| Nápověda

Vyhledávání v poradně

[nalezeno 89904 výsledků]

HCV

| Dotaz od: Tomáš

Je možné se nakazit virem hepatitidy c tak, že člověk "spolkne" krev hcv pozitivní osoby? V podstatě tedy jakousi trochu kuriózní alimentární cestou? Děkuji za odpověď, Tomáš

Tento způsob přenosu HCV jistě nelze vyloučit při různých drobných defektech v dutině ústní.

 

Už asi 3 měsíce mě trápí svědění v horní části pozadí, které se občas rozšíří až na spodní část zad. Dávám pozor na jídlo, které jím a vypadá to, že jsem alergický na čokoládu...

Nechtěl bych Vaše problémy bagatelizovat, ale doporučil bych vyhledat psychoterapeuta a zaměřit se na zvládání úzkostných stavů. Nepochybně je jimi Váš stav zhoršován. Bohužel...

Zvětšení penisu

| Dotaz od: Dominik

Chtěl bych se zeptat jestli je nějaké jídlo k napomáhání zvětšení penisu přírodní cestou. Je nějaké takové jídlo co jíst aby došlo k přírodnímu zvětšení? Děkuji

Krásný den, nevím o žádném jídle, které by na toto mělo vliv.

Je mi 24 let a poslední dobou se celkově cítím nějak v nepořádku. Začalo to cca před půl rokem, kdy jsem si "hnula" s krční páteří a následovala měsíční bolest hlavy, která...

Ještě bych si nechala u praktického lékaře vyšetřit z krve infekční mononukleózu, cytomegalovira. Jsou to zapeklité infekce, člověk na sobě nic necítí, jen únavu, infekci...

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. V září minulého roku jsem dostala zánět močových cest. V říjnu jsem byla s tímto onemocněním hospitalizována v nemocnici...

Opakovaně probíhající záněty lze omezit každodenním podávání antibiotik v malých dávkách. Dále jsou vhodné preparáty na podporu imunity. Vyloučení gynekologického onemocnění a...

Pane doktore, u našeho šestiletého syna jsme si všimli, že nemívá varlata v šourku. Když byl v kojeneckém věku, tak dětská doktorka vše kontrolovala, varlata byla lehce...

Pokud lze varle stáhnout a samo drží alespoň chvíli, tak jde o retraktilní varle a léčba není potřeba. Pokud po puštění varlete dojde k jeho vystoupení výše, tak je vhodné...

Prst

| Dotaz od: Alena | z mobilní aplikace

Prastila jsem se do ruky boli me malicek ten nejvetsi kloub , ohybat muzu ale boli, je to narazene? Je jen malinko natekly, nepatrne od druheho

Doporučuji vyhledat ortopeda či chirurga k vyšetření a porvedení rtg snímku k vyloučení přípdné zlomeniny.

Mám dotaz. Mám problémy z očima recidívujíci zánět spojivek. Jednou za dva měsíce musím jít k očnímu a ten mi napíše bud kortikoidy nebo anitbiotika. Takto to trvá už 4 roky. Je...

Milý pane Moravče, oční kapky s antibiotiky či kortikoidy nepoškozují štítnou žlázu.

Ilustrace

Zvláštní znaménko

| Dotaz od: Zdenka

Manzelovi (34let) se objevilo znamenko na zadech, ktere se mi moc nelibi. Mohla byste se mi prosim vyjádřit jak k prilozene fotografii, tak k memu popisu, jestli se muze jednat...

Zřejmě se jedná o tzv. atherom nebo makrokomedo. Cysta naplněna mazem. Přeplněním dochází k otevření póru a může se také stát, že atherom praskl a vznikl zánět, proto je ložisko...

Naraženina

| Dotaz od: Jan | z mobilní aplikace

Je to asi 4 měsíce co jsem si narazil palec na noze, naštěstí jen narazil i rentgen to potvrdil. Problém je v tom že bolesti stále přetrvávají. I po tak dlouho době a taky cítím...

Samozřejmě opětně na ortopedii zhodnotit a provést nový rtg snímek. Může se jednat o drobnou nezhojenou zlomeninu. Poté znehybnění a následná pohybová a fyzikální léčba...

Vzrust syna

| Dotaz od: al.

Chtěla jsem se zeptat na růst syna.Narozen v 38 týdnů, váha v3kg,delka 46 cm.Ve 3 měs. 57,5, V 6 měs. 64cm, v roce 71 cm, v 18 měs. 78 cm, ve 3 letech 87cm váha 13 kg. Na...

Souhlasím s názorem vaší endokrinoložky. Kontrola a případné další odběry opravdu za rok stačí. zatím by žádná léčba nebyla indikována.

Vyrážka na žaludu

| Dotaz od: Kuba

Je mi teprve 14 a při dnešní hygieně jsem zjistil že mám tuto vyrážku ale bojím se to sdělit rodičům , sex jsem nikdy neměl a v poslední době mám slabší imunitu a minulí čtvrtek...

Dodržujte důsledně hygienu, eventuálně oplachujte heřmánkem nebo zkuste mazat Canestenm. Mohlo by jít o kvasinky

Už asi 5let pozoruji lehce hmatatelnou uzilnku vlevo od holení kosti (viz. obrázek). Na pohled nejde vidět. Sama od sebe nebolí, ale při narázu nebo zatlačení do místa je velmi...

Výskyt lymfatické uzliny v této oblasti je extrmněě vzácný, spíše se může jednat o ganlgion, lipom, organizovaný hematom. Doporučuji návštěvu odborníka s provedením...

Bolesti v krku

| Dotaz od: Jana | z mobilní aplikace

Dcera trpí opakovanými bolestmi krku. Druhym rokem, vzdy od podzimu se ji bolest vrací cca každých 14 dni. Lékař dělal výtěr kde byl zjištěn bacil, který byl zalecen atb a nyní...

Paní Jano. Z Vašeho dotazu není bohužel příliš zjevné, na co se ptáte - zda je doporučená léčba vhodná?, zda dcera může do školy? Na základě Vašeho textu není možné Vám k věci...

Stále se vracející roupy.

| Dotaz od: Scarlett

Je mi 14 let, asi půl roku mám stále se vracející roupy. Nevím jak jsem se nakazila. Máma o tom ví a dokonce jsem byla i u doktorky, která mi předepsala Vermox. Po prvním léčení...

Při výskytu roupů je třeba léčit všechny členy rodiny, a to opakovaně s rozestupem 4-6 týdny i bez příznaků nemoci. Jinak se onemocnění bude neustále vracet.

Vysoké hcg

| Dotaz od: Lenka

Byla jsem na screeningu v I.trimestru a vyšel mi "atypický": Celkové riziko 1:620, vše v pořádku, ale vyšla mi hodnota hcg 6,23 Mom. Co znamená takto vysoká hodnota? V 16.tt mám...

Přesnou odpověď vám dá genetik ve spolupráci s vaším gynekologem/porodníkem - mně třeba chybí konkrétnější údaj o vašem věku, rodinná anamn a další informace. kontrolní test v...

Chtěla jsem se zeptat. Je mi 17 let a antikoncepci mám Lindynette 20. u této antikoncepce je vždy 7 dní pauza, když mám mít menses. Můžu či nesmím provozovat sex s mým přítelem...

Pohlavní styk můžete mít i během pauzy, chráněna jste stále.

Kuří oko

| Dotaz od: Petr

Před několika měsíci odstranili přítelkyni na chirurgii kuří oko, ze šlapky nohy. Měla ho tam dlouho, několik let, takže to byla opravdu velká díra a nějakou dobu trvalo, než se...

Tak fotka ukazuje aktuální stav? Pokud ano, pak to není zahojené. A pokud je to zahojené a přesto to bolí, pak může být problém v poruše příčné klenby. Tzv. příčně plochá noha...

Již třetí týden mě trápí nesnesitelné svědění "spodky". Převážně tedy malých stydkých pysků a klitorisu - výtok nemám žádný, výrážka se také neobjevila. Před dávnou dobou jsem...

Neznám složení čípků,které vám vaše lékařka předepsala, ale pokud nedošlo k zlepšení po Gyno pevarylu a Fungicidinu nemusí se jednat o čistou mykozu,je potřeba zopakovat...

Dobri den preji chci se prosim poradit a poprosit o radu a pomoc , Menuji se Mirek a je mi 35 let, bil sem na odbery krve a kdyz prijeli vysledky delali mi sono ja vam tgo tady...

Laboratorní výsledky jsou v pořádku. Objektivní nález je v normě (P70=frekvence srdce). Na UZ je patrný zbytek štítné žlázy 2x3 mm, jinak je vše v normě (granulomy i drobné...

Dotaz

| Dotaz od: milan vojtik

Mam problem mam bellovou obrnu mam leky prendison injekce vitaminy b komplex a rehabilitace muzu to kombinovat s mariuhanou neuskodi to nejak lecbe dekuju za odpovezeny dotaz...

Milane ,nemám žádné zkušenosti s marihuanou v medicině,periferní obrna lícního nervu vyžaduje Vámi uvedenou léčbu,včetně kortikoidů a rehabilitace ,vím o příznivém efektu...

Je mi skoro 20 let. Před třemi dny jsem byl na večírku. Opil jsem se, né úplně. Měl jsem asi 4 piva a 2 panáky vodky. Druhý den, když jsem se vzbudil měl jsem pichlavé bolesti a...

Spojitost bolesti v tříslech a alkoholu bych nehledal. Pokud jsou bolesti větší při námaze je nutné chir. vyšetření ( zejm. k vyloučení tříselné nebo femorální kýly ), pokud se...

Pichlavá bolest nad penisem

| Dotaz od: Tomáš

Je mi skoro 20 let. Před třemi dny jsem byl na večírku. Opil jsem se, né úplně. Měl jsem asi 4 piva a 2 panáky vodky. Druhý den, když jsem se vzbudil měl jsem pichlavé bolesti...

V tékto oblasti může jít o zánět močopohlavních orgán, kýlu nebofyzické namožení. Může jít klidně o obyčejné prostydnutí

Mam lroblem se silnou menatruaci ktera trva 7 dni uz 2 mesice predtim byla hodne slaba a jenom 4 dny ..nevim cim to je .Take v dobe menstruace mam vyrazku na rukach.par dni pred...

Nepíšete proč vám byl operován kloub..ano, jakákoliv operace, změna imunity, stress, změna stravování, se může projevit změnou menstruačního cyklu. konzultujte svého gynekologa

Mohl by to být syfilis?

| Dotaz od: Zdeněk

Měl jsem orální styk s kondomem. Asi za 10 dní se mi u kořene penisu objevil stroupek cca 2mm velký a nebolel. Za 3 dny zmizel. Je možné, že by šlo o syfilis či jsem paranoidní...

Podle vašeho popisu to skutečně na syfilis nevypadá. Příjemný den

Točení Hlavy

| Dotaz od: Jan

V poslední době se my často točí hlava (pár vteřin se cítím jak na lodi) , začalo to zhruba před 2 týdny na noční směně , několikrát jsem musel jet s práce dřív domů , potom...

Motání hlavy může být od krční páteře, ale též z důvodu ušního, kde je umístěno centrum rovnováhy. Zajděte si ještě na dobré ORL. Pokud máte tlak dobrý, tak to od toho není...

Otěhotnění

| Dotaz od: Markéta

Včera 30.03. se do mě přítel udělal, a já pak zjistila, že mám plodný den (a ve středu ovulaci). Dnes 31.03. jsem měla hnědý výtok, což nemívám. HA KATYA beru velmi pravidelně...

Mělo by být vše v pořádku, jste normálně chráněna proti otěhotnění. Plodné dny se během užívání antiko neurčují.

Uzly na štitne žlaze

| Dotaz od: karla

K endokrinologovi jsem objednana až za dva měsice,tak to zkoušim ziskat informaci pani doktorko od Vas. 5 let mam problemy s přechodem-beru přirodni hormon Merilin,ale me...

Milá Karlo, pokud máte hormony štítné žlázy v normě, pak Vaše tělesné potíže se štítnou žlázou nesouvisí. Uzel je nijak nevyvolává. Jde tedy spíše o náhodný nález uzlu ve štítné...

Indonal

| Dotaz od: Lenka

Již po dvakrát mi bylo sděleno u lékaře, že mám na děložním čípku něco zánětlivého. Při druhé kontrole mi sdělili, že jde o As-cus a že je tam něco zánětlivého stále. Lékařka mi...

Na změny na děložním čípku má dobrý efekt Cicatridina, Indonal je silný antioxidant,je to doplněk stravy a udává se že má podpůrný účinek,kontrola za půl roku je naprosto běžná...

[nalezeno 89904 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Rozdíl v sexuální touze
Články: Rozdíl v sexuální touze
Navzdory tomu, že mužům...
Revmatoidní artritida: jíte správně?
Články: Revmatoidní artritida: jíte správně?
Starší pacienti s...
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Alarmující fakt: pokud chcete tvrdou drogu, seženete ji
Čím více kouříte, tím větší šanci na vznik lupénky máte
Články: Čím více kouříte, tím větší šanci na vznik lupénky máte
Na účet kouření lze připsat...
Odvykání drogové závislosti: připravte si dobrou strategii
Hormonální antikoncepce není pro každého
Články: Hormonální antikoncepce není pro každého
Ačkoli je hormonální...
Kojení někdy vzniku alergie u dětí nezabrání. Spíše naopak
Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Články: Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Lidé trpící křečovými...
Články: Malý atopik, velký astmatik – lze tomu zabránit?
Určitou formou alergie trpí...
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Naposledy čtené: