Dětské nemoci - vyhledávání v poradně

[nalezeno 1587 výsledků]

Mám dotaz ohledně velkosti hlavičky u mého 18ti měsíčního syna. Obvod na kontrole měl 52cm, doktor se pozastavil nad tím, jak má velkou hlavičku, na grafu byla křivka nahoře...

Podle růstových grafů je na 97. percentilu hodnota obvodu hlavičky u 18-měsíčního chlapce 51cm. U Vašeho syna je hlavička trošku větší. Nevím, jak je Váš syn celkově veliký...

 

Synovi 6 let vypadly spodni jednicky,jedl pizzu a neprekousl tahnouci se syr a zustal mu viset do krku, primo se nedusil,syr jsme vytahly a dal normalne jedl. Za tyden od...

Pokud není organický problém, určitě by jsem byla trpělivá a dala mu čas, než zapomene a začne zase normálně jíst, než ho traumatizovat dalším lékařem či psychologem, dávejte mu...

Dcera z ničeho nic omdlela

| Dotaz od: Lenka

Mam dotaz na příčiny stavů mé dcery. Když ji bylo půl roku lekari ji delali Lumbalni punkci kvůli podezření na zánět mozkových blan, diky ni tuto diagnózu nepotvrdili a rekli mi...

Pokud ve třech letech, po kolapsu dcery, byla komplexně vyšetřena a nebyla odhalená příčina, nejspíše skutečně není čeho se obávat. Pokud by podkladem byl závažný organický...

Mám problém se žaludkem, před pěti týdny jsem se rozhodla držet hladovku, už jsem měla prostě jídla dost, moc jsem se precpavala a tak, a nyní je to 4 tydny co po jakémkoli...

Vzhledem k tomu, že popisujte zvracení po každém jídle, váhový úbytek, je určitě nevyhnutné, aby jste navštívil svého dětského lékaře k vyšetření a vhodné léčbě. Pokud by jste...

Mam na Vas prosim dotaz ohledne me 6 mes. Dcery. Od 3 mesice cvicime jeden cvik na rehabilitaci pro posileni zadovych a krcnich svalu, tudiz prvni ockovani Hexavakcinou probehlo...

Kateřino, pokud zdravotní stav Vaší dcery neumožňoval naočkovat dříve a o tomto faktu získáte potvrzení (zřejmě od neurologa), měla by pojišťovna očkování uhradit stejně jako u...

Bolesti břicha

| Dotaz od: ....

Doufám že vás neobtěžuji, že sem neustále píši, ale bohužel jsem asi typ člověka který ty "nemoci" chytá, ale také se jich záhadně zbavuje. No k problému. Trvá to dlouho, avšak...

Pokud se vám obtíže opakují a obtěžují vás, doporučuji vyšetření u praktického lékaře. Bez možnosti rozebrání podrobné anamnézy a fyzikálního vyšetření lze jen těžko usuzovat na...

Infekční mononukleóza

| Dotaz od: Ševčíková Michaela

Chtěla bych se zeptat. Muj skoro ctyrlety syn ma uz pres dva mesice zvysenou teplotu. Nejdrive to zacalo rymou,kaslem a vysokymi teplotami,ktere po tydnu presli jen ve zvysene...

Bohužel, bez znalostí všech výsledků a bez možnosti klinického vyšetření dítěte, nemohu na příčinu obtíží usuzovat. Není ani zcela jasné, zda má syn vysoké horečky nebo jen...

Palpitace

| Dotaz od: Petr

Brutální zrychlení tepu srdce buší jako bejk cely se znehybnim nemůžu mluvit zrva asi 10 sekund 14let neni to příznak rakoviny nebo něčeho ?

Určitě se nejedná o příznak rakoviny, vzhledem k Vašemu věku a popisu příznaků by jsem spíše předpokládala panickou ataku, než cokoli jiného. Ideálně by bylo vyhledat Vašeho...

Je možné se objednat k lékaři na rentgen k vyšetření růstových štěrbin bez závažnějšího důvodu? Pouze ze zvědavosti ohledně šance na růst v budoucnu. Děkuji

Je to na domluvě mezi Vámi a lékařem, nejedná se o zcela běžný požadavek, ale lze ho provést, popřípadě pokud se jedná o vyšetření na Vaší žádost tak za přímou úhradu pacientem...

Bolest v krku

| Dotaz od: Kristýna | z mobilní aplikace

Provozovala jsem se svým přítelem nechráněný orální sex, mám strach že jsem se nakazila nějakou tou nemocí, jemu 17 a je panic, taky nemohl nemoc zdědit, den po tom orálním sexu...

Pokud na Vás Váš pediatr nic neshledal, nemusíte se ničeho obávat, přítel jak uvádíte je panic, těžko by Vás právě on nakazil pohlavně přenosnou nemocí, doporučuji klidový režim...

Motorický vývoj

| Dotaz od: Alice

Ráda bych znala názor na motorický vývoj našeho syna. Je mu 9,5 měsíce a neleze, nesedá si, nekleká si, nepéruje na kolínkách. Většinu času tráví na zemi v poloze na bříšku...

Alice, každé dítě jde svým tempem, kluci jsou často lenivější, lézt by mělo dítě do 10 měsíce, ale nelze to škatulkovat, syn se vám už plazí pozadu. Pokud máte obavy, tak vám...

Sem matka mam syna kterej je neslysici ma zahvaty ma druhej stupen postizeni mentalni retardaci hodi pani doktorce prosim poterebuju poradit a volam vsude protoze posudkova...

Bohužel nerozumím vašemu dotazu, posudková komise pošle formuláře praktickému lékaři vašeho syna, který provede vyšetření a vyplní je, přiloží zprávy specialistů, u kterých je...

Nízká váha

| Dotaz od: Rozálie

:) Je mi 14 let a moje BMI je 14. (38 kg) Nejsem anorektička ani nic podobného. Jím kolem 5 000 - 6 000 KJ za den. Cvičím asi normálně ( každý týden 2 hodiny tělocviku ve...

Pravidelný pohybový režim, dostatek kvalitní vyvážené stravy, zdravý životní styl, jestli toto dodržujete a Vaše váha je nízká, určitě by sem ještě počkala jak se stav vyvine...

Mam dotaz ohledne dcerky stari 21 mes.Posledni mesic se parkrat za den chytne za hlavu zamraci a rekne au boli.Vyznam.slova boli uz zna.Posledni tyden se mi ale zacla motat,je...

Problematika poruch rovnováhy u dětí a bolestí hlavy má celou řadu příčin (např.úrazy, infekce středouší nebo vnitřního ucha, zánět mozku a mozkomíšních obalů - především virové...

Dcerce je 7 let trpí na chronicky kašel, který se nelepší. Často ma nadýmání, říhání a napadlo nás, zda-lidé nemůže jednat i reflux.

Reflux sice může být příčinou chronického kašle, ale spíše u dospělých nežli u dětí. U dětí by s emohlo jednat spíše o adenoidní vegetaci či nějaklu alergii, astma. Bez...

:) uz mi to asi treva 2 roky ze kdyz rano vstanu a pujdu asi 2 kroky tak se v me hlave jak kdyby hejno mravencu a trosku to boli a ta bolest se presune do oci a pak vidim tak na...

Co nato říkal Váš pediatr? Pokud stav trvá 2 roky, určitě již proběhla řada vyšetření, výsledky kterých by mně zajímali. Příčin může být více, od blokády krční páteře během noci...

Tvrdá stolice u dítěte

| Dotaz od: Irena

Dcera 3,5 roku začala trpět zácpou, kterou trpí již cca půl roku. Zácpa se projevuje se sice defakto každodenní stolicí nicméně úplně tuhou. Takže při každé nebo ob jednu...

Pokud si dojde na stolici denně, nelze mluvit o zácpě. V tomto případě je problém konzistence stolice, která je tuhá a traumatizuje konečník, který krvácí. Nevím jaké úpravy...

Chtěla jsem se zeptat: u našeho již 18měsíčního chlapečka zjistili před rokem ak.pyelonefritidu s VUR I. st. aktivní v pravo. Nyní jsme začali zkoušet chodit na nočník, je to...

Dítě do posud močilo do pleny a to v množství a frekvenci jakou potřebovalo, v tomto věku ještě není schopen plně kontrolovat únik moči, proto mezi močením na nočník bude nadále...

Bolest chodidel

| Dotaz od: Denisa

Chtěla jsem se zeptat mě bolí strašně nohy a často ale nwm jak bych popsala tu bolest asi nějak jakoby se vám prihrnula všechna krev do nohou a prave nevím co by to mohlo být...

Bolest chodidel může být podmíněná nevhodným zatěžováním chodidel, nevhodnou obuví, patologií v oblasti nožní klenby, vhodné by bylo aby Vás vyšetřil Váš pediatr či ideálně...

Vyrážka

| Dotaz od: Jana

Kamarádka má 7-letou dceru, které se včera objevila vyrážka (vypadá to jako potničky) na bříšku, v jamce předloktí, na zádech a na tříslech. Vůbec to nesvědí. A má bolesti v...

Vzhledem k uvedeným příznakům se může jednat o streptokokové onemocnění - spálu (scarlatina), které se léčí antbiotiky, např. penicilinem. Pokud se objeví navíc zvýšená teplota...

Bronchopneumonie

| Dotaz od: Jaroslav

S dcerou jsem dnes byl na RTG plic a jako závěr je toto: " Bronchopneumonie I.dx. - zánětlivé infiltrace v sytém zastření suprahilosně vpravo vel. 3x1,5.". Potřeboval bych vědět...

Dle rtg plic se jedná o zánětlivé onemocnění plic.Samozřejmě ,že může být virové etiologie,ale i bakteriální.Rozhodně je nutné se spojit s dětským lékařem k další léčbě. s...

Mám dotaz v únoru mi bylo 14 let a můj penis v klidu měří určité velikosti od 4cm do 6 cm a ve stopoření něco kolem 9 cm myslíte že se mi penis ještě zvětší ? Dekuji

Tak jako další sekundární pohlavní znaky, které se ještě jenom objeví (mutování, růst ochlupení, atd.) i penis prodělá ještě určitě růst během Vaší puberty, obvykle do 17-18ti...

Nachlazení?

| Dotaz od: Sabina

Je mi 17 let. Nevím jestli to má s tímhle souvislost ale předevčířem sem snědla Kuřecí bagetu od Hame ve školním automatu a tím to všechno začalo. Spolužačky si ze mě dělali...

Pokud by problémy pramenili z požité bagety, spíše by měli charakter trávicích potíží, nechutenství, zvracení, průjem. Dle toho co uvádíte, by jsem myslela spíše na běžné virové...

Nespokojenost s výškou

| Dotaz od: Tomáš

Chci se Vás zeptat ohledně růstu. Je mi 16let měřím 164cm Matka 158cm Otec 170cm Bratr 186cm Chci se zeptat jestli je nějaká šance že vyrostu... protože za poslední rok...

Vaše paní doktorka Vám podalal přesnou informaci, vzhledem k výšce Vaších rodičů nemáte genetické předpoklady pro vysokou postavu, proto skutečně není pravděpodobné, že by jste...

Prosím o odpověď na mé otázky. Můj syn má 3,5 let a : 1) neudrží pozornost u her jako pexeso, puzzle. Po 5 minutách řekne, že se nudí a od hry odejde. Je to v jeho věku v...

Všechny Vaše dotazy se točí kolem běžných volnočasových aktivit dítěte, jeho běžného režimu, oblékání, jídla. Nevím co přesně od nás čekáte v odpovědi. Váš syn jestli správně...

Angína u batolete

| Dotaz od: Sara

Mám dotaz mám 18. mes.dcerku a od neděle ma horečky byl jsme v úterý u dr.a ma anginu dostali jsme espan nebo tak nějak :) a ma k tomu rýmu a kašle ale ma to z rymi dávám ji...

Bylo by vhodné zajít do lékárny a poradit se přímo tam. ACC long určitě ne, ten se smí použáívat až od 14 let. Navíc smysl má pouze při produktivním kašli. Nevím, zda dcerka má...

Mírný tlak v břiše

| Dotaz od: jan

Uz 2,5 tydne citím v břiše takový menší tlak, jeste nikdy v zivotě jsem to necítil (nepříjemný pocit), avšak vylučování mám zcela v pořádku a při prohmatání břicha nic necítím...

Pokud kromě mírného tlaku v břiše nemáte jiné příznaky, zkusila by jsem určitě na několik dní dietní režim, žádné dráždivé a kořeněné jídla, hodně tekutin bez sycení. Žloutenka...

[nalezeno 1587 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: