Poradna lékaře

Problémy

Vyhledávání

[nalezeno 138409 výsledků]

Vyrážka na boku

| Dotaz od: Dana

Na pravém boku, v místech kde je přibližně pás bokových kalhot se mi udělal výsev červené hrbolaté vyrážky. Ještě před tím než se výražka vyrazila mě místo svědilo a svědí občas...

Ačkoli vyrážka nebolí, o pásový opar se podle mého názoru může jednat. Ve fázi, kdy se vyrážka olupuje a zasychá, se na ni místně aplikuje tekutý pudr a k lepšímu hojení může...

 

Nedostatek kortizolu?

| Dotaz od: Tomáš

Začínám si uvědomovat, že na sobě asi vůbec nevnímám pocity. Uvedu příklad: Ve škole jsem byl několik let trvdě šikanován, provokován, atd... kdyby mi to pár kamarádu neřeklo...

Pokud kromě mladistvého vzhledu v obličeji a dobré psychické odolnosti/netečnosti k provokativnímu chování ostatních nevykazujete žádné další specifičnosti či zvláštnosti, jedná...

Záškuby v prstech, hyperventilace

| Dotaz od: Kristýna

Vážený pane doktore/doktorko. V listopadu pro mě poprvé musela přijet sanitka. Přišel na mě záchvat, jaký jsem ještě nezažila. Myslela jsem, že umírám. Nemohla jsem přestat...

Takové obtíže může provázet například nedostatek vápníku v krvi, což lze ozřejmit z odběru krve. Vyšetření u neurologa můžete absolvovat. ALS má trochu jiné projevy, než...

Jedná se o mého přítele (27 let). Vše začalo otokem obou malíčků na chodidlech. Za dva dny jej odvezli sanitkou, jelikož jen ležel a nemohl se bolestí hýbat. Měl silné bolesti...

Domnívám se, že by se podle příznaků mohlo jednat o některou z infekcí, které postihuj krční mandle a zároveň, resp. při těžší infekci, napadají klouby a některé vnitřní orgány...

Testosteron

| Dotaz od: Pavel

Je mi 15 let, a chtěl bych se zeptat, zda mám přirozeně vysokou hladinu testosteronu pro růst, udržení svalové hmoty a spalování tuků. Posiluju, snažím se zvedat těžké váhy, tak...

Hladina testosteronu se dá zjistit krevním odběrem, toto vyšetření si můžete zaplatit. Takto po internetu nelze zjistit, zda máte dostatek testosteronu. Pokud ovšem nejsou žádné...

Před půl rokem mi začaly problémy z páteří , dostala jsem jednou infuze a od té doby jsem na brufenech , o magnetické rezonanci mi byl zjištěn nalez na plotence ve výši L5-S1...

Dobrý de, pokud byla doporučena operace, a to zřejmě z důvodu komprese kořene S1 vlevo, který vede k bolesti v levé končetině, toto doporučení by jsem akceptovala, Váš dotaz...

Mam 2 letou dceru, a ta trpi posledni 2 mesice castymi prujmy. Plenku menim az 5 denne, a vzdy se tam nachaxi takovy slizky hlen. Pije a ji po celou dobu dobre, a nema ani...

A co za vyšetření byly doposud provedeny. U půjmu, který trvá 2 měsíce předpokládám odběry krve, CRP, jaterní testy, pankreatické enzýmy, KO, výtěr z rekta popřípadě i stolice...

Hernie a sekvestr

| Dotaz od: jiři

Chtěl bych znát Váš názor na další postup léčby hernie a sekvestru. Jak se dále chová sekvestr a co hrozí při případné rehabilitaci (popř. jakou rehabilitací je vhodné zvolit...

Vážený pane, již Vám odpověděla kolegyně. Další postup vždy záleží na klinickém nálezu!!!Musíte být sledován jak neurologem, tak fyzioterapeutem, který je s výsledkem Ct nebo MR...

Odběr krve a přenos infekce

| Dotaz od: Tereza

Potřebovala bych radu. Dnes jsem byla na odběru krve v jednom odběrovém pracovišti, kvůli vyšetření. Až po odběru krve jsem si uvědomila, že si sestřička zřejmě nevyměnila...

Pokud by byly rukavice od předchozích pacientů potřísněné krví, určitě by je sestra sundala než by se pustila do administrativních úkonů, nemyslím si, že by jste se měla čeho...

Bolest v podbříšku

| Dotaz od: Helena

Chtěla bych se Vás zeptat. Před měsícem jsem měla několik dní bolesti pravého podbřišku přičemž jsem musela jet na pohotovost. Bolest se nedala vydržet. Vyšetření pohmatem a...

Vzhledem k Vašemu nízkému věku, sexuální abstinenci, která eliminuje HPV infekci jako eventuální zdroj CA děložního čípku, a také vzhledem k tomu, že dieta při minulé atace byla...

Kvalita spermatu se změnila

| Dotaz od: Slava

Je mi 48, a docela jsem porad sexuálně aktivní, ovšem s manželkou. Tedy, pokud nemám sex, tak masturbuji cca jednou za 2-3 dny pravidelně. Všiml jsem se poslední týden že se mi...

Pokud nejsou žádné subjektivní potíže, nemusíte se obávat, s věkem se určitě kvalita spermatu mění, také vlivem stravovacích návyků či alkoholu, častější masturbace a sexuální...

Otok nohy

| Dotaz od: Ilja

Před pěti léty jsem měl trombózu ve stehně levé nohy.byl jsem hospitalizován a krátce po nasazení warfarinu otok zmizel.Tento jsem užíval ještě asi rok s pravidelnými kontrolami...

Pane Iljo. Ačkoliv Váš popis potíží ukazuje spíše na povrchový zánět žil, je vzhledem k tomu, že jste po trombose, zcela na místě, aby Vás viděl brzy lékař. Wobenzymem zřejmě...

Bolesti nohy, ploténka, mri

| Dotaz od: jiři

Měl bych dotaz k nálezu na MR páteře: Snížení disku L5/S1 s náznaku se změněným signálem, s patrnou mediální herniací šíře 5mm, na kterou kraniálně při dorzálním okraji obratle...

Fyzioterapie má skoro vždy přednost, ovšem "utržený" kus ploténky nevyřeší - nález celkem vysvětluje Vaše potíže. Podstatné ale také je, co na Vás při tělesném vyšetření shledal...

Jiz skoro rok se mi neustale vraci kvasinky na predkozce penisu (zarudnuti,popraskana a sucha predkozka). Tyto problemy mi zacaly po 14 denni lecbe antibiotiky na streptokoka...

Pokud se potíže vracejí a místní léčba nepomohla, je celkové užívání antimykotika rozumné. Pokud byl stav i po vyšetření lékařem zhodnocen jako kvasinky, měla by stačit...

Svalové záškuby, als, emg

| Dotaz od: Petr

Pane Doktore, měl bych na Vás otázku. Je to cca 2 roky, co mi začali problémy se zaškuby. Záškuby probíhaly v nohách, na jazyku, trupu, rukách a všude po těle. Po cca pul roce...

Pane Petře. Je velmi nepravděpodobné, že byste v již v době, kdy by se event. ALS projevovala záškuby, měl normální EMG. Pokud ale pozorujete nové potíže včetně pocitu oslabení...

Bolesti hrudníku

| Dotaz od: Marek

Již pár dní mě bolí pravá polovina hrudníku. Bolest je střídavě omezená na rozhraní hrudní kosti a žeber a jindy naopak bolí celá polovina hrudi nebo to vysílá do podpaží. Někdy...

Podle povahy Vašich potíží, s přihlédnutím k Vašemu věku, se dá prakticky vyloučit, že by šlo o srdeční problém. Podobný stav obv. souvisí spíše s dysfunkcí v oblasti...

S partnerem jsem měla pohlavní styk 2 dny před očekávanou menstruací (menstruaci jsem následně 19.2. dostala). HA neberu používali jsme kondom. Nicméně v průběhu styku se kondom...

Petro, čeho se bojíte? Menstruaci jste přece dostala. Pokud máte cyklus pravidelný, měla jste navíc mít už dávno po ovulaci. Žádnou "pilulku po" neberte a buďte v klidu...

Je mi 25 let a ještě jsem nerodila. Něco přes dva roky mám zavedené měděné nitroděložní tělísko. Nedávno mi jeden gynekolog (jiný než můj) řekl, že nechápe, jak můžu mít...

Vážená paní Nemějte zbytečné obavy tělísko z žádném případě vaše budoucí těhotenství nehrozí buďte zcela klidná Příjemný den

Heparin

| Dotaz od: Petr

Rád bych se zeptal, jaká jsou rizika podání nízkomolekulárních heparinů v případě 64-leté pacientky. Jedná se o zlomenou nohu - fraktura kotníku. Hlezno s otokem a...

U pacienta, který nemá poruchu srážlivosti a nemá na heparin prokazatelnou přecitlivělost, není podávání při správném dávkování nebezpečné. Jiná antikoagulační léčba má větší...

Mám zjištěny reflex jícnu, beru již 1 rok omeprazol. Tyden jsem byla vystavena většímu stresu než jindy. Dost často mě bolí za hrudní kosti. Dnes jsem šla do vířivky poté jsem...

Stres se hodně podílí na zdravotním stavu. Zda Vaše potíže souvisí se stresem nebo byly z jiné příčiny nelze na dálku zjistit. Doporučuji Vám navštívit svého praktického lékaře...

Záškuby při usínání

| Dotaz od: Vladka

Mám problém že vždycky když jdu večer spat tak začnu sebou škobat..třeba i 3x během minuty a nemůžu kvůli tom usnout... např aj 2 hodiny...pomalu sa už aj děsím toho že mám jít...

Postačí, když své obtíže zkonzultujete na kontrole na neurologii v dubnu. Nejedná se o nic akutního. To, zda se opravdu jedná o nežádoucí účinek léčby by měl vyhodnotit právě...

Močové infekty

| Dotaz od: Jana ctverakova

Posledni rok me trapi opakovane zanety mocovych cest. Cca co 2-3 mesice. Byla jsem na utz ledvin a moc. Mechyte, kultivace po dobrani vzdy ok. Vypozorovala jsem, ze je to z 99...

Ano, infekty močových cest u žen jsou velmi často spojené se sexuálním stykem. Ústí močové trubice je v těsném kontaktu s poševním vchodem. Při sexu tak často dochází k...

Zadní rýma

| Dotaz od: Romana

Je mi 36let, jsem zdrava, nekourim, NEKASLU, nejsem dusna, na hrudi mne neboli, KO vse v norme, uzliny na krku i pod klicni kosti a v podpazi OK, rakovina v rodine zadna neni...

Pokud bylo plicní vyšetření naprosto v pořádku a stav uzavřen jako zadní rýma, držela bych se této diagnozy. Proprachujte mořskou vodou, kloktejte. POkud by obtíže nadále...

Píchání na hrudi

| Dotaz od: Veronika

Mám 20 let a v pátek jsem byla na injekci do zad hořčíku, kvůli tetanii, po pár hodinách jsem uklizela a začalo mě píchat na levé straně u srdce, je to bodavé píchání, bolestivé...

Záleži na charakteru bolesti. Nabízí se, že by to mohlo být opravdu "od zad", jak píšete. NIcméně pro jistotu bych raději doporučila navštívit Vašeho praktického lékaře, protože...

Úraz kolene

| Dotaz od: Monika

Byla jsem na MR kolene,kde mi bylo zjisteno=leze med.menisku,proveseni ICA. dostala jsem leky artrodar a DONA.NECITIM ted zadne bolesti,zacala jsem od noveho roku chodit i do...

Váš dotaz je určen pro lékaře specialistu v oboru ortopedie. Dotaz bude zpracovávat konzultační ambulance, vyčkejte ještě odpovědi. S pozdravem Dr. Janoušková

Nádor plic

| Dotaz od: Patrik

Rád by som sa poradil o zdravotnom stave môjho starého otca (75 r.). Na konci r.2015 diagnostikovaný ca ceka pT3N0M0, subileozny stav, stp hemilokolektomii l.dx. (27.11.2015...

Léčba je u vašeho tatínka zvolená správně, o onkologické léčbě určitě nepochybujte, lékaři se snaží pro vašeho otce udělat maximum, nicméně se jedná o těžké onkologické...

Vyčerpání

| Dotaz od: petra

Již rok mívám občas stav který lze přirovnat stavu po narkóze,motá se mi hlava,zle od žaludku,extrémní slabost,tyto stavy vždy po hodině někdy i dřív přešli, nyní však tento...

Ano, s velkou pravděpodobností se u vás jedná o vyčerpání organismu. Pokud ještě kojíte, tak vám pravděpodobně chybí minerály a vitamíny. Je potřeba zpomalit, neboť při...

Atopický ekzém

| Dotaz od: Jakub

Mam na rukou vyrazku a praska mi kuze. Mame v rodine lupenku, ale toto mi bylo receno ze je spise atopicky ekzem. Vzdy po sprse to mam na brise a zadech. Take prilozene foto. Je...

Vaše vyrážka opravdu vypadá spíše jako atopický ekzém. Lupénka bývá více ohraničená, jsou to ložiska a není tolik rozsetá. Nicméně i lupénka i atopický ekzém jsou nemoci, kdy se...

Nález na nehtu

| Dotaz od: Marie | z mobilní aplikace

Dnes ráno jsem si všimla tenkého tmavého podélného pruhu na nehtu. Může tam být max. pár dní. Žádné poranění nehtu si však neuvědomuji. Mám se tím znepokojovat?

Zatím bych se neznepokojovala. Pokud by se měl nález nějakým způsobem měnit- zvětšovat měnit barvu apod.- navštivte kožního lékaře. S pozdravem, MUDr. Klímová

[nalezeno 138409 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: