Péče o dítě - vyhledávání v poradně

[nalezeno 1596 výsledků]

Chtěla bych se zeptat, naší dcerce 3 roky na preventivce naměřili vysoký krevní tlak 110/70 měří 99,5 cm a váží 16,8 kg. Jaký optimální tlak má být u dětí tohoto věku a této...

Dívenka má na 3 roky přiměřenou hmotnost i výšku /což s TK také souvisí/, dle tabulek je horní hranice TK pro tento věk 105/65, záleží ale samoz.na přesnosti měření /neklid...

 

Jsem v 17 tt a pracuji ve školství. Dnes, když jsem v ruce horký čaj do mě omylem narazil žák a téměř polovinu hrníčku jsem si vylila rovnou na břicho (okolí pupíku a pod...

Paní Barboro, jedná se o popáleninu prvního stupně. Nemyslím si, že by horká voda, nebo pak chlazení poškodily miminko. Doporučuji mazat opařené místo Panthenolem, který místo...

Umělá výživa a zácpa

| Dotaz od: Sylvie

Chtěla bych se zeptat, syn 7tydnu je plně na UM používáme Nutrilon AR a má tuhou stoličku..Předtím měl Nutrilon Ha je možné tyto dvě mléka míchat aby syn neměl zácpu?Tzv.jednou...

Sylvie, neznám anamnézu Vašeho miminka. Obecně by střídání Nutrilon AR a Nutrilon HA neměl být problém. Poraďte se však s Vaším ošetřujícím pediatrem, který syna zná. Hezký den

Bolesti břicha u dítěte

| Dotaz od: Andrea

Dceru, 4 roky a 8 měsíců, trápí už pár týdnů bolesti bříška. Stěžuje si sem tam z ničeho nic, že ji bolí, ale po chvíli je zase v pohodě, jakoby jí nic nebylo. Nejčastěji...

Bolesti břicha patří u předškolních dětí k nejčastějším steskům. Většinou bývají funkčního, nikoli organického původu, čili nejsou způsobené žádnou závažnou příčinou. Při...

Neklidné dítě

| Dotaz od: Leona

Mam dotaz ohledne me sestry.Ma 10 mesicni dítě ktere je hodne vycerpavajici.Cele dny jen krici a vzteka se i v noci ji celkem casto budi cca 5krat za noc.Furt jsem ji...

Děti jsou opravdu různé, někdo má odkládací miminko co je pořád spokojené a některé děti jsou opravdu náročné, někdy se tomu říká dráždivé dítě. Hodně pláčou, jsou nespokojené...

Máme dvou a půl letos dceru.uz když byla mala zajímaly ji dospěli a ne deti..od jednoho roku dela jeden rituál který trvá Az do dnes.krouti rukama lezi na zádech a u toho má bud...

Omlouvám se, ale váš popis situace je nedostatečný k tomu, aby se dala rozvinout nějaká hypotéza. Ve vašem případě je skutečně nejdůležitější fyzikální/neurologické vyšetření...

Problém s um

| Dotaz od: Sandra

Mam takovy dotaz ohledne bolesti bricha. Jsou nam teprve 3mesice a za tu dobu jsme uz bohuzel nekolikrat menili UM,s cim jsem asi udelala nejvetsi prusvih nez jsem chtela...

Abych Vám mohla přesně poradit, chybí mi důležité informace ohledně toho, jak dlouho jste kojila a zda potíže s bolestí bříška byly i u kojení. Další důležitá informace je, co...

Zácpa u dítěte

| Dotaz od: darina

Man 4 Leroy dcerku a trpi zacpou od pul roku confirms no tells Doktorka mi rekla ze je to normalni u Seri ale strasne place a nekdy ji tece krev a nekdy I zvraci. Myslite ze je...

Darino, zácpa je velmi nepříjemná u dětí a opravdu může způsobovat bolest při vykonávání potřeby i způsobovat mírné krvácení. Velmi nutný je dostatek zeleniny a ovoce...

Nechutenství

| Dotaz od: Lucie

Měla bych na vás otázku ohlebně mého 26 měsíčního syna. Už téměř rok bojkotuje teplá jídla,obědy u nás probíhají spíš jako boj o každou snězenou lžičku a jsou velmi jednotvárné...

Striktní návod, jak dítě naučit jíst všechno neexistuje. Každý jedinec je jiný a i dospělý má některá jídla, která preferuje před ostatními. U malých děti, které postupně jídla...

Motání hlavy

| Dotaz od: Marcela

Prosím vás o radu mému synovi je 12 let a poslední 3 měsíce se mu dost často motá hlava ,když jsme mu měřily tlak tak měl hodnoty 85 na 48 a 71 tepu .Měří 153 cm děkuji za...

Paní Marcelo! V období dospívání dochází k větším změnám tělesných proporcí, což souciví s vyššími nároky na srdce a oběhový systém. Vzhledem k věku a výšce Vašeho syna jsou...

Campylobacter u dítěte

| Dotaz od: Veronika

Lezim v porodnici s dcerou a po porodu mi zjistily campilobakter, dcera je na JIP z důvodu zvýšené CRP. Chci se zeptat jak dlouho nás nechají od sebe oddělené a jak dlouho se...

Paní Veroniko, všechny tyto dotazy vzneste ke svému ošetřetřujícímu lékaři na oddělení šestinedělí a určitě se také zeptejte dětského lékaře, který ošetřuje Vaši dceru na JIPu...

Zelena stolice u ditete

| Dotaz od: Natalie

Chci Vás moc poprosit o radu. Mám holcicku(9týdnu). V porodnici jsem neměla mléko, takže začínala v porodnici na UM. Mela strasne bolesti a kdyz mela 3 týdny, objevilo se ji...

Natálie. Nejpravděpodobnější příčina bude opravdu alergie na bílkovinu kravského mléka. Jediná možná léčba je aminokyselinová formule (Neocate), kterou již Vaše dcera dostává...

Velikost sleziny u dítěte

| Dotaz od: Andrea

Pani doktorko. Tento dotaz jsem již zadavala, ale aby mi bylo zodpovezeno přesněji, dotaz upřesňuji. Syn 21 mesicu mel na ultrazvuku velikost sleziny 65x20 mm (slezina...

Vážená paní Andreo! Na Vaši otázku nelze dát jednoznačnou odpověď. U malých dětí je slezina relativne větší než u starších či u dospělých. Otázka přesné velikostní normy je...

Cotrimoxazol

| Dotaz od: Lenka

Lékařka mi předepsala Cotrimoxazol AL forte 10 tablet s dávkováním po 12 hodinách, a vaginální tobolky Polygynax. Kojím 2 leté dítě o hmotnosti 11,5 Kg 4x denně. Mohu léky užívat?

Lenko, ano, klidně můžete. Je lepší lék užít po kojení, ne před ním. Vám i dítěti můžete podávat probiotika. Hezký den.

Pane doktore/pani doktorko. Syn 21 mesicu mel na ultrazvuku velikost sleziny 65x20 mm (slezina homogenni), je tato velikost v poradku, nebo se jedna o zvetseni oproti normalu...

Andreo. Velikost sleziny u dětí nelze hodnotit izolovaně bez znalosti důvodu vyšetření ultrazvukem. Hodnocení se liší podle toho, zda má Váš syn nějaké potíže a proto byl...

Naše 3 a půl letá holčička má od malinka diastázi břišních svalů, bohužel na to přišla paní doktorka pozdě. Bylo ji doporučeno chodit od 3 let tancovat, ale vzhledem k tomu, že...

Hlavním lékam na diastázu břišních svalů je pravidelná pohybová aktivita, pravidelné cvičení. U 3,5 leté holčičky by jistě bylo tancování nejpříjemnější pohybovou aktivitou, ale...

Průjem u dítěte

| Dotaz od: Hanzlíková

Malé je necelých 6měsíců. Od 4.m je plně na UM (beba HA). Již měsíc zavádíme příkrmy (mrkev, brambor, dýně..) a poslední tři dny malá kaká 8krát za den. Stolice je řídká (ne...

Paní Lucie! Chápu Vaše obavy u malého miminka. Změny stoličky a případná plynatost při zavádění nových příkrmů jsou normálním průvodním jevem. Pokud je dítě bez teploty a obj...

Prosím o radu. Mám 18 měsíčního syna, u kterého se již od 6 měsíců několikrát zopakoval následující stav. První den zvýšená teplota 38°C, přes noc to pomalu roste. 2. Den 39...

Doporučila bych v mezidobí bez teploty navštívit imunologa a udělat imunologický skríning- odběry krve kde se vyšetří speciální protilátky a pod. Když budou i tyto testy...

Porucha vývoje

| Dotaz od: Dana

Mám takové trápení s naším 14,5 měs. synem. Vezmu to od začátku. Narodil se po bezproblémovém těhotenství (max nějaká virozka) v termínu s.c. pro nepostupující porod,neotevírala...

Paní Hluzáková, podle Vašeho popisu je syn důkladně vyšetřený a je jen dobře, že vyšetření mozku dopadla dobře. Zkoušela jste ty ranní stavy stáčení hlavičky nějak zaznamenat...

Synovi 5,5 let se každý měsíc vrací dráždivý kašel s hustou rýmou. Teploty nemá a žádný kapky či sirup proti kašli nepomáhá. Když s ním jdu k doktorce, poslech má čistý a poradí...

Paní Evo! Těžko určit přesně problém podle takto málo informací. Každopádně dráždivý kašel s hustou rýmou je dosti neobvyklá kombinace. Při takovéto rýmě je sice dráždění ke...

Pfapa syndrom

| Dotaz od: Andrea

Můj syn asi ve 4 letech začal trpět jedenkrát za měsíc angínou, až lékařka vyslovila podezření na pfapa syndrom. Měl pozitivní reakci na prednison a horečky začaly postupně...

SPíše Vás odkážu na kolegyni, paní MUDr. Pavlu Koželuhovou z Plzně. Má zkušenosti s alternativní léčbou PFAPA syndromu a je to zkušený pediatr. Jednak Vám zodpoví podrobně Vaše...

Stoptussin

| Dotaz od: Andrea

4měsíční dcera má trochu rýmu a kašle. Paní doktorka nám doporučila na kašel Stoptussin. Sama jsem až doma v příbalovém letálu zjistila, že je vhodný od 6 měsíců. Mohu přesto...

Stoptussin bych dávala jen když dcerka opravdu hodně sucho kašle a zbytečně ji to vysiluje. Když dítě jen pokašlává, není to nezbytné. Suchý kašel o několik dní přejde do...

Křeče krku u dítěte

| Dotaz od: Kateřina

Prosim vas o Vas nazor.Jedna se o moji 19mesicni dcerku.Stáva se,ze obcas mívá křeče na pravé straně hlavu-krku.Když to přijde,vypadá to takto.Z ničeho nic dostane křeč v pravé...

Kateřino. Je mi líto, ale bez řádného vyšetření nemohu tento stav ani teoreticky posuzovat. Navíc, jak jsem pochopila, Vaše dcera byla nebo stále je v péči neurologů, kteří by...

Vyrážka u dětí

| Dotaz od: Hana

Obě moje děti se osypaly nějakou zvlaštní vyrážkou. Mají ji po celém těle i na obličeji. Jsou to červené fleky, ktere jsou na dotyk teplé. Dcera ji ma nejvíc na stehnech a syn...

Vzhledem k tomu že nejsou přítomny jiné potíže jako např teplota atd.. bych infekční původ vyloučila...vypadá to na alergickou reakci, vzhledem k tomu, že je u obou dětí a na...

Novorozenec-vdechnutí vody

| Dotaz od: Soňa

Mám vážnou starost. Dnes během koupání 3 týdenní novorozenec vdechl trochu vody a začal sa dusit. Nemohl popadnout dech a cely zčervenal. Asi minutu mi trvalo než se mi podařilo...

Při koupání by teoreticky mohlo dojít k vdechnutí vody, ale pokud nedošlo k ponoření obličeje, tak se určitě jednalo jen o malé množství, které by nemělo způsobit nějaké...

Bolavé bříško

| Dotaz od: Petra

Mohl by jste mi prosim poradit? Mam dvoumesicniho chlapecka (prirozeny porod bez komplikaci, 4kg). Od zacatku nas trapi bolave brisko (prdiky). Vyzkouseli jsme snad vse...

Ano, mohlo by se jednat o alergii na bílkovinu kravského mléka (BKM). Ta se často projeví již první týdny života. Pokud budou potíže nadále přetrvávat, navštivte Vašeho...

Hlenová rýma

| Dotaz od: Andrea | z mobilní aplikace

Můj tříměsíční syn má už asi měsíc tuhle hlenovou rýmu, vytahujeme ji asi co každý třetí až pátý den, pedatrička ho poslouchala, vše ma čisté, posunuli jsme i o týden očkování...

Andreo. Pokud syn nemá teploty a rýma je stále stejná, pak by bylo dobré zapátrat po příčině. Vyšetření je dobré provádět přímo z materiálu sekretu, nejen z krve, ta bude v...

[nalezeno 1596 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: