Vyhledávání v poradně

[nalezeno 139166 výsledků]

Bolest c páteře

| Dotaz od: Michala

Prosím o vysvětlení lékařského doporučení do rehabilitační ordinace děkuji RTG C pá kyf.postaveni ,incip chondrosa C6/7 s ventr. spoondyl

Máte kyfozu páteře, což je větší vyhrbení a dále degenerativní změny na krčních obratlích C6/7. Je potřeba posilovat svalstvo v okolí páteře, aby při vadném držení nedocházelo...

 

Bolest břicha

| Dotaz od: Jitka

Dcera ma jiz pet dni bolest v podbřišku na prave straně. Hospitalizovali nas na chirurgii, kde ji udelali odbery a. Ultrazvuk ,podotyka ze ma 130 kilo, prvni den byly bile...

Dcera by měla podstoupit ještě vyšetření na gynekologii a vyšetření na urologii. Začněte gynekologií, udělá se ultrazvuk, vyloučí se cysty. Pokud se nic nenajde doplňte...

Příštitná tělíska

| Dotaz od: Radka

Prosím , v listopadu jsem byla na odstranění štítné žlázy, kvuli mnohočetným uzlům. Beru ráno Letrox 100, cítím si v pohodě. Ale před 3 týdny, cca 2,5 měsíce po operaci jsem...

Váš problém s ledvinnými kameny se štítnou žlázou určitě nesouvisí, ale může souviset právě s příštítnými tělísky, proto vás tam lékař znovu odesílá. Příštítná tělíska je jiná...

Vyrážka

| Dotaz od: Petra

Nyni jsem ve 23 tt. Je to uz dva dny, co se mi osypalo brisko. Jsou to takove drobne cervene pupinky nebo bile čepičky připomínajíci akne. Nekdy me to mirne svedi ale neni to...

Vaše problémy by měl řešit kožní lékař. Jedná se o nález na kůži, může to být běžná alergie, ale i zanícené potní či mazové žlázky. Váš dotaz předávám specialistovi v oboru...

Blokáda žeber

| Dotaz od: Drahomíra

Je mi 34 let a od března 2016 trpím záchvaty bolesti.Vetsinou mě to chytne v sedě.Začne mě bolet mezi lopatkami a u páteře.Spoji se to s bolesti pod levým prsem a přejde to i...

Pokud je jasné, že se Vám opakovaně blokují žebra, co vede k náhle vzniklé bolesti, je určitě na místě pravidelná rehabilitace a domácí cvičení, jako prevence těchto blokád. Váš...

Pschické problémy

| Dotaz od: Jana

Jsem nešťastná a vyřízená. Je to už rok, co má dcera přestala užívat drogy, bohužel se jí vede hůře, má psychické stavy, k tomu tři malé děti, o které se stará sama, spolu se...

Vaše situace je určitě velice tíživá a jak Vaše tak i dceřino psychické zdraví je velice křehké a jakákoli větší zátěž může vést k jeho zhoršení, recidivě v užívání drog či jiné...

Bolest v dx hypogastriu

| Dotaz od: Iveta

Mám prosbičku, cca před měsícem jsem začala mít bolest beder, která se šířila do boků, postupně břicha, dlouhé stání, či chození se nedalo a než jsem si sedla bolelo od boku...

Rozhodně byste měla jít na gynekologii co nejdříve,aby se vyloučil případný zánět vaječníku,pak ev. na chirurgii k dalšímu dovyšetření.Bolest může být od zad ,a pak to není...

V červenci 2016 jsem prodělala mononukleozu s těžším průběhem (antibiotika + kortikoidy do žíly), týdenní hospitalizace. Od té doby jsem stále unavená, teplota většinou kolem 37...

Iveto, únava po mononukleóze bohužel často přetrvává dlouhou dobu. CRP máte skutečně velmi nízké, ale u lehké virové infekce se to může stát. Uzliny možná jen po prodělané...

Zhmoždění bérce

| Dotaz od: Nina

Omlouvám se, že se na Vás obracím s takovou hloupostí, ale chtěla bych znát Váš názor. Před čtyřmi měsíci jsem venku upadla ze schodů, při dopadu jsem silně uhodila holení o...

Může v místě zhmoždění ještě přetrvávat otok měkkých tkání, ale může jít také o nevstřebaný hematom. Je vhodné provést vyšetření ultrazvukem, proto Vám doporučuji kontrolu na...

Kožní obtííže

| Dotaz od: Tomas

Měl jsem rizikový kontakt se společníci, jednalo se o to, ze paní společnice orální uspokojovala mě bez ochrany, na penisu tedy žaludu se mi objevila bílá kulatá téměř skvrna o...

Z fotografie není možné určit, zda se jedná jen o defekt po mechanickém dráždění či jde o jiné onemocnění. Doporučuji Vám navštívit kožního lékaře. Ten Vám doporučí léčbu a...

Nefrotický syndrom

| Dotaz od: Subrtova

Moje dcera se uz 4 roky leci na nefroticky syndrom. do dnesni doby mela klid.Ale ted ma porad otekle oci a nohy ji boli.Byla uz dvakrat v nemocnici tam nezjistili,ze by to bylo...

Při onemocnění ledvin bývají otoky dolních končetin a mohou být i otoky v okolí očí. Je to jeden z projevů i u nefrotického syndromu. Doporučuji Vám znovu konzultaci u nefrologa...

Papulky v tetováži

| Dotaz od: Štefan

Mám 3 mesiace staré tetovanie na ktorom sa mi teraz vytvorili akési papuly, bol som s tým aj na kožnom kde mi doktorka predpísala 2% tanin, mazem si to už týždeň a pol, ale...

Štefane. Děkuji za Váš dotaz. Zřejmě se ve Vašem případě bude jednat o mikrobiální eczem, kdy se bakterie dostane do těla mikrooděrkou a poté se již šíří. Vypadá to jak malé...

Možné těhotenství?

| Dotaz od: Michaela

Jsou to už 3 týdny co jsem to měla dostat a přesně měsíc od mého prvního pohl. styku, mezitím jich bylo asi dalších 7+-, všechny byly pouze s kondomem. Nestala se nám žádná...

Takto přes internet Vám jistě nepovíme více, než Vám sdělí gynekolog po pečlivém vyšetření. Těhotenství možné je, 100% ochrana neexistuje. Vynechání menstruace ale může souviset...

Analgetika v těhotenství

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat. S přítelem se pokoušíme o miminko a zatím to vypadá, že se podařilo. Jenže občas mívám migrény od krční páteře, na které užívám Panadol extra. V...

U Panadolu extra se nedoporučuje užívání zejména pro obsah kofeinu. Můžete tedy užívat obyčejný Panadol (Paralen apod.), kde je pouze účinná látka paracetamol. Jinak bolestí...

Psychické obtíže

| Dotaz od: Markéta

Deprese, strachy, migrény, nevolnost, pocity bezcennosti - panické ataky? Zdravím, došla jsem k závěru, že potřebuji pomoc. Sama již opravdu nezvládám tzv. se konečně...

Pokud svůj stav chcete řešit, tak s psychiatrem. Psychiatrické ambulance si můžete najít na internetu ideálně v místě Vašeho bydliště a stačí se tam zastavit nebo zavolat a...

Mnohočetné obtíže

| Dotaz od: Petr

Moj problem je, ze uz skoro 2 mesiace mam obcastne bolesti na rôznych castiach tela. Nie je to velmi silna bolest, jej charakter niekedy tupy, inokedy ostrý alebo pichavý. Jedná...

Ano, Vaše obtíže mohou být čistě i jen psychického rázu. Je však potřeba vyloučit některá revmatologická onemocnění (např. polymyalgie). Částečně již nějaké výsledky máte za...

Bolest v krku

| Dotaz od: Lenka

Již skoro mesic me trápí bolest v krku a ucpaný nos. Po neúspěšném domácím preleceni jsem navštívila lékaře,dostala jsem antibiotika Zinatt 500 na 5dni a prášky Erdomed. Po...

Postup Vašeho praktického lékaře byl zcela správný, neudělala bych to jinak. Nemá cenu Vám zatím dávat další antibiotika, když se neví, kde je problém. Navíc mnhomo bakteriií je...

Poranění uzdičky penisu

| Dotaz od: Lukáš

Před dvěma dny mě přítelkyně poranila pri honění kouření. Jedná se o poranění uzdičky. Poprosil bych o radu a seznamení mě s problémem. Uzdička je trochu zarudlá, možná lehce...

Zřejme došlo k nějaké drobné trhlince. Není co šít/přišívat (nedošlo k utržení uzdičky), takže návštěva u lékaře není potřeba. Nyní to potřebuje jen několik dní klid a čas na...

Bolesti bederní páteře

| Dotaz od: veronika

Už přes měsíc trpím s bolestmi bederní páteře. Mám neskutečné křeče do pravé půlky, zadní části stehna, lýtka, nártu a brnění prstů. Křeč neboli tupá bolest trvá neustále...

Tak výsledek jste již zřejmě konzultovala s Vaším oš. neurologem, když Vám již doporučil operaci. Nevím, co vlastně chcete slyšet zde, že Vám řekneme více. Na magnetické...

Jsem pravidelny uzivatel marihuany. Kourim ji jiz 18 let. Posledni dobou pravidelna konzumace s maximalne 3 dennimi prestavkami. Mou praci je jednani s regionalnimi politiky. Po...

Ano, zřejmě všechny Vaše příznaky jsou spojené s nynějším odvykacím stavem. Naložil jste si toho hodně - zaráz přestat i s marihuanou i s cigaretami. Vhodnější by to bylo...

Kašel u kuřáka

| Dotaz od: Vaclav

Je mi 24 uz pul roku mam stale kasel. Je nepravidelny nekdy vykaslu, nekdy je zase suchy drazdivy, jindy ani nekaslu ale stale citim jako bych v krku neco mel tak to taham do...

Pokud byly provedena vyšetření negativní, je více než pravděpodobné, že Vaše potíže souvisí s kouřením. Cigaretový kouř je plný chemických a dráždivých látek, které poškozují...

Rtuť, otrava

| Dotaz od: Manuela

Jsem ve 38+2tt a včera jsem byla u zubaře. Dostala jsem novou, čerstvou plombu, takovou tu stříbrnou, vyrobenou z amalgámu nebo z čeho se to dělá. Dnes jsem zjistila, že jsem ji...

Slečno/paní Manuelo. Nemusíte se obávat, amalgám se sice skládá mimo jiné ze rtuti, ale polknutí plomby není nebezpečné, kovová rtuť se trávicím ústrojím velmi málo vstřebává a...

Dnes na II.screeningu ve 22 tt bylo u miminka (holčička) zjištěna diletace ledvinných pánviček - pravá 6mm a levá 5mm. Jinak je miminko v pořádku a nebyli nalezeny žádné VVV ani...

Dilatace kalicho-pánvičkového systému ledvin bývá obvykle podmíněná blokádou odtoku moči, například při zúžení močovodu, jeho obstrukcí zevnitř kaménkem či zvenčí tlakem orgánů...

Stav po obřízce

| Dotaz od: David

Dne 6.2.2017 jsem podstoupil celkovou obřízku, penis se mi hojil bez jakýchkoliv problému, a do dvou týdnu vypadali i všechny stehy. Penis je v pořádku, nic nebolí a netahá...

Pane Davide. "Zduřelá" část předkožky se ještě bude dohojovat a dá se očekávat, že se stav časem zlepší, otok a zánětlivé změny po operaci chtějí čas na to, aby se daly plně...

Hordeolum či chalazion

| Dotaz od: Natálie

Na víčku se mi asi před týdnem udělala ze spodní strany malá bulka. Byla jsem u lékaře jelikož nosím kontaktní čočky a ten mi řekl, že se mi tam začíná tvořit buď Ječné nebo...

V obou dvou případech se jedná o zánět, na který by ATB kapky měli fungovat, zkuste dále kapat, popřípadě kombinovat s Oftalmo-Hydrocortisonem mastí na noc, alespoň 10 dní a...

Pane doktore Je mi 30 let, mám nadváhu, ale jsem aktivní sportovec tedy i přes všechny problémy se snažím. Mám velikou prosbu o radu, doporučení lékaře. Nechci říct, že by...

Lze vaše obavy pochopit. Ve vašem případě k doplnění již zřejmě předchozích ch vyšetření je na místě vyšetření hlezna CT, počítačovou tomografií. Měla byste se obrátit na...

Deprese v těhotenství

| Dotaz od: Kateřina

Hezký den, obracím se na vás s prosbou o pomoc, jak bych měla řešit svoji aktuální situaci. První, co bych měla zmínit, je fakt, že se přes dva roky léčim s úzkostnou poruchou...

Vzhledem k tomu, jaké je Vaše aktuální psychické rozpoložení, kromě úzkostních projevů nyní do popředí vystupuje spíše depresivní symptomatologie, určitě by jsem vzhledem k...

Mám dotaz ohledně našeho 7 měsíčního chlapečka. Porod byl spontánní, lehce komplikovaný, po porodu lehká asfyxie, ale poté v pořádku. Jde o to, že nevím zda bychom neměli...

Pokud syn nezaostáva v psychomotorickém vývoji, co podle toho co popisujete skutečně nezaostáva, je aktivní, veselý, nejspíše se bude jednat jenom o jeho povahový rys, více...

Orl zánět

| Dotaz od: petra

Již zhruba týden se potýkam ze zelenou rýmou a bolesti v krku v miste na pravé uzlině,uzlina není vůbec nateklá jen mam zarudlý krk,pocit knedliku v hrdle,mám problem s...

Zdravím vás, podle vašeho popisu to vypadá na zánět nosní dutiny, možná na ORL vyš. ještě toto nebylo patrné, nevím, každopádně se nelze jen striktně držet hodnoty CRP, tady...

[nalezeno 139166 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dospělí se syndromem Prader-Willi: mohou žít sami a založit rodinu?
Alergie na alkohol? Existuje!
Články: Alergie na alkohol? Existuje!
Když lidé mluví o alergii...
Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Články: Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba Crohnovy choroby: pro a proti
Články: Biologická léčba Crohnovy choroby: pro a proti
Ještě před dvaceti lety...
Trápí vás křečové žíly? On-line poradna nabízí konzultaci i léčbu
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: