Antikoncepce - vyhledávání v poradně

[nalezeno 4678 výsledků]

Mám dotaz. Začínám brát antikoncepci Katya a beru ještě k tomu léky na alergii Ewofex 120 nebo 180. Ovlivňují nějak tyto léky účinnost antikoncepce? Děkuji.

Milá slečno Markéto, antihistaminikum Ewofex účinky antikoncepce nemění, organismus ho totiž metabolizuje jinak než antikoncepci, a tak na ní nemá vliv. Účinky antikoncepce...

 

Antikoncepce

| Dotaz od: Simona

Chtěla bych se zeptat jak dlouho jsme chráněny po vydání antikoncepce? Brala jsem antikoncepci rok(Lunafem). Dobrala jsem platicko 16.5., 18.5 se dostavila menstruace trvala 4...

Simono, po vysazení hormonální antikoncepce můžete otěhotnět již první měsíc při nechráněném pohlavním styku. Doporučila bych vám používat jednu z metod kontracepce. S pozdravem...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Markéta

Dnes jsem dostala ATB amoksiklav. Uzivam HA sylviane. Poslední tabletu HA doberu v pondělí 29.5. ATB mám do patku 2.6. Menses dostávám většinou ve ct ( vychází to nyní na 1.6) a...

Markéto, jelikož začnete užívat nový blistr HAK až po dobrání ATB, není nutné používat jinou metodu kontracepce, účinek nebude snížen. S pozdravem Jana Harnová

Chtěla jsem se zeptat čím je to způsobeno ? Dlouhodobě beru antikoncepci s kterou nemám žádný problém ani žádné vedlejší účinky. Chodím i na pravidelné gynekologické prohlídky...

Mohlo by se jednat o nežádoucí účinek dlouhodobého užívání antikoncepce, pokud se potíže po tom, co dodržujete dávkování a sedmidenní pauzu, vymizí, měla by jste v tom...

Je mi 21 let a jsem cca 4 měsíce po zavedení tělíska Jaydess, před tím jsem 4 roky užívala HA. Od té doby nemám menstruaci a pár dnů zpět mi byla zjištěna cysta na pravém...

Po zavedení přípravku Jaydess se u většiny žen objevují změny menstruačního krvácení. Postupně se s časem zvyšuje výskyt amenorey(nemenstruování) a méně častého krvácení a...

Je možné byt těhotná i přes brání antikoncepce? Už druha menstruace je moc slabá, trvá tak dva dny. Antikoncepci beru pravidelně, ale i tak se bojím...

MArto, pokud hormonální antikoncepci skutečně berete pravidelně a nevynecháváte tabletky, pak je těhotenství prakticky vyloučeno. S pozdravem

Ha velmari

| Dotaz od: Veronika

Dnes jsme byla poprvé na gynekologii, doktorka mi předepsala HA VELMARI, chtěla bych se zeptat, když začnu HA brát 5. den menstruace, a dalších 7. dnů jsem ještě nechráněná...

Veroniko, aby hormonální antikoncepce měla svůj účinek a vy byla chráněná, je nutné ji užívat správně. Proto pokud jste prošvihla 1.den menstruace, neužívejte tabletku žádný...

Antikoncepce a euthyrox

| Dotaz od: Lucie

Beru antikoncepci Minisiston. Nedávno mi byla zjištěna vyšší hladina štítné žlázy. Doktor mi předepsal Euthyrox 50. Když jsem si volala na gynekologii, doktor mi řekl, že HA...

Paní Lucie. Na sníženou funkci štítné žlázy se vždy užívá levothyroxin ( obchodní název Euthyrox či Letrox..), proto se Váš gynekolog neptal..Užívání Euthyroxu současně s...

Těhotenství?

| Dotaz od: Anna

Užívám několik let antikoncepci Mercilon. Menstruace pravidelná. Tentokrát jsem ale dobrala platíčko a čekala na měsíčky, standardně do dvou dnů se dostavilo silné hnědočerné...

Změna životosprávy by mohla mít vliv na sílu krvácení ze spádu hormonů, ale vzhledem k tomu, že aktivně pohlavně žijete a antikoncepce není úplně 100% metodou ochrany proti...

Nitroděložní tělísko

| Dotaz od: Ana

Ted mam druhe nitrodelozni telisko. Pri zavedeni prvniho nebyl zadny problem. Zed mam druhe a uz 2 tydny mam krvaceni (ne spineni) a silne bolesti bricha. Je to normalni...

Milá Anno, silné bolesti břicha a krvácení není v normě, bylo by vhodné navštívit gynekologa k prohlídce dříve a konzultovat změnu antikoncepční metody nebo jen tělíska, zřejmě...

Ppřišla o týden dříve

| Dotaz od: Alice

Zdravím, vždy jsem měla menstruaci pravidelnou ale tento měsíc přišla o týden dříve. Ale mám zánět šlach - nasazené antibiotika, do toho čekám na testy na boreliozu a byla jsem...

Myslím si, že předčasný nástup krvácení souvisí s probíhajícím zánětem v organizme, ATB terapií a stresem s tetování, které doprovázeli i teploty, neuvádíte, jaké ATB jste...

Padání vlasů

| Dotaz od: barbora

Chci se zeptat . Od ledna mi začali vlasy dost padat a nejvíc na temeni hlavy mi hrozně řídnout. Vždy jsem měla jemné vlasy ale ted se to výrazně zhoršilo . Od ledna jsem...

Milá slečno Barboro, antikoncepce Lindynette 20 by mohla způsobit jako nežádoucí účinek zvýšené padání vlasů, ale jen u velmi malého počtu žen, větší vliv má cysta na vaječníku...

Chtěla jsem se optat beru už od 16 antikoncepci teď mi je 26.Vždy jsem to měla pravidelné a najednou jsem to už po dvouch měsících nedostala dělala jsem si test ale nic tak...

Vážená paní Pokud by se nedostavily ani další menses pak injekce k vyvolání menses bude zapotřebí Příjemný den

Antikoncepce bez pauzy

| Dotaz od: Tereza

Hezký večer. Mám dotaz. Dnes jsem si vzala 28 tabletku antikoncepce Azalia. Ze začátku sem krvácela nebo jsem měla hnědý výtok. Před cca týdnem možná více to bylo v pořádku a...

Vážená slečno, při gestagenní antikoncepci jako je Azalia může k slabému nepravidelnému krvácení dojit, pokračujte v užívání Azalie , Ascorutin alespoň 3x2

Antikoncepce bonadea

| Dotaz od: Michaela

Beru antikoncepci BonaDea ...poprve jsem dobrala jedno platíčko a měla jsem přejít na druhe ale to jsem musela vynechat cele (doporučil doktor) ne z antikoncepce.....ted jsem...

Michaelo, pokud jste užila první tabletku správně, tedy 1. den menstruačního cyklu (krvácení), pak byste měla být chráněna od prvního dne. Jestli prášek užijete v určitou dobu...

Reklamace mirény

| Dotaz od: Michaela

Pred 2 měsíci jsem si nechala zavest telisko Mirena. Ktere ale pri kontrole pani doktorka nenašla, az pri rentgenu, ale v dutine brisni. laparoskopicky mi ho vyndali. Rikali mi...

Myslím si, že reklamaci by jste měla uplatňovat u gynekoložky, která tělísko zaváděla, vzhledem k tomu, že se jednalo nejspíše o špatné zavedení než chybu samotného tělíska, s...

..chtěla bych se zeptat...začala jsem brát prášky predešlej tyden na první den menstruace a mestruace mi dále pokračuje a už to bude 14dní ...nevím co mám dělat ..zda to samo...

Určitě se zatím nemusíte ničeho obávat, jedná se o běžný nežádoucí účinek nově nasazení HAC,řádně doužívejte celé platíčko, po 7mi denní pauze nasaďte další, pokud by se toto...

Beru antikoncepci mistra a chci se zeptat jak dlouho můžu vynechávat menstruaci. Už jsem dvakrát vynechala a můžu i potřetí? Nic to se mnou nedělá,ani břicho nebolí. Může mít...

Šárko, při užívání hormonální antikoncepce dochází k blokaci ovulace, tedy uvolnění vajíčka, aby nedošlo k oplodnění. To znamená, že pokud budete užívat hormonální antikoncepci...

Antikoncepce a těhotenství

| Dotaz od: Sofie

Mám dotaz. Už druhým měsícem beru antikoncepci Daylette a vše je vpořádku, dělám vše jak mám. Mám se i přesto bát těhotenství, když se do mě přítel udělá? Děkujii

Sofie, proto přeci tu antikoncepci užíváte. Takže- pokud ji berete pravidelně, pak můžete být v klidu , otěhotnění se bát nemusíte. Zdravím

Mám takový problém, začala jsem brát asi po půl roce novou antikoncepci Sienima vzala jsem si první prášek před 2 týdnama a stále menstruuju a mění se to se špiněním, nevíte co...

Nejspíše se bude jednat o nežádoucí účinek nově nasazené antikoncepce, užívejte ji nadále jak je doporučováno, po vynechání 7mi denní pauzy nasaďte další platíčko, pokud by se...

Užívání hac

| Dotaz od: lucie

Chtěla bych se zeptat když si vezmu poslední prášek např. V pátek a mám 7dni pauzu tak další prášek si tedy vezmu opět v pátek nebo až v sobotu jakoby 8mi den? Děkuji

7mi denní pauza znamená, že 7 dní neužíváte antikoncepční tablety, a osmý den si vezmete první tabletu nového platíčka, proto pokud jste v pátek užila poslední prášek, první den...

Cotrimoxazol a antikoncepce

| Dotaz od: tereza

Mám začít užívat antibiotika Cotrimoxazol Al 800mg/160mg a beru antikoncepci Lunafem. Je účinost omezená? popřípadně kdy bude zase plně fungovat? děkuji pěkně

Terezo, Cotrimoxazol je z těch antibiotik, která ovlivňují účinnost antikoncepce spíš méně. Přesto bych pro úplnou jistotu doporučila používat v tomto cyklu ještě bariérovou...

Potřebují poradit uzivam HA lindynett. V době po skončení MS jsem měla nechraněni sex s přítelem. Večer jsem si brala první prášek HA. Jsem chráněna HA i v 7 denní pauze? Můžu...

Milá Markéto, pokud jste dosud užívala hormonální antikoncepci pravidelně, je velmi velmi nepravděpodobné, že byste otěhotněla. HA Vás při řádném užívání chrání i během 7-denní...

Přechod z ha na pharmatex

| Dotaz od: Marie

Ráda bych přešla plynule z HA na Phamatex, mám ale takový dotaz - 2. a 3. den v sedmidenní pauze jsem měla styk, partner vyvrcholil mimo mne. 4. den jsem dostala menstruaci. A...

Nemusíte mít strach z otěhotnění hned z několika důvodů. Jednalo se o přerušovanou soulož, následovala po ní menstruace a předpokládám, že HA jste předtím užívala správně a...

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Uz necelý rok užívám HA Verezanu, beru si prasek vzdycky vecer pred spaním a dojedla jsem platicko a najizdela na nové a asi po tydnu ( z toho druhého platicka) jsem začla...

Michaelo, přeje-li si žena oddálit krvácení, musí pokračovat v užívání tablet z dalšího blistru přípravku Verezana bez přerušení užívání tablet. Krvácení z průniku může být...

Slabá menstruace

| Dotaz od: Nela

Beru antikoncepci už 7 let ale teď jsem si zapomela vzít 3 prášky v týdny vzala jsem si je až na konci týdne tento týden jsem měla dostat menstruaci ale dostavila se až po 3...

Milá slečno Nelo, určitě nemá žádný smysl užít zapomenuté tabletky najednou, příště užijte jen tu danou v určený den. Zřejmě tím byla ovlivněna i menstruace, která se lehce...

Odsun menstruace

| Dotaz od: Simča

.. Chci se zeptat, zda-li mi gynekolog napíše HA na oddaleni menstruace( i když jsem na prohlídce ještě nebyla a je mi 14 let, ale nemám a neměla jsem žádnou závadnou nemoc...

Pokud neužíváte HAC pravidelně, nejspíše gynekolog nepoužije HAC k oddálení menstruace, ale lék, Norethisteron, pro odsun menstruace se obvykle podává 2krát denně 5 mg...

Těhotenství?

| Dotaz od: Eliska

Chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci chvíli přes rok a měla jsem styk s přítelem čtvrtý den menstruace, je možné že otěhotním? Čtvrtým dnem neberu prášky. Udělal se do mě...

Při pravidelném užívání HAC jste chráněná proti otěhotnění po celou dobu cyklu, a to i v sedmidenní pauze mezi dvěma platíčky, těhotenství se proto obávat nemusíte, s pozdravem...

[nalezeno 4678 výsledků]
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: