Poradna lékaře

Problémy

Vyhledávání

[nalezeno 135499 výsledků]

Je mi 31 let a jsem na mateřské dovolené. Už přes rok trpím na bolesti zad v oblasti hrudní a krční páteře. Postupně se přidalo lehké brnění prstů levé ruky a bolest lopatky...

Brnění prstů, bolesti paží atd., bolesti a pálení nohou budou způsobeny onemocněním krční páteře (sekvestr zasahuje do páteřního kanálu, utlačuje míchu). Na otázku, zda je...

 

Chřipka

| Dotaz od: Jan

Léčím se 6.den z chřipky. Příznaky do dnešního dne jsem měl zimnice, teploty asi 37.7, úporné bolesti hlavy a kašel, svalová slabost a bolest, zahlenění v oblasti čelních dutin...

Pokud nejsou dysurické potíže a ani horečky, nejspíše budou bolesti zad symptomem probíhající chřipky, na druhé straně ale nevím, proč Vás praktik léči antibiotiky, ty jsou vůči...

Potreboval bych poradit ohledne zad, byl jsem u praktickeho lekare, jelikoz me boli zada jiz pres pul roku, poslal me na rentgen kde mi zjistili: Lyza oblouku L5...

Příčina vzniku spondylolýzy není známa. Může být vrozená, ale častěji se setkáváme s tzv. získanou formou, na kterou má vliv dlouhodobé přetěžování zvláště v období růstu...

Chlamydie

| Dotaz od: Pavel

Včera (20.1. 2017) jsem vám napsal dotaz:Chtěl bych se zeptat, zda mohou MUŽI při léčbě chlamýdií masturbovat. Ptám se proto, že vím, že mám napsáno od doktora POHLAVNĚ...

Erekcí by se nic narušit nemělo. Erekce nemá na léčbu vliv. Masturbace také léčbě nevadí. Pokud máte nově pálení při močení, bude lepší navštívit lékaře, aby se provedl...

Vyrážka, nachlazení

| Dotaz od: Jakub

V sobotu po patecnim piti alkoholu se mi udelala cerveny flek na spicce jazyka, ktery trosku palil, v pondeli me zacalo pobolevat malinku v krku, dal jsem si zazvorovy caj, v...

Pokud jste byl ve styku a nachlazenými osobami, je velká pravděpodobnost, že jste se nakazil také. Infekce dýchacích cest jsou v tomto období velmi časté (bolesti v krku, rýma...

Od minule soboty co jsem se probudil mam od rana necitlivy ukazovacek a prostrednicek u leve nohy a brni mi v nich a i trochu kolem a jinak pracuji venku a kdyz jsou mrazi tak...

Nezbyde Vám nic jiného než navštívit lékaře. Brnění může být způsobeno poruchou v páteři (bolesti zad s výhřezem ploténky), dále můžete mít poškozen nerv na dolní končetině...

Bolesti břicha, bolesti zad

| Dotaz od: Jana

Od srpna mě bolí břicho vlevo kousek u pupku. Bolest je při nádechu do břicha nebo při nějakém pohybu, např rotací do jedné strany, přitížení pravé nohy k tělu, při stlačení...

Byla jste vyšetřena důkladně, myslím, že rakoviny se obávat nemusíte. Původ bolestí bude nejspíše netypický- buď od svalového napětí či od bolestí zad. Vyčkejte efektu infuzí...

Bolest lýtka

| Dotaz od: Helena

Už jsem sem jednou k Vám psala ohledne bolestivosti v lytku leve nohy, kdy mi má lékařka před 10-ti dny po vysetreni nenašla udajne nic co by nasvedcovalo hluboke zilni tromboze...

Punčochy, Detralex užíváte správně. Pokud jsou na UZ cév u vás tak dlouhé čekací termíny, tak poproste obvodní lékařku o odběr D-dimerů, pokud bude tato hodnota v normě, tak je...

Na ORL mi doktor predpísal kvapky Betadine, ktoré si mám kvapkať do uší. Prečítala som si doma leták a nie som si istá, či môžem kvapky používať - liečim sa na štítnu zľazu...

Struma není jako struma. Také velmi záleží na tom, z jaké příčiny struma je. V SPC Betadine jsou kontraindikace k užívání vyjmenované - jendá se o: Hyperthyreózu, adenom či jiné...

Chtěl bych se zeptat, zda mohou MUŽI při léčbě chlamýdií masturbovat. Ptám se proto, že vím, že mám napsáno od doktora POHLAVNĚ ABSTINOVAT, tak bych chtěl vědět, jestli se na...

Pavle, ano, masturbace není problém. Chlamydie jsou sexuálně přenosné onemocnění a jde o to, aby se infekce nešířila dále mezi sexuálními partnery. Hezký den.

Zlomenina klíční kosti

| Dotaz od: zdenek

Mam necele dva tydny po operaci a klicni kost vypada viz snimek v priloze. Rad bych mel jiny nazor naz sveho osetrujiciho lekare a Vase ambulance je i v rozumne dojezdove...

Neuvedl jste po jaké operaci jste jiř 2 týdny. Na rtg snímku je dislokovaná zlomenina klíčku. Na našem pracovišti by se tato zlomenina operovala. Mohu ale sdělit, že...

Jsem v 6. tydnu tehotenstvi a byla u me zjistena hypotyreoza v hodnotach 8.9. Byl mi predepsan Letrox 50. zaroven uzivam tehotensky preparat Femibion pro prvni trimestr. Tento...

Veroniko, pokud se léčíte se sníženou funkcí štítné žlázy (hypotyreózou), nevidím důvod, proč byste přípravek Femibion pro první trimestr s obsahem jódu nemohla užívat...

V září mě byl zaveden stent do levého močovodu z důvodu malého kaménku. V říjnu vyjmut po pár dnech problémy s močením. Lehce zvětšena prostata nasazena urizia, kdy se mě močení...

Pavle, dle Vašeho popisu jste podstoupil všechna potřebná vyšetření - vyšetření na chirurgii, sono břicha, CT břicha, gastroskopie, kolonoskopie, krevní testy - vše negativní...

Hpv testy

| Dotaz od: Marek

Partnerke bola identifikovana pritomnost HPV, konkretne aj kmenu 16. Predomnou mala len jedneho partnera, a je presvedcena ze od neho HPV nema. Ja som bol 2x na testoch(vyter z...

Marku, HPV testy se bežně provádějí stěrem z močové trubice speciálním kartáčkem u urologa nebo dermatovenerologa. Toto vyšetření je dle dostupných informací nejspolehlivější...

Vysazení antidepresiv

| Dotaz od: Martina

Užívala jsem půl roku Argofan a teď jsem ho vysadila . Mám ale obavu jestli nemůžu mít nějaké nežádoucí účinky po vysazeni ? Dr mi řekla , ze už ho nepotřebuji , bylo mi dobre...

Martino, tento typ léků by se měl vysazovat postupně, tzn. nějakou dobu užívat nižší dávku a ne ukončit užívání naráz. Příznaky, které popisujete budou souviset s vysazením...

Distorse kotníku a nártu

| Dotaz od: Hana

Ráda bych se poradila. Měla jsem úraz - distorsi kotníku a nártu. Dg. distorsio ATC et art. Chloparti l.sin a téměř 4 týdny ortézu a berle, injekce Clexane. Avšak bylo mi řečeno...

Hano, dle kontrolního RTG lékaři nemohou vyloučit kortikální abrupci z talu mediálně - to znamená, že možná došlo k odtrhnutí povrchové části hlezení kosti z vnitřní strany...

Do roku 2013 (39let) jsem nebyl u očního lékaře. Pak mi pravděpodovně "praskla žilka", bez dalších subj. problémů, prakticky mě na to až upozornili kolegyně v práci a zjistil...

Zkuste pravidelně užívat Ascorutin tablety 3x1. Praktický lékař vám s potížemi nepomůže, změří vám tlak a pokud bude vše v pořádku odešle vás na oční. Měl byste se opět objednat...

Nežádoucí účinky azitroxu

| Dotaz od: Martin

Přečetl jsem si příbalový leták k Azitroxu 500 mg a docela mě vylekal. Obzvlášť nežádoucí účinky jako zápal plic, poškození zraku, porucha sluchu. Jsou to bezpečná...

V příbalových letácích se obvykle píší všechny nežádoucí účinky, které by mohly nastat (i u jednoho člověka z milionu). Musí to tak být vypsáno, pro možné právní dopady na...

Cukání při als

| Dotaz od: Petr

Ještě mám tedy otázlu, cití nemocky s als ono cukání? Já to citím i na noách a občas mě skubne na jedné straně jazyku.... je to jak kdyby tam projel výboj a nepříjemné trhání...

Petře, nepište prosím dotazy na pokračování, chybí kontext. Váš dotaz přeposílám specialistům, snad si ho najde lékař, který Vám odpovídal na předchozí dotaz. S pozdravem MUDr...

Zhruba před 14ti dny jsem začal pociťovat při močení pálení, až řezání v močové trubici. Ústí močové trubice je lehce zarudlé s občasným výtokem a občasným svěděním. Chtěl bych...

Miloši, ano návštěva lékaře je na místě. Mohlo by se jednat jak o běžnou infekci, tak i o pohlavní chorobu, např. kapavku. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Obtíže se zády

| Dotaz od: Šárka

Už 4 měsíce marodim se zády je mi 23 let, v práci jsem se ohnula a píchlo mě u levé lopatky od té doby bolesti hlavy, slabost v nohách, bolest očí, bolest u lopatky , brnění...

Šárko, vzhledem k tomu, že se s problémem potýkáte již takovou dobu, byla jste na spoustě vyšetření a už i rehabilitujete, předám Váš dotaz rovnou na naše specialisty. S...

Bolest břicha vpravo

| Dotaz od: Marek

Mám už delší dobu steatozu jater (nealkoholickou). Mám asi týden bolesti na pravé straně břicha, dnes v noci jsem téměř nespal. Před týdnem jsem byl na gastroskopii, nález...

Marku, bolest břicha je potíž, která se přes internet špatně diagnostikuje, navíc mám o ní velmi málo informací. Rozhodně by se ale neměla podceňovat. Jaterní testy netrvají 5...

Maltofer v těhotenství

| Dotaz od: Dana

Prosím chci se zeptat, jestli je Maltofer - tablety (1xdenně) i v I. trimestru těhotenství, bezpečný. Děkuji Vám za odpověď.

Dano, při užívání železa se v těhotenství žádné nežádoucí účinky na plod nepředpokládají. Pokud jste chudokrevná, železo byste jistě užívat měla. Výrobce Maltoferu sice udává...

Ureaplasmata

| Dotaz od: Helena

Od 9.1. se léčím s ureoplasmou, byla mi předepsána antibiotika Doxybene (která mám v tuto chvíli dobraná) a Betadine na 14 dní. Nyní jsem tedy za půlkou balení a opět se mi...

Vážená paní silné bolesti v podbřišku s krvácením vždy vyžadují vyšetření aby se odlišila banalita od vážnějšího problému zajděte na lůžkové oddělení k vyšetření je tam...

Piascledine a detralex

| Dotaz od: Lukáš

Pravidelně užívám lék Piascledine 300 (užívání 1-0-0) na artrozu kyčelního kloubu (stádium 1). Tento týden mi byl předepsán jiným lékařem lék Detralex 500MG (užívání 2-0-2...

Lukáši, tyto léky se nijak neovlivňují, klidně je můžete užívat současně, není v tom žádný problém. S pozdravem a přáním pevného zdraví MUDr. Barbora Bačová

Ca prostaty

| Dotaz od: Světlana

Můj manžel měl v 43 letech operaci karcinomu prostaty, dnes je bez obtíží. Jeho otec totéž někdy po 60. roce věku. Dnes syn, 32 let, přišel od urologa s výsledkem PSA 19,14 a...

Váš dotaz bude zpracovávat konzultační ambulance, lékař v oboru urologie. Určitě by měl syn na pozitivní rodinnou anamnézu upozornit, aby bylo vyšetření vedeno i tímto směrem. S...

Rýma

| Dotaz od: zuzana

Mám šestiletého syna, kterému byla z těru zjištěna brnahamella catarrhalis a streptococcus pneu., lékařem byli předepsány kapky pamycon, po prvních kapkách potíže odezněli,, ale...

Zuzano, zkusím Váš dotaz přeposlat na naše specialisty, snad si ho tam paní doktorka Sobotková najde. Zaručit Vám to ale nemohu. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Těhotenství?

| Dotaz od: Kateřina

Mám dotaz ohledně otěhotnění při menstruaci. S přítelem jsme to trochu přehnali s alkoholem a měli pohlavní styk ve druhém dnu menstruace. Bohužel nám praskl prezervativ, takže...

Antikoncepce Vás chrání i v době, kdy ji mezi platíčkama vysazujete a menstruujete, těhotná nejste. S pozdravem, Dr. Horáková xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pane doktore. V lekařské zprávě mám napsáno: V.S. synoviální cysta dorzálně od prox. úseku ACL. Ruptura předního rohu těla med. menisku s otupením centráního cípu. Drobná léze...

V zprávě je uvedeno- podezření na cystu, prasknutí předního rohu těla menisku, drobná porucha chrupavky. Více (zejm. kolem léčby a rekonvalescence) Vám sdělí specialista z...

Dcerka bude mít 3 měsíce. Asi před měsícem jsme si všimli, že má jedno očičko trošku menší jak druhé. Někdy to jde vidět hodně, někdy zase vůbec. Myslím si, že vidí dobře...

Mírná asymetrie oční štěrbiny je zcela normální a s tím, jak bude dcera růst se tento rozdíl bude zmenšovat, není se čeho obávat, s pozdravem, Dr. Horáková

[nalezeno 135499 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x