Vyhledávání v poradně

[nalezeno 127557 výsledků]

V 16 letech me byla zjistena hepatitida C. (Nebyla a nejsem uživatel drog) Dochazela jsem vice jak rok do infekcni ambulance kde jsem podstoulila lecbu na zasteveni viru...

Diagnostiku a léčbu infekčních hepatitid provádějí zpravidla hepatologické ambulance při infekčních odděleních nemocnic. Posílám odkaz na seznam ambulancí uvedených na http...

 

Pohlavní infekce

| Dotaz od: Petr

Před pár dny jsem měl v pražském nočním klubu sex s prostitutkou, ikdyž sex byl chráněný kondomem, mám stále obavy jestli jsem se nemohl i tak něčím nakazit, je to možné i přes...

Z krevních testů nebo z moči se pohlavně přenosné nemoci zjistí cíleným vyšetřením na tyto nemoci. Pokud máte v tomto směru jakékoli obavy, je namístě buď svěřit se lékaři...

Mononukleoza a tlak pod žebry

| Dotaz od: Vlastimil

Před měsícem jsem prodělal mononukleozu, měl jsem i zvýšené jaterní testy. Nejprve mi zastupující lékař předepisoval antibiotika včetně Azithromycinu. V současné době dodržuji...

Při mononukleoze můžete pociťovat nebolestivý tlak v pravém podžebří. Jsou tam uložena játra, která mohou být vlivem infekce zvětšená. Obtíže by měly odeznít s odezněním infekce...

Antkoncepce

| Dotaz od: Eva

Užívám antikoncepci Sunya. Během začátku zánětu ledvinových pánviček mi byl předepsán Amoksiklav. Teď po poslední kontrole mi byla změněna na antibiotika Macmiror (20 tablet). V...

Antikoncepci užívejte dle pravidelného schématu, vliv antibiotik účinek nesníží, chráněna jste. S pozdravem Dr. Janoušková

Penis

| Dotaz od: Vojtěch

Na penisu se mi udělala vyrážka a je zarudlí a jsou vidět jaké si puchýřky. S přítelkyní mam sex pravidelně ale tohle se mi stalo poprvé. Zajímalo by me cim je možné to léčit...

Penis máte rozbolavělý a je potřeba sexuální pauza do doby vyléčení. Kupte Canesten crém - mazejte ráno a večer a mezitím ještě ošetřujte Bepanthenem. Jen bavlnění prádlo...

Hemeroidy

| Dotaz od: Lukáš

Měl bych dotaz na jeden svůj 'nedostatek'. Na záchodě při vyprazdňování jsem si po utření nahmatal malou, tvrdou bulku u konečníku, při zmáčknutí sice nebolí, ale dřívě jsem...

Asi máte hemeroid, což je vydutá céva. Pokud to nebolí, tak se nemusí nic dělat. Snažte se, abyste dlouho neseděl, cvičte konečníkem, v sedě zatahujte dovnitř. Pokud budete...

Vyrážka

| Dotaz od: Jana

Mam dotaz jsem v 39 tydnu tehotenstvi a udelalo se me na chodidle vis.foto.uzivala jsem 3 mesice prednison.je to svedive a udelaji se puchyrky a vytece voda.nemuze to uskodit...

Vyrážka na patě by neměla mít na těhotenství vliv, ale bohužel vám nemohu odpovědět kompletně, protože neznám vaše veškeré potíže. Pokud jste užívala Prednison, což je...

Menstruace

| Dotaz od: Ina

Mám na Vás žádost o radu, od vysazení hormonální antikoncepce cca po 10 letech z duvodu pplánovaní miminka se mi nevrátil cyklus, 6 měsíců nemám menstruaci, můj lékař to začal...

10 let užívání antikoncepce v mladém věku je velmi dlouhá doba. Občas se může stát i taková nepříjemnost, že sliznice dělohy nenarůstá, proto se ani není co odlučovat a proto...

Kost v krku

| Dotaz od: Vlastimil

Mám dotaz. Včera večer jsem jedl kuřecí křidélka z KFC. Bohužel jsem měl podezření, že jsem možná spolkl kost dlouho asi 4 cm a širokou pár mm. Jaké by byly příznaky spolknutí...

Pokud dojde kost do trávícího traktu do žaludku, tak je z větší části roztrávena a dále je rozmělňována enzymy ve střevě. Spíše by kost způsobila zácpu než průjem. Pokud není...

Extáze a antibiotika

| Dotaz od: Klára

Beru Furolin (nitrofurantoin) na zánět močových cest a chtěla bych se zeptat, jestli by něčemu vadilo, kdybych během léčby užila extázi? Vím že extáze sama o sobě není zdravá...

Kláro, užití extáze má svá četná rizika, i když je člověk zdravý. U organismu, který právě bojuje s infekcí, byť vy sama se cítíte zřejmě dobře, se rizika znásobují. Navíc ani...

Chtěla bych se prosím zeptat nikde jsem tady odpověd nenašla. Je možno prosím považovat jizvy způsobené pokousáním cizím bojovým psem jako trvalý následek pro soudní jednání...

Petro, pro vyjádření k vašemu případu bych potřeboval více konkrétních informací, ale zcela obecné lze jizvy po pokousání jako trvalý následek považovat. S pozdravem

Oteklý kloub

| Dotaz od: Tereza

Trápí mě nebolestivý otok kloubu na prstu na noze. Před asi 3 týdny jsem se do nohy nakopla, prst na noze (ukazováček) mi natekl a hodně bolel, doktor mi řekl, že ho mám zřejmě...

Otok by měl časem zmizet, po poranění mohlo dojít k výpotku, který by se měl sám spontánně vstřebat. Zkuste lokálně protizánětlivé masti, event. léky proti otoku. Pokud by se...

Kloš v lese

| Dotaz od: Lucie

V sobotu odpoledne jsme byli s přítelem v lese a tam se hodně vyskytuje kloš jelení. Jednoho jsem omylem snědla, když mi vlítl do úst. Četla jsem, že nepřenášejí žádné závažné...

Určitě se Vám nic nestane, jen je to nepříjemné. Hezký den.

Opakované záněty

| Dotaz od: Klára

Trpím neustálým výtokem, někdy i zapáchajícím, svědí to i pálí, občas se mi udělají mezi stydkými pysky takové jako když trhlinky, které dost štípou. Nejvíce se to zhorší po...

Bylo by potřeba zhotovit kultivaci včetně citlivosti mikrobní obraz poševní a podle výsledku cíleně nasadit léčbu.Díle je nutno dodržovat.1. Přiměřená intimní hygiena...

Náběh na mrtvici

| Dotaz od: Olga

Po vysmrkani mi malinko luplo v hlave a udělalo se mi špatně začala jsem zvracet a motala se mi hlava že jsem padala na zem, mluvila jsem zpomaleně a nystagmus 2 stupně.Na Ct...

Vyšetření mozku prokázalo drobnou změnu na cévní zásobení, to je pravděpodobně vrozená záležitost, poškození mozku , které by svědčilo o proběhlé mozkové příhohodě se...

Mám dotaz ohledně podezření na boreliozu. Klíšťata si z lesa nosím velmi často (každý víkend), taky mě před měsícem celkem nepěkně pokousali komáři, žádný flek se mi ale...

Klíš'tata mohou přenášet více nemocí - nejznámější je borrelióza, druhá pak klíšťová encefalitida. Příznaky klíšťové encefalitiy jsou zpočátku chřipkovité, pak se přidávají...

Cysta na vaječníku

| Dotaz od: Jana

Mám cystu na vaječníku. 2,5 cm. V sobotu po sexu s přítelem sem začala krvácet. Pak špinit. Když jdu na velkou, tak opět krvácím. Bolesti skoro nemám. Doktorka mě vezme až zítra...

Pokud byste stále krvácela, a měla bolesti břicha, Váš stav se nelepšil, určitě navštivte lékaře v pohotovostní službě. Pokud budete zcela bez obtíží, lze vyčkat. Hezký den.

Hemoroidy

| Dotaz od: Lukáš

Zdravím moc rád bych se zeptal když jsem na záchodě a vyprazdňují se cítím v konečníku mírně tlačení občas něco trosilinku stipne . A poté krev na toaletním papíře nemám to...

Lukáši, nejspíš se bude jednat o hemoroidy. Zkuste si v lékárně koupit Hemagelové čípky. Cca za 3 dny byste měl cítit úlevu. Další možností je mastička Faktu nebo dubová kůra v...

Syfilis latens

| Dotaz od: Josef

Byl u mně prokázán syfilis latens. Paní doktorka mi tvrdila ze jsem o nemoci musel vědět a ze lzu. Tvrdi ze podle vysledku si mysli ze jsem jiz byl v minulosti prelecen. Nebyl...

Josefe, syfilis může (jako i jiná onemocnění), probíhat atypicky, některá stádia mohou chybět. Také je možné, že jste nějaké obtíže měl, ale nespojil jste si je se syfilis a ony...

Lék.závislost

| Dotaz od: Michal

Začal jsem trpět nespavostí a brát různé druhy léků zolpidem stilnox hypnogen atd...nyní už je beru pět let zjistil jsem totiž že léky mi hlavně pomohou když mám auru na náběh...

Je jisté že jste na zolpidemu závislý .Jiná cesta není než závislost odbourat,Toto sám nevyřešíte,jen s pomocí odborníka na léčbu lékové závislosti.Vy samozřejmě musíte chtít a...

Mám dotaz ohledně THC v krvi. Jsem po vážné autonehodě (měl jsem hodně zlomenin, přišel jsem o slezinu, plíci) tak se každý den už 10 let minimálně 3x denně mažu domácími...

Máte úplnou pravdu. Přestup přes kůži....to je způsob,, díky kterému funguje, jinak by byla mast neúčinná. Následný postih je bez ohledu na příčiny užití velmi pravděpodobný...

Varle

| Dotaz od: Pavel

Dnes jsem si čirou náhodou nahmatal nahoře na varleti (v těch žílách nebo co to je) pevnou, nebolestivou hrudku o velikosti broku ( asi 1,5x1,5 mm ) nejde s ní pohybovat - takže...

Sledujte se,zda se bulka mění, a naplánujte návštěvu urologa.

Obracím se na Vás s dotazem ohledně maminky.Mamka- 54 let, prodělala před 3mi měsíci masivní krvácení do mozku s prognózou - nemožnost přežít, po měsíci se probrala z kómatu...

Je moc hezké a v dnešní době i velmi příkladné, jak se o maminku staráte. Velice prospěšný je pro ni Váš kontakt, komunikace. Velmi pomáhá, když budete mamince připomínat pěkné...

Únava

| Dotaz od: Radek

Je mi 34, mám léky na vysoký tlak... čeká mě operace žlučníku na který se došlo v interně kam jsem šel s problémemem ale nic nového... co mě trápí? Spím na zádech, každé ráno...

Nepíšete jaké léky na vysoký krevní tlak užíváte-mohlo by částečně jít i o nežádoucí vedlejší účinky léku-ani zda je krevní tlak při léčbě dobře pod kontrolou ani s jakým...

Clotrimazol v těhotenství

| Dotaz od: jakub

Mel bych dotaz moje manželka je v 7tydnu těhotenství,a byla ji gynekoložkou zjistena vaginální mikoza.Bylo ji lekarkou doporuceno používat clotrimazol al100.vagynalni tablety...

Jakube, nemějte strach. Clotrimazolové tablety se v těhotenství běžně předepisují a používají. Pokud je léčba potřebná, což u Vaší manželky zřejmě je, clotrimazol je v...

Průjem

| Dotaz od: Judith

Zdravím, potřebovala bych poradit. Už dva roky mě sužují úporné průjmy. Kdy jdu za den třeba 20 na záchod. Průjmy jsou řídké zbarvené do oranžovo-žluta. Nevím co mám dělat. a...

Judith, ano, průjem může značit nějakou nemoc, může se jednat o chronický zánět (idiopatické střevní záněty), nesnášenlivost nebo alergie na nějakou složku potravy (např...

Zdravím, mám trapný, ale závažný problém.. s přítelkyní jsme měli orální sex, provozovala felaci nevyvrcholil jsem a na rtech jí zůstala pre-ejakulační tekutina. Poté jsem jí...

Tomáši, určité riziko otěhotnění tu je, avšak podle toho, jak situaci popisujete, bude minimální. Údaj o posledním dnu menstruace není podstatný, pokud nenapíšete délku cyklu a...

Zažívací obtíže

| Dotaz od: Kateřina

Prosím Vás o rada před dvěma týdny jsem měla alergickou reakci na anýz.Zvracení.Po zvracení mě bylo docela pár dnu špatně od žaludku a dokonce jsem pak za tři dny zvracela znovu...

Z popisu Vašich obtíží, zvýšené hodnoty FW a CRP a reakce na léčbu se jedná o zánět žaludeční sliznice. Jak anýz, tak rajčata mohou vyvolávat potravinovou intoleranci. Pokud je...

Krvácení po kolonoskopii

| Dotaz od: Jan

Týden zpátky jsem byl v nemocnici, delali mi kolonoskopii a zjistili mi ulcerózní kolitidu. Mel jsem problémy s krvácením při stolici. Po propuštění z nemocnice me každý den...

Jane, krvácení po kolonoskopii patří k jedněm z komplikací tohoto výkonu. Pokud ale uvádíte, že už týden je mísa po stolici plná krve, byla by na místě kontrola - nejspíše na...

Bolest v levém nadbřišku

| Dotaz od: Martin

Bolest břicha: Dobrý den potřeboval bych už doopravdy poradit a pomoct, od mala mě sem tam chytnou křeče do břicha, začne to bolet vlevo nahoře a nevím si rady, mám zjištěný...

Martine, v levém nadbřišku se může jednat např. o onemocnění např. žaludku, tenkého a tlustého střeva, pankreatu (slinivky), sleziny či ledviny. Ultrazvuk byl v pořádku, jak...

[nalezeno 127557 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: