| Nápověda

Vyhledávání v poradně

[nalezeno 97167 výsledků]
 

Užívání Antikoncepce

| Dotaz od: Nathalia

Chtěla bych se zeptat,jedu na dovolenou a během dovolené bych měla dostat menstruaci.Teď mám posledních 5 tabletek,chtěla bych si menstruaci posunout,byl by to velký problém...

Není to problém, normálně bez přestávky pokračujte menses se dostaví po dokončení tablet z druhého platíčka a po celou dobu budete chráněna. Příjemný den

Co by to mohlo byt ?

| Dotaz od: miroslav | z mobilní aplikace

Jsem na voziku mam 200kg na nohach mam takove fleky a vcera jsem se do ni bouchl a je tam nejaky puchyr co stim?

Zavolejte Vašeho praktického lékaře a zatím aplikujte Betadine. S pozdravem

Časté angíny

| Dotaz od: Jan

Již několik let mám problémy s častou angínou (nebo virozy). Několikrát jsem byl na imuno + ORL, nikdy však s konkrétním řešením (imuno předepsalo něco na zvýšení imunity). Loni...

Bolesti v místech jak je popisujete by se mohly týkat angíny, která postihuje především jazykovou mandli ( čili lymfatickou tkáň v kořeni jazyka ). To by ale viděl spíše...

Artroskopie

| Dotaz od: Jaja | z mobilní aplikace

V září mám jít na artroskopii z důvodu podezření na zraněný meniskus.Chci se zeptat,jelikož ještě studuji,jak dlouho bych měla ortezu pokud by mi s meniskem něco dělali a jestli...

Pokud by bylo opravdu poranění menisku volí se u mladších lidí dle charakteru zranění sešití menisku, není ale vždy možné. V tom případě ortéza na 3 týdny s následnou...

Prosím o "přeložení" zpravy: stp.distorsi P kolene 2 měsíce klin.bez otoku a náplně,menisk. m,an. + - na LMT Nelze vyloučit LMT Kontrola pri dalsich obtížích za 2m a ev. k...

Dobrý den. Překlad do češtiny - Stp po podvrtnutí pravého kolene 2 měsíce, klinicky bez otoku a náplně, vnitřní meniskus přední část +- zřejmě znamená nejistý nález na...

Už nejakou dobu, asi dva měsíce pozoruji palení a brnění rtů, a také tváří v obličeji. Před dvěma týdny jsem objevil zvláštní krupičku na horním rtu. Dnes jsem si všimnul, že...

Krupička na rtech na snímku jsou drobné mazové a slinné žlázky, je to tedy stav naprosto běžný. Pálení sliznice může souviset s dlouhodobým užíváním vody, konzumací citrusových...

Chtěla bych se zeptat , včera jsem byla na vyplněny kanálku v zubu. p.Doktorce se podařilo nechat kousek nástroje v kořenovém kanálku. Řekla mi ze je to běžná záležitost a ze je...

Jedná se o nepříjemnou ale běžnou komplikaci. V tomto případě záleží kde onen kousek nástroje je. pokud je lze vyndat, doporučuji se o to pokusit. Ideální po toto je...

Dotaz

| Dotaz od: Valerie Jinochova

Zacala jsem brat antikoncepci v patek kdyz jsem dostala mesicky.mesicky jsem mela jen den je to normalni? A taky bych se chtela zeptat jestli uz muzu mit styk

Pokud se jednalo o menses v termínu a ne o nepravidelné krvácení je vše v pořádku a měla by jste být chráněna. Příjemný den

Dotaz

| Dotaz od: Valerie Jinochová

Začala jsem brát uplne poprvy antikoncepci nyssiela a chtěla bych se zeptat za jak dlouho začnu byt chráněna

Chráněna jste již v prvním cyklu braní antikoncepce. Příjemný den

Vyměna kolenniho kloubu

| Dotaz od: xenie

Asi to nespadá do vaši poradny,ale chtěla bych poradit,spiš podpořit. Je mne 51 let a mam odmladi problemy s koleny,3 x operace menisku a nyni rokama se bolesti zhoršuji.Byla...

Pokud to bude nezbytné je třeba operaci - náhradu kloubu absolvovat. Pokud je vše v pořádku pacienti jsou spokojeni. Zkuste po domluvě s ortopedem ještě některé metody bez...

Je mi 15 let,beru antikoncepci od 26.3.2015.S mým přítelem jsem poprvé spala 13.7,nechráněně a později taky, jelikož mi gynekolozka rekla,že nemusím mit strach,ale teď mám...

Nevím jakou antikoncepci máte předepsanou u většiny preparátů po 21 aktivních tabletách je 7 denní pauza v které přichází menses, u některých je balení 24+4, v každém případě si...

Kojení

| Dotaz od: Veronika

Obracím se na Vás s otázkou ohledně kojení.Jsem krátce po porodu (2.8.2015) a ze zdravotních důvodů mi museli dceru okamžitě odvézt na neonatologii a poté na JIP kardiologii...

Dotaz zodpovídám 5.8. a nevím jak jste na tom dnes. Je fakt, že k rozběhnutí laktace je nejlepší, když se dítě přiloží k matce hned po porodu a vyplavení prolaktinu zabezpečí...

V březnu 2011 jsem prodělal operaci na neurochirurgii a noha byla v pořádku-dokázal jsem udělat 11 směn na víc.V červenci se mi dostala pravá dolní končetina mezi zem a rám...

Je mi líto ale z Vaší zprávy nevyplývá ani jakou opracia proč jste prodělal na neurochirurgii ani jakou operaci hlezna. Nelze se tedy k Vaši potížím bohužel nijak vyjádřit. Je...

Chtěl bych se zeptat na problém, kterého jsem si začal všímat minulý týden a poslední dva dny jsou o něco horší. Začalo to občasným svěděním v penisu, v močové trubici. Při...

Mohlo by se jednat o zánětlivé onemocnění, bylo by vhodné na kožním oddělení nebo na urologii provést kultivaci a další postup zvolit podle výsledku. Příjemný den

Ochrana v pauze

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat, zda antikoncepce chrání i v 7denní pauze, i když jsem ji předtím brala dva nebo při měsíce v kuse bez pauzy? Děkuji

Buďte bez obav i v pauze jste chráněna. Příjemný den

Mel jsem balantitidu a trva to asi 2 týdny, předevčírem vypadalo že už to je skoro pryč ale dnes mi zčervenala předkožka a svědí to. Balantitidu jsem léčil Imazolem, nyní...

Zase bych to mazal tím Imazolem, pokud to fungovalo. Léčba je potřeba dlouhodobá až 3 týdny

Chtěla bych se zeptat, jestli když jsem začala uzivat clotrimazol Al 200, kvuli svedeni v oblasti rodidel a chtela bych si oddalit menstruaci kvůli dovolene zda to hodně vadi?

Nevadí to můžete si menses klidně posunout. Příjemný den

Mandle

| Dotaz od: Vojta | z mobilní aplikace

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli se odstranění krčních mandlí provádí pod narkózou nebo něčím jiným, možná půjdu na odstranění a mam strach z bolesti a průběhu operace.

Pane Vojto. Velice mě mrzí, že se chystáte na operaci a nemáte jasno v takto základních informacích - doporučuji jakoukoliv nejasnost řešit s tím lékařem, který Vás na operaci...

Fimoza

| Dotaz od: Tomáš

Zdravím,ve 30letech jsem podstoupil častečnou obřízku kvuli fimoze,teď jse nejspíš vrátila,pri klidovém vztahu bezproblému stáhnu předkožku tam a zpět,při stopoření stáhnu...

V takovém případě záleží jen na Vás jestli se chcete potíží zbavit tím, že podstoupíte úplnou obřízku. Mastičky už nijak nezaberou

Zdravím před pár dny jsem nastoupil na brigádu. Jsem v hale kde je plno světel,pokaždé když se na ně podívám mám bělejší mžitky. Ale když zaostřím mžitky se trochu utlumí...

Jedná o zcela běžný jev. Sítnice reaguje světlými mžitky na oslnění (tj. vystavení se světlu o daleko větší intenzitě, než na kterou je adaptovaná).Je to stejná situace, jako...

Pychýře na kořenu penisu

| Dotaz od: lukas

Po sexu se mi druhý den udělali puchýře na kořenu penisu a okolo něj. viz foto.Bohužel mi popraskaly. Nevíte o co by se mohlo jednat? jde o nějakou pohlavní nemoc? nebo jde jen...

Puchýřky už nejsou a naopak jsou viditelné odhojující se eroze, spíše vypadá jako podráždění i vzhledem k rychlosti vzniku . Ještě by se mohlo jednat o opar, ale ten by bolel...

Zarudnuta predkozka

| Dotaz od: Marek

Uz dlhsi cas (cca 2 mesiace) mam problem s predkozkou. Po nechranenom oralnom sexe mi akoby zcervenela vnutorna strana predkozky. V "kludnom" stave je pokozka inej, tmavsej...

Pokud několik lékařů nic neshledalo, tak zřejmě opravdu o nic vážného nepůjde a zřejmě máte tu kůži jen přecitlivělou. V tom případě Vám nezbyde nic jiného, než si zvyknout...

Homosexualita?

| Dotaz od: Jakub

Jmenuji se Jakub a je mi 15 let. Asi ve 13ti letech jsem na internetu narazil na gay porno. Dříve jsem sledoval jen heterosexuální porno, ale od doby co jsem viděl gay porno, se...

Myslím si, že v tomto věku v tom můžete mít zmatek. Není to nutně znamení toho, že byste byl homosexuál. Doporučuji vyčkat, ke komu Vás to bude více táhnout, až budete sexuálně...

Vyjmutí šroubů po zlomenině

| Dotaz od: Marcela

Letos to bude 4 roky co jsem po zlomenině obou kotníků a boční tenké kosti. Mám 6 šroubů a dlahu. Můj ortoped mi doporučuje šrouby vyndat než mi tam úplně zarostou. Jsem za...

Díky za důvěru, ale především se držte rad svého ošetřujícího ortopeda. Za 4 roky musí být zlomeniny dokonale zahojené. Ve Vašem věku není dobré v těle cizorodý materiál trvale...

Bolest pod levým žebrem

| Dotaz od: David

Paní doktorko. Obracím se na Vás s dotazem (bohužel tento typ dotazu jsem na webu neobjevil). Již cca 1 měsíc mě trápí bolest pod levým žebrem, jak je oblouk. Je to taková...

Důležité je lokalizovat bolest, dát do souvislosti s jídlem (je/není). Lokalizace by mohla ukazovat na problémy se žaludkem (gastritida, vřed?), neurologické potíže (dráždění...

Zdravim, muz (19) Kourim od doby co chodim na brigadu coz je asi 3tydny prumerne 5cigared denne. Dnes, když jsem vstal jsem si všiml při polknutí 'překážky' v krku doprovázena...

Vážený pane Petře. Z Vašeho textu není bohužel zjevné, na co se ptáte. Příčin Vašich potíží může být více (zánět v krku, porucha funkce drobných svalů krku aj.), souvislost s...

Pane doktore, před pár dny jsem do Vaší poradny psala a nyní se na Vás opět obracím s dotazem. Jsem na začátku těhotenství asi 14 dnů po oplodnění (4tt.) a včera jsem se v práci...

Myslím že si děláte zbytečné obavy,takové stresy prožívá většina těhotných a následky to skutečně nemá. Příjemný den

Pohlavní nemoc?

| Dotaz od: Lukáš

Koncem června jsem měl nechráněný orální sex. Po pár dnech se mi objevil výtok z penisu, který byl nejdříve čirý a pak pár dní i žlutavý. Od té doby jsem podstoupil 3x vyšetření...

Podle popisu to na syfilis nevypadá,pro klid duše si můžete doplnit BWR test a případně po 3 měsících od styku zopakovat test na HIV ale pokud je vše negativní vaše další obtíže...

[nalezeno 97167 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: