Rehabilitace - vyhledávání v poradně

[nalezeno 607 výsledků]

Bolest mezi lopatkami

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych vás poprosit o radu nebo se spíš zeptat. Před měsícem jsem nastoupila do práce je to práce v kuchyni kde tahám těžké věci, umývám všechno atd. Asi po týdnu mně...

Lucie, domnívám se, že Vaše potíže budou způsobené zvýšenou fyzickou námahou a přetěžováním pohybového aparátu v práci. Pokud se objevují bolesti při zátěži, onemocnění slinivky...

 

Bolest zad a pravé nohy

| Dotaz od: Tomáš

Je mi 17 a před dvěma měsíci mě při cvičení (dřep) začala náhlá velmi intenzivní bolest zad. (Mám lehkou skoliózu ale neměl jsem nikdy problém) Šel jsem s tím do nemocnice kde...

Na obtíže tohoto typu je opravdu potřeba soustavné pravidelné cvičení. Ať už se ve Vašem případě jednalo o problémy s hamstringy, či zda to byla primárně bolest od zad. Skolióza...

Vystouplé lopatky.

| Dotaz od: Bohumil

Nijak jsem po celou dobu problém výrazně neřešil. Avšak pro jistotu bych se chtěl ujistit, jestli nejde o nějaký vážný problém. Už od mala jsem měl více vystouplé lopatky...

S tímto problémem se potýká mnoho mladých mužů. Posilování Vám neublíží, ale musíte vědět jak máte správně posilovat. Doporučila bych Vám navštívit rehabilitaci, kde Vám poradí...

Bolest zad

| Dotaz od: Jitka

Už asi tři měsíce mě bolí zadní části pánve Nevím zda to nazvu dobře - spodní kyčelní trn. Omlouvám se , ale je to v jako by mě někdo na kop do zadku železnou botou a nechal...

Z poskytnutých údajů nejsem schopen určit, zda např. jízda na rotopedu je pro Vás nejvhodnějším cvičením. Může to být naopak i kontraproduktivní. Doporučil bych najít...

Bolesti krční a hrudní páteře

| Dotaz od: Michaela

Krční a hrudní páteř Prosím o vysvětlení nálezu a možnosti řešení. Ke snímku krční páteře mám i popis: C páteř C5- 6 snížení disku deg.změny až napřímení C lordozy ...a k...

Předpokládám (a také dle diagnóz na snímcích usuzuji), že RTG snímky byly dělány pro bolesti v oblasti krční a hrudní páteře. Ty se dělají k vyloučení nějaké závažné patologie...

Otok nohy

| Dotaz od: Monika

Asi před rokem jsem začala mít pocit, že mám problémy s obouváním pravé nohy. Přičítala jsem to možným změnám v těhotenství....žádné otoky, vysoký tlak, cévní potíže nebyly...

Příčin otékání Vaší nohy je mnoho. Bez podrobného fyzikálního vyšetření se špatně Váš problém hodnotí. Nevím jak otok vypadá, kam až zasahuje, jestli je noha teplejší, zarudlá...

Bolest v oblasti lopatky

| Dotaz od: Dominik

Tak měsíc mám docela často dost bolestivou lokální bolest zad vedle lopatky. Někdy mě to tak chytne że mám problém se nadechnout , nevíte co to můże být prosím ? Popřipadě co...

Bez bližšího fyzikálního vyšetření se těžko Váš stav hodnotí. Z dostopných informací bych usuzovala s největší pravděpodobností na skříplý nerv, který Vás takto trápí ( při...

Mám takovvý problem, ze kdyz otocim hlavu doleva, doprava, predklonum nebo zklonim tak mi tam praska jakoby krcni pater jako bych tam mel pisek. Nevim zda by pomohlo treba si...

Co s tím...to je jednoduchá rada: Přestat trávit hodiny u počítače a začít pravidelně sportovat. Sport by měl být min. 4x týdně, zvolit různé sportovní aktivity, jednak kondiční...

Rehabilitace po výronu kotníku

| Dotaz od: Michaela

Momentálně se léčím již s 6ým výronem kotníku. Tentokrát ho mám opět s hematomem a lékař nařídil 4 týdny klid. Zbývá mi už poslední týden. Můj dotaz bych chtěla směřovat na...

Doma samozřejmě lze cvičit, ale cviky by Vás měl naučit zkušený fyzioterapeut. Stačí aby Vám lékař předepsal několik návšěv k zaučení a pak už si můžete cvičit sama doma...

Bolesti krční páteře

| Dotaz od: Daniel

Již asi 2 roky si každý den musím křupat krční páteř...někdy mi vyjede takoví tlak do krku-dá se říct pouze do levé strany krku že se nemohu ani nadechnout.. až po pořádně...

Opakované "prokřupávání" není zrovna nejzdravější. Sám jste se takto naučil si pomoci od obtíží, ale příčinu to neřeší a pokud budete takto dále pokračovat, tak se z toho stane...

Popis rtg krční páteře

| Dotaz od: Klára

Moc prosím o radu a přeložení RTG krční páteře C páteř a šikmé snímvyrovnaná lordosa,v celém rozsahu,výška ob ratl.tělnezměněna,zúžení meziobratl. prostoru C5-C7,subchondr...

Kláro, dle popisu máte v místě, kde se fyziologicky nachází lordóza (prohnutí), krční obratle narovnané- toto může v některých případech působit bolesti, ale většinou se jedná...

Maminka (76 let)je sedmý týden v nemocnici(Thomajerova nemocnice v praze)po zlomenině krčku stehenní kosti.Vím že rehabilitace je zdlouhavá obzvláště když už před úrazem špatně...

Na vaši otázku se těžko odpovídákdyž neznám celou situaci Vaší maminky ani současný stav a postupy, které mají zavedené v Thomayerově nemocnici. Poúrazové stavy s starších...

Skolioza

| Dotaz od: Kristýna

Ráda bych se zeptala, je mi 27 let a mám lehčí formu skoliozy, která se zacla lecit az v dospělosti.Nyní chodim na rehabilitace, které mi napsal ortoped, a čekám na výsledky rtg...

Kristýno, je možné, že cviky provádíte špatně, velmi vhodné by bylo dělat pouze ty, které vám byly ukázány na rehabilitaci, popř cviky, které jste našla na internetu s nimi...

Blesti nohy a zad

| Dotaz od: Lucie

Chci se vas zeptat. Uz asi pul roku me boli leva strana nohy jde to od zad. Ted sem si vsimla ze mam i hnuty bok jako by sel do vnitř v levé straně. Boli to dost a doktori nevi...

Pravděpodobně se skutečně bude jednat o přetížení zad a páteře, s tím že dochází k dráždění nervových zakončení a bolestem nohy. Rehabilitace je vhodná metoda, nutné je však...

Již přes rok mě trápí neustálé bolesti různé intenzity v oblasti dolní části páteře, kyčle a okolních oblastí jednostranně. MR bez nálezu, RHB pomáhá, ale jen trochu. Náhodou...

Moniko, bez fotografií nebo videozáznamu si lze Váš cvik jen velmi obtížně představit, natož identifikovat místo postižení. Není ani zcela jasné, jak na posteli ležíte. Pokud...

Bolest nohou

| Dotaz od: Lucie

Již od narození mám kratší nohu od bérce.spatnou klenbu.kratsi chodidlo na pravé noze .používám zdrav kvalitnější obuv Rieker.Ecco.mam vložky do bot superfeet.presto me občas...

Milá Lucie, děláte určitě dobře, že nosíte kvalitní obuv a vložky. Pokud máte ale i přesto problémy, bylo by vhodné (pokud jste to ještě neudělala) navštívit ambulanci...

Bolesti žebra

| Dotaz od: Nikola

Mela bych prosbicku. Par dni me poboliva zebro na leve strane pod hrudnim kosem. Ale boli me vylozene jen kost, kdyz si na to sahnu. Mam dlouhodobe problemy s pateri. Zhruba...

Nikolo, velmi často mohou takto žebra bolet při onemocnění zad, kdy se nejrůznější blokády a poruchy dynamiky páteře přenášejí i na hrudní koš. Doporučoval bych vám návštěvu...

Prosím o radu s mým zdravotním stavem. Od února se léčím se zánětem šlach v obou rukách. Bolest je od konečků prstů až k lokti. Můj lékař mi nedokázal pomoci, proto jsem změnila...

Barboro, kouření, které obecně poškozuje cévy, může tímto mechanismem zabránit dostatečné regeneraci nervů a šlach, neříkám, že je to zrovna váš případ, jelikož jste poměrně...

Bolesti nohy

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat, zda může brnění nohy způsobovat něco jiného než vyhřezlá ploténka. Aniž bych měla bolesti zad, začlo mě brnět v chodidle levé nohy.Po měsíci mě při...

Vážená Evo, potíže které popisujete mohou být opravdu způsobeny protruzí ploténky. Pro bližší zjištění stavu bych potřeboval vidět výsledky CT. Dle mé zkušenosti je metoda...

Bolesti ruky

| Dotaz od: Daniel

Prosím o radu: od září 2015 chronická bolest pravé ruky -sval dolního předloktí od úponu v lokti vystřeluje až do prstu, citlivé i zápěstí. Zprvu přeléčen atb-azitro kvůli...

Obrátila bych se na specialisty v oboru rehabilitace (pracovišt v Praze je mnoho), tam spatřuji největší možnost terapie. Na ruku jsou velcí specialisté ve Vysokém nad Jizerou...

Reakce po injekci

| Dotaz od: Ivona

Chtela bych se zeptat - muj manzel mel bolest v zadech a šlo mu to nahoru az do krku, krk uplne zablokovany dosel si do nemocnice na injekci ptz tu bolest nemohl vydrzet. Po 24...

Spíše bych usuzovala na alergickou reakci na některou složku, tedy na injekci podanou proti bolesti. Někdy k tomu bohužel dojde a dopředu to nejde odhadnout. Při alergiecké...

Chtěla bys poprosit o radu. Přibližně před 2 měsíci jsem si všimla brnění v levém chodidle.Hlavně před spaním v leže.Postupně se ale brnění „rozlézá“ přes lýtko, koleno a...

Evo, brnění, které popisujete (zasahující i druhou nohu, někdy i podbříšek..), není vůbec typické pro kořenové dráždění a z toho, co jste o svých potížích uvedla a z CT...

Jsem levák a trpím syndromem horní hrudní apertury. Problémy pociťuji už několik let. V určitém období je to lepší, pak se příznaky zhoršují. Podstoupil jsem několik mag...

Operační řešení je nejlépe probrat s hrudním chirurgem, který má nejvíce zkušeností s tímto výkonem a v Motole si myslím, že takového specialistu jistě najdete. Nicméně...

Rtg, bolesti zad

| Dotaz od: Karolina

Můžete mi laicky vysvětlit tento nález z RTG? Skelet obratl.těl bez traumatu či zjevných ložisek. Oploštělá krční lordóza při blokovém postavení. Difúzně nižší meziobratl...

Paní Karolíno. Asi Vás bohužel opět zklamu. RTG snímek je pouze pomocnou metodou, terapie bolestí zad (předpokládám, že proto Vám byl RTG dělán) musí vyplývat hlavně z toho...

Bolesti bederní páteře

| Dotaz od: Petra

Asi tak pul roku mám bolesti bederní páteře stále se to zhoršuje,obvodní lékařka mě nechala udělat rentgen.Nález je ploténka L5 je snížena se spondylosou přilehlích obratlů...

Petro, bolesti zad se klasicky léčí v akutní fázi analgetiky, poté co se bolesti alespoň trochu zlepší, přichází na řadu rehabilitace, která je naprosto klíčová, pokud ani...

Bolesti bederní páteře

| Dotaz od: Miloš

Před 14 dny jsem byl hospitalizován pro nesnesitelné bolesti bederní páteře a následnou necitlivost vnější strany pravé nohy od kolene dolů postupující až k prstům pravé nohy...

S tímto výsledkem konzultovat rehabilitačního lékaře, event algeziologa-pro provedení obstřiku kořene pod kontrolou zraku, event aplikovat ke kořeni L5 vpravo ozon, který má...

Bolesti zad

| Dotaz od: Tomáš

Prosím, už jsem vážně bezradný, jsem na nemocenské od konce března a stále žádná úleva. Mám za sebou rehabilitace, které mi vše zhoršily, analgetika nezabraly, kořenové opichy...

Tomáši, počkal bych na výsledek hospitalizace, ale obecně pokud analgetika, infuze, kořenové obstřiky a rehabilitace nevedou dlouhodobě ke zlepšení, je někdy nutné pomýšlet i...

Opatření při nataženém svalu

| Dotaz od: Karolina

Pane doktore, jsem na mateřské dovolené (2 měsíční miminko) abyl mi diagnostikovan navrženy břišní sval ( bolest vpravo od pupíku). Moje otázka zní co s tím abych tělu ulevila a...

Karolíno, v první řadě je potřeba důsledně klid, což chápu, že je s miminkem trochu obtížně proveditelné. Nicméně zkuste miminko často nezvedat, nezatínat břišní lis. Po...

Mám následující problém - bolest na pravé straně u žeber. Včera jsem byla na odblokování hrudní páteře a žebra na pravé straně kvůli bolesti, která vystřeluje až do krku, k...

Marto, pokud jsou bolesti takto výrazné, bude nutné akutní fázi zvládnout hlavně ve formě výrazné analgetizace. Pokud s potížemi nevydržíte přes víkend, bude vhodné navštívit...

Prst

| Dotaz od: Josef

Potřebuju se poradit.Měl jsem úraz otevřenou zlomeninu prstu,prvotní zprávu vkladám do přílohy.Problém je v tom,že je stále viditelná linie lomu.Chci se zeptat zda je to...

Po 5 týdnech jistě bude zlomenina zhojena-viditelná linie lomu znamená,že není dostečně osifikována,tedy "zavápněna".Pokud je jinak prst zhojen,určitě je rehabilitace...

[nalezeno 607 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: