| Nápověda

Otěhotnění při antikoncepci

Antikoncepce

| Dotaz od: alena

Již nějaký čas užívám pravidelně antikoncepci. Jaká je pravděpodobnost otěhotnění při nechráněném pohlavním styku po užití 12 tabletky s platička. Děkuji

Aleno! Pokud se jedná o druhý či jakýkoli další cyklus, v němž HAK pravidelně užíáváte, pak je pravděpodobnost otěhotnění pranepatrná.

Prevence před otěhotněním.

| Dotaz od: zuzana

Chtěla bych vás poprosit o radu...Začala jsem užívat antikoncepci (Natalya) při prvním dni menstruace(v sobotu) zároveň užívám antibiotika na angínu a tento víkend bych měla být...

Pokud začnete užívat antikoncepci při prvním dnu menstruačního krvácení, jste před otěhotněním chráněna ihned. Běžná antibiotika na účinek hormonální antikoncepce prakticky vliv...

 

Těhotenství

| Dotaz od: Alena

Chtěla jsem se zeptat jaké je riziko otěhotnění pokud beru asi 6 let antikoncepci a během 2-3 měsíů jsem asi 3x zapoměla vzít prášek.Kondom používáme vždy. Pozná lékař...

Pokud používáte kondom, tak jste i přes nepravidelnosti v užívání chráněná. Při běžné prohlídce, pokud by šlo o časnou graviditu, lékař nemusí vůbec nic poznat. Na ultrazvuku se...

Artizia

| Dotaz od: Š96

Chtěla jsem se zeptat, je možné otěhotnění při užívání antikoncepce Artizia při sedmidenní pauze?(V této sedmidenní pauze, jsem měla nechráněný styk) Antikoncepci beru měsíc...

Neotěhotníte, antikoncepce Vás před otěhotněním chrání i během pauzy, jestliže je její užívání pravidelné.

Nuvaring

| Dotaz od: Hanka

Rada bych se zeptala. Nove po porodu beru antikoncepci Nuvaring. Memu priteli ovsem pri pohlavnim styku vadi a je mu to neprijemne. V letaku je napsano, ze pokud je krouzek...

Doba, kdy může být kroužek mimo tělo je opravdu cca 4 hodiny a je zachován antikoncepční účinek. Pokud Vám tento způsob vyhovuje, není problém.Z dotazu nevyplývá, jestli jste...

Možné otěhotnění

| Dotaz od: Karolína

Mám velký strach z otěhotnění..Beru antikoncepci Tri-regol parkrát jsem zapoměla vzít si tabletku, také jsem vynachala prášky při menstruaci a na konci menstruace se do mě můj...

Když neužíváte antikoncepci pravidelně podle návodu a jak píšete párkrát si zapomenete vzít tabletku je to stejné jako kdyby jste antikoncepci neužívala příjemný den

Problém s vaječníky

| Dotaz od: Kristýna

Před měsícem a půl jsem vysadila hormonální antikoncepci, při prohlídce ultrazvukem bylo vše v naprostém pořádku. Je to asi deset dní, co se cítím nesmírně unavená, bolí mě...

Vaše obtíže mohou být způsobeny například hormonální dysbalancí, která způsobuje jak zpoždění menstruace, tak i bolesti břicha. Z problémů při otěhotnění zatím nemusíte mít...

Rada2

| Dotaz od: Lenka

Dostala jsem odpověď na svou otázku ohledně otěhotnění při menstruaci, že mohu otěhotnět teoreticky i prakticky a že záleží na pravidelném cyklu. Chápu tedy dobře, že když mám...

Právě když máte cyklus úplně pravidelný, šance na otěhotnění v době menstruace je nižší.omlouvám se, jestli jsem to nenapsala.je to dost ošemetné téma, počítání plodných a...

Pane doktore, ...

| Dotaz od: Jiřina

Pane doktore, prosím Vás o vysvětlení, jak je to s možností otěhotnění při chybějící menstruaci. Jsem 6 měsíců po porodu, plně kojím, menstruace se ještě nedostavila. Beru...

Kojení není stoprocentní ochrana před otěhotněním. Takže pokud neužívate antikoncepci pravidelně, je možné otěhotnět i v prvnm ovulačním cyklu než se dostaví menstruace. Pokud...

Vynechání dvou tablet

| Dotaz od: Háta

Chtěla jsem se vás zeptat ohledně rizika otěhotnění. Druhým rokem užívám antikoncepci Mercilon.Ale stalo se mi, že jsem v druhém týdnu platíčka si zapomněla dvakrát vzít tabletu...

Při vynechání 2 antikoncepčních tablet v platíčku určitě možnost otěhotnění existuje, i když se chyba ve druhém týdnu užívání považuje za relativně málo rizikovou. Případné...

Vysazení HA

| Dotaz od: Eliška

Po 12 letech jsem vysadila antikoncepci Minisiston. S přítelem uvažujeme o miminku a přišlo mi zbytečné už HA brát. Doktor mi řekl že mám počkat 28 dní + 14 dní a pokud se...

Otěhotnět jste mohla ještě před první menstruací po vysazení antikoncepce. Na druhou stranu se první cyklus po dlouhodobém užívání antikoncepce může prodloužit. Pokud půjdete k...

Antikoncepce a menstruace

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko otěhotnění přes antikoncepci, užívám antikoncepci Lindinette a momentálně jsem dobrala 2.platíčko a již 3. den čekám na menstruaci a...

Tabletky hormonální antikoncepce jsou velice spolehlivou antikoncpeční ochranou, a užíváte je právě proto, abyste neotěhotněla. Při pravidelném užívání zde riziko otěhotnění...

Výše rizika

| Dotaz od: Katka

Zajímalo by mě jak je vysoké riziko otěhotnění při užívání antikoncepce v době týdenní pauzy před příchodem menstruace. Je lepší v této době použít prezervativ, nebo je žena...

Tento dotaz byl položen nesčetněkrát, jste chráněná i v době pauzy, kdy přijde menstruace. Pokud berete antikoncepci pravidelně.

Otěhotnění a menstruace

| Dotaz od: Aneta

Měla jsem s přítelem sex při menstruaci a udělal se do mě...užívám antikoncepci tri-regol a v 7denní pauze sem dostala menstruaci a tohle se stalo..mohu otěhotnět? děkuji za...

Při pravidelném užívání antikocepce jste chráněna před otěhotněním i během 7 denní pauzy.

HA

| Dotaz od: Romana

Chtěla bych se eptat beru antikoncepci Dienille beru ji ve 21.00 nebo 22.00 hodin. S přítelem máme pohl. styk většinou i s kondomem, ale párkrát i bez nej. je možné otěhotnět...

Pokud betere antikoncepci pravidelně, jste chráněná, nebojte se otěhotnění. Slabší menstruace při antikoncepci je normální.

Hledala jsem ...

| Dotaz od: Martina

Hledala jsem na internetu i na Vašich stránkách, odpověď na možnost otěhotnění při menstruaci a mnoho jsem toho nenašla. Proto se obracím na Vás. S manželem jsem měli nechráněný...

I v takovém případě je možné otěhotnět, je to však velmi vzácné. Pokud jste se nechránili hormonální antikoncepcí nebo kondomem, nelze těhotenství zcela vyloučit.

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Už pátým měsícem beru antikoncepci Dienille. Při předposlední menstruaci jsem pouze špinila s trochou krve. Po měsíci jsem menstruovala normálně jen slaběji, než obvykle. Může...

Při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním spolehlivě chráněna, a to i během pauzy mezi platíčky. Zeslabení intenzity menstruačního krvácení bývá zapříčiněno...

Pane doktore. Chtěl bych se dotázat na pravděpodobnost otěhotnění mé partnerky. Při sexuálním styku „nejdu do partnerky”, ale penis zůstává vně. Zpravidla mezi stehny. Vč...

Tesně po menses je pravděpodobnost otěhotnění menší,ale vyloučit se nedá,procentuelně to není možno vyjádřit příjemný den

Účinnost antikon.

| Dotaz od: Barča

Chtěla jsem se zeptat,jestli je možné otěhotnění při užívání antikon. Katya, když prášek nevezmu přesně na hodinu,ale třeba s odstupem jedné nebo dvou hodin. S partnerem máme...

Chyba to nebyla a pokud je zpoždění 1 nebo 2 hodiny na antikoncepci to nemá vliv. Příjemný den

Antikoncepce Mercilon

| Dotaz od: Zuzana

Chtěla bych se zeptat jak velké je riziko otěhotnění při užívání antikoncepce Mercilon, pokud jí užívám pravidelně, cca ve stejnou dobu? A potom bych se chtěla zeptat, jestli...

Při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním chráněna. Ochrana před otěhotněním trvá i v 7 denní pauze.

Konečně nastala ideální chvíle pro plánování mateřství. Do tohoto okamžiku však pravděpodobně uplynula řada let, kdy jste se naopak otěhotnění snažila vyhnout.  celý článek

Sex při menstruaci

| Dotaz od: lenka

Užívám antikoncepci Merva. Při menstruaci jsem měla s partnerem sex, partner se do mě udělal. Chtěla bych se zeptat jestli mne Minerva chrání i v době menstruace a jak velké je...

Lenko! Pravidelné užívání hormonální kotracepce brání vajíčkům v dozrávání. Žena má zachován menstruační cyklus, ale žádné vajíčka nezrají a neuvolňují se a otěhotnění je tak...

Historie antikoncepce je stará jako lidstvo samo. Vážně, nepřeháníme. Princip metody přerušované soulože byl poprvé popsán v bibli, v 1. knize Mojžíšově. Od té doby ale přece...  celý článek

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Roman

! moje otazka zní spal sem s přítelkiní,ktérá nebere antikoncepci a měli sme pohlavní sex! bez jajé koliv ochrany a měli sme ho 2x ale při každém mém orgasmu sem onanoval ven...

Romane! Ano, možnost otěhotnění při pohlavním sexu existuje, ačkoly jste onanoval ven! Při samotném styku se vylučuje kapička semene, kterou je otěhotnění možné, ač...

HA Jangee proti otěhotnění

| Dotaz od: Michaela

Mohla bych se zeptat. Beru antikoncepci Jangee a tento týden beru jen tablety bílé (placebo). Chrání mě i tyto bílé tablety stejně jako ty růžové, které beru 3 týdny plně při...

Bílé tablety Vás nechrání, jsou to placebové tablety, není v nich účinná látka. Avšak před otěhotněním jste chráněna i během užívání placebových tablet, vzhledem k tomu, že jste...

Endometrioza - léčba a IVF

| Dotaz od: Sylva

Paní doktorko, po 3 letech marné snahy o otěhotnění a 2 neúspěšných IVF cyklech jsem absolvovala laparoskopii, při které byla odhalena endometrioza rektovaginálního septa (3...

V úvahu připadají obě varianty, nejlépe však bude respektovat doporučení vašeho ošetřujícího lékaře, který vás zná, má k dispozici vaše lékařské zprávy, zná peroperační nález...

Zpožděná menstruace

| Dotaz od: Kamila Buriánová

Před čtyřmi měsíci jsem vysadila antikoncepci, menstruaci jsem měla pravidelnou, přesně po 28 mi dnech, ale bylo mě při ní mizerně a měla jsem jí 7 dní ( při užívání...

Jděte na kontrolu ke gynekologovi a ptejte se také po možnostech zmírnění vašich bolestí, pokud bude gynekologicky vše v pořádku. Je možné, že třeba máte cystu na vaječníku a...

Antikoncepce

| Dotaz od: Lenka

Užívám antikoncepci MINERVA, kvůli každodenní vytíženosti se mi stalo při nynějším užívání platíčka, neužívám ji pravidelně v daný čas , ale místo v půl 9 večer jsem si jí vzala...

Doporučený postup je tento 1 dražé vynechané ve 3. týdnu . 1) Užijte dražé jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě dražé současně) a následující...

Pravidelně beru už cca necelé 2 roky antikoncepci BELARA. Prášek jsem nikdy nezapomněla. S partnerem provozujeme nechráněný pohlavní styk, kdy partner následně ejakuluje do mně...

Poszupujte přesně podle pokynů výrobce- Každý den, ve stejnou dobu musí být užita 1 tableta, nejlépe večer, po dobu 21 po sobě následujících dnů, potom nastává sedmidenní...

Pravděpodobnost otěhotnění

| Dotaz od: Simona

Chci se zeptat čistě informativně, jak je možné, že jsem před otěhotněním chráněná i během sedmidenní pauzy(7 dní bez pilulky!), když během cyklu při zapomenutí pilulky o více...

Během 7 denní pauzy jste spolehlivě před otěhotněním chráněna z toho důvodu, že dojde k zablokování ovulace vlivem předchozího užívání antikoncepčních tablet. K zablokování...

Chtěla bych se zeptat, jaké je riziko otěhotnění během menstruace? Trochu jsem si o tom zjišťovala a pokud tomu správně rozumím, je v době menstruace riziko nejmenší. Beru...

Během menses je pravděpodobnost otěhotnění minimální, a v příbalovém letáku je jasně psáno Pokud se v užití tablety opozdíte o méně než 12 hodin, není ochrana před otěhotněním...

Antikoncepce + špinění

| Dotaz od: Jana

Ještě bych chtěla dodat, že před antikoncepcí Jangee jsem brala 6 let Triquilar...Také jsem se bála otěhotnění a dělala jsem si test 23 dní po rizikovém styku a byl negativní...

Pří pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním spolehlivě chráněna. Negativní těhotenský test těhotenství také vylučuje. Takové drobné zašpinění nelze v tomto...

Nemohu otěhotnět

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat s manžel se snažíme o miminko 5 měsísů antikoncepci jsem brala dva a pul roku.Chtěla bych se zeptat čím bych mohla otěhotnění napomoci?Jsme mlady par mě je...

Pokud byste neotěhotněla do jednoho roku při pravidelném pohl. styku 3x týdně, bylo by na místě pátrat po zdravotní příčině. 5 měsíců je ještě zcela normální.Bylozjištěno, že...

Beru 2. měsíc hormonální antikoncepci (Jeanine) a mám možná takový zvláštní dotaz. Na různých diskuzních fórech jsme četla, že je možné otěhotnět i přes užívání HA (vždy ve...

Při pravidelné užívání je riziko selhání hormonální antikoncepce skutečně zanedbatelné. Při nepravidelnosti v užívání a zapomínání samozřejmě riziko otěhotnění stoupá. V případě...

Ráda bych věděla, zda jsem těhotná, je to pro mě velmi důležité, ba přímo krizové. Je to 14 dní od "kritického" pohlavního styku, mám zhruba týden před menstruací, užívám...

Těhotenský test si samozřejmě můžete udělat, dnešní citlivé testy je možné provést již v první den očekávané menstruace. Nevím samozřejmě jak velké chyby jste se dopustila, ale...

Přechod antikoncepce na jinou HA

| Dotaz od: Michaela

Asi tři roky jsem brala antikoncepci Sunya,kterou jsem byla nucena vyměnit za antikoncepci Eloine. Eline beru již druhým měsícem,přičemž se mi menstruace dostavila až pátý den...

Nevím,proč jste byla nucena změnit antikoncepci,ale při přechodu z jedné antikoncepce na druhou první cykly nohou být nepravidelné,sám výrobce udává viz níže,takže buďte klidná...

Krátký menstruační cyklus

| Dotaz od: Kateřina

Před měsícem jsem přestala užívat antikoncepci Minerva a přešla na jinou s názvem Artizia. První menstruační dny proběhly v pořádku, ale druhé trvaly pouze 2-3 dny, poté už jen...

Možnost otěhotnění je malá,při antikoncepci mohou být menses slabé,využívá se toho i léčebně,chcete li mít jistotu udělejte si těhotenský test,ale předpokládám,že bude negativní...

Antikoncepce Mercilon

| Dotaz od: Eliška

Ráda bych se Vás zeptala - užívám antikoncepci Mercilon cca od září. Tuto sobotu jsem začala po 7 denní pauze užívat nové platíčko. Včera jsem měla nechráněný pohlavní styk...

Při zapomíníní užívání antikoncepce se na její účinek nemůžete spolehnout. Hormonální antikoncepce vás ochrání před nežádoucím otěhotněním již první den užívání, pokud však...

Nechráněný pohlavní styk

| Dotaz od: Klara

Pravidelně beru hormonální antikoncepci, menstruaci jsem měla od 25.2 do 1.3 a tento den jsem si vzala tabletku z nového platička. Další den 2.3 jsem měla pohlavní styk a...

Při užívání antikoncepce je důležitý komplexní účinek všech pilulek. Vynechání dvou pilulek na začátku cyklu může vést k oslabení po celou dobu onoho cyklu a je lépe se chránit...

S manželem se snažíme o druhé dítě, v červnu jsem vysadila antikoncepci a po týdnu jsem dostala menstuaci. Od té doby jsem už menstuaci neměla.V srpnu jsem byla u svého...

Po vysazení antikoncepce u některých žen trvá delší dobu, než se tělo s hormonální dysbalancí vyrovná a cyklus se upraví. I při těchto nepravidelnostech je otěhotnění možné, ale...

Antikoncepce a menstruace

| Dotaz od: Erika

Od vánoc se léčím s vážnějšími kožními problémy, proto jsem se rozhodla brát antikoncepci (lindynette) v kuse, nechtěla jsem se otravovat ještě s menstruací, jsem nyní u třetího...

Můžete doužívat plato antikoncepce nebo můžete nyní ihned udělat 7 denní pauzu. Toto špinění se objevuje u dlouhých cyklů při užívání antikoncepce, čím déle je antikoncepce...

Obavy

| Dotaz od: Pidík

Riziko otěhotnění

| Dotaz od: Jana

Jaké je riziko při pravidelném užívání hormonální antikoncepce? Antikoncepci užívám déle než dva roky, s přítelem máme pravidelný nechráněný styk. Za celou dobu užívání jsem...

Pokud myslíte riziko otěhotnění,tak minimální.nic není 100%,ale antikoncepce hormonální je absolutně nejspolehlivější,pokud ji užíváte pravidelně.nemusíte se bát otěhotnění.jen...

Nechráněný styk

| Dotaz od: Renata

Rozhodla jsem se přestat brát antikoncepci a domluvit se svým gynekologem na jiných pilulkách nebo jiné metodě antikoncepce. Bohužel jsem k němu ještě nestihla zajít, ale...

Je dobře, že jste užila Postinor, stihla jste to v časovém limitu. Riziko otěhotnění jste tak minimalizovala, Postinor bohužel nemá zcela 100% účinek i při včasném užití...

Antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Chtěla jsem se vás zeptat už 13let beru antikoncepci,je to pro mě nějak škodlivé?Brala jsem Logest a teď mám už 4 rok Lunafem.Všude se píše že by se tak dlouho užívat neměla a...

Dlouhodobe brani antikoncepce s dnesnimi preparaty neni skodlive.problemy s otehotnenim nezusibuje antikoncepce jako takova, spise byl problem drive pred nasazenim antikoncepci...

Můj problém je,že se 7měsíců snažíme s přítelem o otěhotnění,ale nedaří se nám.Je mi 32let,mám již dvě děti,přítel zatim děti neměl.Byl na spermiogramu u něj je vše v pořádku...

Problém může být ve vaší nepravidelné menstruaci, ale možná ani o žádný problém nepůjde a vy spontánně otěhotníte během dalších měsíců. Za neplodný se považuje pár až po roce...

Biseptol 480 X Mercilon

| Dotaz od: Michaela Vránová

Chtěla bych se zeptat, zda-li ovlivňují antibiotika Biseptol 480mg antikoncepci Mercilon. Má obvodní lékařka mi řekla, že antikoncepci mohu brát dál, ale zda-li mohu mít i...

Biseptol by neměl mít vliv na ůčinek antikoncepce, z hygienického hlediska bych vám však doporučila, pokud se léčíte na infekci močových cest, sex. styk odložit až po vyléčení...

Tehotenstvi s antikomcepcí

| Dotaz od: Tomáš

Dobry deb, mam takovy dotaz, pritelkyne zacala brat antikoncepci ayreen 5ty den menstruace, po druhém prášku jske měli nechráněný styk. Potreboval bych vedet jake je procento...

Alkohol při dlouhodobém požívání snižuje plodnost, ale ne po jednorázovém požití. Gravidita není v tomto případě vyloučena- viz pokyn výrobce Začněte užívat přípravek Ayreen...

Antikoncepce

| Dotaz od: Martina

Čtvrtý měsíc beru antikoncepci Katya,při dnešním pravidelném užívání jsem zjistila,že včerejší pilulku jsem si nevzala,tak sem se rovnou vzala dvě. Když jsem se na blistr dívala...

Pokud jste pilulku tedy skutečně nevynechala a vzala jste v jeden den 2 najednou, nijak vám to neuškodí a jste chráněna před otěhotněním. Poslední tabletku by rozhodně bylo...

Neberu antikoncepci a s partnerem používáme při sexu kondom,můžu otěhotnět bez kondomu i když partner před vyvrcholením soulož přeruší? Nebo se do těla ,,vyplavuje" něco i během...

Přerušovaný styk je nejméně spolehlivá metoda ochrany před otěhotněním, rozhodně by jste se měla postarat o bezpečnější způsob. Příjemný den

Menstruace

| Dotaz od: Jiří

Prosím vás, měl bych dotaz, přítelkyně bere 2. Měsíc antikoncepci, a Teď dostala menstruaci o týden dříve. A boji se aby to nebyli nějaké zdravotní problémy. Před tím, než je...

1)Často během užívání antikoncepce, zvláště v prvních měsících, dochází k nepravidelnostem cyklu. Pokud by se to opakovalo, možná bude zapotřebí antikoncepci změnit či vysadit...

Dotaz

| Dotaz od: Jana

Měla bych na Vás dotaz.Brala jsem rok antikoncepci yasminelle, a s přítelem se chceme letos v létě pokusit o miminko,tak jsme se rozhodli, že vysadíme antikoncepci už teď, aby...

Jano! Potíže s vysazením antikoncepce být mohou. to, co popisujete jsou vcelku typické příznaky měnící se hladiny pohlavních hormonů a měly by do pár dní odeznít. Pokud ne...

Účinost antikoncepce

| Dotaz od: jiri

Je žena při užívání antikoncepce plně chráněna i při menstruaci? Nebo je zde nějaké riziko otěhotnění? Tak nějak jsem procházel internet, a docela mě to zajímá, protože jsem...

Dbrý den, pokud užívá hormonální antikoncepci a souložila by při menstruaci, je chráněná (podstata působení HA vysvětlena zde: http://www.sexualne.cz/antikoncepce) ,ale pozor...

Chtěla bych se zeptat.. zda se dá otěhotnět při menstruaci. Mám nepravidelný cyklus po 28-32 dnech a problémy s nefunkční štítnou žlízou, od malička se léčím euthyroxem a...

Otěhotnění při menstruaci je možné. Otěhotnět může i žena, která se léčí se štítnou žlázou a má nepravidelný menstruační cyklus. Menstruace, která se vždy dostavuje po 28-32...

Lunafem

| Dotaz od: simona

Chtela bych se zeptat jestli uz mate zkusenosti s antikoncepci Lunafem. S pritelem jsme meli nechraneny sex 5. den po skonceni menstruace a antikoncepci uz beru 6. mesic. Cely...

Simono! Pokud antikoncepci správně užíváte, je pravděpodobnost otěhotnění téměř nulová. Příčina nevolnosti byla tedy velmi pravděpodobně jiná (dietní chyba, infekce,atd.) Hezký...

Měla jsem nechráněný styk v 5. den menstruace. Jaká je zde pravděpodobnost otěhotnění? Antikoncepci neberu asi rok. A ještě jeden dotaz : jak si spočítám ovulační dny? děkuji za...

Evoleto! Pravděpodobnost otěhotnění stykem při menstruaci je malá, ale není nulová. O stanovení ovulace se dočtete více na : http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/otehotneni...

Včera jsem měla pohlavní styk s partnerem a praskl nám kondom,antikoncepci neberu.Jeli jsme tedy do nemocnice pro pilulku proti otěhotnění.Můžu se zeptat jaké účinky pilulka má...

Dle souhrnu údajů o přípravku "levonorgestrel (léčivá látka v postkoitální antikoncepci) při doporučeném dávkování zabraňuje především ovulaci a oplodnění, jestliže styk nastal...

Je mi 17 a nedavno jsme se milovali s přítelem,ale poněvadž nepoužívám žádnou antikoncepci,tak se vždy jenom tak laskáme,ale ted nam to nedalo a tak přítel svým penisem jezdil...

Asi Vás příliš nepotěším, ale otěhotnět žena může i při nekoitálních praktikách (petting, necking, atd.). Záleží na tom, zda se spermie, ať už při ejakulaci přímo, nebo třeba...

! Chtěla jsem se Vás zeptat. Poslední čas mám při menstruaci krev zabarvenou do černa. Žádnou antikoncepci neužívám, snažíme se s partnerem asi 1 rok, abych otěhotněla. Je...

Starší krev mívá někdy až téměř černou barvu, ale nedokážu posoudit, zda se ve vašem případě nejedná o nějaký příznak onemocnění, pokud jste dříve takovouto barvu menstruační...

Používám hormon.antikoncepci, přesto bych se chtěla zeptat jak se při ní poznám těhotenství? Pokud bych nepoužívala antikoncepci, prvním příznakem pravděpodobně by bylo...

Pravděpodobnost otěhotnění při braní HA je opravdu velmi nízká a spolehlivě se těhotenství při HA pozná jen těhotenským testem, některé ženy mohou mít příznaky zvětšení a...

Pramino 28

| Dotaz od: Gábina

Chtěla bych se zeptat: byla jsem u lékaře a ten mi doporučil antikoncepci Pramino 28. Začala jsem ho užívat a hned několik hodin po první tabletě jsem měla nechráněný pohlavní...

Pramino patří mezi kombinované hormonální preparáty - u nich se doporučuje začít s užíváním 1. den cyklu, tzn. 1. den krvácení - pak byste měla být chráněná od prvního dne. V...

Antikoncepce a těhotenství

| Dotaz od: monika

Chtěla jsem se jen zeptat ,při dlouhodobém užívání antikoncepce je možné otěhotnět,beru antikoncepci 12let,ted užívám minisiston,užívám ho pravidelně 21dní a 7dní pauza ,vždycky...

Moniko! Ačkoli je otěhotnění "přes pilulku" velmi vzácné, stát se to může. Doporučuji těhotenský test. Citlivější je stanovení HCG z krve (v nemocnici), nežli lékárenské močové...

Menstruace

| Dotaz od: Lukas

Omlouvám se ale trápí mě jedna věc. Přítelkyně brala antikoncepci, pak ji vysadila a normálně měla menstruaci, pak vse bez problemu, ale kdyz to ted ma dostat, tak se porad nic...

Pokud přítelkyně po sedmidenní přestávce pokračovala v užívání dalšího platíčka antikoncepce, nemusí se nic dít. Některé druhy HAK potlačí pravidelné krvácení. Na druhou stranu...

Mezi nejobvyklejší druh antikoncepce patří používání kondomu. Kondomy jsou většinou vyrobeny z latexu.  celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Radek

Moje nová přitelkyně užívá už asi dva roky vysokohormonální antikoncepci a ja s tim nemam zkušenosti a mam docela strach aby nebyla těhotná chtěl bych jen poradit jaké jsou...

Jestliže přítelkyně užívá antikoncepci pravidelně, jak se má (tj. hormonální antikoncepce v podobě tablet se užívá jedna tableta denně, pokud možno vždy ve stejnou denní dobu...

Těhotenstvi???

| Dotaz od: Nikola

Měla bych dotaz, již 5 let beru antikoncepci a nikdy jsem s ní nějaké problémy nemněla. Teď jsem dostala menstruaci o 3dny později a oproti normální menstruaci ji mám hodně...

Při pravidelném užívání antikoncepce se otěhotnění nemusíte brát. Pokud si nejste s pravidelností jistá, zakupte si těhotenský test. V případě negativity testu dál pokračujte...

Vyzvracení pilulky

| Dotaz od: Dominika

Mám takový problém. Měla jsem začít brát tablety po 4 denní pauze, mám antikoncepci YAZ kde je 24+4. Ovšem vzala jsem si první pilulku v 16:00 a zhruba 19.30 jsem zvracela...

Pokud jste měla pohlavní styk při pravidelném užívání antikoncepce 5 dní před pauzou, byla jste před otěhotněním chráněna. Pokud jste zvracela za 3,5 hodiny po užití tabletky...

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Je mi 36let. Před 17ti lety jsem porodila zdravé dítě a od té doby užívám hormonální antikoncepci. Rok nekouřím. Delší dobu jsem užívala Cilest, nyní 6 let Harmonet,v mezidobí...

V dnešní době se doporučuje užívat hormonální antikoncepci bez přerušení, moderní preparáty jsou pro zdravou ženu bez rizikových faktorů minimálně rizikové. U žen nad 35 let...

Špinění při antikoncepci

| Dotaz od: sabina

Mám takový problém, už 5 let beru pravidelně antikoncepci Jeanine, nikdy jsem s ní žádný problém neměla, až teď uprostřed platíčka jsem začala špinit. Zajímalo by mě, jestli je...

Důvodů špinění může být více. Může to být způsobené např. zapomenutím užít tabletku.Při chybném užívání antikoncepce potom nelze vyloučit ani otěhotnění. Příčinou špinění mohou...

Vážená paní doktorko, před 1,5 rokem jsem vysadila horm.antikoncepci, snažíme se s manželem o druhé dítě, ale nedaří se. Jsme nekuřáci, žádné léky neužíváme a jsme oba jinak v...

I samotné protilátky proti štítné žláze mohou bohužel někdy způsobovat poruchy fertility, byť to platí zejména pro antiTPO, které u Vás nejsou natolik zvýšené jako antiTg...

První sex + antikoncepce

| Dotaz od: Annie

Mám dotaz. Používám antikoncepci pravidelně už 2 roky. Měla sem svůj první sex s kondomem ale praskl. Je možnost že bych mohla otěhotnět? I když se ani neudělal? Děkuji za odpověd

Antikoncepce vás chrání před otěhotněním. Pokud ji tedy již 2 roky pravidelně užíváte, není třeba se obávat otěhotnění při prasknutí kondomu.

Otehotneni pri antikoncepci

| Dotaz od: kacenka

Chtela jsem se zeptat zacla sem brat anti. a na kolik % muzu otehotnet. Antikoncepci beru 5 dni od prvni menstrulace. Predem dekuju pane doktore :)

Pokud berete antikoncepci nově, zcela od začátku a teprve 5 dní, tak není zcela účinná. Během prvního cyklu by se měla úživat ještě další antikoncepce (kondom). Pravděpodobnost...

Bolesti při styku

| Dotaz od: Martinka11

Od začátku pohlavního života mě trápí bolesti při styku v oblasti poševního vchodu. časem se to trochu zlepšilo, ale stále je pro mě sex spíše nepříjemný. Byla jsem s tim u...

Gely vás mohou dráždit, můžete být alergická i na určitou složku gelu. Pro dostatečné zvlhčení pochvy před stykem nevynechávejte předehru. Mluvte o problému s partnerem...

Slabá menstruace

| Dotaz od: Jakub

Přítelkyně bere pravidelně už půl roku antikoncepci Sunya. Před měsícem jsme měli sex bez mužské ochrany. Po týdnu si dělala 3 testy všechny negativní. V sobotu dostala slabou...

Při pravidelném užívání antikoncepce je přítelkyně před otěhotněním chráněna. Slabá menstruace při užívání antikoncepce je obvyklá.

Antikoncepce

| Dotaz od: míja

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Užívám antikoncepci Bellara a je to asi necelý týden (nejsem si teď jistá), kdy jsem si vzala prášek a asi za necelé 2 hodiny jsem zvracela. Asi...

Při zvracení je risiko,že tabletka místo aby byla vstřebána je vyzvrácena a tím pádem jako kdyby nebyla vzata.Pravděpodobnost otěhotnění tedy je zvýšena v případě, že jste ji...

Bolest prsou při užívání HA

| Dotaz od: Markéta

Už 3 měsíce beru antikoncepci Sunya pravidelně ve stejnou hodinu, jen jednou jsem se zpozdila o 5 hodin ale několik dní po tom jsem neměla pohlavní styk. Menstruaci mám...

Těhotenství by se projevilo nedostavením se menstruace, případně nezvykle slabou menstruací. Při zcela pravidelném užívání antikoncepce se však nemusíte obávat otěhotnění...

Špinění

| Dotaz od: Lada

Chtěla bych se zeptat. Vynechala jsem týdenní pauzu mezi antikoncepcí a tudíž posunula menstruaci o měsíc. Již 10 dní mám malé špinění tmavě hnědé barvy.Mohu být těhozná...

Při poctivém užívání antikoncepce je otěhotnění vyloučené. Špinění může být tzv. krvácení z průniku, které se někdy objevuje při dlouhých cyklech užívání antikoncepce.

Neplodnost

| Dotaz od: kata

Již dva měsíce sem užívala duphaston a clostilbegit ale bez výsledku.antikoncepci neberu čtyři roky a pořád nic.co by ste mi doporučili dál???léky,vyšetření????Děkuji

Podle toho, jak dlouho řešíte otěhotnění.....jestli 4roky bez HA, navštivte přímo centrum asistované reprodukce ve vašem okolí, tam se vás odborně ujmou. Kontakty zde: http...

Chtěla bych se zeptat, jestli ATB Gyrablock ovlivňují antikoncepci Belara? v příbalovém letáku o tom není ani zmínka.. Mám se obávat těhotenství, když jsem měla pohlavní styk 5...

Nemusíte se obávat žádného snížení účinku antikoncepce při užívání těchto antibiotik a tím pádem ani otěhotnění. TT si můžeme udělat prakticky kdykoliv, samozřejmě s rozumným...

Chci se zeptat, jakým způsobem mohu změnit hodinu, ve kterou užívám antikoncepci lindynette. Brala jsem ji ve 20 večer, pak následující den jsem ji vzala v 11 ráno a od té doby...

Tolerance v užívání antikoncepce je 12 hodin pro zachování antikoncepčního účinku. Tuto toleranci jste překročila. Zachovejte nadále dobu užívání, kterou si přejete, ale chraňte...

Antikoncepce Mirelle

| Dotaz od: Vendula

Zdravím, je mi 17náct let a rozhodla jsem se brát antikoncepci Mirelle. V pátem dnu menstruace jsem užila první prášek, udělala jsem dobře? A chci se zeptat: Poté až si vezmu...

Chybu jste neudělala, ale musíte se současně s užíváním antikoncepce ještě před otěhotněním minimálně 7 dní chránit další metodou, např. kondomem. Spolehlivost antikoncepce...

První antikoncepce

| Dotaz od: Melánia

Chtěla jsem se zeptat ...před 8 dny jsem začala používat antikoncepci Minervu a v letáčku a ani nikde jinde jsem nenašla, kdy můžu mít sex bez kondomu aniž bych otěhotněla...

Pokud jste první tabletku užila první den menstruačního krvácení, jste při dalším pravidelném užívání před otěhotněním chráněna od prvního dne užívání.

Ha

| Dotaz od: Romana

Chci se zeptat beru antikoncepci Dienille. Před dvěma týdny (v sobotu) jsem si vzala prášek a po třech hodinách zvracela... s přítelem jsme měli pohlavní styk další pátek (s...

Otěhotnění se na 100 procent vyloučit nedá, protože při zvracení nemusela být ještě tableta vstřebávána, jinak pokud užíváte antikoncepci bez chyby v užívání další ochrana...

Měla bych takový dotaz. Už delší dobu beru antikoncepci Artizia. Spala jsem s přítelem, v době ovulace a nemužu se ubránit obavám, že by bylo možné těhotenství. Jak moc je to...

Při pravidelném užívání hormonální antikoncepce k ovulaci nedochází, otěhotnění je pak tedy prakticky vyloučené. Artizia je stejně spolehlivá jako jiné přípravky hormonální...

Opožděná menstruace

| Dotaz od: Karolína

Před třemi týdny jsem měla sex samozřejmě chráněný kondomem, ale hormonální antikoncepci nepoužívám. Ted už dva týdny očekávám mestruaci a pořád jsem jí nedostala... První týden...

Předně je třeba říci, že žádná antikoncepce, tedy ani hormonální a ani kondom, nemůže zaručit stoprocentní ochranu před otěhotněním. Při opoždění menstruace je proto nutné na...

7denní pauza

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat jak se při braní antikoncepce pozná těhotenství?že nepřijde menses v 7 denní pauze?Nebo , že přijde jen slabě?Někde jsem četla že některé ženy menses měly...

Krvácení v pauze mezi platíčky není menstruací, ale tzv. krvácení ze spádu hormonů. Vzniká následkem poklesu hormonů při vysazení tablet. Proto je možné krvácení i v případě...

Menstruace - nejsem těhotná

| Dotaz od: Katerina

Vážená paní doktorko Hasilová, chtěla bych se zeptat, používám hormonální antikoncepci Dienille. Když se dostavuje pravidelná menstruace, tak je to to samé, jako když se...

Katko. Krvácení při užívání antikoncepčních tablet není menstruačním krvácením. Jedná se o pseudomenstruaci, to znamená krvácení způsobené vysazením tablet a tedy poklesem...

Po prvé

| Dotaz od: Tereza

Je mi 17 a před pár dny jsem měla můj první PS, ale při menstruaci. Je možné že budu těhotná ? ... a ještě k tomu mě bolí břicho ? Děkuji

Možnost otěhotnění není vyloučená ani při menstruaci. Doporučila bych Vám do budoucna antikoncepci. Pokud bolesti břicha neustanou či se budou zhoršovat nebo přibudou další...

Vážený pane doktore, obra...

| Dotaz od: Andrea

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s mým problémem. Užívám antikoncepci Harmonet.Užívala jsem klasicky 21 tabletek,poté jsem neudělala pauzu a užívala dalších 14, poté jsem...

Pravděpodobně jste si rozházela hormonální hladiny, antikoncepce se má užívat tak, jak je uvedeno v příbalovém letáku. Ještě vyčkejte, krvácení by se mělo dostavit. nezačínejte...

Selhani antikoncepce

| Dotaz od: Sona

Jiz nekolik mesicu uzivam hormonalni antikoncepci Cilest. Chtela bych se Vas zeptat, jaka je pravdepodobnost otehotneni, jestlize jsem zapomnela uzit pravni tabletu. Hned druhy...

Pokud chyba v braní antikoncepce vznikla až po pohlavním styku, zůstává zde pravděpodobnost otěhotnění standartní, jako při bezchybném užívání tedy něco pod 3%.

Hormonální kyretáž

| Dotaz od: Jana

Je mi 26 let, mám doma 2 letého synka. Již rok a půl neberu žádnou antikoncepci (poslední byla depo provera píchnutá 2x) Zhruba po půl roce od píchnutí poslední depo se mi...

Při užívání Norethisteronu a krvácení je pravděpodobnost otěhotnění minimální Pokud by krvácení neustalo kyretáž by byla nejlepší řešení-Antikoncepci vám váš gynekolog...

Moje 18ti letá dcera užívá asi rok antikoncepci. Asi 2 měsíce po začátku užívání se u ní objevila alergie (vyrážka), kožní lékař naordinoval zyrtec. Při jeho užívání se alergie...

Samozřejmě tzv. bariérovou ochranu (kondom, pesar), která kromě toho, že nemívá žádné nežádoucí účinky, chrání i před nákazou pohlavními nemocemi.

Chtěla jsem se...

| Dotaz od: kolarova

Chtěla jsem se zeptat zda lék Triprim ovlilvňuje antikoncepci. Dostala jsem zánět močového měchýře. Moje doktorka mi předepsala Triprim a na otázku zda ovlivňuje antikoncepci mi...

V Souhrnu údajů o přípravku (Schváleném Státním ústavem pro kontrolu léčiv) není uvedena informace, že by přípravek Triprim ovlivňoval antikoncepci. Otěhotnění je krajně...

Epilepsie a anitkoncepce

| Dotaz od: Věra

Jsem epileptička (ovšem už několik let bez záchvatů), před otěhotněním jsem brala antikoncepci Mercilon. Po odstavení dítěte mi moje gynekoložka předepsala opět Mercilon...

Věro! Regulon a Lamictal můžete užívat současně, je ale možné, že Regulon může snižovat hladinu Lamictalu v krvi, takže bude potřeba dávku Lamictalu upravit, poraďte se proto...

Je mi 27 let a již 10 let užívám hormonální antikoncepci. Momentálně užívám Jeanine. Menstruaci mám pravidelnou, trvá mi 4-5 dní a myslím, že ji mám takovou normální, ani slabou...

Dlouhodobé užívání antikoncepce není ničím škodlivé, zcela rozhodně nebudete mít díky antikoncepci problémy s otěhotněním po vysazení antikoncepce. Slabá menstruace se může čas...

Možné otěhotnění

| Dotaz od: Anna

Měla bych takový dotaz. Už delší dobu beru antikoncepci Dienille. Beru jí pravidelně, každý den v 7 - 8 hodin ráno, maximálně třeba o 2 hodiny déle než jsem zvyklá. Vždy dobírám...

Otěhotnění je při zcela pravidelném užívání antikoncepce vyloučené.

Už pátý měsíc beru antikoncepci daylette, trápí mě nepravidelná menstruaci běhěm cyklu. Můj pan gynekolog o téhle antikoncepci moc neví a proto se ptám Vás. Je to normální jev...

Doporučila bych změnit antikoncepci, 5 měsíců je dost dlouhá doba na to, aby se menstruační cyklus při antikoncepci upravil. Špinění by však nemělo signalizovat snížení...

Strach z otěhotnění

| Dotaz od: Jana

Mám takoví problém.Beru antikoncepci Chloe.Pravidelně bez zapomínání akorát někdy nevezmu uplne v přesný čas (ale čas je v rozhraní 2 hodin).Mám strach z otěhotnění.Jaká je...

Při pravidelném užívání antikoncepce jste spolehlivě před otěhotněním chráněna.

Strach z otěhotnění

| Dotaz od: Mar

Včera jsem se milovala s přítelem a protrhl se nám kondom (beru antikoncepci Chloe - pravidelně), ale momentálně si léčím vaginální mykozu a užívám Entizol 250 mg na polykání a...

Také se domnívám, že ve vašem případě se otěhotnění bát nemusíte. Nicméně při léčbě mykosy obecně pohlavní styk není příliš vhodný.

Mences

| Dotaz od: jitka

Paní doktorko, potřebovala bych radu. Beru hormonální antikoncepci Mercilon. Tyto dva měsíce bez 7 denní pauzy. Prášky vždy dobírám ve středu a když mám pauzu začínám je brát...

Při pravidelném užívání antikoncepce zde riziko otěhotnění není.

Chtela jsem se zeptat, poslednidobe jsem brala antikoncepci trochu nepravidelne amela jsem nechraneny styk pri menstruaci, kdyz v tom se do me udelal..je iziko otehotneni ??

Sice minimální, ale riziko existuje.

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: jana

Rozhodla jsem se vysadit hormonální antikoncepci Mercilon. Beru ji přibližně rok, ale víc by mi vyhovovala kombinace kondomu a spermicidního gelu. Můj dotaz se týká zpětného...

4-5 dní před dobráním poslední antikoncepční tabletky z platíčka nehrozí otěhotnění. Vysazení hormonální antikoncepce zvažte, je to daleko spolehlivější antikoncepční metoda než...

Je mi 19 let a od června 2012 beru svojí vůbec první hormonální antikoncepci (konkrétně je to Vreya). Jsem s ní spokojená, líbí se mi její spolehlivost ohledně nechtěného...

Ničeho bych se nebála, že dostanete trombózu je menší riziko, než že Vás zítra srazí auto:) řečeno s nadsázkou. Pokud nekouříte a nemáte zátěž v rodině, nebála bych se.

V září 2013 jsem vysadila zhruba po 10 letech užívání hormonální antikoncepci. Menstruaci dostávám celkem pravidelně (po vysazení 21.den, nyní kolem 28.dne), ale je velmi slabá...

Síla menstruace nesouvisí s možností otěhotnění, pokud je cyklus pravidelný, mělo by být vše v pořádku.

Otěhotnění při menstruaci

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych se zeptat zda mohu otěhotnět když jsem měla nechráněný pohlavní styk při menstruaci a poté jsem vysadila antikoncepci. Do té doby jsem brala antikoncepci pravidelně...

Jste chráněna před otěhotněním i během menstruační pauzy. Ne tak v dalším cyklu pokud nepokračujete v užívání.

Posunutí antikoncepce

| Dotaz od: Klára

Už půl roku užívám antikoncepci cilest, ale menstruace mi vychází na pátek a to je pro mě nevhodné. Proto bych se chtěla zeptat, zda by bylo možné, místo 7mi denní pauzy udělat...

Pauzu zkrátit můžete, i při zkrácení pauzy budete chráněna před otěhotněním.

Vynechání menstruace

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych se zeptat na věc ohledně vynechání menstruce. Brala jsem antikoncepci cca 4 roky, tento měsíc jsem ji vysadila, protože bych ráda otěhotněla. Ale zatím jsem...

Vyčkejte ještě týden, toto se po vysazení může stát a když by do týdne nepříšla navštivte gynekologii. Příjemný den.

Minipilulka

| Dotaz od: Kamila

Od února 2012 beru antikoncepci Azalia (kvůli trombofilii nemůžu brát kombinovanou HA). Od té doby jsem neměla menstruaci. Jen jednou, po asi 5 dní, nepatrné špinění. Četla jsem...

Při užívání přípravku Azalia se může vyskytnout krvácení, (viz nežádoucí účinky),ale v užívání tablet musíte dál pokračovat jako obvykle.Problémy po vysazení by jste mít neměla...

Nepravidelnost menstruace

| Dotaz od: Petra

V době kojení jsem jako antikoncepci používala DEPO-provera ale zhruba po půl roce jeho užívání jsem začala menstruovat/špinit dost nepravidelně a zhoršovalo se to natolik, že...

Petro, po skončení antikoncepce Depo-Proverou je úprava menstruačního cyklu individuální záležitostí, a opravdu může trvat i řadu měsíců. Buďte trpělivá. Kombinovaná hormonální...

Neplodnost

| Dotaz od: Štěpánka

Měla bych pár dotazů ohledně problému s otěhotněním. Pokusím se shrnout můj problém. Je mi 24 let, 9 let jsem brala antikoncepci hlavně kvůli pravidelnosti menstruace...

O otěhotnění se cíleně snažíte, proto pochopitelně můžete být těhotná.Těhotenský test zopakujte s týdenním odstupem. Diagnostická laparoskopie je standardní součástí...

Mám 9měsíční dc...

| Dotaz od: Andrea Ćerná

Mám 9měsíční dceru, přestala jsem kojit a chtěla bych začít užívat antikoncepci.Po zvážení se asi vrátím k Mercilonu, který jsem užívala.Ještě jedno plato mi zbylo z doby před...

Paní Andreo! Vhodnou antikoncepci prosím konzultujte se svým gynekologem, popřípadě alespoň telefonicky. Ten zná vás i vaši gynekologickou historii.

Možné otěhotnění

| Dotaz od: Petra

Má dotaz. Používám třífázovou antikoncepci Pramino 28 a zapomněla jsem udělat týdenní přestávku, kdy by se měla dostavit menstruace, Antikoncepci jsem tedy brala 6 týdnů a v té...

Těhotná nebudete, slabá menstruace nebo krvácení během cyklu je důsledek nerovnováhy. Pokud potřebujete posunout cyklus, berte jen tablety poslední fáze z dalšího platíčka.

Vynechání 2 tablet

| Dotaz od: Lenka

Zapoměla jsem vzít antikoncepci YAZ 2x po sobě, přišla jsem na to včera v práci, tak jsem vzala ty 2 zapomenuté najednou, když jsem přijela domů v 6 a pak večer v 10 normálně tu...

¨ plně chráněna budete až při začátku dalšího cyklu. Do té doby bych doporučoval používat i jinou formu antikoncepce. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Beru antikoncepci milligest a zapomněla jsem si vzit při 10.dnu prašek a vzala si ho až po 2hodinách. CHtěla bych se zeptat, zda jsem chráněná či musím používat i kondom. Děkuji

Pokud bylo zpoždění jen 2 hodiny, nemusíte se obávat zvýšeného rizika otěhotnění.

Možné těhotenství

| Dotaz od: yamaha

Užívám druhé plato antikoncepce Mercilon. Navíc přítel používá při pohlavním styku i kondom. Bohužel nedávno došlo k jeho prasknutí. Antikoncepci beru pravidelně bez vynechání...

Nemůžete,pokud berete antikoncepci pravidelně.

HA Jangee proti otěhotnění

| Dotaz od: Michaela

Mohla bych se zeptat. Beru antikoncepci Jangee a tento týden beru jen tablety bílé (placebo). Chrání mě i tyto bílé tablety stejně jako ty růžové, které beru 3 týdny plně při...

Antikoncepce Vás chrání i v době placebových tablet, pokud začnete další platíčko.

Vynechani menstruace

| Dotaz od: Vera

Jiz 3.rokem uzivam antikoncepci Mirelle. Ted poprve se mi stalo, ze po dobrani plata se mi nedostavila menstrauce ( uz je to skoro tyden a beru dalsi nove plato, drive mi po...

Pokud užíváte antikoncepci správně, neobávala bych se otěhotnění. Spíše půjde o hormonální nerovnováhu, která se při dlouhodobějším užívání hormonů může vyskytnout. Pokračujte...

HA Jangee proti otěhotnění

| Dotaz od: Michaela

Mohla bych se zeptat. Beru antikoncepci Jangee a tento týden beru jen tablety bílé (placebo). Chrání mě i tyto bílé tablety stejně jako ty růžové, které beru 3 týdny plně při...

Při užívání této antikoncepce jste plně chráněna po celou dobu užívání Příjemný den

Moje 18ti letá dcera užívá asi rok antikoncepci. Asi 2 měsíce po začátku užívání se u ní objevila alergie (vyrážka), kožní lékař naordinoval zyrtec. Při jeho užívání se alergie...

Samozřejmě tzv. bariérovou ochranu (kondom, pesar), která kromě toho, že nemívá žádné nežádoucí účinky, chrání i před nákazou pohlavními nemocemi.

Spolehlivost antikoncepce

| Dotaz od: Hana

Již přes 10 let užívám pravidelně antikoncepci Lindynette 20. Nikdy jsem antikoncepci moc nevěřila, tak jsem po příteli vyžadovala i přes antikoncepci velkou opatrnost. Tento...

Těhotná s největší pravděpodobností nebudete. Test si udělejte v době,kdy se Vám opozdí menstruace.

Femigard, Gynex

| Dotaz od: Lenka

Mám dotaz na přípravky Femigard a Gynex. Snažíme se již 6 měsíců o otěhotnění. Menstruaci mám nepravidelnou (30 - 35 dní), antikoncepci jsem vysadila v prosinci 2011. Mohu...

Přípravky užívat můžete, plod nepoškodí.

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Bára

Několik let jsem užívala antikoncepci lyndinette(21), po dohodě se svým lékařem jsem ji změnila na yadine(21), první novou tabletu jsem si vzala dle návodu po 7 dnech pauzy...

Další způsob ochrany před otěhotněním vůbec nebyl nutný. Užívaná antikoncepce Vás spolehlivě před otěhotněním chrání. I při změně přípravku.

Chtěla jsem se zeptat ..teď užívám antikoncepci v 11 večer kdybych ten čas chtěla posunou na 8 večer je tady riziko otehotnění při této změně? Děkuji

Není problém.

Softinelle a Zinnat

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci Softinelle - momentálně končím platíčko 2. týden - a od úterka beru antibiotika Zinnat 250mg. S přítelem jsme při pohlavním styku...

Zinnat nesníží účinek hormonální antikoncepce. Pokud jste dobrala platíčko celé, nemusíte se opravdu otěhotnění bát.

Působení antikoncepce

| Dotaz od: zuzana

Právě jsem začala brát antikoncepci Natalya ale má doktorka mi nesdělila jakou dobu bude sex nechráněný...Za jak dlouho se při pohlavním styku nemusím bát otěhotnění..? Předem...

Po týdnu užívání určitě:) pokud začnete užívat jak máte, tj.1.den menstruace, bude Vás chránit téměř hned.

Vynechání ATK

| Dotaz od: Zdenka

Udělala jsem chybu v užívání HA a nyní se obávám možnosti otěhotnění. Zapoměla jsem užít jednu pilulku a vzala si ji až po 12ti hodinách. Poté jsem užívala antikoncepci ještě 8...

Domnívám se, že riziko otěhotnění tu není, ale doporučuji po zbytek tohoto cyklu používat ještě doplňkovou ATK (kondom).

Chtěla jsem se...

| Dotaz od: kolarova

Chtěla jsem se zeptat zda lék Triprim ovlilvňuje antikoncepci. Dostala jsem zánět močového měchýře. Moje doktorka mi předepsala Triprim a na otázku zda ovlivňuje antikoncepci mi...

V Souhrnu údajů o přípravku (Schváleném Státním ústavem pro kontrolu léčiv) není uvedena informace, že by přípravek Triprim ovlivňoval antikoncepci. Otěhotnění je krajně...

Zapomenuta pilulka

| Dotaz od: Kristyna

Jsem momentalne dlouhodobe v zahranici a uzivam antikoncepci Femodette (muj gynekolog v Cechach mi tvrdi, ze je to na stejne bazi jako Harmonet, ktery jsem brala predtim). Jde o...

Při zapomenuté poslední tbl je pravděpodobnost otěhotnění malá,spíše je možné,že kontinuální podávání bude provázeno nepravidelným krvácením z poklesu hladin. příjemný den

Opožděná menstruace s HA

| Dotaz od: Jitka

Je mi 17 let a první měsíc beru antikoncepci CHLOE. V příbalovém letáčku se píše, že má menstruace nastat v 1-2 dni braní bílých placebo prášků, které neobsahují léčivo, ale...

Při svědomitém užívání antikoncepce byste měla být před otěhotněním chráněna. Vyčkejte ještě v klidu den či dva, menstruace se nemusí při antikoncepci dostavit hned první či...

Už třetím rokem užívám antikoncepci Stodette. Občas si menstruaci posunu a udělala jsem to i teď jenže asi něco není v pořádku. Začala jsem špinit v tom dni, kdy to běžně...

Špinění se při kontinuálním užívání může vyskytnout, otěhotnění není pravděpodobné,pokračujte v užívání tak jak jste zvyklá,pokud by neustávalo byla by na místě úvaha o změně...

Správná volba antikoncepce

| Dotaz od: Margita

Chtěla bych požádat o pomoc při výběru vhodné antikoncepce.Je mi 38 let a děti již mám.Společně s lékařkou jsme byly nucené vyloučit hormonální antikoncepci v tabletové i v...

Ve vašem případě bych doporučovala Mirenu. Jiná pánská ochrana než kondom není, můžete používat spermicidní krémy, ale jejich účinnost při samostatném použití je nedostatečná.

Těhotenství

| Dotaz od: Veronika

Mám dotaz. Můžu otěhotnět když antikoncepci (Lunafem) beru poctivě a někdy si ani nedělám pauzu mezi platíčky, když se do mě můj přítel udělal? a ne jednou. A jestli jsem...

A k čemu myslíte, že antikoncepci primárně slouží? Chrání Vás před otěhotněním. Proto při pravidelném užívání otěhotnět nemůžete.

V 18 letech jsem poprvé užívala antikoncepci (Minerva) a brala jsem ji asi rok a 3 měsíce. Poté jsem ji vysadila, protože nebyla potřeba. Kromě zhoršení stavu pleti a maštění...

Zkuste zvážit, zda by nebyla pro Vás pohodlnější antikoncepce- ditroděložní tělísko, pesar, kondom atd. Nežádoucí účinky se mohou vyskytovat i u nízkohormonální antikoncepce...

Selhani antikoncepce

| Dotaz od: Sona

Jiz nekolik mesicu uzivam hormonalni antikoncepci Cilest. Chtela bych se Vas zeptat, jaka je pravdepodobnost otehotneni, jestlize jsem zapomnela uzit pravni tabletu. Hned druhy...

Pokud chyba v braní antikoncepce vznikla až po pohlavním styku, zůstává zde pravděpodobnost otěhotnění standartní, jako při bezchybném užívání tedy něco pod 3%.

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: Petra

V únoru jsem byla na pravidelné prohlídce a při té příležitosti mi byla odebrána krev kvůli jaterním testům. Testy byly zvýšené. V březnu jsem prodělala žlučníkovou koliku, kde...

Domnívám se, že tu antikoncepci byste skutečně až do doby operace brát neměla.

Akne po antikoncepcii, liecba

| Dotaz od: Lenka

Chcela by som Vas poprosit o nazor. Mam 27 rokov. Antikoncepciu (v tabletkovej forme) som uzivala 8 rokov, no na konci mi uz sposobovala take problemy (silne psychicke, spinenie...

Nasazení Aknenorminu je jistě zcela na místě, ale problém je v tom, že tento lék má závažné mutagenní a teratogenní účinky a případné otěhotnění během léčby je důvodem k...

Má první antikoncepce CHLOE

| Dotaz od: Sára

Již více jak měsíc používám antikoncepci chloe pravidelně, akorát je to má první antikoncepce a já jsem na začátku menstruace začala brát neaktivní(nehormonální) tabletky místo...

Pokud jste již udělala takovou zásadní chybu vyčkejte menses a začněte užívat první den menses, v tomto cyklu jste nebyla plně chráněna ,pro jistotu si udělejte gravitest...

Špinění a antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Začala jsem 18.7. brát poprvé antikoncepci (Lindynette 20) s první menstruací. Problém mám v tom, že jsem další následující dny měla jen takové špinění, které přetrvává dodnes...

Pokud tabletky užíváte pravidelfně, před otěhotněním jste chráněna. Špinění se často objevuje při začátku užívání antikoncepce, problém by měl během max. 2-3 cyklů odeznít.

Je mi 26 let, mám doma 2 letého synka. Již rok a půl neberu žádnou antikoncepci (poslední byla depo provera píchnutá 2x) Zhruba po půl roce od píchnutí poslední depo se mi...

Kyretáž Vám nyní aktuálně nehrozí, stejně tak problémy s otěhotněním nelze očekávat, pokud jste je něměla i dříve. Postupujte podle plánu Vašeho gynekologa, tedy využívejte 3...

Pane Sládečku. Minulý měsíc, před cca 5ti týdny jsem vysadila po 5ti letech antikoncepci, protože jsem po ni velmi tloustla... tak jsme se domluvili s lékařkou, že je mám...

Jsou 2 možnosti ,po vysazení antikoncepce může trval nějakou dobu než naskočí pravidlený cyklus,ale ani gravidita není vyloučena, udělejte si pro jistotu gravitest,výtok s tím...

Antikoncepce, menstruace

| Dotaz od: peta

Užívala jsem antikoncepci Minerva, při poslední gyn. prohlídce mi dr. změnila antikoncepci na Jeanine. Jeanine jsem začala užívat ihned po Minervě, neměla jsem teda 7 denní...

Těhotná pravděpodobně nebudete, přesto doporučuji použít těhotenský test. Co se špinění týče, může být způsobeno změnou antikocepce. Hezký den.

Začínám po dlouhé době (od 9.5.2012) užívat antikoncepci Softinelle, ale již v 3.-4. dnu jsem zapomněla jednu tabletu užít (stihla jsem však do 12 hodin). Poté jsem ale 19.5...

Používejte navíc např. kondom, alespoň týden při bezchybném užívání antikoncepce. Nepravidelné užívání antikoncepce Vám nemůže zajistit spolehlivý účinek.

Antikoncepce a těhoteství

| Dotaz od: Pavlína

Ráda bych věděla, zda, když užívám antikoncepci a každý měsíc si dělám sedmidenní pauzu na krvácení, by se mohlo stát, že i v případě otěhotnění by se krvácení dostavilo stejně...

Při graviditě menses není,může se vyskytnout pouze nepravidelné krvácení,ale ne menses.Pokud se krvácení dostavuje v pauze ,je vše v pořádku a gravitest je zbytečný. Příjemný den

Mela jsem problemy s menstruaci a pri vysetreni lekarka zjistila zvysene hodnoty androgenu, zejmena androstendionu. pro upravu mi nasadila antikoncepci diane. chtela bych se...

Neobávejte se předem,při správné léčbě by potíže s otěhotněním neměly nastat,podstatné je také,o kolik je hladina zvýšena. Příjemný den.

Prasklý kondom

| Dotaz od: Veronika

Při pohlavním styku s partnerem nám praskl kondom. Asi po 10 vteřinách na to partner přišel a přestal. Kondom byl suchý a partner měl ještě daleko k ejakulaci. Antikoncepci...

Pokud byl suchý a nedošlo k ejakulaci, mělo by být vše v pořádku.

JEANINE

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat, když užívám 1. měsíc antikoncepci Jeanine, zda jsem chráněná i po dobu 7-mi denní pauzy? nebo mám používat raději i jiné ochrany, pokud by se menzes...

Při pravidelném užívání antikoncepce budete vždy, tedy i nyní po prvním platíčku, chráněna před otěhotněním v době 7 denní pauzy.

Před 3 týdny jsem začala brát hormonální antikoncepci (Belara). Žádné větší problémy jsem z toho neměla. Asi 2. týden od začátku braní se mi asi po 9 hodinách polknutí prášku...

Při zvracení nebo průjmu může dojít k tomu,že vstřebání do organizmu není úplné a účinnost antikoncepce je snížena,je dobré v tom cyklu použit ještě kondom, i když ve vašem...

Vím, že podobných dotazů máte spousta, ale vážně mě to trápí. Beru antikoncepci Mercilon 5 měsíců a před měsícem jsem nevynechávala 7 dní pauzu a brala další platíčko rovnou. V...

Pokud nebyla jiná chyba v užívání, než zmíněná jedna tabletka, nemusíte se bát snížení účinku antikoncepce. Prakticky i kdybyste vynechala 7 tablet v tomto týdnu, myslím tím...

Svědění pochvy

| Dotaz od: Anna

S přítelem sem pohlavní styk měla vždy jen s kondomem nebo sem ještě neměla antikoncepci. Před třemi týdny jsem šla ke gynekologovi a domluvila sem se sním na antikoncepci...

Je docela možné, že po styku bez bariérové antikoncepce u Vás nějaká lehká forma zánětu probíhá. Možnost otěhotnění bohužel nelze vyloučit zcela ani při správném užívání...

Antikoncepce

| Dotaz od: Markéta

Je mi 17 let už 3 měsíc beru antikoncepci TRI-REGOL jaká je šance na otehotnení když se do mě přítel udělal ? děkuji predem za odpovéď

Při pravidelném užívání antikoncepce šance na otěhotnění není.

Augmentin a antikoncepce

| Dotaz od: E.

Před dvěma týdny jsem dobrala platíčko antikoncepce,následovala 7.denní pauza při které jsem brala antibiotika Augmentin na léčení zánětu ledvin, v pátek večer jsem začala brát...

Antibiotika účinek antikoncepce nesnižují, a pokud antikoncepci užíváte pravidelně, není důvod obávat se otěhotnění.

Bolest při styku

| Dotaz od: Lucie

Jsem rok a půl po prvním porodu. Dříve jsem prodělala laparoskopii, při které mi byly odstraněny srůsty kolem dělohy (prý tam byly asi kvůli nějakému zánětu) a nejspíše mi kvůli...

O otěhotnění se samozřejmě můžete pokusit. Zmíněné pobolívání při styku může mít více příčin, např. myomy, endometriózu, nedostatečné zvlhčení, dlouhodobou zácpu a mnoho dalšího...

Paní doktorko, beru antikoncepci Jangee a včera jsem si vzala poslední aktivní tabletu. Chtěla bych ale poprvé vynechat 7 denní pauzu, co s tablety placeba- ty vyhodím a...

Neberte placebové tablety a začněte hned s aktivními. Chráněná jste po celou dobu braní antikoncepce(pokud ji berete pravidelně).

Neaktivní tablety

| Dotaz od: Iveta

Užívám antikoncepci mirell a chtěla jsem se zeptat jeslti při užívání neaktivních tabletek z blistru by při pohlavním styku mohlo dojít k otěhotnění? Je třeba použít jinou...

Pokud tablety užíváte pravidelně bez zapomínání, jste chráněna před otěhotněním i během užívání neaktivních tablet.

Antikoncepce

| Dotaz od: Gabriela

Chtěla jsem se zeptat na jednu takovou věc. Už nějaký ten rok beru antikoncepci chloe. Nyní beru po menstruaci nové plátíčko. Při šesté tabletě jsem však po 23 hodinách po užití...

Tableta již byla řádně vstřebaná, po 23 hodinách se bát nemusíte.

Chtěla jsem se zeptat, zda jsem plně chráněná před otěhotněním i když jsem si už podruhé posunula menstruaci antikoncepcí YAZ, bylo to vždy kvůli dovolené. Předem děkuji za...

Účinnost antikoncepce je stále zachována i při kontinuálním užívání.

Hormonální antikoncepce je v dnešní době velmi oblíbenou metodou využívanou k zabránění otěhotnění. Žádná ochrana se ale nedá označit za stoprocentní.  celý článek
Virová hepatitida C je závažné jaterní onemocnění, které postihuje jak muže, tak i ženy.  Příslušnice něžného pohlaví ale díky odlišné stavbě těla mají i trochu jiná...  celý článek

Beru antikoncepci Jangee a včera jsem si vzala poslední aktivní tabletu. Chtěla bych ale poprvé vynechat 7 denní pauzu, co s tablety placeba- ty vyhodím a začnu brát aktivní...

Při kontinuálním užívání Jangee neaktivní tablety nevyužijete, tedy je vyhoďte. Rovnou pokračujte aktivními tabletami z nového platíčka. Před otěhotněním budete chráněna...

Budu mít problém otěhotnět? Jak dlouho mám po vysazení antikoncepce vlastně počkat? Nebudu mít dvojčata, když naráz antikoncepci vysadím? To jsou nejčastější myšlenky, které...  celý článek

Lindynette 20

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat, je možné použít antikoncepční prášky Lindynette 20 ve větším dávkování po nechráněném sexu, když mi hrozí otěhotnění, děkuji

Pokud užíváte antikoncepci pravidelně a podle předpisů, nehrozí vám otěhotnění (riziko selhání antikoncepce při pravidelném užívání je minimální, z čeho usuzujete, že vám "hrozí...

Rada

| Dotaz od: Veronika

Antikoncepce

| Dotaz od: Linda

Nedávno jsem byla na gynekologii a poptávala jsem se na možnosti antikoncepce pro pacientky s rizikem trombozi. Mam diagnostikovanou Mutaci faktoru V Leiden - heterozygot a...

Ženy s tromfobilní mutací mohou užívat gestagenní antikoncepci, nicméně při výskytu více než jedné trombofilní mutace se nedoporučuje ani tento typ hormonální antikoncepce...

Strach z neplodnosti

| Dotaz od: Doritka

Chci se jen zeptat zda nepřetržité vaginální výtoky, bolesti v podbříšku a časté záněty močového měchyře můžou vést k neplodnosti. Přes půl roku jsem nebrala antikoncepci s...

Jde o to, jaké výtoky a záněty to byly a jak byly zaléčeny. Pokud byly spíše běžnější a dobře a včas léčeny, není důvod k obavám. Podrobte se vyšetření u gynekologa, jakýkoli...

Těhotenství a Antikoncepce

| Dotaz od: dieselka

Chtěla bych se vás zeptat, jak velká je pravděpodobnost, že otěhotním, když beru pravidelně prášky a při styku partner ejakuloval ještě ve mě.. Pořád si říkám, že proto ty...

Pokud berete antikoncepci podle návodu (nevynecháváte tablety, užíváte tablety pravidelně a pokud se náhodou zpozdíte, tak maximálně o 12 hodin), tak je pravděpodobnost...

Účinnost antikoncepce

| Dotaz od: Barbora

Chtěla bych se zeptat, přes dva roky užívám Femoden, pravidelně. Poslední platíčko jsem však asi 3 prášky vzala pozdě, jeden o více než 12 hodin. Při prvním dni menstruace jsem...

Při vynechání o více než 12 hodin je gravidita možná,ale pokud jste normálně odmenstruovala bude pravděpodobně vše v pořádku,pro jistotu si udělejte gravitest,který je...

Od roku 2011 jsem sledovana pro cysty na obou vajecnicich. V roce 2011 mely cysty velikost o prumeru 30 mm. V roce 2013 ma cysta na L vajecniku velikost o prumeru 25 mm a cysta...

Cystický teratom bývá nezhoubný nádor, jistotu o jeho povaze však můžete získat pouze z výsledku pooperačního histologického vyšetření, velice vzácně existují i jeho zhoubné...

Antikoncepce artizia

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně mojí antikoncepce. Už nějaký čas používám HA Artizia, nemám s ní žádné problémy, ale přesto jsem hledala nějaké její ohodnocení na...

Artizia je kvalitní antikoncepce a pravděpodobnost otěhotnění u ní je srovnatelná s ostatními přípravky, tedy velmi malá, pozor si musíte dát jen na pravidelné užíváni jako u...

Chtěla bych vás poprosit o radu. již 8 měsíců pátý den po skončení mestruace 2-3 dny špiním.Brala jsem nejprve mercilon, od srpna jsem brala marvelon, i po změně antikoncepce...

Je poměrně časté, že ještě po skončení menstruace může ke špinění docházet. Pokud jste navíc častěji střídala antikoncepci, může k těmto potížím docházet častěji, neboť...

Ráda bych věděla zda je možné otěhotnět i po podstoupení sterilizace před 5 lety. Vím, že se stávají ojediněle případy, kdy se to může stát.Nebo zda by bylo možno tento stav...

Marto! Upřímně řečeno, podle krátkého popisu nepovažuji Vaše rozhodnutí mít další dítě za úplně šťastné. Jednak máte na matku docela vysoký věk, jednak už máte čtyři děti a...

Je mi 30 let mám gnekologický problém.jsem 2 roky po císařském řezu mám leiden mutaci a zdůvodů velkého množství krvácení při menstruaci kdy jsem musela být 3x hospitalizovaná a...

Vážená paní Ilono, v dalším těhotenství bych problém neviděl, ale díky Leidenské mutaci budete více sledována. To, že krvácíte mimo cyklus, je možno přičíst Vaší antikoncepci...

Jsem proti užívání ant.pilulek, protože mi přijde, že to zbytečně překope celý organismus, změní to psychiku atd... Já teď beru 1.plato daylette a předtím jsem měla minisiston...

Váš dotaz má 3 části,otázku, nepravdy a omyly. Není pravda,že gynekolog má z každého receptu peníze,nemá z něj ani korunu, jediný kdo má zisk je lékárna,která si k nákupní ceně...

Antikoncepce DEPO PROVERA

| Dotaz od: janista.r

Chtěla bych se zeptat ohledně antikoncepce depo provera. Vím, že má prodloužený antikoncepční účinek. Jde mi o toto: Za měsíc bych si měla nechat píchnout už 3tí dávku, kterou...

Obnova plodnosti po Depo-proveře je individuální, nepozná se to jistě, nemusíte ani ještě menstruovat a plodnost se obnoví. Ale jistá plodnost bude, až budete menstruovat...

Od 12 let menst...

| Dotaz od: Andrea

Od 12 let menstruuji-nepravidelně.Do 16 let jsem chodila na vyvolávací injekce nebo užívala tabl.PROVERA.Od 16 let jsem brala antikoncepci TRIQUILÁR.Už rok jí neužívám a snažíme...

Pokud máte potíže s otěhotněním (pravděpodobně souvisejí s nepravidelným menstruačním cyklem) a nebude se Vám dařit ani nadále, doporušuji obrátit se na některé z center...

Bolesti při menstruaci.

| Dotaz od: Veronika

Píši vám již po druhé.Toto je minulý dotaz a odpověď: Je mi 22let a menstruuji již dlouho.Ze začátku mi bývalo dost špatně,ale po antikoncepci se mi to zlepšilo.Jenže poslední...

Další možnosti: 1.Zkusit použít léky ze skupiny NSA (nesteroidní antirevmatika) nebo i obyčejný acylpyrin, protože umí tlumit syntézu prostaglandinů, což jsou látky které...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: A

Chci se zeptat, za jak dlouho po vysazení antikoncepce má přijít první menstruace, jestli až za 30 dní nebo klidně i třeba po dvou týdnech. A také zda-li je normální, když jsem...

Menstruace obvykle přichází záhy po vysazení antikoncepce. V některých případech, kdy žena užívá antikoncepci dlouhodobě, se může stát, že se menstruační cyklus obnoví v době do...

HA Chlo jsem užívala přes 4 roky, vzhledem k tomu, že byla poměrně silná mi doktorka předepsala slabší Lindynette20, v přiloženém letáčku bylo napsáno že Lindynette mám začít...

Je úplně v pořádku, že jste započala užívat z nového balení antikoncepce po dobrání 28. tablety z posledního balení HA Chloe. Antikoncepční účinek je tím zachován. Nadále...

Otěhotnět po antikoncepci

| Dotaz od: marcela

Obracím se na vás s dotazem jaká je nejdelší doba čekání než se tělo vyčistí od antikoncepce? Brala jsem léta HARMONET, po té mi předepsal doktor PRAMINO, prášky jsem vysadila...

Otěhotnět můžete hned po vysazení antikoncepce. Tělo již máte zbavené hormonů. Navíc ne každý cyklus můžete obvykle otěhotnět, často se stává, že až tak každý 6.až 7. měsíc...

Nejsem těhotná?

| Dotaz od: Kamila

Potřebovala bych poradit. Vyspala jsem se se svým přítelem a on mi pak řekl, že mu to "trochu ujelo" do mě. Beru antikoncepci, ale po 3 dnech jsem začala krvácet a menstruaci...

Jestli antikoncepci užíváte pravidelně, tak jste před otěhotněním chráněna. Při ovulaci se uvolňuje vajíčko z vaječníku, právě antikoncepce ale tento proces blokuje. Příčiny...

Antikoncepce

| Dotaz od: Vendula

Chtěla jsem se zeptat...V březnu tohoto roku jsem porodila 2. dítě a asi po 4 měsících jsem si nechala předepsat antikoncepci Azália,protože stále kojím..Menstruaci jsem měla...

Menstruace a užívání hormonální antikoncepce po porodu, při kojení, se má takto: Za prvé KDYKOLI po porodu (vyjma šestinedělí, protože v té době je pohlavní styk stejně...

Bolestivá menstruace

| Dotaz od: Petra

Můžete mi prosím poradit,jakým způsobem řešit velmi bolestivou menstruaci?Tento problém jsem řešila kdysi v prvních letech menses,brzy jsem však začala brát HA kvůli těmto...

Bolestivá menstruace je sice častý problémem u žen, ale normální nebo běžná prostě není. Bolestivou menstruaci se můžete pokusit zvládnout úpravou životního stylu /hlavně...

Chtěla jsem od Vás poradit, jako od odborníků, co se týče prášků na růst a zpěvnění prsou. Na internetu jsem se toho dozvěděla opravdu hodně a popravdě jsem s více informacemi...

Žádné "prášky" - s lékařsky prokázanou ůčinností - na zpevnění ani zvětšení poprsí neexistují, nedejte si vytahovat peníze z kapsy!!!! Antikoncepce je zábrana otěhotnění...

Užívám antikoncepci Lindynette 20, a začínám ji brát po menstruaci (dalším cyklu) a chci se zeptat zda můžu mít bezpečný sex při druhém dnu užívání děkuji za odpověď

Při pravidelném užívání hormonální antikoncepce jste před otěhotněním chráněna jak během užívání tabletek tak i během pauzy. Tedy i 2. den užívání v druhém cyklu se otěhotnění...

Nechraněny sex

| Dotaz od: Pavlína

-Pravidelně užívam antikoncepci ale po dobrání takletek jsem měla do čtyř dnu nechraněny pohlavní styk.Druhy den jsem si vzala s dalšího platna prašek a pak další den ještě...

Při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním spolehlivě chráněna, a to i v době pauz mezi jednotlivými platíčky. 2 užité tabletky v době pauzy mohly ovlivnit...

Endometriosa

| Dotaz od: Helena

Nevím si již dál rady. Mám Endometriosu (je mi 33 let a mám ji od mých 26 ket). Užívám posledních 6 měsíců antikoncepci Mirelle, menstruaci mám velmi slabou cca 3 dny.Ztratila...

Léčba endometriosy bývá svízelná. Pokud berete antikoncepci, je endometriosa v klidu, ale nemůžete otěhotnět. Můžete zkusit jiné metody hormonální terapie nebo již zmíněnou...

Antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Beru antikoncepci Minisiston tím způsobem, že beru vždy tři platíčka a pak udělám pauzu. Nedávno se mi stalo, že jsem trochu krvácela mimo menstruaci. Sestřička na gynekologii...

Krvácení se někdy může objevit i při braní antikoncepce bez ohledu na režim. Jakmile antikoncepci vysadíte, je třeba vyčkat normální menstruace a pak se snažit otěhotnět. Žádná...

Pritelkyne uziv...

| Dotaz od: Pavel

Pritelkyne uziva antikoncepci,ale mame problem v tom,ze jeji menstruace je slaba neboli skoro zadna.Muze jit o otehotneni?Predem dekuji

Při užívání antikoncepce se charakter menstruace mění. Menstruace může být slabší. Nemusí tedy jít o otěhotnění, ale to bylo asi lepší vyloučit těhotenským testem.

Kdy došlo k početí

| Dotaz od: Lenka

Antikoncepci jsem brala 7let, pak jsem ji na půl roku vysadila a poté si ji ještě jeden měsíc vzala. Po vysazení antikoncepce (1balení-21tablet) jsem po 31dnech dostala...

Pravděpodobnější je 15.den od PM, a to vzhledem k pohlavnímu styku i k odstupu od PM. Při pouhém mazlení se by se spermie musely dostat alespoň k okraji poševního vchodu a i tak...

Antikoncepce důležité!

| Dotaz od: míša

Jedu s přítelem na dovolenou a v tyto dny jsem měla menstruovat. Ukončila jsem tedy užívání antikoncepce Minerva o týden dříve. O dva dny později se mi dostavila menstruace. Po...

Pokud se dostavilo v pauze menstruační krvácení, antikoncepce potom od prvního dne braní pilulek zase bude mít původní spolehlivost. Ochrana při HA není ale nikdy stoprocentní...

Začátek horm. antikoncepce

| Dotaz od: Martina

Měla bych dotaz ohledně užívání hormonální antikoncepce. Ráda bych začala užívat první balení. Jsem chráněná před otěhotněním začnu-li užívat první tabletku ještě před započetím...

Prakticky u všech hormonálních antikoncepcí je doporučováno začít s užíváním 1. den cyklu, tedy v 1. den krvácení - pak je ochrana okamžitá. Důvodem je obsah hormonů v...

Opožděná menstruace

| Dotaz od: Lucie

Mam dotaz ohledně zpoždění své menstruace. S přítelem pohlavní styk provozujeme, antikoncepci neberu. Už dříve se mi stalo (vice než v jednom případě), že se mi menstruace...

Můžete být i těhotná, i ve stresu. Možné je obojí a jen těhotenský test nebo vyšetření u gynekologa ukáže, zda jste těhotná nebo ne. Když provozujete sex bez ochrany, musíte...

Je antikoncepce na místě?

| Dotaz od: Kristýna

Už delší dobu (asi 3 měsíce) mě trápí jistý problém-všimla jsem si na těle nárůstu většího množství chloupků, než jsem kdy mívala. Nikdy jsem neměla blonďaté a nenápadné...

Antikoncepční pilulky nejsou určeny jen na ochranu před nežádoucím otěhotněním, ale jsou také léky, které upravují nepravidelný menstruační cyklus a snižují intenzitu...

Anikoncepce a otehotneni

| Dotaz od: barbara

Od 15 let jsem brala pramino a v 19 jsem presla na Sunya, kterou beru dodnes. Po celou dobu uzivani sunya jsem nemela sex (2 roky). Pred par dny jsem po techto dvou letech sex...

Při pravidelném užívání antikoncepce neotěhotníte. Užívání tablet v rozmezí 19-22 hod. lze považovat ještě za pravidelné. Nevím však, co máte na mysli "projetím" pauzy. Pokud si...

Menstruace po porodu

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat na menstruaci po porodu. Jsem 2 měsíce po porodu, nyní mám už třetí den menstruaci,je silnější než před otěhotněním.Před cca týdnem jsem brala Postinor...

Kojící ženy obvykle nemenstruují, záleží ovšem také na frekvenci a pravidelnosti kojení. Pokud jste přípravek Azalia již začala užívat, pokračujte nadále. Tato antikoncepce se...

Mám dotaz ohledně účinnosti antikoncepce současně s antibiotiky. Ve čtvrtek jsem začala brát duomax 500, který jsem brala 3 dny, dobrala jsem ho v neděli ráno. Současně beru...

Vliv antibiotik na snížení účinku hormonální antikoncepce je všeobecně přeceňován. Snížení účinku antikoncepce může nastat např. při antibiotické léčbě tuberkulozy, ale snížení...

Hnědý výtok

| Dotaz od: Lucie

Prosím o radu. Měla jsem hnědý výtok (hnědé kousky po utření) hned jsem šla na gynekologii kde jsem dostala Macmiror čípky a že kultivace je v pořádku. Z čeho to mohlo být? beru...

Příčina výtoku může být různá, na konkrétní příčinu byste se měla ptát lékaře, který Vás vyšetřuje. K potvrzení či vyloučení gravidity se používá stanovení těhotenského hormonu...

Obava

| Dotaz od: Marvelon

V prvnim tydnu jsem si zapomnela vzit 1 tabletu antikoncepce..tzn. mela jsem tydenni pauzu,prvni pilulka mela byt ve stredu,tu jsem si vzala,pilulku kterou jsem si mela vzit ve...

1 potahovaná tableta vynechaná v 1. týdnu Užijte tabletu jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety současně) a následující tablety pak užívejte...

Menstruace

| Dotaz od: alena259

Po skončení šestinedělí jsem začala brát opět HA, první tabletku jsem vzala v první den krvácení.Krvácení ale nepřestalo a trvá již 18 dní, antikoncepci beru poctivě každý den...

Při nasazení antikoncepce jsou možné nepravidelnosti cyklu,ale 18 dní je již dlouhá doba a zbytečné krevní ztráty,zajděte na gynekologii k nasazení léčby,která krvácení zastaví...

Protržený kondom

| Dotaz od: Marie

Při sexu se nám protrhl kondom, ale přítel neejakuloval, můžu být těhotná? Bylo to 23. den cyklu. Předem děkuji za odpověď.

Malé množství ejakulátu se může uvolnit i mimo ejakulaci při orgasmu. Ani načasování cyklu nejde brát jako stoprocentní antikoncepci. Pravděpodobnost otěhotnění je tedy malá...

Antikoncepce s antibiotiky

| Dotaz od: Kačka

Hezký den,mám dotaz,beru antikoncepci Logest a v půlce platíčka jsem dostala spálový bacil a naordinovali mi antibiotika Ospen 1500.Nějak jsem si to neuvědomila a měla jsem...

Kačko. Zaráží mne, že souložíte s horečkami na antibioticích... To neděláte dobře, měla byste odpočívat a spíše se šetřit. ke každým antibiotikům užívejte probiotika. Nicméně k...

Uzila jsem 2 platicka antikoncepce za sebou bez 7 denni pauyzy, z druheho platicka jsem uzila jiz 10 tablet a stale krvacim. Ne tak intenzivne jak pri klasicke menstruaci, avsak...

Pokud jste tabletky užívala bez zapomínání, jste chráněna před otěhotněním. Špinění či slabé krvácení se může objevovat při užívání antikoncepce bez pauzy. Můžete buď...

Paní doktorko. V srpnu jsem přestala brát HA a od té doby jsem menstruaci dostala jen po dvou vyvolávacích injekcích. Můj gynekolog mi při ultrazvukovém vyšetření našel...

Jano. Pokud si nepřejete otěhotnět již nyní, ale třeba až za rok, znovunasazením antikoncepce neoddalujete žádný problém. Naopak při antikoncepci nebudete muset řešit...

Strach z otěhotnění

| Dotaz od: Kristina

Je mi 16 let a dnes jsem měla nechráněný sex, ale partner se vystříkal na mne. V preejakulátu by spermie být něměly, protože se předtím vymočil. A poté jsem šla i já, protože...

Při nechráněném styku je vždy možnost gravidity ,pokud by se menses nedostavily udělejte si gravitest a bylo by dobré postarat se o antikoncepci. Příjemný den

Antikoncepce Minerva

| Dotaz od: Andrea

Tuto antikoncepci užívám teprve 1.měsíc a chci se jen ujistit, zda můžu s přítelem spát normálně bez kondomu a zda se může do mě normálně udělat, aniž bych otěhotněla. Děkuji.

Antikoncepce Minerva je stejně spolehlivá jako ostatní antikoncepční přípravky. Při pravidelném užívání jste při otěhotnění spolehlivě chráněna a nemusíte užívat navíc další...

Antikoncepce

| Dotaz od: Eliška

Brala jsem antikoncepci, ale teď jsem ji změnila. Menstruace mi skončila včera. Chci se zeptat, kdy si můžu vzít první prášek z té nové, když jsem si měla vzít první prášek...

První tabletku nového přípravku jste si měla vzít den následující po dobrání poslední tabletky nebo nejpozději po pauze, kterou jste dělávala při užívání předchozího přípravku...

Artizia

| Dotaz od: Pavla

Protože jsem jela na dovolenou a tudiž jsem nechtěla prožívat menstruaci začala jsem využívat dál antikoncepci ARTIZIA. Využila jsem z balení asi 5 pilulek. Behem techto 5...

Pokud tomu rozumím správně, dobrala jste platíčko s 21 tabletami, a ihned bez pauzy jste pokračovala 5 tabletami z dalšího. Při pravidelném užívání bez zapomínání jste...

Bezpečný sex

| Dotaz od: Markéta

Beru pravidelně antikoncepci Lindynette20 asi 4-6 měsíců (bohužel si to přesně nemohu vybavit) je to má první antikoncepce. Byla jsem na gynekologické prohlídce před 2 měsíci a...

Samotná hormonální antikoncepce jako ochrana před otěhotněním je (při řádném pravidelném používání) vysoce spolehlivá a kombinace s kondomem tedy na další snížení...

Prosim vaz o vaznu radu

| Dotaz od: Tomas

Jmenuji se tomas a chtel bych vedet jednu poctatnu vec mam pritelkiny s kterou uz sem pul roku a mame spolecne casto pomer jo ale dneska mi rekla ze by chtela pocited jak se...

Na vaši otázku jsem již odpověděl, ale Pearl-Index x je vyjádřením toho, ke kolika nežádoucím otěhotněním, došlo během jednoho roku při užívání jednotlivých druhů antikoncepce...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Brala jsem natikoncepci Diane 35. Bylo mi doporučeno přejít po roce užívání na jinou a doktorka mi předepsala Velmari. Dobrala jsem platíčko Diane 35 a první den menstruace sem...

Je to možné, že se změnou antikoncepce dojde také ke změně intenzity menstruačního krvácení. Špinění se také může objevit při změně přípravku, zde by mělo dojít během několika...

Endometrioza

| Dotaz od: vendula

Letos mi bude 30 a děti ještě nemám. 16.unora 2010 jsem byla na laparoskopii s cystou ale našli mi veliký srůsty a nějaký mi rozdělili a nějaký tam ještě asi zůstali.Ginekolog...

Někdy se endometriosa vyléčí tím, že poacientka otěhotní, proto vám lékař doporučil ten pohlavní styk. Ve vašem případě se bude postupovat hormonální terapií, ale doporučovala...

Těhotenství

| Dotaz od: Luci

Beru antikoncepci Yasminelle, před týdnem jsem měla nějakou střevní chřipku, ale snažila jsem se vždy vzít náhradní pilulku, když jsem např. zvracela dříve než čtyři hodiny po...

Luci! Přečtěte si příbalový leták a řiďte se radami v něm. Určitě se v něm nepíše, že si při průjmu nebo zvracení máte vzít "náhradní pilulku". Uvědomujete si, že v těch...

Přechod na jinou HA

| Dotaz od: Bonie

Chci se zeptat kdy začít brát novou HA. Jako první jsem bralal pilulky Chloe ty mi krásně vyhovovaly, ale dr. mi je musel změnit kvůli riziku zdravotních potížích při braní této...

Přípravek Sidretella začněte užívat první den cyklu (to znamená první den menstruačního krvácení). Pokud začnete užívat přípravek Sidretella první den Vašeho menstruačního...

Mohu být těhotná?

| Dotaz od: Anežka

Můj první dnešní dotaz zněl: "Dobrý den, měla bych dotaz ohledně antikoncepce.V minulém měsíci jsem vynechala ve druhém a třetím týdnu antikoncepci. Ale celý měsíc jsme se s...

Při chybě v užívání antikoncepce ve třetím týdnu užívání se jako nejlepší způsob doporučuje nevynechávat 7 denní pauzu (či vynechat užívání neaktivních tablet) a začít rovnou s...

Otěhotnění při menstruaci

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych se zeptat. bojim se, že otěhotním.. s přítelem jsem měla nechráněný PS, antikoncepci beru, ale párkrát jsem zapomněla. ted jsem v te "7denní pauze".. špiním a...

Při menses je otěhotnění prakticky nemožné,ale pokud jste opakovaně zapomněla užívat antikocepci pak se gravidita vyloučit nedá, pro jistotu si udělejte gravitest a pokud máte...

Antikoncepce

| Dotaz od: Eva

Chci se zeptat zda je spolehlivá antikoncepce pouze spermicidní krém+přerušovaná soulož?Mohu tyto dvě metody používat dlouhodobě při trvalém vztahu?Nechci totiž do sebe dávat...

Tato antikoncepce patří mezi nejméně spolehlivé. Ale pokud byste případné otěhotnění neviděla jako zásadní problém, lze tuto antikoncepci doporučit. Pokud byste ale chtěla být...

Prasky

| Dotaz od: angelina

Beru 2 roky stodette pokazde dostanu MS 3 den krvaceni ihned ale tedka posledni dva mesice dostavam 3 den vecer spineni a pak slabe krvaceni......je riziko otehotneni?

Při antikoncepci je menses slabá.používá se toho i k léčebným účinkům, chcete li mit jistotu udělejte si těhotenský test,ale myslím,že jsou to zbytečné obavy příjemný den

Lehké krvácení

| Dotaz od: veronika

Včera jsem měla pohlavní styk a na konci si všimla,že lehce krvácím. Domnívám se,že se jedná o špinění,protože již čtvrtý měsíc beru antikoncepci bez pauzy. Chtěla bych se...

Toto krvácení může být projevem hormonální nerovnováhy či poranění při styku. Antikoncepci nevynechávejte, pokud budete chtít udělat pauzu, tak až např. za 14 dní.

Opoždění menstruace při braní HA

| Dotaz od: František

Řešíme s přítelkyní problém, možná pro někoho banální i směšný. Přitelkyně asi před 2 měsíci přešla z antikoncepce Jeanine, kterou užívala necelý rok na doporučení lékaře na...

Při tak pečlivém užívání antikoncepce, jak popisujete, otěhotnění prakticky není možné, hormonální antikoncepce je velice spolehlivá antikoncepční metoda. Nijak bych se prozatím...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Lucie

Včera jsem začala užívat antibiotika Fromilid uno 500 mg. Užívám dvě pilulky najednou každých 24 hodin po dobu 10 dní. V pátek odjíždím na dovolenou... Zajímalo by mě, zda tyto...

Fromilid nesníží účinek antikoncepce, pokud navíc použijete kondom a spermicidní gel, otěhotnět určitě nemůžete. Pokud byste antikocepci neužívala, použití kondomu se...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Iva

V pátek 12.4. jsem začala brát antibiotika Ospen 1500 a zároveň dobrala poslední pilulku z platíčka hormonální antikoncepce Diane 35. Nebyla jsem informovaná o snížení účinnosti...

Ospen nijak nesnižuje antikoncepční účinek, tedy se otěhotnění obávat nemusíte. Platí to za předpokladu, že antikoncepci užíváte pravidelně.

Prosím vás chtěl bych se zeptat stala se nám taková nehoda, měli jsme anální sex a sperma steklo přítelkyni po zadku až k pochvě a mám strach jestli nezateklo i dovnitř...

Těhotenství v trakovém případě nelze vyloučit, spermie ve spermatu přežívají několik dní, takže šance na otěhotnění, i když daleko menší než při klasickém sexuálním styku, tu je...

TĚHOTNÁ? :(((((

| Dotaz od: jitka

Chtěla bych se Vás zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátek (24.2.2012) jsem měla s přítelem pohlavní styk. Párkrát do mě zajel bez kondomu, který si potom nasadil...

Procento pravděpodobnosti otěhotnění vám neřeknu, otěhotnět jste samozřejmě mohla. Zajděte si na gynekologii, gynekolog vyloučí či potvrdí těhotenství, také vám doporučí vhodnou...

Endometrióza

| Dotaz od: Zuzana

Pane doktore, je mi 31 let, před třemi lety mi byla zjištěna endometrioza(mám čtyřletou dceru), byla jsem na laparoskopii, kde mi byly odstraněny na obou vaječnících cysty, poté...

Pokud neplánujete děti operační zákrok by moh být radikálnější, a zbavit vás potíží je li prokázaná endometrioza a hormonální léčba nevede k dobrému výsledku jiná než operační...

Možnost otěhotnění

| Dotaz od: Jana

Ptala jsem se už na jedněch stránkách, ale odpověď mě po pravdě moc neuspokojila. Tady je můj dotaz: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaké je riziko otěhotnění u níže...

Máte skutečně reálnou šanci otěhotnět, Váš styl užívání tabletek nelze považovat za spolehlivou antikoncepční ochranu.

Cysta na vaječníku

| Dotaz od: Lucie

V pondělí jsem navštívila svoji gynekoložku s problémem bolestí v podbřišku. Provedla mi klasické vyšetření a pak i ultrazvukové a při něm zjistila, že mám na pravém vaječníku...

Postupovala bych stejně, operace zatím nutná není. O vlastnostech cysty Vám nic říct nemůžu, nevyšetřovala jsem Vás. O otěhotnění se pokusit můžete.

Krvácení během HA

| Dotaz od: Jana

Potřebovala bych poradit,beru HA Jeanine už 9 měsíců. První tří měsíce byli v pohodě ale při dalších dvou měsících jsem uprostřed cyklu krvácela jeden den, menstuaci jsem měla...

Herpesin na učinnost antikoncepce nemá vliv,antibiotika její učinnost snižují Vzhledem k tomu,že potíže tedy trvají již půl roku bylo by vhodné poradit se se svým gynekologem o...

Změna nálad po HA

| Dotaz od: M

Obracím se na Vás s problémem, který se týká HA. Je mi dvacet let, mám stálého přítele. Od osmnácti let jsem užívala HA Sunya (estrogen 20), poté tři měsíce Minisistron (es. 30...

Změny nálad či ztráta libida nemusí souviset s antikoncepcí, mohou se zde uplatňovat jiné faktory, např. stres atd. Žena, která je spolehlivě chráněna před otěhotněním...

Těhotenství

| Dotaz od: nicole

Již třetí den mě trápí boleti v podbřšiku a bedra jak kdybych mela menstruaci, pritom mi jeste tyden a neco chybí do dobraní celeho plata, antikoncepci beru pravidelne, takze...

Při antikoncepci nedochází k ovulaci, samotná ovulační bolest tervá 2-3 dny a není velmi silná příjemný den

Těhotenství

| Dotaz od: Petra

Chtěla jsem se zeptat, jestli je možnost, že jsem otěhotněla, když pravidelně užívám hormonální antikoncepci, ale přibližně v polovině cyklu jsem jednu pilulku zapomněla vzít a...

Šance je malá, ale zcela vyloučit se těhotenství nedá a to ani při naprosto pravidelném užívání antikoncepce.

Ztráta menstruace

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Asi 4 roky jsem brala HA Jeanine, vše bez problému, zpočátku jsem sice měla bolesti hlavy, ale ty později odezněly. Tuto antikoncepci jsem...

Postup byl správný, menstruaci dostat nemusíte, pokud sliznice nenaroste,jak má. Pro svoji jistotu si udělejte test, bude na 99,9%negativní a pokračujte další platíčko.

Mononukleoza a HA

| Dotaz od: Šárka

Pane doktore, asi před pár měsící jsem prodělala mononukleozu. Brala jsem HA Artizia (asi 2 a půl roku). Jak se píše v příbalovém letáku - hned jak jsem mohla šla jsem se na to...

Máte li jaterní testy v pořádku,antikoncepce bych se po mononukleloze s několikaměsíčním odstupem nebál Poměrně krátkou dobu na vzduchu, v pochvě až 4 dny Týden po očekávané...

Krvácení z pochvy

| Dotaz od: Jana

Ráda bych položila otázku ohledně krvácení mimo menst. cyklus. V lednu jsem přestala kojit syna, koncem února se dostavila první menstruace, slabší než jsem byla zvyklá před...

U antikoncepce Azalia je o něco častější nepravidelné krvácení, je to čistě gestagenní antikoncepce vhodná při kojení,protože neobsahuje estrogenní složku.Pokud tedy již...

Zvracení a antikoncepce

| Dotaz od: layla

! Beru antikoncepci yaz. Stalo se mi, že jsem tři hodiny po požití zvracela. pohlavní styk jsem ani předtím ani potom neměla. Nemám u sebe bohužel náhradní platíčko abych si...

Laylo! Stávající menstr.cyklus považujte za nespolehlivě chráněný a při styku použijte doplňkovou metodu kontracepce - kondom, spermicid ap.

Jen se chci zeptat kdyz sem si omylem vzala prasek o hodinu driv a po cca 2 hodinach mela styk a druhy den sen si antikoncepci vzala o ctvrt hodky dele beru antiko pravidelne...

Nemějte obavy při tak malé časové odchylce gravidita nehrozí. Příjemný den

Zánět

| Dotaz od: Kateřina

Mám podezření že mám kvasinkový zánět. Včera jsem ale měla pohlavní styk a přítel si nedával pozor. Už nějakou dobu neberu antikoncepci. Vím že při zánětu bych neměla mít...

Kvasinkový zánět nebrání otěhotnění příjemný den

Vysoký tlak u Gynekologa a HA

| Dotaz od: Lucie

Mám dotaz ohledně vysokého tlaku u lékaře a hormonální antikoncepce. Trpím syndromem bílého pláště, u doktora je vždy tlak vysoký (nadměrně vysoký je však i tep, okolo 120...

Je to rozhodnutí paní doktorky, která je zodpovědná za předepsání receptu. Holter není určitě nijak stresující vyšetření, a pokud chcete od paní dotkorky recept na antikoncepci...

Ztrata menstruace po zmene HA

| Dotaz od: Terka

Presla jsem na HA YAZ z Minisistonu tak, ze jsem po dobrani posledni aktivni tablety Minisistonu vzala hned Yaz (nedelala jsem pauzu). Ted uz Yaz beru 5. mesic a behem uzivani...

Při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním spolehlivě chráněna i v případě, že nemenstruujete. Není třeba přípravek měnit, tělo nijak netrpí tím, že nekrvácíte...

Zapomenutá tabletka

| Dotaz od: Janee

Užívám antikoncepci Tri-minulet a v sobotu jsem zapoměla užít 15. tabletku a užila jsem ji až v neděli po 17 hodinách. Včera (čtvrtek) 6 dní po zapomenutí, jsem měla nechráněný...

Riziko otěhotnění existuje i při pravidelném užívání antikoncepce. Přesto je však po 6 dnech od vynechání minimální. Hezký den.

Nedostavila se menstruace

| Dotaz od: Klára

Už 4 měsíce beru HA a vše je v pořádku, nikdy sem nazapoměla a nevynechala, jenže tento měsíc se menstroace vůbec neobjevila. Minulý měsíc byla velmy slabá.Opatřila sem si...

Je možné, že při antikoncepci menstruovat nebudete, či je velmi slabě. Pravidelné užívání antikoncepce Vás před otěhotněním chrání.

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Již 2rokem beru antikoncepci Rhonya. Minulý týden jsem si vzala poslední prášek a tento týden jsem měla mít menstruaci. Kvuli dovolené jsem ale začala od pondělí brát prášky z...

Jestli Vám správně rozumím, vynechala jste nyní pauzu mezi platíčky. Otěhotnění se obávat nemusíte, antikoncepce funguje spolehlivě i při vynechání pauzy. Drobnou sekreci z...

Mám pravidelnou menstruaci, 28 dní a beru HA Jeanine. 5 dní před očekávanou menstruací se mi však objevilo slabé krvácení. Pohlavní styk jsem měla 5. den cyklu, tedy v pauze...

Otěhotnění je skutečně nepravděpodobné, pokud pravidelně užíváte antikoncepci. Vyloučíte ho však provedením těhotenského testu, případně i opakovaným. Pokud těhotná nejste a...

Antikoncepce Lunafem

| Dotaz od: Monika

Při uzivani antikoncepce Lunafem jsem zjistila 3.tyden ze si misto ctvrtku beru tabletku ze stredy takže sem ji musela vynechat . Ridila jsem se navodem a zacala brat bez pauzy...

Při vynechání tablety je učinnnost antikoncepce snížena je dobrá kombinace s kondomem menses se dostaví většinou ukončení platíčka nebo po přestání užívání Příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: eveinka

Chtěla bych se zeptat, zda by mi mohla selhat antikoncepce v případě, že jsem dobrala platíčko, a jelikož jsem chtěla dál brát bez 7-denní pauzy, chtěla jsem si hned na to vzít...

V týdnu, kdy antikoncepci neberete, jste chráněná, taKŽE K OTĚHOTNĚNÍ NEMOHLO DOJÍT. aLE TÍM VAŠÍM způsobem užívání jste si pravděpodobně způsobila hormonální nerovnováhu. Není...

Prosim Vás chtěla bych se zeptat: čekám druhé dítě,je obrácenou polohou,jsem ve 35 týdnu těhotenství,lékař si myslí že už se neotočí.Jelikož mám syna,který byl v těhotenství...

Váš ošetřující lékař má pravdu. Další těhotenství by bylo rizikové. Přesto je ale rozhodnutí pouze na Vás. Sterilizace je nevratný zákrok, proti otěhotnění se však lze chránit i...

Otěhotnění při HA

| Dotaz od: Marie

Ráda bych se Vás zeptala, jestli může mít dobrání platíčka HA vliv na špatný vývoj plodu, pokud žena omylem otěhotní při braní HA a nevědomky tomu dobere antikoncepci tak, jak...

Není risiko poškození plodu ani v případě, že žena otěhotní během užívání tablet. ¨Příjemný den

Problémy s antikoncepcí

| Dotaz od: eva

Obracim se na Vás kvůli dlouhodobějším gynekologickým problémům ve spojitosti s antikoncepcí. v 18 letech jsem začala užívat antikoncepci Chloe, ve stejném okamžiku jsem...

Je v každém případě nutné gynekologické vyšetření, pokud vylučujete graviditu bude se jednat o hormonálmí poruchu, a bylo by dobré kontrolní vyšetření mikrobního obrazu...

Cysty na vajecnicich

| Dotaz od: Martina

Rada bych se zeptala. Asi pul roku se mi delaji pravidelne drobne cysticky na vajecnich, ktere trosku pobolivaji a samy praskaji. Beru hormonalni antikoncepci, ktera to zrejme...

Tyto drobné cystičky, které samovolně zanikají, neovlivňují plodnost. A také ne všechny ženy s většími cystami mají potíže s otěhotněním. Vámi popisovaná bolest spíše s...

Je mi 35 let, v srpnu loňského roku jsem byla rok po porodu císařským řezem, v září jsem šla na pravidelnou gyn. prohlídku, kde jsem se lékařky ptala na levnější antikoncepci...

Učinek Depo provery trvá miminálně 12 týdnů a nelze jej zrušit,musíte vyčkat-to je nevýhoda depotních preparátů příjemný den

Při dnešní sprše jsem si dělala vag. výplach. Najednou ze mě začaly padat kusy "něčeho", připomínající otrhanou kůži, která byla červená, někde i bílá, možná sraženina krve...

Pokud jste si zapomněla 2x vzít antikoncepci logicky z poklesu hormonálních hladin mohlo dojít ke krvácení,Betadine s tím nebude mít žádnou spojitost,dokončete platíčko,v tomto...

Zapomenutá pilulka

| Dotaz od: Adriana

Přecházím z antikoncepce Katya na Yosephine. První den menstruace jsem tady požila pilulku nové antikoncepce, druhý den jsem si však pilulku nevzala ve stejný čas jako tu první...

Při vynechání déle než 12 hodin hrozí selhání antikoncepce,raději do konce cyklu používejte ještě kondom a normálně pokračujte v braní. Příjemný den

Špinění před menstruací

| Dotaz od: Leona

S přítelem se snažíme skoro už rok o miminko a nedaří se nám. Myslím si, že problém může být v mém špinění. Špinění mám cca 3 roky. Antikoncepci neberu 6 let. Menstruaci mám...

Leono, není jednoduché odpovědět na váš dotaz. Je třeba důkladně znát vaši anamnézu, váš celkový zdravotní stav, nejen gynekologické problémy. Mám jen kusé informace o vašich...

Užívám už asi rok antikoncepci Belara, od té doby mám sice slabou menstruaci ale měla jsem to dostat tento týden ve středu (vždy 4. den po dobrání poslední pilulky) a dostala...

Taková situace se může objevit zcela normálně. Při pravidelném užívání antikoncepčních tablet se otěhotnění nemusíte obávat. Můžete si udělat těhotenský test pro Váš pocit...

Klimakterium je období, které se vyskytuje u žen asi ve věku 45-55 let. Vaječníky postupně přestávají produkovat ženské pohlavní hormony (estrogeny a gestageny). Projevuje se...  celý článek

Bolest břicha HA

| Dotaz od: Baruš

Pane Sedláčku, chtěla bych se Vás zeptat ohledně mého problému. Beru HA Stodette, dnes (neděle 13.10) mám dobírat druhé platíčko. Avšak již několik dní mne bolí v podbřišku...

Neobávejte se, pravděpodobnost je miminální,ale pro,svůj klid gynekoga navštivte Příjemný den

Slyšela jsem, ...

| Dotaz od: Ivana

Slyšela jsem, že ikdyž beru antikoncepic a otěhotním a beru jí dal, že dostávám menstruaci. Tím pádem bych nemohla vědět jetstli sem těhotná. Děkuji za odpověd.

Při otěhotnění se zpravidla menstruační krvácení nedostaví, protože nedochází k odloupnutí děložní sliznice (je v ní zahnízděné vajíčko). Nicméně ve výjimečných případech může k...

Prosim vaz o vaznu radu

| Dotaz od: Tomas

Jmenuji se tomas a chtel bych vedet jednu poctatnu vec mam pritelkiny s kterou uz sem pul roku a mame spolecne casto pomer jo ale dneska mi rekla ze by chtela pocited jak se...

Antikoncepce sama o sobě je velmi spolehlivá,ale při jejím chybném braní nebo vynecháni je možnost otěhotnění stejná,jako by nebrala.. Příjemný den

Antikoncepce-menstruace-výtok

| Dotaz od: Dominika

Před dvěma dny jsem byla u své gynekologožky kvůli předčasné menstruaci. Beru antikoncepci Jangee (21 oranzovych pilulek a 7 bilych), ale kvůli tomu krvácení mi předepsala...

Mast můžete začít používat již dnes. S začátkem užívání nové antikoncepce bude nejrozumnější počkat na začátek další menstruace, jen myslete na to, že do té doby nejste chráněna...

Obracím se na Vás s prosbou o zodpovězení dotazu. Měli jsme s přítelkyní nechráněný pohlavní styk v době její menstruace při, kterém došlo neštastnou náhodou k mému výronu...

Otěhotnění při menses není pravděpodobné, ale pokud zapomenula vzít tabletu následujících 10 dní by bylo vhodné použít ještě kondom. Příjemný den

Ráda bych se zeptala na účinek antikoncepce v 7-denní pauze. Obvykle používáme s přítelem i prezervativ, ale teď jsem měla poslední den pauzy, ještě jsem trochu krvácela a...

Při pravidelném užívání hormonální antikoncepce jste před otěhotněním chráněna i během 7 denní pauzy.

Antikoncepce

| Dotaz od: Kač

Ztratila jsem jednu pilulku na konci platíčka Yangee, takže jsem snědla o jednu méně. Namísto pauzy jsem načala druhé platíčko a pauzu mám až teď. Hrozí mi otěhotnění? mám se...

Při postupu,který jste zvolila by těhotenství nemělo hrozit, postupovala jste správně Příjemný den

Vynechání

| Dotaz od: Marie

Dobrala jsem měsíční baletí HA Stodette, Teď mám mít 7 denní pauzu. Za celých 7 dní menstruace nepřišla. Antikoncepci jsem brala pokaždý pravidelně, žádný den jsem nevynechala...

Při zcela pravidelném užívání antikoncepce a při negativním těhotenském testu můžete otěhotnění vyloučit. Antikoncepci začněte opět užívat po 7-denní pauze.

HA a Alkohol

| Dotaz od: Týna

Užívám HA Katya a chtěla bych se zeptat zda alkohol snižuje účinnost antikoncepce.Pilulku beru vždy ve 21:00 a chtěla bych se zeptat jestli bych mohla otěhotnět kdybych si dala...

Při rozumné konzumaci alkoholu k ovlivnění antikoncepce nedojde. 4 piva účinek také nesníží. Nesmíte ovšem po alkoholu tabletku vyzvracet.

Mences

| Dotaz od: jitka

Beru hormonální antikoncepci MERCILON. před měsícem jsem si neudělala sedmidenní pauzu (brala jsem HA 2 měsíce v kuse). Beru ho vždy o půl desáte večer nejpozději o desáté...

Při pravidelném užívání antikoncepce zde riziko otěhotnění není.

Nedaří se otěhotnět

| Dotaz od: Lucie

Přeji dobrý den, ráda bych Vás požádala o Váš odborný názor a případné další doporučení, co dál. Na konci ledna 2010 jsem po 8 letech vysadila hormonální antikoncepci...

Ve vašem případě bych rozhodně doporučila řídit se radami lékaře, užívat všechny léky, které dostanete a k tomu přidat rehabilitační cvičení dle Mojžíšové, které již pomohlo...

Hormony ano či ne?

| Dotaz od: Jana

Nejprve vás velmi zdravím a předem děkuji za odpověď. Jsem zdravotní sestra, něco málo teda o fungování a fyziolog těla vím, nebo bych měla vědět. Je mi 33 let mám 2 děti a v...

S Proverou můžete otěhotnět, není to kontraindikované ani to nebrání otěhotnění. Pokud se Vám do užívání Provery nechce, pokuste se o otěhotnění přirozeným způsobem. Již 2x jste...

Beru antikoncepci Sunya zhruba 5 let. Chtěla jsem se zeptat, zda v době mezi užitím poslední tablety a dostáním menstruace, je hodně pravděpodobné otěhotnet, pokud v této době...

Při užívání antikoncepce jste chráněna před otěhotněním i v době pauzy mezi jednotlivými platíčky.

Zapomenutá pilulka

| Dotaz od: Adéla

Beru antikoncepci Belara již rok a půl. Ve čtvrtek, kdy jsem si pilulku normálně vzala, jsem měla v noci jinak nechráněný sex. V sobotu při braní pilulky jsem zjistila, že v...

Jisté i když malé risiko gravidity je, doberte platíčko,udělejte si 7 denní pauzu a pokud se v ní dostaví menses bude vše v pořádku. Příjemný den.

Vynechání

| Dotaz od: Vanessa

Beru antikoncepci šestým měsícem a před minulý týden jsem si zapoměla vzít dvě tableky. Spíš to bylo takhle: v úterý jsem zapoměla, ve středu si vzala i tu za úterý a za středu...

Riziko otěhotnění při nepravidelném užívání antikoncepce určitě je.

Léto je obdobím dovolených, zahradních párty, hudebních festivalů, ale také různých romancí a vztahů na jednu noc. Právě v tomto období stoupá výskyt pohlavních chorob, ale i...  celý článek

Prosím o radu. Ve čtvrtek 5.7. jsem si měla vzít první prášek z platíčka (prášky beru již 6tým rokem) po klasické 7denní pauze na menstruaci. Ale platíčko jsem nikde nenašla...

Ne,od začátku užívání budete plně chráněná ,nemějte obavy. Příjemný den

Problem pri sexe

| Dotaz od: Lienocka

S priatelom sme sa pokusali o sex, neskuseny je aj on aj ja. Nevnikol do mna uplne, pretoze mna to dost bolelo. Je mozne, ze by som sa mala viac uvolnit? Som tanecnicka a mam...

Určitě k napjatému pocitu přispívá vaše nezkušenost, ale o nic nejde, lékaře zatím nevyhledávejte, protože nejde o žádné onemocnění. Zkuste se nefixovat pouze na sex.styk s...

Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné abych otěhotněla, když beru pravidelně antikoncepci YAZ. V době kdy jsem zrovna brala bílou tabletku jsme měli s přítelem pohlavní styk a...

Při pravidelném užívání antikoncepčních tablet jste před otěhotněním chráněna i při užívání neaktivních, tedy bílých, tablet.

Ovulace

| Dotaz od: Michaela

Paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o radu. S přítelem jsme se rozhodli, že by jsme se pokusili o dítě a v červnu jsem vysadila antikoncepci. Od té doby mám nepravidelnou...

Ovulace se nedá poznat dle termínů měsíčků.dle hormonálních hladin, dle ultrazvuku a dle teploty měřené vaginálně po ránu(je nejvyšší).srovnat cyklus se bez zásahu hormonů asi...

Těhotenství

| Dotaz od: Káťa

Chtěla bych se zeptat. Měla jsem něco s klukem, resp. prstil mi a já mu honila /nevím odborný název/. Dva týdny po tom jsem byla u doktorky, řekla mi, že panna ještě jsem, že...

Jestliže užíváte hormonální antikoncepci, těhotná nejste. I kdybyste je nebrala, při tomto způsobu sexuálního kontaktu je otěhotnění nepravděpodobné.

Antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Beru první měsíc antikoncepci Marvelon.Začala jsem 17.2 a skončila teď 8.2.Asi od 6.2 jsem začala být v břiše nafouklá, začalo mi být nevolno od žaludku.Na internetu a od tety...

Pokud jste tabletky užívala pravidelně, před otěhotněním jste chráněna. Pokračujte v užívání, případnou změnu přípravku zvažte až po několika měsícíh užívání.

Mohu být těhotná?

| Dotaz od: Michaela

Minulý týden v sobotu tj. 14.2.2009 jsem očekávala pravidelnou menstruaci(užívám antikoncepci Jeanine již 1 rok, a nikdy jsem problémy neměla, vždy bylo s užíváním vše v pořádku...

Vyloučit těhotenství nelze - i jednotlivé zapomenuté pilulky mohou vést k poklesu ochranné hormonální hladiny a tím k uvolnění zralého vajíčka do vejcovodu, což umožní...

Celý proces léčby neplodnosti je pro ženy velmi stresující, částečně i proto, že zde existuje řada překážek. Podle odborníků může hrát stres prioritní roli u třetiny všech...  celý článek
Patříte mezi ženy, které díky antikoncepci zapomněly na bolestivou menstruaci, nepravidelný cyklus a migrény? Pak se určitě začnete ptát, co nastane, až budete chtít otěhotnět a...  celý článek

Strach z otěhotnění

| Dotaz od: Katarina

Chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotnění při orálním sexu, kdy je muž vzrušený a vylučuje preejakulát. Četla jsem, že kapka touhy také může obsahovat spermie...

Při orálním sexu samotném, tj. pokud nedojde ke kontaktu preejakulátu nebo ejakulátu s Vaší pochvou nebo jejím bezprostředním okolím (poševní vchod), není otěhotnění možné. V...

Zánět štítné žlázy

| Dotaz od: Petra M.

Přeji pěkný den, chtěla bych se zeptat, jestli jsou problémy s otěhotněním při zánětu štítné žlázy. Děkuji moc za odpověď

Záleží na tom, jak vaše štítná žláza funguje. Pokud je funkce vlivem zánětu snížená (to vám řekne váš endokrinolog), pak je možné, že je zvýšena hladina hormonu prolaktinu a...

Jod v graviditě

| Dotaz od: Michaela

Již nekolik let se lečim euthyroxem 50 . ptala jsem se sveho endokr.zda pri otehotneni vitaminy s jodem ci bez a bylo mi zodpovezene,ze je to jedno .. ze tehu vitaminy tolik...

Pokud to nebudete s jodem přehánět, to znamená, pokud denní dávka nepřesáhne 200ug, pak se nemusíte ničeho bát. Miminko (i vy) jod potřebuje. Od třetího měsíce si plod vytváří...

Potíže

| Dotaz od: Anežka

Chtěla bych se zeptat čím může být způsobeno že při sexu trochu krvácím?Antikoncepci beru a stalo se mi to teď už 3x za sebou.Děkuji za odpověď.

Může to být krvácení z vřídku na děložním čípku,nebo z dutiny děložní,odpověď dá jen gynekologické vyšetření, záleží též na tom, v jaké fázi cyklu se krvácení vyskytuje...

Antikoncepce Minesse

| Dotaz od: Adriana

Užívám už delší dobu antikoncepci Minesse,ale mám problém při oddálení menstruace.Výrobce těchto léků udává,že v případě oddálení se vynechají bílé pilulky a pokračuje se dalším...

Já osobně jsem proti oddalování a všelijaké jiné manipulaci s menstruací, už tak je antikoncepce poměrně velikým zásahem do přirozeného cyklu, proto vám asi neporadím. Ženy si...

Re:

| Dotaz od: dagmar

Mám vždy silné a bolestivou menstruaci antikoncepci jsem vysadila , při ní jsem to tak silné neměla , chtěla bych se zepta jestli nemůžu mít tu endiometrozu ? moje lékařka...

S naprostou jistotou endometriozu potvrdí či vyloučí jen laparoskopie, zatím zkuste Aulin, nebo pokračujte v antikoncepci,pokud jste při ní byla bez obtíží příjemný den

Mononukleoza

| Dotaz od: Lucie

Chci se zeptat jestli při mononukleóze můžu dál brát antikoncepci jmenuje se Sunya. mám problémy s měsíčky a tak jí beru hlavně z tohoto důvodu. Předem moc děkuji za odpověď.

Antikoncepce Sunya se má vysadit při těžkém jaterním onemocnění až do normalizace jaterních testů. Jelikož při mononukleoze bývají játra postižena, i když většinou jen mírně...

Ochrana před otěhotněním

| Dotaz od: Květa

Chtěla jsem se zeptat jak velká je pravděpodobnost otěhotnění když antikoncepci ještě neberu a používáme s přítelem prezervativ, který nám bohužel prasknul??? A po jaké době se...

Kondom není nejspolehlivější antikoncepce, zejména u mladého nezkušeného páru. Vyčkejte menstruace, pokud by se nedostavovala, udělejte si těhotenský test. Doporučuji Vám též...

Nechráněný pohlavní styk

| Dotaz od: Sára

Chtěla jsem se zeptat jaké je riziko otěhotnění během menstruace? Mám antikoncepci Evra a nalepila jsem si teprve první náplast a druhý den jsem měla 2x nechráněný pohlavní styk...

Pokud máte neprav.cyklus a předtím jste neměla žádnou antikoncepci, tak těhotenství možné je. V procentech Vám to neřeknu.

Otěhotnění

| Dotaz od: Jitka

Chtěla bych se zeptat jak vysoká je pravděpodobnost otěhotnění při styku den či dva dny po menstruaci bez ochrany, a tytéž dny s použitím kondomu a pharmatexu.

Bez ochrany j otěhotnění daleko pravděpodobnější než s ochranou kondomem a pharmatexem. S takovouto ochranou je pravděpodobnost téměř nulová.

Predčasná menštruácia?

| Dotaz od: Nadja

Pred 18 dnami som začala užívať antikoncepciu Minesse. Už pri prvej menštruácii som bola prekvapená. Vzala som si prvú tabletku v prvý deň menštruácie, tak, ako bolo napísané v...

Během užívání hormonální antikoncepce, zvláště na začátku, se mohou objevit různé nepravidelnosti. Navíc uvádíte, že jste nebrala tabletky zcela pravidelně. Pokračujte v...

Je mi 20 let a pět let jsem používala antikoncepci Lindynette, při které bylo vše v pořádku, ale rozhodla jsem se pro změnu prášků. Nyní beru Elloine a po prvním měsíci jsem...

Krvácení se nejspíše dostaví o den či dva později, nelze to považovat za problém. Může se také stát, že krvácet nebudete, i to je častý jev při užívání antikoncepce. Těhotenství...

Kapka touhy

| Dotaz od: rhyme

Je mi 19let. mám velký strach z otěhotnění. Beru antikoncepci a s přítelem používáme i kondom, který nasazujeme těsně před vniknutím, ale bojím se "kapky touhy", ve které jsou...

Pokud užíváte hormonální antikoncepci, otěhotnění se rozhodně bát nemusíte, ani z kapky touhy ani z úplné ejakulace. Pokud jste oba zdraví, není nutný ani kondom - ten je...

Těhotenství

| Dotaz od: Lucie

Chtěla jsem se zeptat jaká je možnost otěhotnění, když se partner neudělá přímo do mě,ale na pochvu. Je možné, že by se sperma dostalo dovnitř? Děkuji za odpověď

Pokud se dostane sperma do pochvy, otěhotnět můžete.pokud na břicho nelze.jestli myslíte tím na pochvu jakože na zevní genitál, tak pokud se nedostanou spermie dovnitř, tak...

Antikoncepce

| Dotaz od: Ly

Potřebovala bych nutně vaší radu:) užívám antikoncepci Lindynette20 (21tablet), a při užití 15.tablety jsem měla ráno průjem(bylo to po půl hodině a pak další slabý průjem za...

Ly! Slovo průjem je spíše opakem zácpy a vztahuje se hodně také k četnosti stolice, nejen její konzistenci. Průjem, respektive rychlý průchod tablety střevy, může způsobit...

Před 4 lety jsem změnila antikoncepci a následně se výrazně opálila v obličeji při lyžování v Alpách. Od té doby jsem antikoncepci vysadila, otěhotněla, porodila a nyní jsem již...

Podle toho co popisujete se může jednat o pigmentové skvrny způsobené hormonální dysbalancí. Rozhodně bych tedy doporučoval návštěvu lékaře před léčením doma. Lékář Vám totiž s...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Růžena

Už skoro 3 roky beru antikoncepci a chtěla bych sem jí vysadit, ne kvůli otěhotnění, ale už nechci do sebe dostávat tbl. Musím se poradit o vysazení antikoncepce s gynekologem...

Hormonální antikoncepci můžete vysadit, jestliže ji nechcete dále užívat. Pokud byla antikoncepce nasazena např. pro úpravu menstruačního cyklu, nebo z dalších než jen...

RVF

| Dotaz od: Jana

Moc Vás prosím o radu. Je pravda, že pokud je děloha v RVF činí to potíže při otěhotnění, proto by se po styku mělo zůstat alespoň půl hodiny v poloze na břiše?Děkuji

Tento typ pověry je rozšířený, ale nikdy nikdo neprokázal, že tomu tak skutečně je. Nedělejte si starosti, pokud chcete otěhotnět moc a moc, můžete zkusit i ležet na břiše, ale...

Antikoncepce při kojení

| Dotaz od: Markéta

Chtěla bych se prosím zeptat na vhodnou antikoncepci při kojení ve formě prášků, s co nejnižším obsahem hormonů. Také by mě zajímal váš názor na tělísko Mirena, zda by bylo...

Pokud byste ještě v bodoucnu chtěla děti, tělísko bych spíše nedoporučovala, ohledně antikoncepce bych doporučovala konzultovat Vašeho gynekologa, u HAK je snášenlivost a pocit...

 
 
 
 
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: