Antikoncepce


Osvěta je zaměřena na znalost antikoncepčních metod, a to především vzhledem k možnému přenosu pohlavních chorob.

Světový den antikoncepce spadá každoročně na 26. září, a to už od roku 2007. Tato celosvětová kampaň se soustředí na vizi světa, ve kterém je každé těhotenství chtěné.

 celý článek
 
Antikoncepční preparáty obsahují uměle připravované formy ženských pohlavních hormonů.


 celý článek
Nejčtenější článek Ilustrace

Znáte ten pocit, když vás něco svědí na místě, kde se nejde okamžitě poškrábat, ať už jsou důvody jakékoliv? Nejde o život, obvykle nehrozí nic strašného, ale je to nepříjemné a...

 celý článek
Hormonální antikoncepce obsahuje určité množství hormonů, jejichž užívání tlumí přirozené cyklické uvolňování pohlavních hormonů

Skutečnost, že hormonální antikoncepce zabraňuje nežádoucímu otěhotnění, je známý fakt. Ne každá uživatelka těchto pilulek ale ví, jakými mechanismy je kýženého efektu docíleno.

 celý článek

Nejnovější, čtvrtá generace se může pochlubit téměř nulovým přibíráním na váze

Hormonální antikoncepce je světově vůbec nejvíce užívaným léčivem v preventivní péči. Jen v USA je okolo 80 % žen uživatelkami hormonální antikoncepce a evropský kontinent se...

 celý článek
Nejčtenější článek Nadace Dobrý anděl pomáhá také onkologicky nemocným rodičům

V polovině minulého roku se pan Jaroslav z jihomoravských Dolních Bojanovic vydal již poněkolikáté se svým kamarádem darovat krev. Vzorek krve poukázal na nízké hodnoty krvinek...

 celý článek
Podle studie dlouhodobé užívání moderních preparátů nezpůsobuje neplodnost a navíc ženskému organismu přináší četné výhody.

Média poslední dobou plní zprávy o tom, že dlouhodobé užívání hormonální antikoncepce vede k neplodnosti. Není však třeba propadat panice. Rozsáhlé lékařské výzkumy totiž...

 celý článek
Jaký je účinek antikoncepce pro muže?

Vědci z londýnské King’s College identifikovali účinné látky, které by mohly působit jako nová mužská antikoncepce. Jde o látky obsažené v lécích již užívaných proti vysokému...

 celý článek
Aby byla hormonální antikoncepce spolehlivá, je třeba tělu dodávat umělé hormony pravidelně.

Většina žen užívajících hormonální antikoncepci tuší, že jejich pilulky (nitroděložní tělísko, náplast či jiná forma antikoncepce) obsahují hormony. Jak ale tyto látky v...

 celý článek
Antikoncepce představuje minimální zdravotní riziko, pokud žena netrpí onemocněním, které by podávání pilulek vylučovalo.

Užívání antikoncepce může být spojeno s určitými zdravotními riziky. Gynekolog, který mladé dívce léky poprvé předepisuje, si je možného nebezpečí vědom. Proto se před vydáním...

 celý článek
Při předepisování vhodné antikoncepce zvažuje lékař také další pozitiva, která vám její užívání může přinést.

Přestože je hormonální antikoncepce užívána především jako účinná metoda plánovaného rodičovství, přináší s sebou i jiné výhody. S jakými dalšími přínosy se braní těchto...

 celý článek
Moderní preparáty hormonální antikoncepce představují velmi nízké riziko rozvoje hluboké žilní trombózy.

Hormonální antikoncepce je v současnosti velmi účinnou a bezpečnou ochranou proti neplánovanému početí. Má ale stejně jako každý lék i svá rizika. Při respektování všech možných...

 celý článek
Nejčtenější článek Ilustrace

Zapomeňte na dědičnost a výmluvy. Pravdou je, že za vznik zubního kazu si v naprosté většině případů můžeme sami. My a řada drobných nevhodných návyků, které se staly součástí...

 celý článek

Hormonální antikoncepce nepředstavuje pouze účinnou ochranu proti neplánovanému otěhotnění. Věděli jste, že tyto pilulky blahodárně působí i na pleť stiženou akné, ulevují od...

 celý článek

Menopauza je významným rizikovým faktorem pro rozvoj osteoporózy. Úbytek ženských pohlavních hormonů v průběhu přechodu totiž urychluje vstřebávání kostní tkáně. Výsledkem jsou...

 celý článek


 celý článek

Pokud máte problémy s každodenním užíváním antikoncepčních prášků, možná by byl pro vás vhodnější jiný typ hormonální antikoncepce. Jaké metody moderní medicína nabízí?

 celý článek

Životní styl adolescentů a případné dopady na jejich zdraví se rozhodli prozkoumat australští vědci. Zjistili, že v některých případech může dojít k negativnímu ovlivnění...

 celý článek

Hormonální antikoncepce patří k základním metodám plánovaného rodičovství, ale používá se také k léčbě některých onemocnění. Víte, kdy a kde tyto tabletky vznikly a jaké složení...

 celý článek

Dnes existuje opravdu mnoho různých hormonálních přípravků, které zajišťují téměř stoprocentní ochranu proti početí. Ty se liší nejen druhem a poměrem jednotlivých ženských...

 celý článek

V poslední době se objevily výzkumy, které udávají sníženou efektivitu hormonální antikoncepce u žen trpících nadváhou či obezitou. Není však třeba se bát, tyto pilulky totiž...

 celý článek

Většina onemocnění srdce neklade ženám na poli pohlavního života žádná zvláštní omezení. Radosti sexu si tak ženy léčící se se srdcem mohou dopřávat zrovna tak často jako jejich...

 celý článek

Přibližně od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě takový bílý docela hustý hlen bez zápachu. Žádné pálení, bolení břicha nebo něco takového nemám. Mohl by...

Hormonální antikoncepce mohla způsobit změnu charakteru i objemu poševního sekretu, pokud nejsou jiné příznaky, nemusíte si dělat starosti, s pozdravem, Dr. Horáková

Milné uzití antikoncepce

| Dotaz od: Bb.

Měla bych dotaz jak velký problém je, kdyz jsem si antikoncepci vzala po 6-ti denni pauze misto po 7.dni...Nevím jak jsem se mohla splest, bojim se aby nebyla neučina..

Riziko je opravdu minimální, místo prožívání stresu si udělejte těhotenský test a budete klidnější. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: marcela

Chtěla bych se zeptat jestli mesocain nebo jiné lokální umrtvovací prosředky, mohou ovlivnit účinnost hormonální antikoncepce,když jsou podány současně s prvním práškem z nového...

Ne, tyto preparáty neovlivňují účinnost hormonální antikoncepce.

Svou každodenní pilulku pro bezstarostný sexuální život polyká ve vyspělých zemích téměř pětina žen v reprodukčním věku. Přestože jim hormonální antikoncepce přináší značné...

 celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Je mi 36let. Před 17ti lety jsem porodila zdravé dítě a od té doby užívám hormonální antikoncepci. Rok nekouřím. Delší dobu jsem užívala Cilest, nyní 6 let Harmonet,v mezidobí...

V dnešní době se doporučuje užívat hormonální antikoncepci bez přerušení, moderní preparáty jsou pro zdravou ženu bez rizikových faktorů minimálně rizikové. U žen nad 35 let...

Budu mít problém otěhotnět? Jak dlouho mám po vysazení antikoncepce vlastně počkat? Nebudu mít dvojčata, když naráz antikoncepci vysadím? To jsou nejčastější myšlenky, které...

 celý článek

Hormonální antikoncepce je v dnešní době velmi oblíbenou metodou využívanou k zabránění otěhotnění. Žádná ochrana se ale nedá označit za stoprocentní.

 celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Katerina

Užívám antikoncepci pramino a po dobrání jednoho plata antikoncepce je týdenní pauza. S přítelem máme styk, že ejakuluje uvnitř. Chtěla bych se zeptat, jestli jsou tam některá...

U této antikoncepce byste měla být chráněna stále. Co se užívání týče, několik minut rozdílů nehraje roli. Hezký den.

Antikoncepce a kojení

| Dotaz od: Adela

Velmi ráda bych požádala o radu. Asi pět let jsem brala antikoncepci Diana 35 a velmi mi vyhovovala. Pak jsem po vysazení antikoncepce přišla plánovaně do jiného stavu a nyní...

Pokud kojíte, tak smíte používat pouze čistě gestagenní typy antikoncepce. Diane 35 ani jiné kombinovaní pilulky se v období kojení nesmí používat!!! Hormony přecházejí do mléka...

Snaha zamezit nechtěnému těhotenství provází lidstvo odpradávna. Antikoncepční metody prošly obrovským vývojem až k současným hormonálním přípravkům. Jaké jsou dnešní...

 celý článek

Účinost antikoncepce

| Dotaz od: Justýna



Správná antikoncepce?

| Dotaz od: nikoleta

Přeji pěkný den. Je mi 19 let a můj problém spočívá v tom, že jsem prodělala (a stále se mi vrací příznaky) mononukleozy a proto mám problém s normální hormon.antikon. Bývalo mi...

Nikoleto! Doporučuji Vám přejít na kondom, případně spermicid v kombinaci s další metodou (přerušovaná soulož, neplodné dny). Tabletky kontracepce nelze při trvajících...

Před měsícem jsem, po ročním užívání, vysadila antikoncepci Cerrazete. Doposud jsem nedostala menstruaci. Mohu otěhotnět, aniž by se menstruace dostavila? Předem děkuji za...

Paní Jano, přeji Vám dobrý den. Ano, je možné, že otěhotníte hned v prvním cyklu po vysazení kontracepce a to před první menstruací. Není to však příliš pravděpodobné. Po...

Brala jsem tři roky hormonální antikoncepci. Jsou to čtyři měsíce, co jsem ji vysadila, neboť si přejeme miminko. Nedaří se mi otěhotnět. Tento měsíc se mi menstruace...

Vážená paní Fluksová! Otěhotnění se nedostavuje na přání. Pokud během jednoho roku pravidelných nechráněných souloží žena neotěhotní, začíná se s hledáním chyby. Několik cyklů...

Antikoncepce

| Dotaz od: Jarmila



Změna antikoncepce

| Dotaz od: Martina

Přešla jsem z antikoncepce Diane na Jeanine. Po dobrání poslední pilulky Diane jsem měla navázat hned další pilulkou,ale už antikoncepce Jeanine,takže jsem neměla mít žádný...

Martino! Popsaná modifikace užívání by nměla vést k oslabení efektu antikoncepce. Osobně se nicméně přikláním k tomu, abyste alespoň první cyklus po změně (zavedení nové HAK...

Antikoncepce lindinette

| Dotaz od: Katka

Chtěla bych poradit ohledně HA. Bude mi 21 let, od 17 jsem užívala Lindinette, avšak se začaly objevovat problémy nejdříve se špiněním během dlouhého cyklu, nyní jsem začala...

Reakce každé ženy na konkrétní HA je velmi inividuální a většinou se nedá předem odhadnout. Každý gynekolog se rozhoduje podle svých dlouholetých zkušeností a osobních...

Chtěla jsem se zeptat na jednu věc, je mi 26 let a užívám antikoncepci od 17 let, ale poslední dobou nemám chuť na sex, myslím si, že to není normální, je možné, aby to bylo...

Ano to možné je, některé preparáty mohou mít ztrátu libida jako vedlejší nežádoucí účinek. Poradte se s lékařem a buď druh antikoncepce změňte, nebo zkuste jiný způsob.

Chtěl bych se zeptat , přítelkyně(19 let) nemá cyklus svůj (nevím jak bych to přesně napsal já osobně moc tomu sám nerozumím) a říkali ji, že se to může spravit když bude brát...

Kente při užívání antikoncepce se objeví menstruace, protože předtím byl velký přísun hormonů a děložní sliznice narostla. Po vysazení se ale stav vrátí zpět a pokud Vaše...

Jako u všech léků, také u hormonální antikoncepce sledují odborníci nejen její účinnost v požadované indikaci, ale samozřejmě i vedlejší účinky. Jedním z těch...

 celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Eliška

Chtěla jsem se zeptat 4 měsíce jsem brala Minisiston stále bez přestávky ,nyní 3 týden po vysazení a mestruace není ,mohu opět začít brát HA ,abych nebyla těhotná a za jakou...

Je to celkem časté, že po vysazení antikoncepce se menstruace nedostaví, protože je stále zablokovaná ovulace. Doporučuji začít s novým užíváním až s nástupem menses. Pokud by...

Antikoncepce

| Dotaz od: Veru

Chtěla bych poradit ohledně užívání antikoncepce. Od srpna beru antikoncepci Lindynette 20. Využívala jsem první pláto a druhé s třetím spojila kvůli oddálení z důvodu dovolené...

Další plato nezačínejte a v braní pokračujte normálně po sedmidenní pauze. V období pauzy chyb doporučoval se proti početí chránit i jinými antikoncepčními metodami. Hezký den.

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Bety



Antikoncepce

| Dotaz od: Jarmila

Pane doktore, chtela bych se vas zeptat na antikoncepci. Dobiram platicko, udelam si tydenni menstruacni pauzu a pote zacnu brat nove antikoncepcni pilulky(jinou znacku...

Antikoncepce by měla být účinná ihned od první dne nového plata. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: Anna

Ráda bych se zeptala, jaké existují přírodní prostředky proti početí, nechci totiž brát hormonální antikoncepci, přijde mi to jako nezdravý zásah do organismu. Jsou přírodní...

Přírodní prostředky proti početí neexistují (aspoň já o nich nic nevím), ale je alternativa k hormonální antikoncepci, kterou asi myslíte a považujete za škodlivou. Tyto...

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Je mi 36let. Před 17ti lety jsem porodila zdravé dítě a od té doby užívám hormonální antikoncepci. Rok nekouřím. Delší dobu jsem užívala Cilest, nyní 6 let Harmonet, v mezidobí...

1. pokud HAK vysadíte nyní, jste "ohrožena" otěhotněním, ale po zdravotní stránce jiné ohrožení z vysazení nehrozí (myslím tím, že Vás nepostihne žádná náhlá choroba, pokud...

Dlouhodobé užívání antikoncepce

| Dotaz od: marta havlova

Přibližně 12let užívam antikoncepci nepřetržitě ,pouze s jednou pauzou./dříve Cilest,nyní Yadine/.Je mi 32let a me jaterní testy jsou vždy v pořadku.Chci se zeptat,zda takto...

Jednoznačné poškození žen užívajících dlouhodobě HAK nebylo pozorováno. Používání HAK může být nebezpečné a není lékaři doporučováno některých onemocnění, např. u poruch...

Chtěla bych se zeptat od kdy začíná antikoncepce účinkovat, jestli účinkuje 7 dní od začátku užívání Děkuji

Pokud jste začala s užíváním první den menstruace, jste 7 dní od začátku užívání chráněna.

Jakou antikoncepce zvolit?

| Dotaz od: Petra

Mám 5 letou dceru a od porodu užívám hormonální antikoncepci Loette. Chtěla bych ji vysadit, protože ji užívám už dlouho a bojím se možných následků. V současné době mám...

Pokud máte horší funkci jater, není pro vás vhodná žádná hormonální antikoncepce. Doporučovala bych antikoncepci vysadit a počkat, až se jaterní funkce ( testy) upraví. Pak...

Chtěla bych se zeptat ohledně antikoncepce a posunutí menstruace. Užívám antikoncepci Pramino 21, beru vždy 21 prášků a poté následuje 7 dení pauza kdy by se měla dostavit...

Slečno Terezo, tato možnost je i u jiných druhů antikoncepce, zcela bez obtíží.

Účinek antikoncepce

| Dotaz od: Denisa

Beru antikoncepci Minervu a v odpoledních hodinách jsem měla sex se svým přítelem. Pilulku jsem si vzala v běžný čas ( 18:40). Večer jsem však šla na zábavu a pár minut po...

Deniso! Po více než pěti hodinách by antikoncepční tableta už měla být vstřebaná, pravděpodobnost otěhotnění je tedy malá.

Antikoncepce minesse

| Dotaz od: Zuzana

Používám minesse přes 5 let a stále nevím, jestli "fungují" i při používání bílých tabletek (jestli mě chrání, když mám sex behem používání bílých tabletek.) Děkuji

Hormonální antikoncepce poskytuje v případě, že je užívána pravidelně, ochranu po celou dobu cyklu (tedy i v době, kdy užíváte bílé pilulky bez účinné látky). Omezit její...

Chtěli bychom dítě beru antikoncepci a slyšela jsem že by se měla na nějaký čas vysadit a pak zkusit otěhotnět.Zajímá mě zda.li to je pravda a ohrozila bych nějak plod kdybych...

Hned po vysazení je naopak největší šance, že otěhotníte, a plod to neohrozí.

Chtěla jsem se zeptat zda po dlouhodobém užívání antikoncepce je možné,aby mě bolela prsa během užívání?Poslední dobou mě bolí prsa,když mám menstruaci tak mě prsa nebolí a když...

Petro, tento problém je při užívání hormonální antikoncepce poměrně častý.Ulevu často prináší užívaní tobolek s pupalkou dvouletou či vitaminem E.

Přeji hezký den. Je mi 31 let jsem po 1 přirozeném porodu a 1 císařském řezu ( 15 měs. dvojčata). Asi tak 10 měsíců užívám hormonální antikoncepci Yadine. Objevily se u mne...

Ztráta libida je bohužel jedním z možných nežádoucích účinků této antikoncepce. Když se k tomu přičte honička kolem dvojčat, není čemu se divit. Změnu antikoncepce můžete zkusit...

Gyrablock a antikoncepce

| Dotaz od: Verča

Druhý den beru Gyrablock na močový měchýř. Chtěla jsem se zeptat, jestli tento lék může ovlivnit účinnost antikoncepce (beru Mercilon). Předem děkuji za odpověď.

Gyrablock by účinnost hormonální antikoncepce ovlivňovat neměl, přesto bych po dobu jeho užívání doporučovala již z hygienického hlediska užívání ochranných barierových metod.

Antikoncepce

| Dotaz od: Daniela

Ještě jsem se chtěla zeptat,jestli je pravda,že antikoncepce zpomaluje růst nádorů a konkrétně jaká(název).Mám nádor na děloze 1 cm a před 3-4 měs.jsem jí vysadila.A co ještě...

Antikoncepce (konkrétně estrogeny v ní obsažené) mohou zpomalovat růsty nádorů dělohy. Na druhou stranu ale mohou být rizikovým faktorem nádorů prsu. Hezký den.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Petra

Jsem po nemoci, brala jsem Duomox 750. Jenze jsem si neuvedomila, ze antibiotika mohou ovlivnovat antikoncepci Beru Jeanine. S pritelem jsme spolu normalne spali. Prosim, jak...

Duomox sice skutečně může snižovat účinnost antikoncepce, její selhání však není nijak vysoce pravděpodobné. V době užívání antibiotik, jak jste si nyní sama uvědomila, bylo...

Antikoncepce

| Dotaz od: Marcela

Začala sem prvně užívat hormonální antikoncepci Katya a po 7 denní pauze mám stále slabé krvácení(špinění) je to normální?

Bývá to normální, pokud ale špinění nezmizí a bude přítomno i při přístím cyklu, je namístě navštívit gynekologa a konzultovat to s ním, pravděpodobně by vám navrhl změnu...

Svědění těla a antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se zeptat, zda souvisí svědění těla s antikoncepcí (zda hormony můžou zhoršit projev atopického exému nebo lupénky). Jsem atopik a alergik, musím užívat celoročně...

Některé hormonální preparáty mohou pocit svědění zhoršovat, často je to ale velmi individuální a Vy žádné zhoršení svědění pozorovat nemusíte. Poraďte se o vhodnosti užívání...

Antikoncepce při kojení

| Dotaz od: Andrea

Dobrýden, jakou mohu používat antikoncepci pokud kojím 14 měsíční holčičku. Můj gynekolog mi předepsal Lindynette 20. Děkuji

Andreo. Pokud budete s Lindynette spokojena a pokud nemáte žádné obtíže, které by byly kontraindikací užívání této antikoncepce (dočtete se v příbalovém letáku), není důvod...

Antikoncepce při kojení

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych se zeptat na vhodnou antikoncepci. mám 4-měsíčniho chlapečka, plně kojím, zatím beru cerazette. Lze ještě nějaká jiná forma antikoncepce při kojení? Líbí se mi...

Z oblasti hormonální antikoncepce, kterou je možné podat při kojení, existuje ještě možnost podání injekce, jejíž působení je tříměsíční (přípravek Depo-Provera). Tuto možnost...

Přestávka u antikoncepce

| Dotaz od: Ivet

Synovi je 7 měsícu stále plně kojím užívam Azalii a momentálně si nemužu jít pro další balení z fin.duvodu chci se zeptat jestli mužu 3 měsíce vynechat užívání a potom zase...

Vysadit a později začít samozřejmě můžete, ale musíte počítat s tím, že nebudete chráněna proti otěhotnění. Hezký den.

Každá žena má v různých fázích svého života jiné specifické potřeby, na něž je třeba brát ohledy. Výjimkou není ani antikoncepce.

 celý článek

Je mi 27 let, v listopadu jsem přestala brát antikoncepci Jeannin - brala jsem ji od 19, před Jeannin to byl Mercilon. Hrozně se mi zhoršila pleť. Nevím co by mi mohlo pomoci...

Paní Moniko, první dva Vaše problémy pravděpodobně souvisí s vysazením antikoncepce a jsou v celku běžné.Váš další problém bych již do souvislosti nedávala, a z takto drobného...

Antikoncepce

| Dotaz od: Nicole

Chtěla bych se zeptat jestli krvácení v pauze mezi dvěmi platíčky antikoncepce vylučuje těhotenství i když se vlastne jedná pouze o krváceni z vysazení jak se píše v příbalovém...

Nicole, ano, na to se dá spolehnout - pokud berete pravidelně a mezi platíčky dojde ke krvácení ze spádu, je jisté, že v děloze není uhnízděné vajíčko a nejste těhotná. Pokud...

Ačkoli je hormonální antikoncepce nejspolehlivější a čím dál tím dostupnější metodou ochrany proti početí, nemůže ji užívat každá žena.

 celý článek

Chtěla bych se zeptat na radu, jelikož jsem v zahraničí a nemám tu svého lékaře. Jsem po porodu císařským řezem 23.8. a od 4.11. jsem začala brát antikoncepci Jeannine od 5. dne...

Paní Štěpánko, antikoncepci bych nevysazovala, ale rozhodně bych vyhledala co nejdříve lékaře-gynekologa, aby Vás vyšetřil a vyloučil případnou komplikaci po císařském řezu...

Antikoncepce

| Dotaz od: gabina

Mam dotaz.opulnoci sem si vzala prasek a asi ve 2h rano sem zvracela-a jeste ten den sem mela pohlavni styk.je moznost otehotneni?dekuji

Pravděpodobně nedošlo ke vstřebání této tablety, takže chráněná nejste. Doporučuji po zbytek cyklu používat doplňkovou antikoncepci.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: anonym



Antikoncepce

| Dotaz od: Eva Nováková

Když mi bylo asi 16 užívala jsem Pramina cca dva roky a nic mi to nedělalo. Teď bych ráda znovu začala antikoncepci užívat, ale trošku se bojím. Moje maminka má varixy a tatínek...

Doporučuji vám objednat se na vyšetření na hematologii, (důvod - velmi susp. rodinná zátěž poruchami srážení krve) mohla jste zdědit nějakou poruchu srážení krve /hlavně tu po...

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Už jsem jednou psala,ale otázka se mi nezobrazila celá...takže opětovně:)Přecházím z antikoncepce Chloe na antikoncepci Cilest.A nevím si rady,kdy začít s tou novou.Zda první...

Pokud přecházíte z jedné antikoncepce na druhou, získáte větší jistotu, když sedmidenní pauzu vynecháte (menstruaci dostanete až v dalším cyklu). V případě dalších dotazů se...

Je mi 30 let mám gnekologický problém.jsem 2 roky po císařském řezu mám leiden mutaci a zdůvodů velkého množství krvácení při menstruaci kdy jsem musela být 3x hospitalizovaná a...

Vážená paní Ilono, v dalším těhotenství bych problém neviděl, ale díky Leidenské mutaci budete více sledována. To, že krvácíte mimo cyklus, je možno přičíst Vaší antikoncepci...

Vim, ze v pribalovem letaku u Wobenzymu je uvedeno: "Nežádoucí interakce Wobenzymu s jinými současně podávanými léky není známa." Presto bych se chtela zeptat, zda je mozne ho...

Wobenzym hormonální antikocepci neovlivňuje. Hezký den.

Pojmem antikoncepce označujeme metody, které slouží k zábraně početí. V současné době se zvyšuje počet žen, užívající některou z forem antikoncepce. V důsledku uvědomělosti žen...

 celý článek

Vynechání antikoncepce

| Dotaz od: Sarka

CHtěla bych se zeptat, jestli můžu být těhotná, když jsem si v prvním týdnu užívání vzala prášek až po 12 hodinách a před vynecháním o den dřív jsem měla styk. Děkuji

Možnost tu samozřejmě je, pokud jste ale měla pohlavní styk před vynecháním antikoncepce, je tato možnost poměrně malá. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: Anna

Slyšela jsem o tom, že existují bylinné preparáty, které mají fungovsat na bázi spermicidu nebo i odvary, které mají snižovat riziko otěhotnění, ráda bych něco podobného...

Nic takového neznám, zkuste se informovat v lékárně nebo u bylinkáře, ale POZOR: ůčinnost bude spíše minimální a hlavně kolísavá, moc neriskujte (kombinace s kondomem nebo...

Antikoncepce a revalid

| Dotaz od: Marcela

Kvůli padání vlasů mi byl kožní lékařkou doporučen Revalid tablety+ šampon k užívání po dobu tří měsíců. Chtěla bych se zeptat jestli tyto preperáty neovliňují účinost...

Tyto preparáty můžete spolu s antikoncepcí užívat.

Chtěla jsem se zeptat: Prodělala jsem zánět dutin, byly mi nasazeny atb Clabax po dobrání mi paní doktorka udělala testy a zjistila zvýšené jaterní testy (alt 0,71. alp 2,93...

Pokud se zjistí přetrvávající vyšší hodnoty jaterních testů, není dlouhodobě vhodné užívat žádné léky, které mohou játra zbytečně zatěžovat. Vaše hodnoty by mohly svědčit i pro...

Antikoncepce je v dnešní době natolik rozšířená a dostupná, že ji v České republice užívá většina žen. Kolují o ní různé mýty.

 celý článek

Chcela by som vas poprosit o radu.Zijem vo Svajciarsku.8 rokov som uzivala hormonalnu antikoncepciu mercylon.Moj zensky lekar ma presvedcil nech vyskusam nieco novsie a lepsie...

Zde nám nepřísluší posuzovat, zda byl nebo nebyl lékař v právu. Obecně sice kouření a věk nad 35 let věku nejsou pro užívání hormonální antikoncepce zrovna vhodné, ale záleží na...

Srovnání antikoncepce

| Dotaz od: Adéla

Zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi HA Yasminelle a YAZ? Také mě moje gynekoložka informovala, že Yasminelle se přestává vyrábět. Je tedy YAZ jeji nahradou, tzn. stejné složení...

Obě antiokoncepce mají stejné složení i obsah účinných látek, mělo by se tedy jednat o ekvivalent. Přesto doporučuji konzultaci s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: marse

Chtěla bych se zeptat jestli Preventan nebo jiné leký stimulující imunitní systém ohrožují účinnost hormonání antikoncepce? Děkuji

Marse! Preventan účinnost hormonální antikoncepce nesnižuje. Většina volně prodejných imunostimulancií účinnost HA neovlivňuje, je ale potřeba si vždy prostudovat příbalový...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Zuzana

V září jsem vysadila antikoncepci,kterou jsem brala v kuse cca 10 let,jelikož chci otěhotnět.Byla jsem minulý týden u dr.,neboť jsem nedostala menstruci, ale těhotná bohužel...

Absence menstruace po vysazení je poměrně častým jevem, zvláště při dlouhodobém užívání. Již nyní byste však již měla být schopna otěhotnět.

Jsem 3 měsíce po porodu (bez problémů) a mám na Vás hned několik otázek. 1) Jaká vyšetření po porodu by mi měl provést můj gynekolog? 2) Stále jsem nedostala menstruaci, je vše...

1) po porodu se obvykle provádí vyšetření v zrcadlech a stěr z pochvy, 2) pokud plně kojíte, může se první menstruace dostavit až 6 měsíců po porodu, 3) užívání antikoncepce...

Antikoncepce

| Dotaz od: Jan

Crohn a antikoncepce

| Dotaz od: ola

Chtěla bych se zeptat. Budu mít biologickou léčbu. A můj doktor mi doporučil antikoncepci před zahájením bio. léčby. Chci se zepta jestli mi to nějak neublíží a jakou...

Nutnost užívat během biologické léčby hormonání antikoncepci vyplývá z toho, že pokud byste otěhotněla, biologika by mohla vážně poškodit plod. Proto je otěhotnění během léčby...

Antikoncepce po tromboze

| Dotaz od: Peťula

Pane doktore, před půl rokem jsem prodělala trombozu dolní končetiny.Užívala jsem 14 let HA.Nyní mi můj gynekolog doporučuje Mirenu.Není možné užívat třeba minipilulku např...

Pokud jste prodělala trombozu, je velmi nevhodné užívat jakokouliv antikoncepci, která obsahuje estrogeny, jež mohou trombofilní stavy způsobit. Doporučoval bych proto znovu...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Anča

Chtěla bych se zeptat ohledně braní antikoncepce a zároveň antibiotik.Beru antibiotika Xorimax a antikoncepci Logest. Je pravda že antibiotika snižují účinnost antikoncepce a...

Jen některá antibiotika ovlivňují účinnost hormonální antikoncepce ( tetracykliny - Doxybene, Doxycyklin..). Pokud v příbalovém letáku antibiotika není nic uvedeno, antikoncepci...

Vysazeni antikoncepce

| Dotaz od: hubikanetka

Mam dotaz nedavno sem kvuli problemum vysadila antikoncepci je to uz mesic a ted chci zacit brat znovu ale nevim ktery den si ji mam vzit jestli 3 den pri menstruaci beru...

Podle doporučení se užívání zahajuje 1. den menstruačního krvácení, užívá se 1 tableta denně 21 po sobě následujících dní. Následuje přestávka 7 dní. Užívání lze zahájit i během...

Je mi 35 let, po plicní embolii užívám Warfarin a vysadila jsem hormonální antikoncepci. Prosím o radu, už 4 měsíce mi poměrně hodně vypadávají vlasy. Jaké doplňky stravy...

Doporučuji Vám navštívit endokrinologa a tento problém s ním probrat, vypadávající vlasy mohou být známkou problémů v činnosti žláz s vnitřní sekrecí. Není vyloučené, že tento...

Antikoncepce cilest

| Dotaz od: Jana

Cilest a nevim,kdy presne zacit uzivat druhou antikoncepci...Zda klasicky vynechat 7 dni a pote zacit uzivat nebo 1.den men.cyklu.Prosim o radu.Predem dekuji

U natikoncepce Cilest se po dobrání jednoho plata zařazuje sedmidenní pauza, po které pokračujete v užívání antikoncepce. Podrobnější informace najdete na příbalovém letáku...

Antikoncepce

| Dotaz od: aamarantine

Můj doktor mi doporučil změnu antikoncepce, protože jsem si postěžovala,že za poslední rok (co jsem opět začala uživat Cilest) jsem ztloustla. Doporučil mi změnu buď na Mercilon...

Menší obsah hormonů než Cilest má rozhodně Mercilon. Je tedy pravděpodobnější, že chuť k jídlu a i zadržování vody budou menší. Qlaira je na trhu krátce a neobsahuje stejný...

Antikoncepce yasminelle

| Dotaz od: Katerina

Chtěla jsem se zeptat na antikoncepci Yasminelle. Je mi 19 a ještě jsem žadnou antikoncepci nebrala.Lekařka mi řekla atˇsi vyberu Ysminelle a nic vic mi k tomu neřekla.Mam...

Yasminelle je antikoncepce, kde dávky hormonů jsou nízké. Na Vaše obtíže by Vám měla pomoci kterákoli antikoncepce. Otazkou zůstavá, která Vám bude vyhovovat nejvíce...

Všechny metody antikoncepce mají nějaké vedlejší účinky, ale většina párů pro sebe nějakou vhodnou formu vždy najde. Antikoncepce je dostupná pro muže i ženy, ale ve většině...

 spustit dotazník

Chtěla bych se zeptat na vhodnou nehormonální antikoncepci, jsm 10 měsíců po porodu, ztím beru Cerazete. Děkuji za brzkou odpověď.

Mezi dobře dostupnou nehormonální antikoncepci patří kondom, případně sperimicdní gely (blíže poradí v lékárně).

Antikoncepce po trombóze

| Dotaz od: Lucie

Před třemi lety jsem prodělala proximální trombózu LDK - tehdy mi bylo 18 a brala jsem HAK. Od té doby ji již neberu, ale chtěla bych se zeptat zda bych ji mohla opět začít brát...

Hormonální antikoncepce je výrazným rizikovým faktorem pro vznik trombózy. Pokud se u Vás již jednou vystihla, bylo by dobré zjistit, jestli u Vás není přítomna některá z...

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: wendy

Chtěla jsem se zeptat, jestli lze užívat HA bez pauzy 7 dní po dobu 3 měsíců.Beru HA vreya a můj lékař mi to doporučil.Chtěla jsem se zeptat jestli s tím nebudu mít problémy...

Pokud užíváte jednofázovou antikoncepci, tzn. obsah hormonů je ve všech tabletách shodný ( což Vreya je), tak je to možné a v některých léčebných případech se to používá.


 celý článek

Postkoitální antikoncepce

| Dotaz od: Katushka

Chtěla bych se zeptat jestli je Postkoitální antikoncepce na recept nebo ji seženu normálně v lékarně a kdy se musí vzít po nechráněném sexu?Děkuji za odpověd

1) Tuto antikoncepci vám musí dát jen lékař. 2) je možné aplikovat injekci nebo užívat tablety. 3) Protože tato antikoncepce vám může závažně narušit hormonální rovnováhu a...

Antikoncepce a výtoky

| Dotaz od: Silvie

Měla bych dotaz ohledně antikoncepce. Beru antikoncepci Regulon cca 10 let a nevím zda by se antikoncepce měla měnit či nikoliv. A zda by jste mi mohli sdělit zda antikoncepce...

1) Není důvodu, proč byste měla antikoncepci měnit. To, že na konci cyklu cítíte napětí v prsou je zcela normální jev, někdy se to objevuje i u žen, které antikoncepci neberou...

Účinek antikoncepce

| Dotaz od: Hana

Před nějakým časem jsem vám pokládala dotaz ohledně zapomenuté pilulky ve 3.týdnu (minerva, 16.tableta). Nedělala jsem pauzu a začala ihned s novým balením, tak jak řekla...

Budete chráněna před otěhotněním i v nadcházející pauze. Těhotenský test se stává pozitivním 14 dnů po otěhotnění, za 3 týdny se tedy můžete na jeho výsledek spolehnout.

Antikoncepce

| Dotaz od: Pavla

Chtěla bych se zeptat,kdy mám začít užívat další antikoncepci. V prosinci jsem vysadila antikoncepcí chloe a od té doby jsem neměla menstruaci, údajně je to po vysazení...

Začněte první den menstruace, menstruace může být vyvolána. Nebo začněte kterýkoliv jiný den, avšak v prvním cyklu užívání nebudete chráněna před otěhotněním.

Posunutí antikoncepce

| Dotaz od: Klára

Už půl roku užívám antikoncepci cilest, ale menstruace mi vychází na pátek a to je pro mě nevhodné. Proto bych se chtěla zeptat, zda by bylo možné, místo 7mi denní pauzy udělat...

Pauzu zkrátit můžete, i při zkrácení pauzy budete chráněna před otěhotněním.

Antikoncepce artizia

| Dotaz od: Tereza

Mám dotaz. Beru antikoncepci Artizia první platíčko jsem dobrala teď. Ale nikde jsem se nedočetla zda-li jsem chráněná i během 7 denní pauzy a zda po načnutí dalšího platíčka...

Při bezchybném užívání jste chráněna i během 7 denní pauzy. Pokud načnete další platíčko v den, kdy by jste ho měla načnout, budete chráněna před otěhotněním stále.

Účinnos antikoncepce

| Dotaz od: Katka

Chtěla bych se zeptat, zda antibiotikum Gyrablock 400 má negativní vliv na účinnost antikoncepce Lidynette 20. Antibiotika jsem brala během sedmidenní pauzy v užívání...

Antikoncepci ovlivňuje. Užívejte 7 dní i bariérovou metodu.

Antikoncepce

| Dotaz od: Andrea

Chtěla jsem se zeptat, zda se dá u antikoncepce spojit třeba jen dvě plata (ne 3) bez přestávky pak udělat normálně 7 denní pauzu a brát třeba jen jedno platíčko a zase...

Můžete to přesně takto udělat a antikoncepce bude stále spolehlivě účinkovat.

Antikoncepce sunya

| Dotaz od: Eliška

Beru antikoncepci Sunya a zapoměla jsem si po 7-mi denní pauze(osmý den)vzít prášek,vzala jsem si ho až devátý den ráno,bude antikoncepce normálně fungovat,nebo jak mám postupovat?

Pokud je zpoždění větší než 12 hodin, může být účinek antikoncepce narušený, doporučuji vám proto po zbytek cyklu používat ještě doplňkovou antikoncepční metodu, např. kondom...

Antibioka a antikoncepce

| Dotaz od: Dita

Do úterka jsem brala Duomox 1000 ale nezabral, a dnes jsem začala brát Xorimax 500 chtěla bych se zeptat jestli má Xorimax vliv na antikoncepci Natalya. Děkuji za odpověď

Xorimax nemá vliv na snížení antikoncepčního účinku.

Yaz antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Ahoj motřebovala bych poradit nebo se ujistit ...začala mi menstruace kolem 4 ráno začala jsem brát yaz antikonecepci ale vzala jsem si ji až kome půl 4 odpoledne jsem tedy...

Ahoj Kateřino, je to v pořádku, není třeba čekat dalších 7 dní.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Michaela

Používám HAK Lindynette 20 a antibiotika Klacid sr. Zajímá mě, zda se týto přípravky ovlivňují. V příbalovém letáku Klacidu totiž nic nezmiňují. Předem děkuji za brzkou odpověď.

Klacid nesníží účinek antikoncepce.

Prosím o radu. Ve čtvrtek 5.7. jsem si měla vzít první prášek z platíčka (prášky beru již 6tým rokem) po klasické 7denní pauze na menstruaci. Ale platíčko jsem nikde nenašla...

Přípravek antikoncepce se měnit nemusí, pokud ženě vyhovuje. Nejrozumnější nyní bude, když vyčkáte příchodu menstruace a začnete s užíváním první tablety první den menstruačního...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Aneta

Chtěla bych se zeptat. Brala jsem antibiotika Doxybene. Minulé úterý jsem si vzala poslední antikoncepční pilulku (Cilest). Antibiotika jsem dobrala v pátek a toto úterý jsem...

Přípravek Doxybene může snížit účinek antikoncepce, tedy nějaká pravděpodobnost otěhotnění zde existuje pokud jste nepoužila kondom.

Antikoncepce a klion - d

| Dotaz od: Anna

Můj gynekolog mi předepsal k léčbě Klion - D, může mi nějak kolidovat s antikoncepcí (beru Regulon)? Nebo se mámr aději chránit ještě jinou metodou? Děkuji za odpověď

Doporučovala bych po zbytek tohoto cyklu doplňkovou antikoncepci.

Svou každodenní pilulku pro bezstarostný sexuální život polyká ve vyspělých zemích téměř pětina žen v reprodukčním věku. Přestože jim hormonální antikoncepce přináší značné...

 celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Šárka

Pani doktorko mám takovou otázečku. Beru již 10 let stejnou antikoncepci (Pramino) a vždy ve středu jsem brala poslední prášek a v neděli jsem začala menstruovat. Teď mám takový...

Antikoncepce zcela jistě účinkuje, za předpokladu pravidelného užívání. Jestliže jste s přípravkem spokojená, opravdu ho neměňte za jiný. Antikoncepce se nemusí po čase měnit...

Antikoncepce

| Dotaz od: Kristyna

Užívám antikoncepci už 13. dnem. Tabletku si beru vždy v 18:00. V 1 hodinu odpoledne do mě přitel ejakuoval. Kolem 8. hodiny večer jsem začala krvácet a motala se mi hlava...

Pokud jste zapomněla nebo nnohla užít tabletu v pravidelnou dobu, ale stihla jste to do 12 hod od doby, kdy tabletu běžně užíváte, je vše v pořádku a jste chráněna. Detailní...

Antibiotika x antikoncepce

| Dotaz od: Jarmila

Chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Curam 1g, ovlivňují účinnost antikoncepce. Měla jsem nechráněný pohlavní styk a poté jsem si shodou okolností nevzala jak předepsané...

Tato antibiotika by neměla snížit účinnost antikoncepce, nicméně otěhotnět byste mohla, a to z toho důvodu, že neužíváte antikoncepci pravidelně. Těhotenský test si udělejte po...

Antikoncepce

| Dotaz od: Kuky

Beru antikoncepci Lyndynette 20 a dnes mi končí sedmi denní pauza a zítra bych měla začít brát další ,,první" pilulku. Ovšem už jsem dobrala celé balení a neměla jsem možnost...

Pokud se zpozdíte s užíváním hormonální antikoncepce o více než 7 dní, ztratíte antikoncepční ochranu.

Antikoncepce

| Dotaz od: marse

Chtěla bych se zeptat jestli Preventan nebo jiné leký stimulující imunitní systém ohrožují účinnost hormonání antikoncepce? Děkuji

Marse! Preventan účinnost hormonální antikoncepce nesnižuje. Většina volně prodejných imunostimulancií účinnost HA neovlivňuje, je ale potřeba si vždy prostudovat příbalový...

Již třetí měsíc neberu antikoncepci. Dva cykli po vysazení byli bez problému. Druhý měsíc se snažíme o miminko. Ted mám 4 dny spoždění, mám bolesti v podbřísku a nafouklé břicho...

Chápu, že jste nedočkavá a chcete vědět o své ev. graviditě co nejdříve. Močové těhotenské testy mohou být při tak krátkém zpoždění menstruace negativní, i když žena těhotná je...

Antikoncepce

| Dotaz od: Anežka

Chtěla bych se optat co může být příčina fialových,modrých žílek,které směřují k bradavce.Někde jsem četla,že to může být příznak těhotenství.Nemůže to být příznak něčeho jiného...

Může to být normální stav, růst prsou apod. Zvažte s gynekologem,zda je depo-provera pro Vás vzhledem k věku pod 20let vhodná.

Začla jsem poprvé brát HA, jde o nizkohormonální antikoncepci Rhonya. Začla jsem jí brát první den menstruace, menstruace byla normlání, poté jsem špinila a špiním do teď...

Začněte další platíčko dle plánu. než se srovná cyklus, může se rovnat cca 3 měsíce. Pokud bude špinění přetrvávat nadále, bude na řadě změna antikoncepce.

Účinky antikoncepce

| Dotaz od: Nicola

Chtěla bych se zeptat jestli antibiotika Amoksiklav snižují účinnost antikoncepce Bonadea.Děkuji

K snížení účinku nedochází.

Užívám svoji první antikoncepci Tri-regol 21+7 a v příbalovém letáku píší že se menstruace má dostavit při 2 nebo 3-tím prášku z posledních sedmi prášků. Tedy těch +7 a včera...

Nebojte se, menstruace přijde možná 3-4.den, pokud ne, začněte brát další platíčko a vyčkejte do dalšího měsíce.

Chtěla bych se ujistit, zda neovlivní účinek antikoncepce Lindynette 20, tělový denní gel proti celulitidě s lipo efektem masáží do kůže stehen. Děkuji za odpověď.

Tělový gel účinek antikoncepce nijak neovlivní.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Leniczka Dancer

Ovlivnují antibiotika jako doxybene aktikoncepci pramino 21? jaké je riziko otěhotnění?

Doxybene nesnižuje účinek antikoncepce, otěhotnění nehrozí.

Antikoncepce

| Dotaz od: Tina

Chtela bych se zeptat jestli je mozny otehotnet, kdyz jsem zapomnela ve 2. tydnu jednu pilulku(tu jsem si vzala az po 12- 13h ) a pak jednu ve 3. tydnu a tu jsem stihla brat do...

Jedna zapomenutá tabletka ve 2. týdnu příliš nezvyšuje riziko otěhotnění. Pro všechny případy si zakupte těhotenský test, jestli se menstruace do 2-3 dnů neobjeví.

Průjem a antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Asi při 10. tabletce antikoncepce z platíčka jsem zhruba po 3 hodinách od jejího spolknutí měla jednorázový průjem, vím, že může být nespolehlivá, tak by mě zajímalo, jestli...

Jestli to byla jen řidší jednorázová stolice, nejedná se o průjem a tedy nedojde ke snížení účinku antikoncepce. V takovém případě nemusíte dělat další antikoncepční opatření.

Antikoncepce x antibiotika

| Dotaz od: Dita

Beru antkoncepci Natalya, včera jsem dobrala poslední pilulku a v ten samý den jsem začala brát Duomox 1000 (antibiotika mám na 7 dní). Chtěla bych se zeptat, kdy po dobrání...

Duomox nesníží účinek antikoncepce.

Antikoncepce a migréna

| Dotaz od: Alice

Cca 10 let užívám HA Mercilon. Zhruba před dvěma lety se u mně začaly projevovat časté migrény - většinou v období před menstruací - někdy i tříkrát týdně. Prošla jsem všemi...

Zcela jistě můžete užívat jiný přípravek hormonální antikoncepce.

Chci po 6 letech vysadit antikoncepci Stodette. Vím, že každe tělo reaguje jinak, ale chtěla bych znát zkušenost odborníka na možne problémy po vysazení. Když jsem ha začala...

Zvýšení krevního tlaku a i třeba nárůst hmotnosti jsou všechno popisované možné vedlejší účinky hormonální antikoncepce. Předpovádat, zda se vše navrátí do normálu je...

Mám dotaz - Po 7 denní pauze jsem si zapomněla vzít tabletku v obvyklých 11 hodin večer a vzala jsem si ji až v 1 hodinu ráno. Druhý den jsem si ji vzala již v 11 hodin večer...

I nadále můžete užívat antikoncepci v obvyklých 11 hodin večer. 2 hodiny zpoždění není žádný problém.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Carmen

Ráda bych se zeptala na ovlivnění antikoncepce pomocí antibiotik. V pondělí jsem dobrala antibiotika Amoksiklav a dnes jsem měla nechráněný pohlavní styk. Užívám antikoncepci...

Tento typ antibiotik by na účinnost antikoncepce neměl mít vliv.

Antikoncepce

| Dotaz od: MateJa

Chtěla bych se zeptat, jak moc škodí antikoncepce tělu??Na internetu jsem v různých diskuzích četla, že to není dobré brát a tak mám strach antikoncepci brát, aby to neškodilo...

Klinické testy ani dlouhodobé sledování pacientek, které antikoncepci léta užívají, neukázalo žádné rozsáhlé nebo závažné účinky na organismus. Kdyby ano, antikoncepce by byla...

Antikoncepce - leiden mutace

| Dotaz od: Martina

Přibližně před rokem u mě zjistili Leidenskou mutaci, proto jsem musela vysadit antikoncepci. Gynekoložka mi později řekla že nesmím brát vůbec žádné hormony, jako jedinou...

Gynekoložka má pravdu, hormonální antikoncepce je pro vás nevhodná, vhodná pouze ta nehormonální, možná ještě tak tělísko bez hormonu /postaru tzv. Dana, ale určitě bez...

Chtěla bych se zeptat na vhodnou nehormonální antikoncepci, jsm 10 měsíců po porodu, ztím beru Cerazete. Děkuji za brzkou odpověď.

Mezi dobře dostupnou nehormonální antikoncepci patří kondom, případně sperimicdní gely (blíže poradí v lékárně).

Antikoncepce

| Dotaz od: Anýs

Chtěla bych se zeptat,zda když beru prášky a pak přestanu kvůli menstruaci zda jsem po dobu mentruace chránená. Děkuji

Při pravidelném užívání hormonální antikoncepce jste před otěhotněním chráněna i v době pauzy mezi jednotlivými platíčky.

Antikoncepce

| Dotaz od: karolina

Píši protože mám strach. Beru antikoncepci pramino a v týdnu jsem si jeden den zapoměla prášek vzít.Buďto v úterý nebo ve středu a vzala jsem si ho dnes společně s práškem který...

Pravděpodobnost otěhotnění sice oxistuje, nicméně je poměrně malá. Hezký den.

Fungování antikoncepce

| Dotaz od: marie

Začala jsem užívat antikoncepci Daylette 2. menstruační den, před tím jsem žádnou antikoncepci nikdy nebrala. Po dvou týdnech od začátku cyklu jsem měla nechráněný pohl. styk...

V té době již antikoncepce bránila spolehlivě početí.

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Chtěla bych se zeptat, jestli existuje nějaká antikoncepce,prášky nebo cokoliv, který příliš neškodí tělu, zvětší se po nich poprsí a cenově přijatelné? Jsem velice zoufalá a na...

Hormonální antikoncepce obecně nepoškozuje zdravým ženám zdraví, naopak má kromě antikoncepčního účinku další zdravotně prospěšné účinky. Není vhodná jen pro některé nemocné...

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: Petra

V únoru jsem byla na pravidelné prohlídce a při té příležitosti mi byla odebrána krev kvůli jaterním testům. Testy byly zvýšené. V březnu jsem prodělala žlučníkovou koliku, kde...

Domnívám se, že tu antikoncepci byste skutečně až do doby operace brát neměla.

Antikoncepce

| Dotaz od: Markéta

Jen se chci ujistit, je pravda, že pokud mám pohlavní styk během týdne, kdy mám mít menstruaci a tím pádem neberu pilulky, jsem stále chráněná, že? Myslím konkrétně prvních...

Je to pravda, platí to samozřejmě za předpokladu, že předchozí užívání antikoncepčních tablet bylo pravidelné.

Antikoncepce

| Dotaz od: Marcela

Chtěla bych se zeptat zda je pravda, že antikoncepce Sunya je pouze kopií jiné antikoncepce a tak není jisté zda opravdu obsahuje udávané množství hormonů v požadované kvalitě...

Antikoncepce Sunya je zcela spolehlivá antikoncepce, obsahuje deklarovaná množství hormonů a vůbec se nemusíte obávat , že by nefungovala.

Antikoncepce lindynette 20 a váha

| Dotaz od: Anah_Lion

Slyšela jsem již různé názory na tento druh antikoncepce. I to, že se prý dává hlavně anorektičkám, protože zadržuje živiny. je mi necelých 21 a tuto antikoncepci beru 3-4 roky...

Jinak než vysazením antikoncepce se to nedozvíme. Zkuste ji na čas vysadit, pokračovat ve svém pohybovém a životním stylu a uvidíte sama.´Hezký den.

Chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, že jsem po 6 letech užívání antikoncepce Loette začla z ničeho nic přibírat na váze. Je to znamení, že bych měla antikoncepci změnit...

Za příbíráním na váze bude pravděpodobně jiná přičina než užívání hormonální antikoncepce.

Předepsání antikoncepce

| Dotaz od: karolína

Chtěla jsem se zeptat, zda-li mi může antikoncepci předepsat i jiný gynekolog či lékař. Moje gynekoložka má dlouhodobou dovolenou a tak nevím, kam se obrátit. Děkuji za odpověd.

Ano, může. Ideálně jiný gynekolog, ale v nouzi i praktický lékař.

Antikoncepce minesse

| Dotaz od: Zuzana

Používám minesse přes 5 let a stále nevím, jestli "fungují" i při používání bílých tabletek (jestli mě chrání, když mám sex behem používání bílých tabletek.) Děkuji

Hormonální antikoncepce poskytuje v případě, že je užívána pravidelně, ochranu po celou dobu cyklu (tedy i v době, kdy užíváte bílé pilulky bez účinné látky). Omezit její...

Antikoncepce a potraviny

| Dotaz od: Barbora

Dočetla jsem se, že grepy negativně ovlivňují účinek antikoncepce.Chtěla bych se zeptat, jestli je to pravda a pokud ano, má podobný vliv i pomelo nebo jiné potraviny?

Grepová šťáva silně ovlivňuje jeden z enzymatických systémů, přes který se v játrech metabolizuje řada léků včetně hormonální antikoncepce. Není proto vhodné zapíjet...

Antikoncepce

| Dotaz od: Anna

Chtela bych se zeptat zda ma vliv na antikoncepci jina zeme s casovym posunem. Beru pravidelne jednu tabletku vten cas ktery mam brat.

Není-li časový posun větší než 12 hodin, tak ne.

Už 4 dny mám průjem a to většinou vždy v dopoledních hodinách,včera jsem byla u lékařky s horečkou a ta mi řekla že mám chřipku s průjmem,večer při braní 6.pilulky,kterou beru v...

Nyní se na antikoncepci opravdu spoléhat nemůžete, průjem a zvracení zcela jistě mohly ovlivnit vstřebání tabletek.

Antikoncepce sunya

| Dotaz od: Jana

Chtěla jsem se zeptat jestli když beru antikoncepci k večeru jesti mě chrání celý den před otěhotněním. Děkuji za odpověď.

Ano. Důležitá je pravidelnost užívání. Doba, ve kterou pravidelně užíváte, podstatná není.

Antikoncepce s antibiotiky

| Dotaz od: Nikola

Užívám antikoncepci Belara a do toho antibiotika Sumetrolim . Ovlivňují tyto antibiotika mou antikoncepci? Děkuji za odpověď

Tato antibiotika nesníží účinek antikoncepce.

Po půl roce užívání HA Lindynette 20 jsem začala trpět pocitem těžkých nohou, velkou únavou a vysokým tlakem (nad 170). Již několik dní po vysazení potíže ustaly a tlak se...

Určitě zůstaňte u nízkohormonální antikoncepce, navíc bude vhodný přípravek s antimineralokortikoidní aktivitou. Konkrétní Vám poradí Váš lékař. Krevní tlak i nadále pravidelně...

Zapomenutá antikoncepce

| Dotaz od: trdlo

Beru antikoncepci Diane a v pátek 30.12. jsem asi dvě hodiny po braní pilulky hoooodně zvracela, takže pilulka byla určitě taky smetena s sebou. Vím, že v příbalovém letáku je...

Podle toho co píšete jste vyzvracela tabletku ve druhém týdnu užívání antikoncepce. Jedna chyba ve druhém týdnu užívání není riziková, pokud jste tedy nezapomněla více tabletek...

Antikoncepce lindynette 20

| Dotaz od: Eliška

Užívám teprve 2. plátinko HA Lindynette 20, při užívání jsem nepocítila žádné změny, ale mezi 1. a 2. plátínkem jsem neudělala 7denní pauzu, jeli jsme se třídou na školní výlet...

V počátku užívání hormonální antikoncepce se velmi často může objevit nepravidelné špinění až krvácení. Pokud by se stav neupravil cca po 3 měsících užívání antikoncepce, bylo...

Chtěla jsem se zeptat, zda mohu trpět premenstruačním syndromem, když beru antikoncepci (asi 2 roky, 21 × + sedmidenní pauza). Vždy přibližně týden někdy už třeba i 14 dnů před...

Antikoncepce je sice spolehlivá,ale bylo by dobře prohovořit se svým gynekologem změnu preparátu,aby jste se zbavila vašich potíží. Příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: Milu

Začínám užívat antikoncepci Yadine, mám ji poprvé, takže včera jsem začala měsíční balení. Dočetla jsem se, že se po ni často vyskytuje zvýšená hmotnost.Je to pravda?A doufám...

Ano, je to možné. Některé druhy antikoncepce mohou nepřímo podporovat příbírání na váze. Doporučoval bych proto vhodnost antikoncepce konzultovat přímo s ošetřujícím gynekologem...

Antikoncepce a zvracení

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych vědět, jaké je riziko otěhotnění, pokud jsem po užití antikoncepce asi do hodiny zvracela.Brala jsem si zrovna předposlední tabletu v plátku.Dnes jsem měla dostat...

Terezo! Šanci, že jste těhotná bych viděla jako velmi malou. Úplně vyloučit se ale nedá, proto pokud se u vás menstruace neobjeví do týdne, udělejte si raději těhotenský test.

Chtěla jsem se zeptat na jednu věc, je mi 26 let a užívám antikoncepci od 17 let, ale poslední dobou nemám chuť na sex, myslím si, že to není normální, je možné, aby to bylo...

Ano to možné je, některé preparáty mohou mít ztrátu libida jako vedlejší nežádoucí účinek. Poradte se s lékařem a buď druh antikoncepce změňte, nebo zkuste jiný způsob.

Selhání antikoncepce

| Dotaz od: Anežka

Měla bych na Vás dotaz ohledně selhání antikoncepce po průjmu. Včera 28.9. jsem měla průjem po 13 hodinách ode vzetí antikoncepce (jsem v 1.týdnu užívání antikoncepce Chloe) a...

Jedna řidší stolice denně neznamená, že máte průjem. Pokud je to právě tak, není nutná antikoncepční ochrana navíc.

Spolehlivost antikoncepce

| Dotaz od: Anna

Chtěla bych se informovat, zda se mohu spoléhat na HA Mercilon, když jsem během dovolené (ve 3. týdnu užívání) měla 4 dny průjem (dovolená v Tunisku, nejspíš to bylo změnou...

Při průjmovém onemocnění nelze spoléhat na účinek hormonální antikoncepce. Případné otěhotnění zjistíte provedením těhotenského testu.

Prujem a antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Ve třetím týdnu jsem měla těžký průjem, šla jsem asi 10krát, ale prášek jsem si vzala v osm večer a průjem začal až ráno, stejně tak v den průjmu jsem si ho vzala až večer a...

Při průjmovém onemocnění může dojít ke snížení účinku antikoncepce. Doporučuji vám chránit se až do konce cyklu ještě doplňkovou antikoncepční metodou, např. kondomem.

Antikoncepce

| Dotaz od: Monika

Vzala jsem si první pilulku antikoncepce v den, kdy jsem myslela,že jsem menstruovala,ale bylo to jen jednodenní špinění. Dobrala jsem celé plato s tím,že se mi dostaví normálně...

Začít užívat hormonální antikoncepci lze i jiný den než je první den menstruace, nejsou bohužel ale přesné údaje, od kdy je v takovém případě antikoncepce spolehlivá. 3. den po...

Vynechání antikoncepce

| Dotaz od: Eliška

Chtěla jsem se zeptat, když jsem vynechala 2x za sebou pilulku a mezitím jsem měla pohlavní styk s přítelem, jaká je zde možnost otěhotnění?

Nemůžu vám na to přesně odpovědět. Chyby jsou různě rizikové, záleží také na tom, které 2 tabletky jste vynechala. Počítejte tedy obecně, že nějaká možnost otěhotnění zde je.

Antikoncepce

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem Vás požádat o radu.Již od svých 15 let beru pravidelně antikoncepci.Po rozchodu s přítelem jsem ji na 2 měsíce vysadila a poté jsem ji opět začala užívat.Po jaké...

Již jste chráněna, již od první tabletky.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jitka Andalová

Chtěla bych se zepatat, pokud beru antikoncepci Triregol, tak zda jsem v sedmi denní pauze chráněná a můžu mít sex, aniž bych otěhotněla. Děkuji

Ano. Proti otěhotnění jste chráněná i během sedmidenní pauzy. Hezký den.

Vynechaní antikoncepce

| Dotaz od: Vendula

Mentruace mi skončila v neděli, ale první pilulku jsem užila až v úterý-- Poté jsem cca 9 hodin po užití první pilulky měla pohlavní styk. Druhý den jsem užila pilulku správně a...

Vendulo! Pokud jste antikoncepci začala nyní užívat nově, zahajuje se užívání tablet s prvním dnem menstruace. Pokud již antikoncepci nějakou dobu užíváte, musíte vždy po...

Antikoncepce

| Dotaz od: Stefanie

Chtěla jsem se Vás zeptat jaké mohou nastat komplikace, jestliže jsem nezačala užívat antikoncepci Jeanine prvním dnem měsíčků, ale první dražé jsem užila zhruba týden po...

Domnívám se, že takto užívaná antikoncepce vás nechrání před početím. Doporučuji používat kondom a další platíčko začněte brát tak , jak máte, tzn. první den krvácení.

Už asi 6. měsíc užívám antikoncepci Adele, ale vůbec jsem nezaznamenala žádné zlepšení průběhu menstruace - pořád je mi při ní dost zle a po ránu,když vstanu na nohy tak to jde...

Zkuste tedy variantu kontinuálního užívání antikoncepce, to znamená nevynechávat 7 denní pauzu mezi platíčky. Vyhnete se tak menstruaci a tím i problémům spojených s menstruací...

Antikoncepce a přeslička

| Dotaz od: Jana

V průběhu minulého týdne mě bolely ledviny a pálilo močové ústrojí. Maminka mého přítele mi doporučila pít čaj z přesličky, užila jsem ho jednou a ulevilo se mi. Chtěla bych se...

Není mi nic známo o tom, že by pití bylinkových čajů ovlivnilo účinky antikoncepčních tabletek. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: Sam

Chtěla jsem se vás zeptat na nějaké informace ohledně HA.Již přes 2 roky beru Belaru(ethinylestradiolum 0,030 mg a 2,0 mg chlormadinoni acetas) a chtěla jsem ji vyměnit za...

V zásadě můžete užívat jak Vreyu tak i Minervu. Co se složení oproti Belaře týče, více estrogenů by zhoršit akné nemělo, spíše naopak. Doporučuji ale ještě jednou vše probrat s...

Spolehlivost antikoncepce

| Dotaz od: Klára

Pokud jsem brala antikoncepci bez pauzy jeden a půl měsíce, následně udělala sedmidenní pauzu a teď pokračuji s novým platíčkem, jsem v tomto cyklu celou dobu chráněná proti...

Ano, jste chráněna.

Antikoncepce/antibiotika

| Dotaz od: Denisa

Uzivam antikoncepce Lindynette a tretim dnem beru antibiotika Biseptol. Chci se vas zeptat, jestli je mozne mit sex bez kondomu nebo je jistejsi radeji ho pouzit. Dekuji za odpoved

Biseptol by neměl ovlivnit účinek antikoncepce. Pokud však léčíte zánět močových cest, z hygienických důvodů by bylo vhodné sex odložit až po vyléčení.

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Lenka

Přecházím z HA Minerva na HA Vreya a chtela bych se zeptat,kdy mam uzit prvni pilulku?pan doktor mi rekl,ze si mam udelat 7-denni pauzu na menstruaci a HA zacit brat 8 den...

Lenko! Podle informací výrobce jsou přípustné obě možnosti - můžete tedy 1. tabletu nové antikoncepce užít rovnou po poslední tabletě staré antikoncepce nebo 1. den po obvyklé...

Chtěla bych se zeptat od kdy začíná antikoncepce účinkovat, jestli účinkuje 7 dní od začátku užívání Děkuji

Pokud jste začala s užíváním první den menstruace, jste 7 dní od začátku užívání chráněna.

Antikoncepce a zvracení

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat, jak moc je snížena účinnost HA, když jsem po užití tablety za 5 hodin zvracela. Děkuji za odpověď

Zvracení 5 hodin po užití antikoncepční tablety nijak účinnost antikoncepce neovlivní.

Účinek antikoncepce

| Dotaz od: Denisa

Beru antikoncepci Minervu a v odpoledních hodinách jsem měla sex se svým přítelem. Pilulku jsem si vzala v běžný čas ( 18:40). Večer jsem však šla na zábavu a pár minut po...

Deniso! Po více než pěti hodinách by antikoncepční tableta už měla být vstřebaná, pravděpodobnost otěhotnění je tedy malá.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: anonym



Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Bety



Každá žena má v různých fázích svého života jiné specifické potřeby, na něž je třeba brát ohledy. Výjimkou není ani antikoncepce.

 celý článek

Je antikoncepce na místě?

| Dotaz od: Kristýna

Už delší dobu (asi 3 měsíce) mě trápí jistý problém-všimla jsem si na těle nárůstu většího množství chloupků, než jsem kdy mívala. Nikdy jsem neměla blonďaté a nenápadné...

Antikoncepční pilulky nejsou určeny jen na ochranu před nežádoucím otěhotněním, ale jsou také léky, které upravují nepravidelný menstruační cyklus a snižují intenzitu...

Antikoncepce

| Dotaz od: Nikola

Děkuji za odpověď.Ještě jsem se chtěla zeptat Minerva se ale stále vyrábí, že?A také jak jste psala, že antikoncepce s androgenním účinkem pomáhá proti vypadávání vlasů, jaké...

Minerva se stále vyrábí, pozor, nejedná se o androgenní, ale o anti-androgenní účinek. Stejné složení jako Minerva má Diane 35, Vreya, Chloe, stejný antiandrogenní účinek má i...

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Užívám HA Lunafem a chci přejít na HA yadine. Jak tyto prášky mám užívat? Mám po dobrání posledního Lunafemu vynechat 7 dní jako vždy? Děkuji za odpověď

Začněte Yadine užívat hned další den, kdy doberete Lunafem. Návod k užívání je uveden v příbalové informaci v krabičce od přípravku.

Nyní beru antibiotika Ciplox500 na zánět močového měchýře a zajímalo by mne, zda mají nějaký účinek na antikoncepci Artizia. Pokud její účinnost snižují, na jak dlouho? Děkuji :)

Snižují účinek antikoncepce, minimálně 10 dní po dobrání ATB se chraňte kondomem.

Před dvěma dny jsem se opozdila s braním prášku o více jak 12 hodin. stalo se tak 21. den. Bohužel jsem neměla u sebe ani příbalový leták, ani vrchní papírový díl platíčka...

Postupujte podle návodu, jak jste našla, a měla byste být chráněná.

Antikoncepce

| Dotaz od: GITA

Prosim o radu, ohledne antikoncepce.Porod cisarskym rezem 2006,zastaveni laktace-dostinex,po te lecena ambulantne na psychiatrii,atarax 25 mg 1-1-1,argofan 150 sr 1-0-0,xanax sr...

Milá Gito, vzhledem k úzkosti, kterou vám způsobuje užívání hormonálních přípravků bych u vás raději volila jiný druh antikoncepce. Třeba antikoncepci bariérovou - kondom, pesar...

Krvácení během antikoncepce

| Dotaz od: Nikola

Je mi 18 let a v prosinci jsem začala brát antikoncepci. Ve třetím týdnu jsem zapomněla prášek,vzala jsem si jej až za 24 hodin a rozodla jsem se rovnou pokračovat bez 7denní...

Uvidíte po první pauze a dalším cyklu, měl by být bez špinění. Pokud budete špinit,navštivte gynekologa.

Antikoncepce belara

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat. Může se antikoncepce místo 21 dnů brát jen 18 dnů? Potřebovala bych dostat menstruaci dříve a 7 denní pauzu si udělat chci. Po 7 denní pauze už bych brala...

Pokud byste užila jen 18 tablet, nebyla by aktikoncepční ochrana dostatečná a nebylo by zajištěno, že byste dostala dříve menstruaci, naopak, její nástup by se mohl opozdit...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Daniela

Chci se zeptat beru antikoncepci v půl 7 ráno a v půl 11 jsem měla průjem. Po dvou dnech jsem měla pohlavní styk. Chci se zeptat jestli nebyl účinek oslaben jestli tedy nemůžu...

Antikoncepce již byla vstřebaná, vše v pořádku.

Chtěla bych poprosit o Váš názor - asi 4 roky (od svých 19 let)jsem brala Diane 35. Vše bylo fajn, žádné problémy, naprostá spokojenost. Po této době jsem jednou udělala chybu a...

Bylo by dobré zjistit,jestli to je opravdu od antikoncepce, tj vysadit na cca 3-6M, což může být problém. Event změnit anitkoncepci a prostě vyzkoušet, co Vám bude vyhovovat...

Re antikoncepce

| Dotaz od: petra n.

Pane doktore ohledně padání vlasů mi na kožním doporučili změnu Ha z lindynette 20 na dále cituji Doporučuji antikoncepci s 20 ug estrogennu a drospirenonem nebo dienogestem...

Do těchto požadavků se může vejít Softinelle.

Antikoncepce po porodu

| Dotaz od: Klára

Ráda bych se zeptala, kdy mám začít brát antikoncepci po porodu. 4. týden po porodu jsem dostala menstruaci, ale až poté jsem si nechala u doktora předepsat HA. Druhá menstruace...

Pokud plně kojíte můžete užívat jen čistě gestagení antikoncepci a začněte ji brát kdykoliv, menses při ní nebude. Příjemný den

Kvasinky a antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Už asi rok mám pořád nějaké problémy, neustálá únava, malátnost, opakované záněty močových cest, akné na zádech, plísně nehtů, bolest při pohlavním styku, v prosinci mi na...

V Lindynette je 20 ug estrogenu (ethinylestradiol), přečtěte si pozorněji složení. Je to velmi nízká dávka. Pokud Vám Lindynette vyhovuje, změna přípravku nemá žádný smysl...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Veronika

Používám antikoncepci Diana-35. V neděli v 9 hodin ráno jsme si vzala pilulku jako obvykle. Kolem 3 hodiny jsme měla pohlavní styk se svým přítelem. Kolem 11 mi ale začalo být...

Pokud jste nezvracela po užití nedělní pilulky, je účinnost zachována. nemusíte užívat jnou formu antikoncepce.

Několik let užívám HA Tri-Regol bez značných potíží, avšak onehdy kdy jsem antikoncepci brala v kuse téměř čtyři měsíce bez sedmidenní přestávky se u mě asi v půlce plátička...

Při dlouhodobém užívání antikoncepce bez přestávek se skutečně takové špinění může objevit, je to tzv. krvácení z průniku. Nehrozí zde pro Vás žádné nebezpečí, ani riziko...

Chtěla bych se zeptat zda cca 1 a půl hodiny po požití pilulky může být ohrožen účinek antikoncepce Lindynette 20, když jsem měla trochu řidší stolici. Děkuji

Pokud to nebyl vodnatý opakující se průjem, tak ne.

Antikoncepce pro muže

| Dotaz od: Pavel

Prosím Vás existuje antikoncepce pro muže v jakékoli podobě, ale jen na určitou dobu ne napořád? Děkuji mnohokrát za rady.

Zkuste kondom.

Srážlivost krve a antikoncepce

| Dotaz od: Karolína

Když mi před několika lety gynekoložka předepsala antikoncepci, nedělala mi žádné testy, ani později se na nic neptala. Teď jsem opět narazila na internetu na článek o trombóze...

Není to vyšetření, které se dělá běžně při předpisu antikoncepce. Testování trombofilních mutací provádějí pracoviště genetiky. Testování na vlastní žádost budete hradit, pokud...

Antikoncepce

| Dotaz od: Adéla

Brala jsem antikoncepci Yadine a na dva měsíce vysadila..Pak jsem jí s první menstruací začala znovu užívat..Užívala jsem jí už asi 4 týdny pravidelně, ale pořád jsem mírně...

Před otěhotněním jste chráněna i přes špinění.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jan

Antikoncepce a duomox 1000

| Dotaz od: Lada

Beru antikoncepci Chloe a 5tý den v pauze tedy 26.10 jsem začala brát antibiotika Duomox 1000 až do 1.11. Za týden od poslední tablety antibiotik jsem měla nechráněný...

Běžná antibiotika nesnižují účinek užívané hormonální antikoncepce, tedy těhotenství nelze očekávat. Těhotenský test si můžete udělat 14 dní po pohlavním styku.

Selhání antikoncepce

| Dotaz od: Anežka

Včera jsem na Vás měla tento dotaz: "Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně selhání antikoncepce po průjmu. Včera 28.9. jsem měla průjem po 13 hodinách ode vzetí antikoncepce...

13 hodin je zcela dostatečná doba na vstřebání tabletky, tedy není třeba používat další antikoncepční metodu.

Někde jsem četla,že časté záněty močového měchýře můžou být způsobeny i antikoncepcí,která mění Ph.. Užívám Tri Regol,což mi vzhledem k mému chronickému onemocnění ledvin...

Vážená slečno Ajušo, záněty močových cest nejsou výrobcem antikoncepčního přípravku Tri-Regol uváděny mezi jeho vedlejšími účinky. S ohledem na Vámi zmíněné chronické onemocnění...

Porovnání antikoncepce

| Dotaz od: Karolína

Chtěla bych se zeptat jaký je rozdíl mezi antikoncepcí Lindynette 20 a Logest? Zajímalo by mě, jaké mají každá z nich výhody. Nebo třeba který je lepší a kterou by jste mi více...

Složení obou přípravků je stejné, alespoň co se týká účinných látek.

Antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Mám dotaz. Beru antikoncepci Adele a zajímá mě,jestli jsem před otěhotněním chráněná i v době 7 denní "pauzi",kdy se má dostavit menstruace.

Pokud antikoncepci užíváte pravidelně, tak jste chráněna před otěhotněním i v době 7 denní pauzy.

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Deset let jsem brala antikoncepci. V září jsem jí vysadila s tím, že se s přítelem budeme chránit jiným způsobem, ale výrazně se mi zhoršila pleť, takže jsem jí po šesti...

Pokud nebudete střídat užívání a neužívání antikoncepce častěji, nijaké zdravotní potíže si nepřivodíte. Otěhotnění je možné v podstatě kdykoliv kdy antikoncepci neužíváte, tedy...

První použití antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Začala jsem brát HA lindynette 20. Mám nepravidelnou menstruaci. První pilulku jsem si měla vzít první den menstruačního cyklu. První den jsem měla slabou menstruci. Užila jsem...

Pokud jste započala s užíváním antikoncepce první den menstruačního krvácení, antikoncepční účinek nastává okamžitě. V pauze mezi platíčky se dostavuje krvácení.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Denisa

Chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Cefuroxim - Cefuroximum axetili může potlačit účinky antikoncepce Chloe. Od paní doktorky jsem dostala ATB které jsem si popré vzala v...

Antibiotika by neměla snížit účinek antikoncepce. Antibiotika byste měla užívat pravidelně podle doporučení lékaře !

Antikoncepce a imodium

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat jestli ovlivňuje Imodium vstřebávání antikoncepce. Užila jsem Imodium a za půl hodiny antikoncepci. Bojím se, jestli byla antikoncepce plně vstřebaná...

Imodium neovlivní vstřebání či účinek hormonální antikoncepce.

Antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se zeptat, jaká je přibližně nejpodobnější antikoncepce k Jeanine? Užívám ji téměř 4 roky, jsem s ní velice spokojená, ale cena antikoncepce je příliš vysoká, tak...

Levnější přípravky hormonální antikoncepce s antiandrogenním účinkem stejně jako má Jeanine, avšak jiného složení (jiné účinné látky) jsou např. Belara, Vreya, Minerva, Esete.

Nedávno mi byla zjištěna Trombofilie na podkladě heterozygot f.V Leiden,dvojitý heterozygot MTHFR,hematologem mi byla doporučena změna antikoncepce(momentálně užívám Yasminelle...

Věro, Nuvaring bych Vám nedoporučila právě vzhledem k obsahu estrogenů. Mirena je pro vás vhodná, tělísko si můžete nechat odstranit kdykoliv budete chtít otěhotnět. Promyslete...

Mám dotaz ohledně účinnosti antikoncepce současně s antibiotiky. Ve čtvrtek jsem začala brát duomax 500, který jsem brala 3 dny, dobrala jsem ho v neděli ráno. Současně beru...

Vliv antibiotik na snížení účinku hormonální antikoncepce je všeobecně přeceňován. Snížení účinku antikoncepce může nastat např. při antibiotické léčbě tuberkulozy, ale snížení...

Antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se na něco zeptát... když jsem měla pauzu,a v to dobu jsem měla se svým přitelem pohlávní stýk,a na druhej den mi přišli krámy,a po pauze jsem přestala brat piluky...

V pauze jste byla ještě chráněna před otěhotněním.

Antikoncepce

| Dotaz od: Nikol

Začala jsem nově brát antikoncepci. Můj problém tkví v tom, že jsem menstruaci dostala v pozdních večerních hodinách, asi okolo 24:00. Já chtěla ale antikoncepci začít brát v...

Po menses můžete mít nechráněný styk. Již jste chráněna

Můj dotaz zní možná trochu hloupě, ale nemohu se nikde pořádně dočíst odpověď. Beru už 5. platíčko antikoncepce Lindynette 20. První měsíc + začátek druhého měsíce jsem špinila...

15 kg za 4M je hodně rychlé, ale pravděpodobně nebude mít až takový vliv. Jednorázově se to může stát, pokud by se krvácení opakovalo, navštivte gynekologa.

Antikoncepce a ospen 1000

| Dotaz od: Anna

Mám dotaz. Beru už asi 3 roky antikoncepci Diane - 35 a do toho teď beru Ospen 1000. Když jsem měla druhý prášek antikoncepce měla jsem nechráněný pohlavní styk se svým přítelem...

Není rozumné přestat užívat antikoncepci v půlce platíčka. Navíc mnoho studií prokázalo, že běžná antibiotika, tedy i Ospen, prakticky nesnižují účinek hormonální antikoncepce.

Antikoncepce

| Dotaz od: Olga

Paní doktorko,chtěla jsem se zeptat,užívám HA Lyndinette 20 3 měsíce bez 7denní pausy ve 4 platíčku jsem udělala v půlce 7denní pausu a po sedmi dnech budu opět pokračovat v...

Ano, budete chráněná i v této pauze. Hezký den.

Je mi 27 let, v listopadu jsem přestala brát antikoncepci Jeannin - brala jsem ji od 19, před Jeannin to byl Mercilon. Hrozně se mi zhoršila pleť. Nevím co by mi mohlo pomoci...

Paní Moniko, první dva Vaše problémy pravděpodobně souvisí s vysazením antikoncepce a jsou v celku běžné.Váš další problém bych již do souvislosti nedávala, a z takto drobného...

Antikoncepce

| Dotaz od: MateJa

Chtěla bych se zeptat, zda je možné brát antikoncepci v období, kdy se nechávám očkovat proti rakovině děložního čípku?Mám před sebou už poslední dávku, tak zda je možné...

Antikoncepce a očkování se nijak nevylučují. Ano, můžete. Hezký den.

Hormonální antikoncepce je v dnešní době velmi oblíbenou metodou využívanou k zabránění otěhotnění. Žádná ochrana se ale nedá označit za stoprocentní.

 celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Sandra

Chtěla bych se zeptat. Když sem si zapomněla vzít 4. pilulku v prvním týdnu a dva dny před zapomenutím pilulky jsem měla nechráněný pohlavní styk, jaká je pravděpodobnost, že...

Pokud to byla druhá pilulka, tak je šance malá, používejte bariérovou ochranu po dobu cyklu.

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Měla jsem zánět močového měchýře a brala sem antibiotika ciplox 500. Chtěla bych se zeptat jestli ovlivňují účinek antikoncepce Sunya. Děkuji za odpověď.

Tabletky Ciplox nesnižují účinek současně užívané hormonální antikoncepce.

Antikoncepce a migréna

| Dotaz od: Marie

Z jakého důvodu se nedopuručuje užívat anntikoncepce u migrény s aurou? že se migréna zhorší? nebo větší riziko mozkové příhody? díky

Značně by stouplo risiko mozkové příhody, a i migrenozní stav by se mohl zhoršit Příjemný den

Antikoncepce minerva

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se Vás zeptat za jak dlouho mi bude antikoncepce účinkovat tak, že se na ni budu moci spolehnout, když jsem si zapomněla vzít druhý den prášek a vzala jsem si ho za...

Účinek by měl být spolehlivý za 7 dní užívání bez dalších chyb.

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Moniik

Chtěl jsem se zeptat, jestli musím svého gynekologa informovat o tom, že chci vysadit antikoncepsi a pokoušet se s přítelem o miminko, nebo jestli mohu bez problému vysadit a...

O vysazení antikoncepce svého gynekologa informovat nemusíte. Pokud se ale chcete začít pokoušet o miminko, kontrola u gynekologa by byla předtím velmi vhodná. V případě, že by...

Antikoncepce

| Dotaz od: Bára

Mám tří letého syna, a teď by jsme s manželem chtěli další dítě. Již od prosince neberu antikoncepci a i přesto, že mám vypočítané plodné dny nejsem zatím těhotná. U prvního...

Někdy po vysazení antikoncepce trvá několik měsíců, než se obnoví ovulace. Za neplodný se považuje pár až po roce pravidelného pohlavního styku cca 3x týdně, takže zatím se...

Paní doktorko, měla bych otázku ohledně antikoncepce..Před půl hodinou jsem si zapila antikoncepci, po zapití jsem si všimla, že mám řasenku na prstě (ukazováček) - tímto...

Vůbec není třeba užívat náhradní tabletu, nedošlo zcela jistě ke sníženému vstřebání tablety.

Chtěla jsem se zeptat zda po dlouhodobém užívání antikoncepce je možné,aby mě bolela prsa během užívání?Poslední dobou mě bolí prsa,když mám menstruaci tak mě prsa nebolí a když...

Petro, tento problém je při užívání hormonální antikoncepce poměrně častý.Ulevu často prináší užívaní tobolek s pupalkou dvouletou či vitaminem E.


 celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

U antikoncepce Lindynette 20 je psáno, že když chybí 7 tabletek na dobrání má se začít brát hned další z dalšího plata. Kamarádka si toto nepřečetla a udělala normální 7 denní...

Pokud kamarádka užívá Lindynette 20, neudělala žádnou chybu, pokud po 21 tabletkách udělala 7 denní pauzu a poté začala s užíváním nového plata.

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat zda snižují antibiotika Nitrofurantoin-ratiopham účinnost HA Minerva.. Antibiotika jsem začala užívat 9.8. a 13.8. mám začít užívat z dalšího platíčka HA...

Není zapotřebí, abyste se chránila ještě dalším způsobem. Nitrofuranotin neovlivní účinek antikoncepce.

Antikoncepce

| Dotaz od: Adéla

Mám taky problém 26.9-pátek jsem jela k příteli a měla jsem si vzít po 7 denní pauze antikoncepci (triregol), jenže sem si prášek vzala až v pondělí večer, sex jsme měli bez...

Na test je hodně brzy. Antikoncepce je nyní nespolehlivá, začněte s dalším platíčkem až v den další menstruace - 1.den. Tetnto měsíc jste nechráněná. Test zopakujte až po...

Antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko, chtěla bych se zeptat na jeden dlouhodobější problém. Před 3 lety v červnu jsem začala užívat HA Regulon. Asi za 3 měsíce nato jsem zjistila přetrvávající...

Není to pravděpodobné, že by antikoncepce byla příčinou tachykardie.

Jaterni testy a antikoncepce

| Dotaz od: martina

Při odběrech mi byla zjištěna zvýšená hladina bilirubinu v krvi. Mohu i nadále užívat HA?

Antikoncepci můžete užívat i nadále. Za čas si nechte zkontrolovat laboratorně jaterní funkce.

Doplnění k dotazu se stejným názvem - jedná se o operaci oboustranné tříselné kýly.

Aby mělo vysazení antikoncepce před operací smysl, musíte tabletky vysadit minimálně 6 týdnů před výkonem.

Nehormonální antikoncepce

| Dotaz od: Kristýna

Můj lékař mi zakázal hormonální antikoncepci. Chci se zeptat zda je vhodná metoda spermicidů a přerušované soulože. Dívala jsem se na jiné metody nehormonální antikoncepce, ale...

Tuto metodu použít můžete, není ovšem příliš spolehlivá.

Z antikoncepce dvojčata?

| Dotaz od: Tereza

Mám na Vás 3 otázky! Je mi 16let a poprvé začnu užívat antikoncepci. (JANGEE). Moje mamka je z jednovaječného dvojčete a já mám jen jednoho brášku. Je možné, když budu užívat...

Vzhledem k tomu, že ve vaší rodině je výskyt dvojčat, je i u vás vyšší předpoklad, že byste jednou mohla porodit dvočata. Nicméně dnešní hormonální antikoncepce pravděpodobnost...

Antikoncepce adele

| Dotaz od: Hana

Dnes mi lékař předepsal HA Adele, je to moje 1. HA vůbec. Má tato HA vliv také na zlepšení pleti? Mám se obávat nějakých zásadních nežádoucích účinků? Tuto HA totiž vůbec...

Od této antikoncepce nelze očekávat zlepšení stavu pleti. Nemá také více nežádoucích účinků v porovnání s ostatními přípravky kombinované hormonální antikoncepce.

Pokud jsem si vzala tento měsíc o tabletu víc(tedy 22tablet)a udělala si pauzu-nepokračovala v braní dalšího plata,můžu si udělat jen 6 denní pauzu,abych mohla začít brát...

Pauzu zkrátit můžete, nemůžete ji prodloužit. Neudělala jste chybu a není třeba se dále chránit jinou metodou. Ideální by bylo v tomto případě užívání monofázické hormonální...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Petra

Chci se zeptat zda mají vliv antibiotika ROVAMYCINE 3 M.I.U na antikoncepci Cilest. Předen děkuji za odpověd

Antibiotika zde nemají žádný vliv na účinek antikoncepce.

Již delší dobu se léčím s bolestmi hlavy konkrétně jde o migrenu a tenzní bolesti. Užívám antikoncepci Lindynette a dnes jsem od svého neurologa dostala prášky na migrenu...

Přípravek Topiramat může snížit účinek hormonální antikoncepce. Je to stejné pro všechny přípravky hormonální antikoncepce. Topiramat určitě nesníží účinek nitroděložní...

Během užívání antikoncepce BELARA jsem si nevzala jednu pilulku (zvracela jsem nepřetržitě 20 hod.), ovšem nedodržela jsem poté pravidlo 7 dní, antikoncepci jsem jedla pouze 6...

Mohla jste vynechat 7 denní pauzu, tedy po skončení začít užívat ihned nové balení, tím byste dodržela i pravidlo 7 dní. Doporučila bych vám teď chránit se jinou metodou...

Nedávno jsem brala antikoncepci Tri-regol 21+7 a začali mi padat moc vlasy tak jsem jí na měsíc vysadila, ale nezlepšilo se to. Tak jsem si našla že antikoncepce Sunya by mohla...

Bez měsíčků nelze určit, v jaké fázi cyklu jste. nelze ji spolehlivě nasadit. určitě bych udělala UZ dělohy a výšky sliznice, dále progesteronový test a dále dle výsledku...

Vysazeni antikoncepce

| Dotaz od: Iveta

Jiz pres vice nez 3 roky pouzivam antikoncepcni naplasti Evra. Jsem s nemi velmi spokojena. Predtim jsem je taky pouzivala, ale po vysazeni jsem nedostala mesicky i 4 mesice...

Záleží na Vás. Jestli chcete užívat antikoncepci, tak ji užívejte, budete mít pravidelný cyklus. Pokud nechcete užívat, tak ji vysaďte, cyklus budete mít nepravidelný jako před...

Chtěla bych se zeptat, jestli Sinupret forte - tablety může snížit účinnost hormonální antikoncepce nebo léku uživáného při léčbě endometriozy Visanne? V příbalovém letáku to...

Ovlivnění účinku antikoncepce Sinupretem není pravděpodobné. Pokud však chcete absolutní jistotu, doporučuji užívat do konce cyklu současně bariérovou metodu (kondom) nebo...

Antikoncepce

| Dotaz od: judy

Beru antikoncepci Artizian a chtěla bych se zeptat jestli můžu vysadit prášky z plata o týden dříve abych mohla dostat menstruaci dříve než běžně? Děkuji za radu.

Ano, možné to je. Je ale třeba postupovat přesně dle příbalového letáku a také počítat s případnými následky (nepravidelnost cyklu, snížená ochrana proti otěhotnění atd.).

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Chtěla bych se prosím zeptat. Nedávno jsem dobrala ATB Augmentin. Měla jsem je předepsána na týden. Po čtyřech dnech po dobrání ATB jsem měla nechráněný sex a přítel do mě...

Užíváte pravidelně antikoncepci a tedy s nejvyšší pravděpodobností těhotná nejste. Určitě nemáte těhotenské příznaky. Vyčkejte menstruace.

Antikoncepce a cholesterol

| Dotaz od: jana

Brala jsem 10 let Lindynette 20 a bez problémů, poté na radu doktorky jsem udělala 6měsíců pauzu, po opětovném nasazení prášků jsem vybrala dvě platíčka a poté ve třetím jsem...

Užívejte Regulon a změňte jídelníček. Hladinu cholesterolu významně ovlivňuje strava. Hýbejte se.

Triprim a antikoncepce

| Dotaz od: Romana

Na zanět močového měchýře jsem dostala chemoterapeutikum Triprim, v příbalovém letáku se nepíše nic o tom že by mělo vliv na antikoncepci když jsem se ptala v lékarně odpověděli...

Skutečně by neměl být snížen účinek antikoncepce, nicméně pokud máte strach, můžete použít ještě další ochranu (kondom).

Stilnox a antikoncepce

| Dotaz od: Šárka

Na na noc občas užívám na usnutí půlku prášku Stilnox a nebo Neurol a beru antikoncepci Velmari, chtěla jsem se zeptat jestli stilnox a nebo Neurol nesnižuje účinost...

Tyto léky neovlivní účinky užívané antikoncepce.

Antikoncepce yasminelle

| Dotaz od: Katerina

Chtěla jsem se zeptat na antikoncepci Yasminelle. Je mi 19 a ještě jsem žadnou antikoncepci nebrala.Lekařka mi řekla atˇsi vyberu Ysminelle a nic vic mi k tomu neřekla.Mam...

Yasminelle je antikoncepce, kde dávky hormonů jsou nízké. Na Vaše obtíže by Vám měla pomoci kterákoli antikoncepce. Otazkou zůstavá, která Vám bude vyhovovat nejvíce...

Antikoncepce jangee

| Dotaz od: Tereza

Má Mudr. mi předepsala antiko. Jangee. Říkala jsem ji,ze beru antiko.(Minisiston) treba 3 platicka v kuse, bez menstruace. Co jsem, ale cetla v pribalovem letaku na Jangee tak...

Jangee můžete užívat také v kuse bez menstruace, musíte si ale uvědomit, že v balení máte 21 aktivních tablet a 7 neaktivních. To znamená, že pokud nebudete chtít menstruovat...

Biseptol 480 a antikoncepce

| Dotaz od: Martina

10 měsíců beru antikoncepci Softinelle. Před dvěma týdny jsem měla s přítelem pohlavní styk (v ten den jsem brala 4. tabletku z platíčka). Nyní mi doktorka předepsala...

Vliv by Biseptol mít neměl, ale raději se chraňte kondomem. Jsou per os a vstřebávají se střevem, kde se vstřebává i antikoncepce.

Mám problém s vlasy. Před měsícem jsem vysadila horm.antikoncepci Minerva, kterou jsem brala 9 let a začaly mi víc padat vlasy a navíc se hodně mastit....čím je mám mastnější...

Doporučoval bych znovu kontrolní odběry a vyšetření na kožním a na gynekologii. Hezký den.

Nevyhovující antikoncepce?

| Dotaz od: Jana

Antikoncepci Minerva beru již 3 roky. Vše bez problémů až do minulého léta. Od této doby řeším problém, že vždy jeden den v cyklu mírně špiním mimo cyklus. Většinou se jedná o...

Souhlasím s Vaším lékařem, nemáte důvod ke změně antikoncepce. Situaci nehodnotím jako problém. Můžete zkusit užívat Ascorutin, dbejte na pravidelné užívání antikoncepce a...

Antikoncepce a těhotenství

| Dotaz od: lucie

Mam takovy problem,byla jsem u lekare a ten zjistil ze mam zvetsenou delozni sliznici a tak mi vzal kontrolni krev na HCG a je pozitivni.minuly mesic jsem antikoncepci(PRAMINO...

Bohužel ve vašem dotazu nevidím žádnou otázku. Každopádně k těhotenství nejspíše došlo shodou několika okolností, a to jak nedodržením schématu užívání, tak i jejím selháním...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Martina

Přešla jsem z antikoncepce Diane na Jeanine. Po dobrání poslední pilulky Diane jsem měla navázat hned další pilulkou,ale už antikoncepce Jeanine,takže jsem neměla mít žádný...

Martino! Popsaná modifikace užívání by nměla vést k oslabení efektu antikoncepce. Osobně se nicméně přikláním k tomu, abyste alespoň první cyklus po změně (zavedení nové HAK...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: sima

Prosím Vas chtěla bych se zeptat..od 16 let jsem brala antikoncepci(kvuli nepravidelnemu mens.) CILEST a to po dobu 6 let a během uživani jsem neměla žadne problemy(maximalni...

Tyto komplikace jsou hlavně u žen,které mají vrozenou vadu srážlivosti nebo její poruchu. Embolii ani jiné obtíže byste mít neměla.

Pouziti antikoncepce

| Dotaz od: Karolina

Chtela bych se zeptat o Antikoncepci. Uz 2 mesice pouzivam antikoncepci, bohuzel jsem navod necetla poradne a prvni pouziti jsem zacala az po ukonceni menstruace (styk s...

Aby antikoncepční účinek byl ihned spolehlivý, měla jste antikoncepční tablety začít užívat první den menstruace. Protože však navíc používáte další ochranu, těhotenství se...

Antikoncepce a penicilin

| Dotaz od: Tereza

Chtela bych se zeptat. Mesic beru antikoncepci Ayreen. V tydenni pauze jsem zrovna dostala anginu, na leceni Vpenicilin. Po ukonceni menstruace jsem se vyspala se svym pritelem...

Antikoncepci ovlivňuje penicilin, po dobrání se chraňte cca 14dní.

Důvod k vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Andrea

Chtěla bych se zeptat - mám angínu, ale bylo podezření na mononukleózu, proto mi udělali na obvode jaterni testy, které byly zvýšené. Tyto výsledky chtěli i na gynekologii (měla...

Může to být i jinou infekcí. Po vyléčení bude vše v pořádku.

Můžu brát hormonální antikoncepci, když trpím na metličkové žilky na nohách? V příbalovém letáku jsou uvedeny křečové žíly...beru první plato (asi 8 tab.) a zdá se mi, že došlo...

Menstruaci můžete oddálit jedině pomocí hormonů. Metličkové varixy nejsou kontraindikací užívání hormonální antikoncepce. Také určitě nedošlo ke zhoršení vlivem užívané...

Antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Mám dotaz, beru 4-5 let Diane a chtěla bych ho změnit na něco levnějšího (Sunya). Problémy s akné se mi zlepšily, ale ne díky HA, nýbrž použití ATB předepsané od dermatoložky...

Nechtějte Sunyu, ale např. Chloe. Chloe má stejné složení jako Diane 35. Je určitě levnější (prodejní cena je přibližně stejná jako u antikoncepce Sunya) a nebudete muset řešit...

Antikoncepce a menstruace

| Dotaz od: Šárka

Před několika týdny jsem dostala od svého gynekologa antikoncepci (Lindynette) z důvodu nadměrného krvácení a velké bolesti. (Nikdy před tím jsem HA nebrala) . Právě jsem...

Doberte toto balení, tj. třetí platíčko a pokud nedojde k žádnému zlepšení, požádejte gynekologa o jinou antikoncepci, např. Qlairu. Bude vhodné přitom podstoupit i...

Pane doktore.chtela bych se zeptat jestli panadol extra snizuje ucinost antikoncepce lindynette 20.brala jsem panadol v patek a s pritelem jsem spala v nedeli,tak se ptam jestli...

Paracetamol v Panadolu nesnižuje účinnost hormonální antikoncepce, ani obecně, ani konkrétně přípravku Lindynette.

Přestala jsem brát hormonální antikoncepci (minerva, po nějaké době lindynette) po sedmi letech. Před sedmi lety jsem měla akné. Antikoncepce mi pomohla. Vrátí se mi akné? A v...

Akné se po vysazení antikoncepce nemusí objevit, ale dopředu se to nedá určit. Pokud by se něco objevilo, může to být až za několik měsíců po vysazení. Preventivně nic nedělejte...

Čas braní antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat ohledně doby braní antikoncepce. Mám hodně práce, tak se někdy stane, že antikoncepci vezmu třeba o dvě hodiny dříve nebo o nějaký čas déle. Ale...

Pokus je časový rozptyl hodina nebo dvě nemusíte mít obavy. Příjemný den

Doba zapůsobení antikoncepce

| Dotaz od: Jocel

Beru již pár let antikoncepci YAZ. Před 2 měsíci jsem antikoncepci z důvodu depresí (z umrtí) uplně vysadila a zkrátka ji po tuto dobu nebrala vůbec. . Nyní jsem si našla...

To není zcela jisté, bude nutné používat během tohoto cyklu kondomu navíc.

Antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Mám takový dotaz. Beru antikoncepci Sunya a začala jsem jí brát kontinuálně a vynechám jednou za 3 měsíce. A zjistila jsem, že když takhle vynechám déle tak mám krvácení o hodně...

Slabší krvácení ničemu nevadí a pokud Vám vyhovuje užívání antikoncepce 3 měsíce kontinuálně, nic na tom nemusíte měnit.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jane

Chtěla bych se zeptat. S přítelem jsme měli před 4 dny sex. Což byl začátek mých plodných dnů. Užívám antikoncepci Minisiston, a zrovna jsme to zkoušeli bez kondomu,ale i tak se...

Jestliže užíváte antikoncepci, tak nemáte žádné plodné dny. Účinek antikoncepce je takový, že Vás před otěhotněním chrání. Máte zbytečné obavy.

Antikoncepce minerva

| Dotaz od: Andrea

Tuto antikoncepci užívám teprve 1.měsíc a chci se jen ujistit, zda můžu s přítelem spát normálně bez kondomu a zda se může do mě normálně udělat, aniž bych otěhotněla. Děkuji.

Antikoncepce Minerva je stejně spolehlivá jako ostatní antikoncepční přípravky. Při pravidelném užívání jste při otěhotnění spolehlivě chráněna a nemusíte užívat navíc další...

Antikoncepce minerva

| Dotaz od: Anet

Potřebovala bych se nutně zeptat na jednu otázku. Chrání antikoncepce Minerva dostatečně? Má lékařka říká,že je to spíše na akné.Nedávno jsem měla pohl.styk s přítelem a neměl...

Primárně to je antikoncepce, to znamená, že chrání před otěhotněním. Spolehlivě. Vliv na pleť je další pozitivní účinek. Stolice po užití tablety nemá vliv na snížení účinku.

Antikoncepce a tromboza

| Dotaz od: Iva

Měla bych takový malý dotaz. Před týdnem mi byla zjištěna trombóza v hlavě (splavů v pravo). Byl mi nasazen walfarin 5mg a 18.7 mám jít na zjištění trombofilních stavů. Chtěla...

Kombinovaná antikoncepce je při prokázané tromboze kontraindikována. V době warfarinizace veškerá. Počkala bych na výsledky testů a dále postup dle výsledků.

Biseptol 480+ antikoncepce

| Dotaz od: Terry

Užívám antikoncepci Lindynette 20 a k tomu beru antibiotika Biseptol 480 na zánět močových cest, chtěla bych se zeptat, jestli antibiotika snižují ochranu antikoncepce a jestli...

Biseptol nesníží účinnost antikoncepce.

Antikoncepce a menstruace

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko otěhotnění přes antikoncepci, užívám antikoncepci Lindinette a momentálně jsem dobrala 2.platíčko a již 3. den čekám na menstruaci a...

Tabletky hormonální antikoncepce jsou velice spolehlivou antikoncpeční ochranou, a užíváte je právě proto, abyste neotěhotněla. Při pravidelném užívání zde riziko otěhotnění...

Křečové žíly a antikoncepce

| Dotaz od: Kristýna

Chci se zeptat, jestli když mám křečové žíly (již jsem byla i na cévním vyšetření - měla bych si je nechat odstranit), jestli vadí, když beru antikoncepci Natalya. Můj gynekolog...

Dříve se říkalo, že vadí, nyní dle posledních informací ne, pokud nejsou komplikované častými záněty a uzávěry. Je to dědičná záležitost.

Paní doktorko, V pátek jsem začala užívat svou první antikoncepci (zn. Zoely). Podle příbalového letáku jsem si první tabletku vzala ten den, kdy přišla menstruace, tj. 1.den...

Michaelo, to je v pořádku. V užívání antikoncepce nadále pravidelně pokračujte.

Antikoncepci beru nyní 5 let, první 4 roky jsem brala YAZ, poslední rok jeho levnější variantu Eloine. Tato antikoncepce mi vyhovovala. Byla jsem zvyklá dělat si přestávku na...

Pokud chcete odstranit tyto problémy, potřebujete spíše přípravek s vyšším obsahem hormonů. Mohla byste zkusit třeba Yadine nebo jeho varianty. Nijak se toho obávat nemusíte, i...

Vitaminy a antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat jestli vitamíny B-Komplex snižují účinej HAK?Četla jsem že vitaminy skupiny B jsou dobré na plodnost , tak se ptám aby se to něják spolu nehádalo děkuji

B komplex nesnižuje účinek HAK. B komplex můžete užívat spolu s antikoncepcí.

Beru HA (Lindynette20) z důvodu dovolené jsem si neudělala mezi posledníma dvěma platíčkama (21+21prášků) 7denní pauzu. Nyní beru desátý prášek z druhého platíčka a už pár dní...

Budete chráněna tak či tak, ať zvolíte kteroukoliv z obou variant. Doporučuji Vám udělat pauzu nyní, jinak hrozí, že budete slabě krvácet po celou dobu užívání tohoto platíčka.

Jídlo a antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla jsem se zeptat, zda-li nějak ovlivní účinnost antikoncepce YAZ, když po spolknutí pilulky začnu po chvilce jíst větší jídlo. Např. večeři. Děkuji moc předem!

K ovlivnění zde nedojde.

Antikoncepce

| Dotaz od: Lucka

Záhadně se mi ztratilo platíčko antikoncepce. Poslední ze tří a chyběl mi tam týden. Jsem na dovolené a ještě týden tu budeme. Co mám dělat? Až se vrátíme mám si prostě koupit...

Krvácet po vysazení antikoncepce začnete. Až se vrátíte, kupte si další balení antikoncepce, a s následným užíváním bude rozumné vyčkat na další menstruaci. Mohla byste začít s...

Prosím o radu. Ráda by jsem po 12 letém užívání antikoncepce vysadila. Ne z důvodu plánovaného otěhotnění, ale tak nějak z vnitřního pocitu. Jen mám velké obavy, jelikož jsem se...

Pokud vysadíte antikoncepci, psychika by se změnit neměla. Může být výraznější PMS, ale vše se srovná do cca 4-6 měsíců. Pokud netrpíte těžkou depresí nyní, vysazení...

V úterý 30.4. jsem prodělala ASK kolene, beru 10 let HA Logest (3x21), nyní bez přestávky druhé plato, právě kvůli operaci (bylo mi doporučeno nevysazovat skrz termín menstruace...

Před vznikem trombozy Vás nyní chrání Fraxiparin, i při užívání antikoncepce. Důležité je i rozcvičování. Sklenku vína či pivo si při užívání Fraxiparinu dát můžete.

Spolehlivost antikoncepce?

| Dotaz od: Iveta

V pondělí jsem začala brát nové platíčko antikoncpce Jeanine, v úterý jsem si vzala též prášek a za čtvrt hodiny jsem měla pohlavní styk se svým přítelem. Po styku jsem krvácela...

Jestliže antikoncepci užíváte pravidelně, spolehlivost toho, že nejste těhotná, je vysoká.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Naďa

Byly mi předepsány antibiotické kapky do ucha Garasone, zajímalo by mne, zda mohou mít vliv na antikoncepci Femoden. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. NJ

Žádného snížení antikoncepčního účinku v kombinaci s kapkami Garasone se obávat nemusíte. Hezký den přeju i já Vám.

Antikoncepce a ekzém

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem se zeptat. Dcera má atopický ekzém, začala užívat antikoncepci Minerva. Ekzém se ji zhoršil tak jak to ještě nikdy neměla. Může to mít na to vliv ? Děkuji za odpověď .

Souvislost zhoršení atopického ekzému při užívání hormonální antikoncepce zde zcela jistě může být. O kůži je třeba zvýšeně pečovat, promazávat, používat olejové koupele. Pokud...

Chci se zeptat,mají tablety Rivotril 0,5 mg účinky na antikoncepci? Sníží působení antikoncepce Lindynette 20? děkuji za odpověď.Hezký den.

Vzájemné ovlivnění účinku těchto léků se v literatuře neuvádí.

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Iva

V pátek 12.4. jsem začala brát antibiotika Ospen 1500 a zároveň dobrala poslední pilulku z platíčka hormonální antikoncepce Diane 35. Nebyla jsem informovaná o snížení účinnosti...

Ospen nijak nesnižuje antikoncepční účinek, tedy se otěhotnění obávat nemusíte. Platí to za předpokladu, že antikoncepci užíváte pravidelně.

Dobrání antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Měla bych dotaz ohledně antikoncepce (jangee), kterou užívám přibližně třičtvrtě roku.. Mám problémy s bolestmi břicha, podstoupila jsem vyšetření lékaře a příčina se nenašla...

Antikoncepce nebude nejspíše příčinou Vašich obtíží. Pokud opravdu antikoncepci chcete vysadit, doberte celé platíčko. Lékaře poinformujete, až k němu budete mít cestu.

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko, v neděli cca ve 20:30 jsem si vzala 3. pilulku z platíčka (Mercilon) a v pondělí ráno zhruba v 7:30 jsem měla jednorázový průjem (nutkavou řídkou stolici). To se...

Jedna řídká stolice denně, která navíc byla v mnohahodinovém odstupu od užití antikoncepce, účinek antikoncepce neovlivní.

Antikoncepce a mononukleoza

| Dotaz od: Tereza

Byla jsem na testech krve a mám zvýšené monocyty, další testy budou až za týden. Takže mononukleoza je možná a zatím mám držet dietu. Chci se zeptat, zdali bych měla vysadit...

Pokud máte zvýšené jaterní testy (nebo je reálné podezření na monukleózu), doporučuji antikoncepci vysadit. Mononukleóza nezpůsobuje pouze angínu se zvětšením uzlin, ale napadá...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Simona

Chci se zeptat, jak moc je důležité dobrat platíčko antikoncepce, když mám v plánu ji poté na nějakou dobu (několik měsíců) vysadit. Nemohu vysadit kdykoliv? Děkuji za odpověď

Vysadit můžete kdykoliv, budete však po vysazení krvácet a také další krvácení může přijít nepravidelně. Ihned také ztratíte ochranu před otěhotněním.

Může antikoncepci ovlivnit zvracení po zhruba 5 a půl hodinách od vzetí pilulky? PS proběhl až 8. den poté. Děkuji za odpověď.

K ovlivnění antikoncepčního účinku nedojde.

Antikoncepce

| Dotaz od: Lucinka

Chtěla bych se zeptat,ve čvtrtek (1.11.12)jsem dobrala první platíčko antikoncepce .(Artizia) a podle návodu,mám týden na menstruaci,beru jí pravidelně v 8.30 ráno.Kdybych...

Při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním chráněna i během 7 denní pauzy. Pokud byste chtěla posunout menstruaci, je třeba pokračovat v užívání antikoncepce bez...

Antikoncepce

| Dotaz od: Karolína

Mám dotaz ohledně antikoncepce Lindynette. Začala jsem ji užívat před 3 měsíci. První měsíc jsem dlouho menstruovala, druhý měsíc jsem dostala menstruaci i když mi zbývali v...

Platíčko doberte a následně udělejte pauzu jako obvykle. Lékaře nyní navštěvovat nemusíte. Pokud se však nepravidelné krvácení neupraví během následujích 1-2 cyklů, za...

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Chtěla jsem se zeptat, mám teď nějaké problémy a neví se z čeho to přesně mám, mám pocit nejistoty v těle pocit těžkého dýchání, občas mě bolí břicho po jídle a jinší..teď jsem...

Antikoncepce nejspíš nebude příčinou všech těchto různorodých obtíží, dost možná ani jediné. Bolest břicha po jídle může být po požití nevhodné těžké stravy, pocit nejistoty...

Paní doktorko, asi před měsícem a půl jsem přešla z HA Lindynette na Stodette, dle rad paní dr. jsem udělala 7-denní pauzu a začala jsem brát novou HA. Brala jsem následujících...

Evo, nedošlo k žádnému snížení účinku antikoncepce, ani během pauzy v užívání, a těhotenství se při pravidelném užívání vůbec nemusíte obávat.

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Petra Khan

Ráda bych z důvodu otěhotnění vysadila HA (Tri-Regol 21+7). Musí se vysazovat poslední pilulkou v platíčku či mohu libovolně kterýkoli den? Rádi bychom se totiž začali pokoušet...

Měla byste dobrat celé platíčko, jinak hrozí zvýšené riziko vzniku nepravidelnosti menstruačního cyklu.

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: