Gynekologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 25067 výsledků]

Trombóza v těhotenství

| Dotaz od: Jaroslava

Ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem k těhotenství 32tt a následující diagnoze. 3.3.2017 24tt mi v noze byla objevena trombóza (lýtko až do půlky stehna). Byla jsem...

Vážená paní, rozhodně bych neměnil léčbu která byla doporučena na základě vyšetření hematologem.Co se týče Asentry bezpečnost přípravku během těhotenství a kojení nebyla...

 

Bolest v podbřišku

| Dotaz od: Nicola

Před zhruba týdnem v noci se mi objevila lehká bolest v podbříšku a na záchodě při močení také. Mám zkušenost se zánětem moč.měchýře a tak jsem si myslela, že je to začínající...

Nicol, je správně, že jste se objednala ke gynekologickému vyšetření, protože jedině tak může být určena správná diagnoza. Vámi popisované příznaky mohou mít více příčin...

Vyvolání menstruace

| Dotaz od: Gabriela

Je mi 37 let a v září 2016 jsem přišla o miminko ve 22 tt , 14 dni po odběru plodové vody přestalo bít srdíčko, nasledovalo plod porodit a revize dělohy. Pak v lednu 2017 opět...

Vážená paní, je nemožné dělat prognózu záleží jak se bude sliznice děložní vyvíjet a zda bude docházet o ovulaci nepíšete také proč byl dělám odběr vody plodové a zda byl...

Dne 7.3.2017 jsem měla zatím poslední menstruaci, 5-9 den jsem brala clostilbegyt. 16.3.2017 jsem byla na sono, zda clostilegyt zabral, doktorka mi řekla, že to nevypadá dobře...

Lenko, může to být v pořádku, ale také samozřejmě nemusí. Záleží, jak staré vlastně Vaše těhotenství je (vzhledem k tomu, že k ovulaci zřejmě došlo později), jak kvalitní UZ...

Pupínky na klitorisu

| Dotaz od: Tereza

Udělaly se mi u klitorisu tri malé jakoby vodnate pupinky které svědí objevil se hustší bílý výtok a nasledne se dostavila menstruace... dnes jsem douzivala roxitromycin...

Pro přesné posouzení Vašeho stavu je nutné, abyste zašla opět na prohlídku na gynekologii. Mykóza se typicky takto neprojevuje, ale těžko hodnotit na dálku, také nezmiňujete...

Zánět pochvy

| Dotaz od: Petra

Mam dotaz. Na gynekologii dle steru mi byla nalezena ureaplasma. Brala jsem jiz ctvery antibiotika i cipky, sexualni pust dodrzuji, ale nic mi na to nezabira. Antibiotika jsem...

Lékaře můžete vyměnit kdykoliv, nijak nejste vázána chodit do jedné ambulance. Otázkou a problémem ovšem je, jestli vám jinde pomůžou. V dotazu je málo informací, ale je potřeba...

Kvasinková vulvovaginitida – paní Dr. Horáková použila ve své odpovědi slovo „vulvovaginitida“. Co je to? Kdybych nevěděla, že se jedná o výraz z medicíny, myslela bych...

Omlouvám se za použití odborného slova kolegyní. Někdy se to stane, že si při komunikaci s pacientem neuvědomíme použití odborných výrazů. Vulva je zevní ženský pohlavní orgán...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: MMM

Chtěla bych se zeptat.. Už 3 mesice mne trápí menstruace. Byla jsem u gynekologa sestřička se mne ptala jaky mam problém rikala jsem ji ze jsem.mnela menstruaci 2 krat do mesice...

Nepravidelnost menstruace může být způsobena celou řadou příčin. Vzhledem k popisovaným obtížím bych každopádně určitě doporučila časnou kontrolu na gynekologii a lékaři poruchy...

Menstruace a antikoncepce

| Dotaz od: Aneta

Na posledního ctvrt roku jsem vysadila hormonalni antikoncepci Dienille a nyni bych ji opet rada zpatky nasadila. Mam ale nejspise z abnormalniho stresu znacne nepravidelny...

Antikoncepci nasaďte nyní, bez ohledu na špinění či menstruaci. Cyklus se upraví v dalším měsíci. Nečekejte na menstruační krvácení až si budete tímto jista. Rozhodně si nijak...

Krvácení mimo cyklus

| Dotaz od: Radka

Potřebovala bych poradit,nedávno jsem brala silné antibiotika a hned jsem po nich měla mykozu,v lékárně mě dali tabletky na mléčné kvašení a asi po 14 dnech jsem začala špinit a...

Radko, nepíšete, zda užíváte antikoncepci či nikoliv, případně, zda můžete či nemůžete být těhotná. V případě nejasného krvácení z rodidel však doporučuji gynekologickou...

Porucha menstruačního cyklu

| Dotaz od: Lucie

Je mi 34 let, beru antikoncepci několik let, menstruaci mám vždy naprosto přesně. Zhruba 4 měsíce jsem brala antikoncepci bez vynechání doby pro menstruaci. Teď již 3 měsíc po...

Slabá nebo i žádná menstruace není při užívání antikoncepce nic ojedinělého. Vlivem hormonálních změn zřejmě nedošlo k dostatečnému nárůstu děložní sliznice k řádnému krvácení...

Neplodnost

| Dotaz od: Gabrišovä

Je mi 21 let mám už 2leteho syna a s přítelem se snažíme o druhe miminko a nedaří se. Pan doktor nás teď poslal na vyšetření před umělem oplodnění. Jsem po laparoskopickém...

Bez bližších znalostí Vašich diagnóz a Vašeho zdravotního stavu je těžké něco hodnostit. Operace, kterou jste prodělala ," adhesiolysis", znamená, že byly v dutině břišní...

Vaginální tablety a menstruace

| Dotaz od: Markéta

V pondělí mi doktor předepsal vaginální globule a dnes jsem dostala menstruaci, chtěla jsem se zeptat jestli globule mohu používat dál?

Markéto, nepíšete jaké vaginální tablety jste dostala. Pokud myslíte vaginální tablety antimykotické, tak ty se mají většinou v období menstruace vysadit. Přečtěte si příbalový...

Prosím o radu. Dnes mi na gynekologii předepsala paní doktorka Macromiror complex vag. tobolky - jsou to prosím antibiotika?? Chodím darovat krev a na opětovné darování se může...

Marie, v přípravku Macmiror complex je chemoteraputikum nifuratel a antimykotikum nystatin, což je něco jako antibiotika. Předpokládám, že z hlediska dárcovství krve budete...

Nevim presne zda je to 6 dni nebo 13 dni od sexu s pritelem. Sex byl nechraneny, udelal se do me, a ja dostala asi menstruaci mam to hrozne silne vložka mi vydrži 1 hodinu a je...

Bylo by vhodné v co nejbližší době vyhledat gynekologa, který Vás vyšetří, pokud máte takto silné krvácení. Předně je zapotřebí vyloučit, že jde o komplikaci neplánovaného a...

Vyrážka pochvy

| Dotaz od: Martina

Je mi 17 let a mám takový menší problém. Před dvěma dny se mi objevila na pochve malá červená vyrážka které jsem nikdy nevenovala pozornost další de se mi v třísky chtěl udělali...

Slečno Martino, bylo by vhodné nechat se vyšetřit gynekologem. Mohlo by se jednat o infekci vaginy, pochvy či o nějakou alergickou reakci. Nezačala jste používat nějaký nový...

Špinění uprostřed cyklu

| Dotaz od: Adéla

Minulý měsíc jsem zapomněla vzít HAK pilulku a podle rady v přiloženém letáku jsem brala další plato hned dál, bez 7mi denní pauzy. Asi týden před plánovaným dobráním se mi...

Adélo, může se jednat o špinění mimo cyklus, případně i o infekci, na místě by bylo vyšetření gynekologem. Váš dotaz předávám specialistovi z oboru gynekologie.

Pozitivní těhotenský test

| Dotaz od: Aneta

Asi před 5 a 3 týdny jsem musela užít prášky po nechráněném sexu. Před 4 dny jsem měla dostat menstruaci a stále nic. Občas mě pobolívá v podbříšku. Rozhodla jsem se udělat si...

Paní Aneto, nemyslím si, že by test byl ovlivněn prášky po, které jste užila před 5 a 3 týdny. Bylo by vhodné nechat se vyšetřit praktickým lékaře, který potvrdí nebo vyvrátí...

Výrůstky v okolí konečníku

| Dotaz od: Ludmila

Chtěla jsem se zeptat, co to je za výrustky, mám je zhruba měsíc. Nijak mi nevadí, nesvědi ani nic podobného. Děkuji

Ludmilo, bohužel na přiložené fotografii vidím Vámi popisované výrůstky jen s velkou fantazií. Každopádně v okolí řitního otvoru se mohou vyskytovat hemoroidy, které jsou v...

Chtěla bych se zeptat, zda je normální, že se mi stále zvětšují a zmenšují prsa? Tuto skutečnost rozpoznávám nejčastěji 14 dní před menstruací, pak se záhadně zmenší a zase...

Nikolo, ano, je normální, že se během cyklu vlivem hormonálních změn prsa zvětšují a zmenšují. U někoho více, u někoho méně. Proti striím doporučuji používat tělová mléka, která...

Je mi 36.let. Před rokem jsem prodělala operaci slepého střeva,a zárověn i revizi dělohy. Do té doby jsem měla cyklus vždy mezi 30-35 dnem. Od zákroku jí mám nepravidelnou...

Vážená paní, s operací by neměl mít cyklus souvislost, bylo by vhodné měření bazálních teplot a ovulační testy aby se zjistilozda dochází k k ovulaci a podle toho zvolit další...

Nazelenalý výtok

| Dotaz od: Eva

Koncem roku mne chirurgicky odstraňovali nehet na palci nohy a pak jsem 14 užívala orální antimykotika. Před par týdny jsem začala mít poměrně silný nazelenalý vaginální výtok...

Antimykotika by neměla mít vliv na výtok. Doporučila bych gynekologické vyšetření - výtok může být jak kvasinkové, tak bakteriální etiologie, popř. kombinací obojího. Pokud by...

Prosím Vás už nevíme co dělat, manželka ma celkem velké pálení v pochvě a ne a né se toho zbavit, lékaří říkají že testy jsou na jedničku a že hold pálení se někdy ukáže ale my...

Vážený pane, pokud je kultivace četně citlivosti i mikrobní obraz zcela normální pak je nutné dodržovat 1. Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná, ale i přehnaná...

Chtěla bych se zeptat , už asi rok mě trápí nažloutlý výtok, je hlenovitý a nijak nesmrdí. U gynekoložky jsem byla, řekla že mám bakteriální infekci, nasadila léky alemnic se...

Doporučila bych vyšetření moči - chemicky i kultivačně (s citlivostí na antibiotika) - k vyloučení souběžné močové infekce (nevím, jaká antibiotika jste od gynekoložky dostala...

Bolestivý pohlavní styk

| Dotaz od: Dana

S přítelem vykonáváme sex už 4 měsíce bez problémů,ale minulý týden jsem chytla celkem bolestivou menstruaci.Po týdnu jsme si přítelem chtěli tvz. užít..ale jakmile tam zasunul...

Dano, bolest při pohlavním styku může být způsobena více příčinami. Ve Vašem případě bych navštívila gynekologa, který by provedl vyšetření a vyloučit zánětlivé onemocnění...

Prosím vás byla jsem na operací vaječníků měla jsem na levém 8cm cistu na pravém 5cm... levý vaječník je menší a pravý je větší ale oba jsou zasažena...budu mít ještě děti...

Na tuto otázku by nejlépe odpověděl operatér, popř. lékař v nemocnici (neposíláte bohužel alespoň kopii lékařské zprávy- kde by bylo popsáno, co přesně se dělalo za výkon a...

Bolest v podbřišku

| Dotaz od: Iveta

Na pravé straně vaječníku mě to trošku píchalo, nic příjemného. Ale den předtím jsem chvilku seděla na studených schodech a někdy sedím i venku na lavičce když je zima. Nevím...

Iveto, takto na dálku opravdu nelze určit příčinu Vašich obtíží. Bolesti v podbřišku může způsobovat jak prochladnutí,tak například ovulace, zánět vaječníku, cysta na...

Slabá menstruace

| Dotaz od: alena

Chci zeptat mela jsem menstruaci jen dva dny a pek jsem trochu spinila delala jsem jsi test a dopoadl negativne mohla bych byt tehotna nebo se jedna o neco jineho dekuji

Mohlo se jednat o slabší menstruaci (občas se v rámci pravidelného cyklu mohou vyskytnout "výjimky" v podobě slabší nebo naopak silnější menstruaci, než je žena zvyklá...

Je 15 let a ještě nemám pravidelnou menstruaci měla jsem ji 16.12 a to byla má první a taky poslední od té doby nic,ale hrozně mě trápí výtok někdy, je světle bílí a někdy je...

Stává se, že menstruační cyklus není první rok až dva pravidelný. Souvisí to s postupným dozráváním regulačních mechanismů. Ale vzhledem k potížím (výtok) doporučuji navštívit...

Antikoncepce

| Dotaz od: Kristýna

Zapomněla jsem vzít 1. tabletku nového platíčka - běžně beru v pondělí o půlnoci, tentokrát jsem si ji vzala až v úterý cca v 15.15. Chtěla bych se zeptat, zda existuje riziko...

Buďte v klidu, určitě k těhotenství nedošlo, jednak proto, že jste nebyla ve fázi ovulace a jednak proto, že se jednalo o první tabletu nového platíčka a opoždění nebylo delší...

[nalezeno 25067 výsledků]
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: