Ortopedie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 9755 výsledků]

Operace kolene

| Dotaz od: Jan

Díky za odpověď. Šlo mi právě o to, jak velká část menisku byla odstraněna. Můžete mi ještě, prosím, napsat, kde v operačním protokolu je info o odebrané velikosti uvedena...

Jane, v této poradně odpovídá více lékařů, proto bohužel nemohu posoudit váš předchozí dotaz. Pokud v operačním protokolu hledáte velikost odstraněného menisku, určitě zde bude...

 

Periostóza

| Dotaz od: Ales

Je mi 36 let a mám artroźu kyčle 2 stupně. Kyčel mně občas bolí. Dnes jsem byl na RTG s kyčlí a na výsledku bylo napsáno něco jako periostoźa. Můj obvodní lékař říkal, že je...

Aleši, periostóza je abnormální vývoj kosti na jejím povrchu, projevuje se tvorbou kostních výrůstků, které jsou časté právě u artrózy. Žádný nádor nemáte, nemějte obavy. S...

Poranění hlezna

| Dotaz od: Monika | z mobilní aplikace

Ve ctvrtek jsem spadla ze schodu a poranila se na hleznu vazy nebyly poskozeny ale mam otekly kotnik rada bych se zeptala jak dlouho by trvala léčba a jak by mela probihat...

Doba léčby je individuální (závisí na míře poranění a mechanismu poranění, na věku, přítomných komplikacích apod.). Počítejte zhruba se 2 týdny léčby-zpočátku klidový režim...

Obracím se na Vás s prosbou ohledně svalů na ruce a to bicepsů. Je mi 41 let a věnuji se kulturistice již delší dobu a zničeho nic mě laicky řečeno sjely bicepsy dolu směrem k...

Stav charakterizujete jen velmi povšechně. Každopádně končetina vyžaduje ortopedické vyšetření, vyšetření sonografické, diagnostickým ultrazvukem. Zhodnocení hybnosti...

Zhmoždění kolene

| Dotaz od: Veronika | z mobilní aplikace

V noci jsem běžela a padla jsem na štěrk holými koleny. Vydezinfikovala jsem to ale potřebuji co nejdříve aby se to zahojilo protože za 6 dní mám taneční soutěž a potřebuji...

Doporučuji klid, koleno ledovat, hydrogelové náplasti - které zaručí ideální prostředí na hojení rány, popř. některé příroní masti např. s kyselinou panthotenovou - calcium...

Stav po operaci kyčle

| Dotaz od: Marková

Mám 82letou maminku po TEP kyčelního kloubu po zlomenině krčku. Po operaci maminka přestala chodit, neudrží se na nohou. Neurologická vyšetření má bez nálezu. Může to být...

Pokud je neurologické vyšetření bez nálezu, tak to zřejmě po epidurálu nebude. Nejčastějším důvodem je, že organizmus už je tak starý a zesláblý, že již nezvládne regeneraci...

Bolest kotníků

| Dotaz od: Jan

Zdravím, hrajo florbal na sportovní úrovni (cca 4-5x týdne tréninky plus zápasy co víkend). Tento sport je hodně moc o změnách směru, brzda sprint. Co si pamatuju, mi docela...

Obecně křupání v kloubech nemusí znamenat nic patologického, ale vzhledem k velké zátěži, kterým kotníky vystavujete určitě by jsem doporučila alespoň rentgen, jinak Váš dotaz...

Ztráta 1/3 menisku

| Dotaz od: David

Minulý týden u mě proběhla operace menisku,kde se ve zprávě uvádí ztráta 30-40 % + k tomu ještě nález artrózy.Chtěl bych se zeptat,zda-li je toto číslo v normě a jestli se...

Zdravím vás, meniskus má samozřejmě svoji funkci jakési podložky či tlumiče, který brání lidově řečeno otloukání kostí o sebe v kloubu, takže ztráta jedné třetiny může být znát...

Syndrom hypermobility

| Dotaz od: Andrea

Mám diagnostikovanou hypermobilitu. Je mi 23 let a mám již po 6ti operacích (v 17ti letech první). Jsem bývalá vrcholová volejbalistka. 1x kotník (Watson-Jones), 2x pravé koleno...

Musím odpovědět, že potravinové doplňky opravdu nejsou léky a jejich účinek na vámi myšlené zpevnění vazivového aparátu kolena se neprokázal. Pro mladého zdravého člověka je...

Bolest prstu

| Dotaz od: Petra

Mam takový menší problém na prave ruce me boli ukazovacek ale ne aktivně pouze pri určitém pohybu-popis bolesti,je to bodava bolest která působí jen chvily cca půl minuty když...

Petro, nejspíše se jedná o tendovaginitidu ( sterilní zánět šlachové pochvy) při přetížení prstu ( např. při psaní na klávesnici, mobilu atd). Doporučila bych vám klidový režim...

Měl bych dotaz. Včera na tréninku mě při kopnutí do míče prasklo v pravém třísle. Prasknutí bylo celkem slyšitelné. Když jsem v klidu tak tříslo nijak nebolí, když se rozběhnu...

Doporučuji navštívit ortopeda k vyšetření- je potřeby vyloučit poškození šlach (jejich rupturu- tedy prasknutí). Léčba a její délka se bude řídit podle nálezu. Do vyšetření...

Zlomenina obratle- léčba

| Dotaz od: Hana

Chtěla bych se zeptat proč chirurg starším osobám přibližně po 90 letech při zlomené obratli nedává korzet , když mají ukrutně bolesti a dává jenom silné léky na utlumení mne to...

Léčba se řídí vždy mnoha okolnostmi, především typem zlomeniny, výší poraněného obratle. Léčba se uskutečňuje tak, aby byla pro pacienta co nejšetrnější a nejúčinnější...

Dceri je temer 6 tydnu,byly nam nasazeny Pavlikovy trmeny, prilohou posilam zpravu od lekare,zajimalo by me,zda je i jina moznost lecby a co presne znamena oznaceni typu kycli...

Léčba Pavlíkovýýmu třmeny je přijata téměř v celé Evropě a patří mezi terapii, která je přes fixaci pro dítě a jeho ošetřování nejlaskavější. Jedná se o klasifikaci...

Bolest kolene

| Dotaz od: Nikola

Obracím se na Vás s dotazem kvůli mojí mamince. Už více než 4 roky má veliké bolesti v kolenou (spojené s loupáním, praskáním a velkými opuchy) které neustále přetrvávájí. Po...

Odpověď není zcela snadná. Je možné, že se zde setkávají bolesti vycházející s z bederní pateře , ale i kolena. Ortoped by měl ale diferenciálně diagnosticky tyto potíže...

Bolest kolene

| Dotaz od: Pavlína

Asi týden pociťuji při kleknutí na pravé koleno velmi velkou pálivou bolest těsně pod kolenem z vnější strany. Tato bolest vystřeluje po vnější straně až ke kotníku. Při...

Pro vysvětlení je potřeba ortopedické vyšetření, pohmatové zjištění místa bolesti, zhodnocení hybnosti a zhodnocení rtg snímku při zhodnocení osy kolena a tvaru čéšky. Je...

Bolest kolene

| Dotaz od: Josef

Před pěti lety jsem spadnul a prudce si ohnul koleno. Začalo bolet týden na to mě srazilo auto a já měl téměř vše zlomené. Když jsem začal po půl roce chodit, tak mi udělali...

Po tak těžkých úrazech se může jednat o trvalé následky, kdy chronické potíže zůstanou již napořád. Je potřeba koleno šetřit, tudíž běh vůbec nedoporučuji. Dále je potřeba...

Úraz kotníku

| Dotaz od: Michaela

Chtela bych se zeptat zda je normální když jsem si podvrkla kotník a tu nohu mam úplně ledovou? Uz 14 dní léčím kotník ale jenom tuhle nohu mam jako bych ji vytáhla z lednice...

Rozhodně navštivte ortopedii. Předpokládám, že jste již někde byla a byly provedeny Rtg snímky. Vraťte se na totéž pracoviště, ať došetří příčinu. Nic neodkládejte, studená...

Zlomenina člunkové kosti

| Dotaz od: Martin

Dne 4.2 jsem spadl na kole a to tak neštastně, že pád jsem zmírnil natažením ruky. Ruka začala okamžitě bolet, jak při pohybu tak úchopu. Vyhledal jsem pohotovost, kde z...

K posouzení vhodnosti tohoto terapeutického postupu Váš dotaz přepošlu k zodpovězení specialistovi, ortopedovi, v naší konzultační ambulanci, do té doby dodržjte režim, který Vm...

Prosím o radu ohledně operačního protokolu. Řeším s pojišťovnou trvale následky a jde mi o to: a) co mi přesně bylo při operaci provedeno a za b) kolik menisku mi bylo...

Artroskopicky v koleně byla odstranění zadní třetina vnitřního menisku v místě přerušení a odstranění části měkké kloubní výstelky, která zánětlivě změněna. Synovektomie, je...

Bolest v kolenu

| Dotaz od: Adam

Je mi 22 a jsem půl roku po druhé plastice vazu levého kolena. Už jsme se cítil dobře ,běhal,plaval,dřepoval,jezdil na kole.Přes noc se mi však něco stalo s kolenem znovu.Při...

Plastika křížového vazu se vhojuje 9-12 měsíců a po tuto dobu je třeba zátěž jen zvolna přidávat. Bude potřeba opět zhodnotit ortopedicky stav kolena, hybnost, stabilitu...

Bolest svalů a kloubů

| Dotaz od: Veronika

Tři měsíce mám bolesti rukou a nohou, občas hlavy a jsem stále unavená. Začalo to bolestmi kloubů, pak se přidaly i svaly. Bolí v klidu a více po námaze. Námaha je pro mne i...

Omlouvám se, ale nejsem věštec. Jestliže Vám nejsou schopni poradit ani odborní lékaři, kteří Vás vyšetřují, těžko lze čekat odpověď od lékaře, který Vás nikdy neviděl - nezná...

Prosím o radu - před dvěma měsíci jsem se sehnula pro svého 2kilového pejska, v kříži mne bodlo a velmi prudká bolest vyletěla do levé nohy, kdy opravdu moc bolela a pálila...

Pokud po 2 měsících se objevují od začátku potíží motorické výpadky na okraji dolní končetiny je třeba konsultace neurochirurgická. Druhá věc je dynamika potíží. Pokud se stav...

Jsem dva a čtvrt roku po plastice LCA a menisectomii part.med. mám stále píchavé bolesti vzevní spodní části kolene můj operatér jen řekl že neví z čeho to mám a že neví jak by...

Na místě bude pečlivé zhodnocení nálezu kolena, potíží a nálezu magnetické rezonance. Na místě bude artroskopická revize, ůprava fixace vazu i menisku.

Bolest kolene

| Dotaz od: Martina

Před 3 týdny jsem si při judu "podvrtla" koleno. Šlo o pohyb do velké rotace, slyšela jsem křupnutí a pak už cítila jen bolest. Do večera koleno hodně nateklo a nemohla jsem s...

Výskyt krve v kolenním výpotku svědčí vždy o vážnějším poranění kolena, patrně natržením zkříženého vazu nebo poranění mezihrbolové vyvýšeniny, což na rtg by bylo patrné...

Zlomenina zápěstí a lázně

| Dotaz od: Lucie

Jsem 6 týdnů po operaci tříštivé vnitrokloubní zlomeniny zápěstí (vložena titanová destička a 9 šroubů). Bolesti přetrvávají, od začátku rehabilitace je častý otok a objevila se...

Co se indikace lázeňské léčby ve Vašem případě týče, jednalo by se o indikaci VII/11, která zní: STAVY PO ÚRAZECH POHYBOVÉHO ÚSTROJÍ A PO ORTOPEDICKÝCH OPERACÍCH VČETNĚ STAVŮ...

Boule

| Dotaz od: Patrik

Chtěl bych vysvětlit co znamená - prominence m.TFL dx.. Na UZ i fčně je m.TFL. sval. fascie intaktní v celé šíři. Dáno změnou polohy rel. hypertrof. svalu z horizont. průběhu...

Nález přpomíná defekt fascie, povázky, kterým se prominuje, vyvyšuje vlastní sval. Záleží na podrobnějším popisu diagnostického ultrazvuku, patrně celý nález není opsán...

Bolest ramene

| Dotaz od: Soňa

Asi před půl rokem jsem si namohla rameno a od té doby mě bolí při pohybu ruky vzad, nebo při rozpažení. V noci se často kvůli tomu budím. Ruku v bok si také nedám, ale dnes se...

Jedná se zřejmě o poruchu celistvosti rotátorové manžety nad hlavicí kosti pažní. K potvrzení nebo upřesnění tohoto stanovení dg bude na místě vyšetření na ortopedii, rtg...

Bolest klíční kosti

| Dotaz od: Pavla

Již 4 roky trpím bolestí za levou klíční kostí a klíčku(ten je bolestiví i na pohmat), bolest přechází do levé ruky a končí v půlce předloktí. Mám omezenou hybnost dané ruky...

Klinické vyšetření musí být provedeno jak na ortopedii tak i neurologii. Na dálku lze říci, že se musí posoudit stav krční pateře vč. posouzení výsledku MR, případně i...

Bolesti zad

| Dotaz od: Renata

Už od loňského srpna trpím POUZE V NOCI bolestmi zad (na stupnici bolestivosti 8), které vůbec nikam nestřílí, nestěhuje se. Stále je to jedno a totéž místo. Vždy to nastává...

Shoda s MUDr. Harnovou - paní Renato, objednejte se k revmatologickému vyšetření. Víc se v tuto chvíli pro Vás udělat nedá. Zřejmě bude třeba provést RTG páteře, krevní testy...

[nalezeno 9755 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: