Endokrinologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2915 výsledků]

Vyšetření štítné žlázy

| Dotaz od: Blanka

Jsem objednána do poradny až za měsíc, tak by mě zajímalo,zda mám dle ultrazvuku štítnou žlázu v pořádku.Děkuji za zprávu.Dvořáková

Dle vaší lékařské zprávy se jedná zvětšení pravého laloku štítné žlázy- čili drobné zvětšení tam je. Váš ošetřující lékař má požření na alergickou příčinu, doporučuje...

 

Chtěla bych se zeptat na názor. Již rok se léčím v CAR nyní vše zastavili protože mé výsledky ANTI TPO jsou vyšší než 10 tisíc ( Mé hodnoty před půl rokem byly cca 550) a TSH 8...

Tak to už by se event. musel přímo dohodnout Váš endokrinolog s lékařem s CAR proč to vadí a na dlaším vhodném postupu. Samozřejmě léčbu štítné žlázy je zcela v kompetenci...

Po prvním porodu mi byla zjištěna subklinická hypotyreóza a nasazen Letrox. Teď jsem podruhé těhotná, mohu brát tablety pro těhotné obsahující jód? Na endokrinologii mi řekli...

Heleno, jód je důležitý v těhotenství i pro štítnou žlázu, problém hrozí při nadměrném příjmu jódu. Jód není jen v prodejných vitamínech, ale i ve stravě, je lépe se tedy...

Testosteron

| Dotaz od: Pavel

Je mi 15 let, a chtěl bych se zeptat, zda mám přirozeně vysokou hladinu testosteronu pro růst, udržení svalové hmoty a spalování tuků. Posiluju, snažím se zvedat těžké váhy, tak...

Hladina testosteronu se dá zjistit krevním odběrem, toto vyšetření si můžete zaplatit. Takto po internetu nelze zjistit, zda máte dostatek testosteronu. Pokud ovšem nejsou žádné...

Léčba kortikoidy

| Dotaz od: Olga

Beru kortikoidy (60mg na 57kg sve vahy) po dobu 1,5mesice. Od osetrujiciho lekare mi bylo doporuceno nechat si zmerit nitroocni tlak. Objednala jsem se az na duben, coz je za...

Žádná konkrétní časová doporučení neexistují. Bohužel v dnešní době jsou tyto čekací lhůty realitou. Pokud žádné obtíže nepociťujete, není třeba se obávat. Pokud by oči začaly...

Folikulární neoplázie

| Dotaz od: Petr

Při pobytu v nemocnici mi byl náhodně objeven uzlík štítné žlázy v PL velikosti 15x13 mm, pod ultrazvukem se jevil jako benigní, s měkkým obsahem a bez mikrokalcifikací...

Jedná se o specifickou problematiku, než Vám dávat nejasné a neurčité odpovědi na Vaše dotazy, přepošlu Váš dotaz spíše k zodpovězení endokrinologovi v naší konzultační...

Vyčerpání, úzkost

| Dotaz od: Andrea

Dva roky sa liečim na hypertyreózu, na kt.som ochorela počas tehotenstva v 12tom týždni. Užívam propycil 50 (1-0-1) + acidum folicum (1-0-1). Pred 9timi mesiacmi som si vpravo...

Zdravím vás, tak bohužel vám moc neporadím, možné je úplně všechno, ale nejvíce bych si vsadil na to že jste prostě úplně vyčerpaná a na všechno sama a nutně potřebujete...

Kalcitonin

| Dotaz od: Jitka

Štítná žláza.Dobrý den,je mi 36let,matce byla z důvodu karcinomu odstraněna štítná žláza,proto jsem preventivně sledovaná i já-vše v pořádku,protilátky neg.,jen jeden problém...

Jitko, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku endokrinologovi. Prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

Odběr katecholaminů

| Dotaz od: jan

Prosím o informaci zda před odběrem krve na katecholaminy /dopamin,noradrenalin,adrenalin/ je nutná speciální dieta a zda je odběr krve nutno provádět kanylou Děkuji za info S...

Váš dotaz předávám odborníkovi z oboru endokrinologie. Jedná se o specifický odběr, kdy postup je poměrně složitý a náročný. Nejlépe by bylo, kdyby vám přesný postup vysvětlil...

Štítná žláza

| Dotaz od: Andrea

Byl mi z krve zjisten pozitivni anti thyreoglobulin, ANA pozitivni, anti TPO negativni. Byla jsem odeslana na vystreni na endokrinologii. Co tento vysledek znamena? Dekuji.

Váš dotaz předávám lékaři z oboru endokrinologie, který vám odpoví v nejbližším možném termínu, vyčkejte odpovědi. S pozdravem Dr. Janoušková

Chci Vás poprosit o radu, jsem tři měsíce po operaci štítné žlázy- úplne odstranení - uzly ve štítné žláze, výsledky histologie chvalabohu negativní. Stále se mi špatně poliká...

Jizva po operaci štítné žlázy skutečně často "táhne", tlačí či může být citlivá. Je proto dobré jizvu často rozmasírovávat, aby se tkáň jizvy (jak kůže, tak podkoží) pokud možno...

Hypothyrosa

| Dotaz od: Eva

Se ŠŽ se léčím již několik let, dávka Euthyrox se mi postupně zyvšovala na nyní 125 mg, poslední kontrola na endoktrinologii byla v pořádku avšak poslední odběry od praktického...

Laboratorní hodnoty odpovídají autoimunitní thyreoiditidě-tj.nejčastější příčina vzniku hypotyhreosy/tedy snížené fci štítné žlázy/-to je ten vysoký titr protilátek anti TPO.fT4...

Těhotenství a hypotyreoza

| Dotaz od: Pavel

Rád bych se vás zeptal : když partnerka už prej nema žádnou štitnou žlázu a navišil ji prášky Euthyrox bere 125 až 150 asi mg jedno dítě už máme šesti lety radi bych jsme chtěli...

Léky, které Vaše partnerka užívá zcela nahrazují hormony štítné žlázy. K otěhotnění není tedy žádná překážka. V těhotenství je potřeba tyto léky navýšit, aby pokryly i potřeby...

Dneška som.bol na sone stitnej zlazy a takyto to mam vysledok:parenchyn je lahko hypoechogenny ,struktura pomerne homogenna ,ojedinele prestupena kratkymi hypereflexnymi...

Toško, zlé to není. Máte lehké autoimunitní postižení štítné žlázy, kterým trpí velká část populace. Nevím, z jakého důvodu se SONO dělalo, zřejmě jste měl odchylky ve vyšetření...

Jsem 4 měsíce po TTE (benigní uzel), z původních TSH cca 127, 35, 12 a z prosince 3.26, nyní májm aktuálně v únoru TSH 0.4, T3 5.59 a Ft4 18.11. (track a ostatní výsledky jsou...

Léčba a medikace při poruchách štítné žlázy je zcela v kompetenci endokrinologa. Kontrola za půl roku je taktéž standardem, pokud je stav stabilizován, není potřeba dělat...

Projevilo se u mě onemocnění dnou. Snažím se dodržovat dietu. Zajímá mě, zda je rozdíl jestli puriny pochází z živočišné nebo rostlinné potravy. Množství purinů dle tabulky...

Není rozdíl, zda puriny pochází z rostlinné či živočišné potravy. Potraviny můžete zpracovávat obvyklým způsobem. Jen se samozřejmě vyvarujte potravin s vysokým obsahem purinů...

Jsem po odstranění štítné žlázy (07/2013) kvůli zhoubnému nádoru. Zajímalo by mě, jak má diagnóza ovlivní těhotenství. Jestli jsou nějaká rizika, jaká je šance, že mé dítě bude...

Sabino, ani já Vám na to neodpovím. Nikdo Vám neřekne, zda budete mít s početím potíže nebo půjde vše hladce. Nevím také, jakou léčbu jste podstoupila a jaký typ nádoru jste...

Hodnoty štítné žlázy

| Dotaz od: Zuzana

Před otěhotnění mě doktorka poslala na krev a ultrazvuk, protože mám viditelný zduřelí krk v místě štítné žlázy. Výsledky dopadly v pořádku a vše bylo v normě. Po 4 letech co...

Některé Vaše hodnoty jsou vychýlené, ale ne všechny- máte zvýšenou hodnotu TSH, ale fT4 v normě- to znamená vyjádřenou (ale neprojevenou klinicky) sníženou činnost štítné žlázy...

Treotoxikóza

| Dotaz od: Iveta

Poprosím Vás o Váš názor a radu na mé zdravotní komplikace. Na konci listopadu 2016 mi byla po měsíčním stonání diagnostikována thyreotoxikoza. Obvodní lékařka mi sdělila , že...

Vaše lékařka má pravdu. Nemocná můžete být klidně i půl roku. Záleží na tom, jak se cítíte, jaké potíže máte (a ne na laboratorních nálezech). Jak dlouho budete konkrétně Vy...

Jelikož jdu na kontrolu ke své lékařce až v srpnu a vzhledem k jejímu vytížení telefony nezvedá, obracím se na Vás s tímto dotazem. Léta se léčím se štítnou žlázou. Mám...

Do solné jeskyně můžete, pokud se nebude jednat o nějaké excesivní navštěvování 7 dní v týdnu, ale 1-2 x týdně na pár hodín by nemělo vadit, s pozdravem, Dr. Horáková

Byli mi naměřeny tyto hodnoty S_TSH 5,860 S_fT4 19,53 S_fT3 6,0. Chtěla jsem se zeptat. Co to znamená? A slyšela jsem ze při těchto hodnotách se u štítné žlázy přibírá. Chtěla...

Podle hodnot máte subklinickou hypotyreózu (sníženou funkci štítné žlázy, kdy je zvýšeno TSH, nicméně fT4 je v normě)- nejsou ještě plně rozvinuty příznaky z nedostatečné funkce...

Prosím o radu ohledně operace štítné žlázy.Léčím se na endokrinologii 4 roky,užívám Euthyrox 50. Je mi 68 roků, mám krvácivé projevy v anamnéze-dle vyjádření z hematologie...

Zaslala jste pouze nalez jedneho usg, nevidíme zda nález neprogreduje (či neroste uzel / struma),zřejme jo (a v LL uzel teměŕ na celý lalok), asi proto Vam doporučili operaci...

Chci se zeptat. Beru Euthyrox 50 mg 1 tabletku ráno. Ale nedávno jsem začala směnovat a nejsem si jistá kdy si mam brát tabletku když mám noční směnu. Jelikož v práci normálně v...

Hormony štítné žlázy se mají užívat na lačno protože při jejich smíšení s potravou se jejich vstřebávání snižuje a to různě v závislosti na složení potravy (a např. sója výrazně...

Nadměrné pocení

| Dotaz od: Veronika

Mám takový problém a to velmi extrémní pocení mám stále kruhy v podpaždí a žádný antiprerspirant 100% nepomáhá. Často se potím i když je mi zima. Samozdřejmě se častěji potím...

Jak uz bylo doporuceno, vhodné su celk. odbery krve a vysetreni hormonalniho profilu endokrinologem, zda se nejdná zejmena o hyperfunkčni štinou zlazu. Pokud se najde pricina...

Po 8 letech léčby Thyrozolem na aktivní štítnou žlázu,kdy při větším zablokování docházelo i k zvýšení hmotnost,jsem byla přemluvena na její odstranění (říjen 2016),Byl nasazen...

Momentalne jste v lehce snižené funkci, takze nabirat na vaze muzete, lecba byla spravne navysena. Chvili to trva nez se nasyti organizmus hormonami (jste recentne po operaci...

Malý vzrůst?

| Dotaz od: Tomáš

Mám podezření na to, že jsem se narodil předčastně. Jak to vidíte vy. Podle dokumentace z porodnice jsem byl naprosto zdráv, ale tomu já nevěřím. Je to foceno doma po návratu...

Bohužel nepíšete, kolik centimetrů měříte, kolik vážíte (ani nyní, ani jako dítě). Dále ani neuvádíte, kolik centimetrů měří Vašo rodiče. Výška je do určité míry dána geneticky...

Mám dotaz ohledně štítné žlázy. Již 8 let se léčím se sníženou funkcí štítné žlázy. Nedávno jsem byla na pravidelné roční prohlídce s odběrem krve. Moje výsledky jsou: TSH 9,38...

Zvýšení TSH může souviset se zapomínáním braní léku. Máte poté nedostatek hormonů štítné žlázy (fT4) a díky tomu se zvýší TSH (nutí štítnou žlázu lépe a více pracovat, tj...

Hypotyreóza

| Dotaz od: Jitka

Jsem 4. mesice po porodu a byla mi diagnostikovana primarni hypothyreoza na podklade chronické autoimunní thyreoiditidy. Se stitnou zlazou jsem nikdy nemela problemy, az ted ve...

Hodnota TSH je opravdu vyšší (léčba začíná obvykle už u TSH okolo 6 při současně sníženém nebo i normálním fT4). Laboratorně zachycené odchylky parametrů štítné žlázy jsou u...

Bylo mi zjištěny následující hodnoty hormonálního profilu: FSH: 9,5 LH: 8,1 TSH: 3,9. Paní doktorka konstatovala, že TSH je hraniční, ale stále v normě. Měla bych se dále...

Pro posouzení způsobu léčby u nemoci štítné žlázy, je potřeba vědět kromě TSH hodnoty fT4, eventuálně fT3, hladiny protilátek antiTG, antiTPO, TRAK, a také dosavadní léčbu pokud...

[nalezeno 2915 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: