Detralex

Podobné štítky

Kolorektální karcinom

Jsem po operaci křečových žil. Dodoužívala jsem Detralex. Nevím, v jakých intervalech a jak často se mají tyto podpůrné léky užívat. Děkuji za zprávu V.

Tyto léky se u chronického onemocnění žilního systému obecně doporučují užívat ročně ve dvou cca dva měsíce trvajících kůrách. Nicméně Váš ošetřující lékař může dle Vašeho...

 

Zácpa při detralexu

| Dotaz od: Marie

5 let užívám Detralex 2 tablety ráno kvůli sníženému výkonu žilní pumpy - žilní insuff II.-III. st. Po celou dobu trpím těžkou zácpou. Zajímalo by mě, zda ji může tento lék...

Detralex by zácpu způsobovat mohl. Doporučoval bych proto konzultaci přímo u ošetřujícího lékaře, který zná váš přesný zdravotní stav a navrhne vám alternativní terapii. Hezký...



 celý článek

Detralex

| Dotaz od: Marketa

Jsem ve 30 tydnu tehotenstvi a trapi me krecove zily a fialove fleky na nohou. Moje prakt. lekarka mi predepsala Detralex s tim ze si ho cely musim uhradit sama. Pry by mi ho...

Lékař zabývající se cévami se nazývá angiolog, obor je angiologie. Na křečové žíly může Detralex předepsat i praktik, ale musí v dokumentaci vykázat, že lék předepsal na...

Podobné štítky

Kolorektální karcinom

Detralex

| Dotaz od: Kateřina

Již půl roku pravidelně užívám lék Detralex z důvodu otoků, bolesti a tíhy v nohou. Je mi 23 let, pravidelně sportuji, ale poslední měsíce mám problémy se stravou, mám neustále...

Samozřejmě,nic není nemožné,ale vzhledem k mechanismu účinku a místa působení je to vysoce nepravděpodobné.Lék smějí užívat i ženy v graviditě,kdyby byl předpoklad globálnějšího...

Nejčtenější článek Ilustrace


 celý článek

Náhrada za lék detralex

| Dotaz od: Jitka

Potřebovala bych radu pro svou 62 letou sestru.Několik let užívá lék detralex a stále víc na něj v lékárnách doplácí.Existuje za něj plnohodnotná náhrada za nižžší doplatek...

Přípravek stejného složení a se stejnými léčivými látkami k dispozici není. Doporučuji však, ať se Vaše sestra zeptá svého ošetřujícího lékaře, zda by šlo lék nahradit jiným, s...

Vysoký tlak a detralex

| Dotaz od: Alena

Léčím se s vysokým tlakem, cca 3 roky, od posledního porodu. Předtím jsem měla tlak vždy spíš nízký. Užívám Vasocardin a Dopegyt. Posledního půl roku jsem začala mít problémy...

Já osobně mám dobrou zkušenost s Detralexem. Osobně jsem se nikdy nesetkala u pacientů s dekompenzací tlaku po nasazení detralexu. Je to dnes lék první volby u žilní...

Detralex a dlouhý let

| Dotaz od: Millie

Dnes zahajuji užívání léku Detralex - problém s hemoroidy. Za týden a půl, mne čeká 10-ti hodinový let, chtěla by jsem se proto zeptat, zda-li mi nehrozí nějaké zdravotní riziko...

Riziko nehrozí, naopak, před takto dlouhým letem je při onemocnění žilní stěny léčba určitě vhodná a doporučuji ještě podívat se, jak pečovat o žíly nohou během letu (cviky...

Paní doktorka mi předepsala lék detralex, protože jsem již 8 neděl po poprodu a stále špiním, někdy začnu krvácet. Nemůže mít lék vliv na kojení? miminko má vodovou stoličku a...

Souvislost zde samozřejmě být může. doporučovala bych Vám zkonzultovat s lékařkou změnu či vysazení medikace.

Manželce (věk 46 let) během dne otekly nohy hlavně okolo kotníků. U lékaře dostala Detralex, který po 2 dnech docela dobře zabral a otok zmizel. Ale po dalším dnu opět nohy...

Pokud jsou otoky symetrické a reagují na Detralex, jde nejspíše o projev chronické žilní nedostatečnosti. Vhodné je vyloučit i jinou příčinu (především onemocnění ledvin...

Detralex

| Dotaz od: Andrea

Chtěla bych se zeptat, jak dlouho se běžně užívají tabletky DETRALEX. Lékař mi předepsal 1 balení,. které již brzy vypotřebuji, neříkal, že bych následně měla přijít pro další...

Detralex se užívá dlouhodobě. Hezký den.

Ciplox a detralex

| Dotaz od: Dáša

Mohu užívat Detralex současně s antibiotikami Ciplox 250? Také bych se ráda zeptala, když mi lékař předepsal tato antibiotika pouze na 3 dny, zda to není moc krátká doba (aby se...

Současné užívání Detralexu a Ciploxu nevadí. Třídenní léčba Ciploxem v této dávce postačovat může, jde-li o infekci močových cest a pokud máte spíše nižší nebo obvyklou hmotnost...

Mám dotaz na užívání léku Detralex v těhotenství, jsem v 9 týdnu a po celou dobu jsem užívala dvě tablety Detralexu. Jsem po operaci obou DK. Je tento lék bezpečný a lze ho...

Detralex vám ani plodu nijak neuškodí. Můžete ho užívat i v prvním trimestru těhotenství.

Detralex

| Dotaz od: Zuzana

Obraciam sa na Vas s prosbou o radu ohladom uzivania lieku Detralex pri problemoch s krecovymi zilami. Je mozne dany liek uzivat aj pocas tehotenstva? Vopred dakujem za odpoved...

Zuzano. V příbalovém letáku tohoto léku se píše: "O vhodnosti užívání přípravku v období těhotenství a kojení se poraďte s Vaším lékařem." Je nutné znát Váš kompletní zdravotní...

Detralex a tk

| Dotaz od: Petr

Jsem hypertonik a zajímalo by mne, zda Detralex má vliv na TK. Často čtu, že Detralex zvyšuje tonus žilní stěny, což by mohlo s TK souviset. Nevím však, zda v kladném či...

Detralex zvyšuje tonus cév, ale pouze žilního systému. Arteriální tlak je tlak v tepnách, ten Detralex neovlivňuje. Detralex proto nezvyšuje krevní tlak, ale zlepšuje prokrvení...

Detralex

| Dotaz od: Jana

Jsem v 6.měsíci těhotenství a se zvětšující se dělohou mě trápí vysupující žíly v rozkroku a na nohou. Když jsem třeba 2 hodiny na nohou tak mě to až bolí. Prošla jsem si tím i...

Jano! Detralex je lék zlepšující stav žil - je to venotonikum, vazoprotektium, které zvyšuje napětí žilní stěny a odolnost cév. Omezuje tvorbu otoků a má protizánětlivý účinek...

Detralex

| Dotaz od: Lenka

Beru léky Detralex na cévy. Chtěla bych se jen zeptat, jestli je možné zároveň brát Detralex + kyselinou listovou (kvůli těhotenství). Zda se léky nějak navzájem netlučou...

S tím opravdu není problém. S pozdravem, MUDr. Klímová

Náhrada detralexu

| Dotaz od: Anna

Beru Detralex na chronickou žilní nedostatečnost. Jsem po operaci křečových žil, nosím zdravotní stahovací punčochy. Ráda bych nahradila Detralex nějakým lékem, který méně...

Neexistuje ekvivalentní náhrada Detralexu. Každý lék dlouhodobě zatěžuje játra nebo ledviny. Vždy je potřeba zvážit profit a nežádoucí účinky.

Zajímalo by mě jestli není škodlivé brát tyto léky zaroveň. Jarsin beru na úzkosti, detralex po operaci křeč.žil, urivac na záněty moč.měchýře, zenaro jako alergik a provera na...

Tuto kombinaci nepovažuji za problematickou. Urivac je výživový doplněk, Detralex má sice statut léku, ale interakce (ovlivňování s jinými léčivými přípravky) u něj nejsou...

Detralex ve 34tt

| Dotaz od: Gabriela

Uz tretim dnem mi vyleza hemeroid a nejak nechce zmizet,naopak se zvetsuje.Uzivam od 15tt 2x denne detralex kvuli otokum a hemeroidum.Nyni jsem ve 34tt a nemam se koho zeptat...

Pokud jsou obtíže akutní zkuste zvýšit na 4 tbl denně. příjemný den

Atorvastatin +pharma 40 mg

Detralex

| Dotaz od: Peter

Prosim Vas Môžem užívať detralex spolu s magnéziom + vitamín B6? Ďakujem

Určitě můžete. S pozdravem, MUDr. Klímová

Detralex

| Dotaz od: Lenka

Ráda bych se zeptala na kombinaci léků a vitamínů. Je mi 23 let. Doktor mi předepsal léky Detralex (na žíly) - netrpím ale nějakými vážnými problémy s cévami. Beru je zatím 2...

Detralex je bezpečný lék, na otěhotnění nemá vliv. V případě nutnosti je možné ho užívat v době těhotenství. Postup léčby- 3 měsíce vám lékař navrhl správně. Pokud jste zdravá a...

Mohl by Detralex způsobit komorové extrasystoly - levé komory, palpitaci, nepravidelnost srdeční? Po vysazení Detralexu -1 rok - potíže téměř zmizely (subj), Nyní asi 5 dnů opět...

Detralex je pomerně bezpečný lék, lze jej dokonce užívat i v průběhu těhotenství. O tom, že by způsoboval extrasystoly nejsou známé údaje S pozdravem

Detralex

| Dotaz od: Le

Dlhodobejšie užívam detralex. Keď si umývam vlasy tak sú na ňom vždy odfarbené škvrny, pritom vôbec nemám zafarbené vlasy. Môže to spôsobovať detralex, ktorý sa von z tela...

Hezký den, bohužel mi není jasné, kde jsou ty odbarvené skvrny, na Vašich vlasech? Myslím, že Detralex by tyto obtíže způsobovat neměl, s ničím podobným jsem se ještě nesetkala...

Detralex

| Dotaz od: šárka

Je mi 22 let, štíhlá nekuřačka bez cévních chorob v rodině(pokud vím-rakovin spousta,ale infarkty, embolie aj.nikoliv, jen babička měla ve vysokém věku slabší mrtvici), od...

Detralex vám jistě neuškodí /je to podpora správnějšího proudění krve, omezuje tvorbu otoků a má protizánětlivý účinek/ a na kontroly také určitě běžte. Stav se může různě...

Lék detralex

| Dotaz od: Vlasta

Pane doktore, déle užívám Detralex po zánětu žil, žilní tromboze a také hemeroidy. Nyní údajně lze předpis napsat pouze v případě bércového vředu. Byl mi jako náhrada podoručen...

Účinek Detralexu a Diosminolu by měl být stejný, účinná látka je stejná. Rozdíl je v ceně a faktu, že Detralex je registrován jako lék, zatímco Diosminol jako výživový doplněk...

Detralex a ibalgin

| Dotaz od: Michaela

Chci se zeptat, zda mohu současně užívat Detralex i Ibalgin 400. Děkuji.

Můžete je kombinovat bez obav.

Dlouhodobě užívám lék Detralex proti krvácení hemoroidů, které mě trápí 8 let. Bez užívání tohoto léku jsem vždy do 14 dnů krvácel zhruba při každé třetí stolici. Detralex mi...

Detralex ovlivňuje kvalitu žilní stěny, ale krvácení z nádorů ani ze střevní sliznice jako takové neovlivňuje. Popsané obtíže vypadají spíše na funkční trávicí poruchu (i...

Vedlejší účinky detralexu

| Dotaz od: Monika

Na pohotovosti při podezření na trombózu mi byla zjištěna žilní nedostatečnost a doporučeno užívání Detralexu /2-0-0/. Dnes jsem si poprvé ráno vzala vzala dvě tobolky a...

Výskyt aftů s užíváním Detralexu s největší pravděpodobností nesouvisí. Léčte afty a Detralex užívejte dále. Pokud byste si nebyla jistá, je vhodné vyhledat Vašeho lékaře, aby...

Detralex - zvýšené hrazení

| Dotaz od: František

Chtěl bych se zeptat, jestli existuje možnost zvýšeného hrazení na lék Detralex v případě vaskulitidy nebo jiné žilní nemoci, kdy je pacient nucen užívat tyto léky dlouhodobě...

Na to by Vám odpověděli ve vaší zdravotní pojišťovně. Obraťte se, prosím, s dotazem tam.

Detralex v těhotenství

| Dotaz od: Romana

Pane doktore, mám dotaz na užívání léku Detralex v těhotenství, před početím a dobu od početí do 9 týdne těhotenství jsem užívala dvě tablety léku Detralexu. Jsem rok po operaci...

Dostupné údaje o podávání přípravku těhotným ženám nenaznačují žádný nepříznivý vliv přípravku na průběh těhotenství nebo na zdraví plodu, i přesto bych byl opatrný čím méně...

Detralex

| Dotaz od: Romana 123

Leta beru Detralex mohu ho nahradit Mobivenox micro.Detralex se bude pravděpodobně celý hradit.Jsem v důchodu tak jsem hledala náhradu.Mobivenox mi byl doporučen.Dekuji

Nahradit preparát Detralex preparátem Mobivenox v zásadě můžete,oba preparáty obsahují jako účinnou látku diosmin.

Paní doktorko, jsem nyní v devátém týdnu těhotenství a beru Detralex 2xdenně od počátku těhotenství. Jsem po operaci žil na obou DK. Je bezpečné v prvním trimestru těhotenství...

Detralex je jeden z nejlepších léků na varixy, poud Vám ho napsal lékař v 1.trim., bylo to nutné.není prokázáno, že by detralex přímo ohrožoval plod.

Oteklá levá noha a bolest

| Dotaz od: Petra

Prosím o radu. 5 dní mě bolela levá dolní končetina, večer mi i otekla od kotníku ke kolenu. (bolest jakoby těžkých unavených nohou od prstů po kyčel, největší bolest při...

Pokud se stav takto nelepší/horší, vyhledejte lékaře už teď, nečekejte na plánovanou kontrolu. Detralex už měl pomoci. Otok a bolest může také souviset s kotníkem, ale zase by...

Hemoroidy

| Dotaz od: Klára

Podstoupila jsem rektoskopii, při které mně byly zjištěny hemoroidy 1. stupně. Zapomněla jsem lékaři říci, že jsem před vyšetřením užívala na doporučení obvodního lékaře...

Vážená paní Kláro, Detralex není léčivým přípravkem, jehož používání by zcela vyléčilo hemoroidy. Základní rektoskopický nález nemohl být jeho užíváním významně ovlivněn...

Hemeroidy

| Dotaz od: Marta

Hemoroidy

| Dotaz od: Dana

Prosím o následující radu. Mám za sebou kolonoskopii v prosinci 2009 nalezeny jen hemoroidy I.stupně jinak nález v pořádku. Potom na chirurgii 2 zaškrtily ostatní malinké se...

Všechny typy hemorhoidů se dají poměrně úspěšně zvládat pomocí Detralexu, ale je zapotřebí tento lék užívat dlouhodobě, ne jen v období zhoršení. Pokud dojde k akutnímu zhoršení...

Prosim lskave o vyjadreni k uzivani leku Detralex. Je mne 62let,trpim chron.zilni nedostatecnosti 2.st.Ve 40l.operace leve nohy s recidivou,nyni nalez na obou nohach.Cca 7let...

I pro mě je obtížné se v informacích vyznat. Za lékem bude asi velký finanční tlak (obtíže tohoto druhu má hodně lidí, je drahý) a to vždy informace modifikuje. Zdá se ale, že...

Oteklé lýtko

| Dotaz od: Petra

Asi před půl rokem mi začalo otékat pravé lýtko. Začne mi to vždycky když sedím, s tím že noha začíná opuchat na dotek je tvrdá a cítím v ní pnutí. Doktorka mě poslala na sono...

Detralex je naprosto neškodný lék, který se dává i v těhotenství - obsahuje výtažky, které zlepšují kvalitu krve a její proudění. Neobávejte se a lék berte, může vám hodně...

Byla jsem poprvé u cévaře - je mi 51 let - měla jsem noční křeče noho už delší dobu, občas Varixinal, vápník, hořčík. Byla jsem na vík.pobytu v lázních, měla jsem jednu z...

Mileno! Dávkování obou léků je naprosto správné, samozřejmě každý lék může být někým špatně snášen. Bohužel nepíšete v jakém smyslu vám není dobře, takže nemohu posoudit zda vám...

Bulka na konečníku

| Dotaz od: Lucie

Občas mi vyhřezne bulka na konečníku. Když jsem v práci, stojím 12hodin na nohou a cítim, zvláštní štiplavý pocit(jako když je po tvrdé řezavé stolici), tím poznám, že mi začíná...

Pravděpodobvně se jedná o trombosovaný hemorhoid, t..j. krevní sraženinu v cévě, který občas prolabuje, vyhřezne a tím se bolest ještě zvětšuje. Většinou se stav samovolně...

Krece do nohou

| Dotaz od: mila

Dost casto mam krece do nohou,stehna,lytka,nekolik dni me pak boli nohy.muze se jednat o nedostatek nejakeho vitaminu?v praci jsem neustale v pohybu dekuji Mila

Křeče v dolních končetinách (DK) se často vyskytují při bércových varixech a žilní insuficienci (odtud pochází i lidový název "křečové žíly"); prvním stupněm léčby jsou tzvl...

Tromboza

| Dotaz od: Kamila

V roce 2004 jsem prodělala hlub.žilní tr.-heteroz.leydenská mutace f.v.-mám posttromb.stavy které se zhoršují-léky neužívám.ráda bych tyto stavy změnila-chodím do hem.poradny...

V případě postrombotického syndromu bych Vám přeci jen doporučoval užití venofamak (Detralex), efekt nebude asi 100%, ale k úlevě obvykle dochází, dalším léčebným opatřením je...

Žily

| Dotaz od: IVANA

MAM ZANET ŽIL NA LDK LEKAŘ MI NAPSAL HEPARIN GEL IBALGIN A 2X DENNĚ DETRALEX 60TBL CHCI SE ZEPTAT MAM VYUŽIVAT CELE BALENI A MAM SI BANDAŽOVAT NOHU ZAPOMNĚLA JSEM SE ZEPTAT A...

Využijte celé balení Detralexu. Nohu si bandážujte. Pokud noha bolí kdesi v hloubce, navštivte co nejdříve lékaře (mohlo by se jednat o hlubokou žilní trombózu), pokud bolí...

Riziko trombózy

| Dotaz od: Zuzana

Mám Leidena a nějaké další trombofilie k tomu , prodělala jsem trombozu po pádu na lyžích - úder lyže do nohy, poté opět na tom samém místě v těhotenství a po porodu došlo opět...

Zuzano, takový náraz může způsobit poranění čehokoliv v břiše - nejen žil. Bylo by lepší, kdybyste se jela zkontrolovat k lékaři. Jakmile by Vás břicho rozbolelo nebo jen...

Ulcerozní kolityda

| Dotaz od: světlana

Už skoro rok se léčím na ulcerozní kolitydu,beru čípky klisma,asacol,prednison,detralex,duspatalin,entizol a laktobacil.během 2měsíců se mi zánět zvětšil ze 30cm na 70cm.mám...

Přibíráte pravděpodobně po tom Prednisonu, dietu byste měla mít nedráždivou a s málo zbytky, ale záleží i na indivuduální toleranci. Nejpodrobnější informace byste mohla nalézt...

Flebotromboza

| Dotaz od: Kateřina

Před rokem jsem prodělala dvojitou flebotrombozu/podkolenní a stehenní ž./kdy jsem užívala 3/4roku 3mg Warfarin a detralex,po celou dobu léčby jsem byla bez větších obtíží,nyní...

Určitě neodkládejte ultrazvukové vyšetření postižené končetiny, trombosa by se takto mohla projevovat. Hodně pijte.

Křeč v noze

| Dotaz od: Jarka

V létě jsme chodili hodně plavat - cca 1 hodinu každý den v ledové vodě. Od té doby mám křeč v noze a bolest v kyčli. Křeč v noze se zesiluje vždy v noci. Na neurologii jsem...

Jarko! Popsanou situaci samozřejmě na dálku nevyřeším. Přimlouval bych se za RTG kyčlí, může jít o artrotické změny vyprovokované chladnou vodou, v úvahu připadá i artiritida...

Sono břicha

| Dotaz od: mia

Můj dotaz se týká mé kamarádky,která měla jít na operaci žil nohou.Při předoperačním vyšetření jí byla zjištěna nízká hodnota TSH (0,003)léčí se na hypothyreozu(Letrox),obvyklá...

Mio! Obávám se, že zcelanerozumím dotazu. Ptáte se, zdali je TSH a/nebo ultrazvuk břicha běžnou součástí předoperačního vyšetření? Ačkoli má předoperační vyšetření své pevně...

Je mi 29 let, mám dvě děti. V těhotenství se mi zhoršil stav křečových žil, lékař mi řekl, že jsem "případ k operaci", kterou jsem však z důvodu těhotenství a kojení odložila...

Paní Lucie,operace křečových žil bych se na vašem místě neobávala, pokud máte bolesti měla by Vám od nich pomoci. Operace je to poměrně jednoduchá, elegantní a hospitalisace je...

Před dvěma lety jsem prodělala hluboký zánět žil v levém lýtku. V té době jsem užívala hormonální antikoncepci. Křečové žíly nemám ani jsem nikdy neměla. Trápí mě, že od té doby...

Velmi pravděpodobně zůstane po 2 letech, které od trombózy uplynuly, objem lýtka větší; zpravidla to bývá způsobeno neúplnou rekanalizací trombotizované žíly, kdy se část krve z...

Oteklé nohy po operaci

| Dotaz od: Martina

Je to již dva roky,co jsem podstoupila arthroskopii kolene,po které mi zjistili 4 dny při převazu akutní hlubokou žilní trombozu dolní končetiny(lytko).Byla jsem 14dní...

Většinu možností konzervativní léčby varixů, kterou vám může nabídnout vaše praktická lékařka už jste opravdu vyčerpala (zbývá jen připomenout příznivý účinek plavání, chůze...

Kloubní náhrada

| Dotaz od: Naďa

Mám sedm měsíců po výměně kolenního kloubu a stále u mně přetrvává otok kolene , který přechází až k dolní končetině k prstům nohy. Mám neustálé bolesti v oblasti pod kolenem a...

Je třeba vyšetření lékařem, který se věnuje chorobám cév, angiolog. Po operacích velkých kloubů často bývá zhoršení cévního oběhu, stav se ale většinou upravuje. První bych se...

Svědění konečníku

| Dotaz od: Zdeněk

Už více jak dva roky mám problémy v oblasti konečníku.Po stolici mě pálí a řeže v oblasti konečníku. Potíže ale nenastanou hned ale až po nějaké době při chůzi, když sedím tak...

Pane Zdeňku, přeji dobrý den! Jste -li takto pečlivě vyšetřen a léčen, nejspíš se nebude jednat o žádnou ... "pojemnovanou jednotku". Bez jména, diagnosy, si naše moderní...

Bolesti v noze

| Dotaz od: petra

Mohl by jste mi poradit čím to je,že mě stále bolí pravá noha ze zadu když sedím nebo dlouze stojím a po sezení nemůžu na tu nohu úplně kulhám plotýnkou to není byla jsem na...

Doporučovala bych pro jistotu zopakovat duplexní sono hlubokých cév v dolních končetinách. Bolesti na zadní straně může vyvolávat dráždění sedacího nervu ( při nevhodném sezení...

Tmavý výtok z bradavky

| Dotaz od: Markéta

Dnes ráno jsem zjistila, že z pravé bradavky mi po zmáčknutí v horní části nad prsním dvorcem vytéká tmavá tekutina. Prsa mě nebolí a žádné zvětšené uzliny v oblasti prsou nemám...

Markéto! Nepochybně máte už lepší infomrace z mamologické poradny... Na dálku nemohu rakovinu prsu vyloučit, ačkoli to není jediná příčina výtoku z prsou.

Otok pdk

| Dotaz od: Karolína

Je mi 23 let a mám problém s oteklou PDK. Mám oteklé oba kotníky, nárt a prsty. Nic mě nebolí, ani při chůzi, v klidu. Byla jsem u lékaře, který vyloučil trombózu žil, ale...

Může se jednat jak o onemocnění cévního systému, tak i o poruchu mízního systému. Doporučoval bych proto kontrolu u ošetřujícího lékaře. Hezký den.

Občas trpím bolestí konečníku, svěděním a pálením. Tento problém se projení především pokud chodím častěji na stolici (trpím často průjmem). Může se jednat o hemeroidy. Můžou...

Hano. Podle Vašeho popisu se bude opravdu nejspíše jednat o hemoroidy, ale vyšetření lékařem (specializace proktolog) bych doporučil. Musí se vyloučit jiné příčiny obtíží, aby...

Je možné dlouho...

| Dotaz od: božena

Je možné dlouhodoě používat Heparin AL mast 30 000?na křečové žíly?Jaké nejůčinnější léky nebo potravinové doplňky jsou vhodné?

Heparin AL je možné používat dlouhodobě. K nejúčinnějším lékům patří Detralex.

Křečové žíly

| Dotaz od: Pavel

Nedávno jsem si všiml na vnitřní i vnejsi strane chodidel křečových žilek. Nějak jsem si nepřipouštěl, že se toto onemocnění může týkat mužů, ale když jsem si k tomu přidal, že...

Myslím, že diagnózu jste si stanovil správně a na Vašem místě bych se neobával ani "starých babek" v čekárně. S problémem nemusíte hned ke specialistovi, navštivte praktického...

Přítel (40) má hlubokou žilní trombózu po úrazu. Od dubna se léčí užíváním warfarinu a nošením punčoch. V sobotu se chystáme na dovolenou autem (cca 1 200km).a výsledech...

V případě, že váš přítel nedávno prodělal žilní trombózu, skutečně není tato mnohahodinová cesta v autě ideální. Pokud není účinně warfarinizován (INR by mělo být přesně jak...

Unava,brnění nohou,zavratě

| Dotaz od: Johana

Chtěla bych se zeptat, trapí mě poslední dobou unava, občasne brnění obou nohou, někdy jedné, občasné mravenčení nohou i rukou.Někdy mívam jakoby pocit zavratě, v jednu chvíli...

Příčin může celá řada, samozřejmě i únava, stres atd. Dobré by bylo navštívit neurologa, aby Vás vyšetřil a stanovil pravdivou diagnozu.

Delší menstruace

| Dotaz od: Stulíková Miloslava

Měla bych prosím dotaz. Pani doktorka mi predepsala lek DETRALEX tbl 60x 500mg, uzivam ho kazdy den dve tablety rano. Po 4 dnech uzivani jsem dostala pravidelnou menstruaci...

Toto nepatří k běžným nežádoucím účinkům Detralexu, ještě jsem se s tím nesetkala. Doporučuji ale přesto Detralex vysadit a navštívit gynekologa.

Otoky dolní končetiny zejména levé

| Dotaz od: Vladimir Ptáček

Prosím o radu v lonském roce mne při dlouhodobém sezení/ práce s zemním strojem/ počaly najednou otékat dolní končetiny , když jsem tyto dal nahoru, ztakk docházelo k postupnému...

Navrhovala bych vám navštívit obvodního lékaře ke komplexnímu vyšetření vašeho stavu - nejhlavnější příčiny, kdy mohou otékat končetiny jsou nemoci srdce nebo ledvin, teprve po...

Žilní nedostatečnost

| Dotaz od: Věra

Mám zjištěnu žilní nedost.s doporučením na operaci. Jsou to již 3 roky, používám Detralex a Valoven elastic,mast Heparin AL. Mám kolem kotníku otok, křeče už jen velmi zřídka...

Tato lampa má jistě své účinky, nicméně záleří na lékařském posudku ohledně operace. Doporučoval bych proto konzultaci s ošetřujícím lékařem. Hezký den.

Můj gynekolog mi diagnostikoval křečové žíly na vnějších rodidlech (prý je to způsobeno tlakem dítěte) a předepsal Magnesium a Detralex. Chtěla bych se zeptat zda je možné jěště...

Nepíšete, kolik týdnů těhotenství vás ještě čeká, ale váš lékař má pravdu, vše je způsobeno tlakem dítěte na žilní pleteně v pánvi a jiný přístup než užívání léků, častý...

Křečové žíly v děloze

| Dotaz od: Monika

Před měsícem mě pan gynek.řekl,že mám dělohu hodně vzadu a mám hodně velké křečové žíly.Neustále špiním (víc jak dva měsíce) a pokud nešpiním,tak mám menstruaci.Dostala jsem...

Detralex by měl stabilizovat ty křečové žíly a zabránit jejich zvětšování. Špinění může mít mnoho příčin, častá je hormonální dysbalance, takže bych doporučovala zopakovat...

Krev ve stolici

| Dotaz od: hanka

Dnes jsem byla na konzultaci u dr s problemem ohledne krvy ve stolici,ktera se me objevila pred tydnem po zacpe-beru totiz kyselinu listovou.snazime se o miminko.vse vysetreni...

Zcela určitě jsou vaše problémy způsobeny tím obtížným vyprazdňováním - mohla vzniknout drobná slizniční trhlinka nebo máte náběh na hemorhoidy. Užívejte Detralex 2 tbl. ráno...

Mám broblém od...

| Dotaz od: Neckářová Marta

Mám broblém od 18 let s varixy, byla jsem na operaci ve 24 letech. Objevily se mi znovu, počítám s novou operací. Můj problém je nyní v 37 letech mám 7 měsíční dceru a stále...

Nedomnívám se, že by kojení mělo nějak zhoršovat výskyt varikózních žil a že by to mělo být pro Vás nebezpečné. Neznám však další podrobnosti ohledně Vašeho zdravotního stavu...

Mám problém. O prázdninách jsem brala antibiotika na anginu. Ty první byly ospen a druhé zinath. Jak sem je dobrala, tak jsem měla chvilkové křeče v břiše a průjem a svědilo mě...

Podle toho, co popisujete , jde skutečně o zevní hemorhoidy. Doporučuji užívat preventivně preparáty na posílení cévní stěny ( např. Detralex, Cyklo 3 fort apod., některé jsou k...

Modřiny po operaci varixů

| Dotaz od: Jana

Jsem po klasické operaci varexů (17.2.08), beru detralex 1-0-1.Nosím stále punčochu.komprese. Modřiny, které mám po operaci mi "tvrdnou". Mažu je litionem. Je vše vpořádku? Není...

Po operaci jsou modřiny i mírné zatuhnutí v okolí normální. Bylo by však lepší zajít k angiologovi, který Vás na operaci poslal, a problém mu ukázát.

Zvýšená glykémie

| Dotaz od: Dana

Mám výsledek glykémie 6,1 mám omezit sladké, jaké jsou prosím normální hodnoty a dá se cukrovka léčit jinak než pícháním inzulínu jsou i léky/prášky/a mohl výsledek ovlivnit...

Pokud se vyšší glykémie u vás objevila až v tomto věku, spíše půjde ( pokud vůbec) o diabetes II. typu, ten se inzulínem neléčí. Možná ale máte jen porušenou glukosovou...

V letošním roce mě již podruhé velmi trápí vnější hemoroidy, pravidelně beru Detralex-2tbl. denně, při ataku 6 tablet. Při prvním ataku tablety v podstatě nezabraly- problémy...

Anny, Někdy je bolest hemeroidů tak velká, že se může zdát, že bolí i kostrč. Pro vyloučení doporučuji návštěvu lékaře - ortopeda. Tablety Detralexu se musí užívat dlouhodobě...

Předem děkuji za Váš čas. Bohužel nevím, na kterého specialistu se obrátit. Problém mám zhruba 4 roky. Začalo to svěděním okolí genitálu,konečníku a v konečníku. Několikrát jsem...

Myslím, že jste si užila už dost, ale přemýšlím, proč vás nikdo neposlal na alergologii / obor je spojený - alergologie a imunologie / - obzvlášt, pokud vám zabírá Zyrtec...

Léčba refluxu chlopně

| Dotaz od: Andrea

Je mi 32 let, od dětství mám křečovou žílu pod kolenem na levé noze. Po porodu se mi začaly na obou nohách tvořit žíly modré i metličky. Nohy mě nebolely ani neotékaly. Cévní...

Andreo! Nošení kompresních punčoch jen tak nevzdávejte, "komprese" patří mezi 3 základní druhy konzervativní léčby chronické žilní insuficience. Dalším druhem je léčba...

Tromboza

| Dotaz od: Jana

Chtěla jsem se Vás zeptat,jestli je možné,abych se úplně uzdravila bez nějakých následků,když mě doktorka zjistila hlubokou žilní trombozu a jeli možné při tomhle stavu kouřit...

Kouření vyloženě nezpůsobuje trombosu, nicméně vhodné není, protože ovlivňuje stav cév a prokrvení končetin. I když se trombosa vyléčí, resp. postižená céva se zprůchodní, po...

Nevím, jestli jsem svůj dotaz zařadila správně. Je mi 23 let, už nějakou dobu mě trápí velmi jemné povrchové popraskané žilky v obličeji (na tvářích, nose). Nechávala jsem si je...

Můžete mít geneticky citlivou pokožku a křehké cévy, nebo může jít o poškození UV zářením a jinými fyzikálními vlivy. Důležité je, nevystavovat pokožku dalším vlivům, které by...

Hemeroidy

| Dotaz od: Eva

Včera mi vyhřezl hemeroid o velikosti nafouklé fazole, je nalitý,místy je bolestivý, mažu mastí Faktu a pro jistotu dávám i čípky Preparation H. Hemeroid této velikosti jsem...

Uvnitř hemorhoidu je sražená krev. To co bolí je zánetlivá reakce v okolí. I když zde prochází stolice, šíření infekce v oblasti řiti je extremně vyjímečné. Co dělat? Záleží...

Tento týden mi zjistili, že mám dost špatné žilní stěny v dolních končetinách (pořád mě bolí, neuvolní se) a paní doktorka mi na to dala Detralex. Chtěla jsem teď už přestat...

Dokud neotěhotníte, můžete bez obav Detralex užívat. Vzhledem k diabetu a poškození cév se s Vaším lékařem (praktickým a/nebo internistou -diabetologem, prostě s tím, který zná...

Zácpa

| Dotaz od: veselka

Jsem 3 měsíce po porodu a kojím, trpím dlouhodobě zácpou, stolice je suchá a tvrdá. Od porodu jsen užívala různé přípravky proti anémii (aktiferin, maltofer, sorbifer), což...

Dufulac je přírodní rostlinný přípravek, který může být užíván denně, přesto bych ale o jeho použití informaval ošetřejícího lékaře (z důvodu kojení). Zácpy se nejlépe zbavíte...

Krvácivá žilka

| Dotaz od: Leny

Minulý týden jsem byla na prohlídce kvůli krvácení. Lékař mi našel "popraskanou" žilku, která krvácí. Dostala jsem tablety na zavádění a to Klion D 100, že by se mohlo jednat o...

Klion D neřeší popraskané žilky, léčí bakteriální a kvasinkové záněty. Ovšem i zánět může být doprovázen špiněním či slabým krvácením. Pokud máte problém s žilkami, zkuste léky...

Problémy s menstruací po vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Lucie Šlosarčíková

Chtěla bych se zeptat na Váš názor. Po cca 6 letech jsem vysadila v srpnu 2010 antikoncepci (Logest) z důvodu, že bych ráda otěhotněla.Před antikoncepcí jsem měla menstruaci...

Luci, antikoncepce siceupravuje cyklus, ale neléčí problémy,které byly před užíváním.určitě je Váš problém na řešení s gynekologem, byl by vhodný hormonální profil,nemyslím si...

Fisury

| Dotaz od: Ivana

Zhruba 3 měsíce se snažím vyléčit diagnostikovanou fisuru. Pravidelně se mi po stolici objevuje jasně červená krev a konečník mě bolí a pálí. Medikace lékaře Detralex, Ginkor...

Asi vás zklamu, ale pokud se již fisura vytvořila a je takto "úporná", jiné řešení není, protože tato oblast je znovu a znovu namáhána při vyprazdňování. Pokuste se opravdu...

Jsem ve 34 tyd...

| Dotaz od: Anna

Jsem ve 34 tydnu tehotenstvi a mam problem s krec. zilami,na nohach,ale nejvice na rodidlech. Snazim se vice lezet a moje gynekolozka mi napsala prasky detralex a podpurne...

Detralex je nejúčinnější lék na křečové žíly. Je potřeba ho užívat dlouhodobě a na začátku ve vyšších dávkách. Podpůrné punčochy je také potřeba nosit maximum času. Další...

Flebitida

| Dotaz od: marcel

Před měsícem mi byla zjištěna flebitida na stehně.dvě sraženiny za sebou o velikosti každá 3mm.toto my bylo zjištěno na vyšeření žilního systému.hlavní žilní systém mám v...

Neznám přesné znění ultrazvukového nálezu, ale po vámi uváděné léčbě by již potíže měly odeznít. Proto doporučuji cévní kontrolu.

Nekončící špinění

| Dotaz od: Lucie

Už je to přes rok, co se u mě poprvé objevilo špinění. Nejdříve jen po styku, poté častěji. Už jsem kvůli tomu vyměnila tři druhy HA, dvoje trojfázové, poté zas návrat k...

Lucie, prvně je třeba vyloučit jiné přičiny špinění, zejména infekce, cervikální dysplazie. Poté je třeba vybrat vhodný přípravek hormonální antikoncepce. Pokud se objevují...

Prosím o radu. Před 12 dny jsem prodělala operaci - artroskopii kolene, kdy mi byly ošetřeny menisky a vyčistěno koleno po úrazu v únoru. Koleno mám stále oteklé, ale větší...

Zdeňko! 12 dní po artroskopii a stále trvající otok - to se mi moc nezdá. Doporučuji konsultovat ortopeda na vyšším pracovišti, v krajské nebo i fakultní nemocnici.

Antidepresiva a alkohol

| Dotaz od: Šárka

Léčím se s panickou poruchou, užívám v nouzi atarax a každý den půlku Zyloramu 20 (měla bych mít desítku, ale ta prý není v distribuci, tak půlím dvacítku). V současné době jsem...

Detralex bez obav užívat můžete. Alkohol u Xyzalu se dá tolerovat ve velmi malém množství. Ale u těch psychofarmak bych se docela bála, i malé množství může výrazně zesilovat...

Zelený zákal

| Dotaz od: Ladislava

Léčím se na zelený zákal asi 8 let,kapkami.Čas o času jdu na perimetr.Včera po dlouhé době něco přes rok jem nebyla se mi nález zhošil.V prostřed oka/tabulky/jsem neměla...

Těžko říci, proč došlo ke zhoršení zákalu, někdy se tyto vlivy neobjasní, každopádně všechny léky, které berete se nijak nekříží a berte je určitě dále. Hezký den.

Hemeroidy

| Dotaz od: Tom

Nezlobte se, že znovu píši... Minulý týden jsem sem pokládal dotaz a odpovídala mi doktorka MUDr. Jana Leskovská. A chtěl bych se zeptat ohledně vnitřích hemeroidů... Já je mám...

Hemorhoidy většinou nezůstávají po celý život ve stejném stadiu, ale zhoršují se. A pokud byste se rozhodl pro operační řešení, pak ve stadiu 3-4 je už na ty "šetrnější" metody...

Dálkový let clexane

| Dotaz od: Marta

Užívám BETALOC (prolaps mitrální chlopně), EUTHYROX, DETRALEX. Je mně 64 let, mám mírnou nadváhu a jsem před 9 hodinovým letem. Je vhodná aplikace CLEXANE? Děkuji Barochová

Vzhledem k délce letu a vašim rizikovým faktorům se mi aplikace nízkomolekulárního heparinu jeví jako spíše vhodná. Pokud jste v minulosti prodělala trombosu hlubokých žil...

Křeče ve stehnech

| Dotaz od: Věra

Mám už pět let problém,na který jsem nikdy nedostala od svého lékaře odpověď.Dostávám do stehen z vnitřní strany křeče,které se táhnou od kolen až do přirození.Celý život dělám...

Tyto křeče mohou být vyvolány jak křečovými žilami, tak např. přetížením a nevhodným napětím svalů a vazů v příslušné oblasti. Doporučuji dlouhodobé užívání magnesia, dále...

Bodavá bolest v konečníku

| Dotaz od: Radek

Anální fisury Dobrý den, je mi 27 let, měřím 190 cm a vážím 95 Kg. (Praha.) Zhruba před 8 roky v 19 letech sem poprvé ucítil silnou bodavou bolest na vnitřní stěně konečníku...

Popsané obtíže spadají do péče internisty-gastroenterologa, případně chirurga. Obtíže může způsobovat anální fisura nebo zánět v oblasti konečníku nebo hemoroidy, také tam může...

Hemoroidy

| Dotaz od: Lenka

Prosím o radu ohledně problémů s hemoroidy. Již rok a půl se s nimi léčím. Cca před rokem jsem podstoupila vypálení laserem (neznám odborný výraz). Toto ošetření mi velice...

Hodně info můžete načerpat zde: http://www.ulekare.cz/clanek/hemoroidy-1001?search=hemoroidy&from=0 , snad vám pomohou, hezký den.

Křečové žíly

| Dotaz od: Jitka

Je mi 32 po dvou porodech a po dvou zákrocích na levé noze flebektomie druhá teď v červen. Mám o 3cm větší lýtko stejně jako před zákroky a vzhled nohy mi nedovolí oblékat ani...

S tímto problémem bych Vám doporučoval obrátit se na specialistu flebologa ve Vašem regionu - někdy do bývá dermatolog, jindy angiolog či cévní chirurg. Rodinné dispozice (geny...

V roce 2005 jsem kvůli bolestem v podbřišku podstoupila gynekologickou diagnostickou LSK s nálezm: křečové žíly kolem dělohy a počínající myomy. Ošetřující lékař mi řekl, že ze...

Další možností léčby, ale také operační a rizikovou, je podvázání varixů (a to ještě musí být takové varixy, aby šly podvázat., a operaci provádějí jen některá pracoviště). Léky...

Světlá,hlenovitá stolice

| Dotaz od: Michaela

Před pár dnyse mi objevovala čerstvá krev ve stolici,šla jsem k lékaři,ten mě vyšetřil per rectum,nasadil Detralex a čipky Factum,s tím ,že jsou to asi vn.hemoroidy a objednal...

Michaelo! Po detralexu nejsou změny stolice nijak typické, nicméně čípky factu mohou způsobit změny v konsistenci a vzhledu stolice. pečujte o svou stolici, jezte dost...

Venkovní hemoroid

| Dotaz od: V.

Asi od 22.9. jsem zjistil v těsné blízkosti konečníku venkovní hemoroid velikosti o něco větší než lískový oříšek, Ihned jsem nasadil Hemostop, čípky Faktu a prováděl koupele v...

Těžko říct, proč se Vám stav nelepší,spíš to vypadá, že máte zevně konečníku ucpanou žílu krevní sraženinou, bylo by lépe vyhledat chirurgickou ambulanci.Warfarinu se bát...

Po operaci

| Dotaz od: Radek

Jsem již třetí měsíc po operaci varikokély vlevo. Na pravém varleti se mi od té doby udělala hmatná bulka (vespod) cca o velikosti 6-8mm. Při doteku nebolí je spíše citlivá...

Radku. Žíla se sonograficky poměrně lehce a řekla bych neomylně diagnostikuje. Takže pokuď Vám Váš lékař tvrdí, že na sonu vidí žílu, tak tam na 100% je. Nicméně nelze vyloučit...

Hemeroidy

| Dotaz od: Sandra

U konečníku se mi objevila malá kulička o velikosti rybízu, modré barvy. Při sezení i zatlačení je to bolestivé, podobně jako modřina. Nemám problémy se stolicí. Můžete mi nějak...

Může jít o hemorhoid či trombosu hemorhoidu. Nemusíte se obávat komplikací, ale bylo by vhodné postupně hemorhoidy léčit či odstranit ( včetně péče o pravidelnou měkkou stolici...

Bolest lýtek

| Dotaz od: Hana

Asi bych měla začít tím,že kouřím už od svých 15ti let kdy jsem přišla o rodiče a začala takto léčit svou bolest ze začátku nebylo kouření nijak intezivní,ale teď po letech už...

Hano, kouření skutečně může vyvolat palpitace - bušení srdce. Poškození cév při kouření vzniká postupně, ve Vašem věku nějaké významné poškození zatím nepředpokládám, ale s...

Asi před dvěma měsíci jsem se sem obrátil s mými potížemi a bylo mi doporučeno abych navštívil urologa, protože by se mohlo jedna o varikokélu. Byl jsem u dvou a oba mě řekli že...

Františku. K první části dotazu: bolesti v podbříšku, pocity pálení, svědění, k tomu půl roku trvající subfebrílie můžou svědčit pro infekci v těle. Proto by bylo vhodné, aby...

Miréna-problémy

| Dotaz od: V

Mám dotaz, je to již přesně půl roku od kdy mám zavedou MIRENU, od té doby neustále špiním, krvácím, teď třeba asi už 3 týden krvácím, stále mě bolí břicho jako při MS, nemám...

Nitroděložní tělísko Mirena může opravdu poměrně dlouhou dobu po zavedení způsobovat problémy s nepravidelným špiněním až krvácením. Pokud je dobře umístěné a podle UZ je nízká...

Cévní nedostatečnost-

| Dotaz od: Věra

Mám 78 let, trpím 4 roky cevní nedost.(varixy,noční křeče apod) ,beru Detralex,Ginko-stav je stejný bez zhoršení či zlepšení.Pohybu mám dost(plavání, jízdní kolo, práce na...

Z Vašeho popisu problému se zdá, že máte optimální dostupnou farmakoterapii žilní insufcience. K odstranění křečí někdy pomůže doplnění minerálů (magnézium) či magistraliter...

Začínají mě trápit hemeroidy. Nejsou velké, nekrvácí, nezaznamenávám zatím žádné problémy s defekací, nebo krvácením, a svědění pociťuji pouze ojediněle. Lékař mi doporučil...

Obávám se, že není možné se bez operace zcela zbavit hemoroidů. Zvláště máte-li slabší cévní stěny. Snad je možné je udržet v klidu a zabránit zvětšování a komplikacím...

Vysoký krevní tlak

| Dotaz od: Luděk

Pane doktore, obracím se na vás s žádostí o radu: od r. 2000 se léčím na vysoký krevní tlak, protože jsem měl tlak 180/100. Dostal jsem tyto léky: APO-ATENOL 50 mg 1-0-0...

Pokud v současné době užíváte kombinaci 4 léků, je jen velmi málo pravděpodobné, že půjdou nahradit jedním (byť kombinovaným = dvousložkovým lékem). Ve Vašem případě bych...

Nízké trombocyty

| Dotaz od: Vlasta

Mám z prevence trombocyty 133. Potíže nemám. Mám dotaz, jestli to nějak řešit, a jestli to může způsobovat potravní doplněk Diosminol (dříve Detralex), na křečové žíly...

Pokud máte jinak normální krevní obraz, tak trombocyty 130tis/ul jsou hraniční nález - o leukemii se nejedná. Můžete být po viroze, nebo se vám ve zkumavce mohou destičky...

V nabídce jsem nenašel můj problém a proto se omlouvám, pokud směřuji dotaz špatným směrem. Asi před 9 lety se mi vytvořily křečové žíly s malým tmavým flekem. Ten se zvětšoval...

"hnědý flek" při varixech je stadium před bércovým vředem a spolu s ním jsou důvodem k operaci. Samotné varixy bez vředů a fleků se odstraňují jen z kosmetických důvodů. Operace...

Krvaceni z konecniku

| Dotaz od: Berenika

Jiz delsi dobu me pri stolici provazi krvaceni z konecniku. Krev je svetla, obcas mam na toaletnim papire i "cucky". Krvaceni se vzdy objevi na cca 5 dnu a pak klidne 2 mesice...

S největší pravděpodobností se jedná o hemorroidy, ale mohly by to být i závažnější věci typu ulcerozní kolitidy, zvlášť pokud k tomu máte třeba průjmy nebo bolesti břicha...

Exostóza femuru v dospělosti

| Dotaz od: Petra

Již přes 2 r. mám bolesti levé dolní končetiny, psala jsem sem spousty dotazů. Bohužel nyní po období trochu klidnějším došlo u mně opět ke zhoršení a změny diagnózy. Bohužel...

Vaše problémy by měla řešit ortopedie, pokud jsou potíže chronické a opakovaně se objevují, potom i vhodnou hospitalizací, vyšetřením nejen ortopedickým, ale i neurologickým a...

Červené skvrny

| Dotaz od: Jiřina | z mobilní aplikace

Po delší dvouhodinové chůzi s hůlkami se mi objevují nad kotníky na nohou červené skvrny, které tak po týdnu zmizí a kůže zůstane hnědá. Je mi 69 let. Kromě léků na vysoký tlak...

Tyto tzv. petechie jsou drobné krevní výrony, které vznikají při přetížení žilního systému ( ve vašem případu dlouhou chůzí). Warfarin tyto změny podporuje. Užívejte preparáty...

Otoky kotníků a nártů

| Dotaz od: Iveta

Léčím se na cévním oddělení asi 4roky.Trpím v létě otoky kotníků.Ale minulý rok otekly nohy v lednu.P. doktorka nasadila detralex kompres.punčochy jako minulé léta ale nepomohlo...

Pokud otoky dkk jsou bez křečových bolestí v lýtkách, pokud jsou bez křečových žil, pokud "USG žil DKK,fotopletysmografii je bez nálezu", z cévního hlediska je diagnóza...

Anestezie

| Dotaz od: Petra

Dobrỳ den. Před několika dny jsem byla operovaná v celkové anestezii.Přihodilo se mi něco nezvyklého. Nebyla to má první operace (poslední 3/2007). Premedikace do svalu...

Premedikace do svalu nemohla vytéct někam "mimo", to prostě principielně nejde, ale možná na Vás byla zvolena nižší dávka sedativ, než by bylo potřeba. To následující na začátku...

Již řadu let se mi tvoří po chůzi v teplém počasí červené fleky kolem kotníků, na bércích i stehnech, nesvědí, jsou horké a citlivé. Po 2 dnech vymizí. Dříve se tvořily po delší...

Může jít o vaskulitidu - zánět drobných cévek, rozhodně je to vyprovokováno přetížením cévního systému, což v tomto věku není neobvyklé. Při delší chůzi či fyzické zátěži byste...

Mám dotaz.Jsem ve 22 tt a od samého začátku mám problém s vysokým tlakem.Již před těhotenstvím jsem se léčila.Můj dr. mi předepsal Dopegyt.Beru ho 3 krát denně 2 tablety.Můj...

Léky miminku neublíží, lékaři by Vám je v takovém případě nepodávali. Jezte hodně bílkovin, omezte solení a když to jde, dejte nohy nahoru. Případně noste kompresivní punčochy...

Trombóza

| Dotaz od: ivana

Ráda bych jěště věděla, jestli je potřeba se nadále ředit, nebo to už není potřeba. Po 6 měsících co jsem brala Xarelto mám ve stehně ucpanou 15 cm cévu pořád.Trombózu jsem...

Tentokrát budu s dovolením stručnější - situaci je opravdu potřeba konsultovat především s ošetřujícím lékařem, který zná detaily. Pokud jste ovšem nebyla vyšetřena na cévním...

Kožní obtíže

| Dotaz od: Hanka

Obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Zhruba 20 let trpím otoky nohou a "krvavou vyrážkou" - foto zasílám v příloze. Tato "vyrážka" se mi objeví vždy, když...

Vaše obtíže jsou způsobeny přetížením cévního systému, možná máte geneticky danou slabost žilní stěny ( nejsou u vás v rodině křečové žíly nebo bércové vředy?). Doporučuji...

Trombóza

| Dotaz od: ivana

V říjnu 2013 po zlomenině kotníku mi byla zjištěna trombóza v noze. V lýtku se mi vše zprůchodnilo, ale ve stehně mi zůstal 15 cm kus ucpaný i po půl roce. Už mi vysadili...

Snažil jsem se na tento dotaz rovnou odpovědět v rámci reakce na ten Váš doplňující, tak snad to bylo přínosné... Hezký den!

Bolest lýtka

| Dotaz od: Barbora

Chcela by som Vás poprosiť o radu. Už vyše pol roka mám problém s bolesťou v dolných končatinách. Začalo sa to okolo Vianoc v skúškovom období, kedy som celé dni presedela alebo...

Doporučila bych vám zkusit něco na prokrvení, například volně prodejný Tebocan nebo Tanakan. Dále bych zkusila Magne B6, což jsou tablety s minerálem - hořčíkem + vitamínem...

Změna pohlaví

| Dotaz od: Michal

Hodlám požádat o změnu pohlaví z muže na ženu, máme v rodině geneticky vyšší srážlivost krve-Leidenskou mutaci -trombofilii. Moje obtíže začaly rokem 2011, do té doby nebyly...

Michale, vzhledem k vrozenému trombofilnímu stavu, navíc anamnéze opakovaných hlubokých žilních trombóz komplikovaných plicní embolií, jste opravdu rizikový pacient k jakémukoli...

Alzheimerova choroba

| Dotaz od: Lenka

Potýkám se s Alzheimerovou chorobou mé babičky, se kterou se denně stýkám. Jelikož mám bohužel na základě špatných zkušeností nedůvěru k slovenským lékařům (v jejichž rukou...

Bohužel nepíšete, v jaké fázi onemocnění se Vaše babička nachází, nicméně k lékům: pokud nebude trpět nějakou bolestí, tak vynechte Artrotec, dále s Detralexem - pokud má velkou...

Hemerhoidy

| Dotaz od: Zaneta

Je mozne ze je toto hemoroid? Jsem ve 2 trimestru a uz par tydnu me trapi bolest pri stolici s krvacenim.Zasla jsem si s tim k dr.,ale ta se nepodivala jen napsala detralex 2-2...

Žaneto, obrázek není v dobré kvalitě, ale patrně se jedná o hemoroidální onemocnění, které typicky může u žen začínat v těhotenství. Detralex je na to dobrý lék, ale bylo by...

Bolest přední části lýtek

| Dotaz od: Renata

Je mi 36 let a trápí mě stálá bolest přední strany bérců v oblasti jakoby mezi kůží a holení kostí. Bolest je jak dotyková, tak pocitová bez dotyku - těžko popsatelné (jako...

Nevím přesně jestli máte bolest trvalou nebo jen za určitých okolností. Zkuste vysledovat , jestli není přítomen provokační moment potíží, nějaký spouštěč. Pokud ano, pak jej...

Hemoroidy

| Dotaz od: Lukáš

Hemeroidy mám asi půl roku ale nikdy nebyly žádné problémy(bolest,pálení).Nyní kdykoliv jdu na toaletu vykonat tak ze mě kape krev a někdy dokonce i stříká(podívám se do mísy a...

Jak píšete Vaše obtíže souvisí s hemoroidy. To že krvácí, je známkou zhoršení stavu. Zatím nebolí. Krvácení je nebezpečné tím, že se postupně můžete stát chudokrevným, protože...

Křečové žíly

| Dotaz od: Kristýna

Již asi od mých 19 let se mi začaly dělat křečové žíly na pravé noze. Nyní v mých 26 letech se mi samozřejmě zhoršují a bude třeba operativně odstranit. Na cévní jsem objednaná...

V prvé řadě určitě doporučuji kompresní podkolenky/punčochy či pokud Vám nevyhovují, můžete použít obinadlo. Dále si zakupte Lioton/Heparoid a promazejte. V poslední řadě...

Je mi 24 let a nedávno jsem v dusledku 24 hodinové sedavé cesty narazila na zevní hemoroid, dubovýma kůrama jsem se bulky zbavila, ale vzhledem k tomu že jsem četla že se...

Jedniný opravdu účinný lék na cévní stěnu je Detralex, za jiné přípravky bych peníze neutrácela. Zařaďte pohyb, dostatek tekutin, prevenci zácpy a detralex 2 tablety denně pokud...

Je mi 18 let a mám v kolenních jamkách dost viditelné křečové žíly. Trápí mě cca od 15ti let. Trápí mě na obou nohách a to nejen v podkolenních jamkách, ale žíly mi prosvítají...

Zdravím, nejprve odpověd na otázku "proč už takhle mladá mám křečové žíly ? (beru antikoncepci Jeanine cca 1,5 roku)." Patrně máte pozitivní rodinnou anamnézu. Antikoncepce se...

Imunita, bolest kloubů

| Dotaz od: Marketa

Prosím o radu - jsem 2 roky po porodu (cs), od minulého léta velká únava, v zimě neustálé virózy (2-3 do měsíce), v prosinci pásový opar, od února na kůži několikacentimetrové...

Vaše potíže jsou komplexní a nelze je vyřešit nějakou jednoduchou odpovědí. Plně na místě je vyhledat lékaře - homeopata, který Vás vyšetří a navrhne příslušnou léčbu.

Mohu se zeptat zda při užívání Detralexu na otreklé nohy mohu aktivně sportovat (běh)??A zda při běhání musím také používat kompresivní podkolenky?? Mockrát děkuji za odpověď.

Můžete, Detralex je lék čistě přírodního původu bez nežádoucích účinků, fyzická aktivita při jeho užívání nevadí. Kompresní punčochy jsou vhodné i při běhu, ale poraďte se o...

Zhruba 3 roky zpět jsem dostal při jízdě na kole silnou křeč v oblasti konečníku. Najednou mě polil studený pot a slabost. Po několika minutách to odeznělo a já pomalu dojel...

Nenapadá mě vhodnější rada než absolvovat proktologické vyšetření.

Úpony nebo varixy?

| Dotaz od: Míša

Již týden mě trápí tahavá bolest v třísle směrem k vulvě hlavně ve spánku v lěže na boku přes den vůbec ne jen když se rychle nebo špatně zvednu tak to zacítím.....jsem 23 tt a...

V těhotenství je povoleno užívat jak Ascorutin tak i vhodnější Detralex, a to i při léčbě Dopegytem. Vznik varixů v těhotenství je podmíněn hormonálně, dále také nárůstem...

14 léků denně

| Dotaz od: J.

Můj otec (83 let) užívá těchto 14 léků denně. Má Parkinsona, cukrovku, hypertenzi, rozšířenou aortu atd.... Mám pocit, že tahle masívní medikace mu způsobuje neustále oteklé...

Na parkinsonovu chorobu má tatínek nakom mitte a isicom ( zde se jedná o stejnou účinnou látku, pouze jinou gramáž) a requip - 12 mg, proto dva druhy tablet - oba léky se v...

Uz sem zde psal 3x ted pisi ohledne porad stejneho problemu a to je ze jsem 2.5mesice po tezkym vyronu s natrzenymy vazy.noha uz se skoro dava do pucu ale trapi me po sveseni...

Jde o cévní záležitost, po takovém úraze samozřejmě vždy dojde k porušení cévního a lymfatického zásobení v dané oblasti, ale postupně by se stav měl upravovat. Doporučuji...

Chtěla bych se zeptat už tak měsíc mi tepe a pálí spodní část levé nohy.Byla jsem i na sonu jestli nemám trombózu.A nebyla potvrzena tak mi lékař předepsal detralex.Problémy...

Pokud potíže neustupují po Detralexu, tak dle mého názoru není třeba ho užívat. Zkusil bych aplikaci krému Lioton 100 000 a za týden bych zvážil efekt. Nevím jestli Vás pálí...

Chtěl jsem se zeptat zda se dá nějak zlepšit a vyléčit průtok krve v nohou,je mi 26 a na ultrazvuku mi zjistili prodělanou trombózu, předepsali mi drahé myslim že Detralex...

Bohužel léčebné možnosti jsou omezené. Léky, které mají smysl jsou pouze Detralex, dále režimová opatření- punčochy, vyvarovat se dlouhému stání. Poté se domluvit na angiologii...

Nadvarle

| Dotaz od: Nik | z mobilní aplikace

Bolesti nadvarlete kdyz jedu v aute ,caste bolesti pri jizde v lete kdyz je vedro,urolog mi předepsal detralex ,moc nepomaha ,je neco co mi pomuze se zbavit bolesti dekuji za...

S ohledem na zavedenou lečbu se domnívám, že může být lečena varikokela?? Při přetrvávajících obtížích a neúspěchu této terapie připadá v úvahu operační řešení. Bolesti vás...

Štítná žláza

| Dotaz od: Michaelabb

Mám takový dotaz.. v říjnu minulého roku jsem byla u lékaře a ta vyslovila podezření na onemocnění štítné žlázy, neboť tomu odpovídaly veškere příznaky (zimomřivost, zadýchávání...

Žilní trombóza by se štítnicí souviset neměla. Pokud není jasné, jak trombóza vznikla, je na místě vyšetřit, jestli se nejedná o genetickou poruchu sráženlivosti krve. Co se...

Otok nohy s bércovým vředem

| Dotaz od: Irena

Mam problem s levou nohou,mám na levé noze bercový vřed v současné době zahojený a tato levá noha my natéká od kolene dolu i když beru detralex při jakémkoli delším stání...

Stav po bércovém vředu je nutné vyšetřit sonograficky k vyloučení žilního původu obtíží. Specializujeme se na oblast žilních onemocnění.Objednejte se do mé ambulance na www...

Hemeroidy

| Dotaz od: Ladislav

Mám u konečníku takovýto výstupek (ten malý je asi kožní řasa, která vede od varlat). Má jej už asi 3 měsíce není citlivý a nebolí. Při stolici se nafoukne, jako menši fazolka a...

Podle fotky to vypadá na trombosu žíly zevně konečníku, měl byste jít na chirurgickou /proktologickou ambulanci, ale pokud nechcete jít k lékaři, byla by vhodnější past na...

Tromboza

| Dotaz od: Michaela

Je mi 22let a jsem kuracka,chtela bych se zeptat 28.3 jsem prodelala operaci v celjove narkoze odstraneni vejcovodu pro mimodelozni tehotenstvi,18.4 konizace delozniho cipku v...

Ddimery jsou opravdu velmi nízké, trombozu zcela jistě nemáte, i když samozřejmě riziko je vždy pokud kouříte a hlavně pokud berete hormonální antikoncepci...což nevím...pokud...

Neúplná kolonoskopie

| Dotaz od: Kiki

Dnes jsem byla na vyšetření - kolonoskopii - na doporučení své OL a také pana dr.z proktolog.poradny. 2x jsem krvácela z konečníku, nález pohmatem u OL a poté v proktol...

Ulcerosní kolitida by se poznala, Crohn může být umístěn jen v některém úseku. Při kolonoskopii omezení dalšího postupu je většinou způsobeno anatomickým kolenem , ohybem...

Pane doktore, jsem momentálně na začátku 6 měsíce těhotenství a mám velký problém s křečovými žílami. Už od začátku tohoto těhotenství se mi objevují nové, bolestivé žíly...

Tento přípravek můžete užívat i v těhotenství, jde opravdu jen o vitamíny, resp. o složky obsažené i v normální stravě. Varování o nevhodnosti užívání v těhotenství a kojení je...

Otoky nouhou

| Dotaz od: Eliška

Jsem osmy den po porodu (cisarsky rez), vcera vecer mi otekly kotniky. Co muzu udelat pro to, aby to rychle splasklo? Dekuji za odpoved.

Paní Eliško. Pokud jsou otoky lehké, asi s tím mnoho nenaděláte, jde nejspíše o projev žilní dysfunkce nebo také hormonálních změn po porodu. Pokud jde o žilní problém, může...

Otok nohou

| Dotaz od: Jiří

Dotazů na otoky nohou je mnoho a jsou zodpovězeny. Mně však otéká pouze pravá noha, tedy lýtko a vnitřní okolí kotníku. Když na chvíli zvednu nohu nahoru, otok kolem kotníku...

Pane Jiří. Při onemocnění srdce či ledvin dochází k otokům obou nohou, pokud je otok jen jednostranný, lze jej přisoudit nejspíše žilám, lymfatickým cévám, otok může souviset i...

Křeče ve stehnech

| Dotaz od: Věra

Mám už pět let problém,na který jsem nikdy nedostala od svého lékaře odpověď.Dostávám do stehen z vnitřní strany křeče,které se táhnou od kolen až do přirození.Celý život dělám...

Tyto křeče mohou být vyvolány jak křečovými žilami, tak např. přetížením a nevhodným napětím svalů a vazů v příslušné oblasti. Doporučuji dlouhodobé užívání magnesia, dále...

Flek na noze

| Dotaz od: Petr | z mobilní aplikace

Udělal se mi červený flek na noze nevím jak ani co bylo příčinou. Nebolí ani nesvědí.. jen nechce zmizet. Mám ho tam už třetí měsíc. Co by to mohlo být? Děkuji

Milý Petře, máte kolem kotníku křečové žíly, takže flek je má příčinu v těchto křečových žilách. Krev špatně v těchto žilách proudí a dochází ke sníženému zásobování kůže...

Těžké nohy,

| Dotaz od: Miroslava

Bude mi 66 let a velmi ráda a hodně chodím, cvičím, jezdím na kole....Chodím solo, nebo s trekinkovými hůlkami. Mám křečové žíly již 2x operované. Nyní mám stále častěji...

Více možností než kompresní punčochy a detralex není. Onemocnění žil je chronické onemocnění, kdy se může dostat do stádia, kdy již není možné nabídnout další řešení. Je dobře...

Krecove zily

| Dotaz od: Jiri

Vazeny pane doktore, prosim o doporuceni, jak postupovat v pripade krecovych zil - ve stavu viz priloha. Dana osoba je muz, 62 let, 168 cm, 105 kg, sedave zamestnani, pohyb...

Jiří, v případě varixů, tedy křečových žil, resp. vystouplých žil povrchového systému, které přikládáte na fotografii, se skutečně jedná pouze o kosmetický defekt, tedy stav...

Pánevní tromboza žil

| Dotaz od: Jitka

Letos v lednu jsem prodělala pánevní trombozu žil s plicní embolií a plicním infarktem.Mám zavedené 3 stenty od kolene až do pánve,byla mi zjištěna Leidenská mutace F V...

Bohužel vás zklamu. Plicní embolie nebývá důvod k invalidnímu důchodu. Ani nestabilní INR ani normální vyšší dávka warfarinu (běžně se užívá 3-15mg denně, což vy splňujete...

Otoky kotníků

| Dotaz od: David

Přes 3 týdny trpím otoky kotníků. Nikdy jsem takový stav nezažil a neprodělal žádný úraz. Beru každé ráno 2 tablety detralexu a v případě otoků půl tablety moduretic na...

Davide, děkuji za dotaz a taky za vyčerpávající popis úkonů, které jste již podstoupil, je mi líto, že máte tyto problémy, snad se nám společně podaří zjistit ještě něco více...

Pane doktore, prosím o radu ohledně oteklého lýtka. Měla jsem operaci křečových žil obou nohou v prosinci 2014. Operace klasická, narkóza částečná do páteře (pouze nohy...

Hanko, při klasické operaci varixů může dojít k poškození tkání ( lymfatické a nervové ), které se vyskytují v bezprostřední blízkosti odstraňované žíly. Nejedná se o chybu...

Krev ve stolici

| Dotaz od: Jan

Přeji Vám dobrý den . Asi před pětí měsící se mi na toaletním papíře objevil proužek krve , ihned jsem šel k mému lekáři , který mne s podezřením na hemeroidy poslal na...

Hemorhoidy tyto potíže vyvolávají a to přesně jak popisujete. Pokud jsou komplikace opakovaně je potřeba hemorhoidy pokud jsou větší, což by ve vašem věku být neměly...

Dlouhotrvající otok po úraze

| Dotaz od: Stanislav

Už jsem zde kladl dotaz: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/boule-na-holenni-kosti-111864 jednalo se o poúrazové komplikace - naražení holenní kosti - serom. Postupoval jsem...

Tohle někdy trvá dlouho. Doporučoval bych dál Detralex, případně k tomu Aescin. Na chůzi by bylo dobré si pořídit elastickou punčochu. Ve volných chvílích polohovat končetinu...

Mám problém zhruba 2 týdny. Po velmi tuhé stolici se mi pravděpodobně udělaly vnitřní hemeroidy. Následující každá stolice od té doby je bolestivá, projede při ní silné píchnutí...

Samozřejmě můžete zkusit mast a praktický lékař vám může předepsat i perorální léčbu (Detralex), ale vzhledem k uvedeným potížím doporučuji též proktologické vyšetření.

Již přes měsíc mě trápí otoky kolem očí, nejvíce po probuzení (během dopoledne z 80ti% splasknou) několik dní mi otékaly i dolní končetiny, spíše k večeru, nyní jen pocit...

Z endokrinologického hlediska mě napadá dovyšetřit štítnou žlázu s ohledem na otoky a hladinu vitamínu D s ohledem na brnění končetin. V souvislosti s pozitivitou všech...

Bolest nohou

| Dotaz od: Gita

Chtěla jsem se zeptat, asi 3 týdny mě bolí nohy, byla jsem na sono a nic nezjistili, žíly jsou v pořádku. Užívám asi 3 den lek detralex. Bolest nohou je střídavá, chvilku jedna...

Jestliže jste dostala jako medikaci Detralex, tak lékař zřejmě usuzuje, že problém s žilním systémem dolních končetin máte. Bolest dolních končetin může být ale případně též...

Asi hemeroidy

| Dotaz od: Marianna

Zaujímalo by ma to čo sa mi spravilo po pôrode či je hemeroid a či sa s tým dá niečo robiť. Ako by som mala postupovať a koho vyhladať. Ďakujem za rady

Marianno, opravdu se jedná o hemoroid dle fotodokumentace, terapie v akutním stádiu, první dny , spočívá v lokálním umrtvení a incizi-rozříznutí na chirurgickém pracovišti a...

Podezření na endometriozu

| Dotaz od: Renata

Prosím Vás o zhodnocení potíží. Je mi 34 let a již přes půl roku mě trápí bolesti zejména během menses a někdy během ovulace. Je to bolestivé vyprazdňování během menses zejména...

Těhotenství možné bude.bolesti při cyklu mají obvykle ženy s překrvenou dělohou a více krvácí.riziko těhotenství z tohoto důvodu nebude.co se týče endometriosy,pokud nemáte za...

Vznik bércových vředů

| Dotaz od: Aneta

Je mi 31 let.Jsem těhotná a nyní jsem ve 33tt přesně...Asi od 29tt beru detralex 2x denně ,protože mi začala otékat levá noha a prsty od kotníku dolu.A také máme v rodině...

Milá paní , užijte si těhotenství v klidu , bércový vřed určitě mít nebudete. Jinak za cévním lékařem zajděte a nechte si předepsat HLAVNĚ kompresivní punčochy a tak, pokud je...

Trombotizovaný hemoroid

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se zeptat trošku se i stydim u konečníku jsem si nahmatla pupínek nevedela jsem co to je vymačkla jsem ho a z toho jsem vymačkla nějakou tuhou ani ne kulicku ale...

Viděla bych to tak, že se zřejmě jednalo o ztrombotizovaný hemoroid, hmota kterou jste vymáčkla byla asi krevní sraženinka z hemoroidu, a ten se po Vašem zákroku rozkrvácel...

Mám genetickou dispozici k vysoké srážlivosti krve (Leidenská mutace). Užívám na bolesti nohou Detralex, ale léčba na ředění krve není třeba. Ráda bych zkusila užívat přípravek...

Ano, přípravek je pro vás bezpečný. Hezký den.

Bércový vřed

| Dotaz od: Jiří

Mohu pro zlepšení stavu zatím neotevřeného bérc. vředu použít osvit Bioptron lampou s Oxy spreyem ve vzdálenosti cca 5cm a po jak dlouhou dobu? Nejedná se o ICHDK, hluboké žíly...

Biolampu použít můžete, ale žádný zázrak většinou nenastane. Především musíte nosit kompresi od prstů ke koleni- ať už krátkotažnými elast.obinadly nebo kompresivními...

Trombosa dk

| Dotaz od: Irena

Můj 91 lety tatínek má trombózu dolních končetin, nohy má do fialova a dost ho bolí, na nohách se mu dělají boláky. V nemocnici mu bylo řečeno, že připadá v úvahu jako léčba...

Váš dotaz je na odpověď hodně obtížný, tatínek má opravdu vysoký věk. Vždy je nutné zvážit, co je pro pacienta nejlepší. Operace je v tomto věku hodně zátěžová, s rizikem...

Hemoroidy

| Dotaz od: Vladislav

Jaké preparáty bych měl používat k léčbě hemeroidů ve stádiu, kdy se po stolici hemeroid zatáhne zpět za řitní svěrač. Děkuji za odpověď

Doporučuji dbát na režimová opatření- dostatek tekutin, vlákniny, pohybu. Zakupte si volně prodejnou např. Faktu mast/ čípek. Domluvte se také se svým ošetřujícím lékařem a...

Ekg nález

| Dotaz od: Iveta

Pane doktore, nedávno mi dělali EKG vyš. Předcházela tomu tlaková bolest LDK(doppler byl v pořádku) a občasná thorakalgie(charakter píchnutí). Odběr krve D-Didimery 0.57. Jsem...

Popis depresí na EKG u mladých lidí je celkem normální. Jedná se pouze o popis EKG, který dále nic neznamená. Nízké D-dimery vyloučily plicní embólii a infarkt srdce je u Vás...

Hemoroidy

| Dotaz od: Lucie

Mám u konečníku vypouklou žílu. Dá se prosím ještě spravit nebo už je to nevratný proces (3.5 hod denně stojím v práci, Detralex mi nepomáhá, dubová kůra také ne). Děkuji, L. 36...

Jedná se zřejmě o hemeroidy. Tato nemoc má několik stupňů, které se léčí u stupňů 1-2 konzervativně ( léky typu Detralex, dubová kůra, masti ), u stupňů 2-3 semiinvazivně...

Křečové žíly

| Dotaz od: Dagmar

Prosím o odpověď na dotaz.Mám na levé noze křečové žíly,které mi vystoupily během 2let,a to až nad koleno,silné přes půl cm,je mi 54let.Před 2,5roku jsem měla operovanou čéšku...

Chronická žilní insuficience neboli žilní nedostatečnost je označení pro situaci, kdy žíly dolních končetin nejsou schopny plnit správně svou funkci – odvádět krev z dolních...

Tep a bolest v brise

| Dotaz od: Martin

Obracím se na vás s prosbou o radu. Je mi 21 let, vyska a vaha 174/70 (mirna nadvaha, nejsem svalnate postavy). Alkohol prilezitostne, 10 cigaret denne, dve kavy denne...

Příčinou Vašeho problému může být leccos včetně některých závažnějších onemocnění a návštěva lékaře je jistě na místě. Hmatný tep břišní aorty je nicméně možné vnímat za...

Otekani nohy

| Dotaz od: Veronika | z mobilní aplikace

Moji mamince je 53 let a každy vecer ji oteka levá noha, přes den v pořádku, ale večer jí otýká tak, že to bolí...Chci se zeptat co by jste nám doporučil/a.

Veroniko, bude nutné ultrazvukové vyšetření dolních končetin, které vysvětlí příčinu otoků. Zatím můžete aplikovat kompresivní obinadlo ( nesmí být diagnostikována ICHDk) a...

Bolesti v podbřišku

| Dotaz od: Martina

Byla jsem na Laparoskopii z důvodu věčného bolení podbřišku s tím že moje paní doktorka si myslela že mám srůsty po císařském řezu. nebyli tam jen my řekli že mám varixy malé...

Při laparoskopii Vám našli v malé pánvi varixy (tj. křečové žíly). Tyto varixy u někoho bohužel mohou způsobovat bolesti. Lze zkusit přípravky typu Detralex, Cyclo3Fort...

Mám takovou velice choulostivou otázku, trvá to už docela dost dlouho ale stydím se jít k doktorovi teda hlavně o tom mluvit. Když jdu na velkou tak stim mám veliký problém je...

Veroniko, nemusíte se stydět, pravděpodobně jde o hemoroidy, tedy celkem běžné onemocnění, které vzniká v důsledku sedavého stylu života, nízkého příjmu vlákniny, chronické...

Bolí mě nohy od kolen dolu.Měl jsem před tři a půl rokem operaci rakoviny tlustého střeva a absolvoval jsem 8 chemoterapii. Měl jsem embolie a zápal plic. Trombózu v pravém...

Je pravěpodobné, že se jedná o žilní insuficienci, zkuste si zakoupit kopmresní podkolenky, co nejvíce při sezení nohy udržovat ve zvednuté poloze a zakupte Detralex tablety 2x1...

Promiňte, nenašla jsem v nabídce příslušný obor. 27.května 2015 jsem plela záhon, do kterého chodí kálet toulavé kočky, došlo k pokousání obou kotníků zhruba 5 mm velkou...

Milá Aleno, doporučuji vyšetřit sérologii borrelií a absolvovat neurologické vyšetření, a pokud nebude výsledek, pak ještě revmatologické vyšetření. Držím palce, ať problém brzy...

Hemerhoidy

| Dotaz od: Kateřina

Mám dotaz ohledně hemoroidů. Objevují se mi všechny příznaky ( bolest při vyměšování, zářivě červená krev při utírání a svědění ) Co mi ale nejde do hlavy je, že mezi hlavní...

Kateřino, dle mého mínění nelze hemorhoidy vyloučit i při vašem životním stylu. Můžete zkusit užívat venotonika ( např Detralex) nebo potravinové doplňky ( např Diorex, Diosmin...

Svědění

| Dotaz od: Petra

Jsem po operaci nohy-vyčištění cysty kostní a její doplnění. Vznledm k prevenci a mému flebolymfedému a alergii na acylpyrin si píchám fraxiparine do břicha, již 3 týdny a ještě...

Svědění může být příznakem alergie,ale může se také jednat "jen" o suchou pokožku.Vzhledem k tomu,že nemáte v místě vyrážku,přiklonila bych se k druhé variantě.Vysušení je...

Kliště

| Dotaz od: Helena

Před 6 týdny jsem měla klíště na prsu,týden na to, jsem nemohla došlápnout na patu,na lýtku se mi udělal červený pruh, který zmizel a na nártu se mi přes celý nárt udělal...

Zánět žil může vzniknout při jakémkoli oslabení či probíhajícím zánětu v těle. Ve Vašem případě by bylo při možné borrelióze. Doporučovala bych vyšetření na protilátky proti...

Žilní nedostatečnost

| Dotaz od: Blanka

V červnu jsem byla praktickou lékařkou odeslána na UZ žil DKK pro bolest v lýtku. Výsledek je: Parciální uzávěr jedné ze dvojice VTA,žilní nedostatečnost. Natož mě lékařka...

Zvýšené riziko trombozy máte vzhledem k Vaší pozitivní rodinné anamnéze. Dále revmatologické onemocnění zvyšuje riziko trombozy. Homocystein je jen lehce zvýšený, mám...

Změna pohlaví

| Dotaz od: Michal

Pokládal jsem zde již jeden dotaz, hodlám požádat o změnu pohlaví z muže na ženu, máme v rodině geneticky vyšší srážlivost krve-Leidenskou mutaci -trombofilii. Moje obtíže...

V tomto případě je situace sice složitější, ale většinou se nějaké řešení najde. Každopádně bych nejdříve zašel na Vašem místě za sexuologem, protože pro případnou změnu pohlaví...

Bolest hlezna

| Dotaz od: Kristýna

Už nevím co mám dělat. Oblitala jsem u snad všechny dr a každý me léčí na něco jiného. Půl roku uz mám otázkou levou nohu. Vnější i vnitřní kotník i kolem achylovky a achylovka...

Vaše informace jsou málo přesné, málo instruktivní. Je potřeba končetinu řádně vyšetřit, zjistit cévní a nervové zásobení končetiny, hybnost kloubů, jejich stabilitu...

Špinění

| Dotaz od: DAGMAR

Byla jsem na prohlidce gynekologii a pořad špinim je mi 54let jsem v přechodě a doktor mi dal DETRALEX ABCH NEŠPINILA A NEBO NEKRVACELA DAL MI TO JEN 1X DENNĚ JE TO MALO A NEBO...

Standardní dávkování detralexu je 2x1. Ascorutin můžete užívat i s Detralexem. Doporučila bych vám dávkování léku konzultovat s vašim gynekologem, jelikož neznám všechny...

Porod přirozenou cestou

| Dotaz od: Andrea

Pane doktore. Dovoluji si na Vás vznést dotaz týkající se nadcházejícího porodu. V dětství (v osmi letech) u mne došlo k prasknutí slepého střeva a následnému zánětu pobřišnice...

Komplikace z dětství porod nijak neovlivní,záleží na tom jak bude porod probíhat ale při normálním průběhu není důvod proč by jste nemohla porodit spontánně. Příjemný den

Je možné dlouho...

| Dotaz od: božena

Je možné dlouhodoě používat Heparin AL mast 30 000?na křečové žíly?Jaké nejůčinnější léky nebo potravinové doplňky jsou vhodné?

Heparin AL je možné používat dlouhodobě. K nejúčinnějším lékům patří Detralex.

Mám již cca 18 měsíců zavedené tělísko Mirena . Důvodem jeho zavedení byla snaha o zmírnění silného menstruační krvácení, které je nyní sice mnohem slabší, ale v posledních...

Obecně platí,že hormoální antikoncepce zkracuje dobu a sílu cyklu. Bohužel na některé ženy to neplatí. Pokud máte cyklus 14 dní,lze upravit jednorázově přidáním gestagenu. Pak...

Krev ve stolici

| Dotaz od: hanka

Dnes jsem byla na konzultaci u dr s problemem ohledne krvy ve stolici,ktera se me objevila pred tydnem po zacpe-beru totiz kyselinu listovou.snazime se o miminko.vse vysetreni...

Zcela určitě jsou vaše problémy způsobeny tím obtížným vyprazdňováním - mohla vzniknout drobná slizniční trhlinka nebo máte náběh na hemorhoidy. Užívejte Detralex 2 tbl. ráno...

Byly mi diagnostikovany vnitrni hemoroidy. Lekar mi doporucil cipky Faktu. Na interne mi ale doporucovali jeste nejaky lek na zesileni zilni steny (mam i krecove zily). Znelo to...

Tablety s velmi dobrým účinkem jsou v případě hemoroidálního onemocenění (stejně jako u křečových žil) Detralex či Doxium, Venoruton Forte atd.

Prosím o radu. Před 12 dny jsem prodělala operaci - artroskopii kolene, kdy mi byly ošetřeny menisky a vyčistěno koleno po úrazu v únoru. Koleno mám stále oteklé, ale větší...

Zdeňko! 12 dní po artroskopii a stále trvající otok - to se mi moc nezdá. Doporučuji konsultovat ortopeda na vyšším pracovišti, v krajské nebo i fakultní nemocnici.

Dotaz

| Dotaz od: Dita

Chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby užívání Detralexu způsobilo kvasinkovou infekci? Trpím již delší dobu na hemeroidy a byl mi předepsán právě Detralex, ale po týdnu...

Je to vysoce nepravděpodobné. Příčina je jinde než v užívání Detralexu.

Bolest levé dolní končetiny

| Dotaz od: Jitka

Paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala na mé trápení. Již třetí týden mě bolí levá dolní končetina. Noha není vůbec oteklá (jen večer mívám klasické léhké otoky kotníků...

Jitko. Myslím, že akutní a závažný stav, kterým by byl zánět hlubokých žil neboli hluboká žilní trombóza (s případným rizikem plicní embolie), byl jednoznačně vyloučen resp. při...

Lymfatický systém

| Dotaz od: marek

Již 12 let mám špatný lymfatický systém obou nohou,téměř stále jsou oteklé v nártech,kotnících i lýtkách.Barva lýtek a kotníků je až temně fialová a již se na původní barvu...

Ve vašem případě je naprosto nutné navštívit specializovanou lymfologickou ambulanci - třeba při větší nemocnici, kde vás podrobně poučí a musíte absolvovat nejprve sérii...

Chtěla jsem s...

| Dotaz od: PAVLA

DOBRÝ DEN CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT ZA MANŽELA,NEUSTÁLE TRPÍ BOLESTÍ LÝTEK,HLAVNĚ PO KRÁTKÉM ODPOČINKU,CELÝ DEN STOJÍ NA NOHOU.JE MU 37 LET VÁŽÍ 85KG A MĚŘÍ 1,70CM. BOJÍ SE JESTLI...

"Ucpávání" tepen se projevuje tzv. klaudikačními bolestmi, které se objeví během zátěže - chůze, kdy se pacient pro bolesti musí zastavit a chvíli odpočinout, v klidu obtíže...

Světlá,hlenovitá stolice

| Dotaz od: Michaela

Před pár dnyse mi objevovala čerstvá krev ve stolici,šla jsem k lékaři,ten mě vyšetřil per rectum,nasadil Detralex a čipky Factum,s tím ,že jsou to asi vn.hemoroidy a objednal...

Michaelo! Po detralexu nejsou změny stolice nijak typické, nicméně čípky factu mohou způsobit změny v konsistenci a vzhledu stolice. pečujte o svou stolici, jezte dost...

Křečové žíly

| Dotaz od: Pavel

Začínám mít problém s křečovými žilami. Začínají se mi dělat fleky na nohách (viditelné žilky), a často mívám tlak v nohách a bolí mě. Jsem osvč a pracuji 12-13 hodin denně i v...

Doporučila bych vám režimová opatření - střídejte pozici vsedě a vestoje, nestůjte dlouhou dobu na nohách, nekoupejte se v příliš teplé vodě, vyvarujte se nadváhy. Dále...

Hemeroidy

| Dotaz od: Eva

Včera mi vyhřezl hemeroid o velikosti nafouklé fazole, je nalitý,místy je bolestivý, mažu mastí Faktu a pro jistotu dávám i čípky Preparation H. Hemeroid této velikosti jsem...

Uvnitř hemorhoidu je sražená krev. To co bolí je zánetlivá reakce v okolí. I když zde prochází stolice, šíření infekce v oblasti řiti je extremně vyjímečné. Co dělat? Záleží...

Minerva a křečové žíly.

| Dotaz od: Jana

Poprosím o infomaci. Užívám antikoncepci Minervu hlavně z důvodu potlačení akné. Jak jsem se dočetla v létáku jedná se o nízkodávkový lek co se týče obsažených hormonů.Již...

Nemáte-li jiné cévní nebo cévně-srdeční potíže než křečové žíly, neměl by být z tohoto hlediska v dalším užívání Minervy problém, může se sice mírně na zhoršení žilních potíží...

Flebotromboza

| Dotaz od: Kateřina

Před rokem jsem prodělala dvojitou flebotrombozu/podkolenní a stehenní ž./kdy jsem užívala 3/4roku 3mg Warfarin a detralex,po celou dobu léčby jsem byla bez větších obtíží,nyní...

Určitě neodkládejte ultrazvukové vyšetření postižené končetiny, trombosa by se takto mohla projevovat. Hodně pijte.

Potřebovala bych dolnit informace k mému předchozímu dotazu ohledně nemoci PNP http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/vysledky-emg-109655 . Moje potíže jsou brnění prstů u nohou...

Vaše neuropathie je zřejmě spjata s postižením páteře a stavu po borelióze, takže doporučuji projít RHB a dále využít 2 komorou galvanickou terapii na dolní končetiny, dále...

Otoky dolních končetin

| Dotaz od: Nikola

Je mi 23 let, mám v podkolenní jamce na levé noze viditelné žíly (možná začínající křečové, jelikož to máme v rodině dědičné). Vysadila jsem kvůli tomu i antikoncepci, kterou...

Otoky dolních končetin můžou být přechodně způsobeny teplým počasím, Detralex má nejlepší efekt na křečové žíly a opravdu by ototky dělat neměl, bylo by dobré Váš problém...

Bolest nohou

| Dotaz od: Hana

Mám rok od porodu a v těhotenství jsem měla potíže s nohama,které ani teď neustupují pravidelně každou noc mám tupou bolest v nohou někdy i křeče většinou mi pomůže když se jdu...

Příčin Vašich potíží může být vícero, mohou (i když nemáte zjevné křečové žíly) spočívat v žilní dysfunkci, "syndrom neklidných nohou" je ale také možný. Příčin RLS je ale opět...

Boule u konecniku

| Dotaz od: Katerina

Pani doktorka prd 2 dny se mi objevila na krajicku konecniku mala boulicka vypadalo to jako pupinek se srazenou krvi vubec mne to neboli ani kdyz chodim a kdyz na na wc vube...

Paní Kateřino- podle Vašeho popisu se u Vás pravděpodobně vytvořil trombus v oblasti hemorhoidální pleteně. Nachlazení není příčinou, porucha vzniká u jedinců s určitým typem...

Trhlinka u konečníku

| Dotaz od: Petr

Mám takový problém ,loni jak byli ty hrozné vedra tak jsem si zrejmě zapřil konečník a ještě rozedřel protože jsem pracoval celé ty horké dny s buldozerem kožená sedačka...

Petře, léky na předpis jsou, nicméně doporučoval bych primárně návštěvu lékaře specialisty - proktologa, který dané oblasti rozumí nejlépe a je schopen Vám nejlépe poradit, či...

Antidepresiva a alkohol

| Dotaz od: Šárka

Léčím se s panickou poruchou, užívám v nouzi atarax a každý den půlku Zyloramu 20 (měla bych mít desítku, ale ta prý není v distribuci, tak půlím dvacítku). V současné době jsem...

Detralex bez obav užívat můžete. Alkohol u Xyzalu se dá tolerovat ve velmi malém množství. Ale u těch psychofarmak bych se docela bála, i malé množství může výrazně zesilovat...

Žilní nedostatečnost

| Dotaz od: Iveta

Mám žilni nedostatecnost a byl mi predepsavan lek detralex.Chtela jsem se zeptat,jestli existuje obdobny lek ale bez predpisu.Dekuji

Existuje, jmenuje se Diorex, složení je obdobné Detralexu.

Co je lepší lék??

| Dotaz od: David

Rád bych se vás, který lék by byl lepší a účinnější k léčbě vnitřích i vnějších hemeroidů jestli Detralex či HemoStop ProBio ?? můj stav není začínající,ale měl by se prý dat...

Reklamu přípravků, neprovádím, pokud bych volil tak ten druhý jako doplněk stravy. Rozhodující je ale vyšetření lékaře a individuáolní řešení jak příčiny hemkorhoidů, tak...

Zily

| Dotaz od: vera

Uz pul roku beru detralex na zanet zil ale v noci a pres den mam porad tlaky v lytku a nekdy me to jako i stipe.Jak dlouho tato lecba trva? Nosim take kompresni puncochy ale zda...

K Detralexu vám může praktický lékař předepsat ještě některý další lék z široké řady venofarmak. Jízda na kole je prospěšná, slunce v rouzumné míře nevadí.

Tromboza

| Dotaz od: Jana

Chtěla jsem se Vás zeptat,jestli je možné,abych se úplně uzdravila bez nějakých následků,když mě doktorka zjistila hlubokou žilní trombozu a jeli možné při tomhle stavu kouřit...

Kouření vyloženě nezpůsobuje trombosu, nicméně vhodné není, protože ovlivňuje stav cév a prokrvení končetin. I když se trombosa vyléčí, resp. postižená céva se zprůchodní, po...

Předem děkuji za Váš čas. Bohužel nevím, na kterého specialistu se obrátit. Problém mám zhruba 4 roky. Začalo to svěděním okolí genitálu,konečníku a v konečníku. Několikrát jsem...

Myslím, že jste si užila už dost, ale přemýšlím, proč vás nikdo neposlal na alergologii / obor je spojený - alergologie a imunologie / - obzvlášt, pokud vám zabírá Zyrtec...

Ulcerozní kolityda

| Dotaz od: světlana

Už skoro rok se léčím na ulcerozní kolitydu,beru čípky klisma,asacol,prednison,detralex,duspatalin,entizol a laktobacil.během 2měsíců se mi zánět zvětšil ze 30cm na 70cm.mám...

Přibíráte pravděpodobně po tom Prednisonu, dietu byste měla mít nedráždivou a s málo zbytky, ale záleží i na indivuduální toleranci. Nejpodrobnější informace byste mohla nalézt...

Arytmie,dušnost

| Dotaz od: janaopatrilova

Měla jsem holtra a výsledek je velice strohý, ale ani tak tomu nerozumín. Lékař mi sdělil-je to celkem v pořádku. Bylo zachyceno celkem 85 supraventrikulárních stahů, nejdelší...

Supraventrikulární stahy (extrasystoly síní) jsou u zdravých lidí obvyklé, taktéž KES (komorové extrasystoly) mohou být. Bolesti lýtek mohou znamenat ischemii - bolest bývá...

Jsem epileptik,astmatik,sníženou funkci štítné žlázy,křečové žíly.poslední dobou mi otikaji narty a kotníky.odběry krve mám v pořádku,mám i normální tlak.beru léky-lamictal...

Váš dotaz je velmi obecný.Píšete ,že jste sledována s křečovými žílami. Ty sami o sobě mohou u pacientů s nadváhou vést v teplých letních měsících k mírnému natékání dolních...

Můj obvodní lékař mi předepsal lék Pentomer Retard 400 na hemeroidy. Říkal, že by se měl teto lék užívat i několik měsců. V příbalovém letáku i jinde jsem se ale nedočetl, že by...

Pentomer retard se obvykle k léčení hemoroidů neužívá, i když v některých situacích by mohlo mít jeho podávání opodstatnění.Z medikamentózní léčby doporučuji spíše venotonika...

Oteklé nohy po operaci

| Dotaz od: Martina

Je to již dva roky,co jsem podstoupila arthroskopii kolene,po které mi zjistili 4 dny při převazu akutní hlubokou žilní trombozu dolní končetiny(lytko).Byla jsem 14dní...

Většinu možností konzervativní léčby varixů, kterou vám může nabídnout vaše praktická lékařka už jste opravdu vyčerpala (zbývá jen připomenout příznivý účinek plavání, chůze...

Baronova ligace

| Dotaz od: Iveta

Před 7 týdny jsem podstoupila podvázání vnitřního hemoroidu a neustále mám potíže při stolici, které se projevuje pálením a krvácivost. Lékař mi sdělil, že se jednalo o větší...

Iveto, u větší trombózy mohou obtíže, které uvádíte, přetrvávát i několik týdnů. Dobrý efekt na hemeroidy a varixy má Detralex 2-0-0, který je ale na předpis. Wobenzym 200...

Hemeroidy

| Dotaz od: Jana | z mobilní aplikace

Pane doktore, již nějakou dobu mě trápí hemeroidy. Je mi 23 let a nevím, co mohlo byt příčinou jejich vzniku. Moje maminka podstoupila operaci hemeroidů ve 40 letech. Může být...

Toto je otázka spíše na chirurga , resp internistu se zaměřením proktologie ... u hemorhoidů je genetická vloha jasná. pokud nekrvácí , tak můžete zkusit mast či čípky Faktu...

Léčba refluxu chlopně

| Dotaz od: Andrea

Je mi 32 let, od dětství mám křečovou žílu pod kolenem na levé noze. Po porodu se mi začaly na obou nohách tvořit žíly modré i metličky. Nohy mě nebolely ani neotékaly. Cévní...

Andreo! Nošení kompresních punčoch jen tak nevzdávejte, "komprese" patří mezi 3 základní druhy konzervativní léčby chronické žilní insuficience. Dalším druhem je léčba...

Zelený zákal

| Dotaz od: Ladislava

Léčím se na zelený zákal asi 8 let,kapkami.Čas o času jdu na perimetr.Včera po dlouhé době něco přes rok jem nebyla se mi nález zhošil.V prostřed oka/tabulky/jsem neměla...

Těžko říci, proč došlo ke zhoršení zákalu, někdy se tyto vlivy neobjasní, každopádně všechny léky, které berete se nijak nekříží a berte je určitě dále. Hezký den.

Vždy když se mi udělá nová kůže na kotniku, tak uschne popraská, začne se loupat a pod ní se začne dělat nová, pořád dokola, pan doktor mi na to dává detralex a mast Betadine...

Jde o tzv. varikosní dermatitidu či mikrobiální ekzém, je třeba, aby vás léčil specialista - kožní lékař, betadine není vhodná, zatím promazávejte krémy s pantenolem a navštivte...

Jsem ve 34 tyd...

| Dotaz od: Anna

Jsem ve 34 tydnu tehotenstvi a mam problem s krec. zilami,na nohach,ale nejvice na rodidlech. Snazim se vice lezet a moje gynekolozka mi napsala prasky detralex a podpurne...

Detralex je nejúčinnější lék na křečové žíly. Je potřeba ho užívat dlouhodobě a na začátku ve vyšších dávkách. Podpůrné punčochy je také potřeba nosit maximum času. Další...

Fisury

| Dotaz od: Ivana

Zhruba 3 měsíce se snažím vyléčit diagnostikovanou fisuru. Pravidelně se mi po stolici objevuje jasně červená krev a konečník mě bolí a pálí. Medikace lékaře Detralex, Ginkor...

Asi vás zklamu, ale pokud se již fisura vytvořila a je takto "úporná", jiné řešení není, protože tato oblast je znovu a znovu namáhána při vyprazdňování. Pokuste se opravdu...

Oteklé kotníky

| Dotaz od: zdena

Mám nemocnou štítnou žlázu na kterou beru trimepranol,vysoký krevní tlak na ten beru tabletky furon,vidotin,amloratio a cint. Asi tak 1měsíc mám oteklé kotníky až do půlky lýtek...

Nejdříve doporučuji u lékaře snížení Amloratia či náhradu jiným lékem, amlodipin totiž patří do skupiny antihypertenziv, jejichž poměrně častým nežádoucím účinkem jsou právě...

Krev v moči

| Dotaz od: Dana

U mého bratra, 52 let,který t.č. pracuje v zahraničí,byla zjištěna krev v moči.Začalo to před čtvrt rokem, kdy bral léky na srážlivost po oteklých kotnících. Vyšetření na...

Dano. Příčina mikrohematurie = okem neviditelné krvi v moči, bývá často nejasná. Nález mikrohematurie bývá často náhodný, někdy se krátkodobě vyskytuje krev v moči po...

Chronická tromboza

| Dotaz od: eva

V říjnu jsem si poranila meniskus,začalo mi lehce otékat levé lýtko, v prosinci ASk, lýtko a kotník oteklý, bez bolesti ,dle lékaře vlivem sníženého výkonu cévní pumpy.S...

Pokud se jedná o chronickou trombózu, léky na ředění krve se již nedávají. Indikace je vždy individuální. Bude vhodný v čase kontrolní UZ žil, dle výsledku bude zvážen další...

Kouření

| Dotaz od: a.l.o.h.a.

Jmenuji se Denisa je mi 22let pred pul rokem mi byla zjištena tromboza v levem lytku..sraženina 10_12cm dlouha , doma jsem se lecila mesic a pul warfarinem a injekcem. Pote mi...

Kouření silně zvyšuje riziko, že se vám trombosa vrátí a to byste přece nechtěla. Kouření významně ovlivňuje cévy a tím také proudění krve v nich a tím pádem se týká také...

Hemoroidy

| Dotaz od: Sarka

Trpím hemeroidy už je to dlouho co mi žádný nepraskl ale vždy cítím jak se mi něco vrací po velké zpátky. . Dost mě to trápí už 3 roky a nevím jak se toho zbavit .. :-( po ránu...

Dle přiložení fotografie se skutečně jedná o hemoroidy, uzlovitě rozšířené cévní pleteně v oblasti konečníku a řitního kanálu, ve Vašem případě jednak zevní, jednak nejspíše i...

Hemeroidy

| Dotaz od: Liliana Jana

Pane doktore, již nějakou dobu mě trápí hemeroidy. Je mi 23 let a nevím, co mohlo byt příčinou jejich vzniku. Moje maminka podstoupila operaci hemeroidů ve 40 letech. Může být...

Příčiny vzniku hemoroidů jsou multifaktoriální, rodinná predispozice je významná, dále je to často sklon k zácpě, tuhá stolice, sedavé zaměstnání atd. Nevím, jak jste na...

Sklerotizace žil

| Dotaz od: Anna

Chodím na sklerotizaci žil,levou nohu mám již hotovou,nyní chodím i s pravou ale měla jsem jít na operaci pak jsme se s cévní domluvili na sklerotizaci.28.2.jsem byla po prvé a...

Při sklerotizaci křečových žil se do žíly stříkne malé množství látky, která žíly ucpe a varix postupně zmizí. Pokud se metoda dělá dle doporučení je bezpečná, někdy dojde k...

Dálkový let clexane

| Dotaz od: Marta

Užívám BETALOC (prolaps mitrální chlopně), EUTHYROX, DETRALEX. Je mně 64 let, mám mírnou nadváhu a jsem před 9 hodinovým letem. Je vhodná aplikace CLEXANE? Děkuji Barochová

Vzhledem k délce letu a vašim rizikovým faktorům se mi aplikace nízkomolekulárního heparinu jeví jako spíše vhodná. Pokud jste v minulosti prodělala trombosu hlubokých žil...

Hemorhoidy

| Dotaz od: Petra

Jiz od kvetna mam problemy s konecnikem.Respektive bud bez zadne priciny a nebo po stolici se mi udela tromboticky hemoroid.Poprve se mi to stalo cca pred 5lety,pak pred dvema...

Hemoroidální chorobu lze řešit v každém stadiu onemocnění. Každé stadium vyžaduje odlišný typ léčby, podrobněji je možné stanovit až po přesném vyšetření. Pokud nejste...

Adenomyoza

| Dotaz od: Kika

Psala jsem sem již několikrát kvůli opakujícím se bolestem břicha. Včera jsem byla na gynekologii, abych se ujistila, že má prasklá cysta a tekutina z ní je již vstřebaná a že...

Opravdu se toho moc dělat nedá, vaše lékařka má pravdu.co bych určitě zkusila je Detralex.je to lék na křečové žíly,poměrně dobře vyzkoušený a fungující.je na recept, nechte si...

Trombóza

| Dotaz od: ivana

Ještě mám jeden dotaz. Mohu navštívit saunu a vířivku? Křečáky nemám, noha bolí málo a občas brní, neotéká. Co se mi tam může stát? Moc mi ta sauna chybí. Nebo tam být kratší...

Paní Ivano. První část Vašeho dotazu byla asi směřována na kolegy, ale protože to navazuje, odpovím tak nějak dohromady. 1.) Délka "ředění" krve po proběhlé trombose by v...

Těhotenství???

| Dotaz od: Barbora

Chtěla bych se zeptat, minulí měsíc jsem začala brát novou antikoncepci, ale neseděla mi, po celou dobu sem špinila a až při týdenní pauze jsem špinit přestala, ale v pauze sem...

Pokud jste antikoncepci užívala pravidelně, je riziko selhání naprosto minimální. Špinění se může objevit v počátcích užívání. Těhotenství vyloučíte jednoduše provedením...

Křeč v noze

| Dotaz od: Jarka

V létě jsme chodili hodně plavat - cca 1 hodinu každý den v ledové vodě. Od té doby mám křeč v noze a bolest v kyčli. Křeč v noze se zesiluje vždy v noci. Na neurologii jsem...

Jarko! Popsanou situaci samozřejmě na dálku nevyřeším. Přimlouval bych se za RTG kyčlí, může jít o artrotické změny vyprovokované chladnou vodou, v úvahu připadá i artiritida...

Modřiny po operaci varixů

| Dotaz od: Jana

Jsem po klasické operaci varexů (17.2.08), beru detralex 1-0-1.Nosím stále punčochu.komprese. Modřiny, které mám po operaci mi "tvrdnou". Mažu je litionem. Je vše vpořádku? Není...

Po operaci jsou modřiny i mírné zatuhnutí v okolí normální. Bylo by však lepší zajít k angiologovi, který Vás na operaci poslal, a problém mu ukázát.

Mám problém. O prázdninách jsem brala antibiotika na anginu. Ty první byly ospen a druhé zinath. Jak sem je dobrala, tak jsem měla chvilkové křeče v břiše a průjem a svědilo mě...

Podle toho, co popisujete , jde skutečně o zevní hemorhoidy. Doporučuji užívat preventivně preparáty na posílení cévní stěny ( např. Detralex, Cyklo 3 fort apod., některé jsou k...

Řezavé bolesti v bedrech

| Dotaz od: Julie

Mám bolesti v levé bederní oblasti směrem od páteře do boku a do třísla. Je to ostrá řezavá bolest. Dle rtg mám mírnou sinistroskóliozu, sinistrorotaci a mírné výrustky L4-L2...

Ano, mohou. Stehjně tak je ale možno příčinu najít i v jiných orgánech. To je nutné vyloučit, není vůbec vyjímečná podobná bolest při zánětu či jiném postižení žaludku, slinivky...

Moc prosím o Váš názor a radu. 10.7. se mi stal v Turecku úraz, přehlédla jsem dva schody a spadla na kotník, ohnul se a spadla jsem na něj plnou vahou. Odvezli mě na rtg...

Od konce, Vaši trombosu by měl léčit hematolog , s pravidlenými kontrolami UZ, které mohou určit kdy zahájit rehabiltiaci aby nedošlo k uvolnění trombu a embolii. Ten...

Asi před půlrokem jsem měla zánět stř. ucha který byl vyléčený Dlouhodobě užívám lék na vysoký tlak Telmisartan.který může způsobovat záněty vedlejších nosních dutin, mám...

Příčin Vašich problémů se sluchem může být řada, např. spíše nějaký problém související s jeho prokrvením, a Vaše paní doktorka má pravdu, že souvislost s telmisartanem je spíše...

Flebitida

| Dotaz od: marcel

Před měsícem mi byla zjištěna flebitida na stehně.dvě sraženiny za sebou o velikosti každá 3mm.toto my bylo zjištěno na vyšeření žilního systému.hlavní žilní systém mám v...

Neznám přesné znění ultrazvukového nálezu, ale po vámi uváděné léčbě by již potíže měly odeznít. Proto doporučuji cévní kontrolu.

Krvácení z konečníku

| Dotaz od: Daniela

Ráda bych se Vám svěřila se svým problémem. Už přes tři měsíce po stolici nacházím na toaletním papíře krev. Někdy míň, někdy víc. Stolici mívám normální, obvyklou. V poslední...

S rýmou potíže nesouvisejí. Je jednoznačné, že anus-řiť musí být prohlédnuta lékařem. je pravděpodobné, že se jedná buď o drobnou trhlinku ve sliznici řiti nebo drobný...

Píštěl

| Dotaz od: Petr gora

Chtel sem zeptat mam hemeroidy doktor z hemooclinig mi rekl ze mam pistel a nemohl me poradne prohlidnout a rekl mi jedine narkozu da se to vylecit nal jinak nez operativne a...

Aby se dala píštěl vyléčit bez operace, tj. konzervativně, je potřeba, aby byla jednak malá, jednak bez infekce a jednak lékař přesně věděl, kde je, tzn. kde probíhá a jak je...

Občas trpím bolestí konečníku, svěděním a pálením. Tento problém se projení především pokud chodím častěji na stolici (trpím často průjmem). Může se jednat o hemeroidy. Můžou...

Hano. Podle Vašeho popisu se bude opravdu nejspíše jednat o hemoroidy, ale vyšetření lékařem (specializace proktolog) bych doporučil. Musí se vyloučit jiné příčiny obtíží, aby...

Svědění konečníku

| Dotaz od: Zdeněk

Už více jak dva roky mám problémy v oblasti konečníku.Po stolici mě pálí a řeže v oblasti konečníku. Potíže ale nenastanou hned ale až po nějaké době při chůzi, když sedím tak...

Pane Zdeňku, přeji dobrý den! Jste -li takto pečlivě vyšetřen a léčen, nejspíš se nebude jednat o žádnou ... "pojemnovanou jednotku". Bez jména, diagnosy, si naše moderní...

Nevím, jestli jsem svůj dotaz zařadila správně. Je mi 23 let, už nějakou dobu mě trápí velmi jemné povrchové popraskané žilky v obličeji (na tvářích, nose). Nechávala jsem si je...

Můžete mít geneticky citlivou pokožku a křehké cévy, nebo může jít o poškození UV zářením a jinými fyzikálními vlivy. Důležité je, nevystavovat pokožku dalším vlivům, které by...

Křečová žíla

| Dotaz od: Markéta

Mám na pravém lýtku menší křečovou žílu. Nosím punčochu a opět budu užívat Detralex. S partnerem plánujeme rodinu. Chci se zeptat, je lepší podstoupit operaci křečové žíly před...

Určitě doporučuji po těhotenství a nejlépe opravdu až po posledním. S pozdravem, MUDr. Klímová

Reakce po očkování

| Dotaz od: Petra

Mám dotaz. 26.10. jsem byla na očkování proti chřipce do levého ramene. Již několik let chodím na očkování, vždy mne potom bolí místo vpichu, je tvrdší a zarudlé, toť vše. Nyní...

Souvislost s očkováním nelze vyloučit, nicméně tento stav může mít i jinou příčinu, doporučuji určitě navštívit praktického lékaře, který případně doporučí další, s největší...

Pane doktore, prosím Vás o radu. Pálí mě přední strana stehna, někdy obou stehen. Jsem po opakující trombóze v lýtku. Nyní týden po dohrání Xarelta. První trombóza 7/2015, druhá...

To pálení ve stehnech pravděpodobně nesouvisí s prodělanými trombozami. neuvedla jste ve svém dotazu mnoho podrobností (např. hodnoty odběrů, velikost a typ operace varixů...

Hemeroid ?

| Dotaz od: Miloslav

Chtěl sem se zeptat mam takovou bílou bulku jako kousek v konečníku nevim co toje a po kraji konečníku když se utiram mě to boli vždy mam krev na papíře ale ne ve stolici taky...

Fotka bohužel není přiložena, nicméně dle příznaků by se mohlo jednat o hemoroidální uzel, jen snad bílá barva není typická. Pro stanovení diagnozy , ale hlavně správnou léčbu...

Varikokéla

| Dotaz od: Jan

Urolog mi sdělil diagnozu zvětšená varikokéla. Mám občasné píchání v levém varleti už několik let, nevím jestli je to od toho. Jiná uroložka mi řekla, že by se to mělo při...

Varikokéla je rozšířování žil v žilní pleteni varlete, spojené s městnáním krve v žilním systému (jedná se vlastně o křečové žíly). Může sůsobovat boalesti a vést až k otoku...

Je mi 23 let a před 14dny jsem prodělala trombózu pravé ruky. Dva dny mi byla prováděna trombolíza a nyní užívám Detralex, Warfarin a pár dnů si musím píchat ještě Fraxiparine...

Mj. zálěží na rozsahu trombózy, který zná váš ošetřující lékař na základě výsledku ultrazvukového vyšetření. Proto se, prosím, poraďte s tímto lékařem

Léky

| Dotaz od: Věra

Prosím o sdělení.Řadu let užívám Detralex a Enelbin.Enelbin mi dporučila pani doktorka v Brně,kde jsem byla na vyšetření ruky jedná se o písmáckou křeč.Ráda bych věděla,zda je...

Deklarované složení Detralexu a Mobivenu se neliší, rozdíl je v tom, že Detralex je zaregistrován jako lék, zatímco Mobiven jako potravní doplněk. To je jeden z důvodů jeho...

Bolest stehenniho svalu

| Dotaz od: Vašek

Zhruba pred dvema tydny jsem Vam pokladal dotaz ohledne nartu a lytka. Trapila me bolest v nartu, pri pohybu palcem nart jaksi vrzal. Bolest ustoupila a zacala bolest v lytku...

Příčin může být více. Jistě je správné místní vyšetření stehna včetně kvality a hmatnosti pulzu na noze. Doporučuje se i ultrazvukové vyšetření stehenního svalu. Spíše pomýšlím...

Bolest levého varlete

| Dotaz od: Eduard

Začal bych od začátku. V květnu tohoto roku jsem se začal polykat s různými problémy. Po pádu ze schodů v roce 2013. Jsem měl tyden po pádu stav jako by přicházející mrtvice...

Jako urolog se mohu vyjádřit maximálně k problému s varlaty. Většina pacientů, která se s bolestmi varlat dostaví, nemá tyto bolesti od varlat, ale od třísel a zad. Doporučil...

Hemeroidy v těhotenství ?

| Dotaz od: ...

Chci se zeptat, zda se jedná o hemeroidy či nikoli. Jsem ve 37 týdnu těhotenství, tak popřípadě i o radu na léčbu. Děkuji

Ano jde o hemoroidy. Detralex, ale efekt velký nečekjte, po porodu se to spraví spíš samo, resp. s lokální mastí (Faktu,...)

Hemoroidy

| Dotaz od: martina

Chtěl bych se zeptat,v posledních dvou letech jsem měl co pul roku hemoroid,který jsem úspěšně vyléčil po týdnu krémem,poslední hemoroid jsem ale léčil měsíc detralexem,protože...

Vážený pane/paní, pokud se nepodařilo obtíže potlačit lokální léčbou a medikamentózně, doporučuji Vám obrátit se na proktologickou ambulanci a absolvovat chirurgické ošetření. S...

Asi před týdnem mi diagnostikovali flebotrombozu. Terapie je Warfarin 0-1-0 a Detralex nyní 2-0-0. Chtěla jsem se zeptat, jestli můžu provádět posilovací cviky alespoň na horní...

Nějaký pohyb určitě vhodný je, zejména proto, že nulová aktivita vznik trombózy spíše podporuje. Na horní část těla cvičit rozhodně můžete

Omlouvám se za další dotaz, jsem ze sebe již nešťastná..Možná se příliš pozoruji a problém mám v hlavě..ale. řešila jsem problém zčervenání končetin- nohou. Byla jsem na cévním...

Milá Martino, internet je dobrý sluha, ale zlý pán.... většinou si tam pacienti najdou něco vážného a to je vyděsí a pak jim je z toho zle. Vzhledem k tomu, že máte potíže s...

Osteoporoza

| Dotaz od: danuse

Před několika dny jste mi odpovídali na můj dotaz ohledně užívání kapek Vigantol, po odběru krve mi bylo zjištěno nadměrné množství vápníku, užívám helicid,micardisplus, letrox...

Helicid, MicardisPlus, Letrox a Detralex i Condrosulf mají za normálních okolností na metabolismus vápníku jen malý vliv. Některé příčiny hyperkalcémie (zvýšeného množství...

Vnitřní hemeroidy

| Dotaz od: Tomáš

Mám dotaz za poslední 3 roky jsem jednou za rok měl vnitřní hemeroidy. Letos se bohužel vrátily minimálně 5x. Příznaky: krev ve stolici, velká bolest při sezení. (též moc...

S přípravkem Hemostop nemám zkušenosti, Faktu a Detralex doporučuji často, nicméně jakákoliv konzervativní léčba ( tablety, čípky, masti ), hemoroidy sama o sobě nevyléčí, pouze...

Bolesti přetrvávají již skoro měsíc, občas krev ve stolici, konzultace s lékařem, predepsan detralex. Bolesti mám neustále a jdou mi až do břicha.Uzivam Aulin, algifenove...

Paní Mileno. Je neobvyklé, že by se problém s hemorrhoidy projevil neustávající bolestí celého břicha, takže mi jako podstatné připadá opětovné zhodnocení příčiny bolestí, tedy...

Kombinace léků

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat, jestli léky, které dlouhodobě užívám, jsou v pořádku a neovlivňují se navzájem negativně. Před měsícem jsem měla slabou mrtvičku, byla jsem...

Vážená paní Jano, z uvedených léčivých přípravků se mohou do nežádoucích vzájemných interakcí dostat antihypertenziva a perorální antidiabetikum. Doporučuji Vám domluvit se s...

Hemeroidy

| Dotaz od: Blanka

Jsem těhotná ve 32 tt. a před dvěma měsíci mi byl řízlý trombozovaný hemeroid byl nasazen detralex a obklady s rivanolem do měsíce zahojeno akorát výčnělek tam zůstal. Nyní po...

Detralex byste měla brát raději 1-0-1, ale pokud se Vám dělá u konečníku boulička, patrně se jedná opět o trombosu žíly a měla byste jít na chirurgii hned, aby se sraženina...

Hemoroidy

| Dotaz od: Pavel

Mám několik měsíců (asi 3) potíže, pravděpodobně s hemeroidy. Mám občasnou bolest při stolici, často svědění a pálení v oblasti končníku. Používám mastičky , zkouším čípky a...

Pavle, nejspíše se bude jednat o hemerhoidy. V léčbě hemerhoidů se začíná konzervativně (čípky, masti, venotonikum Detralex, které by Vám mohl předepsat PL). Pokud se stav...

Chtěl jsem se zeptat na tuto diagnozu,byl jsem léčen na podvrtnutý kotník sádrovou fixací 3 týdny,pro bolest a křeče lítka po 3 týdnech provedeno sono a zjištěna byla žilní...

Délka doby léčení je individuální. U vás jde o kombinaci podvknutého kotníku a trombózy. tudíž vás bolí jak kontník tak trombóza. Raději do práce nespěchjte, protože poté můžete...

Hemeroidy a tlusté střevo

| Dotaz od: Eva

MUDr.Hoskovec,prosím Vás,chtěla bych se zeptat,můj proktolog-chirurg mi sdělil už před 8lety,že mám kolénkovitě otočené tlusté střevo a tím pádem,se ve mně drží stolice a špatně...

Bez podrobného vyšetření není přesná odpověď možná. Problém může být způsoben jizvením po předchozích ošetřeních hemorhoidů, nebo také prolapsem sliznice konečníku, polohou...

Otékání nohy

| Dotaz od: Lenka

Již 4 rokem mám problém s otýkáním levé nohy. Nejdříve mi otékalo jen lýtko pak už ale od kolene ke kotníkům. Ted jsem podstoupila různá vyšetření do toho mi zjistili vysoký...

Milá Lenko, podle vašeho popisu se zdá, že cévní příčina Vašich potíží se nepotvrdila. Nevím, jestli došlo ke zhoršení až poté, co proběhlo cévní vyšetření - pokud ano, chtělo...

Křečové žíly

| Dotaz od: Pavel

Nedávno jsem si všiml na vnitřní i vnejsi strane chodidel křečových žilek. Nějak jsem si nepřipouštěl, že se toto onemocnění může týkat mužů, ale když jsem si k tomu přidal, že...

Myslím, že diagnózu jste si stanovil správně a na Vašem místě bych se neobával ani "starých babek" v čekárně. S problémem nemusíte hned ke specialistovi, navštivte praktického...

Řitní fisura

| Dotaz od: Vojtěch

Od července roku 2010, kdy jsem měl poprvé krev ve stolici a objevila se mi po zácpě řitní trhlina, jsem se nejprve léčil doma různými mastmi a od roku 2013 chodím do...

Možná by pomohlo se na potíže méně soustředit. Dieta je určitě v pořádku, nezapomínejte na tekutiny, ať má vláknina z čeho nabobtnat. konečník po stolici sprchujete, což je taky...

Antikoncepci beru již od 15-ti let a od té doby beru již třetí. Po Minisistonu a Lindinette 20 beru Yadine. Tu beru už 5 měsíců. Zhruba měsíc, možná dříve jsem si všimla skvrn...

Nejvýraznějším nežádoucím účinkem hormonální antikoncepce je tzv. tromboembolická nemoc - trombóza žil končetin a případná embolie do plic. Riziko zvyšují 2-4x. I tak je ovšem...

Křečové žíly v děloze

| Dotaz od: Romana

Doktorka mi zjistila křečové žíly v děloze. Doporučili by jste mi nějaký lék na zlepšení a prevenci ? Je možné, že po sportování mě víc bolí břicho a mám proto sport omezit...

Léky jsou první velkou možností a mohou velmi pomoci. Kromě klasických léků, které předepíše gynekolog (Detralex, Cyclo3fort, Ascorutin apod.), lze zkusit i Phlogenzym, Wobenzym...

Užívám Warfarin 3 mg, 1,5 tablety denně a léky na snížení krevní tlaku. Prosím o sdělení, zda mohu užívat Cilkanol na snížení bolesti u těžkých nohou. Předem Vám děkuji.

Můžete, Cilkanol však patří mezi starší a méně účinná venotonika - tj. prostředky na onemocnění žil. Spíše bych doporučil Detralex nebo Glyvenol.

Velká náhlá těžkost nohou

| Dotaz od: Kamila

Pane doktore, prosím Vás, trápí mě velmi nepříjemný bolestivý pocit těžkých nohou. Začalo to náhle. Před 1,5 rokem jsem měla operaci křečových žil obě nohy klasickou metodou. Po...

Bohužel jste nenapsala, jestli jsou nohy i oteklé. Pokud by byly i třeba jen mírně, tak bych jistě navštívila praktického lékaře či internistu, aby zkontroloval funkci srdce a...

Krece do nohou

| Dotaz od: mila

Dost casto mam krece do nohou,stehna,lytka,nekolik dni me pak boli nohy.muze se jednat o nedostatek nejakeho vitaminu?v praci jsem neustale v pohybu dekuji Mila

Křeče v dolních končetinách (DK) se často vyskytují při bércových varixech a žilní insuficienci (odtud pochází i lidový název "křečové žíly"); prvním stupněm léčby jsou tzvl...

Trombóza?

| Dotaz od: Karolína | z mobilní aplikace

Je mi 21 let, užívám HA již pět let, nekuřačka, velmi hubená postava, sedavé zaměstnání. Již přes 14 dní mě bolí levé lítko (žíly). Před týdnem jsem navštívila praktického...

Trombóza je závažné život ohrožující onemocnění a proto podezření musí být potvrzeno nebo vyvráceno rozhodně v co nejkratší době navštivte lékaře. Příjemný den

Léky na...

| Dotaz od: Ing. D.

Prosím, neptejte se mě na důvod, proč tuhle informaci či informace potřebuji zjistit, jen mi, prosím odpovězte... :) Potřeboval bych vědět nějaké druhy a typy léků (konkrétně...

Růst tkání podporuje např. růstový hormon = somatotropin (obchodní název, jeden z mnoha, Genotropin). Růst žláz stimulují hormony, které jsou z větší části specifické pro...

Nehojící se noha

| Dotaz od: Jan

Již jsem vám psal, ale mám trochu starost o svou nohu, takže se omlouvám za další otázky, třicátého prosince jsem si zlomil vnější kotník (široká lomná linie samotné kosti...

1. otok a fialové zabarvení jsou způsobeny obvykle cévnimi žilními změnami a pomáhá elastická bandáž léky typu Detralex , po sádrové fixaci je toto béžné 2. Kost se hojí 6...

Bolest v lýtku

| Dotaz od: Vendula

Pane doktore, po cele leto mne boli lytka. Nejprve obe, tuhly, byla tvrda, bez boulicek, mam sedave zamestnani, tak jsem to pripisovala jemu. Posledni tyden me boli lytko pod...

Ultrazvuk pouze vyloučí trombosu a měl by něco říci o Vaší žilní nedostatečnosti . Doporučuji zkusit Lioton 100000 gel a přípravek typu Diohes či Detralex k zlepšení žilní...

Bolest konečníku

| Dotaz od: Petr

Zhruba 3 roky několikrát do roka trpím obtíží popisované jako Proctalgia fugax (100% přesné příznaky). V únoru tohoto roku jsem měl v noci silnou křeč a od té doby trpím...

Dobrý den,hemoroidy zvenku poznat nejdou v prvních stadiích, takže nelze bez anoskopie diagnosu zvětšných hemoroidálních žil vyslovit. Nemyslím,že samovyšetřování konečníku...

Bolest dk

| Dotaz od: Michaela

Už jsem se na Vás s tímto problémem jednou obracela, ale stále nedošlo ke zlepšení, takže bych byla ráda za další radu. Před měsícem mě začala bolet levá noha od kolene dolů...

Pokud jste posílala dotaz, tak je možné, že vám odpovídal některý z kolegů, na portálu máme služby a odpovídáme tak, jak dotazy postupně přicházejí. Pokud jsem vám odpovídala já...

Hemeroidy

| Dotaz od: Tom

Nezlobte se, že znovu píši... Minulý týden jsem sem pokládal dotaz a odpovídala mi doktorka MUDr. Jana Leskovská. A chtěl bych se zeptat ohledně vnitřích hemeroidů... Já je mám...

Hemorhoidy většinou nezůstávají po celý život ve stejném stadiu, ale zhoršují se. A pokud byste se rozhodl pro operační řešení, pak ve stadiu 3-4 je už na ty "šetrnější" metody...

Bolest kolenou

| Dotaz od: dagmar

Pane doktore jsem obézní a mám i po operaci obou kolen levé gonartroza a pravé meniskus po obrne v dětství , v levém koleni mi stále bere pan doktor vodu dost často mě i bolí...

Otoky v koleni nebudou souviset s otoky v oblasti hlezna a nohy. Výměnu kolene u nosného kloubu , pokud máte druhou končetinu po obrně bych ve Vašem věku vlemi zvažoval. S...

Uz 3 dny me trapi bolest konecniku a udelal se mi tam takovyto vybezek (boulička) je to velmi neprijemne pri sezeni a pri vymesovani je to dvojnasobne a stale mam neustale pocit...

Petře, z Vašeho obrázku je patrné , že se jedná o větší hemeroid , který se optimálně léčí incizí -rozříznutím v lokální anestézii na chirurgické ambulanci neb ještě lépe ve...

Hemeroidy

| Dotaz od: Simona | z mobilní aplikace

V době mého těhotenství se mi objevili hemeroidy a dr. mi na to dala Faktu mast, zabralo to. Pak mi krvácelo z konečníku a strašně mě to pálilo jak při vyprazdňování tak někdy i...

Paní Simono, ve Vašem případě se bude jednat o zevní hemoroid, který se trombotizoval a způsobuje tyto obtíže. V prvních dnech je nejlepší rozříznutí -incize a léky na posílení...

Paní doktorko, mám takový dotaz. jsem v 18 tt těhotenství . Na začátku gravidity mi pan doktor nasadil letrox 50 1x půl tablety denně. Po kontorlních odběrech mi to zvedll na...

Milá Marcelo, z Letroxu určitě přibírat nemůžete, ten naopak podporuje metabolismus, tedy i spalování živin v organismu. Nejlépe uděláte, když svůj problém proberete se svým...

Bolest a natékání nohou

| Dotaz od: renata

Asi rok pracuji v zaměstnání, kde většinu pracovní doby stojím na nohou. Před 2 měsíci mě začaly bolet nohy od kolen dolů (jako by mě něco stahovalo dolů) a večer mám nohy často...

Renato ! Ano, nové zaměstnání klade zvětšné nároky na Vaše nohy. Proto se o ně dobře starejte! 1 - velmi často si "hoďte" nohy na stůl. Stačí půl minuty, ale často. Nohy...

Již jsem zde dotaz dával a přikládám odkaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/narazena-holeni-kost-110952 Postupoval jsem podle rady pana lékaře a navštivil chirurgickou...

Stanislave, příčinou Vašich obtíží je nejspíše komplikace poúrazového seromu , který se infikoval a způsobil teplotu, zimnici s třesavkou a zarudnutí na holenní kosti. Byla...

Mám dotaz ohledně zdraví mojí matky (62 let), které diagnostikovali mutaci Leiden 5 homozygot + testy krve ještě odhalily nějaký problém s bílkovinami v těle, což je údajně pro...

Chápu Váš problém, že každý říká něco jiného. Mohu Vám napsat zase další názor. Co se týká INR hodnoty mezi 2,0-3,0 se považují za bezpečné. Hodnota INR 3,68 je vyšší, ale jistě...

Těhotenství

| Dotaz od: martina

Mám takový dotaz, týká se početí dítěte. my s mužem chceme druhé dítě, já jako matka jsem zdravá léky žádné neberu tedy až na jovesto na alergie ale ten jsem vysadila, ale můj...

Astma nemá vliv na plodnost muže, ani užívání vámi uvedených léků. Co se týká genetiky, tak bývá časté, že pokud mají s otoky na dolních končetinách problémy rodiče, babičky...

Křečové žíly

| Dotaz od: Eva

Mám křečovou žílu v pravé noze vzadu těsně pod kolenem, beru 1 x denně 2tbl. Detralexu, v zimě v noze tlak, nebo tíhu skoro vůbec nemám, v létě je to horší. Před několika dny...

Je pravděpodobné, že pokud není změna na žíle příčina může být i jiná. U existujících varikosně změněných žil se ale přece jen může jednat o výskyt trombozy i v hlubším...

Hemeroidy po těhotenství

| Dotaz od: Yvi

Prosím o radu. V třetím trimestru se mi udělaly hemeroidy. Vyhřezávaly ven, někdy i pořádně velké boule. Další problém je, že jsem v roce 2006 podstoupila odstranění fibromu z...

Paní Ivano, určitě nyní léčbu konzervativní,tj.zvýšenou hygienu,sprchování po stolici chladnější vodou,bude-li čas sedací koupele:nálevy řepík,hypermangan,šalvěj či odvar z dub...

Pane doktore,uz pres mesic me trapi bolest,krece,stipani,horkost,v nohou do zil vic v te prave,mam podle meho krecove zily viz foto.Bojim se abych nemel tu trombozu vnitrnich...

Váš dotaz je rozsáhlý a přesahuje možnosti internetové poradny. Co se týká žil, bude vhodné zvážit ultrazvuk žil dolních končetin, aby se vyloučila trombóza. V případě, že se...

Bolesti beder a podbřišku

| Dotaz od: Silvia

Prajem, potrebovala by som poradit ohladne mojho zdravotneho problemu, ktory riesim od januara tohto roka a zatial mi nikto nepomohol alebo neurcil diagnozu a co je pricinou...

Diagnozu (jednu, která by sama jediná mohla za Vaše obtíže..) zde bohužel také neurčíme, ale podle toho,co píšete, se na Vašich obtížích mohou podílet nejspíše varixy v malé...

Žily

| Dotaz od: IVANA

MAM ZANET ŽIL NA LDK LEKAŘ MI NAPSAL HEPARIN GEL IBALGIN A 2X DENNĚ DETRALEX 60TBL CHCI SE ZEPTAT MAM VYUŽIVAT CELE BALENI A MAM SI BANDAŽOVAT NOHU ZAPOMNĚLA JSEM SE ZEPTAT A...

Využijte celé balení Detralexu. Nohu si bandážujte. Pokud noha bolí kdesi v hloubce, navštivte co nejdříve lékaře (mohlo by se jednat o hlubokou žilní trombózu), pokud bolí...

Kombinace užívaných léků

| Dotaz od: Věra

Prosím o radu, jak mohu užívat léky, které mám brát na lačno: Euthyrox, Sorbifer Durules, APO-Curenzym. Zatím dělám mezi nimi přestávky 1/2 hod. nebo i více a pak teprve snídám...

Léky užíváte v principu správně. Jen je třeba vzít v úvahu, že současné užívání Sorbiferu a Euthyroxu může snížit vstřebanou dávku hormonů štítné žlázy (thyroxinu). Sorbifer...

Otoky nohou, bolest, únava

| Dotaz od: Veronika

Zhruba před dvěma měsíci mi z ničeho nic otekly dolní končetiny a na váze jsem během tří dní přibyla o 3 kg. Původně se můj lékař domníval, že jde o alergickou reakci na lék...

Pokud se takto zhoršují otoky, doporučuji lékaře co nejdříve znovu vyhledat a podrobně ho o tom informovat, nebo vyhledat lékaře jiného, pokud možno internistu, nebo se obrátit...

Odpoved

| Dotaz od: janina

Lekarka mi rikala,ze mi v nemocnici delali rozbor bilych krvinek,ale ze leukoscan zopakujeme.To je vse.Jine testy nemam.Bolesti tesne pod hrudnikem jsou stale horsi,ale neboli...

OK test i onkomarkery bych vyšetřit doporučovala.

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x