#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Konzumace rybího oleje bezpečnější než konzumace ryb

Medicína 22.9.2008

Doktorka Stacy Foran Melanson se svými kolegy z harvardské univerity zjistila, že konzumace výtažků z rybího oleje je bezpečnější než konzumace ryb. Výsledky studie vědci uveřejnili v roce 2005 v lednovém čísle časopisu Archives of Pathology and Laboratory Medicine.

Ryby, jód, cibule, pánev, vaření výživa
Ryby, jód, cibule, pánev, vaření výživa
#IMG#

Vědci uvedli, že přes doporučení Americké asociace pro nemoci srdce konzumovat ryby z důvodu snížení rizika kardiovaskulárních onemocnění, tento profit z jejich konzumace je převážen riziky spojenými s vysokým obsahem rtuti, polychlorovaných bifenylů a jiných pesticidů právě v rybách.

Podle autorů studie je konzumace rybích olejů v porovnání s konzumací ryb obsahujících tyto škodlivé látky zdravější. Rybí olej je bohatý na omega-3- mastné kyseliny bez rizika toxicity. Navíc rybí olej je vhodný při léčbě mnoha onemocnění, včetně bipolární poruchy a deprese.

Rtuť a pesticity obsažené v rybách jsou škodlivé zejména pro děti a těhotné ženy.

Zdroj:
Arch Pathol Lab Med. 2005;129:74-77

Doporučujeme

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#