Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Betaserc 16

Léky Zdenka 15.11.2007

Může dlouhodobé užívání léku Betaserc 16 způsobit změny na sítnici , Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, v příbalovém letáku tohoto léku není poškození sítnice jako nežádoucí účinek uvedeno. V praxi... Celá odpověď

Reklama

Střídání zažívacích obtíží

Trávení Š 15.11.2007

Dobrý den, už 4 roky trápím zažívacími potížemi. Střídavě zácpa, průjem a nadýmání. Dále kožní plísně, bělavý povlak na jazyku. Problémy nastaly po užití léků na akné (antibiotik). Potíže jsou mírnější po dlouhodobé dietě bez sladkostí a užívání laktabacilů. Když dietu poruším potíže jsou zpátky a zhoršují... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, popsané obtíže mohou ukazovat na kvasinkovou infekci. Celkové léky na takový typ infekce (tj.antimykotika)... Celá odpověď

Střídání teplot, bolest zad

Záda, páteř Michaela 15.11.2007

Dobrý den,manžel pracuje jako řidič,uvažuji, že bych mu koupila do auta vyhřívací podložku na sedadlo.Chci se zeptat,zda není časté střídání teplot zádům spíše na škodu.Manžel při nakládání,vykládání atd.často z auta vystupuje,takže by vyhřátou sedačku střídal se zimou,která teď je.Děkuji za odpověď.... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, myslím, že konkrétně pro záda by časté střídání teploty vadit nemělo. Záda si po nahřátí teplotu... Celá odpověď

Reklama

Migréna

Mozek a nervy Libuše 15.11.2007

Dobrý den.celý život jsem trpěla migrénou.Po přechodu bolesti ustoupily.Nyní jsem změnila masérku na masáž šíje a hned po první masáži jsem měla střední záchvat migrény.Nová masérka pracuje odlišným způsobem.Je možné, aby tato změna u mne vyvolala záchvat, nebo to může být i počasí, jak jsem se původně... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, záchvat migrény mohl souviset i se změnou techniky masáže. Celá odpověď

Pethersova choroba

Ortopedie Šárka 15.11.2007

Dobrý den, můj skoro 6-letý syn má Perthesovu chorobu na pravé kyčli, dostane Atlanta dlahu, chodíme na rehabilitace s cílem zajistit rozsahy pohybů a na vířivku. Zřejmě má již víc jak polovinu kloubní hlavice deformovánu a bylo nám řečeno, že pokud se jeho stav nezlepší cca do 3 měsíců, bude operován.... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Šárko, není přesně známo, čím je Perthesova nemoc způsobena. Jde o avaskulární nekrózu kostní... Celá odpověď

Píchnutí jehlou, hepatitida C

Infekce helena 15.11.2007

píchla jsem se v práci o jehlu použitou u novorozence s pozitivním BWR a žloutenkou typu C , jak velké je riziko přenosu? Pokud budu infikovánažloutenkou typu c je možná léčba a jaká? Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, číselně míru rizika nevyjádřím, ale každopádně je třeba nechat se vyšetřit na BWR a hepatitidu... Celá odpověď

Bolest břicha 2 cm pod žebry

Chirurgie Miloslava 15.11.2007

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na toto: Manžela začalo pobolívat na pravé straně břicha, 2 cm pod žebry. Je tomu 10 let co je po operaci žlučníku, laparoskopicky. Od operace neměl žádné problémy. Děkuji za odpověď. Přeji hezký den Miloslava Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokud obtíže přetrvávají, doporučuji vyšetření u lékaře. Blíže se k obtížím nelze vyjádřit. Celá odpověď

Pálení v oblasti hrudního koše, zrychlená tep, nutkání k říhání

Trávení Hana 15.11.2007

Pane doktore,prosím můžete mi sdělit, co může znamenat pálení v oblasti hrudního koše,srdce,zrychlený tep srdce,nutkání k říhání?Děkuji Vám H.F. Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, takové obtíže mohou mít mnoho příčin. Například pálení žáhy při nedomykavosti svěrače mezi... Celá odpověď

Bolesti v podbřišku při sexu, plném močovém měchýři či po zátěži

Gynekologie Katka 14.11.2007

Dobrý den, mám jeden dotaz a zajímal by mě Váš názor. Už asi půl roku trpím bolestí v podbřišku, ale bolest se objevuje nepravidelně. Poprvé to bylo při sexu, později při plném močovém měchýři nebo při zátěži. Někdy odezní sama, ale jindy je to tak intenzivní, že si musím vzít prášek proti bolesti.... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, nepíšete, na které straně Vás to bolívá a jakým způsobem. Vzhledem k tomu, že podbřiškem procházejí... Celá odpověď

Vysoké ASLO

Uši, nos, krk Jana 14.11.2007

Dobrý den,mám vysoké ASLO,jsem alergická na Penicilin,jsem 3,5 roku po operaci slepého střeva a následné reoperaci celého břicha,které mi zhnisalo 2 dny po 1.operaci.Mám streptokoka a nemůžu se ho zbavit.Jsem stále unavená a bez energie.Každou radu uvítám. Moc Vám děkuji. Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, nosičství streptokoka nemusí svému nositeli přinášet žádné obtíže, Vámi zmiňovanou únavu však... Celá odpověď

Spánek dítěte

Péče o dítě Michaela 14.11.2007

Dobrý den, máme takový problém s naší malou. Je jí 13měsíců a úplně si odvykla spinkat v postýlce. Bohužel je od mala zvyklá usínat v náručí ale v poslední době se jí nějak nechce do postýlky a hned jak ji tam dám tak se vzbudí a brečí a neuklidní se do té doby než ji nevezmu. Dělala to jen přes den... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, každé dítě si postupně musí odvykat od věcí, které pro něj dříve byly samozřejmé. Pokud k... Celá odpověď

Operace cystoswing, kolpoperineoplastika a další operace pro léčbu inkontinence

Chirurgie Věra 14.11.2007

prosim o zasláni co nejvice informaci o prodelané operaci.případně odkazy kde se dají najít obrázky pro přectavu ...cystoswing,korekce zadního kompertmentu volnou paskou,kolpoperineoplastika,suturalevatorum. dg.prolapsus vaginae subtotalis , rectoeneterocoele. inkont.mixta levis.defektus transversalis.... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pro smíšený typ inkontinence moči (neudržení moči) jste po operaci závěsného aparátu v oblasti... Celá odpověď

Padání vlasů, vegetariálnství

Praktické lékařství Katka 14.11.2007

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je mi 28 let, jsem vegetariánka a asi tak půl roku zpět jsem si všimla, že mi začaly padat vlasy a čím dál víc se to zhoršuje, taky mám hodně popraskanou svědivou kůži na rukách a šedivou povadlou plet. Ruce jsou citlivé nejen na různé chem. a čistící přípravky, ale... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Vaše obtíže mohou plynout z různých zdrojů. Vzhledem k tomu, že jste vegetariánka, nabízí... Celá odpověď

Léčba chemoterapií a radioterapií souběžně

Onkologie dita jenčová 14.11.2007

dá se kombinovat léčba chemoterapií s léčbou nukleární medicíny souběžně?jde o to, že je zde riziko velkého úbytku červených krvinek atd. Doporučil byste dokončit cykly chemoterapie a poté pokračovat v nukleární medicíně?předem děkuji za odpověď. Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, konkrétní schéma léčby závisí na druhu, stadiu a rozsahu onemocnění a zároveň na celkovém... Celá odpověď

Hemangiom na hrudníku, dcera 2 měsíce

Kožní obtíže Michaela 14.11.2007

Dobrý den, mám dvou měsíční holčičku a na hrudníčku se jí udělala červená skvrna (hemangiom). Je to nebezpečné? Kdy se s tím dá něco udělat popřípadě co? Děkuji Vám za odpověď Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, paní Michaelo! Na dálku skutečně nelze potvrdit diagnozu červené skvrny na hrudníčku. Pokud... Celá odpověď

Vyrážka na lokti a kolenech, zvětšená uzlina, strupy v uších

Kožní obtíže Šárka 14.11.2007

Dobrý den. Je mi 26 let, dlouhodobě neužívám žádné léky ( kromě antikoncepce Cilest - 7 let), nejsem těhotná a nemám žádnou vážnou nemoc. Můj momentální problém je, že se mi na lokti a kolenech ( z vnitřních stran ) objevila témeř neviditelná vyrážka - po poškrábání místo zčervená a svědí. Zhruba ve... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, vyrážku je vždy potřeba vidět ("vyšetřit pohledem"), je tedy třeba navštívit lékaře. Celá odpověď

Dlouhotrvající kašel

Plíce, dýchání Lenka M 14.11.2007

Kašel- prosím o radu ohledně kašle mého syna 2 roky a 2 měsíce starého. Už asi měsíc mi syn pokašlává, situace se třeba na 2 dny zlepší, pak se zase kašel zhorší a tak je to pořád dokola. Jedná se o suchý dráždivý kašel převážně v noci. Z počátku mi lékařka předepsala Mucosolvan přes den a na noc Sinecod.... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokud se Vám nezdá pořádně přeléčený, poslechněte Vaši paní doktorku a podejte mu všechny... Celá odpověď

Operace nosní mandle, syn 2 roky

Uši, nos, krk Veronika 14.11.2007

Dobrý den, obracím se na Vás, protože se nemohu dopátrat objektivní odpovědi na mé dilema. Můj 2 letý syn má podstoupit operaci nosní mandle. Na internetu jsem se dočetla, že je možné k odstranění použít i laser. Tento zákrok se ale provádí jen na soukromých klinikách a ve státních institucích mají... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, riziko pooperačního krvácení je v případě kvalitního provedení obou typů operace stejné. Stejně... Celá odpověď

Cvičení při užívání antibiotik

Léky Monika 14.11.2007

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli při užívání antibiotik-konkrétně penicilinu, můžu cvičit? Měla jsem šerednou angínu, ale teď už se citím dobře, i na to cvičení. Ještě mi zbívají skoro jedno balení-po třech platech, beru jednu tabletu každých 8 hodin. Doktor mě nechal doma, ale ja už bych ráda... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, zvýšenou fyzickou zátěž nemohu po dobu užívání antibiotik doporučit. Váš organismus - i když... Celá odpověď

Zarůstání nehtů u měsíční dcery

Péče o dítě Pavla 14.11.2007

Dobrý den, mám měsíční dceru, nehty jí zatím nestříhám. Na obou palcích u nohy nehty ještě nedorostly okrajů a mám pocit, jako by jí "zarůstaly" pod kůži - oba palečky jsou červené a horní kraj nehtíku (spíše kůže v okolí) je zahnisaný. Na jiných prstech tyto problémy nejsou. Co bych měla dělat? Děkuji... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokud je nehtové lůžko skutečně zanícené jak popisujete, je na místě problém adekvátně léčit.... Celá odpověď

PAP II + hyperkeratóza a parakeratóza

Gynekologie Iveta 14.11.2007

Dobrý den, výsledek cytologie mé dcery(19let) je PAP II +hyperkeratoza a parakeratoza.Můžete mi vysvětlit,jestli to něco znamená? Děkuji Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, PAP hodnocení neboli klasifikace podle Papanicolaua je posuzovaní tvaru buněk na děložním... Celá odpověď

Atopický versus endemický ekzém

Kožní obtíže Pavel 14.11.2007

Dobrý den, jaký je prosím rozdíl mezi atopickým a endemickým exémem? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, atopický ekzém (nebo také endogenní či konstituční ekzém) je neinfekční chronické svědivé... Celá odpověď

Gynekologická operace adnex

Chirurgie Jarka 14.11.2007

Dobrý den,můj lékař mi doporučil operaci - pracovní diagnosa:adnextu inflamm.-sactosalpingy bil.,pelvic frozen vs.,pelvialgia chron.dop ad laparoscopia-s event.možnou konverzí v tomii s výkonem na adnex dle oper.nálezu.Můžete mi to podrobněji popsat?Děkuji a Přeji krásný den. Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, adnexa jsou vaječníky a vejcovody. Podle dosavadních vyšetření je velmni pravděpodobné, že... Celá odpověď

Dotaz

Endokrinologie Kateřina 14.11.2007

Dobrý den, je mi 27 let a měla bych dotaz z oboru endokrinologie. Vše začalo v dubnu tohoto roku. Nedaří se nám s manželem počít potomka, tak jsme se ocitli na specializované klinice v Brně. Tam mi na základě výsledků hormonálních testů (TSH 4,6) předepsali denně Euthyrox 50. Z různých důvodů jsme však... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Euthyrox (tj.levothyroxin, hormon štítné žlázy) určitě nemůže způsobit zvýšení TSH. Naopak,... Celá odpověď

Poporodní deprese

Psychiatrie Eva 13.11.2007

Dobrý den,chci se zeptat na postup obvodní lékařky-zda byl správný.Po porodu jsem začala trpět poporodními depresemi a jelikož jsem na malém městě,tak jsem chtěla navštívit psycholožku podle možností co nejvíc diskrétně.Jelikož po mě chtěla doporučení od obvodní-kvůli platbě pojištění,tak jsem za ní... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Vaše lékařka jednala naprosto správně, když chtěla znát důvod konzultace s psycholožkou. Kromě... Celá odpověď

Reklama
Zavřít