Ortopedie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 9497 výsledků]

Ortéza - kterou koupit?

| Dotaz od: Michael

Rozhodují se koupit ortézu (jdu na operaci, mám přetržené přední křížové vazy, ještě ale jedu na lyže) a rozhoduji se mezi protect.4 evo - čtyřbodová kolenní ortéza a nebo...

Koleno je třeba vždy posoudit podle tvaru, pohybu, pathologie, někdy dokonce posuzuje odborný lékař při odborných prodejnách. Všechny jsou vhodné, doporučuji koupit...

 

Rtg nález páteře

| Dotaz od: Pavel

Mám tento nález a prosil bych o jeho vysvětlení. Diskrétní dextrokonvex,vychýlení křivky,lordoza oploštělá. Obratel L5v rozsahu asi 13mm,v.s. v terénu interartikulár...

Jedná se o komplexní degenerativní změny- 1) mírné vychýlení LS páteře doprava, 2) posuny obratle vůči níže umístěnému 3) degnerativní postižení meziobratlových plotének. Jedná...

Ct zápěstí

| Dotaz od: milan

Zdravím. mám prosím dotaz ,mám již od srpna problém ze zápěstím levé ruky. napíši to stručně, od srpna jsem na neschopence celou dobu jsem žádal svého obvodního lékaře zda mě...

Vysvětlení nálezu na CT zápěstí, stejně jako návrh nejvhodnější terapie Vám poskytne ortoped v naší konzultační ambulanci, do té doby ponechte DPN, pokud ji nechce vést Vaše...

Bolest kolen

| Dotaz od: Marie

Pred rokem jsem byla na operaci vnitrniho menisku, kde mi byla jeho cast odstranena, plus mi bylo receno, ze mam pretrzeny predni zkrizeny vaz. Na jeho plastice jsem byla loni v...

Neoperované koleno jistě reaguje na zvýšenou zátěž při šetření operovaného kolena. Na obě kolena jsou t.č. vhodné chladné obklady, převážně víkendový klid se cvičením bez...

Bolest kolen

| Dotaz od: Anastasia

Moje dcera (18 let) už druhy měsíc má bolest levého kolena. Boli ji ráno po spaní a také po cvičení, ale ne během cvičení a ne během chůze. Je bolestivě se o koleno opřít. Na...

Anastásie, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku ortopédovi. Prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

Vracející se bolesti kloubů

| Dotaz od: Jirka

Nevím přesně kde začít, aby byl můj dotaz srozumitelný. Snad se v tom vyznáte. Je mi 37 let, výška 196 cm, váha 96 kg, nesportovec a od cca17 let mám občas bolesti kloubů(kolena...

Jirko, dle vašeho popisu mi přijde, že nejste řádně došetřen, protilátky proti borelioze mohou přetrvávat roky i doživotně, tady nám už asi moc nepomohou, bylo asi vhodnější v...

Přeskakující šlachy

| Dotaz od: Tom

Mám problém s přeskakováním šlach - viz video. Začalo to loktem(asi rok zpátky), pak jsem všiml že mi to dělá i na zápěstí, a nyní na některých kloubech ruky. Dělá to i kotník...

Může se možná jednat i o přetížení, dané namáháním- sportovním zatížením. Doporučila bych nyní klid, odpočívat zkusit užívat volně prodejný vápník, hořčík a vyčkat výsledku...

Před třemi měsíci my byl stržen špatně zarůstající nehet. Nejde mi tak o nehet, ale o palec, nebo spíše o poslední článek. Po zákroku jsem rozpohybovala první článek, ale s...

Odstraňovat nehet je třeba s velkou opatrností, někdy až jako poslední řešení. Nyní bych se věnoval pohybové a fyzikální léčbě na rehabilitaci, v prodejně ortopedických...

Revma ??

| Dotaz od: Petr

Pokusím se popsat můj zdravotní problém. Přibližně před 4 měsíci me začalo pobolívat levé rameno. Bez úrazu apod. Bolest se zvětšovala. Na ortopedii mi bylo řečeno ze je to...

Zdravím vás...no asi jste měl počkat na ty výsledky, na vyloučení zánětu či revmatu jsou nejdůležitější hodnoty sedimentace a CRP, ASLO, RF, jaterní testy atd., tak uvidíte co...

Pozdní termín vyšetření

| Dotaz od: Hany

Mamince praktický lékař u pravidelné kontroly v lednu zjistil, že má revma v rukou. Ve zprávě od něj se píše: URGENTNOST: R, DIAGNOZA: M8100. Byla se objednat v revmatologické...

Pokud nechcete čekat do srpna, čemu rozumím, zajistěte mamince dřívější termín revmatologického vyšetření v okolitých městech (nevím kde bydlíte, proto Vám konkrétně neporadím...

Korekční osteotomie kolene

| Dotaz od: Hana

V 11/2015 jsem podstoupila korekční osteotomii kolene. Prosím o Váš názor, zda dlaha a šrouby, kterými se následně kost fixuje, musí být následně vyjmuta a odstraněna nebo zdali...

Nové materiály umožňuji kovové materiály v kosti ponechat - pokud nebrání funkci kloubu nebo kosti.

Bolesti kolene

| Dotaz od: Gabriela

Jiz tyden me boli prave koleno. Na zadni strane a z boku. Ani nevypada natekle, jen boli hlavne pri chuzi ze schodu a do schodu. Je mozne ze mi koleno v mrazech nastydlo? Mela...

Nastydnutí jistě ne. V zimě a na neschůdném terénu je koleno vystaveno mnohem většímu a neibvyklému zatížení, takže většinou dojde k přetažení bočních vazů. Jen při traumatu...

Stav po artroskopii kolene

| Dotaz od: Zuzana

Před třemi týdny jsem byla na artoskopii kolene. Diagnoza zněla ASK genus I.sin. Prý meniskus nešel sešít a musel mi 2cm menisku resekovat. Jelikož nevím, jak velký je meniskus...

Většina poškozených menisků se ošetří odstraněním jejich částí, většinou nemají dobrou výživu. Ony 2 cm - zálěží na tom zda příčně, šikmo, podélně, každá část odstraněného...

Bolest nohy

| Dotaz od: VLASTA

DOBRÝ DEN,mam po 5operacich bedrni páteře.Vyhřezle plotýnky mi nahradily Vnitřnim fixatorem./mam ho 24let/,přesto cele roky dochazim do ambulance bolesti a užívam nyní Palexii...

Paní Vlasto, bolesti by mohly souviset s onemocněním bederní páteře. Taktéž nelze vyloučit problém s pravou nohou ( artrotické změny kotníku, drobných kloubů nohou, borcení...

Tenisový loket

| Dotaz od: Adrian

Presne pred 4 tydny tedy patek 13 jsem si pri pace s kolegou na firemnim vecirku pretizil upon v loktu pri protiodporu , bolest nebyla jijak velka , ale hned po tomhle veceru...

Velmi častá potíž, většinou u opkovaného přetíženíloketního kloubu. Jedná se o úponovou bolest svalu na kost a v místě úponu dojde k zánětlivé reakci a ta bolí. Metod k léčení...

Otok po pádu na kostrč

| Dotaz od: Filip

Obracím se na Vás s velkou prosbou. Před 14 dny jsem měl úraz, na náledí jsem upadl na zmrzlych schodech přímo na kostrč. Během dvou dnů se mi tam udělala boule, kdy jsem šel...

Většinou se jedná o krevní výron s otokem měkkých tkání a stav se zdlouhavě, ale přece jen postupně upravuje.Proto třeba sedat na měkkou podložku případně s otvorem pro...

Bolestivý výrůstek

| Dotaz od: Marcel

Rad bych se optal na problem ohledne vyrustku. Nachazi se na levem chodidle, hned vedle malicku. Prikladam foto. Jsem sportovec a pred mesicem jsem registroval na zminenem miste...

Velmi čstá reakce okostice na opakované drádění většinou obuví. Vyšetření ortopeda, rtg snímek a dle nálezu malá operace, snesení výrůstku. Podle operačního nálezu doléčení.

Stav po artroskopii kolene

| Dotaz od: Ondřej

Přeji, 1.2.2017 jsem podstoupil ASK se zprávou: ASK gen. l. dx., discissio plicae IP 13.2.2017 kontrola a: Laesio LCA part. gen. l. dx., plica IP. Stabilita dobrá, PZ +/- s...

Mnoho otázek, které se odpovídají po zhodnocení stavu kolena vyšetřením. U zkříženého vazu záleží na tom jak mnoho z průřezu, tloušťky vazu odešlo, o co se vaz zmenšil...

Bolest levé ruky

| Dotaz od: Andrea

Pri zvedani tezsiho bremene mi rublo v tak kri leve ruky a udelala se tam boule. Ruka je dosti bolestiva. Dali mi na 6 tydnu saseu az do podpazi. Po sundani dlahy bolest...

Může se jednat o zánět šlach. Obtíže pak mohou bohužel přetrvávat i řadu týdnů. Nicméně doporučuji konzultaci s Vaším ošetřujícím lékařem, k nastavení případné terapie. Dotaz...

Ct páteře

| Dotaz od: Dana

Prosím, vysvětlení CT nálezu: L4/5:stř.význam.dors. a DL bilat protruze disku, plocha duk. vaku dostačující, kořeny L4 se zn. iritace v later.recessech, artroza kl. výběžků...

Jedná se o degenerativní změny páteře - nejdůležitější je v oblasti bederní páteře- kde je vyhřezlá ploténka na dvou místech. Dochází tak ke dráždění kořenů nervů. Co se s tím...

Při fotbale mi byl způsoben úraz, kdy jsem měl prasklý meniskus a natržený přední zkřížený vaz. Dnes je to již 6 měsíců od úrazu. Podstoupil jsem dvě ASK z důvodu špatného...

Záleží na tom, kolik byl přední zkřížený vaz porušen, nakolik se zmenšil jeho průřez. Pro běžný živost stabilitu kolena i ze značné části porušený, ale zbytek držící vaz...

Artróza kyčel, koleno

| Dotaz od: peter

Mám na vás jednu prosbu,bol som na rtg no na ortopediu mám s rtg príst o 2.mesiace,mám RA IIstupna som na BL.mal som pauzu pre zmenu BL.teraz užívam HUMIRU.moj vek je 44rokov...

Popis rentgenu a návrh nejvhodnější terapie Vám poskytne ortoped v naší konzultační ambulanci, vyčkejte na jeho zprávu, s pozdravem, Dr. Horáková

Bolesti zad

| Dotaz od: marie

Prosim o radu. mam velke bolesti v oblasti S patere, ktere mi vystreluji do pr. kycle, pr, pul. zadnice z ohzbu se nemohu narovat, jen opatrne a svelkymi bolestmi. na rtg, je to...

V jaké smyslu léky typu Diclofenac nesnášíte? Kvůli žaludku, alergii? Pokus se neléčíte s játry, můžete zkusit na bolest např. Paralen 1000 mg (2 tablety) alespoň 2x denně a...

Bolest kolene

| Dotaz od: Plchotová

3.11. jsem absolvovala ASK operaci pro edém lat. kondylu femuru. (28.9. bolestivé došlápnutí, na horách, pak jsem i přes bolest chodila). Jinak bylo koleno bez patol. nálezu...

Nenapsala jste diagnozu z vaší propouštěcí zprávy. Otázku existence pseudocysty bude jistě podle nálezu řešit váš ortoped, stav je ale v úpravě a i zmíněná pseudocysta se...

Bolest nohou

| Dotaz od: Lóciová

Chci Vás poprosit o radu, co mám dát dceři, když má velké bolesti nohou, hlavně večer protože rychle roste? Děkuji

Pokud má bolesti z akcelerace růstu, můžete dceři dát běžně dostupná analgetika ( paralen, ibalgin atd.). Pokud tyto léky nebudou účinné, měla byste se obrátit na vašeho...

Opakované operace kolene

| Dotaz od: Petra

Mela bych dotaz uz jsem po pate operaci kolene posledni jsem absolvovala 8.12 brali mi vnejsi meniskus a od te doby mam bolesti v kolene nemuzu poradne zohnout koleno a skube mi...

Koleno ještě doléčit, podle nálezu zvážit aplikaci kyseliny hyaluronové v injekcích do kolena. Cvičit na rehabilitaci delší dobu, posílit čtyřhlavý sval, k ochraně kolenního...

Mám bolesti druhého kloubů na druhém prstě u nohou a při došlapnuti my v tom křupe jako by se my prolamoval ale asi to bude váhou. Věk: 42 Výška: 187cm Váha: 128kg Předem...

Při vyšší váze se může jednat o přetížením vzniklou zlomeninu, třeba jen odlomeninu, části článku prstu nohy Na místě je vyšetření u chirurga nebo ortopeda a především rtg...

Warfarin a rheuma care na klouby

| Dotaz od: Václav

Prosím o radu příp. doporučení, jak v mém případě postupovat. Cca v listopadu loňského roku mi začaly brnět 2 prsty u jedné ruky, posléze se přidala i druhá a přidaly se i otoky...

U vás se jedná zřejmě o kombinaci degenerativních změn krční pateře, popis rtg snímku je jednoznačný, k tomu zřejmě známky polyartrozy drobných kloubů ruky. Váš léčebný postup...

Již asi tři týdny mám problém s levou lopatkou a ramenem. Při vystrčení lopatky do zadu mi křupe v lopatce jakoby se o něco třela, při tomto pohybu mi křupe i v rameni a na levé...

Po přetížení a traumatech ramene se velmi často zužuje prostor pod nadpažkem kam při upažení hlavice kosti pažní zajíždí. K posouzení stavu - klinické vyšetření ortopeda...

Bolesti kloubů

| Dotaz od: Dana

Prosím poraďte mi, kam se obrátit k léčení. Moje dcera má dlouhodobé zdravotní potíže. V r. 2016 prodělala operaci slepého střeva (červenec), dělohy (srpen). Od té doby se občas...

Vzhledem ke stěhovavé bolesti velkých a malých kloubů končetin, by jsem ještě doporučila revmatologické vyšetření, k vyloučení revmatické příčiny problémů, které dceru trápí...

[nalezeno 9497 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Vyberte si ten nejlepší způsob, jak zakrýt křečové žíly na nohách
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Články: Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Pro a proti má každá léčba...
Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Články: Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Zánět vedlejších nosních...
Jedině spoluprací můžeme nemoci vymýtit
Články: Jedině spoluprací můžeme nemoci vymýtit
Smyslem očkování není jen...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: