...

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na účinnost antikoncepce Janeine. Abych přišla k problému ve čtvrtek 18.6. jsem užila v 10. hodin ráno poslední pilulku a následující večer jsem měla pohlavní styk se svým přítelem, který mi poté oznámil, že se udělal do mě, pojím se, že jsem mohla otěhotnět ! Menstruace se ještě nedostavila a to jsou už 3 dny po požití poslední pilulky ! Děkuji !

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ájo! HAK (ať už libovolné typu/výrobce) patří obecně k nejspolehlivějším antikoncepčním metodám a samy o sobě poskytují dobrou ochranu před otěhotněním - není je nutné kombinovat s dalšími metodami (jako je přerušovaný styk). Pokud tedy berete HAK, přítel se do Vás klidně může "udělat". V případě pochybností o svém těhotenství doporučuji kontrolu gynekologem, který má k dispozici citlivější vyšetření z krve. Volně prodejné těhotenské testy jsou spolehlivé až později, obecně několik dní až týden od oplození.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Články: Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Ačkoliv je biologická léčba...
Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Články: Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Myslíte si, že rýmu stačí...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Lidé s depresemi více kouří
Články: Lidé s depresemi více kouří
Někteří odborníci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: