Gynekologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 26073 výsledků]

Jsem v 8. týdnu těhotenství a na příští týden mám koupené letenky do Itálie, jedná se tedy o 2hodinový let. Zajímá mě, jestli je obecně létání v 1. trimestru těhotným...

Letět můžete obecně cca. do 30-34.týdne těhotenství v závislosti na letecké společnosti, let určitě není doporučován v žádném stádiu těhotenství, riziko berete výhradně na sebe...

 

Kondylomata v těhotenství

| Dotaz od: Petra

Jsem ve 34 tt a na spoji stydkých pysků jsem si nahmatala zduřelé výstupky. Byla jsem s tím u své gynekoložky a ta mi řekla, že je to v pořádku, že tkáň má stejnou strukturu...

Petro, domnívám se, že se jedná o zduření tkáně při hormonálních změnách, což je v těhotenství normální. To, zda se jedná o kondylomata může definitivně vyloučit až výsledek...

Vynechání menstruace

| Dotaz od: Marie

Chtěla se zeptat na oddálení menstruace při užívání HA Rhonya. Chtěla bych ji posunout o týden. To znamená, že po dobrání jednoho platíčka bych ihned začala užívat další. Vzala...

Užívejte tak, že doberete celé balení, pak nedělejte 7 denní pauzu a začněte brát opět celé balení. Ten měsíc mít menstruaci nebude, pak zase normálně. Jiné schéma nepoužívejte...

Těhotenství?

| Dotaz od: Karolína

S přítelem jsme měli pohlavní styk s kondomem, ten bohužel prasknul ale přítel se neudělal. Musím dodat, že jsem měla poslední den menstruace (5 .den), cyklus mám co 30 dní, ted...

Vzhledem k fázi menstruačního cyklu, toho, že přítel nedosáhl orgazmu a ejakulace, je nepravděpodobné, aby jste byla těhotná, pokud chcete mít úplnou jistotu, udělejte si pokud...

Na můj dotaz jsou různé kontroverzní a diskutabilní názory. Proto se dotazuji. Může se, prosím, konzumovat kustovnice čínská během těhotenství? Děkuji předem za odpověď.

Můj názor zní, že by jsem kustovnici čínskou během celého těhotenství a následně i laktace nedoporučovala, s pozdravem a přáním hezkého dne, Dr. Horáková

Kandidová infekce

| Dotaz od: Klára

Dostala jsem klasickou (pravděpodobně) kvasinkovou infekci, vyléčena jako vždy během tří dnů cannestenem. Přenesla jsem ji však na přítele, který už má navzdory mastičkám a...

Ano, je to možný, že jeho potíže jsou původu kvasinkového, přičemž infekce nemusí postihovat pouze povrchový list předkožky ale klidně i zánět sliznice močové trubice, co by se...

Těhotenství?

| Dotaz od: Sabina

Chtěla jsem se zeptat, jak bych v měla v mé situaci postupovat. Ikdyž mi je jen 21 let, tak pravidelně co 3 měsíce dochazím na onkologickou kliniku kvůli předrakovynivému stavu...

22.6. je ještě poměrně brzo, i když časné těhotenské testy by měli být průkazné již první den nedostavení se menstruace, u mně třeba vyšel první pozitivní test až v desátém...

Těhotenství?

| Dotaz od: Adam

Chtěl bych se zeptat na riziko otěhotnění u mojí přítelkyně. Má problémy s hormony, což se u ní projevuje tak, že má měsíčky dost nepravidelně. Asi tak 3/4 roku už spolu spíme a...

Vzhledem k tomu, jak popisujete průběh posledních měsíců, nemyslím si, že by přítelkyně byla těhotná. Pokud jsou těhotenské testy negativní, toto moje tvrzení ještě potvrzují...

Mam strach z listeriozy

| Dotaz od: Simona

Jsem ve 22 tt a predevcirem jsem snedla rizoto posypanym syrem Grana Panado, ktery je delany z cerstveho mleka. Mam strach z listeriozy. Jak mam postupovat? Mam to hned hlasit...

Nemáte se čeho obávat, parmezán nepatří mezi rizikové sýry a jeho požité množství bylo minimální, listerióza Vám skutečně nehrozí, s pozdravem, Dr. Horková

Dovolená v těhotenství

| Dotaz od: Andrea

S přítelem plánujeme odjet ke konci srpna na dovolenou do Španělska. Měla bych být v té době ve 23. týdnu těhotenství a tak bych ráda věděla, jestli by to neměl být problém...

Paní Andreo, pokud je těhotenství bezproblémové a z pohledu ošetřujícího gynekologa je vše v pořádku, pak nevidím problém. Cestovat je rozumné určitě do 28.tt, pokud je to...

Snaha o otěhotnění

| Dotaz od: Petra Kupská

Chtěla bych se zeptat. Brala jsem 3roky depoproveru, v říjnu 2016 jsem měla poslední injekci hodila jsem na kontroli jsem v pořádku doktor mě pichal injekce abych dostala...

Paní Petro, otázkou je, jak máte nyní ovulaci, kdy byl pohlavní styk, jestli v období ovulace, kdy je nejvyšší šance na otěhotnění. Cyklus máte zřejmě ještě nepravidelný, buďte...

Chtěla jsem poprosit o radu.Jsem již 3 roky v menopauze,neměla jsem žádné potíže, chodím pravidelně 1x ročně na kontroly ke gynekologovi, ale letos, kdykoliv jedu na kole (ať 10...

Paní Magdo, zajímavá je spojitost s jízdou na kole, pokud ale nekrvácíte i během dne, při normálních činnostech nebo v klidu, tak myslím, že by problém mohl počkat do srpna...

Výtok z pochvy

| Dotaz od: Klára

Asi půl roku jsem trpěla opakovaně na svědivost vaginy a mám mnohem zvýšený výtok z pochvy než kdy jindy. Poslední dobou mi jakoby praská kůže nahoře mezi pysky. Teď jsem si...

Paní Kláro. Je vhodné gynekologické vyšetření, udělat stěry, kultivaci a mikrobiální obraz poševní. Dotaz je ještě odesílán konzultační ambulanci. S pozdravem

Jsem mesic po porodu (rodila jsem prirozene) a nastaly mi mensi problemy. Odjakziva mam bolesti v brise predtim nez si dojdu na velkou. Nyni to tak je take- ale neni to uplne...

Paní Veroniko. Drobné množství krve na papíře může být opravdu způsobené hemoroidy, které vznikly během těhotenství a porodu. Rodidla a konečník spolu úzce souvisí. Mohlo by se...

Krásný den Potrebuji poradit Uz asi 5 dní mne bolí v podbřišku a buď na levé straně nebo celý poslední dva dny je to ale extrém bolest postupuje nize až do genitalii nemuzu...

Eliško, zamiřte urychleně na gynekologii, vzhledem k potížím a horečce můžete mít gynekologický zánět. Pokud by se vyloučil, běžte se nechat vyšetřit ještě na chirurgickou...

Zvětšená děloha

| Dotaz od: alena

Byla jsem na vysetreni sonno a tam my zjistili o trosku zvetsenou delohu a taky jsem rok vdana a snazime se z manzelem o miminko a chci se zeptat jestli je v tom nejakej problem...

Paní Aleno. Bez přesného nálezu je těžké blíže určit, o co se jedná. Byly tam nalezeny myomy ? Doporučuji vyšetření u Vašeho ošetřujícího gynekologa, který Vám poví, zda a kde...

Počátek těhotenství

| Dotaz od: Michaela

Jsem po KET, který proběhl 18.5. Takže bych dnes měla být 7 + 5 tt...Bohužel to vypadá, že to není na dobré cestě, jelikož minulý týden, kdy jsem měla být 6+4 byl pouze gestační...

Vážená paní, u takhle malého těhotenství skutečně není možno dělat prognózu, podstatné je se uklidnit a vyčkat kontrolního ultrazvuku který by již měl dát jasnou odpověď od té...

Cysta

| Dotaz od: Müller

Obracím se na Vás s trochu hloupou otázkou, ale k věci. Cca před měsícem mi můj gynekolok našel cystu která ma necelých šest centimetrů, cysta není na vaječníku, ale někde mimo...

Dotaz je určen spíše pro specialistu a tak Vaši otázku odesílám dál k zodpovězení. Prosím o strpení při čekání na odpověď. S pozdravem MUDr.Martoníková

Možnost těhotenství

| Dotaz od: Hana

8.6. jsem byla u Gynekologa. Byl to 20.den cyklu. Na prvém vaječníku jsem měla ovulační folikul, ale nízkou sliznici. Říkal, ať to zkusíme a uvidíme :-) MS se nedostavila. Mám...

Doporučuji těhotenský test ještě 1x zopakovat. Pokud by se menstruace nedostavila do týdne, pak doporučuji navštívit gynekologa (může udělat test HCG z krve- je přesnější) a...

Porucha menstruačního cyklu

| Dotaz od: Júlia

Chcela by som sa opýtať. Poslednu menštruáciu som mala asi pred dvoma mesiacmi, odvtedy som mala pohlavny styk len 2x, ale aj to bolo do dnešného dňa už cez viac ako mesiac. V...

Milá Júlie, bylo by vhodné gynekologické vyšetření k vyloučení gravidity. Sama si můžete provést těhotenský test. Mohlo dojít k otěhotnění a sama na sobě necítíte žádnou změnu...

Absence menstruace

| Dotaz od: Vera

Jsem 6 měsíců po porodu. První menstruaci jsem dostala poslední den šestinedělí a další přesně za měsíc, od té doby nic. Kojila jsem necelé 4 měsíce. Těhotenský test mám...

Vážená paní, bez vyšetření není možno odpovědět je potřeba společně s ultrazvukem a podle výsledku zvolit další postup při kojení není menses takže ty 4 měsice při kojení bez...

Je nutné vysadit antikoncepci?

| Dotaz od: Nikola

Chtěla bych se zeptat, jestli je dobré vysadit antikoncepci. Sama tyto pilulky beru už 4 roky a od kamarádky vím, že ji gynekolog řekl ať nějakou dobu přibližně 4 měsíce nebere...

Vážená slečno Pokud si nepřejete otěhotnění pak vysazeni antikoncepce není nutné Příjemný den

Neplodnost

| Dotaz od: markéta

Chci se zeptat chci otěhotnět a nejde to měla jsem zamlklý potrat před 6měsíci a pak zánět v děloze se objevil a ted když se snažíme s přítelem o miminko tak to nejde a 10dnů...

Byl zánět vyléčen? Co říkal Váš gynekolog při kontrole? Pokud bylo vše v pořádku, může jít o vaginální sekret. Pokud by se k tomu vyskytovalo svědění, mohlo by jít o...

Neplodnost

| Dotaz od: markéta

Chci se zeptat ,pokoušíme se o miminko,ale nejde nám to a ja jsem měla zánět v děloze a měla jsem antibiotika a pak už to bylo dobré,ale neumím otěhotnět je možné že můj přítel...

K otěhotnění jsou potřebné ovulační cykly - vzhledem k věku může být již některý cyklus anovulační (tj. nedojde k uvolnění vajíčka) a tím pádem neotěhotníte. Zkuste si udělat...

Zánět dělohy

| Dotaz od: markéta

Chci se zeptat prodělala jsem zánět v děloze a brala jsem antibiotika na 10 dnů,pak jsem šla na kontrolu a zánět tam pořád byl,tak jsem dostala jiné antibiotika na 6 dnů a když...

Určitě pokud nejsou v děloze příznivé podmínky pro uhnízdění oplodněného vajíčka, tak k otěhotnění dojde těžko.Ale není jasné, jak dlouho se snažíte o miminko a kdy jste měla...

Peeklampsie

| Dotaz od: Tamara

Kvůli zvýšenému riziku preeklampsie v těhotenství (1:70) beru již třetím měsícem Anopyrin (100mg/den). Poslední dobou mám problémy s krvácivostí dásní při samotném čištění zubů...

Vážená paní Anopyrin je vhodnou volbou jako prevence pozdní gestozy a mechanizmus Ascorutinu je jiný působí na cévní stěnu Příjemný den

Menopauza

| Dotaz od: Hana

Je mi 49 let a ráda bych zjistila,zda již prodělávám menopauzu. Nemám žádné uváděné potíže /pocení,návaly apod./ Dlouho užívám HAK/mirele,vonile/ a vůbec nemenstruuji,takže ani...

Menopauza znamená ukončení pravidelného menstruačního krvácení u žen v přechodu ke klimakteriu. Klimakterium,přechod je období života, v němž postupně vyhasíná aktivita ženských...

Těhotenství

| Dotaz od: Petra

Mám prosbu ohledně těhotenství. Dle poslední menstruace 9+1tt dle ultrazvuku 7+1tt. Hodnota hcg v krvi dle menstruace 4+0tt 42, 4+2tt 142, 6+1tt 15000 ale nyní 9+1tt jen 65000...

Vážená paní pokud je hodnota HCG 65 000 a akce srdeční přítomna pak není důvod k zbytečným obavám rozhodující pro stanovení velikosti gravidity je ultrazvuk ve 12 týdnu...

Chtěla bych se zeptat. S manželem se, už déle jak rok pokoušíme o miminko. Posledni 3 roky mám nepravidelný cyklus a menstruace se dostaví i jednou za 2 měsíce a na 2-3 dny...

Kláro, malá šance na počínající těhotenství tu je, zkuste test ještě s odstupem času zopakovat nebo zkuste jinou značku testu (/nevím, v jaké jste zemi). Pokud by ale...

Brala jsem antikoncepci Balera 4 roky. Je to měsíc co jsem vysadila prášky a antikoncepce se nedostavila, již je to čtvrtý den. Při braní antikoncepce jsem neměla žádné problémy...

Karin, pokud jste takto delší dobu brala antikoncepci, může nyní po vysazení chvíli trvat, než se cyklus zase srovná. Zatím bych asi počkala. Kdyby se ani příště menstruace...

[nalezeno 26073 výsledků]
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: