní aplikace

Chci se zeptat jestli sex s mužem nakaženym kondylomatama v analnim otvoru vždy nutne znamena prp ženu nakaza ? Mnela sem styk pred 3 měsicmi gynekoložka mi udelala ster a je...

Myslím, že můžete být v klidu - pokud stěry dopadly dobře a u Vás se neprojevily žádné klinické příznaky - tak máte štěstí a nenakazila jste se.

Hpv infekce

| Dotaz od: Pavel

Chtěl bych se zeptat, když má žena na děložním čípku HPV vir, jaká je pravděpodobnost, že muž se tímto virem může nakazit při nechráněném styku a pokud se muž tímto virem od...

Hezký den Pavle, nejprve Vám napíšu několik obecných informací o HPV virech, Lidský papilomavirus (HPV z angl. human papillomavirus) je virus z rodiny Papillomavirus a jako...

Ascus, hpv

| Dotaz od: Jarka

Pane doktore, je mi 38 let, ve výsledku cytolog. vyš. mi vyšlo: Ascus + HPV ty rizikovější typy. Za 3 měs. kontrolní stěr. Může tento rizik. typ také zcela vymizet z těla...

Očkování rozhodně smysl má ASCUS je poměrně častý nález nevím co myslíte pod pojmem rizikovější typy,zachovejte klid vyčkejte dalšího stěru podstatný je také kolposkopický...

Přenos hpv

| Dotaz od: Veronika

Chci se zeptat ohledne HPV viru. V 15letech jsem byla ockovana vakcinou cervarix na tuto nemoc. Může se stát, že i přesto me tímto virem nakazí muž se kterým jsem měla pohlavní...

Veroniko, ano i přes očkování se můžete HPV virem nakazit, ale neměla bych obavy. HPV virů existuje přes 130 typů a jen některé jsou rizikem pro vznik rakoviny čípku, Cervarix...

Očkování proti hpv

| Dotaz od: Simona

Uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Dosud jsem neměla pohlavní styk ani orální sex. Pouze jsem se líbala s mužem, který provozuje orální sex s jinou ženou. Pokud bych se od...

Přenos HPV virů při líbání je nepravděpodobný a vliv na tvorbu protilátek při případném očkování jistě mít nebude a vy budete chráněna proti rakovině děložního čípku.

Hpv

| Dotaz od: Jitka

Chtěla bych poprosit o radu, už po čtvrté mi byli mým gynekologem zděleny výsledky z citologie na 4. Jde ovlivnit příští výsledky, na kontrolu mám jít za tři měsíce, nějakými...

Tato infekce je vždy získána sexuálním kontaktem a i vy ji můžete přenést na své partnery. Tento virus může přetrvávat v organismu po celý život, jsou nutné opakované kontroly...

Hpv-nakažení

| Dotaz od: Václav

Chtel bych se zeptat, zda muze mit clovek i po nekolik let HPV napr kmen 6 nebo 11 a nevedet o tom? Z toho plyne muj druhy dotaz, zda je mozne byt s partnerkou 8 let, oba...

Ano, je možné být nakažený i několik bez jakýchkoliv klinických příznaků. Co se kondylomat týče, je možné, že se objeví právě např. při oslabení organismu.

Konizace čípku a hpv

| Dotaz od: Alice

Je mi 29 let a před 3 týdny jsem byla na konizaci čípku (CIN III), histologie= změny třetího stupně. Co to znamená? Budu muset na rekonizaci? Nyní jsem v šestinedělí, ale bojím...

Pokud změny nepřesahují okraj konusu pak rekonizace není nutná.Promořenost populace HPV je vysoká. Odhady ukazují, že až 80 procent dospělých žen je infekcí HPV nakaženo. Nákaza...

Hpv viry

| Dotaz od: Petra

Mam za sebou dve ockovaci davky proti rakovine delozniho cipku. Rada bych zacala se sexuanim zivotem a chtela bych vedet nakolik to muze ztratit ucinnost. A jestli se muzu...

Při styku s kondomem nákaza nehrozí. Takže chráněný sexuální život zahájit můžete. S nechráněným stykem bych raději začala až po třetí dávce.

Očkování proti hpv

| Dotaz od: Katerina

Jak probíhá očkování proti rakovině děložního čípku. Můžu brát mezi očkováním např. mezi první a druhou dávkou antibiotika ? A když momentálně beru antibiotika kvůli infekci a...

Slečno Kateřino, očkování proti rakovině děložního čípku probíhá ve Vašem věku ve 3 dávkách, ve schématu 0.,1. a 6. měsíc u vakcíny Cervarix, 0.,2.,6. měsíc u vakcíny Silgard...

Vir hpv

| Dotaz od: Petr | z mobilní aplikace

Nedávno jsem psal o kondylomatu který se u mě objevil. Léčím to zinkovou vodou předepsanou dermatovenerologem. Už mi bradavička skoro zmizela po 6tydnech léčby. Nikdo mi však...

Infekce HPV viry je bohužel v populaci velmi rozšířená a nikdy nevíte, zda partner tuto infekci nemá. Pokud partnerka na přítomnost viru nebyla vyšetřena, jestli má nebo nemá...

Hpv

| Dotaz od: Jana

Přeji vám krásný den. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mohou bradavičky papilomaviru poškodit plod? Jsem ve 28.týdnu těhotenství a lékař mi doporučil prozatím nic s...

Pokud jsou bradavičky skutečně vyvolané HPV, může se dítě během porodu infikovat ( kůže, dýchací cesty), měl by být proveden císařský řez. Spíše bych se přikláněla k tomu...

Hpv virus

| Dotaz od: Barbora

Děkuji paní doktorce Leskovské za odpověď na můj dotaz. Ještě bych se chtěla zeptat na jednu věc - Je riziko vzniku karcinomu penisu nebo varlat v případě infekce HPV u mužů...

Některým z HPV virů se během života nakazí asi polovina všech sexuálně aktivních mužů, přičemž je možné, že se u nich vyvine rakovina penisu (nikoli varlat), tato je však...

Hpv virus

| Dotaz od: Jitka

Již tři roky mám nálezy na cytologii - HPV. všude se píše, že mladé tělo se s virem vyrovná samo, zajímalo by mě zda se vyrovná i tělo s oslabenou imunitou - když mám zvýšenou...

Zvýšení lymfocytů bývá následek virové infekce, není to známka oslabené imunity. Poéraďte se se svým gynekologem, jestli by i při vašem nálezu nebylo vhodné očkování proti HPV...

Zjištění hpv viru

| Dotaz od: Johana

V květnu jsem se léčila s herpes a nějakou vnitřní infekcí, na kterou jsem dostala čípky. Doktorka mi sdělila, ať neřeším, jestli to mám od současného nebo bývalého partnera...

Na druhous stranu lékařky mají pravdu v tom,že pokud jste nakažená vy,je i vášpartner.a v tuto chvíli nezáleží,kdo koho nakazil.na kondylomata existuje mast aldara,je na RP a...

Nákaza virem hpv

| Dotaz od: iva

Chtěla sem se zeptat pře týdnem mi podle výsledků stěru děl.čípku byly zjištěny viry HPV stupeň 1.než jsem si došla pro výsledky spala jsem s mužem bez ochrany,jaká je...

K urologovi nebo dermatovenerologovi by si partner měl zajít, pokud by se mu ne genitálu objevily bradavičky. Jinak probíhá nákaza bezpříznakově a tělo si s ní samo poradí...

Hpv

| Dotaz od: Simona

Velice Vam dekuji za odpoved! Jen pro upresneni opakuji cast sveho dotazu: Přenesl by se virus při líbání pouze do ústní dutiny a nemohl tedy způsobit rakovinu děložního čípku...

Virus se přenese pouze do místa kontaktu, tzn. z dutiny ústní se nemůže přenést do genitální oblasti. Inkubační doba je od několika týdnů do několika let!

Chtěla jsem Vás poprosit o vysvětlení, jakým mechanismem virus HPV útočí..Je mi 24 let, měla jsem 3 sexuální partnery, očkovaná nejsem...Preventivní gynekologické prohlídky a...

Očkování starších žen i žen se stálým partnerem je dlé mého názoru doporučeníhodné. Pokud jste ochotna této finanční investice, vřele bych Vám toto doporučovala- je totiž možné...

Hpv x hlasivky

| Dotaz od: Lenka

Pane doktore. Dnes nám na kožním oddělení, mně i příteli, diagnostikovali kondylomata. Přítel je má už déle, potom, co nám ukázali místo, kde jsou, jsme o tom věděli, že to tam...

Lenko, navštívit ORL můžete, ale dle Vašeho popisu je pravděpodobnost nálezu kondylomat malá. Naléhavost na ORL vyšetření se však zvýší, pokud budete mít dlouhodobý chrapot...

Hpv virus

| Dotaz od: David | z mobilní aplikace

Jak dlouho ma clovek tento virus v sobe? grnitalni bradavice :( zajimalo by me jestli me to bude trapit treba i za rok, a nebo jestli ten virus casem zmizi...Děkuji

Infekční jsou samotné bradavice. Bez bradavic byste nikoho nakazit neměl. Virus ale v sobě můžete mít i bez bradavic a ty se mohou opět objevit

Očkování hpv

| Dotaz od: Pat

Již podruhé mi lékař z citologie zjistil virus HPV. Navrhoval očkování. Jsem 15 let vdaná a žádného jiného partnera jsem neměla. Pomůže mi toto očkování? Našla jsem na těchto...

Očkování opravdu chrání pouze proti některým typům HPV, pokud jste již infikována jako léčba již neunguje. Můžete se ale chránit před superinfekcí jinými typy. U manžela bych...

Hpv vir

| Dotaz od: tereza

Chtela bych se zeptat když mám tento vir, tak ho musi mit i muj pritel. Já jsem očkovaná proti rakovině děložního čípku. Musí ho přítel nějak léčit? Může to nějak ovlivnit jeho...

Na muže ten vir moc nezabírá:) buďte v klidu.

Hpv virus

| Dotaz od: Kamila

Vážený pade doktore, v letošním únoru jsem byla přijatá k šetrné LETZ pro opakovaný nález L-SIL, HPV HR+, dle punch biopsie CIN I, p 16 pozitivní i ve vyšších vrstvách. V roce...

V současné době bylo v literatuře u lidí popsáno 120 typů HPV, z nichž se 40 vyskytuje v genitoanální oblasti. HPV se přenáší zejména pohlavním stykem, dále je možný přenos z...

Hpv

| Dotaz od: Meggie

Chtěla bych se zeptat... Byly mi v krvi nalezeny zvýšené hodnoty HPV viru, po vyšetření u gynekologa mi vyšly negativní výsledky na děložním čípku. HPV virus mám prý jinde v...

Protože virus v organizmu cirkuluje krevní cestou a děložním čípku vyvoláva změny příjemný den

Nákaza virem hpv

| Dotaz od: Zuzka M.

Chtěla bych se zeptat na věc, která může vypadat třeba jasně, ale já jsem se na ni zatím nikde nedohledala přímou odpověď. Mám stélého partnera již 2 roky, pro oba z nás se...

V naprosto výjimečných případech lze HPV přenést třeba přes vlhký ručník, do kterého se nakažená osoba právě utřela, nebo přes potřísněný povrch (záchodové prkénko?). Takže...

Očkování proti hpv

| Dotaz od: Milan

Je mi 31 let. Našel jsem si partnerku, která trpí HPV viry (má bradavice na intimních místech). Chci se zeptat - má ještě v mém věku cenu se nechat očkovat? (předtím jsem...

Mlady muzi, nevim zda jste v tomto orientovany, ale herpes nejsou bradavice, ty se na pohlavi nazyvaji kondylomata. Takze nevim, co presne vase partnerka ma. Jinak obvykle se...

Hpv

| Dotaz od: Markéta

Pohlavně žiji už pět let (je mi 24). 4 roky jsem měla stálého přítele a pravidelně jsem chodila na cytologické stěry - byly v pořádku. Na posledním stěru jsem byla v červenci...

Možné jsou samozřejmě všechny možnosti. Která je ale správná nelze takto určit. Nedávejte ale svému příteli za vinu, že je nositelem (přenašečem HPV). Tento virus totiž u mužů...

Hpv

| Dotaz od: Eva

Nakazila jsem se HPV asi pred pul rokem a byla jsem na odstraneni kondylomat. S pritelem jsme spolu pres dva roky a jsme si verni. Jak jsem se mohla nakazit? je mozne, ze by se...

Evo! Virus HPV se v 99% přenáší pohlavním stykem. Pokud byl tedy váš přítel i vaším prvním sexuálním partnerem, je vysoce pravděpodobné, že jste se nakazila od něho. Váš přítel...

Hpv x hlasivky

| Dotaz od: Radka

Pane doktore. Dnes nám na kožním oddělení, mně i příteli, diagnostikovali kondylomata. Přítel je má už déle, potom, co nám ukázali místo, kde jsou, jsme o tom věděli, že to tam...

Radko, k přenosu HPV infekce z penisu partnera na hlasivky nemuselo nutně dojít, někdy ta expozice musí být opakovaná, nedá se to zkrátka odhadnout. Také záleží, jak dlouho...

Sex po očkování na hpv

| Dotaz od: Martin

Mám stálou přítelkyni již druhý rok. Nakazili jsme se virem HPV a byli léčeni tekutým dusíkem a podophylinem + jako doplněk stravy isoprinosine. Dokonce jsme se nechali oba...

Vážený Martine, kondylomata jsou infekční. Kontaktem tedy můžete přítelkyni znovu nakazit. Pokud se kondylomata dají překrýt kondomem, tak riziko nákazy dost snížíte

Hpv

| Dotaz od: Romana

Chodím na pravidelné gynegologické prohlídky pokaždé mám stěry z děložního čípku vpořádku,až teď mi lékař zdělil,že mám lehké změny na čípku a poslal mě do centrum onkologické...

Je to specializované pracoviště které má s děložním čípkem nejvíce zkušeností, provedou totéž co váš lékař -kolposkopii a cytologii na základě výsledků pak doporučí nejvhodnější...

Potřebovala bych poradit.3.5.2013 jsem užívala ATB Cefzil 500,které mi napsal dr. na ORL pro velkou bolest v krku, nešlo polknout ani sliny bez bolesti.Do 3 dnů se mi ulevilo...

Laboratorní vyšetření ukazují na probíhající/doznívající akutní zánět (zvýšené neutrofily, zvýšené leukocyty, zvýšené CRP, které je na hranici virového a bakteriálního zánětu...

Docitala som sa zevraj žena už od 18teho roku života bez ohladu na to či mala, alebo nemala pohlavný styk, by mala navštíviť gynekologa na preventívnu prehliadku. Chcela by som...

Preventivní prohlídka nesouvisí s tím, jestli máte nebo nemáte pohlavní styk. Jde o to, aby se zkontrolovalo, zda je vše v pořádku, i když žena nemá žádné obtíže - zda je...

Hpv

| Dotaz od: Sandra

Chtěla bych se zeptat v roce 2006 mi bylo sděleno,že mám HPV.V roce 2007 v červenci mi pán doktor řekl ,že mám stěry v pořádku.a tento měsíc se mi HPV vrátilo.mám dotaz jestli...

HPV je více druhů a také nebývají vždy aktivní. Při snížené imunitě přetrvávají v těle a kdykoli se můžou znovu objevit. Buď je to stejný virus a tělo se s ním napoprvé...

Hpv- testy

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat na možnost ovlivnění testu na HPV (typizaci viru). Může jej ovlivnit probíhající zánět vaginy, nejspíše kvasinkový? Mám podezření na kondylomata, ale...

Vážená paní, mykoza nijak HPV virus neovlivní a kondylomata jsou jasně patrné bradavičnaté útvary. Co se týče testace ve vašem věku-není ještě vhodná HPV test se vetšinou...

Hpv virus

| Dotaz od: Markéta

Mám za sebou konizaci děložního čípku, CIN III, při sex. styku tedy nechci nic riskovat a ráda bych zjistila, zda není manžel také nakažen a tím pádem se ocitnout v začarovaném...

Markéto, změny čípku děložního děložního jsou, jednoduše řečeno, důsledkem HPV infekce. Pokud máte změny CIN III (zjištěné z konizace), pak máte HPV infekci. Ta se přenáší...

Konecnik - hpv, vyrastky

| Dotaz od: Martin

Som muz, na analnom otvore sa mi zhruba pred pol rokom postupne zacali vytvarat taketo vyrastky. Dnes mi to uz robi problemy aj pri stolici, zvykne to boliet, obcas krvacat...

Pravděpodobně se bude jednat o kondylomata, odstranění je možné chemicky případně chirurgicky,obraťte se na kožní oddělení. Příjemný den

Hpv virus

| Dotaz od: Tomas | z mobilní aplikace

Je pravděpodobne ze sem měl nebo mám hpv virus( nemel sem příznaky) a však moje sexuální partnerka prodělala kondylomata. Je to už neco přes dva roky. Chci se zeptat zda se tělo...

Virus můžete mít, i když se kondylomata neprojeví. Pokud nemáte kondylomata, tak byste neměl být nakažlivý. Testy na virus Vám maximálně řeknou, zda jste se s virem někdy setkal...

Hpv a bázen

| Dotaz od: lada

Léčím se s kondylomaty pomocí Co2 leseru. Mohu jít na bazén? S ostatními lidmi. Nemůžu je tím nakazit a popr nemůže ta chlorovaná voda působit negativne na ten leser

Pokud máte vše zhojeno, můžete, s otevřenou lézí ne.

Hpv

| Dotaz od: Petra

Mám 2 dotazy. První je: před 4 lety jsem byla na konizaci čípku. Poslední asi 1,5 roku se trápím s kondylomaty. Je možné, že bych byla nějak na tento virus "přecitlivělá"? Na...

Viru kondylomat se zbavuje velmi těžko, téměř nelze. Musí se s ním vypořádat Vaše imunita a ta na to často nestačí. Na zákrok odstranění můžete jít mnohokrát, jizvy jsou podle...

Dysplazie na čípku a hpv

| Dotaz od: Mali

Pred 2 tydny jsem se dozvedela od gynekolozky, ze mam na cipku stredni dysplazii a hpv 16. Nyni mam jiz po konizaci. Mam manzela, planujeme do budoucna dite. Da se predpokladat...

Bradavice s tímto virem nesouvisí,virus může sám o sobě vymizet Některé studie odhadují, že většina sexuálně aktivní dospělé populace, což je 75–80 %, je v průběhu života...

Lsil včetně hpv

| Dotaz od: Františka

Paní Doktorko prosím o vaši radu,neboť si už sama nevím rady.Před rokem mi z cytologie bylo zjištěno lsil včetně hpv,chodím tedy po půl roce na kontrolu a vždy výsledky stejný...

Na tento dotaz jsem vám již podrobně odpověděl, pokud je to LSIL je risiko velmi malé,ale vyžaduje kontrolu,pokud by se to ukázalo i v dalším odběru,byla byla vhodná biopsie...

Hpv virus

| Dotaz od: Mia

Byl mne diagnostikován HPV virus. Chytla jsem ho 4 dny po návštěvě SAUNY a partner šel na testy na urologii a vše je v pořádku. Chtěla jsem to zveřejnit pouze pro info, že i z...

To mě mrzí. Přenos HPV viru ručníkem je možný, ale vzácný. Snad bude vše v pořádku.

Hpv infekce

| Dotaz od: Nikola

Prosím Vás o radu. Minulý rok mi byla zajištěna infekce HPV, všechno probíhalo v pořádku bez příznaků. Poslední tři měsíce ovšem špiním mimo menstruaci (užívám antikoncepci už 6...

Nikolo, HPV – human papilloma virus – vyvolává vznik genitálních bradavic (takzvaných kondylomů) u mužů i žen a je zodpovědný za přednádorové změny na děložním čípku a za...

Hpv virus

| Dotaz od: Simona

V 8 měsíci těhotenství se mi začali v okolí pochvy objevovat malé bradavičky, které se velmi rychle množili. Gynekolog mi je odstranil laserem, ale do porodu mi zbývají už jen 2...

K ozřejmení vašich otázek: nákaza trichomonasou je pouze sexuálním stykem, je tedy vysoce pravděpodobné, že váš partner je také nemocný a lékař by měl uvažovat i o jeho léčení...

Hpv a těhotenství

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat na jednu věc. V květnu 2007 mi byla nalezena přítomnost HPV viru - údajně toho vysoce rizikového +++. V listopadu provedena cytologie - negativní, i když...

HPV infekce je nerozšířenější pohlavně přenosnou infekcí, pokud je tedy člověk sexuálně aktivní, je pravděpodobné, že se s touto infekcí setká. Některé z virů vyvolávají...

Očkování proti hpv

| Dotaz od: Daniel

Známého dcera (18) byla před rokem očkována proti rakovině děložního čípku. Na internetu kolují články o vedlejších účincích, které mohou znamenat i smrt - a to konkrétně v...

Já se řídím pravidlem. Pacient má vždy pravdu,pokud mi sdělí nežádoucí účinky,které nastaly po jakémkoliv léku. S pozdravem Petr Jugas

Hpv a líbání

| Dotaz od: O.

V současné době se hodně mluví o tom, že HPV se přenáší orálním sexem, "usídlí" se i v ústní dutině a okolních sliznicích a může vyvolat rakovinu hlavy a krku. Jestliže se tedy...

Ano, může se takto přenést.

Imunita lieky a hpv

| Dotaz od: Matej

Chcem sa spýtať bol som strašne často chorý mal som stále anginu za 7 mesiacov som bol 6 krát chorý v mandliach streptokoky potom mi vybrali mandle je to ešte len 2 mesiace ale...

Co se týče mandlí a streptokoků. ASLO jasně svědčí pro prodělanou streptokokovou infekci, ale celkově odstranění mandlí neřeší ten problém, problém opakovaných angín mívá...

Pozitivní hpv

| Dotaz od: Vít

Mé přítelkyni vyšel pozitivní test na HPV HR virus. Co to obnáší u ní víme, ale rád bych se zeptal, co to znamená pro mne jako muže? Popř. co by nastalo kdybych změnil partnerku...

HPV je sexuálně přenosná infekce. Nelze ale s jistotou tvrdit, kde je zdroj. Mohla se nakazit od vás jako od kohokoli před Vámi. Stejne jako kdyby se zjistil ted u vas, neni...

Lsil a pozitivní na hpv

| Dotaz od: Jana

Ráda bych Vás požádala o radu. Dnes mi byly mým gynekologem oznámen nález mírných změn na čípku LSIL a také, podle cytologie, pozitivní výsledek na HPV. Stěry dnes zopakoval a...

Cytologie ať již klasická nebo tzv. ThinPrep PAP Test nestanoví přesně diagnozu,je to vodítko,diagnozu určí histologie nejrozumnější je tedy vyčkat a podle výsledku se...

Hpv

| Dotaz od: Tomas | z mobilní aplikace

Zajímá me zda lze testem zjistit přítomnost hpv u mužů. Jde mi o to abych nenakazil partnerku. Pokud jen nějaký test jak dliuho se čeká na vysledky. Děkuji

Vážený Tomáši, lze vyšetřit přítomnost protilátek. Standartně se ale nevyužívá. Do týdne by měl být hotov

Hpv infekce

| Dotaz od: jasmina

Zajímalo by mne, jestli se můj muž nějakým testem může dozvědět,jestli je přenašečem infekce HPV a jestli se mohl event.taky dát očkovat?Prostě - jestli očkování vakcínou má...

Očkování pro muže není, muž není ohrožen rakovinou tak jako žena. Infekce se dá prokázat z krve vyšetřením protilátek.

Chtěla bych poprosit o vysvětlení výsledků z cytologie prvni cyto bylo nabráno v květnu v rámci těhotenské prohlidky výsledky ne moc dobré doporučeno po půl roce nový stěr ten...

Vážená paní, zatím není důvod se zneklidňovat AGC-NOS je zkratka pro Atypical Glandular Cells not otherwise specified tedy buňky které nejsou typické ale bez bližší specifikace...

Hpv

| Dotaz od: Marie

Zdravím... nedávno mi byl zjištěn HPV virus.. imunitu mám velmi silnou.. Mám par otázek.. Za jak dlouho nebudu infekční? Nehrozí mi rakovina? Muže se to ještě někdy vrátit...

HPV virus je herpetický virus, který může dělat potíže kdekoliv na těle. Pokud se ptáte na sex, tak předpokládám, že vám byl virus nalezen na gynekologii. Pokud tomu tak je, tak...

Hpv virus

| Dotaz od: Aneta

Chtěla bych se zeptat:zda se můj přítel může ode mne nakazit virem HPV.Pokud ano,jak se to projeví,u žen to postihne ve většině případů děložní čípek a rodidla(jako v mém...

HPV virus je přenosný na obě pohlaví, tj.mohla jste mít virus jako první jak Vy, tak Váš přítel. U mužů se nákaza v naprosté většině případů nijak neprojeví, mohou se však...

Hpv

| Dotaz od: Alexandra

V roce 2007 jsem podstoupila biopsii děložního čípku a teď jsem již objednaná na další podrobné vyšetření, protože opět nastaly nějaké změny na děložním čípku. Moje gynekoložka...

Ano, očkování ve vašem případě doporučuji, Chrání vás mj. před těmi typy viru, kterými dosud nakažená nejste.

Vakcinace proti hpv

| Dotaz od: Kristýna

Dlouhou dobu jsem zvažovala, že bych se nechala doočkovat proti rakovině děložního čípku, ale čím více informací hledám, tím více mě to odrazuje. Narazila jsem na několik článků...

Prakticky všichni gynekologové považují očkování za velice prospěšné,je to i můj názor, informace z masmédií velmi často neodpovídají skutečnosti.A nejedná se o vyzkoušení...

Hpv vir

| Dotaz od: Petra

Zjistili mi HPV vir. Pred mesicem jsem byla na konzultaci, na kontrolu mam jit za půl roku, pry nic zavazneho pan doktor na del.cipku nevidi. Tak cekam zda se organismus s virem...

Nakazit sde může i přes kondom. nechte tělo, ať se s tím vypořádá. Jezte vitamíny ve formě ovoce a zeleniny, zkuste Wobenzym, nekouřit:)

Asc h a hpv

| Dotaz od: kvesela

Delala jsem odber cytologie a vysledek byl ASC H a HPV. Po dvou mesici jsem si udelala dalsi vysterni a momentalne cekam na vysledky. Pokud je stejny vysledek, lekar mi...

Konizace není žádný vážný zákrok.Odstraní se při něm postižená část děložního hrdla, otěhotnět pak můžete.

Chlamydie, hpv

| Dotaz od: Nováková

Dnes jsem zistila že mám chlamýdie a HPV infekci. Dost mě to zaskočilo a dost se za to stydím. Pracuju ve zdravotnictví. Budem muset to nahlašovat vedení alebo si to kromě...

Pokud máte Chlamydie a HPV v oblasti urogenitální, není třeba se obávat a nahlašovat věc zaměstnavateli (nepředpokládám, že byste infekci takto přenášela na pacienty). S...

V září 2016 jsem musela podstoupit konizaci děložního čípku CIN III (dle výsledků histologie se odebralo všechno). Po 5 týdnech jsem měla velké bolesti podbříšku (jako před MS...

Vážená paní bolest v podbřišku by neměla mít s konizací souvislost protože 9 týdnu je dostatečná doba na úplné zhojení pokud byla histologie v pořádku tak nemusíte mít obavy...

Hpv

| Dotaz od: Lucie

Uz 2 roky se snazim otehotnet a kdyz jsem konecne zacla navstevovat lekare kvuli umelemu oplodneni vysla my cytologie č.5 lekar me poslal na konizaci.Před tydnem prisli vysledky...

Jistě je dobré podrobit se výkonu na čípku - trachelektomie. /CIN3 znamenají poměrně pokročilé změny - spíše možnosti, že by mohla rakovina vzniknout - takovému stavu se říká...

Hpv

| Dotaz od: anonim

. Jsem kluk, je mi 18 let a mám pravděpodobně problém s virem HPV. Asi před půl rokem jsem si všimnul malého pupínku (bradavice) na předkožce z vnitřní stany.. Tedy bradavičky...

Skutečně by se mohlo jednat o infekci způsobenou virem herpes simplex. Určitě zajděte za kožním lékařem, kterému jste ochoten důvěřovat. Může vám pomoci urychlit léčbu. Ta...

Nákaza virem hpv

| Dotaz od: Klára

Bohužel nikde nemohu dohledat jak dlouho v sobě může mít muž (žena) vir HPV a nakazit tím druhého partnera? Jedná se mi o to, pokud mi byly nalezeny některé méně závažné druhy...

Tato infekce může v těle přetrvávat řadu měsíců, i let.

Hpv vir

| Dotaz od: Ilona

Objevili se mi bradavice, byl zjištěn HPV vir. Pomocí hlívy ústřičné bradavice zmizely. Jsem očkovaná - cervarix. od té doby se bradavice neobjevili a cytologie udala HPV jako...

Je-li cytologie negativní a bradavice nejsou přítomny, partnera byste neměla nakazit.

Hpv infekce

| Dotaz od: Alžběta

Mám nového přítele, který má virus HPV bradavici. Chci se zeptat, je možné přenést nemoc, když budem užívat kondom? Jak dlouho trvá léčba a jak bych zjistila, že jsem se...

Alžběto. K přenosu HPV viru dochází opravdu jenom při pohlavním styku. Použítí kondomu jeho přenos výrazně sníží, ale není to 100% ochrana. Virus se může totiž nacházet i na...

Hpv 16,18,45 a očkování

| Dotaz od: Zuzana

V listopadu mi byl zjištěn poz.výskyt HPV 16,18,45 s lehkou neoplazii děložního čípku (CIN1), nyní jsem ve sledovací fázi, doporučen chráněný sex. styk,podpora imunity a v dubnu...

Myslím že se můžete nechat očkovat již nyní a měla by jste být chráněna Příjemný den

Hpv genitální bradavice

| Dotaz od: Anna

Asi před měsícem jsem měla jisté intimnosti (ne pohlavní styk) s mužem nakaženým HPV a gen.bradavicemi. Jsem proti HPV infekci očkovaná, ale přesto jsem se od něj nejspíše...

Nejprve se zkouší lokání léčba, krém aldara nebo jiný, dále je vypálení laservaporizace.neodkládejte návštěvu lékaře na dlouho, čím jsou bradavičky menší,tím lépe.HPV může být...

Hpv doplnění

| Dotaz od: Petra

Moc díky za radu ohledně HPV viru. Dovolte mi prosím ještě jednu doplňující otázku - píšete, že se dobrý imunitní systém viru dokáže zbavit za 6-24 měsíců. Pak tedy platí u mě...

Může to tak být, ale dejte ještě svému organismu nějaký čas na regeneraci a "práci" (24 měsíců jsou roky 2). Všechno je v těle ale silně individuální, přehnané obavy nejsou na...

Hpv-16

| Dotaz od: andrej

Pred rokem jsem se zacal lecit na virus HPV-16 (byl diagnostikovan na zaklade steru z mocove trubice) imunomodulacni lecbou, ale take homeopaticky. Prekvapive, opakovane testy...

Pravděpodobně váš imunitní systém dokázal tento virus zlikvidovat. Ale není vyloučeno, že se můžete v budoucnu nakazit znovu.

Hpv virus

| Dotaz od: Barbora

Chci se zeptat: Při tomto onemocnění by se měli léči oba partneři, neboť když se vyléčí jen žena, muž ji může znovu nakazit. U žen se dá léčit očkováním, chirurgií, určitě...

Pokud se člověk infikuje tímto virem, většinou během několika měsíců si tělo samo s infekcí poradí a virus v těle nepřetrvává. Jestliže máte stálého partnera, jste s ním již...

Hpv a chlamydie

| Dotaz od: Sarka

P.doktorko. V roce 2010 mi poprve objevily chlamydie-uspesne vyleceny(testy krve).V 2011 se mi znova objevily po citologii a znova preleceny. V ten rok jsem zacala mit staleho...

Pohlavně přenosné infekce jdou často ruku v ruce a k nákaze dochází najednou. Doufejme, že už budete vpořádku, pokud nezměníte partnera. Snažte se hodně pít, aby příp. infekce...

Přenos hpv

| Dotaz od: jindra

Chtěl sem se vás zeptat na jednu věc ohledně přenosu viru způsobující rakovinu děložního čípku u žen. Mám přítelkyni je jí 16 let a je pana a za dva měsíce má prodělat toto...

Jindro! Kondom nechrání před přenosem HPV. Chcete-li spolu spát, aniž byste jí nakazil rakovinotvorným HPV, můžete se jít nechat otestovat na kožní. Přítomnost...

Pravděpodobně hpv

| Dotaz od: Alex

Již několik let už ani nepamatuji kdy se to objevilo mám kousek pod šourkem bulku. Myslím si, že jde o molusky ale nejsem si jistý. Popřípadně se ptám o co by se mohlo jednat a...

O moluskum je nejedná, může jít o virovou bradavici, aterom, keratoakantom... Doporučuji odstranění.

Hpv-hr

| Dotaz od: Monika

Byla mi zjistěna mozaika na děložním čípku a začala jsem chodit ke specialistovi. Vše to bylo kvuli dvouletým výtokům. Udělal mi všechny možné stěry a odběry a dvě cytologie...

Pokud bude výsledek biopsie průkazný, pro dysplázii děložního čípku těžkého stupně, či v horším případě karcinom in situ či jiný, určitě bude následovat konizace děložního čípku...

Hpv vir a evelor

| Dotaz od: Romana

Gynekolog mi po telefonu sdělil, že mám HPV viry a doporučil mi po dobu 3 měsíců užívat Evelor, pak udělá opět testy a rozhodne se, co dál. Ještě doplním, že v říjnu jsem...

Streptokok se skutečně může znovu objevit, co se týče Everolu není to lék,ale potravinový doplněk o kterém výrobce uvádí ochranu před zhoubným bujením buněk potlačením vzniku...

Hpv

| Dotaz od: Pavel

Chtěl bych se zeptat, když má žena na děložním čípku HPV vir, jaká je pravděpodobnost, že muž se tímto virem může nakazit při nechráněném styku a jak pokud se muž tímto virem...

Pravděpodobnost přenosu nákazy je vysoká,zcela jistě je na místě léčení.

Nález asc-h

| Dotaz od: Lucka

Jsem 6 měsíců po porodu a po šestinedělí mi našli nález a včera po výsledcích biopsie mi bylo sděleno, že musím jít na histologickou verifikaci - leep s nálezem ASC-H. Můžu být...

Budu se snažit odpovědět na všechny otázky popořadě. 1. ASC-H je cytologická diagnoza z ročního stěru, znamená že na čípku jsou atypické buňky pravděpodobně nádorové...

Rakovina?

| Dotaz od: katerina

Chtela jsem se zeptat mam hpv virus ale nemam zadne bradavice ale myslim vevnitr pochvy coz znamena co si ctu ze mam rakovinu ale pani gynekolozka my rikala ze je na zacatku...

Rakovina penisu je velmi vzácná. Spíše se může jednat o jiné pohlavní onemocnění. Doporučoval bych proto příteli kontrolu na urologii. Co se rakoviny týče, pokud budete...

Byla jsem očkovaná proti rakovině ještě když jsem neměla žádný styk. Teď jsem po druhé vakcíně a zajímalo by mě, jestli můžu s ochranou nějaký styk provozovat a jestli to nějak...

Darino! Marně přemýšlím, proč tuto otázku nepoložíte lékaři, který Vás očkuje?? Nejste ještě plně chráněna před rakovinotvornými HPV. Styk s panicem je pro Vás zcela bezpečný...

Doktorka mi zjistila nález na čípku II. stupně. Zvláštní prý je, že se vyvinul ani ne za jeden rok po začátku pohlavního života (mělo by to prý trvat podstatně déle), měla jsem...

Nfekce HPV (human papilomavirus – lidský papilomavirus) je v současnosti považována za nejčastější pohlavně přenosné onemocnění. Nakazit se může kdokoliv, muž i žena. HPV se...

Zajímalo by mě, jestli se může žena nakazit rak. děl. čípku při orálním sexu a nebo při sex. styku s kondomem..? Děkuji za odpověď.

Při orálním sexu nikoliv, při sexu z kondomem také ne. Navíc se nenakazí rakovinou, ale pouze HPV virem, který ji může způsobit. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: MateJa

Chtěla bych se zeptat, zda je možné brát antikoncepci v období, kdy se nechávám očkovat proti rakovině děložního čípku?Mám před sebou už poslední dávku, tak zda je možné...

Antikoncepce a očkování se nijak nevylučují. Ano, můžete. Hezký den.

Rakovina delozniho cipku

| Dotaz od: misa

Je mi 30 let mam po prvnim porodu deti do budoucna mit asi jeste budu ,ale na gynekologii me bylo uz drive zjisteno leze na cipku a po porodu jeste vetsi ne vsak rakovinove (az...

Očkování bych spíše nedoporučoval, v tomto věku už bohužel nemá takový efekt. Doporučoval bych spíše pravidelné kontroly a případně např.konizaci. Hezký den.

Kondylomata

| Dotaz od: Eva

Prosím chtěla bych objasnit něco, v čem se stále nevyznám. Zdroje uvádějí, že kondylomata vzniknou do 2-8 měsíců ode dne nakažení (inkubační doba), ale zároveň se tvrdí, že vir...

Evo! Po setkání s patřičným typem HPV se může a nemusí rozvinout typický vnější projev - genitální bradavice (condylomata accuminata). Virus přežívá v těle, které je ale...

Drahá vakcína zacílená na prevenci karcinomu děložního čípku má smysl především u mladých náctiletých. Prozkoumáme-li poctivě poměr cena/výkon, zjistíme, že u žen nad 20 let se...

 celý článek

Papillomavirus

| Dotaz od: Lenka

Před dvěma lety mi byl zjištěn lidský papilomavirus, 2 roky se to hlídalo, nakonec jsem podstoupila konizaci, byl zjištěn výsledek 3. stádia předrakovinového stavu, část...

K přesné informaci by byly třeba i další udaje ( třeba typ viru ..) , předpokládám , že výkon dělali u vás ( HK) na klinice u Doc Tošnera.... tam budou mít konkrétní nálezy...

Po měsíčním vztahu s bývalou přítekyní která je nakažena virem HPV už několik let. Jsem začal na intimní partii pozorovat jak mi vyráží výrustky. Je možné že by mohlo jít o vir...

Podle popisu jde s největší pravděpodobností o genitální bradavice-kondyloma virového původu. Po vyléčení již nejste infekční.

Mela bych takový dotaz.po excizi a histologii útvarů na jazyku;mi bylo sděleno;ze se jedna o benigní papilomy.paní doktorka na ORL mi rekla.;ze je to způsobené papilomavirusem a...

Dano. Dnes se všeobecně soudí,že na vzniku nádorků zvaných papilomy, se podílí papillomavirus - HPV. Aby bylo jasno - nejprve byly určité afekce nazvány papilomy podle tvaru...

Konizace čípku - očkování

| Dotaz od: tereza

Je mi 32, před 3týdny jsem byla na konizaci čípku. Mám 2 malé děti a rozhoduji se o očkování. Chtěla bych se zeptat,které by bylo lepší a jak dlouho po konizaci se může aplikovat.

Výběr vakcíny závisí na Vás, obě jsou kvalitní, poskytují ochranu před infekcí HPV typu 16 a 18, které způsobují cca 70 % případů rakoviny čípku děložního. Silgard očkuje navíc...

Kondylomata

| Dotaz od: Klára

Trápí mě jeden problém,jelikož mi zjistili na gynekologii kondylomata bradavičky jak v oblasti konečníku tak na konci jazyku vzadu semi také objevili něaké pupínky ale vubec mi...

Condylomata jsou způsobena infekcí papilomaviry, která může mít své projevy i v ústech a krku. ORL vyšetření je tedy, pokud pozorujete nějaké změny v dané oblasti, vhodné.

Přenos rakoviny děl.čípku

| Dotaz od: Alliiison

U bývalé přítelkyně mého partnera byla prokázána rakovina děl. čípku. Je tedy partner také nakažen a může virus přenést na mě? Jak je možné se chránit? Očkovaná již jsem...

Přenos možný je, vakcína vás sice chrání, ale nikdy není jisté, zda plně /existuje několik desítek typů virů ze skupiny HPV/. Řešením by byl sex POUZE s kondomem bez výjimky...

Cervarix

| Dotaz od: Kristýna

Je mi 16 let a mám stálého partnera, se kterým mám i pohlavní styk. 22. prosince 2009 jsem byla na první dávce očkování Cervarix. Chtěla jsem se zeptat, zda i nadále můžu se...

Kristýno! Ano, můžete mít normálně pohlavní styk. dokonce s kýmkoli. Potíž je v tom, že kdybyste nyní byla vystavena onkogenním kmenům HPV (proti nimž se očkujete), nebudete...

O lidském papilomaviru se dnes hodně mluví. Hlavně kvůli očkování, které má chránit před nádorovými změnami děložního čípku. Jak zjistili američtí vědci, tento virus také...

 celý článek

Kondylomata

| Dotaz od: Veronika

U přítele byla diagnostikována kondylomata, ještě před diagnózou jsme spolu měli mnohokrát nechráněný pohlavní styk. Je tedy možné, že jsem v sobě mám taky virus HPV i když...

Pokud je vám méně než 25 očkování má smysl, i když pochopitelně očkování před prvním pohlavním stykem má větší význam, určité kmeny viru HPV jsou odpovědny za rakovinu děložního...

Bradavice

| Dotaz od: juraj

Prosím vás mohli byste mi poradit? Mám bradavice v oblasti intimních partii níž v rozkroku a na vaječníkoch byl sem u lekárky na kožním a dala mi mast Wartec řekla mi že by sem...

Sexem riskujete nákazu partnerky. Kondom riziko snižuje. Nákaza sexuálního partnera je však možná i po zaléčení bradavic. Po dobu přítomnosti bradavic se sex nedoporučuje.

Stěry z děložního čípku

| Dotaz od: Mariella

Dočetla jsem se o HP virech a o jeho souvislosti s rakovinou děložního čípku. Také jsem se dozvěděla, že tyto viry se nejen přenáší pohlavním stykem ale také dotyky ne přímo...

Mariello! K přenosu HPV je třeba těsného kontaktu postižené kůže a zdravé kůže a také určitého mechanického dráždění s porušením celistvosti pokožky. Je sice myslitelný...

Ascus

| Dotaz od: radka

Ve výsledcích cytologických stěrů nám napsáno ASCUS, znamená to, že jsem se setkala s HPV, nebo je to něco jiného? Je možné získat ascus jinak než pohlavním stykem? Děkuji za...

ASCUS je speciální označení změn na čípku, které však nejdou prozatím zařaditelnédo žádné kategorie, proto se doporučuje kontrola v odstupu 6 až 12 měsíců a znovu-posouzení...

Papilomaviry

| Dotaz od: jana

Při preventivní prohlídce na gynekologii mi byly zjisteny papilomaviry,před půl rokem zase z odběru vzorku z dělohy chlamydie. Mám 20 let stálého partnera,tento dle jeho...

Chlamydie můžou být z bazénu, HPV viry ve vás mohou být již dlouho, ty se přenášejí v drtivé většině stykem. Partnerova imunita si s HPV poradila, Vaše asi ne. Je otázkou, jaký...

Zkratka HPV znamená human papilloma virus a dnes je známo přes 80 druhů tohoto viru. Virus je sexuálně přenosný a jeho výskyt v populaci závratně narůstá. Virus nezpůsobuje...

 celý článek

Chtěla bych se zeptat, jestli má smysl toto očkování v případě že mi byl zjištěn Gorlin syndrom (mj.-zvýšené riziko gynekolog.malignit) ? Děkuji

Lenko! V případě Gorlinova syndromu může být pro Vás očkování stále přínosné, spíše je otázka ohledně věku a Vaší případné současné infekce HPV viry. ObraTťe se s tímto dotazem...

Chtěla jsem se zeptat,je mi 15 let a byla jsem na první dávce očkování,druhou dávku mám až za měsíc.Chtěla jsem se ale zeptat jestli můžu mít pohlavní styk mezi dávkami když...

Aneto! Očkování proti rakovině chrání před nákazou rakovinotvornými kmeny viru HPV. Viry HPV se šíří především pohlavním stykem. Styk můžete mít samozřejmě kdykoli, ale před...

Nákaza

| Dotaz od: Michala

Chtěla jsem se zeptat, s přítelem jsme si našli divku do trojky která trpí onemocněním rakoviny děložního čipku. Muj dotaz zní, jestli se muj přitel muže při nechráněném sexu s...

Michalo! Souložit s dívkou s rakovinou se mi nejeví jako vůbec dobrý nápad. Pokud je to k tomu rakovina děložního čípku, pak dvjnásob. Tento druh rakoviny je obvykle...

Očkování

| Dotaz od: Misa

Každý půl rok chodím ke gynekologovi na cytologické vyšetření, protože výsledky nejsou zrovna optimální. Nyní mi doktor sdělil, že mám výrůstek na děložním čípku a doporučil mi...

Míšo! Očkování vám bylo doporučeno ne jako prevence výrůstku na čípku, ale jako ochrana proti těm typům HPV viru, se kterými jste se ještě nesetkala. Pokud by byl výrůstek na...

Očkování

| Dotaz od: Kamila

I když je mi již 27, lékař mi doporučil, že je dobré se nechat očkovat proti rakovině děložního čípku. Nyní mám jít tento týden na poslední vakcinaci a také mě tento týden dojde...

Můžete se pokoušet ihned po vakcinaci, vakcína ničemu nebrání. Hezký den.

Chtěla jsem se zeptat jestli je problém kdybych nebyla panna, očkovat mě proti rakovině děložního čípku. Mám být očkovaná asi za 7 měsíců. Mohu mít před očkováním první sex...

Není to problém, klidně můžete být očkovaná, i když nebudete panna.

Condylomata

| Dotaz od: Lucie

Lékař mi diagnostikoval condylomata. Problém se u mě objevil, když jsem užívala antibiotika. Chodím plavat, a plavala jsem i když jsem brala antibiotika. S přítelem v současné...

Teoreticky přenos v bazénu možný je, ale ta pohlavní cesta je častější. Přítel se samozřejmě infikovat může při jakémkoli kontaku s vaší postiženou kůží. Typ HPV vyvolávající...

Prosím o váš názor na očkování proti rakovině děložního čípku po konizaci a dále s přihlédnutím k mému věku: 29 let. Již rok mám PAP výsledky III, resp. na jaře jsem měla CIN...

Mnoho otázek a odpovědi budou pro vás asi mírně neuspokojivé. Virus ve vás mohl "bydlet" mnoho let a kvůli změněné situaci /nejspíše stres nebo změna vnitř. prostředí/ dojde k...

Papilomaviry

| Dotaz od: Eva

Ze stěru děložního čípku mi byla zjištěna přítomnost papilomavirů. Údajně se přenáší jen pohlavním stykem. Což mi rozum nebere. Když jsem neměla pohlavní styk několik let. A...

V současné době bylo v literatuře u lidí popsáno 120 typů HPV, z nichž se 40 vyskytuje v genitoanální oblasti. HPV se přenáší zejména pohlavním stykem, dále je možný přenos z...

Kondylomata nákaza

| Dotaz od: Denisa

Chtěla bych se zeptat, jesltiže mám kondylomata a zřejmě mě nakazil partner, který ale nemá kondylomata, je pouze přenašeč, zda ho můžu zpětně nakazit já. Děkuji za odpověď.

Kondylomata jsou způsobena lidským papilomavirem (HPV - především typy 6 a 11), pokud Vás parner nakazil, jsou je něj virus již přítomen, to znamená, že Vy ho zpětně nakazit...

Léčba genitálních kondylomat

| Dotaz od: Barbora

Už před 5ti měsíci se mi udělal zvláštní útvar v okolí vchodu na genitáliích. Šla jsem hned na gynekologii, kde mi gynekoložka řekla, že jde o kondylomata. Předepsala mi...

Pokud jde skutečně o kondylomata: tento typ HPV vás nijak neohrožuje. Odstranění je vhodné proto, že se ložisko může stále rozrůstat, a můžete ho přenášet na další osoby...

Condylomata

| Dotaz od: Holíková

Ráda bych se Vás zeptala jestly se těch hnusnejch potvor můžu někdy zbavit, protože je mám už dobrých dva a půl roku, kdoví jestly nee déle? Byla jsem už pod celkovou narkozou...

S další rasantní léčbou počkejte až po porodu, myslím, že by pro vás bylo vhodné potom pouvažovat i o očkování proti HPV virům, na které jste extrémně vnímavá a ochránilo by vás...

Papilomavirus

| Dotaz od: Milena

Chtěla jsem se zeptat, jak dochází k přenosu papilomaviru. Zda může být z nakažené osoby přenesen na zdravého partnera např. použitím stejného ručníku nebo sdílením společné...

Papilomaviry se přenáší pohlavním stykem, přenos pomocí růčníku nebo prádla zatím zaznamenám nebyl. Hezký den.

Je mi 28 let. Bylo mi nabídnuto očkování děložního čípku, ale v literatuře, kterou jsem dostala k dispozici píší o dívkách a ženách do věku 25 let. Když toto očkování podstoupím...

Největší zisk přináší toto očkování u dívek, které ještě nezačaly pohlavně žít. Očkování chrání před papilomaviry, z nichž některé způsobují rakovinu děl.čípku. I u vás může mít...

Rakovina děložního čípku

| Dotaz od: Laurin

Před rokem mi byl zjištěn zvýšený nález předrakovinových změn na děložním čípku. Gynekolog mi doporučil stěry z děložního čípku po půl roce. Po první prohlídce byl výsledek v...

Laurin! Ano, váš přítel může být přenašečem HPV viru. HPV test pro muže je možné podstoupit u kožního lékaře či urologa. Je plně hrazen zdravotní pojišťovnou. Je rovněž možné...

Výrůstek na konečníku

| Dotaz od: Marcela

Paní doktorko, moje 5-ti letá dcera má na konečníku malý výrůstek, který má od malinka. Zhruba od 1 roku, co začala chodit na nočník, se jí při stolici na konečníku objeví pár...

Může jít o fibrom či polyp, HPV infekci vylučuji, protože nevím, jak by se dcera mohla infikovat ( při této lokalizaci je přenos možný jen při análním styku). Odstranění závisí...

Pupínky kolem penisu

| Dotaz od: Adela

Před lety jsem onemocněla RS a byla jsem léčena solumedrolem a nyní jsem na medrolu 4mg a interferonu Betaferon. Mám totálně rozhozenou imunitu (což jsem nikdy neměla, vždy jsem...

Projevy na fotografii jsou zcela fyziologické a o kondylomata se nejedná. HPV infekce je získaná již v mládí, virus může přežívat v organismu dlouho bezpříznakově a ve chvíli...

Nutnost konizace čípku

| Dotaz od: Jana

Je nutné provést dívce ve 20 letech konizaci čípku, pokud má lézi (vřídek) na čípku, který způsobuje mimomentstruační krvácení a možná i časté záněty v pochvě. Předrakovinové...

Záleží hlavně na tom, kdy dívka začala s pohlavním stykem. Rakovina děložního čípku je v tomto věku velmi vzácná, ne však vyloučená. Problém je také, že je HPV 16 A 18 pozitivní...

Kondylomaty

| Dotaz od: Tomas | z mobilní aplikace

Je pravděpodobně ze mam hpv ale nemám žádné příznaky. Je možné mit sex s dívkou aniž by se u ni projevili například ty bradavicky proste aby neměla tušení o tom ze hpv mam...

Virus může v těle přežívat řadu let zcela bezpřiznakově,Některým HPV virem (zkratka odvozená od latinského human papillomavirus) se v průběhu života nakazí asi polovina všech...

Menstruace

| Dotaz od: Anuška

Chci se zeptat o kolik dní je možné že se zpozdí menstruace? Má na to vliv očkování děložního čípku? Děkuji za odpověd.

Anuško! Menstruace se může zpozdit v krajním případě tak, že už nikdy nenastane. Obvykle je to jen o několik dní. Vliv na očkování proti HPV to nemá nebo by mít nemělo.

Bo som na odstranení papilomu v ústach. Histologia bola vykonaná, no doktorka mi to pipísala slovami ze je to vírusového pôvodu a v poriadku a nic viac nepovedala. Pripájam...

Ferko, jedná se o nezhoubný výrustek, byl odstraněn celý, takže vrátit by se neměl. Co se týče HPV infekce, ta se z histologie nepozná, to by se vzorek musel poslat zvlášt na...

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: