Hořká čokoláda snižuje krevní tlak

  • Redakce uLékaře.cz
  • 13.3.2008
  • Aktualizace: 27.9.2008
  • Medicína
Profesor Jeffrey B. Blumberg se svými kolegy z Tufts University zjistil, že hořká čokoláda může u lidí s vysokým krevním tlakem krevní tlak snižovat. Výsledky studie vědci uveřejnili v časopise Circulation.
Hořká čokoláda může snížit vysoký krevní tlak
Hořká čokoláda může snížit vysoký krevní tlak

Autoři studie upozornili, že to neznamená, že čokoláda je zdravým jídlem, neboť vzhledem k obsahu tuku a cukru se musí jíst s mírou. Součástí čokolády jsou látky, které by měly krevní tlak snižovat, tzv. flavonoidy.

Dobrovolníci s neléčeným vysokým krevním tlakem jedli v rámci studie tyčinku hořké čokolády denně. Za dva týdny u této skupiny dobrovolníků vědci zaznamenali signifikantní pokles krevního tlaku.

Výsledek studie ukázal, že pacienti s vysokým krevním tlakem by měli do svého jídelníčku pravidelně přidávat hořkou čokoládu.

Zdroj:
Circulation

Líbí se vám článek?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
doporučení čokolády | Od: hanka | 5.10.2011 13:20
jestli mohu doporučit fakt výborné a kvalitní hořké a jiné čokolády, pak jsou to Fair Trade Fairobchod.cz

reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: