Oči - vyhledávání v poradně

[nalezeno 1953 výsledků]

Moji dceri 4,5 roku bylo ve skolce provedeno screeningove vysetreni s nalezem...dceru jsem objednala na ocni ale to bude mozne az koncem rijna.. rada bych vedela co znamenaji...

Jano, nevím, jak se tyto dětské vady chovají a nakolik mají tendenci ke spontánní úpravě, Váš dotaz zodpoví specialista. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

 

Otok a svědění očních víček

| Dotaz od: Kristýna

Před 10 lety jsem měla herpetickou meningoencefalitidu a zhruba od té doby mě trápily občasné otoky vnitřních koutků očí. Otok a svědění se vždy objevily při větší zátěži. Za...

Chápu očního lékaře, že chce puchýřky vidět - jde o to, pokud jde o herpes - pak kortikoidy vhodné nejsou. Pokud se Vám otok s puchýřky objeví, aspoň ať Vás někdo vyfotí...

Syndrom suchého oka

| Dotaz od: Alena

Pane doktore,mám diagnostikován syndrom suchého oka.Pravé oko když unavené,tak vidím duhová kola a přes oko je jako blána.Lékař nic nezjistil. Stává se to když třeba šiju nebo...

Nevím, zdali Vámi popisované příznaky (vidím duhová kola a přes oko je jako blána) souvisí se syndromem suchého oka, anebo se jedná o jinou oční vadu, proto Váš dotaz přepošlu k...

Prosím o radu ohledně pálení očí při surfování. Nikdy dříve jsem se s tímto problémem nesetkal a poslední týden mě to pálí tak moc, až me to tahá ven z vody a to mě dost štve...

Nejspíše se bude jednat o kombinace více faktorů, určitě alergické dráždění spojivky vede k zánětlivým změnám, spojivka je náchylnější, citlivější na vnější vlivy, kterými je...

Šilhání

| Dotaz od: Adriana

Chtěla bych se zeptat. Kdyz jsem byla malá,zjistili mi šilhavost. Měla jsem nosit bryle,ale jako dite jsem nechtela. Mela bych tedy dotaz: jestli se to da jeste nejak napravit a...

Adriano, nemyslím si, že by se Vám šilhání mělo ještě zhoršovat. Váš dotaz zodpoví ještě specialista, vyčkejte, prosím, na odpověď. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Porucha zraku

| Dotaz od: Heloušek | z mobilní aplikace

Chtěla bych se zeptat dneska se mi stalo, že mi jakoby předskakovali oci. Nevím jak to přesně popsat, ale když koukám na přítele je to jakoby se mi přiblížil a hned oddálil...

Jistě může jít o únavu očí, ale i o projev refrakční vady - potřeba brýlí. Proto doporučuji oční vyšetření ke stanovení diagnózy. S pozdravem, Štrofová

Svědění očí

| Dotaz od: ZELMIRA

Chcela by som sa opytat,mám problém s ľavým okom ,stále mi pumpuje ako keby pod vieckom ,cely den,cítim to aj cez noc je to ako keby mi mravce behali po pod oko a po líci..nic...

Máte zřejmě pravdu, pokud jsou obtíže striktně jednostranné, pravděpodobně o alergii nepůjde. Co konkrétně by mohlo za Vašimi obtížemi být, nedokážu určit - ale může se jednat...

Otok víčka

| Dotaz od: Martina

Už druhý den mám nateklé pravé horní víčko. Při mrkání to trochu pobolívá a je lehce zarudlé. Jsem si jistá, že ječné zrno to není, protože víčko je nateklé všude stejně a nemám...

Martino, bohužel na dálku bez alespoň fotografie nemůžu diagnózu tipovat.Nejlépe bude navštívit očního lékaře ve chvíli, kdy otok máte.Příčin může být více - zánět, alergie...

Zánět očního víčka

| Dotaz od: Sebastian

Už tak 4-6. den mám na oku tohle- fotka- a je to dost otravné, můžu nějak urychlit prasknutí/zmizení? V lékárně mi dali mastičku ophthalmo-septonex ale začíná to vazne bolet a...

Podle přiložené fotografie, se jedná o pokročilý zánět v oblasti očního víčka, je nutné, aby jste vyhledal očního lékaře k vyšetření a nasazení lokální antibiotické léčby, s...

Stav po operaci katarakty

| Dotaz od: Jiří

Jsem po operacích katarakty (LO: 15.5.2017 ,asférická čočka se žlutým filtrem, 21D, PO:..2017, asférická čočka se žlutým filtrem, 22D). Před operací jsem špatně viděl za šera do...

Bohužel více Vám asi neřeknu - neznám nález na očním pozadí. Pokud Vás lékař posílá do sítnicové poradny, asi bylo lepší se zeptat přímo lékaře, co se mu nezdá. Je-li nález na...

Mám dotaz. Dnes mě rozbolelo hodně oko a v místě pod okem ..začala jsem mít před okem rotujiic blikající mžitky spolu s bolesti a vlastně jsem neviděla.. abych mohla adpon...

Pravděpodobně jde o migrénu. Pokud zabere lék proti bolesti, nijak bych se nestresovala. Pokud přetrvává bolest i porucha zraku doporučuji oční vyšetření. Bude-li nitrooční tlak...

Mám 43 rokov. Pred asi 3 rokmi som začala horšie vidieť. Náhodne v očnej optike mi zistili, že mi nestačí cylinder na ľavom oku, ale potrebujem len prizmatické sklá...

Hezký den Kataríno, podle mého názoru všeobecného praktického lékaře by tento zánět ve vedlejších dutinách se zhoršeným zrakem souviset mohl, rozhodně Vašemu stavu celkově...

Jizva po úrazu oka

| Dotaz od: Jiří

Po úraze syna okolo oka, měl tam takové male oděrky a pak jeden vetší asi 3mm velky. Byl jsem stím na pohotovosti a ty mě potvrdili že v oku nic není a že je jen kolem oka...

Vámi přiložená fotografie je opravdu nejasná a nelze z ní určit, o co se jedná. Mohlo by jít o jizvu - hypertrofickou. Pokud máte nejasnosti, navštivte praktického lékaře syna...

Nosím kontaktní čočky zhruba dva roky, poslední rok mi přijde že moje oči jsou s čočkami suché i když používám zvlhčující kapky několikrát denně, dříve jsem neměla potřebu kapky...

Jistě by stálo za to, nechat se vyšetřit očním lékařem. Pokud bude vše v pořádku, můžete zkusit denní kontaktní čočky pro rychlejší každodenní výměnu. Jsou pro oko šetrnější a...

Stav po úrazu oka

| Dotaz od: Darina

Som pi uraze oka cca3 tizdne vyberali mi ulomky ktore mi spadli do oka .ale a oko dobre nevidim.cim by to mohli byt?na kratku vzdialenost ok alr dalej ako pol mera vidim...

Zhoršení zraku jistě souvisí s vaším předchozím úrazem. Pokud jsou nadále obtíže se zrakem, je jistě vhodné dostavit se na kontrolu k Vašemu očnímu lékaři, resp. ideálně na oční...

Ječné zrno

| Dotaz od: Eva

Měla jsem na pravém očním víčku takovou bouli, která mi nejspíš praskla. Hniz z boule vytekl do celého očního víčka a teď, když se probudím, tak mám oko oteklé. Přes noc mi hnis...

Navštivte očního lékaře, jde o zánět víčka, často kombinovaný se zánětem spojivek, lékař napíše lokálně antibiotika, s pozdravem, Štrofová

Cca od druhého stupně základní školy jsem trpěla krátkozrakostí až -6D. Před třemi lety jsem podstoupila zákrok laserem na odstranění dioptrií. Výsledek byl vynikající, dioptrie...

Nepíšete, zda jste před operací měla také astigmatismus. Stává se, že je-li vada neustálená a operuje se, pak dioptrie mohou opět narůst - jde o to , že oko - resp.oční...

Barvoslepost

| Dotaz od: Lenka

Mám otázku ohledně barvosleposti. Byla jsem na vstupní kontrole do práce. (u jiného lékaře, než je můj praktický). Dělali mi tam test barvosleposti.. A neurčila jsem čtyři...

Lenko. Porucha barvocitu má několik typů podle toho, jakou barvu člověk nevnímá. Nejčastějším případem je neschopnost rozlišit červenou a zelenou. Příčinou barvosleposti je...

Bola som u očnej lekárky predpísať si okuliare.Povedala mi že mam na pravom oku exkaváciu nervu C/D 0,4. Očný tlak mám v normne ,cievy v normne, Fundus bez podstatnych...

Exkavace nebo-li tzv. prohloubení terče zrakového nervu je informace pro lékaře. Normální hodnoty jsou 0,2. Je-li jako u Vás větší - např. 0,4, je dobré pravidelně kontrolovat...

Asentra a vyšší nitrooční tlak

| Dotaz od: Karolína

Na poslední kontrole u očního lékaře mi byl naměřen lehce vyšší nitrooční tlak. Jiné oční vady jsem nikdy neměla a v rodině se glaukom nevyskytnul. Již dva měsíce užívám lék...

Karolíno, nedá se to zcela vyloučit. Mezi vzácnými nežádoucími účinky léku je uváděn glaukom, což je skupina onemocnění, pro jejichž rozvoj je důležitým rizikovým faktorem...

U očního mi bylo řečeno, že mám protenčenou sítnici, epitel sítnice slabší a nedoporučuje mi přirozený porod. Při porodu hrozí udajně prasknutí sítnice. Jinak mam myopii vyššího...

Jsou-li dioptrie takto silné, vždy se doporučuje kontrola očního pozadí. Pokud jsou na sítnici slabší místa, pak se opravdu porod přirozenou cestou nedoporučuje, pro riziko...

Boulička pod horním víčkem

| Dotaz od: Světlana

Již asi půl roku se mi na levém oku, pod horním víčkem udelala malá boulicka. Již se mi to zvětšilo a oko začínám mouřit, ale jinak to nebolí vůbec. Děkuji

Zřejmě půjde o chronické vlčí zrno. Pokud přetrvává bulka, je vhodné chirurgické vyříznutí. Dělá se na oční klinice v lokální anestezii, jde o ambulantní zákrok, většinou bez...

Mám dotaz na lékaře,jestli je nutná celková anestezie při transplantaci rohovky,protože mi lékařnočař nejprve řekl,že ne a pak zase že ano.Dále se chci zeptat,jestli se má kapat...

Transplantace rohovky se dá dělat i v lokální anestezii, vždy záleží na domluvě s operatérem. U nervóznějších, neklidnějších pacientů je lepší operace v celkové anestezii. Na...

Jsem v 37. tt, mám roztroušenou sklerózu. V r. 2013 jsme měla pravděpodobný zánět očního nervu na levém oku. Na levé oko vidím mírně rozmazaně (problém zaostřit na jeden bod...

Nález kromě zmíněných dioptrií a atrofie v periférii je jinak v normě. Drobné ložisko atrofie na sítnici by opravdu problém být neměl. S pozdravem, Štrofová

Rozmazané vidění

| Dotaz od: Jacob

Uz delsi dobu mam takovej divnej pocit obcas vidim rozmazane a mam pisteni v usich a takovej divnej pocit v hlave uz to trva asi 1 rok a trochu i bolest hlavy a oci muzete mi...

Jacobe, pokud máte rozmazané vidění a bolest očí, měl byste zajít na vyšetření k očnímu lékaři. Může se jednat o nekorigovanou refrakční vadu. Bolest hlavy může souviset s oční...

Strabismus a porod

| Dotaz od: Iveta

Rada bych se zeptala ocniho lekare,zda je pro me nebezpecny prirozeny porod z duvodu zhorseni strabismu..mam za sebou 4 operace strabismu (2,3,15,18let) a u posledni operace mi...

Jistě, oční lékař může vydat vzhledem k nálezu na očích a k operacím - doporučení k vedení porodu císařským řezem. Bohužel neznám Váš nález, a proto doporučuji konzultaci, tam...

Zhoršení zraku

| Dotaz od: Jana

Nosim kontaktni cocky uz asi 13let. Mela jsem -2,5 na obou. Vecer nosim bryle. Nedavno (asi 2mesice zpatky) jsem byla v optice si zmerit zrak a vse bylo ok. Jen na pravem oku se...

Váš problém bohužel bude nutné nechat vyšetřit očním lékařem - nejde jen o to, kolik máte dioptrií, ale i o kontrolu nitroočního tlaku, stavu rohovky atd. Určitě je lepší...

Měla bych na Vás dotaz - prosbu o vysvětlení lékařské zprávy. Mám totiž docela obavy. Jedná se o zprávu z oční kliniky, kde jsem podstoupila nitrooční výměnu čočky na obou očích...

Dle poslední zprávy nález vypadá v pořádku, stabilní, bez nových nálezů. V popisu zraku je popsáno jen vidění bez brýlí, nikoli s nimi - tedy s -0,75/-1,5. Oční pozadí je...

Porucha zraku

| Dotaz od: Alena

Jsem 3.5 mesice po porodu sekci a asi tak před mesicem jsem začala videt zrnite (ozubene písmena) ne vždy, ale většinou když mám hlavu mírně sklonenou dopředu tak po chvili...

Aleno, od krční páteře by tento problém být mohl, obzvláště, souvisí - li se změnou polohy hlavy. Pro Váš klid bych však zašla na oční,aby se vyloučily jiné obtíže. Přeji...

Syndrom suchého oka

| Dotaz od: Josef

Byl mi zjištěn syndrom suchého oka. Rád bych se zeptal, zda mohu kombinovat sprej do očí Tears againa a umělé slzy Optive. Děkuji

Josefe, oba vámi uváděné produkty pro léčbu syndromu suchého oka můžete kombinovat. Nejsou známi žádné interakce. S pozdravem Jana Harnová

[nalezeno 1953 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: