Chirurgie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 6685 výsledků]

Bolest prstu

| Dotaz od: Roman

Popis diagnózy: Konzultován po traumata IV. prstu před 22 dny. - vstupně popsány bolesti DIP, fixace alu-dlahou extramuram na RTG (CD-pacient zlomenina volání báze med. článku...

Romane, ke zhodnocení Vašeho stavu a následného postupu je zásadní prst vyšetřit a zhodnotit rentgenová snímek. Pouze takto z popisu se nelze k problému vyjádřit. Odesílám...

 

Pupeční kýla

| Dotaz od: Vladimír

Při sonografickém vyšetření mi byla zjištěna pupeční kýla - vak vel. 4x5x2 cm, branka vel. 16x20 mm, obsahem tuková tkáň. Kýla mě nijak nebolí Rád bych se zeptal, zda lze...

Pane Vladimíre, vzhledem k charakteru dotazu jej předávám ke zodpovězení kolegům s odbornou specializací chirurgie, kteří se danou problematikou zabývají a budou Vám moci...

Výrůstek u konečníku

| Dotaz od: David

Je mi 16let a udělal se mi vyrustek u konečníku k lékaři jít nehodlám chci se zeptat jestli by zabralo propíchnout to nebo to nechat být?

Zřejěm se jedná o kožní řasu, což je neškodná záležitost. Mohlo by se ale jednat třeba i projev hemoroidů, takže pokud máte i nějaké obtíže kromě toho výrůstku, tak bude lepší...

Nejspíše svalová křeč

| Dotaz od: Tomáš

Už několik let mívám bolesti v brisni cásti pod levým žebrem. Bolest netrvá déle než minutu a je někdy doprovázena ztuhnutim dane oblasti a dokonce i "nafouknutim", bulka ma...

Osobně jsem přesvědčen, že to máte od toho posilování a od zad, možná jak se říká skříplý nerv podél žebra, a při určitém pohybu dojde ke křeči a tomu ztuhnutí břišního svalu...

Operace pupeční kýly

| Dotaz od: Martina

Prosím o informaci, jak dlouhá je čekací doba na operaci pupeční kýly, zda probíhá laparoskopicky a zda je hrazena zdravotní pojišťovnou, příp. její cenu. Děkuji

Čekací doba na plánovaný výkon je různá podle zdravotnického zařízení a jeho současné vytíženosti. Může být řádnově týdny nebo i měsíce. Zdravotní pojišťovnou je plně hrazena...

Bolest v pravém podbříšku

| Dotaz od: Anonym

Už dlouhou dobu trpím nepříjemnými bolestmi v pravé části podbříšku. Bolest je pichlavá a vystřeluje po celé pravé straně až k žebrům. Byla jsem i na lékařském vyšetření, ale...

Nepíšete, na jakém lékařském vyšetření jste byla. Bolest v pravém podbříšku může mít řadu příčin - v trávicím ústrojí, v pohlavních orgánech, v močovém ústrojí, či může být...

Poraněný nehet na noze

| Dotaz od: Jana

Před 2 dny jsem si poranila nehet u palce na noze (rana softballovym míčkem). Od té doby mi v něm tepe, chvílemi cítím i tlak a na dotek je nehet velmi bolestivý. Také se mi...

Jano, záleží na tom, jak se nález vyvíjí a bude vyvíjet. Nyní je pod nehtem a na prstu hematom, prst si ledujte, můžete mazat heparoidouvou mastí. Pokud bude pokračovat a...

Hmatná rezistence na hlavy

| Dotaz od: Aneta

Dnes jsem si na zadní straně lebky nahmatala výrůstek. Na dotek bolí jako boule, jinak mi žádnou bolest nezpůsobuje. Určitě ho tam nemám dlouho, jelikož bych si ho stoprocentně...

Milá Aneto, mohlo by se jednat o nezhoubné útvary jako fibrom či lipom, případně o zvětšené uzlinky, zduřené úpony svalů apod.Navštivte praktického lékaře, po vyšetření budete...

Bolest břicha

| Dotaz od: Nikola

Už delší dobu mě trápí bolest okolo pupíku a nad pupíkem. Občas mám pocit na zvracení a občas mě píchá v pravém boku. Nemůžu si ani dojít na záchod, protože to prostě nejde...

Nikolo, vaše potíže mohou souviset se zácpou. Nelze vyloučit i problém se žaludkem nebo dvanácterníkem. Bolest může propagovat i od hrudní páteře či žeber. Měla byste zajít na...

Bradavice konečníku

| Dotaz od: Blanka

Chtěla bych se zeptat na drobné bradavičky kolem konečníku, které se mi vyskytly před krátkou dobou. Dá se s nimi něco dělat?

Blanko, takto na dálku bohužel nelze určit, zda se skutečně jedná o bradavice nebo o něco jiného. Bylo by vhodné, abyste vyhledala a konzultovala proktologa - specialistu...

Otřes mozku - simulace

| Dotaz od: Martin

Chtěl bych se Vás zeptat, jestli je možné simulovat lehký otřes mozku (resp. otřes mozku prvního stupně), aniž by to dokázal lékař odhalit? Existuje nějaká objektivní metoda...

Martine, diagnóza otřesu mozku se zakládá především na anamnéze, neurologické vyšetření bývá normální a neexistují metody, jak otřes mozku objektivizovat. V případě mozkové...

Tvrdá boule pod jizvou

| Dotaz od: Michaela

Před 11 dny jsem byla na operaci appendixu. V nemocnici jsem zůstala ještě týden abych byla pod dozorem. Chirurg si mě chválil jak se mi zo pěkně hojí a že je zázrak, že z jizvy...

Michaelo, pokud okolí není zarudlé, jizva není výrazně bolestivá a nic z ní neteče, jedná se zřejmě o normální stav. Dnes je ale již pondělí, tak Vám jizvu zkontroluje chirurg...

Pád

| Dotaz od: Tereza

Spadla jsem z koně špatně na bok a po nějakých dvou hodinách jsem se napila a zjistila jsem, že po polknutí (čehokoliv) se mi špatně dýchá a mám ostrou bolest na hrudníku...

Zcela jistě byste měla takovouto událost sdělit rodičům a stejně tak ,nejlépe v jejich doprovodu,navštívit chirurgickou ambulanci- pád s koně Vám může způsobit poranění vnitřní...

Abdominoplastika

| Dotaz od: Jana

,jsem měsíc po abminoplastice a pás prý mohu už sundat ale bez něj mám pocit takové rozkydlosti a cítím každý krok jako kdyby se mi to mělo rozpadnout divný pocit takže ho budu...

Po měsíci ještě není stav ustálen.Provědějte pečlivě tlakové masáže jizvy.Řiďte se radami operatéra - nenoste pás celodenně,oslabujete si tím břišní stěnu .Až Vám bude...

Měl bych trošku zvláštní dotaz... Před spaním jsem něco zvedal ze země a při zvedání jsem zapomněl, že mám otevřené okno přímo pod hlavou a praštil jsem se hlavou do spodku okna...

Pokud rána již nekrvácí, můžete zkusit hlavu opatrně omýt, pouze čistou chladnější vodou, žádné šampóny, netřít, neškrábat, ať nestrhnete strupy, a takto pravidelně denně, až do...

Bolest malíčku

| Dotaz od: Barbora

Mohu poprosit o radu. Pred pul rokem jsem ,, blbnula" s dcerkou na gauci a malicek nohy jsem nechala ve spoji, nemela jsem ho prilis otekly ale je takovy jiny nez malicek druhe...

Budete muset zajít na ortopedii, na rentgeny. Problém ovšem vidím ve značné časové prodlevě 6 měsíců. Pravděpodobně byl malíček poškozen - nalomen, zlomen, vymknut a za tu dobu...

Zhmoždění kotníku

| Dotaz od: Gabriela

Cca pred tremi tydny jsem pri cviceni spatne doslapla a nejak po tydnu s tim šla na chirurgii, protoze me bolela noha. Chirurg udelal rentgen a rekl, ze mam podvrtnuty nart...

Určitě navštivte chirurgii, bolest by již po třech týdnech měla postupně ustupovat, pokud tomu tak není, je potřeba pokračovat v léčbě. Vhodný je i opich, ale o léčbě rozhodne...

Chci se zeptat proč mě lékaři z nemocnice zamítli operaci žlučníku? při předoperačním vyšetření mě zjistili že mě špatně funguje štítná žláza a proto se cítím tak hrozně unavená...

Běžně se adekvátnost léčby (titrace dávky Euthyroxu) hodnotí po 6-8 týdnech užívání. Pokud za 2 měsíce po začátku užívání Euthyroxu budou výsledky lepší, nevidím důvod operaci...

Bolestikonečníku

| Dotaz od: Erik

Chci se zeptat uz delsi dobou trpim bolesti konecniku pri vykonani velke potreby je to doslova horor. Navstivil jsem uz 3 xkrat chirurga mozna ty nespravny ! Posledni p.Dr mi...

Podle fotografie to na hemoroidy vypadá (nelze vyloučit ztrombotizovaný vnější hemoroid). Koupel v dubové kůře můžete provádět i nadále. Pokud Vám nevyhovuje mast Faktu, můžete...

Boulička konečníku

| Dotaz od: Marketa

Prosím pomoc už si nevím rady. Nevíte o co se jedna? Neboli to ani nesvědí nic proste to tam je jde to dat i zpět ale zas to vyleze.

Milá Markéto, jedná se skutečně o drobný hemoroidální uzlík. Lokálně určitě vhodné sedací koupele v dubové kůže - 2x denně, v lékárně je volně prodejná Faktu mast a Faktu čípky...

Bolest břicha

| Dotaz od: Adam

Chtěl sem se zeptat už přes týden mně bolí břicho spíš trochu nahoře když ležím, je mi úplně špatně po 10 20minutach musím se postavit a chodit ale furt to bolí, bolí to hlavně...

Může být celá řada příčin. Vliv pateře bych dal až někam na poslední místo. Mohlo by jít například o gastoesofageální reflux - návrat kyselého žaludečního obsahu do jícnu...

Hematom

| Dotaz od: Martin

Druhým týdnem mám sádru.Zlomený nárt. Najednou se mi přes noc objevil tento flek. Při doteku nebolí.Může se jednat o krevní srazeninu, ze které mám obavy?

Jedná se o hematom, o normální "modřinu", sama zmizí, můžete mazat Heparoid mastí. Hluboká krevní sraženina, která by mohla u vás vyvolávat obavy z komplikací není nikdy vidět...

Bolest v obl. umbilikální

| Dotaz od: Petra

Mám problém z bolestí pupiku a nechci se hned hnát k doktorce a navíc nedokazi určit jesli se jedná o kylu....Když strčím prst do pupiku nebo si přes něj prejedu docela to bolí...

O kýlu se nejedná. Kýla je vyklenutí, kdy je hmatná bulka. Pokud nehmatáte nic vystouplého, tak to kýla být nemůže. Jestliže vás bolí uvnitř, tak se podívejte, zda nemáte místo...

Bolest břicha

| Dotaz od: Zdeňka

Uz dlouhou dobu me neustále bolí, spíše picha na levé straně pod břichem. Do toho jsem skoro porad a po každém jídle nafoukla. Ale to pichani je hodně nepříjemné a trvá uz déle...

Váš dotaz bude zpracovávat konzultační ambulance, lékař specialista v oboru chirurgie. Ještě vyčkejte odpovědi. S pozdravem Dr. Janoušková

Krev ve stolici

| Dotaz od: Lenka

Prosim chtěla bych se zeptat na řadu. Jsem 10 měsíců po porodu Sc s následnou sterilizaci. Porod proběhl v 8/2016 a od 1/2017 jsem měla hodně nepravidelnou menstruaci s...

Pravděpodobně máte dva problémy, které spolu nesouvisí. Gynekologický problém a krvácení z konečníku. Gynekologický problém budete muset vyřešit na gynekologii, ale menstruace...

Únavová zlomenina

| Dotaz od: Jiří

Doktor mi diagnostikoval únavovou zlomeninu (zlomená III. nártní kůstka). Jako léčbu by dal sádrovou dlahu až po koleno na 5-6 týdnů + každý den injekce Clexane do břicha. Není...

Domnívám se,že léčba je v pořádku.Váš dotaz přeposílám kolegovi s odbornou specializací v oboru chirurgie. Přeji hezký večer a brzké uzdravení.

Kolaps a rána na noze

| Dotaz od: Vojtěch

Chtěl bych se zeptat ..Před 3 tejdny sem si roztrhl nohu mam tam 1tejden zpět sem zkolaboval (pocení změna barvy a orientace probudili mě az na zemi ) chci se zeptat jestli to...

Vojtěchu, stav, který se Vám před týdnem stal a který nyní popisujete s ránou na noze souviset může, ale nemusí. Jak vypadá Vaše rána nyní, máte v ní nějaké stopy zánětu...

Bolest svalu poúrazová

| Dotaz od: Martin

Je mi 15 let a mám problémy se svalem na pravé levé noze v holeni z venku. Když jsme hráli zápas tak jsem při běhu špatně došlápnul a v tu chvíli mi vystřelila hrozná bolest...

Martine, zřejmě došlo k poranění svalu či svalového úponu.Zkuste si át na nohu octanovou mast, elastické obinadlo, postižené místo chladit a končetinu šetřit, nezatěžovat...

Operace křečových žil

| Dotaz od: Libuše

Jmenuji se Libuše mám 54 let. Chtěla bych podstoupit odstranění křečových žil, ale mám od 42 let diagnostikovánu roztroušenou sklerózu. Na operaci KŽ jsem byla asi před 18 lety...

Nejvhodnější způsob odstranění křečových žil Vám doporučí specialista z naší konzultační ambulance. Obecně se křečové žíly dají odstranit klasickou operací, sklerotizací...

[nalezeno 6685 výsledků]
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: