Chirurgie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 6508 výsledků]

Artróza kloubů po úraze

| Dotaz od: Milan

Zdravim,mel sem autonehodu vice na VLAKOVE NEHODY BOHDIKOV,pri ktere sem prerazil vsechny 4 kosti pod zapestim a popraskali mi i zapestni klouby vcetne chrupavek..2 roky sem mel...

Bohužel musím s Vaším praktickým lékařem souhlasit. Klouby poškozené úrazem, které navíc změní třeba svoji polohu nebo osu, jsou k artróze daleko víc náchylnější, než klouby...

 

Teplota po operaci

| Dotaz od: Lukáš

Přítelkyně má 3 dny po laparoskopické operaci žlučníku. Dren jí vyndavali druhý den po opeaci. Včera ji pustili z nemocnice. Stále má teplotu kolem 39°C. Je to obvyklé, nebo je...

Horečka může svědčit pro infekci v ráně nebo jiný infekt, proto doporučuji kontrolu na chirurgii, kde Vaši přítelkyni operovali a co nejdříve. S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová

Svědění konečníku

| Dotaz od: Jan

..prosím o radu..je me 38let...30.ledna 2017 jsem se podrobil operaci konečníku kvůli prasklince....po operaci se to zlepšilo..neměl jsem takové šílené nesnesitelné pálení jako...

Těžko na Váš dotaz odpovídat bez vyšetření. Stav může souviset s Vašimi předchozími obtížemi, stejně tak se může jednat "jen o běžnou vyrážku" kolem konečníku, tzv. intertrigo...

Hemoroidy

| Dotaz od: Eva

Průjem

| Dotaz od: Martina

Už týden mám bolesti břicha v oblasti nad pupkem v okolí žaludku. Na začátku týdne jsem ráno musela na velkou, ale nic neslo a hrozné sem se začala potit a zvracela jsem. Vždy...

Ještě vyčkejte, co vám řekne obvodní lékař k výsledkům z krve. Pokud je stolice do zelena, měl by být ještě výtěr. Určitě neuděláte chybu, když začnete užívat probiotica a...

Hemoroidy

| Dotaz od: Ondřej

Je mi 25 let a již nějakou dobu pociťuji pálení a svědění v oblasti konečníku. Dříve jsem podobné potíže měl také, ale zmizely. Při vylučování stolice bolest necítím, ale při...

Pravděpodobně se jedná o hemoroidy. Zkuste si koupit čípky - Factu, nebo použít mast. Na dotaz vám ještě odpoví konzultační ambulance, lékař specialista. S pozdravem Dr. Janoušková

Bolesti žeber

| Dotaz od: Jaroslav

Před rokem jsem začal zaznamenávat bolesti žeber.když jsem cvičil protahovací cviky na břiše a zvednul se,asi 5 minut mě bolely žebra, dnes mě bolí i když na ně trochu zatlačím...

Milý pane Jaroslave, mohlo by se jednat o bolesti vycházející od hrudní páteře nebo o bolesti z důvodu patologické afekce v oblasti hrudníku, kterou nelze takto dle popisu...

Mám u konečníku malou bouly a furt mě to nepříjemně bolí a svědí. Většinou když sedím nebo když na tu bouly nějak tlačím. Divné je že mi nebylo ještě ani 20 a proto se bojím...

Hynku, bez vyšetření nebo alespoň fotografie nemůžu říci, o co se jedná a zda to je či není nebezpečné . Dle popisu by mohlo jít o hemoroid,ale k jistotě je potřeba Vás...

Útvar u konečníku

| Dotaz od: Eva

Nedávno jsem vám psala že jsem si nahmatala výrůstek u řitního otvoru toho jsem si všimla asi tak 4 měsíce zpět, žádné bolesti, pálení, svědění.Ten výrůstek tam mohl být i déle...

Opravdu hemorhoid se slizniční duplikaturou. Při kolonoskopii samozřejmě vyšetří i řitní otvor. Pokud se nejedná nyní o zhoršení potíží nebo krvácení potom vyčkání...

Bulka konečníku

| Dotaz od: Linda

Již druhý den mě trápí svědění v oblasti konečníku. Nahmatala jsem si malinkatou bulku ktera svědi a bolí. A veškeré svědění a podráždění bolestivost atd vychází právě z ni...

Lindo, je těžké hodnotit na dálku něco co nevidím, ale Fucicort je kombinovaný přípravek obsahující antibiotikum a kortikoid. Předpokládala bych tedy, že se jedná o zánětlivé...

Bolest pravé kyčle

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat. Od neděle me začalo bolet v právě kyčli, taková bodava, pichlava bolest. Od pondělí začala tato bolest v pravém podbřišku. Sem tam me pichlo a od uterka...

Petro, určitě ano. Bolest nemusí vůbec vycházet z kyčle, může se jednat o problém v oblasti slepého střeva, močových cest, či gynekologické oblasti. Známka močové infekce nemusí...

Nedávno jsem vám psala že jsem si nahmatala výrůstek u řitního otvoru toho jsem si všimla asi tak 4 měsíce zpět, žádné bolesti, pálení, svědění. Ten výrůstek tam mohl být i déle...

Evo, jedná se s největší pravděpodobností o hemorhoid. To že se Vám zdá, že je boule uvnitř je v pořádku, protože sám hemorhoid vzniká z žíli nacházející se uvnitř konečníku...

Tržná rána bérce

| Dotaz od: Pavel

Chtěl bych Vás požádat o konzultaci s mým čerstvým úrazem, který jsem si přivodil následovně: Při vybírání sklípku, jsem měl podrážku plných bot od jílu a při opětovném lezení...

Z dokumentace a fotografií lze říci, že hojení probíhá tak jak by mělo, postup lékaře je standradní. Nepostupovali bychom jinak. Je třeba říci, že úraz stran hojení je...

Svědění konečníku

| Dotaz od: Jan

Už tři dny trpím svěděním v oblasti konečníku (zejména při pohybu). Svědění je opravdu nesnesitelné. Když jsem v klidu, tak mě nic nesvědí, ale když se začnu pohybovat, tak opět...

Honzo. Musíte navštívit svého praktického lékaře, protože bez vyšetření nelze určit diagnozu a nemůžeme Vám pomoci. Svědění konečníku může být způsobeno parazity ( nejčastěji...

Bulka na předloktí

| Dotaz od: Gabriela

Na předloktí z boku se mi udělala malá bulka,jakoby připevněná ke kosti. Je trošku bolestivá při zatlačení. Co by to mohlo být. Děkuji.S.

Paní Gabrielo. Dle Vaší fotky se mi bulka jeví spíše jako umístěná v podkoží, ne na kosti jak uvádíte. Může jít např. o lipom - tuková bulka, fibrom - bulka z vaziva, aterom...

Bolest v lýtku po protažení

| Dotaz od: Veronica

Silná bolest v noze Dobrý den~ Ráda bych se zeptala na jednu věc co se mi začala poslední dobou stávat velmi často. Ráda se po ránu protahuji, než vylezu z postele a právě...

Veronico, s největší pravděpodobností se nejedná o nic vážného. Buď jste si při protahování natáhla sval či šlachu, která se postupně hojí. Nebo dostáváte křeč do lýtka. Křeče...

Vnější hemoroid

| Dotaz od: Ondrej

Asi pred tejdnem jsem psal s problemem vnejsiho hemeroidu. Nebylo to uplne bolestive spis palive a neprijemne a ani nekrvacel a pri potrebe to nebolelo jen stolice byla a stale...

Stav se upravil, záleží na velikosti slizničních změn v oblasti řitního otvoru. Pokud jsou větší a vadí je na místě malým chirurgickým zákrokem odstranění.

Absces v třísle

| Dotaz od: Adéla

Mam takovou choulostivou otazku pri sprchovani sem si v intimních partiích vedle stydkeho pysku nasla pod kuzi bulku jakoby kulicku a boli na dotek zkusila sem vymacknout a...

Adélo, myslím, že se rozhodně nemusíte ničeho obávat. Patrně se jednalo o zanícený chloupek, kolem kterého se vytvořil hnisavý váček. Je dobře, že jste hnis odstranila, teď...

Nateklý palec ruky

| Dotaz od: Jan

Ještě bych chtěl dodat ke svému dotazu #237462 , že ten palec mám lehce natekly a jsou tam modřiny... Je to po 14 denní dlaze v pondělí 15.5 sundána.Doktor udělal na začátku...

Milý Jane, doporučila bych Vám se znovu nechat vyšetřit na chirurgickém pracovišti, kde jste již byl vyšetřen, případně zopakovat RTG snímek. Spíše si myslím, že se bude jednat...

Bolest na levé straně břicha

| Dotaz od: Patrícia

Poslední dobou se mi po jídle, nebo při větší plynatosti stává, že pociťuji bolest na levé straně břicha, spíš pod žebrama ( jakoby zevnitř). Tato bolest se však projevila i teď...

Řada diagnoz má podobné potíže. Plynatost částo bývá pokud je vysoká poloha slezinného ohbí tlustého střeva, pacient ale úlevu pocítí právě s odchodem plynů nebo stolice...

Bolest po úrazu

| Dotaz od: Vojtěch

Chtěl bych se zeptat, při tréninku jsem dělal kotoul vzad a nedotočil jsem ho. Hlava mi zůstala na zemi a tělo spadlo na ní. dýchat mohu bez větších obtíží, ale jinak to pořád...

Určitě došlo ke zhmoždění. Je potřeba čas, bolestivé místo můžete namazat jakoukoliv protizánětlivou mastí - například Dolgit, Aulin atd. Pokud by se stav nelepšil, navštivte...

Zarůstající nehet

| Dotaz od: Lenka

Obracím se na Vás s dotazem, jak postupovat u zarostlého nehtu na vnitřní straně palce u nohy. Trápí mě to již více jak týden, mažu černou mastí, dělám heřmánkovou koupel, ale...

Lenko, z fotky nehet nevypadá pěkně. Budete muset navštívit chirurgickou ambulanci. Nebudou Vám strhávat hned celý nehet, obvykle se provádí plastika nehtového valu. Jedná se o...

Sterilní krytí

| Dotaz od: Iveta

Včera jsem byla na odstranění jizvičky z horniho rtu a následně sutuře ...místo mám zalepene sterilnim krytím a na kontrolu za týden, dostala jsem i náhradní sterilni krytí,ale...

Milá Iveto, určitě nečekejte až krytí upadne samo, o ranku pečujte a krytí si vyměňte. Nebojte se, že byste ranku nějak porušila, jsou tam stehy, jen je třeba nezanést tam...

Bolest žeber po pádu

| Dotaz od: Lucie

Před pěti týdny jsem si při pádu ze žebříku narazila žebra o větev ležící na zemi. K lékaři jsem nešla, pohmatem jsem usoudila, že žebra nejsou zlomená. Stále však přetrvává...

Milá paní Lucie, lékařskou pomoc jste měla vyhledat hned, ať byla žebra zlomená nebo jen naražená, tak bolest trvá poměrně dlouhou dobu, ale 5 týdnů je již až moc dlouhá doba...

Dá se přišít po půl roce utržený sval na stehně, který je spojen se sedací kostí?Zřejmě mám i poškozený sedací nerv.Brní mě noha od prstů po lýtko.Lékaři vše brali jako potíže s...

Je třeba řádné vyšetření, vyšetření rtg a vyšetření především diagnostickým ultrazvukem. Pokud se diagnoza potvrdí, stav způsobuje obtíže je operace vhodná. Výsledky...

Bolest po operaci žlučníku

| Dotaz od: Gabriela

Jsem uz téměř 4.týden po operaci žlučníku pro výskyt kaménků,měla jsem už několikrát týdně záchvaty a tak me obednali na operaci. Teď jsou to téměř 4tydny ,držím dietu,ale...

Kontrola je na místě. Bolest může být způsobena vystřelující bolesti z oblasti hrudní pateře. po operaci se mohou objevit takové potíže z jisté dysbalance pateře v poloze při...

Chtěl bych se zeptat včera na zápase jsem upadl celou vahou v běhu na rameno. Ihned začala bolest levého ramene a po chvilce jsem cítil jak to rameno tuhne a furt bolí. Rameno...

Doporučuji navštívit lékaře. Je vhodné udělat RTG ramene a ultrazvukové vyšetření k vyloučení poranění kloubního pouzdra, naštípnutí kostí (klíček, lopatka, pažní kost) a...

Zlomenina článku prstu

| Dotaz od: Pepa

Dnes jsem spadl a zlomil jsem si horni članek čtvrteho prstu, pan doktor řikal, ze to je celkem zlá zlomenina, a jestli to špatně sroste, tak mi daji do prstu draty...nevite na...

Doporučuji dodržovat léčbu a chodit na kontroly v daném termínu. Vhodné je nasadit si Calcium 500 mg na den a na 3 týdny Wobenzym 3x3 denně. Tím by se mohlo podpořit lepší...

Hemoroid

| Dotaz od: Eva

VÝRŮSTEK U ŘITNÍHO OTVORU + VNITŘNÍ BOULE NAD VÝRŮSTKEM Dobrý prosím o radu. Asi tři nebo čtyři měsíce zpět jsem si nahmatala při umývání výrůstek okolo řitního otvoru bez...

Mohu podpořit výše uvedenou odpověď. Vyšetření na proktologii, t.j. v chirurgické ambulanci vaší nemocnice je na místě. Takových potíží a nálezu je opravdu velký počet...

Řezná rána palce ruky

| Dotaz od: Jana

Přítelkyně si při mytí nádobí o skleničku rozřízla kořen palce na pravé ruce (čertstvá rána na první příloze). Asi jsme věc podcenily, jelikož jsme nejely na šití, nicméně se jí...

Milá Jano, ano, měli jste vyhledat chirurgickou ambulanci, ale teď už dohojení zvládnete v domácím režimu. Velmi vhodně jste ránu mazali Hemagelem, dále v tom pokračujte, ránu...

[nalezeno 6508 výsledků]
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: