Antikoncepce - vyhledávání v poradně

[nalezeno 4426 výsledků]

Těhotenství?

| Dotaz od: Katerina

Pane doktore nebo paní doktorko. Chtěla bych se zeptat. Beru HA už 8 let nepřetržitě. Momentálně se mi stala nepříjemná situace. Zapomněla jsem dvě tabletky za sebou a to...

Oba dva faktory, jak vynechání tablet HAC tak užívání ATB účinek antikoncepce můžou snížit, krvácení ze spádu hormonů taky ještě graviditu zcela nevylučuje, i když si myslím, e...

 

Klacid a hak

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych se zeptat, beru antibiotika Klacid a užívám antikoncepci Nyssiela, může to mít na sebe nějaký vliv? Předem děkuji za odpověď

Kristýno, antibiotika mění střevní mikroflóru, což může ovlivnit vstřebávání antikoncepce a tím její účinnost. Pokud chcete mít jistotu, používejte v tomto cyklu i kondom, ale i...

Těhotenství?

| Dotaz od: Marcela

Chtela bych se zeptat. Ukoncila jsem brani antikoncepce po 3 platicku, kdy se dostavila menstruace v pauze a nove baleni jsem uz nezacinala. Pote jsem uz mela nechraneny sex...

Pravděpodobnost otěhotnění 4. den po ukončení užívání HAC je malá, ale nelze to zcela vyloučit, ale i vzhledem k následnému nepravidelnému krvácení by jsem řekla, že spíše...

Antikoncepce

| Dotaz od: Zuzana

Dobrý den už druhý měsíc používám HA foxinette neo po 7 denní pauze jsem si měla vzít první prášek v sobotu ale místo něj jsem si vzala páteční prášek tudíž už 4...

Vážená slečno, buďte bez obav a klidně platíčko doberte nic se nestane. Příjemný den

Těhotenství?

| Dotaz od: Marcela

Chci se zeptat jestli můžu být těhotná, když jsem měla nechráněný sex 8. den (po 7 denní pauze při braní antikoncepce) tedy v den, kdy se bere první prášek z platíčka. Sex jsem...

Pokračujte dále v užívání antikoncepce z tohoto platíčka, těhotná určitě nebudete, i když sex nebyl chráněný, s pozdravem a přáním hezkého dne, Dr. Horáková

Nitroděložní tělíska

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se zeptat. Je mi 17 a druhým rokem beru antikoncepci Artizia sice mi vyhovuje ale myslím si že nitroděložní tělísko by bylo šetrnější k organismu atd... Vyrábí se i...

Ano, i pro mladé dívky před porodem je určena tato forma antikoncepce, většinou se doporučují nehormonální nitroděložní tělíska, ty se dnes vyrábějí z plastických hmot a jsou...

Azalia

| Dotaz od: Michaela

Lékař mi po porodu předepsal antikoncepci Azalia, protože jsem kojila. Nyní již ale nekojím. Je tato antikoncepce dost bezpečná na to, aby mě ochránila, když už nekojím, ale...

Azalia obsahuje malé množství jednoho druhu ženského pohlavního hormonu progestogenu, desogestrelu. Proto se přípravek Azalia řadí mezi čistě progestogenní tablety, neboli...

Chtela jsem se zeptat jestli vadi ze uz 3 mesic preskakuji mentruaci. Užívám antikoncepci takze vzdy preskocim a zacnu brat nove platicko. Nemam s tim zadne potize jen by me...

U uživatelek antikoncepce se nejedná o pravou menstruaci, ale o krvácení ze spádu hormonů při vynechání 7mi dnů, každý lékař má na toto jiný názor, ale obecně, dle SPC každé...

Hac a atb

| Dotaz od: Kateřina

Začala jsem užívat antikoncepci Ayreen a předtím jsem ještě nikdy antikoncepci nebrala Po 6 dnech užívání jsem dostala zánět močových cest a antibiotika na 5 dní. Během užívání...

Neuvádíte jaké ATB jste užívala, ale pro Vaší antikoncepci platí, že enterohepatální cirkulace estrogenů je snížena při podávání jistých antibiotik (peniciliny a tetracykliny...

Účinek hac

| Dotaz od: Katka

Chci se poptat jaký je % oťehotnět když beru piluky antikoncepce. Měla jsem nedávno velmi dobrý sex s mým přítelem který neměl ochranu(kondom) a neuvědomil si že sice mám...

Orální antikoncepční pilulky jsou velmi účinnou metodou plánování rodičovství. Pokud se užívají pravidelně (bez vynechání tablet), možnost otěhotnění je velmi nízká. S pozdravem...

Vynechání ha

| Dotaz od: Petra

Mám dotaz. V prvním týdnu braní HA jsem 4 den (sobota) vyzvracena pilulku. Neuvědomila jsem si, že to bylo po zapití pilulky cca 1 hodina a že bych si měla vzít pro jistotu...

Zdravím vás...myslím že to jedno vynechání by nemělo mít až takový vliv na selhání HA, jinak nevím o které středě mluvíte, pokud myslíte včerejší, tak by Postinor ještě smysl...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Uzivala jsem xorimax 500 na 10 dni, ale 5 den uzivani jsem mela nechraneny styk. Ovlivnuje xorimax ucinost antikoncepce? Beru ji pravidelne a vcas... A pak jsem mela 7 den po...

Petro, antibiotika mění složení střevní mikroflóry a to ovlivňuje vstřebávání antikoncepce. Její účinnost se tím může snížit a proto se v období braní antibiotik a cca týden po...

Hac a krvácení

| Dotaz od: Kateřina

Pane doktore, obracim se na vas s tim, ze beru již 2 mesic antikoncepci Nyssiela(24+4) a dobrala jsem vsechny 4 tabletky z druheho platicka a nezacal mi menzes, ale u prvniho...

Pokud jste HAC užívala řádně denně, nevynechávala tablety, nebude se jednat o nic závažného, jste v počátku užívání HAC a je normální, že se objeví nepravidelnosti krvácení...

Chtěla bych se zeptat vysadila jsem antikoncepci (depoproveru). Chtěla bych se zeptat za jak dlouho se objeví menstruace. A může se zeptat jestli se může stát že otěhotnim aniž...

Nejdůležitějším faktorem je, jak dlouho jste antikoncepci užívala, ale dostavení se menstruace je velice individuální, stejně jako možnost otěhotnění, záleží, kdy opět nastoupí...

Hac a atb

| Dotaz od: Nicola

Dobrý podvečer, chtěla bych se zeptat, moje lékařka mi na tyden předepsala antibiotika Doxybene (2x 100mg) a do toho beru antikoncepci LEANOVA.Četla jsem v různých článcích, že...

Obecně dochází k interferenci ATB a HAC s enterohepatální cirkulací: některé klinické práce uvádějí, že enterohepatální cirkulace estrogenů může být snížena, podávají-li se...

Hac a krvácení

| Dotaz od: Michala

Zhruba na pul roku jsem vynechala antikoncepci. Našla jsem si přítele a tak jsem šla k doktorce abych ji mohla znovu užívat. Dříve jsem užívala Yanela a tak rekla doktorka ze mi...

V úvodě léčby po nasazení HAC je normální, že se objeví krvácení či hnědý výtok mimo pravidelné krvácení ze spádu hormonu po dobraní platíčka, pokračujte v užívání HAC 1 tabletu...

Křečové žíly

| Dotaz od: Michaela

Je mi 18 a od 15 let beru antikoncepci minisiston. Nedávno jsem si všimla, že mám na noze křečové žilky, ale jenom pavučinku, nemám to moc. Něco jsem si o tom zjišťovala a prý...

U křečových žil, i když jenom v podobě metliček, jsou velice důležitá režimová opatření, především kompresní terapie, elastická bandáž či kompresní punčochy, elevovat, zvedat...

Hac a atb

| Dotaz od: Tereza | z mobilní aplikace

Už druhý měsíc užívám antikoncepci jeanine, ale teď jsem dostala zánět močových cest a paní doktorka mi předepsala cotrimoxazol al forte. Chtěla bych se zeptat jesli to má vliv...

Pokud se během ATB terapie nedostaví průjem, či zvracení, účinek HAC by měl být zachován, další ochrana nebude potřeba, s pozdravem, Dr. Horáková

Vynechání dávky hac

| Dotaz od: Karolina

Chtela bych se zeptat.Mam brat antikoncepci pravidelne,ale jela jsem na 4 dny pryc a antikoncepci jsem si nechala doma takze jsem vynechala 4 tabletky..mela jsem v te dobe...

Příště,až vynecháte tablety vždy volte ještě bariérovou antikoncepci, kondom, jako ochranu před otěhotněním, jinak silnější krvácení může být důsledkem vynechání tablet...

Hnědý výtok

| Dotaz od: Natálie

Začala jsem poprvé brát HA přesně podle toho jak mi popsal můj gynekolog, tedy jakmile mi začala menstruace, vzala jsem první pilulku. Po menstruaci se mi ale objevil hnědý...

Může se určitě jednat o nežádoucí účinek nově nasazené antikoncepce, uvidíte v dalších měsících,pokud se to nezlepší konzultujte to s Vaším gynekologem,který popřípadě změní HAC...

Hac a průjem

| Dotaz od: Petrushe

Beru HA softinelle, z nového blistru jsem si vzala druhou tabletku v 19:00. Kolem 18:00, pak ve 22:30 a 1:00 ráno jsem měla řídkou stolici. Proto se chci zeptat zda může být...

Pokud by šlo o mně, určitě by jsem tento měsíc používala ještě další formu ochrany před otěhotněním, ideálně kondom, účinek mohl být snížen průjmem a vyšší riziko selhání HAC je...

Mám menstruaci už asi 9 den.

| Dotaz od: Ilona

Chtěla bych se zeptat. Mám menstruaci už asi 9 den. Ne a ne přestat. Den před tím, než jsem je dostala jsem měla prášek ,,po,,. Antikoncepci neberu už několik let. Prášky...

Ano, může to být následkem toho, že jste použila postkoitální antikoncepci, postupně by měla menstruace ustat, pokud ne, můžete zkusit Ascorutin 1-1-1, pokud se to ale v průběhu...

Chtela bych se zeptat jak dlouho trva sedmidenní pauza pri HA. Treb kdyz si vezmu poslední prášek v úterý, nove platicko mam zacit brat další utery?

Sedmidenní pauza znamená 7 dní bez tablet, pokud poslední tabletu máte v úterý, pak středa je první den bez tablety, proto po sedmi dnech, co je další týden ve středu vezmete...

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Adéla

Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že jsem těhotná ? Beru prášky každý den v 6 večer. V sobotu jsem měla odpoledne pohlavní styk s přítelem ( neejakuloval do mne), v 6 jsem si...

Myslím, že těhotenství u Vás je nepravděpodobné. Přítel do Vás za prvé neejakuloval (a k otěhotnění je potřeba ejakulace do pochvy). A pak jste užila náhradní prášek. Pokud...

Hac a krvácení

| Dotaz od: Andrea

Na začátku ledna sem si nechala vyjmout tělísko z důvodu zánětu, který se tvořil. Zánět by měl být akutně vyléčen. Můj Mudr. mi tedy předepsal antikoncepci Bonadea, které beru...

Špinění a krvácení při změně antikoncepce je normální, zejména v úvodu léčby, mělo by se to v průběhu několik měsíců srovnat, pokud ne, informujte o tom gynekologa, s pozdravem...

Vypadávání vlasů

| Dotaz od: andrea

Asi pred 3lety mi lekar vysadil antikoncepci Marvelon,protoze jsem zacla trpet bolestmi hlavy. Nebrala jsem jine leky a silene mi zacly padat vlasy. Mivala jsem huste vlasy a...

Foxinette neo je kombinovaná antikoncepce, která se primárně používá k zabránění otěhotnění (antikoncepce) u žen se středně těžkým akné, které netrpí stavy zabraňujícími užívání...

Krvácení mimo cyklus

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych jse zeptat je možné abych krvácela měsíc v kuse a DR mi řekla že je to jen naky krvavý výtok ale připadá mi to jako menstruace našli mi tam při zánět ale ten už mám...

Ano, mohlo by se jednat o nežádoucí účinek léčby Depo-proverou ( dle SPC nepravidelné děložní krvácení, špinění, amenorhea, leukorhea, bolest v pánvi, vaginitida, dlouhodobá...

Mirena

| Dotaz od: Kateřina

Nechala jsem si zavest cca pred mesicem Mirebu. Zhruba po tydnu se u me projevily zmeny nalad - posmutnelost, nechut neco delat, bolesti hlavy a obcadna nechut k jidlu. Rada...

Po zavedení Mireny, se můžou objevit nežádoucí účinky, mezi časté patří Psychiatrické poruchy, depresivní nálada, bolest hlavy, migréna, gastrointestinální poruchy, bolest...

Hac a atb

| Dotaz od: Kristýna

Začala jsem brát antikoncepci Ayreen, ale asi po 6 dnes užívání jsem dostala antibiotika na 5 dní. Proto jsem se chtěla zeptat jestli po pěti dnech dobrání antibiotik musím...

Pokud nebude ATB terapii komplikovat intenzivnější průjem či zvracení, které by mohli snížit účinek antikoncepce, bariérová ochrana kondomem nebude v dalších dech potřeba, s...

Nová hac

| Dotaz od: Martina

Chtěla jsem se zeptat poprvé beru antikoncepci.Vzala jsem si ji první den menstruace beru ji pravidelně.Už ji beru 11dnů ale pořád mám menstruaci.Co se mnou je?

Nejspíše to bude důsledek nově nasazené hormonální antikoncepce, nepravidelné krvácení může trvat i několik měsíců, s pozdravem, Dr. Horáková

[nalezeno 4426 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Vyberte si ten nejlepší způsob, jak zakrýt křečové žíly na nohách
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Články: Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Pro a proti má každá léčba...
Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Články: Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Zánět vedlejších nosních...
Jedině spoluprací můžeme nemoci vymýtit
Články: Jedině spoluprací můžeme nemoci vymýtit
Smyslem očkování není jen...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: