Torvacard

 

Hydrocortison léčiva

Nejčtenější článek Popíjení náctiletých rozhodně není ničím novým.

K letním prázdninám patří grilování, zahradní party a pikniky. Orosené sklenice piva či barevné koktejly, které obvykle na podobných akcích nechybí, však přitahují vedle...

 celý článek

Torvacard a bolest svalů

| Dotaz od: Vlasta

Při posledním vyšetření mi byl zjištěn aterogenní index pl. o hodnotě 0,32. Asi před půl rokem mu byl vysazen Torvakard pro netoleranci (bolesti svalů, kloubů, kostí...) - co mi...

Vážená paní Vlasto, vzhledem k normální hodnotě AIP Vám doporučuji domluvit se s Vaším praktickým lékařem na kontrolním laboraotorním vyšetření s odstupem cca 6 měsíců. S...

Léky torvacard, lecitin

| Dotaz od: Milena

Užívám na cholesterol TORVACARD (mám LDL 5.21) můžu k tomu léku si brát i Lecitin?(dostala jsem ho jako dárek) Děkuji Milena

Užívání Lecitinu by vadit nemělo. Hezký den.

Zvýšený cholesterol

| Dotaz od: jarka

Při posledním odběru krve mi byla zjištěna zvýšená hladina cholesterolu a předepsán lék TORVACARD, který je třeba užívat neustále. Nelze snížit cholesterol jiným způsobem...

Vy sama můžete cholesterol ovlivnit nízkou konzumací živočišných tuků, přiměřenou fyzickou aktivitou ( nejlepší je rychlá chůze), dostatečnou konzumací ovoce a zeleniny ( resp...

14 léků zároveň

| Dotaz od: J.

Můj otec (83 let) užívá těchto 14 léků denně. Má Parkinsona, cukrovku, hypertenzi, rozšířenou aortu atd.... Mám pocit, že tahle masívní medikace mu způsobuje neustále oteklé...

Medikace vašeho otce je opravdu široká a domnívám se, že u 80letého pacienta se jedná opravdu o obrovské množství léků. Otok nohou ale léky nebudou způsobovat, příčinu je třeba...

Jsem diabetička I. typu, mám vysoký cholesterol a síňovou tachykardii (beru Torvacard a Nebilet), teď mě už pět měsíců bolí rameno a mám velmi omezenou hybnost - rehabilitace...

Neupřesnila jste o jaký zánět ramene nebo kloubu se jedná, zda jste na příklad byla vyšetřena kromě ortopedie i na revmatologii. Stran léků byla odpověď přede mnou...

Cholesterol

| Dotaz od: Stanislava

Již v 9 letech mi byl zjištěn zvýšený cholesterol. Pravděpodobně geny po otci. V dospělosti jsem užívala léky na snížení. Během dvou těhotenství a kojení jsem léčbu přerušila...

Stanislavo Vzhledem k hodnotám cholesterolu, které jste měla a k jeho zvýšení již v dětském věku se může jednat o tzv familiární hypercholesterolemii, což je geneticky...

Medikace

| Dotaz od: Alena

Moje maminka (83 let) má následující dg: akutní koronární syndrom bez ST elevací, ICHS, nemoc 3 tepen a významná stenosa kmene ACS, středně významná aortální stenosa, hraniční...

Aleno, ortanol stejně jako helicid (účinná látka omeprazol) může interagovat s Plavixem a snižovat tak jeho účinek - vyplývá to z posledních studií. Je na zhodnocení lékařky...

Zaněty moč.měchýře

| Dotaz od: Petra

Už víc jak čtyři roky trpím na opakované záněty močových ces. Od prvních příznaků stačí pouhé dvě hodiny, než přejdou v akutní zánět kdy močím krev a nejsem schopná sama dojet k...

Pokud máte opakované záněty močového měchýře, viděla bych velmi smysluplné vyšetření na urologii, kde vás vyšetří velmi podrobně a komplexně a zváží, co dělat. Souvislost s...

Nejčtenější článek Ilustrace

Chcete se zbavit rakoviny a děláte pro to všechno. Ať už se zotavujete z chirurgického výkonu, podstupujete chemoterapii, ozařování, nebo jinou léčbu, dopřejte si dostatek...

 celý článek

Vysoký cholesterol

| Dotaz od: eva

Můj muž má vysoký cholesterol asi 7,4. Chodil do interní ambulance, dieta nepomáhá, má poruchu lip.metabolismu asi geneticky danou. Užíval torvacard. Nesnáší návštěvy lékaře...

Hladina cholesterolu 7,4 mmol/l je již výrazně zvýšená hodnota, která s sebou nese vyšší riziko onemocnění srdce a cév, zejména aterosklerózy a infarktu myokardu. Nutná je...

Užívání keto diet

| Dotaz od: Věra

Orosila bych o odbornou radu zda mohu užívat Keto Diet, určeného pro redukci tělesné hmotnosti.Jem po baypasu- kardiochirurgické operaci srdce.Beru Anopyrin, Sectral, Presid...

Výrobce spatřuje v prodělaných srdečně-cévních onemocněních překážku pro užívání této diety (viz zde: http://www.ketodiet.cz/cs/co-je-ketodiet/je-ketodiet-pro-vas.html...

Zánět

| Dotaz od: Václav

Chtěl bych se zeptat na bolest kloubů a svalů . Mám záněty v ramením kloubu a bolest jde až k loketnímu kloubu .Dále mám zánět v žaludku a ve dvanáctníku. Může mít vliv na...

Torvacard Vaše problémy neovlivní.Pokud je u Vás indikován,pokračujte v léčbě.

14 léků denně

| Dotaz od: J.

Můj otec (83 let) užívá těchto 14 léků denně. Má Parkinsona, cukrovku, hypertenzi, rozšířenou aortu atd.... Mám pocit, že tahle masívní medikace mu způsobuje neustále oteklé...

Na parkinsonovu chorobu má tatínek nakom mitte a isicom ( zde se jedná o stejnou účinnou látku, pouze jinou gramáž) a requip - 12 mg, proto dva druhy tablet - oba léky se v...

Od podzimu 2014. Nic! nepomáhá.! Ani prof. Štork. Ani homeop. Svědění až k bolesti. 53 let diabetes-inzulín. FA: inhibace,torvacard,Vessec due,isoptin, inzulín.

Lichen sclerosus je velmi úporné a obtížně léčitelné onemocnění. Již vzniklé jizvy, i když onemocnění třeba již není aktivní, nezmizí. Souvislost s cukrovkou tu určitě je...

Zvýšená hodnota draslíku

| Dotaz od: Jiřina

Při preventivním odběru krve mi byla zjištěna zvýšená hodnota draslíku,lékařka mi naordinovala Furon 1xtýdně,po měsící užívání se hodnota snížila,ale stále je vyšší.Cítím se...

Vážená paní Jiřino, pokud je hladina draslíku ve Vaší krvi stále nad horní hranicí obvyklé koncentrace, může být příčinou nízká dávka Furonu, a/nebo současně zvýšený přívod...

Atorvastatin

| Dotaz od: Hanka

Z laboratorního rozboru krve mám dle lékaře vysoký cholesterol a při jednorázovém měření byl tlak vyšší ,proto nasazen Torvacard 10 mg. Měření tlaku provádím několikrát denně...

Domnívám se, že tyto obtíže odezní spontánně. Pokud netolerujete atorvastatin, bylo by možné zkusit fluvastatin - je ze všech statinů tolerován nejlépe (Lescol XL). Pokud by Vám...

Mám wolmanovu ...

| Dotaz od: Petr

Mám Wolmanovu nemoc a momentálně i velmi vysokou hladinu špatného cholesterolu 9,5 a a nízkou hladinu dobrého 0,7. Mohu užívat současně přípravek Simepar a Torvacard? Děkuji

U Vašeho onemocnění jsou statiny (Torvacard) nutné užívat. Snižují cholesterol. Simepar myslím můžete taky.

Oteklé prsty

| Dotaz od: Václav

Již několik dní pozoruji, že mám oteklé prsty levé ruky. Nemohu navléct prstýnek, ale na pravou mohu. Mám implantovaný defibrilátor a užívám tyto léky: Anopyrin, Torvacard...

Rozhodně doporučuji kontrolu u ošetřujího lékaře. Otoky mohou mít mnoho příčin, jako nejčastější se jeví retence tekutin např. u poškození ledvin. Hezký den.

Palpitace vs arytmie

| Dotaz od: Jaroslava | z mobilní aplikace

Pred 6 roky jsem prodelala infarkt , mam dva stenty a obvyklou medikaci, tj. stacyl,prestance,torvacard betaloc. Nedavno jsem podstoupila novou katetrizaci s vysledkem...

Pokud máte obtíže denně, bude vhodné časnější kardiologické vyšetření. Vhodné bude doplnění EKG Holteru, jedná se o monitorování EKG během 24 hodni. Odhalí, zda-li při bušení...

Zelený zákal

| Dotaz od: Ladislava

Léčím se na zelený zákal asi 8 let,kapkami.Čas o času jdu na perimetr.Včera po dlouhé době něco přes rok jem nebyla se mi nález zhošil.V prostřed oka/tabulky/jsem neměla...

Těžko říci, proč došlo ke zhoršení zákalu, někdy se tyto vlivy neobjasní, každopádně všechny léky, které berete se nijak nekříží a berte je určitě dále. Hezký den.

Bolest na hrudníku

| Dotaz od: Iva

Je mi 50 let a asi 1 měsíc mívám bolesti v hrudní pateři,které přecházejí až za spodní část hrudní kosti.Bolest jde po levé str.horní pateře,přes rameno,krk a do levé ruky,někdy...

Jako první bych Vám rozhodně doporučil návštevu praktického lékaře, aby Vám průběžně kontroloval hladinu cholesterolu. Měla byste ale také upravit svou dietu tak, aby obsahovala...

Potravní doplnˇky+léky

| Dotaz od: Jaroslav

Užívám Vasu a k tomu Torvacard 10,Tritace2,5,Focusin0,4,Letrox 100.CHtěl bych se ujistit,zda-li tyto léky mohu kombinovat s ,již zmíněnou,Vasou?Mám aterosklerozu krční tepny...

Nejspíše vám neublíží, ale zázraky nečekejte, raději byste měl dodržovat zdravý jídelní styl, nekouřit a také se hodně pohybovat - redukce nezdravých tuků v krvi velmi dobře...

Mam dotaz v roce 2012(32let) jsem prodelal mozgovou mrtvici,porad mne poboliva hlava a kdyz ujdu cca 2-3 km tak pajdam,leva ruka take neni 100% a casto trpne,leva strana tela je...

Michale, Posouzení nároku na invalidní důchody se provádí na OSSZ,na podkladě lékařské zprávy od Vašeho obvodního lékaře a od specialisty,neurologa a internisty,dále záleží na...

Množství léků.

| Dotaz od: Pavel

Prosím,lze zredukovat užívání těchto léků? ráno:Lozap H,Ebrantil 30,Bisoprolol ratiopharm 10mg,Amlodipinum 5mg. poledne:Milurit 100. večer:Lozap 100,Torvacard 20,Ebrantil 60...

Lozap H, Bisoprolol, Ebrantil a Amlodipin jsou na léčbu vysokého krevního tlaku a/nebo srdečních a cévních onemocnění, Milurit dlouhodobě snižuje zvýšenou hladinu k.močové v...

Přibližně před 8 lety mi na sonografickém vyšetření byly zjištěny malé uzlíky na štítné žláze,od té doby se velikost ani počet nemění..Beru 1x denně euthyrox 75 a dvakrát v...

TSH 0,44 je pro Váš věk a stav štítné žlázy (přítomnost uzlů není v dnešní době považováno za indikaci k "supresivní léčbě") zbytečně nízká hodnota. Všechny zmiňované potíže...

Chtel jsem se zeptat na tuto kombinaci leku podavanych pri cukrovce a vysokem tlaku. Jedna se o starsi pani (64 let) udrzujici cukrovku pod kontrolou inzulinem, a bere prasky na...

Pře počtu léků nad 4 je těžko odhadnutelné až neodhadnutelné, jaké interakce přesně nastanou. Domnívám se, že kolísání tlaku podávanými léky není způsobeno. Paní je pokryta léky...

Srdeční tepy

| Dotaz od: Jiřina

Docházím na pravidelní preventivní prohlídky,nemám žádné závažné problémy,beru eutyrox 20-1xdenně(uzlíky na štítné žláze),torvacard 20denně,furon 1xtýdně(před půl rokem jsem...

Normální hodnoty tepové frekvence jsou v rozmezí mezi 50-80 tepy za minutu. Pokud máte tepovou frekvenci lehce nad normu již tak dlouhou dobu, nebude zřejmě příznakem závažným...

Vážený pane doktore obracím se na Vás s následujícím dotazem. Jsem rok po operaci-bypass aortocoronarius duplex, ad RIA et RIM autovenosus st. p. sternotomií, duální...

Z vašeho mailu je zřejmé, že jste vážně nemocná. Vaše potíže mohou být způsobeny srdeční operací, onemocněním srdce, sníženou imunitou atd.. Nemohu se vyjádřit zda jste schopna...

Léčba konopím

| Dotaz od: Alena

Potřeboala bych prokonzultovat situaci mého známého a budu ráda za Vaše rady. Jde o pana věk 70, spousta zdravotních problémů, nepotvreny Parkinson ale vše tomu nasvědšuje u...

Vážená paní Aleno, při Vámi uvedené spoustě zdravotních problémů (blíže neurčených), polypragmázii (užívání velkého počtu léčivých přípravků) a nekontrolovaného užívání...

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
Ramsayův–Huntův syndrom: Když pásový opar postihne lícní nerv
Život po infarktu
Články: Život po infarktu
Srdeční infarkt je vážný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Články: Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Bílé stěny, postele, pláště...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: