Pohlavní nemoci

Pozor na letní "suvenýr" v podobě sexuální choroby

Sexuálně přenosné nemoci se šíří nějakou formou sexuální aktivity. Některé z nich můžou být přenášeny i jinou cestou. Patří k chorobám, které vykazují zejména v poslední době...

 celý článek
 
Plodnost žen nejvíce ohrožují chlamydiové infekce a kapavka

Onemocnění šířící se pohlavním stykem patří mezi nejčastější příčiny návštěvy lékaře. Sexuálně přenosné choroby nejsou pouhým momentálním problémem, ale mohou mít závažné...

 celý článek
Nejčtenější článek Dysfunkce dolních cest močových označovaná jako hyperaktivní močový měchýř se týká častěji žen, ale vyskytuje se i u mužů.

Blíží se období dovolených, na které se většina z nás těší a už plánuje, kam vyrazí a co vše chce na svých cestách prožít. Pro mnoho žen a mužů je ale cestování noční můrou...

 celý článek
Pozor na rizikový sex

Mezi sexuálně přenosné nemoci (STD-sexually transmitted diseases) patří skupina nemocí šířených téměř výhradně sexuální aktivitou a skupina nemocí šířených převážně sexuální...

 celý článek

Minimálně jednou ročně absolvujte gynekologickou prohlídku

Ve věku kolem čtyřiceti let si prý ženy díky nabytým životním zkušenostem dokážou užít sexu nejvíce. To ale nestačí, pokud chybí neméně důležitá součást kvalitního milostného...

 celý článek
Nejčtenější článek O hypertenzi neboli vysokém krevním tlaku hovoříme tehdy, jsou-li hodnoty vyšší než 139/89

Krevní tlak je nevyzpytatelná veličina. V některých případech lékaři příčinu jeho nárůstu odhalí, jindy na důvod nepřijdou. Jaké známe typy hypertenzí a který z nich lze léčit?

 celý článek
Nakazit se lze od nemocného jakýmkoliv sexuálním kontaktem

Syfilis, označovaná také jako příjice nebo lues, byla v minulosti pohromou kosící tisíce obětí. V Evropě se objevila v 15. století a zpočátku lidé umírali velmi časně. Epidemie...

 celý článek
Myslete na zásady bezpečného sexu, ať si následky letní lásky nenesete celý život.

Léto je obdobím dovolených, zahradních párty, hudebních festivalů, ale také různých romancí a vztahů na jednu noc. Právě v tomto období stoupá výskyt pohlavních chorob, ale i...

 celý článek

Hrozí, že dostanu pohlavní nemoc, když mám sexuální kontakt bez ochrany s manželem (je mi věrný a zdravý) a milencem (zdravý - má stálou partnerku) Děkuji, Marie

Pokud všem tolik důvěřujete, je to sice hezké, ale já osobně bych volila aspon styk s milencem pouze s kondomem. Nikdy nevíte, zda jeho partnerka je tak zodpovědná a plně věrná...

Preventivní prohlídky gynekologem by měly být pravidlem

Ženské pohlavní orgány se dělí na orgány zevní a vnitřní. Jsou místem spojení mužských a ženských pohlavních buněk a místem kde vzniká, vyživuje se a roste plod. Pojďme se tedy...

 celý článek

Riziko nákazy

| Dotaz od: Radek

Jsem asi pravděpodobně bisexuál a mám jednoho kamaráda, který mě docela přitahuje. Problém je v tom, že tento můj kamarád jel před dvěma lety v létě na brigádu do Španělska, kde...

Radku. Pokud nemáte důvěru ve Vámi vyvoleného známého, co se týče jeho zdravotního stavu, doporučuji ovládnout své pudy a vyčkat, až Vám život do cesty přivane někoho, komu...

Nejúčinnější je proti syfilis prevence, a to v počtu sexuálních partnerů

Syfilis, lues, příjice, „francouzská nemoc“, je pohlavně přenosná choroba. Postihuje muže i ženy. Typicky probíhá v několika navazujících stádiích. Projevuje se tvrdým...

 celý článek
Nejčtenější článek Nedělejte si starosti, jak prohlídku prostaty zvládnete

Zdá se vám, že kontrola prostaty konečníkem narušuje vaši intimitu? Nejste sami. Jenže chvilka rozpaků a nepohodlí může leckomu zachránit zdraví.

 celý článek

Měl jsem nechráněný pohlavní styk s ženou, která vede dost divoký sexuální život. Navíc teď zjistila na gynekologii nějaký problém (změny na sliznici). Já mám po dvou dnech od...

Pokud máte potíže už teď, tak by teoreticky přítomná infekce měla jít už diagnostikovat. Chlamidie, syfilis a kapavka by měly jít diagnostikovat již do dvou týdnů.

Včera mě kamarádka políbila. Jednalo se o nečekaný polibek při loučení, nic vášnivého, ale jazyky jsme se letmo dotkly. Já ani ona nemáme žádná viditelná poranění rtů, ani žádné...

Riziko přenosu je velmi malé. Hezký den

Na dovolené nebo pracovní cestě v cizině se chováme zpravidla volněji než během roku, plného rutinních pracovních povinností. Totéž platí i o sexuálním chování.

 celý článek

Sex

| Dotaz od: Marek

Sex Měl jsem anal v privatu bez gumky až do konce vystřik do zadečku co mi tet hrozi?Dik za odpověd. Odpověď odborníka: Dobrý den, hrozí Vám pohlavně přenosní nemoci...

Po 2 týdnech se již rozvíjejí příznaky nemoci a hlavně jde pohlavní nemoci zjistit v krvi (vyšetřují se protilátky), do té doby je to obtížné. Anonymně o nepůjde (pokud byste si...

Virová hepatitida je zákeřné onemocnění, před kterým je třeba se mít na pozoru. Vyhnout se rizikovému prostředí a aktivitám, kde by mohlo dojít k nákaze, by proto mělo být...

 celý článek

Jít nebo nejít na testy?

| Dotaz od: Tereza

No jde mi o to jestli se například v tom Maďarsku, Chorvatsku nebo Polsku nemohl nakazit virem HIV nebo syfilis nějak jinak než pohlavním stykem nebo injekčním užíváním drog...

Tak to opravdu nevím,sexuálně přenosné choroby se přenášejí tělesnými sekrety,lze různě teoretizovat o potřísněných sklenicích..neodhadnu alternativní formy pohlavního styku...

Test

| Dotaz od: Radek

Mám novou partnerku a oba bychom chtěli mít jistotu, že jsme zdraví, proto si chceme udělat test na pohlavní nemoci. Kromě testu na HIV a syfilis mám podstoupit ještě nějaký...

Prakticky byste si mohl nechat dělat test na žloutenku, chlamydie, kapavku a další sexuálně přenosné choroby. Ale nutné to není, pokud jste neměl rizikové chování a nemáte...

Chtěla bych se...

| Dotaz od: nikola vlacilova

Dotaz

| Dotaz od: Anna

Měla jsem mykozu, odebrala jsem se ke svému gynekologovi, který mi provedl kompletně celé vyšetření včetně stěru, který následně odeslal do laboratoře. Měla jsem typické...

Anno! Můžete být klidná ohledně těch sexuálně přenosných chorob, která lze prokázat standartním gynekologickým vyšetřením s vyšetřením z vaginálního stěru (například kapavka...

Syfilis, kapavka...

| Dotaz od: Klára

Chtěla bych se zeptat, jestli pohlavně přenosné nemoci jako je syfilis a kapavka lze zjistit i výtěrem z pochvy? Měla jsem nechráněný pohlavní styk, bez ejakulace, po styku ani...

Kapavka je diagnostikovatelná kultivačně z pochvy,na syfilis jsou nutné krevní testy. Příjemný den

Před asi 4 měsíci jsem měla ůlet s neznámým mužem. Bylo mu asi 24 let. Od té doby sem nezaznamenala nějaké výrazné příznaky, které by přímo naznačovaly některou z pohlavních...

Doporučuji doplnit vyšetření krve na syflilis, kapavka by se měla zjistit při běžném gynekologickém vyšetření.

Možnosti léčby sexuálně přenosných nemocí jsou u těhotných žen omezené kvůli potenciálnímu riziku pro plod. Léčba se liší i proto, že řada gravidních žen se obává užívání léků...

 celý článek

Chtěla bych se Vás zeptat. Jsem těhotná / 9 tt / ale dočetla jsem se na internetu i od lidí, že se dá kapavka přenášet i tím, že si sednu na prkýnko, utřu se do stejného...

Při běžném vyšetření v těhotenství se na pohlavní nemoci přijde ( kapavka ze stěrů, syfilis, HIV z krve). Pravděpodobnost, že kapavku chytíte na záchodě je prakticky nulová...

Prevence související s praktikováním sexu je žádoucí z mnoha důvodů. Jedním z nich je i vyvarování se nákazy hepatitidou.

 celý článek

Pokud se analogicky k nadpisu tohoto článku otážeme, kdy je nemoc trestná, nemusíme nad odpovědí dlouho bádat či volat na pomoc právníka všemi paragrafy mazaného. Nemoc je...

 celý článek

A k jakému lékaři bych měla jít aby mi odebral krev a poslal ji na rozbor protilátek na hiv,syfilis,žloutenky a chlamýdie do národní referenční laboratoře do Prahy a ne do...

Vyšetření tzv.sexuálně přenosných chorob Vám zajistí dermatovenerolog,pohovořte s ním i o svých pochybnostech týkajících se testů.K tomuto lékaři nemusíte mít žádné doporučení.

Paní doktorko, zajímal by mě Váš názor na preventivní vyšetření na pohlavní nemoci. V životě jsem měla 3 sexuální partnery, vždy jsem brala HA a tak jsme měli jinak nechráněný...

Doporučoval bych vyšetření na žloutenku, syfilis, HIV, kapavku a chlamydie. Vyšetření je bezplatné, provádí se na venerologické klinice. Hezký den.

Bolesti v podbřišku,v tříslech,nalezeni condylomat.Bolesti v kříži,vytok.Bolesti hlavy.Nervní,deprese,bolesti zubů,povlak jazyk,kyselý žlutý povlak,smrad z úst hned po vyčistění...

Ano, můžete a je to také dosti časté. Pokud se objeví kondylomata a máte výtok, měl by váš gynekolog vyšetřit i vše ostatní, ev. vás odeslat na specializované pracoviště na...

Pálení při močení

| Dotaz od: Petr

Mám takový problém: před 4 dny mě začalo lehce pálit při močení ve špičce penisu. A ze špičky penisu vytéká hnis konzistence ejakulátu. Je to průhledná tekutina, ale je to spíš...

Petře. Trpíte zánětem močové trubice, který by se měl léčit antibiotiky, jinak se může rozšířit do močového měchýře, na prostatu či do semenníků. Pokud jste měl v poslední...

Darování krve

| Dotaz od: david

Jsem dárce krve a chtěl jsem se zeptat, na co všechno se dělá testování. Vím že na jaterní testy, žloutenky, HIV, přijíce(syfillis), kolega tvrdí že i na kapavku a chlamydie...

Krev se vyšetřuje na choroby, které se mohou krví přenášet tak ohrozit příjemce, kapavka a chlamydie se přenášejí pohlavním stykem a ne krví, takže není nutné toto u dárce...

Pohlavně přenosné choroby

| Dotaz od: Zbyněk

Chtěl bych se zeptat, jestli existuje riziko přenosu pohlavních nebo infekčních chorob (a jakých) při nechráněném orálním styku (felaci) z ženy na muže. Děkuji

Přenos pohlavních chorob je možný, jednak v případě aktivních ložisek na sliznicích úst a hltanu ženy (kapavka, syfilis), jednak slinami (HIV). Riziko se zvyšuje při poranění v...

Testy

| Dotaz od: Jana

Ráda bych se zeptala, jaké pohlavně přenosné nemoci se testují vyšetřením krve, a jaké vyšetřením moči. Předem děkuji za odpověď.

Z krve se dá zjistit HIV, syfilis, hepatitidy, z výtěrů močové trubice a hrdla děložního pak kapavka, chlamydie.

Chlamidie

| Dotaz od: Petr Dvořák

Po rizikovém, ale chráněném pohlavním styku/ale proběhl i orální z mé strany/ před třemi měsíci, cítím lehké pálení v močové trubici,hlavně po ranní moči a po masturbaci i v...

Pokud byl styk s prezervativem, nemělo by dojít k přenosu žádné infekce touto cestou, tedy ani chlamydií. Nicméně příznaky, které popisujete by mohly být chlamydiemi způsobeny...

Kapavka, gonorea, je zánětlivé onemocnění pohlavních cest a močové trubice. Patří k nejčastějším sexuálně přenosným nemocem. Typicky se projevuje pálením při močení a výtokem z...

 celý článek

Kapavka, clamydie => nevěra?

| Dotaz od: Korty

Má přítelkyně má 40ti procentní kapavku a chlamydie (ureplasmata, gonorea, chlamydia trachomatis). Naposledy prý měla sex s jiným partnerem na Silvestra 2012. Já v srpnu 2012...

Jsou to sexuálně přenosné choroby, zcela výjimečně je možný přenos při nedodržování běžných pravidel hygieny.

Pohlavní choroby

| Dotaz od: ala

Jeste jsem se chtela zeptat vcera jsem vam psala dotaz!kdyz jsem mela pohlavni styk a k ejakuaci nedoslo jaka je pravdepodobnost ze bych chytla nejakou pohlavni chorobu.dekuji

Pravda je, že pokud jste měla nechráněný rizikový styk, je vždy třeba zvažovat možnost nákazy sexuálně přenosnou nemocí. Nejedná se jen o HIV infekci, syfilis, kapavku, ale i...

Hygienici a lues

| Dotaz od: Lucia

! Ďakujem za Vašu odpoveď, ale mňa zaujíma čo sa stane v prípade, že testy budú pozitívne na syfilis. Niekde som sa dočítala, že patrí medzi trestné činy pohybovať sa s touto...

Prosím,zachovejte klid a přestaňte se obviňovat.Tzv. sexuálně přenosné nemoci opravdu podléhají určitým "pravidlům hry",plynou z nich určité povinnosti pro lékaře i pacienty...

Priznaky hiv

| Dotaz od: Petra

Asi pred dvema tydny jsem mela nechraneny pohlavni styk. Pred par dny se u me objevila bolest v krku spojena s bilymi cepy na mandlich. Jine priznaky nemam. Je mozne, ze by...

Posílám vám odkaz, kde najdete sít center, kde si můžete nechat stanovit HIV anonymně (vyhledejte si nejvhodnější podle vašeho bydliště): www.aids-hiv.cz/kdehledatpomoc.html...

Paní doktorko. Chtěl bych se zeptat. Asi před třičtvrtě rokem jsem měl sex s neznámou osobou. Po pár týdnech jsem měl angínu a při horečkách a pocení se mi objevila vyrážka...

Františku. Je to na pováženou - může se jednat o pohlavní nemoc i nemusí. Možná jste opravdu měl jenom angínu a kožní projevy byly jenom projevem alergie na užívané léky. Ale...

Pohlavní a infekční choroby

| Dotaz od: Tomáš

Jsem bisexuál a dost mě přitahuje jeden můj kamarád. Klasický sex s ním nechci ale rád bych s ním uskutečnil petting a to tím stylem že bysme se spolu mazlili jen ve spodním...

Pokud máte podezření, že by přítel mohl být nakažen nějakou infekční či pohlavní chorobou nebo má nějaké obtíže, doporučuji navštívit kožní ambulanci (venerologii) a nechat se...

V první části textu věnovaného souvislosti mezi plodností a škodlivými zlozvyky jsme si osvětlili, jaká nebezpečí v sobě skrývají nedostatek spánku, přílišná konzumace kávy...

 celý článek

V některých případech je erekce - či spíše křečovitá snaha o její dosažení a udržení - spíše komplikujícím faktorem milování. Napadlo Vás někdy zamyslet se nad tím, jaký má...

 celý článek

Zajímalo by mně ..

| Dotaz od: Tereza

Omlouvám se že píšu v pozdních večerních hodinách,ale přeci jenom,nedalo mi to spát.Mám již za sebou 2.dávku vakcíny (proti karcinomu děložního čípku).Zajímalo by mně,jelikož...

Vakcína se může podávat dokonce i u těch, co již pohlavní styk měly a dokonce jsou již infikované. Takže i by se nestalo nic závažného. Přesto, vakcína nechrání proti všem...

Cervarix

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se zeptat jestli můžu začít se sexuálním životem když mám za sebou dvě injekce Cervarixu a jsem dosud panna. Děkuji za odpověď.

Ano. Je samozřejmě lepší se sexuálním stykem počkat až po kompletaci všech dávek očkování, pokud ke styku dojde, zvolte navíc bariérový způsob ochrany - kondom. Po poslední...

Neplodností je označována snížená nebo chybějící schopnost zplodit potomka. Tento termín neznamená kompletní neschopnost mít děti a neměl by být zaměňován se sterilitou. O...

 celý článek

Papilomavirus

| Dotaz od: wonne

Jelikož mi můj doktor nedokázal odpovědet na mé otázky, obracím se na Vás. Byl mi zjištěn papilomavirs, naštěstí v počátku, takže docházím na pravidelné kontroly. Mám ale dotaz...

Partner by mohl na vyšetření jít, ale celkem nic to neřeší, muži problémy většinou žádné nemají. Partner by měl ale při sexu vždy používat kondom, aby papilomavirus nešířil dál...

Pharmatex

| Dotaz od: Pavla

Sice již o Pharmatexu bylo řečeno mnoho,ale přesto se zeptám.Tato metoda antikoncepce mi velmi vyhovuje,ale všude se dočítám rozporuplné názory na tento přípravek co se týče...

Můj osobní názor je, že bych jej raději vždy kombinovala s kondomem /nebo pesarem/, spolehlivost této antikoncepce se nikde neuvádí (alespon jsem ji nenašla) a kondom vás...

Dárcovství vajíček je metoda asistované reprodukce, kdy žena je dárkyní vajíčka, které poslouží k oplození. V ČR je tento postup ošetřen zákonem o výzkumu na lidských...

 celý článek

Testy

| Dotaz od: Klára

Mám strach že jsem se od svého partnera mohla nakazit chlamydii, popřípadě i další pohlavní nemoci. Zajímá mě tedy jestli je možné udělat všeobecný test na pohl. choroby(AIDS...

Testy na pohlavně přenosné choroby vám může provést i váš obvodní lékař nebo gynekolog, ale jistě by bylo vhodné jít se poradit ke specialistovi - pohlavními nemocemi se zabývá...

Kandidóza

| Dotaz od: Lucie

Paní doktorko, Když má člověk nechráněný pohlavní styk, tak je jasné, že se může nakazit HIV, syfilisem, atd. Může se nakazit i kandidózou? Patří kandidóza mezi pohlavně...

Kandidosa je plísňové onemocnění.Candida albicans,vyvolavatel,je v určitém množství na sliznicích přítomen,aniž by vyvolával onemocnění.Nákaza se projeví při pomnožení,vlastně...

Condyloma accuminatum

| Dotaz od: Karel

Mám Condyloma accuminatum po vyšetřením lékaře. Problém je v tom že výrustky se porad pridavaji s maturitou mam hodne stresu pozde chodim spat kourim a piju alkohol a jsem casto...

Neomlouvejte se a dojděte si k lékaři / ústa prohlédne bud stomatolog nebo i obvodní lékař/ a kožní lékař ostatní pupínky (prohlédne ty na žaludu, mohou být důsledkem např...

Syfilis či hiv

| Dotaz od: Petra

Před 5 dny se mi udělal na jazyku nejprve první jakoby vřídek na papile, který byl tvrdý, bolestivý, s průhlednou špičkou a poté se propadl (ten spodní na fotce) dále se infekce...

Nemyslete hned na nejhorší, podle popisu se diagnoza stanovit nedá,navštivte ORL oddělení, zánět na jazyku může mít celou řadu běžných příčin. Příjemný den

Hiv, syfilis,chlamidie

| Dotaz od: Pavel

Možná mám takový hloupý dotaz, ale je možné, aby měl po 6-ti týdnech po nechráněném orálním styku ( jen žena mě) ztuhlou krční páteř a bolest očí? Normálně s krkem hýbu, nejsem...

Domnívám se, že nejde o pohlavní nemoc, navštivte neurologa.

Pohlavní nemoc

| Dotaz od: Radeček

Mám takový dotaz jsem Homosexuál a stalo se mi že jsem měl pohlavní styk z mužem bez kondomu a nejsem si jistý jestli nejsem nějak nakažený.Třeba AIDS.Dá se to nějak zjistit...

Pokud ke styku došlo na konci května, doporučoval bych provést testy na přítomnost viru HIV a virové hepatitidy C. Příznaky u obou onemocnění se totiž mohou projevit až v pozní...

O některých infekčních nemocech si už odborníci mysleli, že patří jen do učebnic či historických knížek.

 celý článek

Pohlavní nemoce

| Dotaz od: kissengirl

Měla jsem orální sex s náhodnou známostí.Bylo to v červenci tohoto roku.Po 3 měsících jsem se nechala testovat na hiv a syfilys.Testy vyšly negativní.Na jaké ještě jiné pohlavní...

Test na HIV bych doporučovala zopakovat ještě za další 3 měsíce po prvním testu. Teoreticky nelze vyloučit ani přenos hepatitidy typu B a C, i když pravděpodobnost nákazy při...

Pohlavní nemoc

| Dotaz od: Radek

V 2006 po nechráněném pohlavním styku(po týdnů) se mi udělal vřed(okolí vředu bylo měké,vřed nekrvácel a netekla z něj žádná vodička,na dotek byl lehce bolestivý,vřed se...

Spektrum příčin vašeho stavu je opravu široké, z pohlavních chorob by se mohlo jedna například o syfilis. Doporučoval bych rozhodně neodkládat celkové lékařské vyšetření. Hezký...

Pohlavní nemoci

| Dotaz od: filap

Byl jsem u lékaře s potížemi s dýcháním, byl jsem na EKG i u praktického lékaře a pak na plícní, zjistili že jsem v pořádku a předepsali mi inhalátor na dýchání, akorát se mi...

Filape! 1. bolest v pravém podbřišku muže být způsobena kýlou, srůsty, onemocněním střeva nebo vás může bolet zvětšená uzlina, která takto zareagovala na infekci, kterou máte na...

Riziko nákazy syfilis,hiv

| Dotaz od: Petra

Před pár dny jsem měla chráněný pohlavní styk, ovšem došlo i k orálnímu sexu. Chtěla bych se zeptat jaké je riziko přenosu Hiv či syfilis orálním sexem, když jsem od muže měla...

K přenosu pohlavních chorob může dojít i orální cestou, zvláště při oděrce v dutině ústní. Krvácení po pohlavním styku může vzniknout nadměrným mechanickým poraněním sliznice...

Hiv, syfilis

| Dotaz od: Pavel

Je možné, aby se muž nakazil od ženy HIV nebo syfilis v případě, že měl pouze orální styk ( žena muži) včetně výstřiku do úst? Je to už 7 týdnů od styku, neměl jsem ani vřed...

Odpověď zní ano , nakazit se můžete oběma chorobama, na druhé straně ale Vaše příznaky jsou netypické pro pohlavní onemocnění, nicméně můžete se nechat vyšetřit u venerologa...

Možná jste o nich zatím moc neslyšeli, ale ve skutečnosti jsou chlamydie jedním z nejčastějších sexuálně přenosných onemocnění.

 celý článek

Hiv

| Dotaz od: XXX

Zajímalo by mě jaká je pravděpodobnost nákazy hiv pokud k ejakulaci došlo mimo ženu a styk byl s dotyčným mužem pouze jednou.

Pravděpodobnost nákazy se prostě vyčíslit nedá, mohlo dojít třeba k poranění vaginy při styku a nákazu i spermatickou tekutinou, prosím, dojděte si proto na test, už pro svůj...

AIDS, anglická zkratka pro syndrom získané imunitní nedostatečnosti (Acquired ImmunoDeficiency Syndrome), je infekční onemocnění vyvolané virem HIV. Projevuje se poruchou...

 celý článek

Podle amerických zákonů není v některých městech povoleno držení více než dvou kondomů. Pokud vás policie ve Washingtonu D. C. nebo v New Yorku či San Francisku přistihne, ž e u...

 celý článek

Hepatitidy a pohlavní choroby

| Dotaz od: Radana

Mám dotaz, kde se dají v Praze testy na hepatitidu: A, B i C a HIV a syfilis? Za obvodním mě neposílejte (nechci se tam moc svěřit). Důvod obav: nechráněný styk s bývalým (pořád...

Radano, kompletní testy provádí kožní (dermatovenerologická) a infekční ambulance v každé nemocnici v Praze, např. Bulovka, Motol, Střešovice, Krč, Karlovo náměstí. Doporučuji...

Pohlavni nemoci

| Dotaz od: Petra

Chtela jsem se zeptat,zda gynekolog pozna syfilis a kapavku pri kontrole i kdybych nepocitovala nejake priznaky.A jestli je mozne nenakazit se od hiv pozitivniho bez ochrany...

Pokud nemáte žádné příznaky, není pravděpodobné, že byste měla pohlavní infekci. Pokud se extrémně obáváte, poproste u gynekologa o vyšetření krve a příště si dejte pozor na sex...

Pohlavní nemoci dotaz

| Dotaz od: Milan

Již jsem Vám ohledně jednoho dotazu psal, nyní prosím o poslední radu. Byl jsem na erotické masáži. Toho čeho se bojím je to,že došlo k menšímu a velmi krátkému kontaktu...

Pokud to bylo tak, jak popisujete, domnívám se, že nemohlo dojít k přenosu pohlavních chorob, s výjimkou např. virových bradaviček. na výtěry jít nemusíte.

Syfilis či hiv - fotografie

| Dotaz od: Petra

Předem se omlouvám, že posílám dotaz znova, přikládám fotografiie,které se mi předtím nepřiložili. Dobrý den, před 5 dny se mi udělal na jazyku nejprve první jakoby vřídek na...

Příznaky nejsou typické pro HIV, syfilis, ani jinou pohlavní nemoc.

Pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, zda se můžou prvotní příznaky nějaké STD objevit až po téměř 2 letech od styku. V květnu 2011 jsem měla nechráněný styk (trochu traumatický...

Klidně vyčkejte na vyšetření, inkubační doba pohlavních nemocí není nikdy tak dlouhá, nemějte zbytečné obavy. Příjemný den

Jako krevní transfuzi popisujeme proces, při kterém je do krevního oběhu nemocného přivedena krev dárce.

 celý článek

Nákaza chlamydiemi

| Dotaz od: Jitka

Mám dotaz, lze chytit pohlavní nemoc - chlamidie jinak nez pohlavně? Napříiklad plavecká hala, sauna, veřejné záchodky. Ráda bych zjistila , jak to je, jelikož mám 8 let stálého...

Naprostou většinu nákaz chlamydiemi (které jsou mimochodem dost nebezpečné i nepříjemné, léčbu určitě nepodceňujte) tvoří nákaza pohlavní cestou. Nemusí jít pouze o vaginální...

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) ve svém 63stránkovém prohlášení minulý čtvrtek uvedl, že správné používání kondomu značně snižuje rizika nežádoucího otěhotnění...

 celý článek

Poševní sekret!

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se dozvědět co znamená poševní sekret?? a jestli je nějak nebezpečný???A ještě ještě jestli jde s toho dostat AIDS! a jaký způsobem jde chytit ten AIDS,pokud to jde...

Poševní sekret je tekutina vylučovaná skrz poševní stěnu. Jedná se o naprosto normální stav u každé zdravé ženy a dívky. AIDS se přenáší krví, nejčastěji při pohlavním styku...

AIDS je finálním stadiem infekce HIV. Když imunitní systém CD4 buněk poklesne k velmi nízké hladině, dojde k téměř absolutní ztrátě pacientovy schopnosti bojovat s infekcí.

 celý článek

Hepatitida typu B a C představují závažná onemocnění. Poměrně často totiž přecházejí do chronické formy. Obzvlášť "céčko" je v tomto ohledu nebezpečné. Po letech se u nemocných...

 celý článek

Pohlavni choroby

| Dotaz od: Jan

Měl jsem měsíční poměr se ženou s kterou jsem měl chráněný pohlavní styk.Poslední byl před dvouma týdnama.Problémy nepocituji žádné jen mírné svědění v močové trubici a občasné...

Pokud jste měl pouze chráněný styk, je šance na pohlavní nemoc skutečně mizivá. Testy si nechte provést cca za měsíc po styku.

Hiv

| Dotaz od: Karolína

Mám dotaz ohledně pohlavních nemocí. Asi před měsícem jsem se vyspala s promiskuitním partnerem, což jsem se dozvěděla až posléze. Po měsíci mi otekly uzliny jak v tříslech, tak...

Mohlo by se jednat o mononukleózu. Doporučoval bych proto každopádně znovu kontrolu u ošetřujícího lékaře a také, pokud už od styku uplynuly 3 měsíce provést i test na...

Paní doktorko.Mám na vás 4 otázky a budu strašně moc ráda když mi na ně odpovíte. 1.Slyšela jsem, že u syfilis protilátky přetrvávají i mnoho let po vyléčení? Znamená to že když...

1) Protilátky mohou přetrvávat po celý život, ale jde o tzv. paměťové protilátky, tzn. projev toho, že se člověk s infekcí kdysi setkal. Neznamená to, že onemocnění v těle...

Kapavka?

| Dotaz od: martin

V srpnu jsem měl nechráněný pohl.styk.Po 18.dnech jsem měl první příznaky-Výtok,svědění.Žádné pálení při močení.Výtok podobný preejakulační tekutině,někdy slabě nažloutlý.Slabě...

Může jít o kapavku, ale i další pohlavně přenosné choroby. Riziko spočívá v tom, že pokud tyto choroby přejdou ( při špatné či nedostatečné terapii) do chronicity, mají pak...

Syfilis?

| Dotaz od: Tomáš

Před třemi měsíci jsem měl s rizikovou partnerkou chráněný pohlavní styk a nechráněný orální sex (partnerka aktivní). Začátkem tohoto týdne mě začalo bolet v krku na pravé...

Obraťte se rovnou na kožního lékaře, pojišťovna vám uhradí sérologické vyšetření na HIV, syfilis ev. další pohlavně přenosné choroby, ev. bych doporučovala i výtěry z krku...

Chystám se jít na testy pohlavně přenosných nemocí, jen přesně nevím na jaký druh(y) chlamýdií bych se měla nechat otestovat když jsem měla rizikový orální styk (já-jemu...

Doporučoval bych obecně chlamydie, VHC, VHB, HIV a také syfilis a kapavku. Hezký den.

Papilomaviry

| Dotaz od: flow

Měl jsem nechr. styk s partnerkou, u níž je odůvodněný předpoklad výskytu agresivnějšího druhu HPV (předtím jsem to nevěděl). Co jsem zjišťoval, asi není zatím dostupná žádná...

Běžně se u mužů nezjišťuje, zda jste nebo nejste nakažen, promořenost v populaci je velmi vysoká, navíc se s papilomaviry v průběhu sexuálního života setká většina populace. U...

Sifilis

| Dotaz od: Jaroslav

Jsem dárce kostní dřeně,byl jsem na odběru a dnes jsem měl jít opět na odběr,že se jim nezdál jeden výsledek.Doktor mi řekl ,že výsledky ukázali na pozitiv sifilisu. Napsal mi...

Rozhodně bych doporučoval kontrolu u lékaře a znovu prodělat testy na přítomnost protilátek. Co se nákazy týče, inkubační doba příjice je v řádu týdnů, často ale může být...

Zarudlé fleky na žaludu

| Dotaz od: Matěj

Před nedávnem jsem se svěřil se svým problémem na této stránce doktorovi zabývající se dermatologii, ten mě odkázal na urologa nebo na sexuologa. Mám problém s tím, že se mi na...

Matěji. Nemyslím si, že Vaše potíže způsobuje před rokem přeléčená kapavka. Spíše je třeba vyloučit novou infekci - mykotickou chlamýdiovou či mykoplazmatickou (ze stěrů a...

Nákaza ano či ne

| Dotaz od: Dagmar

Mohla jsem se nakazit hiv,syfilisem nebo jinou pohlavní nemocí jestliže mě nakažený muž dráždil prstama klitoris a třikrát zajel dovnitř? Nevšimla jsem si jestli měl na prstech...

Dagmar! Pravděpodobnost nákazy je velmi malá, zejména pokud jde o přenost viru hiv, ale pokud chcete mít stoprocentní jistotu, budete muset zajít na test na hiv (za 3-6 měsíců...

Pohl. choroba?

| Dotaz od: Tomáš

Paní doktorko, trápí mne ne přílíš výrazné, zato však vleklé urologické potíže (slabé pálení při močení, jakoby svědění v močové trubici). Začalo to před 4 měsíci a to asi týden...

Krásný den. Neváhejte, neostýchejte se- a vydejte se na dermatovenerologickou ambulanci, žádné doporučení není zapotřebí. Bohužel, bez odběrů vzorků nelze spolehlivě stanovit...

Infekce močového traktu

| Dotaz od: radek

Pani doktorko,moc vam dekuji za odpoved,byl jsem za doktorem a on mi rekl ze mam krev v poradku:)pred 14 dnema mi rek neco jineho,ani mi nerekl co za bacterii mi tam nasli a bez...

Radku, vzhledem k tomu, že jste měl nechráněný pohlavní styk v anamnéze a máte bolesti v podbřišku, obraťte se na dermatovenerologii, kde vám vyšetří všechna možná přenosná...

Možnost nakazy

| Dotaz od: Mato

Cez vikend som bol po 7 rokov monogamie s mojou ženou na jednej žurke a skončili sme v nevestinci.Všetko prebehlo tak ako malo pouzili sme kondom ale bol som tak opity a boli...

Ano, pohlavní nemoci se mhou přenést orální cestou a pak jsou jejich projevy v dutině ústní a v krku - kapavka probíhá pod obrazem anginy či bolestí v krku, syfilis se může...

Syfilis - prosím poraďte

| Dotaz od: Petra

Jsem zoufalá. Byla jsem dnes pozvána na kožní oddělení pro podezření z pohlavní nemoci - syfilis. Bývalý přítel, s kterým jsem sexuálně žila zhruba od října do poloviny...

Inkubační doba u syfilis je asi 3 týdny, takže váš partner se nakazil 3 týdny před vznikem defektu na genitálu. Infekční je v době, kdy je vřed přítomen. Takže pokud na genitálu...

Pani doktorko pred 2 roky jsem ja i moje pritelkyne byli preleceni po onemocneni syfilis. Nyni se pokousime asi rok o dite ale marne. Muze mit prodelana nemoc vliv na otehotneni...

I syfilis stejně jako další sexuálně přenosné nemoci může mít vliv na plodnost. Pokud je Vaše snažení o otěhotnění již rok neúspěšné, obraťte se na centrum pro léčbu neplodnosti.

Riziko prenosu hiv

| Dotaz od: Jakub

Chtel jsem se zeptat. V opilosti jsem navstivil privat a zena mi tam provadela oralni sex ja byl v pasivni roli a ona lezela pode mnou. Delala se u toho robertkem. Obcas mi...

Risiko nákazy se nedá vyloučit, na kontrolu kapavky můžete jít na kultivaci na kožní oddělení, Na test HIV se doporučuje jít 2 až 3 měsíce po rizikové události, jelikož lidské...

Strach z nemocí

| Dotaz od: N.

Je mi 18 let a v létě jsem si zažila románek s člověkem, kterého jsem dobře neznala. Pohlavní styk byl chráněný, ale prezervativ praskl. Když jsem to zjistila, bylo mi hrozně...

Vaše potíže vycházejí z Vaší reakce na akutní stres, která byla vyvolána oprávněnou obavou z pohlavní nemoci. Úzkostné potíže ale přetrvávají déle než by měly a Váš organismus...

Příznaky syfilis

| Dotaz od: Lukas

Obracím se na vás se značnými obavami a prosím o radu... V únoru 2008 jsem měl pohlavní styk (orální, vaginální s kondomem). 11.3.2008 jsem s teplotou 38°C, otokem pravé krční...


Starověcí učenci se domnívali, že se spermie tvoří v mužském i ženském těle. Od dávnověku byla v popředí zájmu také dostatečná délka penisu, případně jeho prodlužování. Některé...

 celý článek

Hiv zameneno se zanetem ledvin

| Dotaz od: Simona

V rijnu a listopadu 2013 jsem mela s nekolika lidmi rizikovy sex. Na konci listopadu jsem pocitila na par dni knedlik v krku, bolela me kolena a hlava a udelal se mi maly tvrdy...

Domnívám se, že vaše obtíže nebudou HIV původu, ale vzhledem k vašemu rizikovému chování bych doporučovala kompletní venerologické testy , nejen HIV, ale i hepatitidy, syfilis a...

Kapavka

| Dotaz od: Sandra

Chci se zeptat, jestli by pohlavně přenosné nemoci, jako je kapavka nebo syflilis, byly diagnostikovány pouze na základě stěrů při preventivní prohlídce u gynekologa?

Syfilis se diagnostikuje z krve,na kapavku ke kultivační vyšetření,které nemusí být obsaženo v preventivní prohlídce. příjemný den

Vyrážka - hiv?

| Dotaz od: Michal

Může být vyrážka (červené fleky v dolní oblasti zad), která trvá déle než týden a objevila se 3 měsíce po rizikovém styku, příznakem HIV infekce?

Michale, není to vyloučeno. Na druhou stranu, existují i jiné pohlavně přenosné nemoci, které stojí za léčbu - třeba syfilis. Navštivte dermatovenerologa, promluvte si s ním o...

Nákaza hiv

| Dotaz od: Vojtěch

Měl jsem chráněný pohlavní styk s ženou, u které si nejsem jist. Použili jsme kondom ale ona při tom dostala menstruaci. Byla tma a já si toho všiml až po sexu. Při sundání...

- velmi si vážím Vaší důvěry. Potřebujete bezpečí, pocit jistoty, proto Vám nepomohou " pravděpodobnostní" spekulace. Vyhledejte dermatovenerologii, domluvíte se na plánu...

Může se jednat o syfilis?

| Dotaz od: mia

Krásný den paní doktorko. Psala jsem zde ohledně mého problému před dvěma týdny jinému lékaři, ale ještě semi nedostalo odpovědi, tak to zkouším u Vás. Na začátku října jsem...

Podle vašeho popisu by mohlo jít např. o genitální herpes. O syfilis se vzhledem k té bolestivosti nejedná. Ale pokud máte stále obavy, můžete si nechat udělat testy z krve...

Bolest při močení může být způsobena různými faktory, z nichž některé jsou u obou pohlaví stejné, některé se mohou lišit buď intenzitou projevů nebo četností výskytu. Obecně...

 celý článek

Strach z pohl.nem.

| Dotaz od: Lukas

Chtěl bych se zeptat jak dál postupovat, v 6/2010 jsem měl nechráněný styk s dívkou, druhý den jsem vypozoroval trochu zarudlý žalud, vyléčil jsem to heřmánkovými obklady...po...

Pohlavní chorobu zcela jistě nemáte. Většina vašich obtíží je psychosomatického původu ( bolesti, únava, záškuby, ekzém..). Psychogenní může být i větší náchylnost k infekcím...

Uz som sem pisal vcera a dostal som od Vas odpoved vid dolu : Chcel som sa este opytat kvapavka aj syfilis by sa prejavil iba v hrdle a nie dolu?!No a angina sa da lahko...

Kapavka v hrdle vypadá stejně jako jakákoli jiná angina, rozlišit se dá jedině speciální kultivací. Domnívám se, že běžným kontaktem, který popisujete, se nepřenese. Užívání...

Mazivo s penisu

| Dotaz od: františek

Paní doktorko.Chtěl bych se zeptat při masturbaci je výtok agresivnější a lepkavý nebo i při orálním sexu přítelkyně říkala že mám nějak agresivní mazivo a druhý den se jí...

Sekret z penisu je stejný při všech formách sexu. Zda máte nebo nemáte onemocnění v oblasti penisu (ať sexuálně přenosné nebo ne), to zde nezjistíme. Ale pálit by Vás nic nemělo...

Paměťové protilátky

| Dotaz od: Dagmar

Bylo to myšleno tak,že člověk který měl rizikový pohl.styk při kterém by se nakazil některou pohl.přen.nemocí (hiv,syfilisem,žloutenkou,chlamýdiema,kapavkou) a krátce po riz...

To se skutečně nedá jednoduše zodpovědět,mezi tzv.pohlavně přenosné nemoci patří choroby,které jsou vyvolávány značně rozdílnými patogeny,tzv.dynamika protilátkové odpovědi je...

1)napsala jste mi že vyrážka Pityriasis rosea gibert může někdy imitovat vyrážky ve druhém stadiu syfilis.je možný abych byla ve druhém stádiu nákazy syfilis už čtvrtý měsíc po...

1) Druhé stadium syfilis začíná přibližně 9. týden od infekce, tzn. u vás by šlo o říjen. Ale tímto porovnáním s pityriasou jsem nechtěla říct, že u vás se skutečně o syfilis...

Objasnění dotazu

| Dotaz od: Dagmar

Paní doktorko.měla jsem začátkem srpna orální styk s možná rizikovým partnerem při kterém jsem ho uspokojovala svými ústy.po čtyřech měsích po rizikovém orálním styku(začátkem...

1)K přenosu jakékoli sexuální přenosné infekce samozřejmě dojít mohlo. 2) Pityriasis rosea může někdy imitovat vyrážky ve druhém stadiu syfilis. 3) Vaše obtíže pro HIV infekci...

U třetiny párů, které se neúspěšně pokouší o miminko, je příčina na straně muže. Poruchy mužské plodnosti spočívají v nízkém počtu spermií, nedostatečné pohyblivosti spermií...

 celý článek

Rakovina děložního čípku

| Dotaz od: jarda

Chci se zeptat, když mněla kamaradka poprve pohlavní styk, při čekání na 3 injekci, ovlivní to nějak ochranu? Bylo to pry jen jednou, jestli už může mít normálně pohlavní styk...

Ideálně by měl být styk spíše s ochranou, ale účinnost injekce (celého očkování) pohlavní styk jistě neovlivní. Pokud myslíte vliv injekce na ochranu proti početí - tak tato...

Dotaz

| Dotaz od: Lener

Neměl jsem vyloženě rizikové chování (před 5 týdny). Pouze petting. Nyní se bojím s mojí partnerkou provozovat intimní život. Za 3 měsíce chci jít na testy HIV a syfilis pro můj...

Infekce syfilídou by se projevila asi po dvou až třech týdnech. Při pettingu nedochází k pohlavnímu styku (vzájemný kontakt pohlavních orgánů). Nedochází tedy ani k nákaze...

Duomox 1000

| Dotaz od: Ian

Rád bych se zeptal zda Duomox 1000 podávaný 1-0-1, v rámci léčby proti Helicobakteri, je schopen vyléčit i jiné bakteriální pohl.nemoci jako např.syfilis,kapavka,či chlamydie...

Všeobecně řečeno, antibiotikum působí v celém těle na bakterie, které jsou na to určité antibiotikum citlivé. Je pravdou, že by příznaky ev. pohlavní nemoci mohly být zkreslené...

Mnohdy se pod pojem sexuální zdraví zahrnuje ochrana proti sexuálně přenosným nemocem a v současné době jsou k těmto onemocněním přiřazovány také různé gynekologické obtíže.

 celý článek

Letní měsíce si většina lidí podvědomě spojuje s radostí, změnou, zábavou, cestováním, poznáváním nového prostředí, seznamováním, odpočinkem.

 celý článek

Jen samotné to slovo dokáže řadu lidí paralyzovat a vyvolat v nich pocit naprosté bezmoci. Ve skutečnosti by tomu mělo být právě naopak: v dnešní době je rakovina často docela...

 celý článek

Rodinné diskuse o sexu by neměly vzbuzovat pocit donucení a odsouzení. Rodiče by měli podporovat diskusi o pohlavním styku, těhotenství mladistvých a přenosných pohlavních...

 celý článek

I dnes, v době všudypřítomného technologického pokroku, má dárcovství krve jistá rizika – pro příjemce i dárce.

 celý článek

Pacienti trpící hemofilií mají ve své krvi nedostatek faktoru VIII (hemofilie A) nebo faktoru IX (hemofilie B). Oba tyto faktory jsou nezbytné pro proces srážení krve a při...

 celý článek

Nitrožilní aplikace návykových látek je jedním z nejrizikovějších způsobů jejich užívání.

 celý článek

"Neseď na zemi, ať si nenachladíš měchýř," napomínají matky své dcery. Mají tím na mysli právě riziko zánětu močových cest. I přes dbaní těchto rad však většina žen aspoň jednou...

 celý článek

Už jsem sem psal, že je u mě riziko pohlavní nemoci. Měl jsem pohlavní styky asi 14. a 15. července a pak ještě 26. července. Vždy s ochranou, pouze pro orální styk jsem neměl...

Ty červené tečky rozhodně nejsou projevem pohlavní choroby, může jít o popraskané cévky ( měl byste užívat Ascorutin) ev. projev vaskulitidy. K tomu by ev. mohly patřit i ty...

Kondom

| Dotaz od: Dana

Mám problém že nemůžu mít hormonální antikoncepci,protože mám problémy s játry a štítnou žlázou. Můj doktor si myslí že je lepší když nebudu zbytečně brát další hormony,než co...

Kondomy užívají na světě miliony mužů a nestěžují si, většinou si stěžují trošku sobecké a rozmazlené typy, čímž nechci tvrdit, že takový je váš partner. Je to zároven nejlepší...

Tvrdý vřed na genitáliích

| Dotaz od: Petra

Před čtyřmi dny se mi udělali dvě takové bouličky na velkých stydkých pyscích, jednu z nich jsem vymáčkla (vytekl z ní bílý hnis) a druhá mi zůstala (viz foto, omlouvám se že je...

Bude se pravděpodobně jednat o ucpané mazové žlázky, rozhodně je nemačkejte a zajděte na gynekologii. Příjemný den

Dotázek

| Dotaz od: Dagmar

Vím že si o mně musíte myslet že jsem nenormální,ale potřebovala by jsem ještě vědět: Když jsem měla rizikový pohl.styk při kterém bych se nakazila některou nebo více pohl.přen...

Na tuto vaši otázku nedokážu přesně odpovědět. Např. virové infekce (HIV, žloutenky) nejsou antibiotiky ovlivněny vůbec, protože antibiotika ovlivňují pouze infekce bakteriální...

Partner měl nedávno problém s varletem, vše se vyřešilo na urologii. Přetrvalo mu pobolívání, které přešlo v bolení a přidal se k tomu problém s řezáním při ejakulaci, tak šel k...

Ireno. K první části Vašeho dotazu- antibiotická léčby by výsledky serologických testů neměla ovlivnit, při serologii se totiž vyšetřuje přítomnos a hladina protilátek, kterých...

Testy

| Dotaz od: Miky

Je mi 21 let a před 3mi mesici jsem měl rizikový pohlavní styk- mám podezření a bohužel téměř jistotu že jsem infikován, ale nevím čím, chtěl bych si zajít na testy ale nechci...

Pokud navštívíte dermatovenerologii /kožní ambulanci, specializovaná je nejen na kožní problémy, ale i na pohlavní onemocnění/, žádné testy si platit nebudete muset a provedou...

Pojmem antikoncepce označujeme metody, které slouží k zábraně početí. V současné době se zvyšuje počet žen, užívající některou z forem antikoncepce. V důsledku uvědomělosti žen...

 celý článek

První nechráněný sex

| Dotaz od: Václav

Je mi 17 let a včera jsem měl s přítelkyní první sex bez kondomu. Bere antikoncepci, ale občas zapomene a prášek si vezme až druhý den. (Společně s práškem který by měla, takže...

Pokud přítelkyně bere antikoncepci soustavně, tedy trvale, nevadí, když občas zapomene - nejlepší by ovšem bylo, kdyby nezapomínala nikdy. Zkuste ji motivovat, at si do mobilu...

Atypicky ejakulat

| Dotaz od: Michal

V mem ejakulatu se posledni 2tydny objevuje nazloutla hmota gelove struktury. Alespon myslim,ze jen 2tydny. Driv jsem si toho nevsiml. Ma to co docineni s nejakou pohl. chorobou...

Na kvalitu a vzhled spermatu má vliv mnoho faktorů, zejména množství vypitých tekutin, strava apod.. Přesný obsah, hustota, a složení spermatu závisí hodně i na frekvenci...

Pálení penisu

| Dotaz od: Tereza

Mám dva roky přítele a nikdy jsme neměli problémy s pohlavním stykem, až teď. Asi pět až deset minut po pohl. styku ho začne pálit uvnitř penisu. Nikdy se mu to ještě nestalo...

Může se jednat o močovou infekci, nebo nějakou chlamydiovou infekci, kvasinky a podobně... určitě by měl navštívit minimálně svého praktika, který vyšetří moč a odebere...

Chlamydie

| Dotaz od: Martin

Před nedávnem jsem si přečetl o hlavním úskalí chlamydiové infekce, tj. bezpříznakového průběhu a to ve mně vyvolalo pochyby vzhledem k minulosti. Před pěti lety (2004) jsem...

Promořenost chlamydiemi je v populaci velmi vysoká (přenos je hlavně pohlavním stykem), pokud máte v pořádku imunitu, nemají testy u vás celkem žádný význam - k aktivaci...

Std

| Dotaz od: Snigy

Měla jsem nechráněný pohlavní styk s cizincem,nechala jsem se vyšetřit navšechny STD(kapavka,sifilis,HIV,chlamidi), všechno vyšlo OK.Ale mám pořád nějaké výtoky,které nesvědí...

Navštivte gynekologa a nechte se vyšetřit na běžné gynekologické infekce, měly by se vyloučit mykologické (kvasinky) a další záněty vaginy. Teprve potom si ev.můžete nechat...

Dotaz

| Dotaz od: Lukáš

Již delší dobou trpím psychickými obtížemi, vše začalo nechráněným stykem v cervnu 2010, po precteni par clanku jsem zacal vysilovat kolem pohlavnich nemoci a sledovat priznaky...

.Myslím,že Vaše trápení je už docela dlouhé a velmi Vám kazí život.Práce s psychoterapeutem,i když to bude třeba trochu "běh na dlouhou trať"Vám jistě velmi pomůže.Na počátku by...

Dotaz

| Dotaz od: Lukas

Minuly rok jsem mel rizikovy styk s divkou, nasledne dny jsem se zacal psychicky deptat ze jsem chytil pohlavni nemoc, po dvoumesicnich depresi a cteni na internetu jsem si...

Jestliže testy opakovaně prokazují negativní výsledek, tak se opravdu nemusíte obávat. Jestliže by Vám psycholog pomohl, tak bych se jeho návštěvě nebránila, mohl by Vám pomoci.

Plnoletost

| Dotaz od: Zdeněk

Je mi 17 let a chtěl bych si na klinice infekčních chorob nechat udělat testy na pohlavní nemoci, konkrétně HIV a syfilis, potřebuju k tomu souhlas rodičů když mi ještě nebylo...

Pokud nemáte žádné obtíže, budete si vyšetření hradit sám. Domnívám se, že souhlas rodičů nepotřebujete.

Poševní výtoky

| Dotaz od: M

Mam dotaz ohledně poševního výtoku. Trápí mi již několik měsíců. Lékař mi stále dává nějaká antibiotika a čípky, ale výtok stále neustupuje. Nesvědí, nepalí...kultivace mam vždy...

Déletrvající výtok je známkou probíhajícího zánětu nebo podráždění sliznice. Nejspíše jde o chronikcký proces. Nevím, zda Vám gynekolog dělal výtěr nejen z pochvy, ale i z hrdla...

Rád bych Vás paní doktorko požádal o odbornou radu. 5.1. jsem byl na kontrole u svého urologa (chodím pravidelně co 3 měsíce, mám podkovovitou ledvinu a trpím občasnými záněty...

Richarde. Nejvhodnější by bylo u vás vyšetřit moč i prostatický sekrét kultivačně, aby se stanovilo, které baktérie Vás zlobí (je celkem možné, že je na předepsaná antibiotika...

Herpes/kondylomata/nic?

| Dotaz od: Mates

Moje otázka se netýká HIV/AIDS, ale jiné pohlavní nemoci. Dnes jsem našel na svém konečníku takové jakoby pupínky...Může to být tím, že se holím? Mám strach aby nešlo o herpes...

Matesi! Pokud se do svého konečníku necháváte souložit, může se jednat o kondylomata nebo herpes. Pokud jste heterosexuál a do zadku Vám nikdo své údy nestrká, pak půjde...

Všichni víme, že rakovina není infekční ani za mák a nemusíme se bát, že se na nás přenese z nemocného člověka. Přesto vztah mezi rakovinou a infekcí je ve skutečnosti mnohem...

 celý článek

Moč

| Dotaz od: Daniel

Mohu chytit nějakou pohlavní nemoc(třeba syfilis, hiv nebo žloutenku)když sem se na jedné párty omylem napil něčí moči?

Ani pro jedno pohlavní onemocnění není přenos močí typický (přestože se virus HIV i virus hepatitidy C v moči může objevit, nebyly popsány případy, kdy by se někdo z moči...

Mezi nejobvyklejší druh antikoncepce patří používání kondomu. Kondomy jsou většinou vyrobeny z latexu.

 celý článek

Obavy...

| Dotaz od: Ondřej

Před 9-11 hodinami sem měl pohlavní styk a ted se mi udělal na přirození takový červený flíček ale spíš to vypadá jako odřenina než vřed... mám mít obavy že bych mohl být...

Takhle rychle by šlo spíše o podráždění nebo mechanickou oděrku, udržujte zvýšenou hygienu a propříště bych vám vždy!!!! doporučila spíše soulož s kondomem jako jednonačně...

Flicek

| Dotaz od: Ladislav

Mám takový problém, měl jsem pohlavni styk se svou přítelkyní a den poté se mi na penisu objevili asi 3 malinké červené flíčky. Nesvědí to ani nijak nepálí, přesto bych rád...

Zajdite si na urologii- urolog vám může provést i stěry a odběry krve na sexuálně přenosné nemoci.

Balanitida

| Dotaz od: Petr

Prosim Vas o radu. Asi pred 8 mesici po nechranenem pohlavnim styku se mi na zaludu objevilo zarudnuti. Obratil jsem se ke koznimu lekari ktery mi pouze po prohlidce...

Lze v indikovaných případech provést stěr z povrchu žaludu na mikrobiologické vyšetření a mykologické (= "plísně") vyšetření. Také je vhodné alespoň vyšetření moči a neuškodí...

Chtěla jsem od Vás poradit, jako od odborníků, co se týče prášků na růst a zpěvnění prsou. Na internetu jsem se toho dozvěděla opravdu hodně a popravdě jsem s více informacemi...

Žádné "prášky" - s lékařsky prokázanou ůčinností - na zpevnění ani zvětšení poprsí neexistují, nedejte si vytahovat peníze z kapsy!!!! Antikoncepce je zábrana otěhotnění...

Dotaz

| Dotaz od: Dagmar

Paní doktorko,po rizikovém pohlavním styku jsem užívala antibiotika na zánět moč.měchýře a kortikoidy na vyrážku a potom jsem se šla nechat otestovat na hiv,syfilis,žloutenky a...

U každé z těchto nemocí se tvoří protilátky v jiném časovém sledu. nejsem schopná vám přesně napsat, co se v okamžiku , kdy jste užívala ANTIBIOTIKA, dělo s každou konkrétní...

Náhodou jsem našla tuto stránku, proto si dovoluji využít poradny lékaře k níže uvedenému (a asi netradičnímu) dotazu. Od zdrav. pojišťovny jsem obdržela výzvu, abych se...

I při důsledném dodržování zdravého životního stylu existuje riziko gynekologických onemocnění, i když je minimální (vzhledem k tomu, co jste uvedla) a váže se na příčiny, které...

Na začátku listopadu jsem měl nechráněný pohlavní styk, den nebo dva dny po něm mě začalo pálit při močení a současně jsem měl pár dní zvýšenou teplotu. Po 2 týdnech jsem zašel...

Michale. Doporučuji Vám zopakovat testy na chlamýdie (mohly být provedeny v době, kdy jste ještě protilátky netvořil) a taky stěry z močové trubice na ureaplazmata, která se...

Termín hepatitis, označující zánětlivé onemocnění jater, použil poprvé římský lékař Coelius Aurelianus už v 5. století našeho letopočtu. Virus hepatitidy C byl však objeven až...

 celý článek

Mel jsem orální sex s kondomem, který byl použit po celou dobu, nakonec jsem provedl tzv. soulož mezi prsa partnerky, pořád s kondomem, při jednom pohybu mi sklouzl kondom, hned...

Tímto způsobem to je možné pouze při selhání kondomu - sklouznutí v pochvě nebo prasknutí

Poslední rok registruji ruzné problémy..ze začátku bolest hlavy, bolest kloubů, nechuť k jídlu..celková nevolnost ..každou chvíli mě něco pobolívalo..tyto příznaky však odezněli...

Jestli nebyly odběry na "pohlavní" choroby cíleně provedeny (protože jste v rámci vyšetřování nezmínil příp. rizikové chování), tak se v odběrech nic "podezřelého" objevit...

Pohlavní a jiné nemoci

| Dotaz od: Teo

Mám takový pikantní problém. Předem upozorňuji že se nejedná o žádnou legraci nebo nejapný vtip. Mám takovou úchylku, že rád očichávám použité dámské spodní prádlo. Nedávno jsem...

TIMTO ZPUSOBEM SE MUZETE NAKAZIT POUZE S VELMI MALYM RIZIKEM, ROVNAJICI SE (podle mého názoru) TEMĚŘ NULE. Pokud byste pocitoval v následujím období nějaké zdravotní obtíže...

Pohlavní nemoci

| Dotaz od: Jan

Před dvěma dny se mi přihodila nepříjemná věc. Praskl mi prezervativ při sexu se ženou "nejstaršího řemesla" a nechráněný sex trval zhruba od 15 do 30 minut, než jsem problém...

Pokud byla žena infikovaná jakoukoli pohlavní chorobou, pak samozřejmě riziko nákazy je. Jak je toto riziko velké záleží na jejím zdravotním stavu. Vy v tuto hvíli nemůžete...

Pohlavní nemoc

| Dotaz od: Petra

V září roku 2012 jsme měla nechráněný pohlavní styk...od té doby jsem se hlídala podle různých nejčastějších projevů pohlavních nemocí, které jsme si našla a zatím se nic...

Nejspíše Vás uklidním, asi se o pohlavní chorobu opravdu nejedná, příště si vemte ochranu, je hrozné se tak dlouho trápit! Bohužel test v lékárně neexistuje. Vyloučit po takové...

Pohlavní nemoc

| Dotaz od: easy

Před cca 8 měsíci jsem prováděl orální sex ženě. Po týdnu se mi na mandlích v krku utvořilo několik čepů (bez výrazné bolesti, bez teplot), na které mi po prohlédnutí krku lékař...

Tímto způsobem by se mohla přenést např. kapavka, která může vyvolávat angině podobné příznaky. Při výtěrech je třeba lékaře na tuto možnost upozornit.

Pohlavní nemoci

| Dotaz od: Pavel

Prosím o radu. Koncem října jsem měl pohlavní styk se známou z práce. Kondom jsem použil, možná ke kontaktu zpočátku došlo. (jazyk jsem ale chráněný neměl) Po asi dvou týdnech...

Může jít o náhodnou souhru obtíží, ale pro jistotu bych doporučovala vyloučit kapavku a chlamydiové infekce.

Děkuji za předešlou odpověď (erotická masáž - zevní kontakt pohlaví) co se týče kapavky. Dnes je to 16 dní od rizika, čili pokud nebudu mít další dny žádné příznaky nemusím se...

Kapavka může způsobit i zánět hrdla, ale ten nezpůsobuje výtok z močové trubice. Pokud nemáte příznaky jako pálení při močení nebo výtok z močové trubice, je nákaza kapavkou...

Pohlavní nemoc

| Dotaz od: Hozna

Chtěl bych se zeptat jestli jsem se nenakazil pohlavní chorobou. Na začátku penisu se mi utvořil vřed, který jsem vymáčkl ( myslím si, že je to z holení), hned na to jsem...

Nebolestivý vřed na penisu může být projev syfilis, ale ten nejde vymáčknout, takže ve vašem případě se asi o žádnou pohlavní nemoc nejedná.

Mám dotaz ohledně toho, co se dá chytnout z wc prkénka. Stala se mi taková nemilá situace..šla jsem na WC (asi 10 min. předemnou tam nikdo nebyl) a už to bylo akutní a jelikož...

Jano. V první řadě - k přenosu HIV infekce dochází buď stykem s krví nakaženého nebo pohlavní cestou (nejvyšší koncentrace viru je v krvi a pohlavních sekretech nakaženého...

Pohlavní nemoci

| Dotaz od: David

Chci se zeptat u ustnich koutku se mi udelalo drobné poskození,na pravem lehce bolestive a kolem bílé,a na casti rtu,po namocení vodou se to esteticky vse ztratí,ale na suchu...

Jakožto příznaky syfilis se mi vámi udávané obtíže nejeví. pokud chcete mít jistitu dooporučovala bych návštěvu dermatovenerologa. Spíše si myslím, že se jedná o bakteriální...

Pohlavní nemoc

| Dotaz od: Nikola

Chtěla bych se zeptat, jestli při odběru krve(když se zjištuje otrava krve) se dá zjistit, zda je člověk nakažen virem HIV ( například, když neni něco v krkvi v pořádku)? A mým...

Při běžných odběrech se toto vyšetření neprovádí, musíte cíleně o to požádat. Příznaky, které popisujete, nebudou souviset s HIV.

Strach z pohlavní nemoci

| Dotaz od: Nikola

Je možné, že bych mohla mít HIV? Během tří měsíců po rizikovém chování jsem měla několikrát rýmu (cca po 14 dnech) a nevím, jestli je to následek změn počasí. Dále se objevila...

Milá Nikolo, příznaky, které uvádíte, jsou tzv. nespecifické- nelze je provázat s nějakou konkrétni diagnosou, Pokud se obáváte nějakého onemocnění, zpravidla budete stále...

Nakaza syfilis, kapavka?

| Dotaz od: David

Pani doktorko pred dvema dny jsem mel. hraneny oralni sex nicmene zena zavitala cca na pul minuty jazykem k analnimu otvoru. Mam se obavat nakazy syfilis ci kapavka? Po jake...

Testy HIV mají cenu provést za 3 měsíce po podezřelém styku, testy na kapavku či syfilis u kožního lékaře,ve vašem případě nákaza sice není pravděpodobná, ale jak byl styk...

Nejedná se o pohlavní nemoc?

| Dotaz od: Michal

Paní doktorko. Asi před více než 1 měsícem jsem dělal orální sex partnerce a asi po 4 dnech se mi vytvořil na rtech nepříjemný opar a následovala teplota 38st a nepříjemná...

Mohlo by jít o ústní projevy genitálního oparu. Pokud máte obavy z kapavky, ta se nejlépe prokáže kultivací stěrů - bylo by dobré vyšetřit oba partnery ( u ženy z oblasti hrdla...

Příznaky hiv

| Dotaz od: ala

Chtěla jsem se zeptat, měla jsem styk s osobou, o které jsem se dozvěděla, že to hodně moc střídá. Je to teprve 14 dní a já se hrozím HIV. Není možné si udělat test už po 14...

Budete muset opravdu počkat na definitivní výsledek testu po 2 měsících (jak vám to určil lékař), jak jste sama psala v dalším mailu. Teoreticky lze testovat ze slin nebo ze...

Testy na hiv

| Dotaz od: wera

Nemyslím si, že by to bylo po pohlavním styku, mě ten krk zlobí stále. Brali mi krev na HIV po rizikovém styku po 25 dnech a na chlamydie. Uvidím. A ještě mi dělali výtěr z krku...

HIV vyšetření by se mělo zopakovat za 2 měsíce, toto je skutečně krátká doba.

Nakažení syfilis

| Dotaz od: Libor H.

Chtěl bych se zeptat jaká je pravděpodobnost nakažení, pokud jsem měl s ženou chráněný pohlavní styk ale zároveň i krátký orální styk (já jí). Dnes už je to 30 dní, po celou...

Jděte na vyšetření k lékaři a zminte i tento způsob nákazy udělá vám spec. testy na pohlavní nemoci, já ev. přenos nemohu ani povtrdit ani vyvrátit, není to prostě bez vyšetření...

Hiv příznaky

| Dotaz od: Mája

Nikdy jsem neměla angínu a teď po dvou měsících nechráněného styku ji mám..Jaká je pravděpodobnost, že by se jednalo o příznak HIV? je možné i po dvou měsících mít příznaky...

Domnívám se, že nejde o projev žádné pohlavní nemoci. Pokud jste měla rizikový styk, pak by ale bylo vhodné testy provést.

Epidemie různých onemocnění postihují lidstvo odpradávna. Ve středověku to byly tzv. morové rány. Dokázaly téměř vylidnit tehdejší Evropu. Jako mor se tehdy označovalo každé...

 celý článek

Kapavka

| Dotaz od: robert

Mám takový dotaz před 14 dny jsem měl orální sex a po dvou dnech jsem si vymáčkl s močové trubice nažloutlou tekutinu.Při čůrání mě nic nepálí ale pocit je občas spíše svědiví.U...

Navštivte,prosím dermatovenerologické oddělení,provedou Vám vyšetření na nejčastější pohlavní cestou přenosná onemocnění.

Dva HIV pozitivní pacienti, kteří podstoupili transplantaci kostní dřeně kvůli léčbě rakoviny, se díky tomuto zákroku možná zbavili HIV pozitivity. Dokonce i poté, co přestali...

 celý článek

Pohlavní nemoci na wc

| Dotaz od: Jana

Mám dotaz ohledně toho, co se dá chytnout z wc prkénka. Stala se mi taková nemilá situace..šla jsem na WC (asi 10 min. předemnou tam nikdo nebyl) a už to bylo akutní a jelikož...

Tímto způsobem se nijak a ničím nenakazíte. Testy nejsou nutné. Odolnost bakterií je různá.

Test na pohlavní nemoce

| Dotaz od: Martin

Chtěl bych si udělat testy na pohlavní nemoce, HIV,kapavku atd. ale beru antibiotika DEOXYMYKOIN. Mam počkat až je doberu(popř. jak dlouho po dobrání) ? Může to nějak testy...

Doberte antibiotika a až poté lze vyšetřit. Počkala bych cca 14 dní po dobrání.

Pohlavní nemoci

| Dotaz od: Karel

Jsem již 3 měsíce bez jakýchkoliv příznaků. Měl jsem pouze koitální kontakt s jednou dívkou - šlo o zevní dotek penisu o vagínu. Nemusím se bát, že bych mohl mít kapavku...

Domnívám se, že o žádnou pohlavní chorobu jít nemůže.

Mam půl roku (od července) dlouhý problém. Měl jsem sexuální nechráněný styk s mladou holkou (15-16 let). Mě je 16 let. Po styku jsem se neumyl hned jsem šel spát. Asi za dva...

Vaše obtíže mohou do jisté míry mít i psychosomatický původ. Rozhodně doporučuji zopakovat kultivaci moči, venerologické výtěry močové trubice, stěry z kůže, vyšetření prostaty...

Počet osob nakažených zároveň hepatitidou C a virem HIV stále roste. Virus HIV koluje v tělech asi 32 milionů lidí z celého světa. A více než tři čtvrtiny nosičů tohoto viru...

 celý článek

Před dvěma dny jsem měl náhodný orální styk s mužem (já byl v pasivní roli), vše trvalo cca 10 minut, bez ejakulace. Strašně si to vyčítám, nicméně v tom trochu sehrál roli...

Není důvod se domnívat, že by mohlo jít o pohlavně přenosnou chorobu. Obyčejná ranka by se měla postupně vytrácet.

Pohlavní nemoc

| Dotaz od: Vašek

Pokud jsem penisem lehce a krátce dráždil povrch vagíny, tak mohlo k přenosu syfilisu, kapavky či jiných pohlavních nemocích? Nedošlo k žádné souloži. Pokud ano, měl bych...

Pravděpodobnost nákazy je skutečně minimální, pokud jste bez obtíží, na vyšetření nemusíte.

Obava z pohlavní nemoci

| Dotaz od: Jan

Chtěl bych se zeptat, 14 dní zpátky jsem měl nechráněný sex a včera mě teplota vylezla na 38-39,5° v kombinaci se zimnicí. Když použiji paralen, tak mi teplota klesne na...

Pokud jste měl rizikový kontakt, tak se samozřejmě riziko pohlavní nemoci nedá vyloučit. U každého pacienta je průběh jiný, nedá se přesně určit, jak dlouho bude teplota trvat...

Nemoc-hiv

| Dotaz od: wera

To jsem jeste ja.psala jsem vam ohledne toho ze jsem mela styk s rizikovou osobou.jen by me zajimalo kdyby byl hiv pozitivni a v krvi by se nic jeste neprokazalo tak bych to...

Máte pravdu, klidně můžete mít pohlavní styk s někým, kdo již má infekci, ale ještě není HIV pozitivní a přesto můžete tuto infekci dostat. Trvá totiž nějaký čas, než se...

Pohlavni nemoci

| Dotaz od: rad

Chtěl bych se zeptat zda se může přenášet HIV francouzským líbáním.Popr. jake jine pohlavni choroby se prenasi francouzským líbáním (slinamy)mam namysli zloutenku A,B,C a jine...

Slinami se dá přenést ledacos. Z těch chorob, kterých se obáváte je to samozřejmě i HIV i žloutenky, dále také především infekční mononukleosa. Inkubační doby jsou cca od 14 dní...

Pohlavní nemoc

| Dotaz od: Jana

Bydlím na koleji a po osprchování jsem svůj ručník hodila na ručník kamarádky(která se sprchovala přede mnou)..Vím, že má výtoky, kterých se nemůže zbavit a tak jsem ručník asi...

Jano. O chlamýdiích a mykoplazmatech se píše, že jsou pohlavně přenosné, ale některé články přenos právě přes osobní hygienické potřeby (např. ručníky) nevyvracejí. Spíš je...

Rád bych se zeptal na jedno ohledně syfilisu. Před 8 dny jsem Vám zasílal fotku pupínku, který se mi objevil vedle penisu. Říkala jste, že nejspíš jde o zarostlý chloupek. Dva...

Podle fotografie jde o normální pozánětlivé začervenání, které postupně vymizí. Pokud nedošlo k pohlavnímu styku, je riziko nákazy kapavkou či chlamydií minimální, takže testy...

Je těžké vysvětlit problém HIV lidem, kteří žijí mimo zasažené oblasti. Nevidí v médiích dramatické záběry na hromadně umírající lidi, jako ve válkách nebo při přírodních...

 celý článek

Epidemie různých onemocnění postihují lidstvo odpradávna. Ve středověku to byly tzv. morové rány. Dokázaly téměř vylidnit tehdejší Evropu. Jako mor se tehdy označovalo každé...

 celý článek

Dotaz k syfilis

| Dotaz od: petam

Mám hodně velký problém. Přišla mi pozvánka na dermatover.. k vyšetření, absolvoval jsem tam včera odběr krve z důvodu toho, že mému bývalému sex. partnerovi (pohl. styk byl...

Pokud se u Vás syfilitida prokáže, budete léčena s největší pravděpodobností antibiotiky a s Vámi i všichni Vaši sexuální partneři (budou pozváni na testy). Hezký den.

Tuto částku uvedl ve své práci americký výzkumný tým složený z odborníků několika univerzit (Cornell, John Hopkins, Harvard, Boston). Ten ve své práci analyzoval vývoj nákladů...

 celý článek

Děkuji za odpověď, jen se chci ještě dozeptat,pokud podstoupím testy na pohl.nemoci ve venerologické poradně Apolinářská, kde provedou i rozbor krve dozvím se, zda jsem...

Vyšetřením krve se dají prokázat tzv. paměťové protilátky. Třeba. na kapavku se tyto testy rutinně neprovádějí, k průkazu kapavky se používají jiné postupy, např. zmíněné...

Může se jednat o syfilis?

| Dotaz od: mia26

V září loňského roku jsem měla nechráněný pohlavní styk. Před měsícem (tedy zhruba půl roku poté) se mi objevil na zevním genitálu bolestivý vřed, který se mi asi do 5 dnů...

Pravděpodobně se jedná o některou z forem pohlavních infekcí. Doporučoval bych proto neodkládat kontrolu u kožního lékaře. Hezký den.

Vyšší hladina prolaktinu se vyskytuje přibližně u pětiny lidí s AIDS. K tomuto závěru došli vědci ze španělské Hospital de Galdakao. Prolaktin neboli luteotropní hormon je látka...

 celý článek

Virová hepatitida a infekce virem HIV poměrně úzce souvisí. Mají totiž mnoho společného. Jak u virových hepatitid, tak i u infekce virem HIV je nejčastějším zdrojem nákazy...

 celý článek

Kapavka

| Dotaz od: Rasty

Zhruba poslední týden pociťuji mírné pálení v močové trubici,zhruba třikrát jsem si všiml mírného výtoku(1 nebo dvě kapičky) jednou zkalený jinak čistý.Chtěl bych se zeptat...

Výtok a pálení močové trubice může být jak u kapavky , tak i u jiných zánětů močové trubice (nicméně všechny jsou pohlavně přenosné). Určitě navštivte lékaře, nejlépe...

Jak zjistíte, jste-li nakaženi? Jediným způsobem jak zjistit, jste-li virem HIV nakaženi, či nikoliv, je podstoupit test na HIV. Je k němu třeba malého vzorku vaší krve, který...

 celý článek

Syfilis

| Dotaz od: Jan

Mám dotaz na Syfilis. Spíše se ptám ze strachu z této nemoci. Cca. před rokem se mi udělal v ochlupení nad penisem vřed 3 mm velký a byl velmi bolestivý. Občas mám také hnisavé...

O pohlavní chorobu se zcela jistě nejedná. můžete si samozřejmě nechat provést vyšetření protilátek na syfilis, ale tyto obtíže stoprocentně syfilis nejsou. Pokud máte problém s...

Virová hepatitida C a AIDS mají kromě jiného společnou jednu závažnou okolnost. Celé měsíce i roky nakažený člověk nemusí o své nemoci vědět. Tím se ale současně stává nevědomým...

 celý článek

Přenos hiv polibkem

| Dotaz od: Adam

Mám takový primitivní dotaz. Může se nemoc HIV přenášet i polibkem? Prosím o podrobnější vysvětlení. Třeba zranění v ústech, opar atd. Děkuji

Ano může, nicméně by bylo nutné zranění v ústech nebo vypití několika litrů slin. Hezký den.

Testy pohlavní choroby

| Dotaz od: ala

Dotazovala jsem se u vás na to, když jsem měla pohlavní styk s člověkem bez prezervativu a nedošlo k ejakuaci, jestli je možné chytit nějakou pohlavní nemoc. Dnes to dělá 18 dní...

Není důležité, zda byla nebo nebyla ejakulace, podstatné je, že jste měla nechráněný styk, tudíž přenos HIV nelze vyloučit. Proto budete vyšetřena. Po 18 dnech od styku je brzy...

Pohlavní choroba?

| Dotaz od: Petr

Našel jsem na Vašich stránkách možnost optat se na jakýkoli zdravotní problém a rád bych toho využil. Zhruba na konci června jsem měl pohlavní styk s holkou, která právě...

Bez vyšetření nelze absolutně nic povědět, nezlobte se - to prostě na dálku není možné. Pokud byste pocitoval svědění, bolest, pálení, exkrece byla větší nebo zabarvená - ihned...

Pohlavní choroby

| Dotaz od: Petra

Mám dotaz, jestli se lze preventivně otestovat na pohlavní choroby a kolik test přibližně stojí? Musí být více testů a nebo je jeden souhrný test pro většinu pohl. chorob? Z...

Šla bych na dermatovenerologii a poprosila bych o testy, bude jich více, počítejte s tím, že si je zaplatíte, ale ceny opavdu neznám. HIV dělají i anonymně, vše najdete na netu.

Aids

| Dotaz od: dotazník

Mám dotaz učíme se to ve škole je mi 15 let.....když má muž 15 az 25 let poměr s ženou 15 az 25 let....a u pohlavního styku má kondom , a u orálního sexu ne??? má velké riziko...

HIV se přenáší veškerými tělesnými sekrety, tzn. i slinami, močí, poševním sekretem spermatem, krví, mateřským mlékem. Ano, přenos infekce je možný.

Hiv

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat měla jsem sex s přítelem bez kondomu ale on se neudělal, můžu mít přesto HIV pozitivní???nebo jinou pohlavní nemoc???

Ano, při každém sexuálním kontaktu, i když nedojde k ejakulaci, může dojít k přenosu pohlavních chorob.

Pohlavní choroby

| Dotaz od: Martin

Asi před dvěma týdny se mi udělal malý vřídek na přirození. Byl to větší uhřík, který jsem vymáčkl a vyteklo z něj docela dost té bílé tekutiny. Asi za týden se zahojil a...

Pokud máte skutečně velkou obavu z pohlavně přenosné infekce, pak doporučuji ještě s odstupem měsíce provést kontrolní vyšetření. Ale domnívám se, že o nic takového nejde, ty...

Nechraneny pohlavni styk

| Dotaz od: Jakub

Asi měsíc po nechráněném pohlavním styku mi začal výtok společně s pálením močové trubice a při tom se vyskytla i bolest v krku.S bolestí v krku jsem šel k obvodnímu lékaři ten...

Může jít o kapavku či chlamydiovou infekci, která byla nedostatečně zaléčena a proto se vrací. Chronická infekce je někdy obtížně léčitelná. Je zapotřebí zopakovat vyšetření na...



Pohlavní herpes simplex

| Dotaz od: Lucie

Paní doktorko, když má člověk nechráněný pohlavní styk tak je mi jasné, že když se nakazí například syfilisem nebo jinou pohlavní chorobou tak je větší pravěpodobnost, že se...

Pokud máte pohlavní styk s HIV pozitivní osobou a současně máte aktivní infekci herpesu nebo dojde při tomto styku k nákaze tímto virem, je zvýšené riziko, že se nakazíte i HIV...

Asi bude znít můj dotaz hloupět, možná jsem i trochu vyděšený, omlouvám se. Před několika týdny jsem se rozešel s přítelkyní a od té doby jsem dosti sexuálně flustrovaný...

Domnívám se, že ve vašem případě riziko přenosu pohlavní infekce ( genitální cestou) nehrozí. Nicméně infekce se může přenést i kontaktem jiných sliznic ( pokud by např. vaše...

Symptomy hiv primoinfekce

| Dotaz od: tomáš

Měl jsem sex s kondomem s neznámou osobou. Po třech týdnech jsem měl takové divné pocity jakoby těžkost celého těla a menší problémy s rovnováhou když jsem zavrel oci a kroutil...

Krásný den- myslím, že sám cítíte, jak nemožné je Vám dát jednoznačnou odpověď, poskytnout Vám jistotu, bezpečí. Vaše příznaky jsou velmi nespecifické, obecné, mohou se...

Jak se nemoc AIDS diagnostikuje? AIDS je diagnostikována, jestliže počet bílých krvinek CD4 poklesne pod 200, nebo jestliže se objeví nemoci spojené s AIDS.

 celý článek

Pupínek

| Dotaz od: Nico

Ptal jsem se již minule,ale tentokrát mám k dispozici i fotografii. Před pěti týdny mi byl prováděn orální akt a před týdnem se mi na penisu,udělal pupínek vypadající spíše...

Podle fotografie a vašeho popisu se nejedná o pohlavní nemoc, spíše půjde o tukovou cystičku či zánět/podráždění mazové žlázky.

Infekce

| Dotaz od: pavel průša

Chtěl jsem se zeptat, zda za současného nakažení hiv s další pohlavní chorobou např. žloutenkou nebo syfilisem se prodlužuje doba kdy je hiv zachytitelné testem. Zůstává doba 2...

HIV je v krvi průkazný cca po 3 měsících, doba se tedy neprodlužuje. Hezký den.

Stoupající titry

| Dotaz od: dana

Chtěla jsem se zeptat,jak je možné,že po řádném přeléčení na LUES ,mému příteli stoupají titry.Kontrola cca před měsícem byla v pořádku,dnes v CAR při kontrolních odběrech -1:8...

Člověk není stroj. Ani ta nejlepší léčba nezaručí na sto procent vyléčení. Lues je zákeřná choroba a může být dost úporná, s nutností i opakovaného přeléčení.

Výsledky

| Dotaz od: Petra

Před 5-ti měsíci jsem měla rizikový sex. Teprve zpětně jsem si vybavila,že v průběhu těch 5 měsíců jsem zaznamenala neobvyklé příznaky,které by mohly být příznakem pohl.nemoci...

Antibiotická terapie mohla být účinná i na léčbu případné pohlavní nemoci. V takovém případě by běžné výtěry dopadly již negativně.

Riziko nákazy

| Dotaz od: leksa

Před pár dny jsem udělal jednu věc, na kterou nejsem vůbec pyšný, ale bohužel se stalo. S pár kamarády jsme v opilosti navštívili nevěstinec. Ráno jsem dostal strach a to díky...

Navštivte kožní oddělení,některé nemoci mohou vyloučit odběry již nyní,ale protilátky proti HIV jsou spolehlivé až po 3 měsících. Příjemný den

U mnoha mužů často dochází k selhávání erekce, přestože jsou jinak sexuálně vzrušeni. Důvodů může být mnoho, včetně psychologických či fyzických činitelů nebo kombinace obojího...

 spustit dotazník

Krevni obraz

| Dotaz od: RADEK

DEKUJI ZA VASI ODPOVED AKORAT JSEM JESTE ZAPOMEL CO SE TYKA TOHO MEHO DOTAZU VAM RICI ZE JSEM PRED 15 LETY PRODELAL SYFYLIDU A PROTO MAM TED OBAVY ZE MAM NIZKY MONOCYT NA...

Teoreticky jste se mohl nakazit HIV ve stejný okamžik, jako syfilidou. Tato vícenásobná infekce je relativně častá. Ale při následném testování vám jistě byly odebrány...

Paní doktorko. Chtěl bych se zeptat, v září se mi objevyly bílé flíčky na zádech. Zhruba po 2 měsících se začalo objevovat více problémů. Začaly mě bolet svaly na rukou, pak se...

Příznaky které popisujete odpovídají poměrně těžké plísňové infekci (a to jak v ústech, zevním genitálu i kůži). Kromě toho únava a pocení a chřipkovité příznaky naznačují...

Zdravotní problémy

| Dotaz od: františek

Paní doktorko.Chtěl bych se vás zeptat.Před třičtvrtě rokem jsem měl sex s pochybnou slečnou.Po pár týdnech jsem od ní dostal angínu,protože byla nemocná a odemně to dostaly...

Určitě bych Vám doporučovala vyšetření na dermatovenerologoii, kde se zabývají pohlavními chorobami, může se jednat o mykosu, ale i jinou infekci. Určitě by bylo vhodné provést...

Bulka v třísle

| Dotaz od: andrea

Za jak dlouho se objeví první příznaky viru hiv? a může se objevit pouze jeden příznak třeba zvětšená uzlina? po pohlavním styku se mi vytvořila bulka v třísle asi do dvou týdnu...

Bulka v třísle, tedy pravděpodobně zvětšená uzlina, nemusí být jen příznakem HIV, ale mnoha jiných nemocí. Doporučuji vám co nejdříve navštívit praktického lékaře, aby provedl...

Hiv

| Dotaz od: Daniel

Promiňte že vás obtěžuji ale nevím si rady. Na jaké oddělení mám jít na testy HIV? A platí se nějaký poplatek? Už dlouho mi je špatně a mám všechny příznaky. Děkuji.

Při podezření na HIV infekci můžete jít na infekční oddělení nejbližší nemocnice s tímto oddělením, nebo můžete vyhledat svého obvodního lékaře, který Vás na testy/příslušné...

Jsem si celkem jistý, že mám kondylomata. Na netu jsem četl něco o přenášení HIV takže jsem dostal strach o přítelkyni. Je mi 15 let pohlavní styk jsem s partnerkou neměl až na...

HIV se tímto způsobem nepřenese. Předpokládám navíc, že jste HIV negativní. Přenos kondylomat vyloučen není.

Syfilis

| Dotaz od: Archibald

Po delší přestávce jsem byla obvodní lékařkou poslána na krevní test. Bylo to poté,když jsem si ztěžovala na omdlívání asi jednou ročně po dobu pěti let. Test ukázal podezření...

Jedna věc je zbavit se bakterií způsobujících syfilis a druhá zbavit se následků infekce. Syfilis ve smyslu bakteriální nákazy Treponemou pallidum je léčitelná, zbavit se jí...

Hiv

| Dotaz od: bilaruze

Chtěla jsem se zeptat když, muž vystřídá moc žen tak nemusí být vždy HIV pozitivní nebo ano? A taky jsem se chtěla zeptat, mohou nastat příznaky HIV pozitivity už po 14 dnech od...

S počtem sex. partnerů to nesouvisí, spíše s tím, že se setká s nějakou ženou, která HIV pozitivní je a nakazí se od ní, může to být i jeho první. Podmínkou se nechráněný sex...

Chronická kapavka

| Dotaz od: Hana

Vážený pane doktore. Mám obavu jsetli nemohu mít chronickou kapavku. Mám od ledna bolesti podbřišku (častěji jakoby na levé straně) a bělavý výtok, ani výtok ani bolesti nejsou...

Na kapavku by se opravdu do této doby jistě přišlo. A je léčitelná i po delší době. Doporučila bych Vám navštívit Vašeho gynekologa. Pravděpodobně se u vás jedná o zánět...

Aids

| Dotaz od: Adam

Pokud budu psát špatně, opravte mě. Podle toho co vím, tak současná medicína ještě nepozná buňky AIDS a vše rozpoznává podle množství buněk, které si tělo samo vytvoří na...

AIDS je zkratka pro nemoc vyvolanou virem HIV - syndrom získané imunitní nedostatečnosti. Lidské lymfocyty - jejich jeden podtyp má na sobě specifický receptor tzv. CD4, na...

Hiv

| Dotaz od: Kateřina

Před rokem a půl jsem měla nechráněný pohlavní styk s bývalým přítelem (bez ejakulace). Po roce a půl jsem zjistila, že měl pestrou sexuální minulost. Okamžitě mě přepadl...

Ne běžně se testy personálu neprovádějí,pokud máte pochyby nechte si test provést sama,aby jste měla klid. Příjemný den

Syfilis a darování krve

| Dotaz od: itcha

Chci se zeptat, bojím se, že bych mohla mít syfilis, ale byla jsem už 2x na dárcovství krve, dělají tam rozbory i na pohlavní nemoci? děkuji za odpověd

Na pohlavní nemoci se při darování krve testy rutinně dělají. Hezký den!

Hiv pozitivita nebo angína?

| Dotaz od: Jana

Nevím kam se se svým dotazem obrátit, proto se obracím na Vás. Problém je v tom, že jsem si přečetla příznaky HIV, které se mají objevit po několika týdnech od možné nákazy, a...

Jano! Příznaky nakažení HIV jsou nespecifické, to znamená, že se podobají m,noha jiným nemocem chřipkovité povahy. Podle příznaků to poznat nelze. Testy provedou v každé...

Nejasný výsledek testu hiv

| Dotaz od: Stázka

Můj přítel se nechal testovat na přítomnost HIV. V červenci byl výsledek testu nejasný, totéž se opakovalo minulý týden. Jistou dobu žil s jinou ženou, ale nepředpokládám, že by...

U testů, kterými se infekce HIV zjišťuje, se ověřuje přítomnost protilátek. Tyto protilátky se ale netvoří okamžitě poté, co se virus do organismu dostane. K tomu, aby se...

Pohlavni choroba

| Dotaz od: Jana

Pred tremi tydny jsem mela nechraneny oralni sex s cizim muzem a mam strach, ze jsem se od nej nakazila treba syfilisem. Tyden po styku jsem onemocnela anginou ( alespon to mi...

Syfilis se v prvním stádiu projevuje tvrdým nebolestivým vředem, tedy odlišně od angíny. 5 dní po případné nákaze by ještě ani krevní testy neprokázaly onemocnění, je tedy...

Syfilis

| Dotaz od: Eve

Chtěla bych se zeptat, jestli existuje možnost přenosu syfilis líbáním....před pěti týdny jsem se v opilosti líbala s neznámým mužem a zhruba po 4 týdnech se mi objevily po...

Opravdu nemohu zodpovědně odpovědět -mohou to být čey na manlích při infekci mandlí, ale i při syfilis, pokud máte podezření na syfilis, při návštěvě lékaře na ORL toto zminte a...

Test na syfilis

| Dotaz od: Nika

Chtěla bych se zeptat.Nikdy v životě jsem neměla žádné příznaky pohlavních nemocí.Před půl rokem jsem byla testována kvůli těhotenství na RRR+TPPA a vyšlo hraniční.Po...

Niko, zmiňované testy RRR a TPHA jsou testy orientační. Jejich smyslem je vyřadit pacientky s negativním výsledkem. U pacientky s hraničním nebo pozitivním výsledkem je třeba...

Syfilis

| Dotaz od: ALex

Chtěl bych se vás zeptat, zda si mám jit nechat udělat testy na syfilis pokud jsem měl tak pred třemi týdny análni styk a objevila se mi na penisu rudá malá vyrážka bez bolesti...

Měl byste jít na dermatologii (kožní) nebo na urologii na testy, nemusí jít jen o syfilis, pohlavních nemocí je mnoho, může jít ale i jen o nějaký druh infekce. Nechte se...

Kapavka

| Dotaz od: Daniel

Chtěl bych se zeptat zda se pohlavní nemoc kapavka přenáší také líbáním?

Přenos kapavky je možný v případě vzácné kapavkové angíny i líbáním

Priznaky hiv

| Dotaz od: Vaclav

Chtel bych se zeptat,5-6 tyden po pohlavnim styku jsem mel 3dny prujem a nevim jestli to muze byt nakazenim HIV?.Horecky,poceni...nic takoveho.Nebo to bylo stravou,mozna...

Já taky nevím, bez testu nepokročíme, pokud si chcete být jist, nechte si udělat test na HIV, info zde: http://www.aids-hiv.cz/. Hezký den.

Dotaz ohledně hiv

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se vás zeptat, 23.10. jsem večer jako vždycky si šla čistit zuby a boužel jsem sáhla po špatném kartáčku, který patří partnerce mého bratra, o té dívce se říká, že...

HIV je velmi citlivý virus, který se touto cestou nepřenáší. Žloutenka také ne.

AIDS je celosvětový problém. Drtivá většina případů trápí rozvojové země, zejména v Subsaharské Africe. Dvě příznivé zprávy z poslední doby by však mohly do budoucna poskytnout...

 celý článek

Syfilis

| Dotaz od: renata

Chtěla jsem se zeptat před necelým rokem se mi mezi stydkými pysky udělala vyrážka která hodně bolela při každém pohybu skoro. po nějaké době ale zase zmizela.občas s ní vytékal...

Jak jste správně podotkla, tak tvrdý syfilitický vřed nebolí. Pokud je tomu už rok, tak buďte bez obav, protože by nemoc již přešla do dalšího stádia, které se projevuje další...

Vědci z fakultní nemocnice v Ohiu zjistili, že pohlavní styk v termínu porodu vlastní porod neurychlí. Výsledky studie vědci uveřejnili v červnovém čísle 2006 časopisu...

 celý článek

Možnost hiv

| Dotaz od: Kateřina

Již je to rok a půl, co jsem s bývalým přítelem měla nechráněný pohlavní styk. Teď teprve ve mně začala hlodat myšlenka, že bych se od něj mohla něčím nakazit. Samozřejmě...

U pracovníků ve zdravotnictví se testy HIV standardně neprovádějí, pokud nejde o práci na infekčním oddělení apod.

Hiv

| Dotaz od: Hynek

Zhruba před 12 dny jsem měl pohlavní styk u kterého prasknul kondom,asi po 8 dnech se u mě projevili přiznak menšího zarudnutí krku bez bolesti,spíše občasné pálení.může se po...

Ptáte se pořád na stejný problém, zajděte si na dermatovenerologii nebo si nechejte udělat test na HIV, bez něj jistotu mít nebudete. Info zde: http://www.aids-hiv.cz/ .Hezký den.

Sexualita je nedílnou součástí života každého z nás a je prakticky každou nemocí do jisté míry ovlivněna. Důvodů je celá řada, u pacientů s revmatickými nemocemi je to nejen...

 celý článek

Syfilis

| Dotaz od: Lukáš

Na těle se mi vyskytlo cca 5 míst s vyrážkou. Připomínají lupenku, nesvědí a odlupuje se kůže. Nemohlo by jít i o syfilis? Měl jsem vřed na penisu, doktor konstatoval, ze je to...

Doporučuji navštívit dermatovenerologa, který Vám udělá kompletní testy na pohlavní choroby, včetně syfilis. O syfilis se jednat může, pokud Vám lékař před 18 týdny neudělal...

Zahlenění, infekce hiv

| Dotaz od: Tomas

Abych začal od začátku.. Na počátku března jsem měl nechráněný pohlavní styk s jednou slečnou.. Byla to hloupost a v životě by mi za to nestálo.. Nicméně dva dny po styku jsem...

Testy nemusí být ani po 3 měsících průkazné. Doporučoval bych testy znovu provést nyní. Co se zahlenění týče, doporučoval bych konzultaci přímo u ošetřujícího lékaře. Hezký den.

Syfilis

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla jsem poprosit o radu. Asi během dvou dnů se mi udělaly v tříslech uzliny asi 1 cm veliké, bolí mě ikdyž sedím nebo mě to v noci vzbudí. dále se mi k tomu udělali takové...

Doporučoval bych kontrolu u gynekologa a potom případně na venerologii. Hezký den.

Syfilis?

| Dotaz od: dan

Často trpím angínamy a dost kouřim. Ted mám zase anginu a hnisavé čepy na mandl. Navic jsem si všiml že mám u kořene jazyka vřidky. viz foto. Chtěl jsem se zeptat zda to je...

Projevy syfilis takto nevypadají, nicméně by bylo velmi vhodné po vyléčení anginy navštívit stomatologa.

Hiv zameneno se zanetem ledvin

| Dotaz od: Simona

V rijnu a listopadu 2013 jsem mela s nekolika lidmi rizikovy sex. Na konci listopadu jsem pocitila na par dni knedlik v krku, bolela me kolena a hlava a udelal se mi maly tvrdy...

Taková záměna je prakticky vyloučena. Příjemný den

Pohlavní choroba

| Dotaz od: Vojtěch

Chtěl bych se zeptat před týdnem jsem byl nemocný potíže s bolestí v krku, zvětšení lymf. uzlin, pan doktor mi odebral 3 krevní vzorky. Ptal jsem mě jestli jsem měl nechráněný...

Pohlavní choroby ( ne všechny) se dají z krve prokázat, ale musí se udělat speciální vyšetření, a to při běžné bolesti v krku lékař neprovádí. je třeba o to požádat, nebo...

Hiv testy

| Dotaz od: lucka

1.otázka: ráno 15.12.2010 jsem byla na hiv testech a na testu syfilisu. Oba díky bohu dopadly negativně. Den před odběrem (večer 14.12.2010) jsem se onanovala a 13.12.2010 taky...

Pozitivita se onanováním ani čímkoli jiným neovlivní. Podle stavu imunity může být průběh vyvtváření protilátek různý, proto bych si, být vámi, nechala udělat testy ještě jednou...

V obchodním centru jsem si zkoušela obuv a ucítila jsem štípnutí na prstě při zavazování tkaniček - nevěnovala jsem tomu pozornost. Když mi prodavačka boty vydávala, všimla si...

Máte zbytečné obavy,drobných poranění má každý z nás v průběhu života mnoho,pravděpodobnost nákazou bych v tomto případě považoval za více než nepravděpodobnou. Příjemný den

Syfilis test

| Dotaz od: Teddy

Předem Vám moc děkuji za odpověď, je to pro mě velmi důležité.. Můj problém je tento. Na začátku července jsem měla nechráněný pohlavní styk. 22.9. - 2.10. jsem brala...

Myslím,že potřebujete zcela konkrétní odpověď.Vyhledejte,prosím,dermatovenerologickou kliniku-v Praze U Apolináře.Popište jim časový sled tak,jako jste to udělala ve svém dotaze...

Se svou pritelkyni mame 8 mesicu, velmi aktivni, sexualne nechraneny vztah, Oba jsme si byli verny. Nyni si nechala provezt testy na vsechny pohlavni choroby vcetne HIV. Ona je...

Pravděpodobné je, že pokud za 8 měsíců vaše partnerka žádnou pohlavní chorobu "nechytila", pak budete také zdráv.

Hiv

| Dotaz od: Aneta

Chtěla jsem se zeptat jestly mám jít k lékaři....za jak dlouho se projeví aids?nebot jsme asi pře 2.5 rokem měla pohlavní vstyk..sice nevím jestly byl infikovaný,ale já ted mám...

Nedivím se,že máte strach o své zdraví.Vaše obtíže jsou poměrně různorodé,rozhodně bych doporučovala nejprve navštívit svého registrujícího praktického lékaře.Neostýchejte se...

Syfilis

| Dotaz od: Zuzana

Chtěla bych se zeptat, na kolik je spolehlivý tzv. Syfilis test k dostání v lékarně asi za 300 Kč. Zda-li funguje na stejné bázi jako test u lékaře a jestli je dostačující pro...

Negativní výsledek může nastat po nedávném kontaktu s bakteriemi a nevylučuje infekci. Pokud ale budete test opakovat v delším časovém intervalu, je spolehlivost vyšší. Je-li...

Jsem si celkem jistý, že mám kondylomata. Na netu jsem četl něco o přenášení HIV takže jsem dostal strach o přítelkyni. Je mi 15 let pohlavní styk jsem s partnerkou neměl až na...

Přenos se zcela jistě vyloučit nedá, ale virus který způsobuje kondylomata je jiný typ než ten který způsobuje rakovinu čípku, ideální řešení by byla vakcinace vakcinou Silgard...

Chtela bych se zeptat zda li je možné dostat pohlavní nemoc od předtím sexuálně neaktivního muže(panice). Beru antikoncepci a tak jsem nepokládala za nutné v tomto případě...

I od panice je možno se nakazit např. chlamydiemi, kvasinkovou infekcí apod...

Prosim o pradu.Mel jsem nechraneny oralny sex s zenou a po 2-3 dnech jsem si vsiml že se mi na penisu udelala takova mala ranka-takove male kolecko viz foto.Myslel jsem ze se...

Může jít o cokoli - pohlavní i nepohlavní onemocnění, navštivte, prosím, ordinaci dermatovenerologa, odebere vám stěr a provede specializované krevní testy a teprve na základě...

Nákaza syfilisem

| Dotaz od: Pavla

Mám velký strach, že jsem se mohla nakazit syfilisem. Jsem těhotná / 32 tt / moje kamarádka měla poměr a nakazila se syfilisem. Jsem s ní v úzkém kontaktu...navštěvujeme se...

Syfilis se přenáší prakticky výhradně pohlavním stykem (klasickým, orálním i análním). ale vzácně může dojít k nákaze i při těsném kontaktu s nakaženým, případně i přenosem z...

Přeléčený syfilis

| Dotaz od: Alena

Mám dotaz ohledně pohlavní nemoci syfilis. Prodělala jsem tuhle nemoc před 6ti lety, jsem přeléčená, nemoc byla zachycena hned na začátku v prvním stádiu. Teď musím každé dva...

Je třeba, absyste nadále chodila na pravidelné kontroly, ale pokud jste byla opakovaně negativní a neměla jste v mezidobí rizikový pohlavní styk, pak jste neinfekční a přítel se...

Kapavka

| Dotaz od: FG

Mam dotaz kamarád se stydí zeptat tak se mu snažim pomoct touto cestou.Měl nechráněný pohlavní styk,chytil kapavku,pobyl 2 dny v nemocnici na kapačkách po první kapačce příznaky...

Nechráněný styk je možné doporučit až po 3 negativních kontrolách, takže tento postup rozhodně není správný a není zcela vyloučena možnost nákazy partnera.

Hiv?

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se Vás zeptat na pár otázek ohledně testů na HIV. Dne 14.4.2009 jsem měla nechráněný pohlavní styk s jedním kamarádem, který je ženatý a jeho manželka je v 7...

Test na HIV se dělá v těhotenství vždy, další váš test je jen na vás, můžete jít zase u obvodního lékaře nebo anonymně, najdete kontakty zde: http://www.aids-hiv.cz...

Přenos aids

| Dotaz od: Vendula

Kadeřnice mě při stříhání píchla nůžkami do krve a mám obavy, zda jsem se nemohla tímto způsobem nakazit virem HIV. Pochybuji, že nůžky kadeřnice pravidelně desinfikuje. Děkuji...

Doporučila bych Vám se telefonicky informovat na infekční klinice Vaší spádové nemocnice /případně použijte pražskou Bulovku nebo Motol/, Vaše infekce je velmi nepravděpodobná...

Nechráněný pohlavní styk

| Dotaz od: gabina

Jsem studentkou vysoké školy a před 7 týdny jsem měla pohlavní styk po krátkodobé známosti bohužel kondom jsme použili až v průběhu samotného aktu. K vniknutí semene do pochvy...

S největší pravděpodobností by se o žádnou pohlavní nemoc jednat nemělo. Nicméně přenos pohlavních chorob je možný i při nekoitálních praktikách. Doporučoval bych proto několik...

Nediagnostikovaná nemoc

| Dotaz od: abcd

Je to asi 5 týdnů co sem si připadal jako bych byl pořád ve stavu po 2-3 pivech prostě takový unavenější (nikoli z nedostatku spánku), alespon tak 5x za den sem se zadíval "do...

Pokud máte obavu ze sexuálně přenosné choroby, což se možná nabízí, můžete se nechat anonymně vyšetřit. Tuším, že se to provádí na hygienických stanicích. Příčin teploty ale...

Hiv

| Dotaz od: Eva

Pane doktore,mám takový problém,milovali jsme se s přítelem a on mi nechtěně vjel trošku do zadku ale v mžiku vyjel...jenže když jsem šla pak na druhý den na "velkou" a utřela...

Krev není známkou nákazy, ale spíše se jedná o zakrvácení z vnitřních hemeroidů , pokud ale o partnerovi nemáte dostatek informací nákaza nějakou pohlavní nemocí není vyloučena...

Kapavka

| Dotaz od: Eva

Nechala jsem si udělat ve 3 a 6 měsících po nechráněném styku vyšetření na všechny STD. Na internetu se píše, že testy na kapavku můžou vyjít falešně negativní. Mám se tedy...

Jelikož jste na kapavku byla testována vlastně třikrát a vše vyšlo negativní, klidně bych výsledku vyšetření věřila. OBECNĚ sice může někdy některé vyšetření vyjít falešně...

Ma m takový dotaz ohledně Syfilis. V lednu tohoto roku jsme se s manželem rozešli.Žila jsem 2 měsíce s novým partnerem(byl to španěl). V březnu jsem se vrátila k manželovi 22.3...

Syfilis se v 95 procentech přenáší pohlavním stykem a to jak vaginálním, tak i orálním či análním (získaná syfilis), dále pak z matky na plod (vrozená syfilis). Výjimečně může...

Kapavka

| Dotaz od: Petr

Vážený pane Doktore, předem se Vám omlouvám za můj nevhodný dotaz, ale nevím na koho jiného se mám obrátit. Můj dotaz se týká pohlavně přenosných chorob a to primárně...

Co se týče kapavky či chlamydií, domnívám se, že tímto způsobem k přenosu dojít nemohlo. Ale teoreticky by mohlo dojít k přenosu syfilis, pokud by ten druhý muž měl na penisu...

Přibližně před 7 týdny jsem měl nechráněný pasivní orální styk. po dvou týdnech se mi na penise udělal takový bílý povlak, který jsem vymyl, následovalo začervenání žaludu...

Vaše obtíže mohou být kombinované - kvasinky, chlamydie či jiné bakteriální infekce, i příp. kapavka. Užití antibiotik může negativně ovlivnit výsledky vyšetření. bez ohledu na...

Syfilis

| Dotaz od: tazatelka

Milý pane doktore, ráda bych se Vás na něco zeptala. Můj přítel má syfilis. Já naštěstí nakažena nejsem. Přítel byl hospitalizován v nemocnici, byla mu nasazena antibiotika a...

Pokud je váš přítel již úplně vyléčen (to musí určit ošetřující lékař!), pak již není rizikový z hlediska toho, že by vás mohl nakazit při líbání. Sexuální zdrženlivost je však...

Chci se zeptat, zda i výsledky běžného podrobného vyšetření na imunologii naznačí lékaři možnost onemocnění HIV. Pokud někdo je HIV pozitivní, projeví se to ve výsledcích...

Záleží na stadiu nemocnění HIV (v ranných stadiích spíše ne, potom už ano). Pokud máte strach z onemocnění, nechte se otestovat přímo na přítomnost HIV viru v těle, info na...

Syfilis

| Dotaz od: Tomas

Vcera jsem mel pohlavni styk sex byl s ochranou take bylo provadeno francozke libani dnes se mi objevili v puse afty a na jazyku male pupinky muzou to byt priznaky po takto...

Tomasi! Není to příliš pravděpodobné, ale ani vyloučené. Máte-li pochybnosti, navštivte dermatovenerologické oddělení. Kondom nemusí být zcela spolehlivou ochranou před všemi...

Syfilis

| Dotaz od: františek

Paní doktorko. Nedávno jsem vám psal moje problémy a vy ste mi řekla, že by mohlo jít o syfilis nebo jina pohlavní přenosné choroby, ale při nákaze jsem neměl žádní vřed ani...

Františku. Co se týče první části dotazu- to, že jste neměl žádný vřed či flíček na penisu, ještě nevylučuje, že netrpíte nějakou pohlavně přenosnou infekcí-nemusí se jednat...

Testy na hiv

| Dotaz od: Markéta

Děkuji za Vaši odpověď, nedávno jsem se ptala na Váš názor na preventivní vyšetření na pohlavní nemoci. Nechala jsem se tedy vyšetřit na nemoci ze stěru z děložního čípku na...

Pokud spolu jste již půl roku, je možné jít na testy protilátek ihned a není třeba čekat.

Rád bych se Vás zeptal po jak dlouhé době lze zjistit syfilis z krevního testu a se 100% jistotou? A druhá otázka: Chlamydie a kapavka - na internetu jsem se dočetl že mohou...

Během 1 až 4 týdnů dochází k prvnímu vzestupu séropozitivity, tj. imunitní odpovědi, pokud máte pochyby navštivte kožní oddělená, tam nepotřebujete doporučení vyšetří vás a...

Kapavka

| Dotaz od: Petr.

Chtel bych se dotazat- jsem po vylecene kapavce( vsechny 3 kultivacni testy negativni) cca 3 mesice od posledniho. Abych zacal od zacatku:.mam nyni novou partnerku od te doby a...

Petře, na to, jestli byl pupínek způsoben pohlavní nemocí, je těžké přijít takto na dálku, kapavka se ale tímto způsobem neprojevuje. Pokud ani vy ani přítelkyně netrpíte...

Pohl. nemoc

| Dotaz od: pavla

Chtěla bych se zeptat, jestli se dá pohlavní nemoc (např. syfilis) chytit pouze od člověka nakaženého touto nemocí, nebo jestli může v organismu vzniknout sama třeba častým...

Sama od sebe nvznikne, rizikové je střídání partnerů, některý m,ůže být nakažený.

Pracuji u policie a asi před dvěma měsíci jsme zadržovali pachatele, u kterého jsme později zjistili, že má jak kapavku, tak i syfilis. Při zákroku jsem měl rukavice, ale při...

Pokud jste se nedotýkal vyloženě čerstvých sekretů pachatele, které byste si navíc musel prakticky okamžitě zanést na vlastní sliznici, nákaza vám nehrozí. Oční lékař běžným...

Pohlavně přenosné choroby

| Dotaz od: Míra

Asi před deseti dny jsem měl chráněný orální sex s prostitutkou. Chci se zeptat, jakou nemoc jsem mohl dostat a jak by se projevovala? Mam pocit, jako když mě trochu pálí penis...

Míro, pokud byl sex chráněný (použili jste kondom), není třeba se obávat. Pravděpodobnost přenosu pohlavní nemoci je mizivá. Pokud byste kondom nepoužili, maximálně byste mohl...

Syfilis

| Dotaz od: NP

Mám podezření, že jsem se nakazila syfilis. Měla jsme přítele se kterým jsem byla pul roku a který mi byl nevěrný... Asi před 2měsíci jsem měla orální sex a 2dny nan to mi...

Skutečně by se mohlo jednat o pohlavně přenosnou chorobu - kapavku či syfilis. Doporučuji navštívit dermatovenerologické odd. ( nemoci kožní a pohlavní), jedině tam se provádějí...

Aids

| Dotaz od: Zdena

Asi před půl rokem sem měla nechráněný pohlavní styk. Asi po měsíci se u mě objevila angína s podezřením na mononukleózu, ale ta se nepotvrdila. Musela jsem chodit na injekčně...

Vaše obtíže jistě s infekcí HIV nesouvisí, jedná se o poměrně časté problémy v populaci. Ale pokud si nejste jistá, že váš partner byl v pořádku, na nic nečekejte a nechte si...

Chtěl bych se dotázat ohledně pohlavní nemoci.S partnerkou jsme spolu cca 4 měsíce a již 2 měsíce spolu sexuálně žijeme.Od minulého týdne měla partnerka bílé výtoky a já flekatý...

Při jakékoliv pohlavní nemoci je nutné léčit oba dva partnery. Je tedy pravděpodobné, že jakmile bude jasná diagnóza vaší partnerky, dostanete nějakou léčbu i vy. Dokud nejste...

Aids

| Dotaz od: veronika

8dni mi trvaly takove problemy,projevovalo se to jako chripka-bolest celeho tela,zvysena teplota-kolem 37,3,a bolest v krku.Docetla jsem se,ze priznaky jako je chripka muzou byt...

Mezi známky primoinfekce HIV sice opravdu patří chřipkové příznaky, teploty však jsou vyšší - kolem 38°C. Mezi další známky patří noční pocení, zvětšené lymfatické uzliny či...

Syfilis

| Dotaz od: mimi

V roce 2002 jsem byla přeléčena na Syfilis,ne penicilinem jelikož mám alergii ale nějakým sirupem.Nyní jsem těhotná,ještě před otěhotněním jsem podstoupila lumbální punkci která...

Pokud jsou všechna vyšetření před graviditou v normě, není další přeléčení nyní nutné, Obecně je možné léčit tuto diagnosu i ambulantně, ale asi záleží na dohodě s ošetřujícím...

Kapavka

| Dotaz od: Gába

Zdravím doktore.Donedávna jsem si myslela, že kapavka je to samé co syfilis. Testy na HIV, syfilis, chlamidie mám, ale tak mě napadá, jestli by kultivace, či jiná obdobná...

Kapavka se projevuje u mužů bolestmi a pálením při močení a hustým hojným hnisavým výtokem z močové trubice (který jakoby ukapává, proto název kapavka), u žen také žlutozeleným...

Do stadia pokročilého jaterního onemocnění dospějí pacienti se žloutenkou typu C až po desítkách let od nákazy. V posledních letech bohužel stoupá počet takto nemocných.

 celý článek

Lidé s hemofilií a dalšími poruchami krvácivosti se ve svém životě neobejdou bez produktů obsahujících faktory krevní srážlivosti, které jim nahrazují chybějící bílkovinné látky...

 celý článek

Akupunktura je prastará léčebná metoda, která může na lecjaký zdravotní neduh účinně zapůsobit. Kromě úlevy ale hrozí také riziko přenosu infekčních onemocnění, jako je...

 celý článek

Testování

| Dotaz od: m

Chtěla bych se zeptat kde se testovat na HIV, Syfilis a kapavku...Slyšela jsem, že se tyto pohlavní choroby testují na kožním? Kolik zhruba tato vyšetření stojí a po jaké době...

Vyšetření provádí dermatologické oddělení, je hrazeno pojištovnou a výsledky jsou velmi rychle. Příjemný den

Pupínek na jazyku

| Dotaz od: Eva

Mám takový problém. Na jazyku, v přední části, mám takový bílý pupínek, možná spíše výrustek - nevím, jak jinak to popsat. Vůbec to nebolí, nehnisá, ani to není zarudlé. Mám to...

Hezký den, bylo by dobré abyste pupínek ukázala praktickému lékaři - může jít o zcela neškodný pupínek, ale i např. o projev pohlavně přenosné nemoci. V internetové poradně toto...

Spondyloartritidy jsou skupina zánětlivých onemocnění nejen periferních kloubů, ale i páteře a sakroiliakálního skloubení. Pro tyto nemoci jsou typické podobné příznaky, tedy...

 celý článek

Imunologické vyšetření krve

| Dotaz od: Cecilia

Chtěla bych se zeptat zda by kompletní vyšetření krve za účelem vyšetření imunity - obrany-schopnosti, které mi prováděli kvůli časté nemocnosti a infekcím, mohlo odhalit i...

Na možné onemocnění virem lidské imunodeficience (HIV) se dá usoudit i z imunologických odběrů. Odpověď tedy zní "ano", pro přítomnost viru HIV může svědčit pokles jednoho druhu...

Vyrážka po orálním styku

| Dotaz od: Lucie

Měla jsem orální styk s možná rizikovým partnerem a čtvrtý měsíc po rizikovém orálním styku se mi na těle objevila vyrážka jménem pytiriasis rosea gibert.může tato vyrážka...

Pityriasis rosea není způsobena HIV ani jinou pohlavně přenosnou infekcí. Nicméně pokud jste měla rizikový kontakt, pak chápu, že se HIV obáváte, ale HIV infekce se v tomto...

Kvasinková infekce pochvy, kandidóza, je infekce vyvolaná nejčastěji kvasinkou rodu Candida. Typicky se projevuje nepříjemnými pálením pochvy a hustým bílým výtokem. Kvasinkovou...

 celý článek

Chlamydiové infekce patří mezi vůbec nejčastější sexuálně přenosné nemoci. Chlamydie je bakterie, která způsobuje řadu onemocnění. Závažná je zvláště tehdy, pokud nemoc není...

 celý článek

Pupínek na penisu

| Dotaz od: Martin

Dnes jsem si všiml na penisu jediného červeného pupínku na pohmat tvrdší, nebolí. Na internetu jsem hledal ale nic se tomuto nepodobá, mám navštívit lékaře nebo to samo zmizí...

Lékaře navštivte, podobně by mohly vypadat první příznaky např. syfilis či jiných pohlavně přenosných chorob, ale pokud negujete pohlavní styk ,tak je tato možnost asi vyloučena...

Vřed

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat, jestli existuje možnost přenosu syfilis líbáním... po 4 týdnech se mi objevily po předchozím nachlazení čepy na mandlích a nepříjemné pocity při polykáni...

Syfilis do vašeho těla zaseje zákeřná pohyblivá bakterie spirálovitého typu - tzv. spirocheta Treponema pallidium. Původcem může být nemocný člověk v primárním či sekundárním...

Příznaky

| Dotaz od: Nikola

Jsem naprosto zoufalá. Bojím se, že jsem chytla pohlavní nemoc (HIV). Na internetu jsem si četla příznaky, které se týkají tohoto onemocnění a zjistila jsem, že některé souhlasí...

Pokud máte strach, že jste se mohla nakazit infekcí HIV, je vhodné ansolvovat vyšetření krve, buď u praktického lékaře nebo na infekčním oddělení. Čím dříve se tato infekce...

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: