| Nápověda

Vyhledávání v poradně

[nalezeno 87838 výsledků]

Výsledky MRI

| Dotaz od: Monika

Chcem sa opytat na vysledok MRI. Čo to pre mňa znamená? Intraartikulárne je minimálne množstvo tekutiny, hl. peripatellárne a interkondylárne. Meniscus medialis - krátka...

Dvojí poranění menisku bude mít patrně souvislost s vámi udávanými údaji o úrazu. Poraněný meniskus bude zřejmě vyžadovat artroskopické řešení, dle ASK nálezu částečné...

 

Uz skoro rok se s manzelem snazime o dite. Muj doktor se domniva ze nedochazi spravne k ovulaci, tj. ze folikul nenaroste do spravnych rozmeru. Predepsal mne Clostilbegyt, brala...

V klidu vyčkejte do 36 dne pokud menses nepřijde udělejte si gravitest, bývá positivní kolem 6 dne po případné koncepci. Příjemný den

Náhlá bolest varlat podbřišku

| Dotaz od: Ladislav

Včera při sprintu mě náhle začala bolet varlata a podbřišek. V klidovém stavu nic nepociťuji ale při chůzi je značná tupá bolest. Stalo se mi to poprvé a opravdu netuším co to...

Hmatný útvar, zbytnění varlete nebo zarudnutí by byly indikací k vyšetření. Pouze samotná odeznívající tupá bolest může být z nějakého namožení a obvykle odezní

Po pohlavním styku který probíhal dá se řici, že skoro měsíc v "kuse" mám na žaludu červené flíčky, nejspíše se jedná o odřeninu. Co s tím, je možné, že je to něco jiného?

Odřenina s v klidu zhojí. Ložiska na kůži genitálu mohou být podezřelá z pohlavně přenosné choroby - v tom případě vyšetření na dermatovenerologii

Útvar na pravém varleti

| Dotaz od: Lukáš

Asi před třemi dny jsem si nahmatal menší útvar v pravém varleti (při pohmatu vypadá jako malé bulka, také mi připomíná akné). Útvar je malý 0,5-1cm-maximálně. Při stisknu útvar...

Pokud se jedná o útvar na varleti, tak si zajděte na vyšetření. Jestli je to na kůži, tak pravděpodobně o nic vážného nejde - nejspíš o nějakou žlázku

CT vyšetření

| Dotaz od: Blanka

Chtěla jsem se zeptat zda může mít Ct vyšetření nějaká negativa.Co se může stát když pacient neví o tom,že by měl alergii na nějakou látku co se podává.Jaké problémy můžou u...

Blanko, CT vyšetření je v prvé řadě ne nepatrná radiační zátěž, kterou si tělo pamatuje až do konce života. Ale je to jako se vším, používá-li se rozumně, nehrozí nebezpečí...

Myasthenia gravis

| Dotaz od: Jan

Rád bych se zeptal, proč se při myasthenii gravis, nesmí pít voda Magnesia, či brát horčík v tabletách? Děkuji.

Myastenia gravis je onemocnění neuromuskulárního převodu,hořčík působí na uvolnění svalů,magnezia Vám opravdu nemůže uškodit,tam je vstřebatelného hořčíku málo.Kl

Pritelkyne byla na minintrupci, po mesici jsme meli sex s kondomem. Vim, ze to bylo ode me nezodpovedne, ale proste zadonila a ja se nechal premluvit. Sice nepraskl, ale mam...

Pokud je plodové vejce usídleno v sliznici děložní a vyvíjí se tak k menses nedojde, menses po 5 týdnech po interrupci je normální, pokud máte pochyby udělejte si gravitest...

Bulka na penise

| Dotaz od: Matej

Chcem sa opytat, tu bulku nalavo som vyhladal uz vo vasej poradni, zrejme tam bude neaká zilka prasknuta, ale ta napravo, ta ma zaujima. Neboli nezvacsuje sa, nic sa s nou...

Nevidím v tom žádný problém. Vše vypadá normálně

Šimraní po močení

| Dotaz od: Honza

Dne 25.1 jsem měl nechránění orální styk /ona mě a já ji/ pak i pohlavní styk ale s condomem přičemž nedošlo k vyvrcholení,bylo to pod vlivem alkoholu ale ne moc vše sem si...

Potíže , které máte, jsou nespecifické a z vyšetření moče pohlavní choroby nelze zjistit, pokud chcete mít jistotu, zajdete si na kožní ambulanci a tam Vám testy na pohlavní...

Bolest ve stehně

| Dotaz od: Veronika

Už asi rok mě trápí bolest ve stehně, nemám jí pořád, jen tak jednou v měsíci, třeba tři dny, ale je tak bolestivá a nepříjemná, že nevydržím dlouho stát, a musím se posadit...

Milá Veroniko, vzhledem k tomu, že Vás potíže obtěžují, je to určitě důvod k návštěvě lékaře. Diagnózu Vám bez vyšetření, jen takto přes internet, nejsem schopna sdělit. Zajděte...

Je mi 21 let a stále, nevědomě, přimhuřuji oči (mračím se). Dělám v práci u PC a někdy už mě z toho bolí i hlava. Myslíte, že by to mohl být oční problém - co by to mohlo být...

Doporučuji oční vyšetření k vyloučení refrakční vady či syndromu suchého oka, příp. jiné oční vady. S pozdravem.

Bolest v koleni

| Dotaz od: Jeanette

Kolem 5 let pravidelně běhám, teď jsem měla menší pauzu a po jednom běhu jsem až doma po vychladnutí začala mít prudké bolesti v pravém koleni. Bolest kolem patelly z vnitřní...

Určitě vyhledejte ortopedickou nebo revmatologickou ambulanci. Mělo by se vyloučit poškození vnitřních struktur, revmatiské onemocnění atd.

Bolestivý vřed

| Dotaz od: Michal

Měl jsem chránění sex, ale také chvilku orální sex já ženě a cca. po 3 týdnech a pár dní se mi nad kořenem penisu cca.7 cm. trošku šikmo vlevo z mého pohledu zhruba pod gumou...

Podle popisu se pravděpodobně jednalo o furunkl, pro jistotu si můžete u praktického lékaře nechat udělat BWR test. Příjemný den

Včera v noci mne vzbudilo šimrání v nose a kýchání. Začalo to z ničeho nic a do teď se toho nemohu zbavit. Šimrání se projevuje v části nosu u lícní kosti, pouze v jedné nosní...

Jednostranná alergická reakce prakticky při inhalačních alergenech neexistuje, zajděte raději na ORL. Při oboustranné reakci by bylo dobré vzít v potaz počínající pylovou sezonu.

Bila prstencová vyrazka

| Dotaz od: Lukáš

Uz několik let mam tuhle vyrazku nějak me to neomezuje nebolí to nesvedi to, nekdy to zmizí a pak se to zase objeví. Nekdy je na tom nějaká nevim jsi to rict ale tvrdá kůže...

Ta červenější část je vnitřní list předkožky. Je to podrážděné, ale nic vážného. Dá se s tím normálně fungovat

Hepatitida C

| Dotaz od: Lucie

Je pravděpodobné, aby se člověk nakazil virem hepatitidy C tak, že se čerstvou rankou po určitou dobu pouze dotýká čerstvé infikované krve? Děkuji za odpověď.

Pokud se jedná o infikovanou krev žloutenkou typu C, nákaza je tímto způsobem možná.

K môjmu predošlému dotazu na vysvetlenie diagnozy včera stanovenej Vám zasielam ofotené výsledky, žial rtg som na CD nedostala. Nie som z výsledku o nič múdrejšia než pred jeho...

Bohužel jste v podstatě nepoložila otázku. Jedná se o široké pojmy. Coxa plana je většinou radiologicky konstatovaný výsledek změny tvaru hlavice a krčku kosti stehenní po...

Nespavost a nevolnost

| Dotaz od: hedvika

Nevim zdali mne poradite,ale zkusim to.V pruběho dvou let trpim nespavosti-je to hodně zpusobeno bolestmi pateře,která nejvic dá o sobě vědět v noci.Nemohu zaspat,hrudni pateř...

Problém je asi již dost komplexní a bylo by lépe ho řešit prostřednictvím konzultace ve spánkové poradně. Obecně lze říci, že u poruchy spánku ve smyslu insomnie platí zpravidla...

Alergie na mléčné výrobky

| Dotaz od: Michaela

Trpím několika potravinovými intolerancemi a při loupání nových brambor se nemohu pořádně nadechnout. Poslední dobou mám problém po snězení bílého jogurtu. Během půl hodiny mě...

Bylo by vhodné podstoupit kompletní alergologické vyšetření. Část Vašich obtíží pramení ze zkřížené potravinové alergie ( s pylem jarních stromů- ořechy, škrábání brambor atd...

Bulka ve vlasech

| Dotaz od: Petr

Ve vlasech se mi objevila bulka (přikladám fotografii). Může se jednat o něco nebezpečného? Děkuji za odpověd.

Jedná se asi o drobný naevus, vypadá nezhoubně , nebo o seborroickou verrucu, přesné určení je na dermatologovi , který projev odstraní a odešle na histologii, s pozdravem

Měla bych dotaz. Před týdnem jsem mému synovi (2,5 let) koupila v obchodě dětské pitíčko. Před obchodem jsem mu pití dala a až když se napil jsem si všimla, že v láhvi je jen...

Teoreticky je možný přenos žloutenky typu A, mononukleózy a některých dalších bakteriálních a virových (převážně střevních) onemocnění. Samozřejmě závisí na tom, jak dlouhá doba...

Antibiotika a alkohol

| Dotaz od: Joe

Chci se zeptat když si vezmu ve čtvrtek ráno naposledy antibiotikum zinnat 500 mg na anginu mužů v patek večer už pozit alkohol ne tvrdej ale pivka a více? Děkuji :)

Alkohol byste neměl požívat ne z důvodů dokončené antibiotické léčby, ale z důvodů infektu, pro který jste léčen. Dobrání antibiotik neznamená automaticky, že jste zdráv, je...

Může se jednat o syfilis?

| Dotaz od: Pavel

Na konci listopadu jsem měl nechráněný sex s ženou, kterou jsem neznal. cca před 14 dny (na začátku února se mi vytvořil něco jako !beďtar" bílá bulka, která nešla moc...

Spíše se domnívám, že jde o zánět mazové žlázky, než o syfilis. Ale vzhledem k tomu, že šlo o potencionálně rizikový kontakt, doporučuji vyšetření na pohlavní choroby stejně...

Moc bych prosila o radu. Popíši problém. V prosinci jsem dostala lék letrox (možná s tím nesouvisí) od té doby mám menstruační problémy. Díky myomu mám ms velmi silnou,ale od...

Vaše krvácení může mít být opravdu pod vlivem obou nálezů - i nové medikace na štítnici i myom ( lokalizace velikost...) může změnit intenzitu menses. vyšetření u vaší lékařky...

Alergie?

| Dotaz od: Lucie

Poridila jsem si kocku a po cca tydnu me zacalo svedit telo. Koupila jsem si Claritine a dobre. Zasla jsem na alergologii vysadila leky kvuli testum,ale byla jsem hodne...

Diagnostika alergie na kočku není vždy jednoduchá a hladiny protilátek se mohou špatně detekovat. Rozhodující je klinika, dejte kočku na 14 dní k přátelům, vygruntujte byt a...

Vyrazka na penise pomoc

| Dotaz od: David

Dnes som sa na vas obracal ohladne mojho problemu s vyrazkou. Poradili ste mi nejake maste. Chcem sa opytat ci su aj volne dostupne alebo len na predpis. Chcel by som sa opytat...

Antibiotické masti jsou na předpis např. Framykoin, Bactroban. Dále antiseptické obklady - Chamomilla nebo něco s jódem. Výkon je v lokální anestézii

Trpím na chronické záněty močového měchýře. Poprvé jsem ho prodělala v 18letech, tzn. už 5.rok mě toto trápí s tím, že to je čímdál častější. Léčeno to bylo pokaždé stejně...

Musíte jít na urologii, zde podstoupit vyšetření, která zjistí, zda existuje nějaká příčina opakovaných zánětů a sem také musíte docházet vždy, když vzniknou potíže. Současně na...

Vyrazka na penise

| Dotaz od: David

Mam problem tykajuci sa ohladne vyrazky na koreni penisa. Objavila sa pred dvomi dnami ked som si pri masturbacii vsimol pupienok. Nalakal som sa ze je to nejaka pohlavna...

Pravděpodobně jde o zanícený aterom. Pomáhá antibiotická mast, protizánětlivé obklady a při neúspěchu je nutné vyříznutí

Chtěla bych se zeptat, přítel má začervenalé vyústění močové trubice ( je to více červené než je vidět na fotce). Říká, že to tam má už dlouho (tzn. víc jak rok). Nevíte co to...

Zbytnělé červené ústí močové trubice je běžnou odchylkou od normy. Pouze kdyby šlo o novou záležitost, tak by bylo vhodné vyšetření

[nalezeno 87838 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nevěra: Smska? Líbání? Nebo sex?
Články: Nevěra: Smska? Líbání? Nebo sex?
Často se přeme, co vlastně...
Jednodušší léčba glaukomu se lépe dodržuje
Články: Jednodušší léčba glaukomu se lépe dodržuje
Léčba glaukomu je někdy...
Klasická hypnotika jsou spíše pastí než lékem nespavosti
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Hledáte lékárnu? Hledáte Benu!
Články: Hledáte lékárnu? Hledáte Benu!
V BENU Lékárnách si můžete ...
Alergický zánět středního ucha
Články: Alergický zánět středního ucha
Přestože se alergie...
Ostropestřec: naděje pro nemocné s HIV a chronickou žloutenkou
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Kornatění tepen trápilo i faraóny
Články: Kornatění tepen trápilo i faraóny
Ateroskleróza (kornatění...
Bércové vředy
Články: Bércové vředy
Bércový vřed (ulcus cruris...
Články: Nedovolte bolesti, aby vás ovládla
Ačkoliv se o osteoporóze...
Články: Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Bolest nohou. Nejčastěji si...
Naposledy čtené: