| Nápověda

Otěhotnění po potratu

Potrat, interrupce

| Dotaz od: nikol

Mam dotaz je mi 23 a jsem tehotna je to me prvni otehotneni chtela bych jit na potrat jsem v 8 tydnu ale boojim se ze pak us bych nemohla mit deti rodina stim nesouhlasi abych...

Bohužel při interrupci nelze úplně minimalizovat riziko, že další těhotenství bude problematické. V tom mají ti, co Vás "straší", pravdu. Pokud se pro potrat definitivně...

Otěhotnění

| Dotaz od: fredy

Prosím o radu případného otěhotnění. Před 4.týdny jsem prodělala zamlklý potrat (9tt). Ms mi nejspíš přišla trvala 4 dny, s manželem jsme den poté měli nechráněný styk (BT byla...

Otěhotnění není vyloučené. Těhotenství je možné donosit, nicméně brzké otěhotnění po potratu bývá zatíženo vyšším rizikem opětovného potrácení.

 
Mnoho žen se po prodělaném potratu potýká s výčitkami svědomí
Mnoho žen se po prodělaném potratu potýká s velkými výčitkami svědomí, sužuje je pocit ztráty, pocity smutku. Morální hodnoty jsou pro každého z nás jiné...  celý článek
Metoda pomůže mobilizovat páteř a uvolnit svaly pánevního dna
Existuje řada různých metod léčby neplodnosti, které obvykle přímo závisí na příčině problému. Lékaři často přistupují k využití hormonálních preparátů, nebo dokonce k...  celý článek
Po zákroku už není cesty zpět
Zbavit se nechtěného dítěte. Pro jedny vítaná možnost řešení obtížné životní situace, pro druhé zabití živého tvora. Právníci mají jasno: umělý potrat je v naší zemi legální...  celý článek

Těhotenství po miniinterupci

| Dotaz od: Ewička

Paní doktorko!Před měsicem jsem se podrobila potratu (miniinterupci).během "šestinedělí" jsem měla i nechraněný styk.podle partnera je vše v pořadku, ovšem uplynulo 5 týdnů,ale...

V šestinedělí je pravděpodobnost otěhotnění malá, ale je. Jistě vám lékaři řekli, že pohlavní styk je v této době nevhodný. To, že se menstruace zatím nedostavila může být...

Otěhotnění - odpověd

| Dotaz od: Petra

Přeji, před pár dny jsem psala dotaz na otěhotnění a ráda bych se k němu ještě něco zeptala. Jaká myslíte že je šance z takového styku otěhotnět pokud je to styk bez ejakulace...

Spekulace tohoto druhu k ničemu nevedou, kupte si těhotenské testy a udělejte si nejméně 2 v rozestupu týdne. Pokud byste měla nějaké pochybnosti, navštivte raději gynekologa co...

Všude se dočítám, že tento stav je třeba řešit ještě před otěhotněním. V roce 2006 jsem spontánně potratila v 7tt a v roce 2007 jsem ve 40tt porodila chlapečka, u kterého bylo...

Nejdřív sérologie: obojí znamená, že jste v minulosti prodělala infekci Herpes virem (jako většina občanů ČR) a infekci CMV virem (infekční mononukleosa hlavně). Nyní infekce...

Prosím o Váš názor. V létě jsem prodělala samovolný potrat v 6.tt(hormony štítné žlázy byly v pořádku), 3 měsíce po té, mi byla zjištěna hyperfunkce šž s pozitivními...

Onemocnění Hashimotovou thyroiditis může mít ještě další vývoj...první stadium zvýšené činnosti často následuje stadium činnosti snížené. Možná proto chce paní doktorka ještě...

Histologie

| Dotaz od: Zuzana

2.10. jsem prodělala spontanní potrat a revizi, 8 tt, na utz nebylo vidět srdíčko. Dnes mi můj gynekolog řekl, že histologie potvrdila průběh těhotensví. Co to přesně znamená. V...

Slbý zánět může mít souvislost ale také nemusí.dle histologie se potvrdilo,že se jednalo o těhotenství a že tam nebyly špatné nádorové buňky.proégnosa pro další těhotenství je...

Přijít o nenarozené miminko je pro ženy vždy velká psychická i fyzická zátěž. Prodělaný potrat, ať už samovolný, nebo interrupce, může přinést potíže i v budoucnu.  celý článek

Potrat

| Dotaz od: Jana

Mela bych dotaz ohledne reseni potratu. Jiz 3x jsem potratila, vzdy v 8-9. tydnu, geneticke i imulogicke vysetreni je v poradku. Chtela bych se zeptat, co se da delat dal proto...

Nepíšete, zda je v pořádku gynekologické vyšetření, přesněji zda je v pořádku děloha. Pokud to nebylo zjišťováno (alespoň sonograficky, ale lépe hysteroskopicky - prohlédnutím...

Nedostatek důležitých živin výrazně zvyšuje riziko vzniku významných vrozených malformací (rozštěp rtu, patra, vznik špatného tvaru hrudníku, srdeční vady, defekty močového...  celý článek

Pro pana Mudr.Petrzelu

| Dotaz od: Lenka

Pane dotkore,dekuji za odpoved ohledne meho otehotneni.Psal jste,ze mohou nastat po 40tce komplikace.Jake mate na mysli ?a k spermogramu pritele - je vubec sance,abych...

Obecně po 40 roce věku je riziko komplikací větší - jak ze strany dítěte např. vyšší výskyt Downova syndromu (jde o postižení intelektu a i těla dítka, najděte si ve vyhledávačí...

Spontánní potrat

| Dotaz od: Lenka

Velmi ráda bych Vás požádala o radu. V 6. týdnu těhotenství jsem spontánně potratila. Moje gynekoložka mi řekla, že mám nechat proběhnout jednu menstruaci a můžeme se zase...

Samozřejmě se můžete pokusit o těhotenství nyní po proběhlé menstruaci. Brzké otěhotnění po časném samovolném potratu neznamená, že by těhotenství opět muselo skončit nezdarem...

Otěhotnění při nemoci

| Dotaz od: Karolína

Nedávno jsem podle těhotenského testu zjistila, že jsem těhotná. K otěhotnění došlo v době, kdy u mě probíhalo nachlazení (silné bolesti v krku, hlavy, rýma, kašel, teplota byla...

V prvních dnech a týdnech ještě není založena placenta, dětátko není v úplně přímém kontaktu s krevním oběhem matky, tak není třeba se nadměrně znepokojovat. Pokud jde o vlivy...

Samovolný potrat

| Dotaz od: Blanka

Prosím Vás, chtěla jsem se zeptat včera jsem potratila v 11 týdnu, před třemi dny jsem byla u své gynekoložky a ta mi řekla, že je vše v naprostém pořádku, před dvěma dny jsem...

Předně je třeba říci, že nelze určit, zda potrat byl vyprovokován stykem. Vyloučit to nelze. Pravděpodobné však bude to, že příčina mohla být i jinde. K samovolnému potratu...

Otěhotnění

| Dotaz od: Rachel

Máme s přítelem v plánu miminko a tak se Vás chci zeptat,zda i po potratu a po vysazení antikoncepce budu moci být gravidní.Za jak dlouho po vysazení prášků budu moci otěhotnět...

Otěhotnění po potratu není vyloučené, po vysazení antikoncepce je spíše pravděpodobné. Po vysazení antikoncepce můžete prakticky otěhotnět ihned.

Stav po kyretáži

| Dotaz od: Jana

Jsem tři dny po kyretáži. Důvod - zamlklý potrat v 5tt. Chtěla jsem se zeptat, zda je nutné dodržet režim šestinedělí a co by se mohlo stát, kdybych tak neučinila. Ptala jsem se...

Doba krvácení je individuální, rozhodně by se nemělo ale jednat o příliš silné krvácení a intenzita krvácení by měla slábnout. Režim šestinedělí byste dodržet měla, znamená to...

Tehotenstvi

| Dotaz od: ROMANA

Chtěla jsem se zeptat jesli po potratu můžu byt ještě těhotna da seto zjistit nak nebo když zjistm že mám díte mrtve jesli mužu byt těhotna pořad

Romano, pokud nedošlo k nějakým změnám zamezujícím početí a otěhotnění, můžete být znovu těhotná. Jen je dobré na gynekologii zkontrolovat, jestli se už děloha vrátila do...

Neplodnost

| Dotaz od: radka



Spondylolistéza

| Dotaz od: 123456

Je mi 31 let a chtěla jsem se po několika potratech zase pokusit otěhotnět, jenže mi včera na ortopedii objevili spondylolistézu prvního stupně (3 mm posun). Nedokázali mi říci...

Zoufalá pistaleko, nebude to tak zoufalé....pokud je listhesa opravdu jen 3mm, není ještě k operaci, i když záda bolí. Otěhotnění je rozhodně jen a jen na vašem rozhodnutí...

Otehotneni

| Dotaz od: kveta

CHTELA BYCH SE ZEPTAT ZA JAK DLOUHO MOHU OTEHOTNET KDYZ JSEM MNELA SAMOVOLNY POTRAT 8 MESIC LETOSNIHO ROKU A POTE JSEM MNELA ZANET LEDVIN NYNI JE ALE VSE VPORADKU DEKUJI

Snažit se o miminko můžete nejdříve 3 měsíce po potratu. Ale jestli dojde k otěhotnění ihned, nebo to bude nějakou dobu trvat, to vám nikdo přesně neřekne.

Ovulace

| Dotaz od: Katrin

29.10 jsem absolvovala samovolný potrat v 8tt. A chtěla jsem se zeptat jak vypočítám svoji ovulaci, když jsme neměla ješte menstruaci? Ráda bych co nejdřiv otěhotněla. děkuji za...

Otěhotnění doporučuji nejdříve za 3 měsíce po potratu. Dříve by to rozhodně nebylo ze zdravotního hlediska vhodné. Ovulaci vypočítat nemůžete, protože ji pravděpodobně zatím...

Snažení po potratu

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Před 14 dny jsem samovolně potratila. Byla jsem zhruba v 5 tt. Nebyl zapotřebí ani žádný výškrab. Prostě jsem jen krvácela. Chtěla bych se...

Lucie! Standartní doba, po kterou se ženám doporučuje čekat s případným dalším otěhotněním bývá 3 až 6 měsíců. Vždy je to případ od případu, záleží na tom, v jakém stupni...

Moc prosím o radu: jsem 2 měsíce po zamlklém potratu v desátém týdnu. Pár dní před potratem mně na gynekologii brali krev a výsledky krevních testů dopadly následovně: IgM...

Virus zarděněk je silně teratogenní, potrat mohl tedy souviset s tímto onemocněním. Pozitivní protilátky třídy IgG a IgM svědčí pro pravděpodobnou akutní infekci, eventuelně...

Spontánní potrat

| Dotaz od: dana

Prosím, můžete mi odpovědět, zda vysoké dávky kortikoidů můžou způsobit potrat? Mám revmatoidní artritidu s plicním postižením a otěhotněla jsem, bohužel užívám vysoké dávky...

Vysoké dávky kortikoidů mohou velmi negativně ovlivnit vývoj plodu. Nicméně k potratu mohlo dojít z mnoha dalších příčin - genetické vady, vaše autoimunní onemocnění atd...

Otěhotnět po potratu

| Dotaz od: Kačka

Chtěla jsem se zeptat,jaká je uspěšnost otěhotnět po spontanním potratu?Potratila jsem ve 4tt.velmi silně jsem odkrvácela,a po vyšetření v nemocnici,lékaři konstatovali,že to...

Dobrý dem Kačko! Je třeba říci, že typ potratu, jaký popisujete, nezvyšuje pravděpodobnost potratu v dalším těhotenství. Také je třeba říci, že otěhotnění se nedoporučuje 6...

Parciální mola

| Dotaz od: Eva

Vážená paní doktorko, před měsícem mi zjistili zamlklý potrat ve 13tt, plod se přestal vyvíjet v 10tt. Podstoupila jsem revizi a kyretáž. Po 3 týdnech na kontrole mi bylo...

Až bude HCG 0,nechtre proběhnout menstruaci a začnětěe.

Chtěla bych zkonzultovat postup lékařky při mé snaze o otěhotnění. Existuje tolik dostupných informací.... Má situace je následující - ve 13 letech zjištěny polycystická ovaria...

Velice nerada posuzuji práci svých kolegů. postup Vaší lékařky mi ale přijde správný. Odpověď na Vaše dotazy je tedy ve všech případech, dle mého názoru záporná.

Za pár dní to budou 3 měsíce, co jsem podstoupila vyvolany potrat plodu ve 22.tydnu tehotenstvi pro vyvojovou vadu DS. 1. MS prisla po 39 dnech a 2. prisla po 34 dnech. Po...

Otázkou je, zda špinění je z dělohy nebo z hrdla, zda nemáte zánět na čípku, lze zjistit dle cytologie.s tím špiněním bych počkala také do druhého cyklu.pokud máte HCG 0...

Otěhotnění po revizi

| Dotaz od: Jana

Paní doktorko..koncem listopadu jsem prodělala zamlklý potrat ve 12tt a začátkem prosince jsem byla na hysteroskopii kvůli špatné revizi..nyní jsem po první menstruaci,ale...

Spermiogram není třeba, co se týče otěhotnění, počkala bych minimálně 2-3normální menstruace bez vyvolávání, byly dva zákroky na děloze a menstrauce se musela vyvolávat. Pokud...

Ve 12. týdnu těhotenství jsem potratila. Již několik let chodím jednou za půl roku na hematologii kvůli zvýšené hladině krevních destiček. Dle krevních testů během těhotenství...

Teoreticky mohla zvýšená hladina trombocytů potrat zapříčinit, přesto to ale není příliš pravděpodobné. Hladina trombocytů u těhotné by měla být v normálním rozmezí jako u...

Dotaz ohledně antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych Vás poprosti o vysvětlení tét věty. Princip potratového účinku Potratový účinek - znemožnění uhnízdění cca 5-deního embrya - se týká veškeré hormonální antikoncepce...

MInisiston má spolehlivý antikoncepční účinek, brání jak ovulaci, tak případnému uhnízdění vajíčka. Je pravdou, že u preparátů s nízkým obsahem hormonů by ojediněle mohla...

Cvičení po revizi

| Dotaz od: Hanka

V únoru 2010 jsem prodělala zamlklý potrat v 11.tt a podstoupila revizi dělohy. Kvůli zbytkům v děloze po zákroku ale hned druhou revizi za týden. Pak jsem dodržela zásady při...

Ano, v této době již můžete dělat prakticky vše. Otěhotnění doporučuji nejdříve za 3 měsíce po posledním výkonu. V další graviditě pak vynechte všechny činnosti spojené s otřesy...

Mám za sebou dva zamlklé a jeden samovolný potrat. Děti zatím nemám, ale chtěla bych. Byla jsem na vyšetření na hematologii. Tam mi paní doktorka řekla, že nezjistili nic...

Příčiny potrácení mohou být různé a zcela pravděpodobně to u Vás nejsou výše zmíněné mutace. V každém případě však při otěhotnění užívejte doporučený Clexane. Při dalších...

Dpbrý den paní doktork, měla bych na vás dotaz. Ve 12+1 mi byl zjištěný zamlklý potrat. Ultrazvukem bylo zjiěteno, že plod se přestal vyvíjet v 10+0, podstoupila jsem tedy...

Antibiotika jste dostala spíše preventivně. Tři dávky nestačí na léčbu zánětu, tedy o zánět se pravděpodobně nejednalo. Děloha v těhotenství bývá obvykle mekčí konzistence než...

Je mi 24 let, v únoru tohoto roku jsem potratila v 8 týdnu těhotenství (plod bez srdeční reakce) následně jsem byla na revizi děložní dutiny. Od potratu mě provází nepravidelná...

Bolestivé tříslo by v každém případě měl vidět chirurg, souvislost s prodělaným potratem je málo pravděpodobná,spíše souběh událostí. Příjemný den

Hematologie

| Dotaz od: Petra

Na genetických testech (po dvou potratech - oba z IVF) mi byla zjištěna Leidenská mutace G1691A a A1298C a C677T v genu pro MTHFR v heterozyg.stavu. Byla jsem odeslána na...

Jestli plánujete graviditu je dispenzarizace na hematologii žádoucí. Anisocytosa PLT znamená vysokou rozdílnost velikosti trombocytů, destičkový Hct (destičkový hematokrit) je...

V dnešní době je umělé přerušení těhotenství bezpečným zákrokem a komplikace nastávají jen zřídka. Možnost dalšího otěhotnění tedy není nijak výrazně snížena.  celý článek
Problémy s přirozeným početím má v současné době stále více párů. Vzhledem k rychlému vývoji medicínských technologií existuje celá řada účinných metod jak tuto situaci řešit...  celý článek
Není žádným tajemstvím, že s rostoucím věkem ženy ubývá její plodnost. Odtud vzniklo tolik známé úsloví "tikání biologických hodin". Moderní doba je však natolik hektická, že se...  celý článek
Proces umělého oplodnění (IVF) je nezřídka dlouhá a náročná cesta jak po fyzické, tak i po psychické stránce. Pokud ale za pomoci lékařské vědy nakonec úspěšně otěhotníte, ještě...  celý článek
Štítná žláza má významný vliv jak na schopnost otěhotnět, průběh těhotenství a porodu, tak i na psychický vývoj dítěte. Poruchy funkce štítné žlázy (nejčastěji hypotyreóza...  celý článek
Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) ve svém 63stránkovém prohlášení minulý čtvrtek uvedl, že správné používání kondomu značně snižuje rizika nežádoucího otěhotnění...  celý článek
To, že kouření nepříznivě ovlivňuje zdraví plic, srdce a cév, je všeobecně známá skutečnost.  celý článek

Uzel na štítné žláze a snížená echogenita

| Dotaz od: Gavendová Kateřina

Dobr, dnes jsem byla den poprvé na vyš. ŠZ, které jsem si nechala udělat z důvodu opakovaných spontáních potratů v II trimestru. Odběry jsou v pořádku akorát mi byl nalezen...

Hypoechogenní znamená v terminologii sonografických vyšetření, že je odraznost jiná (menší) než tkání v okolí. Neznamená to nc vážného, jen do budoucna je nutno toto místo...

Neschopnost otěhotnět je v dnešní době poměrně častou záležitostí. Pokud již pár vyzkoušel všechny "zaručené" rady, možná je čas začít uvažovat o návštěvě centra asistované...  celý článek

Těhotenství a potrat

| Dotaz od: Marcela

Již po 3-tí jsem potratila.Poradíte mi jaká vyšetření bych měla podstoupit?Má gynekoložka mě nikam neposlala a ani neprovedla žádné vyšetření. Už jedno dítě mám a toto...

Měla byste podstoupit rozhodně hematologické vyšetření (někdy se prokáží spec. protilátky, které způsobují potraty) a ev. i imunologickou konzultaci, vhodná by byla i genetika...

Je to tak – už dlouho se ví, že kouření může ovlivnit ženskou plodnost, ale nedávná studie kanadských vědců prokázala, že i pasivní kuřačky jsou ohroženy také. Pokud si tedy d...  celý článek

Paní doktorko, dovolím si několik otázek týkjící se mé pravé dystopické ledviny, uložené v břiše, která nyní funguje něco málo přes 10 procent a jejíž funkce je pravidelně...

Ireno. Dystopická ledvina sama o sobě většinou není příčinou významnějších potíží. Její funkce může být normální, nebo snížená, jak tomu je i ve Vašem případě. I kdyby...

Obecně lze říci, že sexu v těhotenství nic nebrání. Jestliže je žena zdravá a těhotenství postupuje normálně, bez komplikací, nemusí mít ze sexu obavy. Naproti tomu komplikované...  celý článek

Mám už od puberty ulcerozní kolitidu.Teď je mi 28let a před dvěma lety jsem donosila a porodila zdravého kluka.Po celou dobu těhotenství jsem brala salofalk klyzmata,neboť...

Bohužel souvislost potratu se základním onemocněním (UC) je sice možné, ale nikdo jej již neprokáže, je totiž možné, že byste měla tyto problémy i bez ulcerosní colitidy...

Nedaří se vám otěhotnět a přemýšlíte o tom, že si necháte pomoci od odborníků? Přinášíme vám krátký seznam toho, co hraje při pokusech o umělé početí důležitou roli.  celý článek
Skončit s kouřením je obecně pro spoustu lidí problém, často dlouhodobý. A co teprve žena kuřačka, která otěhotní a měla by cigaretu odložit prakticky ze dne na den?  celý článek
Jedním z možných vyšetření, které vás může čekat v procesu řešení dosavadní neplodnosti, je tzv. hysterosalpingografie. Jde o speciální druh rentgenu, který se provádí...  celý článek
Těhotenství vzniklé při fertilizaci in vitro je považováno za rizikové. Studie však potvrzují, že většina žen v IVF programu zvolí rizikové těhotenství raději než vůbec žádné.  celý článek
Není náhoda, že za symbol plodnosti bývají považovány kypré ženské tvary zpodobněné například ve známé sošce Věstonické venuše. Dostatečná výživa má totiž z hlediska fertility...  celý článek

Opakovaný potrat

| Dotaz od: Denisa

Mám 1 dítě 7 let,otěhotnění,těhotenství bez problémů,porod také.Pak jsem v průběhu 3let 4x potratila,genetika,imunologie,hysteroskopie v pořádku.Až po čtvrtém potratu mi...

Donosit dítě můžete, je nutné přijít na to, proč jsou stálé potraty. Nutno řešit s genetikem a Vaším gynekologem. IVF je pokuid nemůžete otěhotnět, ale u Vás není potíž v...

Štítná žláza v těhotenství

| Dotaz od: Martina

Prosím o radu.3.1 2014 jsem si nechala(jako samoplatce) udělat testy na šž. Výsledky: T4 13.86pmol/l, T3 1.98nmol/l, Anti-Tg:142.71 IU/ml, Anti TPO: 7.85 IU/ml, prolaktin:9.33...

Obávám se, že nám chybí jeden velice důležitý parametr, a to TSH. Existuje několik studií, že i protilátky proti štítnici samotné mohou způsobit komplikace těhotenství, nicméně...

Afetalni vejce

| Dotaz od: dagmar

Pani doktorko. Je mi 43 let, prave jsem po zakroku /afetalni vejce/, snazili jsme se s manzelem 3 roky, aby jsem otehotnela. Doktor mi rekl, ze po sestinedeli se mohu znovu...

Nasaďte kyselinu listovou již nyní, nekuřte, jezte zdravě atd. Nechte přejít 2 krvácení a začněte znovu. Afetální vejce se může opět objevit, procento Vám neřeknu, jedná se...

V rámci rozboru krve učiněného praktikem v souvislosti s aktuálním zánětem nosních dutin mi byla náhodně zjištěna hodnota 9,183 S-TSH. Vzhledem k tomu, že hodlám otěhotnět, byla...

Karolíno, výše uvedený postup je jeden z možných a rozhodně není špatný. Ze zvýšené hladiny TSH je zřejmé, že máte sníženou funkci štítné žlázy a je tedy vhodné zahájit...

Chci se zeptat ohledně Gynekologického zákroku-Kyretáž. Včera mi lékařka zjistila z ultrazvuku spontanni potrat v 7tt. Ihned mi vypsala žádanku do nemocnice na kyretáž, kterou...

Ke kyretáži Vás nikdo nemůže nutit. Můžete vyčkávat spontánního odchodu potraceného plodu z dělohy, podstupujete zde však riziko protrahovaného či náhlého silného krvácení či...

Těhotenství

| Dotaz od: Jaroslava

Ráda bych se Vás optala je mi 32 let a mám doma 4 děti.Nyní se s manželem snažíme přes rok o ještě jedno miminko ale nedaří se nám to.Problém s otěhotněním nemám do toho roku...

Váš organismus zřejmě potřebuje odpočinek. Každé i neúspěšné a nedokončené těhotenství organismus matky vyčerpává. Dejte si pauzu, snažte se relaxovat, eliminujte stres ze...

Od roku 2011 jsem sledovana pro cysty na obou vajecnicich. V roce 2011 mely cysty velikost o prumeru 30 mm. V roce 2013 ma cysta na L vajecniku velikost o prumeru 25 mm a cysta...

Cystický teratom bývá nezhoubný nádor, jistotu o jeho povaze však můžete získat pouze z výsledku pooperačního histologického vyšetření, velice vzácně existují i jeho zhoubné...

Hodnoty štítná žláza

| Dotaz od: Ivana

Byla jsem na vyšetření štítné žlázy a mám prosím na Vás jeden dotaz. V říjnu 2010 jsem potratila v 7tt. Mé hodnoty : TSH 0,004mU/i - nejsou příliš nízké??? FT4 18,4 pmol...

Rozmezí hormonů: TSH normální hodnoty 0,37-5,0, fT3 normální hodnoty 3,4-6,3 , fT4 normální hodnoty 9,8 - 23,1 -jak vidíte některé výsledky nejsou v normě, ale měla byste být...

Prosíme o radu, abychom měli jistotu, že nic nezanedbáme, i když nám bylo více gynekology potvrzeno (ostatně i na vašich stránkách), že zamlklý potrat by něměl být zapříčiněn...

U těhotných žen jsou skutečně přísnější kriteria pro hodnocení správné funkce štítné žlázy, přesně jak píšete...TSH pod 2,5. Hodnotí se i hodnota fT4 a správně by se před...

Nechráněný styk

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se zeptat, včera mi skončila menstruace a večer jsem měla nechráněný pohlavní styk. Četla jsem že hned po skončení menstruace je velice malá pravděpodobnost...

Riziko otěhotnění je malé, vyloučit však zcela nelze. Do 72 hodin po styku máte možnost užít postkoitální antikoncepci, je na předpis, předepsat ji může gynekolog. Těhotenský...

Tzv.chemické těhotenství

| Dotaz od: Eva

Ráda bych se zeptala na Váš názor : je mi 35 (už mám jedno dítě), měla jsem 2x po sobě tzv.chemické těhotenství (jak říkala paní doktorka) - časná ztráta pokaždé asi 5.den po...

Ve Vašem případě bych pauzu nedělala a pokračovala ve "snažení" jako by se nic nestalo. Pauza se doporučuje hlavně v případě, kdy se provádělo instrumentální čištění dělohy...

Opakované zamlklé těhotenství

| Dotaz od: Markéta

Je mi 21 let, a nyní jsem po třetí prodělala zamlklé těhotenství v 11.týdnu, s tím, že plod se přestal vždy vyvíjet v 9.týdnu. Mám za vyšetření na trombofilní mutace - kde mi...

Opakované potrácení může mít souvislost s mnoha chorobami, jen orientačně anomálie dělohy po přechozích zánětech, operacích, či přímo vrozené vady dělohy, onemocnění štítné...

Otehotneni

| Dotaz od: Hanka

Vážená paní doktorko/ vážený pane doktore, Chtela bych se Vás zeptat, jaký máte názor na otěhotnění po vysazení antikoncepce. Četla jsem spoustu příspěvků, kde lékaři nebo...

Není nutné čekat, až se tělo "očistí" od hormonů. Klidně se můžete snažit o počení ihned po vysazení antikoncepce. Ale neděste se, pokud by to hned nešlo. Po vysazení...

Viry

| Dotaz od: Petra

Prosím o radu nebo spíše vysvětlení co bude dál.Jsem ve dvanáctém týdnu těhotenství a před otěhotněním jsem byla na roční prohlídce,kdy jsem zapomněla zavolat a otěhotněla.Po...

Pokud bude susp.výsldek 2.cytlogie, pošle Vás na expertní pracoviště nejčastěji do Motola,kde Vám prohlídnou čípek a domluví se jak dál.většinou se vše řeší po šestinedělí.pod...

:) Je mi 17 let a chtěla bych se zeptat jestli je normální dostat menstruaci 5 den po skončení platíčka Minerva, beru jí 8 měsíců (ve čtvrtek beru poslední prášek a v uterý...

Co jste napsala jsou informace, které nejsou všechny úplně podložené.pokud jste zcela zdravá, není problém.cyklus naběhne během měsíce či dvou po vysazení a pokud byl pravidelný...

Těhotenství?

| Dotaz od: Bara

Chtěla ybch s ezeptat zda můžu být těhotná? zhruba před 4 dny jsme měla první pohl. styk, ale nebyl to jako klasixcky(aby jste mi rozumněli) přítel tam párkrát zajel,+-5x...

1) Pokud váš přítel neměl ejakulaci, je pravděpodobnost otěhotnění velmi malá. 2)Jestliže jste navíc nyní dostala menses, těhotná zcela jistě nejste. 3) Panenská blána...

Samovolný potrat v 5tt+ 6

| Dotaz od: Pavla

Paní Hasilová, prosím poraďte mi, poslední MS byla 05.11.2012, 30.11. jsem zpozorovala první "dušíky" na TT. 06.12. byl TT úplně jasný, ale 10.12. jsem začala samovolně krvácet...

Pavlo, časný potrat určitě nesouvisí s konizací děložního čípku, kterou jste prodělala před rokem. Kyretáž není nutná v případě, že se děloha při krvácení spontánně vyčistí a...

Antikoncepce a 7 denní pauza

| Dotaz od: Petra

Četla jsem ,že některé ženy dostaly menstruaci během 7 denní pauzy a byly těhotné.Jak je to možné?Může se to stát jak tedy poznám , kdyby se to náhodou stalo , že jsem...

Při užívání antikoncepce žena nemenstruuje, ale krvácí tzv. ze spádu hormonů, který nastává při vysazení antikoncepce během pauzy. Proto se krvácení může teoreticky objevit i v...

Otěhotnění

| Dotaz od: Monika

Měla bych na Vás dotaz v roce 2004 se mi narodil syn s pupeční šnůrou kolem krku, od roko 2005 se s manželem snažíme o druhé dítě v roce 2007 se nám to podařilo ale v 8týdnu...

Omotání a utažení pupečníku kolem tělíčka dítěte s jeho následným odumřením, tedy strangulace pupečníku, je zcela náhodná záležitost a nedá se tomu nijak zabránit a ani se nedá...

Potrat

| Dotaz od: Dominika

Mám problém s potratem. Nedavno sem byla znásilněná svým strejdou a momentálně sem neměla antikoncepci. Byla sem u gynekologa a ten mi těhotenství potvrdil. Kdyby bylo po mém...

Potrat je nepříjemná věc, ale jsou situace, kdy to lze pochopit a tak to je i u vás. Co se potratu týče, byla byste v narkoze, takže bolestmi byste netrpěla. Potrat i když je to...

Chlamydie

| Dotaz od: Veronika

Prosím Vás muj problém je že v minulém roce,měsíci říjen sem ve druhém měsíci těhotenství nečekaně potratila(těhotenství chtěné)Byla jsem poprvé tehotna.Pak samozdřejmě...

Poměrně velká část těhotenství v časných stádiích končí spontánním potratem z různých příčin. Po prvním potratu proto vůbec není samozřejmé provádět spoustu testů a vyšetření...

TSH po missed abortion

| Dotaz od: nova

Vážená paní doktorko, od r. 2002 se léčím na endokrinologii s autoimunitní chronickou atrofickou tyreoiditidou. Od roku 2007 medikace letrox 150 (vyjma 05/09 -11/2009, kdy...

Já bych asi opravdu medikaci takto výrazně nesnižovala...myslím si, že Letrox v dávce 125ug denně (i s ohledem na průběh v minulosti) by byl ideální. Co se týká spojitosti s...

Rh faktor -

| Dotaz od: ivana

Chtěla bych se zeptat: Já jsem rh faktor- a můj manžel rh faktor+. První těhotenství proběhlo v pořádku, ale předcházelo dlouhé 3roční čekání. Po porodu jsem byla ošetřena...

Po prvním porodu, nevím jaký je Rh fa miminka, pokud je negat., neočkuje se, pokud je pozit.očkujete se.co se týče potratu,tak bxste měla být oočkována.tato informace by měla...

Mulleriánský hormon

| Dotaz od: Kamila

Ráda bych se zeptala zda mohu otěhotnět, když mi byl zjištěn Mulleriánský hormon 0 ( doufám, že to píši správně ). Prodělala jsem 3 potraty a tak jsem absolvovala různá...

Není to Mulleriánský,ale Anti-Müllerian hormon (AMH) inhibuje tvorbu primordiálních folikulů a potlačuje vnímavost rostoucích folikulů na FSH. AMH je na rozdíl od většiny...

Mnohdy se pod pojem sexuální zdraví zahrnuje ochrana proti sexuálně přenosným nemocem a v současné době jsou k těmto onemocněním přiřazovány také různé gynekologické obtíže.  celý článek

Genetické vyšetření

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat. Mám Neurofibromatozu von Recklinghausen. Dojížděla jsem do Motola na kontroly k Mudr. Petrákovi, ale jelikož je mi již 21, tak mi bylo řečeno že si mám...

Konzultace klinického genetika před plánovaným otěhotněním je ve Vašem případě jistě vhodná a bude dobře, když k vyšetření s Vámi půjde i Váš partner - už kvůli tomu, že...

Borelioza a těhotenství

| Dotaz od: Denisa

Paní doktorko, v srpnu mi zjistili boreliozu, v září jsem se léčila ceftriaxonem 20 dní, potom jsem neplánovaně otěhotněla a po měsíci jsem samovolně potratila, ale vzhledem k...

Pokud jste prodělala boreliózu v dřívější době a léčba nebyla úspěšná, můžete mít potíže s otěhotněním nebo donošením zdravého dítěte.Po vhodné léčbě je většinou těhotenství...

Pani doktorko.Jsem po revizi po zamklem tehotenstvi uz po 3.Pry se to nemusi opakovat ale i muze?Vsledtky z geneteiky jsou vse v poradtku a ostani vystreni take ok a pritel take...

Situace se může a nemusí opakovat. Vitamíny si určitě zakupte, postačí užívat po jedné tabletě denně. Asi není nutné vyčkávat celý rok, nevím však, jestli jste všechny tři...

Tehotna

| Dotaz od: eva

Zidtila jsem ze sem tehotna, problem je v tom ze s pritelem se snazime 8 mesicu, ma pomale sperma a malo jich prezije, uspesnost oplodneni je cca 45-47%. ovu byla kolem 29.3.-3...

To je docela ošemetné, možnosti jsou dvě a obě docela možné.přítel se zdá pravděpodobnější,ale úplnou jistotu budete mít po testech DNA.což ovšem může ohrozit vztah....nevím,jak...

Plánované těhotenství

| Dotaz od: Evelina

Pane doktore, ráda bych se Vás zeptala na otázku plánovaného těhotenství. Před půl rokem jsem v 9týdnu prodělala zmlklé těhotenství a následné vyčištění. Před týdnem mi lékař...

Zatím se snažte zachovat klid, to, že se snažíte o miminko již rok, není žádná závratná doba, jsou páry, které se o to pokoušejí mnohem déle. Prozatím se zdá, že vyšetření...

IUI a utrogestan.

| Dotaz od: Matina

Prosím o radu. Moje situace: 1. těhotenství vpořádku, poté po půl roce snažení těhotenství a spontání potrat v 7tt. Nyní po roce snažení jsme podstoupili IUI. Manžel lehce...

Utrogestan vám může více prospět než uškodit, podpoří vaječník v tvorbě hormonů (bude vyšší hladina progesteronu, předp.že lékař nedělal hladiny hormonů, proto nevíte, jestli je...

Problémy s otěhotněním

| Dotaz od: Weronika

Je mi 18 a byla jsem jednou těhotná to jsem si vzala prášek do těch 72h A pak jsem byla zase znova ale boužel nevím co se s tím stalo dělala jsem si doma test a vysel pozitivní...

Veroniko! Ještě si s tím nelamte hlavu. To , že jste jednou v životě požila "pilulku poté" by nemělo Vaši plodnost negativně ovlivnit. Otěhotnění trvá i měsíce, že se měsíc...

Chtela jsem se zeptat, jsem v 10 tydnu tehotenstvi a jsem objednana na preruseni.. Bojim se, ze mi to uz nevemou.. Myslite, ze to jeste pujde? A jake jsou pak nasledky? Moc Vam...

Paní Jano, interupce jsou u nás v republice povolovány bez zdravotní indikace, do konce třetího měsíce,interupci Vám tedy gynekologové provedou.Co se týče rizik, platí, že čím...

Bolesti v podbříšku

| Dotaz od: Petra

Měla bych dotaz: Je mi 25let a mam již 3děti 2císařským řezem a před 9 měsíci jsem rodila spontánně.Cca před 2 měsíci jsem prodělala samovolný potrat v 6tt. pote vyčištění v...

K vyloučení těhotenství si udělejte těhotenský test. Myslím si, že se u vás jedná o infekci děložní dutiny, proto si zajděte ke svému gynekologovi,který vás vyšetří a aplikuje...

Čekáte miminko s cigaretou v ruce? Zahoďte ji! Kouření cigaret vašemu miminku velmi škodí a může způsobit i jeho úmrtí.  celý článek

3. potrat

| Dotaz od: Ivana

Už předem se omlouvám, že Vás takto obtěžuji, ale píšu jako zoufalá pacientka, která je právě po třetím potratu za sebou :-(. Ještě nikdo nám nedokázal pomoct, tak to zkouším i...

Vážená paní,je mi líto,že vaše gravidity skončily takto,ale problém je natolik složitý,že není možno na něj stručně odpovědět.Nejlepší řešení pro vás bude,když navštívíte...

Léčba neplodnosti u žen s abnormalitami dělohy je předmětem dohadů. In vitro fertilizace (IVF) u pacientek s anomáliemi dělohy je v literatuře popsána velmi málo.  celý článek

Potrat..

| Dotaz od: Zdenishka

Prosím Vás chci se zeptat včera jsem podstoupila kerytáž jelikož jsem měla zamlklý nevypuzený potrat. Prosím Vás mohl potrat způsobit závislost na nosních kapkách Olynth? Jsem z...

Potrat nebyl zapříčiněn užíváním nosních kapek. S dalším otěhotněním byste měla vyčkat alespoň 3 měsíce.

Mutace genu pro PAI1

| Dotaz od: Pavla

Jsem ve 4 měs. těhotentsví a byla mi prokázána mutace v genu pro MTHFR a mutace v genu pro PAI1 (-675)4G v homozygotním stavu. Těmto pojmům nerozumím, děkuji za vysvětlení. P

MTHFR je zkratka pro enzym methylentetrahydroftolát reduktasu. Homozygot znamená, že obě kopie genu pro MTHFR ve vašich buňkách jsou mutovány. V organizmu může onemocnění vést...

Bolesti v podbříšku

| Dotaz od: Petra

Měla bych dotaz: Je mi 25let a mam již 3děti 2císařským řezem a před 9 měsíci jsem rodila spontánně.Cca před 2 měsíci jsem prodělala samovolný potrat v 6tt. pote vyčištění v...

K vyloučení těhotenství si udělejte těhotenský test. Myslím si, že se u vás jedná o infekci děložní dutiny, proto si zajděte ke svému gynekologovi,který vás vyšetří a aplikuje...

Mykoplasmata

| Dotaz od: Marie

Roky trpím opakovanými záněty moč. měchýře. Před 3 měsíci jsem byla prvně přímo na urologi, kde mi lékař nenašel nic kromě ureoplasmat a stanovil to jako příčinu mých problémů...

Na tyto baktérie působí dobře makrolidy (Klacid), chinolony, ale především jsou doporučovány tetracykliny (Doxyhexal). Léčba by tedy měla být dostatečná, stačit by měla po dobu...

Tehotenstvi a hpv virus

| Dotaz od: Michaela

Nedavno jsem zjistila, ze jsem tehotna. Podle posledni menstruace bych mela byt v 7 tydnu. Otehotnela jsem s hpv virem cin 3. Chci se zeptat zestli to bude mit nejaky vliv na...

Na prohlídku zajděte co nejdříve. Komplikace těhotenství po operaci dělohy skutečně mohou nastat, hrozí předčasný porod či potrat. Pro jizvu na děloze také hrozí vznik trhliny...

Nemůžete otěhotnět? Světová zdravotnická organizace definuje neplodnou dvojici (muž a žena), pokud nedosáhli otěhotnění po 1 roce nechráněných pohlavních styků. V současné době...  celý článek

Potřebovala bych poradit v této věci : kamarádka měla nechráněný styk a hned druhý den si vzala postinor. Přesto je těhotná - potvrdil to ultrazvuk, výsledky krve (je ve třetím...

Pokud užila postinor do 72hodin po s::tyku, obavu z poškození mít nemusí. Ve vývoji je fáze,které se říká buď vše nebo nic, tj stručně řečeno pokud bude plod v pořádku, donosí...

Špinění před menstruací

| Dotaz od: Klára

Paní doktorko, ráda bych se zeptala. 26.března jsem podstoupila revizi dělohy (8tt, prázdný gestační váček). Před otěhotněním jsem cca 4 roky užívala HA. Předtím jsem měla...

Příčiny potratů jsou různé, konkrétní příčina se však často nepodaří zjisti. Příčinou vzniku anembromoly je chybný genetický základ embrya, ne nerovnováha hormonů. Jeden potrat...

Moc prosím o radu, v laboratoři jsem se bohužel nedozvěděla nic bližšího a můj gynekolog momentálně pro nemoc neordinuje. Jsem dva měsíce po potratu v 10 týdnu a byly mně také...

Počkala bych ty 3 měsíce a pak začněte:)

Spontání potrat

| Dotaz od: Lenka

Paní doktorko, omlouvám se, že Vás ještě obtěžuji, ale ráda bych se zeptala ještě na jednu věc. Psala jsem Vám dotaz ohledně spontánního potratu v 6. týdnu a následného...

První menstruace přijde po výkonu cca za 4 týdny, pak bych nechala proběhnout ještě jednu, aby se opravdu dobře zregenerovala sliznice dělohy.tj doporučuji 2 menstruace a 1...

Polycystické vaječníky

| Dotaz od: eva

Nedávno mi zjistili polycystické vaječníky nebo spíš ovaria...dlouhodobě jsem brala antikoncepci mám endometriosu nemůžu otěhotně i samovolný potrat jsem už měla můžete mi...

Vaječníky je to samé co ovaria. Problémy s otěhotněním je nelépe řešit ve spolupráci s centrem pro léčbu neplodnosti, takové najdete i ve Vašem kraji.

Je mi 33 let, snažíme se s manželem o čtvrté miminko (tři děti už mám, mezi dětmi jsem 2x potratila, pokaždé v 8tt) a při preventivní prohlídce u obvodní lékařky mi byly...

Obecně doporučujeme, že TSH by pro otěhotnění nemělo být vyšší než 3,7 (byť je to ještě v normě), jinak je vyšší riziko problémů v těhotenství. Tudíž bych na Vašem místě v...

Obecně si mnoho lidí myslí, že pokud mají jednou dítě, je u nich plodnost prokázána. Jsou přesvědčeni, že v budoucnu pro ně nebude problém znovu otěhotnět. Toto tvrzení bohužel...  celý článek

Otěhotnění po potratech

| Dotaz od: Bibi

Pane doktore, děkuji Vám za zodpovězení mého předešlého dotazu. Nyní mám otázku ohledně možného otěhotnění po 2 proběhlých potratech (oba byly v 1 trim.). Jaká je šance na...

Myslím, že neschopenka není potřeba, je-li těhotenství v pořádku normální váš denní režim mu nevadí, projížďka na kole, pokud to není namáhavé, také ne, absolvujte genetiku a...

Zdravi ditete pri umelem oplodneni

| Dotaz od: Ondrej Novak

Zajima me, jestli jsou deti pocate umelym oplodnenim stejne zdrave jako deti pocate prirozenou cestou. Jestli uz mame dostatek statistickych informaci ze kterych by bylo mozna...

Samotné těhotenství po umělém oplodnění je rizikovější, dochází častěji k potratům nebo dalším komplikacím. Samozřejmě i při umělém oplodnění se mohou u plodu projevit také...

Riziko otěhotnění

| Dotaz od: Baruška

Včera v noci jsme se s přítelem milovali. HA neberu asi 2 měsíce (před měsícem jsem pravděpodobně potratila v 2. týdnu těhotenství, také asi v důsledku opožděného požití prášku...

Skutečně jste mohla mít plodný den. Otěhotnění závisí na mnoha dalších faktorech, pravděpodobnost otěhotnění nepřevýší 20%.

Potraty

| Dotaz od: Klára

Ráda bych se zeptala: je mi 28 let. Začátkem roku jsem podstoupila revizi dělohy (anembryomyela) v 8. tt. V září jsem otěhotněla podruhé a v 5.tt potratila spontánně. Paní...

Špinění by bylo patrně možno upravit progesteronem v 2 polovině cyklu například připravkem Provera od 17 dne cyklu 10 dní který by ani nebránil případnému otěhotnění,rozhodně...

Souvislost mezi FSH a TSH

| Dotaz od: Lenka

Ráda bych znala váš názor na můj problém. Je mi 42 let, mám 3 děti, poslední narozené 2009. Asi před rokem jsem znovu otěhotněla a prodělala zamlklý potrat a následnou lékaři...

I hladina TSH má vliv na problémy s menstruačním cyklem a otěhotněním. Hladinu FSH je třeba hodnotit s ohledem na fázi menstruačního cyklu, kdy bylo vyšetření stanoveno.

Je mi 30 let, trpim migrenami 1x tydne, pani neurolozka mi doporucila pro prevenci uzivat rimbabu obecnou (jine leky, ktere jsem uzivala denne mi nepusobily dobre). S manzelem...

Rěději bych se této bylině vyhnul, protože dříve babky kořenářky běžně používaly řimbabu k vyvolání opožděné menstruace a spuštění porodu, což nám samo o sobě napoví, že by ji...

Toxoplazmóza a těhotenství

| Dotaz od: Jitka

Paní doktorko, kamarádce, věk 29 let, 11 týden těhotenství, zjistilili po odběru krve pozitivní toxoplazózu a to ve 2 z 5ti parametrů, tj: toxoplasma gondii Igm 1,297 IP...

Myslím,že nejvhodnější bude,když se kamarádka spojí s infekční klinikou-v Praze Bulovka nebo Motol.Najde tam specialisty,které se zabývají léčbou toxoplasmosy jako svým...

Genetické testy

| Dotaz od: Irena

Dnes jsem obdržela své genetické testy, jelikož jsem chtěla darovat vajíčka. Do dárcovství jsem zařazena nebyla z důvodu mého genetického vyšetření, ve kterém stálo: ženský...

Můžete mít problém s otěhotněním, vyšší procento potratu.spíše byste měla konzultovat s genetikem.

Zdravotní rizika kouření cigaret jsou velmi dobře známa v souvislosti s nemocemi srdce, plic nebo krevních buněk.  celý článek

Obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Abych ve zkratce popsala můj problém. Je mi 33 let a v lednu 2012 jsem byla na revizi dělohy po zamlklém těhotenství, cca po šestinedělí mě...

Vážená paní Žaneto, řezání nebo pálení v močové trubici bývá nejčastěji způsobeno infekcí močových cest. Průkaz infekce se standardně provádí 3x opakovaným vyšetřením vzorků...

Věk ženy je pro otěhotnění velmi důležitým faktorem. Ovlivňuje především množství vajíček a jejich kvalitu. Vysoký věk je spojený s poruchami plodnosti.  celý článek

Riziko otěhotnění

| Dotaz od: Baru

Včera v noci jsme se s přítelem milovali. HA neberu asi 2 měsíce (před měsícem jsem pravděpodobně potratila v 2. týdnu těhotenství, také asi v důsledku opožděného požití prášku...

Gravidita se pochopitelně vyloučit nedá, udělejte si za týden gravitest, v případě gravidity by již byl positivní. Příjemný den

Ráda bych se zeptala co mohu udělat pro to, aby se již neopakovalo to, co se mi stalo. V týdnu 7+0 mi bylo oznámeno, že místo těhotenství se jedná o zamlklý potrat, po kyretáži...

Skutečně více než kyselinu listovou udělat nemůžete,souvislost s léky na reflux bych vyloučil,a řada žen se sníženou imunitou bez problémů porodi.Hlavní je tedy se zklidnit...

Ráda bych se zeptala co mohu udělat pro to, aby se již neopakovalo to, co se mi stalo. V týdnu 7+0 mi bylo oznámeno, že místo těhotenství se jedná o zamlklý potrat, po kyretáži...

Pokud se jednalo o první těhotenství, tak vůbec nemusí znamenat, že by i nadále měly nastat komplikace s otěhotněním a donošením miminka. Ve výsledcích z krevního obrazu...

Ureaplasma

| Dotaz od: Dana

Mám roční děcko a nedávno mi zjistili ureaplasma ve vysokém množství 11mil. Kojím a chtěli bychom se pokusit o druhé děcko. Je nutné kojení přerušit a přeléčit se pře...

Bylo by dobré přeléčit Vás i partnera, infekce by mohla způsobit potrat nebo předčasný porod.

Genetické testy

| Dotaz od: lena

Čekám na výsledky genetického vyšetření mě i manžela. Mám z něj obavy, právě proto, že ho nemůžu nijak ovlivnit. Jsem po dvou potratech v 5 týdnu. Otěhotněla jsem poprvé hned po...

Přesné statistiky nemám. Riziko nebude příliš velké, všeobecně, i s přihlédnutím k vaší rodinné anamnéze.

Interupce

| Dotaz od: Zdenka

V roce 2008 v září jsem podstoupila miniinterupci,vše proběhlo v pořádku. následně v roce 2009 v dubnu jsem otěhotněla a v lednu 2010 jsem porodila krásného zdravého chlapečka...

Rozhodnutí je na vás. Opakované interupce ale mohou snížit možnost následného otěhotnění. Hezký den.

Prosím mam dotaz.je možná abych otěhotněla když mám sex před menstruací?A když sem měla sex bez jakékoliv ochrany?A mám ještě jednu otázku.Když je mi 16 a chtěla bych jít na...

Otěhotnění je i v tomto případě možné.Do 18ti let věku musí potrat schválit zákonný zástupce.

Paní doktorko. Můžete mi prosím vysvětlit, co znamená tato zpráva z histologie po zamlklém potratu: "Materiál tvoří skupiny místy hydropicky změněných choriových klků ložiskově...

Buďte v klidu, jedná se o norm.závěr:choriové klky a proliferace trofoblastu jsou zbytky plodového vejce, nejedná se o molu, to by pan doktor zareagoval.je to úplně norm.nález...

Tehotenstvi

| Dotaz od: Míša

Moje sestra je tehotna a je ji teprve 16 let a je ve 14. tydnu.Chtela jsem se zeptat do kdy jde udelat interupce?Predem dekuji za odpoved

Podle platného zákona č. 66/1986 Sb. může žena požádat o provedení potratu bez omezení do 12. týdne těhotenství. Do 24. týdne těhotenství je možné provést potrat z genetických...

Otěhotně po potratu

| Dotaz od: Jana

Vážený pane doktore, touto cestou bych Vás chtěla požádat o Vaši radu, i když vím, že je těžké radit touto cestou. Jsem 13 měsíců po interrupci, z důvodu zamlklého...

Http://www.zenska-neplodnost.cz/home

Dnešním trendem je nejprve si zařídit postavení v práci, pořádné bydlení, 1-2 auta a teprve potom si pořídit potomka. Jenže kariéra i shánění peněz na bydlení trvá nějaký čas a...  celý článek

Zánět vaječníku

| Dotaz od: Jana

Je mi 34 let a už 4 roky se léčím na neplodnost. V roce 2009 jsem podstoupila laparoskopii vejcovodů s diagnózou - oba vejcovody neprůchodné. Nicméně jsem do roka otěhotněla...

Zánětlivě postižený vejcovod je vhodné nechat odstranit. Takový vejcovod už nikdy nebude normálně průchodný a k užitku Vám tedy nebude. Ba naopak, zánětlivý zdroj může být...

Nízká hladina progesteronu

| Dotaz od: Helena

Paní doktorko, chtěla bych poprosit o Váš názor. Na základě hormonálního profilu před plánovaným otěhotněním mi byla zjištěna nízká hladina progesteronu. Od začátku těhotenství...

Placenta už funkci převzala, pokud budete užívat progesteron nadále, nic se neděje, můžete ho užívat až do 3. trimestru. Kontroly hodnot již nejsou nutné, pokud bude vše v pořádku.

Chtela jsem se zeptat, jsem v 10 tydnu tehotenstvi a jsem objednana na preruseni.. Bojim se, ze mi to uz nevemou.. Myslite, ze to jeste pujde? A jake jsou pak nasledky? Moc Vam...

Paní Jano, interupce jsou u nás v republice povolovány bez zdravotní indikace, do konce třetího měsíce,interupci Vám tedy gynekologové provedou.Co se týče rizik, platí, že čím...

Zvětšený vaječník

| Dotaz od: anna

Dnes mi lékař při vyšetření vag. ultrazvukem sdělil že mám nepatrně zvětšený pravý vaječník. Chtěla bych otěhotnět a lékař mi sdělil že by to mohl být z prav. vaječníku...

Problém by mohl nastat spíše s otěhotněním, ale vzhledem k tomu, že vajíčka se střídavě uvolńují z obou vaječníků, zbytečně bych se neznepokojovala.

Můžete mi poradit?

| Dotaz od: Jana

Plánujeme druhé miminko, ale nějak se nedaří. Loni v březnu jsem přestala užívat antikoncepci Cerazzete (užívala jsem po prvním porodu 2009), menstruace se nedostavila, musela...

Prozatím není třeba nijak zasahovat. Již jste opakovaně otěhotněla, s otěhotněním tedy problém není. Jeden zamklý potrat také neznamená, že byste nemohla donosit zdravé miminko...

Krvácení mimo "své dny"

| Dotaz od: eva

Už druhý měsíc mám slabé krvácení mimo "své dny". S přítelem chceme ještě jedno miminko, ale v lednu 2011 jsem měla mimoděložní těhotenství, byl mi odebrán levý vejcovod...

Ve vašem případě by bylo nejlepší obrátit se do poradny pro sterilitu která je v provozu ve větších nemocnicích příjemný den

| Dotaz od: petra

8. Listopadu minulého roku jsem v 18. týdnu přišla o dvojčátka, jedno miminko bylo mrtvé druhé zemřelo chvilinku po něm. měla jsem klasický porod spojen s Revizí dělohy. Nyní mě...

Doporučoval bych konzultaci u vašeho gynekologa. Mezi otehotněním by totiž měla být alespoň dva měsíce pauza, záleží však na výsledcích vyšetření. Co se příčiny potratu týče...

Slabá menstuace a neplodnost

| Dotaz od: Jana H.

Už 6 let se snažíme o miminko.Mám za sebou 4x IVF+1x nativní IVF.Při prvním pokuse jsem otěhotněla,ale v 9tt.zamlklý potrat.Od té doby nic.V posledním roce jsem začala mít velmi...

Sama slabá menstruace určitě nemá vliv na možnost otěhotnění.


Lejdy mutace

| Dotaz od: Alena

Pane doktore prosím vás mám problém který mě trápí.Partner se dozvěděl že má lejdy mutaci.Já ji nemám.Zajímá mě jestli to má následky na spermije a na otěhotnění?A jestli můžou...

Leydenská mutace není přenosná na partnera, na spermie ani otěhotnění to vliv nemá,ale je zde risiko,že dítě bude heterogením nosičem této mutace. Příjemný den

Potrat

| Dotaz od: Denisa

Mám 1 dítě 6 let-otěhotnění bez problémů,těhotenství také.Pět měsíců po porodu jsem byla na miniinterupci.V lednu 2010 první potrat,potom nález na čípku-konizace,poté rekonizace...

196 je nízká hodnota,který by mohla být i u začínající gravidity,v 5 týdnu by ale měl být jasně vidět gestační váček, testy DNA by žádné jasno do problému nevnesly,během týdne...

Měla byc dotaz. Loni jsem prodělala zánět štítné žlázy. Teprve nedávno jsem byla na sonu šž, kde mám pravý lalok mírně zvětšený. Celkově nezvětšenou šž s mírnou nehomogenitou...

Pravda je úplně jinde: pokud byste měla neléčenou poruchu štítné žlázy /neuvádíte,jaký druh - zda hyperfunkci nebo hypofunkci/, potom jde těhotenství těžce nebo je komplikované...

Nevím na čem jsem

| Dotaz od: Magda

Preji peny den.mam dotaz,dva mesice se snazime o mimco,ale mesicky jsem dostala o tyden drive,jinak pravidelne po 28 dnech,nejdrive ze me slo neco naruzoveleho,pak trochu krve a...

Jak vše popisujete, mohlo (ale také nemuselo) jít i o časný potrat, když vše neproběhne tak jak má, tělo to zařídí samo tímto způsobem. Nemohu to takto emailem potvrdit, ale...

Štítná žláza

| Dotaz od: Karolína

Je mi 22 let a v roce 2009,jsem byla na vyšetření štítné žlázy. Má doktorka mi zjistila sníženou funkci štítné žlázy,ale až v roce 2010 mi nasadila léky euthyrox 50,odebírala mi...

Karolíno, snížená funkce štítné žlázy může způsobit problémy s otěhotněním, zvyšuje riziko potratů a má významný vliv na psychomotorický vývoj plodu. V případě otěhotnění bych...

Zvýšené hodnoty ASLO

| Dotaz od: Kamila

Měla bych dotaz ohledně zvýšených hodnot ASLO. Na zvýšení se přišlo v roce 2003, kdy jsem potratila kvůli vývojovým vadám miminka, byla jsem na tom hodně psychicky špatně...

Paní Kamilo, přeji Vám dobrý den! Hodnota ASLO svědčí pro probíhajcí nebo nedávno prodělaný boj se streptokokem. Pro probíhající nebo odeznívající zánět svědčí ale i hodnoty CRP...

Chtěli jsme m...

| Dotaz od: Petra

Chtěli jsme mimčo, já jsem se předtím od 15 let léčila s hormonální disbalancí, tak mi pan doktor napsal clostilbegyt.21.den cyklu jsem šla na krevní testy a zjistilo se, že k...

Petro! Když už jste jednou přirozeně otěhotněla, rozhodně má cenu se o to dále (přirozeně) pokoušet. S potratem ve 4.týdnu si nelamte hlavu, drtivá většina oplozených vajíček...

Pro mnoho žen je potrat devastující zkušenost. Přicházejí pocity prázdnoty, smutek, osamělost. Překonávání takovéto situace je pro ženu, jejíž okolí neví, jak s ní jednat, velmi...  celý článek
Bolesti v zádech patří mezi nejčastější potíže v těhotenství. Většinou jde o tupou bolest a ztuhnutí v bederní nebo křížové oblasti, které může ztěžovat vstávání ze sedu či lehu...  spustit dotazník
Celý proces léčby neplodnosti je pro ženy velmi stresující, částečně i proto, že zde existuje řada překážek. Podle odborníků může hrát stres prioritní roli u třetiny všech...  celý článek
Tzv. potratovou pilulku, známou také pod označením RU 486, nyní schválil Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Tablety s oficiálním názvem Mifegyne budou v nejbližší době...  celý článek
Pokud se už nějakou dobu snažíte o miminko a stále se vám nedaří otěhotnět, jistě vás trápí obavy ohledně vašeho zdraví. Kam se v takovém případě obrátit? S čím pomůže váš...  celý článek
Celý svět s napětím sleduje jednu z nejslavnějších těhotných žen současnosti, manželku prince Williama Kate Middletonovou. Média sice spekulují o jejím zdravotním stavu, ranních...  celý článek
Funkce mužského orgasmu je zřejmá – slouží k vypuzení spermií. Setkají-li se spermie při své cestě s vajíčkem, může dojít k oplodnění a vzniku těhotenství.  celý článek
Patříte mezi ženy, které díky antikoncepci zapomněly na bolestivou menstruaci, nepravidelný cyklus a migrény? Pak se určitě začnete ptát, co nastane, až budete chtít otěhotnět a...  celý článek
Časným spontánním potratem rozumíme samovolné ukončení těhotenství do 12. týdne. Je mnoho z nás, které si tuto zkušenost prožily na vlastní kůži. A každá se s tímto zážitkem...  celý článek
Muži, kteří používají mobilní telefony, mají zvýšené riziko, že budou neplodní. Ukazuje to nová studie, která srovnávala počet spermií a počet hodin, po které člověk používá...  celý článek

Strach z otěhotnění

| Dotaz od: Katarina

Chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotnění při orálním sexu, kdy je muž vzrušený a vylučuje preejakulát. Četla jsem, že kapka touhy také může obsahovat spermie...

Při orálním sexu samotném, tj. pokud nedojde ke kontaktu preejakulátu nebo ejakulátu s Vaší pochvou nebo jejím bezprostředním okolím (poševní vchod), není otěhotnění možné. V...

Také si myslíte, že "zdravý" životní styl je tou nejlepší cestou k vytouženému potomkovi? Omyl. Ženy, které se omezují v jídle, totiž svoji šanci na otěhotnění naopak snižují.  celý článek
Pokud během těhotenství zjistíte jakékoliv krvácení z pochvy, ať již špinění, nebo silnější krvácení, poraďte se s touto tabulkou. Je to závažný příznak, který by měl být...  spustit dotazník
Výživa v období před otěhotněním je důležitou součástí přípravy ženy na těhotenství. Nedostatečný příjem živin se dává do souvislostí se závažnými vrozenými vadami. Dalším cílem...  celý článek

Zánět štítné žlázy

| Dotaz od: Petra M.

Přeji pěkný den, chtěla bych se zeptat, jestli jsou problémy s otěhotněním při zánětu štítné žlázy. Děkuji moc za odpověď

Záleží na tom, jak vaše štítná žláza funguje. Pokud je funkce vlivem zánětu snížená (to vám řekne váš endokrinolog), pak je možné, že je zvýšena hladina hormonu prolaktinu a...

Přírodní prostředky léčby neplodnosti jistě nebudou zabírat u všech párů. Příčina infertility je u každého individuální a podle toho může být úspěšná nebo neúspěšná i klasická...  celý článek

Plodné a neplodné dny

| Dotaz od: anonym

Chtěla bych se ještě zeptat, kdy je nejmenší riziko otěhotnění? stalo se mi to když jsem měla asi 4. den po menstruaci. Předem děkuji za odpověď

Pokud máte pravidelný cyklus po 28 dnech, je riziko největší v polovině, tzn. kolem 14. dne od poslední menstruace. Čím blíže k menses, tím se rizzko snižuje, ale zcela chráněna...

Po miminku touží snad každá žena. Někdy se ale početí nedaří tak, jak by si přestavovala. Příčin může být mnoho. Například v poslední době ve všech pádech skloňovaná nemoc zvaná...  celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Jan

Otěhotnění

| Dotaz od: petra

Vážení, obracím se na vás s dotazem ohledně možnosti otěhotnění, 16 měs. mimčo, kojím 2-3/24 hod.v noci už nekojím.první menses už byla pře 13 dny. včera u gynek. , proveden...

Chápu vaše znepokojení, ale nevím přesně, na co se ptáte. Pokud se obáváte o svou ovulaci, je možné zkusit domácí ovulační test koupený v lékárně v době, kdy si vypočítáte...

Nepravidelným krvácením z pochvy je míněna nepravidelná menstruace a ztráty krve mezi menstruacemi. Může jít o slabé špinění nebo i silnější krvácení. Je to většinou důsledek...  spustit dotazník
Doktor Angelo Cagnacci a jeho italští kolegové z Modeny zjistili, že v Itálii jsou chlapečci častěji počati v období od září do listopadu, kdy jsou podmínky pro otěhotnění...  celý článek
Onemocnění spadající do skupiny tzv. nespecifických střevních zánětů, ke kterým patří Crohnova nemoc a ulcerózní kolitida, se bohužel vyskytují i u mladých žen. A tyto ženy...  celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: alena

Již nějaký čas užívám pravidelně antikoncepci. Jaká je pravděpodobnost otěhotnění při nechráněném pohlavním styku po užití 12 tabletky s platička. Děkuji

Aleno! Pokud se jedná o druhý či jakýkoli další cyklus, v němž HAK pravidelně užíáváte, pak je pravděpodobnost otěhotnění pranepatrná.

Prosím o váš názor,jak moc je rizikovější z hlediska potratu odběr plod.vody v případě,že je placenta na přední stěně dělohy. Poškodí ji vpich a ovlivní její funkci? A jak...

Amniocentéza se provádí pod ultrazvukovou kontrolou. Vpich se vede mimo místo uložení placenty. Vzhledem k tomu, že se používá velice tenká jehla, je riziko poškození placenty...

Opakovany samovolny potrat

| Dotaz od: Jana Formanova

Rada bych se zeptala. Behem uplynulych 2 let jsem prodelala 3 samovolne potraty. 1. v 11. tydnu, 2. v tydnu 10. a 3. (byla to dvojcata) ve 12. tydnu. Vsechna ma nezdarena...

Při 3 potratech máte právo (a lékař povinnost), vás poslat na specializované vyšetření právě na hematologii ke zjištění trombofilních stavů /vyšší tendence ke srážení krve, je...

Otěhotnění po nemoci

| Dotaz od: nikola

Mám dotaz týkající se otěhotnění po nemoci. Pátý den po začátku mestruace jsem onemocněla střevní virozou a bolestmi v žaludku s pocitem na zvracení. Chtěla bych se pokusit...

Pokud se jednalo o lehčí virosu, neviděla bych důvod, proč by mělo být vajíčko méně kvalitní a tedy nevidím důvody, proč byste neměla otěhotnět. Antihistaminika by v těhotenství...

Prolaktín a potrat

| Dotaz od: Katarína

Chcela by som sa opýtať či môže spôsobovať potraty vysoká hladina prolaktínu.Užívam tbl.Norprolak a akonáhle otehotniem lekár mi ho káže vysadiť a následne po tom potratím...

Norprolac je běžně používaný lék při terapii hyperprolaktinémie. Pokud pak pacientka otěhotní, léky se většinou vysazují. Důvodem je to, že prolaktin stoupá v těhotenství i u...

Silgard

| Dotaz od: Katka

Chtěla bych se Vás zeptat, zda hrozí, v případě otěhotnění v průběhu očkování vakcínou Silgrad, nějaké poškození plodu??? Jsem po prvním očkování (7.12). Lékař mi sdělil, že...

Obecně platí, že v těhotenství je jakékoli očkování nevhodné. Takže nejlepší by bylo počkat s těhotenstvím až po ukončení očkování. To doporučení vašeho lékaře se týká asi toho...

Kapka touhy

| Dotaz od: rhyme

Je mi 19let. mám velký strach z otěhotnění. Beru antikoncepci a s přítelem používáme i kondom, který nasazujeme těsně před vniknutím, ale bojím se "kapky touhy", ve které jsou...

Pokud užíváte hormonální antikoncepci, otěhotnění se rozhodně bát nemusíte, ani z kapky touhy ani z úplné ejakulace. Pokud jste oba zdraví, není nutný ani kondom - ten je...

Výše rizika

| Dotaz od: Katka

Zajímalo by mě jak je vysoké riziko otěhotnění při užívání antikoncepce v době týdenní pauzy před příchodem menstruace. Je lepší v této době použít prezervativ, nebo je žena...

Tento dotaz byl položen nesčetněkrát, jste chráněná i v době pauzy, kdy přijde menstruace. Pokud berete antikoncepci pravidelně.

Faktor VIII

| Dotaz od: Lucie A.

Po dvou samovolných potratech mě moje doktorka poslala na výšetření krve... ve výsledcích býlo, že mám zvýšený faktor VIII (199%) můžete mi prosím říct, co to znamená... Děkuji...

Hodnoty se nedají posuzovat jednotlivě, ale jde o faktor zvyšující srážení krve a tím může mírně navyšovat riziko potratů, ale nedá se to takto přesně stanovit - vyšetření se...

Bolesti v obou lytkach

| Dotaz od: marie

Mam dotaz ohledne bolesti v obou lytkach.pred tydnem jsem samovolne potratila a byla v nemocnici pod narkozou na vycisteni.behem tri dnu me zacali bolesti v lytkach.tahne se to...

Lékařské vyšeření je nutné, neodkládat. Je třeba vyloučit vyšetřením a vyšetřením ultrazvukem možný zánět žil, posoudit stav tepenného zásobení dolní končetiny. . Poměrně často...

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: Miša

Chci se jen zeptat jake je riziko otehotneni,kdyz jsem dvakrat po sobe si vzala dva prášky. Mam zacit brat ve cvrtek,ale vzala jsem is dva tedy v patek,a pak jsem zapomnela...

Napsat přesně procento rizika nelze. Platí ale, že hormonální antikoncepce začíná působit od prvního dne. Pokud jste tedy neměla nechráněný pohlavní styk, není třeba se...

Pane doktore, ...

| Dotaz od: Jiřina

Pane doktore, prosím Vás o vysvětlení, jak je to s možností otěhotnění při chybějící menstruaci. Jsem 6 měsíců po porodu, plně kojím, menstruace se ještě nedostavila. Beru...

Kojení není stoprocentní ochrana před otěhotněním. Takže pokud neužívate antikoncepci pravidelně, je možné otěhotnět i v prvnm ovulačním cyklu než se dostaví menstruace. Pokud...

Otěhotnění

| Dotaz od: Ivana

Koupila jsem si kontryhel na podporu otěhotnění a chtěla bych se zeptat, zda se popíjí 2x denně šálek čaje(1 čajová lžička nechat luhovat v 1/4 vody) bez vlivu na to, zda je...

Můžete jej pít zcela podle libosti Velkou výhodou této byliny je, že i při dlouholetém a pravidelném užívání nejsou známy žádné výrazné vedlejší účinky, všeobecná zdravotní...

Nemám menstruaci

| Dotaz od: Markéta

Téměř 10 let jsem užívala HA, po vysazaní jsem po roce otěhotněla a ve 3. měsíci potratila. Po revizi dělohy, od září 2012 nemám menstruaci.Chtěla bych znovu otěhotnět. Lékař mi...

Příčiny amenorey (tj. nedostavování se menstruace) mohou být různé a podle toho je třeba volit jak vyšetřovací tak léčebný postup. Protože nemenstruujete od provedení kyretáže...

Zvysene hodnoty aTPO

| Dotaz od: katarina

Ako cca 20r som uzivala kratkodobo Thyreoglobulin, na upravu men.cyklu. S otehotnenim ,ani samotnym tehotenstvom som nemala problemy,mam dve deti. Dnes mam 47r, a posledne...

Pri izolovanom zvýšení antiTPO bez odchyliek v hladinách hormónov štítnej žľazy je dosť málo pravdepodobné, aby Vaše problémy súviseli so štítnou žľazou. Najprv by som asi...

Možnosto otěhotnění

| Dotaz od: Kamila

Chtěla jsem se zeptat, jaké je riziko otěhotnění - v případě že jde o orální sex partnerovi a následný pohlavní styk.Děkuji

Risiko je prakticky stejné jako při pohlavním styku, kterému nepředcházel orální sex. Příjemný den

Umely potrat

| Dotaz od: alen89

Pred tydnem jsem prodelala umely potrat v 18 TT, dnesny dnem jsem zacala lehce vice krvacet a na vlozce jsem mela kusy,nedokazi popsat zda slo o srazenou krev nebo nevo jineho...

! Pravděpodobně se jednalo o kusy děložní sliznice, jejichž přítomnost na vložce vás nemusí znepokojovat. Přesto, kdyby se vám zdálo krvácení velmi silné nebo se přidaly bolesti...

Těhotenství

| Dotaz od: Alena

Chtěla jsem se zeptat jaké je riziko otěhotnění pokud beru asi 6 let antikoncepci a během 2-3 měsíů jsem asi 3x zapoměla vzít prášek.Kondom používáme vždy. Pozná lékař...

Pokud používáte kondom, tak jste i přes nepravidelnosti v užívání chráněná. Při běžné prohlídce, pokud by šlo o časnou graviditu, lékař nemusí vůbec nic poznat. Na ultrazvuku se...

Otěhotnění

| Dotaz od: Jitka

Chtěla bych se zeptat jak vysoká je pravděpodobnost otěhotnění při styku den či dva dny po menstruaci bez ochrany, a tytéž dny s použitím kondomu a pharmatexu.

Bez ochrany j otěhotnění daleko pravděpodobnější než s ochranou kondomem a pharmatexem. S takovouto ochranou je pravděpodobnost téměř nulová.

Samovolný potrat?

| Dotaz od: Adéla

Chci se zeptat, může proběhnout samovolný potrat bez spuštění menstruace a křečí v podbříšku? Včera jsem byla na toaletě (na malé) a něco ze mě vypadlo a slyšela jsem jen...

Adélo! V přírodě není nic nemožné... Popsaný potrat bez krvácení se mi ale nejeví ani typický, ani pravděpodobný. Nemohla třeba šplouchnout krysa, která umí vylézt odpadními...

Vyvolání potratu

| Dotaz od: Marie

Chtela bych se zeptat, co vyvolava potrat. Jestli je nejake jidlo, na ktere si davat pozor, ktere by obsahovalo latky ktere vyvolavaji potrat ci urcita telesna cinnost a jine...

V těhotenství je dobré vyvarovat se zvýšené fyzické námahy a různých potravin, které mohou ovlivnit vývoj plodu. Jedná se předvším o chinin (v toniku), alkohol a potraviny s...

Kostičky v čípku

| Dotaz od: Radka

Mám dotaz. Prodělala jsem operaci po zamlklém potratu ve 14tt, něco mi tam nechali, ale další zákrok nepovolili kvůli komplikacím.Nedávno jsem se v děloze o něco škrábla, ale...

Říkáte, že po operaci vám tam "něco" nechali. Bylo by dobré vědět co. pokud jste si z čípku něco vyndala, bylo by dobré to dát do igelitového sáčku a odnést k vašemu lékaři...

Rezidua

| Dotaz od: Renáta

Paní doktorko. Po samovolném potratu a následné revizi dělohy mi byly zjištěny rezidua. Je nutné provést další revizi nebo se to z těla samo nějak vypudí? Nehrozí infekce...

Rezidua po výkonu být mohou a pokud se sama neodloučí, musí se bohužel opět na revizi. Co se týče pracovní schopnosti záleží dost na každé ženě zvlášť. Máte nárok na 14 dní...

HA vs ATB

| Dotaz od: Tereza

Mám dotaz.. Zajímalo by mne zda je šance na otěhotnění při braní HA a ATB (penicilínových) když jsme s přítelem měli nechráněný styk i při nemoci, když mi bylo líp, ale dobírala...

Risiko snížení účinnosti antikoncepce při antibiotických není příliš velké,ale pokud jste k tomu ještě zapomínala pravidelně brát tabletky pak gravidita není vyloučena udělejte...

Zapomenutá pilulka

| Dotaz od: Lulu

Chtěla bych se zeptat jaké je riziko otěhotnění když jsem vynechala 1 pilulku v prvním týdnu užívání. Plato ve kterém jsem vynechala pilulku jsem ale hned měla po dobrání tablet...

Měla byste se ještě týden chránit další metodou. Vzhledem k tomu, že užíváte antikoncepci kontinuálně, riziko není příliš velké.

Hcg 1

| Dotaz od: Kateřina

Byla jsem na krevních testech kvůli podezření na možné otěhotnění přesně týden po možném oplodnění. Výsledek hcg byl 1 jednotka. Vím, že pozitivní test se bere od pěti jednotek...

HCG se u netěhotných žen za normální situace nevyskytuje. Jednu naměřenou jednotku považujte za chybu měření. Jako každé jiné měření je i toto zatíženo určitými drobnými chybami...

SWISS VITAMINY

| Dotaz od: KATKA

CHTELA BYCH SE ZEPTAT JESTLI JE MOZNE UZIVAT PRED OTEHOTNENIM A V TEHOTENSTVI PRIPRAVKY OD SWISSHERBAL.CETLA JSEM,ZE JE DOBRE PRED OTEHOTNENIM UZIVAT SWISS ONE 10,ALE OBSAHUJE...

Užívání jakýchkolik potravinových doplňků v těhotenství je třeba konzultovat s ošetřujícím gynekologem (kvůli aktuálnímu zdravotnímu stavu). Jinak by ale tento přípravek vadit...

Prosím vás chtěla bych se zeptat kdy tak dochází k otěhotnění po vysazení antikoncepce.brala sem Marvelon a je to 2 měsíce co jsem vysadila.poslední menstruaci jsem měla 20.6...

Aneto! Není vyloučeno otěhotnění ani měsíc po vysazení, ale raději se připravte na MNOHEM delší dobu, výjimkou není ani rok trvající čekání na přirozený (a plodný) cyklus...

Stěry z čípku v těhotenství

| Dotaz od: Anežka

Paní doktorko. Půl roku před otěhotněním jsem byla na preventivní prohlídce, kde mi dr. udělala stěry z čípku. Cytologie byla v pořádku. Chtěla bych se zeptat, zda by se tyto...

Protože byly výsledky v pořádku, stačí je zopakovat po šestinedělí. Stěry nemusí být prováděny v počátku těhotenství, když byly provedeny v nedávné době před otěhotněním...

Zapomentá tabletka

| Dotaz od: Eva

Chci se zeptat,jestli je možné otěhotnění,když sem si nevzala antikoncepci,beru lunafem.Beru to pravidelně,nikdy sem nevynechala,ale beru to vždy každé ráno,ale s přítelem sme...

Těhotnění možné je, ale záleží, kterou tabletu jste zapomněla, tj v které fázi cyklu. Udělejte si test, ikdyž dostanete menstruaci. Berte v úvahu, že je bezpečná tolerance 12...

Antikoncepce a zvracení

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych vědět, jaké je riziko otěhotnění, pokud jsem po užití antikoncepce asi do hodiny zvracela.Brala jsem si zrovna předposlední tabletu v plátku.Dnes jsem měla dostat...

Terezo! Šanci, že jste těhotná bych viděla jako velmi malou. Úplně vyloučit se ale nedá, proto pokud se u vás menstruace neobjeví do týdne, udělejte si raději těhotenský test.

Otěhotnění přes antikoncepci

| Dotaz od: Malenkaja

Chtěla bych se zeptat, jak velké riziko otěhotnění je, pokud jsem 2 dny zapomněla užít HA? Bylo to v období na začátku ovulace a styk jsem měla ve dny vynechání tablet i po tom...

Zapomenutí 2 antikoncepčních tablet určitě znamená riziko selhání antikoncepčního účinku. Těhotenský test si udělejte po dobrání platíčka. Do té doby používejte navíc kondom.

Těhotenství

| Dotaz od: Lucie

Chtěla jsem se zeptat jaká je možnost otěhotnění, když se partner neudělá přímo do mě,ale na pochvu. Je možné, že by se sperma dostalo dovnitř? Děkuji za odpověď

Pokud se dostane sperma do pochvy, otěhotnět můžete.pokud na břicho nelze.jestli myslíte tím na pochvu jakože na zevní genitál, tak pokud se nedostanou spermie dovnitř, tak...

Chtěla bych se zeptat, jaké je riziko otěhotnění během menstruace? Trochu jsem si o tom zjišťovala a pokud tomu správně rozumím, je v době menstruace riziko nejmenší. Beru...

Během menses je pravděpodobnost otěhotnění minimální, a v příbalovém letáku je jasně psáno Pokud se v užití tablety opozdíte o méně než 12 hodin, není ochrana před otěhotněním...

Jod v graviditě

| Dotaz od: Michaela

Již nekolik let se lečim euthyroxem 50 . ptala jsem se sveho endokr.zda pri otehotneni vitaminy s jodem ci bez a bylo mi zodpovezene,ze je to jedno .. ze tehu vitaminy tolik...

Pokud to nebudete s jodem přehánět, to znamená, pokud denní dávka nepřesáhne 200ug, pak se nemusíte ničeho bát. Miminko (i vy) jod potřebuje. Od třetího měsíce si plod vytváří...

Potrat

| Dotaz od: Eva Jahodová

Prosím, poraďte. Jsem těhotná, chci jít na potrat. Nemám a nebudu mít na něj peníze. Lze to nějak řešit? Děkuji za odpověď.

S touto otázkou se obraťte přímo na příslušné zdravotnické zařízení. Hezký den.

Clostilbegyt a Provera

| Dotaz od: Pavla

Dory den chtela bych se prosim zeptat na tyto dva leky jestli jsou dobre na otehotneni beru Clostilbegyt od 3 do 7 dne menstruace a pak proveru od 14 do 25 dne tak bych se...

Pavlo! Dle mého názoru se jedná o standartní léčbu neplodnosti. Pokud si něčím nebudete jistá, nebojte se aktivně zeptat vašeho lékaře, na tyto informace máte právo. Hezký den.

Potraty

| Dotaz od: mirka J.

Chtela bych se zeptat ,v lednu jsem potratila v 11tydnu za dva mesice jsem otehotnela znovu a potratila v 5 tydnu a za mesic jsem otehotnela znovu a potratila opet v 5 tydnu...

K dalšímu potratu dojít nemusí , ale může. Doporučuji určitě podrobné vyšetření vč. genetického. Po proběhlém potratu není vhodné otěhotnět dříve než za 3 měsíce. Užívejte...

Ráda bych se zeptala,zda-li má vliv snížení funkce štítné řlázy na otěhotnění.Skoro rok se nám nedaří.Je mi 37 let, beru 100 euthyrox. Moc děkuji za odpověď.

V případě, že je funkce štítné žlázy kompenzována hormonálními tabletami by pravděpodobnost otěhotnění neměla být snížena. V případě, že se Vám nedaří otěhotnět, poraďte se se...

Nechtěný potrat

| Dotaz od: Jana

Jsem 2 dny po nechtěném potratu. Odtekla mě voda v 19+5 tt.Musela jsem podstoupit porod. Chtěla jsem se zeptat co mě teď čeká? Myslím tím jestli budu mět šestinedělí jak po...

Jano, bohužel na mateřskou dovolenou nemáte nárok. Pokud se však necítíte dobře, je možné požádat ošetřujícího lékaře o vystavení dočasné pracovní neschopnosti. Zároveň bych vám...

Motání hlavy a anovulace

| Dotaz od: waja

Již 2 roky se snažíme o otěhotnění (1 dítě se stejným partnerem již mám). Vyšetření hormonů, hysteroskopie, spermiogram - to vše je v pořádku, jsme zdraví. Jediné co bylo...

Motání hlavy s ovulací nijak nesouvisí, sekrece z prsů bývá častým nálezem,bylo by vhodné vyšetřit hladinu Prolaktinu.Ovulační test funguje na bázi zjišťování LH v moči. Několik...

Chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotnění, když jsem zapomněla užít 6.pilulku HA Belara a měla nechráněný pohlavní styk. Pilulku jsem užila až následující den...

Jestliže žena zapomene užít potahovanou tabletu a učiní tak do 12-ti hodin, žádná další antikoncepční opatření nejsou nutná. Měla by pokračovat v užívání potahovaných tablet...

Možné otěhotnění

| Dotaz od: natalie

Chtěla bych se zeptat, jestli je možné otěhotnění, když jsem si ráno brala 1. pilulku z platíčka po 7denní pauze a večer jsem měla pohlavní styk? Beru antikoncepci Artizia 3...

Pokud jste tabletky užívala víceméně pravidelně, tedy pokud jste se s užitím žádné z nich nezpozdila více než o 12 hodin, neztratila jste antikoncepční ochranu a měla byste být...

Otěhotnění

| Dotaz od: markéta

Chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor ohledně otěhotnění.Mě i manželovi je 30 let máme 3leté dítě,rok a půl se snažíme o dítě přírodní cestou,nešlo to a těď už máme za sebou 2...

Jak řekl váš lékař, při inseminaci byste měli malou šanci na otěhotnění, je to z důvodu méně pohyblivých spermií partnera.V tomto případě by skutečně pro vás bylo umělé...

Ochrana před otěhotněním

| Dotaz od: Květa

Chtěla jsem se zeptat jak velká je pravděpodobnost otěhotnění když antikoncepci ještě neberu a používáme s přítelem prezervativ, který nám bohužel prasknul??? A po jaké době se...

Kondom není nejspolehlivější antikoncepce, zejména u mladého nezkušeného páru. Vyčkejte menstruace, pokud by se nedostavovala, udělejte si těhotenský test. Doporučuji Vám též...

Leidenská mutace

| Dotaz od: Beata

Prosila bych o radu, po mých zdravotních obtížích,/které začaly přibližně po potratu v 10.týdnu/ jsem byla vyslána mimo jiné i na odběr krve, kde mi zjistili LEIDINSKOU MUTACI...

Leidenská mutace je geneticky podmíněná porucha srážlivosti krve - máte větší pravděpodobnost vzniku trombózy. Protože antikoncepce také zvyšuje riziko vzniku trombu...

Antibiotika-antikoncepce

| Dotaz od: Ang

Chci se zeptat, jestli je nějaké nebezpečí otěhotnění, když jsem den po pohlavním styku začala brát antibiotika. Beru hormonální antikoncepci Mercilon. Děkuji za odpověď

Ang! Ano, podávání antibiotik snižuje účinnost hormonální kontracepce a ve Vámi popsaném případě pravděpodobnost otěhotnění značně vzrůstá. Ve všech cyklech, v nichž berete HAK...

Těhotenství

| Dotaz od: hanka

Chtěla bych se zeptat jeslti je pravděpodobnost otěhotnění když jsem poslední menzes měla 11.9 a k pohl. styku došlo 20.9 předem děkuji za odpověd

Těžko říci, tělo není přesný stroj - ovulace může být teoreticky kdykoli během cyklu, zakupte si proto těhotenský test a udělejte si nejlépe 2 (první ca 10 dní od styku a další...

Residua

| Dotaz od: Lucie

Prosím mohli by jste mi říct co je to residua po potratu ?? Děkuji moc za odpověd

Rezidua jsou malé zbytky tkání plodového vejce, která zůstala v děloze.

Prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Vzhledem ke dvou raným potratům mi byl odebrán hormonální profil, který je v pořádku z gyn. hlediska dále pak prověřena štítná žláza s...

Některé studie ukázaly, že i samotná protilátka při normální funkci štítnice může být odpovědna za potrácení. Je možné zkusit tzv. izohormonální terapii - i při normální funkci...

Otěhotnění a práva

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnění když mi byl odstraněn levý vejcovod z důvodu mimoděl a pravý vaječník z důvodu nevím záznam není nikde zaznamenám ???? A taky zda...

Mončo! záznam o operaci a důvodech k ní byste měla získat v tom zařízení, kde k operaci došlo. Jinak, máte-li alespoň jeden fenkční vaječník, děti budete moci mít. Nevede-li...

Antikoncepce

| Dotaz od: Jitka

Při užívání HA YAZ jsem v době užívání placeba chráněná před otěhotněním?

Můžete být bez obav,jste plně chráněna. Příjemný den

Endometrioza - léčba a IVF

| Dotaz od: Sylva

Paní doktorko, po 3 letech marné snahy o otěhotnění a 2 neúspěšných IVF cyklech jsem absolvovala laparoskopii, při které byla odhalena endometrioza rektovaginálního septa (3...

V úvahu připadají obě varianty, nejlépe však bude respektovat doporučení vašeho ošetřujícího lékaře, který vás zná, má k dispozici vaše lékařské zprávy, zná peroperační nález...

Chtěla bych zeptat, jetsli vadi otěhotnění, když jsem prodělala operaci prasklého slepého střeva. Lázně plánuji. Nicméně bych chtěla i brzy otěhotnět, či je lepší počkat. Děkuji

Lázně jsou rozhodně na místě, po tomto zákroku jste ohrožena především srůsty v dutině břišní. Doporučovala bych otěhotnění až po lázních.

Štítná žláza v těhotenství

| Dotaz od: Kateřina

Jsem v 21. týdnu těhotenství, před otěhotněním jsem měla štítnou žlázu v pořádku, nyní mi vyšly hodnoty TSHS 7.020, chtěla jsem se zeptat jaký to může mít vliv na plod, zda je...

Podle výsledků vaší laboratoře máte jen lehce sníženou funkci štítné žlázy, takže riziko ohrožení plodu je minimální a nemusíte se strachovat. Přesto by kontrola na...

Plánuji těhotenství a mám podstoupit magnetickou rezonanci mozku. Je lepší s otěhotněním počkat, odbourává se nějakou dobu záření z těla nebo nemá vliv a mohu otěhotnět bez...

Magnetická resonance není na podkladě žádného záření, je to vystavení těla silnému magnetickému poli - provádí se i v těhotenství, protože je absolutně neškodná. Otěhotnět...

Opakovaný potrat

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat zda nevíte proč sem dvakrat potratila jednou to bylo že sem krvacela a samovolně sem poptratila a po druhe sem měla plod v sobě ale zase mi netlučelo...

Chápu, že Vás situace velmi trápí a máte obavy, ale z takto položeného dotazu bez jakýchkoliv přesnějších informací o Vašem zdravotním stavu se k věci bohužel nemohu nijak...

Otěhotnění během MS

| Dotaz od: Gabina

Chtěla bych se zeptat jak velké je procento otěhotnění při nechráněném styku ke konci menstruace? Děkuji

Není velké.ale rozhodně ne zanedbatelné,záleží na tom kdy přijde ovulace,spermie mohou přežívat až 4 dny ve vhodném prostředí příjemný den

Prosím o radu v následujícím: v 11/2012 a v 2/2013 jsem samovolně v 5 tt potratila. Na základě vlastní žádosti jsem podstoupila 3. den MS odběr krve na hormonální profil s...

I mírné poruchy funkce štítné žlázy, resp. i pouhá pozitivita protilátek proti štítnici mohou někdy způsobovat potrácení. V tomto případě by užívání Letrox mohlo pomoct...

Úraz po pohlavním styku

| Dotaz od: Lenka

Jsem 8 měsíců po porodu, bez poševního poradění jen zašité nastřihnutí. Před otěhotněním jsem často trpěla na záněty (hlavně na kvasinky). V neděli večer při pohlavním styku mi...

Mohl být zánět, razantnější styk, i shoda náhod. Nevidím Vás, nelze spolehlivě posoudit příčinu. Co se týče malátnosti, jezte hodně zeleninu, ať si doplníte železo, vhodné budou...

Spermiogram

| Dotaz od: Štěpánka

Ráda bych se zeptala, jaká je šance na přirozené otěhotnění, když já jsem v pořádku, ale manželův spermiogram má následující hodnoty:Objem-6ml, pH-8,1, doba zkapalnění-30min...

Otěhotnění v zásadě možné je, nevylučuji ani přirozené, ale spíše za pomoci lékařů - minimálně inseminace. Ale váš partner by ještě mohl zkusit alternativní postup - ajurvédské...

Potraty a nodózní struma

| Dotaz od: Eva

Mam za sebou behem pul roku dva zamkle potrati a dnes mi bylo zjisteno ze mam mozna nodosni strumu chci se zeptat jesi s touhle nemoci muzu mit deti dekuji

Nodózní struma je "uzlovitě zvětšená štítná žláza". S tímto nálezem mít děti můžete, jedině je potřeba ohlídat (ohlídá Váš ošetřující lékař), aby štítná žláza pracovala normálně...

Opakovaný potrat

| Dotaz od: petra

Je mi 35 let,mám 6letého syna,v létě jsem prodělala 2krát spontání potrat a nyní po půl roce tětotenství v 6týdnu zamlklo.Byla mi zjištěna leidenská mutace v genu pro faktor V v...

Anti D profylaxe se provádí po potratu v 1. trimestru, je-li potrat následován instrumentální revizí dutiny děložní, obvykle však až po dosažení 7. týdne gravidity. Protože...

Chci se zeptat, zda ma vliv klidova pozice partnerky po styku na pravdepodobnost otehotneni. Mam dojem, ze ejakulat mi vzdy vytece z vaginy... Jedna se zrejme jen o muj dojem...

Možnost otěhotnění výrazně zvyšuje, když partnerka po styku několik minut setrvá s podloženou pánví např. polštářem nebo jednoduše dá nohy a pánev nahoru ( do "svíčky"). Ale i...

Potrat

| Dotaz od: janka

Chcela som sa opýtať, kam sa pri potrate pichá injekcia na umrtvenie alebo niečo iné. a či je to a celý zákrok bolestivý. Ďakujem

Revize po potratu nebo interupce se provádí v celkové anestezii (narkoze), látky na uspání se podávají nitrožilně a do masky na dýchání.bolestivé to není, spíte.

Pravděpodobnost otěhotnění

| Dotaz od: Simona

Chci se zeptat čistě informativně, jak je možné, že jsem před otěhotněním chráněná i během sedmidenní pauzy(7 dní bez pilulky!), když během cyklu při zapomenutí pilulky o více...

Během 7 denní pauzy jste spolehlivě před otěhotněním chráněna z toho důvodu, že dojde k zablokování ovulace vlivem předchozího užívání antikoncepčních tablet. K zablokování...

Vynechaná pilulka

| Dotaz od: Tereza

Ráda bych věděla,jaké je riziko otěhotnění, když jsem po sedmidenní pauze po menstruaci si vzala pilulku o 17 hodin později a pak měla pohlavní styk? Děkuji za odpověď.

Po vynecání jedné pilulky je riziko minimální, pokud jste ovšem potom brala ostatní pilulky správně. Hezký den.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Leniczka Dancer

Ovlivnují antibiotika jako doxybene aktikoncepci pramino 21? jaké je riziko otěhotnění?

Doxybene nesnižuje účinek antikoncepce, otěhotnění nehrozí.

Reakce na odpověď

| Dotaz od: Romana

Pokud mě jenom utřenou ruku do pěřiny a po té době to teprve udělal jaká je možnost otěhotnění? Děkuji ...

Možnost otěhotnění Vámi popsaným způsobem je dosti mizivá. Asi bude však lepší když si pořídíte spolehlivou antikoncepci, budete mít pak po takových starostech ...

Dotaz ohledně HAK

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se ještě zeptat Jakými dalšími mechanismy jsem chráněna před otěhotněním??Užívám HAK Minissiton a jsem s ním moc spokojená. Můžete mi prosím naspat jak chrání...

Hormonální antikoncepce Vás chrání před otěhotněním blokováním ovulace, změnou kvality hlenu v kanálu hrdla děložního, což omezí průnik spermií, a omezením transportní funkce...

Tehotenstvi

| Dotaz od: Andreika Warrich

Potrat v 9tt a syfilis

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat, zda spolu může souviset zamlklý potrat v 9tt a prodělaná léčená syfilis. Nebylo by dobré preventivní přeléčení případně jiná léčba? Děkuji

Může spolu souviset, ale pokud byla přeléčená,tak ne.preventivní přeléčení není k tomu důvod.pokud není nově infekce.

Druhá interupce

| Dotaz od: Karolína

Chtěla bych se zeptat za jak dlouho může žena jít na druhý potrat po prvním potratu? Předem děkuji za odpověď.

Pokud jste 2x nerodila a nejste starší než 35 let, doba mezi interrupcemi musí být delší než 6 měsíců. Příjemný den

Samovolný potrat

| Dotaz od: Petra

Prodělala jsem samovolný potrat v asi 4 tt a zítra jdu na revizi dělohy. Chtěla jsem se zeptata, jestli na to mohla mít vliv skutečnost, že jsem k nachlazení měla horečky přes...

Potrat mohl být vyvolán samotným nachlazením (Váš aktivovaný imunitní systém mohl ovlivnit vývoj plodu a placenty a stejně tak samotná infekce mohla plod usmrtit) nebo i bez...

Samovolný potrat

| Dotaz od: Aja

Chci se zeptat, zda jsm neprodělala samovolný potrat. Dostala jsem memstruaci a jednou jsem na vložce našla "něco" co vypadalo jako embryo. Studovala jsem chvilku biologii a tak...

Velmi zdařilá kresba:) pravděpodobně máte pravdu, bylo by dobré zajít na gyn. na UZ, zda se odloučilo vše, včetně obalů. Zbylá embryonální tkáň je riziková pro zánět.

Zamlklý potrat

| Dotaz od: Lucie

Prodělala jsem zamlklý potrat v 11 tt. Zajímalo by mě, zda lze zjistit příčinu potratu ( jednalo se o první). Při prohlídce u gynekologa asi v 9 tt mi řekla lékařka, že mám...

Poku jste byla zcela bze obtíží, tak to herpes nebyl.ten dost bolí.zamlklý potrat se nevyšetřuje geneticky, pokud je 1.s největší pravděpodobností se jedlnalo o vadu...

Chci se zeptat. Před 5 měsíci jsem potratila, vše snad proběhlo v pořádku, před měsícem jsem měla začínající zánět dělohy, který sám odezněl. Po pár dní abstinence a užívání...

Hlavně to bude otázka psychiky s takovou nepříjemnou událostí potřebuje tělo a hlavně centrální nervový systém čas,aby se s tím vyrovnal,ale bolesti v podbřišku by jste již mít...

Ovulace a otěhotnění

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se zeptat, kdy nastává největší riziko otěhotnění, jestli v době před ovulací a nebo až při samotné ovulaci. Vím, že ovulace bývá 14.-16. den menstruačního cyklu...

Šance na otěhotnění je cca dva dny před a po ovulaci, pravděpodoně budete mít term.ovulace dříve, potvrdí to ultrazvukové vyšetření . měření folikulů(dozrávajících vajíček...

Již jsem jednou prodělala potrat v 5. týdnu. Je nyní jisté že trpím hypotyreózou jelikož jsem byla u lékařky a ta mi to potvrdila. Je nějaké riziko potratu ? četla jsem si o tom...

Lucie, pokud je během gravidity pravidelně kontrolována hladina hormonů štítné žlázy a je správně a dostatečně nastavena substituční dávka hormonu, pak je velice...

Fosfolipidový syndrom

| Dotaz od: HJ



Ploché bradavky

| Dotaz od: Vanda

Jsem těhotná (19. týden) a mám pocit, že mám málo vystouplé bradavky. Před otěhotněním to bylo horší, ted se to trochu zlepšilo. Bradavky obě hezky vystoupnou po nějakém stimulu...

Bradavky v klidové fázi nemusí být vystouplé vůbec. Hormonálními vlivy a hlavně sáním dítěte dojde k jejich zformování. V této době se nemusíte vůbec ničeho obávat, počkejte...

Hepatitida c a těhotenství

| Dotaz od: Kamila

Rada bych se zeptala jaka jsou rizika otěhotnění během léčby hepatitidy c. Partner se leci 4 měsíc interferonem a ribavirinem. Bohužel jsem zjistila ze jsem v 5. Týdnu...

Kamilo, při léčbě a následně 6 měsíců po léčbě interferonem a ribavirinem by partnerka léčeného partnera neměla otěhotnět, o čemž vás jistě ošetřující lékař uvědomil. Léky se...

Možné otěhotnění

| Dotaz od: Karolína

Mám velký strach z otěhotnění..Beru antikoncepci Tri-regol parkrát jsem zapoměla vzít si tabletku, také jsem vynachala prášky při menstruaci a na konci menstruace se do mě můj...

Když neužíváte antikoncepci pravidelně podle návodu a jak píšete párkrát si zapomenete vzít tabletku je to stejné jako kdyby jste antikoncepci neužívala příjemný den

Na konci srpna jsem samovolně potratila v 7 týdnu těhotenství.Od té doby se s manželem marně pokoušíme znova o miminko a nejde nám to.Doktorka my řekla,že bych měla otěhotnět do...

Stepinko, toto může říci pouze Vaše lékařka, která zná dobře Váš zdravotní stav a možná i příčinu potratu. Obecně pokud je jinak vše v pořádku, není nutné počít do roka, ale...

Otěhotnění

| Dotaz od: michal

K mému včerejšímu dotazu ohledně otěhotnění, přítelkyni je 37 let a má již 2děti. Má brát nějaké vitaminy nebo minerály ? Chceme s přítelkyní dítě,ale byla 2x na interupci...

Dotaz byl asi adresovaný jinému lékaři.2x interupce nemusí být překážkou, pokud má norm.cyklus a nebyly pooperační komplikace(zánět apod.)je dobré užívat kyselinu listovou...

Antikoncepce a menstruace

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko otěhotnění přes antikoncepci, užívám antikoncepci Lindinette a momentálně jsem dobrala 2.platíčko a již 3. den čekám na menstruaci a...

Tabletky hormonální antikoncepce jsou velice spolehlivou antikoncpeční ochranou, a užíváte je právě proto, abyste neotěhotněla. Při pravidelném užívání zde riziko otěhotnění...

RVF

| Dotaz od: Jana

Moc Vás prosím o radu. Je pravda, že pokud je děloha v RVF činí to potíže při otěhotnění, proto by se po styku mělo zůstat alespoň půl hodiny v poloze na břiše?Děkuji

Tento typ pověry je rozšířený, ale nikdy nikdo neprokázal, že tomu tak skutečně je. Nedělejte si starosti, pokud chcete otěhotnět moc a moc, můžete zkusit i ležet na břiše, ale...

Měla jsem nechráněný styk v 5. den menstruace. Jaká je zde pravděpodobnost otěhotnění? Antikoncepci neberu asi rok. A ještě jeden dotaz : jak si spočítám ovulační dny? děkuji za...

Evoleto! Pravděpodobnost otěhotnění stykem při menstruaci je malá, ale není nulová. O stanovení ovulace se dočtete více na : http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/otehotneni...

Potrat

| Dotaz od: martina

Ráda bych se zeptala,pokud by plod v těle matky zemřel např.do 12 tt - zamlklý potrat,je možné, aby i nadále vyvolával žaludeční nevolnost? A je normální, když jsem v 7-8 týdnu...

Vyčkejte do kontroly UZV u gynekologa, ve 7-8. týdnu ještě není cítit pohyb dítětě a některé ženy nemusejí nijak pocitovat, že jsou těhotné, neznepokojujte se. Nevolnosti jsou...

Otěhotnění

| Dotaz od: Bára

Dorbý den, mam trochu obavy z otěhotnění. Měla jsem těsně před menstruací nechráněný sex. Beru antikoncepci, ale teď to bylo dost nepravidelně. Je pravděpodobné , že bych mohla...

Pokud jste se při nepravidelném užívání antikoncepce nezpozdila nikdy více než o 12 hodin, antikoncepční účinek by měl zůstat zachován. Pokud byly delší odstupy, v takovém...

Potrat v 9 tydnu

| Dotaz od: Adrika

Chtela bych se zeptat na mozna rizika na umelej potrat v 9 tydnu tehotenstvi. Asi pred 6lety sem uz jeden absolvovala. Je to velke riziko ze uz pak neotehotnim nikdy? Dekuji za...

Velikost rizika po umělém potratu bohužel nelze přesně vyjádřit, záleží na mnoha okolnostech. Hezký den

Můj problém je,že se 7měsíců snažíme s přítelem o otěhotnění,ale nedaří se nám.Je mi 32let,mám již dvě děti,přítel zatim děti neměl.Byl na spermiogramu u něj je vše v pořádku...

Problém může být ve vaší nepravidelné menstruaci, ale možná ani o žádný problém nepůjde a vy spontánně otěhotníte během dalších měsíců. Za neplodný se považuje pár až po roce...

Těhotenství po menstruaci

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost otěhotnení po menstruaci.(cca 1-3 dny po skončení). Protože jsem slyšela, že po menstruaci tyden na to je nejmenší pravděpodovnost...

Na tuhle teorii v žádném případě nespoléhejte, pokud nechcete otěhotnět. Týden po skončení menstruace naopak pravděpodobnost otěhotnení stoupá.

Krvaceni po potratu

| Dotaz od: iveta dvorakova

Chtela jsem se zeptat..pred 3 tydny mi delaly vyvolavany potrat v 19 tt. 2 tydny jsem lehce krvacela a ted tyden spinim.Zbarveni je oranzove s hleny a poboliva me v podbrisku,je...

Pro jistotu se obratte na lékaře, skontroluje všechny parametry - hlavně, zda nezůstalo něco z placenty plodu v děloze (může se stát, i malinký kousíček může spůsobovat dráždění...

Očkování

| Dotaz od: I

Jsem po potratu a prodělaných zarděnkách (s kterými prý mohl potrat s velkou pravděpodobností souviset). Očkovaná proti zarděnkám jsem byla ve 12 letech. Ráda bych brzy...

Můžete si zopakovat očkování proti černému kašli, černý kašel je nebezpečný hlavně pro miminka do 1 roku věku. Poslední dobou je zaznamenáván zvýšený počet hlášených případů...

Nechráněný pohlavní styk

| Dotaz od: Sára

Chtěla jsem se zeptat jaké je riziko otěhotnění během menstruace? Mám antikoncepci Evra a nalepila jsem si teprve první náplast a druhý den jsem měla 2x nechráněný pohlavní styk...

Pokud máte neprav.cyklus a předtím jste neměla žádnou antikoncepci, tak těhotenství možné je. V procentech Vám to neřeknu.

Antikoncepce a zvracení

| Dotaz od: Katka

Chtěla bych se zeptat, zda je možné otěhotnění, když jsem jednu pilulku vyzvracela asi po hodině užití?? Jedná se o 12 tou pilulku z balení. Další pilulky beru dál. Předem...

Katko, pokud jste pilulku vyzvracela, měla jste místo ní užít jinou. Bez užití jiné jde o vynechání a pak je důležité dalších 7 dní se chránit kondomem. Pak už zas bude vše v...

Ureaplazmata

| Dotaz od: Petra

Rada bych se zeptala. jaky maji vliv ureaplazma na otehotneni, pripadne, jaky maji vliv na plod - pokud uz se mi podarilo otehotnet pres tento problem, ktery jsem teprve...

Pokud jste již těhotná a nemáte žádné výtoky nebo jiné gynekologické obtíže, nemusíte se obávat. V těhotenství jistě budete podstupovat několik kontrolních výtěrů, pokud by se...

Vit. doplnky

| Dotaz od: Jana

Měla bych takový dotaz, jsem po třech potratech a nyní mi dr. na imunologii mě a přítelovi měl horší spermiogram doporučila vitamín E 200, selen, zinek a hořčík...zajímalo by...

Doporučuji poradit se v lékárně o vhodnosti preparátu.na trhu je obrovské množství různých doplňků stravy a lékárníci mají obvykle lepší přehled:)v každém případě femibion a...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Růžena

Už skoro 3 roky beru antikoncepci a chtěla bych sem jí vysadit, ne kvůli otěhotnění, ale už nechci do sebe dostávat tbl. Musím se poradit o vysazení antikoncepce s gynekologem...

Hormonální antikoncepci můžete vysadit, jestliže ji nechcete dále užívat. Pokud byla antikoncepce nasazena např. pro úpravu menstruačního cyklu, nebo z dalších než jen...

OPG měsíc před otěhotněním

| Dotaz od: Michaela

Chtěla bych se zeptat na Váš názor. Asi měsíc před otěhotněním jsem byla na rentgenu kvůli trhání zubu. Jednalo se o panoramatický snímek - OPG. Chtěla bych se zeptat, jestli...

V žádném případě mít účinek nemůže, jedná se o naprosto zanedbatelnou dávku záření, navíc v době, kdy jste byla osnímkována, nebylo co poškodit, když jste ještě nebyla těhotná...

Délka cyklu

| Dotaz od: Jitka

Po vysazení HA Chloe kvůli plánovanému otěhotnění mám pravidelně cyklus 40dní (4 měsíce). Antikoncepci jsem užívala déle jak 6 roků. Již si nepamatuji jak to bylo dříve. Je tato...

Norma je skutečně tak do 36 dní bylo by dobré měření bazálních teplot,aby jste věděla,která fáze cyklu je prodloužena.jinak pokd bude probíhat ovulace s normálně dlouhou 2 fází...

Neplodnost

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych radu, jak pokračovat v otěhotnění. První dítě jsem po roční léčbě(proverou) neplodnosti porodila v 25.letech. Po své matce jsem asi zdědila nepravidelnou menstruaci...

Podle mého mínění je vhodný čas, abyste se šla poradit přímo do centra asistované reprodukce. 3roky je už dost dlouhá doba na to, abyste otěhotněla. Seznam těchto center najdete...

Zamlký potrat

| Dotaz od: radka fenclova

Letos v dubnu jsem prodělala zamlklý potrat v 8 týdnu těhotenství.Nebyly zjištěny žádné patologie ani u plodu ani u mne.Jaká je pravděpodobnost opakování potratu a co můžu...

Pravděpodobnost se nedá vůbec určit. Užívejte vitamínové preparáty s obsahem kys. listové ( jsou to vitamíny pro těhotné, které jsou určeny i pro dobu početí - v lékárně váím...

Účinek clostilbegytu

| Dotaz od: Martina

Dobrá den, chtěla jsem se optat, jaká je šance otěhotnění při užívání léku Clostilbegyt, který mi byl předesán po laparoskopii. Při operaci mi byly odstraněny srůsty. Jinak...

Nikdy se nedá přesně stanovit, zda i při správné léčbě otěhotníte a za jak dlouho. Tento preparát má srovnat narušené hormonální hladiny, používá se při chybění ovulace - to...

Hladina HCG

| Dotaz od: Lenka

Zajímalo by mě, jak dlouho po potratu je zvýšená hladina HCG v krvi a moči? Děkuji

Hladina postupně klesá,záleží na tom,jak bylo těhotenství velké,ale cca do 14 dní by měla být v normě. Příjemný den

Vážený pane doktore, letos v lednu jsem v 10. tt přišla o miminko (zamlklý potrat). Paní doktorka mi předepsala Utrogestan, prý kvůli nedostatku progesteronu. Protože se nám...

Funkce šž se může rychle měnit, nikde není dáno, že pokud jeden odběr je v normě, např. za půlrok i dříve nemusí být zjištěna porucha. Nechte si šž podrobně vyšetřit...

Antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Mám dotaz. Beru antikoncepci Adele a zajímá mě,jestli jsem před otěhotněním chráněná i v době 7 denní "pauzi",kdy se má dostavit menstruace.

Pokud antikoncepci užíváte pravidelně, tak jste chráněna před otěhotněním i v době 7 denní pauzy.

Chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost otěhotnění v šestinedělí po interupci.Probíhá ovulace v šestinedělí nebo ne?Za jak dlouho bych měla dostat menstruaci jsem 4 týdny...

Možnost otěhotnění v době po interrupci existuje,ovulace může proběhnout a první menses přichází za 4-6 týdnů po výkonu. Příjemný den

Vynechání dvou tablet

| Dotaz od: Háta

Chtěla jsem se vás zeptat ohledně rizika otěhotnění. Druhým rokem užívám antikoncepci Mercilon.Ale stalo se mi, že jsem v druhém týdnu platíčka si zapomněla dvakrát vzít tabletu...

Při vynechání 2 antikoncepčních tablet v platíčku určitě možnost otěhotnění existuje, i když se chyba ve druhém týdnu užívání považuje za relativně málo rizikovou. Případné...

Samovolný potrat

| Dotaz od: Dáša

Chtěla bych se zeptat, jak se projeví samovolný potrat ? Je možné, aby ženu třeba 2 dny bolelo břicho, resp. podbřišek a tím pádem zjistila nebo si myslela, že samovolně...

Potrat může probíhat velmi bouřlivě s bolestmi, krvácením a celkově špatným stavem, ale i téměř nepozorovaně - tzv. zamlklý potrat - při něm se nekrvácí, mohou být jen mírné...

Otěhotnění

| Dotaz od: dana

Mám dotaz v srpnu sem byla na kyretazi(mela jsem zamkly potrat v 6tt),po zakroku me má doktorka prohlédla ultrazvukem a mělo by být vše v pořádku jen mě zdělila že mám sníženou...

Na růst děložní sliznice mají vliv hormony, ne vitamíny. Není důvod se u Vás obávat, že byste nemohla otěhotnět, pokud už se tak jednou stalo. Kyselina listová je dobré...

Nechtene hubnuti po porodu

| Dotaz od: Eva

Mam 4 měsíce po porodu cisařským řezem,mam 174cm a vážím 56kg,před otěhotněním jsem vážila 63kg.Jsem velmi slabá a unavená,padají mi vlasy a bolí mě klouby,ale dítě mám hodné to...

Evo! Asi budete muset jíst abnormálně! Jezte co se do Vás vejde, přidejte na tucích (všechno od mléka plnotučné nebo i smetanové). Mezi jídly pijte koktejly jako je...

Otěhotnění

| Dotaz od: Karolína

Pane doktore, měla bych otázku týkající se otěhotnění. Rádi bychom s manželempočali naše první miminko. Již od druhé poloviny neberu HS Minerva. Dívala jsem se na několik...

Otěhotnět je možné již v dalším cyklu po vysazení,ale teprve po 2 cyklech je pro vás nejdůležitější se nestresovat,přistupovat ke styku jako k příjemné záležitosti a ne s tím...

Artizia

| Dotaz od: Š96

Chtěla jsem se zeptat, je možné otěhotnění při užívání antikoncepce Artizia při sedmidenní pauze?(V této sedmidenní pauze, jsem měla nechráněný styk) Antikoncepci beru měsíc...

Neotěhotníte, antikoncepce Vás před otěhotněním chrání i během pauzy, jestliže je její užívání pravidelné.

Vyšetření po potratu

| Dotaz od: Dagmar

Zajímá mě, jakým způsobem probíhá ošetření ženy, která zjistila, že samovolně potratila? Např. ženu bolí břicho a podbřišek, ale nevěnuje tomu pozornost. Za nějaký čas, ji...

Je vždy důležité, v jakém termínu těhotenství (kolik týdnů byla těhotná)žena potratila a jestli zůstalo něco z plodového vejce v děloze. Čím starší je těhotenství, tím větší...

KS A RH negativní

| Dotaz od: Jana

Jsem KS A neg.v 11/2009 jsem potratila v 9tt, v propouštěcí zprávě z nemocnice nemám napsáno zda mi byla aplikována injekce Partobulin, 06/2010 další potrat v 7tt, patrobulin...

Pokud je matka Rh neg. a dítě Rh pozitivní, dojde k potratu a není aplikována protilátka , pak může být následující těhotenství ohroženo tím, že si tělo matky vytváří protilátky...

Rada2

| Dotaz od: Lenka

Dostala jsem odpověď na svou otázku ohledně otěhotnění při menstruaci, že mohu otěhotnět teoreticky i prakticky a že záleží na pravidelném cyklu. Chápu tedy dobře, že když mám...

Právě když máte cyklus úplně pravidelný, šance na otěhotnění v době menstruace je nižší.omlouvám se, jestli jsem to nenapsala.je to dost ošemetné téma, počítání plodných a...

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Iveta

Chtěla bych se zeptat při otěhotnění jsem již měla v sobě zlatého stafilokoka. Můj gynekolog se pokoušel do šestého týdne o přeléčení antibiotiky, ale bezvýsledně. Teď jsem ve...

Pokud jse osíldlena již od začátku těhotenství, již bych další antibiotika nenasazovala. Dle mého názoru je účinek antibiotik a jejich případná nesnášenlivost větší hrozbou než...

Antikoncepce

| Dotaz od: Zaneta

Měla jsem Depo Proveru tři roky a teď jsem se jí rozhodla vysadit, kvůli otěhotnění, protože co jsem tak četla, nejde to hned. Doktor mi řekl, že můžu otěhotnět až jakmile...

Nástup plodnosti po ukončení užívání antikoncepce Depo-Provera je různý. Rozmezí, kdy by se plodnost měla dostavit, se udává cca 14 týdnů až 18 měsíců po poslední injekci. 10...

Pane doktore...před týden jsem měla revizi dutiny děložní po zamlklém potratu..gynekolog mi řekl,že mám brát pořád kyselinu listovou a tak po 3 měsících můžeme zkoušet miminko...

Myslím,že preventivní uživání jodu vám bohužel nijak nepomůže,podstatná je vyvážená strava a hlavně odbourání stresu. příjemný den

Krvaceni v tehotenstvi

| Dotaz od: rozalie

Pred par dny jsem psala ohledne krvaceni v tehotenstvi,ten den jsem potratila.dva tydny pred tim jsem byla na ultrazvuku u sve doktorky, v desatem tydnu tt.byl videt plod i akce...

Lékař nijak nepochybyl. Plod mohl odumřít již před 2 týdny a po celou tu dobu mohlo docházet k jeho zániku, rozpadu.

1 den menstruace

| Dotaz od: Klára

V červenci jsem v 5. měsíci samovolně potratila. Následně, jak mi paní gynekoložka poradila jsem začala užívat hormonální antikoncepci. Minulý měsíc se menstruace dostavila v...

Může se to stát,vyčkejte jaký bude průběh dalších menstruací,pod by jste měla silné pochyby udělejte si pro jistotu gravitest,ale myslím,že bude negativní. Příjemný den

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: