Chirurgie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 6240 výsledků]

Mám 14 dnů po operaci(sešití) šlachy (napínače) levého palce ruky. Ránu jsem měl cca 3 cm nad zápěstím směrem k palci.Sedmý den po operací mě začal pálit palet z vnější strany...

Jiří, jako praktická lékařka nemám s tímto problémem velké zkušenosti a vzhledem k tomu, že už základně zaléčen jste a léčba nezabírá, předám Váš dotaz specialistovi. Vyčkejte...

 

Nehojící se rána

| Dotaz od: Ivan

Mám dotaz. Asi před 2 měsíci jsem si obalil koleno obrazem hodně napustenym alpou, do rána se mi udělala vyrážka po celém těle, ale v pod koleni jamce se mi udělal asi 3 Cm flek...

Ivane, těžko takhle na dálku soudit, samozřejmě by bylo lepší ránu vidět - doporučila bych vám tedy navštívit chirurgii. Bylo by vhodné doplnit ultrazvuk k zhodnocení...

Bolest hlavy

| Dotaz od: Monika | z mobilní aplikace

Vcera jsem upadla a uhodila jsem se dozadu do hlavy hlava me poboliva ale v nezvedomi jsem nebyla mohlo by se jednat o otres mozku a co bych mela podniknout ?

Pokud jste nebyla v bezvědomí,nezvracela ani pocity na zvracení nemáte,pak se o otřes mozku nejedná.Bolest hlavy je v místě úderu nebo bolí hlava jako celek? každopádně chybu...

Hemoroidy

| Dotaz od: Kristýna

Dnes jsem našla výrustek u svého konečníku. Spíše mám pocit, jakoby to bylo napuchlé. Nevíte o co se jedná? Děkuji

Kristýno, dle fotografie se jedná o trombotizovaný hemoroid. Hemoroidální trombóza se projevuje jako náhle vzniklé bolestivé zduření uzlu, které po několika dnech pomalu...

Hemoroidy

| Dotaz od: Marek

Již pár let mě občas trápí nejspíše hemeroidy, nijak nebolí jen občas cítím tlak ,, bohužel po pár letech jsem zjistil navýšení ,, bouliček " tlak trvá cca týden pak je zas vše...

Marku, konzervativní léčba hemoroidů spočívá v užívání venotonik ( např. Detralex - pouze na lékařský recept, nebo potravinové doplňky např. Diosmin, Diohes plus), lokální...

Krvácení

| Dotaz od: Tomáš

Zhruba měsíc mi dělá vrásky na čele krev na toaletním papíře po výkonu. Ne vždy a ne moc, ale přeci jen už to trvá déle a nepřijde mi to normální. K lékaři se bojím. Dříve jsem...

Krev je zřejmě jasně červená a jen na papíře,ne ve stolici, tedy zdroj by měl být z oblasti konečníku.trhlinka,hemorhoid.Vzhledem k tomu ale, že uvádíte i střídání zácpy s...

Říznutí do prstu

| Dotaz od: Gabriela

Řízla jsem se těsně pod nehtem a zastavila krvácení, které bylo velmi silné. Rána je malá, ale docela hluboká a okolí rány bolestivé. Konec prstu mám ledový a brní. Nevím, zda...

Gabrielo, pokud prst už nekrvácí, k lékaři chodit nemusíte. Okolí může být bolestivé. Prst může být ledový a brnět od stáhnutí bandáže. Nyní udržujte prst v čistotě a kupte si...

Mám chemickou popáleninu, po dvou kapkách látky Divosan Activ na bavlněný rukáv, postižené místo, tedy zápěstí jsem okamžitě opláchla a vytvořila se i přesto popálenina prvního...

U popáleniny či poleptání 1.stupně k zhojení dochází spontánně po několika dnech; epidermální bariéra zůstává intaktní; metabolická odpověď je minimální; riziko infekce je...

Krev ve stolici

| Dotaz od: Patrik

Asi před rokem jsem měl problémy s krví při stolici a dostal jsem na to nějakou mast. Vše se zlepšilo ale poslední týdny se to opět vrátilo. Krev je někdy tmavá a někdy světlá...

Jedná se určitě o hemoroidy a zde jsou v léčbě dlouhodobě na prvním místě režimová dietní opatření pro ovlivnění konzistence stolice – úprava stravy, zvýšení příjmu vlákniny...

Bolest

| Dotaz od: Tereza

Už nějakou dobu mě bolí ukazováček na pravé ruce. Udělala jsem si to při parkouru a špatně jsem se chytla. Myslela jsem, že je to skříplá žíla ale to mi přišel jako nesmysl...

Bolest je zřejmě v oblasti základního mezičlánkového kloubu?-v této lokalizaci je vidět barevná změna.Zřejmě se jedná o pohmoždění měkkých tkání.Potírejte místo 2x denně...

Nezhoubný nádor jater

| Dotaz od: Kateřina

Byla jsem na sonu kvůli kamínku 7mm co mám ve Žlučníku, náhodou mi objevili FNH na játrech 3x3,5 cm. CT potvrdilo. Do zprávy mi lékař napsal : ložisko jater , fnh tvořící...

U většiny těchto benigních zmnožení jaterní tkáně, cca do 5 cm, se většinou neoperuje, stav se sonograficky jen pravidelně sleduje. Větší potíž do budoucna může působit váš...

Fraktura klíčku

| Dotaz od: miroslav

Mam tristivou zlomeninu klicni kosti zevni.je v poradku stale pretrvavajici bolest a krupani v rameni.zlomene to je 3tydny.Dekuji za odpoved.

Zdravím vás, 3 týdny je ještě velmi krátká doba, počítejte spíše 3 měsíce... chce to hlavně klid, aby hojení probíhalo co nejrychleji, sem tam křupnutí se asi nejde vyvarovat...

Bolest břicha

| Dotaz od: Kristýna | z mobilní aplikace

Je mi 13 let a už mě tak cca týden bolý v levém podbřišiku, jednou to zmizí a jednou to bolí je to asi po 2 minutách, nevím co dělat, řekla jsem to matce, tak snad semnou někam...

Ano, je nutné jít k lékaři. Maminka vás určitě vezme k dětské lékařce, která vyšetření břicho pohmatem, vyšetří moč, případně krev. Pokud uzná za vhodné, odešle vás na ultrazvuk...

Změna zbarvení stolice

| Dotaz od: Adriana

Chtela bych se zeptat,mam na stolici celkem dost oranzoveho hlenu, stolice je jim jako by obalena,hlavne tedy kdyz je stolice jakoby tuzsi,podstoupila jsem rektoskopii,anoskopii...

Myslím, že není důvod se obávat. Pokud byly výsledky vyšetření, které jste podstoupila negativní a dle symptomů jak je popisujete, pravděpodobnost, že se jedná o nádorové...

Změna zbarvení stolice

| Dotaz od: Adriana

Chtela bych se zeptat,tak 4x do mesice mam stolici obalenou oranzovym hlenem,hlavne tedy kdyz je stolice jakoby tuzsi,podstoupila jsem rektoskopii,anoskopii,krevni rozbor...

Myslím, že není důvod se obávat. Pokud byly výsledky vyšetření, které jste podstoupila negativní a dle symptomů jak je popisujete, pravděpodobnost, že se jedná o nádorové...

Jsem 30lety a jiz občasný uživatel pervitinu.beru pervitin intravenozne cca od 15let.z toho cca polovinu denně a nyní cca 1x za měsíc.mám problém s prokrvenim i samotnou...

Nejspíše se bude jednat o alergickou reakci na samotný i.v. aplikovaný pervitin či látky, které jsou v droze přimíchané, či na roztok v kterém si toto rozpouštíte, s pozdravem...

Infekce rány po výkonu

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla jsem se zeptat. Jsem po operaci žlučníku - laparoskopicky a řez u pupíku se mi zanítil. Nehojí se to, hnisá to. Zjistili mi zlatého stafylokoka. Mám malé miminko. Ránu si...

Riziko nákazy u infekčních komplikací u ran samozřejmě existuje, v prevenci je základem přísné dodržování hygienických opatření, mytí a dezinfekce rukou po převazu rány a...

Hemoroidy

| Dotaz od: Markéta

Dnes se mi stalo, že jsem objevila při utírání na toaletě na toaletním papíru krev, zdálo se mi jí docela dost a přišla mi i docela tmavá. Občas se mi stává, že se mi jen...

Pravděpodobně máte hemoroidy. Doporučuji koupit si čípky a při stolici netlačit. Rovněž doporučují návštěvu lékaře, aby vám konečník prohlédl. S pozdravem Dr. Janoušková

Hemoroidy

| Dotaz od: Honza

Jmenuji se Honza a je mi to dost nepříjemné tohle řešit ale docela se bojím co by to mohlo byt. Na fotce lze vidět ten problém. Neboli to ale bojím se. Domnívám se že to jsou...

Jedná se určitě o hemoroidy, cojsou uzlovitě rozšířené cévní pleteně v oblasti konečníku a řitního kanálu. Patří k velmi častým chorobám, jejich výskyt stoupá s věkem, trpí jimi...

Hemoroidy

| Dotaz od: Melinda | z mobilní aplikace

Je mi to blbe psat na konecniku semi udelaly naki bulky velke svedito hodne i opcas i kref a to dost krve prosim o radu dekuji

Léčba hemorhoidů je jednoduchá, ale vyžaduje vyšetření u lékaře na chirurgii, proktologie. Vyšetření pohledem a pohmatem a vždy i vyšetření poslední části konečníku. Po...

Diabolka v lýtku?

| Dotaz od: Andrej

Rád bych se zeptal dostal jsem od kamaráda vzduchovou do lýtka a nevím jestli je diabolka uvnitř je způsob jak to zjistit a v případě že tam je může se mi něco stát?

Diabolka je rentgen kontrastní/je vyrobena z kovového materiálu/.Tudíž ,pokud chcete vědět,zda diabolka zůstala ve Vašem lýtku,musíte na rentgen. s pozdravem

Bolest břicha

| Dotaz od: Petra

Chtela jsem se zeptat v lednu 2015 jsem byla na operaci a zjistili mi ze mam srusty na strevach tak to pry odsali a mam nejspis stejne problemy tak bych se chtela zeptat kdyz...

Vyšetření na zjištění srůstů je velmi nesnadné a nejednoduché. Existence srůstů se projeví v podstatě až komplikacemi a tou nejvážnější je omezení až zastavení střevní pasáže...

Mám dotaz byla jsem na pohotovosti s tím, že mě bolí v pravo pod žebry, měla jsem strach, že to je žlučník, na ultrazvuku mi nic nenašli. Jsem asi 14 dní po operaci slepého...

Váš dotaz bude dále zpracovávat konzultační ambulance. Pokud jste byla na UZ břicha a bylo vše v pořádku, nemáte teploty, jíte, nezvracíte, odchází Vám plyny a chodíte na...

Pilonidální cysta

| Dotaz od: Vladimír

Byla mi diagnostikovaná a na chirurgii ošetřena Pilonidální cysta s abscesem, L050, po měsíci a půl chození na kontroly se mi místo zákroku zklidnilo a chirurg co mě ošetřoval...

Pokud nebrání vážné jiné důvody je operace dermoidální cysty na místě, ale až nejlépe po zklidnění hnisavého průběhu, t.j. po otevření abscesu asi za půl roku. Jinak podle...

Krev ve stolici

| Dotaz od: Tomáš

Trapi me krev po stolici už delší dobu,je jasné červená.Nekdy to trvá nekolik dni,ale pak zas mám klid.Bojim se jít k doktorovi.Poradi te mi co mám dělat a co to je za problém

Řešení je jednoznačné. Každé krvácení musí být chirurgicky vyšetřeno a ošetřeno. Je jistě pravděpodobné, že se jedná o třeba i nevelký hemorhoidální uzel, ten chirurg...

Zarůstající nehet

| Dotaz od: Lucie

Před několika měsíci mi slezl nehet na noze, nebolelo to a od nového roku mi rostl nový. Zpočátku zdeformovaný a po kousku už normální, ale narostl jen asi do třičtvrtě...

Lucie, pokud vám nehet již zarůstá, bude vhodné raději zajít na ošetření na chirurgii. Bohužel nehtová ploténka je deformovaná a mohlo by dojít k rozvoji zánětu nehtového lůžka...

Bolest pupíku

| Dotaz od: Jana

Chtěla jsem se zeptat mam problem s pupíkem začal mi bolet při pohybech a kdyz si na něj zmačknu tak mi bolí ale ted posledni dobou se mi zda že se mi zbarvuje do modra prosím o...

Jano, dle Vašeho popisu by se mohlo jednat o pupeční kýlu. Doporučovala bych Vám navštívit chirurgickou ambulanci. Váš dotaz bude ještě zpracován naší konzultační ambulancí. S...

Jsme nyni s rodinou na dovolene v Alpach a mamka upadla na lyzich. Na rukach mela rukavice a brdila jimi, kdyz sjizdela po padu na bricho dolu po sjezdovce. Po padu ji napuchly...

Zdravím vás, ano samozřejmě mohlo dojít k pomerně značnému pohmoždění rukou, případně i pohmoždění krční páteře, takže nález bych považoval za odpovídající mechanismu poranění...

Kýla po těhotenství

| Dotaz od: Pavlína

Prosím o radu: jsem 16m po porodu a cca před rokem jsem zjistila, že mám pupeční kýlu a rozestup přímých bříšních svalů cca 6cm v délce. Byla jsem na vyšetření v kýlní poradně...

Kombinace kýla a těhotenství jistě není ideální. Měl by se k vaší otázce vyjádřit chirurg, kterž vás vyšetřuje a zjistí velikost kylní branky. Pokud je kýla malá s kylní...

Naražené zápěstí

| Dotaz od: Dominik

Při házené jsem vyskočil odrazil míč a při pádu na zem jsem spadl na spodní stranu dlaně, začalo to dost bolet a omezila se pohyblivost zápěstí, chtěl bych se zeptat na možnou...

Dominiku, pokud je výrazná bolest a omezení hybnosti, šla bych na vyšetření na chirurgii, aby se provedl rentgen a vyloučila zlomenina, pokud bude rentgen negativní, tak se...

[nalezeno 6240 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: