Ortopedie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 10245 výsledků]

Otok kotníku po úrazu

| Dotaz od: Kateřina

Asi před měsícem jsem špatně šlápla a byl z toho výron kotníku na pravé noze (z vnější strany). V nemocnici se po rentgenu ukázalo, ze není zlomený a dali mi pouze stahovák...

Slečno Kateřino, hlavní je, že na nohu můžete bez problémů došlapovat a necítíte bolest. Pokud máte ještě mít kontrolní vyšetření, pak by bylo vhodné ho absolvovat. Dále bych...

 

Bolest chodidla

| Dotaz od: Petra

Jsem servírka a už nějakou dobu mě bolí chodidla,od paty do středu chodidla,každé ráno mi nějakou dobu trvá se rozchodit a v noci mě budí silná bolest chodidel,někdy až pálí...

Příčin může být několik. Můžete mít poruchu klenby, ale může být i ostruha. Budete muset na vyšetření na ortopedii. Rozhodně neuděláte chybu, pokud budete mít kvalitní...

Ortopedie

| Dotaz od: Petra

Poslední březnový den tohoto roku jsem spadla z koně. Diagnózou byl natržený přední křížový vaz a ostatní vazy natažené. Byla mi dána ortéza na 6 týdnů včetně berlí. Začátkem...

Na váš dotaz vám odpoví konzultační ambulance, lékař specialista v oboru ortopedie. Ještě vyčkejte odpovědi. S pozdravem MUDr. Janoušková

Sval

| Dotaz od: Miroslava

Na pravé noze na lýtku z vnější strany mám bouličku cca 1-2 cm velká. Boulička se ale objeví pouze,když dřepnu,nebo zvednu špičku nohy. Když mám nohu volně položenou,bouličku...

O nádor se nejedná. Pokud je změna při pohybu, tak se pravděpodobně bude jednat o nějaký sval, nebo šlachu, kteří při pohybu pracují. Zkuste zajít buď na ortopedii, nebo alespoň...

Výživa kolene

| Dotaz od: Vlasta

Potřebovala bych se zorientovat v možnosti injekcí do kolene při artroze. Měla jsem aplikaci 5x Hyalgan do jednoho kolene a paní doktorka že druhé koleno za půl roku. Po půl...

Výživa do kolene se užívá Hyalgan, je to osvědčený preparát. Lékařka volí postup takový, aby jste byla léčena co nejlépe, proto odstup od jednotlivých injekcí. Výživa nezabírá...

Bolest kotníku

| Dotaz od: Barbora

Asi před dvěma dny mě při došlapu začal bolet kotník. Nyní se mi těsně pod kotníkem utvořil malý otok, na dotek tvrdý a bolestivý, který mě bolí právě pouze při došlapu a při...

Váš dotaz přebírá konzultační ambulance a bude na něj odpovídat specialista ... S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

Periartritida ramene

| Dotaz od: Dana

Prosím o řadu. Mám periartritidu ramene a 7 týdnů jsem byla na neschopence ale rameno stále bolí. Hlavně bolí v klidu a v noci. Prášky na bolest nezabíraj,dvakrát jsem byla na...

Milá paní Dano, napadá mě Vám doporučit magnetoterapii, která je velmi vhodná na vleklé záněty a obtíže s klouby. Magnetoterapii provádí zpravidla rehabilitační oddělení...

Prosím o vysvětlení popisu

| Dotaz od: Edita Fraisová

Prosím o vysvětlení popisu:provedena v CA ASM L kolene,kde nalezena ruptura zadního rohu med menisku,rupt.LCA staršího data,chondropathie nosné plochy femuru(Ži).Zároveň bych se...

Váš dotaz zodpoví specialista, ortoped, v naší konzultační ambulanci, do té doby pokračujte v režimu, který Vám doporučil Váš ortoped po výkonu, berle dle mého názoru určitě ano...

Osgood schlatter

| Dotaz od: Martina

13 let syn - aktivni hokejista má diagnostikován Osgood - Schlatter, na RTG byla zřetelná jemná fragmentace. Do kdy se doporučuje vyloučit trénink, do jaké zátěže může posléze...

Trakční apofysitis na holenní kosti doporučuje omezení zátěže podle nálezu, bolesti, doby od počátku a hybnosti kolena. Většinou plné zhojení se dá očekávat zhruba do 1,5 roku...

Nestabilita kolene

| Dotaz od: Evangelia

Jsem dva, měsíce po osteochondralnich navrtech vitalizaci kosti v, levem kolene pro artrozu 3. Stupně. Ted mi lékař napsal ze, stav je, stacionární . Chci se zeptat co to...

Váš dotaz přebírá konzultační ambulance a bude na něj odpovídat specialista ... S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

Bolest kýčle

| Dotaz od: Miroslav

Je mi 46 let a jsem druhým měsícem na vojenském výcviku, který je opravdu tvrdý denně i několik hodin. Na zádech denně několik kilo v batohu. Do úspěšného konce mi schází jen...

S bolestí o víkendu můžete zajít bez doporučení na chirurgickou ambulanci. Musí se nejdříve provést vyšetření a rtg snímek. Bez RTG je traumatologie slepá. Pravděpodobně se...

Vážený pane doktore, prosím Vás o radu. Je mi 47 let a před půl rokem jsem měla artroskopii kolenního kloubu, kdy mi byly odstraněny nějaké věci v pouzdře, jak mi pán...

Pokud již chcete investovat do přípravků, který podporují obnovu chrupavky kolenních kloubů, lépe než potravinové doplňky typu Kamzíku a GelAktiv proteo, by bylo užívání...

Bolest

| Dotaz od: Jiří

Je mi 20 let a před týdnem mi lékář diagnostikoval funikulitidu, bral jsem Doxybene 100mg, zítra ráno budu brát poslední prášek, bolesti přestaly. Měl jsem tedy klidový režim a...

Na dotaz se dá jen těžko odpovědět, neboť neznám, jak rozsáhlý problém byl. Určitě si vás lékař zve na kontrolu, kde vám další postup v období rekonvalescence sdělí. Běžně je...

Bolest kolene

| Dotaz od: Lenka

Už niekoľko týždňov sa mi stáva, že sa uprostred noci zobudím na bolesť v kolene, niekedy je až taká pichľavá. Vždy sa musím postaviť a natrieť si koleno bylinkovou masťou a...

Ještě vyčkejte odpovědi, váš dotaz zpracuje konzultační ambulance, lékař specialista v oboru ortopedie. S pozdravem Dr. Janoušková

Bolest stehenního svalu

| Dotaz od: Petra

Ráda bych se zeptala na Váš názor. Již 2 měsíce mám bolest v levé hýždi a stehně. Začalo to zjištěním ze levá noha je ve stehně cca o 2 cm silnější než pravá, poté bolest v...

Pokud máte veškeré vyšetření v normě, tak není třeba se obávat. Osteosarkom není dědičná nemoc. Rtg je zbytečné, neboť neurolog prokázal blok L5S1. Bolest stehna je nejspíš...

Bolest a otok kotníku

| Dotaz od: Marie

V těhotenstvi ke konci me otekaly kotniky.Na leve strane vice,objevilo se pichani v kotniku a po 20 minutach uz jsem nemohla ustat na noze.Lekari jsem to rekla a bylo mi receno...

Bolest chodidla bývá v místě ostruhy. Váš problém v oblasti kotníku bude jiného původu. Proto bude nyní na Váš dotaz odpovídat specialista. S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová

Bolest dk

| Dotaz od: Miroslav

Prosím o radu. Dost hodně mě bolí polštářky na chodidlech obou nohou (hned pod prsty). Dá se to přirovnat pocitu shrnutých ponožek. V posledních asi třech letech jsem prodělal...

Na váš dotaz bez vyšetření není snadná odpověď. Bolest může být po růži, kdy infekce podráždila nervové zakončení, ale také může být z příčiny ortopedické, můžete mít poruchu...

Je mi 14 let a mé kamarádce je čerstvě 13. Nedávno jsme na koupališti zjistily, že máme stejný problém. Z ničeho nic se při plavání dostaví šílená bolest buď to v klenbě nebo na...

Eliško, pravděpodobně se jedná o křečovou bolest. Když k ní dojde je zapotřebí se co nejdřív postavit na špičku nohy jako byste chtěla dosáhnout co nejvýše. Je to poměrně časté...

Bolest kloubu

| Dotaz od: Tereza

Už odmalička mě trápí bolesti kolen. Je mi 15 let a jako malá jsem padala každé léto na kolena, a to opravdu často. Čím jsem starší, tím více tyto problémy pociťuji. Maminka mi...

Na váš dotaz bude odpovídat konzultační ambulance, lékař specialista v oboru ortopedie. Každopádně máte nález na MR a je důvod k bolesti. Pokud lékař zvolil vyčkávací metodu a...

Operace a její následky

| Dotaz od: Petr

Rád bych se zeptal nezávislého lékaře. V příloze zasílám snímek, mám bolesti v třísle, někdy mi tuhne jakoby stehno s kolenem dohromady, jako by bylo ve svěráku. Mohli by jste...

Váš dotaz přebírá konzultační ambulance a odpoví Vám na něj specialista. Pro adekvátnější odpověď ale prosím příště svůj dotaz více specifikujte. S pozdravem MUDr. Dagmar...

Časté výrony

| Dotaz od: Vojtěch

Mám trvalý problém s pravým kotníkem. Hraji nebo spíš hrál jsem fotbal. Při jednom zápase jsem si ho ošklivě zvrtnul a od té doby trpím na časté výrony. Lékaře jsem samozřejmě...

Vojtěchu, opakované výrony jsou dány poškozením vazů, lze si to představit jako jejich "vytahání". Vazy již nejsou tolik pevné a nejsou schopny držet kloub stabilní. Mohla by...

Ráda bych se informovala ohledně svého stavu. Již 12 dní mi není zcela dobře. Jsem měsíc a dva týdny po ASK kolene, v noze mi ted našli mírný zánět. Jsem oslabená, motá se mi...

Milá Edito, může být proveden odběr krve na takzvané hemokultury, to nevím, jestli Vám bylo provedeno, kde se zjišťuje kultivačně průkaz bakterie, pak by bylo vidět, jestli a...

Prosim nevim co mam delat uz skoro rok mi natekaji ruce je to vzdy po nejake namaze o ledna marodim uz se to nedalo vydrzet nejhorsi to je v noci a rano ne emg jsem byla na...

Podle popisu příznaků to vypadá na syndrom karpálního tunelu. Potíže opravdu mohou být až takto obtěžující a EKG nemusí být "až tak hrozné". Někdy se doporučuje na zmírnění...

Bolest kolene

| Dotaz od: Tomáš

Už třetím rokem mě bolí koleno vepředu jakoby těsně nad čéškou (z vnější strany kolena). Bolest ucítím pokaždé při úplném narovnávání či pokrčení nohy, při chůzi ne. Připadá mi...

Michale. Nepíšete, jaké Vám ortoped dělal vyšetření, zda se dělal RTG a bylo na něm něco patologického. Může jít o poruchu vazů kolene či menisků. Dotaz je ještě posílán dále...

Artroskopie

| Dotaz od: Marcela

Lze provést u syna 16,5 roku plastiku předního křížového vazu artroskopií? Na magnetické rezonanci zjištěna subtotální ruptura LCA (dle sdělení doktorky popisující snímky je...

Artroskopicky je třeba ošetřit porušení rohu menisku. Při ASK se zjistí nakolik je porušen přední zkřížený vaz. Pokud se jedná o neúplné přerušení postupně by se měl křížový...

Susp. ostruha patní kosti

| Dotaz od: Zlata

Nedávno jsem měla velkou obtíž složit nohu pod sebe protože se mi pak v oblasti klenby ozývala slušna bolest. Ta po čase přešla na bolest kotniku a ted i paty. Na pohmat nic...

Dle Vašich příznaků by se mohlo jednat o ostruhu patní kosti,ev.bortící se klenbu nožní.Měla byste navštívit svého praktického lékaře.Na rentgenu lze tyto jmenované diagnosy...

Bolest lokte

| Dotaz od: milan

Prosím,co může způsobovat z ničeho nic otect levý loket tak,že to jde skoro k ramenu a do půl předloktí.mažu dolgitem,beru prášky na dnu,dávam obklady/octové,alpové,kys.mléko...

Pane Milane, dle popisu se může jednat o epikondylitidu. Epikondylitida lokte patří mezi entezopatie, neboli onemocnění úponů šlach. Hlavním etiologickým faktorem poškození...

Bolest achillovy šlachy

| Dotaz od: Monika

Pane doktore,chci se zeptat, již delší dobu mě bolí asi Achilovka na začátku to bylo nejbolestivější rozejít se po sezení nebo vstávání, teď se objevila i řezavá bolest, bolí mě...

Moniko, mohlo by se jednat o zánět Achillovy šlachy z přetížení. V léčbě se uplatňuje klidový režim (ortézy, bandáže), rehabilitace, užívání nesteroidních antiflogistik ( např...

Léčba lb

| Dotaz od: Lenka

Manželovi diagnostikovali boreliózu (i když výsledky krve nebyly úplně jednoznačné). Dostal antibiotika Doxyhexal 200 mg. Dávkování jedna tableta denně. Doktorka mu dala také...

Migrující polyatralgie (stěhující se bolesti více kloubů) patří k projevům druhého stádia boreliosy, v léčbě je doporučená dávka Doxybene denně 200 mg po dobu 2-3 týdnů...

Zlomenina kléční kosti

| Dotaz od: Jitka

Chtěla bych se zeptat. Manžel si zlomil klíční kost. Bydlíme v Anglii a bohužel zdejsi zdravotnictví nemá zrovna dobrou pověst.Tak bych se ráda ujistila, že nic nezanedbají. V...

Většina zlomenin klíčků, kromě dětí, se léčí osmičkovým obvazem, který úlomky k sobě přibližuje a rameno udržuje ve správné poloze a hrudní pateř napřimuje. Je pravdou, že...

[nalezeno 10245 výsledků]
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: