Duomox 1000


Asi 4 měsíce nazpět sem užíval antibiotika duomox 1000 na zánět v dutině ústní a současně s nimi sem bral tablety na imunitu echinacea 600, ale teď mám určité zdravotní problémy...

Čistě teoreticky mohlo dojít k větší zátěži jater, což by se ale projevilo na jaterních testech (z vyšetření krve - ALT, AST, ALP, GMT..). Tato kombinace Vaše obtíže však vůbec...

 

Duomox 1000 a sport

| Dotaz od: Pavel

Chtěl jsem se Vás zeptat jestli můžu při braní antibiotik Duomox 1000 sportovat. Situace je taková, že v úterý ráno jsem od paní doktorky dostal na 7 dní antibiotika proti...

Nemůžete sportovat nikoliv z důvodu užívání antibiotik, ale z důvodu zánětu v krku. Tělu musíte dopřát čas na rekonvalescenci, proto vidím fotbalový zápas jako zcela nevhodný...

Nejčtenější článek Ilustrace

Závislost je nesmírně složitý a těžce uchopitelný jev. A právě proto o ní koluje mezi lidmi řada mýtů, které mohou zásadním způsobem ovlivňovat postoj a jednání nejen samotného...

 celý článek

Varlata a reakce na duomox 1000

| Dotaz od: Michall

Jsem tady na stránce poprvé a budu velice rád za názor. Chci se zeptat zda bolestivost varlete, střídavě levého a pravého, mohl způsobit Duomox 1000. Varle jsou bolestivá na...

Ani Duomox ani Urovaxom toto způsobit nemohou, právě naopak, pomáhají léčení infekce v této oblasti. Hezký den.


Duomox 1000 a tehotenstvi

| Dotaz od: Jana

Pani doktorko , jiz druhym tydnem mne trapi bolest v krku , ryma ktera pomalu odezniva , ale pomaleji nez jsem zvykla a intenzivni kasel ktery mne trapi tak ze se az nadrapuji...

Tato antibiotika (amoxicilin, penicilinové antibiotikum) se mohou v těhotenství užívat. Plodu by mohlo uškodit spíše Vaše neléčené onemocnění.

Nejčtenější článek Ilustrace

Infekce pneumokokem bývá v jistých případech velmi nebezpečná. Zdravý člověk má na zvládnutí tohoto stavu většinou více sil než například osoba dlouhodobě oslabená či...

 celý článek

Duomox 1000 a antikoncepce chloe

| Dotaz od: Raduška

Beru antikoncepci Chloe a zároveň užívám antibiotika Duomox 1000. Chtěla bych se zeptat,zda má toto antibiotikum vliv na účinek antikoncepce. Díky za odpověď.

Duomox může ovlivnit účinek antioncepce. Používejte bariérovou antikoncepci.

Duomox 1000

| Dotaz od: Honza

Chtěl bych se zeptat jestli když beru antibiotika Duomox 1000, tak jestlil 2 dny před dobráním (když už budu zdravý) budu moct pít alkohol? Jdu na oslavu. Děkuji za odpověď.

I když už Vám bude nejspíš dobře, pořád ve Vás bude kolovat antibiotikum. Proto se v pití raději mírněte, viz příbalová informace k přípravku.

Duomox 720 a alkohol

| Dotaz od: Zuzana

Od středy jsem zahleněná, ale už se to výrazně zlepšilo. Přesto jsem si zašla k lékaři a dostala jsem užívat od dneška do neděle duomox 720 ( na odhlenění). V sobotu slavím...

Můžete si připít; s větším množstvím alkoholu bych počkala až po ukončení léčby Duomoxem.

Duomox 750

| Dotaz od: Vladimíra

Před čtyřmi týdny jsem byla nemocná a lékařka mi předepsala Duomox 750 a na vykašlávání Erdomed. Ihned po ukončení léčby mi provedla preventivní prohlídku včetně odběru krve (v...

Vladimíro, je otázkou, do jaké míry dokáže Duomox hladinu krevního cukru v plasmě ovlivnit, ale samozřejmě teoreticky to možné je, čili Vám doporučuji ještě jednou navštívit...

Při léčbě antibiotiky duomox 1000 mi bylo po 4 měsících zjištěno porušení střevní mikroflory a žaludku a navíc mi při punkci štítné žlázy bylo sděleno že musím na odstranění...

Že se střevní mikroflóra upravila, poznáte sám - normalizuje se počet a vzhled stolic a zažívání se vrátí do stavu jako před léčbou antibiotiky. Odhaduji cca týden. Lze...

Jeanine a antibiotika duomox

| Dotaz od: Michaela

Beru antikoncepci Jeanine a dostala jsem antibiotika Duomox. První prášek z Duomoxu jsem si vzala v úterý a poslední z antikoncepce hned ve středu. Antibiotika jsem brala týden...

Slečno Michaelo,hladina antibiotik, která může ovlivńovat účinnost antikoncepce, přetrvává v organismu ještě určitou dobu, u Duomoxu cca týden, jistá šance na otěhotnění tedy...

Nejčtenější článek Ilustrace

Rýma, odřený nos a uslzené oči. Typický vzhled nastydlého člověka. Mírné nachlazení řeší naprostá většina z nás bez odborné pomoci. Někdy se však může celkem banální stav...

 celý článek

Duomox

| Dotaz od: Nikola

Chtěla jsem se zeptat,brala jsem 10 dní antibiotika Duomox, i s tím jsem zároveň brala antikoncepci Minisiston. ATB jsem dobrala minulé úterý a tohle úterý,což je nějakých 7 dní...

Pokud se obáváte snížení účinku antikoncepce vlivem užívaných antibiotik, máte plané obavy. Duomox nijak účinek antikoncepce nesnižuje.

Chtěla jsem se zeptat, jestli antibiotika Duomox1000 ovlivňují antikoncepci Minerva? V příručce je jen napsáno, že ovlivňují antikonecpci.. ale nevím, za jak dlouho po dobrání...

ATB opravdu snižují účinnost antikoncepce, doporučovala bych opatrnost do začátku dalšího cyklu braní antikoncepce.

Duomox 1000 a alkohol

| Dotaz od: Dušan

Před několika týdny mi zjistili z krve hraniční borelii. Nejprve jsem dostal na 14 dní antibiotika Duomox 500 3x denně a potom Duomox 1000 2x denně. Celková doba braní...

Už si můžete na narozeninách připít.

Duomox 1000 a ha dienille

| Dotaz od: Betty

Chtěla bych se zeptat, jak dlouho po užívání antibiotik Duomox, musím používat jinou antikoncepční metodu než svoji HA Dienille. Antibiotika doberu až v 7 denní pauze. Je nutné...

Duomox účinek antikoncepce nijak nesnižuje.

16.3. jsem dostala antibiotika Duomox 1000, v ten stejný den jsem začala užívat nové platíčko antikoncepce Sidretella, ovšem prášek beru nepravidelně (někdy ve 20:00 někdy v 23...

Uvádí se, že Duomox a další PNC antibiotika mohou účinnost antikoncepce snižovat. POkud jste užila Escapelle, mělo by být vše v pořádku.

Před 6 lety jsem trpěla na záněty moč.cest, které pak ustaly. Od minulého roku se mi opět začaly vracet a od září mám již 3. zánět léčený antibiotiky. Tentokrát jsem z důvodu...

Prevenci jsou tekutiny, teplo a preparáty typu Urivac. Nadměrný pohlavní styk může být rovněž příčinou a lze se chránit tabletou antibiotika po sexu

Antikoncepce a duomox 1000

| Dotaz od: Lada

Beru antikoncepci Chloe a 5tý den v pauze tedy 26.10 jsem začala brát antibiotika Duomox 1000 až do 1.11. Za týden od poslední tablety antibiotik jsem měla nechráněný...

Běžná antibiotika nesnižují účinek užívané hormonální antikoncepce, tedy těhotenství nelze očekávat. Těhotenský test si můžete udělat 14 dní po pohlavním styku.

Jeden týden jsem brala antibiotika duomox 1000 a dobrala je v pondělí ráno. V pátek večer jsem pak měla nechráněný sex (v platicku s antikoncepci jsem byla na konci 2. tydne) a...

Antibiotika mohou ovlivnit cyklus-špinění při antikoncepci, ne však účinek na otěhotnění

Duomox a belara

| Dotaz od: Ivana

Od 15. 2. 2016 jsme začala užívat antibiotika Duomox 1000 a 17. 2. 2016 jsem měla pohlavní styk a zrovna jsem měla nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění. Je nějaká...

Antibiotika ovlivňují antikoncepci méně než se traduje pokud chcete mít jistotu použijte ještě kondom. Příjemný den

Duomox 1000 v těhotenství

| Dotaz od: Michaela

Jsem v 16 tt a lékař mi předepsal Duomox 1000, po 8 hodinách na 14 dní, po zvýšených hodnotách v krvi na boreliozu. Chci se zeptat zda jsou tyto léky v těhotenství bezpečné a...

Duomox lze v těhotenství užívat, jedná se o penicilinové antibiotikum. Nesnižujte si dávku, ani bez vědomí lékaře nezkracujte léčbu, jinak by nemusela být účinná.

Užívání léku duomox 1000

| Dotaz od: Martin

V pondělí mi lékař předepsal antibiotikum duomox 1000, užívání 2x denně. V pondělí odpoledne jsem si vzal první tabletu. Již včera večer jsem ale nemohl usnout, tak jako obvykle...

Vámi uváděné potíže - nespavost a zvýšený tlak nepatří k uváděným NÚ. V případě, že bude přetrvávat tlak v žaludku, konzultujte s ošetřujícím lékařem příp. výměnu antibiotika.

Nuvaring a duomox 1000

| Dotaz od: Petra

Ráda bych se zeptala, zda antibiotika Duomox 1000 ovlivňují účinky antikoncepce Nuvaring? Popřípadě, jak dlouho je třeba se chránit jinou antikoncepční metodou. Předem děkuji...

Neobávejte se, Duomox nemá na antikoncepci žádný vliv, to se týká jen některých antibiotik například proti TBC Příjemný den

Angína a lék duomox 500

| Dotaz od: Dominik

Před 4 dny jsem byl nucen se dostavit na ambulanci, jelikož jsem měl natolik oteklé mandle, že nešlo vidět ani do krku, byly naprosto zarudlé a byly na nich bílé tvrdší povlaky...

Duomox je penicilinové antibiotikum a na léčbu angíny, ve smyslu bakteriálního zánětu mandlí, je vhodný. Zlepšuje-li se stav, buďte trpělivý, do cca 14 dnů obtíže obkle vymizí...

Druhym dnem uzivam antibiotika duomox a na brise mi vyrazili svedive zarudle fleky, pomuze mi na to masticka Flixovat s obsahem fluticasone- vyroba Francie. Nebo neco jineho??

Veruu! V tomto případě bude spíš na místě duomox vysadit a podat antihistaminika v tabletách. Zřejmě jste alergická na penicilin. Pokud jste to již neudělala, ihned...

Duomox 750

| Dotaz od: Barbora

Chci se zeptat, když jsem dostala kužívání Duomox750 na léčbu akutní laryngitidy, může být tento lék příčinou velkého tlaku na oči? Cítím obrovský tlak, bolí mne každé pootočení...

Báro! Duomox je penicilinové antibiotikum, které obvykle nezpůsobuje obtíže. Tlak za očima bych spíše viděl k probíhající virové infekci, které mohla laryngitidu (spolu...

Hat - sunya a atb - duomox

| Dotaz od: Tereza

Chtěla jsem se zeptat v úterý jsem začala brát ATB a v sobotu jsem měla nechráněný styk. V pondělí jsem ATB dobrala. HAT beru již 5 let i v průběhu braní ATB jsem brala HAT...

Účinek antikoncepce by neměl být snížen. Tedy byste neměla být těhotná.

Užívám duomox 1000 a mám suchý dráždivý kašel. Mohu k tomu například stoptusin nebo bromhexin ? Kojím. Nebo mi doporučíte něco jiného ?

Pokud kojíte plně - teda miminko nemá žádné příkrmy, tak něco přírodního - hedelix, ale myslím, že by jste mohla i Stoptussin nebo Levopront kapky

Dnes mi byl na angínu předepsán duomox 750, a dlouhodobě užívám cipralex. Chci se zeptat, můžou ony antibiotika snížit účinek popř; ovlivňovat antidepresiva? Děkuji za odpoved

Krátkodobá léčba antibiotiky k zaléčení akutní angíny by neměla ovlivnit efekt antidepresiv, můžete v klidu užívat, s pozdravem, Dr. Horáková

Duomox

| Dotaz od: Vendula

Chtěla jsem se zeptat prosím na pár otázek.Už asi měsíc v kuse mě bolí v krku při polykání.Navštívila jsem obvodní lékařku a předepsala mi Duomox po 8 hodinách.Dobrala jsem je...

Spíš než "normální nachlazení" jste prodělala bakteriální infekci nosohltanu, zaléčenou Duomoxem, přičemž buď nebyla infekce doléčena, nebo jste vzápětí chytila další infekci...

Duomox a mononukleoza

| Dotaz od: Barbora

Je mi 18 let chtěla jsem se zeptat. Brala jsem měsíc duomeox 1000 na mononukleozu. Která mi nakonec nebyla zjištěna. cca po 4 dnech mě po každém jídle začalo být na zvracení...

Bolesti žaludku mohly souviset jak s probíhajícím onemocněním jako takovým (zeptejte se svého lékaře, co Vám nakonec bylo; infekční mononukleozaje virové onemocní, antibiotika...

Macmiror, duomox v těhotenství

| Dotaz od: Markéta

Prosím o radu. Jsem v 14 tt. Již tři týdny jsem nachlazená. Rýma, kašel ale bez teplot. Minulý týden jsem byla u lekáře a crp jsem měla 6. Odešla jsem tedy bez léků. Tento týden...

Každý lék je v těhotenství svým způsobem více či méně rizikový. Ale horší pro plod je neléčený zánět močových cest či gynekologický zánět (mohl by postoupit dále a vyvolat...

Duomox a belara

| Dotaz od: Alice

Chtěla bych se zeptat,jak dlouho se mám po dobrání antibiotik chránit při pohlavním styku? V pátek 24.2. jsem dobrala poslední pilulku Belary a v neděli 26.2. v noci jsem...

Myslím,že další ochrana není potřeba příjemný den

Lunafem a duomox 500

| Dotaz od: Terezie

Užívám HA Lunafem a 13.4.2016 jsem začala užívat na 7 dní antibiotika Duomox 500. Chci se zeptat, od kdy se na HA mohu zase spolehnout? Mám teď týdenní pauzu, Lunafem začínám...

Ani jste nemusela se přestat na antikoncepci spoléhat. Antibiotika mohou ovlinit krvácení či špinění, nikoli antikoncepční účinek

Duomox 1000 v těhotenství

| Dotaz od: Michaela

Jsem teprve ve 4tt a praktická lékařka mi předepsala antibiotika duomox 1000. Rikala jsem ji,ze jsem tehotna a tvrdila mi,ze tyto antibiotika nemaji spatny vliv na plod a ze je...

Duomox je možno s opatrností v těhotenství podávat. Příjemný den

Balneum hermal

Duomox 750 v těhotenství

| Dotaz od: Zuzana

Ráda bych se poradila ještě před užíváním.Jsem ve 4.měsíci těhotenství,už 3 týdny mě trápí silná rýma,před 2 týdny se přidal kašel-nucený,vykašlávám.Doktorka mi dnes předepsala...

Vzhledem k tomu,že bezpečnost amoxicilinu v těhotenství nebyla spolehlivě ověřena a má se podávat jen v závažných případech,nemáte teplotu asi bych s nasazením váhal a omezil...

Duomox 1000

| Dotaz od: Jan

Zdravím, byl jsem u doktorky bolela mě hlava a pak začali klouby a svaly v krvy sem měl antiborr.protilátek IGg pozit.4,24 , Igm neg. 0,68, Beru Duomox 1000 po 8 hod. od...

Dotaz jsem již zodpovídala - indikace amoxycyllinu- tedy Duomoxu- vyšla od Vašeho lékaře, který Vás vyšetřoval, Váš kožní nález hodnotila dermatoveneroložka. Nikdo jiný nebude...

Atb duomox + candida

| Dotaz od: Martina

Poprosím o radu. Dlouhodobě se léčím s kvasinkou a minulý týden jsem na sobě našla klíště. Vzhledem k tomu, že to svědilo, kolem jsem to zdárně drbala a výsledkem je modřina...

Výhodou Duomoxu je, že je velmi šetrný a prakticky netoxický. Pravděpodobnost mykózy se dá snížit současným užíváním probiotik (laktobacily, Hylak forte, bílé jogurty s živou...

Duomox 500

| Dotaz od: Betynka

Chtěla bych se zeptat:syn měl dvě klíštata,které jsme odstranily(v neděli),dnes jsme byly u lékařky,protože místa po kousnutí byly zarudlá,a syn je i sledován na dětské...

Ne, naopak, Duomox se používá v souvislosti s klíšťaty jako léčba borreliozy, která, jsou -li na kůži popsané zarudlé fleky, může být přítomna a neléčená by mohla dlouhodobě i...

Duomox 1000 a tetování

| Dotaz od: komar

Mám zánět průdušek dostal jsem duomox 1000 druhý den po dobrani mám jít na tetování bude to mít nějaký problém nebo ne všude píšou něco jiného dekuji

ATB léčba problém nebude, co by mohlo tetérovi vadit bude spíše kašel, nelze předpokládat, že s dobráním ATB jako mávnutim proutku zmizí, kašel většinou přetrvává i několik dní...

Duomox 750 a alkohol

| Dotaz od: Zuzana

Od středy jsem zahleněná, ale už se to výrazně zlepšilo. Přesto jsem si zašla k lékaři a dostala jsem užívat od dneška do neděle duomox 750 ( na odhlenění). V sobotu slavím...

Z hlediska užívání Duomoxu není zcela nutné alkohol úplně vyloučit, doporučuji však jeho množství minimalizovat, např. omezit se při oslavě na 1 - 2 sklenice vína, více ne.

Dnes mi pani doktorka predepsala antibiotika duomox. Beru HA Lindynette, ale momentalne mam pauzu,dalsi prasek si vezmu az ve stredu vecer, antibiotika doberu v utery. Bude...

Je nutné počítat s tím,že hladina antibiotik v krvi přetrvává ještě po užití poslední tablety a proto může být učinek antikoncepce v tomto cyklu snížen,vhodné by bylo...

Duomox 1000 v těhotenství

| Dotaz od: Pavla

Mám srdeční vadu a při každém zákroku s krví (např. dentální hygiena) musím mít antibiotika kvůli prevenci endokarditidy. 2 hodiny před každým takovým výkonem musím sníst dvě...

Pavlo. Nebezpečí, že byste měla infekční endokarditidu, pokud byste si antibiotika jako prevenci nevzala, by bylo pro plod mnohem větší. Antibiotika penicilinové řady nejsou v...

Duomox

| Dotaz od: Pavla

Chtěla bych se zeptat, jak dlouho po dobrání antibiotik (Duomox 1000) a antikoncepce Azalia je nutno se chránit nějakou antikoncepční metodou. Po dobrání ATB mi zbývá ještě 7...

Obvykle bývá 7 dní po dobrání ATB.u nového platíčka se již chránit nemusíte.

Duomox 1000

| Dotaz od: Ian

Rád bych se zeptal zda Duomox 1000 podávaný 1-0-1, v rámci léčby proti Helicobakteri, je schopen vyléčit i jiné bakteriální pohl.nemoci jako např.syfilis,kapavka,či chlamydie...

Všeobecně řečeno, antibiotikum působí v celém těle na bakterie, které jsou na to určité antibiotikum citlivé. Je pravdou, že by příznaky ev. pohlavní nemoci mohly být zkreslené...

Duomox 750 a ha

| Dotaz od: Dan

Beru ha mistra. Dostala jsem anitibiotika duomox 750. HA beru poslední týden a potom mám mít menstruaci. To znamená v neděli si beru poslední prášek HA. Dnes v pondělí jsem...

Pro jistotu bych se do konce tohoto cyklu chránil ještě kondomem,v příštím cyklu by měla být účinnost již plná. Příjemný den

Duomox 750 v těhotenství

| Dotaz od: Zuzana

Ráday bych se ještě raději poradila před užíváním.Mám 3 týdny ošklivou rýmu,poslední 2 týdny se mi přidal kašel-hodně vykašlávám-ale je to urputné. Zašla jsem k dr.ta mi...

PNC řada patří k nejbezpečnějším v graviditě, při délce trvání obtíží myslím že nasazení je rozumné, Příjemný den

Duomox

| Dotaz od: Lukáš

Pobývám v zahraničí a nejpíš mám angínu. Od mé doktorky jsem dostal Duomox 1000, lze je užívat každých 12 hodin. Je lék vhodný na angínu? A jak si můžu být na sto procent jistý...

Duomox (amoxicilin) je při klasické angíně, způsobené bakterií Streptococcus pyogenes, celkem vhodný, jedná se o penicilinové antibiotikum s rozšířenou účinností. Vhodnější je...

Dostala jsem od své lékařky na léčení angíny,2 balení antibiotik Duomox 500 s tím,že mám první den použít tablety dvě(v intervalu co 12 hodin).V lékárně mi daly Duomox 1000 (20...

Milá paní Terezko- velmi si vážím Vaší důvěry, ale musím Vás požádat, abyste se snažila "kultivovat" vztah se svou ošetřující praktickou lékařkou. Lékař, který má pacienta v...

Antibiotika duomox

| Dotaz od: Petruška

Chtěla jsem se zeptat jestli existuje nějaký lék podobný ant.Duomox prodejný v lékárně bez receptu.Mám zánět u předního zubu na dásni a už jednou jsem Duomox dostala na...

Antibiotika se vydávají pouze na lékařský předpis. To, že se v jednom místě opakovaně tvoří zánět má svou příčinu, kterou je potřeba řešit. S pozdravem, Jan Stuchlík

Duomox 500 proti angíně

| Dotaz od: Zuzana

V pátek jsem začala brát Duomox 500 proti začínající angíně. Ještě ten den se mi spustila nehezká rýma a den poté silný kašel. Měla jsem i lehce zvýšenou teplotu 37,4. Dnes jsem...

Na angínu je Duomox 500 slabý. Doporučovaná dávka je 1000 mg po 8 hodinách, minimálně 750 mg po 8 hod. Antibiotikum zabere cca do 3 dnů. Popsaný průběh je u infekcí dýchacích...

Alergie na duomox 1000

| Dotaz od: radek

K doktorovi jsem šel se zánětem průdušek,dostal jsem duomox 1000 ,ale po užití duomoxu mi vystřelí teplota nad 39° ,bolest hlavy,malátnost, když duomox přestanu brát tak...

Reakce na léčiva se mohou u různých osob lišit, je vhodné sledovat, která antibiotika Vám způsobují potíže. Doporučuji Vám návštěvu alergologa, kde je možno Váš stav vyšetřit...

Antibiotika duomox 1000

| Dotaz od: Veronika

Můj obvodní lékař mi předepsal antibiotika duomox 1000 na přeléčení zánětu močových cest a chtěla bych se zeptat za jak dlouho můžu darovat plazmu po této léčbě. Stačí nato...

Standardně se při odběru plasmy vyžaduje odstup 2 týdny od ukončení léčby banálního akutního infekčního onemocnění. Podmínky v jednotlivých odběrových centrech se mohou mírně...

Užívám hormonální natikoncepci Lunafem. V úterý 26.1. jsem dostala zánět hrtanu a večer mi na pohotovosti na něj dali antibiotika Duomox 1000. V pondělí večer jsem ale měla...

Možnost otěhotnění tu samozřejmě existuje, přesto je ale v řádech jednotek procent. Co se pozdního užití antikoncepce týče, chráněna jste ještě cca 12 hodin po vynechání. Hezký...

Antikoncepce minerva a duomox

| Dotaz od: Nikola

Chtěla bych se zeptat. Mám od 6.1 antibiotika doumox1000 a nové platicko antikoncepce Minervy jsem začala brát 10.1. Zda se s partnerem se kterým se uvidí 13.1 máme radši...

Nepíšete jak dlouho antibiotika budete užívat. Ale obecně- antibiotika mohou díky změně střevní mikroflóry snížit účinek antikoncepce (a případný průjem také), proto ještě aspoň...

Antibiotika duomox 250

| Dotaz od: TOMAS

DOBRÝ DEN.ZUBAŘ MI PŘEDEPSAL ANTIBIOTIKA DUOMOX 250.JÁ JSEM JE NYNÍ DOBRAL A ZAČALI MĚ BOLET PRSTY U NOHOU,PÁLIT PRSTY A DIVNĚ BOLET NOHY.VZPOMĚL JSEM SI NA TO ŽE PŘED LETY JSEM...

Kombinace Apo-allopurinolu a antibiotika Duomox může vést ke zvýšení rizika kožních nežádoucích účinků (především vyrážka). Hladinu kyseliny močové by však Duomox zvyšovat neměl...

Dobrání antibiotik duomox

| Dotaz od: Kateřina

O prázdninách jsem brala antibiotika duomox nejdříve 750 a asi po 14dnech 1000 kvůly borelioze. od té doby mám problémy s žaludkem. je mi stále špatně a křeče v břiše. po...

Nakupte nějaká probiotika (volně prodejné v lékráně), zkuste acidofilní mléko a obecně zdravou nekořeněnou stravu a vynechte alkohol. Pokud se obtíže do 14 dnů nespraví, tak by...

Duomox1000

| Dotaz od: Veronika

Chtěla jsem se zeptat ,sestra dostala 7.1. ATB na zánět průdušek,má o víkendu odjet na chatu a doporučené dávkování má 1 tbl. po 12 hodinách.Od včerejška si bere za den 4 tbl a...

Jak správně usuzujete, sestřin postup je opravdu hodně hloupý - nejde ani tak o to, že by hrozily nežádoucí účinky léku (Duomoxu se "snese" hodně a bývá tolerován dobře), ale...

Duomox 1000

| Dotaz od: Radka

Dostala jsem antibiotika Duomox na přeléčení zánětu. Vzhledem k tomu,že snižují účinek antikoncepce, tak by mě zajímalo za jak dlouho budu opět dostatečně chráněná. Antibiotika...

V době nového platíčka byste měla být zase již plně chráněna. Hezký den.

Lindynette 20 a atb duomox 500

| Dotaz od: Michaela

Chtěla bych se zeptat jak hodně snižuje účinost antikoncepce Lindynette 20 antibiotika Duomox 500? Lindynette 20 beru poprvé ale začala jsem ji brát ve stejný den jako ATB...

Obecně se udává,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,spíše se to ale týká například ATB Rifampicin , a u jiných antibiotik proti TBC u jiných je snížení efektu...

Duomox 1000

| Dotaz od: Jan

Zdravím, byl jsem u doktorky bolela mě hlava a pak začali klouby a svaly v krvy sem měl antiborr.protilátek IGg pozit.4,24 , Igm neg. 0,68, Beru Duomox 1000 po 8 hod. od...

Moc prosím, důvěřujte péči svých ošetřujících lékařů, vyšetřili Vás a znají Vaše předchorobí. Důvod nasazení antibiotik zná Váš lékař, kožní příznaky posoudí dermatoveneroložka...

Duomox 1000

| Dotaz od: AlenaA

Chtěla bych se zeptat jestli můžu užít k léku Duomox 1000, který teď užívám třetím dnem a součastně si mám brát lék na osteoporózu Bonviva 150 mg, kterou užívám každé 3 měsíce...

Nemělo by docházet k žádné interakci, která by vylučovala podávání těchto dvou léků dohromady.

Kvůli zánětu průdušek jsem týden brala antibiotika Duomox. Od té doby mě trápí bolest pod žebry. Při kontrole jsem se o tom zmínila své obvodní lékařce. Ta zkontrolovala páteř...

Doporučuji se zaměřit na játra (tlakové bolesti pod pravým žeberním obloukem jsou vždy podezřelé ze zvětšení, ev. zánětu jater), eventuálně by mohlo jít i o reakci pohrudnice na...

Antibiotika

| Dotaz od: Jan

Rád bych zeptal, zda je vhodné při užívání Duomoxu 1000 konzumovat vitamíny, zejména vitamín C, ve formě citrusového ovoce? Z dětství si pamatuji, že to bylo v případě...

Duomoxu (amoxicilin) citrusy a vitamín C obecně nevadí. Doporučuji konzumovat je v rozumném množství.

Antibiotika a menstruace

| Dotaz od: Jana

Měla jsem zánět ledvin a 7 dní jsem brala duomox 1000. Měla jsem za ten měsíc jeden chráněný sex ale menstruace se mi opozdila o týden. Mám se něčeho obávat nebo je to nermální?

Menstruaci jste tedy měla, jen opožděnou, navíc jste měla chráněný sex. Pak je otěhotnění vysoce nepravděpodobné a obávat se nemusíte. Navíc samotné onemocnění často způsobí...

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Pavla

Jsem v 8 týdnu těhotenství a před týdnem mi lékař nasadil antibiotika Duomox 1000 po 8 hod/1 tbl. Může to nějak poškodit plod? Děkuji za odpověď.

Jedná se o širokospektrý penicilín, který je právě lékem volby v těhotenství. Nemusíte se obávat negativního vlivu na miminko - je naprosto bezpečný, váš pan doktor ví co dělá...

Kombinace léků

| Dotaz od: Markéta Píchová

Asi 4 dny mám příznaky takového toho klasického nachlazení, vykašlávám hleny, mám kašel atd. Rýmu moc nemám. Byla jsem u lékaře a ten říkal něco v tom smyslu, že nejvíce...

Bohužel nemám k dispozici Vaši lékařskou zprávu, proto nemohu hodnotit. Každopádně pokud ale máte o medikaci pochybnosti, doporučoval bych konzultaci přímo s ošetřujícím lékařem...

Atb duomax a antikoncepce

| Dotaz od: Radka

Chtěla bych se zeptat, jak dlouho ovlivňují ATB Duomax 500 HA Yadine. Vím, že to nikdo neví přesně, ale alespoň přibližně. Jak vysoké je riziko selhání HA. Průjmy ani jiné...

Duomox je penicilinové antibiotikum, které by účinnost antikoncepce ovlivnit nemělo. Ale obecně se u antibiotik doporučuje po dobu jejich užívání a dále až do konce tohoto...

Antibiotika

| Dotaz od: jandova

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Nějakou dobu se s přítelem snažíme otěhotnět. Těhotná zatím nejsem. Nyní jsem nastydla a doktorka mi předepsala antibiotika Duomox1000. Nevím...

Antibiotika by během braní neměly mít žádný vliv na případné početí. Hezký den.

Teplota před menstruací.

| Dotaz od: Dagmar

Paní doktorko mám na vás takový dotaz,byla jsem nemocná brala jsem Duomox 1000 a následně Klacid sr. Nemocná už se necítím ale mívám zvíšenou teplotu(37-37,2) měřeno v podpaždí...

Vzhledem k nemoci bych preferovala navštívit praktického lékaře a nabrala bych sedimentaci, zda je infekce dobře vyléčena.

Mám prosím následující dotaz. Již od podzimu mě trápí pravidelné, (průměrně jednou za tři týdny pár dní) ne však příliš výrazné problémy, jako přechodná únava, zvýšená teplota...

Jane, rozhodně nelze antibiotika podávat v indikaci "zvýšené protilátky proti boreliím". Může se jednat o nespecifickou pozitivitu. Proto doporučuji provést podrobnější...

Syn 18 měsíců dostal na zánět obou uší Duomox 375- dávkování 3x denně půl tablety. Váží 11,5kg. Má vybrat vše- to vychází na 13 dní. Je dávkování správné? Děkuji za odpověď...

Dávkování je správné. Po dává se 40 - 90 mg/kg/den dle závažnosti onemocnění a celkového stavu. Tabletu lze rozpustit v 10 - 20 ml vody a podat na lžičce nebo dát vypít.

Zdravotní stav a léky

| Dotaz od: Yvona

Prosím o zodpovězení, již týden teplota 38,neklesá ani po ibalginu,od 30.11. 2x denně Duomox1000,krevní tlak v průměru 156na114,dnes indikován lékařem PrestariumNeo.Stále...

Yvono! Preparáty s obsahem ženšenu k uvedeným lékům užívat můžete.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Petra

Jsem po nemoci, brala jsem Duomox 750. Jenze jsem si neuvedomila, ze antibiotika mohou ovlivnovat antikoncepci Beru Jeanine. S pritelem jsme spolu normalne spali. Prosim, jak...

Duomox sice skutečně může snižovat účinnost antikoncepce, její selhání však není nijak vysoce pravděpodobné. V době užívání antibiotik, jak jste si nyní sama uvědomila, bylo...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Janička

Ráda bych se zeptala jak dlouho bych měla čekat na plné účinky antikoncepce po užití antibiotik duomox 1000?? antikoncepci mam logest. Děkuji Jana Nováková

Duomox na účinnost antikoncepce nemá vliv.

Borelióza

| Dotaz od: Alena

Před 4 roky jsem byla léčena na boreliózu 3 dávkami Duomoxu.Přetrvávalo mi brnění tváře,které asi po 2 letech úplně přestalo.Testy byli po roce negativní.Letos v létš mě štípla...

Rozhodně bych doporučoval využívat všechny dávky Duomoxu. Dále bych doporučoval znovu podstoupit testy a na jejich základě postupovat dále. O následky tehdejší boreliózy se ale...

Byly nutno at

| Dotaz od: Marie

Moje dcera 8 let, začala ve středu ráno kašlat-spíš vlhčí chrápání kašel. Mám špatný teploměr, který měří pokaždé jinak (v rozmezí 2 minut jsem naměřila 38,5 ; 37,6; 36,8...

Antibiotika jsou indikována pouze u bakteriálních infekcí, nikoliv při virových. Těžko mohu soudit na diagnózu bez možnosti vyšetření, ale osobně se domnívám, že se jedná spíše...

Léčba boreliozy

| Dotaz od: Dita

Mé 18ti leté dceři byla asi před deseti dny potvrzena borelioza,dostala lék Duomox 1000 po dvanácti hodinách,ale bolesti zad a únava stále přetrvávajídokonce snad jsou i...

Antibiotika byla zvolena správně. Pokud se jedná o boreliózu, bolesti odezní do několika týdnů po skončení léčby. Pokud je původ bolestí kloubů jiného původu, bude nutné další...

Antibiotika

| Dotaz od: Karin

Chtěla bych se zeptat po jaké době od dobrání antibiotik ( Duomox 750) můžu začít sportovat a chodit na slunce?

Doporučoval bych se po dobrání ještě několik málo dní šetřit. Hezký den.

Častá nemocnost

| Dotaz od: Josef

Prosím o radu. Mám tři syny, 8 let, 5 let a 2 roky, starší kluci pomalu nejsou moc nemocný, běžné nachlazení 2krát do roka, ale za to ten malý je tak 5 dní bez potíží a jinak...

V případě Vašeho syna jednoznačně doporučuji alergologické vyšetření, opakované laryngitidy jsou jasnou indikací.

Hleny

| Dotaz od: Marie

Paní doktorko asi tak měsíc se mi dělají hleny v krku nekašlu na ORL jsem byla prý vše v pořádku chodila jsem na inhalaci na RTG plic jsem byla to také vpořádku protože mám...

Doporučovala bych doplit ještě alergologické vyšetření. Chronický zánět, zahlenění může způsobovat i gastroezophageální reflux, nevím zda- li užíváte nějaký lék snižující...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Alena

Chtěla jsem se zeptat, jak se ovlivňují antibiotika s antikoncepcí. Antikoncepci mám Logest a antibiotika Duomox1000. Ptám se proto, že jsme s přítelem měli pohlavní styk bez...

Těhotná nebudete. Pro jistotu další styk s kondomem a cca 10 dní po dobrání.

Noční bolesti břicha

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla jsem se zeptat, když jdu spát, tak mě břicho nebolí, pak se kolem tří hodin ráno probudím a mám pocit zvracení, taky že potom zvracím. Takhle se to opakuje dvakrát...

Takové obtíže mohou mít více příčin. Zvracení a bolesti břicha se objevují jako reakce po dietní chybě, při infekcích trávicího systému včetně infekcí parazitárních, při...

Zvětšené mandle

| Dotaz od: Jana

Obracím se na Vás s tímto dotazem. V pondělí mě začalo bolet v krku, mandle se zvětšily, zarudly a jakoby zboku na nich naskákaly bílé čepy. Do úterka se mi rapidně zvětšila...

Paní slečno Jano. Omlouvám se za pozdnější odpověď, v mezidobí se asi věc nějak vyvinula a byla jste na kontrole... Poradna není určena pro akutní stavy. K léčbě infekce patří...

Právě moje dcera (8 let) prodělala hospitalizaci na infekčním odd. pro podezření z klíšťové encefalitidy poté, co 23.7.2009 měla dvě klíšťata na táboře v oblasti Moravskoslezská...

Podávání gamaglobulinu bych zatím nedoporučoval. Pokud Vaše dcerka bere i antibiotika a je v tzv. klidové fázi, je lepší posilovat imunitu pouze vitamíny a pohybem na čerstvém...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Zdeňa

Beru antikoncepci Stodette a zároveň mám antibiotika Duomox 1000 braný po 12 hodinách na 7 dní, může Duomox snížit účinnost Stodette? Popřípadě jak dlouho po dobrání Duomoxu.

DUOMOX může snižovat účinnost antikoncepčních tablet .Proto by bylo vhodné pro jistotu v cyklu kdy berete antibiotika připojit ještě ochranu kondomem, i když antibiotika...

Páivý a popraskaný jazyk

| Dotaz od: Marie

Paní doktorko asi tak měsíc mám poraskaný jazyk vlevo i vpravo a pálí mi špička jazyka a dělají semi takový flíčky před měsícem jsem brala klacid a duomox 1000 /měla jsem...

Jazyk většinou sám od sebe nepraská. Nemáte ho rozbrázděný již léta? Jestli chcete být "zdravá" tak spíše doporučuji vitamíny ze stravy a ne nějaké tobolky. Nevím jaké "takové...

Prosila bych o...

| Dotaz od: Lenka

Prosila bych o radu. Trpím atopickým ekzémem a při kojení se mi udělala vyrážka na prsou, lékařka mi zjistila zlatého stafylokoka dostala jsem ATB "sumamed po kterých mi zmizel...

Lenko. Vaše situace není snadno řešitelná. Z vašeho popisu navíc nevyplývá jasně, kde byl zlatý stafylokok nalezen. V hrdle, nose, kůži nebo ve vyrážce? Zlatý stafylokok se...

Yersinia

| Dotaz od: Denisa

Paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem týkající se yersinií. Již půl roku jsem po operaci akutního apendixu. Od té doby mám každý den teploty do 37,6°. Krevní obraz ukázal...

Yersinie jsou kokovité bakterie. Yersinia pestis je například původcem moru. Vás se pravděpodobně týká druh Yersinia enterocolitica, která se projevuje záněty v oblasti břicha...

Bolest v oblasti ledvin

| Dotaz od: zuzana

Jiz 3.tyden mam bolesti v oblasti ledvin, 5 dni zpatky jsem byla u lekare, protoze jsem se skrz bolesti mela problem i predklonit a obleci ponozky.Teplotu jsem mela a doted mam...

Pokud by jste měla zánět ledvin , pak by jste pravděpodobně měla bolesti zad, mohou být často i trávicí obtíže, teplotu , v krvi známky zánětu ( vysoké CRP i leukocyty ), v...

Rudé bolavé skvrny po atb

| Dotaz od: Bohumila

Začla sem dva dny zpět brát antibiotika a objevily se mi na loktech rudé skvrny mám je i na prstech zevnitř a nohou bolí mě třeba když otvírám láhev s pitím nebo cokoliv beru do...

Duomox bohužel obsahuje stejné ATB jako Augmentin.Přestaňte ho užívat a navštivte lékaře.

Možnost užití cedrox 1000

| Dotaz od: Ivan

Omlouvám se, ale zapoměl jsem se zeptat ošetřující lékařky, zda-li i Cedrox 1000 lze rozpustit v čaji jako třeba u Duomoxu 1000 mg kvůli velikosti tablet a zůžené (snížené...

Tablety Cedroxu lze půlit; pokud byste je jinak nespolkl, můžete je i rozpustit např. v čaji. Pokud budete opět potřebovat antibiotika, bylo by nejvhodnější příště požádat o...

Chut v puse po kysličníku

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se optat,před Vánoci mě bolelo pod jakoby pravou mandlí,škrábalo v krku,celkově unavená,jelikož byli před námi svátky,radši jsem zašla ke své doktorce,zdálo se jí to...

Porucha chuti je jeden z nejčastějších vedlejších účinků u této skupiny antibiotik. Může trvat delší dobu než se vše zase urovná, takže bych doporučoval ještě vyčkat. Zkusil...

Chtěla bych se zeptat, zda je normální, že se u mne cca 10 dní po dobrání antibiotik Duomox 1000 mg objevila světlejší, více zapáchající stolice než obvykle? Na záchod chodím...

Vážená slečno Niki, antibiotika v naprosté většině případů vyhubí nejen patogenní mikroby, ale také komenzální střevní flóru. Její obnova pak trvá různě dlouho, občas i...

Byly nutné atb

| Dotaz od: Marie

Moje dcera 8 let, začala ve středu ráno kašlat-spíš vlhčí chraplavý kašel. Mám špatný teploměr, který měří pokaždé jinak (v rozmezí 2 minut jsem naměřila 38,5 ; 37,6; 36,8. Mela...

Co se týká dotazu na teploměr, tak jednoznačně nejpřesnější jsou teploměry rtuťové, které se u nás již bohužel neprodávají, ale dají se sehnat v některých okolních zemích nebo...

Helicobacter pylori

| Dotaz od: Martin

Už od mala trpím zápachem z úst, vždycky jsem, jsi myslel, že je to zuby a poslední rok jsem byl už 2x na zubní hygieně, ale zápach zůstal, ale dřív mi páchlo s pusy po lejnu...

Zápach z úst (halitóza) je velmi častý a obtěžující příznak, který je ale zároveň dost tabuizován. Příčina může být v dutině ústní (což je nejčastější - podle různých údajů...

Účinnost antikoncepce při atb

| Dotaz od: Markéta

Chci se zeptat, jestli je antikoncepce(Stodette) ucinna tento mesic, protoze cely mesic beru antibiotika. 1.týden jsem brala Duomox (Amoxicilin), 2.týden jsem zacala brat Klacid...

Antibiotika ovlivňují antikoncepci méně než se traduje,pokud chcete mít jistotu v době užívání antibiotik použijte ještě kondom i když je to snad až přílišná opatrnost...

Hemofilus

| Dotaz od: Adéla

Chtěla bych se dotázat, nakolik lze s hemofilovou bakterií bojovat jinak, než-li antibiotiky? K lékaři jsem přišla s 2měsíčním těžkým vlhkým kašlem, s produkcí hlenu a těžkou...

Haemophilus influenzae je bakterie , která způsobuje opakované katary HCD. Nejčastěji se dospělý nakazí od školkových dětí, kde je to jeden z typických patogenů a děti fungují...

Hypertenze

| Dotaz od: Věra

Léčím se s vysokým krevním tlakem. Beru léky tenaxum 1-0-1 a nyní jsem dostala micardis 80 1-0-0. Dále beru lék euthyrox 100 , nyní mi zjistili anemii tak beru železo a dále...

Při užívání některých antihypertenziv se mohou tyto obtíže vyskytnout. Informujte o tom svého lékaře, zda by nebylo možné léčbu změnit. Také je možné léky nebrat současně, ale...

Alergie na lepek ??

| Dotaz od: Soňa

Syn(17,5 let) má od září bolesti břicha, nejprve jsme si mysleli, že nějaké dietní chyba, nasadili jsme probiotika, po cca týdnu bez zlepšení navštíven lékař, který nás po...

Vážená paní Soňo, k vyloučení nebo potvrzení nespecifického střevního zánětu Vám v rámci tzv. second opinion doporučuji vyhledat další gastroenterologické pracoviště a domluvit...

Zesláblost únava

| Dotaz od: Jan

Cca před půl rokem se mi na noze udělal flek nijak jsem mu nevěnoval pozornost asi po měsici se mi zvětšil tak jsem navštívil kožní lékařku ta flek diagnostikovala jako...

Příčin Vašich potíží může být celá řada. Vyšetření je jistě na místě. Antibiotika bych ale jako zdroj Vašich potíží nepředpokládala. Páteři bych Vaše potíže připsala až po...

Borrelióza

| Dotaz od: Jan

Od srpna 2013 až do loňského podzimu jsem prodělal vleklou léčbu borreliozy (Duomox, Doxybene, cefalosporin). Až po více jak roce jsem měl negativní krevní testy, které předtím...

Dobrý věcer, hořelo osa může zanechat určité následky, zvláště po tak dlouhé léčbě. Rehabilitace je v podstatě jediná léčebná metoda, která může vaše potíže zmírnit nebo je...

Může to být syfilis?

| Dotaz od: Jaroslava

Přikládám fotografii vřídku co se mi udělal pod prsem.Mám i v puse takový rozmokvaný povlak.Stěry prý ukázaly ne nějaký chřipkový virus.Beru na to Duomox

Moc tomu nerozumím, ve stěru z ložiska nelze virovou infekci tohoto typu prokázat a Duomox se na virové infekce nepoužívá, takže nevím. Pokud jste byl dříve léčen na syfilis...

Zánět nadvarlete a sex

| Dotaz od: Lukáš

Minulý týden mi doktor diagnostikoval mírný zánět nadvarlete. Na léčbu mi předepsal antibiotika Duomox 1000mg. Dnes jsem dobral antibiotika, mám ještě mírně zduřelé nadvarle ale...

Pokud akutní fáze zánětu ustoupila, tak můžete souložit, ale opatrně, aby nedošlo ke zhmoždění

Menstruace

| Dotaz od: jana

Chci se zeptat,včera mi nasadili antibiotika(Duomox) a před třemi dny sem si vzala poslední prášek z antikoncepce(Jeanine) a včera sem měla dostat menstruaci,pohlavní styk jsem...

Samotná nemoc, kvůli které užíváte antibiotika, mohla způsobit zpoždění. Fakticky ale 1 den za zpoždění nepovažujeme, vyčkejte v klidu příchodu menstruace.

Účinnost ha

| Dotaz od: michaela

Pane doktore, užívám HA Minesse a minulý týden 19.8 (8.den cyklu) jsem byla na extrakci moudrého zubu, jako prevenci infekční endokarditidy jsem musela hodinu před zákrokem...

Při takovémto jednorázovém použití ATB bych se snížení účinku neobával. Přeji příjemnou dovolenou...

Střevní dysmikrobie

| Dotaz od: Jirina

Po terapii ATB (Dumox 1000) mívám kručení ve střevech, hlavně při plynatosti a před/po velké potřebě. Obvodní lékařka mi řekla že mám střevní dysmikrobii.Probiotika beru 15 dní...

S velkou pravděpodobností se skutečně jedná o dysmikrobii po užívání antibiotik (ATB). Záleží i na tom, jak často ATB užíváte a jak se celkově stravujete, míra stresu, pohyb...

Antibiotika

| Dotaz od: tereza

Infekce moč. cest

| Dotaz od: Tom

V prosinci minulého mi byl výtěrem z uretry zjištěn staphylococcus aureus a streptococcus agalactiae. Obvodní lékař předepsal Cotrimoxazol na 10 dní. Potíže s pálením močové...

Natékání čelistních lymfatických uzlin a infekce močových cest spolu nemůže souviset. Bakterie Enterococcus faecalis se nachází ve stolici. Nemůže se vaše bakterie dostat se...

Lékové interakce

| Dotaz od: Ondřej

Jaké je riziko při užívání antibiotik DUOMOX 1000 (předepsané lékařem) v kombinaci s clenbuterolem (účinná látka v léčivu) a hormonem štítné žlázy T3? Mohou nastat nějaké...

Dle souhrnu údajů o přípravku není uváděna žádná významná interakce mezi léčivy. Interakce mezi léčivy bych však doporučil konzultovat s lékařem který antibiotika předepsal. S...

Azitromycin sandoz 500 mg

| Dotaz od: Vendula

Paní doktorka mi předepsala AZITROMYCIN SANDOZ 500 MG na bolest v krku,která se mi opakovala po antibiotikách duomox a vysoké sedimentaci ..Dnes jsem měla druhý prášek a bolí mě...

Nemělo by se to stávat, ale samotná nevolnost by Vás neměla nijak ohrozit. Zda budete trpět nevolností po celou dobu užívání, to nelze odhadnout.

Streptococcus constellatus

| Dotaz od: Jakub

Chtěl bych se zeptat na Váš názor k průběhu léčení, dále pak na samotnou léčbu. Již cca 1/2 roku chodím na URL a již mám 6 ATB a stále bez úspěchu, je to dost nepříjemné neboť...

Tyto bakterie by normálně v močové trubici neměly být a nesnažil bych se je ani léčit. Udělal bych obřízku. Ta kůže je pravděpodobně zdrojem infekce

Bolest zad

| Dotaz od: Kristýna

Zdravím,mám Dg M511- jsem druhým rokem po mikrodisectomii na L4/5,pro herniaci discu a implantaci Stenofixu..Přes mírné bolesti jsem chodila do práce..Po nachlazení a dobrání...

Odpověď na váš dotaz je opravdu svízelná. Dva roky od operace je tak dlouhá doba, že by si měla páteř tzv."sednout", už byste měla být rozrehabilitována a stav by měl být...

Kojení a anitobiotika

| Dotaz od: Hana

Mám prosbu bolelo mne v krku a hlava Zašla jsem k doktorce a napsala mi antib.Duomox 1000 14tbl. po 8hod. když přijdou horečky ať je začnu brát. No a ty přišly, bylo mi zle.Do...

Hano! Výrobce uvádí, že Duomox (antibiotikum penicilínového typu) lze u těhotných a kojících žen používat jen s krajní opatrností. Peniciliny jsou antibiotika velmi netoxická...

Léčba boreliozy

| Dotaz od: Štěpánka

Chtěla bych Vás poprosit o konzultaci léčby boreliozy.Mám 6ti týdenního syna, kojím, z krve mi zjistili boreliozu (nakažení pravděpodobně na podzim, kdy se mi objevil pupen...

Škoda,že se nedaří více hovořit o Vašich pochybách s lékařem,který Vás až dosud pro Vaše trápení ošetřoval a léčil.Většina z nás ráda komunikuje se svými informovanými pacienty...

Infekce helicobacter pylori

| Dotaz od: Emilie

Na gastroskopiji mi našli Helocobater pyroli nasazena lečba dvoji baleni Klacid,Duomox po 12 hodinach to je na 14 dnu lečba nejni to nějak hodně? Před dvěma měsici jsem měla po...

Vážená paní Emilie, uvedená léčba nepatří mezi standardní doporučené postupy. Doporučuji Vám vyhledat jinou gastroneterologickou ambulanci. S pozdravem, MH.

Užívání antibiotik

| Dotaz od: Ondřej

Dnes jsem dostal od doktora antibiotika Duomox 1000, v úterý mám jet na vodu, chtěl bych se zeptat, jestli bych mohl. Děkuji za odpověď.

Nejdůležitější věc je , proč Vám to nasadil a jak Vám v to úterý bude - podle toho pak lze spekulovat, jestli jet nebo ne... pokud si nebudete jistý, tak v pondělí se ještě...

Stále se opakující nemoci

| Dotaz od: Zuzana

Asi měsíc v kuse beru antibiotika jedny za druhými. Začalo to angínou léčenou penicilínem, hned na to zánět močového měchýře a necelý týden po doléčení sem už měla faryngitidu...

Doporučovala bych ORL vyšetření včetně výtěrů. Léčbu antibiotiky nasadit až dle citlivosti na konkrétní bakterii. Je dobře, že půjdete na odběry. Doplnila bych ještě...

Streptokok ?

| Dotaz od: Lenka

Od soboty ležím doma údajně dle doktora s chřipkou. Příznaky - ze začátku bolest v krku, pak zvýšená teplota, rýma, kašel, nález na prudůškách, bolest kloubů a teď se mi udělala...

Streptokokovou infekci nelze z pouhého popisu obtíží vyloučit ani potvrdit. Nicméně předepsaná antibiotika jsou proti streptokokům účinná, takže i kdybyste měla streptokokovou...

Kontrola po antibiotické terapii

| Dotaz od: Martina

Beru antibiotika Duomox 750 do stredy 14hod. posledni.Kdy zajit na krev k lekaři na kontrolu,který den po dobrání.Děkuji za odpověď.

Martino, nevím, z jakého důvodu jste antibiotika užívala. Klasicky se k lékaři chodí hned po dobrání antibiotik, zda byla léčba úspěšná. Ve Vašem případě to tedy znamená čvrtek...

Zelena moc

| Dotaz od: Šárka

Od své praktické lékařky jsem dostala antibiotika Duomox , je možné, abych po nich měla zelenou moč nebo je problém někde jinde?

Nejedná se o typický případ při užívání Duomoxu. Je to ale klidně možné - na základě reakce s látkami obsaženými v léku. Počkejte do skončení užívání, pokud Vám nedělá jinak zle

Můj 4letý syn byl cca před měsícem poštípán od komára. Druhý den od poštípání měl horečku 38°C. Další den mu jeden ze štípanců začal červenat, potom celý otekl a zfialověl. Za...

Lenko, přenos boreliózy komárem nebyl dosud prokázán. Popsaný vznik zarudnutí může souviset např. i s alergickou nebo zánětlivou reakcí. 3týdenní antibiotická terapie je i v...

Mám vaginální mykozu a beru antibiotika, chěla bych se zeptat zda-li mohu užívat přípravek gynopevaryl když stále ještě beru antibiotika Duomox. Děkuji

Ano, gynopevaryl používat můžete. Po doužívání je vhodné ihned nasadit léčbu vaginálními globulemi s laktobacilem.

Antibiotika+nealko pivo

| Dotaz od: Martin

Rád bych se zeptal jak je to s antibiotiky a nealko pivem??nikdy by mě nenapadlo pít alko na jakýkoliv prášky jelikož si svého zdraví vážím.Je známo že na nekterý antibiotika...

Nealko pivo na Duomox můžete v jakémkoli množství. V případě Duomoxu - neberete-li současně jiné léky- můžete i alkoholické pivo.

Mám dotaz ohledně resekce zubního kořene. Zkusím závažnost problému vysvětlit dopodrobna :-) Na začátku měsíce dubna (2015) se mi "utvořila" boulička na dásni (nahoře za...

Adélo, doporučovala bych Vám návštěvu stomatologa, který pracuje s operačním mikroskopem. Pravděpodobně by Vaše dvojka potřebovala znovuošetření koř. kanálku pod...

Pokašlavání

| Dotaz od: Marie

Syn byl nachlazen,rýma kaše trvající asi týden,Byla jsem se synem u lékaře doporučila nám sinekod po odkašlávání bromexin,pak ta dva dni teploty 38 nasadila jsem nurofen a...

V letošní sezoně je dlouhý postinfekční kašel komplikací u většiny našich pacientů. I u dětí. Pokud ale máte pocit, že je syn i dušněší, navštívila bych opět alergologii. 1,5...

Jazyk a léčba antibiotiky

| Dotaz od: Silvie

Chtěla bych se vás zepat. Bolelo mně v krku a lékařka mi napsala antibiotika Duomox. Tyto léky jsem musela po 5 dnech přestat brát, neboť se mi objevila alergická reakce na...

Jestliže nedoško k výměně antibiotik, ale pouhému vysazení Duomoxu již po pěti dnech léčby, může se jednat o pokračování infekce, s malou pravděpodobností do úvahy připadá i...

Horší stav po atb

| Dotaz od: Pavel

Před déle než týdnem jsem si myslel že jsem nastydnul. Změnil se mi hlas, takový spíše hlubší. Nicméně jsem tomu nepřikládal velkou pozornost protože jsem se cítil zdráv. Bez...

Myslím,že by bylo vhodné zajít dříve na kontrolu,Vaše paní doktorka může spolupracovat s ORL lékařem.Duomox je skvělé antibiotikum většinou pro respirační infekty velmi vhodné...

Alegrie ci kozni problem

| Dotaz od: Gabriela

Prosim pani doktorko.Mam jeden problem. Nedavno jsem uz jeden dotaz psala a pani doktorka mi napsala odpoved ze bych mela vyhledat pomoc v nemocnici ponevac to bylo velmi akutni...

K upřesnění diagnózy je nejdůležitější výsledek histologie kůže. Pokud byl vzorek negativní, pak je nutno uvažovat o alergické reakci na lék v tomto případě na Duomox. Pak je...

Alkohol na antibiotika

| Dotaz od: casey

Beru Duomox 750 a v sobotu jdu na větší akci kde se bude pít.Vím že to není dobré ale co se mi muže stát kdyz si toho dám víc ? a dá se to z krve poznat kdyz je to v sobotu a v...

Alkohol na antibiotika penicilínové řady příliš nevadí, přesto doporučuji jeho konzumaci s mírou. Doporučuji Duomox doužívat přesně dle rady Vašeho lékaře, bez ohledu na...

Bronchitida

| Dotaz od: Pavla

Právě jsem dobrala ATB Duomox, který jsem dostala před 7 dny od lékaře na zánět průdušek, spolu s kapslemi Erdomed. I nadále mám podle poslechu nález. Rentgen zatím nedoporučil...

Jste ve vynikající lékařské péči.

Antikoncepce

| Dotaz od: Marketa93

Od patku beru antibiotika Duomox 500. Vcera (sobota) jsem dostala menstruaci a ve stredu vecer mam nacit nove plato ant. Minerva. Ve ctvrtek vecer mam dobrat antibiotika. Vsude...

Markéto! Věc není bohužel tak jednoduchá. Antikoncepce má vždy nějakou účinnost. Účinnost té hormonální (HAK) se snižuje, jsou-li současně užívány jisté léky, mezi něž patří...

Belara a antibiotika

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat.. Užívám antikoncepci Belara a dnes mi obvodní lékař předepsal antibiotika Duomox 500. Mám je užívat jen jeden den, ale ve vyšší dávce.. Šest tablet ráno...

Duomox by neměl mít vliv na snížení účinku užívané antikoncepce. Pokud přesto chcete užívat další antikoncepci, postačí 7 dní.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Lucie

29.12. jsem dostala antibiotika (Duomox 1000, dobrala jsem je 4.1.) a 30.12. jsem začala brát HA Minerva. Po celou dobu braní Atb, jsem pro zlepšení mikroflóry ve střevě, brala...

Společným nežádoucím účinkem všech antibiotik je negativní vliv na střevní mikroflóru. Bakterie, které zde žijí, se podílejí na „recyklaci“ hormonů. Hormony, které spolknete...

Antibiotika

| Dotaz od: TOMAS

Budu podstupovat scailing zubů (hloubkové čištění). Dostal jsem již předem ATB Duomox 500 20 tbl. po 8 hodinách a Entizol 250mg, 20 tablet po 8 hodinách. Je to normální před...

Pane Tomáši, ATB se při hloubkovém čištění indikují v závislosti na stupni postižení parodontu (stupni úbytku kosti kolem zubu). Z pravidla jsou ATB užívaná při hloubce...

Užnechci další antibiotika

| Dotaz od: Aneta

Několik týdnů mě lehce škrábalo v krku, nic jiného mi nebylo. Když už mě to začalo štvát, zašla jsem na ORL a tam jsem dostala antibiotika Duomox 1000, že prý mám zánět v krku...

Pro zvážení nasazení dalšího antibiotika doporučuji provedení výtěru z krku (příp. i nosu).

Beta hemolytický streptokok

| Dotaz od: Jana

Dle výtěru mám v krku beta hemolytického streptokoka, citlivost na ATB bude prý známá až v pondělí. Mladší dcerka má od května už 3. ATB, poslední dostala minulou sobotu na...

Jano! To, zda byl bacil z Vašeho krku důvodem ochoření Vaší dcerky může definitivně potvrdit pouze kultivace (výtěr). Je to sice možné, ale nikoli nutné. Doporučuji...

Zánět v krku - imunita?

| Dotaz od: bob

Po léčbě Duomoxem se vrátil pocit cizího tělesa v krku a vrátila se mi plísen bazenová na palci. Zároven nechci být za hypochondra, tak jsem trochu ty bolístky v krku a poté...

Pokud máte pocit cizího tělesa v krku, doporučovalla bych ORL vyšetření včetně kultivací, vhodné by bylo doplnit i alergologické vyšetření. Léčba širokospektrými antibiotiky...

Borrelioza

| Dotaz od: Jana

Syn(15)se léčí na boreliosu kolene 8 měsíců-časná diseminovaná fáze kloubní f., monoartritis gonitis, výrazná seropozitivita. Bral Diclofenac, Duomox, penicilin 3 měsíce...

Pokud má syn artritidu a přetrvávají kloubní obtíže, léčba Plaquenilem bude zřejmě nutná, i přes správné antibiotické přeléčení. Bez možnosti zhodnocení krevních testů a...

Jiz druhy mesic me trapi paleni a svedeni na vnejsich genitaliich. Mj. za posledni dva mesice jsem brala 3x antibiotika - jedny na mocove cesty, dale Duomox na zanet prudusek a...

S největší pravděpodobností za Vaše potíže mohou antibiotika, která potlačila v pochva jen ást bakterií a ostatní , hlavně kvasinky se přemnožily. Zkuste BORAX globule 2x denně...

Kapavka?

| Dotaz od: Nikola

Nedávno jsem absolvovala prohlídku u gynekologa,jelikož jsem cítila bolest na konci močení - palpační vyšetření a vyšetření prsty s rozborem moči, který ukázal zánět močových...

Pokud máte obavy tothoto rázu , tak doporučil bych kompletní odběry u dermatovenerologa- kožní ambulance ( nabírá se kapavka jak z pochvy/hrdla tak i z močové trubice...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Kateřina

Před nedávnem jsem měla zánět močového měchýře a doktorka mi předepsala Duomox. V př. letáku bylo napsáno, že může ovlivňovat HA (beru Maitalon). Asi tři dny po dobrání...

Antibiotika ovlivňují antikoncepcí podstatně méně než se tvrdí ,myslím,že se gravidity nemusíte obávat, když by jste byla těhotná nedostavila by se menses v 7 denní pauze ,pokud...

Zalehlé ucho

| Dotaz od: Miloslava

Prodělala jsem virózu, dle sdělení lékaře ORL, s počínajícím zánětem středního ucha.Bylo mi špatně druhý týden, proto jsem souhlasila s antibiotiky Duomax 75O po 8h.Dobírala...

Zcela všeobecně na virosu ,tedy ani na rýmu ATB nezabírají.Předpokládám ale, že Váš lékař důvod k nasazení Duomoxu měl. Pokud trvá rýma a zalehnutí ucha měl by se samozřejmě...

Borelioza

| Dotaz od: Jana

Ráda bych Vás požádala o názor ohledně mých zdravotních problémů. Před cca 3 měsíci mi v noci začala brnět ruka. Nebylo to každou noc a po protřepání brnění zmizelo...

Myslím,že spekulace Vám nepomohou,potřebujete "jistotu",tedy neurologické vyšetření

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Anna

Beru antikoncepci Adele (pravidelně) a druhým dnem beru antibiotika Duomox 1000. S přítelem jsme měli pohlavní styk. Můžou tyto antibiotika ovlivnit účinky mé antikoncepce...

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom. Příjemný den

Borelioza a krevní testy

| Dotaz od: Rebecca

Dne 11. 9. mě zřejmě štípnul komár a hned druhý den se štípanec začal vykreslovat tak, jak vypadá při nakažení boreliozou. 15. 9. jsem šla ke své lékařce a ta řekla, že to...

Opravdu bych odběr provedla s větším časovým odstupem, alespoň 4 týdnů. Určitě je správné, že paní doktorka včas nasadila antibiotika pokud měla podezření na boreliosu...

Před dvěma a půl měsící jsem prodělal onemocnění, které se projevovalo rýmou, kašlem a zvýšenou teplotou. Potíže samy neustupovaly, tak jsem dostal antibiotika /duomox/, po asi...

Je možné,že Vaše obtížné vyrovnávání se s infekcí bylo již vlastně fází Vašeho současného stavu.Podle všeho se podařilo vyloučit závažnější příčinu ze strany většiny...

Měla bych takový dotaz. Zhruba před měsícem se mi objevilo Impetigo, které jsem léčila nejdříve atb mastičkou a poté mi byly předepsány celková antibiotika Duomox 1000 (přestože...

Káťo! Na dálku bohužel nedokážu říci, kdy skrvny zmizí. V tomto Vás odkazuji do laskavé péče obvodního lékaře. V zájmu vzhledu Vaší mladé pokožky doporučuji, abyste...

Antibiotika - sauna

| Dotaz od: Dominika

Krásný den, chtěla bych se zeptat zdali s antibiotiky Duomox smím chodit do sauny? Našla se u mne borelioza a tak druhým týdnem beru antibiotika Duomox, přijdu si pořád tak...

Sauna je relaxační v případě plného zdraví. Ve vašem případě bych ji ale právě nyní spíše nedoporučovala.

Jsem léčen na Helicobacter pylori trojkombinací Duomox 1000,Fromilid 500 a Helicid.Chci se zeptat,zda mohu po dobrání antibiotik pít alkohol a zda to nějak neovlivní vyléčení HP...

- není snadné Vám odpovědět., léčen jste byl v souvislosti se zánětlivým postižením žaludeční sliznice. Jen Váš ošetřující lékař- praktik nebo gastroenterolog-zná Váš celkový...

Trénuji svou imunitu, když oddaluji další možné nasazení antibiotik? Po bolesti v krku a léčbě Duomoxem se vrátil pocit cizího tělesa v krku a malátnost. Teploty nemám, mandle...

V případě potřeby se odběr biologického materiálu třeba jako výtěr z krku na kultivaci provádí. Pocit cizího tšlesa v krku a malátnost jsou ovšem velmi obecné příznaky, až...

Průjem, angína a gyn.zánět

| Dotaz od: Janaj

Prosím o radu. Před 14dny jsem dobrala Duomox na angínu, poté nastaly problémy. Nejdříve gyn. zánět (kvasinky), léčené týden, bohužel se mi to zas opakuje. Ted už mám týden k...

Jedná se nejspíše o nežádoucí účinky antibiotik, které kromě "zlých" bakterií ničí i normální střevní a poševní mikroflóru. Doporučoval bych proto kontrolu přímou ošetřujícího...

Bolest v krku

| Dotaz od: Monika

Jsem v 8 týdnu těhotenství dvojčatka,bolelo mně v krku,dr.udělal výtěr mám infekci.Dr.gyne.my napsal antibi.které my může obvodní lékař napsat(AUGMENTIN,AMOXIHEXAL,SUMAMED...

Nerozumím dotazu - tolik antibiotik vám snad lékař nepředepsal? V těhotenství se mohou ATB penicínové, cefalosporínové a makrolidové řady, popořadě: augmentin v pohodě...

Reaguji na vasi odpoved. Trapi me tyto koky: Streptococcus agalactiae a Staphylococcus aureus. Priznaky: mam bodave bolesti na mandlich,a ztěžka se mi dycha,hlavne vecer. A...

V předchozím dotazu jste oslovila jiného lékaře,ale snad se nebudete zlobit,když Vám v krátkosti odpovím. V případě potíží,při kterých jsou krční mandle pokládány za fokus...

Opakující se angína ?

| Dotaz od: Pavel

Naše dcera - 12 let - má od začátu kalendářního roku již 4. angínu. vždy brala penicilínové antibiotika, naposledy musela pro neustupující potíže opakovat léčbu a ihned vybrat...

Doporučoval bych provést výtěr z krku a test citlivosti na antibiotika. Dále je možné, že se jedná o mononukleózu. Co se zvýšení imunity týče, dobré je odstranění mandlí a...

Jmenuji se Inna a mam chřipku už 3 dni včera jsem byla na pohotovost tak mi dali používat antibiotika Duomox 1000.Beru léky po 8 hodinách a požad mam teplotu 37,6 jsem moc...

Na bolest a teplotu můžete užívat paralen nebo ibalgin, nebo je střídat. Hodně pít a odpočívat.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Kristýna

Beru antibiotika Duomox 1000 a k tomu antikoncepci Jangee, můžou antibiotika snížit účinky antikoncepce, můžu tedy otěhotnět?

DUOMOX může snižovat účinnost antikoncepčních tablet .Doporučuje se v cyklu když jsou nasazena použít ještě kondom. Příjemný den

Zánĕt

| Dotaz od: Kateřina | z mobilní aplikace

Jsem v půlce 6 mĕsíce tĕhotenství a mĕla jsem zánĕt průdušek a dostala jsem antibiotika Duomox, ale teď už je dobírám a začala mĕ svĕdĕt pochva a včera jsem tam mĕla...

Z volně prodejných léků zabere GynoPevaryl 150 combi pack. 3 globule pro vás, 3 dny po sobě na noc, krém pak do vchodu 1-2xd celkem stačí většinou 5-6 dní, partner pak tenká...

Před 2 týdny jsem dobrala antibiotika Duomox a tři dny poté se měla dostavit menstruace, kterou mám +-2 dny pravidelnou. Je to už 12 dní během kterých jsem měla bílý hlenovitý...

Nepíšete kolik je vám let, pokud nad 15 měla by jste rozhodně gynekologa navštívit, bát se ničeho nemusíte,vyšetří vás a zbaví obtíží, včetně úpravy cyklu. Příjemný den

Bolerioza a tehotenstvi

| Dotaz od: Martina

Pred 12 dny me vysly pozitivni testy na prodelanou boleriozu. Vzhledem k tomu, ze mi opuchaly klouby na rukou a tvorily se mi bolave mokvave puchyre dal mi muj lekar doporuceni...

U matek, které prodělaly borreliozu v těhotenství (tj.které měly zvýšené IgM protilátky proti borreliím a případně měly příznaky nemoci), byl pozorován vyšší výskyt vrozených...

Mám docela složitý dotaz. Měla jsem asi dva týdny kašel, zhoršovalo se to a já konečně zašla k doktorce. Dala mi antibiotika Duomox. Ty jsem doužívala, ale o tři dny později se...

S akutními projevy není moc moudré obracet se na internetovou poradnu - spíše opravdu volte pohotovost.. Na pohotovosti vám opravdu nejspíše dají antibiotika, ale není nikde...

Helikobakter

| Dotaz od: Jitka

Byl mi zjištěn helikobakter ve stolici.Beru Klacid 250 po 12ti hodinách,Duomox 1000 a Helicid.Beru to již od úterý a stále mám křeče ve střevech i žaludku a je mi na zvracení...

Vážená paní Jitko, průkaz antigenu Helicobacter pylori ve stolici je považován za vstupní předendoskopické vyšetření při podezření na infekci touto bakterií. Pokud jste před...

Ureaplasma

| Dotaz od: Katka

Před čtyřmi měsíci mi zjistili na urologii, že mám pozitivní kultivaci na ureaplasmu/mykoplazmu, lékař tehdy nasadil antibiotika, které po následné měsíční kontrole zabrala...

Před početím by tento typ infekce měl být vyléčen. Doporučuji provést kontrolní vyšetření a pokud bude infekce stále přítomna, přeléčit jiným typem antibiotika (např...

Mám dotaz ohledně účinnosti antikoncepce současně s antibiotiky. Ve čtvrtek jsem začala brát duomax 500, který jsem brala 3 dny, dobrala jsem ho v neděli ráno. Současně beru...

Vliv antibiotik na snížení účinku hormonální antikoncepce je všeobecně přeceňován. Snížení účinku antikoncepce může nastat např. při antibiotické léčbě tuberkulozy, ale snížení...

Bronchopneumonie

| Dotaz od: Petr

Paní doktorko, pracuji s dětmi, tedy v prostředí bohatém na kapénkovou infekci, atd., počátkem měsíce října jedna kolegyně omarodila a byl jí potvrzen černý kašel. Počátkem...

Určitě mi chybí ve vašem vyšetření laboratorní vyšetření s cílem vyloučit nebo potvrdit právě uvedený černý kašel, bylo by vhodné vyloučit i Chlamydia pneumoniae a Mycoplasma pn...

Bolest kloubů po angíně

| Dotaz od: Petr

Prodělal jsem angínu, bral jsem V-pen 750, při nemoci mě začala bolet kyčle. Po dobrání atb mě večer začala bolet ramena a ráno jsem již nemohl zvednout ruce, po jednom dni toto...

Bolest kloubů provází řadu onemocnění. Bolest ve více kloubech spolu se zvýšeným CRP a bílkovinou v moči může ukazovat jak na infekci (kde by bolest v kloubech byla sekundární...

Jsem měsíc po zánětu ledvin. Po doléčení a dobrání antibiotik, jsem opět byla nemocná. Teplota, vyšší crp. Bolí mě v oblasti pravého vaječníku od doby, kdy jsem měla zánět...

CRP ukazuje na to že v organizmu probíhá zánět, nevypovídá o tom, kterého orgánu se týká, pokud máte obavy z HIV navštivte kožní oddělení, dále bude potřeba gynekologické...

Včera jsem Vám psala dotaz ohledně helicobakter, dnes jsem na ni dostala troje antibiotika. (Ortanol 20 mg, Fromilid 500 a Duomox 1000). Beru hormonální antikoncepci Minerva...

Podle mých informací by neměla mít antibiotika vliv na vámi užívané další léky. Nicméně v době této akutní léčby t.j. zřejmě 7 až 10 dní bych zcela omezil sexuální aktivity...

Antikoncepce a antibiotiky

| Dotaz od: Nikola

Již 10 dní beru antibiotika Duomox 750 a dlouhodobě antikoncepci softine 0,03mg/3mg. Měla jsem s přítelem nechráněný sex. Jak moc je velká pravděpodobnost otěhotnění? Co ted mam...

Nikolo, bohužel se obávám, že vám nikdo nebude schopný číselně vyjádřit, jaká je pravděpodobnost otěhotnění. Určité riziko tam prostě je. Postinor se dá užít do 96hod po...

Bolavá záda - doplnění

| Dotaz od: Nela

Ještě musím k mému problému doplnit, že teď prodělávám "nemoc" - ve středu večer mě začalo škkrábat v krku, ve čtvrtek jsem měla od rána chrapot, že jsem neřekla ani slovo (ale...

Bolest zad se aktivizuje jakoukoliv infekcí, v tomto případě virosou horních dýchacích cest. Dolečte si akutní infekt a po 4 týdnech rekonvalescence léčba zádových potíží.

,,mám již měsic tlak v uchu i podnim ,,,měla jsem garasone a minuly tyden na kašel duomox 1000,,měsic uz mi ucho píská ,,,,vysoka teplota již pominula ale bolest ucha ne ,,při...

Spojitost s CHOPN je nepravděpodobná. Nevím, co myslíte tím "na ORL mě odbyli" - jestli Vás vůbec nevyšetřili, nebo vyšetření bylo negativní. Ale problémy s uchem, pískání a...

Bolest v krku

| Dotaz od: Renata

Už měsíc mě bolí v krku, nejdříve mi doktor na ORL, mimochodem primář doporučil jen bioparox, ještě ten den nastoupily horečky, neschopnost polykat a kašel, druhý den jsem šla k...

Vhodné by bylo doplnit výtěr z krku po dobrání antibiotik, dopklnila bych i krevní obraz, CRP. Pokud by se infekce tak často vracely , doplnila bych i imunologické vyšetření...

Před týdnem jsem brala antibiotika duomox 750, trapila me bolest v krku, ryma, kasel, bolest hlavy, 40ka teplota a caste curani. Vse se vylecilo, až na tu hlavu, už je to týden...

Příčinou by mohly být vedlejší nosní dutiny, tomu by odpovídala asi lokalizace potíží v čele na jedné straně, Ale silné bolesti hlavy, zvláště bolesti celé hlavy, mohou být i...

Minulý týden ve středu mi začalo být pěkně zle (naprosto stejné příznaky jako měl můj přítel který byl nemocný dva týdny přede mnou- kašel, horečka, únava, on s tím sám bojoval...

O účinnosti antibiotik svědčí samozřejmě pokles horečky a ústup dalších obtíží. Toto by mělo nastat do 3 dnů po nasazení léku. Pokud se cítíte stále špatně a máte tak vysoké...

Borelioza u 2 letého dítěte

| Dotaz od: Pavlína

Moje dvouletá dcerka má zřejmě boreliozu, včera jsme byly u dětské lékařky. Ta dle 3 červených ohraničených skvrn usoudila na boreliozu, ani nás neposlala na krevní testy a hned...

Léčba je rozhodně v pořádku, lepší podezření zaléčit ihned a ne dlouho čekat na výsledky testů. Hezký den

Screening na gbs - streptococcus a.

| Dotaz od: Kateřina

Jsem ve 38. týdnu těhotenství, z vyšetření zjištěn streptococcus Agalactiae. Před 3. týdny jsem měla zánět průdešek, nasazen na týden Duomox. Jak je ohorženo dítě při a po...

Streptokokem je ohroženo především dítě při porodu. Proto se při rozbíhajícím se porodu (tj.než dítě vstoupí do porodních cest) začne podávat antibiotikum, do žíly (odtud je v...

Jsem po několikaměsíčních problémech se streptococcus viridans. Měl jsem naordinovaný Duomox, který jsem před cca 14 dny dobral. Poté jsem náhodou po močení na konci žaludu...

Mohl by to být močový kamínek

Menstruace a antibiotika

| Dotaz od: Betty

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Ve středu v ranních hodinách jsem začala brát antibiotika Duomox 750, shodou okolností jsem vysadila také svou hormonální antikoncepci, týdenní...

Slabá menstruace může být probíhajícím onemocněním. Po ukončení léčby ATB se ještě 7 dní chraňte kondomem.

Antikoncepce x antibiotika

| Dotaz od: Monika

Mám dotaz ohledně účinnosti antikoncepce při braní antibiotik. Užívám antikoncepci Tri-regol (zbyvaji mi 2 prášky) a před 4 dny jsem dobrala antibiotika DUOMOX 1000. Nevím si...

Pokud to bylo ve druhé polovině, měla byste být chráněná. Pokračujte v antikoncepci. Duomox patří mezi širší penicilinová antibiotika, může ovlivňovat antikoncepci. Osobně bych...

Opakovaná horečka

| Dotaz od: Monika

Již podruhe za měsíc mám potíže. Pokaždé mě zachvátila zimnice, náhlá slabost a bolest svalu, únava. Před měsícem jsem prodělala zánět močového měchyře. Ten byl vyléčen...

Podle příznaků se u Vás opakuje nějaký infekt v těle. Za 2 měsíce máte předepsány 3. ATB. V tomto případě doporučuji podrobnější vyšetření - celého krevního obrazu, diferenciálu...

Sladko v ústech

| Dotaz od: Dana

Právě jsem dobrala dvojí dávku antibiotik Duomox a mám nepříjemnou sladkou chuť v ústech. Jako bych cucala sladidlo. Všechno jídlo je pro mně bez chuti, málo slané. Může to mít...

Paní Dano. Daný problém skutečně může s antibiotiky souviset a měl by v krátké době přejít. Toto vyjádření berte ale jen jako orientační, v dotazu např. neuvádíte, proč jste ATB...

Zalehnutí ucha

| Dotaz od: Markéta

Prosím o radu už jsem zoufalá.Před měsícem jsem prodělal ošklivou angínu: vysoká teplota ,bolest v krku,hlavy a velká rýma. Asi druhý den , mi zalehlo levé ucho. Začalo mi vněm...

Na léčení jste měla celkem 3x antibiotica, což je dostatečná až nadměrná léčba, k tomu Otobacid. Takže pokud je stále ucho zalehnuté a obstrukace Eustachovy trubice, budete...

Případné těhotenství

| Dotaz od: Simona

Jsou nějaká rizika pro vyvíjející se embryo (nebo spíše blastulu, morulu, gastrulu nebo co by to bylo), pokud bych byla těhotná teprve pár dní a teď jsem onemocněla? Dostala...

Nedělejte si starosti pokud nevíte zda se jedná o graviditu a stejně v počátku vy jste těmito léky graviditě neublížila. Příjemný den

Antibioka a antikoncepce

| Dotaz od: Dita

Do úterka jsem brala Duomox 1000 ale nezabral, a dnes jsem začala brát Xorimax 500 chtěla bych se zeptat jestli má Xorimax vliv na antikoncepci Natalya. Děkuji za odpověď

Xorimax nemá vliv na snížení antikoncepčního účinku.

Bezmoc

| Dotaz od: Romana

Pane doktore, prosím Vás o radu, již nevím, kam se obrátit, volím tedy tuto formu. Je mi 38 let a před dvěma měsíci jsem prodělala zánět nosohltanu, na nějž mi byly předepsány...

Doporučovala bych nadále užívání Mg, pokud by se stav dlouhodobě nelepšil, doporučovala bych zevrubné vyšetření na neulogii za hospitalisace. je možné, že stav sám odezní, poté...

Klacid 250 v těhotenství

| Dotaz od: Petra

Jsem v 15.tt a lékař na ORL mi napsal na zánět dutin Klacid 250 po 12ti hodinách . Jsem alergická na Ampicilin a Duomox. Snažili jsme se to zpočátku zvládnout pomocí Tafenu a...

Petro, antibiotika Klacid patří mezi makrolidy, je možné ho užívat v graviditě a nemělo by způsobovat postižení plodu nad populační riziko. S pozdravem

Antibiotika

| Dotaz od: Jakub

V listopadu jsem byl lecen na syfilis tremi injekcemi Pendeponu. Uspesne. V Cervnu, tedy vice jak po pul roce jsem dostal na zanet v krku (anginu) Duomox 1000 na 7 dni. Chci se...

Vážený pane Jakube, žádné antibiotikum nepřetrvává v těle déle než několik dní. S pozdravem, MH.

Wobenzym

| Dotaz od: Vilém

Začátkem června mi byla na základě provedení krevních testů Elisa sdělena prodělaná borelióza - o přítomnosti klíštěte nevím. Hodnoty protilátek byly pozitivní u těch...

Přípravek Wobenzym lze užívat jako podpůrná léčba při podávání antibiotik. Doporučila bych vám dávkování 3x3 tablet denně. S pozdravem Jana Harnová

Zelená rýma

| Dotaz od: Zuzana

Prosím o radu, od září bojujeme s tříletým synem s infekcemi horních cest dýchacích, je v péči imunologa. Nyní 3x po sobě opakovaně zelená rýma (bez teplot, kašle), 2x Bendovy...

Paní Zuzano! Recidivující infekce jsou v tomto věku i s nástupem do dětského kolektivu častým problémem. Pokud je dítě v péči imunologa, pravděpodobně mu za této situace nasadí...

Potřebovala b...

| Dotaz od: Pavlina

Potřebovala bych poradit.Dcera,skoro 6let,ma silnou alergii.Na směs stromu(líska,ořech,olše,bříza),psi,vaj.bílek.Je ale zvláštní že dospěly pes jí nic nedělá.Jen štěnˇata...

Doporučovala bych návštěvu imunologa a terapii k podpoře imunity.

Opar po operaci

| Dotaz od: Stanislav

Měsíc beru wobenzym 3 tablety 3x denně, nyní mi lékař předepsal Duomox 500 (absolvoval jsem chirurgický zákrok) a po 4 dni jsem objevil něco jako genitální opar na zadní straně...

Pokud jste měl již výsev oparu na penisu, je možné, že se opět objevil. Viry, které způsobují opar, zůstávají po nákaze v organismu a při jakékoli zátěži se může opar objevit...

Před měsícem jsem omezila kouření z 15 cigaret na 5 denně. Od té doby mě začalo bolet nepravidelně v hrtanu. Po týdnu jsem šla k obvodní doktorce, ta mi předepsala DUOMOX. Vůbec...

Velice pravděpodobně u vás léčba ATB nezabrala a šíří se i na dolní cesty dýchací. doporučovala bych provést znova stěr- ten vyšetři na kutivaci a citlivost a poté nasadit...

Nález hpv

| Dotaz od: Jaroslava

Mám hpv virus.V poslední době mám čírý výtok,který nezapáchá, běžné stěry prý jsou v pořádku. Asi třikrát jsem si nechala píchnout Folivirin a pokaždé jsem po něm měla asi tak...

Pohlavní choroba to téměř jistě nebude i když z fotografie v tomto rozlišení není možno prakticky nic určit. Příjemný den

Gastritida + h.pylori

| Dotaz od: Martin

Už asi rok a půl se léčim se žaludkem.nález strědně těžká chronická gastritida. každý měsíc sem chodil na gastroskopii.kde mi byl zjištěn H.pylori.doktor mi nasadil antibiotika...

Vážený pane Martine, základní léčebnou kombinací při infekci Helicobacterem pylori je antacidum + ATB penicilínového typu + makrolidové ATB. Vzhledem k riziku vedlejších účinků...

Helicobakter pyroli

| Dotaz od: Dagmar Ševčíková

Obvodní lékař mi z odběru stolice zjistil pozitivní test na helicobakterii pyroli. Měla jsem potíže typu bolest žaludku, říhání, plynatost, průjem, nechutenství. Dodržovala jsem...

Domnívám se, že by stačila kombinace Helicidu a Duomoxu, po Entizolu se mohou vyskytnout zažívací a jiné obtíže. Poraďte se ještě se svým lékařem, zda by se Entizol nedal vysadit.

Kdy otěhotnět po antibiotikách

| Dotaz od: Daniela

Od července 2011 mi byla potvrzená neuroborelioza. Ještě před tím jsem se ale léčila údajnou angínu, pak virózu - v obou případech to byli antibiotika hned po sobě. V červenci...

Hnisavý výtok z pupku rozhodně vyžaduje ošetření stejně jako bolesti, s graviditou bych počkal až se budete sama cítit subjektivně dobře a i objektivní nález bude v normě...

Uz asi 4mesice mam problem s nosni dutinou,mam v ni bolesti a napucha mi vevnitr nos kazde rano a bolest vystreluje az za ucho a zezadu do krku.Myslela jsem ze to muze byt od...

Vážená paní/slečno Moniko, omlouvám se za pozdní odpověď. Vaše líčení problému je bohužel poněkud nepřehledné a není zjevné, na co se vlastně ptáte - je jasné, že stav je třeba...

Systémové onemocnění

| Dotaz od: Dagmar

Od srpna l.r. jsem v pracovní neschopnosti pro opakované záněty průdušek. Koncem srpna, se mi na holi udělala krvavá skrvrna, kterou obvodní lékařka léčila jako růži.(byla jsem...

Terapií a diagnostikou systémových onemocnění pojiva se zabývá revmatologie, částečně i imunologie. Pokud jste sledována na revmatologii, konzultovala bych Vaše obtíže na tomto...

Bolest v krku, mykoplazmata

| Dotaz od: Veronika

19. 3. 2016 jsem se vzbudila se studeným pocitem na hrudi, horečkou, bolestí v krku. Před tím jsem se asi 14 dní necítila dobře, "něco na mě lezlo". Po vypuknutí...

Léčba mykoplazmatické infekce byla správná, Fromilid byl nasazen dobře- doba léčby má být 2-3 týdny, úzdrava je postupná, spíše dlouhodobější. Po infekci Mykoplazmaty můžete být...

Ztráta hlasu

| Dotaz od: Sára

Asi od 8.června jsem ztratila hlas, (týden předtím jsem již pociťovala slabost hlasu) Občas jsem kouřila, ale tak max jednu cigaretu večer. Já se léčím s Myasthenii Gravis...

Ano, na ORL byste měla jít a poradte se i se svým lékařem, který se stará o myastenii gravis, měl by o vašich potížíc s hlasem vědět. Hezký den.

Uzliny

| Dotaz od: Martin

Již třetí týden mám na levé straně bolesti v oblasti krku a zvětšené uzliny. Pan doktor mi první předepsal Duomox 1000. Ty mi ale vůbec nezabraly. Tak mi předepsal Klacid 500...

Předpokládám že Duomox Vám lékař předepsal na základě klinického vyšetření (-že nebyl dělán výtěr z krku-) .Klacid je lepší volbou pro infekci v této lokalizaci-tedy jedná-li se...

Těhotenství a antibiotika

| Dotaz od: Evelina

Užívala jsem antibiotika Duomox 1000,Analergin a kapky na kašel Ditustat,za jak dlouho po dobrání se mohu pokusit otěhotnět? Kdybych během léčby otěhotněla, jak je riziko pro...

Diustat by neměl být během těhotenství užíván, proto by bylo lepší, když by k otěhotnění v průběhu léčby nedošlo - použijte spolehlivou antikoncepční metodu. Léky ale nejsou...

Antikoncepce x antibiotika

| Dotaz od: Dita

Beru antkoncepci Natalya, včera jsem dobrala poslední pilulku a v ten samý den jsem začala brát Duomox 1000 (antibiotika mám na 7 dní). Chtěla bych se zeptat, kdy po dobrání...

Duomox nesníží účinek antikoncepce.

Otitis externa

| Dotaz od: Tomáš

V pondělí sem jel na pohotovost kvůli bolesti ucha.Tam mi paní doktorka řekla že mám zánět zvukovodu a předepsala mi kapky Gentadex a prášky Duomox 1000.Bolest už přestala ale...

Vzhledem k tomu, že Váš dotaz byl položen třetí den trvání léčby, určitě by jsem vyčkala než doberete ATB celkově i lokálně, pokud by hučení a pocit zalehlého ucha i potom...

Borelioza

| Dotaz od: Alena

Prosím o radu, mému synovi je 6 let a udělal se mu flek ve tvaru srdce ohraničený červeně na paži asi před měsícem, mazala jsem to ze začátku, o za pár dní flek začal mizet...

Aleno. Podle obrázku to opravdu vypadá na erythema migrans, čili na 1. stadium boreliózy. Léčba ale v pořádku není, antibiotika užívaná u dětí jsou Ospamox nebo Duomox, nebo...

Chtěla jsem se zeptat, zda postup lékařky je správný. Přišla jsme k ní s tím, že mi zaléhá v uších a když jsem otevřela pusu, tak mě bolel pant směrem k uchu. Zjistila mi, že...

Moc se omlouvám,ale nechtěla bych se vyjadřovat k práci svých kolegů.Věřím,že se všichni doškolujeme,máme společné tzv.doporučené postupy.Asi se budete zlobit,ale pokud bych...

Užívání antibiotik

| Dotaz od: Michal

Prosím o radu. V době kdy jsem dobíral antibiotika Duomox 500 jsme s přítelkyní počali dítě a mám strach, aby to nemělo vliv na vývoj dítěte. Děkuji

Michale. Na vývoj dítěte to nebude mít vliv.

Včera jsem byla na trhání zubu moudrosti, zákrok byl lehce komplikovaný. Pod zubem byl zánět. Asi hodinu po zákroku se objevila zimnice, teplota kolem 38 stupňů žaludeční...

Teplota po zákroku se zimnicí se dostavit může. S antibiotiky Duomox souhlasím, jen jsem nepochopil z jakého důvodu jste dostala další antibiotika. Teplota by měla odeznít třetí...

Horečka

| Dotaz od: Jana | z mobilní aplikace

Syn má od pondělí na základě vyšetření, kdy mu byl zjištěn zánět průdušek antibiotika ,,Duomox,,. Třetí den po požití má stále teplotu okolo 37,6. Chci se zeptat,jak dlouho...

Teploty mohou být ještě několik dní i po účinném nasazení antibiotik, tělo reaguje na zánět v těle, antibiotika primárně ničí bakterie a ne že by snižovaly teplotu. Pokud by...

Gynekologické záněty

| Dotaz od: ILona

Je mi 45 let. V roce 2012 mi pro problémy s inkontinencí byla dána páska. V roce 2014 jsem začala mít problémy se záněty. Měla jsem často záněty, jak gynekologické tak i...

Nevím jak došlo ke zúžení vchodu poševního v každém případě po léčbě Duomoxem a Entizolem je potřeba zhotovit kontrolní kultivace včetně citlivosti z moče i pochvy mikrobní...

Enterokok

| Dotaz od: Martin

Chtěl bych se zeptat jak postupovat v další léčbě při chronické infekci močových cest bakterií Enterococcus faecalis. Rok a půl je opakovaně prokazovana ve stěrech z uretry...

Martine! Kultivace moči by mohla být užitečná, ale ini stěry z uretry nemohou lhát a je-li tam ten enterokok a máte potíže, je třeba se jej zbavit. Berte brusinkový preparát v...



Antibiotika

| Dotaz od: Jirka | z mobilní aplikace

Tento pátek v 8 ráno dobírám poslední prášek duomox 1000 po deseti dnech. Proto bych se chtěl zeptat jestli po 12 hodinách od poslední tablety mohu konzumovat alkohol (pivo...

Účinek Duomoxu není dlouhý, i proto je nutné užívat ho po 8 až 12 hodinách. Přestože vzájemné ovlivnění Duomoxu a alkoholu není tak závažné, doporučuji s pitím alkoholu...

Antikoncepce

| Dotaz od: Lenka

6.5. jsem zacala brat antibiotika DUOMOX 750, ktere jsem brala 7 dni, zaroven jsem v den uzivani atibiotik zacala uzivat LAKTOBACILY "6" , ktere jsem mela uzivat mesic...

Duomox by neměl ovlivňovat účinnost antikoncepce, teoreticky ale snížení účinnosti možné je (změna střevní mikroflóry může vést ke změněnému vstřebávání jiných léků). Proto...

Oslabená imunita?

| Dotaz od: Zuzana

Chci Vás poprosit o radu, mám už měsíc zdravotní problémy, nejdřív to začalo angínou, kdy mi praktická lékařka předepsala antibiotika Duomox,jenže 2 dny po dobrání těchto...

Pokud byla v moči opravdu prokázána chlamydiová infekce, tak bych léčbu antibiotiky podstoupila. Na gynekologii by se měl doplnit ještě stěr z děložního hrdla na chlamydie...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Nikol

V první den menstruace (12.4.) jsem začala užívat HA Velmari. V příbalovém letáčku je psáno, že jsem chráněna od prvního dne užití. Den poté jsme začala brát antibiotika Duomox...

Nerozumím otázce pokud jste měla první den menses 12.4 tak dnes je to 18 den cyklu menses by tedy neměla být a ani 4 den. Příjemný den

Dobrala jsem právě antibiotika a mám nepříjemné svědění v okolí pochvy, mám dlouhodobý vztah s partnerem a toto je poprvé co mě toto svědění postihlo, mohou mít vliv antibiotika...

Důsledkem ATB terapie je typicky dysmikrobie poševní flóry, která vede k přemnožení kvasinek a k projevům vulvovaginitídy, jako svědění, pálení, výtok. Doporučila by jsem...

Streptokok pyogenes

| Dotaz od: Darina

Před 14 dny mi byl udělán stěr z krku a diagnostikován Streptokok Pyogenes, byly mi nasazeny ant. DUOMOX 750 na 7 dní. Dobrala jsem je v úterý a již v pátek jsem měla stejné...

Darino! Jsou-li kultivovány stěry a potvrzen původce, obvykle je k dispozici i citlivost původce k různým antibiotikům. Duomox a ospamox jsou totožné léky jen v jiné formě a...

Chronický zánět žaludku

| Dotaz od: Lucie

Chtěla jsem se Vás optat, už přes půl roku bolesti v nadbříšku , které se dají vydržet,pocit na zvracení, říhaní,po čvrt roce jsem navštívila gastroentrologa,který mě udělal...

Někdy se může stát, že helicobacter je k léčbě rezistentní. Pak následuje další kombinační léčba. Souvislost s g. apendicitidou nevidím.

Intestinální metaplázie

| Dotaz od: Petr

Pane doktore, rád bych se zeptal na možnosti léčení úplné intestinální metaplazie? Gastroskopie byla bez nálezu, biopsie již ne. Výsledek biopsie chronická aktivní gastritida s...

Představa je taková, že při přeléčení baktérie H. Pylori by se měl proces pozastavit nebo zpomalit. Jsou nutné pravidelné kontroly, aby se včas odhalilo další stádium. Dále...

Chronická angína a kojení

| Dotaz od: Martina

Kojím pětiměsíčního syna, je to docela žroutík. Manžel je alergik. V prosinci 2011 jsem užívala Ospen z důvodů angíny, v lednu 2012 Duomox z důvodu mastitidy. Od té doby mám...

Kojit za každou cenu bych nedoporučovala, vydržela bych cca do 6 měsíců dítěte, a pak zavedla umělou stravu. V současné době je kvalitní a lze touto stravou nahradit mléko...

Růže na noze

| Dotaz od: Miloslava

Léčím třetí měsíc tuto nemoc, byla mi předepsána tři antibiotika postupně - Duomox 750,Augmentin 1g a Xorimax 500 mg. Bolesti nepolevily, stav se nemění.

Paní Miloslavo. Doporučoval bych léčení v nemocnici s provedením pečlivého kultivačního vyšetření a stanovení citlivosti původce na antibiotika. Je dokonce možné, že se o růži...

Mononukleóza ano/ne

| Dotaz od: Petr

Již téměř dva měsíce se potýkám stále s nějakou virozou..Začalo to teplotami okolo 37,5 a CRP kolem 20...Po týdnu CRP 66 a teploty 38. DOstal jsem na přeléčení ATB Duomox 1000...

Petře. Hodnoty, které uvádíte, jsou pozitivní, ale co se týká infekce, můžete být klidný. Pozitivita IgG protilátek a negativita IgM u většiny virových nemocí (tedy i u...

Zduřelé potní žlázy

| Dotaz od: Adriana

Můj přítel trpí dlouhodobě po určitá období zdůřením potních žláz v oblasti podpaždí.Podobný problém již měl i v jiných částech těla, což mu dokonce museli řešit operačně (Sinus...

Tyto zánětlivé změny v oblasti podpaží nesouvisí s intenzitou pocení či deodoranty, jde o zánětlivé změny mazových žláz. Pokud by některá "boule" přetrvávala, nezlepší řešení je...

Před čtrnácti dny jsem ulehla s chřipkou a kašlem, během níž se z minuty na minutu objevila palčivá bolest v celé levé půlce obličeje včetně ucha a čelisti. Praktická lékařka mi...

Vámi popisované obtíže jsou nejčastěji způsobeny prořezávajícími osmičkami nebo zánětem pod hrotem některého zubu. Navštivte proto co nejdříve Vašeho zubního lékaře, aby Vás...

Bolest močové trubice

| Dotaz od: Eliška

Na konci července jsem měla infekci močového měchýře ( ze začátku se mi v moči objevilo pár kapek krve, řezalo to a pálilo po celou dobu močení, také mě bolela bedra v oblasti...

Jistě k urologovi a také ke gynekologovi. Můžete mít zánět v pochvě, který se přesouvá do moči.

Tehotenstvi a antibiotika

| Dotaz od: petra

Prosim vas o radu,jsem v 9.tydnu tehotenstvi,a dostala jsem zanet mocovych cest,caste moceni,pri moceni bolest,byla jsem na pohotovosti kde mi dr.napsal duomox750,nemuze mi to...

Petro! Duomox je penicilinové antibiotikum aminopenicilinového typu. Výrobce neuvádí ohrožení těhotných žen a přípravek se smí podávat i při kojení. Peniciliny obecně mají jen...

Angína a zánět v uchu

| Dotaz od: Dita

Již 3. den se léčím s angínou, dostala jsem Duomox 1000 a zabírají perfektně, jenže mi zalehlo ucho a jelikož jsem už několikrát měla zánět Eustachovy trubice, který se mi občas...

Antibiotika by měla zafungovat celkově - tedy i na možný zánět Eustachovy trubice, zkusila bych do léčby přidat ně několik dní antihistaminika /Xyzal, Zyrtec.../ + do nosu...

Mikroskopická hematurie

| Dotaz od: Pavel

10ti letému synovi byla po faryngitidě a následné léčbě Duomoxem, diagnostikována mikroskopická hematurie. Po hospitalizaci a vyšetření ledvin bylo konstatováno, že nález je...

Hematurie je pouze symptomem, sama o sobě, jako taková se neléčí.

Strepkokok c

| Dotaz od: jitka

Já mám strepkokoka typu c, pořád se mi vrací zpět. Brala jsem duomox a teď penicilin, chtěla bych se zeptat, jestli je na to nějaká bylina atd. Mám i něco s ledvinami a v krku...

Jitko! Na dálku nedokáži poradit, může se jednat o potíž s mandlemi, nebo s celkovou imunitou, roli hraje i celkový stav organismu a prostředí, v němž se pohybujete...

Helicobakter

| Dotaz od: Renata

Na gastroskopii mi zjistili helikobakter a pan doktor mi předepsal duomox 1000, azitromycin sandoz 500mg a gasec 20. Chtěla jsem se zeptat, jestli po dobu užívání mohu cvičit...

Vážená slečno Renato, infekce Helicobacterem pylori ani její kombinační léčba nejsou kontraindikací fyzické aktivity. Záleží pouze na Vás, jakou frekvenci a intenzitu tréninku...

Ovlivnění ha antibiotiky

| Dotaz od: Danuše

Mám takový problém, jelikož byly svátky, všude bylo zavřeno a já si neuvědomila, že nemám HA, tak jsem tak tři dny po menstruaci ještě vynechala. Ve středu 31. prosince jsem...

Procentuálně to nikdo nemůže říci, pokud jste začala brát antikocepci o 3 dny později gravidita není vyloučena, do konce tohoto cyklu používejte ještě kondom a kdyby se menses...

Borelióza

| Dotaz od: martin

Asi před dvěma týdny mě zřejmě kousl do nohy nějaký hmyz, a na noze se mi udělala poměrně velká červená skvrna. S podezřením na boreliózu (ačkoliv klíště jsem v poslední době...

Martine! Myslím, že i podezření na boreliozu si zaslouží plnou léčbu. Nemyslím, že by týdenní léčba běžnou dávkou doxycyklinu byla dostatečná. V mnoha případech nepochybně...

Zlatý stafilokok.

| Dotaz od: Zdeněk

V rozboru krve mám moc ASO - Antistrepsolisin O, a ve výtěru z krku mám Zlatého stafilokoka, který je dále v krku i po přeléčení antibiotikem - DUOMOX 1000. Léčím se 2 měsíce...

Nosičství "zlatého stafylokoka" není u naší populaci až tak neobvyklé. Pokud nezpůsobuje žádné obtíže, je vcelku neškodný. Co se bolestí kloubů týče, doporučoval bych návštěvu...

H.pylori, léčit nebo ne

| Dotaz od: Anna

Trpím chronickou únavou, bolestmi nosních dutin i krku, návaly horka v oblasti obličeje, zahleněním a mám také žaludeční problémy. V minulosti jsem byla léčena několika...

Infekce H.pylori je známou příčinou poškození ochranné vrstvy žaludeční sliznice a rizikem pro vznik žaludečních vředů. Jeho vymýcení by nemělo Váš stav zhoršovat, ale naopak...

Alkohol a antibiotika

| Dotaz od: Tereza

Minulý týden ve středu mi byly vytrhnuty dvě osmičky. Dostala jsem antibiotika duomox, které jsem dobrala dnes v úterý ráno (1 tableta po 8 hodinách). V dolní čelisti se mi však...

Hezký den Terezo, bohužel antibiotika Duomox a Dalacin jsou naprosto odlišná, na odlišné spektrum bakterií, jinak fungující. Čili kdybyste nyní vysadila Dalacin dříve, riskujete...

Laryngitis

| Dotaz od: Kamila

Ráda bych se poradila o problému, který mě již asi druhý týden tíží. Jsem učitelka na 2. stupni základní školy, a proto ve třídě s 20 žáky musím vždy přidávat na síle hlase více...

Zajděte si na krční - lékař se specializací ORL. Závěr ale bude určitě jednoznačný, je potřeba hlasový klid. Po nachlazení vám pravděpodobně zánět přešel na hlasivky, hovoří se...

Pane doktore. Poslední dobou se mi vrací bolesti v krku, které buď vyléčím volně prodejnými léky nebo většinou onemocním zánětem průdušek a musim pro antibiotika (cca 2-3 x...

Opakované infekty horních a dolních dýchacích cest mohou být způsobeny zhoršenou imunitou, průduškovým astmatem (které píšete, že máte) nebo gastroesofageálním refluxem - čili...

Zánět močových cest

| Dotaz od: Jarka

Můj tatínek měl v polovině srpna zimnici, teploty a časté močení. U lékaře zjistili, že má v moči bílkovinu a krev. Nasazen Sumetrolin a po měsíci opět často močil, dr.předepsal...

Jarko. V případě recidivujích zánětu močových cest je nutné tatínka řádně dovyšetřit, zda není zdrojem infektu nějaké ložisko v těle nebo zda taky není přítomná baktérie i v...

Antibiotika a migréna

| Dotaz od: Ojandulka

Od 15 let trpím na migrény, vždy se to projevuje dočasnou ztrátou zraku, do deseti minut pak přijde velice silná bolest hlavy a zvracení, nutností je tmavá místnost, absolutně...

Domnívám se, že migréna byla vyprovokována spíše infektem, než některým z těchto léků.

Možnost nákazy hiv?

| Dotaz od: Jana

Na konci dubna (28.) jsem měla nechráněný pohlavní styk s mužem, kterého znám pár měsíců a už jsme spolu předtím jednou spali. Za měsíc po 28. dubnu se u mě objevila angína...

S největší pravděpodobností jde jen o souhru náhod, vaše obtíže nejsou typické pro HIV.

Bolesti v podbřišku

| Dotaz od: Anna

Trápí mne bolesti v podbřišku od samovolného potratu před 5ti měsíci a silná menstruace, kterou jsem nikdy neměla. S přítelem se snažíme o miminko, ale mám strach, že něco není...

Po potratu by to mohlo být zánětlivého původu,ale to by měl pokrýt Duomox,bylo by potřeba zkontrolovat laboratoř CRP,FW a LE příjemný den

Týden po dobrání antibiotik na zánět dutin Duomox 1000 se mi mezi hrází a konečníkem objevila bulka je měkká a na dotek velmi bolí při čůrání a stolici strašně štípe pomalu se...

Navštivte gynekologa. Jinak Vám pomoci neumím.

Borelioza

| Dotaz od: Hony | z mobilní aplikace

V červnu jsem dostal boreliozu. Dostával jsem tato antibiotika: Duomox 1000,Fucidin (masť); Doxybene 100mg.; Azithromycin Actavis 500mg. Výsledky byly "na rozhraní"...

Pokud nejsou žádné potíže, není nutné další kontroly provádět.

Borelioza

| Dotaz od: Bklanka

Asi před týdnem jsem byla infikována nějakým hmyzem a v místě štípnutí se mi vytvořila charakteristická skvrna typická pro nákazu boreliózou. Lékařem mi byla předepsána...

Krásný den.Boreliové nákazy a jejich sledování,léčení,kontrolování-to vše představuje docela složitou kapitolu.Antibiotická léčba je smysluplná jen za určitých okolností,je-li...

Zarudlý hltan

| Dotaz od: Martin

O víkendu před svátky mě začlo dost bolet v krku, takže doktoři neordinovali, jelikož mívám zánět nosohltanu tak 2-3 za rok (vždy dostanu duomox a obtíže ustoupily), vzal jsem...

Teoreticky se o mononukleózu jednat může, ale uvedené příznaky mohou způsobit i jiná virová onemocnění. Pokud budou obtíže i nadále přetrvávat, doporučuji navštívit praktického...

Asi půl roku mě bolí pod levým obloukem žeberním. Není to veliká bolest, jen při pohmatu a nemohu ležet na břiše. Absolvovala jsem RTG hrudníku, sono břicha,CT vše negativní...

Jano! Domnívám se, že provedená vyšetření stačí k vyloučení toho, že byste v současné době trpěla nádorovým onemocněním v oblasti žaludku. Vzhledem k uvedené léčbě soudím, že u...

Entizol vaginální tobolky

| Dotaz od: Iveta

Muj gynekolog mi nasadil me i memu priteli entizol 2tablety co 8h a duomox 1tab.co 8h + entizol vaginalni tablety jen pro mne , ktere mam brat 2x denne a tak je beru rano a...

Entizol se někdy hůře rozpouští, je dobré je před zavedením navlhčit, aby lehce nasákly vodou a potom zavést. Příjemný den

Prosím o radu, již 7. týden se léčím se zánětem dýchacích cest, ale bez úspěchu. Užívala jsem antibiotika Duomox 1000 (2xdenně po 7 dní), poté Azitromycin 500 (1 x denně po 3...

Vidím, že jste již absolvovala vyšetření, které bych udělala - doporučila svým pacientům já sama a i ATB jste měla v dobrém pořadí, širokospektré. Ve Vašem případě mě napadá...

Měsíc kašel + ucpaný nos

| Dotaz od: Josef

Prosím o radu. Syn 9 let má poslední dobou často kašel a rýmu, nyní od července kašel s tím, že se někdy zlepší a některý den kašle neustále i v noci, dětská doktorka uděla RTG...

Paní doktorka vyloučila možnou infekční etiologii kašle u Vašeho syna, pokud nepomohlo přeléčení antibiotiky a syn stále pokašlává, má noční příznaky, podezření na alergii, tak...

Obtíže

| Dotaz od: Daniel | z mobilní aplikace

Doktor mi předepsal Duomox 1000mg které pravidelně beru jako antibiotika po 8 hodinách ale od té doby co je beru nemohu dýchat je to jako by mi stalo auto na hrudi.

Mohlo by se jednat o alergickou reakci. Doporučuji přestat užívat a jít k lékaři, říct jaké máte potíže a bude vhodná změna antibiotika. K lékaři co nejdříve! Pokud by došlo...

Beru Fromilid a zároveň Duomox /na helicobactera/, mohu pri lecbe na slunce, kdyz mi neni spatne ani nemam jine potize? Nebo jsou nejaka i jina omezeni? V pribalovych letacich...

Na slunce raději choďte zahalená, i když Vám je dobře, nelze při kombinaci ATB vyloučit riziko vzniku tzv.fototoxické reakce = (svědivých) vyrážek na kůži po oslunění a...

Angina

| Dotaz od: Libuše

Ráda bych se zeptala na problém ,který mne delší dobu trápí dle mého názoru opakovaně prodělávám hnisavou angínu a pořád se mi vrací.Nemám teploty jsem jen vyčerpaná a mám...

Pokud jste již byla přeléčena vámi uvedenými antibiotiky, tak například Augmentin patří mezi antibiotika penicilínového typu, tudíž nevím, proč vám odpověděli, že penicilin...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: milie

Chtěla bych se zeptat, jak dlouho po dobrání antibiotik (Duomox 1000) a antikoncepce qlaira je nutno se chránit nějakou antikoncepční metodou.

Doplňkovou antikoncepční metodu, např. kondom byste měla používat až do konce cyklu. Hezký den.

Alkohol na antibiotika

| Dotaz od: casey

Potřebovala bych poradit , beru antibiotika Duomox 750 na nosní dutiny aby se mi rozpustily hleny a podobné věci které dutiny zanicují.Antibiotika beru od pondělí 4.6. a v...

Když se nic nepřihodí, váš lékař konzumaci alkoholu nepozná. Nedá se ale vyloučit riziko velmi závažné akutní zdravotní komplikace podobné závažnému alergickému stavu...

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Eva

Minulý týden jsem byla u lékařky neb jsem se nemohla zbavit kašle, ona mi nasadila Duomox a raději udělala stěr z krku, dnes jsem ji volala a mám Zlat. stafilokoka, streptokoka...

Někdy ani antibiotika nezlikvidují zcela tyto bakterie, ale pokud nebudete mít obtíže ( bolesti v krku, teploty, kašel apod.), opakovaná terapie není nutná. U části populace se...

Dne 2.10 jsem dostala na nemoc antibi duomox 1000, 7,10 jsem měla dostat menstruaci a dodnes se nedostavila, je možné takové opoždění, těhu test jsem si dělala 4 krát a je...

Antibiotika by zpoždění cyklu dělat neměla,bude se jednat spíše o hormonální záležitost, pokud máte opakovaně gravitest negativní vyčkejte a kdyby se nedostavily ani další...

Bolesti v kříži a podbřišku

| Dotaz od: Mariana

Chtěla bych poprosit o radu. Před 11 dny jsem měla extrémně bolestivou menstruaci - ty bolesti mě dokonce v noci vzbudily, nedalo se při nich spát, nepomohla teplá sprcha, změna...

Vzhledem k charakteru vašich potíží bych vám doporučil návštěvu neurologa, zopakovat kompletní laboratoř-zámětlivé parametry v krví i moči a gynekologické vyšetření.Bez toho...

Antibiotika a početí

| Dotaz od: Markéta Havlíčková

Chtěli bychom počít dítě, ale manžel právě prodělává nemoc s horečkami nad 39 st a bere antibiotika Duomox 1000. Jak dlouho po uzdravení doporučujete počkat s početím? Děkuji...

U muže to nevadí, že bere antibiotika. Jakmile se bude cítit celkově dobře, můžete se začít snažit.

Štítná žláza

| Dotaz od: Andrea

Mám problém se štítnou žlázou, zpráva z UTZ, mám cysty na pravém laloku štítné žlázy a pravý lalok lehce větší - 20x14x41 levý lakok je v pořádku - 15,5x14x33mm v pravém laloku...

Bližší odpovědi na Vaše otázky podají až výsledky další kontroly. Pokud však cítíte tlak v krku, rozhodně bych doporučoval kontrolu u lékaře. Hezký den.

Černý kašel

| Dotaz od: Jana

Již zhruba měsíc kašlu. Nejprve mírně, po cca 14 dnech, kdy došlo ke zhoršení a vydatným záchvatům, spaní v sedě apod. jsem 24.1.vyhledala lékaře, byl mi diagnostikován zánět...

Předpokládám, že obě vaše děti jsou očkovány řádně dle očkovacího kalendáře a tedy chráněny proti nákaze černým kašlem, resp. jejím komplikacím. Hexavakcína totiž obsahuje jako...

Spálová angína

| Dotaz od: Lenka

Onemocněla jsem angínou, přeléčeno Duomoxem (10 dní). Po zhruba čtyřech dnech po dobrání mě opět bolí v krku, lékařka koukla do krku s tím, že je to spálová angína, dostala jsem...

Lenko, těžko hodnotit, zda paní doktorka postupovala správně nebo ne - neviděla jsem lokální nález v krku. Jaký byl výsledek výtěru? Pokud se skutečně jednalo o spálovou...



Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Mám takový dotaz beru antikoncepci Logest a od středy mam antibiotika Duomox 750 ve ctvrtek jsem si vzala posledni tabletku antikoncepce a mam 7 denni pauzu dnes v pondeli jsem...

Těhotenství je o, spíše vlivem onemocnění došlo k pozdějšímu nebo slabšímu nástupu menstruace. Stoprocentní jistotu by Vám nicméně dalo pouze vyšetření u gynekologa.

Angína

| Dotaz od: nickie

Před více než dvěma týdny jsem začala mít problém s chraptěním. Prvních šest dní jsem pouze chraptila, poté se přidala bolest v krku, né však nijak velká. Cítila jsem že krk...

Dbrý den, pokud jste to ještě neudělala, určitě navštivte lék!!!!!!! Při léčbě antibiotik jsou naopak jogurty velmi doporučeny!!! Hezký den.

Hořkost v ústech

| Dotaz od: filip

Již několikátý den mě trápí hořkost v ústech,může to být způsobeno antibiotikama které sem nedávno bral na zánět v dutině ústní?(duomox 1000) Dá se tohoto problému zbavit aniž...

Ano to je možné. Přechodně můžete pociťovat sucho v ústech a změny chuti. Vše je napsáno v příbalovém letáku. Po jejich dobrání, by se měl stav zlepšovat. Určitě doporučuji pití...

Bolest zubu

| Dotaz od: Marie

V prosinci mě začal bolet zub - 7 vlevo dole, je mrtvý a nepatrně se kýve. Protože jsem v listopadu měla ještě lék BONVIVU, nedalo se s ním nic dělat, jen jsem využívala Duomox...

Pokud bude třeba zub vytáhnout, je třeba dodržet určitý protokol, aby se předešlo komplikacím, které mohou být poté dlouhotrvající a obtěžující. Jestli je zub ještě k záchraně...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Hedvika

Minulý čtvrtek jsem dobrala antibiotika Duomox 1000 a tentýž týden ve středu jsem začala brát nové platíčko antikoncepce.Jaká je pravděpodobnost otěhotnění, pokud proběhne...

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom, ve vašem případě myslím že nemusíte mít obavy...

Tonsillitis chronica

| Dotaz od: Pavla

Můj přítel má chronický streptokokový zánět mandlí. Doktorka mu proto předepsala letos už potřetí antibiotika, teď bude brát Duomox 3 měsíce! Domnívám se, že to je příliš...

Pavlo, chronický zánět mandlí je velice špatně léčitelná záležitost, definitivním řešením je vždy až tonsilektomie, odstranění mandlí. V akutní fázi je tento zánět...

Vynechání dávky atb

| Dotaz od: Josef

Distal jsem antibiotika na zanet moc cest. 3x denne po 8 hod Duomox 1000 , 20 tablet. Bral jsem je rano v 9:45 a na druhou davku zapomnel (spletl jsem si prasek) zalv jsem si...

Pokud se to stalo jenom jednou, nemělo by to vadit, dále ale již ATB užívejte přesně a nezapomínejte na dávku. S pozdravem a přáním brzkého vyléčení, Dr. Horáková

Bolest hrudníku po nachlazení

| Dotaz od: Ludmila

Mám dotaz ohledně bolestí hrudníku - před cca 3 týdny jsem dostala virozu - silný kašel, zpočátku suchý, poté vykašlávání, a rýmu, po týdnu jsem dostala ATB Duomox (CRP 20...

Ludmilo? Promiňte mi to, ale co je to za to za dotaz, jestli se o potížích máte zmínit při kontrole? Proč byste na ni jinak chodila? Může se jednat o dozvuky virozy (i když...

Otoky okolo očí

| Dotaz od: Martin

Chtěl jsem se Vás optat, co může způsobovat otoky kolem očí a mám i nateklé dolní víčky. Už to mám od začátku roku 2013 a ke konci roku 2012 jsem bral antibiotika na...

Příčin otoků kolem očí může být celá řada, ovšem bez provedení tělesného vyšetření a bez znalosti výsledků dosud provedených vyšetření (a hlavně toho jaká vlastně krevní...

Krev při sexu

| Dotaz od: Eliška

Dnes se mi stalo, že se mě a příteli při sexu objevila krev na kondomu. Před dvěma týdny jsem dostala infekci močového měchýře a tudíž dva týdny beru antibiotika, protože se mi...

Je potřeba najít příčinu krvácení, může být z děložního čípku,nebo z dutiny děložní případně i z močových cest, je možné že potíže by odstranila i změna antikoncepce za jiný...

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Ráda bych se zeptala jestli můžou léky Loseprazol, Entizol a Duomox ovlivnit účinnost antikoncepce Lindynette 20. Děkuji za odpověď.

Duomox snižuje učinek antikoncepce,Loseprasol bych radil neužívat ve stejný čas jako antikoncepci příjemný den

Pálení v končetinách

| Dotaz od: anna

Od r.2015 mám problémy s končetinami,pálení,brnění otoky,tlak 170/55-60 po všech vyšetřeních mi teprve nedávno mi konečně zjistili boreliozu,léčba duomoxem 1000,5týdnu,přestala...

Bez shlédnutí Vašich výsledků vyšetření- včetně laboratoře- nejsem schopna říci, jestli Vaše nynější obtíže s boreliozou souvisí. Vyloučeno to pochopitelně není. Přeléčena jste...

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Docela nedávno jsem začala brát svou první antikoncepci - Mercilon. První prášek jsem si vzala v první den menstruace, ale bohužel jsem ve stejnou dobu dobírala antibiotika...

Účinek antikoncepce by mohl být snížený, chraňte se tedy před otěhotněním navíc kondomem.

Chronická gastritida

| Dotaz od: Ivo

Mam diagnostikovanou chronickou gastritidy s baterií helicobacter a nasadily mi duomox 1000 a fromilid s nolpaza chtěl bych se zeptat jestli je u těch antibiotik možné že mám...

Vážený pane Ivo, uvedené příznaky mohou být nežádoucím účinkem antibiotik. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším gastroenterologem na alternativní medikaci k eradikaci...

Těhotenství a infekce

| Dotaz od: Lenka

Jsem ve 26tt a celé těhotenství trpím infekcemi, jako je E.coli. Těď dobírám 3 ATB Duomox 1000 a k tomu krém Dafnegin, zas mi z kultivace vyšla masivní infekce která prý pochází...

Vážená paní, jako prevence zánětu je potřeba dodržovat 1. Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná, ale i přehnaná hygienická péče intimních partií narušuje obranyschopnost...

Stafilokok

| Dotaz od: Eva

Ptala jsem se a vy mi odpověděla:Dobrý den, minulý týden jsem byla u lékařky neb jsem se nemohla zbavit kašle, ona mi nasadila Duomox a raději udělala stěr z krku, dnes jsem ji...

Je to úplně v pořádku, budte v klidu, popíjejte bylinkové čaje na zavodnění a uklidnění a můžete použít ke kloktání odvary z šalvěje na doléčení zánětu v krku. Pokud by...

Borelioza

| Dotaz od: Aleš

Vážená paní doktorko mám dotaz ohledně příznaků boreliozi.15.09.2011 mi byla potvrzena z krevního testu borelioza,moje obvodní mi okamžitě nasadila ATB Duomox 1000 jednu po 8hod...

Diagnostika boreliozy je často velmi svízelná. Obtíže mohou trvat i dlouhou dobu, po ATB by se stav ale měl pomalu zlepšovat. Důležité je také dodržovat klidovější režim.

Bolesti v podbřišku

| Dotaz od: Lenka

Už skoro dva roky mě trápí bolesti v podbřišku. Absolvovala jsem nespočetně vyšetření (od urologie, gynekologie až po sono břicha) a ve většině případů mi byla doporučena...

Opakování obtíží může mít také příčinu v tom, že se neléčí partner (??), a při pohlavním styku se od něj vždy opět nakazíte. Další možností je, že jsou Vaše sliznice v oblasti...

Jsem necelý týden v neschopnosti pro zánět průdušek. Ztratila jsem skoro hlas, měla jsem slabou teplotu a celkově jsem byla velmi slabá. Po třech dnech se mi ulevilo, ale...

Růženo. Z Vaší strany nepadla otázka, nevím tedy, nač odpovídat. Příznaky, které popisujete, jsou při infekčních nemocech běžné. Pokud by bolest za krkem neustupovala, je čas...

Augmentin a angína

| Dotaz od: Marek

Před dvěma týdny mi paní doktorka diagnostikovala angínu - takřka bez pohledu do krku, říkala, že je to dost cítit už po dechu. Předepsala mi Augmentin 1g. Když jsem jej začal...

Je třeba znovu lékaře/lékařku vyhledat a zkontrolovat, jak aktuálně vypadá Váš zdravotní stav. Nelze vyloučit ani mononukleózu, ani návrat infekce nebo jinou infekci. Můžete jít...

Při dobrání antibiotik duomox 1000 což bylo asi před měsícem a půl mě trápí menší nevolnosti a hořkost v ústech, občas to přejde ale zase se to vrací. Poradte mi prosím co s tím...

Následkem užívání antibiotik může být porucha rovnováhy střevních bakterií. Obvykle jde ale o problémy v oblasti tlustého střeva, které se projeví průjmy. Jednoduchou pomocí...

Empyém žlučníku

| Dotaz od: Michaela

Mam dotaz ohledne me babicky,ktera bohuzel zemrela ale mam nejake otazky na ktere mi doktori neodpovedeli,vse shrnuli do jedne vety.Babicky byla pred rokem objednana k...

Vaše babička měla dle toho, co píšete, mnoho žlučových kamenů, přičemž došlo k infekci žlučníku (což se může stát, pověstný tím zejména dříve byl např. tyfus, kdy příslušné...

Pocení po prodělané chřipce

| Dotaz od: Slavoj

V polovině února jsem prodělal chřipku ?, která byla léčena ATB duomox 1000 a za tři týdny na dop. plic. ještě Fromilid 750mg. Od té doby se neůměrně potím, 2-3x propocené...

Doporučovala bych návštěvu praktického lékaře a kontrolní vyšetření, zda neprobíhá např. další infekt.

Ranní kašel a zahlenění

| Dotaz od: Michal

Je mi 25 let kouřil sem asi 8 let do 10 cigaret denne. Již ale rok a půl nekouřím. Nikdy sem važně neonemocněl. Na alergie sem nikdy nebyl testovanej. Pracuji v restauraci. Už 3...

CHOPN je nemoc kuřáku a dospělých po 40-tém roce života. Doporučila bych vyšetření na atypické bakterie a to hlavně Chlamydie a mykolazmy pneumoniae, v případě pozitivity...

Antikoncepce a ha

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci Lunafem.. a ted i antibiotika Duomox 1000. Beru je ode dneška tedy 22.11 a v sobotu začínám nové plátičko Lunafemu/bez pauzy.. Jak moc...

U tohoto typu antibiotik by nemělo dojít k ovlivnění účinnosti HA.

Dvouletého syna poštípal před cca týdnem a půl komár, má asi 16 štípanců. Týden od poštípání se začaly klasické štípance měnit na skrvnu podobné Erythema migrans. Největší...

Po poštípání komáry je velmi nepravděpodobná nákaza boreliózou a navíc v oblasti všech poštípání. Může se spíše jednat o alergickou reakci či zánět v místě poštípání. Bohužel...

Vyrážka po celém těle

| Dotaz od: hanka.h

Poslední den dobírání antibiotik Duomox se mi objevila po celém těle kromě obličeje vyrážka. První den jsem o ni skoro nevěděla, druhý den začla svědit. Svědí zejména na dlaních...

Alergie na antibiotikum by se projevila spíše opravdu v první hodiny až dny po jejich nasazení, raději si k tomu lékaři opravdu skočte, at vyrážku prohlédne a doporučí vám další...

Ambrozia a plesen

| Dotaz od: Andrea

Pani doktorka, chcela by som sa spytat kedze uz 3 den uzivam antibiotikum DUOMOX1000 a pred nedavnom mi zistili alergiu na amroziu a plesne ,ci liecba antibiotikami nieje...

Při vaší inhalační alergii můžete antibiotika bez obav užívat, pouze při prokázané alergii na konkrétní antibiotikum se pak tento lék nesmí užívat.

Od středy večer užívám antibiotika Duomax 1g a ktomu užívám normálně antikoncepci Jangee. Ve čtrvtek večer jsem měla nechráněný sex, ale nic do mě nevniklo. Třeba do mě mohla...

Účinnost antikoncepce snižují jen taková antibiotika, která se používají k léčení např. TBC. Duomox účinnost antikoncepce nesníží.

Candida albicans

| Dotaz od: Miriam

Jsem celiak a mám astma. Asi 2 měsíce mám problém s kašlem, rýmou a špatným trávením. Předtím mě břicho nebolelo. Na ten kašel mi doktorka dala antibiotika Duomox. Myslím si, že...

Doporučovala bych provést kontrolní testy na celiakii /protilátky proti endomyziu, proti tkáňové transglutaminaze/, abys se ověřilo, že hodnoty jsou v normě a nedochází k chybám...

Ještě jeden ohledně varlat

| Dotaz od: Michall

Vážená paní Mudr. Leskovská, Dobrý den, velice si vážím vaší rychlé odpovědi, děkuji. Dovolte mi ještě se zeptat na jednu součást mého původního dotazu, a to na stahování...

Neobtěžujete - proto tu jsme. Stahování varlat dovnitř není žádný velký problém, jen jej vnímají různí muži různě, u některých se vůbec nevyskytuje, ale nejde o nic...

Rýma po operaci osmiček

| Dotaz od: Dominika

Zhruba před 4-5 týdny jsem byla na vyndání všech 4 osmiček najednou s kontaktem s nosní dutinou na obou stranách. 3 týdny jsem nesmrkala, brala jsem zhruba 14 dní antibiotika...

Další léčebný postup je nutno stanovit na základě lékařského vyšetření (např. vyloučení zánětu nosních dutin, zhoršení astmatu apod.), které tímto doporučuji.

Antibiotika vs. anabolika

| Dotaz od: Natt

Od své zubní lékařky jsem dostala antibiotika, konkrétně Duomox a chtěla jsem se zeptat, zda je možné tyto léky kombinovat s léky proti bolesti (Ibuprofen, Ibalgin, Nimesil...

Natt! Duomox s uvedenými léky - Ibuprofen, Ibalgin, Nimesil kombinovat můžete. Ale ze skupiny Ibuprofen, Ibalgin, Nimesil si vždy vyberte jen jeden preparát, neužívejte je...

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: