#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Potřebujete doplnit vápník a nechcete polykat prášky? Vyzkoušejte karamelky

6.4.2015

Vápník je pro náš organismus nepostradatelným minerálem, který je základní stavební součástí kostí a zubů. Zároveň je ale také nezbytný pro mnoho tělesných funkcí. Abychom ho tělu dopřáli dostatek, musíme se primárně zaměřit na vyváženou stravu.

titulka
titulka
 

Pro koho je nejdůležitější

V těle tvoří vápník okolo 1,5 % tělesné hmotnosti, přičemž více jak 99 % jej je v kostech. Zvýšenou potřebu vápníku pak mají zejména děti, těhotné a kojící ženy a ženy v a po menopauze. Především ty by tak měly dbát na dostatečný příjem vápníku.

Nedostatek vápníku: Jak ho poznat?

To, že vám vápník chybí, nemusíte zpozorovat několik měsíců. Při dlouhodobém nedostatku se vám ale začnou více kazit zuby, jste unavenější, špatně spíte nebo se u vás často objevují svalové křeče. Všechny tyto příznaky samozřejmě mohou mít i celou řadu dalších příčin, nicméně je vhodné doplnění vápníku nepodceňovat. 

Nejprve zkuste změnit jídelníček. Dopřejte si více potravin bohatých na vápník. Mezi takové patří mléko a mléčné výrobky, mák, sardinky, zelená zelenina (brokolice, kapusta, čínské zelí) nebo ořechy. Doplnit vápník můžete také pomocí doplňků stravy.

Vápník v karamelce

Vápník jako doplněk stravy se nejčastěji prodává ve formě tablet nebo prášku rozpustného v tekutině. Pokud vám ale takový příjem vápníku nevyhovuje a nechcete polykat tablety, vyzkoušejte žvýkací karamelky proenzi® Lady CalciCube. Karamelky s vápníkem byly speciálně vyvinuty pro ženy, které se v určitých etapách života mohou s nedostatkem vápníku potýkat. Jednoduché dávkování v podobě žvýkací čokoládové karamelky však může být i řešením pro vaše děti, které nechtějí prášky.

Doplněk stravy proenzi® Lady CalciCube obsahuje v jedné karamelce 500 mg vápníku, což odpovídá přibližně 2 sklenicím mléka nebo 600 g sušených meruněk. Kromě vápníku obsahují karamelky rovněž vitamin D, který napomáhá správnému vstřebávání vápníku a vitamin K, který příznivě ovlivňuje zdraví kostí. Na e-shopu www.pilulka.cz najdete nyní karamelky za akční cenu 199 Kč.

Doporučujeme

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#