Endokrinologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 3038 výsledků]

Vysoký cholesterol

| Dotaz od: Denisa

Mám vysoký cholesterol (zlý), teď mám držet dietu. A chci se zeptat, beru antikoncepci a vím, že bych jí měla asi vysadit. Ale jestli není jiný druh antikoncepce, co by nevadilo...

Škoda, že neposíláte výsledky - přesné hodnoty - cholesterolů (celkový, LDL, HDL a triglyceridy). Měla bych pak lepší představu o tíži hypercholesterolémie. Pokud se nabírá...

 

Zvýšená hladina prolaktinu

| Dotaz od: markéta

Chci se zeptat byla jsem odeslána k paní doktorce na endokrinologii ohledně prolaktinu má být 105-647 a ja měla výsledek vysoký 869,ale paní doktorka mi řekla že to je normální...

Markéto, hladinu prolaktinu máte mírně zvýšenou, může to být i stresem. Nicméně máte zřejmě nějaké potíže, kvůli kterým se hladina prolaktinu kontrolovala. Vzhledem k tomu, že...

Prosím o přeložení lékařské zprávy,respektive se chci zeptat co mě čeká,jestli je to na nějakou léčbu a o co vlastně jde. Ložiska jsou oproti sonu před půl rokem cca o 2 mm...

Na ultrazvuku štítné žlázy jsou popsána vícečetná drobná ložiska, které jsou anechogenní, nejpravděpodobněji adenomy či cysty, okolní tkáň také v normě, objemově jsou oba dva...

Štítná žláza

| Dotaz od: Eva

Pane doktore chci se zeptat na to již 12 let mám štítnou žlázou a mám léky ale moje lékařka na skonala a je pravda že v mém městě už nikdo nedělá onu poradnu já bych ještě ráda...

Evo, jestli máte chronický zánět, štítná žláza zřejmě vyléčená není. Zajděte k Vašemu praktickému lékaři a proberte s ním další možnosti. Lékař Vám sdělí, zda je schopen Vás...

Ultrazvuk štítné žlázy

| Dotaz od: Helena

Paní doktorko,byla jsem na už štítné žlázy.Mohla byste mi vysvětlit,co znamená : struktura SZ zhrubela, hypoechogenni,bez detekce zřetelných ohraničených ložiskových změn.Dekuji...

Nález na ultrazvuku štítnice by mohl znamenat, že máte zánět štítné žlázy - napovídala by tomu její zhrubělá struktura. Doporučuji proto odběr protilátek proti štítné žláze...

Z krevních testů mi vyšly špatně hodnoty autoimunity štítné žlázy. Ještě jsem neměl možnost to probrat s svojí alergoložkou, ale něco málo jsem si o tom četl abych věděl co mě...

O souvislosti protilátek na štítnou žlázu a "odkyselení organizmu" mi není nic známo. Ostatně v klasické medicíně žádný pojem "odkyselení organizmu" neexistuje a celý tento...

Prosim Vas o radu, co znamenaji tyto vysledky krve: TSH-2,754, FT4-10,98. A ultrazvuk: zlaza nezvetsena, norm.echogenni jemne struktury, v pravem laloku lateralne je...

Petro, s ohledem na charakter VAšeho dotazu ho přeposílám kompetentnímu odborníkovi v oboru endokrinologie k zodpovězení. S pozdravem, MUdr. Fričová

Hypotyreóza

| Dotaz od: Michaela

Pred 5lety mi byly zjisteny pri darovani krve protilatky na zloutenku, muj prakticky lekar mi udelal odbery znovu a bylo mi receno,ze je vse v poradku. Ted jsem se prestehovala...

Paní Michaelo, tyto protilátky (štítná žláza a žloutenka) spolu nesouvisí. Bohužel vznik protilátek proti štítné žláze je idiopatický, může se vyvinou u kohokoliv a užívání nebo...

Ultrazvuk štítné žlázy

| Dotaz od: alena

Dnes byla na sonu štitné žlázy,moje obvodní lékařka je v lázních, tak bych se ráda zeptala zde.Jsem zmatená a mám strach. Pravý lalok :42x23x19 mm Levý lalok :40x20x16mm. Oba...

Strach mít jistě nemusíte. Popis je sice velmi konkrétní na popis, ale popravdě jen odhaduji, co asi sonografista viděl. Řekla bych, že se jedná o klasický obraz autoimunitního...

Lékařka mu zvýšila dávky

| Dotaz od: Monika

Synovi je 26 a od 14 let má sníženou funkci štítné žlázy. Nyní se mu hodnota tsh zvýšila na 5, přestože užívá 3x týdně euthyrox 120rg a 4x týdně euthyrox 150rg. Měl by také...

Endokrinoložka navýšila dávku Euthyroxu, protože stávající dávka již nestačila k náhradě hormonů štítné žlázy v dostatečném množství, v jakém byly požadavky organizmu, to pozná...

Měla jsem zhoubný nádor na štítné žláze, od té doby mi dávají vysoké dávky euthyroxu beru 200, opravdu hodně jsem přibrala na váze. je to tou vysokou dávkou? Jak to vůbec je...

Paní Vladimíro, tento dotaz Vám lépe zodpoví specialista z oboru endokrinologie, proto Váš dotaz přeposílám. Vyčkejte prosím odpovědi. S pozdravem

Zvýšený prolaktin

| Dotaz od: markéta

Chci se zeptat mám hodně prolaktinu v těle a za dva dny jdu k lékařce s tím,může prolaktin za to že mě bolí v podpaží pod rukama a jde to až směrem ke krku může to být tím...

Markéto, boule na hrudníku, které popisujete, mohou být tukového či vazivového původu, určitě je to potřeba dovyšetřit. Prolaktin bych určitě neviděla jako příčinu bolesti v...

Hyperhidróza

| Dotaz od: Petr | z mobilní aplikace

Je mi 24let, nekouřim ani nepiji alkohol a mám silný problém s termoregulaci. Nemusím třeba ani nic dělat a je jedno jestli jsem v -10°C nebo 24°C z ničeho nic se mi orosí...

Příčiny hyperhidrózy jsou nejčastěji dědičnost (jedná se často o vrozenou dispozici), potom se hyperhidróza nazývá hyperhidróza primární. Pokud je hyperhidróza vyvolána nějakými...

Zvětšené prsa

| Dotaz od: Tomáš

Mám problém s bradavkami, pár let mě trápí velké vypouklé bradavky, občas se mi zmenší do normálního tvaru pokud je mi zima. Byl jsem u své doktorky a ta my prsa prohmatala a...

Ano, může to být způsobeno pubertou a hormony, je to u chlapců častý nález. Až dospějete, tak se to srovná. Rozhodně nejste kuřata a žádné výrobky z drůbeže!!!!! Dnes se ve...

Nedostatečnost hypofýzy

| Dotaz od: Michal

Je možné u nedostatečnosti hypofýzy nahradit substituci HC zcela Dexametazonem ? Zdá se, že má lepší výsledky, asi díky vysokému aldosteronu. Má to nějaká úskalí ? Je to prosím...

V případě, že je nefunkční hypofýza, je pro pacienta nepřirozenější náhradou právě hydrokortizon. Umožňuje velmi citlivé dávkování, které by mělo být rozvrženo během dne, tzn...

Hyperprolaktinémie

| Dotaz od: markéta

Může zánět v děloze zpusobený zvýšit prolaktin až na hodnotu 869 v těle ,nebo zánět nemá vliv na prolaktin děkuji moc za odpověd naschledanou.

Vysoká hladina prolaktinu se zánětlivým procesem v děloze nesouvisí, jeho zdrojem je nejčastěji prolaktinom, co je jeden z možných adenomů hypofýzy. Jde o benigní nádor, jehož...

Nemoc šž

| Dotaz od: Irena

Ultrazvukove vyšetření štítné žlázy jsem měla dmv pořádku žádný zvětšený a. Laboratorní výsledky mi řekla že mi štítná nefunguje tak jak má a hodnoty. Mám pořád dobrý eutorix...

Je řada onemocnění štítné žlázy, zejména u autoimunitních zánětů ŠŽ, kdy jsou vysoké autoprotilátky jako antiTPO, antiTP, TRAK, jsou ještě v začátku tohoto zánětů hormony štítné...

Mám autoimunitní zánět štítné žlázy, už mi nefunguje tak jak má a beru eutorix celej prášek, chci se zeptat jestli patří tlak v krku že jakoby skrti tlak tam mám tlačí mě to...

Ano, nepříjemný pocit nebo tlak na krku může se štítnou žlázou souviset, zvláště, pokud je zvětšená (jaký jste měla nález na ultrazvukovém vyšetření?). Euthyrox sám nahrazuje...

Hypothyreosa, únava

| Dotaz od: Majka Salmanova

Na poslední kontrole jsem měla výsledky TSH 16,84 a T4 4,0 Jinak beru euthyrox 175. Cítím se stále unavená, ale jinak špatně spím. Prosím o radu jaký by měl byt další postup...

TSH 16,8 ukazuje na to, že dávka hormonů (i když relativně vysoká) není zcela dostatečná, což může s únavou a dalšími celkovými příznaky souviset. Stav tedy proberte s Vaším...

Hypotyreóza

| Dotaz od: Miroslava

Jmenuji se Mirka a chtěla jsem se zeptat na hypofunkci štítné žlázy. Kdysi jsem ji měla sníženou ale doplnili jsme železo a zinek do těla a testy se zpravili. Ted mi padají...

Paní Mirko, bylo by vhodné nechat se vyšetřit endokrinologem, nebo alespoň provést odběr krve na hormony štítné žlázy praktickým lékařem. Dle toho dále postupovat. Bohužel při...

Tsh

| Dotaz od: Martina

Byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH 7,408 paní doktorce jsem říkala ,že mám jakou dobu bílý povlak na jazyku,sucho v puse a píchání pod levým žebrem vystřelující do zad...

Paní Martino, dle TSH máte hypotyreózu, uvedené příznaky s ní nemusí souviset. Vhodné je vyšetření na endokrinologii, kde bude provedeno sono štítné žlázy a le hodnot T3 a T4...

Těhotenství

| Dotaz od: Zuzana

Ve 28. týdnu těhotenství mi byla náhodou zjištěna snížená funkce štítné žlázy. Hodnota THS 5,65 mU/l, FT4 10,74 pmol/l, ostatní hodnoty byly v pořádku. Mám obavy, zda nemohlo...

Určitě se o miminko nebojte. I když máte sníženou funkci, tak problém má vaše tělo, ale miminko si vezme to, co potřebuje. V těhotenství je na prvním místě miminko a pak teprve...

Sono štítné žlázy

| Dotaz od: Eva

Ze sona štítné žlázy mam následující zprávu, prosím o její interpretaci a doporučení zda je na miste najit si endokrinologa. Hormony štítné žlázy jsou v normě, jejich hodnoty mi...

Ultrazvuk štítné žlázy je normální, jak uvádíte, tak i hormony, které odebrala praktická lékařka jsou v normě, proto endokrinologa vyhledávat nemusíte, příčina Vaších potíží...

Štítná žláza

| Dotaz od: Pavla

Můj dotaz se týká mé babičky, které je 75 let. OA: Má už dlouhodobě esenciální hypertenzi a zelený zákal (cca 10 let). Posledních několik let začala užívat léky na štítnou...

Paní Pavlo. Obtíže které popisujete ( třes, hubnutí..) odpovídají thyreotoxikoze - zvýšené funkci štítné žlázy. U Vaší babičky se jedná o zvýšenou funkci z nadbytku hormomů...

Porucha štítná žlázy

| Dotaz od: J.

Chci se zeptat, zda se hormony produkované štítnou žlázou dostávají do mateřského mléka a zda nějak mohou ovlivnit dítě - jeho aktuální stav, případně celkový vývoj. Mám za...

Levothyroxin ( hormon štítné žlázy) se vylučuje do mateřského mléka během kojení, ale koncentrace dosažené při doporučené terapeutické hladině není dostatečná pro vyvolání...

Byla jsem na gynekologii a tam mi paní doktorka sdělila že mám špatne výsledky ohledně hormonů a štítné žlázy tak se chci zeptat co to znamená tyto výsledky a může toto...

Z výsledků pouze tuším normální funkci štítné žlázy (lepší by bylo dodat přesná čísla). Máte vyšší hladinu prolaktinu a mikrohematurii. Vyšetření na endokrinologii pro vyšší...

Mám na Vás pár dotazů, už 17 let se léčím se štítnou žlázou,moje maminka je už po dvou operacích vzali ji i hlasivku. Já mám nyní asi půl roku velké problémy, jsem unavená...

Dle ultrazvukového obrazu a odběrů vyplývá, že máte autoimunitní onemocnění štítné žlázy, která je sonograficky zcela typického obrazu. Výsledky TSH a fT4 jsou v normě, tedy...

Prolaktin zvýšená hladina

| Dotaz od: Marketa

Příteli zjistil pan doktor zvyseny prolaktin a poslal ho na magnetickou rezonanci chtěla bych vědět co to ten prolaktin je jestli je to nějak vázne když ho poslali na...

Markéto. Prolaktin je hormon adenohypofyzy - jedné části mozku, která je hormonálně aktivní. Prolaktin je důležitý hlavně u žen v těhotenství a po porodu. Pokud je jeho hladina...

Zvětšená štítná žláza

| Dotaz od: Michaela

Chtěla jsem se prosím zeptat, byla jsem poslána na UZ štítné žlázy pro dlouhodobé pocity knedlíku v krku a špatného polykání. Výsledky UZ následující: oba laloky i istmus norm...

Paní Michaelo, štítnou žlázu máte zvětšenou, nutné jsou odběry krve ke zjištění hormonálních hladin štítné žlázy, které dle hodnot je vhodné provádět i kontrolně. Sono štítné...

[nalezeno 3038 výsledků]
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: