Ospen


Ospen při kojení???

| Dotaz od: Šárka

Mám 3měsíční miminko a mám anginu-můj doktor mi předepsal Ospen 1500-mohu ho brát,když kojím.A neovlivní to chuť mléka??znám případ,kdy dítě po léčbě matky antibiotiky už...

Ospen můžete při kojení užívat a laktobacily určené pro takto malé kojence (poradí v lékárně..) můžete podávat, zejména pokud by miminko mělo vodnatější stoličku než obvykle. Co...

 

Dávkování ospen 500

| Dotaz od: Alice

Je pro dítě 7 let 26 kg dostatečné dávkování Ospen 500 1 tableta po 8 hodinách při diagnoze angína? Děkuji předem za odpověď.

Obvyklé dávkování na angínu je pro děti 10-12,5 mg/kg každých 6 hodin nebo 15-17,5mg/kg každých 8 hodin. V případě vašeho dítěte je tedy dávka Ospenu dostačující.



 celý článek

U syna 6 let je podezření na Boreliozu 1. stupne /flek po stipnutí komara/. Dnes mu byly nasazeny ATB Ospen sirup na 20 dní. Za cca 9 dní odjiždíme na dovolenou k moři. Bojim se...

Při užívání tohoto penicilinového antibiotika je riziko tzv. fotoalergie na sluníčku relativně malá. Doporučuji používat krémy na opalování s vysokým ochranným faktorem na celé...


Ospen 1500 a yadine

| Dotaz od: Martina

Měla jsem angínu a dostala jsem od lékařky antibiotika Ospen 1500 na 10 dní užívání. Pondělí 20.1.2014 jsem užila poslední lék Ospen 1500, ale již v sobotu 18. 1. 2014 jsem...

Ovlivňuje účinek, chraňte se určitě 10 dní po dobrání antibiotik, lépe 14. Delší doba je právě kvůli novému cyklu, nemuselo by dojít k zablokování ovulace a ta bývá 14.den cyklu.

Nejčtenější článek Ilustrace


 celý článek

Antikoncepci Minerva beru 4. mesic. Od minuleho ctvrtka beru 3x denne antibiotika Ospen 1500. Neuvedomila jsem si, ze by mohly mit na antikoncepci nejaky vliv a mela jsem vcera...

Dpbrý den, možné to je, ale pravděpodobnost je malá. Udělejte si test , pro jistotu, než začnete brát nové platíčko.

Ospen 1500

| Dotaz od: Michal

Doktorka mi dala ospen 1500 na 10 dni ale chci chodit normálně na tréninky hraju zavodně hokej tak se chci zeptat jestli i s ospenem muzu normalne trenovat ?? A když třeba za 5...

Michale, pokud jste nemocný, je nutné být v klidu, na tréninky raději zapomeňte, než budete úplně v pořádku. S infekcí byste toho stejně moc nenatrénoval a dost pravděpodobně...

Obracím se na Vás protože na internetu jsou všechny možné informace a já chci mít jistotu. K věci - už více jak 5 let pravidelně užívám antikoncepci Jeanine. Nyní mi byla...

Šance na těhotenství je malá, ale vyšší než bez antibiotik. V procentech to vyjádřit neltze. jistotu budete mít, kdyý¨ž si uděláte těhotenský test cca týden po menstruaci, tj...

Ospen 1500 a ha nyssiela

| Dotaz od: Hana

Chtěla bych se zeptat, pravidelně bez vynechání užívám HA Nyssiela a zároveň tenhle týden i Ospen 1500, mezitím jsem měla s přítelem 2x nechráněný styk. Snižuje Ospen účinnost...

Uvádí se, že PNC antibiotika, tedy i Ospen, mohou snižovat účinnost antikoncepce. Během jejich užívání se pak doporučuje použít ještě nějakou z dalších antikoncepčních metod...

Ospen 1000

| Dotaz od: Kristýna

Prosím Vás pěkně chtěla jsem se Vás zeptat, ode dneška beru antibiotika Ospen 1000 (30 tablet). Zajímalo by mě, zda musím tomuto antibuotiku přizpůsobit své stravování, tj. zda...

V případě Ospenu se žádné zásadnější výjimky ve stravování neuvádějí.

Dávkování léku ospen400

| Dotaz od: michala

Chci poprosit o radu.Lékař předepsal dceři Ospen 400...má angínu,kdy dávkování na příbalové informaci je na jejich 17.4kg a věku 4let napsžno 3x1 odměrka suspenze(3ml),v lékárně...

Pro začátek použijte nižší dávku a nesrovnalost co nejdříve konzultujte přímo s ošetřujícím lékařem. Hezký den.

Ospen 500

| Dotaz od: Matyáš

Lékařka mi předepsala na angínu pro dvouleté dítě normální váhy Ospen 500 (tablety) na 10 dní, 1 tabletu po osmi hodinách. Angínu diagnostikovala kouknutím do krku, žádné další...

Dotazů je vícero - bohužel byste se s nimi měla obrátit opravdu spíše na lékařku. Pokud jí nedůvěřujete /diagnosa angína se dělá různě, podle toho jak je lékař pečlivý...

Ospen

| Dotaz od: Lenka

ATB Ospen mám na 10 dní, je nutné po celou tuto dobu ležet v posteli, i když se po několika dnech výrazně uleví? Může mne lékař uschopnit např. již po týdnu? Děkuji.

Váš dotaz neobsahuje údaj, proč antibiotika užíváte, což by bylo potřeba k řádnému zodpovězení dotazu. Ležení při léčbě antibiotiky je bezpodmíněčně nutné v prvních alespoň 5...

Lexaurin s ospen 1500

| Dotaz od: Šárka

Dostala jsem peniciclin na anginu a chci se zeptat zda mohu přes lek Ospen 1500 užít Lexaurin? Aby to nemelo nejake spatne reakce. Predem dekuji za odpoved.

Milá Šárko. Tyto dva léky raději nekombinujte.¨ Budete- chtít řešit úzkost meikamentózně, je ideálním lékem Sédatif PC v dávce 3x2. Nehrozí u něj žádné interakce.Je volně k...

Ospen podruhé na angínu

| Dotaz od: Anastasia

Dnes mi byl předepsán Ospen na 10 dní na angínu, ale vzpomněla jsem si později, že jsem ho již nejspíš brala minulý rok na zánět nosohltanu. Myslíte, že tímpádem už tento lék...

Anastasie, lék na angínu určitě užívejte, bude fungovat. Berte jej pravidelně, u antibiotik je to důležité. Není tomu tak, že pokud byste jej jednou brala, Vaše tělo na něj...

Ospen 1000

| Dotaz od: Zdenka

Beru antikoncepci YAZ a na anginu jsem dostala antibiotika Ospen 1000, které ovlivnjí antikoncepci. Celkem mám 24 tablet na 8 dní. V některé z minulých odpovědí jste uvedl, že...

Od začátku nového cyklu až byste měla být chráněna na sto procent. Hezký den.

Zapomněla jsem si vzít jednu pilulku antibiotik a úplně ji vynechala a brala až další dávky. Ovšem uvědomila jsem si to až dnes a chci se zeptat jak mám postupovat? Zda si ji...

Pokračujte v dávkování, jak máte předepsáno, a zapo,enutou tabletu vezměte jako poslední.

Chtěla bych se zeptat na snížení účinnosti lindynette při užívání ospenu. Začala jsem brát antibiotika a dobrala jsem poslední Prasek antikoncepce. Jak dlouho bych se me mela...

Jelikož při užívání tohoto antibiotika může dojít ke snížení účinnosti hormonální antikoncepce, je vhodné se po dobu užívání antibiotika chránit proti početí ještě...

Pane doktore. Mám na Vás dotaz. Mám už 2. angínu během 1 měsíce. Nejprve jsem byla léčená antibiotiky OSPEN a nyní antibiotiky ROVAMYCINE 3M. I.U. Po těchto prášcích mám...

Může se jednat i o alegickou reakci na léky, určitě by váš lékař o tom měl vědět, sama léky nevysazujte.

Dávkování ospenu

| Dotaz od: Jana

Můj 2,5letý syn onemocněl spálou a paní doktorka mu naordinovala Ospen 750 Krka 5ml po 8h. Váží 16 kg a podle letáčku by měl brát v tomto věku a s touto váhou pouze 2,5ml. 5ml...

Řidte se letákem :o) Hezký den.

Používám HA Jangee 28 potahových tablet a zjistil se mi spálový bacil, čímž mi byly předepsaný antibiotika, neboli Ospen 1000, můj dotaz je prostý, budou mít ATB nějaký účinek...

V případě užívání antibiotik je antikoncepční účinnost hormonální antikoncepce sníže a je potřeba se chránit ještě další metodou, např. kondom, spermicidní krém či čípky.

Ospen 1500

| Dotaz od: Ivana

Šestým dnem užívám Ospen 1500 (angína) a už 3. den jeho užívání se u mě vyskytly problémy s nepříjemným pálivým výtokem. Hned při prvních příznacích jsem začala užívat Fermalac...

To nelze ani vyloučit, ani potvrdit. Výtok nemusí s antibiotiky souviset, ale může. Fermalac nemusí být účinný, ale může. Proto doporučuji vyhledat gynekologa, pokud by se výtok...

Chtěla bych se zeptat, zda je nějak ovlivněna funkce a spolehlivost antikoncepce Logest, kterou beru již 4. rokem pravidelně, když od včera od rána beru ještě antibiotika Ospen...

Jen některá antibiotika snižují účinek antikoncepce,například proti TBC, u Ospenu nemusíte mít obavy účinek antikoncepce nebude nijak ovlivněn. Příjemný den

Minisiston x ospen 500

| Dotaz od: Markéta

Potřebovala bych vědět, jestli antibiotika Ospen 500 mohou ovlivnit účinnost antikoncepce Minisiston. Na internetu čtu různé názory a nevím, co je pravda... Děkuji

Vliv na antikoncepci mají jen některá antibiotika například proti TBC, u Ospenu by jste neměla mít obavy. Příjemný den

Ospen/azibiot a antikoncepce

| Dotaz od: Anna

Nedávno jsem tři dny užívala atb Ospen 1500, které jsem musela kvůli alergické reakci na penicilin nahradit atb Azibiot. Současně s tím jsem užívala antikoncepci Lunafem. Den...

Jste již chráněná.

Ospen 1000 a sluníčko

| Dotaz od: Lucie

Pár dní mě škrábalo v krku a doktorka mi předepsala Ospen 1000. S tím, že angína to není. Když už se po 2 dnech braní prášků cítím relativně dobře, mohu jít na sluníčko? V...

Alespoň po dobu užívání penicilinu nedoporučuji se slunit, protože penicilin může zvýšit citlivost na UV zážení. To se může projevit změnami kožní pigmentace.

Alergie na ospen 1500 v tehotenstvi

| Dotaz od: Kateřina

Chci se zeptat jsem 34tt dostala jsem hnisavou anginu byl mi predepsan Ospen 1500. Po dobrani Ospenu jsem dostala dosti svedivou vyrazku po celem tele. Od obvodniho lekare jsem...

Pokud jde skutečně o alergii a léky napomáhají, je nutné, aby vám kožní lékař předepsal protizánětlivý krém se slabým kortikosteroidem, který v těhotenství můžete, av. při...

Beru antikoncepci Lindynette skoro rok a teď jsem dostala na angínu anibiotika Ospen 1500. Je nějaká možnost snížení ochrany před otěhotněním? Děkuji

Antibiotika ovlivňují antikoncepci méně než se traduje, pokud chcete mít jistotu použijte při užívaní ještě kondom i když je to až přehnaná opatrnost. příjemný den

Ospen

| Dotaz od: Katka

Mám téměř 4 letou dceru (za 3 měsíce), která od pondělí bere ATB Ospen 500 mg (dávám jí 3/4 prášku 3x denně po 8 hod.). Musela jsem zvolit po dohodě s lékařkou prášky, protože...

Nejspíše na probíhající angínu nasedl virový infekt - chřipka či jiná viroza, jejíž projevem je právě kašel a zahlenění. Vaše dcerka je probíhající angínou oslabená a více...

Ospen 1500

| Dotaz od: Jaroslav

Mám druhý den angínu,paní doktorka mi dala antibiotikum OSPEN 1500,s tím,že mám držet časovou mezeru mezi užíváním 8 hodin.(3x tableta/den) A chtěl bych se zeptat jestli toto...

Snažte se dodržet interval 8 hod co nejpřesněji. Mírná odchylka (+/- půl hodiny) asi nevadí, ale při nepravidelném užívání antibiotik hrozí, že bakterie ke konci účinnosti dávky...

Lunafem a ospen 1500

| Dotaz od: An

Užívám antibiotika Ospen 1500 (3x denně po dobu deseti dní). Tato atb doberu 17. 6. (během týdenní pauzy) a 22. 6. si budu brát první pilulku z nového platíčka antikoncepce...

Až si budete brát první pilulku z nového plata měla by jste již plně chráněna. Příjemný den

Mercilon a ospen 1500

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat na kombinaci antikoncepce Mercilon a antibiotik Ospen 1500. Na internetu jsem se snažila zjistit za jak dlouho po dobrání Ospenu budu zase chráněna proti...

7 dní po dobrání ATB se chraňte. není to nikde jijak prokázáno, nejsou studie.týden stačí.

Äntikoncepce a ospen 1000

| Dotaz od: Jannyho

Mám takový problém minulý týden v pondelí jsem začala brát prášky Ospen 1000 kvůli angíně. A v týdnu jsem měla nechráněný pohl.styk . Beru antikoncepci Minisiston. příbalový...

Antibiotika PNC řady mohou ovlivnit vstřebávání a účinnost antikoncepce.během užívání ATK užívejte raději i jinou metodu ochrany.

Moc děkuji za odpověď na velké krční mandle u syna a chtěla bych se ještě zeptat. Syn teď v pátek dobral atb Fromilid na spálovou angínu. Při kontrole se dr nezdál, takže jsme...

Není vyloučené, že streptokok je rezistentní na Ospen ( není citlivý), záleží též na typu, nutně je třeba přeléčit jen pyogenní streptokok. Doporučila bych návštěvu ORL nebo...

Ospen 1500 a tetování

| Dotaz od: Michaela

Možná Vám můj dotaz přijde hloupý, ale měla jsem v posledním měsíci v krku opakované abscesy a nyní beru Ospen 1500. Mám jít během užívání antibiotik na tetování. Můžu si ho...

Doporučuji tetování odložit, až budete zdravá. Užívání antibiotik sice není překážkou, ale opakované záněty ano. Jakýkoli zbytný zásah do organismu (dle mého názoru navíc i...

Měla jsem hnisavou angínu a brala jsem antibiotika Ospen (po dobu 10 dnů). S přítelem jsem měla chvíli nechráněný sex (24 hodin po dobrání antibiotik). Kondom jsme použili...

Většina antibiotik účinek hormonální antikoncepce nesnižuje, platí to i pro Ospen.

Atb ospen a evra

| Dotaz od: Iveta

Užívám ATB Ospen 1500 na angínu (10 dnů)- končím 19.4. v tento den (+-) má přijít menstruace - tudíž končím užívání atb v době, kdy jsem bez náplasti. Jsem na začátku dalšího...

Jste chráněná.

Ospen 1000 s antikoncepcí yaz

| Dotaz od: Lucie

Mám dotaz. Měla jsem nechráněný sex po týdnu, kdy jsem dobrala Ospen 1000. Beru antikoncepci YAZ a sex jsme měla 3 den po aktivní pilulce. Je tu nějaké riziko? Ovlivnily...

Lucie! Braní antibiotik snižuje účinnost v celém aktuálním menstruačním cyklu. Až do dalšího pravidelného krváceníé považujte ochranu za sníženou a používejte ještě doplňkovou...

Mám dotaz zda může užívání antibiotik Ospen 1000 ( 30 tablet po 8 hodinách) ovlivnit mou hormonální antikoncepci Vreya. Podobných dotazů na toto téma jsem našla na vašich...

Obecně se udává,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,spíše se to ale týká například ATB Rifampicin , a u jiných antibiotik proti TBC u jiných je snížení efektu...

Antikoncepce a ospen 1000

| Dotaz od: Anna

Mám dotaz. Beru už asi 3 roky antikoncepci Diane - 35 a do toho teď beru Ospen 1000. Když jsem měla druhý prášek antikoncepce měla jsem nechráněný pohlavní styk se svým přítelem...

Není rozumné přestat užívat antikoncepci v půlce platíčka. Navíc mnoho studií prokázalo, že běžná antibiotika, tedy i Ospen, prakticky nesnižují účinek hormonální antikoncepce.

Angína - ospen 1500

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla jsem se zeptat ohledně atb Ospen 1500. Předevčírem mi pí. dr. předepsala tato atb s tím, že mi jen koukla do krku a usoudila, že mám angínu. Na mé připomínky, že mi nejen...

Je mi moc líto,že úplně zklamu Vaši důvěru.Lékař nikdy neléčí jen na základě slov,vždy se rozhoduje po řádném klinickém vyšetření,které si podle potřeby dolní pomocnými metodami...

Děkuji za předch.odpověd kt.zněla: Dcera 7 let má již roky mikroskopickou hematurii, ta vychází různě někdy více něky méně. Po braní antb. Ospen kv.anginám vždy hematurie vymizí...

Žádanku na vyšetření na nefrologii vám klidně může napsat praktický dětský lékař.

Prosím, potřebovala bych radu. Je mi 17 a byli mi napsány antibiotika Ospen 1000. Brala jsem je 10 dní a mám pocit, že mi narušili menstruaci. Je to možné? Většinou jsem ji...

Nikolo, ano, je možné, že užívání antibiotik, naruší menstruační cyklus. Pokud bys pohlavní styk chráněný, nemusíte se ničeho obávat. Hezký den.

Ospen 400

| Dotaz od: Iveta | z mobilní aplikace

Od pátku má nás syn 16m určenou lékařkou angínu, cepi na jazyku..bez teplot..v pátek nasadila antibiotika ospen 400, následující sobotu odjíždíme na víkend na vodu, jak mám...

Rekonvalescence by měla trvat alespoň tak dlouho, jak trvalo onemocnění. Proto se domnívám, že nebude vhodné na vodu odjet.

Lindynette 20 a ospen 1000

| Dotaz od: Markéta

Již rok užívám Lindynette 20 a na angínu jsem dostala antibiotika Ospen 1000 (1 tableta po 8 hodinách). Poslední tabletu antibiotik si mám vzít 9.5 a v ten samý den by mi měla...

Ano,pauzu bez tbl dělat nemusíte a můžete začít brát další platičko.Vzhledem k tomu,že jste brala antibiotika,doporučuji se chránit ještě kondomem.

Ospen - vynechání dávky

| Dotaz od: Pavla

Čerstvě 5ti letá dcera bere již týden Ospen 750, 3x denně 5ml, prokázána streptokoková infekce (stejnou prodělala před dvěma měsíci, taktéž léčena Ospenem, velmi brzy byla v...

Pokud šlo o jednorázové zpoždění, nedělejte si žádné starosti a pokračujte v podávání v původním plánu.

Mywy a ospen 1000

| Dotaz od: Lukáš

Chtěl bych se zeptat ... Přítelkyně bere pravidelně antikoncepci mywy ale dobrala antibiotika ospen 1000 a nedodrželi jsme 10 dni po dobrání léků zdržet se sexu. Je vysoké...

Ospen snižuje účinek antikoncepce. Jistě bych udělala test tak za 4-5 týdnů.

Dobrání atb ospen

| Dotaz od: Klára

7.6. jsem začala brát na hnisavou angínu Ospen 1500. Třetí den už mi bylo naprosto dobře. Včera jsem přestala ATB užívat..Mam ještě jedno plato mám to dobrat i když už příznaky...

Určitě Ospen užívejte dle doporučení. Je-li antibiotikum podáváno příliš krátkou dobu, nemusí se infekce úplně vyléčit.

Chtěla jsem se zeptat, zda syn (8 let), který bere atb od pondělí (od 15 h po 6ti hodinách a od úterních 9 hodin po 8 hodinách) může o tomto víkendu ven. Zajímá mne, jestli...

Ven Váš syn může, pokud to jeho celkový stav dovolí, ale nedoporučuji se cíleně vystavovat silnému slunci, tj. v případě silného slunečního svitu nosit pokrývku hlavy.

Beru antikoncepci Softinelle a zkoušela jsem brát plata dvě bez pauzy, kvůli dovolené. Jenže jsem do toho 20 dní začala brát 3x denně antibiotika Ospen 1500 . S partnerem jsme...

Snižují účinek antikoncepce. Pokud se nedostavila menstrauce, jistě udělejte test a zopakujte za cca týden. Vynechání mohlo být způsobeno i nemocí.

Ospen a antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Asi třetí den po dobrání antibiotik Ospen 1500 jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk. Antikoncepci Jeanine beru pravidelně. Informace o tom, jestli antibiotika snižují...

Při užívání penicilinových antibiotik spolu s hormonální antikoncepcí byly sice hlášeny případy otěhotnění, ale mechanismus tohoto účinku nebyl objasněn. Výrobci antikoncepce...

Ospen vs. minerva

| Dotaz od: Iveta

Brala jsem OSPEN 1000 tbl 12x 1000 dobrala jsem jej v úterý ráno a poslední Minervu (antikoncepce) jsem měla ve středu večer, chci se tedy zeptat, jak dlouho ještě musím požívat...

Jedná se o penicilinové antibiotikum, které neovlivňuje účinnost antikoncepce. Doplňková antikoncepce již není nutná.

Angina , ospen 1500

| Dotaz od: Sasha

Chtěl bych se zeptat, beru ospen 1500 už třetím dnem horečky už sice nemám ale madle mám pořád stejně opuchlé. Za jak dlouho se mi to zlepší?

Tři dny jsou doby,kdy antibiotikum začíná plně účinkovat, doberte proto celé balení až do konce (je to důležité!!) a jděte a kontrlu k lékaři. Věřím, že po době regenerace...

Ospen

| Dotaz od: Monika

Syn užíval Ospen na angínu. Po 5 dnech od skončení užívání se mu opět angínu vrátila. Muže dostat na léčbu opět Ospen? Děkuji

Lékem volby u streptokokové tonzilofaryngititidy je PNC ( např. Ospen). Další ATB bych předepsala pouze v případě prokázané bakteriální infekce. Doporučila bych výtěr z krku...

Od včera mi gynekolg předepsal Azitromycin Sandoz 500mg, délka léčby 3 dny. Mému 3.5 měsíčnímu synovi, který je plně kojen, byl dnes na základě pozitivního streptestu předepsán...

Azitromycin můžete při kojení užívat bez obav z poškození zdraví dítěte. Vzácně dochází u kojence ke vzniku řidší stolice, v takovém případě je nutné dbát na dostatečný přísun...

Užívám antikoncepci Dienille a dostala jsem antibiotika Ospen 1500 na deset dní. Začala jsem je brát v menstrauční pauze 6.den. Takže od třetího dne užívám antibiotika i...

Je snížena účinnost, chraňte se raději celý cyklus, protože je berete na začátku.

Ospen 1500

| Dotaz od: Karolína

Je mi 17 let a mám angínu, 3.7.2015 jsem začala užívat antibiotika Ospen 1500 na 10 dní, zítra to bude poslední den co je doberu a chtěla jsem se zeptat, kdy můžu jít na...

Den po dobrání ATB můžete jít ven, koupat se a být na sluníčku, tj. 24h po poslední dávce, raději bych to ale s aktivitami nepřeháněla, neboť tělo je oslabeno, spíš jednou...

Ha lunafem a ospen 1000

| Dotaz od: Sarah

Jsem asi v půlce užívání HA lunafem a kvůli angíně mi byl předepsán Ospen 1000 na 7 dní mohla bych se zeptat zdali má Ospen na HA vliv a jak dlouhodobý?

Antibiotika ovlivňují antikoncepci méně než se traduje pokud chcete mít absolutní jistotu použijte po dobu užívání ještě kondom i když je to až zbytečná opatrnost. Příjemný den.

Escirdec 20 mg

Mistra a ospen

| Dotaz od: Barbor

Chtěla bych se zeptat zda tyto antibiotika ovlivňují funkčnost hormonální antikoncepce, popřípadně snižují její učinek. Děkuji

Snižují účinnost.

Ospen 1500

| Dotaz od: Jirka

Rád bych se Vás zeptal, jak užívání penicillinu Ospen 1500 může ovlivnit stav svalové hmoty, nebo celkové síly při posilování? Tento lék mi byl předepsán s tím, že ho mám užívat...

Spíše bych doporučoval trochu omezení sportovních aktivit. Přece jenom se jedná o zánět, který vyčerpává organismus a proto není dobré ho zatěžovat ještě sportem. Hrozí pak...

Uzivani entizolu a ospenu

| Dotaz od: Sabina

Chci se zeptat zda neni porusen ucinek jednoho z leciv pro vzajemnem uzivani? Uzivam entizol na candidozu a ospen 1000 na anginu. Dekuji

Tato antibiotika lze kombinovat, pokud je to nutné. Entizol však na kandidózu neúčinkuje - pokud máte kvasinkovou infekci, měla byste být léčena antimykotiky. Zřejmě Vám byl...

Antibiotika ospen 500

| Dotaz od: Monika

Od čtvrtka večer bolelo mojí dcerku (5,5 let) v krku a měla 38 teplotu. Dala jsem ji Nurofen a teplota klesla. Ráno se vše opakovalo, teplota i bolest v krku. Šly jsme k dr...

To, zda se jednalo o virovou etiologii obtíží, mohu těžko rozhodnout, ovšem při streptokokových infekcích bývá poměrně charakteristický lokální nález v krku a obzvlášť v případě...

Ospen

| Dotaz od: martina

Chtěla bych se zeptat na délku užívání Ospenu 750 u angíny u 7leté dcery,která váží 20kg. Má předepsáno 5 ml po 8 hod.,ale pouze 1 bal.po 60 ml.To vychází na 4 dny,ale v návodu...

Mohlo dojít k pochybení u paní doktory při předpisu léku nebo vás chce vidět na kontrole s holčičkou osobně. Zavolejte jí a zeptejte se, jak to vlastně je. Hezký den.

Antikoncepce vs. ospen 1000

| Dotaz od: Andrea

V pondělí 11.7. jsem začala brát antibiotikum Ospen 1000. V pátek 15.7. v jednu hodinu ráno jsem měla poslední tabletu antibiotik. Současně beru antikoncepci Jeanine. Jenže...

Možnost je, ikdyž malá.pokud jste nebrala antikoncepci zároven s antibiotiky, nemusíte mít strach.

Ospen 1500

| Dotaz od: Andrea | z mobilní aplikace

Hezky den, pritel dostal na 10 dni atb Ospen 1500 3x denne po 8 hodinach. Doktorka mu rekla ze ma anginu. Dnes-po trech dnech, co leky bere byly vysledky vyteru a tam se ukazal...

Vážená slečno Andreo, ordinace antibiotické léčby by se měla řídit mikrobiologickým nálezem a reakcí organizmu na léčbu. Pokud Ospen způsobil zlepšení zdravotního stavu, měl by...

Dnes jsem byla u lékaře s tím, že mám již 10 dní rýmu, pálí mě v krku. Mám jet za 6 dnů na dovolenou, tak ať jsem fit. Řekl,že do krku a na nosohltan nevidí, tak pro jistotu...

Penicilinové antibiotikum Ospen lze užívat i pouze 6 dní. Existuje i balení o dvanácti tabletách. Ospen snižuje účinost antikoncepce, což znamená, že nelze vyloučit otěhotnění...

Chloe a ospen

| Dotaz od: Marcela

Již sem si četla Vaše předchozí odpovědi že antibiotika ospen mohou snizit ucinnost antikoncepce chloe,tak se chci zeptat zda staci misto kondomu pouzit naky druh spermicidniho...

Nepamatuji si, že bych odpovídala na tento dotaz. Domnívám se spíše, že vliv antibiotik na snížení účinku antikoncepce se přeceňuje. Pro váš pocit jistoty dočasně samozřejmě...

Acc a ospen

| Dotaz od: Mari | z mobilní aplikace

Ráda bych se zeptala zda se smí užívat ACC LONG k antibiotikum předepsaným na spálovou anginu (ospen) když nemohu vykašlávat. Děkuji

Vážená slečno Mari, přípravek ACC Long je určen k léčbě akutních i chronických onemocněních dýchacích cest, spojených s tvorbou hustého hlenu a s obtížným vykašláváním. Lze jej...

Antibiotika

| Dotaz od: Ivana

Má dvouletá dcera poprvé užívala ATB-OSPEN 400.pátý den měla křeče v žaludku a pálení sliznic úst a vulvy a opakovaně zvracela.ATB dostala na streptokoka v krku.Po pěti dnech...

Nechte provést kontrolní výtěr z krku a podle výsledků buď v léčbě pokračujte nebo ne.

Antibiotika

| Dotaz od: Renata

Dcera 2,5 roku o víkendu vysoké horečky a lékař nám dal Ospen 750 Krka na hnisavou angínu. Bere tento lék od pondělí a už v pondělí se ztratily horečky a ani zvýšenou teplotu už...

Při léčbě antibiotiky není vhodné se vystavovat slunci (a to i odraženým paprskům, které budou působit i pod slunečníkem) a vzhledem k angíně také měnit rychle teplotu těla při...

Syn (5 let) měl v sobotu a neděli 38,6°C, v neděli si stěžoval na bolest v krku, jelikož ho měl zarudlé a povlak na jazyku, vyrazili jsme v Po k Dr. To už byl bez teplot. Pani...

Rozhodně bych doporučoval znovu navštítvit ošetřujícího lékaře a situaci s ním konzultovat. Nenasazení léčby antibiotiky totiž nebylo zcela moudré, účinnost homeopatik navíc...

Spálová angína

| Dotaz od: Radka

Syn 6,5 roku před 14 dny dostal horečku 39,5,bolest v krku.na ORL mu udělali výtěr z krku a druhý den se mu objevila vyrážka a měl malinový jazyk.praktický lékař mu nasadil...

,Sama bolest v krku neznamená diagnosu anginy.Angina je obecné označení reakce lymfatické tkáně příslušné oblasti na nějaké dráždění- nemusí být bakteriálního původu..takže...

Předávkování antibiotiky

| Dotaz od: Lucka

Dobrý de.Lékařka mi předepsala pro 8 m syna lék Ospen.Bohužel jsem špatně přečetla dávkování a místi 1,25ml jsem mu po 3 dny dávala 2,5ml.Dostalk z toho teda průjem a dávám mu...

Lucko! Ospen je penicilinové antibiotikum a jako ostatní taková ATB je zcela minimálně toxický. Syna dostatečně napájejte a pokračujte běžnými dávkami. Pravděpodobnost...

Vzájemné ovlivňování léků

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat, zda je možné (zdraví nijak škodlivé) brát současně antibiotikum Ospen 1500 a Ascorutin. Děkuji za odpověď.

Veroniko, nemusíte se obávat, tyto 2 léky můžete užívat současně bez problémů. S pozdravem, Kristýna Jiříčková.

Jsou nutná antibiotika?

| Dotaz od: Michala



Spálová angína

| Dotaz od: Sabina

Včera mě celkem náhle tzv. položila horečka, vzhledem k tomu, že jsem v úzkém kontaktu s dítětem s diagnostikovanou spálovou angínou, šla jsem dnes ráno k lékařce a dostala jsem...

Spála a spálová angína jsou dvě onemocnění s podobnými příznaky. Původcem těchto onemocnění je bakterie streptokok. Jako spála (s vyrážkou) probíhá tato infekce u malých dětí, u...

Zánět v oblasti krční

| Dotaz od: Jana

Již od pondělí používám antibiotika ospamox, léky flavamed, modafen a probiotika. Byl mi diagnostikován zánět v oblasti krční, s tím že jsem zánět pochytila ještě "brzy" tak...

Volba antibiotika je otázkou citlivosti probíhající bakteriální infekce, antibiotika zaberou nejdříve za 3 dny od začátku užívání. Proto bych ještě vyčkala. Je také otázkou, zda...

5. nemoc u dětí

| Dotaz od: Ilona

Chtěla jsem se zeptat na informace ohledně 5.nemoci u dětí. Můj 16-měsíční syn má od pondělí vysoké horečky až 39°C, ve středu nasazen Ospen pro čepy na mandlích, ve čtvrtek...

Nelze diagnostikovat na dálku, ale myslím si podle Vašeho popisu, že se jedná spíše o spálu. Při ní se může i olupovat jazyk ( proto si na něj dítě sahá). Antibiotika jsou tedy...

Prosím Vás o radu. Mám, již třetí den v kuse nesnesitelnou bolest v krku při každém polknutí a zvětšený čípek (uvulu), přijde mi, že každou chvíli ho spolknu. Doprovází to...

Pokud bolesti v krku neustupují, jako další krok doporučuji navštívit lékaře na ORL oddělení, kde zhodnotí nález v krku a případně změní antibiotika.

Mononukleóza

| Dotaz od: Lenka

Moc prosím o Váš názor. Syn 2 roky, měl týden horečky kolem 39 stupňů. Byli jsme u naší dr a po kouknutí do krku řekla, že by to mohla být mononukleóza, udělala výtěr na...

Paní Lenko! Váš příběh je poněkud zamotaný. Pokusím se ho trochu rozplést. Dítě má týden horečku 39st.C, u lékaře je pro podezření na mononukleózu proveden výtěr z krku a...

Růžový výtok a antibiotika

| Dotaz od: Ivana

Ve středu jsem byla u doktora skrz nachlazení a bolest v krku. Napsal mi antibiotika ospen 1500 (k nim mám probiotika biopron premium 9) xyzal 5mg. Jinak beru antikoncepci...

Je to v souvislosti s antibiotiky. Ospen snižuje účinnost.

Svědění a oteklá kůže

| Dotaz od: Taaasenka

Dnes ráno jsem se vzbudila a měla jsem nateklé prsty a ruce. Cítila jsem v nich tlak, lehké brnění a svěděly mě. Jela jsem do Krče na pohotovost a pani doktorka mi řekla, že to...

Mohlo by jít i o alergii na Ospen, je to druh penicilinu a na ně jsou alergie časté. Berte nadále lék od alergologa (Aerius, účinek se dostavuje ne po jedné tabletce, ale za...

Spálový bacil

| Dotaz od: Luboš

Asi před čtrnácti dny jsem byl lehce nachlazený (bez bolestí v krku, horečky ani vyrážky po těle) a protože se mi nelíbila krční mandle (druhá mi už byla odstraněna), tak jsem...

Spálový bacil - streptokok může v mandli "přečkat" i léčbu antibiotiky. Proto je po léčbě nutné provést kontrolní stěr a pokud by se i nadále streptokok v kultivaci objevil...

Antibiotika

| Dotaz od: ivonroh

Dostala jsem antibiotika ospen 1500 na angínu , mohu se snima opalovat( co slunce může způsobit) a koupat, teplotu jsem neměla na škrábánív krku jsem zvyklá antibiotika beru...

Při léčbě antibiotiky by se měl člověk rozhodně alespoň v prvních dnesch vyhnout jak přímému slunci, tak i zvýšené fyzické námaze. Hezký den.

Angina a sport

| Dotaz od: Jan

Zdravím, chtěl jsem se zeptat od pondělí minulého týdne jsem měl celý týden horečky + angina dostal jsem antibiotika na 3 dny které mi nezabraly. Teď od pondělí beru antibiotka...

O infekčních nemocech, mezi které patří také angína, platí, že rekonvalescence by měla trvat nejméně tak dlouho, jak trvala nemoc. Měl-li jste týden obtíže a pak vám na týden...

Sedimentace, syn 3 roky

| Dotaz od: Michal

Chtěl jsem se zeptat, máme 3-letého syna a dostal teplotu okolo 38,5....dávali jsme mu na to nurofen, když teploty ani po třech dnech neustupovaly, tak jsme navštívli lékaře s...

Hodnota sedimentace je velmi nespecifická (může být známkou více stavů), k vyšším hodnotám vedou kromě infekce i např. zánětlivé revmatické nemoci, chudokrevnost... Hodnotu...

Nechutenství

| Dotaz od: Pavlína

Jedná se o mého 3 letého syna.Před týdnem prodělal angínu a užíval antibiotika Ospen sirup.Celých čtrnáct dní mi nic moc nechce jíst možná tak pudink.Když mu nabízím normální...

Pokud Váš syn žu skora dva týdny odmítá jídlo, je třeba co nejdříve vyhledat lékaře. Může se totiž jednat jak o nechutenství způsobené antibiotiky, tak i samotnou angínou...

Přeji dobrý den, před 4...

| Dotaz od: Hana Dittrichová

Přeji dobrý den, Před 4 dny jsem byla u lékaře (bolelo mě v krku při polykání) a předepsal mi Ospen 1000, který beru po 8 hodinách. Dnes je mi výborně a chtěla bych se zeptat...

Na sluníčko bych Vám doporučovala vycházet až po úplném dobrání ATB.

Dětská imunita

| Dotaz od: marie

Obracím se na vás s problémem, který mě trápí delší dobu. Můj syn (16měcíců) onemocněl chřipkou a byl léčen andibiotiky Ospen. Užívali jsme 10 dní a na kontrole nám bylo...

Sedimentace je rychlost klesání červených krvinek. Je to důkaz o tom, že v organismu proběhl zánět, nicméně sedimentace zůstává zvýšená i delší dobu po prodělaném zánětu a v...

Beta hemolytický streptokok

| Dotaz od: Jana

Dle výtěru mám v krku beta hemolytického streptokoka, citlivost na ATB bude prý známá až v pondělí. Mladší dcerka má od května už 3. ATB, poslední dostala minulou sobotu na...

Jano! To, zda byl bacil z Vašeho krku důvodem ochoření Vaší dcerky může definitivně potvrdit pouze kultivace (výtěr). Je to sice možné, ale nikoli nutné. Doporučuji...

Streptokok pneumonia

| Dotaz od: Julie

Chtěla bych se zeptat, 2-leté dceři byl zjištěn z výtěru krku streptokok pneumonia.Léčena ATB Ospen 400. Po celou dobu léčení jsem nevystavovala nebezpečí nákazy ostatní...

Pokud již bere atb několik dní, je riziko nákazy spíše malé, konečnou informaci však dostanete pouze po konrolním výtěru, někdy jsou totiž bakterie resistentní (prostě odolné a...

Můj 5letý syn má v posledních 14 dnech problémy s dýcháním. Tvrdí, že má něco v "trubičce". Asi tak 3x za minutu se zhluboka nadýchne. Byli jsme na alergologii, kde mu dělali...

Paní Danielo! Podle popisu by se mohlo jednat o astma. Pokud je stav spojen s infekcí, rýmou, kašlem a pod., s hodnocením vyčkejte po uzdravení. Pokud jsou potíže stále...

Opakované bolesti v krku

| Dotaz od: Petra

Dcerka 5,5 roku v pátek dobrala Ospen 400, měla angínu. Dnes v neděli mluví,jako by měla plný krk a při polykání jí opět bolí v krku. Má tam lehce červený a jakoby bílý povlak...

Bohužel je možné, že se další angína objevila . Pokud má dcerka teploty, navštivte praktického lékaře, domluvte se na možnosti vyšetření CRP a provedení výtěru z krku. Dle...

Ptám se ohledně dcery (4,5r.). Poslední rok bývá často nemocná. V září měla angínu (brala Ospen), jinak by mělo jít o virózy. Teď už má víc jak měsíc rýmu, zpočátku vodovou, pak...

Nedívejte se, prosím na mandle jako na něco zatěžujícího a dělajícího problémy - je to nahromadění lymfatické tkáně, ve které tělo bojuje s choroboplodnými zárodky. Tím, že...

Mám tříměsíční holčičku, která již od 1 měsíce (teď je to přibližně deset týdnů) trpí rýmou. Rýmu se vší pravděpodobností chytila od své starší tříleté sestry, která v té době...

Uvedené obtíže jsou nejpravděpodobněji normální reakcí na vystavení nezralé imunity mimnka bakteriální infekci. Imunologické ani ORL vyšetření zatím není nutné. Kromě...

Angínový streptokok

| Dotaz od: Hanka

Máme 5 letého syna,který od května,kdy měl spálu,trpí s malou přestávkou na angínového streptokoka v krku.Už když měl spálu,tak byl bez obtíží,jen zarudlý podbříšek.(bez teplot...

Pokud bude streptokok strále přetrvávat a potíže budou minimální, přikláním se k názoru: nechat to být a sledovat, kdyby došlo k aktivaci (spoustu bakterií totiž v sobě máme a...

U mého 7miletého syna se často objevuje zánět nosohltanu. V současné době jsem nechala udělat výtěry krku - ty prokázala nález - streptokoka na 3 křížky. Dostali jsme OSPEN. Co...

Ivo! U vašeho syna bych se nyní po přeléčení antibiotiky zaměřila na podporu imunity. Snažte se syna rozumně otužovat (každodenní delší pobyt venku, přiměřené oblékání, omezení...

Angína

| Dotaz od: Blongie

Od čtvrtka 30.října beru antibiotika Ospen 1500 na hnisavou angínu, po dvou dnech mi čepy v krku zmizely a cítila jsem se v pořádku tak jsem začala znovu chodit do školy. pak se...

Je spíše pravděpodobné, že se Vaše angína zcela nevyléčila, či že jste se od spolužáků ve škole nakazila jiným kmenem, jež je na Ospen neúčinný. Doporučovala bych znovu...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Sára

Chtěla bych se zeptat, když beru antikoncepci mistra a od pátku beru antibiotika ospen 1000 a přítel se do mě 2x udělal, je tu riziko těhotenství ? Nebo se nemusím ničeho bát...

Výrobce udává, že při antibioticích je vhodné použít ještě kondom, ale risiko není tak velké,pokud by se menses nedostavily v termínu udělejte si gravitest,který je positivní...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Lucka

Měla bych dotaz. Od soboty 8.6. jsem začala brát antibiotika Ospen 1500 a budu je brát 10 dnů, čili až do pondělí 17.6.. V pátek 14.6., ale začínám brát nové platíčko...

Antibiotika Ospen účinek antikoncepce neovlivní.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Jana

Uzivam ha lindynette 20 a nyni take uzivam Ospen 1500. Chci se zeptat zda je ucinek ha snizeny nebo ne. A kdyz se budeme chranit kondomem ktery praskne, zda li je tu i s ha a...

Chraňte se,ospen snižuje účinek HAK.

Bolest bricha

| Dotaz od: Aneta

Chtela bych se zeptat, uz rok uzivam antikoncepci Leverette, kvuli angine mi byl predepsan Ospen, ktery by asi jako antibiotikum mel snizovat funkci antikoncepce. 19.1 jsme s...

Pokud jste včas užila Escapelle a 29.1 byly menses, gravitest byl negativní vyčkejte na další termín. Příjemný den

Ha marvelon

| Dotaz od: Aneta

Chtela bych se zeptat. Beru ted jiz sestym dnem antibiotika Ospen 1500 a v utery po tydeni pauze prechazim na novou ha marvelon (po ha Katya) to tedy znamena ze budu 3 dny...

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít absolutní jistotu po dobu užívání antibiotik použijte ještě kondom. Příjemný den

Práve jsem zacal brat OSPEN 1000 na anginu ale v sobotu me ceka oslava na ktere nesmim chybet a urcite se chci napit.Muzu?nebo to bude mit nejake vazne nasledky?nebo mam den...

Marku, musím Vás zklamat, máte-li anginu, je nezbytně nutné, abyste antibiotika užíval přesně podle plánu a tak, jak Vám je předepsal Váš lékař. Pokud byste je předčasně vysadil...

Borelioza

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se prosím zeptat.Moje 4letá dcerka měla asi před 14 dny klíště,které jsme bez problému vyndali.Dnes má 3 den atb.Ospen s podezřením na boreliozu,protože se jí udělal...

Očkování proti lymské borelioze samozřejmě existuje, doporučuje však až u dětí nad 15 let. Provádí se třemi dávkami podávanými v 0., 1., 12. měsíci. Hezký den.

Zvýšená teplota

| Dotaz od: Markéta

Pane doktore, syn má od neděle Ospen 500 na angínu. Včera jsme byli krátce venku, nevyhnul se asi cca 10 minutám na sluníčku. Dnes ráno bolest hlavy a zvýšený teplůtka. Je to...

Bolest hlavy a zvýšená teplota může být v důsledku porušení klidového režimu. Může to být také tím, že antibiotika dostatečně nezabírají. Doporučuji konzultovat zdravotní stav s...

Chronická angína a kojení

| Dotaz od: Martina

Kojím pětiměsíčního syna, je to docela žroutík. Manžel je alergik. V prosinci 2011 jsem užívala Ospen z důvodů angíny, v lednu 2012 Duomox z důvodu mastitidy. Od té doby mám...

Kojit za každou cenu bych nedoporučovala, vydržela bych cca do 6 měsíců dítěte, a pak zavedla umělou stravu. V současné době je kvalitní a lze touto stravou nahradit mléko...

Angína

| Dotaz od: Vendulka

Večer mě začalo škrábat v krku na mandlích bílé flíčky, ale bez teploty, mírně zvětšená levá uzlina pod čelistí. Ráno polykání bez potíží, jen bílé čárky a flíčky na mandlích...

Vendulko, bohužel, negativní výsledek nemusí diagnozu angíny vylučovat. Čili ATB doužívejte, jak máte předepsáno, slunit a koupat se můžete, ale šetřte síly. S pozdravem...

Ušní kapky

| Dotaz od: edita

Mam zánět středního ucha a v noci mi praskl bubínek v levém uchu. zánět mi vlezl i do pravého ucha a bolí. ráno mi pan doktor napsal antibiotika Ospen, nosní kapky Olynth, ušní...

Prodělala jste zánět středouší vlevo,kde došlo také ke spontánní perforaci bubínku.Vpravo se jedná o zánět zevního ucha-prosáklý zvukovod o tom svědčí.Garason jsou antibiotické...

Kombinace léků

| Dotaz od: Jan

Ospen 1000 + ibalgin 400. Lze? Děkuji

Ano, doporučuji zvýšit příjem tekutin.

Zahleneni hornich cest dychacich

| Dotaz od: Martina

Moc Vas prosim o radu. Jiz 5 mesicu mam zahleneny krk, kazde rano mi stekaji z nosohltanu huste zelene hleny, ktere se v mensi mire tvori i behem dne a zhorsuji polykani. Vse...

Vyčkala bych výsledků imunologického vyšetření, dle výsledků zahájila imunomudulační léčbu. Vyloučit by se maěla i alergická příčina obtíží. Zatím můžete provádět pravidelné...

Interakce léků

| Dotaz od: Daniela

Již hodně let užívám Vasocardin na bušení srdce,nedávno mi byl zjištěn mírný prolaps chlopně do 1.stupně.Nyní mám zápal plic,nejdříve léčený Ospenem,nyní Klacidem.Hůře se mi...

Lexaurin lze užívat i po dobu užívání Klacidu. Pokud máte prolaps chlopně, je třeba jakékoliv infekce důsledně přeléčovat antibiotiky. Klacid je širokospektré antibiotikum...

Bolest v krku, točení hlavy

| Dotaz od: František

Již třetí týden mě trápí silná bolest v krku, první týden jsem používal jox, ale nepomohl, po návštěvě lékaře jsem používal týden biparox, ale také nepomohl, potom mi paní...

Dobré by bylo navštívit ORL-dle mě by se mohlo jednat i o alergii.

Před 14ti dny jsem prodělala poprvé v životě angínu- pouze zvýšená teplota, bez zvětšených mandlí, výtěrem prokázán streptokok. Je mi 18 let. Brala jsem Ospen 1500. Na kontrole...

Vážená slečno Danielo, krční angínu můžete prodělat opakovaně, ať již v důsledku recidivy infekce nebo reinfekce. Rizikovým faktorem mohou být např. cizí tělesa porušující...

Hnisava angina

| Dotaz od: Veronika

Mam 4.den hnisavou anginu a beru antibiotika ospen 1500,muzu na ne pit alkohol?prede dekuji za odpoved.

Veroniko! Vřele Vám to nedoporučuji. Dost rychle Vám otrnulo, což?

Stereptokok bez příznaků

| Dotaz od: michaela

Přeji syn měl klasické nachlazení ano trpí na rymu a má mandli 2stupně ale není často nemocný co půl roku to je výborné má 7let ale po posledním nachlazení Mudr.udělala výtěr na...

Paní Michaelo,mezi dětmi i dospělými jsou jedinci, kteří mají streptokoka v krku a nemají žádné obtíže. Říká se jim bezpříznakoví nosiči a mají v krku většinou streptokoky...

Angína

| Dotaz od: Lucie

Můj syn /2,5/ let má astma. V prosinci mu při výtěru byl zjištěn Hemofilus, dostal Amoksiklav, v lednu přišla angina a Ospen na 14 dní. Chtěla jsem se zeptat, jestli by dětská...

Jen kvůli antibiotikům není nezbytné krev odebírat, ale pokud máte jakékoliv pochybnosti o zdravotním stavu synka, poraďte se s dětskou lékařkou, která má Vašeho synka ve...

Zánět v krku, zalehlé ucho

| Dotaz od: Michal

Je mi 15 let, týden mám zánět v krku beru prášky Ospen 1500. Měl jsem lehkou rýmu a asi před 2 dny mi lehce zaléhalo ucho a postupně víc a víc. Ale zatím jakš takš slyším...

Zalehnutí ucha při nemoci z nachlazení je vesměs druhotnou reakcí na změněné tlakové poměry ve středouší pro poruchu funkce tzv. Eustachovy trubice. Dojde k tzv. vpáčení bubínku...

Spálová angína

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych poprosit o odpověď ohledně průběhu spály. 21.4. jsem dostla ospen 1500 po 8 hodinách, na spálovou angínu. Neměla jsem ale ani bolest v krku, ani teploty. Výrazná...

Velmi nerada bych zpochybňovala diagnosu kolegy.Všichni praktičtí lékaři jsou shodně edukováni,jistě tedy nejsem moudřejší.Ze zevních projevů exantému není snadné uzavírat stav...

Podrazdeni?

| Dotaz od: Majda | z mobilní aplikace

Jak to vše začalo? Zánětem močových cest na které jsem dostala antibiotika. Poté se rozjel zánět. Vnitřní problém se vyřešil hned, ale vnější problém stále zůstal. Zarudnutí...

Pravděpodobně se bude jednat o zánět je potřeba zhotovit kultivaci včetně citlivosti mikrobní obraz poševní a dále postupovat podle výsledku.Dále je potřeba důsledně dodržovat...

Escapelle a antikoncepce

| Dotaz od: aneta

Uz rok uziva antikoncepci leverette, ale mela jsem anginu a byl mi predepsan ospen 1500, ktery by mel snizit funkci antikoncepce, s pritelem jsme po par dnech mely pohlavni styk...

Pro jistotu test můžete zopakovat ale o graviditu by se jednat nemělo bude li negativní začněte užívat další plato a budete chráněna. Příjemný den

Kapavka

| Dotaz od: sandy

Chtela bych se zeptat, priteli pred tydnem rekli.ze ma kapavku. dostal atb a ja musela prijit take.kapavku vsak nemam, mam jen nedostatek lactobakterii nebo tak nejak to bylo...

Ano, je možné přesně to, co jste popsala.... Kapavku jste mohla dostat od ex přítele, tu pak přenést na nového přítele a protože jste mezi tím brala antibiotika, tak u Vás se...

Antibiotika a sluníčko

| Dotaz od: Alice

Zajímalo by mě, zda se s antibiotiky nesmí opravdu na slunce nebo je to jen pověra. V příbalovém letáku jsem žádné varování nenašla. Jaké problémy by mohly v případě pobytu na...

Při užívání antibiotik je doporučen klidový režim na lůžku. Jedná se totiž o léčení zánětu v těle. Navíc sluneční záření může částečně u některých antibiotik způsobit kožní...

Dcera 3r., má ...

| Dotaz od: Zuzka

Dcera 3r., má všude zvětšené uzliny,je taková unavená,bolívá jí bříško a nožičky pod kolínky,je bledá,ve spánku se docela potí, mívá zvýšenou teplotu bez příznaků. Byl jí...

Všechny choroby, které se takto projevují, by se měly odrazit na vyšetření krevního obrazu, bez tohoto vyšetření se nedá nic přesnějšího říci. Může se jednat o celkovou infekkci...

Zvětšené mandle

| Dotaz od: David

Začátkem prosince jsem byl u lekáře se zvětšenými mandlemi. Ve výtěrech mi byl nalezen staf. aureus, na který jsem dostal OSPENEM 1500. Po dobrání antibiotik, a kontrolním...

Pane Davide. Z Vašeho textu není příliš zjevné, na co se ptáte... To, že mandle jsou po proběhlém zánětu ještě nějakou dobu zvětšené je celkem normální. Nejasnosti řešte se svým...

Opakované angíny

| Dotaz od: Lenka

Mám 5.letou dceru,ta má docela často opakující angíny.A chtěla jsem se zeptat,jestli opravdu neexistuje jiný lék v sirupu než ospen.Děkuji

Lékem volby na anginu je penicilin (což je účinná látka Ospenu). Pokud vím, tak čistě penicilinové antibiotikum v sirupu mimo Ospenu není v současné době v ČR dostupné. Pokud se...

Dětská imunita

| Dotaz od: marie

Obracím se na vás s problémem, který mě trápí delší dobu. Můj syn (16měcíců) onemocněl chřipkou a byl léčen andibiotiky Ospen. Užívali jsme 10 dní a na kontrole nám bylo...

Sedimentace je rychlost klesání červených krvinek. Je to důkaz o tom, že v organismu proběhl zánět, nicméně sedimentace zůstává zvýšená i delší dobu po prodělaném zánětu a v...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Sára

Pane doktore, chtela bych se zeptat brala jsem antibiotika ospen 1000 a pritel se do me 2 udelal, beru i antikoncepci mistra, ale prej to ovlivnuje ucinnost..antibiotika sem...

Testy jsou velmi citlivé, některé již 5-6 den po koncepci, jiné nejpozději v den očekávaných menses, klidně si jej udělejte a budete zbavena obav,pokud menses byla , gravidita...

Mám tříměsíční holčičku, která již od 1 měsíce (teď je to přibližně deset týdnů) trpí rýmou. Rýmu se vší pravděpodobností chytila od své starší tříleté sestry, která v té době...

Uvedené obtíže jsou nejpravděpodobněji normální reakcí na vystavení nezralé imunity mimnka bakteriální infekci. Imunologické ani ORL vyšetření zatím není nutné. Kromě...

Žloutenka u batolete

| Dotaz od: Jana

Chtěla jsem se zeptat,zda by jste mi nemohli poradit,jde o mého 19měs synovce,asi před 3týdny se osypal,dostal horečky,lékařka zjistila ,že má streptokoka(spálový bacil)nasadila...

Bohužel, s tímto případem nemám žádné zkušenosti, pokud byla vyloučena infekční příčina, mohlo by jít i o toxické postižení jater, nebo nějakou překážku v žlučových cestách...

Angína ?

| Dotaz od: L. | z mobilní aplikace

Syn má spálu,lékař ji diagnostikoval podle vyrážky a pohledu do krku, syn bere antibiotika Ospen(od 10.12.) a je už bez příznaků.Mě asi 12.12. začalo bolet v krku,mám tam pár...

Vážená paní, spála je vysoce nakažlivé onemocnění, vyvolané streptokoky. Vzhledem k řadě různých kmenů spálových streptokoků může člověk onemocnět spálou vícekrát za život...

Pane doktore. Minulý měsíc jsem měla podstatně slabší menzes než normálně, krvácela jsem jen asi polovinu prvního dne a zbytek dní jsem v podstatě jen špinila. Po skončení...

Antibiotika nemohou gravitest nijak ovlivnit. Příjemný den

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: jana

Užívám osmým dnem svoji první antikoncepci - Mercilon. Včera mi byla diagnostikována angína a nasazena antibiotika Ospen 1500. Z antibiotik se mi dělá na zvracení (což se mi...

Antibiotika mají vliv na sníženou účinnost antikoncepce,počkejte až budete zdráva a teprve potom bych se rozhodoval o případné změně, svědění může být z toho,že při léčbě...

Kdy zaberou antibiotika

| Dotaz od: Michala

Syn 5let,od neděle má angínu večer na pohotovosti dostal Ospen 400 5ml po 8h,stále má již horečky kolem 38 i výše,kdy zaberou antibiotika?

Antibiotika zaberou obvykle 2-3.den, vydržte s nervami a dělejte malému zábaly celého těla, snížení teploty hodně pomohou, jen nesmí v zábalu nikdy usnout. Dobré tipy na zábaly...

Přeji dobrý den, před 4...

| Dotaz od: Hana Dittrichová

Přeji dobrý den, Před 4 dny jsem byla u lékaře (bolelo mě v krku při polykání) a předepsal mi Ospen 1000, který beru po 8 hodinách. Dnes je mi výborně a chtěla bych se zeptat...

Na sluníčko bych Vám doporučovala vycházet až po úplném dobrání ATB.

Účinnost antikoncepce

| Dotaz od: Andrea

Chtěla bych se zeptat na účinnost antikoncepce. Měla jsem antibiotika Ospen 1000 která snižují účinky antikoncepce ( Jeanine). Ospen jsem brala minulý cyklus a menstruaci jsem...

Ponechte normální pauzu,v dalším cyklu by již antibiotika účinek neměla ovlivnit příjemný den

Ptám se ohledně dcery (4,5r.). Poslední rok bývá často nemocná. V září měla angínu (brala Ospen), jinak by mělo jít o virózy. Teď už má víc jak měsíc rýmu, zpočátku vodovou, pak...

Nedívejte se, prosím na mandle jako na něco zatěžujícího a dělajícího problémy - je to nahromadění lymfatické tkáně, ve které tělo bojuje s choroboplodnými zárodky. Tím, že...

Angína, zánět nosohltanu

| Dotaz od: Markéta

Mám 8letého syna, který měl v dubnu angínu, Ospen, nyní od víkendu si stěžoval, že ho bolí nohy, hroznou rýmu, dostali jsme Pamycon kapky, ale od pondělí teploty, dnes opět u...

Imunita a exostoza kosti by neměla mít souvislost. Je možné, že po prvním infektu byl chlapec oslabený a snadněji chytil infekt další. Zkuste mu posilovat imunitu zdravou...

Těžká angína

| Dotaz od: Tereza

Můj syn, 4roky, Je už 3 týdny nemocný. Začalo to chřipkou. Pak se objevila spálová angína, která byla přeléčená ospenem- který bral pouze 3dny. A pak bral další antibiotika na...

Lepší pomoc bohužel není, nejlepší a nejsilnější lék jsou na bakteriální onemocnění antibiotika podaná do žíly. Zkuste vydržet a zotavování se snad co nejdříve dostaví

Můj 5letý syn má v posledních 14 dnech problémy s dýcháním. Tvrdí, že má něco v "trubičce". Asi tak 3x za minutu se zhluboka nadýchne. Byli jsme na alergologii, kde mu dělali...

Paní Danielo! Podle popisu by se mohlo jednat o astma. Pokud je stav spojen s infekcí, rýmou, kašlem a pod., s hodnocením vyčkejte po uzdravení. Pokud jsou potíže stále...

Beta hemolytický streptokok

| Dotaz od: Jana

Dle výtěru mám v krku beta hemolytického streptokoka, citlivost na ATB bude prý známá až v pondělí. Mladší dcerka má od května už 3. ATB, poslední dostala minulou sobotu na...

Jano! To, zda byl bacil z Vašeho krku důvodem ochoření Vaší dcerky může definitivně potvrdit pouze kultivace (výtěr). Je to sice možné, ale nikoli nutné. Doporučuji...

Spala

| Dotaz od: petra



Prosím o radu - cca pred 3 mesiacmi som sa prechladil a vzhľadom na to, že sa mi stav ani po 3 týždňoch nezlepšil-škrabaie v krku a čapy na mandliach (bez teploty) som navštívil...

Vážený pane Petře, podle obrázků by mohlo jít o chronickou tonsilitidu. Vzhledem k recidivujícím obtížím se nabízí tonsilektomie jako radikální způsob odstranění ložiska infekce...

Hemofil či spála?

| Dotaz od: Irena

Před 7 dny jsem byla se svým 8letým synem na pohotovosti. Byl celý osypaný drobnou krupicí. Lékařka nedokázala diagnostikovat, zda se jedná o alergii či spálu. Pozvala nás na...

Vyrážka připomínající drobnou krupičku se skutečně u spály vyskytuje, léčba Ospenem je v takovém případě adekvátní (jedná se o streptokokovou infekci a zde je lékem volby...

Marvelon vs. antibiotika

| Dotaz od: Petra K.

Paní doktorko, už jsem vážně tak zoufalá, že nevím na koho se obrátit. Doufám, že vy mi konečně zodpovíte můj dotaz. 14. ledna jsem nasadila antikoncepci Marvelon. Ode dne 18...

Běžná antibiotika, tedy i Ospen, účinek antikoncepce nesnižují. Nepřerušujte užívání antikoncepce dříve než doberete celé platíčko. Pokud antikoncepci užíváte bez zapomínání...

Streptokok

| Dotaz od: L.

Chtěla bych Vás poprosit o názor ohledně mého skoro šestiletého syna. Syn měl před rokem chrapot a zadní rýmu, vzhledem k tomu, že ve školce byla velká epidemie spály, vzala...

Asi bych byla pro Pendeponizaci. Jako ORL lékař bych vyloučila ložiska infekce - nosní, ev. krční mandle. Ohledně opakovaného nálezu streptokoka a léčby by však bylo lépe se...

Bulka na měkkém patře

| Dotaz od: Petra

Asi necele dva roky mám na přechodu mezi měkkým a tvrdým patrem bulku. Poslední rok mě začala tato bulka bolet, bolí mě třeba tři dny - pak bolest odezní a za nějakou dobu se...

Slečno Petro. Příčinou silné bolesti v krku je obvykle virový zánět hltanu, což se může označit slovem "angína", i když se tento pojem obvykle používá pro infekci bakteriálního...

Antibiotika

| Dotaz od: Karolína

Mám dotaz ohledně mých nemocí.Od začátku letošního roku jsem měla problémy s rýmou,kašlem,bolestmi v krku,teplotami.Měla jsem antibiotika od doktorky z ORL,která mi pomohla.Za...

Pokud se respirační infekce opakují často , tak by bylo vhodné určitě imunologické , alergologické vyšetření doplnit. Hranicí zvýšené nemocnosti je cca 5 infektů za rok. Každou...

Léčba angíny

| Dotaz od: Pavel

Chci se zeptat zda můžu kombinovat antibiotika Ospen společně s tinkturou Lichořeřišnice a sprejem Streptokill. Na výtěrech mi našli streptokoka, angíny mam často a někdy dost...

Pavle, sprej Streptokill k antibiotikům používat můžete. Co se týká lichořeřišnice, jedná se o bylinu, která působí antibakteriálně a používá se jako podpůrný přípravek. Sice se...

Opakující se angína

| Dotaz od: Jana

Na začátku března jsem dostala angínu (bolest při polykání, únava, zvětšené mandle, afty, povleklý jazyk) paní doktorka mi nasadila OSPEN na 10dní. Po dobrání ATB do týdne znovu...

Další antibiotika bych předepsala pouze v případě prokázané bakteriální infekce, alespoň z CRP (nabírá se z krve, spolu se známkami infekce výška CRP rozliší virové a...

Podrazdeni?

| Dotaz od: Majda | z mobilní aplikace

Jak to vše začalo? Zánětem močových cest na které jsem dostala antibiotika. Poté se rozjel zánět. Vnitřní problém se vyřešil hned, ale vnější problém stále zůstal. Zarudnutí...

Základní problém bude asi v té nadváze, tím pádem méně prostoru pro přístup vzduchu, netypickém zpracování cukrů a tím větší šanci na mykozy.Vystřídala jste v záchvatu...

Angina, afty, herpes

| Dotaz od: Katerina

P. doktore, p. doktorko, mám malý dotaz. V neděli mě bolely svaly a našla jsem si v tříslech bolestivé uzliny a malé pupínky na genitáliích + bolesti při močení, do rána už...

Nemusíte mít strach, jedná se o zcela běžné příznaky. Hezký den.

Angíny

| Dotaz od: Lucie

Moje 5letá dcera trpí stále se oplakujícíma streptokokovýma angínama. (do 4 let skoro nic) a tento rok 5 krát cca po 2 měs.. takže i 5x Ospen. výtěry jsou streptococcus pyogenes...

Krční mandle jsou svou strukturou přímo ideální k nosičství nějakého řekněme bacila, z nich nejčastější je pyogenní streptokok. Jedna z možností je dceru při další angíně...

Alkohol a antibiotika

| Dotaz od: Daniel

Chci se zepta,beru antibiotika(Ospen)Od pondělka a v sobotu tatka slaví 40.Můžu na to pít?Co to semnou udělá?Děkuji nashle

Při léčbě antibiotiky se konzumaci alkoholu vyhněte, šetříte vaše játra do budoucnosti, budete je ještě potřebovat. hezký den.

Angína

| Dotaz od: Blongie

Od čtvrtka 30.října beru antibiotika Ospen 1500 na hnisavou angínu, po dvou dnech mi čepy v krku zmizely a cítila jsem se v pořádku tak jsem začala znovu chodit do školy. pak se...

Je spíše pravděpodobné, že se Vaše angína zcela nevyléčila, či že jste se od spolužáků ve škole nakazila jiným kmenem, jež je na Ospen neúčinný. Doporučovala bych znovu...

Bolestivá mandle

| Dotaz od: Jitka

Chtěla jsem se jen poptat. Před 3 týdny mě začalo bolet a pálit v krku, rýma a suchý kašel. Dr. mi naordinovala Ospen, ale moje bolest v krku byla ještě horší tak mi nasadila...

Kouření byste měla počas léčení omezit, ale nemyslím si, že dnešní potíže jsou z kouření. Navštivte lékařku znova a požádejte o výtěr s kultivací, je možné, že ani dvoje...

Dávivý kašel

| Dotaz od: Šárka

Prosím o radu. Syn (3 roky) nastoupil do školky a po dvou dnech dostal vysoké horečky a stěžoval si na bolest jazyka a pusy. Byla to angína a stomatitída. Dostal Ospen. Horečky...

Paní Šárko! Chápu Vaše trápení s kašlem. Po nástupu do školky děti skutečně velmi často trápí respirační infekty s kašlem a rýmou, jak se dostávají do kontaktu s dosud jim...

Pneumokok v nose

| Dotaz od: Adéla

Po výtěrech z nosíku byl mému synkovi(23 měsíců)zjištěn pneumokok...měli jsme opakované záněty nosohltanu,uzliny na krku atd...dostali jsme na deset dní ospen,3x denně 5 ml...

Pneumokok v nose je zcela normální nález, to má mnoho lidí a obvykle to nezpůsobuje žádné problémy. Pokud je Váš syn v pořádku a má všechny testy v normě, netrapte se tím. K...

Mononukleoza

| Dotaz od: Kiki

Chtěla bych se zeptat na svoji téměř 7letou dceru. Začala letos chodit do školy, od září měla již 2 angíny,každý měsíc jednu,poprvé měla i horečky, u druhé ne, dostala pokaždé...

Infekční mononukleosa je onemocnění virového původu,léčba antibiotiky zde tedy primárně není na místě,pouze,pokud se bakterie uplatní jako tzv.nasedající infekce.Mononukleosu...

Dnes jsemdostala antibiotika ospen 1500 na anginu . Na 10 dni . Pristi patek (11.12.) mam maturitni ples, je mozne jiz den po dobrani pit alkohol? Nebo je mozne antibiotika...

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, čili je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední...

Alergie na antibiotika

| Dotaz od: Míša

Před dvěma dny jsem dobrala antibiotika Ospen, která mi byla předepsána na léčbu angíny. Přes noc jsem se na některých místěch na těle osipala svědiou vyrážkou. Je možné, že je...

Ano - je velmi pravděpodobné, že se jedná o alergickou reakci na podávaná antibiotika. V tomto případě nehraje roli, že jste takovou reakci dosud neměla. A ano - tuto reakci...

Mela bych dotaz, dostala jsem dvoje antibiotika,první Ospen 1500 a ty druhé Klacid 250,mohou tyto antibiotika snižovat účinnost antikoncepce Cleosensa?jestli ano,co doporučujete...

Antibiotika ovlivňují antikoncepci, ale spíše kontrolu cyklu, tedy je po nich vyšší výskyt nepravidelného krvácení či špinění, při větších výkyvech by mohla být ovlivněna...

V polovině července (tedy 4,5 měsíce zpět) mi stoupla teplota cca na 39. Doktorka mi řekla, že to bude asi jen viróza (CRP bylo nízké). Když to po 3 dnech nepřestalo, tak mi...

Může se jednat to různé věci - nějakou potravinovou alergii, která se mohla tím onemocněním rozbouřit (zjistit lze někdy buď z krevních testů nebo postupným vylučováním určitých...

Urologie

| Dotaz od: romana

Asi 2 měsíce mám bolesti zad a jde mi to do pravé kyčle, na neurologii byl menší nález, tak sem chodila na procvičování. trochu se úleva dostavila, ale bolesti se stále vracejí...

Bylo by dobré po využívání Macmiroru ověřit kultivačně, zda nepřetrvává infekce moč. cest. Kdykoliv je nějak nemocný orgán malé pánve, může docházet k blokádám bederního úseku...

Spálová angína

| Dotaz od: Naďa

Chtěla jsem se zeptat, co mám dělat, když pětiletá dcera měla spálu, užívala dvacet dnů Ospen a po šesti dnech má opět teplotu přes 38, zimnici, nateklé uzliny a bolest v krku...

Za redakci se omlouvám za opožděnou odpověď. Bylo vhodné nečekat do pondělka a vyhledat pomoc dříve.

Antibiotika a sport

| Dotaz od: Andrea

Mám dotaz.Mám předepsana antibiotika ode dneška(je mi dobře jen mě bolí v krku když polknu)doktorka mi dělala krevní testy a řekla mi že to není ani dobřé ani špatné prý tak...

To skutečně bude záležet na tom, jak se budete cítit, obecně se s ATB běžné činnosti dělat dají, nepíšete však, co znamená "vrcholově sportovat". Přecházení a nedoléčení...

Od minulého týdne ležím s angínou, beru Ospen 1500 po 8 hod. Po pár dnech se mi to přetransformovalo do suchého dráždivého kašle a rýmy. Užívám jitrocelový sirup a mažu se...

Zdá se ,že kromě anginy máte ještě virosu - rýmu a kašel. Ospen rozhodně doberte,mininku neškodí. Ke kloktání užívejte odvary z heřmánku anebo šalvěje.Do nosu kapejte...

Spálová angína

| Dotaz od: Lucie

Syn (5let)prodělal spálovou angínu, před 10dny dobral antb.Ospen a dostal Pendapon, dcera má od včerejška angínu s podezřením také na spálovou(3roky, také Ospen), ve školce mají...

Lucie! Syn je pendeponem (ne zcela úplně) chráněn. Dbejte na životosprávu. Kondice, otužilost, pestrá strava, dostatek spánku.

Antibiotika a mariuhana

| Dotaz od: Pavel

Právě dobírám penicilin Ospen 1500, zbývá mi ještě 10 prášků, měl jsem angínu, ale teplotu a špatné polykání jsem měl naposled před 3 dny, teď se cítím fit už tak na 85%. A...

Vzájemné se sice účinek marihuany a penicilinu neovlivní, přesto nelze užívání drog doporučit, zvláště pokud jste nemocen.

Opakující se angína ?

| Dotaz od: Pavel

Naše dcera - 12 let - má od začátu kalendářního roku již 4. angínu. vždy brala penicilínové antibiotika, naposledy musela pro neustupující potíže opakovat léčbu a ihned vybrat...

Doporučoval bych provést výtěr z krku a test citlivosti na antibiotika. Dále je možné, že se jedná o mononukleózu. Co se zvýšení imunity týče, dobré je odstranění mandlí a...

Bakterie ve výtěru z pochvy

| Dotaz od: Renata

Ráda bych Vás poprosila o Váš názor na náš problém. V červenci se objevil mé 4 leté dceři slabý výtok z pochvy. Naše dětská lékařka nám doporučila sedací koupele v hypermanganu...

Pokud není výtok, kolonie v pochvě jsou v rovnováze. Ty bakterie,které se vykultivovaly, jsou celkem běžnou bakteriální florou. Nijak bych se neznepokojovala, je to pro dítě...

Menstruace při antikoncepci

| Dotaz od: Pavlína

Chtěla bych se zeptat, před deseti dny sem začala brát svojí první antikoncepci(stodette) a většinou menstruuji tak 5 dní, ale teď už deset dní krvácím. může to být i tím že k...

Chvilku obvykle trvá,než si tělo a anikoncepce " sednou", vyčkejte (pokud nekrvácíte hodně silně a nemáte bolesti) do dalšího cyklu.nepravidelné špinění může být cca 3měsíce.

Časté angíny

| Dotaz od: Markéta

Můj pětiletý syn nyní od března má už po třetí angínu. Vždy se mu pan doktor podívá do krku,řekne,že má angínu. Dostaneme Ospen, má horečky až 40. Pak poprvé šel do školky po...

Markéto! Má-li dítě pestrou stravu, nejsou doplňky nutné a vlastně ani vhodné. Na zvýšení imunity : hodně pohybu, je skvělé, že je hodně venku. Zakysané (živé!) mléčné výrobky...

Krvaceni po sexu

| Dotaz od: Marketa

Asi pred 3 dny jsem dobrala antibiotika Ospen. A stalo se mi ze pri i po sexu jsem trochu krvacela. Je to poprve co se mi to stalo. Uzivam antikoncepci Lunafem. Tak je mozne ze...

Snížení účinku antikoncepce při pravidelném užívání není pravděpodobné. Spíše jste krvácela kvůli drobnému poranění, infekci, či jinému onemocnění. Případně také jen proto, že...

Únava u dítěte

| Dotaz od: Zuzana

Prosím Vás o radu, můj tříletý syn je poslední dobou "nějaký divný". Kdysi jsme si pořídili pejska, syn začal hodně kašlat a lékařka mu během tří týdnů vystřídala troje...

Jednoznačně bych Vám doporučila návštěvu lékařky, odběr moči, krevního obrazu, zánětlivých parametrů a ideálně také imunologie.

Streptokokové angíny

| Dotaz od: Lucie

Moje 5letá dcera trpí stále se oplakujícíma streptokokovýma angínama. (do 4 let skoro nic) a tento rok 5 krát cca po 2 měs.. takže i 5x Ospen. výtěry jsou streptococcus pyogenes...

Lucie. Váš dotaz je oprávněný. Angína je stav, kdy je zánět krční mandle způsobený infekcí, nejčastěji streptokokovou, jako u Vaší dcery. Vždy ale, abychom nemoc mohli označit...

Vynechábí menstruace

| Dotaz od: Nikola

S přítelem se už asi měsíc snažíme o miminko, vysadila jsem atikoncepci. 14.11 jsem měla dostat menstruaci, která se však do dnešního dne nedostavila. Když jsem měla teprve...

Pravděpodobně se o těhotenství nejedná, pozitivita z moči je obvykle do týdne po vynechání měsíčků.bylo by vhodné navštívit gynekologa.

Mám syna 3,5 l...

| Dotaz od: Eva

Mám syna 3,5 let od září 2007 až do teď má rýmu, kašel a min. 1 za měsíc zánět v uchu nepíchaný přeléčený lihovými kapkami za tu dobu měl 2x atb Ospen a to v prosinci a v dubnu...

Podle Vámi sdělených informací bych nečekal a nosní mandli bych doporučil odstranit. Ačkoliv mandle nemusí být obrovská, bude pravděpodobně trvalým zdrojem reinfekce Vašeho syna...

Ha vs. atb

| Dotaz od: Eliška

Od 2.8. beru antibiotika Ospen 1500, 4.8. si beru první prášek z platíčka antikoncepce Minisiston. Ospen budu brát ještě do 12.8. Jak dlouho se po dobrání antibiotik budu muset...

Antibiotika nesnižují účinek antikoncepce tolik,jak se obecně tvrdí,týká se to jen některých ATB například proti TBC,pokud chcete mít absoluni jistotu,používejte v cyklu kdy...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych se zeptat zda antibiotika ospen 1500 ovlivňují antikoncepci diane 35. Antibiotika beru po osmi hodinách už pátý den a antikoncepci uzivam pravidelne. Děkuji za odpověď.

Antibiotika ovlivňují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom

Atb

| Dotaz od: Natálie

Byly mi předepsány antibiotika Ospen 1000. Ovlivňují účinek antikoncepce Feminegi? Pokud ano, jak dlouho po dobrání antibiotik je účinnost snizena?

Je to peniclinové antibiotikum, odborný článek na sukl.cz uvádí že účinnost HA snižuje...ale jinak vůbec nic :-) takže to asi nikdo neví...jinak antiotikum by mělo být během pár...

Dcera 3 roky - nemocnost

| Dotaz od: Petra

Má dcera 3 roky nastoupila v září do školky. Po dvou dnech byla týden nemocná, pak šla 4 dny do školky a byla 10 dní nemocná, pak šla na týden do školky a zase byla týden...

Zvýšená frekvence respiračních infekcí po nástupu do školky neznammeá většinou nějaký závažný imunodeficit. Je dobře , že jste byly na imunologickém vyšetření, Ribomunyl je...

Vysoka sedimentace

| Dotaz od: vera

Mam 3,5 leteho syna ma svysenou sedimentaci asi pred mesicem ho bolelo skoro porad brisko ze nemohl na velkou pak se stalo a byl v pohode tady tento problem ma od mala jenze...

Sedimentace odráží řadu pochodů v lidském těle. Pokud se někde v organismu odehrává zánět, což angína jistě je, sedimentace stoupá. Po odléčení antibiotiky je třeba vyčkat i...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Adela

Již třetím měsícem beru třífázovou antikoncepci Qlaira. Nyní jsem dobrala antibiotika ospen 1000, své lékařky jsem se ptala jestli snižují tyto antibiotika učinnost antikoncepce...

Antibiotika snižují účinnost antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít absolutní jistotu do konce tohoto cyklu použijte ještě kondom. Příjemný den

Několik let mám lichem ruben v oblasti kotníků,občas lepší,občas horší,asi před dvěma měsíci jsem prodělala dvě ošklivé angíny po sobě a objevila se mi i lupénka.Paní doktorka...

Chronické zánětlivé ložisko v těle (= fokus) může vést k celé řadě zdravotních problémů a lichem planus patří mezi ně. Odstranění infekčního fokusu ( pokud to nejde...

Potřebovala by...

| Dotaz od: Hana

Potřebovala bych poradit, dcera 21 měsíců má angínu, dostala antibiotikový sirup Ospen, teď začala dost kašlat, tak jsem se chtěla zeptat zda jí můžu začít dávat homeopatický...

Neexistuje žádný zásadní důvod, proč by dcera nemohla Stodal užívat, účinnost antibiotik to neovlivní. Dávejte jí hodně pít, aby se hlen mohl naředit a dobře vykašlat.

Neadekvátní léčba?

| Dotaz od: Stáňa

Dcera, rok a půl, po vyšetření CRP dostala Ospen (vysoké horečky, bez jiných obtíží), faryngitida. Druhý den byla odebrána moč a poslána do laboratoře. Na základě těchto...

Unasyn je ATB ze stejné skupiny jako penicilin. Užívání skoro jistě žádné následky mít nebude.

Re:je to spalová angína?

| Dotaz od: Stanislava

Děkuji mnohokrát za Vaši odpověd,psala jste,že syn má spálu,(jen pořád nechápu,že nemá bolesti v krku,ani teplotu,myslela jsem,že spálový bacil způsobuje zánět mandlí)a tablety...

Stanislavo, antibiotika a léky přijímané ústy v jakékoliv podobě (tablety, sirupy, roztoky) se nemusejí vždy 100% vstřebávat, protože záleží na stavu trávícího traktu, odkud se...

Povlak na jazyku

| Dotaz od: Klára

V září jsem prodělala angínu, při níž se mi vytvořil silný povlak na jazyku. Dostala jsem Ospen 1500. Ani 2 týdny po vyléčení nezmizel, ale paní doktorka mi řekla, že je to...

Povlak na kořeni jazyka, který popisujete, je zcela fyziologický - jedná se o odlučující se povrchové epiteliální buňky sliznice jazyka. Pravidelné čištění jazyka speciální...

Borella

| Dotaz od: Eva

Dcera (nar.5/05) měla 4.5.08 1.klíště za lev.uchem,po 14dnech flek.Přeléčena antib.Ospen400 bez krev. odběru. Kontrol.odběr krve proveden 4.9.08.Dle výsledku má "hraniční...

Hraniční hodnoty znamenají pozitivum, na další kontrole by již měly být v normě. Neobávejte se nadměrně, o dítko pečujte a pozorujte je s láskou jako před onemocněním, pokud...

S přítelem jsme se před dvěma měsíci rozhodli, že vysadim po 10ti letech HA a začneme se snažit o miminko. Od te chvíle u mne začaly vlekle komplikace a problémy. Byla jsem...

Postup vašeho lékaře je logický a správný,léčba poševních zánětů je více než vhodná,co se týče přípravků na zvýšení imunity je jich volně prodejných celá řada,nejlépe je...

Žluté skvrny na rukouv

| Dotaz od: Jarmila

Již pár dní na sobě pozoruji pár neobvyklých ( u mne) a nepříjemných změn. Na vnitřní straně rukou se mi objevilo pár menších, žlutých skvrn. Nejdříve jsem myslela, že to může...

Nemusíte mít obavu, žloutenka se takto určitě neprojevuje. Pokud by došlo k zežloutnutí, potom by to byla celá kůže, ne jen okrsky. Ohledně spojitosti se zánětem mandlí je těžké...

Můj 2-měsíční s...

| Dotaz od: Ivana Kasalová

Můj 2-měsíční syn onemocněl zánětem průdušek,nemoc trvá již 14 dní,malý je velmi zahleněný a objevila se již také rýma.Po týdnu nemoci nám lékařka nasadila antibiotika Ospen (na...

U takto malého dítěte je samozřejmě problém s odkašláváním a smrkáním, takže průběh může být trochu delší, navíc je dítě stále ve vodorovné poloze, což nepřispívá dobrému...

Kapavka

| Dotaz od: Eliška

Paní doktorko, chtěla bych se zeptat, mám nepříjemné svědění a občasné pálení pochvy s bílým nebo průhledným výtokem, bojím se kapavky. Před týdnem jsem dobrala antibiotika...

Eliško. Příznaky kapavky se obvykle objevují cca týden po nákaze, 8 měsíců je tedy již dlouhá doba. Podle popisu vašich obtíží se může jednat o kvasinkovou infekci, která občas...

Angína, zánět dvanácterníku

| Dotaz od: Branislava

Chci se zeptat, měla jsem angínu, doktorka mi na to nasadila ospen, po 3 dnech se mi dělalo zle od žaludku, říhání, nemohla jsem polknout jídlo, poté jsem byla poslána na...

Je možné, že angína nebyla pořádně doléčena. Ospen (tj. penicilin) přitom patří mezi dobře tolerovaná antibiotika. Za určitých okolností může být angína dokonce i nebezpečná...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Michal

Chtěl bych se zeptat jestli je možné, že moje partnerka může být těhotná. HA bere pravidelně, ovulaci měla cca před 8 dny, ALE dobírá antibiotika OSPEN, měli jsme nechráněný...

Antibiotika mohou snížit i když minimálně účinek antikoncepce, gravidita není pravděpodobná,když by se menses nedostavily v termínu,udělejte si gravitest, Příjemný den

Borelioza

| Dotaz od: Alena

Prosím o radu, mému synovi je 6 let a udělal se mu flek ve tvaru srdce ohraničený červeně na paži asi před měsícem, mazala jsem to ze začátku, o za pár dní flek začal mizet...

Aleno. Podle obrázku to opravdu vypadá na erythema migrans, čili na 1. stadium boreliózy. Léčba ale v pořádku není, antibiotika užívaná u dětí jsou Ospamox nebo Duomox, nebo...

Vynechání prášku

| Dotaz od: Bára

Mám víc problémů najednou. Mojí matce došla antikoncepce, tak jsem jí půjčila pár prášků svých, než se dostane k lékaři (má stejnou značku) s tím, že mi je pak vrátí a vrátila...

Riziko je malé, jak malé přesně, to nevyčíslím (není nulové, ale odhaduji, že nad 2 % také není).

Otok po antibiotikach

| Dotaz od: jakub

Hezký den, od úterka mám pomĕrnĕ tĕžkou anginu, vsude v puse mam čepy(i na jazyku), dostal jsem na to ve ctvrtek antibiotika ospen 1500 a to 4x denne po 6 hodinach. Jenze...

Otoky mohou být projevem alergické reakce - jak na užívaná antibiotika, tak i např. na jiné léky, vitamíny , které užíváte. Pokud je opravdu souvislost projevů s požitím Ospenu...

Obracím se s dotazem, starší syn 6 let má spálovou angínu, třetí den bere Ospen a konečně bolesti ustupují.Teď se mi jedná o mladšího syna 2 roky, který je se starším stále v...

Antibiotika bych preventivně nenasazovala, je to zbytečné zatěžování organismu. Olupování kůže na dlaních a mezi prsty může být prvním projevem spály. Váš starší syn přestane...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Kristýna

Beru už 3 roky antikoncepci Jangee a teďka beru antibiotika ospen 1000, dnes doberu poslední prášek antibiotik. Za jak dlouho můžu mít pohlavní styk? Ovlivnily antibiotika nějak...

Ospen účinek antikoncepce neovlivňuje.

Současné užívání léků

| Dotaz od: Mirka

Prosím o radu. Matka užívá Tiaprid 1 tabletku večer. Nyní má antibiotika ospen sirup. Můžou se tyto léky brát současně. Matka má 90 let. Již 3 dny je bez horečky. Děkuji

Určitě se brát mohou - ale i přesto, že je nyní již bez teploty, doberte ATB do konce balení. Přeji mamince brzské plné uzdravení. Hezký den.

Dříve jsem trpěla na angíny, i když si dávám pozor, tak jednou za čas angíny mám a opakují se mi. Pak je vždy na nějaký ten rok klid. Stalo se mi následující: Bolest v krku...

Vážená paní/slečno Michaelo, mohlo by se jednat o zánět kloubu, související s angínou. Doporučuji Vám podstoupit vyšetření revmatologem a podle výsledku se domluvit na dalším...

Léčba boreliózy

| Dotaz od: Jitka

Chtěla bych se zeptat na postup při léčbě případné boreliozy. Dcera(5 let) měla klíště za ouškem, po týdnu se jí zhruba v místě přisátí vytvořila lehce růžová celkem rozsáhlá...

Pokud měla Vaše lékařka podezření na boreliózu, pak není z mého hlediska nasazená léčba příliš vhodná. Na borelie nejlépe zabírají tzv. betalaktamová antibiotika - mezi ně patří...

Atb a slunce

| Dotaz od: Jana

Mam angínu a dostala jsem antibiotika ospen 1500 v následujících dnech ma byt hezky. Slyšela jsem ze s antibiotiky nesmim na slunce, proc a co se muze stát? Děkuji za odpověď

Vážená paní/slečno Jano, výrobce neuvádí žádný výskyt nežádoucí reakce v důsledku oslunění při současném užívání Ospenu. S pozdravem, MH.

Mykóza po antibiotikách

| Dotaz od: Veronika

Před týdnem jsem dobrala antibiotika Ospen a chtěla jsem se zeptat, jestli mohly mít vliv na to, že před dvěma dny se mi objevily příznaky vaginální mykózy.Předem děkuji za...

Ano, je to pravděpodobné. Zkuste některý z volně prodejných přípravků intimní hygieny, vlastní léčbou jsou pak antimykotika, př. Gyno Pevaryl. Při přetrvávání obtíží navštivte...

Opožděná dávka antibiotik

| Dotaz od: Pavla

Chci se zeptat - když máme pro dcerku 4 roky, 13kg, předepsaná antib. Ospen 400, po 8mi hodinách, je velký problém, když jsme se opozdili o 2 hodiny, čili jsme vzali další dávku...

Pokud se to stalo jednou, jistě se nic nestalo a antibiotika budou fungovat. Je ale dobré intervaly dodržovat, aby se držela dostatečná hladina antibiotik v krvi a nedávat je...

Dne 9.12.2015 jsem navštívil svého obvodního lékaře s bolestmi v krku a horečkou. Měl jsem v krku bílé čepy, nemohl jsem ani polknout. Dostal jsem Antibiotika Augmentin 1g...

Vážený pane Tomáši, streptokoky sérologické skupiny C představují 9-17 % všech kmenů beta-hemolytických streptokoků získaných z klinických vzorků od člověka. Vyvolávají jak...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Eliška

Potřebuji vědět jak moc ovlivní moji antikoncepci (Lindynette 20) antibiotikum Ospen 1500. Antikoncepci za týden doberu a antibiotika bych měla dobrat za 4 dny. Děkuji

Ospen antikoncepci ovlivňuje, ještě během pauzy užívejte kondom. Od dalšího platíčka budete chráněná.

Angína, syn 3 roky

| Dotaz od: Jana Klapková

Tříletý syn začal navštěvovat mateřskou školu. Onemocněl angínou, byl mu předepsán Ospen, po 14 dnech se mu angína vrátila a lékař na pohotovosti mu předepsal znovu Ospen, nyní...

Nejvíce jste mu už pomohla sama, tím, že jste ho odhlásila ze školky. Imunitu můžete zvýšit i pobytem na horách, se solnou jezkyní zkušenosti nemám. Po antibiotikách se...

Dele jak mesic mam citlivou oblast mezi konecnikem a varlaty (nejblize asi palive bolesti). Pri ohmatani je oblast zdurela a citliva. Take se u mne vyskytuje caste moceni, ktere...

Prostata se neprojevuje změnami na kůži mezi varlaty a konečníkem. Spíše bolestivostí směrem do konečníku, ale v hloubce. Ne povrchově. Ospen na prostatu nebývá vhodný. Buďte v...

Antibiotika a moře

| Dotaz od: Karolína

19.7 jedu k moři do chorvatska a včera mi pani doktroa dala antibiotika na angínu ospen 1500 a doberu ho první den co tam budu myslíte že už se mužu koupat ? děkuju

Vážená slečno Karolíno, pokud jste prodělala streptokokovou anginu, doporučuji Vám minimálně 1 až 2 týdny po ukončení léčby antibiotikem dodržovat tělesný klid. Vzhledem k...

Angina

| Dotaz od: andrea

Chtěla bych se zeptat. Mam anginu a lekařka mi předepsala ospen 1000. Po jak dlouhé době braní ospenu nemohu už nikoho nakazit ?

Minimálně pět dnů se ostatním vyhýbejte.Pět dnů totiž trvá "rozmnožovací" cyklus nejběžnějších bakterií. Brzy se uzdravte.

Dají se nahradit antibiotika?

| Dotaz od: Pebal



Můj dotaz se týká mé 6ti leté dcery, která doposud netrpěla žádnými zdrav. problémy ( max. 1 za rok angína, jinak přes rok zdravá, žádná rýma, nachlazení, nic), v listopadu loň...

Simono! V tomto ročním období se u školního dítěte může jednat o sérii nezávažných virových respiračních infektů. Dítě má nárok prodělat klidně osm běžných infekcí za rok...

Zvýšené teploty a horečky

| Dotaz od: Zuzana

Můj syn 2,5 roků si před měsícem stěžoval na bolest v krku.Paní doktorka mu dala Ospen.Od té doby je ale stále nemocný.Nyní je nemocný tak že od 10.3. má zvýšené teploty a...

Tak dlouhé teploty by měly vést k podrobnějšímu vyšetření, co nejdříve navštivte pediatričku na kontrolní vyšetření, měla by vědět, že sirup neůčinkuje. Mohly se přidat další...

Vliv ha a antibiotik

| Dotaz od: Lucka

Beru antikoncepci Regulon a dostala jsem antibiotika Ospen 1500. Chci se zeptat zda antibiotika ovlivňují účinek antikoncepce. Děkuji za odpověď.

Neovlivňují.

Antikoncepce s antibiotiky

| Dotaz od: Kačka

Hezký den,mám dotaz,beru antikoncepci Logest a v půlce platíčka jsem dostala spálový bacil a naordinovali mi antibiotika Ospen 1500.Nějak jsem si to neuvědomila a měla jsem...

Kačko. Zaráží mne, že souložíte s horečkami na antibioticích... To neděláte dobře, měla byste odpočívat a spíše se šetřit. ke každým antibiotikům užívejte probiotika. Nicméně k...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: veronika

Trpím silným menstruačním krvácením, proto sem se rozhodla zajít s problémem k lékaři, a ten mi dal antikoncepci Lunafem. Během užívání prvního platíčka jsem onemocněla a měla...

Aby se dal spolehlivě posoudit účinek antikoncepce je potřeba ji užívat alespoň 3 cykly,po jednom je příliš brzo soudit příjemný den

8 týdnů po rizikovém jednání, já aktivní při orálním sexu s ženou jsem navštívil praktického lékaře s malými bolestmi v krku. S ničím jsem se nesvěřil ale CRP krve jsem měl 14mg...

Na syfilis ani kapavku to nevypadá i když stanovit diagnozu jen z fotografie je obtížné,mohlo by se jednat o kvasinkovou infekci po antibiotikách navštivte ORL oddělení...

Kombinace léků

| Dotaz od: Dorka

Vnuk má spálovou angínu lékař mu předepsal Ospen 750 krka mohu mu podávat i léky na kašel? Popřípadě jaké? děkuji za odpověď.

Ano, můžete - přes den je vhodné podávat léky na podporu odkašlávání (Mucosolvan, Mucobene, ACC, Thymomel). Tyto však nepodávat po 17. hodině pro možnost zvýšené tvorby hlenu v...

Prevence recidiv erysipel

| Dotaz od: Viktor

Paní doktorko, v březnu tohoto roku jsem se léčil s růží. Bohužel byl trošku horší průběh léčby jelikož jsem se mi objevil toxoalergický exantém po atb Ospen 1500. Následně i...

Pro prevenci erysipelu je nutné dostatečně dlouhé léčení jak streptokokové infekce, která byla u vás zajištěna, tak je třeba ošetřit bránu vstupu infekce. Neuvedl jste, kde se...

Vřídek na genitáliích

| Dotaz od: Sára

Někdy v listopadu roku 2008 jsem měla angínu a užívala penicilín 1000 na 7dní a po té ještě Ospen na 4dny, ale měla jsem vysokou sedimentaci a dostala jsem ještě Fromilid 250...

Rozhodně navštivte kožního lékaře, takto přes internet není možné chorobu přesně určit. 1)Primární stadium syfilis se projevuje vřídkem, který nikdy NEBOLÍ. Během několika...

Chtěla bych se zeptat jestli můžu s antibiotikami pít alkohol. Od 28.6 jsem měla Ospen 1000 a pak jsem dostala Ospen 500 a ten mám i nyní. Děkuji za odpověď a přeji hezký den :-)

Na antibiotika byste alkohol pít neměla.

Od detstvi trpim na infekce a anginy. Nyni mam zase delsi obdobi, kdy se mi zdravotne nedari: V lednu jsem brala 10 dni ospen na anginu, minuly tyden (v breznu) jsem dobrala...

Paní Aleno. Velice se omlouvám, ale k příčině opakovaných infekcí by bylo možno se kvalifikovaněji vyjádřit pouze s podrobnější znalostí Vašeho zdravotního stavu a životosprávy...



Syn má 3,5 roku a už po třetí během půl roku dostal spálovou angínu(měl jen 2dny bolest v krku s vyrášku, bez teplot a jiných příznaků).Poprvé jsme byli v nemocnici, tam měl...

K zabránění recidivující angíny by se mělo opravdu zvážit injekční podání depotního penicilínu - Pendeponu. Dále byste si s manželem mohli nechat provést u praktického lékaře...

Tonzilektomie

| Dotaz od: Miroslava

Prosím o radu ohledně plánované tonzilektomie u svého šestiletého syna. V říjnu 2015 prodělal spálu, kdy mu bylo předepsáno Penbene. Od té doby se zopakovala nákaza streptokokem...

Tento zákrok bych doporučil jen tam kde jsou mandle těžce zdevastované a rozbité s hlubokými dírami, kde se stále drží infekce, případně již pokud došlo k abscesu který se často...

Antibiotika a kofein

| Dotaz od: Miloš

Může se při užívání antibiotik (Ospen 1500) pít kofein? děkuji

Ano, dbejte však i na dostatečný přívod tekutin i bez kofeinu,

Hiv nebo angína ?

| Dotaz od: Adam

Měl jsem těsně před začátkem nového roku sex s prostitutkou, dva dny poté jsem oněmocněl a byla mi diganostikována povlaková angína, dostal jsem Ospen a angína se vyléčila, ale...

Jako typické projevy HIV infekce mi vaše obtíže nepřipadají, ale pokud šlo o sex nechráněný, určitě doporučuji kompletní odběry na pohlavní choroby. Domnívám se, že vaše obtíže...



Můj syn 3 roky dostal na užívání zinnat 125 mg 2xd po 5 ml, dostal 2 balení po 50 ml. Dávku jsem odměřovala přesně přesto mi už z prvního balení zbyly skoro dvě dávky...

12 dní by měla být dostačující doba užívání antibiotik. Očkování Prevenarem je vhodné.

Beru antibiotika ospen 1500 mohu k němu jíst mlecne výrobky konkretne bílou activii k udržení spravne rovnováhy ve střevech většinou mivam po antibiotikach problémy s...

Ano

Streptokok beta hemolytický c

| Dotaz od: Kateřina

Paní doktorko! Již od října se léčím "pomalu na vše" u své OL. Zprvu to byla jen rýma, kašel, občasné bolesti v krku, následně to byla chřipka, opět rýma, kašel, bolesti...

Pokud jste polyvaletní alergička, tak bych hlavně doporučovla pravidelnou medikaci antihistaminiky s protizáněltivým účinkem, pokud máte rýmu nebo ucpaný nos , tak i pravidelnou...

Pred dvěma týdny mi otekly z niceho nic zlazy(asi) pod jazykem a v prostoru uzlin se mi udelala boule..pri polykani me tam strasne pichalo. Sel jsem teda k doktorce a ta mi...

Vážený pane Jakube, doporučuji Vám podstoupit ORL vyšetření v kombinaci s příslušnými laboratorními testy. S pozdravem, MH.

Opakovaná angína

| Dotaz od: Veronika(17)

Na konci února jsme byly se školou na horách, odtud jsem si přivezla angínu. Při návštěvě mi bylo řečeno, že je to "angína jako z učebnice" a dostala jsem antibiotika...

Veroniko K vašemu dotazu, vyjmutí mandlí je velice ošemetná záležitost a většinou se k tomuto zákroku přistupuje až po zralé úvaze a doporučil bych si poslechnout názor více...

Genitální herpes

| Dotaz od: Alex

Mám dotaz. V pondělí jsem cítila pálení na genitáliích, ve středu večer jsem si na nich našla 2 puchýřky a zhnisané mandle. Ve čtvrtek ráno jsem ihned navštívila gynekologii...

Paní doktorka Vám Zovirax předepsala správně. Lze jej aplikovat na zevní genitál. Ideální je začít s mazáním co nejdříve, ještě než se puchýřky vysejí. Obyčejně se to projeví...

Špinění a zápal plic

| Dotaz od: Věra



Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Monika

Beru antikoncepci Regisha. Nyní mám angínu a brala jsem antibiotika Ospen 1500, nemoc se mi vrátila a teď beru Xorimax 500mg. Snižují tyto atb účinnost antikoncepce?

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít absolutní jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom. Příjemný den

Aslo

| Dotaz od: Jitka

Pane doktore, Mám teď takový dotaz. Asi před měsícem jsem byla na krevním vyšetření a tam mi udělali i vyšetření ASLO, to bylo zvýšené kolem 610 tu dobu jsem měla "chycené...

Podání ATB by mělo proběhnout na základě prokázané bakteriální infekce.Vysoká hladina ASLO toto ještě nemusí prokazovat, dvě změřené hladiny se lišily minimálně.Nevím proč jste...

Glomerulonefritida

| Dotaz od: Lucie

Vážená paní doktorko, ve čtyřech letech a následně v deseti jsem prodělala akutní poststreptokokovou glomerulonefritsis. Zánět se mi projevoval pouze bolením hlavy, v zádech a...

Prodělaný zánět ledvin v dětství může znamenat vyšší riziko ledvinných komplikací v dalších letech . V močovém sedimentu máte zánětlivý nález , kultivace byla negativní . vše...

Bolest v krku po angíně

| Dotaz od: Martin

Asi před třemi týdny u mně propukla angína, hned jsem šel za praktickým lékařem a ten mi dal antibiotika - ospen. Už třetí den nemoci jsem se cítil dobře. Poté jsem byl znovu na...

Pokud se celý den jinak cítíte dobře, slabá bolest poránu v krku nemusí nic vážného znamenat. Zkuste kloktat výtažek z šalvěje ráno a večer /dá se koupit v lékárně nebo si...

Alergie na antibiotika

| Dotaz od: Katka

Před 14 dny jsem dobrala ospen,mám fleky po těle jako škrábance.Už jsem to měla vloni na jiná antibiotika.Jak dlouho to může ještě trvat a nepomohla by nějaká očistná kůra a...

Kožní reakce na antibiotika je poměrně častá, moje rada je: zapamatujte si antibiotika, na která jste měla tuto reakci a vždy, když vám chtějí nějaká ATB napsat, tento stav z...

Angina-antibiotika

| Dotaz od: Petr

Dnes jsem byl u me doktorky s anginou a ta mi predepsala Ospen 1500 na 10 dni do příštího pátku. Poté jak doberu antibiotika tak v pondeli jedeme se skolou na běžky které jsou...

Pane Petře. Omlouvám se za opožděnou odpověď, dotaz byl ke mě přesunut. Pokud se po léčbě budete cítit dobře, nevidím v běžkách problém. K otázce návratu angíny - někdy se...

Opakovane anginy

| Dotaz od: Simona

Chtěla jsem se zeptat,muj syn 3letý prodělal 2 týden v lednu anginu,měl čepy na mandlích,zánět spojivek a zvětšený uzliny,lekařka mu nasadila Ospen a udělala výtěr kde byl...

Angina může být i virového původu, kde antibiotika nepomáhají. pokud by dlouhodobě přetrvával streptococus a syn měl stále anginy tak bych doporučovala Pendepon - injekce...

Kapavka

| Dotaz od: sandy

Již jsem se zde jednou ptala,ale dotaz nebyl možná jasně položen...ráda bych se tedy zeptala podrobněji, je možné abych předala svému novému příteli kapavku, kterou jsem se asi...

Pokud jste byla léčena antibiotiky na anginu a ne na kapavku, pak v době pohlavního styku jste mohla být stále infekční, za vyléčenou se kapavka považuje až po 3. negativním...

Angína

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko, obracím se na Vás s prosbou o radu. Dnes byla dceři diagnostikována silná angína. Nasazen Ospen krka po osmi hodinách. S angínou máme hodně zkušeností , avšak...

K angíně opruzení nepatří. Je ale možné, že byla dcerka nemocí oslabená a náchylnější - častá bývá během různých onemocnění kvasinková infekce genitálu a antibiotická léčba ji...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Martina

Do zítřka mám brát ATB Ospen 1500 a v pátek začínám s novým platíčkem Antikoncepce Logest. Chci se proto informovat, zda už jsem v první den braní plně chráněná?

Antibiotika nesníží účinek antikoncepce, pokud antikoncepci užíváte pravidelně, jste před otěhotněním plně chráněna.

Antibiotika na kašel

| Dotaz od: Alena

Chtěla jsem se zeptat, syn 11 měsíců začal mít štěkavý kašel. Byla jsem s ním hned u dětské doktorky a diagnoza - laringitida. Dostal čípky, kdyby se nám dusil. Ten jsem dala na...

Aleno! Kašel je pouze příznakem onemocnění dýchacích cest. Antibiotika neslouží k léčbě kašle, ale k léčbě bakteriálních infekcí. Podle toho, jak popisujete průběh onemocnění se...

Paní doktorko,chtěla bych se zeptat od 14.3. jsem užívala antibiotika ospen 1500 na 8 dní a menstruaci jsem dostala 28.3. ,chtěla bych se zeptat jestli mi už antikoncepce...

Jestliže antikoncepci užíváte pravidelně, funguje normálně po celou dobu. Ospen její účinek neovlivňuje.

Kinedryl a antibiotika

| Dotaz od: Lucie

Již čtvrtý den užívám antibiotika Ospen 1000 kvůli streptokoku,který mi způsobuje žaludeční nevolnosti a mám tak často pocity na zvracení které jsou hodně nepříjemné,mohu proto...

Nejde o ideální řešení, spíše bych zkusil šetrnější postup (např. chladná odstátá coca-cola po lžičkách, případně švédské kapky nebo jiný prostředek na žaludeční obtíže...

.. V neděli z ničeho nic syn 6 let horečky pod 39... V noci, nebo spis brzy rano v pondělí jsme je-li na pohotovost, malý se vzbudil se silným pláčem, na nic nereagoval, přišlo...

CRP je velice dobrý, jednoduchý, běžně dostupný ukazatel zánětu a jeho hladina nám může pomoci v určení, zda se jedná spíše o bakteriální nebo virovou infekci - nejčastěji...

Antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Začala jsem ji užívat před 9 dny, první prášek jsem si vzala v prvním dni menstruace. Od začátku prosince jsem dostala antibiotika Ospen 1500 na 10dní, po dobrání těchto...

Obecně se udává,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,spíše se to ale týká například ATB Rifampicin , a u jiných antibiotik proti TBC u jiných je snížení efektu...

Spalova angína

| Dotaz od: michaela

Přeji mám prosbičku syn 6,5let v životě neměl angínu doma probíhá zánět nosohltanu tedy u mě syn si stěžoval na bolest v krku, měl teplotu max 38,5 dva dny šla jsem k lékaři...

Při bakteriální angíně, která se léčí antibiotiky bývají teploty spíš vyšší a příznaky (bolesti v krku, při polykání, celková únava atd...) výraznější, vyrážka nemusí být. Je...

Včera jsem dostal antibiotika Ospen a v neděli mám hrát turnaj v Národní házené. Jeden zápas trvá 10 minut a bude se jich hrát tak pět. Z kazdeho zapasu normalne odehraji tak 5...

Jistě Vás Váš lékař poučil,že součástí léčby je fyzický klid.

Mel bych k Vam nasledujici dotaz. Jsem mlady muz je me pres 24let, a jsem již druhym týden doma s ifekcni mononueklozou. Ze zacatku mela doktorka podezreni na druh anginy. Potil...

Pokud jste již přeléčen ATB, jež ale u mononukleosy nemají příliš valný význam, neboť je virového původu a pokud jste se doteď s partnerkou líbal, nevidím již důvod k ochranným...

Teplota bolest v krku

| Dotaz od: Bobi

Je mi 20 let. Na začátku prosince 2014 jsem začal mít bolest krku, myslel jsem že to je běžná angína zašel jsem si k praktickému lékaři. Dostal jsem Ospen 150, po 5 dnech žádná...

Berete pořád stále stejnou řadu ATB /PNC/ , kromě Sumamedu což je makrolid, ale je poměrně slabý. Myslím , že to je ten problém!! Stačila by podle mě změna typu ATB / např...

Bylo mi doporučeno vytrhnutí krčních mandlí. Je to z důvodu opakovaných angín, tento rok mám již 7. angínu, vždy jsem byla přeléčena ATB (ospen, zinnat, amoksiklav, klacid...

Paní Soňo. Angína je obecný název pro zánět v oblasti lymfatických tkání v krku (nejsou jen krční mandle, ale i jazyková aj.) různého původu. Pokud jste měla 7x za sebou angínu...

V sobotu ve 4 ráno dobírám poslední OSPEN 1000,takže v 18h už můžu pít?už jsem sem jednou psal

Vážený pane Marku, výrobce neuvádí žádné interakce Ospenu a alkoholu. Konzumace je ve Vašich rukou. S pozdravem, MH.

Vysoké aslo

| Dotaz od: lenka

Syn byl na kontrolním odběru na imunologie(snížená buničitá imunita),prtože měl streptokoka v krku,bral 14 dnů Zefzil,který nezabral a tak mu po 10 dnech nasadili pívhaný...

Vážená paní Lenko, žádné antibiotikum nenahradí chybějící obranyschopnost organizmu. Doporučuji Vám vyhledat jiné imunologické pracoviště a v rámci tzv. second opinion (druhého...

Infekce a hodnoty crp

| Dotaz od: Jana



Sport

| Dotaz od: Filip | z mobilní aplikace

Mám angínu a dostal jsem antibiotika Ospen 1500 na 10 dní.. Jsem vrcholový sportovec a chtěl bych se zeptat jestli mi nějak neublížil když se vrátím do zátěže po třech dnech...

Vážený pane Filipe, streptokoková angína není zadřená tříska, a její standardní léčba pomocí penicilinu vyžaduje určitý čas a nezbytná režimová opatření, např. relativní fyzický...

Zvýšené aslo

| Dotaz od: Kateřina

Dcera 6 let má 2x ročně spálovou angínu a při té poslední se nepodařilo Ospenem Streptokoka vyléčit a musel být přeléčen Amoksiklavem.Následoval odběr krve, 24h. po dobrání 2...

ASLO petrvává zvýšené několik měsíců po streptokokové nákaze, hodnota 500 není nijak dramatická. O vhodnosti tonzilektomie (vytržení mandlí) bych se poradila spíše s ORL...

Angína

| Dotaz od: Kamila

Je mi 17 let a již po 4-té od ledna 2015 mám angínu, chtěla bych se zeptat, čím to je, že se mi to pořád vrací? Může to být tím, že paní doktorka mi už rok nebrala krev? V...

Kamilo, opakované angíny můžou být způsobené některou z bakterií, která se vám usadila v krku, nebo následně již oslabenou imunitou. Rozhodně by jste ale po dobu užívání...

Je to spalova angína?

| Dotaz od: Stanislava

Syn 4roky,vyrazka jako krupicka(červené pupínky(,detska lékařka řekla,že je to spálová vyrážka,teplota 36,5,v krku ho nebolí,jí a pije normálně,myslela jsem,že má na něco...

Stanislavo, dětská lékařka postupuje správně. Vzhledem k pozitivitě výtěru na streptokoka (spálový bacil) a vyrážce se skutečně bude jednat o spálu. Podávání penicilinu v...

Boulička mezi žebry u dcerky

| Dotaz od: Šárka

Dcerka, v březnu jí byly dva roky, mi před třemi dny onemocněla anginou, v pátek dostala Ospen, dnes, tedy v neděli večer jsem zjistila že má mírnou vyrážku pod prsíčky směrem k...

Šárko. Útvar, který popisujete, může být vytvořený z tukové nebo vazivové tkáně, či to může být drobná uzlina. Cestou internetové poradny těžko soudit, bez přímého posouzení...

Angína a bílý jazyk

| Dotaz od: Marie

Prosím Vás, chci poradit. Už 4 týdny mám angínu, měla jsem dvakrát antibiotika. Poprvé Ospen a po druhé Azitrox (3 tablety), ale zdá se mi, že mi to vůbec nepomohlo. Mám v krku...

Milá paní Marie, ne každý "čep" na mandlích signalizuje bakteriální anginu, jde o konvolut odloupaných slizničních buněk a dalších složek. Po aplikaci antibiotik se mohou...

Dceři (2 roky) se před 14 dny projevil velmi silný zánět spojivek, které ještě není plně vyléčen. Dostala kapky do očí a ATB Ospen. Ze stětu byla zjištěna přítomnost zaltého...

Infekce se šíří sekrety z očí, hlavně kontaktem, takže dbejte hlavně na hygienu rukou, když si sáhnete do blízkosti oka. Nejsem si jistá zda Ospen je schopen zlatého stafylokoka...

Angína

| Dotaz od: Eliška

Mám na Vás takový zvláštní dotaz. Byla mi diagnostikována spálová angína, dostala jsem ospen 1500 na 10 dní a pendopene v den zjištění nemoci na ORL. Za týden jsem šla na...

Eliško, pravděpodobně se nebude jednat o bakteriální angínu, ale o virovou příčinu angíny (EBV, CMV) a následnou bakteriální superinfekci. Bylo by vhodné provést kultivaci z...

Streptokok v krku

| Dotaz od: Lucie

Včera mi byl z výtěrů zjištěn streptokok v krku,žadne přiznaky jako bolest v krku,teplota jsem nemela,pouze nevolnosti a pocity na zvraceni,a bolest břicha,dostala jsem ATB...

Slečno Lucie. Z Vašeho dotazu jaksi nevyplývá, proč Vám byl proveden výtěr z krku, pokud jste měla jen příznaky týkající se trávicího ústrojí. Je ale pravda, že počínající...

Narušená imunita?

| Dotaz od:

Chtěla bych Vás poprosit o radu co se týče mé 4 a půl leté dcery. Ve 2 a půl letech byla na ostranění nosních mandlí i z důvodů opakovaného oboustranného zánětu středního ucha...

Imunologické vyšetření bych rozhodně doporučovala,lze jej absolvovat i bez doporučení obvodního lékaře.Dále bych taktéř doporučovala ORL vyšetření a stěry z mandlí.

Streptokok pneumonia

| Dotaz od: Julie

Chtěla bych se zeptat, 2-leté dceři byl zjištěn z výtěru krku streptokok pneumonia.Léčena ATB Ospen 400. Po celou dobu léčení jsem nevystavovala nebezpečí nákazy ostatní...

Pokud již bere atb několik dní, je riziko nákazy spíše malé, konečnou informaci však dostanete pouze po konrolním výtěru, někdy jsou totiž bakterie resistentní (prostě odolné a...

Urologie

| Dotaz od: romana

Asi 2 měsíce mám bolesti zad a jde mi to do pravé kyčle, na neurologii byl menší nález, tak sem chodila na procvičování. trochu se úleva dostavila, ale bolesti se stále vracejí...

Souvislost být může, ale dle popisu nepravděpodobná. častější mikce je pravděpodobně k zánětu moč. měchýře, častější stolice může být k užívání antibiotik.

Měl bych na vás dotaz. Už cca měsíc mám pocit drobné překážky v krku při polykání jako kdybych tam mel někde zaseknuty hlen od chřipky a nesel spolknout a pocit částečně...

Pane Martine. Omlouvám se za pozdní odpověď, dotaz byl ke mě až nyní přesunut. K přesnějšímu posouzení příčiny Vašich potíží by bylo potřeba znát celou řadu detailů (měl jste...

Alergická reakce na léky?

| Dotaz od: petruna

Na začátku léta jsem se léčila s angínou, brala jsem (už po několikáté) Ospen. Ještě jsem ani nedobrala antibiotika a byla jsem u doktora znovu s pásovým oparem, nasadili mi...

Mohlo by jít o ekzém, nebo tzv. pityriasis rosea, zhoršení při virose či užívání antibiotik může nastat, ale nemyslím si, že by šlo přímo o alergii na léky. Navštivte kožního...

Můj dotaz se týká toho ze se mi přibližně pred měsícem vytvořil bily povlak na jazyku a v cele puse. Mam strach ze se muže jednat o nějakou infekci. Nechráněný pohlavní styk...

Bílý povlak na jazyku opravdu může znamenat sníženou imunitu a to i podezření na HIV pozitivitu , pokud navíc jste měl nechráněný pohlavní styk. Proto pokud chcate vyvrátit toto...

Dotaz

| Dotaz od: Tomáš

Potřeboval bych poradit. Dne 15.6.2011 jsem byl na vyšetření na dermatovenerologii v Brně s potížemi - slabý výtok z uretry + bolest močového měchýře + pálení při močení...

Rozhodně bych doporučoval znovu testy na přítomnost bakterie včetně testu citlivosti na antibiotika a poté nasazení odpovídající léčby. Hezký den!

Alergie po ace inhibitoru

| Dotaz od: Eva

Stále mě trápí otoky a dušnost, již je to měsíc. Brala jsem na vysoký tlak Prestarium neo (inhibitor ACE) půl tablety denně něco přes rok. Asi před měsícem jsem byla na dovolené...

Teoreticky je tento typ alergické reakce po Prestariu možný, ale pokud ho již neberete, spíše půjde o nějaký autoimunní problém. Užívejte Prednison nějakou dobu trvale-. např...

Streptokok

| Dotaz od: Petra

Už po 3 za cca 1rok mám angínu.Tentokrát to ale začalo jen čepy v krku,kromě toho jsem se ale cítila naprosto fit.Měla jsem pouze problém s polykáním a tak jsem navštívila pr...

Je možné, že streptokoka máte stále a teď se do toho přidalo ještě něco dalšího, udělala Vám praktická lékařka i jaterní testy? nechte si je udělat... pokud budou negativní, tak...

Opakované bolesti v krku

| Dotaz od: Petra

Dcerka 5,5 roku v pátek dobrala Ospen 400, měla angínu. Dnes v neděli mluví,jako by měla plný krk a při polykání jí opět bolí v krku. Má tam lehce červený a jakoby bílý povlak...

Bohužel je možné, že se další angína objevila . Pokud má dcerka teploty, navštivte praktického lékaře, domluvte se na možnosti vyšetření CRP a provedení výtěru z krku. Dle...

Opakované bolesti v krku

| Dotaz od: Naďa

Velmi mě bolelo v krku, k tomu mě zhnisaly oči. Na pohotovosti to bylo uzavřeno jako angina a dostala jsem ospen (plně kojím 3 měsíční dceru). Sice se to zlepšilo, ale po...

Příčin opakovaných potíží s mandlemi může být řada a obecně je pravděpodobné, že jde spíše o virové onemocnění (trvání potíží, souběh se zánětem očí a výsledek výtěru, který...

Spálová angína

| Dotaz od: Michaela | z mobilní aplikace

Syn 3,5 roku se ve školce nakazil spálovou angínou. Na základně výtěru z krku byl zjištěn streptokok A a nasazený antibiotika Ospen 400, které bere 4 den. Synovi se hned druhý...

Michaelo, vůbec nejde o to, zda Váš syn bere antibiotika či nikoli. Dostatečná doba léčení a dostatečně dlouhá rekonvalescence včetně ochrany před teplotními rozdíly a před...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Lucie

Beru antikoncepci Sunya a momnetálně i antibiotika Ospen...a tak jsem chtěla zeptat jestli na antikoncepci působí? můj gynekolog mi říkal že ne že se nemám čeho obávat a brát...

Pokud si nejste jistá,používejte i bariérovou antikoncepci.100% jistotu mít nebudete asi nikdy:)

Mandle absces

| Dotaz od: Peter | z mobilní aplikace

Po dolecene angíne, lék Ospen mám nový problém, ne jaký jsem si myslel novou angínu, ale absces. dnes jdu třetím dnem na čištění, první den hnisavý váček prorizly, druhý den to...

Pokud se skutečně jednalo o paratonsilární absces je terapie o které píšete správná!! Někdy se dokonce bere celá mandle rovnou , ve vašem případe se zvolil konservativnější...

Tenzni blesti hlavy po angině

| Dotaz od: Martin

Asi před 4 měsíci mě začlo bolest v krku, lékařka mi po prohlídce předepsala antibiotika (penicilin). Antibiotika jsem dobral a rychle se navrátil ke svým sportovním aktivitám...

Léčba bolesti hlavy záleží na tom, jaká je jejich příčina, předpisem prothiadenu asi lékař zvažuje tenzní bolesti hlavy. K efektu léčby je nutné užívání léků delší dobu, min. 3...

U mého 7miletého syna se často objevuje zánět nosohltanu. V současné době jsem nechala udělat výtěry krku - ty prokázala nález - streptokoka na 3 křížky. Dostali jsme OSPEN. Co...

Ivo! U vašeho syna bych se nyní po přeléčení antibiotiky zaměřila na podporu imunity. Snažte se syna rozumně otužovat (každodenní delší pobyt venku, přiměřené oblékání, omezení...

Zápal plic

| Dotaz od: sarka



Chci se zeptat, jestli sníží antibiotika Ospen 1500 účinnost mé antikoncepce Rhonya? Děkuji.

Snižují účinek.

Výměna antibiotik

| Dotaz od: Markéta

Jako 5.den jsem dnes brala antibiotika OSPEN ,mám anginu .Z důvodu zánětu nosních dutin mi je však vysadili a nahradili je antibiotiky Xorimax.Chtěla bych se zeptat jestli se...

Xorimax je lék, který je účinný jak na anginu, tak na zánět nosních dutin. Nemusíte mít proto obavy.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Pavlína

Chtěla bych se zeptat ohledně antikoncepce stodette a antibiotik ospen 1000 . Ovlivní uživání antibiotik účinost antikoncpce ? jestli ano, na jak dlouho? ... děkuji za odpověď

Ospen by neměl snižovat účinek hormonální antikoncepce. Pokud však chcete být opatrná, lze doporučit užívání kondomu během užívání antibiotik.

Angína a hleny

| Dotaz od: Dominika

Po pár dnech horečky cca 39 a bolesti krku a bolesti svalu jsem zašla k lékaři ten mi dal ospen 1500 po týdni jsem jela na kontrolu bylo mi lépe horečky nebyli akorát jsem...

Milá Dominiko- za optimální bych považovala kontrolu lékařem, který léčbu zahájil a kontroloval, respirační infekce mají svůj přirozený vývoj, jde tedy o zhodnocení adekvátnosti...

Před týdnem jsem synovi /2 roky a 4 měsíce/ vytáhla klíště - bylo dlouho přisáté. Dnes má horečky přes 39, už 2 dny jsem u něj pozorovala únavu. Urputně se škrábe na hlavě...

Na encefalitidu bych neusuzovala, přesto syna nadále pozorujte a při jakémkoliv zhoršení opět neprodleně vyhledejte lékaře.

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Lucie

Nedávno jsem dobrala antibiotikum OSPEN 1500 na angínu, ale nevěděla jsem ještě, že jsem těhotná. Může to nějak uškodit plodu? Jsem asi tak ve 3 - 4tt těhotenství. Děkuji

Ospen je penicilin a jeho toxicita je naprosto minimální. Ostatně v 3-4 týdnu je mimčo ve fázi "všechno nebo nic" - cokoli, co děláte, mu buď neublíží vůbec, nebo jej zabije...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych se zeptat, užívám antikoncepci Foxinette Neo a aktuálně mám angínu a beru antibiotika Ospen 1000. Moje otázka tedy zní, májí antibiotika vliv na mou antikoncepci...

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom. Příjemný den

Opakující se nemoci

| Dotaz od: Romana

Můj syn,5let,je od března neustále nemocen.Streptokok v krku,dostal antibiotika,po týdnu následovala laryngitida a po 3 týdnech angína,na kterou dostal antibiotika Ospen na 8...

Nepíšete, zda byl syn hned po odléčení jedné nemoci zařazen do kolektivu (školky). Většinou bývá důvodem opakovaných infekcí návrat dítěte do dětského kolektivu bez dostatečně...

Salmonelosa

| Dotaz od: Iveta

Můžete mi prosím poradit jak se zbavit salmonely?Syn-7let dostal 13.3. vysoké teploty,15.3. dostal antib. na angínu-OSPEN a ještě ten den odpoledne začal mít průjem.V průběhu...

Léčba salmonely antibiotiky opravdu většinou ještě prodlouží dobu jejího vylučování. Indikace antibiotické léčby je u příznakového onemocnění (přítomnost horeček, dlouhodobý...

Angína

| Dotaz od: Barbora

Dcera 9 let užívá při angíně Ospen 500 1 tabletu co 8 hodin po dobu 7 dní, nyní 5 den, k angíně se jí přidaly afty v puse a zánět dásní. Chci se zeptat zda ATB po dobu sedmi dní...

Každá infekce vyžaduje jinou délku podávání antibiotik. U běžné angíny je 7 dnů dostatečných.

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x