Gynekologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 24289 výsledků]

Varixy stydkých pysků

| Dotaz od: Kateřina

Rada bych se na vás obrátila s dotazem. Ke gynekologovi jsem objednána az na duben a dříve jít nemohu. Nám pravém malém stydkém pysku se mi udělaly boulicky. O velikosti...

Jedná se o varixy, podobně jak na dolních končetinách, mohou vzniknout i v této lokalizaci, často např. v těhotenství, ale i dlouhým sezením, takže pravděpodobně při jízdě na...

 

Zacala jsem po delsi pauze zase brat antikoncepci (Luisea) pri prvnim platicku bylo vsechno v poradku, menzes jsem dostala tak jak jsem mela.a ted beru druhe platicko, ale po...

V počátku užívání hormonální antikoncepce může docházet k určitým nepravidelnostem, tělo si na změnu musí zvyknout. Proto bych tomu zatím nepřikládala větší obavy. Pokud by nyní...

Porucha cyklu po vysazení ha

| Dotaz od: Lenka

Je mi 25 jsem bezdětná, žádný operační zákrok jsem neměla a už nějakou mě trápí problém s nepravidelnou menstruací střídanou špiněním, v lednu 2016 jsem přestala brát...

Zdravím Vás, ano myslím že porucha cyklu je nejspíše způsobena vysazením HA, takže vaše tělo bylo navyklé na určité řízení cyklu, a po jejím vysazení to pak takhle jak se říká...

Možné těhotenství

| Dotaz od: Lukáš

Rád bych se zeptal na účinnost hormonální antikoncepce, kterou užívá má přítelkyně. Od 5.2. do 11.2 měla přítelkyně plánovanou menstruaci, avšak 11.2. zapomněla užít tabletku a...

Lukáši, otěhotnění je možné vždy, pokud došlo k pohlavnímu styku. Vynechání tabletky antikoncepce bývá "nejnebezpečnější" právě u těchto počátečních tabletek v jednom cyklu...

Těhotenství?

| Dotaz od: Soňa

Je mi 43 let a mám otázku jeli možné v tomto věku ještě otěhotnět. Vzhledem k věku neberu už ani žádnou antikoncepci. Mám pravidelný menstruační cyklus 26-27,jsem zdravá.Nyní...

Samozřejmě, že i ve Vašem věku při pravidelném menstruačním cyklu můžete být těhotná, určitě si v první řadě udělejte těhotenský test popřípadě vyhledejte svého gynekologa k...

Prosim o nazor. V pochve a na hrazi se mi udelaly puchyrky. Od lekarky jsem dostala herpesin, ze je to herpes genitalis. Po dobrani leku vsak puchyrky nemizi. Je to opravdu...

Vážená paní Z technicky nedokonalé fotografie s malým rozlišením a dvojrozměrné těžko stanovit diagnózu ale herpes jsou skutečně puchýře kdežto kondylomy jsou jako malé...

Před 4 měsici jsem porodila, a od té doby mám bolesti břicha, ale jde spíš oto že než mě projdou prdy střevama mám hrozné křeče, myslíte že to nemuže být nějaká nemoc? Mám to...

Kristýno, pokud nemáte průjmy či krev ve stolici, nemyslím si, že by se jednalo o závažnou nemoc, může jít jen střevní dysmikrobii. Zatím bych i kvůli kojení nechala dietu bez...

Zdravím, v pondělí ve 20:00 jsem si měla vzít první pilulku z antikoncepce Minisiston. Vzala jsem si ji až v úterý v 6:00 a ještě místo pondělí v prvním řádku jsem omylem po...

Šárko, vzpomněla jste si rychle, zpoždění je menší než 12 hodin. Účinnost antikoncepce by měla zůstat zachována. Všechny tablety jsou stejné, takže je jedno, že jste vzala jinou...

Gynekologické obtíže

| Dotaz od: Martina

Dnes v noci se mi zdálo o operaci břicha a po probuzení jsem na WC zjistila že mám na papíře světlou krev. Jsem týden po menstruaci a beru HA, předtím s ní byla měsíc pauza, a...

Tak podle toho co píšete, tak mohlo u kontroly u gynekologa jít o velmi časné těhotenství (které nebylo úplně jisté, nebylo pořádně vidět). Možná jste tedy těhotná, proto Vám...

2x spontánní potrat

| Dotaz od: Lenka

Již 2 měsíce po sobě se mi stalo,že jsem měla týden zpoždění menstruace a asi tak 2 dny po tom co byl těhotenský test pozitivní jsem dostala menstruaci a už byl tesf negativní...

Pokud i podruhé s odstupem měsíce byl při zpoždění menstruace těhotenský test pozitivní a posléze se vajíčko potratilo, určitě si toto vyžaduje podrobnější vyšetření, zhodnocení...

Odřenina po pohlavním styku

| Dotaz od: Filip

Zacal jsem nyni sexualne zit se svou novou partnerkou ktera do nedavna byla jeste panna. Nikdy pred tim nenavstivila gynekologa. A vsak pri styku ji to velmi boli uvnitr je na...

Filipe, mně to z fotky připadá jako prosté mechanické poranění sliznice. Kousek je odtržený a spodina je lehce bělavá. Naprosto chápu, že to při styku bolí. Nechte tomu čas na...

Už tři měsíce po sobě se mi stalo následující. První měsíc 10 dní před menstruací jsem dva dny slabě špinila. Menstruace jako obvykle, neopožděná. Další měsíc, 14 dní před...

Nepravidelné špinění a výtok mohou být známkou vaginálního zánětu, infekce, určitě i vzhledem k Vašemu věku by jsem doporučila, aby jste vyhledala gynekologa k vyšetření a...

Menstruace ob týden

| Dotaz od: Michaela

Neberu antikoncepci a menstruaci jsem měla vždy nepravidelnou. Teď ale v posledních 2 měsících menstruuji ob týden. Týden jsem v pohodě a týden menstruuji. Takhle to trvá už...

Michaelo, za Vašimi obtížemi bude zřejmě hormonální nerovnováha a tento problém není možné vyřešit přes internet. Navštivte svého gynekologa a nechte se vyšetřit. Takto časté...

Světle hnědý výtok

| Dotaz od: Nikola

Za 3 měsíce mi bude 17 let, mám pravidelnou menstruaci která trvá přibližně týden od mých 14let.. Od puberty se potýkám také s výtokem, který byl vždy bílý, bez zápachu a...

Změna charakteru výtoku by mohla být známkou zánětu pochvy, také se může jednat o důsledek poranění sliznice pochvy při souloži, co pak vede k mírnému krvácení, zkusila by jsem...

Zácpa v těhotenství

| Dotaz od: Jana

Jsem ve 20 tt a občas trpím na zácpu. Když jdu po pár dnech na velkou, mám velice tvrdou stolici... když tlačím, tak mi z konečníku vyleze i taková malá bakulka, možná žíla...

Zácpa, obstipace v těhotenství je častá, určitě s rostoucí dělohou se bude ještě stupňovat, a potíže co popisujete skutečně vypadají jako hemoroidy a je potřeba řádně zasáhnout...

Těhotenství a kondom

| Dotaz od: Helena

Je mi 17 let. Mám přitele a před 14dny sme měli pohlavní styk (již po několikáté), ten den byl zrovna plodný a den potom sem podle kalendáře ovulovala. Sex sme měli chráněný...

Riziko otěhotnění se tímto způsobem zvyšuje. Pokud se menstruace opozdila, proveďte těhotenský test. S pozdravem MUDr. Gabriela Rybářová

Bolest

| Dotaz od: lucie

Před dvěma týdny jsem si u klitorisu jak je kapucka za ni zatáhla omylem a na levé straně klitorisu jsem si v zahybu toho klitorisu natrhla v prohloubení kuzicku. Ta se zahojila...

Zřejmě došlo při poranění k poškození nervové kožní větévky,jejíž reparace trvá několik týdnů,zatímco drobné poranění kůže se do týdne zhojí.Aplikace Framykoinu není vhodná a...

S partnerem jsem měla pohlavní styk 2 dny před očekávanou menstruací (menstruaci jsem následně 19.2. dostala). HA neberu používali jsme kondom. Nicméně v průběhu styku se kondom...

Petro, čeho se bojíte? Menstruaci jste přece dostala. Pokud máte cyklus pravidelný, měla jste navíc mít už dávno po ovulaci. Žádnou "pilulku po" neberte a buďte v klidu...

Stav po operaci karcinomu prsu

| Dotaz od: Vendula

Obracím se o radu a postupu jak dál. V září 2016 jsem podstoupila operaci LP - (D051) Intraduktální carcinoma in situ: stav po excizi z levého prsu pro kardinoma in situ p Tis...

Vážená paní Nevím co bych k tomu více dodal postup který je vám doporučen je logický a optimální a pro vás nejlepší Příjemný den

Je mi 25 let a ještě jsem nerodila. Něco přes dva roky mám zavedené měděné nitroděložní tělísko. Nedávno mi jeden gynekolog (jiný než můj) řekl, že nechápe, jak můžu mít...

Vážená paní Nemějte zbytečné obavy tělísko z žádném případě vaše budoucí těhotenství nehrozí buďte zcela klidná Příjemný den

První den při měsíčkách mě bolelo hrozně břicho. Táta užívá při silné bolesti hlavy a krční páteře tablety s léčebnou látkou Diclofenac, tuším, že je to lék DICLOFENAC DUO. Otec...

Vendy, není mi známo, že by Diclofenac DUO, či nějaký jiný lék proti bolesti měl tuto schopnost a tedy dokázal přerušit menstruační krvácení. Spíše bych soudila, že ve chvíli...

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Alžběta

Jsem žena 22 let již dva roky neberu antikoncepci jelikož jsem neustále měla nepravidelné krvácení a můj gynekolog mi antikoncepci neustále měnil. Rok a půl bylo vše v pořádu...

Vzhledem k nepravidelnosti menstruace by bylo vhodné kromě měnění HAK i gynekologické vyšetření. Předávám Vás proto specialistovi, který Vám nejlépe poradí. S pozdravem MUDr...

Obtíže při močení

| Dotaz od: Kelly

Jmenuji se Kelly a mám čtyři dny potíže na konci močení a nikdy jsem tyto potíže neměla chvíli se zeptat jestli se dají koupit nějaké prášky ? Můj gynekolog má dovolenou...

Kelly, děkuji za Váš dotaz. Obtíže při močení mohou mít několik příčin. Obecně lze říci, že se dají v lékárně koupit čaje na tyto obtíže, nebo vaginální globule upravující pH...

Jsem objednaná do nemocnice na odstranění dělohy a vaječníků. V prosinci 2017 mi bude 50 let. V děloze se mi tvoří myomy, což je příčina častého "špinění" menstruační cyklus je...

Vážená paní Nejlepší cesta je nechat rozhodnutí na operatérovi který při operaci nejlépe posoudí stav a podle toho se rozhodne Příjemný den

Svědění pochvy

| Dotaz od: Kateřina

Už pár dní mě svědí pochva. Začíná to nepříjemném svěděním a občas i pálením, vždy tak 3-4dny a pak to odezní. Pokaždé, když mě můj partner uspokuje prsty, tak se mi to do...

Kateřino, nejčastější příčinou svědění pochvy (a výtoku) je vaginální mykóza. Nejvhodnější by samozřejmě bylo navštívit gynekologa, jestli ale nemáte možnost, kupte si volně...

V úterý jsem měla s partnerem pohlavní styk.. A po něm mě začalo strašně pálit při močení a pochva byla celá otekla a velmi horká.. Doteď jsem mazal Canesten gelem i zavedla...

Vážená paní Podle zarudnutí lze soudit na zánětlivé změny bylo by dobré zhotovit kultivaci včetně citlivosti z pochvy i moče mikrobni obraz poševní a pak podle výsledků...

Těhotenství?

| Dotaz od: Veronika

Končila mi skončila menstruace ráno jsem měla seX ale protrhl se kondom asi za hodinu jsem začala znovu krvácet. Chci se zeptat jestli si mam koupit prasek přiti otěhotnění do...

Pokud byl sex po skončení menstruace určitě by jsem postkoitální tabletu použila, riziko otěhotnění zde existuje, s pozdravem, Dr. Horáková

S přítelem jsme měli nedávno pohlavní styk, měla jsem zrovna třetí den menstruaci. Po styku mě pochva celkem bolela, i zavádění tamponu a par dnů bolest neustupovala. Vaginu mám...

Nejspíše se bude jednat o zánět poševní sliznice, původce může být bakterie, parazit jako trichomonas či kvasinky, přesně Vám to řekne až gynekolog na základě výtěru. Pokud...

[nalezeno 24289 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření jako spouštěč revmatoidní artritidy?
Články: Kouření jako spouštěč revmatoidní artritidy?
Revmatoidní artritida patří...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: