Hemorhoidy

Jiz od kvetna mam problemy s konecnikem.Respektive bud bez zadne priciny a nebo po stolici se mi udela tromboticky hemoroid.Poprve se mi to stalo cca pred 5lety,pak pred dvema,nyni v kvetnu a naposled 11.zari,pote za 14dni znovu a dnes opet.Byla jsem jiz nekolikrat s akutnim trombem na rozriznuti,uzivam detralex,mazu dubovou kurou a masti faktu,pouzivam i cipky...sportuji,dodrzuji peclivou hygienu,stravu,ale neustale se to v od zari opakuje at delam cokoli.Byla jsem na proktologii,pan doktor mi rekl,ze mam sice vnitrni hemoroidy 1.stupne ale jinak vse v poradku a ze se s timto mym problemem NEDA nic nedat.Jenomze jakmile se mi nejaka cevka z vnejsku konecniku naplni krvi a srazi se,velmi to boli a ne vzdy je to na rozriznuti.Neexistuje prosim nejaka chir metoda jak tento problem vyresit?Na pohotovosti mi jeden doktor rekl,ze se da nejakou metodou cast cev okolo konecniku odstranit...ale pan proktolog se mi vysmal,ze on s timto nemuze nic delat.Jsem z toho zoufala...prosim poradte,kam se obratit(jsem z Prahy),jake existuji dostupne metody...Je mi 29 let a ac jsem stihle postavy...tak mi tyto problemy zacaly ve 24 a pritom se pise,ze se toto tyka lidi az kolem 40cateho veku.Je ale pravda ze s hemoroidy ma problem mama... Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Hemoroidální chorobu lze řešit v každém stadiu onemocnění. Každé stadium vyžaduje odlišný typ léčby, podrobněji je možné stanovit až po přesném vyšetření. Pokud nejste spokojená s výsledky současné léčby, je možnost se obrátit na jiného proktologa, ať už v soukromé ambulanci, nebo v rámci chirurgického oddělení nemocnice, vč. naší proktolog. amb. ve FN Motol ( tel. 224 434126 )

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: