Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vyšetření fertility

Reklama
Reklama
neplodnost

Neplodnost

Článek 21.3.2018

Nemůžete otěhotnět? Světová zdravotnická organizace definuje neplodnou dvojici (muž a...

Obava z rakoviny děložního čípku

Gynekologie Markéta 10.7.2017

Dobrý den. Je tomu 14 dní, co jsem byla na pravidelné roční gynekologické prohlídce. Paní doktorka při vyšetřování prohodila, že mám na děložním čípku nějaký povlak...nevěnovala jsem tomu pozornost... ale když už se mě pak asi 5x za tu krátkou chvíli v ordinaci zeptala, zda jsem očkovaná proti rakovině... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Slečno Markéto, chápu, že máte obavy, ale bohužel výsledky histologie neurychlíme, bude na ně nutné vyčkat.... Celá odpověď

Absence menstruace

Gynekologie Eliška 3.7.2017

Dobrý den, první menstruaci jsem dostala 11.11. 2016 a od té doby jsem ji měla téměř každá měsíc. Ale od února 2017 jsem to 5 měsíců (do července) nedostala. Téměř každý den v týdnu chodím tak na 40 minut až 1 hodinu běhat a rodiče říkají, že se přepínám a myslí si, že jsem si takto ublížila. Je to možné?... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Slečno Eliško, jste ve vývoji, fyzická aktivita je sice vhodná, ale může mít přemíra sportu a ztráta... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená slečno První dva roky může být cyklus nepravidelný nedelejte si obavy nemyslím že je to tim... Celá odpověď

Přítel má za sebou několik operací (přes 10 narkóz tam je jistě), může to nějak ovlivnit jeho plodnost?

Gynekologie Sandra 27.6.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda vyšší počet narkóz může ovlivnit plodnost partnera. Již půl roku neberu HA a nic se neděje. Už jsem se ptala svého gynekologa, jestli jsem já v pořádku a prý ano. Prý se to začíná řešit až po roce. Tak se chci zeptat i na tuto otázku. Přítel má za sebou několik operací... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, než počet celkových anestezií mohla plodnost přítele ovlivnit druh výkonů, pokud byly v oblasti... Celá odpověď

Porada ohledně plodnosti

Neplodnost a IVF Jitka 20.6.2017

Dobrý den, Chtěla bych konzultaci v dalším postupu léčby . Je mi 21 let už přes rok a čtvrt se snažíme s manželem (21) o miminko. Nutno dodat že jsem před snažením brala 4 roky HA, po vysazení sem spontálně dostala menstruaci po 3 měsících. Od té doby jsem menstruovala každý měsíc 29-33 den. Asi... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jitko, byla prokázána ovulace na UZ? Poku ano, nevím, proč brát Clostylbegit. Laparo a hysteroskopie... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Dobrý den, paní Jitko, doporučuji vám navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a doplnit všechna vyšetření.... Celá odpověď

Varikokéla - postup sledování

Urologie Radek 9.6.2017

Dobrý den mám zjištěnou varikokélu jak často by se to mělo hlídat, aby nedošlo k zhoršení případně po jaké době chodit na ultrazvukové vyšetření ??? Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, určitě byste měl být sledován urologem (minimálně jednou ročně). Varikokéla může mít vliv... Celá odpověď

Bílé skvrny žaludu

Kožní obtíže Matěj 9.6.2017

Dobrý den. Před pár týdny jsem u sebe zpozoroval tyto bílé skvrny. Chtěl bych se zeptat, co by to mohlo být? Je pravdou, že v minulosti jsem prodělal herpes a byl jsem na operaci s varikokélou. Jsem z toho vyděšen, jelikož se uvádí, že bílé skvrny mohou znamenat prekancérózu. Při močení to pálí a v... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Pane Matěji, mohlo by se jednat o mykotickou infekci, přiložená fotografie není moc ostrá, lépe by to... Celá odpověď

Bolest v podbřišku a třísle

Chirurgie Michala 4.6.2017

Dobrý den několik let mě bolí v pravém podbřišku ale lékaři na nic nepřišly, ale bolest se zase vrátila bolí to dole v právo v třísle jak kdybych tam měla bublinu je to tupá bodavá bolest vystřelujicí do boku a do nohy.Včera to pod večer začalo trošku bolet, a dnes ráno to bolí strašně moc nemůžu chodit... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Michaelo, bez vyšetření je obtížné určit příčinu. Dle vašeho popisu by se mohlo jednat o tříselnou... Celá odpověď

MUDr. Milan Navrátil
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Diferenciálně diagnosticky je třeba lékařsky diagnozu z mnoha břiních diagnoz upřesnit. Vyloučit... Celá odpověď

Nesestouplé varle v dospělosti

Urologie Ales 3.5.2017

Dobry den, nevim jak zacit... Ale bude mi 30let od narozeni mam problem s varlatem ( jedno mormalne sestouple druhy mam na leve strane pod brisku jako by... Cca. Rok zpet jsem mel bolesti na te leve strane..! A sel k doktorovi tam me vysetreli a bylo mi receno ze nejmenovany P.doktor s 25letou praxy... Zobrazit více

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Dobrý den Aleši, při nesestouplém varleti se snižuje plodnost a je vyšší riziko vzniku zhoubného nádoru... Celá odpověď

Změny ve vzhledu spermatu

Neplodnost a IVF Václav 2.5.2017

Dobrý den ,chci se zeptat. V minulosti jsem mel chlamidie. Vsiml jsem si zmeny ve vzhledu spermatu. Po nejake dobe jsem si nechal udelat vysetreni spermatu spermiogramem a nenasly se zádné spermie. Lze toto stadium nejak dale zmenit? Obnoveni spermii po nejakych lecich ,vitaminech, doplncich stravy ?... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, možnosti léčby jsou závislé na příčině toho, že ejakulát je bez obsahu spermií, tuto příčinu... Celá odpověď

Pravděpodobnost otěhotnění

Gynekologie Tyna 7.4.2017

Dobrý den. Mám takový dotaz. Je mi 21 let před 3 měsíci jsem vysadila hormonální antikoncepci. A planujeme s přítelem miminko. A chtěla jsem se zeptat zda je možné že nemohu otěhotnět tím že mám od 17 let revma. Artritidu. Nebo zda to je tim že jsem užívala od 15let antikoncepci. Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Týno, 3 měsíce je velmi krátká doba na to, abyste se trápila tím, že jste ještě neotěhotněla.... Celá odpověď

Porucha menstruace

Gynekologie Klara 7.4.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s plodností při ztrátě menstruace kvůli vysazení antikoncepce. Je plodnost snížená, nebo to na to nemá vliv? Kvůli vysazení ha nemenstruuji již 5. měsíc, bohužel jsem v zahraničí na studijním pobytu a nemám možnost navštívit svou lékařku, se kterou bych to... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Kláro, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku gynekologovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená slečno, pokud nemenstruujete tak velmi pravděpodobně ani nedochází k ovulaci bylo by potřeba... Celá odpověď

Bolest varlete

Urologie Michal 22.3.2017

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat. Před měsícem jsem byl na urologii na vyšetření z důvodu bolesti levého varlete. Doktor nic nenašel. Když mám šourek stažený mám na levé straně jako by více staženou kůži a na šourku to budí jako by větší žíla. Chci se zeptat zda by doktor na ultrazvuku poznal že bych... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, varikokéla je onemocnění žil na šourku (rozšíření žil, je to analogické křečovým žílám na... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, varikokélu malého stupně by teoreticky nemusel najít. Operace varikokély je však vhodná pouze... Celá odpověď

Struma

Endokrinologie Lucie 7.3.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Včera jsem byla u doktorky na Endokrinologii a zeptala jsem se, jestli by byla možnost operace štítné žlázy a ta mi řekla v žádném případě. Už od 7 let chodím na kontroly k doktorce. Naposledy nevím kdy jsem u ní byla, ale našla jsem starší zprávu kde mám sonografické... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Lucie, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku endokrinologovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.

Dobrý den, podle sonografického nálezu máte štítnou žlázu pouze jednostranně a mírně zvětšenou. Takové... Celá odpověď

Potíže s plodností

Neplodnost a IVF Jitka 2.3.2017

Dobrý den, zajímá mě co všechno by měl(mohl) udělat gynekolog pro neplodný pár dřív než ho odešle do centra asist. reprodukce. Já jsem se bohužel setkala pouze s tou konečnou fází- tedy doporučení do CAR. Mého gynekologa si velice vážím jako lékaře, ale mám pocit, že mě "odbyl". První snahy o dítě... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jitko, tato problematika je specializovaná, ohledně Vašeho dotazu Vás bude kontaktovat odborník z naší... Celá odpověď

Neplodnost a imunologie

Neplodnost a IVF Nikola 14.2.2017

Dobrý den, mám za sebou jeden zamlký potrat ve14týdnu a jeden spontání potrat v 10týdnu. Geneticky jsem já i manžel v pořádku, reprodukční imunlogie mi nasadila prednison 5mg (BI: 81/50/95), které užívám již půl roku a nyní snížení na 2,5mg BI zlepšena (78/63/81). Na endokrinologii mi zjistili sníženou... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Nikolo, máte nízké dávky prednisonu, můžete vysadit rovnou. Vzhledem k tomu, že jste již těhotná... Celá odpověď

Varikokéla

Urologie Martin 29.1.2017

Dobrý den, asi před 3 roky jsem byl na vyšetření kvůli bolesti a malému výstupku na levém varleti. Tupá nepříjemná bolest. Lékař po vyšetření a ultrazvuku diagnostikoval Varikokélu s tím, že jedinou možností je při přetrvávajícíh potížích operace. Nyní mám asi týden opět tupou nepříjemnou bolest v... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Martine, pokud léky (Detralex) nepomáhají a varikokéla Vás obtěžuje, je skutečně nejlepším řešením operace.... Celá odpověď

Pravý vaječník nemám na místě kde by měl být, mám ho v právo nahoře nad dělohou

Gynekologie Kateřina 5.1.2017

Dobrý den, dnes mi doktor na gynekologickém vyšetření řekl že pravý vaječník nemám na místě kde by měl být, mám ho v právo nahoře nad dělohou, při zeptani jestli to nevadí mi bylo odpovězeno že ne... Ale stále mi vrtá hlavou jak je to možné že je takhle mimo, a jak je možné že si toho minulý rok... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vaječník bude v této netypické poloze od Vašeho narození, žádným způsobem Vás to neovlivní,... Celá odpověď

Neplodnost a vyšší TSH

Neplodnost a IVF Petra 16.12.2016

Dobrý den, dne 14.12. jsem byla na transferu embrya. 7.12. mi bylo zjištěno u obvodního lékaře TSH - 5, 08. a fT4 15,4, a cholesterol - 7 (rapidně zvýšen).... 14.12. v CARu TSH - 4,1 a fT4 - nevyšetřeno. Termín k endokrinologovi mam až 1. března. Dřív mne nikde nechtějí vyšetřit, i kdyz jsem po transferu... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k specifičnosti dotazu tento bude zodpovězen specialistou přes IVF v naší konzultační... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Dobrý den, paní Petro, vyšetření endokrinologem a nastavení léčby včetně následné kontroly "normální... Celá odpověď

Štítná žláza a léčba

Endokrinologie Barbora 6.12.2016

Dobrý den, dne 3.11. 2016 jsem podstoupila vyšetření na endokrinologii, protože mi při kontrolním odběru krve u praktického lékaře byla zjištěna hodnota TSH 5,2. Na endokrinologii mi tedy byla znovu odebrána krev + mě objednali na UZ. UZ jsem absolvovala dnes, 6.12. 2016, spolu s tím mi byly i sděleny... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, hodnota TSH je lehce zvýšená, avšak hodnota fT4 je v normě, jedná se u vás o tzv. subklinickou... Celá odpověď

Obtíže s močením, bolest varlat, plodnost, zánět varlat

Urologie Michal 13.11.2016

Dobry den, mam taku otazku, asi pred viac ako dvomi rokmi som mal problemy so semennikmi. Vsetko to zacalo najprv miernym paleni pri moceni a po moceni v oblasti mocovej rury a tiez velmi lahkym pobolievanim v hornej casti semennikov, pripominalo to skor take podrazdenie. Nic silne co by ma vyrazne obmädzovalo... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, sonografické vyšetření varlat jejich zánět buď vyloučí, nebo potvrdí. Na vyšetření moči je... Celá odpověď

Fertilita

Gynekologie šárka 1.11.2016

Dobrý den, byla mi zjištěna cysta na vaječníku. S manželem se snažíme a miminko a chtěla jsem se zeptat zda když je cysta na vaječníku jestli ten vaječník produkuje vajíčka nebo jede jenom jeden vaječník...potom bych se ještě zeptala.Je mi 37 a jsem po císaři je možné aby císař způsobil že mi nepůjde... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, cysta je dutinka ,která neobsahuje tkáň v tomto přípaadě vaječníkovou,může být různě veliká-toto... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, nepíšete podstatné a to jak je cysta velká do 5 cm se nejedná patrně o vážný problém.Předchozí... Celá odpověď

test_tehotenstvi

Neplodnost trápí ženy i muže

Článek 30.10.2016

Ženy se rozhodují pro mateřství v čím dál vyšším věku, muži mnohem častěji žijí nevhodným...

Retrahující se varle

Urologie Kristýna 29.10.2016

Dobry den, u sveho muže jsem si všimla, že v poloze " na koníčka " mu obcas zalezaji varlata(mozna jen jedno) jakoby zpet do břicha neni to pro něj bolestive a vždy se jakoby podari "šoupnout" varle zpet ... ničemu to nepřekáží, ale trápí mne myšlenka zdali to muže mit vliv na plodnost či pozdeji treba... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, varlata jsou mimo mužské tělo, protože k vývoji spermií je potřeba nižší teploty než 37st,... Celá odpověď

tehotna_kava

Závislost k miminku nepomůže

Článek 4.3.2015 MUDr. Alice Mocková, PhD.

<p>Rizikových faktorů, které mohou negativně ovlivnit plodnost žen i mužů, je mnoho. Nepříznivý...

koupání, mladý muž, sexualita, velikost penisu, masturbace

Pánové, kontrola nutná!

Článek 7.10.2011

Žádný z mužů si nemůže být před tímto nebezpečím jistý, přitom jen málokterý si možné...

Žena,štíhlá,hubená,anorexie,metr,měření pasu

Podvýživa ohrožuje plodnost

Článek 3.5.2011

Není náhoda, že za symbol plodnosti bývají považovány kypré ženské tvary zpodobněné například...

síla, gymnastika, svaly, mladý muž, cvičení

Mužský orgasmus

Článek 18.1.2010

Mužskému orgasmu předchází sexuální vzrušení, které je provázeno tělesnými projevy jako...

spermie, vajíčko, oplodnění, embryo, sex, antikoncepce

Co je to neplodnost?

Článek 18.1.2010

Neplodností je označována snížená nebo chybějící schopnost zplodit potomka. O neplodnosti...

12
Reklama
Zavřít