Vyhledávání v poradně

[nalezeno 123598 výsledků]

Gynekologické obtíže

| Dotaz od: karolína

Před měsícem jsem se podívala na pochvu,jindy to nedělám... A dost mne to vyděsilo. Mám sem tam nejaké malé výrustky,což bych řekla že jsou kondylomata...ale co ten bílí váček...

Karolíno, váček, který se vám v inkriminovaném místě udělal bude nejspíše cysta v oblasti Bartholiniho žlázy, jedná se o poměrně častý nález. Malé útvary dole budou opravdu...

 

Těhotenství

| Dotaz od: Pavlína

Je mi 43let a mám 8 letou dceru,přítel chce dítě a a já mám velký strach,že to nezvládnu,jsem 10let po operaci štítné žlazy,mněla jsem nádor a beru letrox,stím mám spojené...

Zdravím Pavlíno...ano máte pravdu, pokud nejste úplně zdráva, nejspíš by mohly nastat vážné komplikace pro vás i zdraví dítěte... těhotenství je opravdu velká zátěž, která...

Borelioza ?

| Dotaz od: Vítězslav

Chtěl bych se informovat ohledně fleku co se mi udělal na noze. Přítelkyně se obává, že by se mohlo jednat o příznaky boreliozy. Nevím o tom, že bych v tomto místě měl klíště...

Zdravím Vás...ano mohlo by se jednat o boreliozu, někdy si člověk vůbec nemusí všimnout že měl klíště či jen larvu...navíc může dojít i zároveň k infekci klíšťovou...

Genitální bradavice

| Dotaz od: Pavla

S pritelem jsme spolu rok a pul a ted pred mesicem se mu objevily na penisu genitalni bradavice. Lecba probehla vypaleni dusikem, ale ted se mu objevily bradavice znova. Zaclo...

Pokud se jednalo o kondylomy pak Lidské papillomaviry se přenášejí kontaktem kůží nebo sliznic, které mohou být nějakým způsobem porušené nebo oslabené, např. skrz oděrku v kůži...

Hiv přenos

| Dotaz od: Veronika

Chtěla sem se zeptat jestli je možné se nakazit Hiv když sem kamarádce ze zad shodila komara a o pár minut později sem si všimla ze mi spadl na tašku a byl mrtví vzala sem ho do...

Veroniko, dle všech vědeckých publikací a znalostí o této chorobě, přenos HIV viru komárem není možný, můžete být v klidu. S pozdravem

Ha

| Dotaz od: Lucie

Užívám druhé plato antikoncepce Dienille , predtim Harmonet. Ted po styku jsem mela spineni, je to normální? Dekuji.

Slabé zašpinění po změně preparátu může být pokud se nebude opakovat je vše v pořádku. Příjemný den

Boule na stydkém pysku

| Dotaz od: Jana

Již podruhé v průběhu 1.5roku (04/2015 a nyní) Mám na stydkém pysku tvrdou, velice bolestivou bouli,nic z ní nevytéká,nesvědí,nateklé uzliny v tříslech na jedné straně (2015...

Jano, velmi často se jedná o zánět Bartholiniho žlázy, ale pokud vás gynekolog nějakým způsobem léčí, určitě ví o jakou diagnozu se jedná, rozhodně se nestyďte zeptat se. S...

Strabismus u dítěte

| Dotaz od: Zuzana

U dcerky od cca 10 měsíců pozorujeme strabismus u levého očička, kdy ji očičko utíká směrem ven, není to vždy, většinou při únavě nebo zahledění. Nyní má 2 roky, strabismus nám...

Zuzano, příčiny šilhání(strabismu) a dítěte bývají různé, ale u velké části dětí se na jejím rozvoji podílí nějaká refrakční vada (dalekozrakost, krátkozrakost) a proto je u...

Ocd a antidepresiva

| Dotaz od: Monika

Hezky vecer, Tripm Ocd, podle psychiatra jsem spise uzkostnejsi clovek uz od mala, a nejspise uz to tak dale bude. Tri roky jsme brala ad, pak jsem se je snazila s pomoci...

Moniko, nezoufejte, někdy je potřeba provést i několik pokusů o vysazení a v některý okamžik se díky velké píli pacienta a pozitivnímu účinku psychoterapie dostaví remise...

Pupínky na penisu

| Dotaz od: Pavel

Moc prosím o prověření. Na penisu mám tyto "pupínky". Dle informací, co jsem si našel na internetu by se mohlo jednat o mazové žlázky, ale nejsem si jistý. Bojím se...

O rakovinu se nejedná, jedná se o běžné zduření mazových žlázek. "pupínky" mohou i ztuhnou a přeměnit se na fibromy, což je problém spíše kosmetický než zdravotní. Nijak zdraví...

Potíže po gastroskopii

| Dotaz od: Nicol

Po různých dotazech jsem podstoupila gastrskopicke vyšetření,vysledky budu vědět po 14dnech,ale chci se zeptat po vyšetření je to 3 den je mi pořád divně,mensi křeče,zvlastni...

Nicol, trávicí trakt bývá poměrně často podrážděn při takovémto vyšetření a tyto nepříjemné pocity mohou přetrvávat třeba týden i déle. Pokud by se obtíže po týdnu nelepšily...

Recidivující angíny

| Dotaz od: Marie

Mám problémy s opakovanou angínou. Mám už šestou během dvou měsíců, vždy po dobrání antibiotik opět hned vyskočí - zvětšené mandle, jeden 'stabilní' čep a další menší k tomu...

Marie, jaké bakterie vyšly z kultivace krku?Jaké byly hodnoty CRP, krevní obraz?Jaké ATB přesně jste užívala a jak dlouhou dobu? Máte i gynekologické obtíže (pálení, výtok...

Orl

| Dotaz od: Kateřina

Asi před třemi týdny jsem objevila malý útvar na pravé straně měkkého patra. Pro bolest a pocit knedlíku v krku jsem byla poslána lékařkou na ORL. Tamní lékařka mi nic...

Bohužel po internetu se nedá útvar přesně diagnostikovat. Mně osobně se dle foto útvar nejeví ani jako nádor, ani jako aft. Myslím, že tam máte běžný slizniční výrustek, což se...

Kožní

| Dotaz od: Kateřina

Po porodu se mi malinko zhoršila pleť, před tím ani v pubertě jsem na akné netrpěla. Bohužel v posledním roce se mi převážně na levé tváři stav pleti zhoršil. Začala jsem chodit...

Ano, může to být i typ alergie. V současné době, než se dostanete na kožní se držte těchto rad. Nechoďte na kosmetiku, nepoužívejte žádnou kosmetiku, žádný make up, žádné krémy...

Gynekologie

| Dotaz od: Martina

Od 5/16 mám zavedeno nehormonální tělísko Eurogine.Je mi 37 a mám 2 děti. Od doby co ho mám mě napadlo pár věcí: 1. je potřebná kontrola zavedení? 2. jsem chráněná před...

Váš dotaz je celkově hodně rozsáhlý, začnu vám odpovídat stručně dle vašich bodů. 1.ne 2.ano 3.ano 4.ano 5.velmi malá, při dobrém zavedení téměř nulová 6.ano 7.ano 8.ne

Mykosa

| Dotaz od: Jaroslav

Nedávno se mi v oblasti třísel a v podpaží udělaly červené až hnědé fleky. Potom na chvilku zmizely a momentálně se objevily znova a udělali se mi nad penisem něco jako...

Ne, pohlavní nemoc rozhodně ne. Pravděpodobně se jedná o mykózu, tj. plíseň, i podle obrázku to tak vypadá. Vzniká hlavně v létě, v době, kdy se člověk více potí. Je potřeba se...

Před 8mi lety jsem měla prokázanou boreliózu, přeléčena byla po osmi měsících po velkých bolestech a různých potížích. Nyní mám problémy mírnější, jen když mám velké psychické...

Tamaro, očkování lze odložit a naočkovat po 15 letech, jak píšete, ale prodělaná borelióza není kontraindikací v očkování proti tetanu. Samozřejmě vaše rozhodnutí a vaše zdraví...

Rtg, bolesti zad

| Dotaz od: Karolina

Můžete mi laicky vysvětlit tento nález z RTG? Skelet obratl.těl bez traumatu či zjevných ložisek. Oploštělá krční lordóza při blokovém postavení. Difúzně nižší meziobratl...

Paní Karolíno. Asi Vás bohužel opět zklamu. RTG snímek je pouze pomocnou metodou, terapie bolestí zad (předpokládám, že proto Vám byl RTG dělán) musí vyplývat hlavně z toho...

Před několika týdny jsem měl klíště, po objevení skvrny jsem zašel ke svému lékaři, kvůli podezření na boreliozu jsem dostal antibiotika, výsledek krevního testu je takový, že...

Zvýšené protilátky proti borreliím typu IgG značí stav po prodělané infekci. S encefalitidou v dětství to nesouvisí. Borrélie, což jsou tzv. spirochety, nezpůsobují klíšťovou...

Pseudocysta kolene

| Dotaz od: Dalibor

Mám cystu pod kolenem, již mi byla třikrát provedena punkce poprvé 60ml po druhé 20ml a po třetí opět 60ml. chtěl jsem se zeptat začal jsem aktivně jezdit na kole "BIKE...

Zdravím Dalibore...jedná se nejspíše o pseudocystu, která vzniká při záteži a tvorbě výpotku v koleni, takže se vytlačuje boule do jamky dozadu pod kolenem... takže nejde o...

Hrudka

| Dotaz od: Honza

Čím více čtu o rakovině varlat tak se také čím dál více pozoruji. Na pravém varleti mám malou hrudku, ale mám jí tam už několik let, dřív jsem se o to nezajímal až poslední...

Zdravím Honzo...zcela prakticky malá hrudka která se několik let vůbec nemění v žádném případě nemůže být zhoubný nádor...ten totiž vždycky roste, což je základní rys každého...

Krev ve stolici

| Dotaz od: Martin

Již pár dní mne trápí krev ve stolici, která je na toaletním papíře jasně červená. Včera jsem byl u praktického lékaře, který nebyl k dispozici, ale místo praktického lékaře mi...

Zdravím Martine...ano, ve vašem věku bych také řekl že to budou "jen hemeroidy" a tedy takové "nic"...tyto potíže bývají nejčastěji po nějakém porušení životosprávy, nějaký...

Artroskopie

| Dotaz od: Ellen

Jsem objednaná na artroskopii kyčle.Diagnóze nerozumím,můžu poprosit o laické vysvětlení diagnózy a zákroku?Děkuji. Ve zprávě stojí: nález na P kyčli- FAI kombinovná CAM i...

Popis MR jste nezaslala. Každé pracoviště má zkratky poněkud jinak vytvořené. Je patrné, že se jedná o počínající artrozní změny se změnou polohy hlavice a možnou změnou...

Endokrinologie

| Dotaz od: Dana

Měla bych na Vás dotaz ohledně naměřených hodnot TSH .Původně jsem šla za praktickou lékařkou ohledně nadměrného pocení zad, které mě trápí především na jaře a v létě. Praktická...

Takovéto kolísání TSH během jednoho měsíce je možné, ale vyšetření je nedostatečné. Je potřeba ještě dovyšetřit hodnotu tzv. periferních hormonů, fT4, fT3 a protilátek (TPO...

Těhotenství

| Dotaz od: V.

Chtela bych se zeptat na tvrdnuti bricha v tehotenstvi - muze bricho tvrdnout jen na jednom a vzdy stejnem miste? Nekolikrat denne se mi udela boule napravo od pupiku, citim v...

Ano, může bříško tvrdnou na jednom místě, jste teprve ve 21 t. Později může tvrdnout i na jiných místech. Hořčík užíváte, pokud by to nepomáhalo, tak pak vám lékařka navrhne...

Pupínky

| Dotaz od: Adam

Před rokem jsem měl nechráněný sex.A asi po 3 týdnech se mi oběvily tyto pupínky viz foto občas svědí nevíte co by to mohlo byt děkuji.

Zdravím Adame...ano, mohlo by se jednat o virovou infekci...doporučuji zajít na kožní či na urologii...pěkný den

Mykoplasma

| Dotaz od: Jana

Mám pozitivní Ig a IgM protilátky na mykoplasmu pneumoniae (aktivně probíhající infekce) a hodnota IgA je hraničně. Dále dle testu Elisa mám pozitivní protilátky IgA na plicní...

Používejte přípravek Doxyhexal tak, jak vám lékař předepsal, po 14 dnech jděte na kontrolu, pokud vám nebude dobře, lékař vás vyšetří a určí, zda léčbu ještě protáhnout, nebo...

Hypermobilita kolenou

| Dotaz od: Martina

Vážený pane doktore/paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem ohledně kolen. Mám vrozenou hypermobilitu a po úraze kolene jsem podstoupila plastiku křížového vazu metodou BTB...

Vy jste si na váš dotaz odpověděla sama. Ano, bandáže používejte. Namáhavý sport omezte, omezte hlavně sport zatěžující kolena, protože ty budete potřebovat celý život...

Sex

| Dotaz od: eva

S milencem jsme meli posledni dva dny dost vášnivý a drsny sex. Od včerejšího večera mam silkou bolest v podbřišku a krvacim. Mam rok po porodu, takovýto druh sexu praktikuji i...

Pokud Vám nezačíná menstruace, je krvácení v důsledku poranění. V každém případě však doporučuji gynekologické vyšetření. Může jít i o obojí. MUDr. Dagmar Doležalová

Kožní problémy

| Dotaz od: Radim

Cca před 3 týdny se mi objevil vřídek na koření penisu, po silném zmáčknutí z něj vyteklo trochu krve, momentálně se začíná zmenšovat. Nevím, zda mám nechat vyhojit a neřešit...

Někdy vznikají vřídky se zatrženého chloupku. Pokud se zmenšuje, nejde o nic vážného. Jde jen o lokální problém. Pokud nejste alergický na jód, můžete to potírat 2xd Betadinou...

[nalezeno 123598 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: