Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Artroza

jana 14.11.2018

Dobrý den mám altrozu 3 stupně.Na magnetoresonanci mě zjistily že nemám prakticky chrupavku v koleně ted mam jít ask.CO je to za zákrok a to mě zbaví altrozi. Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den JAno, artroza je onemocnění, kdy dochází k redukci chrupavky. 3.stupeň je již pokročilý nález.... Celá odpověď

Reklama

Neuropatická bolest

Sylva 14.11.2018

Zdravim, již pět měsíců mě bolí LHK diagnostikováno jako neuropatie.Jsem v péči neurologa.Efekt léčby není.Chodil jsem na rehabilitace a uzival gabanox.EMg negativní.Prosim na koho se obrátit myslím lékaře.Jsem z Brna ruka stále bolí.Pracuji manuelne zvedám břemena. Děkuji OM Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den, léčba neuropatické bolesti je svízelná a dlouhodobá záležitost. K dispozici je rehabilitace... Celá odpověď

Krevní testy

Petra 14.11.2018

Dobry den.Prosim o vysvětlení krevnich testu. Podle lékaře jsem zdrava a hodnoty jsou v poradku.Nyni jsem brala 40 dni antib.fromilid,doxyhexal na plicni chlamydie a boreliozu.po nich vyrazka a afty na jazyku /dle orl vse v poradku/.Jsem dliuhodobe ve stresu, nejim,nespim,hubnu,nyni nasazeny leky na... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Petro, nevím jak dlouho po dobrání antibiotiky byly krevní testy prováděny, nicméně je vidět... Celá odpověď

Strach z lymfomu

Matěj 14.11.2018

Dobrý den, momentálně prodělávám mononukleozu (před cca 3 týdny se u mě objevily čepy, povlaky na mandlích - to už nyní zmizelo). Byl jsem také na sonu krčních uzlin (zprávu přikládám). Sonografista mě poslal na ORL, kde doktorka řekla, že uzliny suspektní nejsou a nařídila odběry - ASLO, boreliosa,... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den, ano, i těmito výsledky si potvrzujeme to o čem se tu bavíme týdny - tedy že máte infekční... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

RS - ataka?

Lucie 14.11.2018

Dobrý den mám RS, čekám na přijetí do RS centra, nicméně před zjištěním jsem měla těžké unavené nohy, po zaléčení medrolem se mi to vrátilo a přidaly se i ruce, spíše je to celkově pravá strana těla. Vůbec nevím co to po mě znamená je to další ataka? bolí mě to jen když jsem v klidu.Děkuji Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, doporučila bych navštívit Vašeho ošetřujícího neurologa, aby Vás vyšetřil a posoudil Váš stav... Celá odpověď

Bulka uvnitř penisu

Vit 14.11.2018

Dobrý den, Mám problém v oblasti penisu. Jedná se o bulku nebo bouli uvnitř penisu _ uprostřed a směrem k pravé straně, (ale ne až na kraj ) kousek pod žaludem. Bulka je tvrdá a prostupuje celým penisem z horní strany až po močovou trubici. Na ohmat není vyloženě bolestivá a až při vyšším tlaku je citlivá,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, vzhledem k potížím bych určitě co nejdříve doporučila navštívit lékaře- urologa. Je nutné... Celá odpověď

Snaha o miminko

Nikola 14.11.2018

Dobrý den, byla mi zjištěna hodnota anti-ovarium 13,9. Vzhledem k této skutečnosti jsme se začali snažit o miminko. První měsíc snažení ovulace vůbec nebyla, druhý měsíc dle bazální teploty a ovulačního testu, kde byla ale čárka i tak slabší, než kontrolní, 23 DC. Menstruace přišla 28 DC, jako obvykle... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, obecně se doporučuje "snažit se o miminko" nejméně půl roku (ve Vašem věku ale i až rok).... Celá odpověď

Bolest na hrudi

Rudolf 14.11.2018

Dobrý den, mám diagnostikováno těžké astma, diabetes II. stupně a angínu pectoris. Používám sprej Ventolin a mnoho jiných léků. Chtěl bych se zeptat, kolikrát denně mohu použít sprej Nitromint, abych si neuškodil? Mám bolesti na hrudi někdy i 3x denně. Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, neměl by jste překračovat denní dávku 3x1-2 výstřiky pod jazyk. V případě potíží je třeba... Celá odpověď

Roztroušená skleróza - pohyb

Iva 14.11.2018

Dobrý den, mám tři měsíce potvrzenou demyelinizaci, prý "asi spíš primární RS". Je mi 57, potíže mám snad všechny, které jsou - brnění tváře/končetin, křeče, více levé strany, zhoršený zrak, ztracenou paměť, velkou únavu - prospala jsem cca 17 hod denně, přestala jsem řídit auto, špatně se... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, obecně vzato, vždy je lepší mírná aktivita než celodenní klid na lůžku (pak ochabují svaly,... Celá odpověď

Doplňující léčba u RS

Bohumila 14.11.2018

Dobrý den, v minulém roce mi byla diagnostikována RS, přeléčení solumedrolem, a 3 měsíce jsem si píchala plegridy. Musela jsem léčbu přerušit, dostala jsem z toho akutní hepatitidu polékovou, zánět ledvin a nekonečné menstruační krvácení. 10 měsíců trvalo. než se mi upravili jaterní testy. Po návštěvě... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, vzhledem k tomu, že i když není známa příčina RS, souvisí toto onemocnění jednak s imunitou... Celá odpověď

Imunita

Zuzana 14.11.2018

Dobry den, prosim Vas, absolvovala som imunologicke vysetrenie a vyslo mi: CD3 IFN-g hodnota 53,8 a CD4+ IFN-g 34,7 + nizka hladina vitaminu D (19,3).kedze mam 1 zdrave dieta, bezproblemove tehotenstvo a nasledne 2 potraty, tak som absolvovala tieto vysetrenia. Dr. mi odporucila brat kortikoidy, avsak... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, v případě, že není problém s imunitou, ještě bych s nasazením kortikoidů vyčkala a doporučovala... Celá odpověď

Jiný problém

Denisa 14.11.2018

Dobry den,chcela by som sa spytat,moj partner na Klinefeltrov syndrom co to konkretne znamena? moze mat spulu deti? Dakujem Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, u Klinefelterova syndromu jde o genetickou poruchu, kdy je narušen vývoj varlat a je porucha... Celá odpověď

Sterilizace

Věra 14.11.2018

dobrý den, chtela jsem se zeptat zda je možne otehotnet po strilizaci. dekuji za odpoved. Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, po sterilizaci, která se provádí přerušením vejcovodů nástroji, jde o nevratný stav, nelze... Celá odpověď

Kožní obtíže

Marketa 14.11.2018

Dobrý den , už několik roku trpim vnitnima bedarama asi 3roky priblizne a je mi 19 delaji se mi pod kůži na obličeji takove male boule nejsou nijak videt ale bolí na dotek tak to vždy vymackavam a zustane mi tam několik týdnů červený flek jak kdybych se odřela nevím co stím dělat.. co na to používat... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý. den, jde o karbunkly. Souvisí jejich vznik s imunitou a obranyschopností kůže. Vzhledem i k tomu,... Celá odpověď

Obavy z lymfomu, co dělat, když budu hubnout nadále?

Matěj 13.11.2018

A pardon, ještě jednou dobrý den, k mému předchozímu dotazu ještě připojuji dotaz - co bych měl dělat, když bych hubl dále? Jak je možné, že to hubnutí bylo v důsledku mononukleozy? To lze zhubnout kvuli infekci? Já stejně jedl a pil, nesnížila se mi chuť k jídlu apod... Nebo to může být také... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, pokud máte infekci, určitě je možné zhubnout, a to i více, než 2kg. Hmotnostní úbytek 2kg... Celá odpověď

Obava z choroby

Matěj 13.11.2018

Vážená paní doktorko Jiříčková, mockrát Vám děkuji za velmi povzbuzující odpověď! Budu se snažit to vypustit z hlavy. Jste velmi hodná a děkuji Vám za Vaši trpělivost. Ještě bych Vás poprosil, jak jste psala ohledně těch krevních testů, tak ony nedopadly vzorově... něco tam není v mezích (zasílám... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Hezký večer Matěji, zdravím vás ! Děkuji za přiložené zprávy.. Začnu tedy tím krevním rozborem, kde vše... Celá odpověď

Bolest a otok kloubu palce

Soňa 13.11.2018

Dobrý den. Více než 3 měsíce mne trápí bolest a nepohyblivost palce pravé ruky. Bolesti začaly pozvolna, nejprve mi cca 2 dny lupal palec v obou kloubech. Pak byl palec velmi citlivý a bolestivý, proto v domnění, že je přetížen, jsem ho nenamáhala a tejpovala od středu palce až po úpon u předloktí. Bohužel... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý večer paní Sono, díky za dotaz. Dotaz je natolik specifický, že ho předávám dále k zodpovězení... Celá odpověď

Obava ze závažné choroby

Matěj 13.11.2018

Dobrý den, momentálně prodělávám mononukleozu, avšak všiml jsem si několika hmatných uzlin na JEDNÉ straně krku - byl jsem na sono, avšak pan sonografista to pěkně “odflákl”... nejdříve mi prohlížet pouze přední část krku (štítnou žlázu) a už chtěl končit. No a pak jsem ho upozornil, kde ty uzliny... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý večer Matěji, díky za dotaz. No vidíte, tak máte Mononukleozu, tím se to všechno vysvětluje, únava,... Celá odpověď

Gastofageální reflux

Vítězslav 13.11.2018

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí bolesti žaludku, které se objevují např. při pití kávy, nebo po sladkém jídle, či kombinaci obou. Dále je s tím spojená opravdu silně kyselá pachuť v ústech. Tyto stavy se NEvyskytují pravidelně. Někdy mi po sladkostech není nic. Jindy mi k tomuto stavu naopak... Zobrazit více

MUDr. Lada Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Dobrý den Vítězslave, děkuji za Váš dotaz. Dle Vašich popisovaných obtížích bych řekla, že by se mohlo... Celá odpověď

MUDr. Soňa Boušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Dobrý den, pane Vítězslave, myslím si, že podle popisu by se mohlo jednat o gastroensofageální reflux.... Celá odpověď

Trombóza lýtka

Miroslava 13.11.2018

Dobry vecer. Jiz nedavno jsem Vam psala ohledne bolesti lytka. Bolest je nejvice na vnitrni strane lytka, nevystreluje. Je v podstate v jednom miste.Dneska mi lehce brni i prsty na nohou. Mam strach z trombozy. Kompletni vysetreni mi delali cca pred 4 mesici a vse v poradku. Nemame toto onemocneni v... Zobrazit více

MUDr. Lada Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Dobrý den Miroslavo. Děkuji za Váš dotaz. Jestli se mě ptáte na to, jak vyloučit trombózu, tak nejspolehlivější... Celá odpověď

Bolest zubu

Tereza 13.11.2018

Dobrý den, ve čt 8.11. jsem byla u zubařky na preventivní prohlídce a našla mi kaz na pravé dolní 6. Kaz jsem cítila, jen co mi ho tím ostrým nástrojem našla. Odvrtala starou blombu (zub bolel i při vrtání, ale ne nějak hrozně) a byl zaplomnován 2 dávkami amalgámu. Poté jsem cítila další dny lehkou citlivost... Zobrazit více

MUDr. Lada Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Dobrý den Terezo, děkuji za Váš dotaz. Osobně se spíš domnívám, že jestli okolí zubu není nějak oteklé,... Celá odpověď

Názor na léčbu- poranění nártu

Hana 13.11.2018

Dobrý den prosím o stanovisko a názor na léčbu: 2017-si neteř poranila L.nárt. RTG-Abrupce apofýzy V.metatarsu bez podstatné dislokace.P.valgoplanus a digiti mallei. SF na 3 týdny. Týden po sundání sádry opět bolesti.Ošetřující lékař nechal udělat kontrolní RTG-SUSP. Incip.Pakloub, RTG popis Příčné... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, jelikož nejsem specialista (ortoped), předám Váš dotaz ohledně léčby a popisu rentgenových... Celá odpověď

Podezřelé znaménko

Adéla 13.11.2018

Dobrý den, chci se prosím zeptat zda se znaménko vyfocené v příloze jeví jako rizikové či nikoli. Dříve bylo spíše tělové barvy až bezbarvé a teď vypadá takto. Děkuji za Vaši odpověď. Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý večer, na první pohled se znaménko rizikové nezdá- je menší než 7 mm, zbarvení je celkem rovnoměrné,... Celá odpověď

Lék na nevolnost po chemoterapii

Karel 13.11.2018

Podstupuji chemoterapii a je mi po aplikaci vždy dost špatně (i když vím že to nebude bez obtíží) Dotaz: jsou léky na snížení (zmírnění) těchto obtíží abych mohl fungovat přiměřeně této léčbě. Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý večer, to je opravdu hodně nepříjemné. Zřejmě máte na mysli nevolnost a zvracení po chemoterapii.... Celá odpověď

Svědění konečníku a krev na stolici

Jakub 13.11.2018

Před měsícem jsem měl problémy s konečnikem jelikož mě silně svědil, pálil a měl jsem pichlavé bolesti v konečníku, že jsem se skoro nemohl pohnout. Odhodlal jsem se zajít k lékaři jelikož jsem objevil na toaletním papíru krev. Ten mi provedl vyšetření konečniku a nic nenašel. Potom problémy přestaly... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý večer, podle popisu nálezu nitek na stolici můžete mít problém s nákazou roupem dětským. Krev... Celá odpověď

Zavřít reklamu