Oči - vyhledávání v poradně

[nalezeno 1914 výsledků]

Mám 6-ti měsíčního syna. Zhruba od 2,5m navštěvujeme oční ambulanci kvůli vrozené sténoze a striktuře slzovodu levého oka. Kolem 4m, jsem zaregistrovala šilhání tohoto oka (to...

Vzhledem k specifické oční problematice a nízkému věku dítěte, Váš dotaz zodpoví specialista v naší konzultační ambulanci, vyčkejte jeho odpovědi, s pozdravem, Dr. Horáková

 

Můj dotaz se týká krátkozrakosti u mé 9 l. dcery. Jelikož si poslední dobou stěžovala, že vídí špatně na tabuli, zašly jsme k očnímu. Byla zjištěna krátkozrakost - 1 dioptrie na...

Váš dotaz komplexně zodpoví oční lékař v naší konzultační ambulanci, do té doby nosit brýle tak, jak doporučuje obvodní oční lékař, s pozdravem, Dr. Horáková

Poranění oka

| Dotaz od: Nikolas

Byl jsem venku s kamarádem a ten mě nešťastnou náhodou píchnul do oka prstem. Jakmile jsem přišel domů všiml jsem si že na bělmu mám Červenou rozpitou kapku krve... Nebolí to...

Nikolasi, kontuze (zhmoždění) bulbu se subkonjuktiválním hematomem jsou přechodnou záležitostí. Léčba není nutná, resorpce ( vstřebání) hematomu podle velikosti trvá 1 -3...

Pálení očí

| Dotaz od: Vít | z mobilní aplikace

Je mi 16 let a mám takový problém. Vždy, když se dívám do mobilu či monitoru více jak jednu hodinu, tak mě začnou pálit oči. Nevím čím to je. Může na to mít vliv má alergie na...

Víte, pokud to s počítačem nepřeháníte, používáte filtry i kapky do očí a přesto Vás pálí, bude nejlepší zajít si na kontrolu k očnímu lékaři. Vyšetří Vám zrak i jeho ostrost...

Rada bych absolvovala laserovou operaci oci, jsem kratkozraka, mam 5 diopterii. je mozne operaci absolovovat, kdyz stale kojim? Synkovi jiz byl jeden rok, kojime zhruba 4x v...

Michaelo, já bych s operací počkala, až přestanete kojit. V době kojení se doporučuje podávat pouze nezbytně nutné léky. Po operaci byste užívala kapky se steroidy, antibiotika...

Poranění oka

| Dotaz od: Michaela

Před necelými dvěma lety , mě při hrátkách s dětmi, manžel cvrnkl do otevřeného oka. Týden jsem měla zhoršené vidění, rozmazané. Poté se mi zrak vrátil, dá se říct do normálu...

Vyšetření u očního lékaře určitě doporučuji- bez vyšetření totiž nelze přesně říci, kde bude problém. Můžete mít poškozenou rohovku a k tomu postupně se zhoršující zrak - vidění...

Bolesti očí, zarudlé oči

| Dotaz od: Robin

Cca 4 měsíce bojuji z bolestmi očí,popraskané žilky,zarudlé oči celkově,bolest se jakoby stupnuje od rána kde je mírné do večera kde už citit je dost.Byl jsem u očního lékaře 4x...

Je velice těžké hádat diagnózu, když neznám dosavadní záznamy, léky co jste užíval, nevidím Vaše oči a nemůžu si Vás vyšetřit. Proto berte tento souhrn nemocí pouze orientačně...

Prosím o radu,uz nevím na koho se obrátit.Téměř dva roky trpím opakovaně na slzeni,pálení,pocit cizího tělesa v oku,svedeni oci,vice zaměřené na levé okoTéměř každý měsíc mám...

Určitě by jsem doporučila, pokud tak nebylo doposud učiněno, provedení stěrů ze spojivky a spojivkového vaku, s následnou kultivací a určením citlivosti na ATB a posléze cílenou...

Bolest oka

| Dotaz od: Tomáš

Chci se zeptat už asi 3 tyden mám pocit jako unáva,bolest oka levého ale jako přímá bolest to není a tlak také né.Byl jsem u svého lékaře a mám antibiotika Spersadex a...

Vůbec nepopisujete, zda je oko červené, podrážděné. Pokud Vám lékař dal antibiotické kapičky, patrně jde o podráždění oka. Pokud budou příznaky přetrvávat, bylo by dobré...

Bolest očí

| Dotaz od: Václav | z mobilní aplikace

Uz dva roky resim bolest očí a vždycky vymyzeli. Na vyšetření una očnim se nic nezjistilo.pouze nižší slzivost.od te doby kapu zvlhcujici kapky.letos me to trapi znovu a navic...

Bolest opravdu může souviset se suchým okem, Indocollyre kapičky jsou dobré, ale je dobré k tomu přikapávat lubrikační kapky např. s kyselinou hyaluronovou alespoň 5-6x denně...

Korekce dioptrií

| Dotaz od: Iva

Když jsem byla na návštěvě ve stáji, jeden z koníků mi samým přátelstvím ke mně málem shodil brýle, a já si uvědomila, že jsem na brýlích závislá, pokud by mi je shodil, a šlápl...

Při těchto dioptriích záleží, jak je silná rohovka - je to individuální. Podle toho se dá určit, zda se dioptrie dají celé odstranit či kolik zbude. Doporučuji vyšetření na...

Sklivcový zákalek

| Dotaz od: markéta

Chtěla jsem se zeptat všimla jsem si že už delší dobu když se zadívám na bílou stěnu, tak před levým okem se mi objeví malá černá tečka velikost asi 0,5mm a při pohybu oka se...

Jedná se opravdu o sklivcový zákalek. Pokud by se objevil nepohybující stín, je nutné oční vyšetření. Pokud se tečka před okem hýbe, nezvětšuje se, nehorší se zrak, neohrožuje...

Zánět spojivek

| Dotaz od: Vanda

Pred pár dňami ma vo vlaku ofúklo a ráno som sa zobudila so začervenaným a mierne zahnisaným okom. Na odporúčania pani z lekárne si už niekoľko dní kvapkám dezinfekčné kvapky...

Paní Vando, zřejmě máte zánět spojivek, vhodné jsou kapky Ophthalmo - Septonex, vhodné je nesahat si do očí po trvání zánětu. Pokud by se zánět nelepšil, tak vyhledejte očního...

Zánět očních víček

| Dotaz od: Zdenka

Mám přední blefaritidu asi 25 let. Asi tak jednou za dva měsíce víčka na jednom místě zrudnou, pravidelně víčka čistím. Mám dotaz, chtěla bych si nechat tetovací technikou...

Ještě vyčkejte odpovědi odborné konzultační ambulance, odpoví lékař z oboru oftalmologie. Pokud trpíte častými záněty víčka, tetování nedoporučuji. S pozdravem Dr. Janoušková

Jednou za čtvrt roku se mi stane ( stává se to většinou ve dny kdy jsem to přehnal na pc nebo málo spal) začne to tím že na pravém periferním vidění se mi udělá malý flek kde...

Tomáši, rozhodně bych Vám doporučila, aby Vás vyšetřil oční lékař a rozhodl, zda se jedná pouze příznaky z únavy nebo o něco vážnějšího. Zvláště pokud máte poté i bolesti hlavy...

Astigmatismus

| Dotaz od: Marek

Mám dotaz,celý život mám astigmatismus 3,5L a 4,5P oko. Nikdy nebyl problém,nehorší se to a brýle jsou kvalitní. Ovšem v poslední době mi dělá problém pohled z blízka na...

S dioptriemi to může, ale nemusí souviset. Příčinou může být mimo očí i krční páteř a jiné. Proto pokud příznak nemizí, navštivte očního lékaře. S pozdravem. Štrofová

Jsem 3týdny po operaci šedého zákalu a stále mi řežou oči kapu si 3x deně do očí kapkyALCON A GEL VDISIC A STÁLE NEPOCITUJI žádné změny děkuji za odpověd

To po operaci může být i řadu týdnů. Přidala bych k gelu ještě lubrikační kapky např. s kyselinou hyaluronovou a kapala aspoň 4-x denně -volně prodejné v lékárně. Pokud to...

Zákal sklivce

| Dotaz od: Eva

Je mi 59 let v očním sklivci se mi objevily zákalky(větvičky, šmouhy apod) Podle očního lékaře mi kapky jodidu draselného dát nemůže, protože mám vyoperovanou štítnou žlázu a...

Bohužel kapky s jodidem draselným jsou jediné, pokud máte poruchu štítné žlázy, nedoporučují se.Nicméně i jejich účinek je sporný, neboť do sklivce nepronikají. Obecně se...

Vlčí zrno

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych poprosit o radu. dcera 4,5roku má od prosince vlčí zrno jeden oční říká odstranit druhý počkat? co mám dělat? v srpnu se chystáme k moři má jít dcera na zákrok hned...

DOBRÝ DEN, PŘES 4MĚSÍCE JE TO POMĚRNĚ DLOUHÁ DOBA. POKUD SE TO NEVSTŘEBALO, BYLA BYCH SPÍŠE PRO ZÁKROK NYŃI. U MALÝCH DĚTÍ SE TO DĚLÁ V LEHKÉM PŘISPÁNÍ. S POZDRAVEM, ŠTROFOVÁ

Zrakový nerv

| Dotaz od: romana

Jeden den som pozorovala pri zavretí ocí akoby lietajuce hviezdicky, také biele ..ale muselo to byt vo velmi tmavom prostredi pri otvoreni oci nebolo nic vidno..na druhy den som...

Ne, neuritidu jste určitě nepřekonala, u této nemoci jsou příznaky daleko výraznější a těžší. Může se jednat o běžný jev, který zůstává bez následků. S pozdravem Dr. Janoušková

Trápí mě červené žilky v oku

| Dotaz od: Dominika

Trápí mě červené žilky v oku, ktere nevypadaji nejlip. Nevim jaka je příčina, ale neni to pekne. V priloze posilam fotku oka. Dekuji

Jedná se o normální žilní kresbu sliznice, spojivky, zvýrazněná může být při dráždění oka například kontaktní čočkou, vlivem mechanického dráždění kousky maskary, faktor může...

Štípání očí

| Dotaz od: Tomáš

Vždy když jdu ven tak mě po nějaké chvilce začnou štípat oči a musím neustále mrkat, když příjdu domů tak mě bolest po chvilce zase přestane

Tomáši, pravděpodobně se jedná o oční alergii, které je v těchto dnech poměrně hodně. Zkuste si zakoupit v lékárně volně dostupné tabletky proti alergii a v případě, že by Vaše...

Je mi 21 let a již rok a půl trpím na rozsáhlé záněty víček (vlčí zrna). Nejprve se mi tento zánět dělal jednou za měsíc, dva. Vždy pomohlo až chirurgické odstranění, momentálně...

Pokud dodržujete pravidelně hygienu víček 2xdenně, vč. Čištění Blefagelem, tak kromě vitaminu B12 se doporučuje příjem nenasycených Omega-3mastných kyselin v tabletách, či v...

Alergická konjunktivitida

| Dotaz od: Patrik

Asi tři měsíce mám problémy spojené z pálením očí,mírně zarudlé víčka a dosti popraskané žilky.Především při sledování TV,PC a po je bolest největší.Bolest mírně ustoupí když...

Pokud jste vyzkoušel rady odborného lékaře očního,tak bych možná ještě zkusila,zda se nejedná o alergii.V současné době je pylová sezóna a často se projevuje právě alergickou...

Zákalky

| Dotaz od: Václav

- trpím cca 4 týdny problémem ve sklivci - rychlý vznik velkých prstencových zákalků v průběhu 3 týdnů v obou očích, podle vyšetření prý jde o odloučení velké plochy sklivce od...

Obecně opravdu záleží, jak vypadá nález v rozkapání - po nakapání kapiček a kontrole očního pozadí. Zákaly sklivce jdou poznat tímto vyšetřením, kontroluje se sítnice, zda tam...

Pálení očí

| Dotaz od: Linda

Asi dva týdny me vždy po probuzení silene páli oči. Mam měsíčního syna, ke kterému kdyz vstávám na krmeni, nemohu se vrátit do postele, protože nevydrzim se zavřenýma očima...

Příčin Vašich obtíží může být celá řada, od chronického zánětu spojivek, přes alergické onemocnění až po poruchy slzného filmu. Proto by bylo vhodné navštívit očního lékaře...

Mojí mamku bolela asi tři týdny krční páteř,nemohla se otočit. Při sehnutí cítila tlak v čele. Na bolest už si docela zvykla,otáčet se může,tlak v čele také nemá. Ale začala...

Michaelo, Vaše maminka by měla určitě navštívit očního lékaře k vyloučení očního onemocnění, je ale samozřejmě možné, že spolu oba problémy souvisí. Při potížích s krční páteří...

Jsem po operaci obou oci, šedeho zakalu, je to jiz mesic. Přestala jsem kapat TOBRADEX uz jsem ho nesnášela. Mám to složitější, jsem alergik na leky., tak vše nemohu užívat...

Oči po operaci často bývají i několik týdnů podrážděné. Doporučují se kapat lubrikační kapky, klidně i Vividrin, ale alespoň 5-6x denně, pokud i tak oči zlobí, dá se např...

Pálení očí

| Dotaz od: Barbora

Již několik měsíců pozoruji nestálé zvětšení pravé zornice, která je znatelně větší než levá, vyšetření na neurologii proběhlo, magnetická rezonance nic neobjevila, oční lékař...

Barboro. Důležité je, že bylo provedeno oční a neurologické vyšetření, kde byly vyloučeny závažnější příčiny zvětšené zornice. Pálení očí a praskání žilek při čtení může být...

[nalezeno 1914 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: