Gynekologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 24636 výsledků]

Proteinurie v těhotenství

| Dotaz od: Hana

Jsem ve 14. týdnu těhotenství a dnes mi přišly výsledky vyšetření moči z laboratoře. Vše je v pořádku kromě zvýšených bílkovin (20 mg/dL - referenční hodnoty jsou 0-15) a...

Když pomineme měření krevního tlaku, je orientační vyšetření moči testačním proužkem (papírkem) na přítomnost bílkoviny nejčastěji prováděným vyšetřením v gynekologické poradně...

 

Silná a bolestivá menstruace

| Dotaz od: Zuzana

Je mi 39 let, jsem po třech porodech. Menstruační cyklus je pravidelný, ale hodně bolestivý a první dva dny i hodně krvácím. Doslova ze mě vypadávají kusy. Dnes jsem byla na...

Vážená paní Nemějte obavy nasazení antikoncepce je v takových případech běžný postup menses by měla být s ní pravidelná slabá a nebolestivá Příjemný den

Sperma, ph

| Dotaz od: Lucie

S manželem se nám již nějaký čas nedaří počít dítě. Manželovi vyšel docela špatný spermiogram s docela vysokým ph 8,5, což, jak jsem se dočetla, má velký vliv na kvalitu...

Paní Lucie. Pokud je Váš manžel jinak zdráv, neužívá žádné léky nemá nějak vyhraněnou dietu (stravuje se zdravě), pak není pravděpodobné, že by nějakou úpravou režimu "zlepšil...

Vynechání menstruace

| Dotaz od: Vendula

Je mi téměř 30, neberu hormonální antikoncepci (kvůli Leidenské mutaci), menstruaci jsem měla v minulých letech pravidelnou. Poslední dva měsíce se zpozdila o několik dní, pak o...

Pokud máte jistotu, že nejste těhotná, může se jednat o poruchu cyklu při stresovém období. Pokud se menzes nedostaví do Vašeho návratu, navštivte ke kontrole svého gynekologa...

Menstruace

| Dotaz od: Jana

Beru antikoncepci MYWY, a dnes budu brát 3. Den placeba a uvědomila jsem si, že potřebuju do pondělí oddálit MS. Jak to mám udělat? Děkuji za odpověď.

Vážená paní, pokud jste již začala brát placebo pak menses neoddálíte je zde riziko nepravidelného krvácení měla jste bez přestávky pokračovat aktivními tabletami. Příjemný den

Nepravidelnost menstruace

| Dotaz od: Sona

Píší neboť už asi víc jak týden jsem měla něco jako menstruaci, normálně u mne bývá 6-7 dní a od porodu dcery což je skoro osum let dost silnou, nyní 3-4 dny a dost slabou až...

Konkrétní dotaz jste nepoložila, tak nevím co přesně ás zajíma, ale z popisu Vaších symptomů, pokud krvácení přetrvává tak dlouhou dobu, sama popisujete příznaky těhotenství...

Boule ve vagině

| Dotaz od: Zuzana

Je mi 18 let. Když jsem si zaváděla tampon do pochvy, něco mě tlačilo a nešel dát dál, při snažení zavést si ho hlouběji mě začalo bolet v podbříšku. Nedalo mi to, a tak jsem...

Zuzano, velmi pravděpodobně jste si nahmatala děložní hrdlo. Pro přesné určení a Váš klid by bylo nutné gynekologické vyšetření. S pozdravem dr. Šimjáková

Změny na čípku

| Dotaz od: Lucie

Je mi 22let a od 19let mám problémy s děložním čípkem,před dvěma lety jsem byla na konizaci pro nález cin3,HSIL,histologie nevyšla dobře,ale bylo vše odebráno do okraju,tak...

Lucie, opakované záněty a změny na čípku spolu dle mého souvisejí. Co se týká očkování proti HPV po konizaci, tak doporučení gynekologických společností vycházející ze studií...

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: Kamila

Je mi 22 let a už skoro tři roky beru antikoncepci Jangee 0,02 mg/3 mg. Před touto antikoncepcí jsem jich měla šest a pokaždé jsem měla stejný problém jako nyní. Dostala jsem...

Kamilo, hormonální antikoncepce Jangee obsahuje 21 aktivních tablet - s hormony a 7 neaktivních - bez hormonů. Je normální, když krvácení přijde poté, co doberete 21 tablet...

Problémy s menstruací

| Dotaz od: Jana

Chtěla jsem se zeptat je mi padesat mam problem s menstruací od minuleho roku od srpna jsem neměla měsíčky tři měsíce pak jsem je měla měsíc pak zas tči měsíce nic a ted to mam...

Vážená paní Počátek menopauzy je velmi individuální ale kolem 50 roku je již nutně s ním počítat pokud jste bez problémů jen je nepravidelna menses je vse normální Příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: Šárka

Měla bYch dotaz. Užívám už 5 let lindinete. Před týdnem se mi stalo ze jsem si tabketku vzala později než jsem měla ale stihla jsem to v intervalu 12h ale užívám atb augmentin...

Z 99,9 % antikoncepce funguje správně. Pravděpodobnost těhotenství je minimální. Není potřeba se obávat. S pozdravem Dr. Janoušková

Měla bych dotaz s přítelem jsme měli sex během menstruace(ochrana: stálá antikoncepce bez vynechání) Mohu být těhotná když se do mě udělal?

Anno, pravděpodobnost, že byste mohla otěhotnět behěm menstruace je všeobecně malá, navíc ještě pokud užíváte pravidelně antikoncepci. Tou jste chráněná. Těhotenství bych se...

Nepotvrzené těhotenství

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se poradit..jiz pět let provozuji sex bez ochrany a stále nejsem těhotná. Jednou mi doktorka našla cystu a pak mi řekla že zmizela. Poslední dobou mám velmi citlivá...

Myslím, že se gynekologicky nic neděje, pokud chodíte na pravidelné prohlídky, tak by vás gynekolog vždy upozornil. Ve vašem případě si nechte ještě dovyšetřit štítnou žlázu. S...

Nepotvrzené těhotenství

| Dotaz od: Nikola

Pane doktore můj problém je ten že jsem nedostala měsíčky naposledy jsem je měla 14.2 a doteď jsem je nedostala a 13.3 mam pocity na zvraceni a doteď mám bolesti v podbříšku že...

Podle příznaků o těhotenství nepřemýšlejte, kupte si těhotenský test a budete mít jistotu. Test stojí pár korun a za tu cenu se mít jistotu vyplatí. S pozdravem Dr. Janoušková

Těhotenství

| Dotaz od: Michaela

Chtěla bych využít této možnosti, poradit se s Vámi přes internet. V září jsem po 7mi letech vysadila antikoncepci, od té doby mám menstruaci velmi nepravidelnou (většinou...

Nejsem si jista, co lékař pojmem děravé vaječníky myslel. Buď mohl myslet, že máte na vaječnících málo folikulů (váčků), kde se nachází vajíčka a postupně dozrávají, nebo mohl...

Kvasinková infekce?

| Dotaz od: Nikola

Je mi 14 a mám nejspíš kvasinkovou infekcí uz rok a půl..nejdřív mi začal bílý vytok a asi před týdnem přišlo svědění,někdy se to nedá vůbec vydržet,nechci jít ke gynekologovi a...

Vážená slečno Podle vašeho popisu se pravděpodobně bude jednat o zánět je zapotřebí zhotovit kultivaci včetně citlivosti z pochvy i moče mikrobni obraz poševní a pak podle...

Výtok z pochvy

| Dotaz od: Dominika

Už nějakou dobu mám výtok. Ze začátku to byl bílý tvarohový výtok, nezapachal, nepociťovala jsem žádný svědivý pocit. V ničem mi to nepřekáželo, tak jsem to nijak neřešila. Po...

Vážená slečno Velmi pravděpodobně se bude jednat o zánět je zapotřebí zhotovit kultivaci včetně citlivosti z pochvy i moče a podle výsledků nasadít cílenou léčbu Příjemný den

Bolesti břicha

| Dotaz od: Veronika

Dobrý den 3 dny mně bolí po bříškem na pravé straně a vystřeluje mně to až do zad můj Gynekolog mi předepsal prášky aby se mně srovnali mněsíčky Norethisteron...

Slečno Veroniko. Pokud je bolest velmi intenzivní, je vhodné, aby Vás viděl časně lékař (praktik/gynekolog), příčina bolesti se může skrývat v oblasti vaječníku, ale nejenom...

Konizace, hpv

| Dotaz od: Lucia

Je mi 22 let, vcera jsem byla na vysetreni u gynekologa. V rijnu jsem mela problemy s krvacenim mimo cyklus, doktor navrhl konizaci, nicmene krvaceni prestalo a zakrok se...

Slečno Lucio. Vyšetření při prevenci je zaměřené hlavně na posouzení změn na děložním čípku v čase - při vyšetření jde tedy hlavně o pozorování vzhledu sliznice, nikoliv nutně o...

Je mi 17 let a zpozdila se mi menstruace o tyden. Měla jsem chráněný pohlavní styk před 16 dni. Je možné ze jsem těhotná když nemam žádné příznaky? Děkuji za odpověď

Slečno Anno. Ano, možné to je, jistě si udělejte test - po týdnu opoždění menses by byl v případě gravidity pozitivní (spolehlivost je velmi vysoká, i když ne 100%...), pokud by...

Nepotvrzené těhotenství

| Dotaz od: Anna

Chtěla jsem se zeptat na par věci týkající se těhotenství . 1. Ledna jsem mela pohlavní styk se svým bývalým partnerem ,pokoušeli jsme se o dítě tudíž jsme nepoužili prezervativ...

Anno, myslím, že těhotenství je nepravděpodobné, jsou to již více než 2 měsíce, lehké krvácení může proběhnout i při těhotenství, ale HCG by bylo již vysoké a testy z moče jsou...

Dlouhodobý výtok

| Dotaz od: Alča

Trápí mě dlouhodobý nakyslý výtok z pochvy, který je ale bez zápachu. Dlouhodobě užívám Wobenzym, právě kvůli vaginálním mykózám, tak nevím jestli bych to měla řešit se svým...

Vážená paní, bylo by vhodné zhotovit kultivaci včetně citlivosti mikrobní obraz poševní a pak podle výsledku nasadit cílenou léčbu mohlo by se jedna o zánět pochvy Příjemný den

Pálení pochvy

| Dotaz od: Marcela

Mám problém uz pár týdnů me bolí pochva, když chceme mit s přítelem sex kdyz do me zajíždí hrozně to bolí, ale po chvilce to jde. Pred pár dny jsem objevila s přítelem na pravém...

Vážená slečno pravděpodobně se bude jednat o zánět je potřeba zhotovit kultivace včetně citlivosti mikrobní obraz poševní a pak podle výsledku nasadit cílenou léčbu. Příjemný den

Bolest v podbřišku

| Dotaz od: Kristyna

Prosím vás, už delší dobu už mě trápí tlaky,bolesti až křeče v celem podbřišku ,a s pícháním na obou vaječníkách,věčně jsem nafoukla, při pohl.styku cítím bolest takže nás to s...

Vzhledem k poševnímu výtoku a bolestem,které popisujete , únavě,byste rozhodně měla navštívit gynekologickou ambulanci,kde Vám provedou UZ,který objasní eventuelní gynekolog...

Ovulace

| Dotaz od: Martina

Chci se zeptat, v unoru mela dorazit ms mela jsem spozdeni 17mi dr rekla ze je tam 3mm GV 18 jsem chytla silenou infekci rano a vecer uz jsem zacla silne krvácet dr mi řekl ze...

Pokud došlo ke spontánnímu potratu, tak je potřeba minimálně měsíc k tomu, aby se s tím tělo srovnalo a došlo k hormonální úpravě. Některá žena má ovulaci hned, jiná až v dalším...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Jana Nováková

Chtěla jsem vás poprosit o radu. V poslední​ 2.tydny jsem začla strašně jíst,mít chutě a změny nálad a hlavně mě strašně bolí prsa,bývá mi špatně od zaludku,navalí na zvracení...

Dle vašeho těhotenského testu nejste gravidní, místo menstruace spíše špinění. Ale dotaz píšete 20. března a dnes 22. března, možná již došlo k očekávanému krvácení. Myslím, že...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Kateřina

Je mi 15 a před měsícem jsem dostala první menstruaci.Tento měsíc mám zpoždění skoro 14 dní jsem z toho nervózní.Měla bych zajít za gynekologem? Děkuji za odpověď.

Nikoliv, na gynekologii zatím nemusíte. Nepravidelnost krvácení je ve vašem věku zcela normální. Od první ke druhé menstruaci může být klidně i několik měsíců, nikoliv týdnů...

Nemožnost otěhotnění

| Dotaz od: Veronika

Prosím o radu. Po 7 letech jsem vysadila hormonální antikoncepci. O miminko se snažíme již šestým měsícem a stále bez úspěchu. Měla bych to řešit s lékařem, nebo je to příliš...

Paní Veroniko, tak jak Vám napsala paní doktorka, ve Vašem věku se doporučuje vyhledat odborníka po roce, na druhou stranu vyšetření obou partnerů lze provést kdykoliv...

O vikendu jsem si vsimla, ze js tam dole nejak vysusena. Pak se pridalo nesnesitelne paleni a svedeni. A dnes jsem se koukla zrcatkem a mam hrozne moc natekly pysk(y). Nejspis...

Vážená slečno jako první pomoc můžete zkusit sedací koupele v řepíčku a pak v lékárně je řada volně dostupných přípravků proti mykoze jistě vám poradí než se dostanete na...

Mám dotaz. Brala jsem pravidelně asi rok antikoncepci Vreyu, teď 5.3. jsem měla poslední prášek a po menstruaci už jsem je znovu nenasadila. V pátek 17.3. jsem měla s přítelem...

Tyto pilulky zabraňují těhotenství po nechráněném pohlavním styku tím, že rychle oddálí ovulaci, pokud k ní ještě nedošlo. To znamená, že spermie přítomné ve vejcovodech se...

[nalezeno 24636 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: