| Nápověda

Vyhledávání v poradně

[nalezeno 78668 výsledků]

Elasticka ligatura fistuly

| Dotaz od: Magdalena

Jsem neco pres 2 mesice po operaci perinealni fistule, zakrok byl resen elastickou ligaturou, ktera jeste nevypadla. Dotahovani provadim co 10-14dni. Bohuzel si moc nemuzu...

Elastická ligatura píštěle by se měla postupně dotahovat a během cca 7-10 dnů proříznou. Nevím jaká byla píštěl původně a jak to nyní vypadá, bylo by potřeba vyšetření a pak je...

 

Kožní cysta

| Dotaz od: Pavel

Asi před dvěma lety se mi na předkožce penisu objevila bulka (viz. foto). Kožní lékař mi tehdy sdělil, že se jedná o kožní cystu a že by měla sama zmizet. Nezmizela. Může jít...

Jedná se opravdu o cystu - mazovou nebo potní nebo jen epidermální.... Jediná možnost odstranění je excize , tedy vyříznutí. S pozdravem

Maminka pro bolest kolena prošla rukama několika lékařů (obvodní, neurolog, revmatolog). Odešla se směsí následujících léků a diagnózou revmatoidní artritida, toto však určeno...

Tato kombinace léků je opravdu poměrně riziková - zvláště pokud, jak uvádíte, maminka pije jen málo tekutin, protože hrozí poškození ledvin. Pokud máte pochybnosti o diagnóze a...

Brnění nohy

| Dotaz od: Viktorie

Již pár dní mám obtíže s nohou. Nevím ani z čeho to vzniklo, protože žádnou namáhavou činnost nedělám. Začala mi "brnět" noha. Něco jako mravenčení. Bolest postupuje od kolenní...

Příčin, které vaše potíže mohou vyvolat je více. Od cévních, přes nervové, přes svalové. Je třeba zhodnotit na prvním místě a to co nejdříve řádnost zásobení nohy krví...

Dodatečný dotaz-zorničky

| Dotaz od: Lucie

Děkuji mockrát za odpověď. Ale mám ještě jeden dotaz - zorničky mám velké i v poměrně dost osvětlené místnosti, kdy mají všichni ostatní lidé zornice normální, (např. V pokoji...

Zde je nutné se zamyslet, co je normální. U každého člověka je šířka zornice jiná a sval je jinak pružný a reaguje jinak. I barva očí zde sehrává poměrně výraznou roli. Proveďte...

Pani doktorko, muj dotaz je prakticky uveden v nadpisu. Posledni pul rok jsem si vsimla na sobe, ze po vetsi fyzicke zatezi mne rozboli jedna mandle v krku. Kdyz si odpocinu...

Proč Vás bolí mandle po fyzické námaze nelze bohužel zjistit bez řádného vyšetření. Doporučovala bych vyšetření u ORL specialisty. Pouze bolestivost mandle po fyzické námaze...

Mám na předkožce výrážky

| Dotaz od: martin

Chtěl bych požádat o radu mám na předkožce dvě jako kdyby vyrážky nepálí nesvědí,prostě snima nemám žádný problém cca od doby co se objevily a to je přibližně 9 měsíců.Jenomže...

Milý mladíku , fotka nemá opravdu kvalitu zcela žádnou, podle toho , co píšete, se může jednat minimálně o 10 onemocnění s různou prognózou, tak pokud chcete i "hrubou...

Asi před 4 lety mi ortoped zjistil snížení pánve a jako léčbu mi navrhl dát do bot pod patu vložku...ale stejně se mi to moc nezlepšilo jakmile jsem chvili vložky nenosila kyčel...

Vaše otázka a informace k ní jsou velmi povšechné a málo vypovídající. Pokud se jedná o zkrat končetiny opravdu do 2 cm je nejvhodnější podložení paty popatěnkou. U větších...

HIV test

| Dotaz od: Martn

Zdravím, měl jsem rizikový pohlavní styk. Po 60 a 79 dnech jsem byl na testech a vyšly negativně. Můžu tuto dobu považovat za dostatečnou??? Po roce o teto události se mi...

Doba je dostatečná pokud jste neměl žádný rizikový styk po tom , co jste uvedl. Vřídek po roce by s tímto nesouvisí, pokud myslíte třeba tvrdý vřed u syphilis , tak se po...

Zloutenka typu a

| Dotaz od: Eva

Je mi trapne uz jen z toho ze to pisu..no tak nebudu chodit kolem horke kase..dnes v noci me zacal svedit konecnik tak jsem se tam poskrabkala holyma rukama a zapomnela jsem si...

Evo. Žloutenkou se můžete nakazit jedině od nemocného člověka, ne sama od sebe. Při ošetřování kojence je nutné samozřejmě dobře dbát na osobní hygienu, takže na to myslete a...

Nohy

| Dotaz od: Tereza | z mobilní aplikace

Jak poznat ploché nohy u dětí ? Můj bratr má problém s chozením. Často tak divně našlapuje. Hraje fotbal. Jeho trenér si myslí že má ploché nohy. U nás má ortoped rekonstrukci...

U dětí se nožka zvolna vyvíjí. Zvláště u malých dětí je ploska nohy hojně vyplněna i tukovou tkáíní, takže imituje plochou nohu, která ve skutečnosti není. Postupně se klenba...

Chtěl bych se zeptat,jestli je součástí prohlídky způsobilosti k vysokozdvižnému vozíku odběr krve...potažmo drogový test....Děkuji.Ondřej

Milý Martine/Ondřeji, pokud není známa nějaká diagnóza, která by si odběr krve vyžádala, standardně se v této situaci odběr neprovádí. V úvahu by přicházela leda předchozí...

Sex

| Dotaz od: Werunka | z mobilní aplikace

Je mi blbe se ptat takhle verejne, ale muj gynekolog mi nedokaze poradit . sexuální život mam uz delsi dobu a at mam sex s kym koliv tak orgasmus nepřichází. většinou se cítím...

Milá Verunko, vůbec není proč se za cokoliv stydět. Prosím, vyhledejte specialistu-sexuologa, bývá to specializovaný psychiatr. Máte právo svobodné volby konkrétní osoby...

Zuby

| Dotaz od: Werunka | z mobilní aplikace

Rano se budim a mam v puse hnede sliny, byla jsem ale kuřačka a ted jsem přestala kouřit. mam zánět dásní, ale mam strach aby to nebylo třeba z plic? dekuji za odpověď Veronika

Hnědé sliny mohou být způsobeny krvácením z dásní, kdy se krev srazí a naředí a celkově pak slině dá hnědé zabarvení. Navštivte co nejdříve svého zubního lékaře a jako první...

Mam dotaz ohledne problemu ktery se tyka vytoku z mocove trubice. Momentalne ziju v Australii. Zhruba pred mesicem me zacala prevazne predmocenim svedit a lehce palit v mocove...

V daném případě je samozřejmě na místě vyloučit běžné pohlavní infekce - což proběhlo, jinak i přes negativní testy z moči může jít o projev zánětlivého infekčního onemocnění...

Dierka/Čap na mandli

| Dotaz od: Fero

Mam 22 rokov a pri preventivnej prehliadke hrdla som si vsimol ze na pravej mandle mam biely čap, ktory som si nechtami odstranil a zistil som ze mam na pravej mandle malu...

V mandli jste měl čep. Jedná se jen o zbytek potravy, který se tkzv. inspizuje/ zahustí/ a posléze buď spontánně vypadne nebo si ho pacient často vytlačí sám. Čepy na tonsilách...

Mám dotaz, před 3 týdny jsem podstoupila ASK, Dg. parciální menisektomie, debridement LCA (genus I. sin) s tím, že teď začínám RHB a bylo mi řečeno, že plastika vazů nebude...

Plastika předního zkříženého vazu se již neprovádí zásadně vždy pokud je vaz porušen jak tomu bylo dříve. Zhodnotí se stav kolena a pokud je koleno nestabilní a jedná se o...

Mám problém, který trvá už několik let. Beru antikoncepci a dříve jsem měla menstruaci vždy v pauze mezi prášky. Pak mi začínala menstruace třeba týden dopředu, takže trvala...

V pořádku to zcela jistě není menses nemá být delší než 7 dní a interval od prvního dne do dalšího prvního dne má být delší než 21 dní pokud váš cyklus není v těchto mezích jé...

Vznik bércových vředů

| Dotaz od: Aneta

Je mi 31 let.Jsem těhotná a nyní jsem ve 33tt přesně...Asi od 29tt beru detralex 2x denně ,protože mi začala otékat levá noha a prsty od kotníku dolu.A také máme v rodině...

Milá paní , užijte si těhotenství v klidu , bércový vřed určitě mít nebudete. Jinak za cévním lékařem zajděte a nechte si předepsat HLAVNĚ kompresivní punčochy a tak, pokud je...

Bolest kolene

| Dotaz od: Martina

Mám problémy s levým kolenem. Před dvěma lety jsem byla na operaci s utrženým meniskem na vnitřní zadní straně (kvůli mažoretkám) od té doby koleno docela v pořádku (nosím ho...

Patrně se jedná o chondropatii, nezralost kloubní chrupavky a její reakci na přžetížení. Kloubní chrupavka po přetížení je prosáklá, objevují se mikrotrhlinky, může se objevit...

Jsem kluk je mi 12 let a hraji již 6 let fotbal. Mam problémy s dýchaním špatne se mi dýcha když běhám. Všichni kluci jsou na tom lépe než já s fyzičkou. Měl jsem 4 měsíce...

Je možné, že teď zhoršená fyzička souvisí s pauzou pro zranění, ale také by to mohlo ukazovat na závažnější problém. Určite se poraď s rodiči a s dětským lékařem, aby se to...

Pane doktore,prosím o radu, co dělat v případě, že mě pobolívá již delší dobu oblast bederní páteře, cca 4 měsíce, nyní se v posledních dnech přidaly i obě kolena z vnitřní...

Bederní pateř potřebuje jistě ortopedické vyšetření, případně vyšetření na rehabilitaci a tam i léčbu pohybvou a fyzikální. K vyšetření bude patřit nejen klinické vyšetření...

Kosmetika AVON v těhotenství

| Dotaz od: Kristýna

Jsem ve 21. týdnu těhotenství a chtěla jsem se zeptat zda (a případně do kterého týdne) mohu používat kosmetiku AVON proti akné, značku Clearskin (konkrétně tyto produkty:http...

Tuto kosmetiku můžete bez obav používat i v graviditě, plod zcela jistě nepoškodí. Příjemný den

Skolioza

| Dotaz od: karel | z mobilní aplikace

Zdravim,byl jsem u ortopeda se skoliozou a tam mi rekli ze budu muset cvicit cely zivot je to pravda nebo ne ? staci treba do 20 a pak to tak zustane ?

Záleží na závažnosti skoliozy, do 20 st. dle Cobba je na místě opravdu především cvičení, posilování zádového svalstva, udržování rozsahu hybnosti pateře. Každý člověk i bez...

Už nějakou dobu mám na noze červené fleky. Nesvědí, nejsou vystouplé. Teď pozoruji, že se objevují i na druhé končetině. Co by to mohlo být, případně čím mazat?

Podle fotografie to připomíná pigmentace - může jít o mírný chronicky probíhající ekzém ( atopický?), nebo projev žilní nedostatečnosti ( křečové žíly, přetížení cévního systému...

Můj bratr (3 roky) trpí nesnášenlivostí na laktózu. Dnes ve školce měl fazolovou polévku s mlékem. Obvykle, když má mléčný produkt, má strašný průjem a hned rychle usne. Před...

Matěji. Váš bratr může mít obyčejnou virózu, ale souvislost s klíštětem také vyloučit nelze. Pokud by příznaky přetrvávaly, jistě by měl být co nejdříve vyšetřen lékařem. Hezký...

Hnedy vytok s krvi

| Dotaz od: Veronika

P.doktore.chtela bych se zeptat uz si nevim rady uz to mam druhy mesic menstruace.vzdy mi trva menstruace 5 dni ale po ukonceni se mi objevi bili vytok s krvi a hnedy a trva to...

Pokud jste pociťovala svědění je zánět pochvy velmi pravděpodobný,bylo by vhodné vyšetření a podle výsledku nasadit cílenou léčbu. Příjemný den.

Antikoncepce a anestezie

| Dotaz od: Hana

Chci se zeptat,jaký může mít vliv anestezie a braní antikoncepce na trhání mandlí.Švagrová byla trhat krční mandle v celkové anestezii a brala antikoncepci(nikdo jí neřekl,že by...

Antikoncepce má spíše opačný efekt, v kombinaci s operací a samozřejmě typem operace hrozí spíše hluboká žilní trombóza a eventuálně plicní embolie. Při celkové anestezii je...

[nalezeno 78668 výsledků]
 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
 

Položte lékaři dotaz zdarma

  • Přes 60 lékařů v poradně
  • Zjednodušené pokládání dotazů
  • Možnost zúčastnit se všech soutěží
  • Anonymní pokládání dotazů
Registrace zdarma Registrace přes Facebook zdarma
Naposledy čtené: