Poradna lékaře

Problémy

Vyhledávání

[nalezeno 121523 výsledků]
 

Arytmie

| Dotaz od: Martin

Je mi 28let a mám paroxysmální supraventrikulární tachykardie a vysoký krevní tlak v pruměru 135/80 a beru Sectral 400mg 1-0-0 Minulý týden jsem si zavolal záchranku nevzal...

Nežádoucí účinky léku-tj dušnost, únava jsou časté, poraďte se s kardiologem o změně terapie.

Kožní

| Dotaz od: Josef

Asi rok mám na začátku penisu kožní výrůstek viz foto. Výrustek mě nijak netrápí, nebolí, nesvědí, nezvetšuje se a ani se nemnoží. Vadí mi spíše z estetického hlediska. Chci se...

Doporučuji navštívit kožního lékaře

Kožní

| Dotaz od: Jarmila

V nedeli jsem byla v bazeně a doma si všimla červeneho fleku na ruce..posílám foto.nijak to nesvědí,nebolí,prostě jen flek..nevíte oč se muže jednat?

Dle fotografie to nelze diagnostikovat, pokud se bude nález zhoršovat navštivte Vašeho praktického lékaře.

Infekce

| Dotaz od: Tomáš

Mel bych trochu rozsahly problem ktery potrebuji prosim akutne resit. Dne 20teho minule pondeli jsem vyjel s bandou lidi pracovat do Francie a celou cestu jsem jen lehce ale...

Může se jednat o bakteriální zánět průdušek, ale i zánět plic, měl byste vyhledat lékaře a nechat se vyšetřit, Penicilin působí jen na streptokokové infekce, antibiotika by měl...

Dechové potíže

| Dotaz od: Jakub

Je mi 18 let, hraji na fagot, poslední dobou mám problémy s dýcháním, byl jsem na vyšetření plic, ty jako takové mám v pořádku i hodnoty kapacity plic vychází slušně, zhruba pět...

CT vyšetření je daleko podrobnější než RTG, takže rozhodně pokud bylo navrženo CT měl byste vyšetření absolvovat .Pokud bude bez patologie, bylo by dobré řešit rehabilitaci...

Průjmy

| Dotaz od: Hana

Před 2 lety jsem byla operována na slepé střevo, při operaci podezření na Crohnovu chorobu, ta s měsíčním odstupem od operace pomocí kolonoskopie a histoligie vyloučena. Nyní po...

Probiotika je třeba aplikovat ještě 2 měsíce po dobrání antibiotik než se upraví mikroflora ve střevě.

Antibiotika

| Dotaz od: Lucie

Před týdnem jsem byla u doktora, kde mi zjistili, že mám streptokoka v krku a dal mi na to lékař V penicilin 1,2 mega biotika - 30 tabletek. 21 jsem jich spolkla v pohodě, ale...

Pokud to není kapsle či potažená tbl můžete rozdrtit

Zlomenina kotníku

| Dotaz od: Alena

16.5. jsem urptěla zlomeninu levého hlezna. Dne 17.5. ošetřetření s diagnozou: Fractura malleoli externi 1dx sine disloc. Přiložena U+L dlaha, berle bez došlapu. Sádrovou dlahu...

Průběh vaší léčby je standartní a podle mne zcela správný. Nyní potřebujete péči na rehabilitaci, pohybová a fyzikální terapie Končetinu můžete postupně zatěžovat stále více...

Je mi 38 let,mám 11letého syna a nyní jsem zjistila,že jsem těhotná.Chtěly jsme dříve miminko moc,nyní však mám panickou hrůzu ze svého věku a těhotenství.Manžel je na tom úplně...

Rozhodnutí zůstane vždy na vás gravidita v tomto věku je pochopitelně rizikovější než třeba ve 20 ale řada pacientek v tomto věku má normální průběh těhotenství i porodu...

Výsledek odběrů krve

| Dotaz od: Jan

Již jsem Vám jednou psal ohledně obav o můj zdravotní stav, konkrétně o stav jater. Prodělal jsem EBV, ze kterého jsem se bez potíží zotavil. Po letech mě začaly znepokojovat...

Vaše výsledky krve jsou v normě. Neuvádíte, jestli jste absolvoval vyšetření jater ultrazvukem. Pokud ne, bylo by vhodné doplnit ještě toto vyšetření. Diagnoza jaterní cirhózy...

Porucha sluchu

| Dotaz od: Frantisek

Asi pred ctyrmi mesici jsem prestal nahle castecne slyset na leve ucho. Navstivil jsem usniho lekare. Ten nezjistil zadny problem, krome toho ze slysitelnost leveho ucha ma...

Na váš dotaz není jednoznačná odpověď. Doporučila bych vám odběry krve u vašeho PL ( biochemii, KO, odběry na boreliozu atd.) a vyšetření na neurologii k ev. vyloučení...

Trittico

| Dotaz od: Miloslav

Problém, ktery chci popsat neni zrejme u mně, ale u mé manželky Budou to dva roky,kdy začala užívat lék Tritico na "uzkostnou depresi". Tak nejak se to jmenuje...

Je možné, že za obtíže vaší ženy opravdu může lék Trittico. Jedním z vedlejších účinků tohoto léku je snížení libida. Taktéž zvýšená hladina prolaktinu může být jednou z příčin...

Zrovna procházím obdobím,které bych nikomu nepřála.Od října minulého mám záchvaty rotace nebo jak to nazvat.Začíná to v zátylku u krční páteře dále mám neskutečné tlaky za očima...

Hezký den Pavlo, moc mě mrzí Vaše obtíže, snad se nám společně podaří najít alespon nějaké řešení. Důležité je, že jste byla vyšetřena na neurologii, ORL, kde se jistě vyloučilo...

Dnes jsem blízko vpichu na náušnice, na levém uchu objevila malou bouličku, která se svou velikostí rovnala korálku. Bouličku jsem prohmatávala a dostavila se slabá bolest. S...

V první řadě je nutno kůži důsledně chránit jak krémy proti slunci s co nejvyšším ochranným faktorem (F50) nebo bariérovým krémem (krém, který udělá na kůži neprůhledný film, k...

Těhotenství

| Dotaz od: Monika

Měla jsem dostat menstruaci 26.6. a nedostala,poboliva mě tak nějak zvlaštně v podbřišku nepravidelně a dnes rano mi nebylo dobře...mužu byt těhotna? Udělala jsem si těhu tes...

S velkou pravděpodobností nemůžete, ještě vyčkejte, menzes se může opozdit, udělejte si ještě těhotenský test za 14 dní

Exanthém

| Dotaz od: Eva

Pred par dny jsem objevila v oblasti trisel tri cervene flicky. Nesvedi to, ale nevim co to je. Jsem tehotna tak zadne masti nechci uzivat. Dekuji za odpoved

Na váš dotaz se bez obrázku, bez toho, aby lékař viděl, jak flíčky vypadají nedá odpovědět. Velmi obecně: "červené flíčky" mohou být poštípání, kopřivka, zánět, ekzém. Z toho...

Sumamed a ha

| Dotaz od: Eva

Mohou ovlivnit antibiotika Sumamed 500 mg (prý působí dalších 10 dnů po dobrání) spolehlivost hormonální antikoncepce Mirelle?

Evo, Sumamed je antibiotikum, které se velmi dobře kumuluje ve tkáních a jeho vylučování opravdu trvá delší čas, byť člověk už žádné tablety neužívá. Jeho schopnost snížit...

Mám dotaz v květnu jsem byla na LS rozsáhlá adhesiolýza,ovarektomie I.dx. extirpace útvaru z levé ovarické fossy ,vag suture dehiscence vrcholu poševního pahýlu co to vše...

Ilono, při tomto zákroku vám provedli 1)adhesiolýzu- což je zákrok, který má odstraňovat srůsty, které mohly vzniknout při jiné operaci nebo samovolně v malé pánvi 2...

Pred 3mi tydny jsem mel nechraneny sex, druhy den zcervenal zalud a predkozka, zacla se loupat kuze, ihned jsem se zacal mazat canestenem v dojmu, ze jde o kvasinky. Loupani...

Martine, vzhledem k trvání vašich obtíží je velmi pravděpodobné, že se daná infekce příliš dobře nevyléčila a nadále pokračuje. Zda se jednalo nebo jedná o kvasinkovou infekci...

Byl jsem u kožní lékařky kvůli červeným tečkám na zádech. Doktorka mi řekla, že je to plíseň, zároveň jsem měl i něco podobného v oblasti kolem třísel, ale toto jsem kvůli studu...

Jakube, s největší pravděpodobností se bude jednat o plíseň, jak vám říkala kožní lékařka, problém je ten, že v tomto místě dochází velice často k zapaření kůže a obecně se zde...

Chtěla bych se zeptat jsem ve 26 týdnu těhotenství a byla jsem přítomna u splodin hoření plastového automatu na výrobu tříště jako mají v krámě. Do zasažené místnosti jsem přímo...

Petro, Jednorázové nadýchání zplodin hoření z tohoto přístroje by vaše nenarozené dítko ohrozit určitě nemělo, potíž by mohla nastat, pokud byste se těmto výparům vystavovala...

Píchaní u srdce

| Dotaz od: Katka

Ráda bych vás poprosila o radu. Kvůli úrazu jsem již měsíc doma v klidu, takže bez pohybu, spíš sedím a ležím jen. K úrazu se mi ke všemu přidala trombóza v lýtku a beru nyní...

Katko, bolesti, které jsou způsobeny "skříplým nervem" bolí velmi podobně jako popisujete, bolest je píchavá, lokalizovaná do jednoho místa a je vázaná na pohyb nebo dýchání a...

Problémy s dechem a zvracením

| Dotaz od: Tomáš

Rovnou na úvod napíšu, že mám problémy s úzkostí a momentálně na to beru itakem 10mg a projevovalo se mi to především tlakem na krku (knedlík v krku) prášky zabraly a zhruba...

Tomáši, pravděpodobně jsou obtíže opět spojeny s psychickými stavem, někdy je lepší prášky brát delší dobu a nevysazovat je. Navíc i jejich efekt se může dostavit klidně až v...

Hojení pilonidálního sinu

| Dotaz od: Dominik

Je mi 24 let. 1. března 2016 mi operovali pilonidální sinus v klidném stavu bez zánětu a bolestivých potíží. Operace proběhla dobře, doteď bez hnisání. Hojení bylo dlouhé...

Dominiku, ránu by po třech měsících měl určitě zkontrolovat chirurg. Obzvlášť pokud Vám stále plně nesrostla a tvoří se tam serózní tekutinka, která pravděpodobně vytvoří serom...

Výtok

| Dotaz od: Tereza

Jsem v 7tt a mám velké problémy s výtoky. Výtoky se občas mění jednou jsou zapáchající, hrdukovité a pálí. Jindy jsou spíše vodové a nezapachají. Ty mi začali až v těhotenství...

Dbejte na zvýšenou hygienu-omývání nejlépe sprchováním,bez mýdla,omývání nebo sedací koupele v nálevu (vlažném)šalvěje,řepíku či heřmánku-nejlépe střídat.Noste bavlněné vzdušné...

Kožní

| Dotaz od: Jan

Dnes se mi na zaludu udelal takovy drobny pupinek.. (vystupujici) ..mam strach jestli to neni genitalni bradavice.. muze to takto vypadat ?

Z fotografie to nelze určit, obraťte se na kožního lékaře

Kožní

| Dotaz od: Jan

Dnes jsem si vsiml ze se mi na zaludu udelal takovy drobny pupinek.. (vystupujici) ..mam strach jestli to neni genitalni bradavice.. muze se o ni jednat ? (jinak mam na nem...

Pokud jste byl vyšetřený na kožním, tak by to mělo být v pořádku, jinak pokud by se nález zhoršoval, obraťte se na Vašeho praktického lékaře

Kožní

| Dotaz od: Kristýna

Před 4mi dny se mi v oblasti pod prsy, na bocích a na krku objevily malé vřídky, jsou nepravidelné, svědí a vypadají, že je v nich hnis a na povrchu jsou malé stroupky. Vypadají...

Mohlo by jít např. folikulitidu - zánět vlasových kořínků, časté v horku.

[nalezeno 121523 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: