Dětské nemoci - vyhledávání v poradně

[nalezeno 1691 výsledků]

Pátá nemoc

| Dotaz od: Zuzana

Pane doktore, dcera byla v kontaktu s holčičkou, která měla 5.den vyrazku u pate nemoci.Dalsi den jsem zjistila, ze jsem těhotná.Kamaradka me ujišťovala ujišťovala, že ji...

Tzv.pátá nemoc je onemocnění virové, které se přenáší kapénkovou infekcí.Jde o onemocnění převážně malých dětí,ale i vnímavý dospělý jedinec může onemocnět.V případě,že Vaše...

 

Dcera (2 roky, 4 mesice) prodelala pred 3 tydny nestovice. Po 17 dnech jsme zacali chodit ven. Prubeh mela narocny, 5 dnu horecky, pupinku opravdu snad tisic. Po nekterych ji...

Terezo, myslím že není důvod, abyste k moři nejeli, dcera je již bez teplot, v akutním stadiu s teplotami by cesta vhodná nebyla, ale takto jistě ano. Pobyt u moře, slaná voda...

Chtěl bych se zeptat na jednu věc, která mě trápí cca 5 měsícu. Vše to začalo takovýma uzlinkama, které jsem měl v oblasti čelisti na stejných místech na obou stranách pak se k...

Co se zvětšení LU na krku a za ušima týče, určitě, pokud přetrvává je na místě komplexní vyšetření Vaším pediatrem, zhodnocení LU i v dalších lokalizacích (podpaží, v tříslech...

Chtěla bych se zeptat...je mi 15 a stále chodím samozřejmě do školy, ale koncem března mi jeden den nebylo dobře, bolel mě pravý bok a bylo mi na zvracení, tak jsem musela...

Emo, určitě je dobré nechat dovyšetřit stolici na přítomnost bakterií, nicméně pokud by i to vyšlo v pořádku, pak by příčina skutečně mohla být ve svalově-kostěném systému...

Chtěla bych se zeptat, dcera (4 roky) byla před třemi dny očkována druhou dávkou proti žloutence. Ten stejný den večer se jí objevily první pupínky a druhý den už bylo jasné, že...

Vzhledem k akutnímu onemocnění může být teoreticky snížena účinnost očkování, ale u dětí je obecně odpověď na očkovací látky dobrá. Vzhledem k tomu, že se jedná o neživou...

Svědění konečníku

| Dotaz od: Jan

Už třetím dnem mě hlevně při fyzické aktivitě svědí v oblasti konečníku. Svědění je nesnesitelné. Také když se utírám, tak to velice štípe, až bolí. Chtěl bych se zeptat, co...

Určitě by bylo vhodné navštívit Vašeho lékaře ke zjištění, zda se nejedná o kožní či parazitární onemocnění. NA dálku více poradit nemohu jelikož neznám přesnou příčinu. S...

Chtěla bych se zeptat, synovec (16 měsíců) byl na očkování proti spalničkám a 10 den se objevily teploty a po celém těle má vyrážku. Jedná se prý o neinfekční spaničky. Můj syn...

Po očkování se vyrážka může vyskytnout. Uvádí se, že kontakt s ostatními dětmi je možný. Ale zvažte sama, zda není vhodné na pár dní kontakt přerušit- miminko je přece jen ještě...

Vysoké patro

| Dotaz od: Alena

Prosím o odpověď na dotaz vysokého patra u kojence. Je to nějaký vážný problém a bude nutná operace nebo se nejedná o nic vážného. Vnukovi je 7 týdnů. Snacha je na zhroucení, a...

Na fotografiích nevidím vůbec nic patologického, postupně s věkem a tím, jak budou růst lebeční kosti budou se měnit i poměry v dutině ústní a myslím si, že i patro se oploští a...

Mám dotaz,synovi bude 3 roky.Snažíme se jeho naučit bez pliny.,ale když mu dam trenky tak počurase 2 krat za hodinu ale trošku.Jestli se to stává u děti nebo je to nijaké...

Ve třech rocích by již měl zvládat základní návyky, pokud ale až nyní začínáte odvykat od pleny, tyto nehody budu časté a ještě nějakou dobu to potrvá, byl zvyklí takto močit do...

6 letý syn má téměř vždy mírně zašpiněné slipy, když se mu chce kakat. Říká, že nepozná, že se mu chce a že jsou špinavé, zjistí až na záchodě. Ale třeba když se svléká před...

Synovi je 6 let, nucení na stolici určitě pociťuje, sama uvádíte, že v určitých situacích si na stolici dojde včas, myslím si, že to bude dáno spíše jeho nepozorností, případně...

Ukazal se mi ve stolici malinky bylí červík. Mám dvou a pul měsíční miminko a plně kojím samozrejmě hned zítra zajdu k obvodnímu. Mám jít a s ní k dětskému? může ji to nějak...

Pravděpodobně se bude jednat o onemocnění roupem dětským. Doporučuji parazitologické vyšetření stolice s potvrzením diagnózy. Po jejím potvrzení je vhodné nasadit Vermox - 1...

Poporodní komlikace

| Dotaz od: Tibor

Chtěl bych se zeptat, zda je normální, když má dítě ještě 20 minut po porodu v sobě plodovou vodu (chrapotí to v něm a pere se s dýcháním) a nikdo to neřeší, jen radí aby...

Po porodu se standardně provádí odsátí zbytků plodové vody. Důvodů vzniku mentální retardace je celá řada a jejich příčinu lze někdy jen těžko určit. Může se jednat o poškození...

Absence pubického ochlupení Můj čerstvě 14-tiletý syn nemá dosud žádné známky pubického ochlupení. Varlátka se od jeho 13.-ti let zvětšila, nikoli penis, který je stále velmi...

Patricie, pubické ochlupení by mělo začít růst po 10.roce života, proto pokud do teď nejsou žádné známky, mohlo by se jednat o hormonální poruchu. Navštivte prosím svého...

Zvětšené lu krku

| Dotaz od: Barbora

Je mi 16 let a před pár měsíci jsem si na pravé zadní straně krku nahmatala takovou bouli, velká je asi centimetr. Nijak nad kůži nezasahuje. Žádné bolesti nepociťuju. Jenom...

Nejspíše se vzhledem k recentnímu, nedávnému zánětu v oblasti horních cest dýchacích, který jste popisovala, bude jednat o zvětšenou lymfatickou uzlinu na krku, normální je...

Chrápání u 4,5leté dcery

| Dotaz od: Petra

Moje dcera 4,5 roku hrozně chrápe. Doktor předepsal nosní sprej na alergii. Vůbec nepomáhá. Rýmu nemá. Prosím poraďte. Děkuji

Petro, nejčastější příčinou chrápání u dětí bývá zvětšené tzv. adenoidní vegetace, neboli nosní mandle, případně mandle krční. Pokud kapky do nosu nezabírají, pak by možná...

Silné opruzeniny na zadečku

| Dotaz od: Alžběta

Můj desetiměsíční syn má už delší dobu silné opruzeniny na zadečku. Jsou to suché, červené mapy. Kůže se mu loupe ale pod tím je to zase červené. Nikde jinde na těle to nemá...

Alžběto, nevím jak přesně opruzeniny u Vašeho syna vypadají, nicméně často se stává, že na opruzenou kůži druhotně nasedne bakterie či kvasinky a v takovém případě se toho bez...

Bolest prsou

| Dotaz od: Nikita

Je mi 13 a už několik let mě bolí obě prsa. Když jsem to říkala před několika lety mamce a ostatním z rodiny říkali že mi rostou ale je to opravdu hrozná bolest. Bolí to při...

Kontinuální bolest prsou ve Vašem věku bude nejspíše podmíněná hormonálními změnami, které probíhají v podstatě celou pubertu pod vlivem pohlavních hormonů bez návaznosti na...

Obava z leukemie

| Dotaz od: Nella

Chtěla bych se zeptat co by mohla znamenat bolest holenních kostí ze předu (někdy nejenom kostí). Je mi 11 let a poslední dobou jsem se začala pozorovat, a navíc Sme se ve škole...

Nello, bolest holeních kostí může ve vašem věku znamenat klidně jenom to, že stále rostete a tělo se vyvíjí. Pokud nemáte další potíže, není důvod, abyste se obávala...

Zhodnocení ko u syna

| Dotaz od: Zuzana

Chtěla bych Vás moc poprosit o zhodnocení KO mého 3,5letého syna - hb 122, trom 149, mcv 76,3 , mch 27,5 , segm 0,17 , tyč 0,01 , ly 0,75 , mo 0,02 , eo 0,05. Pediatr říkal, že...

Vysoké IgE a ECP svědčí pravděpodobně pro alergii, proto je vhodné podrobné vyšetření na alergologii. Uvedené hodnoty krevního obrazu nejsou nijak alarmující, chybí v něm ale...

Zarudnutí obličeje

| Dotaz od: Eliška

Od poloviny dne mne trapi cervene svedici pasma pod ocima, kolem oci a oboci. Toto se stalo po cca ctvrt dennim pobytu venku (ne na primem slunci). Muze se jednat o alergii...

Fotografie skutečně nic moc neříká, projevy na ni nesou téměř vidět. Ve vztahu k informacím, které jste uvedla by jsem zvažovala jednak reakci na expozici slunečnímu záření...

Bulka v prsu u muže

| Dotaz od: Michal

Včera jsem zde psal dotaz ohledně bulky v kůži přímo pod bradavkou. Toto je doplnění, co jsem zpozoroval po 1 dni. Nejsem si tím jist, ale mám pocit, že je bulka o něco menší a...

Michale, bohužel jste neposlal znění původního dotazu, takže nevím, jak je bulka velká. Ano,může se jednat o mléčnou žlázu, nebo např. lipom/ fibrom - nic závažného. I vzhledem...

Viróza, otoky kloubů, vyrážka

| Dotaz od: Anežka

Syn 4 roky včera mu nateklo koleno po asi dvou hodinach otok nozicek a rucicek po tele cervena vyražka plus teplota byl na velke stolici ma tuhou ale nazelenalou byli jsme na...

Paní Anežko. Akutní virové onemocnění může být provázeno různými typy kožní vyrážky i otoky kloubů, myslím si, že doporučení kolegů po vyšetření na pohotovosti bylo adekvátní...

Dnes jsem nahmatal přímo, asi v kůži, pod bradavkou něco... Obávám se závažného onemocnění. Je mi 14. Bradavka mě bolí na pohmat. Někde jsem četl, že pokud bradavka bolí, není...

Michale, ve Vašem věku a mužském pohlaví se rakoviny prsu neobávejte, pravděpodobnost je mizivá. I jako muž máte mléčnou tkáň prsu, který se v dospívání může měnit a lehce bolet...

Můj syn 5 týdnů, 4.200 kg je krmen um-nutrilon. Je velký jedlík, nenasyta. Vypije 160ml/6-7 dávek denně. Nutriční poradkyně mě varuje, že je to strašně moc, že mu mohu poškodit...

U dětí, které jsou krmeny UM je důležité hned od začátku nastavit pravidelný režim, krmit minimálně po 3 hodinách, dřív určitě ne. Co se objemu dávky týče, maximální objem UM za...

Výtěr z nosu

| Dotaz od: Lucie

Dceta (3,5mesice) mela dlouho rymu.Ve vyteri mela streptokok pneumonie.Prelecena pamyconem.ryma ustoupila,ale kontrolni vyter ukazal,ze streptokok je v nose porad.Je nebezpecna...

Lucie, pokud Vaše dcera již nemá žádné obtíže, pouze byl v nose nalezen streptokok, přeléčení antibiotiky se nedoporučuje. Bezpříznakoví pacienti, nosiči, nejsou ani považováni...

Dětské nemoci

| Dotaz od: Martina

Syn 3 roky, posledního půl roku trpí bolestmi břicha, zácpou, únavou, uplakaností, v noci hůř spí, do jídla ho musím nutit a i tak nijak moc nepřibírá, mohlo by se jednat o...

Při alergii na lepek by byl spíše průjem. Na dálku není možné určit příčinu obtíží. Doporučuji Vám navštívit dětského lékaře, který Vašeho syna vyšetří a poradí Vám i ohledně...

Zácpa,průjem....

| Dotaz od: Veronika

Mám problém se stolicí. Mám v ní hlen a mapm tušení,že jsem tam zahlédla i krev. S tím přišla i zácpa s průjmem. Mám problém vykonat potřebu. Stolice je různých tvarů a barev...

Vzhledem k tomu ,co píšete,by se mohlo jednat o chronické zánětlivé onemocnění střev,proto je rozhodně třeba dojít ke svému praktickému/dětskému/lékaři .Řeknete mu přesně to,co...

Mám dotaz ohledně zvýšených jaterních testů mého syna , na předoperačním vyšetření v lednu zjištěno zvýšení jaterních testů a to ALT 1,22 a AST 0,80, doporučen ostropestřec a...

Zvýšení jaterních testů je nevýrazné a může provázet celou řadu chorob. V tomto věku to nejčastěji bývají virové infekty - např. EB viróza nebo CMV infekce (řada pacientů...

[nalezeno 1691 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: