#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Cvičení během těhotenství (1. díl)

Medicína 28.5.2007

Většina nastávajících maminek se chce udržet během těhotenství v dobré fyzické formě. K tomu může napomoci mimo jiné cvičení. Již úvodem je třeba napsat, že cvičení nemusí být vhodné pro všechny těhotné ženy.

lyžař
lyžař

Cvičit se nedoporučuje ženám s astmatem, onemocněním srdce či diabetem. Není vhodné také pro nastávající matky s rizikovým těhotenstvím z důvodu krvácení, nízko uložené placenty, slabého děložního hrdla a jsou-li v anamnéze potraty či předčasné porody.

#IMG#

V každém případě je lepší se před zahájením cvičení poradit se svým gynekologem o tom, zda neexistuje zdravotní důvod, proč raději necvičit.

Jaký druh cvičení je pro těhotné ženy bezpečný?

Většina cviků je bezpečná, pokud je žena při nich opatrná a cviky nepřežene. Nejbezpečnějšími a nejvhodnějšími aktivitami jsou plavání, procházky a speciální druh aerobiku. Tenis je také bezpečným sportem, nicméně s rostoucím stupněm těhotenství jsou rychlé pohyby obtížné a nevhodné.

Jaké cviky jsou naopak v těhotenství nevhodné?

Nevhodné jsou všechny sporty, při kterých je nutné zadržovat dech a při kterých hrozí pád (lyžování, jízda na koni). Také kontaktní sporty mohou být nebezpečné (softbal, volejbal, fotbal, basketbal). Vynechat je třeba všechny aktivity, při kterých se skáče a hodně běhá, a cviky, při kterých se leží na pravém boku déle než tři minuty (zvláště ve třetí třetině těhotenství). Není vhodné urputně cvičit po dlouhé pauze a cvičit, je-li horké počasí.

Doporučujeme

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#