Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Neplodnost a vyšší TSH

Neplodnost a IVF Petra 16.12.2016 redakce uLékaře

Dobrý den,
dne 14.12. jsem byla na transferu embrya. 7.12. mi bylo zjištěno u obvodního lékaře TSH - 5, 08. a fT4 15,4, a cholesterol - 7 (rapidně zvýšen).... 14.12. v CARu TSH - 4,1 a fT4 - nevyšetřeno. Termín k endokrinologovi mam až 1. března. Dřív mne nikde nechtějí vyšetřit, i kdyz jsem po transferu embrya. Má Dr. v Caru tvrdí, že to nejsou tak zavratné hodnoty. Není třeba to léčit. Ale můj názor je jiný, neboť 1. ET (biochemické těhotenství), 1. KET (negativní) a při 2. Ketu, což je nyní, bylo zjištěno tohle. Je nutné nasadit co nejdříve léčbu na snížení TSH a jaké dávkování by jste doporučili? ..Jsem zdravotník, a příjde mi nelogické neřešit viditelný problém, který naprosto souvisí s plodností, zvlášť když podstupujeme IVF..
Děkuji za brzkou odpověd

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, vzhledem k specifičnosti dotazu tento bude zodpovězen specialistou přes IVF v naší konzultační ambulanci. S pozdravem a přáním hezkého dne, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Petro,
vyšetření endokrinologem a nastavení léčby včetně následné kontroly "normální funkce štítné žlázy" je nutné před transferem. Zvláště pokud se jedná o KET, který může bez problémů počkat do doby, než se vyšetření provede.

Pokud bude nyní transfer úspěšný - doporučuji endokrinologické vyšetření co nejdříve (v březnu je pochopitelně pozdě). Základní odběry jsou TSH a fT4 (pokud nejsou oba vyšetřeny, je to nedostatečné vyšetření a nelze jej hodnotit). Zvýšený cholesterol je nutno vyšetřit na HDL a LDL zvlášť. Při zvýšeném LDL (zlý cholesterol) je třeba dieta a vedení u PL nebo gastroenterologa.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Léčba štítné žlázy při neplodnosti
Dobrý den chtěla bych se zeptat na názor. Již rok se...
Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
Zvýšené TSH v těhotenství
Dobrý den, jsem v 11. tt. Otěhotněla jsem bez jakýchkoliv...
TSH v krvi
dobrý večer, prosím o pomoc . V pondělí mi dělají...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neplodnost a imunologie

Dobrý den, mám za sebou jeden zamlký potrat ve14týdnu a jeden spontání potrat...

Neplodnost a IVF

Dobrý den, uz je to rok co mi byla zjištěna neplodnost ( neprůchodnost vejcovodů...

Neplodnost a IVF

Dobrý den, pane doktore chtěla jsem se zeptat na následující: Je mi 39 let a...

Neplodnost a její léčba

Dobrý den, už déle než 2 roky se snažíme s partnerem snažíme o miminko, bohužel...

Neplodnost a její léčba

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Jsem 5 let po potratu ve 22.tt (těhotenství...

Neplodnost a její vyšetření

Dobrý den od 2.cervence se snažíme s manželem o miminko a nejde to.. Lékař...

Neplodnost a laparoskopie

Dobrý den. Mám problémy s otěhotněním. Moje lékařka mě posílá na laparoskopii....

Neplodnost a ocet

Chtela bych se zeptat, s manzelem se snazime jiz 3 roky o miminko a nejde nam...

Neplodnost a operace tříselní kýly

Dobrý den, je mi 27 let a asi rok a čtvrt se s manželem snažíme o první dítě....

Neplodnost a volba IVF

Dobrý den, obracím se na Vás s otázkou, popř. doporučením, které centrum...

Neplodnost kvůli častému RTG

Dobrý den, s manželem se rok a půl snažíme otěhotnět, leč marně. Máme za sebou...

Neplodnost kvůli častému RTG

Dobrý den, s manželem se rok a půl snažíme otěhotnět, leč marně. Máme za sebou...

Neplodnost muže?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Prodělala jsem biochemické těhotenství. Že...

Neplodnost mužů

Dobrý den, s přítelem se pokoušíme o miminko,prozatím pouze půl roku,ale zatím...

Neplodnost odpověď.

Dobry den.Tohle jste mi poslal jen at vite: a ted vam dole pod vasim textem...

Neplodnost po častých nárazech

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda může dojít k neplodnosti po častých ranách...

Neplodnost po encefalitidě

Dobrý den, už 6 týdnů jsem nedostala menstruaci, přitom jsem ji vždy měla pravidelnou....

Neplodnost po chemoterapii

Dobrý den, Abych Vás uvedl do dění: byl mi nalezen tumor varlete, již jsem...

Neplodnost po úrazu varlat

dobri den ja sem se chtel zeptat jestli je pravda kdys nekomu kopnu balon do...

Neplodnost po užívání antikoncepce?

Dobrý den. Je mi 28, panna, nikdy jsem neužívala žádnou antikoncepci. V dohledné...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce a glaukom

Dobrý den,je mi 32let,jsem skoro 3 roky po sekci,léčím se s rettinopatií nedonošených,...

3 denní a 10 denní antibiotika


Bolest poloviny hlavy

Dobrý den, před týdnem jsem se uhodil do spánku, rána malá, ani jsem necítil...

Zlomenina kléční kosti

Dobrý den Chtěla bych se zeptat. Manžel si zlomil klíční kost. Bydlíme v Anglii...

Zlomenina horní části holenní kosti

Dobrý den chtěla jsem se zeptat začínám rozcvičovat 3.týden zlomeninu horní...

Antikoncepce a ginko biloba / guarana


Nahle vysazeni AD

Dobry den, Rok jsem (po terapii v PL) uzivala antidepresiva Escitalopram 20mg...

Staphylococcus aureus

Stěry z jazyka mi zistili staphylococcus aureus. Doktorka mi však o tom nic...

Dlouhodobá bolest v krku

Dobrý den. Už víc než měsíc mám bolest v krku jako při nachlazení a těžko se...

Bílkovina v moči a ukončení těhotenství

Dobrý den, jsem v 35+4 tt aktualne hospitalizována na gynekologii z důvodu vysokého...

Antikoncepce a genetická mutace MTHFR C677T/homozygot


Kožní potíže

Dobrý den, je mi 21 let a tak poslední měsíc pozoruji, že se mi občas natrhne...

Pálení stehen, opakovaná trombóza, operace křečových žil

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu. Pálí mě přední strana stehna, někdy...

Operace patních ostruh

Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat jakým způsobem probíhá operace patních...

Kožní obtíže

Dobrý den , mám takový problém odstěhovala jsem se od rodičů do svého bytu a...

Rychlý tep, tresavka

Dobry den. Měla bych dozat. Jsem objednana na kardiologii ale az za tyden. Moje...

Antikoncepce a flebotromboza


Horečka

Dobrý den paní doktorko.Chtěla jsem se zeptat.Moje mamča / 69let/ měla 3 dny...

Antikoncepce a epilepsie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, beru HA Katya a mám epilepsii, užívám...

Antikoncepce a endiaron

Dobrý den, při užití první tablety antikoncepce po 7 denní pauze jsem užila...

Inzerce
×