Poradna lékaře

Problémy

Vyhledávání

[nalezeno 141825 výsledků]

Již 12 let mám primární biliární cirhózu. Nyní jsem čekatelka na játra již 7 měsíců. Vždy jsem měla úporný pruritus. Nyní ale asi 3 dny, pokud se poškrábu, a to kdekoliv vyskočí...

Jako první pomoc od svědění Vám doporučuji nějaké antihistaminika - alerid, zodac, xyzal, cezero. Váš dotaz přeposílám našemu specialistovi, který se Vám ozve a poradí Vám, co...

 

Pupínky na penisu

| Dotaz od: Radek

Před nedávnem se mi u kořene penisu objevily něco jako bradavičky. Na dotek to nebolí ani nesvědí. Chtěl bych se zeptat o co se podle fotky jedná. Děkuji za odpověď.

Pokud je máte i jinde po těle, mohly by to být drobné fibromky, které se některým lidem více tvoří a s věkem jich přibývá. Nebo by se mohlo jednat o virové bradavičky. Na každý...

Vyrážka na penisu

| Dotaz od: Petr

Objevili se mi na penisu konkrétně na okraji žaludu, blíže k tělu červené vystupky(puchýřky) nesvedi nepálí.Nic méně mě to znervoznuje:(.Posilam foto... Prosím o radu děkuji

Na penisu jde zcela nejčastěji o mykotické/kvasinkové infekty. Zkuste si zakoupit volně prodejný Canesten krém, 2x denně promazávat do odeznění obtíží (což může být i 3-4 týdny...

Nedostatek bílých krvinek

| Dotaz od: Zdena

Prosím zda by jste mi mohli odpovědět na manželův problém.Je diabetik 22 let, z toho byl 7 let na inzulinu, HbA1c měl více jak 3 roky 95-98. Nebyl dobře léčen, díky tomu jsme...

Zdeno, návratu rakoviny bych se neobávala. Co se týče krevního obrazu, trombocyty a hemoglobin jsou jen mírně snížené. Leukocyty jsou více. Může to být následek chemoterapie...

Bolesti na hrudi

| Dotaz od: Juraj

Pán doktor, už dlhšie - od začiatku februára (února) som začal pociťovať taký nepríjemný pocit na hrudi, na ľavej strane (pocit pichania, tlaku, akoby som niekedy niečo mal pod...

Vzhledem k Vašemu věku, popisovaným symptomům, a komplexnímu kardiologickému vyšetření, které jste již absolvoval lze téměř 100% říct, že problém nebude kardiální, ale spíše...

Bolest hlavy a poruchy zraku

| Dotaz od: Vladimíra

Už šest týdnů mě skoro pořád bolí hlava, v některé dny trochu v některé hrozně. Byla jsem v druhém týdnu bolestí kvůli tomu hospitalizována na několik dní na neurologii...

Poruchy zraku, které jak uvádíte jsou nový symptom v posledních dnech, které doprovázejí intenzivní bolest hlavy a trvají až 30-45 minut, určitě vyžadují vyšetření očním lékařem...

Zapáchající ranní moč

| Dotaz od: Tereza

Jiz 3 tyden mi zapacha ranni moc. Začalo to jemným řezáním při močeni a nasledně jsem si všimla ranního zápachu moči. Koupila jsem si v lekarne UROVAL MANOSA. Bolest při močení...

Terezo, co čekáte, že Vám poradím? Máte obtíže 3 týdny, chystáte se na měsíc na dovolenou (zřejmě do zahraničí) a nebyla jste u lékaře?? Máte dva dny na to to vyřešit. Na vině...

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Markéta

Chtěla bych vás poprosit o radu. Včera 27.3. jsem měla pohlavní styk (HA ani jinou formu antikoncepce neužívám, používali jsme pouze kondom). Bohužel v průběhu styku se kondom...

Pokud to byl poslední den menstruace, otěhotnět byste neměla. Ovulace obvykle nastává 14. den cyklu (plodné dny jsou cca 2-3 dny před a po ovulaci). Pokud chcete mít absolutní...

Pigmentový nevus

| Dotaz od: Peter

Mam na penise male znamienko. Ani neviem ako dlho nevenoval som tomu doteraz pozornost. Je hnede a nie je vystupene. Pripomina znamienka ktore mam aj inde po tele. Aj tak by som...

Petere, dle fotografie se jedná o benigní melanocytární nevus ( pigmentové znaménko). Nemusíte se ničeho obávat. S pozdravem Jana Harnová

Operace kolene

| Dotaz od: Jan

Díky za odpověď. Šlo mi právě o to, jak velká část menisku byla odstraněna. Můžete mi ještě, prosím, napsat, kde v operačním protokolu je info o odebrané velikosti uvedena...

Jane, v této poradně odpovídá více lékařů, proto bohužel nemohu posoudit váš předchozí dotaz. Pokud v operačním protokolu hledáte velikost odstraněného menisku, určitě zde bude...

Únava

| Dotaz od: Josef

Už více než měsíc mě trápí silná únava. Někdy je to lepší, ale poslední dobou je to čím dál víc horší. Už jsem si kvůli tomu bral v práci 2x půl dne dovolené abych si mohl jít...

Josefe, diferenciální diagnostika únavy nejasné etiologie je velmi široká. Může být způsobená např. metabolickým, infekčním, kardiologickým, hematologickým onemocněním...

Ureaplasma urealyticum

| Dotaz od: R

Dostala jsem ted antibiotika na ureaplasmu a nestihla jsem se zeptat na dve veci. Mam antibiotika i pro partnera, ale muzeme spolu ted s ochranou spat nebo vubec? Pripadne kdy...

Při léčbě ureaplasmy lze mít pohlavní styk, ale pouze s kondomem po celou dobu styku. Menstruační kalíšek stačí vyvařit cca 5 minut ve vroucí vodě. S pozdravem Jana Harnová

Očkování na tetanus

| Dotaz od: Kristýna

Jsem ročník 1987 a naposledy jsem byla očkovaná proti tetanu v červnu 2000. Nyní již čtyři roky žiju ve Velké Británii a letos jsem zjistila, že mám propadlou tetanovku. V ČR mi...

Kristýno, očkování na tetanus lze přeočkovat u lidí do 60ti let po 15-20 letech. Ochranná hladina trvá minimálně 15–20 let a u 70 % lidí až 25 let. Dle mého názoru u vás...

Angína a revmatická horečka

| Dotaz od: Dagmar

Mám 18 let Revmatoidní artritidu a před 14ti dny jsem prodělala hnisavou anginu s vysokými horečkami. Bohužel mám alergii na PNC takže mi zabrala až druhá ATB. Nyní se mi...

Paní Dagmar, při adekvátním zaléčení angíny ATB 10 dní je riziko rozvoje revmatické horečky prakticky nulové. Spíše se jedná o souběh jiného infekčního onemocnění. Jelikož vás...

Léčím se s vysokým krevním tlakem. Většinou je stabilizovaný na 140/90 což můj praktický lékař shledává jako dostačující. Užívám Ramipril 5mg 1x denně. Je mi 34 let, 78kg,186 cm...

Ve Vašem případě bych rozhodně realizoval 24hodinové monitorování tlaku. Dostanete přístroj, který Vám bude celý den měřit tlak a poté se rozhodne jak to dopravdy je. Jestli...

Nemohu se zbavit infekce močových cest. Po chirurgickém zákroku na hemoroidech v lednu jsem druhý den dostala vysokou horečku, bolelo mě tělo jako při chřipce, moč byla hustá a...

Evo, neuvádíte, zda byla ATB nasazena dle citlivosti. Bohužel stoupá rezistence bakterií vůči ATB. Klebsiella je jednou z nejvíce odolných bakterií vůči ATB. Někdy trvá dlouho...

Redukce parenchymu ledviny

| Dotaz od: Lucie

Při preventivní sonografické prohlídce mi byl zjištěn na obou ledvinách značně redukovaný parenchym vzhledem k věku. Jedna ledvina velikostně na spodní hranici, druhá naopak...

Vážená slečno/paní Lucie, pokud se uvedený nález při kontrolním vyšetření v odstupu cca 3 měsíců potvrdí, jedná se o chronické onemocnění ledvin, vyžadující vyšetření, případně...

Cysta dutin

| Dotaz od: Tereza

Již skoro dva měsíce řeším dutiny. Má to ale asi dlouhou historii... Před 20lety mi zubařka zachraňovala zub - 6.horní vlevo. 5 týdnů byl zub otevřený a obden jsem dojížděla na...

Ve vašem sdělení je hned několik dotazů a podrobnější rozbor všech vašich otázek by zabral více jak hodinu (odpověď je časově limitována, proto pokud nebudete dostatečně...

Plastika stydkých pysků

| Dotaz od: Nikola

Chtěla jsem se zeptat jaky mate nazor na esteticke operace genitalu? mam zajem o labioplastiku,je to nebezpecne ?? v priloze zasilam foto, je mi 23 let ale od detsi mam vetsi...

Váš dotaz je natolik specifický, že si netroufám odpovědět a dotaz předávám lékaři specialistovi v oboru plastické chirurgie, který má s danými zákroky zkušenosti. Lékař vás za...

Nehojící se rána

| Dotaz od: Ivan

Mám dotaz. Asi před 2 měsíci jsem si obalil koleno obrazem hodně napustenym alpou, do rána se mi udělala vyrážka po celém těle, ale v pod koleni jamce se mi udělal asi 3 Cm flek...

Ivane, těžko takhle na dálku soudit, samozřejmě by bylo lepší ránu vidět - doporučila bych vám tedy navštívit chirurgii. Bylo by vhodné doplnit ultrazvuk k zhodnocení...

St.p. m. hodgkin

| Dotaz od: Anna

Pritel (26let) je 2 mesice po lecbe Hodgkina - nodularne lymfocytarne predominantni HL KS IIIA, IPS 1, 6xR-CHOP,mabthera, PET CT z 3.2. Kompletni metabolicka a vyrazna parcialni...

Dle přiložené zprávy,kde je výsledek PET/CT došlo k výrazné regresi uzlin ve všech zmiňovaných lokalitách, na základě toho lze říct, že skutečně se bude jednat o proces...

Psychické potíže

| Dotaz od: Michal

V roce 2008 jsem dostal úzkostné záchvaty (brnění po celém těle, pocit na omdlení...), léčil jsem se pomocí citalecu (1x 20mg denně - předepsal obvodní lékař) do minulého roku...

Krom psychoterapie z léků pomohou modernější preparáty skupiny SSRI/SNRI, kam patří i Citalec. Základní dávka by ale odpovídala 40mg, nicméně doporučuji jeho nástupce...

Rezistence

| Dotaz od: Petr

Nasel jsem si na leve strane na zadech v oblasti lopatky tvrdou bulku cca 3×3 cm ktera neboli. Åsi 20 cm pod bulkou mne to vsak boli. Otec a Jeho dva bratri zemreli na...

Nejčastěji bulka,tak jak ji popisujete,je lipom nebo fibrom.Nicméně,takto to nelze s určitostí říct.Diagnosticky je vhodný ultrazvuk,který jesně popíše rezistenci ,a pak s...

Periostóza

| Dotaz od: Ales

Je mi 36 let a mám artroźu kyčle 2 stupně. Kyčel mně občas bolí. Dnes jsem byl na RTG s kyčlí a na výsledku bylo napsáno něco jako periostoźa. Můj obvodní lékař říkal, že je...

Aleši, periostóza je abnormální vývoj kosti na jejím povrchu, projevuje se tvorbou kostních výrůstků, které jsou časté právě u artrózy. Žádný nádor nemáte, nemějte obavy. S...

Ráda bych se zeptala ohledně potratu. v 19tt jsem potratila miminko - bylo v pořádku, ale najednou přišly bolesti a já začala rodit. Během těhotenství jsem hodně zvracela a...

Vážená paní Přesnou dobu za kterou se doporučuje otěhotnění nelze na den přesně určit a doporučená doba skutečně kolísá mezi 3_6 měsíci Příjemný den

Bolesti v kříži, brnění nohou

| Dotaz od: Ladislav

Mohl bych poprosit o konzultaci.Již pul roku mám nesnesitelné bolesti od kříže až do levé nohy.Cítím brnění v obou chodidlech. Můj obvodní lekař mě stále posilá pouze na kapačky...

Vážený pane, výsledek Ct je ve Vašem případě nedostatečný . Po konzultaci se spádovým neurologem doplňte MR páteře a pak kontaktujte neurochirurga. Půl roku léčení bez efektu je...

Oranžový hlen ve stolici

| Dotaz od: Adriana

Chtela bych se zeptat,mam na stolici celkem dost oranzoveho hlenu, prijde mi jakoby byl az krvavy,ale dle testu na okultni krvaceni,ktery vysel 3x negativni tomu asi tak nebude...

Vážená paní Adriano, příměs hlenu ke stolici může, ale nemusí být příznakem závažného onemocnění střeva. Doporučuji Vám podstoupit koloskopii a podle výsledků se domluvit na...

Poranění hlezna

| Dotaz od: Monika | z mobilní aplikace

Ve ctvrtek jsem spadla ze schodu a poranila se na hleznu vazy nebyly poskozeny ale mam otekly kotnik rada bych se zeptala jak dlouho by trvala léčba a jak by mela probihat...

Doba léčby je individuální (závisí na míře poranění a mechanismu poranění, na věku, přítomných komplikacích apod.). Počítejte zhruba se 2 týdny léčby-zpočátku klidový režim...

Bolest hlavy

| Dotaz od: Monika | z mobilní aplikace

Vcera jsem upadla a uhodila jsem se dozadu do hlavy hlava me poboliva ale v nezvedomi jsem nebyla mohlo by se jednat o otres mozku a co bych mela podniknout ?

Pokud jste nebyla v bezvědomí,nezvracela ani pocity na zvracení nemáte,pak se o otřes mozku nejedná.Bolest hlavy je v místě úderu nebo bolí hlava jako celek? každopádně chybu...

[nalezeno 141825 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: