Vyhledávání v poradně

[nalezeno 121018 výsledků]

Controlog 20 mg vs. 40 mg

| Dotaz od: Jaroslav

Pred par lety me po gastroskopickem vysetreni zjistili refluxni omemocneni jicnu nasadili medikaci controloc 20mg, ted me obvodak predepsal 40mg. Muzu me ta 40tka udelat nejak...

Jaroslave, navýšení dávky by nemělo dělat potíže, které popisujete, nicméně každý pacient je individuální, proto bych situaci zkonzultovala s Vaším lékařem, aby Vám napsal...

 

Chci se zeptat, jestli mohu z erotické masáže (bez líbání a sexu) dostat pohlavní nemoc?

Stanislave, pokud nedošlo k sexuálním praktikám a pouze šlo o masáž, tak ne. Pěkný večer.

Bolest hrudníku

| Dotaz od: Martin

Dobrý, jmenuji se Martin, je mi 19 let kouřil jsembasi dva roky 4 cigarety dene.Měl bych na vás dotaz a byl bych rád kdyby jste mi poradil. S největší pravděpodobností mi asi...

Martine, s největší pravděpodobností nepůjde o nádorové onemocnění, jednak vzhledem k Vašemu věku a vzhledem k tomu, že Vaše potíže jsou vázány na poranění hrudníku. Doporučuji...

Mam chronicky zanet slepeho streva,opakuji se mo bolesti v podnrisku,chirurg mi doporucil vyndani apendixu.rada bych otehotnela v co nejblizsi dobe,nevim tedy jestli podstoupit...

Dle mého názoru by bylo vhodné v prvé řadě vyřešit Vaše zdravotní potíže a pak otěhotnět, berte v úvahu, že během těhotenství se může Váš zdravotní stav zhoršit a bude potřeba...

Bolesti dkk

| Dotaz od: Jolana

Mám přes půl roku problémy s bolestmi nohou xy hlavně od kolen ,přední strana holení a přiléhající svaly při chůzi.Zaroven mě bolí i bederní páteř a přechod z hrudní na bederni...

Doporučil bych vyšetření tepen a žil dolních končetinu ultrazvukem. Může se jednat o problémy s tepnami. EMG bylo v pořádku, tak potíže s páteří jsou méně pravděpodobné. Více...

Užívání antikoncepce

| Dotaz od: Kristýna

Mám dotaz ohedne HA.Beru HA mywy..Má 24 aktiv. tablet a 4 placebo tablety..Pilulku beru pravidelne ve 21:00..Jsem ve druhém platíčku, třetí týden užívání..)Vcera jsem ale přišla...

Až dojdete k poslední pilulce pokračujte placebem a po dobu 10 dní by bylo vhodné ještě použít kondom. Příjemný den

Je mi 23 let, již měsíc, možná déle mě bolí mezi lopatkami (při velké bolesti většinou po pár minutách přejde když si lehnu), párkrát za den mě chytne suchý kašel a občas je mi...

Vendo, bylo by vhodné, aby jste Vaše potíže probrala s Vaším praktickým lékařem, aby Vás mohl cíleně vyšetřit, příčin potíží které popisujete může být několik, ale bez znalosti...

Úzkost, ztráta představivosti

| Dotaz od: Stanislav

Rad bych se touto zeptal na můj problém. Již delší dobou trpím na úzkosti a užívám antidepresiva. Snažím se praktikovat autogenní trénink. Bohužel jsem úplně Stratil...

Derealizace "vypadá jinak". Nicméně jaký syndrom je součástí projevu úzkostné poruchy je individuální, nelze říci, že by byl nějaký "těžší". Ztráta představivosti nebo abstrakce...

Tinnitus

| Dotaz od: Tomáš

Mám asi dva roky tinnitus po akustickém tramu, ale v takové formě, že se dá říci, že jsem si zvykl a nijak mi nevadí, většinou v podstatě o něm nevím skoro vůbec a jedná se spíš...

Protože se ve sluchátkách nevyznám, nemohu Vám dobře poradit. Můžete se obrátit na ORL lékaře, který Vám poradí, zda ano a jaká sluchátka použít. Jak píšete, hlasitá hudba...

Bolest při polykání

| Dotaz od: Denisa

Několik dní mě trápí bolest zad pod lopatkou a při každém polknutí jídla i pití i při škytání se ta bolest minimálně ztrojnásobí jako by mi v jícnu něco uvízlo, ale prý je to...

Zdravím Deniso...no opravdu nechápu co tam s vámi dělají nechci říct kde... jak je to vyloučené, čím ? gastroskopiíí ?? ...nevím jaká vyšetření vám již byla provedena, ale o...

Virová infekce hrdla

| Dotaz od: Nikola

Přeji, chtěla sem se zeptat, již druhý den mám v krku takový to červený fleky, skoro i na patře, a bolí mě to, když jím nebo piju bublinkovou limonádu. Netuším z čeho by to...

Zdravím Nikolo...ano zřejmě se jedná o nepříjmenou bolestivou virovou infekci, která může souviset s oslabením organismu, třeba s tou anémií zrovna...někdy se vytváří bolestivé...

Jsem po operaci menisku. V propouštěcí zprávě mám napsané:ASK, menisectomia MI partialis, Shaving, stabilizace chrupavek-vulkan, cond.med.,lat et FP, tonisatio LCA, Viscoseal...

Vždy po operačním ošetření měkkých částí kolena se doporučuje tak zv. kontaktní zátěž kolena, zatížení kolena do 10%, které má stimulační význam pro hojení všech struktur...

Suché oči

| Dotaz od: Adam

Chtěl jsem se zeptat trávim hodně času u PC a poslední 3-4 dny mi začali pálet oči(suché oči) a když jsem si dal pauzu od PC 1-2 dny tak normálně ,když jsem byl venku atd tak mě...

Adame, jak píšete půjde s největší pravděpodobostí o unavené oči, ale může jít také o syndrom suchého oka. Zkusila bych použití takzvaných umělých slz, jsou běžně dostupné v...

Bolesti pod zubem

| Dotaz od: Lukáš

Měl bych na vás dotaz již přes 14 dní mě pobolívává na horní straně zub před moudrákem 2x jsem byl u svého obvodního zubaře ten mi konstatoval ze tam nic nemuže najít že zub...

Dekuji za vyčerpávající popis vaseho problemu. Problem,jenz popisujete pravděpodobně nevyzaduje nijak zvláštní pracoviste. Dle popisu zde bude zrejme hrat roli parodontitida a s...

Vyrážka

| Dotaz od: Petr | z mobilní aplikace

V první polovině února jsme měli s přítelem jednorázový nechráněný pohlavní styk s třetí osobou. Zhruba v polovině května se mi vytvořilo podrážděné, začervenalé místo na žaludu...

Pane Petře. Popsané kožní potíže opravdu mohou být příznakem syfilidy, je na místě příslušné vyšetření, nejlépe rovnou na dermatovenerologii.

Chtěl bych se zeptat co by mohlo být příčinou alespoň zhruba. Na žaludu se mi před nějakou dobou udělali takové pupinky viz. foto.Nejvice to jde videt pri erekci.Neboli to...

Vážený pane Pavle, mohlo by se jednat o virovou infekci. Doporučuji Vám vyhledat dermatovenerologickou ambulanci. S pozdravem, MH.

Puchýřky, kožní potíže

| Dotaz od: petra

Můžu se zeptat, jestli.mi reknete co to.je? Nemam čas bezet k doktorovi, tak anych prinlizne vedela. Vypada to jak puchyrky...

Slečno Petro. Může jít o bakteriální infekci kůže, ale nejenom - nepíšete, jak dlouho potíže trvají, jak rychle vznikly atd., což je pro posouzení podstatné. Kupte si v lékárně...

Pane doktore, mám vysoký tep (80-90 v klidu), v dětství jsem měla růstový šelest a mám v anamnéze neléčenou spálovou angínu. Navíc máme v rodině infarkty, umělou chlopeň a...

Aneto, k Vaší první otázce: Symbicort může způsobovat tachykardii, bylo by vhodné výsledek kardiologického vyšetření zkonzultovat s lékařem, u kterého se léčíte s astmatem, aby...

Obracím se s dotazem... Je mi 31 a již rok se léčím na neurologii s bolestí hrudní páteře kolem pravé lopatky. Potíže začaly po lehce vyhřezlé ploténce vlevo, velmi plíživě...

Jano, ve Vašich výsledcích je vidět, že se jedná o staré protilátky, tedy že se s danými infekcemi tělo někdy setkalo a imunitní systém na to zareagoval, což je zcela v pořádku...

Bechtěrev

| Dotaz od: Petr

Byla mi diagnostikovana Bechtěrevova nemoc, jsem muž 37 let. Problémy mám už tak 7 let,a až ted mi na to přišlikdyž už se nemohu ani pohnout,bolí mě snad všechny kosti v těle...

Jedná se o kombinaci potíží, kde se projevují jak změny vrozené, skolióza, tak změny degenerativní, stav obratlů, bulging disků, tak i známky Bechtěrevovy choroby. Stadium...

Výron

| Dotaz od: Pavla

Jsem asi měsíc po vyrůnu kotníku, na pohotovosti jsem dostala ortezu a klidový režim, nicmeně jsem po 14 dnech absolvovala dlouhou prochazku v kotníkových botách a začala mě...

Jedná se zřejmě o podvrtnutí hlezenného kloubu? Podvrtnutí může být různě závažné,při lehčím dochází k natažení vazů,při těžším může dojít k přetržení některých vláken vazů...

Ct plic

| Dotaz od: Jaromír

Prosím o vysvětlení nálezu z CT vyšetření plic, kde se uvádí: Vlevo na interlobium nasedá denzní pruh, který se postkontrastně sytí, centrálně šíře až 10mm, na periferii štíhlý...

Nález se skutečně jeví jako pozánětlivý,nejspíše po prodělaném zápalu plic,mohlo to být i před mnoha lety.BSK vyš.je jistě vhodné.Pokud nebylo vyšetřeno,dop.bych vyš.FW,CRPa dif.KO

Bolesti pateře

| Dotaz od: Dušan

Prosím o radu,dalších možnostech léčby a návratu k normálnímu životu bez bolestí a omezení.Diagnoza M5450-osteochon.L5/S1 s dorzálně prominujícími zobákovitými osteofyty,které...

K léčbě není mnoho co dodat.Požádejte ještě Vašeho lékaře o lázeňskou léčbu.Do medikace si přijte 3x denně Aescin(proti otoku,který může v páteřním kanálu ještě zhoršovat...

Jsem po revizi dělohy 3 měsíce. První menstruace již proběhla. Znovu jsme se začali snažit o dítě. Ale od té doby mě páli v podbřísku. Těhotenský test je negativní. Po delším...

Pokud jste po revizi dělohy 3 měsíce mělo proběhnout více menstruací než 1, zopakujte test s odstupem cca týdne a bude vhodné vyšetření včetně ultrazvuku k objasnění bolestí v...

Mám 4. den poměrně silnou rýmu. Obvykle při velké rýmě tak na 1-2 dny kompletně ztratím čich a chuť (rozpoznám jen sladké, slané, kyselé), které se pak vrátí a vše je jako dřív...

Lucie, ztráta chuti a především čichu je u rýmy běžná, po třech týdnech se většinou vše normalizuje. Doporučuji nejdříve počkat, až nachlazení a rýma úplně odezní. Pokud se Vám...

Borelie

| Dotaz od: Libor

Jsem léčen na boreliozu První výsledky byli IgG: 181 léčení antibiotiky 4 týdny pak jsem byl na dalších odběrech kde byl výsledek vyšší než minule IgG: 240 doktorka řekla...

Antibiotická léčba 3-4 týdny je v souladu s nejnovějšími doporučeními,protilátky IgG jsou ukazatelem chronicity,tedy prodělaného onemocnění,přetrvávají velmi dlouho-léta.Vaše...

Chtěla bych se zeptat, co naznačuje silně páchnoucí moč. Mám tenhle problém asi 3 týdny. Jiné příznaky, jako změna barvy či pálení nemám. Děkuji

Jano, příčin zapáchající moči může být celá řada - volně prodejné léky (i vitamíny), změna stravy nebo koření v ní, některá vnitřní onemocnění (např. cukrovka), zánět močových...

Pred 3tydny jsem si nahmatala uzliny nas klicni kosti bolave.prvni tyden doktorka predepsala nalgesin.bolest ustoupila ale po par dnech jsem se probudila a zacala se mi silene...

Nikol, příčin potíží které popisujete může být několik, ale bez znalosti detailů a možnosti Vás klinicky vyšetřit bohužel nemohu dát konkrétní doporučení. Vhodné by bylo...

Vážený pane doktore, cítím se zdráva a neužívám žádné léky. Na nohách se mi ale tvoří modřiny a objevila jsem i metličkové žilky. Ty se objevily jen na jedné noze. Je to možný...

Martino, nepůjde o následek operace kolenního kloubu, ani o onemocnění jater. Doporučuji Vám navštívit Vašeho praktického lékaře, aby Vám udělal komplexní laboratorní vyšetření...

Lanzul 30 mg na reflux jícnu

| Dotaz od: Anežka

Prosím o radu pro svou matku. Má diagnostikován reflux jícnu. Dostávala na to lék LANZUL 15 MG. Teď jí to lékař spletl a napsal LANZUL 30MG.Raději mu volala spět a on jí řekl...

Anežko, v případě léku na reflux není Vaše maminka ohrožena předávkováním, nemusí mít obavy a může brát silnější lék. Přeji pěkný večer.

[nalezeno 121018 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: