Vyhledávání v poradně

[nalezeno 117049 výsledků]

Mám velké bolesti v kříži až vystřelující do nohy. Už to trvá více než rok a bolest se zhoršuje a budí mě to i v noci když se otočím na lůžku. Když se ohnu je problém se...

Podobně se projevující bolesti mohou být opravdu vyvolány i podrážděním tzv. kořenových nervů které vycházejí z oblasti míšního kanálu. Ve svém průběhu mohou být nervové...

 

Podráždění po holení

| Dotaz od: Vojtěch

Před pár dny se mi původně pupinek je možno ze čerstvě po oholení jen jak mi praskl tak se pod nim vytvořil jako by mokvajici strup, na tom se udělal strip bylo to OK říkám...

Pravděpodobně se jedná o podráždění pokožky po holení s následnou mírnou infekci v místě podráždění. Doporučuji (nejste-li na nějakou složku přípravku alergický) nejlépe...

Už dva roky mě trápí pálení kůže na vnitřní straně stehen, kde se stýká kůže šourku a pak na dolní straně stehen, na které sedím. Zhorší se to, když je teplo a potí se tam kůže...

Ano...nejčasteji jde o mykozu, na tu mám nejlepší zkušenosti s Myfungarem, je volně prodejný a zabírá opravdu nejlépe a není drahý, stačí mazat na noc, při potížích i 2x denně...

Vřídek

| Dotaz od: Filip

Asi před 14 dnama se mi udělal vřídek v okolí stehenního svalu..po asi 4 dnech už z něj šel hnis, který jsem nejspíš všechen dostal ven před 4 dnama když už šla i krev, ale...

Ano...každý zánět většinou zanechá po sobě nějakou takovou památku, která se časem může zmenšit do nějakého "zrnka" či vymizet úplně...hlavně už na to netlačte a nechte to...

Bolest na hrudi

| Dotaz od: Karina

Mám dotaz ohledně mého srdíčka. Jednoho večera jsem usnula a mamka mě musela probudit. Stála ve tmě a když se mě vzbudila, tak jsem nepoznala, že to je ona. Srdce mi bušilo...

Bohužel nevím, na co konkrétně se ptáte. V případě nejasných arytmií a atypických bolestí na hrudi bych vám doporučila EKG holter (24 hodinové EKG) a ECHO ( ultrazvuk srdce) k...

Bolest v lýtku

| Dotaz od: Zuzana

Zhruba 3 tydny pocituji bolest v levem lytku, nekdy horsi jindy lepsi, zprvu jsem myslela ze jde jen o natazeny sval, ted uz bolest vystreli az do stehna a k tomu zacaly na...

Mohlo by se jednat o hlubokou žilní trombózu. Doporučila bych vám se s vaší paní doktorkou domluvit na statim vyšetření dulexního sono žil DKK k vyloučení trombózy. Je zde...

Chci se zeptat už delší dobu mám problém s motáním hlavy hlavně když je vedro. Mám i tlak v zadní části hlavy, někdy se mi i špatně nadechuje, píská mi v uších.nevíte od čeho by...

Lukáši, motání hlavy by mohlo poukazovat na potíže s krevním tlakem, proto bych Vám doporučila tuto hodnotu zjistit cestou Vašeho praktika, dále by se mohlo jednat o dehydrataci...

Bolest kolenou

| Dotaz od: Zuzana

Už jednou jsem vám psala, dokaz zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-obou-kolen-v-18-letech-132633 Po 3 měsících léčby mi stále nic nezabralo. Dobrala jsem magnety...

Injekce jsou účinné, pro vás věk opravdu brzy. Váš dotaz předávám specialistovi.

Tříslo

| Dotaz od: Jan

Pane doktore, asi před 14 dny jsem si blbě šlápnul a hrozně mě zabolelo v třísle levé nohy. Nejsem zvyklý se vším běhat k doktorovi, asi po 10 dnech kdy jsem to nenamáhal, to...

Ano...něco jste si v třísle urval a ta modřina je důkazem toho že při tom došlo ke krvácení, které se dostalo na povrch do podkoží až po několika dnech...rozhodně by to chtělo...

Menses

| Dotaz od: Linda

Chci se zeptat ohledně Nehormonální nitroděložního tělísko.Měla jsem dostat 17.5. ale do zítra to bude týden a stále nemám menstruace.Prosím o radu.Děkuji

Tělísko pokud není hormonální by cyklus nemělo ovlivnit pro jistotu si udělejte gravitest a pokud by menses do dalšího cca týdne nepřišly zajděte na vyšetření. Příjemný den

Bolesti kotníku

| Dotaz od: S

Je mi 31 let a již 14 dní mám mírně oteklý kotník. Z vnější strany nad kloubem. Při běžné chůzi mě provází mírná bolest, při chůzi do schodů se bolest zvyšuje. Je to bolest...

Otoky kotníku při onemocnění žilního systému jistě mohou být, ale vzhledem k vámi udávaným píchavým bolestem a zmizení potíží v klidu, bych problém spíše viděl v oblasti...

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Adela

Mam dotaz ohledne uzivani atb v tehotenstvi (jsem v 7.tt) a na zanet mocoveho mechyre mi byl predepsan Xorimax. Silne rezani, ktere neustupuje zacalo dnes rano a zaroven jsem...

Adélo Tyto antibiotika se předepisují těhotným ženám velmi běžně právě kvůli vysoké bezpečnosti. Ohrožení pro budoucí děťátko by bylo infekci močových cest antibioticky...

Prso

| Dotaz od: Daniel

Mám na vás dotaz ohledně bolesti v pravém prsu. Už 2 měsíce mě trápí bolest v pravém prsu při zmáčknutí mírně nad bradavkou. Při prohmatání tam cítím i něco jako bulku, je...

No u muže je nádor dost nepravděpodobný, ženu bych poslal na vyšetření hned, zkuste ještě si nechat udělat rtg snímek žebra v tom místě...může jít o následek nějakého pohmoždění...

Bolest zubu

| Dotaz od: Jakub

Mám napůl uhnilý zub (levá spodní šestka) a otevřený kanálek. Během posledního měsíce mi přímo v tom kanálku vyrostla měkká boulička/váček, která nebolí, pouze pokud žvýkám a na...

Jedná se o tzv. granulační (zánětlivou) tkáň, která vzniká v reakci na dráždění zánětem a/nebo mechanické. Sama o sobě ničemu nevadí a nějak Vás neohrožuje. Větším nebezpečím je...

Bolesti ledvin

| Dotaz od: Kristýna

Mám prosbu. Před cca měsícem a půl jsem prodělala zánět dutin, kašel a poté jsem dostala zánět ledvin. Brala jsem celkem 5x antibiotika. Nyní je mi již téměř dobře, jen mě občas...

Pokud je moč opakovaně negativní, tak je zánět bezpečně přeléčený. Může přetrvávat ještě nepříjemný pocit v obl. podbřišku, ale ledviny by bolest neměly, ty jsou citlivě...

Těhotenská cukrovka

| Dotaz od: Petra

Jsem ve 30týdnu těhotenství.zjistily mi na ogtt těhotenskou cukrovku.lačná 4,8, po 60min 10,1 po 120min 7,5. ted mám držet dietu a měřit se. v dia poradně lačná dne 13.5. 4...

Vážená paní Petro, pokud byly odběry krve při oGTT provedeny ze žíly, jsou uvedené hodnoty potvrzením diagnózy tzv. těhotenské cukrovky; doporučuji Vám domluvit se s...

Trhání zubů

| Dotaz od: Vlasta

Dnes je to 11.den co mi trhali 6dole. Chci se zeptat,zda je normální ze mě porad bolí čelist, často i uzlina a jde to až do ucha, bolest tlumim brufenem,a tak se chci zeptat kdy...

11 dní bolestí není úplně normální průběh, ale stává se to. Zřejmě se jedná o zanícené lůžko po extrakci. Výplachy ústní vodou mohou být, ne však peroxidem ve vašich rukou...

Otoky nohou

| Dotaz od: Dagmar

Pred tydnem jsem vysla ven a pripadla jsem si jako pod silnou drogou, temer jsem neudrzela rovnovahu, take jsem si vsimla, ze mam otekle nohy az ke kotnikum. Zaroven zacalo...

Dagmar, určitě se nechte vyšetřit lékaře. Otoky nohou mají řadu příčin, některé mohou být závažné - např. porucha srdce, vč. poruchy srdečního rytmu, s tím související zrychlený...

Těhotenství

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se vás zeptat jestli mohu být těhotná, když jsem měla 4týdny spozdeni menzes a po 46dnech od posledního pohlavního styku jsem byla na krevních testech hcg který měl...

Lucie, těhotenství je spíše nepravděpodobné, 5. týden už na ultrazvuku známky těhotenství již většinou jsou. Hezký den.

Padání vlasů

| Dotaz od: Michaela

Je ni 38 let.kouřila jsem od 15 let. V 35 letech jsem prodělala slabší infarkt (zjištěna srdeční vada) . Poté jsem přestala kouřit, asi 3 měsíce a padaly mi vlasy ( v období co...

Předávám Váš dotaz specialistovi. Hezký den.

Před 10 dny jsem si na kole zlomila obratel L4 a nalomila pravé raménko stydke kosti. CT vyšetření - s prominnci dorzálního fragmentu vel. 4mm do PK/mor.PK šíře 16,7mm/. Lékař...

Opravdu je na místě se řídit rady lékaře, který se řídí nálezem klinickým, ale i nálezem na rtg a zvláště speciálním vyšetřením CT. Konsultace s rehabilitací je na místě...

Žaludek

| Dotaz od: Miluše

Chtěla jsem se zeptat . Každý rok docházím na gastro . Letos mi brali znovu hist. čekám na v. Paní doktorka napsala do zpravy . Postupijeme volně přes zcela intaktní jícen do...

V důsledku zvýšené sekrece žaludeční šťávy je i zvýšená kyselost v žaludku a je podrážděná sliznice žaludku. Dietou, léčbou a úpravou životosprávy by mělo dojít k úpravě...

Bolest pod pravým žebrem

| Dotaz od: Martina

Pane Doktore, rozhodla jsem se obrátit se na Vás prostřednictvím emailu, protože mě dlouhodobě trápí problém tlaku pod pravým žebrem a nevím už na koho se obrátit. V září...

Bolesti v pravém podžebří mohou mít řadu příčin - např. kameny žlučníku, nemoci jater, různé střevní nemoci - včetně chronického zánětu slepého střeva, nemoci gynekologického...

Očkování

| Dotaz od: Lenka

Včera mi vypršelo 15ti leté přeočkování proti tetanu. Očkovali mě naposled 21.5.2001. Měla jsem v plánu jít na přeočkování, ale minulý týden jsem prodělala virózu, tak se chci...

Očkování po nemoci se doporučuje odložit minimálně 14 dnů po odeznění příznaků. Bude-li prodlení i několik týdnů, nic se nestane. Protilátky proti tetanu byly detekovatelné u...

Nervozita

| Dotaz od: Jana

Cca týden jsem se necítila dobře, nervozita, nic me nebavilo, nechutenství.... obvodní me vyšetřila, zjistila virózu, ale také velký třes a nervozitu. Poslala me k...

Je mi moc líto, co zažíváte za trápení sama se sebou i s nemocnými rodiči. Oceňuji, že jste se svou situací něco začala dělat, změnila věci ve svém životě směrem k větší...

Kouření

| Dotaz od: Ondřej

Moji pritelkyni (18 let) diagnostikovali RS. Bohuzel nevim jake presne ma stadium, ale picha si trikrat tydne injekce. Bohuzel predtim pravidelne kourila. Ted nastesti prestala...

Doporučuji se obrátit na poradnu pro odvykání kouření. Možná je to i pro Vás výzva si něco vyřešit. Kouření škodí každému a jsou i méně škodlivé varianty, jak zmiňujete. To, že...

Bolest hrudníku

| Dotaz od: Dan

Včera mě při hlubokém nádechu začalo píchat v pravém hrudníku,bolest se teď dá lépe lokalizovat a (aspoň si to myslím) jde od pravé lopatky a možná i od pravého ramene do toho...

Pokud jste již dříve neměl tyto obtíže, s největší pravděpodobností je příčinou cvičení. Doporučuji navštívit fyzioterapeuta, zda cviky provádíte správně. MUDr. Dagmar Doležalová

Nevolnost

| Dotaz od: Tomáš

V noci mi bylo špatně a i jsem zvracel. Samozřejmě mi je lépe, ale mám jakoby "fóbií". Jelikož jsem zvracel tak teď se bojím jíst i pít. Bojím se že to vyzvracím. Jsou...

Nejsou...raději nechte žaludek zklidnit, dokud nebudete mít pocit že nevolnost úplně přešla...zkoušet si něco dát opravdu může vyvolat další podráždění žaludku a zvracení...

Anestezie

| Dotaz od: Aneta

V červnu mě čeká operace žlučníku. Trpím panickou úzkostí a denně beru neurol 0,5 mg ráno. Jiné léky jsem nesnesla jako antidepresiva. Mohu si ho vzít ráno před operací, když...

No to je tedy nepříjemné...myslím že si dát lék můžete či spíše musíte, aby nedošlo k absťáku a nějaké krizi...samozřejmě se domluvte předem s anesteziologem, který vás bude...

Prujem

| Dotaz od: lukas | z mobilní aplikace

Zdravim. Moje manzelka 29 let, ma od minuleho pondeli prujem. Vzdy prijdou krece a po velke je klid. V brise ji kruci a krouti se ji streva. Tak dva tri dny uz je jen pocit na...

Ano...střevní infekce mohou někdy zlobit déle...zkusil bych Smecta nebo Enterol, možno i zkombinovat...pokud se stav nezlepší během týdne, bude třeba navštívit lékaře.

[nalezeno 117049 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: