Pdostoupila jsem hsk a hsg...

Dobrý den, pdostoupila jsem HSK a HSG, neprokázán saltosalpinx, přesto průchodnost vejcovodu není zcela možno potvrdit. Chceme podstoupti IVF. Je možné se s tímto nálezem spokojit a nepodstupovat laparoskopii? Jeden lékař tvrdí, že i přest nález může být ve vejcovodu zánět bránící uhnízdění embrya, jiný, že pokud saltosalpinx není, je vše OK. Děkuji

Odpověď odborníka:

Zdravím, saktosalpinxje měnlivý nález. U nás většinou pacientku posíláme na laparoskopii poté, co jsme alespoň jednou na UZ viděli jasný a výrazný saktoalpinx, a většinou se pak na LPSK potvrdí. Všeobecně ale odebírat vejcovody na základě pouhého podezření, že by snad v nich mohl být zánět, nedoporučujeme. S pozdravem Karel Řežábek Apolinář CAR

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: