Po opak.revizích dělohy po 2...

Po opak.revizích dělohy po 2 zamlklých potratech-ashermannův syndrom.Absolvovala jsem rozrušení srůstů v děloze.V minulosti byla po výkonech taktéž amenorhea nereagující na horm.léčbu,pak spont.obnovena-slabá.V současnosti menses snad bude v mezích normy co do pravidelnosti, slabší, před menses bolestivá prsa. Chtěla bych ještě těhotenství, nevím však, zda se pokoušet přirozeně. Je mi 34 let,také mám nízkou děl.sliznici.Žádné hormony neužívám. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Hodně záleží na tom, jak se operace povedla a zda budete od teď menstruovat normálně. Nepíšete, jak dlouho po rozrušení srůstu jste, ani jak nízká je sliznice a zda je nízká i v době ovulace. Vaše prognóza souvisí i s tím, zda jste již v minulosti někdy porodila. Obecně řečeno, počkala bych pár cyklů, teoretická šnace na otěhotnění určitě je. Mezitím si můžete sledovat, zda ovulujete (podrobnosti na www.zenska-neplodnost.cz/spravne-nacasovani). Pokud by to nešlo, pak bych vám doporučila obrátit se na některé centrum pro diagnostiku a léčbu neplodnosti (www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra). Držím palce. T.Masaříková

 
 
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Články: Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Záněty vaječníků mohou při...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
6 užitečných tipů ke zvládnutí vzplanutí Crohnovy choroby
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: