Algifen neo kapky


Chtěla jsem zeptat ohledně ovlivnění antikoncepce kapkami Algifen neo. Od neuroložky mi byly předepsány kapky algiefen kvůli častým bolestem hlavy, ale v příbalovém letáku je...

Neužívejte je zárověň, pokud bude interval 6a více hodin, je to bezpečné.

 

Escapelle a kapky algifen neo

| Dotaz od: Ester

Chtěla bych se zeptat, jestli mohou kapky Algifen neo snížit účinek přípravku Escapelle. V příbalovém letáku je napsáno, že mohou snížit účinek steroidních antikoncepčních...

Algifen nebude mít na Escapelle žádný vliv. Příjemný den

Nejčtenější článek Ilustrace

Znáte ten pocit, když vás něco svědí na místě, kde se nejde okamžitě poškrábat, ať už jsou důvody jakékoliv? Nejde o život, obvykle nehrozí nic strašného, ale je to nepříjemné a...

 celý článek

Algifen neo a minerva

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat jestli kapky Algifen neo maji vliv na učinnost antikoncepce Minerva. Děkuji

Nemá vliv.


Algifen neo a miréna

| Dotaz od: Emma

Může užívání Algifenu Neo (kapky) snížit antikoncepční účinek tělíska Miréna? A můžou účinek Mirény snížit antidepresiva (napři. Rivotril)? Děkuji moc za odpověď.

Funkce Mireny by neměla být nijak snížena Příjemný den

Nejčtenější článek Nadace Dobrý anděl pomáhá také onkologicky nemocným rodičům

V polovině minulého roku se pan Jaroslav z jihomoravských Dolních Bojanovic vydal již poněkolikáté se svým kamarádem darovat krev. Vzorek krve poukázal na nízké hodnoty krvinek...

 celý článek

Dnes jsem si na menstruacni bolesti vzala 50 kapek Algifenu neo. Nerada beru prášky, a tak, což matka ví, ale nebyla u toho když jsem si lék brala a nacpala do mě dalších 50...

Nepíšete, v jakém odstupu jste kapky užívala. Obecně se osobám starším 12 let doporučuji maximálně 54 kapek Algifenu v jedné dávce, toto lze užívat 4x denně, při čemž odstup...

Jsem v 26 tt a začala mě trápit bolest v pravém podžebří vystřelující do zad pod pravou lopatku. S problémy mě odeslali na chirurgii, kde mi bylo uděláno i sono žlučníku, ale...

Může se jednat o drobný písek, který prochází společným žlučovodem, ale taký drobný zánět, který na sono nemusí být prokazatelný ztluštěním stěny žlučníku. Vhodná tukově...

Bolest ledvin

| Dotaz od: Vladˇka

Už 3.den mám bolesti v místě levé ledviny.1.den mne probudil tlak,který postupně přerostl až v pálivou bolest od l.ledviny,hýždě až do brnění celého levého boku.Oš.lékařka mě...

Na dálku nemohu vědět, co se ve vás děje - musíte se proto spolehnout na ošetření u lékaře, měl by vám udělat rozbor moči, aby se zjistilo, zda je tam zánět. Pokud užíváte lék a...

Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho vymizí nežádoucí účinky po injekci medrolu? Po první injekci jsem měla bolesti nohou až do kostí, svaly. Po druhé injekci medrolu kterou...

Paní Evo. Popisované potíže časně po injekci (bolest svalů, hlava, nevolnost) mohou s Medrolem (šlo jen o Medrol?) souviset, ale 6-týdenní potíže na něj svádět těžko. Nález na...

Nechutenství a migréna

| Dotaz od: Aneta

Chci se zeptat, jestli může souviset nechutenství s migrénou. Minulý týden ve čtvrtek jsem byla venku a bylo pěkné počasí pak se náhle ochladilo, a bylo mi dost zima než jsem...

Z toho, jak popisujete vznik obtíží, se mi jeví nechutenství v souvislosti s gastroenteritidou po prochlazení. V důsledku toho a hormonální změnou po menstruaci se může projevit...

Problém-žlučník

| Dotaz od: Soňa

Prosím Vás chtěla bych se zeptat. Je mi 19 let a ve středu o půlnoci mě hrozně začalo bolet na pravé straně-žlučník. V úterý 13.10.2009 mi nějaké holky nasypaly do polštáře...

Soňo! Nelze vyloučit, že potíže způsobil pepř. Na druhou stranu by bylo nejvýš vhodné udělat krevní vyšetření (KO, CRP, jaterní enzymy a bilirubin) a ultrazvukové vyšetření...

Bolesti v oblasti břicha

| Dotaz od: Nela

Mám takový dotaz...už více jak 2 roky mě pobolívá na levé straně břicha..občas je to v podbřišku, občas v podžebří...absolvovala jsem endoskopii, kolonoskopii,rentgén a další...

Příčin bolestí břicha může být více a podle uvedených vyšetření by měla být vyloučena přičina zažívací. Vzhledem k tomu, že uvádíté určité zmírnění obtíží nyní v graviditě...

Střevní chřipka

| Dotaz od: Jiří

3 dny zpětně mě začali docela rychle stupňující křečovité/tlakovité bolesti v břiše v oblasti pod žaludkem převázně kolem pupiku. Bolí také na stlačení. Nehledě na dietu bolí...

Gastroenteritida (střevní chřipka) trvá různou dobu, standartně by měla do 5-7 dnů odeznít. Pokud by se obtíže jakýmkoliv způsobem zhoršovaly, jděte klidně rovnou na...

Slinivka,žlučník

| Dotaz od: Bobeš

Předem děkujiza minulé odpovědi na téma slinivka,žlučník . Potřeboval bych poradit,teď ve čtvtek mě vzal další záchvat bolesti břicha.Příznaky byly podobné k těm předešlím jen...

Bobši! Bylo by velmi vhodné absolvovat ultrazvukové vyšetření a podívat se, co se se žlučníkem děje. Vpáčené kameny ve žlučovodech je třeba odstranit metodou ERCP, kameny ve...

Vždy 2. a 3. menzesu (poslední půlrok) po probuzení ráno se dostaví jakýsi "stav".Velmi silné křeče v podbřišku urpostřed,které zesilují a ustanou střídavě.Nastane celková...

Pokud berete antikoncepci, měly by být měsíčky slabší.zkuste, spíše vzhledem ke křečím, domluvit se s lékařkou na změně antikoncepce

Bolest zad

| Dotaz od: Helena

Prosím pěkně o řadu. Maminka 59let měla problém s vředy, kdy se to dostalo do te fáze, kdy z tohoto onemocnění měla krvaceni do trávicího traktu. Byla hospitalizována.V...

Myslím, že se jedná o dvě odlišné diagnozy, kdy bolest v zádech s bolestí a onemocněním zažívacího traktu nesouvisí. Navíc byla v nemocnici, tak kdyby se jednalo o vnitřní nemoc...

Beru antikoncepci Katya a minulý čtvrtek jsem byla na operaci s mandlemi. V sobotu jsem dostala antibiotika Xorimax 500 a v pondělí k tomu přibyly kapky na bolest algifen neo...

Pokud jste po operaci a užíváte antibiotika, může vlivem této stresové situace menstruace přijít dříve (mohou být poruchy ve smyslu předčasné menstruace či zpoždění). Další...

Minulý týden od pátku jsem byla nachlazená-bolest v krku, kašel, rýma, teplota do 37,5. V pondělí večer jsem začla pociťovat bodavou bolest v žaludku a poté v noci z pondělí na...

Dělá to na mě dojem, že se u Vás sešlo víc obtíží najednou. Pokud tomu rozumím dobře, v tuto chvíli Vás nejvíce trápí bolest zad. V akutní fázi, tzn. když záda bolí, cvičení ani...

Potřebovala bych Vaši radu. Je mi 20 let. Čas od času (tj. 1x za 2-3 měsíce) se mi dostaví ráno nečekaný jakýsi "záchvat" nebo jak to odborněji nazvat. Začne to šílenou bodavou...

Milá Veroniko! Pokud trpíte "ničivou bolestí" byť vždy v intervalech několika týdnů asi byste se přece jen měla odhodlat a lékaře navštívit. Pro začátek by bylo vhodné...

Menstruace mimo cyklus

| Dotaz od: Eliška

6.10. ráno jsem byla na pohotovosti s křečemi v podbříšku (především v leže), po prohlédnutí jsem dostala kapky Algifen Neo. 7.10 jsem dostala menstruaci (o týden dříve...

Uspíšila bych návštěvu gynekologa, jedná se o akutní záležitost, zavolejte setřičce a běžte zítra ráno (nebo dle ordinačních hodin hodin) k lékaři. Může to být zánět, tak aby se...

Zánět

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se vás zeptat co mám dělat. Když jdu čurat tak na konci to lehce štípne. Měla jsem za tento rok už 3x zánět močáku a brala jsme antibiotika a k tomu mi doktorka dala...

Lepší by bylo k doktorce dojít, algifen pomůže od bolesti, ale neřeší příčinu- zánět se může rozvíjet a šířit se. Lékařku navštivte.

Dysmenorea

| Dotaz od: Nela

Dceru (14let) již asi 2 rokem trápí dysmenorea.Dříve jen bolesti břicha,poslední menstruace však i zvracení..Všetšinou to začne tím že si vezme kapky na křeče(algifen neo) a pak...

Ano,hormonální antikoncepce je ideální řešení. Je nutno volit takový preprát, aby byl vhodný pro daný věk a problém..to ale bude vědět Váš gynekolog. Jinak dysmerou řešíme...

Břicho

| Dotaz od: Lucie

Chci vás poprosit o radu.Už delší dobu mě trápí nafouklé břicho a občas mírné píchání v pupíku,stolici mám pravidelnou.Byla jsem už i u lékaře,který mě prohmatal a udělal mi...

Aby byla léčba účinná, je nutné zjistit příčinu potíží, což se bez potřebných vyšetření neobejde.

Bolesti ledvin

| Dotaz od: Markéta

Před cca 4 roky jsem prodělala zánět ledvin (byla jsem 10 dní v nemocnici). Od té doby mě ledviny občas bolely, hlavně při běhání, ale jinam jsem byla v pořádku. Avšak v...

Vzhledem k Vašemu věku a opakujícím se obtížím by bylo dobré ledviny a močové cesty dobře vyšetřit. Tedy udělat krevní testy, vyšetřit moč a provést ultrazvuk břicha. Dále je...

Algifen neo

| Dotaz od: Veronika

Byla jsem na urologii kvůli častému močení. Lékař mi prozatím předepsal Algifen, že to prý zmírní, ale v příbalovém letáku jsem se dočetla, že Algifen je na bolesti. Mě ovšem...

Pomáhá spíše pouze od pálení a řezání při močení.

Algifen neo a chloe

| Dotaz od: Marika

Dočetla jsem se, že Algifen Neo může ovlivňovat účinek steroidních antikoncepčích tablet. Tak bych potřebovala vědět, zda ovlivňuje hormonální antikoncepci Chloe a na jak dlouho...

Algifen neovlivňuje účinek antikoncepčních tablet.

Algifen neo

| Dotaz od: Eva

Může algifen neo kapičky a aulin leky ovlivnit Ha??

Nemějte obavy,antikoncepce nebude ovlivněna. Příjemný den

Algifen neo

| Dotaz od: Jirka

Měl jsem v minulosti dva dny srdeční arytmii. Od té doby beru 1/2 tablety Warfarinu /růžový/ denně.Vím že na bolest nesmím užívat acylpyrin a řadu léků. Mohu Tramal.Ten se mi...

Algifen by neměl být kontraindikován, přesto bych doporučoval konzultaci s ošetřujícím lékařem s ohledem na Váš přesný zdravotní stav. Hezký den.

Algifen a minisiston

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se Vás zeptat. Užívám antikoncepci Minisiston, v pondělí jsem dostala kapičky Algifen neo na migrény. Má to nějaký účinek na HA? V příbalovém letáku píší, že snižuje...

V příbalovém letáku stojí - při současném užívání kontraceptiv je riziko selhání kontraceptiva, z toho důvodu by bylo dobé použít ještě kondom, aby jste měla jistotu. Příjemný den

Algifen a antikoncepce artizia

| Dotaz od: Veronika

Chtěla jsem se zeptat, zda Algifen Neo ovlivňuje účinnost HA Artizia? Algifen si sem tam vezmu (asi max. 2x 15 kapek) proti bolesti hlavy či menstruačních bolestech v sedmidenní...

Nemějte obavy,Algifen občas v pauze použitý antikoncepci neovlivní. Příjemný den

Mám časté záněty moč. trubice. Zjistili mě, že mám mírně zúženou moč. trubici CH 24 vázne. obden mám problémy s pálením řezáním v klidu a když jdu čurat, nutkáním na záchod...

Spíš to nebude důvod Vašich potíží, ale obvykle se provádí dilatace - postupné roztahování, lékař zavádí větší a větší dilatátory. Výkon se provádí bez narkózy. Je nepříjemný...

Adipex retard

Jsem ve 36. týdnu těhotenství a před 4 dny jsem prodělala odborovou koliku. V nemocnici mi byl podán Algifen nitrožilně, 1 ampule. Dočetla jsem se teď, že tento lék obsahuje...

Sice zkušenosti s užíváním přípravku ALGIFEN NEO u těhotných žen nejsou. Byla však popsána zvýšená incidence Wilmsova nádoru (nefroblastomu) u dětí, jejichž matky užívaly v...

Marvelon a algifen

| Dotaz od: Katka

Beru hormonální antikoncepci marvelon, ted jsem měla týdenní pauzu bez prášků (v této době jsem měla pohlavní styk), poté jsem dostala kvůli zánětu močového měchýře antibiotika...

Při krátkodoobém užívání antibiotik nebo jiných léků nehrozí selhání antikoncepce. Můžete se tedy spolehnout, že jste bezpečně chráněna před možným těhotenstvím.

Nedostatek hořčíku

| Dotaz od: Štěpánka

Už dva týdny mě trápí bolest hlavy,malátnost,bolest zad,nevolnost,trochu špatně vidím, někdy i "brnění" v ruce někdy i jakoby v obličeji necitlivost........ Byla jsem u doktorky...

Nepíšete sílu ani typ dioptrické vady a tak nemohu posoudit, zda je to důsledek nekorigované vady. Ale po přečtení Vašeho dotazu se mi spíše zdá, že Vaše problémy můžou být...

Mám dotaz. Dne 23. 10. a 1. 11. 2012 jsem prodělala operaci šedého zákalu. Po operaci mi vznikly následující problémy: pravé oko se mi zlepšilo na dálku, ovšem na blízko se mi...

Paní Dano, spíše než hodnoty implantovaných čoček bych potřeboval vědět, co jste kapala za ty preparáty navíc. Takto nemohu ani zdánlivě odvodit, zda tam byl zánět, otok...

Vzbudili jste se s ucpaným nosem, kýcháním a kašlem, máte teplotu a bolí vás celé tělo. Pokud vám vadí, že neumíte rozpoznat, jaká choroba si na vás zasedla, vryjte si do paměti...

 celý článek

Zarudlé oči, pálení, svědění a nadměrné slzení. Pro alergika často důvěrně známé záležitosti. Ovšem tyto nebo podobné příznaky běžně popisují i nealergici. Kde a jak hledat...

 celý článek

S letní sezónou jsou kromě radostných zážitků spojeny také štípance, průjmy, úrazy a další podobné komplikace. Než zamáváte domovu na rozloučenou, ujistěte se, že jste na tyto...

 celý článek

Žádné rodinné putování za zážitky jak v tuzemsku, tak v zahraničí se neobejde bez tašky, krabice či kufříku plného přípravků a pomůcek nejen pro první pomoc. Pokud se blíží...

 celý článek

Zlomenina zápěstí

| Dotaz od: Jana

Jsem po zlomenině zápěstí,úraz se stal 25.11.09,sádru mi sundali 29.12.09 a od té doby chodím na rehabilitace.2.2.09 jsem byla hospitlizována pro stále otoky a bolesti.Dávali mi...

Pravděpobně se jedná o zatuhnutí kloubů a svalů v zápěstí. Doporučoval bych znovu konzultovat rehabilitační cvičení s ošetřujím lékařem, popř. znovu RTG zápěstí, aby se vidělo...

Bolest břicha u dítěte

| Dotaz od: Zuzana

Paní doktorko, mám dotaz, jsem už bohužel bezradná. Synovi je 10 let, vše začalo před třemi týdny. V noci ze čt na pá mu nebylo dobře a zvracel. Od dalšího dne už ho bolelo...

Zuzano, těžko mohu soudit na diagnózu bez možnosti vyšetření vašeho syna. Parazitární onemocnění mi připadá málo pravděpodobné, protože by se objevily změny v krevním obraze...

Pálení v podbříšku

| Dotaz od: Honza

Prosim o radu. Pocituji pálení v podříšku, které mam již 4 měsíce. (střídavě 3 dny bez potíží pak 2-3 dny s pálením, které přechází do močové trubice, i do zád). Vyšetření...

Honzo. V laboratoři Vám sdělili naprosto správnou informaci - negativní primokultúra je prvořadá, nález Enterococcu až po pomnožení znamená, že se ve vyšetřovaném vzorku...

Už před 6ti měsíci při léčebném tělocviku v lázních jsem prudce vzpažila ruce nahoru a v levém ramenním kloubu (nebo někde kolem) mne prudce zabolelo a bolest přetrvávala tak...

Patrně došlo k poranění a nemusí být ani velké rotátorové manžety v oblasti ramene. Nelze vyloučit ani zhorššení artrozy ramene. Ptáte se tedy na vyšetření bez kontrastní...

Prosím o radu, co dělat nebo kam zajít v případě těchto potíží: Jsem necelé 3 měsíce po porodu a trápí mě 3 věci najednou. Už 14 dní cítím bolest na hrudi, takový jakýsi tlak...

Vyhledejte svého praktického (obvodního) lékaře - posoudí Váš celkový stav a blíže určí příčinu obtíží. Bolesti mohou pocházet jak od kostí a svalů (páteř - žebra), tak třeba od...

Píchání v uchu

| Dotaz od: Jarmila

Pane doktore, obracím se na Vás s dotazem, ohledně mého pravého ucha, ve kterém mně několikrát během dne asi tak půl minuty začne píchat. Již jsem byla 2 x na ušním, ale nic...

Paní Jarmilo, děkujeme za Váš dotaz. Z toho, co popisujete, by se dalo usuzovat, že problémem je schopnost sluchové trubice provzdušňovat středoušní dutinu. Pokud trubice...

Menstruace

| Dotaz od: Bella

Mam na vás prosbu. Když mam menstruaci boli mě vždy dost břicho, už sem zkusila ruzny prašky na bolest, algifenovy kapky, ale moc mi to nepomáhá. Nevim jestli to muže mit...

Takové špinění před začátkem vlastní menstruace může být vyvolané hormonální poruchou, což v tomto věku bývá dosti časté. Pokud jsou bolesti velké a vyžadují až použití algifenu...

Endometrioza

| Dotaz od: vendula

Letos mi bude 30 a děti ještě nemám. 16.unora 2010 jsem byla na laparoskopii s cystou ale našli mi veliký srůsty a nějaký mi rozdělili a nějaký tam ještě asi zůstali.Ginekolog...

Někdy se endometriosa vyléčí tím, že poacientka otěhotní, proto vám lékař doporučil ten pohlavní styk. Ve vašem případě se bude postupovat hormonální terapií, ale doporučovala...

Pred 2 týdny se u mě projevilo pálení v močové trubici, 2 dny na to jsem zahlédl i výtok v podobě čiré kapky, ktera byla další dny pozorována již jakoby nesla i bíle zbarvený...

Testy na kapavku jsoujiné, ne běžná kultivace,ta ji neodhalí. Pravděpodobně jde o doznívání zánětu nebo seminální tekutinu. Pokud by se situace opakovala, navštivte venerologii...

Pohlavni choroba ???

| Dotaz od: Tomas

Asi 3 mesice provozujem nechraneny pohlavni styk pred tim vzdy s ochranou zhruba pred mesicem jsem mel jeden tyden paleni a svedeni pri moceni zlutozelenou moc pul dne pak se...

Mohlo by jít o zánět močové trubice. Měl byste podstoupit výtěry z močové trubice u urologa

Předem se omlouvám za případně trochu delší dotaz, ale už delší dobu (cca 1,5roku) mě trápí vleklé gynekologické problémy. Často mě bolí v podbrišku po stranách (vaječníky...

Virgo ženy nemívají rakovinu děložního čípku, a rakovina dělohy se objevuje typicky až v mnohem vyšším věku. Změny na vaječnících ve smyslu nádorového růstu lze odhalit...

Léky v těhotenství

| Dotaz od: Simča

Mohu ve 32týdnu těhotenství užít algifen nebo cholagol? Do této doby jsem to neudělala. Jsem rok a půl po operaci kdy mi odstranily žlučník měla jsem kámen a zánět. I po operaci...

Ani jeden z Vámi uvedených léků by neměly užívat těhotné ženy. Doporučuji tedy konzultaci s ošetřujícím lékařem, který Vám navrhne léčbu s ohledem na Vás současný zdravotní stav.

Po nachlazení...

| Dotaz od: Terezie

Po nachlazení mám už třetí den zcela zalehlé jedno ucho. Cvičím s balónkem Otovent, ale zatím mi nepomáhá, jenom občas v něm slyším takové lupkání, ale neodléhá. Mám si zajít na...

Ještě můžete zkusit kapat kapky do nosu (nosní kapky určené na splasknutí sliznic - Nasivin apod., a kapat opravdu do nosu, ne do ucha). Nepomůže-li to do dvou dnů nebo bude-li...

Chronická rýma

| Dotaz od: Vlaďka

Jižasi 3 roky trpím neustálou rýmou. Testy na alergii dopadly negativně. Přesto mi částečně pomáhá Xyzal. Poslední dobou se však situace dost zhoršila. Mám neustále úplně ucpaný...

Vlaďko. Ačkoli souvislost melonomu s Vaší rýmou nemohu vyloučit, nezdá se mi pravdpěodobná. Téměř jistě máte závislost na nosních kapkách, která sama o sobě stačí k udržení...

Campylobakterie

| Dotaz od: Kateřina

Manžel se dozvěděl, že má v sobě campylobakterii jejuni. Její působení trvalo od útrka do soboty, kdy z něj odcházela jenom voda. Užíval Endiaron a Algifen neo. Dnes dostal ATB...

Většinu dotazu jsem již odpověděla, ráda byste ještě věděla, zda je možné se nakazit v bazénu. Campylobakterová infekce postihne člověka většinou požitím tepelně nedostatečně...

Zpětné otěhotnění

| Dotaz od: Jitka

Včera večer (úterý) jsem začala brát antibiotika gyrablock a algifenové kapky (1x 20 kapek). V neděli večer jsem měla pohlavní styk s přerušovanou souloží. Tzn. uběhlo přes 48...

Nelze říci, nevím, zda berete antikoncepci a kdy jste měla poslední menstruaci,jestli je pravidelná a kdy máte ovulaci. Pokud ovulace proběhla po styku a spwerma se dostalo do...

Čelist

| Dotaz od: Hana

Již pátý den mám bolesti čelistního kloubu a jeho okolí na levé straně. Nejprve to byla nepříjemná bolest, která se nyní změnila spíše na bolest tupou nebo na tlak. První dni...

Pokud musíte užívat takto silnou kombinaci analgetik, pak raději doporučuji návštěvu lékaře - určitě existuje nějaký zástup v době dovolené. Může jít o zánět, není vhodné tento...

Bederní páteř

| Dotaz od: Ivana

Už několik měsíců mě bolí v pravém boku a bolest vysřeluje do bederní páteře, třísel a nohy. Až nyní jsem šla k lékaři, který mě poslal na ultrazvuk, ct a koloskopii. Vše mám v...

Pokud funkce ledviny je v poořádku , zhodnocení moči a krevních vzorků, provede urolog nebo internista, ledvina nebolí. Potíž vychází pravděpodobně ze změn v oblasti bederní...

Nález na plicích

| Dotaz od: Helena

Prosím Vás o vysvětlení popisu rtg snímku, lékař mi předepsal antibiotika, ale v podstatě netuším, co mi je: srdce nezvyklého tvaru, mediastinum, skelet bpn, plicní parenchym...

Heleno. Srdce nezvyklého tvaru: může se jednat např. o tvar kapky ( u hubených lidí )....blíže to röntegenolog nerozvádí , takže nevím, co konkrétně viděl. Mediiastinum...

Dlouhé tlusté střevo

| Dotaz od: Petra

Ráda bych se Vás zeptala na můj problém. Je mi 21 let a již 5 let mě trápí křečovité bolesti břicha. V 17ti letech jsem byla na irigografii a zjistily že mám delší tlusté střevo...

Tyto obtíže skutečně bývají průvodním jevem u konstitučně "dlouhého" střeva, ve kterém dochází k hromadění obsahu a pomalejší pasáži. Jediné, co vy můžete sama dělat je dbát...

Zaludek

| Dotaz od: MONIKA

Chtela bych se zeptat na mou 10letou dceru,uz mesic trpi silnymi bolestmi v epigastriu,nyni byla bolest tak silna ze jsem ji odvezla do nemocnice,udelali gastroskopicke...

Vzhledem k uvedeným obtížím doporučuji podrobné vyšetření na specializovaném dětském oddělení (nejlépe dětská gastroenterologie, která je ve všech fakultních nemocnicích...

Mám občasné pálení močové trubice po ejakulaci, anebo i bez ní(méně často). Pálení pociťuji u kořenu penisu. Byl jsem u praktického lékaře, který mi na pálení dal kapky ALGIFEN...

Postup je vyšetření moči, provedení stěrů z močové trubice, ultrazvuk a vyšetření rychlosti proudu moči. Poslední možností je prohlédnutí močové trubice. Když se nic nenajde...

Otok nosní sliznice

| Dotaz od: Michaela

Mám takový problém. Má překrvenou nosní sliznici. Chtěla bych se zeptat jestli pomůžou nosní kapky Sanorin 0,1%,které se používají na otok nosní sliznice.Mohou se brát jen týden...

Nosní kapky Sanorin by se opravdu měly používat maximálně 7 dní, při delším užívání hrozí, že již Vaše sliznice na ně přestane reagovat a otok může přetrvávat i přes aplikaci...

Nevim zda-li to patri do kozni nebo alergie ale myslim, ze i tady.:-) Posledni dobou mivam obcasne svedeni kuze nekdy na rukou nekdy na nohach nekdy na loktech a kloubech od...

Píšete, že jste máte alergii na roztoče, pyly. Alergie se může projevit na sliznicích, ale i často na kůži. Z léků užíváte Euphylin, Ecosal , učitě byste měla mít v léčbě i...

Bolest hlavy

| Dotaz od: Mirda

Už asi tak měsíc v kuse hned co se probudím tak mám strašné bolesti hlavy. Algifenové kapky mi na to nezabírají jen Bruffen. Nevím jestli s tím někam nezajít, protože se to...

Měla byste si zajít ke svému praktickému lékaři, ten si Vás vyšetří a dle svého uvážení odešle k neurologovi či na oční vyšetření. Zdravím a přeji brzké uzdravení.

Žaludek

| Dotaz od: Ivana

Včera navečer mi začalo být neobvykle zle, jako kdyby se mi chtělo zvracet. V noci jsem nespala, pořád jsem se budila s pocitem na zvracení a bolestí žaludku. Ráno mi bylo ještě...

To zde nelze odhadnout, zda příznaky, jaké popisujete, ukazují na vážný stav nebo na prostou gastroenteritidu. Je třeba vyhledat lékaře, aby Vás blíže vyšetřil.

Zúžené střevo-migréna

| Dotaz od: František

Občas mám řezavé a bodavé bolesti asi 10 cm od pupíku diagonálně vlevo dolů při pohledu seshora. Mnohem častěji je bolest lokalizována až téměř tam, kde začíná levá noha. Podle...

Nevím, jaké dlouhodobější pozorování máte na mysli. Žádné vnější sledování totiž nevyloučí přítomnost organické střevní příčiny (zánět, polyp, divertikl, nádor apod.) vašich...

Pocit plného moč.měchýře

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko, asi již 2 měsíce trpím neustálým pocitem plného moč.měchýře. Na GYNO nalezena malá cysta v děloze. Aplikace injekce na vyvolání MS, po ní velké bolesti a zimnice...

Veroniko. Pokud máte neustále pocity plného močového měchýře, tak by jste v první řadě měla podstoupit uroflowmetrické vyšetření cestou urologické ambulance. Děložní cysta by...

Nepříjemný pocit v krku

| Dotaz od: Veronika

Prosím Vás o radu. Před půl rokem mi bylo zjištěno pomocí gastroskopického vyšetření špatná funkce slinivky břišní. Na bolesti žaludku jsem právě trpěla už od 10 let, kdy jsem...

Nepíšete o jaké konkrétní postižení žaludku se ve vašem případě jedná. Jestliže máte gastroezofageální reflux, hiátovou hernii apod., mohou vaše potíže pocitu dušení s uvedenými...

Silné bolesti břicha

| Dotaz od: Pavla

Již asi dva roky trpím silnými bolestmi břicha v horní části nad pupíkem pod žebry. Bolesti přicházejí nečekaně a jejich délka je různá. Někdy 10 minut, jindy až přes hodinu...

Vážená paní Pavlo, pokud komplexní gastroenterologické vyšetření vyloučilo organický původ obtíží, jedná se s největší pravděpodobností o funkční obtíže typu dráždivého střeva...

Nevím na koho se už obrátit, jelikož mé problémy už přetrvávají přes měsíc a lékaři nemůžou přijít na příčinu mého trápení. Trápí mě bolesti břicha - oblast nepopsatelná. Začalo...

Jano! Bez řádného pohovoru a vyšetření na to nemohu soudit. Mohlo by se jednat o infekci ve střevech, která díky Vaší snížené imunitě přetrvává dlouho. Vaše obtíže mohou mít i...

V noci nemohu spát protože nelze nohou pohnout je úplně ztuhlá v místě kolenního kloubu. Sebemenší pohyb, nepatrné pokrčení, způsobuje ostrou bolest. Bolest je spíše ve vnitřní...

Patrně se bude jednat o dekompensovanou artrozu kolena. Změny v koleni, degenerativní změny , nerovnost kloubní plochy, existující kostní a chrupavčité výrůstky mohou působit...

Indometacin

| Dotaz od: Biedronca

Uzivam indometacin (2x denne) na intenzivni a velmi bolestive krece pri menzesu v podbrisku (nevolnost,zvraceni,poceni a nekolikavterinove krecove stahy).Za jak dlouho se cipek...

Zkuste přípravek Aulin

Celiakie a dieta

| Dotaz od: Miriam

Mám dlouhodobé potíže s trávením a střídám průjmy a zácpy.Před pár týdny mi stanovili diagnozu celiakie.Mám ještě další projevy jako bolesti hlavy a padání vlasů které s tím...

Velmi instruktivní jsou pro pacienty stránky:http://celiak.cz/uvod Jestliže vaše gastroenteroložka o celiakii neví "skoro nic", bylo by lépe, kdybyste se obrátila na lékaře...

Krční a bederní páteř

| Dotaz od: Ivana

Prosím o laický výklad,napřímená lordoza krční,ventrální a dorsální osteofyty krycích ploch v rozsahu C5-C7,IV chondroza C5/6,C6/7,UV arthroza C4/5,C5/6,C6/7,vpravo zúžené IV...

Kloubní výrůstky na zmíněných obratlech. Degenerativní změny na chrupavkách , ploténkách mezi 4. a 5. a 5. a 6. obratlem-Kloubní artrosa mezi obratli 4 až 7 vše na krční pateři...

Před pár dny jsem trpěla zánětem močového měchýře, který doprovázela bolest v ledvinách a křeče kolem pupku. Dostala jsem antibiotika Biseptol, který zánět vyléčily, ale křečí v...

Doporučuji hodně pít, např. urologický, heřmánkový či fenyklový čaj nebo jakýkoli s protikřečovým působením, aspoň 2 litry denně, též můžete zkusit brusinky, obklad na podbřišek...

Opakované pálení při močení

| Dotaz od: Kateřina

Prodělala jsem zánět močových cest, již čtvrtý. Byly mi předepstány ATB-Xorimax 500 a Algifenove kapky. Bolest při močení a krev v moči vymizela, ale po 7 dnech se mi vratilo...

Vážená slečno/paní Kateřino, doporučuji Vám podstoupit ještě gynekologické vyšetření z hlediska možného ložiska infekce v oblasti rodidel. Kultivační vyšetření moče a stanovení...

Líéky na nachlazení

| Dotaz od: Michal

Chci Vás poprosit o radu.Užívám při nachlazení tyto léky:Panadol-modrá krabička-10ks-v krabičce,při teplotě-3krát denně,Nasivin-3krát denně,Biseptol-480mg-po 12hod.-2tablety,neo...

Pane Michale, léky i jejich dávkování jsou vcelku v pořádku, v užívání ambroxolu bych taktéž neviděla problém, s Codeinem bych byla ale opatrnější a případně bych konsultovala...

Křeče v břiše

| Dotaz od: Petra

Chtěla jsem se zeptat už asi týden mám nesnesitelné křeče v žaludku,rozléhá se mi to do celého břicha.Když nejsem v pohybu tak je to dobrý,jakmile se začnu hýbat nebo něco sním...

Vážená slečno Petro, doporučuji Vám podstoupit vyšetření v gastroenterologické ambulanci včetně endoskopie horní části zažívací trubice. S pozdravem, Milan Hrubý.

Přeji příjemný den, Několik měsíců mě dost často bolí levá spánková část na hlavě. Při začátku potíží mi vyšlo negativní CT a tak mi bylo doporučeno navštívit stomatologa...

Algifen v tomto případě bude nedostatečný, je třeba se domluvit s lékařem na posílení analgetické terapie a pátrat po příčině potíží. Pokud máte zvětšenou uzlinu, zdroj bolestí...

Angína

| Dotaz od: Kristýna

Můj přítel je již přes 2 týdny nemocný. Na počátku mu diagnostikovali angínu a dostal ATB a nosní kapky. Tyto léky poctivě bral po dobu dvou týdnů. Na kontrole mu pak paní...

Doporučuji ještě cca týden klidový režim, pokud potíže neodezní, navrhuji navštívit nejbližší infekční oddělení.

Oči + dýchání

| Dotaz od: Martin

Vážená paní doktorko, mám dvě otázky ( dva problémy ). Trpím klasickou sezonní pylovou alergií na trávy, lípy, pampelišky, etc. + na potraviny - ořechy, peckovice ( jablka...

Doporučovala bych provedení nových kožních testů, krevních odběrů, zda-li se neodhalí nový alergen. U alergie na roztoče bývají projevy celoroční /což jak píšete máte - trvale...

Slinivka břišní

| Dotaz od: Martin

Je mi 19 a prodělal jsem akutní zánět slinivky, pár dní si poležel na kapačkách v nemocnici a bolesti ustaly, podle doktorů se i hodnoty vrátily do normálů. Nicméně den, dva po...

Pokud máte takto silné bolesti, určitě lékaře vyhledejte. Kromě klinického vyšetření by asi bylo vhodné provést i odběr krve a zkontrolovat, zda opět nedošlo ke zvýšení těch...

Bolest břicha

| Dotaz od: jindra

Prosím o radu pro manžela 53 let. Trpí bolestmi břicha jeden rok.V nemocnici mu řekli ,chronický zánět slinivky ,přísná dieta .Manžel je abstinent a s bolestma byl v nemocnici...

Doporučuji konzultaci na nějakém gastroenterologickém pracovišti - např. ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

Chronická bolest

| Dotaz od: pavel

Jse 4 roky po endoprotéze L kyčelního kloubu. Beru udržovací léky na deprese neurol0,5mg 1+0+1,Citalex10 1+0+0, Diazepam 10 1x večer nepravidelně.Tulip10mg 1+0+0, léčím se...

Doporučuji vyhledat služby ambulance pro léčbu bolesti, jedna by měla být také v Motole. Tam podrobně proberou Vaše léky a postupně určí optimální léčbu bolesti a možná dojde i...

Sú na vine hormóny ??

| Dotaz od: Sisuska

Mam 17 rokov a strasne mi padaju vlasy cim dalej viac a to iste plati aj o vyrazkach na tvari mam 20 velkych a desiatky malickych neviem ako to mam zakryvat uz .:(( Teraz si...

Objednejte se do toho centra a podrobte se vyšetřením, nelze říci, jaký podíl mají hormony a nakolik třeba jde i o autoimunitu. Bude lepší, když vás vyšetří odborník celkově a...

Léky

| Dotaz od: Jaroslava

Prosím zajímalo by mě jaké léky mohu užívat na bolest-jsem alergická na kyselinu salicilovou nesním brát hrozil by mě anafilaktický šok ale lékaři mě píší léky a když je domů...

Pro Vás by asi byly nejvhodnější léky typu slabých opioidů, jako je tramadol či DHC continus. Eventuelně kombinace tramadolu s paracetamolem (léky např. Zaldiar, Doreta), která...

Antikoncepce a léky

| Dotaz od: Ellen

Chtěla jsem se zeptat, zda-li působí antibiotika ofloxin 200 na antikoncepci Katya. Mám zánět moč. měchýře a užívám antibiotika, kapky algifen, uroval akut, a vzhledem k tomu...

Ofloxin by neměl snižovat účinek antikoncepce, pokud jste začala užívat v termínu menses udělala jste správně, chcete li mít zcela jistotu používejte v tomto cyklu ještě kondom...

Prosba o pomoc

| Dotaz od: Hanka

Přeji, prosím Vás moc o radu. Je mi 23let. Už 5let běhám po doktorech a nikdo neví, co se mnou. Neustále hubnu. Dělá mi problémy sníst cokoli mastného, tučného, smaženého i...

Žlučník mě napadl jako možná příčina, ale vzhledem k tomu, že jsou Vám stále dělána nějaká vyšetření, máte prokázáno, že problém není ani zde. Eventuelně zkuste stav konzultovat...

Žeby hormóny ?? pomôže hak ??

| Dotaz od: Sisuska

Mam 17 rokov a strasne mi padaju vlasy cim dalej viac a to iste plati aj o vyrazkach na tvari mam 20 velkych a desiatky malickych neviem ako to mam zakryvat uz .:(( Teraz si...

HAK by opravdu mohla pomoci, absolvujte všechna vyšetření, co bude potřeba a potom se poradte o vhodném složení HA, možná budete velmi překvapená, může účinkovat dobře, nikdo...

Zanet mocoveho mechyre a ledvin

| Dotaz od: zdenka

Chtela bych se zeptat pred 3tydny mi zjistili pruchod pisku močoveho,dali mi prašky od bolesti. za 4 dny sem sla na kontrolu bolesti se zhoršily paleni pri curani,bolest bricha...

Zdenko. Pokuď Vaše potíže přetrvávají ještě i 9.den léčby antibiotikem, je nutná změna antibiotika. Od bolesti vyskoušejte Algifen kapky. Je nutný dostatečný příjem tekutin...

Campylobakterie jejuni

| Dotaz od: Kateřina

Manžel se dozvěděl, že má v sobě campylobakterii jejuni. Její působení trvalo od útrka do soboty, kdy z něj odcházela jenom voda. Užíval Endiaron a Algifen neo. Dnes dostal ATB...

Onemocnění trvá u každého individuálně, obvykle 5-10 dní, různě dlouho přetrvává i bakterie ve stolici. Nelze tedy přesně odhadnout, kdy dojde k úplné eliminaci bakterie ze...

Borelioza

| Dotaz od: mika

Mám dotaz.Před 17dny měl syn 3klíštata.Vyndaná řekla bych tak do hodiny.Po 14dnech jsme si všimli že se mu udělala na jednom místě po klíštěti skvrna,červená,horká,3,5cm.Pak...

Pokud se kožní reakce objeví s odstupem 14 dnů a vypadá tak, jak na fotografii, je boreliosa skutečně na 99% pravděpodobná. Alergie se objevují vpodstatě okamžitě po přisátí.

Už třetí rok mám stejné opakující se potíže. Intenzita postupně stoupá až se bolesti dostavují každé dva měsíce. Problém začíná v malých křečích v celé oblasti hrudníku a břicha...

Vážená paní/slečno Mirko, doporučuji Vám podstoupit komplexní neurologické a ortopedické vyšetření k potvrzení/vyloučení tzv. vertebrogenních bolestí ("od páteře"). Pokud se...

Bolesti zad a břicha

| Dotaz od: Dana

Už druhý den mám bolesti zad a žaludku.Bolest zad vychází od kostrče do oblasti pánve,vystřeluje i do nohou a bolí mě břicho konkrétně pod hrudním košem,tlačí jako když se...

Doporučovala bych ihned návštěvu lékaře, může se jednat o banalitu ale taktéž. např. o zánět ledvin, žlučníku či slinivky.

Bolest břicha nad pupkem

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se zeptat na bolest břicha v horní části nad pupkem. Bolest trvá již měsíc a půl. Zesiluje při pocitu hladu mezi jídly a také po požití některých potravin (jahody...

Bude nutné podorbnější vyšetření horní části zažívacího traktu. Je možné, že se jedná o žaludeční nebo spíše dvanácterníkový vřed, kterí sonografie neodhalí. Potíže, které...

Bolestivá menstruace

| Dotaz od: Veronika

Již 3. rokem trpím bolestivou menstruací. Po nasazení HA bolest neustoupila, a tak mi má gynekoložka předepsala Algifen Neo, který mé neskutečně bolestivé stahy v podbříšku jen...

Jako příčína by připadala také do úvahy endometrioza

Zánět močového měchýře

| Dotaz od: Michaela

Je mi 18 let a trpím na záněty močového měchýře. Právě teď ho mám. V pátek v noci mě to chytlo a musela jsem jet na pohotovost, udělali mě cévkování, dali antibiotika a jela...

Zánět močových cest bývá u žen úzce spojen se záněty pochvy. Kromě vyšetření bude odebrán z pochvy stěr a zřejmě dostanete i rovnou vaginální globule k zaléčení.

Bolesti bederní páteře

| Dotaz od: Anna

Moje maminka (78 let) byla přijata do nemocnice s těmito nálezy: bederní lordoza je prohloubená, mírná dextroskolióza se souhlasnou rotaci těl. Kostní struktura porotická...

Jední se o na rtg snímku o pokročilé degenerativní změny bederní pateře. Potíže vyplývají podle mého názoru převážně z osteoporozy, ale i změny na rtg popisované mají svůj...

Měla bych takový dotaz, je mi 18 let a v 25. dnu cyklu jsem měla s přítelem pohlavní styk, dneska je 27. den cyklu. V průběhu jsem pociťovala bolest a to hlavně při jakékoliv...

K lékaři zajděte, pokud potíže po domácí léčbě neodezní. Zvyšte také příjem tekutin, vyhýbejte se prochladnutí. Užívání vaginálních čípků při menstruaci nemá smysl, počkejte...

Ledvinove kameny

| Dotaz od: Petr S

Pred tremi dny jsem mel velke bolesti v leve strane bricha.Po 3 dnech jsem se rozhodl jit na pohotovost na rentgenu byl nalez ledvinoveho kamene.Dalsi den jsem sel na CT a dnes...

Domnívám se, že v případě takto malého kamene poškození ledviny nehrozí, je vysoká pravděpodobnost, že takto malý močový kámen odejde sám. U kamenů menších než 5 mm je to velmi...

Bolest a bulka na varleti

| Dotaz od: Jakub

Již osmým měsícem mne trápí každodenní problém. Tím problémem jsou dlouhodobé bolesti pravého varlete a pravého třísla současně s dosti silnou bolestí beder a kříže (také...

Prošel jste vyšetřeními, která by odhalila nádor varlete. Ten hmatný útvar by tedy měl být cystou, která ničemu nevadí a bolesti nepůsobí. Z praxe vím, že takové bolesti jsou...

Zaludek

| Dotaz od: MONIKA

Chtela bych se zeptat na mou 10letou dceru,uz mesic trpi silnymi bolestmi v epigastriu,nyni byla bolest tak silna ze jsem ji odvezla do nemocnice,udelali gastroskopicke...

Vzhledem k uvedeným obtížím doporučuji podrobné vyšetření na specializovaném dětském oddělení (nejlépe dětská gastroenterologie, která je ve všech fakultních nemocnicích...

Bolest břicha nad pupkem

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se zeptat na bolest břicha v horní části nad pupkem. Bolest trvá již měsíc a půl. Zesiluje při pocitu hladu mezi jídly a také po požití některých potravin (jahody...

Bude nutné podorbnější vyšetření horní části zažívacího traktu. Je možné, že se jedná o žaludeční nebo spíše dvanácterníkový vřed, kterí sonografie neodhalí. Potíže, které...

Celiakie a dieta

| Dotaz od: Miriam

Mám dlouhodobé potíže s trávením a střídám průjmy a zácpy.Před pár týdny mi stanovili diagnozu celiakie.Mám ještě další projevy jako bolesti hlavy a padání vlasů které s tím...

Velmi instruktivní jsou pro pacienty stránky:http://celiak.cz/uvod Jestliže vaše gastroenteroložka o celiakii neví "skoro nic", bylo by lépe, kdybyste se obrátila na lékaře...

Atb x ha

| Dotaz od: Aneta

V neděli jsem dobrala platíčko HA Lunafem. V pondělí (tedy v 7mi denní pauze) jsem začla brát Macmiror + jsem si 3x v týdnu vzala Algifen neo. 4 dny po dobrání Macmiroru jsem...

Antikoncepce nepřestala fungovat.

Otok nosní sliznice

| Dotaz od: Michaela

Mám takový problém. Má překrvenou nosní sliznici. Chtěla bych se zeptat jestli pomůžou nosní kapky Sanorin 0,1%,které se používají na otok nosní sliznice.Mohou se brát jen týden...

Nosní kapky Sanorin by se opravdu měly používat maximálně 7 dní, při delším užívání hrozí, že již Vaše sliznice na ně přestane reagovat a otok může přetrvávat i přes aplikaci...

Ucpávání cévky

| Dotaz od: Dana

Mám přítele, který leží po pádu z výšky v nemocnici. Od června má zavedenou "cévku", jelikož sám nemůže. Poslední dobou se se mu cévka ucpává, lékař mu ji vymění a do...

Paní Dano. Omlouvám se za opoždění odpovědi, dotaz byl ke mě přesunut. Bolest v podbřišku je zřejmě dána napětím močového měchýře při poruše odtoku moči, posoudit to ale musí...

Je to opravdu slinivka?

| Dotaz od: Vlasta

Mám dotaz ohledně zdravotního problému mého manžela /37let/. Před týdnem byl odvezen záchrannou službou pro akutní bolest břicha. Oba jsme si mysleli, že má problémy se slepým...

Vážená paní Vlasto, máte pravdu, výčet uvedených obtíží představuje u muže ve středním věku závažné poškození zdraví. Mohlo by se jednat o zánět slinivky, cukrovku, případně...

Je mi 26 let, již 10 let trpím opakovanými záněty močového měchýře. Pokaždé nasazena atb, zkoušela jsem všechny možné volně prodejné medikamenty (Urinal, čaje, brusinky, kapky z...

Samozřejmě jste správně podstoupila všechna vyšetření, která by mohla odhalit příčinu opakovaných zánětů. Jestliže máte zánět 3x do roka, tak to není nijak závažná věc. Vždy Vám...

Bolesti zad

| Dotaz od: Marcela

Už asi měsíc mě hrozně bolí záda a bolest neustupuje ani když si dám kapky algifen predepsane od doktora.Par dni z5 jsem měla klid najednou dneska ráno v práci mě jak kdyby v...

Jestli léčení nestačí, pak informujte Vašeho lékaře. Doporučí Vám další postup. Například vyšetření neurologem, který může rozhodnout a doporučit obrazová vyšetření a podle...

Bolest hlavy

| Dotaz od: Mirda

Už asi tak měsíc v kuse hned co se probudím tak mám strašné bolesti hlavy. Algifenové kapky mi na to nezabírají jen Bruffen. Nevím jestli s tím někam nezajít, protože se to...

Měla byste si zajít ke svému praktickému lékaři, ten si Vás vyšetří a dle svého uvážení odešle k neurologovi či na oční vyšetření. Zdravím a přeji brzké uzdravení.

Bolest při menstruaci

| Dotaz od: Michaela

Už asi cca 3-4 roky mě při mestruaci trápi silná bolest. Doprovázena malatností, omdléváním navaly, půjem. Několikrát jsem s tím byla u mého lékaře ale řekl mi jen že to má...

Je to typický premestruační syndrom, může vymizet až po porodu nebo se může objevit právě po porodu. Někdo má tyto stavy celý život. Lékem na tyto stavy je antikoncepce, protože...

Dlouhodobá rýma

| Dotaz od: Lukáš

Rád bych Vás požádal o radu. Už asi od vánoc mě trápí ucpaný nos a silná rýma (netekoucí). Celou dobu jsem to řešil kapkami do nosu (muconasal plus) ty jediné mi vždy dokázali...

Pane Lukáši. Postup je nutno řešit s lékařem, který zná detaily a viděl Vás - co Vám "našli v krku"?, proč bylo předpokládáno, že to s Vašimi potížemi souvisí? (výsledek výtěru...

Bolest hlavy

| Dotaz od: Šárka

Mám takový problém,od minulého čtvrtka mě hrozně bolí hlava,za krkem a je mi na zvracení.Paní doktorka mi napsala Algifen kapky,ale nepomáhají.Navíc si připadám unavená a mám...

Dle vašich příznaků se nejspíše jedná o funkční poruchu krční páteře ( blokádu). Doporučila bych vám vyšetření na neurologii k vyloučení závažnější etiologie. S pozdravem Jana...

Bolest břicha

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych se vás zeptat,mám problémy s bolestí břicha.Mám silné bolesti v břiše a někdy i silné křeče v břiše.Někdy mívám i řidší stolici a musím si vzít endiaron.A ted jsem...

Etiol.je zkratka a znamené etiologicky- tj. příčina. Bolesti břicha při menstruaci mohou být způsobeny nerovnováhou svalů pánevního dna, poraďte se se svým gynekologem nebo...

Nepříjemný pocit v krku

| Dotaz od: Veronika

Prosím Vás o radu. Před půl rokem mi bylo zjištěno pomocí gastroskopického vyšetření špatná funkce slinivky břišní. Na bolesti žaludku jsem právě trpěla už od 10 let, kdy jsem...

Nepíšete o jaké konkrétní postižení žaludku se ve vašem případě jedná. Jestliže máte gastroezofageální reflux, hiátovou hernii apod., mohou vaše potíže pocitu dušení s uvedenými...

Angína

| Dotaz od: Kristýna

Můj přítel je již přes 2 týdny nemocný. Na počátku mu diagnostikovali angínu a dostal ATB a nosní kapky. Tyto léky poctivě bral po dobu dvou týdnů. Na kontrole mu pak paní...

Doporučuji ještě cca týden klidový režim, pokud potíže neodezní, navrhuji navštívit nejbližší infekční oddělení.

Měla bych dotaz ale ani nevím jak začit je mi 41 let mám problemy přes 5 let co se mi narodil syn začalo mi pihát pod žebrama na pravi straně nemohla jsem se nadehnout a...

Milá Liano. Přestanete se trápit v momentu,kdy naleznete živého lékaře,který Vám vše v klidu vysvětlí a sám Vás na chirurgii objedná. Podle ledabylého popisu MRI usuzuji...

Bolesti pod pravým žebrem

| Dotaz od: Jana

Střídavě se u mě objevují bolesti pod pravým žebrem, přecházející až do celé pravé strany podbřišku. Bolest je tlačivá, píchá to. Když na jedno z těch míst zatlačím, začne to...

Milý Jano, svěřila bych se zpočátku praktickému lékaři. Je potřeba odlišit bolesti vertebrogenní od bolestí vycházejících se zažívacího traktu či močové soustavy. Ultrazvuk...

Milá paní doktorko, nejprve bych chtěla poděkovat za existenci tohoto portálu a za váš čas. Prosím o radu: včera ráno jsem byla u praktické lékařky s tím, že mě po přechozeném...

JAno. Obvyklá praxe je taková, že se při podzření na zánět močových cest a pyelonefritídu odebere moč na biochem. rozbor a kultivaci a antibiotiká se nasazují ihned- tzv. na...

Pred 2 týdny se u mě projevilo pálení v močové trubici, 2 dny na to jsem zahlédl i výtok v podobě čiré kapky, ktera byla další dny pozorována již jakoby nesla i bíle zbarvený...

Testy na kapavku jsoujiné, ne běžná kultivace,ta ji neodhalí. Pravděpodobně jde o doznívání zánětu nebo seminální tekutinu. Pokud by se situace opakovala, navštivte venerologii...

Prosba o pomoc

| Dotaz od: Hanka

Přeji, prosím Vás moc o radu. Je mi 23let. Už 5let běhám po doktorech a nikdo neví, co se mnou. Neustále hubnu. Dělá mi problémy sníst cokoli mastného, tučného, smaženého i...

Žlučník mě napadl jako možná příčina, ale vzhledem k tomu, že jsou Vám stále dělána nějaká vyšetření, máte prokázáno, že problém není ani zde. Eventuelně zkuste stav konzultovat...

Zánět ledvin?

| Dotaz od: Eva

Už měsíc mě trápí bolesti o oblasti levé ledviny a levého podbřišku. Nejdříve jsem měla problémy se vymočit - velké křeče, ale ty ustaly. Další věc je, že i když přes den jsou...

Podle Vašeho dotazu v moči kultivačně bakterie vyšly, ale ani po přeléčení ATB a cotrimoxazolem k úlevě nedošlo. Dostala jste také léky na bolest, které zároveň povolují...

Krvavé oko

| Dotaz od: Jaroslav

25.10.2015 jsem byl v nemocnici s bolestmi břicha a zvracením, v nemocnici vyloučili apendicitidu a dali mi kapačky, aby se mi ulevilo. Diagnozá lékařů zněla nejspíše akutní...

Prasklé žilky v oku budou pravděpodobně od zvracení. Nejde o nic vážného, problém se sám upraví. Únava bude způsobena akutní gastroenteritidou, bude potřeba cca týden, než se...

Otok víček

| Dotaz od: Anna

Už 2 týdny mám problém ohledně víček. 1 týden, když jsem si nalíčila oči to svědělo, byla trochu zarudlá, ale 2 týden mi už oční víčka natekla a šíleně svědí ale bolest žádná...

Anno, jde o alergický otok víček- zřejmě jste ho vyvolala nevhodnou kosmetikou (líčením). Doporučuji se pár dní nelíčit, používat jen dětské mýdlo, v lékarně si kupte Claritin...

Ucpané dutiny?

| Dotaz od: Tom

Uz delsi dobu nemuzu dobre polikat.nejsem nemocny ani nastydli,ale kdyz polknu.Citim mezi hornim patrem a nosem trochu vzadeji u krku , jakoby tam byla ucpana dutina,nekdy je to...

Vážený pane Tome, podobné potíže by, hlavně vzhledem popisované dlouhodobosti, měly jistě být předmětem podrobnějšího vyšetření. Nemusíte se bát, že by Vám hned někdo něco...

Od srpna 2014 trpím na opakované záněty močového měchýře (řezání, pálení tam dole, nejen při močení a stopy krve v moči). Ze začátku jsem měla uvedené příznaky jednou do měsíce...

V prvé řadě bych neviděla úplně dermoidní cystu za příčinu obtíží, a pokud se obtíže nyní zhoršují,nečekejte 3M,zda cysta zmizí a zajděte k praktikovi, ev,na gynekologii...

Žeby hormóny ?? pomôže hak ??

| Dotaz od: Sisuska

Mam 17 rokov a strasne mi padaju vlasy cim dalej viac a to iste plati aj o vyrazkach na tvari mam 20 velkych a desiatky malickych neviem ako to mam zakryvat uz .:(( Teraz si...

HAK by opravdu mohla pomoci, absolvujte všechna vyšetření, co bude potřeba a potom se poradte o vhodném složení HA, možná budete velmi překvapená, může účinkovat dobře, nikdo...

Opakované pálení při močení

| Dotaz od: Kateřina

Prodělala jsem zánět močových cest, již čtvrtý. Byly mi předepstány ATB-Xorimax 500 a Algifenove kapky. Bolest při močení a krev v moči vymizela, ale po 7 dnech se mi vratilo...

Vážená slečno/paní Kateřino, doporučuji Vám podstoupit ještě gynekologické vyšetření z hlediska možného ložiska infekce v oblasti rodidel. Kultivační vyšetření moče a stanovení...

Campylobakterie jejuni

| Dotaz od: Kateřina

Manžel se dozvěděl, že má v sobě campylobakterii jejuni. Její působení trvalo od útrka do soboty, kdy z něj odcházela jenom voda. Užíval Endiaron a Algifen neo. Dnes dostal ATB...

Onemocnění trvá u každého individuálně, obvykle 5-10 dní, různě dlouho přetrvává i bakterie ve stolici. Nelze tedy přesně odhadnout, kdy dojde k úplné eliminaci bakterie ze...

Proděla jsem několik operací břicha,gynekologickou,žlučník a roce 2007 rozsáhlou operaci srůstů střev,kde mi některé srůsty ani nešli rozrušit.Letos na jaře jsem byla...

Konzultovat stav lze například na gastroenterologiích při fakultních nemocnicích (pro Vás nejblíže asi v Praze - VFN, FN MOtol, FN Bulovka, FTN Krč, FN Královské Vinohrady) nebo...

Bolest hlavy a zvracení

| Dotaz od: Markét

Už asi 2 měsíce mám problémy s bolestí hlavy od obou spánků do zadní části hlavy. Prášky, které jsem používala (ibalgin 400, algifené kapky, ibubrofen) mi ani jedno nepomáhá a...

Měla by jste podstoupit brzké neurologické vyšetření k vyloučení nitrolební hypertenze. Pěkný den

Křeče v břiše, průjem

| Dotaz od: Jan

Chtěl bych se zeptat,jednou za čas třeba jedno do roka mám hrozné křeče v břiše,které trvají třeba půl minuty a potom je klid,potom zase půl minuty a zase chvíli klid a vetšinou...

Podle popisu příznaků by se mohlo jednat o dráždivý tračník (s průjmy i se zácpou). Projevuje se bolestmi břicha s následným nucením na stolici a po stolici přijde úleva. Při...

Břicho

| Dotaz od: Denisa

Už 3 měsíce mě píchá v pravém boku mezi pupikem a kyčlí. Píchá to nárazově při pohybu, ale i když jen ležím nebo nedělám nic namáhavého. Občas bolest zmizí i na pár dní, ale...

Tak je to v místě kde by se mohlo ozvývat slepé střevo...někdy může pár měsíců pobolívat a zase to úplně přejde nebo se zhorší a skončí to operací...každopádně by se měla...

Čelist

| Dotaz od: Hana

Již pátý den mám bolesti čelistního kloubu a jeho okolí na levé straně. Nejprve to byla nepříjemná bolest, která se nyní změnila spíše na bolest tupou nebo na tlak. První dni...

Pokud musíte užívat takto silnou kombinaci analgetik, pak raději doporučuji návštěvu lékaře - určitě existuje nějaký zástup v době dovolené. Může jít o zánět, není vhodné tento...

Prosim o radu. Můj manžel ( 40 let ) má silne bolesti hlavy a při te bolesti má zamlzene vidění. Co by to mohlo byt? Nedostanu ho k doktorovi. Mockrát děkuji za odpověď.

Může se jednat o migrénu s očními příznaky, nebo může jít o nějaké oční onemocnění, při kterém špatně vidí a následují bolesti hlavy. Může jít i o tzv. cervikokraniální syndrom...

Zánět mocoveho mechyre

| Dotaz od: Romana

Chci se zeptat před 2měsíci jsem měla zánět moč. měchýře časté močení,pocit plného měchýře a tlak,řezání ani pálení jsem neměla moč+kultivace v pořádku brala 10dní cyprinol.Po...

Může jít o následek zánětu nebo trvání zánětu nebo i jiné onemocnění močové trubice. Asi bych po počkal ještě nějakou dobu. Hodně pijte, buďte v teple a zkuste brusinky

Ztráta čichu

| Dotaz od: Katka | z mobilní aplikace

Mám velkou rýmu a večer jsem kvůli ní nemohla usnout, proto jsem si asi čtyřikrát nastříkala do nosu kapky, ale ráno jsem zjistila, že jsem příšla o čich. Vrátí se mi sám nebo...

Vážená slečno Katko, s největší pravděpodobností se jedná o dočasnou poruchu čichu v důsledku akutní rýmy. Pokud se Vám čich neobnoví po odeznění rýmy, doporučuji Vám podstoupit...

Zánět ledvin, nebo pohl. choroba

| Dotaz od: kluk co má hodně holek

Byl jsem u lékaře s bolestí v zádech (asi) ledvin. Našel mi v moči krev a dal mi Algifen kapky. Dnes jsme měli s partnerkou sex a zjistili jsme že mám žluté sperma. Bojím se, že...

Doporučovala bych kultivaci moče, pokud by byl nález mohlo by se jednat o zánět močové trubice, resp. močových cest. Začít můžete u praktického lékaře, event. urologa. Hezký den.

Bolesti v podžebří

| Dotaz od: mia1

Mám dotaz ohledně bolestí mé maminky ,před 3 dny jí začalo bolet levé rameno a následně v levém podžebří .U lékaře proběhlo vyšetření a odběry-odběry byly v pořádku,na sono...

Krásný večer.Asi Vás svou odpovědí rozladím,předem se omlouvám.Vím,že čekání a nejistota jsou vždycky nepříjemné,člověk by rád jednal,měl pocit,že neztrácí čas..Jenže.Lidské...

Mám na vás tentokrát spoustu dotazů. V neděli 22.3 mě k večeru pobolívalo břicho, následně jsem měla celé pondělí průjmy, 3x za den jsem si vzala Imodium, ale po něm jsem už na...

Lacidofily ke každým antibiotikům vhodné. Po vyléčení nechutenství vymizí samo, netřeba Nutridring. Klidový režim, nechodit ven, bez fyzické aktivity. Amoksiklav je výborné ATB...

Chronická rýma

| Dotaz od: Vlaďka

Jižasi 3 roky trpím neustálou rýmou. Testy na alergii dopadly negativně. Přesto mi částečně pomáhá Xyzal. Poslední dobou se však situace dost zhoršila. Mám neustále úplně ucpaný...

Vlaďko. Ačkoli souvislost melonomu s Vaší rýmou nemohu vyloučit, nezdá se mi pravdpěodobná. Téměř jistě máte závislost na nosních kapkách, která sama o sobě stačí k udržení...

Líéky na nachlazení

| Dotaz od: Michal

Chci Vás poprosit o radu.Užívám při nachlazení tyto léky:Panadol-modrá krabička-10ks-v krabičce,při teplotě-3krát denně,Nasivin-3krát denně,Biseptol-480mg-po 12hod.-2tablety,neo...

Pane Michale, léky i jejich dávkování jsou vcelku v pořádku, v užívání ambroxolu bych taktéž neviděla problém, s Codeinem bych byla ale opatrnější a případně bych konsultovala...

Je mi 21 let a asi před měsícem a půl mi byly podány antibiotika Gyrablock s tím, že mám zánět, v ten den jsem měla už vysoké teploty. Měla jsem potíže s močením (časté nucené...

Buď je to následek zánětu nebo zánět pokračuje. Chce to opět vyšetření moči, eventuálně antibiotika. Zkusit léky na zklidnění močového měchýře. Pokud je jen časté nucení na...

Slinivka břišní

| Dotaz od: Martin

Je mi 19 a prodělal jsem akutní zánět slinivky, pár dní si poležel na kapačkách v nemocnici a bolesti ustaly, podle doktorů se i hodnoty vrátily do normálů. Nicméně den, dva po...

Pokud máte takto silné bolesti, určitě lékaře vyhledejte. Kromě klinického vyšetření by asi bylo vhodné provést i odběr krve a zkontrolovat, zda opět nedošlo ke zvýšení těch...

Již přes dva týdny mě trápí trvalý tlak a píchání pod pravými žebry. K tomu mám průjem, často říhám a občas mi bolest přechází do celého břicha. 7 let už nemám žlučník. Byla...

Bolesti v oblasti břišní stěny pod žebry mohou skutečně souviset s páteří. Vadné postavení páteře ale nezpůsobuje průjmy. Pokud budou obtíže přetrvávat, doporučil bych Vám...

Potíže s trávením

| Dotaz od: Kateřina

V poslední době mám potíže s trávením, zácpa, průjmy, strava projde hned po jídle.. plynatost, nafouknutí břicha, bolest v levém podbřišku.Mám dojem, že to bude střevní problém...

Podle popisu příznaků by se mohlo jednat o dráždivý tračník (s průjmy i se zácpou). Projevuje se bolestmi břicha s následným nucením na stolici a po stolici přijde úleva. Při...

Bolest břicha

| Dotaz od: Ivana | z mobilní aplikace

Prosím Vás, trápí mě bolesti v oblasti žlučníku, který mám na ultrazvuku v pořádku, vipadá to tedy na dvanácterník, problémy mám ze stresu, pobolival mě již rok zpětně v práci...

Vážená paní Ivano, spolehlivě určit způsob a trvání léčby bez znalosti výsledků klinického, laboratorního, zobrazovacího a endoskopického vyšetření není možné. Doporučuji Vám...

Má dotaz ohledně bolesti ledviny. Můj přítel dnes ráno vstal bolestí zad. Nejdříve si myslel, že to jsou záda,ale když mi popsal,že ho to bolí na jedné straně zad a pokračuje až...

Bez vyšetření moči to nelze určit. mohlo se jednat o ledvinu, ale spíše to byla bolest od bederní páteře.

Přeji příjemný den, Několik měsíců mě dost často bolí levá spánková část na hlavě. Při začátku potíží mi vyšlo negativní CT a tak mi bylo doporučeno navštívit stomatologa...

Algifen v tomto případě bude nedostatečný, je třeba se domluvit s lékařem na posílení analgetické terapie a pátrat po příčině potíží. Pokud máte zvětšenou uzlinu, zdroj bolestí...

Bolesti přetrvávají již skoro měsíc, občas krev ve stolici, konzultace s lékařem, predepsan detralex. Bolesti mám neustále a jdou mi až do břicha.Uzivam Aulin, algifenove...

Paní Mileno. Je neobvyklé, že by se problém s hemorrhoidy projevil neustávající bolestí celého břicha, takže mi jako podstatné připadá opětovné zhodnocení příčiny bolestí, tedy...

Zdravím, je mi 23 a již mnoho let mám příznaky, které by se daly připsat CFS (subrifilie, bolesti hlavy, nespavost, chronická únava...). Před rokem mi diagnostikovali cystu...

Bohužel jediná možnost, jak se cysty zbavit, je chirurgické řešení. Zkuste opět navštívit ORL, říct lékaři, jak se Vaše obtíže vyvíjely. Uvidíte, jaký na to bude mít názor. Co...

Zlomenina zápěstí

| Dotaz od: Jana

Jsem po zlomenině zápěstí,úraz se stal 25.11.09,sádru mi sundali 29.12.09 a od té doby chodím na rehabilitace.2.2.09 jsem byla hospitlizována pro stále otoky a bolesti.Dávali mi...

Pravděpobně se jedná o zatuhnutí kloubů a svalů v zápěstí. Doporučoval bych znovu konzultovat rehabilitační cvičení s ošetřujím lékařem, popř. znovu RTG zápěstí, aby se vidělo...

Před týdnem, v sobotu 16.4. jsem byla na pohotovosti s problémy - bolesti v podbříšku, časté močení, tlaky a pálení při močení, hnědé špinění, někdy s trochou sražené krve. Byla...

Antibiotika by na cyklus vliv mít neměla i když 5 tbl rozhodně nebyla dostatečná dávka, oddálení únorových menses již také vliv mít nebude v případě opakování po vyšetření s...

Nezdolný zánět spojivky

| Dotaz od: Roman

Zdravím, před 2 měsíci jsem měl zánět spojivek (pocit tělíska v oku a svědění). Od lékařky jsem obdržel oční kapky Spersadex na 7 dnů - bez úspěchu, dále pak Tobradex na 7 dnů...

Doporučuji Vám navštívit očního lékaře, jistě nejste jediný pacient, kterému se zánět vrátil. Já sama mám pár pacientů, u nichž se zánět vrátil, uděláme opakovaný stěr ze...

Bolest zubu

| Dotaz od: Veronika

Ode dneška se léčím se zánětem ledvin. Dostala jsem antibiotika Ofloxin a na bolest Algifen Neo. Minulý týden jsem byla na vyrtání zubního kazu, zub byl po vrtání ještě den dva...

Ne nemůže. S pozdravem MUDr.J. Piskáček

Už třetí rok mám stejné opakující se potíže. Intenzita postupně stoupá až se bolesti dostavují každé dva měsíce. Problém začíná v malých křečích v celé oblasti hrudníku a břicha...

Vážená paní/slečno Mirko, doporučuji Vám podstoupit komplexní neurologické a ortopedické vyšetření k potvrzení/vyloučení tzv. vertebrogenních bolestí ("od páteře"). Pokud se...

Před týdnem, v sobotu 16.4. jsem byla na pohotovosti s problémy – bolesti v podbříšku, časté močení, tlaky a pálení při močení, hnědé špinění, někdy s trochou sražené krve...

Chybí podstatný údaj kdy jste si vzala poslední antikoncepční tabletu ale pokud byl 16.4 normální ultrazvuk a předchozí menses 27.3 nemělo by se jednat o gynekologický problém...

Přeji pěkný den, prosím, mám urologický problém a žádám Vás o radu. Už dva měsíce mám nepříjemný tlak v podbřišku, občas pálení v tříslech, bolest varlat... Byl jsem u svého...

Vaše potíže jsou dost nespecifické na to, aby lékaře navedly na jasnou diagnózu. Takové stavy je těžké diagnostikovat a ještě horší léčit. Může jít o bolestivý pánevní syndrom...

Warfarin

| Dotaz od: Hana

Dnes jsem se dozvěděla, že když beru valfarin po operaci chlopně,tak nesmím užívat kapky ALGIFEN. Docela me to vyděsilo,protože trpím migrénama a na bolest si je kapu. Děkuji

Nevím, kdo vám tuto informaci poskytl, ale Algifen na bolest hlavy při Warfarinu můžete. Nesmíte žádná nesteroidní antirevmatika, tj. Brufen, Ibalgin, Dolgit, Nalgesin a všechny...

Endometrioza

| Dotaz od: vendula

Letos mi bude 30 a děti ještě nemám. 16.unora 2010 jsem byla na laparoskopii s cystou ale našli mi veliký srůsty a nějaký mi rozdělili a nějaký tam ještě asi zůstali.Ginekolog...

Někdy se endometriosa vyléčí tím, že poacientka otěhotní, proto vám lékař doporučil ten pohlavní styk. Ve vašem případě se bude postupovat hormonální terapií, ale doporučovala...

Bolesti hlavy

| Dotaz od: Lucie | z mobilní aplikace

Je mi 28 let,mivam caste bolesti hlavy spise tupe a mota se mi hlava,zlousela jsem si vzit ibalgin ale nezabral,chci se jen zeptat jestli je to zpusobeno nizskym tlakem nebo...

Od nízkého tlaku mohou být také bolesti hlavy, ale jistě by na ně zabral Ibalgin spolu s dostatečným pitným režimem. Pokud máte bolesti často, zajděte k lékaři- mohlo by se...

Již 3 den mám silné bolesti zad při sezení, ležení v posteli a též silné bolesti pod pravým žebrem, přičemž břicho je nafouklé jak "balon". Pro zmírnění bolesti jsem užil...

Není jasné, jestli bolesti zad a bolesti břicha spolu souvisejí. Neudáváte, co se za toho půl roku na gastroenterologii zjistilo. Může jít o problém v páteři a podrážděný...

Před 4 dny jsem navštívila urologa s bolestí levé ledviny, bylo mi zjištěno cystopyelitis, provedeno cévkování a předepsání nolicin a algifen neo. Další den se ale objevila...

Ledviny nebolí obvykle v podžebří. Vše ostatní by s močovou infekcí souviset mohlo. Na nevolnostech se může podepsat i užívání antibiotik. Ty bolesti, které máte nyní, mohou být...

Alergie na léky

| Dotaz od: Jaroslava

Léčila jsem se na alergologii asi 15 let ale když jsem si v důchodu pořídila psa tak mě paní doktorka z poradny vyškrtla budˇpes nebo léčba.Mám alergii na kyselinu salicylovou...

Intoleranční reakce na kyselinu acetylosalicylovou není nepřekonatelný problém v léčbě bolesti.Platí ale zásada, že nejprve je třeba zvažovat, zda plánovaný lék pacientovi...

Bolest břicha

| Dotaz od: Tomáš | z mobilní aplikace

Zdravím. Mám už přes týden každý den (po ránu nejvíce) bolest břicha a to u žaludku směr dolu. Nejvíce to bolí ráno při močení jinak celodenní pobolíváni (křečovité) ne nějak...

Doporučuji navštívit praktického lékaře. Vezměte s sebou do sklenice vzorek ranní moči. Může se jednat o zánět močových cest ev. o kámen v ledvině. Vypijete 3-4 litry tekutin za...

Předem se omlouvám za případně trochu delší dotaz, ale už delší dobu (cca 1,5roku) mě trápí vleklé gynekologické problémy. Často mě bolí v podbrišku po stranách (vaječníky...

Virgo ženy nemívají rakovinu děložního čípku, a rakovina dělohy se objevuje typicky až v mnohem vyšším věku. Změny na vaječnících ve smyslu nádorového růstu lze odhalit...

Zánět ledvin

| Dotaz od: Lucie | z mobilní aplikace

Mam dotaz. Před 10 dny jsem onemocněla na zánět ledvin. Paní doktorka mi dala antibiotika. V úterý jsem byla na kontrole po týdnu s tím ze me pořád bolí v zádech (ledviny). Paní...

Měla byste mít provedené zobrazovací vyšetření ledvin, Zda tam není třeba absces. Další otázkou je, jestli dostáváte vhodná antibiotika

Mam zlucnilove kameny a trápí me podrážděný žlučník jsem ve 20 TT na operaci se chystam po porodu.muzu užívat nějaké léky na bolest popř algifen.? Děkuji

Zkušenosti s užíváním přípravku ALGIFEN NEO u těhotných žen nejsou. Byla však popsána zvýšená incidence Wilmsova nádoru (nefroblastomu) u dětí, jejichž matky užívaly v...

Indometacin

| Dotaz od: Biedronca

Uzivam indometacin (2x denne) na intenzivni a velmi bolestive krece pri menzesu v podbrisku (nevolnost,zvraceni,poceni a nekolikavterinove krecove stahy).Za jak dlouho se cipek...

Zkuste přípravek Aulin

Krev v moči při zavedeném pmk

| Dotaz od: Jaroslav

Asi dva roky mám zavedený PMK-Několikrát za den mám pocit silného nucení na močení.Snažím se velkou námahaou toto nucení potlačit,ale stejně musím jít na WC a tam odtok moči...

Katetr jako cizí těleso normálně měchýř dráždí. Na takové pocity ale nereagujte a netlačte na malou. Pokud nutkání trvá, je možné užít např. Algifen kapky. Krev v moči se při...

Dlouhodobé bolesti hlavy

| Dotaz od: Iva

Už měsíc a půl mám bolesti hlavy (neustálé) – tlak v hlavě a tlak za očima. Po dvou týdnech jsem se rozhodla jít k dětské lékařce (je mi 16 let). Ta mě poslala na oční...

Příčin bolestí hlavy a závratí je více, nelze hned myslet na to nejhorší. Obojí může způsobit i krční páteř nebo nedostatek tekutin. Závratě podobné jako popisujete by možná...

Chtěla jsem vás poprosit o radu, jelikož už jsem prolezla snad všechny lékaře v mém okolí a stále se můj stav nezlepšuje a hlavně jsem chtěla slyšet názor někoho jiného, než mé...

Normální to samozřejmě není. Pokud jsou vyloučeny infekce včetně těch pohlavně přenosných (musí se na ně myslet a udělat speciální vyšetření) a vyloučeno onemocnění pohlavního...

Campylobakterie

| Dotaz od: Kateřina

Manžel se dozvěděl, že má v sobě campylobakterii jejuni. Její působení trvalo od útrka do soboty, kdy z něj odcházela jenom voda. Užíval Endiaron a Algifen neo. Dnes dostal ATB...

Většinu dotazu jsem již odpověděla, ráda byste ještě věděla, zda je možné se nakazit v bazénu. Campylobakterová infekce postihne člověka většinou požitím tepelně nedostatečně...

Odpovídající použití očních kapek je jedním z hlavních předpokladů úspěšné léčby glaukomu. Mnoho pacientů si myslí, že nakapat si do očí není nic složitého. Jenže ve skutečnosti...

 celý článek

Oční kapky pro účinnou léčbu zeleného zákalu či jiných onemocnění oka vám předepíše lékař a většinou uděláte nejlépe, když se spolehnete na jeho odborný úsudek.

 celý článek

Nástup koncentrátů koagulačních faktorů vnesl do léčby hemofilie doslova revoluci. S jejich pomocí lze dnes provádět i ty nejsložitější chirurgické výkony.

 celý článek

Na ukládání tuku v játrech se podílí jaterní enzym. Lékaři nyní zjistili, že je též nepostradatelný pro nakažlivost viru hepatitidy C (HCV). Tento objev by mohl nabídnout nové...

 celý článek

Oční kapky za sebou..

| Dotaz od: Lucie

Před deseti dny jsem začla mít potíže s pravým okem (červenání, otoky, řezání) můj praktický lékař mi předepsal maxitrol.. brala jsem ho 10 dní (mezitím začal problém i s druhým...

Domnívám se, že můžete další kapky používat.

Je mi 65 let, a již dlouho nosím brýle bifokály, pravidelně jednou za rok navštěvuji oční lékařku. Jelikož již delší dobou mám pocit suchého oka, tak pátrám po nějakých dobrých...

Co se týče odstranění žilek pomocí Opticalmu, tak jsem velmi skeptický. Navíc kapky jsou opravdu modré a když stečou na kůži, zanechávají stopy. Zatím mám jen malou zpětnou...

Prestarium neo

| Dotaz od: Pavel

Proč se má při užívání Prestaria Neo věnovat zvláštní opatrnost při cukrovce léčené inzulínem?

Přípravek obsahuje ACE-inhibitory. Jejich činnost úzce souvisí s metabolismem cukrů - díky tomu změně hladin draslíku. Hezký den.

Kapky

| Dotaz od: Silva

Zdravím všechny přítomné a mám dotaz. Jsem panna, nedávno jsme se s přítelem mazlilia chtěli jsme zkusit sex, bez ochrany ale do toho nechci jít. Příteli ASI vytekly kapky...

Všude píšou něco jiného, protože je to o náhodě - může dojít k otěhotnění a nemusí. Pokud si nejste jistá, můžete si udělat tehotenský test, ten je jistý. Hezký den.

Kontaminace léků určených k léčbě zeleného zákalu je více závislá na přístupu pacienta než na tom, zda obsahují nebo neobsahují účinnou konzervační látku přidávanou pro...

 celý článek

Adrenalinové kapky

| Dotaz od: Kateřina

Minulý týden mně začala pobolívat hlava po prochladnuntí venku. Byla jsem u lékařky a ta zkonstatovala že se jedná o slabý zánět dutin, bez nutnosti léčby antibiotiky. Napsala...

Mohou se používat při kojení. Jsou určeny jen k místnímu krátkodobému použití, takže systémové účinky s prostupem do mateřského mléka v dávce, která by měla nějaký vliv, jsou...

Probiotické kapky

| Dotaz od: Petra

Prosím o radu. Dnes jsem zakoupila Probiotické kapky. Doposud syn-6 týdnů užíval Sab simplex. Je možné nadále do lahve s umělou stravou přidávat kapičky sab simplex a zároveň 1x...

Já myslím, že klidně ano. Hezký den.

Neocapil ?

| Dotaz od: sisuska

Mam 16 rokov a uz 5 mesiacov mi padaju v chumacoch vlasy teraz aj obocie a mihalnice pricina je zrejme zvysene autoprotilatky proti stitnej zlaze ANTI-tg ale lieky na stitnu...

Někdy se prostě stane, že organismus zareaguje takovým způsobem - vypadáním vlasů. Vím, je to velmi těžká situace, ale snažte se spolupracovat s lékaři a ptát se jich na...

Opthalmo-septonex kapky

| Dotaz od: Andrea

Syn 15m bral tobradex na zanet spojivek 4dny a pote jsem mu jeste kapala 3dny opthalmoseptonex 4-5xdenne/1kapka a muj dotaz zni,zda nevadi,ze jsem mu tyto kapky kapala vice jak...

Nemělo by mu to uškodit (stejně se nějaké množství kapek do oka nedostane.../, ale přístě raději kapejte dle doporučení. Hezký den.

Oční kapky

| Dotaz od: jana

Chtěla bych se zeptat, jestli je možné v případě užívání kapek na snížení očního tlaku, když dojde k upravení tlaku na odpovídající hodnoty, tyto kapky zkusit po nějaké době...

Snížení dávky nebo vysazení kapek na snížení nitroočního tlaku nikdy nedělejte sama, vždy jen na zkladě porady S VAŠÍM očním lékařem. Rozostření vidění může nastat vpodstatě po...

Každodenní pravidelná aplikace očních kapek představuje pro mnoho pacientů se zeleným zákalem takový problém, že kvůli nedodržování léčby trpí i jejich zrak a onemocnění se...

 celý článek

Kapky do očí

| Dotaz od: Eva

Měsíc jsem se léčila se zlatým stafylokokem v očích. První léčba ant. nezabrala, po té použit Ciloxan a výsledek negativní, problém je že oči stále červenají a tečou. Pan doktor...

Prošlé kapky do očí raději nepoužívejte. Příčina může být i alergická, zkuste se poradit v lékárně na nějakých volně prodejných kapkách.

Kapky prve po sexu

| Dotaz od: Iveta

Měli jsme s přítelem pohl. styk a po p.s. jsem šla čůrat a měla jsem v kalhotkách pár kapek krve. Ale potom už žádná krev. Stalo se mi to 3x za sebou, potřebovala bych poradit...

Takto - na dálku - je těžko určit příčinu krvácení. Může to být drobné poranění poševní sliznice po pohlavním styku. Zdrojem krvácení může být křehká sliznice na čípku děložním...

Kapky - sirup - tabletky

| Dotaz od: Jirka

Paní doktorko, je rozdíl ve formě podání přípravku proti kašli (kapky - sirup - tabletky) nebo je to jedno - u dospělého. Např., když mám kašel je lepší si lék "X" koupit jako...

Jedná -li se o stejnou cestu podání (kapky i sirup i tabletky se užívají ústy a polykají se), jde především o to, co komu vyhovuje.

Kapky touhy

| Dotaz od: Matěj

Pane doktore, mám takový dotaz je mi 15 let a mám preejakulát ale bohužel ho mám i třeba když jsem s mojí holkou venku a ona mě jenom škrabká nebo tak tak , no a už jsme...

No, domnívám se, že pokud Vaše partnerka užívá antikoncepci, není kondom nezbytný. Kondom se přidává k hormonální antikoncepci ne pro posílení jejího kontraceptivního vlivu...

Nezhoubny neotvar

| Dotaz od: Marek

Před rokem mi zjistily na MR nezhoubný nádor hypofsy, léčil jsem to konzervativně práškama dostinex, po roce jsem šel na MR znovu a přišel mi tento výsledek: Sella turcica je...

Tento nález znamená, že léčba je účinná a nádůrek se zmenšil. Nejspíš ale v léčbě budete pokračovat (ona je standardně dlouhodobá, v řádu klidně deseti let). Mějte se moc hezky.

Egilok succ 25 mg

Pane doktore, dříve jsem trpěla na záněty močových cest, ale ty se projevovaly trošku jinak (pálení a řezání při močení, i při nemočení) než problém, který mě trápí ted...

Chápu vás, ale spekulace co by kdyby, moc nepomohou. Požádejte o rozbor moči poté, co si s lékařem v poradně o tomto problému pohovoříte. Co můžete udělat už ted, je koupit si...

Rád bych se zeptal jestli existuje onemocnění nebo vada srdce kterou neodhalí echo a EKG . Mám neustále bolesti a tlak v oblasti srdce a pokles nejen fyzické kondice ale i...

Mohou se doplnit zátěžové testy na srdce nebo koronarografie, která vyloučí zúžení cév, co zásobují srdce. Předpokládám, že jste opakovaně vyšetřen a na nic zásadního se...

Omeprazol mylan 10 mg

Již mnoho let si kapu do očí Betoptic a Xalatan. Můžete mi prosím sdělit, jak v případě těhotenství mohou tyto kapky ovlivnit plod a následné kojení? Děkuji. Dana Dana

U Betopticu výrobce uvádí Těhotné a kojící ženy, mohou přípravek používat jen ze zvlášť závažných důvodů. U Xalatanu se uvádí - neužívejte jste-li těhotná, mohla byste být...

Flexbumin 200 g/l

Oční kapky

| Dotaz od: Kateřina

Již pátým měsícem 2x denně užívám oční kapky Opatanol (1mg/mL Olopatadine) z důvodu opakujících se alergických zánětů spojivek (celoročně). Chtěla bych se zeptat, zda je možné...

Na tentýž dotaz jsem již odpovídala, ovšem nevím, jestli jste to byla vy, nebo někdo jiný. Ano, oční kapky je možné užívat dlouhodobě. Jsou na lékařský předpis očního lékaře...

Pritelkyne(20) trpi asi pul roku problemy s bolestmi bricha a zazivacimi potizemi(prujem,zacpa). brala algifen, ktery ji pomahal. pred 14 dny byla na ultrazvuku, kde ji krome...

Vážený pane Pepo, bolesti břicha a průjem se mohou jako nežádoucí účinky vyskytnout jak u léčivého přípravku Emanera, tak Bonadea. Doporučuji Vaší přítelkyni vynechat na určitou...

Kapky do uší

| Dotaz od: petra

Nedávno mi přítel do uší nakapal místo kapek do uší kapky proti kašli a nějak od té doby v tom uchu cítím nesmírný tlak a mám ho zalehlé. Není možné, že by se mi stalo něco se...

Vážená slečno Petro, doporučuji Vám vyhledat ORL ambulanci a nechat se vyšetřit a ošetřit specialistou. S pozdravem, MH.

Mám dg. konstituční neurastenie. 12let 1 tb Rivotril 0,5 na noc - jinak neusnu a někdy po probuzení brzy v noci i1/2 Stilnoxu. V současné době někdy úzkostnější nebo...

Pokud máte zhoršené nebo nové obtíže, v první řadě o tom informujte svého ošetřujícího lékaře, který Vás dlouhodobě sleduje a zná. Je potřeba zjistit, co ke změně stavu vedlo a...

Prestarium neo combi

| Dotaz od: Jiří

Přes dva roky jsem bral Prestarium, potom Prestarium Neo. Ted se mi tlak ale zvýšil na cca 150/95 a dostal jsem PRestarium Neo Combi. Jenže po jednom dni je to ještě horší než...

Prestarium Neo Combi existuje ve dvou sílách - 5 a 10 mg, vždy obsahuje oproti Prestariu Neo (to má 5 mg) navíc diureticky působicí složku indapamid. Plný účinek změny terapie...

Femi vaxinum neo

| Dotaz od: Petra

Chtěla jsem se zeptat, často trpím na vaginální mykózu, kterou mám jednou za 2-3 měsíce. Můj gynekolog mi vždycky předepíše nějaké čípky a mast a je po problému, bohužel jen na...

Tento přípravek není hormonální,tudíž nemá vliv na menstruaci a ani na hormonální antikoncepci.

Chtěla bych se zeptat na očkování tuberkulozy. Mám dva syny, byli očkovaní jako malá mimča a v očkovacích průkazech mají uvedeno, že další přeočkování je mezi 11 a 12 rokem...

V ČR se proti tuberkulóze už několik let neočkuje, a to ani novorozenci v rámci primovakcinace, tak přeočkování starších dětí, bylo zjištěno, že riziko samotného očkování...

Kombinace algifenu a panadolu

| Dotaz od: Simona

Chtěla bych se zeptat, dnes jsem současně užila omylem téměř současně tabletu panadolu a 30 kapek algifenu, měla jsem velké bolesti hlavy, bohužel až pozdě mi došlo, že se to...

Nemusíte mít žádné obavy, nemělo by se Vám nic stát.

Asi před 14 dny jsem měl zánět zvukovodu. Začal jsem si do ucha kapat ATB kapky Tobrex a asi po 3 dnech už ucho nebolelo, tak jsem kapky vysadil. Teď zjišťuji, že to byla chyba...

Milý Martine, nerada zklamu Vaše očekávání. Ošetřování oblasti, která není přístupná zobrazení bez speciální pomůcky /otoskop/, může zbytečně zkomplikovat situaci /například...

Kapky noax

| Dotaz od: František

Chtěl bych se zeptat, jaká je u kapek Noax maximální povolená dávka, aby nevznikla závislost. Revmatolog mi je předepsal na bolest, ale prý je nesmím brát pořád, aby nevznikl...

Denně lze užívat až 150-160 kapek. Noax (tramadol) má nízké riziko vzniku závislosti, přesto může k jejímu rozvoji u osob s těmito sklony dojít. Doporučuji zvážit kombinovaný...

Egilok succ 200 mg

U léčby prestariem je upozornění na konflikt s apoalopurinolem.Lékař mi řekli,že to jsou jen takové bláboly.Ted mě byla změněna medikace a užívám ráno Prestarium neo combi 10/2...

Prestarium neo combi, Apo allopurinol a Rivodaron se obvykle dobře snáší i v kombinaci. Současné podávání Prestaria a Apo allopurinolu může ve vzácných případech vést ke změnám...

Nosní kapky

| Dotaz od: Andrea

Mám dotaz. Už dva roky si každý večer šplíchám do nosu Muconasal plus. Přes den je to dobré ale na noc jakmile si lehnu se mi okamžitě ucpe nos a nemůžu spát.Když jsem nemocná a...

Vážená slečno Andreo, léčivý přípravek Muconasal Plus je určen pro krátkodobé použití při zánětech horních cest dýchacích. Doporučuji Vám domluvit se na vhodném postupu v...

Kapky projímadlo

| Dotaz od: Radka

Mohu se zeptat na nějaké projímadlo-ideálně kapky bez chuti a zápachu? Pro babičku. Jak rychle nastupuje většinou účinek a taky jestli je jednorázový. Babička totiž kdysi byla...

Vážená slečno Radko, bez chuti a zápachu by měla být pitná voda; ostatní sloučeniny mohou u různých lidí vyvolat různé čichové nebo chuťové vjemy. "Speciální vodou" máte zřejmě...

Léčím se na vysoký tlak130-140/85-90 Prestariem Neo 2 měsíce 2,5mg denně a pozoruji při sexu nedostatečnou erekci.Chtěl bych zeptat,jestli se po přerušení léku a případné...

Václave! Je možné, že je porucha erekce způsobena nebo spoluzpůsobena Prestariem. Je možné, že po přerušení užívání nebo výměně preparátu dojde ke zlepšení. Určitě byste svou...

Epilobin planta

Chtěla bych se zeptat, je-li možné po trhání zubu užít algifen 600mg v těhotenství? Případně pokud čistě jednorázově, nebo třeba v rámci dvou dnů třeba tři tbl.

Algifen můžete jednorázově užít, ale více se hodí k léčení bolestí, jsou-li doprovázeny křečí. Nedoporučoval bych Algifen v třetím trimestru s výjimkou opravdu jednorázového...

Mívám ve stresu vysoký krevní tlak (někdy až 200/130) jindy normální tlak kolem 120/80. Prestarium mi tlak srovnalo tak na 130/90. Po Prestariu hodně kašlu - nezvladatelné...

Prestarium je dobré antihypertenzivum, ale má nežádoucí účinek suchý dráždivý kašel. Nezvbývá nic jiného než lék vysadit. Musí se zkoušet jiná účinná látka, která Vám krevní...

Prestarium neo

| Dotaz od: vsenorskakobra

Léčím se s mírně zvýšeným tlakem, můj oš.doktor mi změnil lek sectral 1/2 denně na prestarium neo, protože hraju fotbal a prestarium neo je vhodnější pro sportovce, ale už mi...

Pepo! Antihypertenziva jako sectral a prestarium neo způsobují potíže se žaludkem jen velmi vzácně. Hrajete-li fotbal, zkuste k tomu ještě pár kilo shodit (máte-li nadváhu) a...

Paclitaxel merck 6 mg/ml, koncentrát pro přípravu infuzního roztoku

Olanzapine medana 5 mg

Kapky proti kašli

| Dotaz od: Josef

Zajímalo by mě zda se během užívaní kapek proti kašli (Tussin) může konzumovat alkohol, popřípadě za jakou dobu od posledního užíti. Děkuji

U léků se standardně nedoporučuje konzumace žádného alkoholu. Po dobrání myslím den - nebo 2 by jste snad mohl. Samozřejmě s mírou.

Prestarium neo s kreatinem

| Dotaz od: Václav

Mám diagnostikovaný vysoký krevní tlak, užívám Prestarium Neo 5mg ráno 1tbl. Začal jsem užívat doplněk stravy kreatin, užívám minimální dávku 5g denně odpoledne (odstup od...

Čistě teoreticky je odpověď na Vaší otázku ano a to v závislosti na funkci Vašich ledivn. Kreatin je dusíkatá kyselina ,která tělu slouží jako zdroj energie ( nejvíce ho...

Dicynone 250

Lék orcal neo 10mg

| Dotaz od: petr4505

Užívám Orcal Neo 1/0/0 a tlak se mi drží v normě. Jsem jsi 100% jistý, že mi vyvolává palpilace. Byly u mě vyzkoušeny skoro všechny druhy léků. Učinné jsou jen na této bázi...

Nevím jaké léky byly vyzkoušeny, proto Vám nejsem schopen poradit jaké léky se mohou vyzkoušet. Na bušení srdce se obecně dávají betablokátory, např. Concor, Betoloc, Lokren.

Antidepresiva a kapky do nosu

| Dotaz od: Monika

Chci se zeptat, zda je možné během užívání antidepresiv Aurorix používat nějaké kapky do nosu? Ve většině případů se uvádí, že se užívat nesmí. Děkuji

Při užívání některých nosních kapek s obsahem tzv. sympatomimetik (Nasivin, Sanorin, Otrivin ...) by mohlo dojít ke zvyšení krevního tlaku. Naprosto bezpečné jsou kapky s...

Egilok 50 mg

Ifirmacombi 300 mg/12,5 mg

Glepark 0,35 mg

Zodac kapky

| Dotaz od: IVANA

Dobri den chtela jsme se zeptat davam dceře probioticke kapky už asi 5 měsic mae po silnych atb a mame dost slabou imunitu bereme i rybomunyl ale mame prujem mužu davat i...

Nutrilon můžete. Zodac resp. antihistaminika se někdy podávají i v případě, že není jednoznačně alergie prokázána, efekt je možné posoudit až po delší době, takže v užívání...

Kapky fracosan a antikoncepce

| Dotaz od: Mariella

Chci se zeptat zda antibiotické nosní kapky Fracosan nějak ovlivňují účinnost hormonální antikoncepce Yaz. Děkuji, Mariella

Domnívám se, že na antikoncepční účinek tyto kapky nemají žádný vliv.

Otipax

Cysaxal 50 mg tablety

Nykob 7,5 mg potahované tablety

Antikoncepce a atb + algifen

| Dotaz od: Helena

Ve středu mi byl diagnostikován zánět ledvin. Na jeho léčbu jsem dostala Augmentin a na bolest Algifen. Dříve jsem bojovala s antikoncepcí, protože jsem začala menstruovat ještě...

Heleno, ano, udává se snížená účinnost antikoncepce v kombinaci s antibiotiky, doporučím Vám nyní až do skončení tohoto cyklu užívat při pohlavním styku ještě bariérovou...

Pane doktore, jsem ve 21. tt a přepadla mě velká rýma. V lékárně jsem dostala na doporučení lékárnice nosní kapky Afrin. Chtěla jsem se zeptat, zdali nějak nemohou ovlivnit...

Nemusíte mít obavy plod nebude nijak ohrožen. Příjemný den

Oranžové kapky oleje ve stolici

| Dotaz od: kocka.sarka

Před týdnem se mi poprvé objevil jakoby nestrávený olej na stolici. Barva stolice je normální, stejně tak konzistence. Myslela jsem, že to je po požití dýňového koláče. Od té...

Tyto obtíže jsou zcela jistě vyvolané onemocněním jater či slinivky, Obraťte se na gastroenterologa.

Octanate 100 iu/ml

Hotemin

Už léta trpím bílým nebo bezbarvým výtokem,který buď nezapáchá nebo zapáchá mírně. Tento problém mám zhruba od 13 let,jak se dostavila první menstruace.Takže 12 let s tím to...

Pokud výtok zapáchá rybinou, šla bych určitě ještě k lékaři, nemusí totiž jít o mykosu, ale infekci /spíše trichomonadu, přenosnou sex. stykem nebo jiný typ vaginosy - měl by se...

Injectio procainii chlorati 1% ardeapharma

Ocni kapky lacrisyn

| Dotaz od: Iva

Chtěla bych se zeptat, zda mohu používat v těhotenství - 9. týden, oční kapky Lacrisyn?? Mám syndrom suchého oka. Děkuji

Ano - tyto kapky užívat můžete i v těhotenství, ale v dnešní době už jsou preparáty lepší a komplexnější, než "historický" Lacrisyn....

Neocapil ??

| Dotaz od: sisuska

Mam 16 rokov a uz 5 mesiacov mi padaju v chumacoch vlasy teraz aj obocie a mihalnice pricina je zrejme zvysene autoprotilatky proti stitnej zlaze ANTI-tg ale lieky na stitnu...

Užívejte Neocapil (rozhodně neublíží, spíše si ubližujete jeho odmítáním), zabrání padání vlasů a hlavně dokončete vyšetřovací proces u lékařů, někdy hodně dlouho trvá, než se...

Eridanus 50 mg potahované tablety

Trpím opakovanými angínami a 2 měsíce užívám kapky Imunit Echinacea, užívám je jak při nemoci tak preventivně jako posílení imunity. Mám trochu zmatek v tom, jak dlouho se...

Doporučuji jen krátkodobé užívání po dobu 7-10 dní. Preventivní dlouhodobé užívání nemá žádný smysl, naopak zvyšuje riziko poškození jater. Všeobecně se udává, že se má...

Kapky projímadlo

| Dotaz od: Radka

Mohu se zeptat na nějaké projímadlo-ideálně kapky bez chuti a zápachu? Pro babičku. Jak rychle nastupuje většinou účinek a taky jestli je jednorázový. Babička totiž kdysi byla...

Farmaka na pravidelné užívání nedoporučuji. Babička při zácpě může použít nějaký přírodní přípravek např PSYLLIUM lžičku ráno, lžičku večer nejlépe do jogurtu- Působí zpravidla...

Sanorin kapky

| Dotaz od: JAroslava

Lze podávat 2 a 3,5 letému dítěti při rýmě Sanorin kapky? Jednorázově nebo 2x za dobu trvání rýmy kápnu dětem Sanorin, ne denně. Zdá se mi, že totiž jako jediné kapky dokáží...

I malé děti mohou dostávat Sanorin. Doba podávání u nich nemá být delší než 3 dny, opakované podání je možné po několikadenním přerušení léčby. Sanorin má stejné účinky jako...

Pane doktore, v minulosti jsem čelil soudní žalobě. Celý proces trval cca 8 měsíců. Po tuto dobu jsem musel u soudu zdůvodňovat své jednání, (proč jsem se zachoval, takto...

Vážený pane Zbigniewe, Vaše obtíže rozhodně nejsou žádnou diagnózou a je to pochopitelná reakce na prodělaný stres. Osm měsíců je dost dlouhá doba na to, aby se člověk stáhl...

Kapky pamycon

| Dotaz od: Petra

Mohu ke kapkám Pamycon, které jsem dostala na zánět v nose a uších používat s odstupem i jiné kapky? např. otrivin, olynth? Ptám se proto, že mi ty kapky Pamycon nos neuvolňují...

Určitě můžete. Obsahem kapek Pamycon je antibiotikum, nikoliv jiný prostředek k případné symptomatické úlevě od zánětlivého otoku.

Kapky do ucha

| Dotaz od: Dagmar

Chtěla bych prosím vědět za jak dlouho zaberou kapky do ucha? Můj syn od pátku bolesti levého ucha v sobotu na pohotovosti dostal kapky do ucha MAXITROL (ale na krabičce je...

3.-4. den by již měl být plný účinek, pokud nebude, ihned navštivte obvodního pediatra vašeho syna. Hezký den.

Je mi 39 let a mám od doktora předepsány léky PRESTARIUM NEO na vysoký tlak. Tyto prášky beru již třetí měsíc a to 1/2 denně po ránu. Po několika málo týdnech užívání mám...

Petře. Prestarium patří do skupiny inhibítorů angiotenzinkonvertujícího enzýmu (ACEi), a k nežádoucím účinkům jejich léčby patří i erektilní poruchy (dysfunkce). Při kontrole...

Oxaliplatin-ratiopharm 5 mg/ml prášek pro přípravu infuzního roztoku

Olanzapin actavis 15 mg

Již nějakou dobu pozoruji, že mi občas spadne kapka (pravděpodobně průhledná nebo mléčná) z levého prsu. Vždy to zjistim, když nemám podprsenku a jsem v pyžamu. V podprsence...

Sekrece z prsu může mít mnoho příčin a vždy je dobré příčinu vyšetřit, obzvláště, když se jedná o jednostrannou sekreci. Abych Vás uklidnila, v převážně většině případů jsou...

Léčím se s rakovinou prsu a jsem po druhém cyklu neoadjuvantní chemoterapie (FEC) a po druhé "antihormonální" injekci (Zoladex). Dnes ale pociťuji bolest v podpaží...

Vážená slečno/paní Adélo, pokud jste nepodstoupila mastektomii nebo aktinoterapii, může být nejpravděpodobnější příčinou bolesti v podpaží zmíněná uzlina. Doporučuji Vám...

Kapky do nosu

| Dotaz od: Jakub

Mám alergickou rýmu (celoročně) a před 3 roky došlo ke zhoršení, kdy se mi začaly nadouvat (zvětšovat?) cévy v nose (předtím jsem jen smrkal vodu, teď už i hlen). Pomáhá mi na...

Účinnost léčby je vždy problematická, když neznáme příčinu. Z toho co jste napsal, zřejmě identifikována nebyla. Aplikace typu kapek, které uvádíte vede sice k rychlému stažení...

Kapky baby calm

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se zeptat jestli můžu dávat 3.týdennímu kapičky Baby calm....zkusily jsme již kapičky Espumisan a Sap simplex ovšem neměli žádný účinek...děkuji za odpověď... Martina

Ano, můžete, jen dbejte na dobu expirace....má omezenou dobu používání. Hezký den.

Kapky do nosi otrivin

| Dotaz od: xschena

Chtěla jsem se zeptat,mám 5.měsíční holčičku, která má rýmu a je hodně zahleněná v lékárně mi doporučily používat otrivin 0.5 pro děti ve spreji?.ale když jsem si přečetla...

Pro 5měsíční dítě můžete zkusit např. Vibrocil, mořskou vodu či Vincentku.

Advate 3000 iu

Ušní kapky

| Dotaz od: edita

Mam zánět středního ucha a v noci mi praskl bubínek v levém uchu. zánět mi vlezl i do pravého ucha a bolí. ráno mi pan doktor napsal antibiotika Ospen, nosní kapky Olynth, ušní...

Prodělala jste zánět středouší vlevo,kde došlo také ke spontánní perforaci bubínku.Vpravo se jedná o zánět zevního ucha-prosáklý zvukovod o tom svědčí.Garason jsou antibiotické...

Kapky vigantol a kanavit

| Dotaz od: jana

Chtěla jsem se zeptat, zda je nutné podávat kapky vigantol 1 kapka každý den a kanavit jedna kapka jednou týdně, když jsme úplně na UM na nutrilonu, jestli už tato UM tyto...

Ano, i při výživě umělým mlékem je nutné dodávat alespoň v 1. roce dítěte vitamín D - Vigantol. Pokud dítě dostane vitamín K - Kanavit v porodnici ink¨jekčně, již není nutno ho...

Oxaliplatina mylan 5 mg/ml, prášek pro přípravu infuzního roztoku

Léčba fenistil kapky

| Dotaz od: Magda

Mám 6 tydenni miminko s nalezem na ORL: otoskop boltce ovalne, zvukovody volne, bubinky konturovane, rhino sliznice prekrvene, lateralne hlen.krusty, dychani symetr., mirne...

Pokud dítě nevidím, nemohu Vám bohužel pomoci. Pokud máte pochybnosti, poraďte se s obvodním pediatrem Vašeho děťátka nebo na ORL, kam docházíte. Hezký den

Oční kapky a těhotenství

| Dotaz od: Simi

Hodně mě pálily oči a měla jsem pocit, že na dálku vidím rozmazaně, tak jsem zašla na oční, kde jsem dostala kapky Dexamethasone wzf polfa. Kapu již 4.den, ale nyní jsem se...

Dexamethasone je kortikoid, tedy v podstatě hormon, a proto se v těhotenství nedoporučuje jeho užívání. Nicméně při lokálním očním podávání se ho do organismu dostane jen...

Pane doktore,chtěla bych se zeptat,jestli stoptussin snižuje účinnost antikoncepce lindynette20.předem děkuji za odpověď.

Nemusíte mít obavy,účinek nebude ovlivněn. Příjemný den

Jak dlouho brát kapky na oči?

| Dotaz od: Jaroslav

Moje maminka je po operaci šedého zákalu na P oku od 12. dubna 2016. Následná vyšetření ukázala, že je vše na P oku po operaci jak má být. Maminka vidí na P oko mnohem lépe než...

Kortikoidní kapky - např.Dexamethason by se měly kapat alespoň 3x denně do operovaného oka cca 2-3 týdny, říkáme do vykapání. Je to proti vzniku zánětu v oku. U Vás již stačí do...

Nezhoubny neotvar

| Dotaz od: Marek

Mockrát vám děkuji za vaší předešlou odpovedˇ..Chtěl bych se zeptat ještě na pár dotázu o mém problému(nezhoubný nádor hypofýsy )...Jestli během mé konzervativní léčby mohu...

Jelikož je Váš nádůrek malý a došlo i k jeho zmenšení na terapii, fyzická zátěž jako taková by vadit neměla. Co se týče nárazů do hlavy, nádorová tkáň je vždy křehčí, než...

Začátkem února jsem byla u očního, kde mi na zánět slzného váčku/kanálku (?) předepsal Maxitrol a propláchl oko. Kapky jsem brala asi týden, problém se vytratil; nicméně, oko mi...

Vzhledem k popsané léčbě se jedná o záněkslzného kanálku. Maxitrol je otevřený více jak měsíc a tak ho již nepoužívejte. Nicméně antibiotickou léčbu bych z uvedeného popisu...

Prestarium neo combi

| Dotaz od: Marcela

Můj manžel bere prestarium neo combi už 5 let, po roce začal mít problémy s erekcí, na urologii mu řekli,že je vše v pořádku a že to má psychické. Nyní se mu,ale objevil suchý...

Není to obvyklé, ale možné ano - některé nežádoucí účinky se mohou vyskytnout až po delším čase užívání. Je dobře, že urolog nic nezjistil, ale určitě doporučuji ještě podrobné...

Nakaza z kapky krve

| Dotaz od: Aneta

Studuji zdravotnickou školu. Během praxe se mi stalo, že mi ukápla pacientova krev na prst. Žádnou ranku jsem na ruce neměla, očkování proti hepatitidě mám, přesto teď přemýšlím...

Teoreticky je samozřejmě nákaza možná, protože na rukách máme drobné ranky, okem neviditelné, kde může nákaza proniknout porušenou kůží do organismu. Prakticky je nákaza velmi...

Kapky

| Dotaz od: Kristýna

Na vleklý zánět močového měchýře, který se mi stále vrací mi byly doporučeny kapky Lichořeřišnice od Grešíka, zajíímalo by mě, jestli nebudou ničit účinek hormonální...

Lichořeřišnice je přírodní slabé antibiotikum, antikoncepci by rušit neměly, ale pro jistotu používejte při styku ještě kondom. Pokud by potíže neustaly, zaděte raději k lékaři...

Clopidogrel hexal 75 mg

Paralen 125

Zodac kapky

| Dotaz od: IVANA

Dobri den chtel jsme jen poradit nebo spiše slyšet dalši nazor mame po očkovani hexy 4 a pani alergoložka nam poradila po i před davat zodac kapky tak tyden a dost a pak je jak...

Ivanko! Ani jedna varianta není nesprávná, ať se rozhodnete tak či tak, nebojte se, že byste něco zanedbala. Záleží také na vaší dcerce, pokud bude vypadat dobře, bude bez kašle...

Adolor 25 mcg/h

Strach a neochota se léčit

| Dotaz od: Kateřina

Předešlý dotaz pro spojitost: můj přítel má hrozne bolesti zubů,které trvají už několik měsíců. Bohužel k zubaři ho nikdo nedostane,má něco jako fobii ze zubaře. Má davici...

Každý člověk má své strachy, či strašáky, a záleží na každém, jestli je umí přijmout, zpracovat, postavit se jim .... Další otázkou je, zda Váš přítel se sám chce nejen léčit...

Duphalac se švestkovou příchutí

Šestiletý syn trpící pylovou alergií (bříza) užívá 1/2 Flonidanu večer. Nyní má infekční rýmu a v noci začal kašlat (zatím jen občas). Pediatrička doporučila užívat Stoptusin a...

K Flonidanu je možné přidat při alergických obtíží i při infekci zvláště virové i Fenistil.

Jiz tyden me trapi pocit kapky v mocove trubici a obcas to zastipe ale zadne vytoky nemam ani zarudnuti okolo usti trubice. Pri moceni paleni ani stipani necitim, jen pred nebo...

U zánětů v oblasti močových cest, zejména v jejích úvodu, nemusí být přítomné známky zánětu v krvi, vyšší CRP či leukocytosa v krevním obrazu. Základním vyšetření pro průkazu...

Nosní kapky

| Dotaz od: Jana

Mám k Vám dotaz ohledně dlouhodobém užívání nosních kapek sanorin emulze-tyto kapky po pavdě beru už 4měsíc protože mi pomohli,tad se ale nemůžu zbavit chronickým ucpáním nosu...

Tyto kapky nejsou určeny v dlouhodobému užívání (mohou se užívat max.14 dní). Nejdříve sice pomáhají oplasknout nosní sliznici, ale pak naopak velmi často dochází ke zbytnění...

Kapky gynex

| Dotaz od: Lucie

Měla bych na Vás dotaz ohledně kapek gynex. Vysadila jsem po dvou letech antikoncepci a chtěla bych, aby se mi to srovnalo. Četla jsem si o těchto přírodních kapičkách a tak...

Gynex není lék,ale jen potravinový doplněk,silně pochybuji,že by upravil nepravidelný cyklus. Příjemný den

Předevčírem se mi při stisknutí pravého prsu objevila několikrát po sobě na 3 místech na bradavce malá kapka, která vypadá jako mléko. Z levého byla kapka průsvitná. Všimla jsem...

Sekrece z prsu je poměrné častá vyčkejte návratu poté by byla vhodná sonografie k objasnění příčiny Příjemný den

Noxap 800 ppm mol/mol

Kapky combigan

| Dotaz od: Jana

Od lékařky mi byly předepsány kapky Combigan na vysoký nitrooční tlak. Jakmile jsem je začala používat oči mi zarudly a mám pocit,jako bych měla v očích písek. Ráno a i přes den...

Jano! Pokud se potíže objevily po aplikování kapek, je velmi pravděpodobné, že je způsobily kapky. Může se klidně stát, že nesnášíte někteou ze složek přípravku a toto je potom...

Již mnoho let si kapu Betoptic a Xalatan. Můžete mi prosím sdělit, jak tyto kapky mohou v případě těhotenství ovlivnit plod a následné kojení? Děkuji. Dana

Betoptic je jedno z antiglaukomatik, které se v těhotenství nedoporučuje, protože může poškodit plod. Samozřejmě žádná studie na lidech neproběhla, ale u zvířat byla prokázána...

Ezida 10 mg

Ocni kapky luxfen

| Dotaz od: Lenka

Jiz nekolik let (cca 8) kazdodenne uzivam ocni kapky Luxfen na zvyseny nitroocni tlak. Nyni jsem tehotna a po dotazu na meho osetrujiciho lekare se mi nedostalo jednoznacne...

Přípravek Luxfen obsahuje účinnou látku brimonidin. Působí tak, že snižuje tvorbu nitrooční tekutiny a zlepšuje její odtok, ve větším množství má i celkové nežádoucí účinky...

Kapky na kašel

| Dotaz od: Kamila

Mám 6.letou dceru. Byl jí diagnostikován zánět průdušek, dostali jsme Fromilid 250.Ale má pořád hrozný kašel. Mohu jí k těmto ATB podat nějaké tišící kapky na kašel? Např...

Lepsi by byly pres den leky na uvolnovani hlenu od sliznice,tzv mukolytina a na noc treba stoptussin,na tlumeni kasle,aby se dceruska vyspala.Leky muzete kombinovat a o jejich...

Ha a algifen

| Dotaz od: Anna

Chtěla bych se vás zeptat, zda se nějak ovlivňují antikoncepce Lunafem a tabletky Algifenu, děkuji za odpověď.

Občasné použití Algifenu by nemělo antikoncepci ovlivnit. Příjemný den

Oxaliplatin actavis 5 mg/ml

Olanzapine synthon 2,5 mg tablety

Oxaliplatin accord 5 mg/ml

Nurofen pronto 400 mg

Normaglyc 1000 mg

Nurofen pronto 200 mg

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: