Dětské nemoci - vyhledávání v poradně

[nalezeno 1753 výsledků]

Vývoj kojence

| Dotaz od: Petra

Mam 5-ti mesicni dceru.Od narozeni plazi jazyk. Moc se neusmiva, nechyta si hracky a zatim moc nezvatla. Pediatr mi rekl, ze je v pořadu a vyvíjí se jak ma. Tudíž dceru...

Petro, u takto malého kojence zcela jistě nemůžeme hovořit o PAS, tedy poruše ve vývoji z řady autistického spektra, tuto domněnku můžeme vyslovit nejdříve po třetím roku věku...

 

Vyrážka u kojence

| Dotaz od: Petra

Mam 9.mesicni holčičku a dnes ráno jsem si všimla ze má male cervene pupinky za krkem,na obliceji a tele kromě nohou. K tomu ráno mela prujem. Nevíte co by to mohlo byt? Teplotu...

V tomto horkém počasí se nabízí, že by se mohlo jednat o potničky, může to být i ekzém ze sluníčka, pokud byla na slunci, může to patřit i k průjmu - určitě pokud by se...

Je mi 16 let. Můžu v tomto věku chodit na prohlídky na alergologii sám? Musel bych něco platit za takovou prohlídku? Mám alergii na pyl a roztoče. Na alergologii jsem nebyl už...

Ahoj Vítku, na alergologii můžeš vyrazit sám, žádanku od svého dětského lékaře k tomu nepotřebuješ. Máš pocit, že se tvoje alergie nyní zhoršila? Cítíš nějakou změnu oproti...

Moj 6t syncek mava boelsti bruska. Tlaci tlaci a nic. Dnes som mu chcela pomoct a tlacila som mu nozkami o brusko,tlacil ale zrejme som to prehnala lebo zacal s toho kaslat...

Nejspíše došlo k přenosu tlaku z bříška na hrudníček a proto začal kašlat, nepředpokládám, že by jste tlačila kolik, aby jste mu ublížila. Určitě, pokud syna trápí koliky, větší...

Včera jsem spolykala asi 6 kusu Detralexu,asi 5 kusu Zenara a asi 6 Ibalginu. Dneska ráno 3 a odpoledne taky 3. Bylo mi špatně nevěděla jsem co dělat.. Zatím to na mě nějak...

Nevím, co Vás vedlo k tomu, aby jste snědla tuto kombinaci léků, neuvádíte, co máte za potíže, jenom že je Vám špatně, k tomu Detralex v jedné dávce efekt mít nebude, po 5...

Je mi 12 let a Bolí mě už asi 2 měsíce kosti hlavně Ruce a nohy. Také se mi občas udělají petechie. Dost se bojíme leukémie. Ale když mamce řeknu co mi je řekne mi jen že to nic...

Nelo, bude nejlepší, když navštívíš svého dětského lékaře, který Tě vyšetří a bude-li nutné, doporučí i léčbu. Občas v době růstu mohou kosti bolest. Někdy bolí o klouby. V...

U me 2,5 lete dcery byla zjistena alergie na kravske mleko. Od narozeni trpela kolikami, zacpou, bolesti pri stolici, krev pri stolici, zahleneni a velmi casta nemocnost v...

Při alergii na bílkovinu kravského mléka musíte vyloučit vše, co obsahuje nebo je vyrobeno z kravského mléka, co se rostlinných mlék týče, může všechny druhy, určitě by jsem ale...

Zánět močových cest

| Dotaz od: Aneta

Má tříměsíční dcerka si prodělala zánět močových cest. Nález byla bakterie Enterococcus. Jak se tam dostala? Kde se tato bakterie nachází? Je pravděpodobné, že se zánět bude...

Aneto. Enterococcus patří mezi tzv.fekální bakterie - bakterie střevní mikroflory - běžně vyskytují ve střevech a žádné obtíže tam nezpůsobují. Močové infekce jsou ve většine...

Adenotomie

| Dotaz od: LUCIE

Mám 4,5 letou dceru.Před měsícem prodělala poprvé febrilní křeč(virosa),byla na JIP v Olomouci.Kde jí dělali i ORL vyšetření,pan doktor mně sdělil,že špatně slyší na jedno...

Ano, domnívám se, že by bylo vhodné provést odstranění nosní mandle - pokud by se nechala, stejně v dospělosti vymizí (čili obavy, že by jí pak něco "chybělo" nejsou na místě...

Potrebuji se zeptat na sveho syna Davidka 9let..syn ji levou rukou a pise pravou..na fotbale kope obouma nohama..mam to resit? Nebude mit s tim, ze pouziva obe casti problem???

Problém v tom skutečně nevidím, to že je Váš syn schopen fungovat obouručně je pro něho spíše devízou, než hendikepem, s pozdravem, Dr. Horáková

Nález v krku

| Dotaz od: Dagmara | z mobilní aplikace

Prosím Vás o radu. Naš malý mal 3 dni, 3 noci vysoké teploty 39-39,5 st, bolelo ho veľmi v krku, prvý deň lekár urobil crp, bolo menej ako 8, ale keďže bolesti v krku sa...

Určitě se poraďte s vašim ošetřujícím lékařem na dětském. Osobně bych antibiotika vysadila, znovu zkontrolovala CRP a nález v krku a teprve poté bych eventuálně volila jiné nebo...

Zvýšené jt a lymfocyty

| Dotaz od: Monika

Pán doktor, mám dcérku, ktorá má 4,5 mesiaca. Boli sme na kontrole na gastro, nakoľko má alergiu na kravskú bielkovinu. Sestrička mi dnes poslala výsledky krvi, lenže nakoľko má...

Krevní obraz vypadá v pořádku, jsou pouze mírně zvýšené lymfocyty v diferenciálním rozpočtu, co může mít řadu příčin, nejspíše stav po viróze, ale celkový počet leukocytů je v...

Môj 3 a pol ročný syn má niekoľko mesiacov hlieny a kašeľ, iné problémy nemá a chodí normálne do škôlky. Pri výtere mu zistili v nose zlatého stafylokoka. Pediatricka...

Jano, samozřejmě se nakazit může, ale také nemusí, Nákaze můžete předejít právě režimovými opatřeními, zkuste zabránit přenosu kapénkové infekce, čili at je miminko nyní co...

Tvar hlavy u dítěte

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat do kdy se dětem mění tvar hlavy.Dcera 6 let má na levé straně nad okem větší čelo jakoby bouli a má tam i dost modrých žilek.Ráda bych se zeptala zda může...

Pokud má vaše dcera uvedený nález na hlavě, doporučuji navštívit praktickou lékařku, aby dceru vyšetřila a případně provedla rentgenové vyšetření hlavy či odeslala ke...

Nález na lebce

| Dotaz od: Marketa

Mam dotaz syn 4 roky je ostrihany a vsimla jsem si takove cesticky kolem hlavicky vypada to jako by na tom miate byla otevrena je to prosim v poradku?

Markéto, jedná se o lebeční šev ( sutura coronalis - šev korunový, spojuje kost čelní s oběma kostmi temenními). Jedná se o normální nález. S pozdravem Jana Harnová

Chtěla bych požádat o radu. Moje dcera 2 a 3/4 roku si v pátek odpoledne začala stěžovat na bolest při močení a začala chodit čůrat častěji. Ve čtvrtek měla slabší průjem a...

Pokud byly v moči dítěte přítomné leukocyty, hemoglobin i nitrity, vše ukazuje na infekci dolních močových cest, chemoterapeutika byla nasazena zcela správně a indikovaně, CRP u...

Dcerce bude v říjnu 5 let, ale stále se v noci počurává. Potřeba jít čurat ji nevzbudí. Jak mám postupovat, abychom plínky na noc odbourali? Zkoušela jsem ji v noci 1x budit...

Nervový systém u dětí dozrává různou rychlostí, ale u nočního pomočování, pokud je přes den schopná se udržet v suchu a na WC si dojít je velice důležitý režim, který zavedete...

Plané neštovice?

| Dotaz od: Lucie

Prosím o radu zda může jít o neštovice?Syn chodí do druhé třídy a spolužačka byla doma od 18.5.2017 potvrzené neštovice.Dnes tedy 24 den inkubační doba.Máme rýmu,teploty kolem...

Ne, na fotkách, které jste zaslala nejsou patrné projevy planých neštovic. Rýma a teplota zřejmě souvisí s běžným nachlazením/virózou či jiným respiračním infektem. Neštovice...

Mrsa v nose a očkování

| Dotaz od: Monika

Pan doktor, dcerka ma 4 mesiace a z porodnice si doniesla stafylokoka MRSA v nose. Ostane jej to tam navzdy, da sa toho nejako zbavit? Vsade citam, ze zlaty stafylokok je na...

Nosičství MRSA je v populaci relativně běžné a pokud přítomnost MRSA nezpůsobuje cellkové příznaky, jako horečky nebo záněty, není třeba ho nějak léčit a není ani kontraindikací...

Tmavší prsní dvorec u 14m dcery

| Dotaz od: Veronika

Už před několika dn jsem si všimla u dcerky (14měsíců), že má na jednom prsu tmavší dvorec a bradavku, jakoby do červenohněda oproti druhé světlé, vypadá i trošku zvětšená při...

Vzhledem k nemožnosti vyšetřit vaši dceru, lze jen těžko usuzovat na diagnózu, proto doporučuji návštěvu praktické lékařky a event. provedení sonografie prsu.

Prosim o radu.Dcera-11let.Jiz od mala trpi na bolesti briska, ktere je dle lekaru zpusobeno zmnozenim a zvetsenim miznich uzlinek v okoli pupiku-mesenterialni lymfadenitis...

Diferenciální diagnostika uzlinového syndromu je velmi široká. Nevím, zda jsou zvětšeny jen mezenteriální uzliny nebo se jedná o zvětšení všech uzlin v těle, důležité jsou i...

Jaterní testy u 4,5m dcery

| Dotaz od: Michaela

Mame 4,5m holcixku, zloutenku mela do 3m, nyni hodnoty bilirubinu v norme, alt v norme, ale ast je 2,66 a ck je 2,99. Mohlo by se jednat o nejake.svalove onemocneni? Popripade...

Zvýšení AST a CK může mít celou řadu příčin, od běžného virového onemocnění, přes srdeční onemocnění, až po svalové postižení. Je třeba tyto hodnoty sledovat v čase, tedy...

Kawasakiho nemoc u vnučky

| Dotaz od: Lenka

Vnučce byla diagnostikována Kawasakiho nemoc.Má 2 roky, při hospitalizaci aplikovali imunoglobulin.Bude objednána na echokardio.Jiná další léčba prý není nutná. Jaké důdledky...

Lenko, na Vaše dotazy je velice těžké v tuto chvíli odpovědět. KAwasakiho nemoc se v akutní fázi, kromě řady jiných příznaků, projevuje různým postižením srdce. I proto je nutné...

Zvracení u batolete

| Dotaz od: Sandra

Mam syna a ten od narozeni zvraci,ale nas lekar mi stale opakuje jak je to normalni. A ,ze jsem histericka matka no me to tak normalni neprijde zvraci i 15 krat denne nekdy jen...

Paní Sandro, doporučila bych vyšetření syna na dětské gastroenterologii, která se nachází ve většině velkých nemocnic, jako je FN Motol, Královské Vinohrady a spoustě dalších...

Veliost penisu v pubertě

| Dotaz od: Kuba

Je mi 16 let a můj Penis má 7 -10 cm když není ztoporeny.. Při erekci mám 16.5 Když nemám Penis ztoporeny, tak mi přijde velmi malý a stydím se jít i třeba mezi může na záchod...

Hezký den Kubo, v 16 ti letech není vývoj penisu ještě zcela u konce, přestože se již bude blížit své finální velikosti. Podle statistického měření je průměrná velikost penisu u...

Nedávno jsem objevil na svém těle zvětšenou uzlinu v tříslech na pravé straně. Na délku má asi 1 cm a průměr asi 0,3 cm. Dá se dobře nahmatat na rozdíl od levé uzliny. Musím...

Popisovaný rozměr lymfatické uzliny v tříselné oblasti 1x0,3cm odpovídá normální velikosti LU pro tuto oblast, nemusíte se obávat, případně LU sledujte, pokud by došlo k dalšímu...

Syn měl před dvěma měsíci bolesti břicha v nemocnici mu dělali testy a ultrazvuk podle nich měl vše v pořádku,bolesti přetrvavali tak další den mu doktorka vzala krev na testy...

Pokud by šlo o játra a slezinu, které by po IM zvětšené být mohli, základním diagnostickým postupem je provedení ultrazvuku břicha, jednodušší je určitě kontrola jaterních testů...

Cca půl roku mám bouli v třísle. Někdy bolí, je velká asi 2cm. Někdy když ležím na břichu tak mě bolí v levém podbřišku. Tak jestli se nejedná o něco závažného? Děkuji...

Samozřejmě rozhodné chirurgické vyšetření. První pomyšlení je na vznik tříselné kýly. Poté další možnosti. Zajděte bez doporučení na chirurgickou ambulanci nemocnice k...

Chronický kašel

| Dotaz od: Michaela

Prosím o názor odborníka "z dalších řad". Mám syna 2 roky. V půl roce mu byl diagnostikován náběh na zápal plic (leden 2016). Od té doby se víceméně potýkáme se záněty průdušek...

Možná by Vám pomohlo vyzkoušet přípravek Wobenzym, určitě se jedná o šetrnější a více přirozenou terapii. Dále by stálo za úvahu, pokud by kašel trval, zjistit, jestli nemá syn...

Bolest hlavy

| Dotaz od: Lucie

Syn 11,5 let občas trpí bolestí hlavy (většinou když málo pije) v oblasti čela a očí. Včera ho v těchto místech bolela hlava tak silně, až mu bylo na zvracení, celý zbledl a pod...

Při nedostatečném pitném režimu je bolest hlavy a "podkroužení" pod očima typickým příznakem. Proto je vhodné dohlédnout na synův pitný režim - tedy alespoň 1,5 litru tekutin...

[nalezeno 1753 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: