Gynekologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 23811 výsledků]

V říjnu jsem prodělala konizaci děložního hrdla, závěr vyšetření byl řez do zdravé tkáně. Krátce poté jsem odjela na rok na Nový Zéland. Nyní mě zastihlo asi pětidenní špinění...

Těžko posoudím, o co se jedná, pokud bylo špinění jediným krvácením v měsíci a menstruace ve větší síle se nedostavila, šlo nejspíše o menzes a síla je ovlivněná jednak...

 

Antikoncepce

| Dotaz od: Klára

Je mi 17 a beru antikoncepci minisiston 10.den. Jen bych potřebovala aby mi menstruace přišla tak o dva dny dříve kvůli tomu, že odjíždíme na dovolenou. Je tedy možné, i když...

Mělo by to být tak,jak v dotazu píšete, tedy krvácení by se mělo dostavit o dva dny dříve než kdybyste dobrala celé balení.Zbývající tablety pak již neberte,ale doneste je k...

Puchýřky na bradavce

| Dotaz od: Martin

Má přítelkyně ma takové puchýřky na bradavkach.Viz příloha foto. Podotýkám že je v 5 týdnu těhotenstvi rok narození 1987 Nevíme co to může být děkuji za odpověď.

Martine, nevidím nic neobvyklého, ale z fotky se to těžko posuzuje. Je to nějaká výrazná změna oproti předchozímu stavu? Puchýřky mohou vznikat z ucpaného mlékovodu. Pokud...

Opakované záněty pochvy

| Dotaz od: Ilona

Je mi 44 let, jsem rok po hysterektomii, poslední 4 měsíce se mi opakují záněty pochvy,mykozy přeléčené vždy Macmirorem.Stále přetrvává nepříjemné pálení,svědění genitálu i po...

Mykózy mohou být u někoho obtížně léčitelné a často se opakující. Nejčastěji při poruše poševní mikroflóry, jak říká i Váš gynekolog. Doporučuje se omezit cukr, jíst více...

Ráda bych se zeptala na přesnost měření velikosti " nalezeného objektu" při Transvaginálního vyšetření ultrazvukem ? Byl mi shledán mymom dle mého gynekologa má velikost cca...

Na Váš dotaz bude odpovídat specialista- gynekolog - z naší konzultační poradny. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Brala jsem 8 let antikoncepci Yadine (21), ale kvůli spineni mimo cyklus mi paní doktorka předepsala Mywy (28). Mám začít brat Mywy po 7 denní pauze. Takže jsem dnes dobrala...

Co se ochrany před otěhotněním týká, není změna oproti předchozímu preparátu.Změna je jen v systému užívání (délce), tedy chráněna jste shodně. S pozdravem M.V.

Ockovani gardasil

| Dotaz od: Eliska

Mam prosbicku... dnes jsem byla na konizaci delozniho cipku, doktor mi rekl, ze nejlepsi by bylo pro me ockovani, navrhl mi Gardasil, souhlasila jsem,takze mi hned po zakroku...

Co se očkování týče, určitě jste udělala dobře, očkování by mělo zpomalit aktivitu HPV virů a tím progresi změn na čípku, co se sexu týče, vzhledem k výkonu na čípku není vhodný...

Možné těhotenství

| Dotaz od: katka

Chci se zeptat. Měsíc jsme měli s přítelem sex nechráněně nebo s kondomem, ale vždy vyvrcholení mimo pochvu a když má přijít menstruace, tak mám 4 dny zpoždění a výtok z pochvy...

Katko, těhotenství se nedá vyloučit, někdy obsahuje živé spermie i preejakulační tekutina. Udělejte si těhotenský test. Výtok bude svědčit nejspíše o infekci. S pozdravem MUDr...

Zapáchající výtok

| Dotaz od: Michaela

Trápí mě výtok, který zapáchá a někdy jde cítit i přes oblečení. Nic mě nepálí, nesvědí. Dělala jsem si výplachy pochvy, které mi však nepomohly. Chtěla jsem se zeptat zda by...

Nejlepší by asi bylo zajít na vyšetření ke gynekologovi. Takto po internetu lze jen spekulovat zda by to mohl být kvasinkový zánět či nikoli. Lékař Vás vyšetří a podle nálezu i...

Chtěla bych se zeptat.Nedostavila se mi menstruace a dnes 12 den po možném oplodnění(zpoždění cca4-5dnů) jsem byla na rychlotestu z krve na gynekologii,který vyšel negativně.Je...

Ano, pokud jsou testy z močí i krve negativní a byly provedený nejdříve první den, kdy se předpokládaná menstruace nedostavila, znamená to, že nejste těhotná, s pozdravem, Dr...

Nález z gynekologie

| Dotaz od: Adéla

Můžete mi prosím vysvětlit, co znamená tento nález z gynekologie? Je mi 27 let, mám návaly horka po vysazení antikoncepce a nemám žádnou menstruaci. Budu moct mít děti...

Vážená paní podle ultrazvuku i laboratoře se jedná buď o POF to je předčasné selhání ovariální funkce nebo o vývojovou poruchu.Bude potřeba další vyšetření ale obávám se, že...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Adéla

Za pár dní mi bude 18 let, chci se zeptat na nepravidelnou menstruaci, mám třeba silnější pak půl roku nic potom další, někdy to je i po roce a tak to trvá už od začátku (15...

Vážená slečno tak jak popisujete cyklus tak rozhodně normální není je potřeba celkové vyšetření ultrazvuk stanovení hormonálních hladin a pak postupovat podle výsledku neměla...

Bulka v psru

| Dotaz od: Tereza

V 15 letech jsem začala užívat HA asi po roce jejiho uživaní se mi v pravém prsu hned vedle bradavky vytvořila bulka na pohmat bolestivá, ale jinak ani nevim, že existuje...

Každá bulka v prsu by měla být vyšetřena. Může se jednat o fibrom, cystu... Navštivte gynekologa, vyšetří Vás a pošle na ultrazvuk prsu. Další postup se bude řídit podle nálezu...

Výtok

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat asi 2 dny už mě trápí slabý výtok s troškou krve. Poslední menstruaci jsem měla 23.12. a skončila 28.12.. Pohlavní styk jsem asi 3 měsíce neměla. Je mi 19...

Vážená slečno slabé špinění by vzhledem k datu mohlo být premenstruální špinění vyčkejte zda se dostaví normální menses. Co se týče výtoku mohlo by se jednat o zánět byla by...

Krvácení

| Dotaz od: Vendula

Mym problemem je: menstruaci jsem dostala pravidelne 22.12. a skoncila 26.12. Pote jsem mela kazdy den nechraneny pohlavni styk. A od 8.1. krvacim a to velmi silne a stale...

Vážená paní pokud dobře počítám je to 18 den tedy ne normální menses a když krvácíte silně je vyšetření včetně ultrazvuku k objasnění příčiny nezbytné neměla by jste jej...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Miroslava

Opakovaně trpím na záněty močového měchýře. Pokud to podchytím včas je to dobré, pokud ne, lékař ihned nasazuje antibiotika. Po antibiotikách mě začala pálet a svědět pochva...

Miroslavo. Ve Vašem případě se bude jednat o kvasinkovou infekci. Tato infekce se může vyskytovat u některých žen po antibiotické léčbě, při hormonálních změnách nebo vlivem...

Pred dvěmi dny mi skončila menstruace,HA neberu,měli jsme s partnerem chráněny sex,ale kondom nám nahoře praskl,přítel se do me neudělal a ihned když to zjistil,tak ho vytáhl a...

Lucie. Doopravdy někdy může dojít k uvolnění semene i před ejakulací. myslím si, že ve vašem případě je riziko otěhotnění nepravděpodobné. Ještě je možné do 3 dnů po takovéto...

Rada bych se zeptala, v květnu jdu na 15ti letou prohlídku a pohlavní styk jsem měla v době, když mi bylo 14 let, jak to bude probíhat, a je to velký problém?

Marie. Asi myslíte prohlídku u vašeho dětského lékaře. Při té Vám lékař provede celkové vyšetření, změří tlak, zváží Vás a změří, provede vyšetření moči. Gynekologické vyšetření...

Krvácení mimo menzes

| Dotaz od: Veronika

Dva roky beru antikoncepci Logest, nikdy jsem s ní neměla problém a brala ji pravidelně vždy večer. O víkendu jsem si ale prášek vzala až ráno a další den opět večer. Poté jsem...

Veroniko. Ke krvácení došlo vlivem delší pauzy při užívání hormonální antikoncepce. V jejím užívání pokračujte dál, jak jste zvyklá, jen při pohlavním styku je nutné užít i jiné...

Krvácení mimo menzes

| Dotaz od: Tereza

Mám velkou prosbu .Už několik let trpím zánětana močových cest a pochvy .Pokaždé když jdu k lékaři dají mi stejné antibiotika ,které mi pomohou na chvilku a po nějakě době se to...

Terezo, asi Vám nic jineho nezbude, než navštívit svého gynekologa. Nepíšete zda užíváte hormonální antikoncepci či nikoliv. Někdy může dojít k mírnému špinění i v době ovulace...

Už asi čtyři měsíce mě trápí problémy při a po styku. Pokaždé mi popraská poševní vchod a okolí, objevují se četné ragády. Trvá týden, někdy i déle, než se zahojí. Byla jsem...

Je možné, že enterokok je na určitá antibiotika rezistentní, to by se zjistilo kultivačním vyšetřením s citlivostí mikroba na antibiotika. Váš dotaz bude zpracovávat naše...

Opožděná menstruace

| Dotaz od: Eliška

Je mi 15 let a mám 22 dní zpoždění. Těhotná být nemůžu. Vždy sem měla zpoždění maximálně 10 dní. A teď 22, začínám se bát. Pohlavní styk sem ještě nikdy neměla.

Eliško, podle toho, co píšete, nemáte zatím cyklus pravidelný. Když nemůžete být těhotná, není se čeho bát. Příčina bude nejspíše hormonální. Při takto velkém zpoždění by již...

Zvýšená sliznice dělohy

| Dotaz od: Jana

Byla jsem u gynekologa vyndal mi po 5 letech mirenu a provedl cytologické vyšetření čípku . Potom provedl utz dělohy , řekl mi , ze mam zvýšenou sliznici dělohy v jednom místě...

S největší pravděpodobností jde o slizniční bradavivi- polyp, nebo o svalový uzlík - myom likalizovaný pod sliznicí, oboje je nezhoubné a dá se řešit.PL.

Kondylomata

| Dotaz od: Adéla

Chtela bych se zeptat, jestli jsou běžné nejakej sliznicni vyrustky na stydkych pyscich? Na gynekologii mi řekli, ze to jsou kondylomata, ale v nemocnici mi 3 lékařky řekly, ze...

Adélo, nález jsem neviděla. Mohlo by se jednat jak o slizniční výrůstky, tak o kondylomata. Těžko takto soudit. Váš dotaz ještě předávám naší konzultační ambulanci. S pozdravem...

Hysterektomie

| Dotaz od: Silvie

Je mi 42 let, před 13 lety jsem podstoupila konyzaci děl.čípku. Pravidelně docházím na cytologii a vše se zdálo v pořádku až do loňského léta, kdy mi paní doktorka řekla, že mám...

Silvie, záleží na tom, jaký typ hysterektomie byste měla podstoupit. Pokud příjdete jen o dělohu a vaječníky budou ponechány, žádné výrazné hormonální změny byste neměla...

Gravidita, krvácení

| Dotaz od: Matra

Chtěla bych se poradit ohledně mého možného těhotenství.S manželem se snažíme asi rok o otěhotnění,manžel spermiogram v normě, já brala hormony teď 5 měsíců. Menstruaci jsem...

Paní Matro. Velice mě mrzí, že jste byla ponechána s ne zcela jasnou informací po konsultaci gynekologa. Nicméně pokud byste byla těhotná, je to velmi časné těhotenství a na...

Zapomenutá tableta antikoncepce

| Dotaz od: Daniela

Beru antikoncepci bez prestavek na menstruaci uz několik let (vždy 3 měsíce a pak pauza). a priznam se, ze obcas pilulkou zapomenu užit. Stalo se mi to teď na konci týdne v...

Danielo, ano je možné, že když jste zapomněla tabletu, poklesla hladina hormonů a vy jste začala menstruovat - tzv. krvácení ze spádu, je to normální, na hladině se podílí i...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Kateřina

Je mi 16 let a uz rok beru antikoncepci. Přítele neměním, menses mam každy měsíc uplne stejnej jako každy jiny... jenže kde je problem ? Problem je v tom ze uz je tomu asi 3-4...

Nepravidelná menstruace se může vyskytnout i při infektu, větším stresu, únavě apod. Myslím si, že se prozatím nemusíte obávat, že byste měla být těhotná, pokud jste léky brala...

Chtěla jsem se zeptat na lék Agnucaston, který jsem dostala na nepravidelnou a bolestivou menstruaci. Každý den beru Zodac, a koukala jsem se, že doplňující látky má stejné jak...

Zodak je obsahující jako hlavní látku cetirizin-dihydrochlorid , který působí proti alergiím. Agnucaston je fytofarmakuj, lék který obsahuje suchý extrakt z drmkových plodů...

První menstruace

| Dotaz od: Anna

Je mi 15 let a včera jsem dostala 1. menstruaci. Ráno jsem jenom viděla na toaleťáku normální výtok, který byl ale trošičku zbarvený do červena. Tak jsem si vzala vložku a šla...

Vzhledem k tomu, že je to Vaše první menstruace je to, že krvácení je krátké nebo minimální zcela normální, nemusíte se ničeho obávat, bude to trvat ještě několik měsíců než se...

[nalezeno 23811 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: