| Nápověda

Vyhledávání v poradně

[nalezeno 95290 výsledků]

Cystická fibroza - astma?

| Dotaz od: Hana

Ráda bych se poradila. Dcera má 7,5 let, do loňska byla docela zdravá (první atb na kašel měla v 10 měsících, další ve 2 letech – pneumokok od sourozence, v 6 letech...

Hano. Dlouhotrvající nebo opakovaně se vracející kašel může mít více příčin. Je dobré dítě vyšetřit, než se nasazuje trvalá léčba. Dcera by měla dle mého názoru mít...

 

Již čtvrtým rokem trpím tlakem v hlavě, sevřeném hrdle, tlakem na hrudi, zvýšeným zapomínáním, špatným soustředěním. Tyto příznaky nastoupily během asi dvou týdnů. V předchozích...

Milý Jane. Máte tenzi a úzkost. Testy si,pro vlastní klid,dejte odebrat. Podle toho, co píšete,jste zdráv,jako řípa. Tak tedy,má rada: Vyplakat,smutek nezastírat a...

Zubni plak

| Dotaz od: Ajuska

Chci se zeptat jakym zpusobem muzu vyresit to, ze mi casto vznika zubni plak-a to i kdyz si cistim 2-3x denne zuby? Zuby me potom boli, mam je takove citlive. Dekuji za odpoved.

Děkuji za vaši otázku. Není důležité jak často, ale jak dobře si zuby čistíte. Tvorbě zubního plaku nezabráníte, ten tvoří bakterie a budou ho tvořit neustále. Vy můžete skvělou...

Zvětšení varlete

| Dotaz od: Emil

Nedávno se mi zvětšilo o něco pravé varle. Nemám na něm žádný výrustek, jen je prostě větší docela znatelně než levé. Mám dokonce i pocit že se mi to už někdy stalo, poté se...

Náhlé zvětšení určitě normální není a alespoň praktický lékař by se na to měl podívat

Střevní bakterie v moči

| Dotaz od: Michaela

Z kultivace moči mi neustále vychází střevní bakterie. Po stolici se vždy utírám dětskými vlhčenými ubrousky a následně se jdu umýt intimním gelem. Jak je tedy možné, že střevní...

Hygienu genitálu je nutné provádět vždy zpředu dozadu za výměny toaletního papíru či vlhčených ubrousků. Důležité je také dbát na hygienu při a po pohlavním styku. Co se nálezu...

Stehy na ukazováku

| Dotaz od: Lucia

Môjmu partnerovi 27.6.2015 zašívali ukazovák, stehy mu majú vyberať o 10 dní čiže 8.7.2015. Môže ísť už 10.7.2015 na kúpalisko a teda sa normálne kúpať? vopred Vám ďakujem za...

Lucie, Váš partner může bez obav na koupaliště, pokud nedojde k hnisavé komplikaci. Doporučoval bych krytí čerstvé rány při koupání polštářkovou náplastí. S pozdravem Dr...

Dobry debn, mam problem s nizsim krvnym tlakom 104 na 67 pulz 67bolesti chrbtice pri rannom vstavani a niekedy pri dlhsej chodzy aj sumenie v hlave pred asi 4 mesiacmi som...

V první řadě byste měl absolvovat vyšetření na interně a na ORL, případně na neurologii ohledně příčiny toho šumění. V případě že se vyloučí nějaké závažnější onemocnění je...

Kousnutí klíštětem

| Dotaz od: Žaneta

5 letý syn byl na školním výletě 9. června a přivezl si klíště. Za týden ( 16. června ) měl horečku 39 C, únavu, rýmu a od neděle 21. června má červený flíček ( viz. foto...

Foto bohužel není k dispozici. Nicméně pokud po kousnutí klíštěte následují vámi popsané symptomy, borelioza se velmi nabízí. Testy na boreliozu se provádí 6-8 týdnů od kousnutí...

Bolest prsu

| Dotaz od: Sára

Je mi 17 let a cca před měsíce mě začalo na dotek bolet pravé prso a asi před týdnem jsem si nahmatala malou bulku. Slyšela jsem, že to může být způsobené antikoncepcí, kterou...

Skutečně to může být reakce prsní žlázy na antikoncepci,aby jste měla jistotu prsy vám vyšetří váš gynekolog. Příjemný den

Upřesnění k minulému dotazu

| Dotaz od: Ondřej

Můj dotaz je otázka k tomuto dotazu http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/xeropthalmie-a-pocitac-113293 Imunologické a alergologické vyšetření bylo provedeno - vše zcela v...

Osobně si myslím, že pc může suché oči zhoršovat. Nicméně to bychom nemohli pracovat nikdo. Zkuste si dělat více přestávek, kapat lubrikancia, více mrkat, aby oči nevysychaly...

Molusky

| Dotaz od: Karolína | z mobilní aplikace

Chtěla bych Vás požádat o radu. Cca měsíc mám okolo genitálií a třísel tyto pupínky. Na gynekologii jsem byla, ale v té době si nebyla paní doktorka moc jista co se z toho...

Na moluscu to nevypadá, ale nejsem kožní lékař, spíše by to byl dotaz na kožního lékaře. Fotku bych neposílala, rovnou lékaře navštivte.

Po operaci kyčelního kloubu

| Dotaz od: Šárka

Mám následující dotaz. jsem měsíc po totální náhradě kyčelního kloubu. vedle jizvy, kterou mažu i masíruji, mám ale místo, které je úplně necitlivé. co s tím ? na kontrolu mám...

Jedná se o běžný nález, kdy při kožním přístupu ke kloubu byl kožní, citlivý, nerv přerušen. Pokud se nejedná o větší poruchu citlivosti, většinou se citlivost vrací. Vhodný...

Vynechaná menstruace

| Dotaz od: Vladimíra

Minulý měsíc jsem vysadila HA Rhonya, menstruaci jsem dostala jako obvykle do tydne. S přítelem chceme miminko, tak jsme si pozor nedávali, 3-4 dny na to přišlo špinění a trvalo...

Pokud byl gravitest test negativní vyčkejte a když by se nedostavily ani další menses zajděte na vyšetření. Příjemný den

Vcera me svedelo oko a myslela jsem si, ze je to z alergie, kterou mam ted pomerne silnou. Oko jsem si bezmyslenkovite promnula a dnes jsem se probudila s oteklym cervenym okem...

Může se samozřejmě jednak o akutní kontaktní alergickou reakci, které je způsobena přímým kontaktem alergenu s kůží víček, ale vyrážkou se může projevovat i např. herpetické...

Nervy a stres

| Dotaz od: Peter

Zdravim Vas, mozno posledne 4 tyzdne som bol dost v strese a mal som aj take tie pocity uzkosti. Bal som sa ci nie som chory. Palili ma svaly medzi lopatkami, krk som mal tiez...

Vážený Petere, pokud máte pocit,že se jedná o psychickou záležitost,pak vyhledejte psychologa.Ale stresová situace nemůže vysvětlit oslabení pravostranný ch končetin.Vzhledem k...

Chtěla bych se zeptat, protože jsem teď byla dost ve stresu a celkem asi 14 dni jsem si nevzala antikoncepci. Potom jsem si vzala pilulku nějaký ten den po menstruaci a teď...

Vzhledem k nepřehlednosti užívání v tomto cyklu raději použijte ještě kondom na plnou ochranu při správném užívání se můžete spolehnout v dalším cyklu. Příjemný den

Je mi 15 let a mám ,,suchý " žalud při masturbaci to nějak nevadí, ale není to hezké na pohled a ještě barva u močové dírky je jiná než na začátku žaludu(viz obrázek ). Při...

V tomto stavu je to zcela normální a žádný problém v tom řešit nemusíte

Týden musím užívat klabax 2krát za den a když si dam poslední tabletku v pondělí večer o 8 mohu v úterý večer začít pít tvrdé ve větším množství? Nebo po jakém čase bych mohla?

Není rozumné pít alkohol ve větším množství ani během antibiotické léčby, ani během rekonvalescence (zotavení po nemoci). Jde o zbytečnou zátěž pro játra, pití tvrdého alkoholu...

Nez se objednam na preventivni prohlidku chtela bych se zeptat jestli je normalni kdyz me boli v podbrisku vetsinou na strane praveho vajecniku ( slepe strevo uz nemam) mimo...

Vaječníky se střídají každý měsíc, proto jednou silnější a jednou slabší cyklus. Bolest může být způsobena srůstem, cystou. Preventivní prohlídku určitě a jistě se zmiňte lékaři.

Nevolnost

| Dotaz od: Markéta

Je normální, že když jdu odpoledne spát, třeba na 2 hodiny, je mi pak až do večera špatně? Je mi 15 let. Neberu žádné léky.

Ve věku 15 let je normální nechodit spát odpoledne a spát až v noci. Pak jistě žádné potíže nebudou.

Mam mnoho "alergií" doposud nepotvrzených, pouze vim, že mam po určitých látkách potíže. Problémy jsou širokého spektra, přes dusnost, puchyre, bolaky, hluboké praskliny, potíže...

Ve Vašem dotaze je mnoho spekulativních otázek. Rozumné by bylo vyčkat na výsledky vyšetření u alergologa.

Šedý zákal

| Dotaz od: Beata

Ráda bych se na Vás obrátila s dotazem ..Píšu za svou 83letou babičku. Má šedý zákal, zrak se ji zhoršuje, ale operaci odmítá. K lékaři - očnímu již nechodí, žádné léky na oči...

Šedý zákal si představte jako postupně se zhoršující zamlžování vidění, které končí slepotou oka. V podstatě vidíte tmu a okolí vidí bílou zornici, protože se z čočky stal...

Už par let mam na mem penisu okolo a na předložce pupinky v barvě kůži. Je to normální ?

Je to normální. Jsou to kožní žlázky

Bolest v ruce

| Dotaz od: Anna

Mám asi dost podivné bolesti v ruce, omluvte proto delší formát dotazu. Dlouhodobě ruka opravdu slabě pobolívá, ale doprovází ji vystřelující bolest v dlani, jakoby v místě...

Milá Anno. Myslím si, že máte přetížené šachy takzvaných extenzorů. Hodil by se jejich tejping-zkuste oslovit zkušeného fyzioterapeuta,který tejpování umí. Je možné...

Je mi 21 let a jsem aktivní sportovec věnující se vytrvalostnímu běhání (ročně naběhám zhruba 1500-2000 km). Asi před 3 měsíci mě začal bolet palec u levé nohy při došlapu (při...

Je třeba řádně rtg dovyšetřit, pokud by kůstka nebyla zhojena, je na místě malým operačním zákrokem, nezhojenou kůstku odstranit. Sesamská kůstka na funkci palce nemá vliv...

Bolest hlavy a červené oko

| Dotaz od: Natálie

Obracím se na vás s dotazem ohledně mého táty. Již čtvrtým dnem ho trápí bolest hlavy a místa nad pravým okem. Oko má zakrvácené, bolí ho hýbat s okem do stran. Myslím, že by se...

Bolest hlavy i oka zvláště při jeho pohybu může signalizovat vážnější oční postižení. Zakrvácené oko, tzv. podspojivkové krvácení - sufuze, bývá časté u pacientů užívajících...

Chtěla bych se zeptat. Už je to možná půl roku možná i déle, stále dokola mám popraskané koutky na puse, afty v puse a každou chvíli opary. K tomu se mi ještě rozjela hodně...

Bylo by vhodné, nechat si vyšetřit imunitní systém, dle výsledku pak jej cíleně posílit. Vyšetření se provádí na alergologii i na kožní ambulanci.

Chcela by som sa informovať 4 roky užívam antikoncepciu qlaira a menštruáciu mávam málokedy ale teraz sa mi stalo že 10 dní po začatí ďalšieho plata som začala špinit je to...

Nemusí to znamenat nic, může se objevit cystička. Pokud se objeví špinění mimo cyklus opět, navštivte gynekologa.

Bolest v oblasti třísel

| Dotaz od: jiri

Již asi měsíc mě pobolívá v oblasti pravého třísla, zejména v rotaci třísla směrem ven a při prudkých škubavých pohybech, Také mi příjde že mám pravé varle více stuhlé než levé...

Takové bolesti bývají spíš od pohybového aparátu - kloub nebo svalové úpony

Operace

| Dotaz od: Pavel

Chtěl bych se zeptat.Jestli je nutná operace páteře nebo existuje jiný způsob řešení.V příloze vyšetření mag. rezonance. Děkuji Pavel

Pavle. K posouzení stavu při probémech s páteři a rozhodnutí je potřeba vždy vidět a vyšetřit pacienta a i vidět snímky. Nevím jaké jsou Vaše akutální potíže, kde je...

[nalezeno 95290 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: