Snažím se neúspěšně otěhotnět, 4...

Dobrý den, snažím se neúspěšně otěhotnět, 4. měsíc neberu HAK. O těhotenství se pokoušíme s půlroční přestávkou téměř 2 roky. Loni v létě jsem otěhotněla po cca 9 měsících od ukončení HAK a dvouměsíčním užívání Clostilbegytu (anovulační cykly, dle UZV vaječníky polycystického vzhledu, avšak PCOS neprokázán), ale těhotenství muselo být z genetických důvodů ukončeno. Nyní mi gynekolog doporučuje počkat ještě dalšího půl roku, jestli ovulace "naskočí" samovolně a otěhotním, až potom by mi opět doporučil užívání Clostilbegytu. Prosím o radu, zda by nebylo vhodnější začít s užíváním Clostilbegytu již nyní, když v loňském roce se mi bez něj otěhotnět nepodařilo, a to zejména vzhledem k mému věku - je mi skoro 37 let. A ještě jeden dotaz - po jak dlouhé době (v mém věku) je vhodné začít s vyšetřováním příčin neplodnosti, případně její léčbou? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Veronika Procházková

Odpověď odborníka:

po vysazení HAK opravdu může trvat i delší dobu než se obnoví menstriační a ovulační cyklus, vzhledem k věku bych moc nevyčkával, Clostilbegyt je první volbou k vyvolání ovulace, je možné zkontrolovat vaše hormonální hladiny a vyšetření ultrazvukem, s přibývajícm věkem schopnost otěhotnění klesá, většinou se začíná po roce neuspěchu, ale je možné vše vyšetřit ihned

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Koalice proti hluboké žilní trombóze
Články: Koalice proti hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza (HŽT...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Vakcinace proti žloutenkám: dodržujte očkovací schéma
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: