Vyhledávání v poradně

[nalezeno 125896 výsledků]

Gynekologie

| Dotaz od: Lenka

Jsem ve 20 tydnu tehotenstvi a dnes jsem podstoupila odber delozniho cipku, ktery poputuje na biopsii, k te bylo rozhodnuto na zaklade vysledku cytologie, kdy vsak jeden z...

Rozhodující bude výsledek z biopsie ale nemějte obavy i když by došlo ke konizaci graviditu by to neohrozilo. Příjemný den

 

Deprese

| Dotaz od: Jarka

7 let beru Cipralex. S přítelem jsme chtěli druhé miminko a po konzultaci s psychiatričkou jsem před otěhotněním snížila dávku na 1/2 tablety a postupně jsem jí brala ob den až...

Pro Vaše miminko bylo důležité, že jste v době těhotenství netrpěla depresemi. Deprese vyvolávají v těle reakce, které by pro něho byly daleko horší než malá dávka AD. V...

Zánět urogenitálu

| Dotaz od: petr

V patek mi byla diagnostikovana angina, v sobotu mi zcervenala predkozka penisu a svedila. Dnes se pridalo paleni pri moceni a ciry az bily vytok. Foto soucasneho stavu...

Bylo by potřeba vědět, jaká Vám byla nasazená léčba. Může jít o souběh dvou onemocnění nebo o reakci na léčbu. Pro přesnější odpověď, prosím, více specifikujte nebo se obraťte...

Borelioza

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se zeptat jaké jsou referenční hodnoty protilátek typu IgM a typu IgM pro diagnostiku lymské boreliozy. Na konci července se mi objevila velká červená skvna na noze...

Zdravím Kateřino, ano výsledky jsou v pořádku, já bych třeba odběry dělal až po 6 týdnech nejdříve, ale ten měsíc by měl stačit...krom toho Augmentin na týden v počínající fázi...

Bolest hlavy

| Dotaz od: Michaela

Jsem 8tydnu po porodu a asi tyden me skoro denne boli hlava,nejdriv to byla bodava bolest a ted me boli v oblasti cela a na spancich.Navic me i piska nepretrzite v uchu-to uz...

Zdravím Michaelo, ano bolest hlavy může souviset, může jít o hormonální poruchu resp. změnu, případně o migrénu, i když jste jí dříve netrpěla, případně možná jste dostala...

Rtg hrudníku

| Dotaz od: Emil

Prosím o vysvětlení toho nálezu. Mohlo by to ovlivnit přijetí k policii ČR? Děkuji za odpověď RTG hrudníku PA Bránice volná, normálně posravená. Plicní pole bez čerstvých...

Zdravím Emile, ano přiměřený nález je tady normální nález a určitě toto bude považováno za nález zdravého člověka, což je jistě žádoucí, popis ovšem zmiňuje pouze srdce a plíce...

Psychika

| Dotaz od: Vera

Psychiatrie,psychologie: Dobry den, pane doktore. Nevim uz moc co mam se sebou a svymi myslenkami delat. Od te doby co jsem na materske porad muze prudim, ze bych moc chtela mit...

Zdravím Věro, váš stav opravdu není něco šíleného či mimořádného, opravdu taková porucha psychiky je prakticky velmi častá, takže se tím tak až netrapte a nebojte že zblázníte...

Puchýře

| Dotaz od: Tomas

Uz treti den se mi zacaly objevovat puchyre. Myslel jsem,ze je to od komara,ze zacatku to tak vypadalo. Po trech dnech uz jsou z toho puchyre. Neboli,jen to roste. Mam jich hned...

Zdravím Tomáši, mohlo by se jednat o nějakou reakci na poštípání, případně nějakou kožní infekci... asi bych pár dní počkal, kdyby se to do konce týdne nelepšilo a pořád...

Štítná žláza

| Dotaz od: Libuše

Mám dotaz, více jak 20 let se léčím se sníženou funkcí ŠZ, nikdy jsem žádné velké problémy neměla až letos v květnu kdy jsem měla najednou zvýšenou funkci ŠZ. Najednou během...

Zdravím Libuše, bohužel váš dotaz je neúplný, nevím z čeho udáváte zvýšenou fukci ŠŽ, chtělo by to i ty původní hodnoty, ty co píšete nyní jsou prakticky v normě a rozhodující...

Intestinální metaplázie

| Dotaz od: Petr

Pane doktore, rád bych se zeptal na možnosti léčení úplné intestinální metaplazie? Gastroskopie byla bez nálezu, biopsie již ne. Výsledek biopsie chronická aktivní gastritida s...

Představa je taková, že při přeléčení baktérie H. Pylori by se měl proces pozastavit nebo zpomalit. Jsou nutné pravidelné kontroly, aby se včas odhalilo další stádium. Dále...

Problém v sexu

| Dotaz od: Daniel

Je to patrne dotaz spise na sexuologa, ale zkusim to. Je mi 25 let s pritelkyni spolu jsme uz asi 10 mesicu a az do cervna v sexu nebyl zadny problem, co se me vydrze tyce. Ale...

Jedno nevylučuje druhé. Doba mezi zahájením erekce po ejakulaci je ovlivněna řadou faktorů nejen hormonálních a nervových, ale také právě četností koitu, atraktivitou protějšku...

Angína

| Dotaz od: Vera

Synovi 23 mesicu byla nejprve diagnostikovana angina a nasazeny penic. Injekce. CRP 67 strep test negat. Po trech injekcich CRP 72, stale teploty, diagnoza atyp...

Změna ATB byla indikována pro vzestup CRP a přetrvávající teploty. Není to nic netypického a syna změna ATB nijak neohrožuje. Únava, nechutenství a nervozita jsou uváděny jako...

Krvácení

| Dotaz od: Táňa

Prosím o radu. Je mi 42 let, 2 roky nepravidelná menstruace, cca 3-4 měsíce obrovská únava, bušení srdce, závratě, vedro, občas zimnice, nezvladatelné nálady, stavy úzkosti...

Příznaky menopauzy jsou u každé ženy jiné a neexituje žádné schéma, jak to bude u vás. Na menopauzu jste každopádně poměrně mladá. Léky by vám měli během měsíce zabrat, pokud...

Kýla

| Dotaz od: Radka

Jsem 3 týdny po operaci malé pupeční kýly a šla jsem na lekci spinningu. Myslíte,že už je to v pořádku? Jinak na cvičení chci počkat další 3týdny,kdy se může sportovat po...

Po operaci kýly se doporučuje klidový režim 6 týdnů. Spinning je náročný, pokud se nic nestalo, buďte ráda, ale ještě na 3 týdny zátěž odložte. Vždy záleží na vaši fyzické...

Cipralex, pocení, neurol

| Dotaz od: Jaroslav

Dotaz ohledně antidepresiv cipralex, Druhým týdnem jsem dle navodu lékařky začal brát 1 celou tabletku leku cipralex po jídle. První tyden sem bral pouze pulku tabletky a nic...

K Cipralexu můžete Neurol v případě nutnosti užít. Co se týká popsaných obtíží, mohou, ale nemusejí s navýšením dávky souviset. Co nejdříve kontaktujte svého lékaře, jak píšete...

Chci se zeptat, dost jsem nasel na internetu a v poradnach, ze nakaza virem hiv se da v prumeru prokazat do 2 mesicu od nakazy. Tak se chci zeptat jestli tedy, kdyz vyjde test...

Hezký den Jaroslave, podle mých dostupných informací je 100% diagnostika průkazu HIV infekce v těle až 3 měsíce po možné nákaze, až tehdy se prokazatelně vytvoří protilátky, byl...

Trombosa dk

| Dotaz od: Irena

Můj 91 lety tatínek má trombózu dolních končetin, nohy má do fialova a dost ho bolí, na nohách se mu dělají boláky. V nemocnici mu bylo řečeno, že připadá v úvahu jako léčba...

Váš dotaz je na odpověď hodně obtížný, tatínek má opravdu vysoký věk. Vždy je nutné zvážit, co je pro pacienta nejlepší. Operace je v tomto věku hodně zátěžová, s rizikem...

Velikost penisu

| Dotaz od: tomáš

Je mi 15 let a můj penis měří 17cm a v obvodu má 15 cm. Všude se dočítam jak je průměr 15 ale mě přijde těch 17 stále hrozně málo. Proto se chci zeptat jestli se mi vyplatí si...

Uvedené míry, ač se Vám to z Vašeho pohledu zdá málo, jsou skutečně normální a dostačující. V 15 letech ještě nemusí být přirozený růst penisu ukončen, kupovat si jakékoli...

Měl bych dotaz. 2,5 roku mám Crohnovu chorobu, kterou léčím Budenofalkem (1-0-1). Dále mám hiátovou hernii, na což jsem dostal Helicid (1-0-0). Když mám občas silnější křeče tak...

Probiotika můžete užívat i jako doplněk k aktuální léčbě. Nicméně pokud Vám nedělají dobře a máte pestrou stravu včetně zakysaných mléčných výrobků obsahujících živé jogurtové...

Nehet na palci

| Dotaz od: Irena

V květnu 2016 mi byl po vleklých zdravotních problémech stržen nehet na pravém palci u nohy (závadná pedikúra). Problém trval již od února, a jelikož mi do té doby byl problém...

Opravdu vás lituji, palec vypadá hodně bolestivě. Bohužel každý člověk se hojí jinak. Postup pedikérky se zbrušováním a tamponováním je velmi správný, rovněž použití Betadiny. U...

Očkování

| Dotaz od: Radana

I.dávka hexavakciny se provádí mezi 9-12.týdnem.Čím později,tím se tělíčko s aplikací lépe vypořádá.Někteří lékaři aplikují hned v 9 týdnu,jiní až ve 12.Je opravdu tady rozdíl...

Očkování hexavakcinou je možné v 9. a i též až ve 12. týdnu. Při očkování rozhoduje několik faktorů - zdravotní stav dítěte, zkušenosti lékaře, období v jakém se očkuje (např...

Dnes jsem byla na vyjmuti Mireny a lekar mi predepsal antikoncepcni tbl. Nelya. Dle lekare mam zacit brat tbl. az prvni den dalsi mestruace cca za tri tydny. V pribalovem...

Můžete v den vyjmutí,ale pro jistotu po dobu 10 dní použijte ještě kondom. Příjemný den

Akne

| Dotaz od: Petra

Muj dotaz se týká akne se kterým aktivně bojuji přes 2 roky ( pod dermatologickym dohledem). Akne jsem měla cely život, ale nic významného, vždy pred menses se mi udělal jeden...

Paní Petro. Omlouvám se za opoždění odpovědi, dotaz byl ke mě přesunut. A omlouvám se ještě jednou - kožní problém opravdu nelze blíže hodnotit na dálku bez možnosti Vás...

Píchavé bolesti žaludku

| Dotaz od: Richard

Je mi čtrnáct let a v posledním půlroce mám píchavou bolest v oblasti žaludku která se objevuje většinou se stresem ale ne vždy. Nevíte o co by mohlo jít v nejhorším případě? Ps...

Richarde, nemá cenu hned myslet na nejhorší. Půl roku trvající píchání v oblasti žaludku bude mít spíše nezávažnou příčinu než tu závažnou, která by se daleko rychleji...

Dlouhá menstruace

| Dotaz od: Zuzana

Po porodu CS jsem dostala první menstruaci po 3 měsících. Na kontrole po šestinedělí jsem si nechala předepsat antikoncepci, kterou jsem brala před těhotenstvím (Lindynette 20...

Krvácení které trvá 3 týdny jistě normální není rozhodně návštěvu gynekologa neodkládejte jsou to zbytečné krevní ztráty. Příjemný den

Zpráva z neurologie

| Dotaz od: Eva

Muzete mi prosim vysvetlit zpravu z neurologie.CB synrom pravostranny,prevazne iritacni korene C5,6 v.s.diskogenni,urcita diskrepance reflexogenni(zivejsi na HKK,nizsi na DK) na...

Evo, CB syndrom- je tzv. cervikobrachiální syndrom a většinou označuje bolesti krční páteře, které se propagují do končetiny, u vás se neuroložce jako příčina jeví postižení...

Chronické bolesti pánve

| Dotaz od: Lenka

Chěla bych se zeptat u asi půl roku mě bolí v oblasti pánve občas tam ají pálí a jde mi to do hýždích a do podbřišku a potom musím často chodit na stolici.Na neurologii mi...

Lenko, chronické pánevní bolesti mohou mít řadu příčin, dle výsledků RTG páteře a dle vašich informací, že rehabilitace nebyla příliš úspěšná, je možné, že důvod vašich obtíží...

Bolesti chodidla

| Dotaz od: Ivana

Jit delší dobu mě bolí vnější strana chodidla,pouze na jednom místě a to asi uprostřed chodidla.Původně jsem si myslela že to může být z pracovních bot,ale ty již asi 4měsíce...

Ivano, příčin bolestí chodidla může být poměrně dost, velmi často je na vině plochonoží a přitěžujícím faktorem často bývá nadváha a nevhodná obuv, samozřejmě neříkám, že je to...

  Prosím Vás nezlobte se,že otravuji,ale chtěla bych se jen zeptat. Minulý rok jsem měla krev a zvýšený albumin v moči, chodila jsem na nefrologii.Pan doktor me poslal na...

Ketolátky na současný lab. výsledcích nevidím, ale máte opětovně albumin a krev moči. Bude to nejspíše opravdu známka poškození ledvin- bez informací o Vašich nemocech atd. a...

Bolesti při nádechu

| Dotaz od: Libuše

Je mi 29 let a před 5 lety jsem prodělala zápal plic levé plíce… Už tenkrát mi bylo řečeno, že dle rtg mám na plíci srůsty (nevím, kde jsem k nim přišla). Od té doby mě často...

Plíce jako taková sama nebolí, bolí obaly- pohrudnice například- ale v kontextu nějakého zánětu- to by se právě projevilo dušností nebo kašlem například, necítila byste se i...

[nalezeno 125896 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: