Dětské nemoci - vyhledávání v poradně

[nalezeno 1521 výsledků]

Hraniční nálezy

| Dotaz od: Jana

Mám doma 2 měsíční holčičku. Nyní jsme byly hospitalizované v nemocnici s virózou, kde jí brali krev. Bylo mi řečeno, že krev je v pořádku. Nyní jsme byly na kontrole u dětské...

Zdravím vás, myslím že si děláte předčasné starosti, hodnoty jsou opravdu hraniční a minimální, takže z toho opravdu nedělejte žádné závěry, samozřejmě stav může souviset s...

 

Muj 6-ti mesicni syn.ma na hlave vyrazku,,jsou to tvrde bulky,,objevila se mu jiz po treti,,poprve pred dvema mesici. Nase detska dr..nevi co to je,,vzdy nam napise,batrafen a...

Pokud si Vaše dětská lékařka dále neví rady, tak by bylo vhodné navštívit kožního lékaře, resp. zajděte na kontrolu k dětské lékařce a domluvte se na dalším postupu, měla by Vám...

Syn mezi angínami prodělal mononukleozu, doktor to zjistil až po proběhnutí nemoci, kdy jsme si vyžádali testy..takže ji má v pasivní fázi. problém je, že syn je neustále...

Kromě základních krevních testů, byla provedena i nějaká speciální vyšetření? Zejména výtěr z krku, ASLO, kterých pozitivita by mohla znamenat chronickou sreptokokovou...

Obtíže u kojence

| Dotaz od: Barbora

Chtěla jsem se poradit, mám petimesicniho syna,který celou dobu krasne prospival, nyní ma váhu 8660g, je hodně i velký 71cm. Ale za poslední dobu se paní doktorce nezdají váhové...

Možná má prostě jen období, kde se vytahuje (roste do délky, ale nepřibývá na váze). Takováto období se v průběhu růstu střídají s těmy, kdy je výška zase spíše stejná, či roste...

Pane doktore.Právě ležím s ročním synem již 7 den v nemocnici.Přijali nás pro vysoké teploty 40,6 , které doprovázely zápal plic.Nemoc celkově trvá dvanáct dní.První rýma+ kašel...

Michaelo, nejdříve bych Vás, i když plně chápu a rozumím Vaší situaci, chtěla co nejvíce uklidnit. Jste v nemocnici, jistě je zde o syna dobře postaráno. Nádory, jak udáváte, se...

Bolest v levém podbříšku

| Dotaz od: Aneta

:) chytla mě strašná bolest v levém podbříšku a vystřelilo mi to až do zad když jsem šla močit.. Odehrálo se to ještě před tím než začala moč vytékat .. K močení tedy nedošlo...

Bolest v levém podbříšku může být více příčin, pokud je to spojeno i s dysurickými potížemi, problémem s močením, mohlo by se jednat o kámen v močových cestách. Pokud stav...

Mam 2 letou dceru, a ta trpi posledni 2 mesice castymi prujmy. Plenku menim az 5 denne, a vzdy se tam nachaxi takovy slizky hlen. Pije a ji po celou dobu dobre, a nema ani...

A co za vyšetření byly doposud provedeny. U půjmu, který trvá 2 měsíce předpokládám odběry krve, CRP, jaterní testy, pankreatické enzýmy, KO, výtěr z rekta popřípadě i stolice...

Jizvy po neštovicích

| Dotaz od: Adam

Chtěl bych se zeptat mám 14 let a asi cca před 14 dny jsem měl neštovice.Když mi skončila inkubační doba měl jsem z neštovic stroupky,jelikož se mi udělali stroupky i na...

Ahoj Adame, zde je každá rada drahá, bohužel mají tendenci v určité podobě přetrvávat po celý život. Jizvičky nyní hlavně chran před sluníčkem, tedy hlavně v létě, ale i s...

Neprospívání dítěte

| Dotaz od: Adela

Chtela bych se zeptat na svoji dvouletou dceru ohledne jidla. Do jednoho roku nebyl s nicim problem jedla v podstate vse, ale potom zacaly problemy. Jsme ted v podstate jenom na...

Mohla by mít Vaše dcera období vzdoru? Pozorujete potíže jen ohledně jídla nebo např. i v chování, víc vzteku, odmítání jiných činností a pod? Neměli jste v rodině změnu, která...

Moje roční dcera je již zhruba půl roku neustále zahleněná, chrochtá, chrčí a kašle. Ve čtyřech měsících (červen) měla chlamydie na plících, léčeno Klacidem a od té doby...

Vážená paní Terezo, doporučuji Vám vyhledat imunologickou ambulanci a domluvit se na komplexním vyšetření imunitních funkcí. S pozdravem, MH.

Respirační infekt u dítěte

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se zeptat, syn 6 let je už třetí týden nachlazen, začalo to teplotami i přes 39, bolesti v krku, bolestmi svalů a bolesti hlavy,rymou. Po třech dnech jsme navštívili...

Ano, je to možné, infekci si předáváte postupně v rodině. CRP 8 značí virovou infekci. Většina virových infektů trvá 1 týdn naž 2, takže pokud si to předáváte dokola, 18 dní z...

Stav po angíně

| Dotaz od: Jana

Chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl už 2x angínu. Od minulého pondělí je nemocen se zánětem mízních uzlin, dr. mu udělala výtěr krku. A dnes Dr. mi oznámila že má...

Pokud je ATB terapie ukončená, syn je v pořádku, nemá aktuálně žádné potíže, do školy může, přičemž minimálně týden klidový režim, bez tělesné výchovy, s pozdravem, Dr. Horáková

Problém s kojením

| Dotaz od: Stanislava | z mobilní aplikace

Mám 4 týdenního vnoučka. Je plně kojený, i když z počátku byly s kojením velké potíže (cca 10 dnů ). Posledních 5 dnů téměř po každém kojení zvrací (zakalenou tekutinu). S...

V kojeneckém věku může být více příčin zvracení. Důležité je odlišit ty závažné ( např při závažné metabolické poruše by základní odběry rozhodně nebyli vpořádku) od méně...

Střevní chřipka

| Dotaz od: Dana

Mám dotaz ohledně střevní virózy. Celá rodina prodělala střevní virózu. Potom chlapci nastoupili do MŠ a jednomu z nich se opět viróza vrátila. Může jeho bratr docházet do MŠ...

Dano, jestliže je druhý chlapec bez klinických obtíží, nevidím důvod, proč by nemohl opět nastoupit do mateřské školky. S pozdravem Jana Harnová

Je mi 16 let , jsem vysoký jenom 154 cm a chtěl bych se zeptat zda-li mám ještě šanci vyrůst do výšky kterou bych chtěl (175 cm) . Moje mamka má 166 cm a otec 160 , ale mojí...

Vzhledem k výšce obou Vaších rodičů, Vašemu věku 16 let, by jsem neřekla, že ještě nějak zásadně porostete, růst obvykle probíhá do 17-18ti let, poté spíše vzácně, i přesto že...

Afty

| Dotaz od: Miroslava

Moje dvouleta dcera ma afty pres vykend jsme to vydrzely natirala gen. a v nedeli se ji rozlezli jeste vic. Doktorka, nam rekla ze ji mame davat Nurofen a Panadol. Nebude mala...

Afty vznikají nějakým oslabením imunity-např. po virose,teplotách.... Nejsou infekčního původu,tudíž netřeba antibiotik. Vhodné je cucání např. Septofortu nebo jiné lok...

Můj syn 20 měsíců(zdravy) se už od mala budil v noci. Napřed to bylo bříško, zuby atd. Ale teď poslední měsíc je to jiný. Řekla bych, že jsou to noční mury nebo něco takového...

Poruchy spánku u dětí jsou poměrně složitou problematikou, či už pavor nocturnus (noční děs): kdy se jedná o poruchu spánku, kdy se dítě v prvních hodinách spánku probudí, náhle...

Kojení a listerioza

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat, jak je to s přenosem listeriozy při kojení. Je možný přenos nákazy přes mateřské mléko? Celé tehotenstvi jsem se vyhýbala potenciálně rizikovým potravinám...

Petro, vstupní branou infekce je typicky zažívací trakt, dále je průnik do organismu možný také porušeným kožním krytem (vzácná kožní forma listeriózy u lidí obstarávajících...

11.leté dceři byla diagnostikována mitrální insuficience 1.st.hemodynamicky nevýznamná.pan doktor mne uklidni,že zatím může nadále výkonnostně sportovat - triatlon.Jen je třeba...

Určitě by jsem akceptovala doporučení kardiologa, ve sportování lze pokračovat, pravidelné kardiologické kontroly s provedením ECHA 1-2 x ročně, při zhoršení potíží, dušnosti...

Průjem po viróze

| Dotaz od: Markéta

V pondělí mě schvátila únava. Odpoledne po příchodu domů jsem dostala zimnici a ihned usla. Po probuzení zase zimnice, horečka 38,6 a bolesti břicha. Vzala jsem si paralen a...

Co se doporučení k průjmu týče, vysadit Endiaron, nadále Smectu či černé uhlí 3 x denně, probiotika, např. Hylak Forte či Enterol, dietní režim, v průběhu pár dní budete OK, s...

Flíčky na rukách

| Dotaz od: Petra

Diteti se objevila krupičkovita vyrazka pod bradou a na tvářích. Zároveň jen malé červené ohranicene flíčky na vnitřní straně ručiček. Nemá horečku, vypadá to že ji to nesvedi...

Pravděpodobně jste problém už dnes vyřešila...jinak všeobecně platí, že vyrážka na kůži se dle popisu špatně hodnotí - vždy přímo nebo alespoň foto. Zdravím, Rajchlová.

Chci se zeptat na jednu vec.Mam 5 mesicni holcicku a zhruba pred hodinou jsem ji mela v ruce a prochazela jsem s ni z jedne mistnosti do druhe a ona se necekane naklonila a...

Já mám doma 6ti měsíčního chlapečka, a můžu Vám říct, že by jste se měla obrnit větší sílou a odvahou, až se začne plazit, lézt po čtyřech či dokonce si stoupat, bude toto né...

Jsem v 11tt a doktorka si podle ultrazvuku myslí, že můj plod má pupečníkovou kýlu. Nic víc mi k tomu bohužel neřekla, tak bych se Vás chtěla zeptat, jestli by jste mi k tomu...

Umbilikální hernii neboli pupečníkovou kýlu prodělal během embryonálního vývoje každý z nás. Tato fysiologická kýla vzniká v době, kdy se střevní klička rychle prodlužuje...

Mám 2.letou dceru,která trpí od narození horeckami...do měsíce je má až třikrát a trvaji někdy i až 5.dní ....vždy se vracejí po 6.hodinách uz jsem z toho bezmocná a nevím...

Problematika opakované horečky u dětí je hodně široká, bohužel nepopisujete, zda má dcera nějaké další příznaky, např bolesti kloubů, vyrážku atd...proto Vám neumím říct víc...

Začátkem března jdu ne sportovní lékařské prohlídky a chtěla jsem te zeptat zda se testuje přítomnost na drogy? Marihuanu jsem naposledy kouřila koncem prosince a dřív tak 1-3...

Sport a marihuana pravidelně, to mně nejde dohromady. No marihuanu v močí, a je jedno jak jste ji požila, či kouřením, či perorálně v potravě, přetrvává cca. 3 měsíce, jestli...

Opakované infekce

| Dotaz od: Frantiska

Dcera 5 let je casto nemocna (zvladne I 2xdo mesice) toto trva uz pres dva roky.Zacalo to Po prestehovani se do UK.Nejvice trpi Na kasel velmi vycerpajici (zvraci hleny) a to...

Těžko říct, jestli se jedná o kombinaci faktorů, jako nové prostředí a stres ze změny, jiné klimatické podmínky, vlhko, nedoléčení a nedostatečná reknovalescence u nemocí a ATB...

Zvětšená lu

| Dotaz od: Denisa

Asi před 3 týdny jsem měla zánět uzlin,tak po 10 dnech mi dělali krevní testy a dopadly špatně a zjistili že mám Mononukleózu tak jsem doma,jenomže včera ráno se mi udělala...

Vzhledem k tomu, že máte mononukleózu, bude se nejspíše jednat o mírně zvětšenou lymfatickou uzlinku, virus, který působí mononukleósu působí i zánět v lymfatické uzlince, která...

Prosím poraďte mi. Mám skoro 5,5letého Honzíka, který má velký problém s mluvením. Ještě se nerozmluvil. Je to zdravý ,chytrý kluk, ale s mluvením je na úrovni dvouletého dítěte...

Váš dotaz jsem konzultovala se známou, logopedkou. Prvděpodobně by se mohlo jednat o specificky narušený vývoj řeči, tzv. vývojovou dysfázii. Tyhle děti, ačkoliv dobře rozumějí...

Můj 5 letý syn je dlouhodobě zahleněný. Má pořád rýmu, většinou do žluto-zelena. Nechci mu už dávat Pamykon nebo Bendovy kapky. Používáme na proplachování Sterimar. Další věc je...

V případě chronické rýmy je typické, že jsou lymfatické uzliny ve spádové oblasti, pod bradou, zvětšeny. Také zahlenění bude následkem rýmy, kdy hleny, zejména v noci, zatékají...

Potrebuji poradit Vas nazor o jakou infection se asi jedna nebo nejake information prosim a predem dekuji chapu ze na dalku je to obtizne ale ceske doktori jsou doktori asi vite...

Dotaz je velice stručný, neuvádíte potíž, kterými dítě trpí, jenom jeho fotografie v posteli mně skutečně neřekne nic o tom, co za nemoc by mohlo mít. Metronidazol patří mezi...

[nalezeno 1521 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: