Antikoncepce - vyhledávání v poradně

[nalezeno 4491 výsledků]

Antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Je mi 16 let a od září 2016 jsem začala brát HA kvůli akné, žádné problémy s ní nemám, ale poslední dobou (tak 5 měsíců) jsem neustále unavená, stává se mi, že sedím nad učením...

Lucie, bohužel vámi uváděné příznaky mohou být nežádoucími účinky hormonální antikoncepce. Doporučila bych vám se poradit s lékařem, který vám antikoncepci předepsal. S...

 

Je mi 16 a začala jsem brát HA Cormetin. Jak mi řekla doktorka tak jsem prášky začala brát prvni den menstruace. Teď prasky beru pravidelně už 13 dni a moje menstruace také trvá...

Určitě se jedná o nežádoucí účinek nově nasazené antikoncepce, nemusíte se ničeho obávat, HAC berte pravidelně nadále a pokud se krvácení nezmírní a nevymizí v dalších měsících...

Omylem jsem začala brát špatně antikoncepci, nevím co mám dělat. Jsou ty šipky hodně důležité nebo nevadí ze jsem to nebrala podle těch sipek? Nevím jestli antikoncepci vysadit...

Neměl by to být až tak zásadní problém, každá účinná tableta (bílá) obsahuje stejné množství účinné látky, drospirenonum 3,00 mg a ethinylestradiolum 0,02 mg. Nelze ale 100...

Beru antikoncepci Verezana již dva roky. Poté co jsme se rozešli s přítelem jsem ji brát přestala a nyní po půl roce jsem si našla přítele nového a zase ji nasadila. Beru ji...

Vzhledem k půl roční pauze v užívání HAC, nynější nepravidelné krvácení lze hodnotit jako krvácení při nasazení HAC, co je běžný nežádoucí účinek léčby, pokud se to v...

Hac a krvácení

| Dotaz od: Alena

Chtěla bych se zeptat...začala jsem první den menstruace brát antikoncepci Lindynette20, nyní je to už devátý den a stále krvácím. Normálně jsem krvácela 5-6 dní. Nevím zda je...

Prodloužené krvácení bude důsledkem nově nasazené antikoncepce, jedná se o poměrně častý problém, pokračujte v užívání antikoncepce a pokud se stav v nejbližších měsících...

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Mám dva dotazy ohledně HA. Užívám Mistra. Můj gynekolog mi řekl, že s touto antikoncepcí mohu vynechávat 7 denní pauzu. Občas ji vynechám. Chtěla jen se zeptat, když zapomenu...

Michaelo, hormonální antikoncepce by se měla užívat vždy ve stejnou dobu. Pokud se užití tablety opozdí o méně než 12 hodin, není kontracepční ochrana narušena. Žena musí užít...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Michaela

Mám takový problém a nevím si s ním rady. Půl roku jsem brala léky na to aby se mi upravila menstruace na pravidelnou poté co jsem vysadila antikoncepci se mi rozházela a třeba...

Po vysazení hormonální léčby může dojít k opakovanému výkyvu v menstruačním cyklu. Zkuste pít čaj z kontryhele s řebříčkem (obě bylinky ve stejném množství) do krvácení, pak...

Beru první měsíc antikoncepci Softinelle 0,02mg/3mg. Mám právě teď pauzu kdybych měla dostat krvacení.Nechráněný sex jsem měla 5x po 14 dnech co jsem zacala prášky brát.Nyní je...

Pokud jste antikoncepci užíval správně a nevynechala jste žádný prášek (a neměla v průběhu užívání průjmovité onemocnění a nebrala antibiotika), pak byste těhotná být neměla...

Nově nasazená hac a potíže

| Dotaz od: Romana

Chtěla bych se zeptat, užívám třetí platíčko (jsem zhruba v polovině) antikoncepci Stodette. Antikoncepci užívám pravidělně Menstruaci mám a těhotenské testy negativní. Ale...

Řada symptomů, co popisujete může mít souvislost s nově nasazenou antikoncepcí, je pravděpodobné, že časem se symptomy zmírní nebo úplně vymizí, pokud ale nechcete čekat, je...

Mám takový dotaz. Ještě jsem ani nedobrala antikoncepci, a už mi začala menstruace. V platicku zbývají 3 prášky. Nikdy se mi to předtím nestalo. Vždy jsem ji měla pravidelnou...

Příčin nepravidelného krvácení při užívání HAC může být více, stres, infekce či nachlazení v nedávné době, ATB terapie, a podobně. Pokud se bude jednat o jednorázovou záležitost...

Antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Chtěla jsem se zeptat beru antikoncepci cca necelý rok. S přítelem jsme spolu měli pohlavní styk a on to ,,dal do mě'' v neděli a zapomněla jsem si vzít ten den pilulku...

Za 3 dny se těhotenství neprojeví. Potíže budou z jiné příčiny. Zda mohlo dojít k otěhotnění záleží na tom, v které části menstruačního cyklu k pohlavnímu styku došlo. Vhledem k...

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Marie

Měla jsem s přítelem sex a měli jsme kondom. Poté jsme šli na ples a můj přítel se už pak tam dole nemyl. Po asi 7-8 hodinách jsme přišli domů a přítel do mě 2x zasunul bez...

Pokud přítel po sexu několikrát močil, tak je možnost otěhotnění téměř vyloučena. Také záleží, zda jste měla plodné dny. Pokud chcete mít jistotu, doporučuji si za cca 14 dní...

Co proti tromboze v letadle

| Dotaz od: Katerina

8 let beru antikoncepci a nyní mne čeká dlouhý let do Austrálie. Jak se prosím vyvarovat žilní tromboze - mimo cvičení a hydratace? Doporučili byste nějaké léky či kompresní...

Antikoncepci nemusíte vysazovat, můžete před odletem užít 1/2 až 1 tbl Acylpyrinu nebo jiného přípravku s kyselinoou acetylsalicylovou jako léčivou látkou (samozřejmě pokud na...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Hana

Už nějakou dobu užívám antikoncepci Minervu a nyní jsem dostala antibiotika Penbene 100 000, tak bych se chtěla zeptat, jestli mají antibiotika vliv na antikoncepci a je nutné...

Hano, ano, antibiotika mohou změnit střevní mikroflóru, což zase může zapříčinit změněné vstřebávání antikoncepce. Doporučuji Vám v tomto cyklu používat ještě další...

Těhotenství?

| Dotaz od: Jaroslava

Uzivam antikoncepci jiz 5 let. V sobotu 18.jsem si tabletku,kterou uzivam kolem 19 hod.zapomela vzit,a probehl pohlavni styk.Dnes 19.jsem si vzpomela na zapomenutou tabletku a...

Tabletku jste užila hned jak jste zjistila pochybení, to je dobře, obecně platí, že větší riziko selhání antikoncepčního účinku je při vynechání tablety na začátku a konci...

Oddálení menstruace při hac

| Dotaz od: Miroslava

Beru antikoncepci Mista a chci menstruaci oddálit jen o týden. Je to možné? Zbylé tabletky vyhodím. Je možné že se menstruace nedostaví, když je to oddáleno jen o týden? Co mám...

Není toto standardní, aby se po 7mi tabletách platíčko vyhazovalo, co se stane smenstruačním cyklem neumím říct, nejspíše se krvácení ze spádu hormonú dostaví, ale 100% neřeknu...

Těhotenství?

| Dotaz od: Michaela

Uz 5 let uzivam antikoncepci Jeanine. Pri posledni menstruaci jsem mela 5 den v sobotu nechraneny pohlavni styk. Dalsi den na to zacinam brat nove platicko. Je tady moznost...

Ano, HAC funguje i v době, kdy vynecháváte sedm dní před nasazením dalšího platíčka, těhotenství se obávat nemusíte, s pozdravem, Dr. Horáková

Doplnění informací

| Dotaz od: Michaela

Děkuji mockrát za odpověď U gynekologa už jsem byla ale vůči mému věku mi to nevěřil. Dostala jsem dvouhormonalní antikoncepci a z té se mi to stalo. Nevím jestli to třeba...

Na Váš dotaz nemůžu adekvátně zareagovat, neznám znění prvního dotazu, na který tento navazuje, zde v poradně se lékaři střídají, musíte, pokud navazujete na původní dotaz tento...

Hak a epilepsie

| Dotaz od: Samanta

Zdravím. 3.3 jsem dostala poslední menstruaci a začla brát HA Mercilon. V úterý jsem zkolabovala a ve středu mamka zjistila, že s epilepsií tyto prášky brát nemůžu a řekla mi...

Samanto, i vzhledem k tomu, že jste dostala další menstruaci, těhotná s největší pravděpodobností nebudete. Nyní ale již chráněná nejste. Menstruace se dostavila zřejmě vlivem...

Přerušovaná soulož

| Dotaz od: Kristyna

Mela bych dotaz.Mám již pul roku nového přítele a milujeme se bez ochrany s tím ze přítel nekdy ani neejakuluje a když ejakuluje tak mimo mou pochvu vzdy ho včas vyndá a dodela...

Přerušovaná soulož nepatří mezi nejbezpečnější a nejspolehlivější metody antikoncepce, pokud máte pravidelný styk vhodnější v ochraně před otěhotněním je kondom či hormonální...

Těhotenství?

| Dotaz od: Nikola | z mobilní aplikace

Chtěla bych se zeptat zda je velké riziko otěhotnění, když jsem zapomněla antikoncepci 2krát v jednom cyklu. První tabletku jsem zapomněla v 2.týdnů, kdy partner do mě...

Největší riziko selhání HAC je vynechání prášku na začátku a konci platíčka, během 2-3. týdne je toto riziko nižší, nejspíše můžete být v klidu. S pozdravem, Dr. Horáková

Těhotenství?

| Dotaz od: Michaela

Beru Triregol 21 a už 11.3. jsem dobrala prášky a teď měla přijít menstruace (píši 15.3.). Přišel ale pouze slabší výtok, obvyklé mírné bolesti jsem nepociťovala. Sexuální styk...

Pokud jste užívala HAC pravidelně, nevynechávala jste prášky, neužívala v průběhu platíčka ATB, či neměla průjem či zvracení, které by snížili účinek HAC, těhotenství se...

Nemenstuuji

| Dotaz od: Veronika

Pišu Vám ohledně nedostavené menstruace po vysazení antikoncepce. Antikoncepci (MAITALON) jsem brala plus mínus 3 roky (od 16 let do 19 let). Jednou jsem ji vysadila na dva...

Po vysazení antikoncepce je běžné, že žena nemenstruuje, obvykle se cyklus srovná v několika měsících, je pravda, že ve Vašem případě, je to skutečně dlouhá doba, ale pokud jsou...

Krvácení při antikoncepci

| Dotaz od: Iveta

Začala jsem brát minulý měsíc HA. Předtím jsem měla rok pauzu. Po 21 dnech jsem si udělala normalní ýdenní pauzu a začala pak znovu brát druhé platíčko. Je to již 3 týdny a...

Dávka v antikoncepci je velmi nízká, krvácet 3 týdny byste však neměla. Jistě je na místě poradit se se svým gynekologem, který Vám antikoncepci nasadil. Vedle upravení cyklu...

Nechráněný pohlavní styk

| Dotaz od: Karolina

V pondeli jsem dostala menstruaci. V itery jsem podle pokinu lekare zacla brat antikoncepci a v patek jsem mela nechraneny pohlavni styk. Myslite ze muzu byt tehotna? Dekuji za...

Je velmi nepravděpodobné, že by již pátý den po prvním dnu menstruace probíhala ovulace. Z toho důvodu nemohlo dojít k otěhotnění. Pokud začínáte s užíváním antikoncepce, je...

Beru antikoncepci Menyan od 1.3.2017. menstruace mi skončila 6.3. a o dva dny později jsem začala slabě špinit a další den jsem začala znovu krvácet. Může to být způsobeno...

Špinění mimo menstruaci se může objevit v prvních cyklech užívání hormonální antikoncepce. Vyčkejte minimálně 3 cykly, pokud se problém se špiněním bude nadále vyskytovat...

Antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Minulou středu jsem dobrala poslední prášek HA Adele a druhý den jsem začala brát atb klacid 250 mg.To jsem dobrala v úterý a od čtvrtka opět beru antikoncepci. Dnes jsem měla...

Terezo, ve vašem případě se nemusíte ničeho obávat. Účinnost hormonální antikoncepce nebyla nijak narušena. S pozdravem Jana Harnová

Depo provera

| Dotaz od: Jana

Chci se zeptat jak dlouho mi ucinluje 1injekce depo provery? Mela jsem jednu davku a rozhodla jsem se ze uz nechci uzivat zadnou HA . dekuji

Jano, Depo - Provera aplikovaná v indikaci antikoncepce ( potlačení ovulace) účinkuje 3 měsíce od aplikace. Druhá a další injekce by měly být podávány v intervalu 13 týdnů...

Antikoncepce

| Dotaz od: Eliška | z mobilní aplikace

Chci se zeptat měla jsem nechráněný sex s přítelem a jak to bývá tak to neuhlídal beru pravidelně Nysielu ale vzhledem k mě práci ji neberu na hodinu přesně ale poctive každý...

Eliško, pokud se užití tablety opozdí o méně než 24 hodin, není antikoncepční ochrana snížena. Proto je pravděpodobnost otěhotnění ve vašem případě prakticky nulová. S pozdravem...

[nalezeno 4491 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: