| Nápověda

Vyhledávání v poradně

[nalezeno 72420 výsledků]

Psychický blok

| Dotaz od: Simona

Nevím jestli dávam svůj problém do správné kategorie, ale s psychikou můj problém také souvisí. Mám rok a půl přítele a před půl rokem jsem začala mít problémy s různými...

Milá Simono, problém jako je ten Váš není u žen tak vzácný, jak si nyní myslíte. Doporučila bych vyhledat sexuologickou poradnu, terapeuti se věnují otázce pohlavního sblížení...

Pane doktore, již 3 roky užívám HA Lindynette a začala jsem s ní ještě v době, kdy můj ms. cyklus nebyl zdaleka pravidelný (v 16 letech). (Můj gynekolog mi jinou možnost...

Ano to je skutečně mechanizmus,kterým tělísko působí,že kromě jiného zabrání nidaci oplodněného vajíčka. Příjemný den

 

Moc Vám děkuji za rychlou odpověď na mou předešlou otázku. A omlouvám se za další, ptám se proto, že mě má paní doktorka spíš velmi vyděsila a nezodpověděla mi téměř nic. Chci...

Ano, máte zcela pravdu, ale postižení vnitřních orgánů 100% nelze zcela vyloučit, protože vyjímečně může lokální sklerodermie přejít v systémovou. Pozor ale , neléčí se...

Kapavka

| Dotaz od: Richard | z mobilní aplikace

Byla mi diagnostikovana kapavka, dostal jsem ciplox 250. Mam si vzit dve tablety jednorazove. Mohu pote normalne fungovat? Jit do prace, nocni smena atd..? Za jak dlouho ciplox...

Ciplox 250mg 2 tablety si s klidem můžete vzít jednorázově. Správně byste ale měl ještě týden brát antibiotika proti chlamýdii, která způsobuje infekci společně s kapavkou

Tlak v hlavě

| Dotaz od: Lucie

Ráda bych se zeptala na to jestli je normální že v předklonu mám silný tlak v hlavě jakokdyž tam natéká krev a nevydržím v té pozici, předklonem mám na mysli např nahlédnutí pod...

Milá paní Lucie, Váš stav je zřejmě i u Vás něco nového, jinak byste neregistrovala změnu. Pro počáteční rozlišení původu je ideálním rádcem Váš praktický lékař. Je schopen...

Pane doktore / doktorko, před pár dny jsem si objevila náhodou vedle poševního vchodu malinké drobounké výrůstky. Na první pohled vidět nejsou, jsou schované v rýze. Jak dlouho...

Zdravím, bohužel fotka není ostrá , tak nemohu říct přesnou diagnosu. Je nutné navštívit dermatologa a ten určí léčbu.

Natržený sval

| Dotaz od: Renata

Před 3 týdny jsem nešťastně přeskakovala potok a tím si nějak poškodila sval na pravé noze v oblasti úponu na holenní kost (objevila se tam malá boulička). Bolest mi...

Jistě je zřejmé, že by mělo být poranění lékařsky vyšetřeno, lékař lokalizuje bolest a nález. Je indikováno provedení vyšetření diagnostickým ultrazvukem, sonografie, která...

Otevř. Zlomenina bérce

| Dotaz od: Michal

Pěkný den pane doktore, prosím o Váš názor. Po 3 měsících od rotační zlomeniny - lyžování, se u zlomených kostí tvoří svalek, ovšem u vylomeného fragmentu (viz. obr.) téměř...

Snímek je jen boční, asi by bylo na místě snímek zvětšený, centralizovaný přímo na místo fragmentu. Ve více rovinách. Po 3 měsících zde bude patrně již vazivový svalek, který...

Znamenka - vznik

| Dotaz od: Karol

Zajimalo by mne proc nebo z ceho vznikaji znamenka. V posledních mesicich se mi jich objevilo, predevsim na pazich, ramenech a zadech, hodne. Takova ta placata ne vystoupla...

Tvorba znamének je daná geneticky, u některých hraje roli expozice UV záření, ale u jiných nikoli ( nevím, jaká přesně máte vy). Během života může počet znamének vzrůstat.

Krém

| Dotaz od: Pavlína

Potřebovala bych poradit s výběrem vhodného krému na obličej. Nedopátrala jsem se žádného, který by splňoval níže uvedená kritéria: - věk 30 let, ideálně tedy nějaká lehká...

Zkuste AVENE Ystheal creme 30ml - krém, myslím , že to by bylo ono , vyrábí se i s UV filtrem. s pozdravem

Před 3 měsíci mi byla zjištěna sklerodermie. Paní doktorka mi řekla, že v mém věku a vzhledem k tomu, jak má sklerodermie vypadá (flek o velikosti 2 dlaní) mě uklidnila tím, že...

Jak u lokalizované, tak u systémové sklerodermie protilátky mohou a nemusí být pozitivní, takže z tohoto samotného nálezu se nic stoprocentně nedá říct.

Neustálé pálení

| Dotaz od: Monika

Trpím delší dobu (2roky) na pálení,doktor mi pořád něco předepisuje,naposledy entizol a mast canesten,ale nepomáhá to. Teprve teď mi udělal opět stěry,předtím porad vycházely v...

Ke potřeba zhotovit znovu kultivaci z pochvy včetně citlivosti, mikrobní obraz poševní a na kožním oddělení kultivaci i u partnera, dále nasadit cíleně léky podle citlivosti...

Vridek

| Dotaz od: Veronika

P.doktorko chtěla bych se zeptat mela jsem pohlavní styk a po týdnů se mi objevil tvrdý bolestivi vřed pod nosem..a včera jsem si všimla a na genitálií na levém pysku mám mal...

Myslím , že máte kvasinkovou infekci, kupte si jakékoliv antimykotikum do pochvy s krémem do okolí a pokud bude problém , navštivte gynekologa, jinak obecně vyšetření na...

Bolest při styku

| Dotaz od: Denisa

V září 2013 jsem prodělala operaci dělohy včetně vaječníků nebyla to laparoskopická operace ale mám řez přes celé břicho, rány se mi špatně hojili díky mé váze a taky zánětu...

Paní Deniso, abych Vám mohl přesně odpovědět- musíte mi sdělit, o jakou operaci šlo. Zda se odebrala děloha i vaječníky- což se v tomto věku běžně nedělá- protože produkují...

Obcasna krev na toalet papiru.

| Dotaz od: martin

Jednou uz sem pokladal dotaz ale napsal jsem to spatne tak mi prisla odpoved trosku děsící.)Občas když jdu na zachod pri prujmu treba 5x a vice za den semi na toalet papiru...

Nejčastější příčinou takových potíží, zejména u mladých lidí bývají hemorhoidy. To jsou rozšířené žilky v oblasti análního otvoru, v podstatě obdoba křečových žil. Pokud...

Skupina vřídku na penise

| Dotaz od: petr

Už asi 14 dní mam na penise skupinu vřídků, mohu se zeptat o co by se mohlo jednat? mažu framikoin a zatím žadne zlepšení. akorát puvodně byla pokožka pod vřidky suchá a nyní už...

Pravděpodobně jde o virové bradavičky, navštivte kožního lékaře.

Ukapávání moči, slabý proud

| Dotaz od: Tomáš

Mám problémy. Někdy po močení zůstane ještě nějaká moč ve vnitř - (v močové trubici). Moč nejde vytlačit ani popotahováním. Jde to pouze, když si zmáčknu místo kde se nachází...

Únik menšího množství moči při domočení není nijak neobvyklé. Po vymočení lehce zatlačte a pokuste se vymasírovat moč z močové trubice od kořene penisu. Po ejakulaci se močí...

Předčasný přechod

| Dotaz od: Věra

Prosím o radu, moje 41 letá dcera poprvé rodila ve 34 letech a za 2 roky rodila dvojčata. Všechny děti dlouho kojila, dvojčata až do jejich 2 let. V té době hodně(opravdu hodně...

Obávám se,že jen bylinkami a homeopatiky se nedostatek hormonu nevyřeší, je potřena stanovit hladiny hormonů a podle výsledku nasadit hormonální léčbu,to je pro vaši dceru...

Vypadávání vlasů

| Dotaz od: Petr

Věnujete se i vypadávání vlasů ? (nenašel jsem speciálně lékaře kteremu bych měl napsat tak jsem skusil kožní problémy) Mým problémem je vypadávání vlasů je mi tepr 17 let a...

Máte androgenní alopecii a to u muže (narozdíl od ženy) není choroba a tudíž se neléčí, také na ni většina dostupné medikace nefunguje. Jeden z mála účinných přípravků je...

Otěhotnení při antikoncepci

| Dotaz od: Aneta

Pravidelně beru antikoncepci už asi tak půl roku a minulý týden se mi stalo, že jsem si vzala dvě pilulky v jeden den..pokračovala jsem dál a za pár dní jsem zase zapoměla jednu...

Aneto pokud si vezmete 2 tablety, tak se riziko těhotenství po pohl. styku nezvyšuje. Pokud zapomenete užít tbl. do 24 hodin od doby, kdy ji užíváte, může být efekt...

Častá bolest zápěstí

| Dotaz od: Šárka

Od mládí, asi od 10 let, mě trápí bolest v zápěstí, která ale není pravidelná. Bolí mě především při cvičení (kliky). Když se celou váhou těla opíram do rukou, tak mě ruce...

Šárko, bolesti v zápěstí mohou mít spoustu příčin. Bohužel z Vaší neúplné anamnézy bude těžké diagnostikovat konkrétní onemocnění, ale napíši svůj názor a možné kroky, které...

Píši Vám tak trochu z obavy. Jsem pravidelně sledovaná na gynekologii a vždy, když mi lékař dělal výtěr z čípku, tak mě nebolel výtěr jako takový, ale vložení skla do pochvy...

Slečno Evo, pokud žena nemá styk, většinou je panenská blána- hymen- těsně pro prst a gynekolog v zrcadlech nevyšetřuje/pokud nezbytně nutné/, já např. používám úzká plastová...

Osteoporóza

| Dotaz od: Erika

Diagnostikovali mi osteoporózu. Mám 38 r.Bola zistená náhodne pre stále bolesti chrbta a kolien. Bolesti aj nôh,stehien,rúk a únavy. Reumatologické vyšetrenia dopadli všetky OK...

Při vyšším T skore, které patrně uvádíte je třeba se zaměřit nejen na léčbu existující osteoporozy , ale také na příčinu porozy, která ve vašem relativně mladém věku musí...

Pálení varlete

| Dotaz od: radek

Přeji dobrý den, několik dnů mně jemně pálí ( jako by štípanec ) na jedné boční straně varlete. Večer mně to vzbudí ne jako bolest ale tím mírným pálením v nepravidelném čase a...

Pokud má útvar souvislost s varletem nebo je jistě uvnitř šourku, tak by bylo vhodné urologické vyšetření. Pokud je ložisko v kůži, tak jde o záležitost kožního lékaře...

Zmenšení varlete

| Dotaz od: Michal

Chci se vás zeptat co může znamenat náhlé zmenšení levého varlete (v průběhu pár dní). Už delší dobu mám mírnou tahavou bolest v nadvarleti a ted během pár dní se varle...

Samotné varle by se tak rychle zmenšit nemohlo. Je ale možné, že jste měl v šourku tekutinu

Krevní testy

| Dotaz od: Petra

Mám střevní potíže. Už od vánoc mi často kručí v břiše, chodím často na záchod. Doktorka mě poslala na krevní testy. Vyšly mi zvýšené hodnoty u S_CRP 7+, B_FW2 26++, B_EOZI 7...

Milá Petro, nestrachujte se. Vaše obtíže jsou velmi nespecifické, mohou být příznakem řady onemocnění zažívacího traktu, ale stejně tak mohou být způsobeny nepravidelnostmi v...

Jsem těhotná (aktuálně v 21.tt). Od dětství jsem sledována na endokrinologii. Proto i v těhotenství jsem nyní sledována od začátku. Byla jsem dosud bez léčby, jen jsem užívala...

Pokles hodnot fT4 není důsledkem léčby Euthyroxem, ale samotného těhotenství. Tento nález je běžný a obvykle na něj reagujeme navýšením substituce jódem. Po těhotenství by se...

Před téměř dvěma roky mi při šnorchlování v moři prasknul ušní bubínek. Tamní lékař, mi řekl, že se trhlina sama zahojí, ale lékař tady v Čechách mi ucho kontroloval a doporučil...

Pavlo, s prasklým bubínkem létat můžete, neměla byste při letu mít žádné potíže. Nicméně pokud Vás viděl lékař v zahraniční a pak ihned v ČR a od té doby jste nebyla na...

Tříselná kýla

| Dotaz od: Nika

Mám 14 dní po laparoskopické operaci tříselné kýly. Chci se zeptat, kdy se mohu začít věnovat sportu. Konkrétně běh, plavání, squash, brusle, kolo...Jinak se věnuji fitness, tj...

Není uvedeno o jakou tříselnou kýlu se jedná, jaká metoda byla provdena při operaci. Předpokládám laparoskopickou operaci s použitím síťky Hraniční doba ke sportování je 6...

Vred

| Dotaz od: Veronika

P.doktorko chtěla bych se zeptat mela jsem nechráněný pohlavní styk a po týdnů se mi objevil bolestivi vřed pod nosem a nesel vymacknout,kolem zarudly..ale ted už pomalu mizí a...

Domnívám se, že so o žádnou pohlavní chorobu nejedná.

[nalezeno 72420 výsledků]
 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: