Pane doktore,zajímal by mne váš...

Dobrý den pane doktore,zajímal by mne Váš názor na naši situaci...v roce 2004 2x mimoděložní těhotenství.od te doby bojujeme s partnerem o mimčo díky ivf,2x ve Zlíně bez uspěchu(nedělala se pk)pak v Brně pk proběhla a zadařilo se,ale v 8tt přestalo být plodu srdíčko,takže revize,nezbylo nic na mražení...nyní jsme samoplátci,chtěla jsem se zeptat zda bysme neměli podstoupit nějaké nové vyšetření??nebo co byste nám doporučil?je pravda,že jsem přibrala na 85kg,ty se nyní snažím shodit,jsem nosičem MTHFR a vždy si pýchám clexan 0,2..naděje o vlastní dítě,těhotenství a porodu nevzdáváme,tak by mne zajímalo co byste nám doporučil???četla jsem o nativních cyklech i na toto by mne zajímal Váš názor...předem děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Zdravím, máte-li příznivý věk ( do přibližně 40 let), a zjevně to u vás nepljde "samo", je nutné další IVF. Nativní cykly jsou neefektivní, co ušetříte za léky, o to a mnohem více se vám sníží počet vajíček a naděje na ohtěohtnění. Ale záleží na věku...když s léky i bez nich u některé ženy vyrote jen 1 folikul, jsou u ní samozřejmě zbytečné. PK bych příliš nepřeceňoval,spíše záleží na kvalitě vajíček a dobrém posouzení embryologa. Což chlamydie- máte je oba v pořádku? S pozdravem Karel Řežábek Apolinář CAR

 
 
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: