Vyhledávání v poradně

[nalezeno 131889 výsledků]

Pupeční kýla

| Dotaz od: Jitka

Při přeregistrační prohlídce mi můj praktitk sdělil, že si myslí -2.12.2016, že mi začíná pupeční kýla, že cítí malou hrčku ,při vyšetřování břicha,protože trpím úzkostnou...

Jitko. Gynekologové obvykle po pupeční kýle nepátrají, proto Vám nejspíš podezření na ni neoznámili. Podle toho, co píšete, si ale ani Váš praktik není úplně jistý. Nejlepší by...

 

Znaménko

| Dotaz od: Patrik

Chtel jsem se zeptat na toto podezřelé znaménko mam ho snad uz od dectvý zajíma me zda je v pořadku jelikož mi moje mala dcerka do znamenka trošku škrabla děkuji moc

Patriku, znaménko se nikdy nedá stoprocentně posoudit jen podle fotografie. Pokud ho máte od dětství a nemění tvar, barvu ani velikost, nejspíš bude v pořádku. Nejlepší by ale...

Odběr krve a opar na rtu

| Dotaz od: Jakub

Mam dotaz ohledně dárcovství krve. Tuto středu 30. 11. jsem byl darovat krev, ale v pátek ráno 2. 12. se mi udělal na puse opar. Dotaz zní, zda-li tato skutečnost může nějak...

Myslím si, že výsev oparu na rtu je spíše následek odběru krve, co Vás přechodně mohlo oslabit a v kombinaci i s pověternostními vlivy vést k výsevu oparu na rtu. Odebrána krev...

Možné těhotenství

| Dotaz od: Anastasija

Opakované infekce

| Dotaz od: Tamara

Obracím se na vás s prosbou,jsem už zoufalá... Cca půl roku jsem téměř pořád nemocná a poslední tři měsíce vážně intenzivně. Během asi dvou měsíců mám již třetí antibiotika...

Celkové oslabení organizmu u předchozích atak infekce vedlo určitě k oslabení imunitního systému, co vedlo k zvýšené náchylnosti k tomu, aby jste chytla dalšího bacila a takto...

Bradavice na prstu

| Dotaz od: Naďa

Dcera 10 let má na prsteníčku levé nohy bradavici ala fotografie. Co s ní máme dělat? Děkuji Gabriel

Bradavice je již dosti veliká, doporučuji navštívit kožního lékaře, který ji může ošetřit tekutým dusíkem. Přeji hezký den Barbora Barchánková

Léčba bolestí zad

| Dotaz od: Jaroslav

Mám už téměř rok potíže s krční páteří. Navštívil jsem svého obvodního lékaře, ten mě poslal na rentgen, kde mně zjistili artrózu krční páteře. Obvodní lékař mně udělal obstřik...

U pokročilých degenerativních bolestí páteře je efekt léčby otázny, ale obecně lze doporučit u pacientů s bolestmi zad na bolest analgetika a nesteroidní antirevmatika (NSA...

Dysurické obtíže

| Dotaz od: Jan

Prodělal jsem asi před měsícem zánět moč cest měl jsem v moči blíkovinu tedy zánět bral jsem celkem dvoje antibiotika často jsem chodil močit bez pálení a bolesti. Po dobrání...

Tento problém je zcela v gesci a odbornosti urologa. Píšete, že jste již v péči urologa jste, jste dokonce velmi podrobně vyšetřen. Na dalším postupu se domluvte s Vaším...

Flíčky na penisu

| Dotaz od: Roman

Chci se zeptat po sexu se mi objevili takove cervene flicky na zaludu a pod zaludem v zahybu. Nepali me to, neboli a nijak mi to nevadi. Spise esteticka vada ale aj tak co by to...

Projevy na glans penis mně připadají jako normální prokrvení sliznice drobnými vlásečnicemi, ne jako patologický projev, zejména když není doprovázen žádnými subjektivními...

Očkování vha+vhb

| Dotaz od: Radek

Odpověděla jste mi pouze na tu druhou, méně podstatnou část. Jak to s tím přeočkováním. Téměř všude se uvádí, že vydrží maximálně 10-15 let. V předchozím dotazu jsem jsem i...

Obě dvě naše lékařky (ani jedna z nich určitě ne 20 let po medicíně) Vám předali platnou informaci, která vychází z medicíny založené na důkazech a také vychází z naších...

Tlaková bolest hlavy

| Dotaz od: lucka

V nedeli rano jsem se bouchla o roh notebooku do spanku, asi 3 nebo 4 cm nad ucho. Ten den sem take spala ve krive ze takze sem namahala krcni pater. Od te doby mam na spancich...

Myslím si, že tlaková bolest hlavy může být důsledkem blokády krční páteře, vzhledem k nevhodné pozici v které jste spala, než úrazu hlavy, náraz by musel být poměrně výrazné...

Reaguji na poslední odpověď od lékaře ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/poskytuje-ockovani-proti-hepatitide-a-b-celozivotni-ochranu-209024 ) Informace jsou na více...

Radku, souhlasím s odpovědí paní doktorky Bačové. To, zda jste nebo nejste non-respondér, tzn. vaše tělo není schopno po očkování vytvořit si vlastní protilátky, se dá...

Spálová angína

| Dotaz od: Lenka

Onemocněla jsem angínou, přeléčeno Duomoxem (10 dní). Po zhruba čtyřech dnech po dobrání mě opět bolí v krku, lékařka koukla do krku s tím, že je to spálová angína, dostala jsem...

Lenko, těžko hodnotit, zda paní doktorka postupovala správně nebo ne - neviděla jsem lokální nález v krku. Jaký byl výsledek výtěru? Pokud se skutečně jednalo o spálovou...

Brnění a pálení končetin

| Dotaz od: Veronika

Řeším dotaz za svého přítele. Mému příteli je 34 let, živí se jako řidič. Už cca rok, možná déle má problém s chůzí, konkrétně s levou nohou, která ho neposlouchá. Nicméně to...

Veroniko. Podle toho, co píšete, jsou potíže Vašeho přítele docela závažné a omezující v běžných denních činnostech. Neuroložka jistě postupovala správně. Možná by bylo přínosné...

Rád bych se zeptal na dva problémy 1) červená (růžová ) vyrážka na obličeji okolo očí nosu, obočí a kořen nosu, flek na bradě viz foto 2) vyrážka v rozkroku - svědivá...

K vyrážce na obličeji se bohužel na základě přiložené fotografie nejsem schopná vyjádřit, projevy nelze rozpoznat. Co se týče vyrážky v tříselné oblasti, mohlo by se jednat o...

Fleky na žaludu

| Dotaz od: Josef

Na žaludu se mi objevují zarudlé fleky viz foto. Vydrzi pár dni, pak zmizí a takto se to opakuje. Neboli, nesvedi, nic. Nedávno jsem prodělal opar, fleky byly větší a již...

Projevy na Vašem penisu mně připadají jako normální prokrvení v oblasti glans penis, kdy jsou viditelné drobné vlásečnice, které prokrvují sliznici žaludu. S pozdravem, Dr...

Přídatná slezina

| Dotaz od: Petr

Mel bych dotaz. V lete mi na ultrazvuku bricha bylo receno, ze mam u sleziny neco jako malou druhou slezinu. Porad mam obavu co kdyz to je nador a lekar se treba spletl. Je tato...

Petře, určité procento lidí má tak zvanou přídatnou (akcesorní) slezinu. Nejedná se o žádnou patologii, není třeba s tím nic dělat. Z nádoru nemějte obavy. S pozdravem MUDr...

Panická ataka

| Dotaz od: Iveta

Je mi 22 let, už tři týdny mám pocit dušnosti, během dne mám stavy, že cítím jak mi vynechá srdce, úplně začnu lapat po dechu a trvá to třeba klidně dvě hodiny. Někdy se začnu i...

Panická porucha je typicky charakterizována opakovanými paroxysmy, záchvaty masivní úzkosti (tzv. panické ataky), které se na rozdíl od fobie nevážou na žádnou konkrétní situaci...

Je to asi 10 let, co jsem byl očkovaný na hepatitidu A+B (Twinrix tuším). Tehdy tvrdili, že je to na doživotí, ale na internetu čtu něco jiného. Kdy by bylo vhodné se nechat...

Radku, nevím, kde na internetu hledáte informace, ale stále platí, že očkování je celoživotní. V populaci existuje malé procento tak zvaných non-respondérů = lidí, kteří nikdy...

Asi před rokem jsem měl ,,styk,, s jedním párem, ale došlo pouze k zevnímu kontaktu, ne vyloženě k pohlavnímu styku, análnímu, ani k orálnímu styku. Jsem jinak heterosexuál...

Váš dotaz předám odborníkovi z oboru dermatoevnerologie, odpověď očekávejte co nejdříve to bude možné. Podle popisu by to mohlo vypadat na kvasinkovou infekci. Již jste toho...

Tatinek byl pred rokem na operaci mozku,nador v prave casti,IV typ nadoru.Operace se podarila,pote chemiterapie v praskach.Tento rok v zari podstoupil odstraneni drobneho...

Souviset by to mohlo, ale může se s největší pravděpodobností jednat o jiný problém. Kde přesně tatínka břicho bolí? Nemá tatínek ještě např. pálení či řezání při močení? Má...

Hpv- testy

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat na možnost ovlivnění testu na HPV (typizaci viru). Může jej ovlivnit probíhající zánět vaginy, nejspíše kvasinkový? Mám podezření na kondylomata, ale...

Vážená paní, mykoza nijak HPV virus neovlivní a kondylomata jsou jasně patrné bradavičnaté útvary. Co se týče testace ve vašem věku-není ještě vhodná HPV test se vetšinou...

Infekce penisu

| Dotaz od: Martin

Můj dotaz se týká močových cest a svědění penisu. Před pár lety jsem se léčil s chlamydiemi, infekce vyléčena a provedeny i kontolní testy. A ted k dotazu: Před časem jsem si...

Může se jednat i o kombinaci - infekce močových cest a zároveň kandidová infekce penisu. Canestenem je vhodné léčení minimálně 1-2 týdny, mazat 2-3x denně (doporučuje se léčit...

Je mi 22 let a jsem už půl roku po plastice předního zkříženého vazu v koleni. Chodím do posilovny, koleno mám rozhýbané dle mého názoru dostatečně, ale vazy jsou asi pořád...

Váš dotaz ohledně cvičení k posílení vazů v koleni bude zpracovávat odborník. Odpověď očekávejte v co nejbližším termínu. S pozdravem BB.

Možná boreliosa

| Dotaz od: Kateřina | z mobilní aplikace

Je mi 18 let a abych podala co nejvíc informací , tak to trošku rozepíšu . V létě jsme hodně s přítelem cestovali a spali pod širákem (klíštěte jsem si nevšimla) - koncem léta...

Jenom na základě vyjmenování Vaších příznaků nejsem schopná říct, zdali to může být boreliosa, nebo následek primoinfekce herpetickým virem, obě možnosti jsou možné. Ani to, že...

14.07.16 Jsem si zlomila kotník a přetrhala všechny vazy,kotník mi visel jen na kůži.Podstoupila jsem operaci ,kdy mi tam dali 5 šroubů a nějaké drátky .Při operaci zjistili,že...

Změna lékaře během vedení neschopenky je možná. U praktického lékaře musíte dle vyhlášky setrvat 3 měsíce po zaregistrování se v jeho ambulanci, poté můžete lékaře změnit bez...

Kolapsový stav

| Dotaz od: Lukas

Včera na tréningu společenského tance, se mi nejdříve udělala strašná zima a zježila kůže, pak postupně zatmělo před očima (jako když se rychle vstane) a jen tak tak jsem...

Existuje mnoho příčin kolapsových stavu a synkop a vždy je potřeba došetřit o jaký typ se jedná. Velice často je to pouze jistá nedostatečnost autonomního nervového systému...

Prosim o radu, jak dal lecit dlouhobe vaginalni potize zpusobene streptokokem agalactiae. Muj gynekolog mi lecil ctyri mesice ruznymi Atb, vyplachy a nic nepomaha. Pak mi dal...

Vážená paní, pan doktorka má pravdu výsledky jen signalisují proběhlý kontakt v minulosti z toho nemusíte mít obavy a můžete se klidné o graviditu pokoušet Streptoccocus...

Macmiror, duomox v těhotenství

| Dotaz od: Markéta

Prosím o radu. Jsem v 14 tt. Již tři týdny jsem nachlazená. Rýma, kašel ale bez teplot. Minulý týden jsem byla u lekáře a crp jsem měla 6. Odešla jsem tedy bez léků. Tento týden...

Každý lék je v těhotenství svým způsobem více či méně rizikový. Ale horší pro plod je neléčený zánět močových cest či gynekologický zánět (mohl by postoupit dále a vyvolat...

[nalezeno 131889 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x