Chirurgie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 6118 výsledků]

Tukový útvar v oblasti beder

| Dotaz od: Alena

Dříve jsem cítíl tukový objekt v bederní části, až jsem byl ted na vysetření, žádný objekt tam nebyl, pouze jeden na boku. Stále cítím jako by tam něco bylo, ale 2 vyšetření to...

Bohužel žádný screening není stoprocentní. Vždy je tam nějaké riziko chyby. Na druhou stranu, pokud po určitém útvaru cíleně pátrají, s největší pravděpodobností ho najdou, nebo...

 

Pouze při ranní stolici mám na toaletním papíru jasnou krev tak v průměru 8cm, stolici mám jinak pravidelně spíše řitkou, občas se dost potím z konečníku a špiním prádlo spíše...

Příznaky které popisujete mohou být při postižení anorektální oblasti jako jsou trhliny, různé píštelě, abscesy a další. Nejčastěji ovšem bývají problémy vyvoláváné hemeroidy...

Jsem 2 dny po operaci slepeho streva klasickym rezem. Bez komplikaci, zvraceni a bolesti. Za týden máme odlétat k moři. Doktorka mi říkala, že zřejmě do té doby budu mít stehy...

Radko, stehy se vyndavají většinou 7. až 10. pooperační den. Záleží na individuální hojitelnosti. Určitě není vhodné jizvu slunit a koupat se ve veřejných bazénech. Celkově...

Cholecystolithiasa

| Dotaz od: Kateřina

Zhruba před 2 roky mi byl zjištěn kamen 1.2 cm v krčku žlučníku, nyní byl sonem změřen 1.5 cm - volny konkrement - tedy se nepatrně zvětšil. Koliky nemívám, bolesti žlučníku...

Anestezie a vlastní operace jsou u nás na vynikající úrovni. Operace podle vašeho popisu je na místě.

Poranění na krku

| Dotaz od: Lukáš | z mobilní aplikace

Prosím o radu. Dnes se mi při holení vousů na obličeji stala nešťastná událost. Jelikož břity na žiletce byly ostré a při nešikovném holení mi žiletka vzala i kus kůže. Ránu...

Rána je povrchová, jizva Vám nejspíše nezůstane, nadále dezinfikujte, krytí není potřeba, po tom co se udělá stroupek, můžete promazávat krémem, nestrhávat ho. S pozdravem, Dr...

Manzel mel dne 29.1.2017 uraz -na dolnim rtu vpravo tangencialni rana-odklopeny lalok o vel.3x1cm.jeste pred odstanenim stehu se mu nad jizvou udelal jakoby otok,ktery neboli...

Zkusila by jsem oblast chladit, z léku lze doporučit Aescin 2-2-2 tablety denně, pokud toto nebude mít požadovaný efekt, pak by jsem vyhledala chirurga, operatéra, ke kontrole...

Zhmoždění prstu ruky

| Dotaz od: Gabriela

Před měsícem a půl jsem si přibouchla do dveří u auta palec na levé ruce. Pod nehtem se mi udělala modřina. Teď se mi nehet začíná zvedat po stranách a u lůžka kde pomalu...

Myslím si,že by bylo vhodnější se nechat ošetřit v chirurgické ambulanci i vzhledem k Vašemu odletu.Zda je třeba nehet snést,nebo bude stačit je perforace nehtu rozhodne chirurg...

V roce 2014 jsem měl operaci tříselné kýly, laparoskopicky.Kýla je v pořádku, bez potíží. Ale od té doby mám postupně se zhoršující potíže při chůzi i při zvedání předmětů, kdy...

Vážený pane Josefe, doporučuji Vám domluvit se na kontrolním chirurgickém vyšetření, případně vyhledat ortopedickou ambulanci a podstoupit vyšetření vzhledem k možnému...

Bolestivá bulka v podpaží

| Dotaz od: Nikola

Chtela jsem se zeptat udelala se my bulka v podpazi kdyz si na to sahnu tak to citim jak nejakou tekutinu mam to uz mesic a porad to nemizi ted me s toho boli I prso dekuji

Nikolo, je nezbytné vyšetření lékařem, který Vás případně odešlě na chirurgii. Mohlo by se jednat o zanícenou lymfatickou uzlinu nebo absces. Možná bude nutné chirurgické...

Po operaci tříselné kýly (laparoskopicky) velké bolesti v pase ,bolest přechází do stehna a kolena až k nártu.Prý se to stává, že se přechodně irituje některý z nervů kde se...

Kromě uvedené odpovědi je třeba říci, že na místě je chirurgická kontrola a vyšetření diagnostickým ultrazvukem. Použitý steh na jakémkoliv místě může probíhající nervy stěny...

Řezná rána zápěstí

| Dotaz od: Miroslava

Prosím o radu ohledně řezné rány. Poranila jsem se o sklo z vnitřní strany zápěstí, byla to otevřená rána 1-2 cm, nebolelo to ani nekrvácelo, jela jsem s tím na chirurgii a tam...

Stav je třeba zkontrolovat a vyšetřit jak pohmatem tak případně i sonograficky. UZ. Není vyloučen drobný zbytek skla v ráně nebo i poškození probíhajícího nervu. Tam by bylo...

Problém po operaci kýly

| Dotaz od: Milan

Dobrrý den,jsem 3 měsíce po operaci tříselné kýly,klasickým řezem.Při určitém pohybu/ohýbání,dřep apod./v okolí jizvy mám pálivou bolest.Pod jizvou nad tříslem mám necitlivé místo.

Necitlivé míst se postupně spontánně upraví. Pálivá bolest může být způsobena prostým stehem, který se vyloučí nebo chirurg upraví, až po tlak na příklad umělé síťky, která...

Operace žlučníku a kýly

| Dotaz od: Dagmar

Chtěla bych se zeptat,jak je nebezpečná operace žlučníku a současně odebrání szřeva s chronickým zánětem ori divertikly a spravení kýly v jizvě pod tím.Děkuji a které léky se...

Operace žlučníku je dnes velmi propracovaný výkon, provádí se z větší části laparoskopicky. V naprosté většině případů se nekombinuje s operací ať už jakoukoliv střeva. K...

Neprůchodnost střev

| Dotaz od: Hana

Mám syna,kterému v 17 letech/nyní je mu 32/ vzali 40cm střeva/skřípl si ho při vodním lyžování/.Od té doby měl pořád řídkou stolici.Teď snad půl roku ho občas začne bolet břicho...

Co konkrétně je příčinou obtíží u syna, na to může odpovědět pouze jeho ošetřující lékař. Popsané obtíže mohou obecně plynout z poruchy vyprazdňování střev, ať už z pomalejších...

Svědění konečníku

| Dotaz od: Petr

Mám silné svédéní v oblasti konečníku, které však doprování jeho netěsnost. Tedy "špiním". Zpravidla se jedná o řídkou stolici světle žluté barvy. Krev zřetelná bývá jen občas...

Příčinou může byt malá trhlinka sliznice v oblasti řitního otvoru. Ta vyžaduje zavčas vyšetření a léčbu proktologa, aby nedošlo ke sklerotizaci hlubší vrstvy trhlinky a...

Hemoroid

| Dotaz od: lucie

U konecniku se mi udelal jako by narustek nebo pupinek jen nejde to moc videt jen na dotek jen to svedi kdyz se spotim v praci..myslite ze bych mela jit k lekari ??dekuji za...

Odpověď je zevrubná. Pokud by se možný hemorhoid zvětšoval, zanítil se a bolel je na místě chirurgické řešení, drobnou sraženinu krve v žilním výstupku malým řezem vyprázdnit...

Zdravím. Před půl rokem jsem byl na operaci s abcesem konečníku v místě kde jsem měl dren se mi udělala malá boulicka naplněna krvi bolela ale malinko. Dnes mi při stolici...

Danieli, pokud vytekla jen krev a žádný hnis, nemuselo se jednat o absces. I tak by ale bylo vhodné jít se ukázat na chirurgii. Tam Vás zkontrolují, ranku vyčistí, vypláchnou...

Operace karpálního tunelu

| Dotaz od: jana

Měla bych dotaz asi 4 tydny zpatky jsem prodělala operaci karpálního tunelu jelikož jsem měla velmi silne bolesti byla mi provedena revize při vytaženi stehu jsem hlasila že...

Doznívá jistě pooperační otok kolem op. rány a pod ranou. Na místě je pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci, doma alespoň cvičit prsty, zápěstí, zvýšená poloha končetiny...

Kontuze ruky

| Dotaz od: Klara klouckova

Mam pomnozdenou ruku z pádu , a danou ji v dlaze ikdyž mě bolí čast palcového kloubu.. mam dlahu vytvorenou jinde nez me boli.. po par dnech me zacal celý palec brnit.. a...

Máte dlahu nebo sádlu?Příznaky,které popisujete -brnění-jsou z dráždění nervu jdoucího k palci.Může to být otokem,nebo pevnou fixací.Rozhodně byste měla jít na kontrolu na...

Otok a bolest levého kotníku

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych poprosit o radu a názor.V žádném případě nechci zpochybňovat práci lékařů,jen bych ráda měla jistotu,že je vše vpořádku.Manžel diabetik na inzulínu 4xdenně,49let...

Lenko, těžko se mi takto situace posuzuje, když nemohu manžela vyšetřit. Při ucpávání cév (trombóze) bývá otok dolní končetiny (zvětšený obvod končetiny), noha bývá namodralá...

Hemoroidy

| Dotaz od: Milan

Chci se zeptat, co mám dělat pokud nalézám občas na toaletním papíru světle červené flíčky po utření stolice, spozoroval jsem to poprvé přibližně před 20ti dny, teď na dotek...

Podle fotografie se jedná o vnější hemoroid (zda máte i vnitřní nemohu posoudit, to lze až při vyšetření). Koupel v dubové kůře určitě používejte (stačí 1x denně večer). Po...

Poranění hrudníku

| Dotaz od: Pavla

Chtěla bych se zeptat na možnou vážnost mého zranění. Den zpátky při blbnutí se mi kamarád nechtěně plnou silou, když jsem ležela, opřel o hrudník nad prsy. V tu chvíli to...

Otok nad prsem může být ze zhmoždění svalu nebo i z důvodu poranění žeber. Aby se vyloučilo poranění žeber, je vhodné RTG vyšetření. Doporučuji Vám navštívit svého pediatra...

Pohmožděný rozkrok

| Dotaz od: x

Nedávno jsem se Vás ptala, když v koupelně sejmu z očí brýle, vidím rozmazaně, a velmi často v koupelně uklouznu, jak lezu z vany ven. Má často natlučená záda, nebo i...

Zdravím vás, ano v rozkroku samozřejmě se nachází část pánve, tzv. stydké kosti, které se mohou zlomit, naštěstí toto poranění se hojí většinou samo bez nutnosti nějakého léčení...

Nemocný tatínek

| Dotaz od: BAarbora

Tatínek 75 let.Před třemi lety amputace celé nohy-ucpané cévy.15 den v nemocnici LDN. Druhá noha všechny prsty gangrena postupující nahoru.dekubity 3-4 stupně.polohuji.bere...

Předpovědi průběhu choroby, průběhu komplikací jsou vždy nejisté a jsou podmíněny celkovým stavem pacienta, chorobou, komplikacemi, způsobem léčení a pacientovou imunitou...

Poranění břišní stěny

| Dotaz od: Martin

Mám takový problém asi před měsícem a půl jsem po sportu měl velké bolesti břicha a od té doby bolest při chůzy běhu zvedání s postele atd. navštívil jsem OL ten mě odeslal na...

Zdravím vás, ano máte pravdu, ale myslím že to je ještě moc krátká doba a rozsah poranění není velký a máte dost velkou šanci že se to zatáhne a zahojí dobře samo, takže spíše...

Pilonidální cysta

| Dotaz od: Luděk

Doobrý den, v nedávné době se mi z ničeho nic začalo bolestivě ležet na zádech, opírat se spodní polovinou zad (na zadkem) ať už při sezení nebo i ve stoje o zeď. Dokonce i při...

Dle toho,co píšete ,by se opravdu mohlo jednat o pilonidální cystu.Nejdříve tlak a bolest,pak se spontánně může vyprázdnit.Vzhledem k tomu,že většinou dojde k uzavření otvoru...

Perianální absces

| Dotaz od: Ondřej

Asi před třemi dny se mi mezi půlkami na pravé straně nad konečníkem utvořila tvrdá bolestivá podkožní boule , která je však při chůzi téměř nebolestivá. Bolest přichází až když...

Souhlasím s paní doktorkou. Může jít o perianální absces nebo recidivu pilonidální cysty. Obojí většinou vyžaduje chirurgické ošetření. Poraďte se s Vaším praktikem, případně...

Hemoroidy

| Dotaz od: janka

Chcela by som poradit. Zajtra idem na podvazovanie hemoroidov a ludia co to uz podstupili tvrdili ze mali este niekolko dni/ tyzdnov bolesti Viete mi odporucit homeopatikum na...

Řádně provedená operace, řádná pooperační péče, starost o vláčnou stolici vhodnou stravou , přiměřená hygiena, jemné ošetřování řitního otvoru mlokálně mastí. Homeopatikum...

[nalezeno 6118 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: