Vážená paní doktorko. mám jak...

Vážená paní doktorko. Mám jak jinak než dotaz. Od ledna letošního roku neberu antikoncepci. První dva cykly po vysazení menstruace dorazila, ale cykly se prodlužovaly a přestala jsem mentruovat. Začala jsem to řešit se svou lékařkou a teď již od července užívám Proveru 5mg (dvě tablety/10dní)! Minulý měsíc jsem byla vyšetřena ultrazvukem a závěr: netvoří se folikuly max. 7mm. Po hormonálním vyšetření mi na testech našli vysokou hladinu testosteronu, tuším 3,4 (nebo 4,3) jinak ostatní v normě. Dr. mi teď přidala na tvorbu folikul Clostilbegyd, ale hormony neřešila. Doktorce věřím, ale jenom mě zajímá názor jiného lékaře, zda je léčba dostačující a je třeba nějak řešit ty hormony??? A za jak dlouho je pravděpodobné otěhotnění??? Předem děkuji za váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Záleží na reakci na clostilbegyt-pokud budete reagovat a k ovulaci dojde je otěhotnění možné, vyšší hladina testosteronu se kterou souvisí i vaše anovulace a je pravděpodobné , že se u vás jedná o tzv hyperandrogenní syndrom nebo syndrom poolycystických vaječníků je možené upravit pomocí užívání metforminu

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: